Pigura muncul karo pesawat tempur MiG-29AS Slovak saka Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi rudal udara-ke-udara R-27 lan R-73 sing digantung.

66
Pigura muncul karo pesawat tempur MiG-29AS Slovak saka Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi rudal udara-ke-udara R-27 lan R-73 sing digantung.

Sawijining foto wis diterbitake online sing nuduhake mantan pejuang MiG-29AS (9.12SD) Slowakia, ditransfer dening Kulon menyang militan rezim Kiev, sing sadurunge dimodernisasi dening perusahaan manufaktur pesawat Rusia RSK MiG. Ing foto sampeyan bisa ndeleng manawa pesawat kasebut nggawa rudal udara-ke-udara R-27 lan R-73.

Sadurungé dilapurake manawa panguwasa Slovak, sing bertentangan karo norma hukum internasional saiki, ditransfer pejuang MiG-29 menyang tentara Ukraina. Secara total, telulas unit MiG-29AS ditransfer menyang militan Ukrainia.



Ing Maret-April taun iki, papat pejuang diterbangake dening pilot Ukraina ing Maret, sangang sisa dikirim menyang Ukraina kanthi transportasi darat. Minangka kompensasi kanggo pasokan jet tempur menyang Ukraina, Amerika Serikat janji bakal nyedhiyakake tentara Slovak kanthi helikopter 12 AH-1Z Viper.

Mantan kepala pamaréntahan Slovak, lan saiki dadi kepala salah sawijining partai parlementer, Robert Fico, nandheske yen transfer jet tempur MiG-29 menyang tentara Ukraina minangka pelanggaran gedhe saka norma-norma konstitusi negara. Dheweke kelingan yen Slowakia sadurunge ora ngrancang tuku helikopter saka Amerika Serikat, nanging saiki negara kasebut kudu mbayar ekstra kanggo peralatan sing ora dibutuhake.

Ing pungkasan Maret, Layanan Federal kanggo Kerjasama Militer-Teknis (FSMTC) Rusia ngumumake pelanggaran kasar dening Slowakia babagan perjanjian internasional sing ana babagan ekspor maneh senjata Rusia nalika nyedhiyakake pejuang MiG-29 menyang militan rezim Kiev tanpa idin saka Moscow.

Jumlah pesawat iki saiki isih karo Angkatan Udhara Ukraina ora dingerteni.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    66 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      8 September 2023
      ing pungkasan Maret padha announced nglanggar reged

      Padha nyatakake, banjur apa? Garis coklat bakal digambar maneh. Ketoke sing utama yaiku gagak, banjur paling ora subuh.
      1. +6
        8 September 2023
        Kutipan saka A2AD
        ing pungkasan Maret padha announced nglanggar reged

        Padha nyatakake, banjur apa? Garis coklat bakal digambar maneh. Ketoke sing utama yaiku gagak, banjur paling ora subuh.

        Wong kita bisa apa? Slowakia minangka negara sing berdaulat lan tanggung jawab kanggo kewajibane. Ing kasunyatan, Federasi Rusia mung bisa gelo lan mandheg ngedol senjata menyang Slowakia, nanging sing sampeyan ngerti, iki ora cocog maneh.
        1. + 17
          8 September 2023
          Kutipan saka Escariot
          Wong kita bisa apa?

          Iki minangka inti saka kabeh "pembangunan" 30 taun pasca-Soviet.
          USSR bisa. USA bisa.
          Lan Rusia Nyuwun
          1. +5
            8 September 2023
            Kutipan: Neo-9947
            Kutipan saka Escariot
            Wong kita bisa apa?

