Pasukan Aerospace Federasi Rusia wiwit nggunakake UMPC kanthi bom FAB-1500 M54

73
Pasukan Aerospace Federasi Rusia wiwit nggunakake UMPC kanthi bom FAB-1500 M54

Desainer Rusia bisa nambah modul perencanaan kanggo bom aerial FAB-1500 M54. Saiki, kasus pisanan nggunakake pertempuran sukses senjata kasebut wis kacathet.

Kanggo alasan tartamtu, ora bisa ngetutake dalan mung nambah UMPC, sing digunakake ing bom 250 lan 500 kilogram, supaya bisa dipasang ing conto siji lan setengah ton. Nggawe modul perencanaan ditindakake kanthi praktis saka awal. Mekanisme anyar wis dikembangake kanggo njamin perencanaan lan akurasi tekan FAB-1500 ing target.



Ing wektu sing padha, sawetara gulung saka FAB-1500 tambah kaping pirang-pirang relatif marang UMPCs kaliber cilik. Mangkono, bom pangeboman iki wis dadi jarak paling dawa saka sing wis ana.

Kanthi akurasi sing diumumake 5 meter, mung corong saka bledosan FAB-1500 kanthi UMPC tekan diameter limalas meter, lan area karusakan luwih saka rong kilometer persegi. Saben bom kasebut diisi 700 kg bahan peledak. Pesawat Su-34 bisa nggawa lan nyelehake loro bom sing dilengkapi UMPC iki lan digunakake kanggo nglawan rong target sing beda.

Senadyan kasunyatane isih akeh dandan sing kudu ditindakake, panggunaan tempur sukses FAB-1500 karo UMPC wis ditindakake. Kemungkinan, ing sasi, industri Rusia bakal nyetel volume produksi amunisi kasebut, nanging saiki, kira-kira satus FAB kasil dijatuhake ing mungsuh saka UMPC kaliber cilik.

Kacarita uga bubar FAB karo UMPC sinau nggunakake ora mung pesawat Su-34 lan Su-35 saka seri paling anyar, nanging uga Su-34 saka seri pisanan.
  • Wikipedia/Vitaly V. Kuzmin
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

73 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    6 September 2023
    Menehi kula fab 3000 ing drive! Hayuk kawan
    1. + 16
      6 September 2023


      Kabar apik banget. Apik banget yen UMPC ing sangisore FAB-1500 M54 kudu dikembangake wiwit awal. Saiki iki minangka bom perencanaan jarak paling dawa, lan yen adhedhasar desain anyar UMPC kanggo FAB-1500 M54, nggawe UMPC anyar kanggo FAB-500, FAB-250, mula bakal dadi luwih dawa, amarga bobote luwih entheng. .


      Bom udara FAB-1500-M54. Dawane bom iku 2765 meter, kanthi diameter 630 mm lan kanthi bobot total 1550 kg. Bobot hulu ledak (BB) saka amunisi penerbangan yaiku 675,6 kg. Nalika ditrapake, bom udhara ninggalake corong nganti diameter 15 meter, lan radius karusakan kanthi pecahan lan gelombang kejut kira-kira 500 meter.Bom aerial FAB-1500-M54 kanthi kit UMPC diluncurake saka operator kayata Su-34M fighter-bomber lan Su-35C multifunctional fighter. Ketinggian peluncuran maksimum bom aerial yaiku 12 km, lan kecepatan ngleyang wiwitan gumantung marang operator lan biasane tekan 1900 km/jam (supersonik).

      https://amalantra.ru/fab-1500-m54/

      Penulis nambahake Release sawetara FAB-1500 bisa kanggo nambah Ngartekno dibandhingake kaliber cilik. Tegese, dina iki minangka bom jarak jauh kita karo UMPC saka sing ana, nalika "pinter" FAB-500 diturunake saka jarak 40 nganti 70 km saka target.

