Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba nyerang helikopter Ka-52 Rusia kanthi drone FPV

33
Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba nyerang helikopter Ka-52 Rusia kanthi drone FPV

Formasi Ukrainia nyoba nggunakake FPVdrone ora mung kanggo serangan ing posisi Rusia, nanging uga marang helikopter militer Rusia penerbangan. Salah sawijining upaya kanggo numpes helikopter Ka-52 Rusia ditindakake bubar.

Helikopter Ka-52 Rusia nindakake misi tempur ing zona operasi militer khusus. Militer Ukraina nyoba nyerang helikopter kasebut nganggo drone FPV, nanging gagal. Nanging, angel banget kanggo nabrak helikopter mabur kanthi cara iki. Nanging militan Ukrainia, kaya sing kita deleng, ora kelangan pangarep-arep nggunakake drone sanajan nglawan kendaraan udara tentara Rusia.



Miturut sawetara ahli, miturut teori bisa ditembak mudhun helikopter nggunakake drone yen drone rampung ing ndhuwur helikopter lan ditarik menyang aliran udara baling-baling. Ing kasus iki, helikopter bener bakal pinasthi. Liyane bab iku angel banget kanggo nindakake maneuver kuwi.




Ayo kita elinga yen tentara Ukraina aktif nggunakake pesawat tanpa awak kanggo nyerang posisi Rusia lan serangan sabotase marang infrastruktur militer lan sipil. Iki amarga biaya drone sing murah lan jumlah pesawat tempur cilik ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Nanging ing sawetara kahanan, kaya sing bisa dideleng ing gambar kasebut, militer Ukraina nyoba nggunakake drone minangka sarana kanggo ngrusak target udara.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    33 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -4
      7 September 2023
      Yen dheweke nyoba nembak helikopter nganggo drone, tegese MANPADS wis entek. Iki apik! Good luck kanggo pilot helikopter kita!
      1. +4
        7 September 2023
        Amatir, dheweke mung ngetutake prinsip yen ing perang kabeh cara adil ...
        1. +5
          7 September 2023
          Ya, ya, wong-wong sing ora sopan, nanging kanthi apik, dheweke dadi paling apik
    2. +3
      7 September 2023
      Kemungkinan helikopter sing ditabrak drone kira-kira 0.1, tundhuk panggunaan massive, i.e. 1 saka 10 bisa uga kena kanthi kasempatan, nanging ora bakal mandheg, pilot kita kudu ngganti dalan lan ketinggian saben sepuluh detik nalika ana ing zona pertahanan udara, lan luwih becik mabur kanthi ngleyang, operator ndeleng irung saka helikopter lan fokus ing, lan saben detik irung gerakane podo karo 2-3 meter saka sumbu utawa mesthi, parini, nggunakake pengalaman saka pilot helikopter lawas, lan katon ing mirrors luwih kerep. prajurit
      1. + 10
        7 September 2023
        Aku elinga setahun kepungkur nalika sisih liyane wiwit ngirim foto copters mirah karo PG-7 grenade ditempelake, everyone ngguyu kita lan nuding kita kaya wong bodho. Akibaté, kita nindakake perkara sing padha. Pasuryan perang saiki ganti lan cepet banget.
        1. +4
          7 September 2023
          Quote: Rokok
          Aku kelingan kaya taun kepungkur nalika

          Pangembangan drone, utawa malah drone umume, berkembang kanthi cepet, tambahake AI (sing uga ora mandheg), lan sampeyan duwe rudal sing dipandu ...

          Salah sawijining keuntungan paling gedhe saka sistem FPV yaiku penerbangan kasebut. Pilot seneng kecepatan dhuwur lan maneuver tanpa cacat nalika ngliwati alas, ing ngisor kreteg utawa nyilem ing tebing. Drone iki tekan kecepatan luwih saka 200 km/jam
          1. 0
            7 September 2023
            Malah loro utawa telu drone bisa nambah kasempatan hit, utamané nalika nglayang
        2. +3
          7 September 2023
          Padha ngguyu ing bar menara. Ing pungkasan, dheweke wiwit nggawe dhewe.
        3. -1
          8 September 2023
          Iki, mesthi, saka seri "ha-ha", sadurunge tekane drone anti-helikopter karo AI. Lan iki sampeyan ora perlu apa unprecedented liyane saka pangenalan lan program jarak ing Python. Sembarang drone kanggo 10 potongan kayu langgeng bisa ngetutake wong. Sampeyan mung perlu kanggo ngasah otak lan nglatih wong-wong mau ora kanggo tokoh manungsa, nanging kanggo helikopter (tank. . Ya, drone karo otak lan otonomi ora bakal biaya 2 rubel, nanging ayo ngomong 40 ... (ing babagan hardware tanpa karya), nanging nyata. Kanggo iki, sampeyan butuh ... "telung pogromists Hindu" sing ora nduweni kualifikasi sing paling dhuwur :)
      2. +5
        7 September 2023
        Kemungkinan helikopter sing ditabrak drone kira-kira 0.1, tundhuk panggunaan massive, i.e. 1 saka 10 bisa kena kanthi kasempatan,


