Jerman terus ngembangake sistem pertahanan udara LVS NNbS

12
Jerman terus ngembangake sistem pertahanan udara LVS NNbS
Desain tampilan sistem pertahanan udara FlaRakPz saka sistem LVS NNbS ing mangsa ngarep


Sawetara taun kepungkur, angkatan bersenjata Jerman ngluncurake program LVS NNbS, tujuane kanggo nglengkapi maneh unit pertahanan udara. Minangka bagéan saka program iki, direncanakake kanggo tuku senjata lan peralatan sing wis ana, uga nggawe sing anyar. Nganti saiki, Bundeswehr wis nggawe sawetara pesenan kanggo produksi lan pangembangan produk sing dibutuhake.



rencana gedhe


Program Luftverteidigung durch das Luftverteidigungssystem Nah- und Nächstbereichsschutz ("Pertahanan udara jarak pendek lan jarak cendhak") utawa LVS NNbS diwiwiti ing taun 2017. Program iki dirancang kanggo wektu sing suwe - asil pisanan sing dikarepake mung ing pertengahan rong puluhan .

Implementasine program kanthi sakabehe lan pangembangan proyek individu dipasrahake menyang grup kerja Arbeitsgemeinschaft (ARGE) LVS NNbS sing digawe khusus. Iki kalebu perusahaan Rheinmetall Electronics, Diehl Defense lan Hensoldt Sensors, sing duwe pengalaman ekstensif ing nggawe peralatan militer lan sistem pertahanan udara.

Kanggo sawetara taun, ARGE LVS NNbS lan organisasi Bundeswehr sing relevan nindakake studi awal lan nggawe rencana kanggo karya ing mangsa ngarep. Dokumen sing wis rampung mung ditampilake ing Maret 2021. Miturut kasebut, program kasebut dipérang dadi telung tahap utama kanthi tujuan sing beda. Sajrone saben wong, direncanakake kanggo ngembangake lan nyedhiyakake layanan jinis peralatan anyar.

Tahap pisanan, sing ditunjuk Teilprojekt 1, kalebu nggawe lan / utawa pengadaan sistem rudal lan artileri anyar sing wis ana utawa prospektif kanggo nggawe "kemampuan pertahanan udara awal." Wis ing 2021-22. Bundeswehr lan ARGE LVS NNbS kudu ngrampungake kontrak pisanan kanggo karya kasebut.


Mockup ukuran penuh saka senapan mandhiri Skyranger 30 kanggo LVS NNbS

Ing podo karo, ing framework saka Teilprojekt 2, padha ngrancang kanggo berkembang sistem pertahanan udara laser janjeni. Nanging, ing 2021, pasukan darat nilar proyek kasebut lan dicopot saka program LVS NNbS. Ing wektu sing padha, perkembangan awal ora ilang - Angkatan Laut Jerman dadi kasengsem.

Ora luwih awal saka 2026-27. Tahap katelu saka program bakal diwiwiti. Tujuane yaiku ngembangake sistem pertahanan udara generasi sabanjure lan tahap anyar ing persenjataan maneh unit tentara. Ora kaya Teilprojekt 1, wektu iki kita mung ngomong babagan kompleks sing wis digawe ing kerangka LVS NNbS. Perlengkapan tentara kasebut bisa tahan nganti awal telung puluhan.

Kontrak lan proyek


Miturut rencana program LVS NNbS, ora luwih saka 2022, kontrak pisanan kanggo konstruksi lan pasokan senjata anti-pesawat saka Teilprojekt 1 kudu muncul. padha pisanan mutusaké kanggo tuku salah siji saka model ana karo tingkat dibutuhake karakteristik.

Mbalik ing 2021, Bundeswehr lan ARGE LVS NNbS nglaporake manawa "kemampuan pertahanan udara awal" ing program anyar bakal digawe nggunakake sistem pertahanan udara IRIS-T SLM. Komplek kasebut wis diprodhuksi massal lan bisa dikirim menyang pelanggan ing wektu sing cukup. Kajaba iku, dheweke pengin ngirit rudal: diusulake kanggo nyengkuyung sistem pertahanan udara berbasis darat kanthi rudal IRIS-T, sing ana ing layanan karo Angkatan Udara lan wis kadaluwarsa kanggo digunakake ing pesawat.

Kontrak kanggo pasokan IRIS-T SLM ditandatangani ing wulan Juni 2023. Diehl Defense lan perusahaan sing gegandhengan bakal ngasilake enem sistem kasebut kanthi total biaya 900 yuta euro. Produk kasebut bakal miwiti layanan ing 2024.


mesin kontrol FltPz

Minangka bagéan saka tataran 1, direncanakake ora mung kanggo tuku peralatan rampung, nanging uga kanggo nggawe model anyar. Karya awal ing arah iki wis ditindakake ing jaman kepungkur. Dadi, bali ing 2021-22. Klompok ARGE LVS NNbS nuduhake model kendaraan tempur lan tambahan anyar.