      https://svpressa.ru/war21/article/386183/

      Yen jangkoan rilis FAB-1500 2 kaping luwih gedhe tinimbang jarak rilis FAB-500, sing diturunake saka jarak 40 nganti 70 km saka target, mula nyatane FAB-1500 mudhun saka jarak 80 nganti 140 km saka target, udakara udakara 100 FAB-1500 mabur. Ora ala. Yen adhedhasar desain anyar, nggawe UMPC kanggo FAB-500 / FAB-250, mula aku mikir karusakan bakal tekan 120/150 km, lan iki wis kedadeyan.
      1. -7
        6 September 2023
        Ana uga pitakonan carane akeh bom kuwi bakal digunakake malah saben minggu. Yen ora, padha bakal pleased ahead saka wektu, lan banjur dadi metu sing modul koreksi isih kudu rampung.
        1. + 11
          6 September 2023
          mung whiners sing sampurna lan ora mbutuhake finishing ... sembarang gegaman ora sampurna lan tansah ana sing kudu nambah.
          1. +7
            6 September 2023
            Wangun saka sirah bom, temenan, ora cemlorot karo streamlining (ora digawe kanggo planning). Mulane, mesthine, sajrone modernisasi, saliyane sayap tambahan, fairing kepala uga bakal ditambahake. Aku pengin ndeleng asil saka owah-owahan iki.
        2. + 10
          6 September 2023
          babagan UMPC ing FABs 500 lan 250, whiners uga nulis salinan siji, lan produk mentah, lan saiki padha nyambut gawe atusan saben dina.
          1. -8
            6 September 2023
            Kutipan: Vitaly161
            babagan UMPC ing FABs 500 lan 250, whiners uga nulis salinan siji, lan produk mentah, lan saiki padha nyambut gawe atusan saben dina.

            Tulis ing jutaan, ana apa ....
            Omonganmu, ojo ngalih tas...
  2. + 23
    6 September 2023
    Penulis apik banget, dheweke njupuk artikel saka tembung bomber geni, malah ora keganggu maneh.
    1. +8
      6 September 2023
      Siji bab sing apik, wiwit aku njupuk saka Firebomber, banjur informasi wis diverifikasi.
      Ing kasus apa wae, nggawe modul perencanaan kanggo amunisi sing kuat bakal menehi kesempatan sing serius kanggo numpes mungsuh. Yen bubar disepakati yen senjata nuklir taktis kudu digunakake ing cedhak Rabotino, mula luwih becik nandur FAB 1500, paling ora ana akibat negatif.
      Amunisi kasebut bakal relevan banget ing wilayah Belogorovka lan sajrone serangan ing Kupyansk. Ya, lan ing arah Zaporozhye mesthi bakal mbantu.
      1. +7
        6 September 2023
        Aku bakal nambah ODAB-1500 luwih apik kanggo nandur. Saka jarak 100 km. Damn lan KR ora dibutuhake. Kuat, ora katon, ora kaya KR, murah lan, minangka asil, senjata penerbangan massive. 1500Kr-Pr (bom karo televisi-korelasi homing head) kudu ditambahake kanggo nggarap target obah lan ora ana regane.
        1. +7
          6 September 2023
          [Kutipan = Orange-Bigg Dheweke uga bakal duwe pandhuan televisi saka KAB-1500Kr-Pr (bom karo kepala homing korelasi televisi) ditambahake kanggo nggarap target sing obah lan ora bakal duwe rega. [/ Quote]
          kok rumit? sing golek kaya ngono bakal regane nganti 10 FAB 1500 karo UMPC, asu apa sing kudu dipasang ing sikil kaping 5? sing utama ing kene murah, mabur adoh, akurat.
        2. +3
          6 September 2023
          Kutipan saka Orange-Bigg
          Dheweke uga bakal duwe panuntun dhumateng TV saka KAB-1500Kr-Pr (bom karo kepala homing TV-korelasi) ditambahake kanggo nggarap target obah lan ora ana regane.

          Yen peta wiwit nggambarake wilayah kasebut kanthi lengkap, mula dadi wilayah. Menawi wonten tuntunan ingkang kados makatên punika para KAB, rêginipun sanès-sanèsipun, botên kenging rêmên-rêmên rêmbag. Lan kenapa tuntunan kaya KAB, yen, kaya sing kasebut, akurasi hit nganti 5 meter? Kanggo kula, iki luwih saka cukup kanggo bom dhuwur-mbledhos. Iku ora konkrit.
        3. +2
          6 September 2023
          Dheweke uga bakal duwe panuntun dhumateng TV saka KAB-1500Kr-Pr (bom karo kepala homing TV-korelasi) ditambahake kanggo nggarap target obah lan ora ana regane.