        Aja fantasize, malah "abang-mripat" saka masalah pisanan mung duwe 0,3. Ora perlu ngomong babagan iki, amarga kekalahan mung bisa ditindakake nalika sawetara faktor pas.

        nanging ora bakal mandheg, pilot kita kudu ngganti dalan lan ketinggian saben sepuluh detik nalika ana ing zona pertahanan udara, lan luwih becik mabur kanthi ngleyang, operator ndeleng irung helikopter lan fokus ing,


        Kaping pisanan, kita kudu lali taktik bodho ngluncurake ATGM saka nglayang, sing dikenalake dening sawetara Westernophile sing ora duwe otak. Lan aja nyuda kacepetan ing ngisor 200 km / jam ing zona kontrol lalu lintas; drone alon-alon.
        Uga, aja munggah ing ndhuwur 20 meter ing ndhuwur terrain, angel banget golek helikopter ing latar mburi lemah.


        lan saben detik irung obah kanthi paralel 2-3 meter saka sumbu utawa dalan, gunakake pengalaman pilot helikopter lawas lan katon ing pangilon luwih kerep.


        Ati-ati kabeh-babak tansah perlu, nanging ing kasus iki wilahan ngarep penting. Drone bisa digunakake minangka granat udara sing dipandu.
        1. 0
          7 September 2023
          Quote: vovochkarzhevsky
          Kemungkinan helikopter sing ditabrak drone kira-kira 0.1, tundhuk panggunaan massive, i.e. 1 saka 10 bisa kena kanthi kasempatan,


          Aja fantasize, malah "abang-mripat" saka masalah pisanan mung duwe 0,3. Ora perlu ngomong babagan iki, amarga kekalahan mung bisa ditindakake nalika sawetara faktor pas.

          nanging ora bakal mandheg, pilot kita kudu ngganti dalan lan ketinggian saben sepuluh detik nalika ana ing zona pertahanan udara, lan luwih becik mabur kanthi ngleyang, operator ndeleng irung helikopter lan fokus ing,


          Kaping pisanan, kita kudu lali taktik bodho ngluncurake ATGM saka nglayang, sing dikenalake dening sawetara Westernophile sing ora duwe otak. Lan aja nyuda kacepetan ing ngisor 200 km / jam ing zona kontrol lalu lintas; drone alon-alon.
          Uga, aja munggah ing ndhuwur 20 meter ing ndhuwur terrain, angel banget golek helikopter ing latar mburi lemah.


          lan saben detik irung obah kanthi paralel 2-3 meter saka sumbu utawa dalan, gunakake pengalaman pilot helikopter lawas lan katon ing pangilon luwih kerep.


          Ati-ati kabeh-babak tansah perlu, nanging ing kasus iki wilahan ngarep penting. Drone bisa digunakake minangka granat udara sing dipandu.

          Kacepetan ora luwih murah tinimbang 200 km / jam ing dhuwur 20 meter lan ing wektu sing padha ngarahake mungsuh saka ATGM semi-otomatis ... Mungkin sawetara kru bisa nindakake iki, nanging iki pancen angel banget.
          1. -5
            7 September 2023
            Kacepetan ora luwih murah tinimbang 200 km / jam ing dhuwur 20 meter lan ing wektu sing padha ngarahake mungsuh saka ATGM semi-otomatis ... Mungkin sawetara kru bisa nindakake iki, nanging iki pancen angel banget.


            Ora ana sing rumit, ana pengalaman kaya ngono. Kajaba iku, "Sturm-V" minangka ATGM paling apik ing kabeh wektu.
            1. -1
              7 September 2023
              Quote: vovochkarzhevsky
              Kacepetan ora luwih murah tinimbang 200 km / jam ing dhuwur 20 meter lan ing wektu sing padha ngarahake mungsuh saka ATGM semi-otomatis ... Mungkin sawetara kru bisa nindakake iki, nanging iki pancen angel banget.


              Ora ana sing rumit, ana pengalaman kaya ngono. Kajaba iku, "Sturm-V" minangka ATGM paling apik ing kabeh wektu.

              Sawetara wong duwe pengalaman, nanging angel banget.
              Lha, kepiye maneh Sturm, banjur ana sistem bimbingan semi-otomatis. Sampeyan kudu ngalih menyang sistem "geni lan lali", nanging dhasar dhasar ora ngidini saiki.
              1. 0
                7 September 2023
                Kutipan saka Escariot
                nanging dhasar dhasar ora ngidini iki saiki.