Tanggal 24 Agustus 2023, grup kerja LVS NNbS ngumumake nampa pesenan sing cocog. Ing mangsa ngarep, kontrak bakal ngliwati prosedur birokrasi sing isih ana lan eksekusi bakal diwiwiti. Biaya lan spesifik liyane saka persetujuan durung diumumake.

Sesuai karo kontrak anyar, konsorsium LVS NNbS kudu ngembangake telung model peralatan kanggo pertahanan udara militer ing zona cedhak. Iki minangka sistem rudal self-propelled Flugabwehrraketenpanzer (FlaRakPz), gunung meriem Flugabwehrkanonenpanzer Skyranger 30 lan kendaraan kontrol Feuerleitpanzer (FltPz).

Kabeh telung proyek kasebut kudu dikembangake sajrone sawetara taun sabanjure. Ing 2025-26 bedhil mandhiri eksperimen pisanan karo senjata artileri samesthine bakal katon; mengko sistem pertahanan udara bakal diuji. Dheweke pengin ngrampungake kabeh tes ora luwih saka 2026-27. Kanggo 2027-28 Miwiti produksi lan nyediakake peralatan rampung menyang pasukan wis direncanakake. Ora jelas manawa bisa ngrampungake tenggat wektu kasebut.

Kulawarga manunggal


Mangkono, minangka bagéan saka tahap pisanan program LVS NNbS, direncanakake tuku papat jinis peralatan. Kaping pisanan, nomer tambahan sistem pertahanan udara IRIS-T ing modifikasi SLM bakal dilayani. Produk kasebut, karakteristik lan kemampuane wis dikenal. Kanthi bantuan kompleks kasebut, Bundeswehr ngrancang kanggo nggayuh target udara ing jarak nganti 40 km lan dhuwure nganti 20 km.


Kapentingan paling gedhe ing program LVS NNbS yaiku peralatan sing mentas dikembangake - sistem pertahanan udara, sistem pertahanan udara lan pos kontrol. Kendaraan kasebut bakal dibangun ing sasis roda Boxer, sing bakal nyederhanakake operasi ing unit Bundeswehr. Modul pertempuran lan peralatan liyane saka komposisi sing dibutuhake bakal dipasang ing sasis. Direncanakake nginstal sistem perlindungan tambahan MUSS. Kabeh kendaraan anyar bakal digabungake menyang sistem komando lan kontrol otomatis IBMS sing dikembangake dening Airbus lan bakal nampa peralatan komunikasi standar Link 16.

Modul tempur asli ing wangun menara kanthi gaman lan peralatan elektronik dikembangake kanggo sistem rudal FlaRakPz. Modul kasebut bakal nampa radar Hensoldt Spexer kanthi enem AFAR ukuran cilik kanggo ndeleng sektor gedhe, sistem optik-elektronik lan piranti liyane. Ing sisih pinggir menara ana papat kontainer kanggo modifikasi awal rudal IRIS-T kanthi jarak peluncuran 15 km. Kanggo pertahanan diri, kompleks kasebut bakal nampa peluncur granat otomatis 40 mm.

Flugabwehrkanonenpanzer gun poto-propelled ngajokaken kanggo dilengkapi karo Skyranger 30 modul pertempuran ana saka Rheinmetall Air Defense. Iki minangka menara sing ora ana pedunung kanthi meriam otomatis Oerlikon KCE 30mm, sing bisa nembak proyektil konvensional lan bisa diprogram. Modul kasebut dilengkapi karo kabeh peralatan radio lan optik sing dibutuhake. Kamungkinan kanggo nambah meriam karo sawetara rudal jarak cendhak kasebut.

Kendaraan kontrol FltPz bakal katon padha karo operator personel lapis baja Boxer standar. Kabeh beda karakteristik bakal didhelikake ing waja. Pos komando seluler bakal nampa kabeh peralatan sing dibutuhake kanggo ijol-ijolan data karo komandan sing luwih dhuwur utawa ing unit kasebut, uga kanggo nampa informasi saka peralatan pengintaian pihak katelu. Miturut data sing dingerteni, kendaraan FltPz utamane kanggo ngontrol sistem pertahanan udara FlaRakPz. Siji kendaraan komando FltPz bakal ngladeni telung sistem sing digerakake dhewe.


Kolaborasi macem-macem sistem pertahanan udara, kalebu sistem LVS NNbS

Tampilan anyar pertahanan udara


Dianggep sistem anti-pesawat saka sistem LVS NNbS bakal bisa nyedhiyakake pertahanan udara menyang wilayah sing cukup gedhe lan obyek utawa pasukan ing kono. Ing wektu sing padha, desain mandhiri model anyar bakal menehi kaluwihan operasional lan operasional tartamtu.