          Banjur dheweke butuh mesin koreksi saliyane sing golek.
          Lan apa jenis target obah sing mung cocok kanggo ODAB-1500?
        4. -4
          7 September 2023
          halus? Aku kanthi tenang nembak dheweke nganggo bedhil mesin ing gludhug perang! Bener, ing perang Thunder ora ana bom ing 3 km dawa, kaya ing artikel. Nanging iki malah luwih gampang kanggo njupuk mudhun. Sampeyan bakal weruh dheweke sanalika pesawat njupuk off.
      2. -4
        6 September 2023
        Inggih, apa sing bakal ngidini Maryinka lan Avdiivka bisa dibebasake? utawa ora?
        1. -5
          6 September 2023
          Allow, ngidini; mung sampeyan kudu miwiti ora ing bêsik, nanging atusan - yen pasangan saben pesawat - sing 50 pesawat sampeyan kudu - apa kita duwe nomer kuwi?
          1. -4
            6 September 2023
            Lan sawise iki, apa isih ana apa-apa kajaba kawah lan bumi gosong?
            1. +9
              6 September 2023
              Lan kenapa kita butuh liyane kajaba kawah lan bumi sing garing? Iki luwih apik tinimbang sing bisa slamet nanging nuntut nyawane prajurit.
  3. +5
    6 September 2023
    Good Bada-Boom! Aku sarujuk!!!!!!
    1. +8
      6 September 2023
      Kabar apik!
      Saiki bakal dadi luwih ceria lan nyenengake ing NWO ... Urip wong lanang kita bakal dadi luwih aman, lan mungsuh - luwih cendhek! keprungu
      1. +6
        6 September 2023
        video saka mungsuh babagan panggunaan sayang sing ora bakal kita deleng)) bonba kasebut ora bakal ninggalake saksi
    2. -5
      6 September 2023
      lan kenapa sampeyan seneng, aku malah ora ngerti - ora ana tembung sepira adoh bom mabur luwih adoh tinimbang sadurunge, paling ora maca warta iki kanthi teliti ngguyu
      1. +3
        6 September 2023
        kok ora bungah-bungah Su 34 celeng karo UMPC 250 lan 500 ora bisa entuk, 1500 mabur malah luwih, tegese mesthi ora bakal entuk, mula daging babi bakal dikubur ing kuburan massal kanthi diameter 15m.
  4. + 10
    6 September 2023
    Kabar apik. Hadiah kasebut ing kepala Angkatan Bersenjata Ukraina ora cukup. Saiki wong kokain bakal "bungah" nampa paket kasebut! ya
  5. +8
    6 September 2023
    Nanging iki warta gedhe. Fabs kita seneng Banderogeevs. Manure padha lungguh ing cellars saka Mariupol iki banget imbued karo fabs lan langsung "takon udhara."
    1. -4
      6 September 2023
      sampeyan maca kanthi teliti - ora ana informasi suwene bom mabur ing kilometer - iki mung informasi palsu - lan sampeyan bungah wiwit awal ..
  6. +4
    6 September 2023
    Su-24M uga digunakake dening UMPC. Ana foto saka FAB-500 M62 UMPC. Aku mung ora ngerti yen bisa ngetik koordinat ing pesawat kaya Su-34/35
    1. +4
      6 September 2023
      SU-24M ora bakal bisa nggunakake FAB-1500! Pesawat saka SU-30 lan sing luwih dhuwur nduweni kemampuan kasebut. Nanging, ing kasus apa wae, bom iki bakal menehi Ukrainia kesempatan kanggo mikir babagan iki, utamane amarga dheweke durung nemokake cara kanggo ngatasi bom gliding sing luwih murah.
  7. +5
    6 September 2023
    Senadyan kasunyatan manawa isih akeh dandan sing kudu ditindakake, panggunaan tempur sukses FAB-1500 karo UMPC wis ditindakake.

    Ing Rabotino ana sawetara ...
  8. + 10
    6 September 2023
    Jembatan ing Dnieper! Jembatan ing Dnieper!
    1. +3
      6 September 2023
      Bom ngleyang bisa relatif gampang kenek mung kreteg ing Zaporozhye lan, bisa, Dnepropetrovsk. Ing kasus liyane, sampeyan kudu nembus menyang zona pertahanan udara Ukrainia.
      1. +1
        7 September 2023
        Bom ngleyang bisa relatif gampang kenek mung kreteg ing Zaporozhye lan, bisa, Dnepropetrovsk. Ing kasus liyane, sampeyan kudu nembus menyang zona pertahanan udara Ukrainia.