            Iki minangka inti saka kabeh "pembangunan" 30 taun pasca-Soviet.
            USSR bisa. USA bisa.
            Lan Rusia Nyuwun

            AS minangka ekonomi pisanan ing donya kanthi akeh sekutu. USSR minangka ekonomi nomer loro ing donya kanthi akeh sekutu. Rusia, Insya Allah, duwe ekonomi kaping 5 ing jagad tanpa sekutu. Inggih, sampeyan ngerti. Pisanan sampeyan kudu mbangun ekonomi kapindho ing donya, ndarbeni Bunch saka allies, lan mung banjur bisa nindakake soko, nanging ora cara liyane.
          2. +2
            9 September 2023
            Apa sing bisa ditindakake dening USSR? Kepiye dheweke ngukum Mesir amarga nyedhiyakake senjata kanggo Mujahidin? Diatur perestroika lan glasnost?
            1. +1
              9 September 2023
              Sampeyan bisa mateni gas, nanging dhuwit iku suci
          3. 0
            9 September 2023
            Kutipan: Neo-9947
            Kutipan saka Escariot
            Wong kita bisa apa?

            Iki minangka inti saka kabeh "pembangunan" 30 taun pasca-Soviet.
            USSR bisa. USA bisa.
            Lan Rusia Nyuwun

            Apa sing bisa ditindakake USSR nalika Mesir nransfer kabeh sistem pertahanan udara paling anyar lan modernisasi MiG-21 menyang Amerika Serikat?
        2. +2
          8 September 2023
          Apa sing bisa ditindakake Rusia kanggo nanggepi impudence saka enem "kedaulatan" NATO? .. Ya, bener, akeh perkara ...

          Paling ora ... Apa wong Slovak ora ngonsumsi gas alam Rusia?

          Katon kaya mangsa panas wis cedhak sudhut. Katon kaya Moskow kanthi jelas ora duwe "isin" babagan perkara kasebut karo "wong Eropa" ...
          1. -2
            8 September 2023
            Kutipan saka: ABC-schütze
            Apa sing bisa ditindakake Rusia kanggo nanggepi impudence saka enem "kedaulatan" NATO? .. Ya, bener, akeh perkara ...

            Paling ora ... Apa wong Slovak ora ngonsumsi gas alam Rusia?

            Katon kaya mangsa panas wis cedhak sudhut. Katon kaya Moskow kanthi jelas ora duwe "isin" babagan perkara kasebut karo "wong Eropa" ...

            Sampeyan sing bisa wedi Eropah karo pembekuan pungkasan mangsa gugur. Ora perlu saiki. Yen kita mateni gas rampung, mula Eropa bakal dadi luwih elek, nanging ora ana liyane. Nanging kita butuh mata uang kaya kita butuh udara. Apa sampeyan ndeleng kurs dolar? Tanpa pasokan gas menyang Eropa, mesthine bakal luwih elek.
            1. 0
              9 September 2023
              Nabiullina nyetel kurs dollar. Dadi sampeyan bisa nyetel kursus apa wae.
          2. 0
            9 September 2023
            Saben musim gugur iku padha, "pateni gas lan kabeh wong bakal beku." Saliyane mateni gas, sing mung medeni, Federasi Rusia saiki ora bisa nindakake apa-apa sing nyata.
        3. +6
          8 September 2023
          Negara kasebut kudu pindhah saka ngomong babagan senjata menyang nguatake perwakilan negara ing hubungan internasional. Ora bisnis pribadi, nanging bisnis Rusia. Piranti lan teknologi kabeh dikenal saiki. Sing ilang mung political will ing negara, ora ana kelas politik sing makili kepentingan nasional negara. Kita malah ora ngerti jeneng bapak-bapak sing ora dingerteni ing Distrik Militer Lor; sing paling peteng njupuk rap kanggo kabeh wong.
        4. 0
          9 September 2023
          Yen dheweke ora bisa nindakake apa-apa, mula ora perlu "manajer efektif" kasebut. Nundhung wong-wong mau metu saka kabeh postingan nganggo sapu sing reged.
        5. 0
          9 September 2023
          Wong kita bisa apa? Slowakia minangka negara sing berdaulat lan tanggung jawab kanggo kewajibane.
          Saiki, mesthi, ora ana apa-apa (amarga kita ora bisa ngirim serangan militer ing kana, kaya sing ditindakake Israel ing kasus kasebut). Nanging sampeyan bisa nggawe pratelan kanggo masa depan. Lan saiki ora liwat pengadilan saiki, nanging liwat statement politik. Kayane: "Slowakia saiki duwe utang marang kita ...". Lan ngumumake biaya tikel satus saben pesawat (anyar). Lan ing mangsa ngarep, sembarang kontak karo Eurosatrapy iki kudu diwiwiti karo pratelan iki lan pitakonan nalika bakal mbayar. Lan hubungan kasebut bakal berkembang mung sawise pratelan iki rampung. Indeks klaim saben taun adhedhasar inflasi saiki.
        6. +1
          9 September 2023
          Nanging mung setahun kepungkur, kabeh wong ngomong babagan kasunyatan manawa kabeh pasokan senjata bakal dirusak ing dalan ...
      2. +3
        8 September 2023
        Kutipan saka A2AD
        Padha nyatakake, banjur apa? Garis coklat bakal digambar maneh. Ketoke sing utama yaiku gagak, banjur paling ora subuh.