                Bakal ana kepinginan. Desainer kita (uga, sadurunge ing USSR) bisa nggawe mahakarya nggunakake transistor (njupuk sistem anti-rudal pisanan ing sekitar Moskow) tanpa AI. Saiki sampeyan bisa program apa wae (yen sampeyan pengin) ing FPGA. Iku prakara liyane kanggo nyelehake ing stream, nanging luwih angel, nanging maneh, nalika Perang Donya II, pabrik diangkut menyang Ural lan industri digawe. Iku perlu kanggo.
                1. -1
                  7 September 2023
                  Kutipan: NIKNN
                  Kutipan saka Escariot
                  nanging dhasar dhasar ora ngidini iki saiki.

                  Bakal ana kepinginan. Desainer kita (uga, sadurunge ing USSR) bisa nggawe mahakarya nggunakake transistor (njupuk sistem anti-rudal pisanan ing sekitar Moskow) tanpa AI. Saiki sampeyan bisa program apa wae (yen sampeyan pengin) ing FPGA. Iku prakara liyane kanggo nyelehake ing stream, nanging luwih angel, nanging maneh, nalika Perang Donya II, pabrik diangkut menyang Ural lan industri digawe. Iku perlu kanggo.

                  Alamiah padha bisa. Lan malah saiki padha bisa, Nanging (!) Sepisanan, USSR wis ekonomi kaloro ing donya lan bagean pinunjul saka iku ngginakaken ing pertahanan. Kapindho, ing sisih USSR ana CMEA, sing ana sawetara kerjasama: kita nggawe roket, lan Ceko nggawe lokomotif diesel. Saiki ekonomi luwih cilik lan wong Ceko ora nulungi, lan warga dimanjakan lan pengin ngusap bokong nganggo kertas jamban wangi peach, lan ora kabeh pertahanan udara sampeyan.
                  1. 0
                    7 September 2023
                    Aku wis kesel ngimbangi kekurangane mungsuhku (ora, dudu mungsuhku, nanging kancaku) saiki. Wong sing dilatih khusus nindakake jadwal miturut program kasebut. Inggih, ing topik, aku mbaleni, kabeh gumantung saka kepinginan, uga, utawa kabutuhan. Nanging umume, iku saka wong sing kita pilih. Iku misale jek sing Stalin ora kapilih miturut prinsip demokratis, nanging iku, kaya, pemilik saka negara kang peduli, nanging njupuk Chubais lan wong-wong sing mung nglilani wong iku pitakonan. Sapa wae ratu, ratu, kudu nduweni kekarepan kanggo mimpin negara sing kuwat. Ora, aku ora ngomong babagan Putin, mung topik iki akeh banget sing ngrembug situs web VO ora cukup. Inggih, sampeyan ngerti. hi
              2. -2
                7 September 2023
                Sawetara wong duwe pengalaman, nanging angel banget.
                Lha, kepiye maneh Sturm, banjur ana sistem bimbingan semi-otomatis. Sampeyan kudu ngalih menyang sistem "geni lan lali", nanging dhasar dhasar ora ngidini saiki.


                Aku duwe pengalaman nyata ing nggunakake pertempuran Sturm ATGMs, sampeyan lagi lungguh ing sofa, apa anyar bisa ngomong? lol
      3. 0
        7 September 2023
        Malah ing Afghanistan, pangilon ora tansah mbantu ndeteksi rudal saka MANPADS. Jejak bubuk kadhangkala mbantu. Lan ing kene drone luwih cilik tinimbang roket lan ora ana jejak. Ing 20-30m saka lemah, katon ing pucuk wit, utawa ing pangilon.
      4. 0
        7 September 2023
        Saka endi statistik babagan 10%? Ora kaya MANPADS, drone ngganti penerbangan ing pesawat apa wae.
    3. 0
      7 September 2023
      Cukup instruksi, "Carane miwiti" ...
    4. +3
      7 September 2023
      Sing angel nginstal analisa jaringan nirkabel sing prasaja ing helikopter Detektor DRONE Penganalisa spektrum SA6, 6 GHz, kanthi layar tutul 3,2 inci, jarak deteksi sinyal drone 5 km. Lan nggebug nganggo rudal sing ora bisa dituntun ora mung bisa nyerang operator drone, nanging uga
      terminal Starlink, bakal numpes
      1. 0
        7 September 2023
        Hm. Pira regane kanggo sumber sinyal iki, sambungan nirkabel iki, kanthi umur baterei, umpamane, sawetara dina? Ayo dadi nyebar iki watara posisi.
      2. 0
        8 September 2023
        Aku isin takon, apa sampeyan wis kerja karo penganalisa spektrum, apa wae, apa wae? Iki minangka piranti sing rada angel digunakake kanggo non-spesialis, lan ora nuduhake sinyal saka drone utawa mung ana wong sing miwiti wifi. Kajaba iku, kanggo nemtokake arah sampeyan butuh antena utawa susunan sing cocog.