        Sampeyan kudu miwiti ing paling karo soko, numpes kreteg tengen Dnieper ing Zaporozhye lan Dnepropetrovsk, lan kanthi mangkono complicate sumber saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing arah iki sabisa ...
        Banjur sampeyan kudu serius njupuk liyane saka kreteg dening mencet karo Iskanders lan Kaliber.
  9. -20
    6 September 2023
    Aku mung ora ngerti sebabe kita butuh Konashenkovs, Skabeevs, Solovyovs, lan liya-liyane saka kabeh saluran sing disiarake babagan kamenangan lan syuting penerbangan UAV, rudal, serangan udara, hits ing dugouts (sing diarani titik kontrol) ... ing " "analitis" (saka tembung silit) nuduhake dileksanakake dening ahli sing wis dadi calloused kanggo mata everyone, mantan instruktur politik kaya Klintsevichs lan Korotchenkovs, guru universitas ... Apa ora akting utawa Surovikin, pungkasanipun, teka menyang Solovyov? Yagene ora ana sing ngandhani sing bener, pira anak-anak kita sing mati ing kana? Satus ewu kok...aduh
    1. + 11
      6 September 2023
      Apa sampeyan kudu ngomong babagan kerugian ing TV? Sampeyan wis ngerti.
    2. -2
      6 September 2023
      Dear Andrey Andreev_2! Padha ora teka lan ora bakal teka ... We kudu latar mburi optimistis "pelangi" kanggo SVO aktif, nanging bebener, minangka aturan, pelit karo optimisme lan "iridiness" lan, paling awon, ndadekake. sampeyan mikir lan nganalisa .... Lan iki ana ing ideologi top modern - acara ing TV domestik ora kalebu ing kabeh, kanthi tambahan tembung "bener" ..... Kanggo wong sing ditawakake, saka layar biru, apa sing apik lan tanpa akibat "haws" ....
      1. +6
        6 September 2023
        Kutipan saka nordscout
        Lan iki ora kalebu ing ideologi acara ndhuwur modern ing TV domestik

        Iki ora kalebu ing ideologi konflik militer ing prinsip.
    3. +6
      6 September 2023
      Kutipan: Andrey Andreev_2
      Yagene para akting utawa Surovikin ora teka ing Solovyov? Yagene ora ana sing ngandhani sing bener, pira anak-anak kita sing mati ing kana? Satus ewu kok...aduh

      Amarga sajrone permusuhan, informasi diganti dening propaganda - kanggo njaga moral ing mburi lan nggawe rumit karya pengintaian mungsuh. Lan sejarawan mulihake bebener - mengko, nalika bledug settles lan wounds tenang.
      Lan iku rampung tansah lan nang endi wae. Elinga prinsip dhasar nggarap media nalika perang Irak: kabeh wartawan - ndhaftar karo layanan pers, kabeh informasi - mung liwat layanan pers, kunjungan menyang pasukan - mung liwat layanan pers, diiringi wakil saka layanan iki. , Pelanggaran apa wae - nyabut akreditasi, informasi apa wae sing ora cocog karo garis umum - lan media sing nerbitake, pitakonan diwiwiti saka pengiklan lan pemilik, sing alon-alon diwenehi tandha yen ora ana alesan padu karo negara kanthi pesenan. .
      1. -3
        6 September 2023
        Kutipan: Alexey R.A.
        Lan iku rampung tansah lan nang endi wae

        Kutipan: Alexey R.A.
        informasi apa wae sing ora cocog karo garis umum - lan kanggo media sing nerbitake, pitakonan diwiwiti saka pengiklan lan pemilik, sing alon-alon ditunjuk ing unreasonableness saka padu karo negara karo pesenan.

        Mesthi sampeyan ngapusi.

        Kaping pisanan, kanggo njaga rahasia kerugian sampeyan mung ketenaran Soviet. Dheweke nindakake ing Rusia, dheweke nindakake ing Ukraina, nanging pancen ora bisa dibayangake ing AS.

        Kapindho, apa-apa bab bocah lanang kita metu nalika operasi AS, lan cukup cepet. Perang, amarga kaget, ngrusak wong. Lan luwih-luwih, ora ana pitakonan kanggo mbilas Bush sing padha, sing ngirim pasukan sing ora dibutuhake, utawa Biden, sing nggawa dheweke metu saka kono. Ora kanggo sebutno Trump, dheweke umume disiram karo Pak saben dina saka saben wesi.

