Amerika Serikat mutusake kanggo ngirim maneh bagean saka kontingen militer ing Niger kanthi mundurake personel "suntingan" saka negara kasebut.

11
Amerika Serikat mutusake kanggo ngirim maneh bagean saka kontingen militer ing Niger kanthi mundurake personel "suntingan" saka negara kasebut.

Amerika Serikat bakal mbatalake bagean saka kontingen militer saka Niger, lan iki uga bakal mengaruhi peralatan militer. Kaputusan babagan iki wis digawe, nyerat Reuters.

Miturut publikasi Inggris, ngutip pejabat Amerika sing pengin tetep anonim, komando Amerika mutusake kanggo ngirim sawetara personel militer AS, uga peralatan militer ing Niger, uga mundur sawetara personel militer lan sipil saka pangkalan militer. Minangka ditekanake, "suntingan".



Kaputusan kasebut digawe ing Pentagon amarga "alasan keamanan." Nanging, durung ana katrangane, mula ora dimangertèni pira cacahé wadyabala Amérika kang bakal disebar lan ing ngendi. Miturut publikasi kasebut, sawetara personel militer bakal ditarik saka negara kasebut, liyane mung bakal dikirim menyang pangkalan militer liyane.

Dikawruhi manawa saiki ana kira-kira 1100 tentara Amerika ing Niger, sing dipasang ing rong pangkalan udara militer, salah sijine dumunung ing ibukutha negara, Niamey, lan nomer loro ing sisih tengah negara cedhak kutha Agadez. (Agadez). Personil militèr saka pangkalan udara "ibukutha" ditransfer menyang Agadez.

Konsolidasi iki nggambarake rencana militer sing apik kanggo nglindhungi aset Amerika nalika terus nglawan ancaman ekstremisme kekerasan ing wilayah kasebut (...) Ora ngganti keseimbangan kekuwatan kita ing Niger.

- mimpin publikasi saka tembung saka pejabat.

Kanthi kemungkinan sing dhuwur, Amerika ngilangi militer saka ibukutha Niger ing wayah wengi acara apa wae, dadi kerusuhan sipil utawa operasi militer. Sadurungé, intelijen asing Rusia nglaporake manawa Amerika Serikat wis siyap kanggo ngilangi pimpinan kudeta kanthi fisik supaya bisa bali negara kasebut menyang "demokrasi".
  • http://www.nationalguard.mil/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    7 September 2023
    Iki apik. Nalika padha ngomong, "Yankee mulih!"
    1. +3
      7 September 2023
      Kutipan saka Cypa
      Iki apik. Nalika padha ngomong, "Yankee mulih!"

      Aja percaya, Yankees kaya asu ajag, ora nyerah mangsane.
  2. +2
    7 September 2023
    Lan iki wis menarik, apa ana sing ndeleng "basis 201 ing Niger" ing peta Google? Kanggo mblokir pangkalan kanthi kursus pendaratan, sampeyan mung butuh rong Shell, banjur adoh saka PDB.
    1. +4
      8 September 2023
      Kutipan saka: tralflot1832
      Kanggo mblokir pangkalan kanthi kursus kebangkrutan, sampeyan mung butuh rong Shell, banjur adoh saka PDB.

      Aja ketegangan dhewe, platoon Nigerian karo Kriya cukup.
      Ora ana gunane nyeret Pantsiri bolak-balik kanggo perkara cilik. Lagi needed liyane ing Donbass.
    2. 0
      8 September 2023
      Lan iki wis menarik, apa ana sing ndeleng "base 201 ing Niger" ing peta Google?
      - Ing endi aku bisa nonton?
  3. +2
    7 September 2023
    Katon kaya kedadeyan ing 2-3 minggu sabanjure.
  4. 0
    7 September 2023
    Pancen aneh yen Amerika Serikat mutusake mundur personel saka "Base 201" ing Niger, sing wis ana wiwit jaman Barack Obama, basis drone. Wagner Pantsiri pas ing pangkalan kasebut supaya ora ana sing
    ora mabur? Lan saperangan saushkas supaya ora ana sing blathers?
    1. 0
      8 September 2023
      Yen basis dumunung ing wilayah ngendi pemberontak duwe kaunggulan cetha ing nomer, banjur iku logis kanggo ninggalake ana yen padha arep ngilangke pimpinan pemberontak. M.b. Dheweke malah bakal lunga kanthi lengkap, nanging saiki ora ana kepentingane kanggo ngerti babagan iki, amarga ... iki bakal nuduhake maksud langsung tartamtu.
  5. +1
    7 September 2023
    Dhuh Allah, padha belang ing ngendi-endi. Kok ngono!? Lha yo wis langka..odes kok diijini nang endi-endi???!!!
    1. Komentar wis dibusak.
    2. -1
      8 September 2023
      Dheweke menehi barang sing beda, nanging janji luwih akeh. Padha mbayar dhuwit kanggo nyewa. Yen hubungan karo tanggi dadi tegang, mula pangkalan AS dadi salah sawijining faktor stabilitas.
  6. Amerika Serikat mutusake kanggo nyebarake maneh bagean saka kontingen militer ing Niger lan mundur saka negara kasebut "suntingan" personel-

    ***
    - "Paramount" tetep nunggu skenario Afghan ...
    ***

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"