Makarya minangka bagéan saka sistem pertahanan udara manunggal, produk anyar kudu nemokake lan tekan sawetara saka sudhut target udhara beda ing sawetara nganti 40 km lan dhuwure nganti 20 km. "Echelon interception jarak jauh" ing sistem kasebut bakal dadi kompleks IRIS-T SLM sing dilengkapi radar lan rudal sing cocog. Baris pertahanan sabanjure bakal dibangun kanthi basis kompleks FlaRakPz kanthi jarak tembak nganti 15 km, lan pertahanan zona cedhak bakal dipasrahake menyang bedhil sing digerakake kanthi meriam 30 mm. .

Dianggep manawa sistem pertahanan udara kasebut bakal bisa nglawan kabeh target udara saiki lan mbesuk, nuduhake keluwesan sing dibutuhake. Dadi, pesawat, rudal jelajah gedhe, lsp. iku ngajokaken kanggo mencet karo rudal anti-pesawat. Kanggo nglawan UAV cilik lan obyek liyane sing padha, meriam meriam self-propelled ing sistem kasebut. Ing wektu sing padha, sistem LVS NNbS bakal bisa kerja bareng karo sistem pertahanan udara liyane, ijol-ijolan data karo dheweke, lsp.

rencana gedhe


Mangkono, program rearmament pertahanan udara Bundeswehr sing njanjeni mboko sithik maju lan ngliwati tahapan sing dibutuhake. Nganti saiki, rencana wis dibentuk lan desain awal wis rampung, lan kontrak wis ditanggepi kanggo karya luwih lanjut.

Sajrone sawetara taun sabanjure, klompok kerja ARGE LVS NNbS bakal ngirim sistem pertahanan udara sing wis dipesen, uga ngembangake model peralatan anyar kanggo tes sabanjure. Ing pungkasan dekade, karya ing topik Teilprojekt 3 samesthine bakal dibukak. Apa asil program LVS NNbS pungkasanipun bakal nuduhake isih durung dingerteni. Nanging, pelanggan lan kontraktor optimis banget.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -4
    7 September 2023
    Apa Jerman pengin Pantsir versi dhewe?
    1. -9
      7 September 2023
      Jerman pengin ngedol barang sing kompetitif. Kaya-kaya wis nyerah marang tentarane.
  2. -2
    7 September 2023
    Apike, saiki lagi aktif mindhah produksi menyang pemilik, VAG sing wis sengsara wis pindah separo, pabrik-pabrik liyane wis siyap pindhah, nanging babagan industri pertahanan? Yen amers mbusak gudang Eropa supaya bisa diisi dhewe, apa dheweke bakal ngidini pangembangan lokal?!
  3. +5
    7 September 2023
    Jerman terus ngembangake sistem pertahanan udara LVS NNbS
    Lan Rusia, apa iki bisa ngganggu?
    1. -5
      7 September 2023
      Kutipan: kor1vet1974
      Lan Rusia, apa iki bisa ngganggu?

      Kanggo apa? Proyek iki sabotase dhewe.
  4. -5
    7 September 2023
    )))
    Program pendidikan cilik saka Jerman babagan carane mbuwang dhuwit maksimal kanthi entuk manfaat minimal.
    1. -4
      7 September 2023
      Ya, iki minangka proyek sing ora ana gunane. Iku mesthi apik ing 80s, nanging ora saiki.
      1. -3
        7 September 2023
        )))
        Biasane, "paradoks penembake ala" dibahas ing hubungane karo aktivitas kompleks industri militer Rusia. Nanging ing kene mung kasus kasebut: ora mungkin nggawe akeh kesalahan kanthi kebetulan, iki pancen sengaja ngrusak.
  5. +3
    7 September 2023
    Ayo ndeleng, yen kabeh mlaku miturut rencana, Jerman bakal duwe kompleks jarak cendhak lan medium sing ora ala, lan yen Nasams uga disambungake, sing cukup nyata, kita bakal entuk sistem pertahanan udara multi-level.
  6. -4
    7 September 2023
    Padha ngerti carane nggawe pasuryan ayu.
    Dadi, kita nganggep pengalaman NMD, saiki, adhedhasar konflik iki, kabeh negara bakal ngiyatake pertahanan udara, amarga saiki mung siji negara sing bisa nolak drone, lan iki yaiku Federasi Rusia.
  7. 0
    7 September 2023
    Kisaran 40 km lan dhuwuré 20 km - apa ora banget kanggo roket sing kompak? Roket kanthi mripat dawane 2,5 meter, maksimal 3. Aku bakal mbagi jarak lan dhuwur kanthi 2.
    1. +1
      7 September 2023
      Kasunyatan bilih ing gambar mung 15 km, 40 km kanggo sistem liyane, foto kang ora diwenehi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"