        Katelu, ora ana sing bakal nggoleki masalah, clamping mudhun ing penet, lan malah liwat pengiklan, amarga kita lanang sing crap nang endi wae - iki ora Epstein, supaya wong serius pas kanggo wong-wong mau. Aku bakal pitutur marang kowe liyane, Murzik favorit saben wong karo crita bab carane lan apa lanang kita nembak lanang kita, lan sing lanang kita kudu dijupuk sadurunge tekan ruang paling ngisor, kanggo pinten taun. Sing, ing asas, sampeyan bisa nulis kabeh iki. Alesan kenapa pers ora nulis iki amarga ora ana pers ing Rusia. Saka tembung "pancen", khe-khe. Suda kanggo Vine, supaya apa iku, akeh ing advance lan ing Course saka acara temen beda.

        Kaping papat, propaganda Rusia beda karo liyane amarga ora nyoba ngyakinake sapa wae utawa apa wae. Kasunyatan sing ora diragukan iki asring dituduhake dening Pak Ryabov, umpamane, nanging miturut standar propaganda Rusia, karyane meh ana hubungane karo kasunyatan. Tingkat tengah malah luwih fantastis.
        1. +1
          7 September 2023
          nanging iki pancen mokal kanggo mbayangno ing AS.
          Inggih, sampeyan salah. Amerika Serikat uga meneng babagan kerugian ing Ukraina. Dheweke ndhelikake amarga bunuh diri ing omah utawa kacilakan helikopter.
          1. +1
            7 September 2023
            Kutipan saka Barracuda 148
            Dheweke ndhelikake amarga bunuh diri ing omah utawa kacilakan helikopter.

            Inggih, utawa minangka alternatif, koresponden militer sing gagah wis suwe ora nganggo istilah "goroh" lan mung ngomong omong kosong sing ora ana hubungane karo kasunyatan. Mulane aku ngomong positif babagan karya K. Ryabov - ora ketompo carane hard nyoba kanggo soar, supaya ngomong, iku isih ora bisa rampung metu saka lemah. Iku mung mumbul.
            1. +1
              7 September 2023
              Quote: Negro
              Inggih, utawa minangka alternatif, koresponden militer sing gagah wis suwe ora nganggo istilah "goroh" lan mung ngomong omong kosong sing ora ana hubungane karo kasunyatan.

              Nah, kanggo nuduh wong ngapusi, saka ngendi sampeyan menehi panganan sing bener? Mungkin sampeyan mrentah brigade cedhak Rabotino? Tembung sampeyan ngemot informasi saka media, nanging mung karo kesimpulan lan gagasan sampeyan dhewe babagan donya. Sampeyan mikir sampeyan bener, nanging kanggo kula sampeyan ora yakin. Emosi dudu kasunyatan. Emosi - iki propaganda, upaya kanggo ngapusi pendapat wong liya. Dadi ora ketompo carane akeh sampeyan scold Ryabov, sampeyan dhewe ora nganti dheweke. Ngapunten kulo blaka...
              1. +1
                8 September 2023
                Kutipan saka Hagen
                Mungkin sampeyan mrentah brigade cedhak Rabotino?

                Sampeyan ora perlu mrentah brigade kanggo ngapresiasi crita babagan mayit jenderal NATO sing didhelikake. Iku cukup kanggo njupuk pil ing wektu.
                Kutipan saka Hagen
                Dadi ora ketompo carane akeh sampeyan scold Ryabov

                Sasi sing tepat dilebokake ing topi Panama ing saben artikel. Saiki kita wis kesel lan kesel.
        2. -1
          7 September 2023
          nanging iki pancen mokal kanggo mbayangno ing AS


          Sampeyan, mesthi, ngapusi.
          1. 0
            7 September 2023
            Sampeyan, mesthi, bakal kelingan konflik militèr, nalika Amerika ora ngapusi karo PMCs utawa, supaya ngomong, karyawan sipil CIA, nanging mung stupidly klasifikasi losses saka tentara dhewe.
    4. +8
      6 September 2023
      Kutipan: Andrey Andreev_2
      Yagene ora ana wong sing ngandhani sing bener, pira anak-anak kita sing mati ing kana? Satus ewu kok... aduh