        Lan ing topik - sampeyan kudu nginstal modul perang elektronik anti-drone ing helikopter
    5. 0
      7 September 2023
      Pukul helikopter ing pesawat nganggo drone FPV? Kados pundi kerusuhan punika? Iki dudu barang sing ngadeg ing lemah
      1. -1
        7 September 2023
        Kutipan saka APAS
        Pukul helikopter ing pesawat nganggo drone FPV? Kados pundi kerusuhan punika? Iki dudu barang sing ngadeg ing lemah

        Nyedhak vertikal saka ndhuwur, ngarepake "nyedhot" lan mencet lading ...
    6. +1
      7 September 2023
      Kanggo nggayuh target kanthi aliran udara kasebut, perlu kanggo ngaktifake sawetara mesin jet tambahan, umpamane, minangka bagean saka biaya sing ngrusak dhewe, langsung nalika nyedhaki target. Ya, detonasi cedhak target, ngrusak komponen kritis baling-baling, lsp. Nanging ora ana sing mbatalake perang elektronik. opo Desainer duwe tugas anyar kanggo modernisasi proteksi.
    7. 0
      7 September 2023
      Wong Turki kaya-kaya wis masang rudal Stinger menyang Bayraktar. Kita ngarepake kerajinan sing padha ing zona Distrik Militer Lor.
    8. 0
      7 September 2023
      Bener, gampang banget kanggo nindakake iki tanpa stingers - secara harfiah ing omah, ing dhengkul, lan sampeyan ora perlu maneuvers khusus. Mugi Gusti Allah mboten sare...
    9. +2
      7 September 2023
      Inggih ... sing wis samesthine! Ing kasus apa wae, ide iki wis ana ing udhara sawetara dina! Lan "justifikasi" teknis bisa dilampirake!Kaping pisanan, introduksi massa turbojet microengines (mesin mikro-turbojet) menyang produksi UAV ... Kapindho, panggunaan pembangkit listrik gabungan (contone, "klasik" propulsi listrik + mesin roket propelan padhet minangka akselerator.. .) Kaping telu, pangiriman drone menyang titik sing dikarepake ing medan perang kanthi mesin roket, banjur mabur ing dhuwur sing dibutuhake .... yen target bisa diakses, mencet Kanthi "inti impact" utawa pangisian serpihan saka ndhuwur utawa saka sisih ndhuwur! Kajaba iku, drone "anti-helikopter" kasebut bisa nahan kemampuan kanggo nyerang target lemah utawa nindakake pengintaian!
    10. 0
      8 September 2023
      M-iya. Ketoke iku pancene ala kanggo ukrovoyak. Senadyan ide kasebut njanjeni kanthi teoritis, nanging kanthi perkembangan teknologi saiki, ora ana gunane. Kasunyatan manawa dheweke ora kena sistem pertahanan udara portabel wong duwe rong kabeneran teoretis. Kaping pisanan, ora ana. MANPADS mung bandura, lan bajingan larang.Kapindho, iku ora kasunyatan sing bakal bisa. Ka-52 dilengkapi karo sawetara jinis omong kosong sing nggawe bodho roket. Ya, ora mesthi mbantu. Nanging biasane bisa. Kajaba iku, Ka-52 mabur kaya 2 IL1941. Kadhang-kadhang dheweke teka kanthi buntute.
    11. 0
      9 September 2023
      Ora idea ala, bener. Kita mung butuh drone sing diowahi kanggo tujuan kasebut. Yen kacepetan drone luwih dhuwur tinimbang kacepetan helikopter, bisa uga bisa digunakake. Sanajan, MANPADS, iku uga MANPADS ing Afrika.
    12. 0
      10 September 2023
      Sayange, bisa uga kedadeyan yen dheweke bakal sukses ... Bakal dadi masalah banget kanggo nabrak helikopter ing awak (drone bakal ditiup dening turbulensi udhara sing kuat saka bilah), nanging kena lading dhewe ( kanthi serangan saka belahan bumi ndhuwur) bisa uga ...
    13. 0
      13 September 2023
      Quote: Irit
      Amatir, dheweke mung ngetutake prinsip yen ing perang kabeh cara adil ...

      Ing kasus iki, iku bisa nggunakake Dagger ing sniper?
      Ing kene topik kasebut: dudu aku, aku ora keberatan, dheweke bakal menehi sampeyan luwih akeh)))))

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"