      Apa Budanov ngandhani sampeyan iki? Utawa Arestovich? Dadi informasi sampeyan wis lawas. Dheweke ngetung kerugian Rusia nganti atusan ewu ing awal Maret 2022 ... nganyari manual CIPSO - mbokmenawa wis ana angka kerugian Rusia saben yuta ...
    5. +8
      6 September 2023
      Nalika Amerika perang ing Vietnam, Prancis ing Aljazair, Inggris ing Falklands - tengen saben dina, jenderal lungguh ing TV lan ngandhani kabeh wong, kalebu losses?
      Apa sampeyan oke karo sirahmu?
    6. 0
      7 September 2023
      Kutipan: Andrey Andreev_2
      Yagene ora ana wong sing ngandhani sing bener, pira anak-anak kita sing mati ing kana? Satus ewu kok... aduh

      Sampeyan duwe 400 ewu, durung suwe, infa saka operator jaringan seluler kaya sawetara pagelaran liyane ing wilayah sing digunakake.
  10. -4
    6 September 2023
    aku melu. Pira pesawat sampeyan kudu nyelehake ing atusan, ora dadi potongan. Apa sing bakal ditindakake 5-6 unit saben 1000 km ing ngarep.
    1. +8
      6 September 2023
      lan apa sampeyan arep mbuwang 1500 kanggo saben infantri utawa kendaraan tempur infanteri? Apa produk iki duwe tujuan, iki minangka benteng lapangan sing digali beton, utawa mung benteng lapangan, contone, nyegah benteng perusahaan kita maju, supaya infantri ora bakal mbuwang wektu kanggo nyerang, teka bayi kaya ngono, lan kumis, steril ing kono lan infanteri terus.
      1. -1
        6 September 2023
        Vitaliy!, ya, aku mikir ana akeh opornik perusahaan iki lan - uncalan kabeh karo bocah-bocah cilik iki, apa padha ngganggu utawa ora).
        1. +3
          6 September 2023
          ya, iku cetha sing kebak, lan FAB 1500 karo UMPC bakal kebak, padha supaya ing 250 lan 500 karo UMPC atusan dina
          1. +2
            6 September 2023
            Inggih, wiwit padha ngluncurake atusan dina, tegese ana cukup pesawat kanggo miwiti atusan FAB 1500 kanthi UMPC saben dina, matur nuwun.
  11. -1
    6 September 2023
    Nah, apa kabeh wong seneng karo "aerodinamika" Poltarushka? Utawa bakal padha maneh nelpon tukang sihir dening beluk? Dadi, ya. Aturan fisika. Inggih rampung.
    1. +1
      6 September 2023
      Kutipan saka 2sila
      Nah, apa kabeh wong seneng karo "aerodinamika" Poltarushka? Utawa bakal padha maneh nelpon tukang sihir dening beluk?

      Mungkin meneng tip balistik kanggo M54 - wiwit ora ana FAB-62 ing faktor wangun M1500?
      Lan karo irung kaya mengkono, planning cukup angel.
      1. 0
        6 September 2023
        Ana FAB-1500T padha ing wangun, malah wis conthong buntut sing bisa unscrewed. Ing babagan teknologi manufaktur, ora beda banget karo M54, mula ora jelas apa sing ngalangi supaya ora diproduksi nganggo peralatan sing ora tahan panas.
  12. 0
    6 September 2023
    Kabar kasebut mesthi apik kanggo kompleks industri militer, nanging ora logis. Apa ana target ing Ukraina sing ora bisa ditabrak FAB-500? Yen ana, iki minangka tujuan sing terisolasi, ora ana makna tartamtu, lan biaya reworking lan manufaktur unit kontrol nyata.
    1. +3
      6 September 2023
      Kutipan saka APAS
      Apa ana target ing Ukraina sing ora bisa ditabrak FAB-500? Yen ana, mula iki minangka tujuan sing terisolasi, ora ana makna khusus

      Apa kowe! Mesthi duwe! Setengah ton - ora saben caponier bakal nembus. Avdiivka, umpamane, isih ngadeg kanthi normal - lan sawise kabeh, limang atus dolar uga dibuwang ...
      Lan gol kuwi adoh saka langka. Ana akeh wong ing Reich Ukrainia.
      1. +1
        7 September 2023
        Kutipan: Peter_Koldunov
        Setengah ton - ora saben caponier bakal nembus.

        Sampeyan bakal njagong ing caponier iki nalika FAB 500 mabur menyang. Banjur padha nulis.
    2. 0
      8 September 2023
      Bridges, nalika Perang Donya II padha mbuwang 9 ton liwat kreteg.
  13. +1
    6 September 2023
    Sampeyan kudu nelpon dumbbell iki "gilyak-siji lan setengah"
  14. +2
    6 September 2023
    Pasukan Aerospace Federasi Rusia wiwit nggunakake UMPC kanthi bom FAB-1500 M54

    Sugeng enjang!
  15. +2
    6 September 2023
    Kanggo CPR ing Kyiv lan Lemberg, sampeyan kudu ngrampungake FAB 3000 lan FAB 9000.
  16. 0
    6 September 2023
    Kutipan saka Orange-Bigg
    Apike yen UMPC ing sangisore FAB-1500 M54 kudu dikembangake saka awal. Saiki iki bom perencanaan jarak paling dawa.

    Sampeyan bisa ndeleng iki - lan ing video saka 05:14
    https://www.youtube.com/watch?v=tINMP1W01c8
  17. -5
    6 September 2023
    We tangi, pan-kepala padha shelling sawetara wilayah. Nganti pitik jago goreng petok, ora bakal kantun.
    1. +1
      6 September 2023
      Apa tegese "tangi"? R&D temenan wis cukup suwe, amarga kita diwenehi asil. Utawa, miturut pendapat sampeyan, tumindak kaya ngono ditindakake sajrone sewulan utawa rong wulan? Ora, Pak...
  18. -2
    6 September 2023
    jangkoan iki dipingkelake ... dening carane kakehan ing kilometer? Napa sampeyan ora nulis persis sanajan aku ora ngerti? lan apa kita kudu seneng informasi tanpa nomer tartamtu? sopo sing nulis kelas 7 iki? ana editor ing warta? ngguyu
  19. 0
    6 September 2023
    Pasukan Aerospace Federasi Rusia wiwit nggunakake UMPC kanthi bom FAB-1500 M54

    Ing kene dheweke nulis:
    "Ana panemu yen ing kasus FAB-1500, pangembang bisa uga dilengkapi kit UMPC kanthi mesin jet pulsa, sing nambah jarak perencanaan bom kanthi 100-150 km." https://amalantra.ru/fab-1500-m54/
    Seneng banget maca. Saiki kita wis entuk tangan sing adoh. Jembatan ngliwati Dnieper ana ing bebaya. Lan terowongan bisa uga ...
    Umumé, dheweke bakal apik ing serangan. Sembarang bunker kanthi siji jotosan, bangunan dhuwur apa wae kanthi siji jotosan! misuwur!
    A taruhan lagi digawe ing ngiyataken aviation. Dheweke uga nulis dheweke nggawe 5 brigade peonies saka konservasi (https://www.youtube.com/watch?v=tINMP1W01c8) kanthi kemungkinan tambang Korea. Pasukan cadangan 300 ewu bayonet lagi digawe. Kayane kita lagi nyiapake mbales dendam marang Nazi utawa palu Putin!
    Mungkin aku khayalan ... nanging aku pengin banget. Lan menehi T90m maju terobosan karo Red Banner!
    1. +1
      7 September 2023
      Ing jaman biyen, gol kasebut diarani "Borders NATO 1997 .."
  20. +1
    7 September 2023
    Kita ngenteni video sing ayu. Ninggalake barak lan perusahaan kaya Yuzhmash paling akeh
  21. +1
    7 September 2023
    Dadi karo rattle iki, kreteg ing Dnieper bakal gampang kanggo nyelehake. Bakal ana kepinginan
  22. 0
    7 September 2023
    Mbatalake pasukan kita menyang jarak sing aman lan uncalan tumit liyane ing Avdiivka - tas kurang lan kurang bakal dibutuhake kanggo ngumpulake mayit. Langsung kuburan massal kanggo kabeh pembela cyborg.
  23. -3
    7 September 2023
    wilayah sing kena pengaruh luwih saka rong kilometer persegi

    Apa sing kedadeyan karo wong-wong sing ”kesusahan”? Nah, sing jarake 600-700 meter saka lokasi bledosan? Apa kuping kiwa muni? Apa faktor ngrusak?
  24. 0
    8 September 2023
    Kutipan saka Orange-Bigg
    Bom udara FAB-1500-M54. Dawane bom udara yaiku 2765 meter, kanthi diameter 630 mm lan bobot total 1550 kg.

    Bom sing dawane meh 3 km bakal angel diangkat menyang udara)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"