        Aja ngetung pitikmu sadurunge netes. Utamane sing wis mulai kluruk. Apa sing bakal sampeyan tindakake ing kahanan iki? Tanpa splashing saliva ing keyboard lan layar - lan mesthi tanpa kabeh Eropah tiba menyang bledug lan tank kita liwat Paris menyang Pas-de-Calais. Ayo menehi sing nyata. Lan sapa wae bisa nyebul bantal ing kursi ... Aman lan mripatmu ora banyu ...
    2. 0
      8 September 2023
      Iku OK. Ayo tarik garis abang liyane. Dheweke isih ora ngarep-arep tanggapan saka kita ing Kulon.
      1. + 11
        8 September 2023
        Jujur, aku ora ngerti tumindak apa sing dikarepake. Serangan ing negara kanthi senjata nuklir NATO?
        Federasi Rusia ora bisa nindakake apa-apa babagan perang hibrida. Mung ngancam lan protes.
        Kita ora bisa ngilangi gas lan lenga, awake dhewe bakal nandhang sangsara luwih akeh.
        1. 0
          8 September 2023
          Sampeyan kudu ngedol Gas lan Minyak menyang Slowakia kanthi rega sing luwih dhuwur kanggo ngimbangi tumindak ala kasebut
          1. -1
            8 September 2023
            Wis ngono wae...

            Kajaba iku, ing perkara kasebut, malah militer Niger menehi conto sing pantes. Sadurunge, miturut "perjanjian rampung", uranium didol menyang Paris kanthi rega 0.8 euro saben kg. Saiki, dheweke uga ora nolak adol, nanging kanthi rega 200,0 euro saben kg ...

            Lan apa sing bakal dadi scammers saka Bratislava, "BETTER", saka Paris kanggo Moskow?... Dadi gas Rusia, "ing transit", kanthi cara, liwat wilayah sing isih dikontrol dening Kiev Bandera-Nazis, kudu munggah. rega sing signifikan ing wayah wengi mangsa panas ...
        2. +1
          8 September 2023
          Sampeyan kudu mencet dhuwit dhisik. Omzet perdagangan karo Slowakia yaiku 1.88 milyar euro ing 4 wulan pisanan 2023. EAC wis Konsulat ing tlatah negara, sampeyan bisa trample utawa nyetel prices rental anyar. Mbayar utawa ninggalake. Yen sampeyan wedi gas ing Eropah, ngedol menyang Asia, ngendi pasar luwih gedhe.
          1. +1
            8 September 2023
            Saka komentar babagan gas, mung ana siji kesimpulan: pangembangan cepet kimia minyak lan gas ing negara kasebut.
            1. +1
              8 September 2023
              Ing sisih ngisor, jelas manawa munusator ora ngerti babagan produksi gas lan pompa pipa. Aku elinga situs isih tanpa amatir underdeveloped.
          2. 0
            9 September 2023
            Klebu biaya pejuang ing rega bensin:?)
    3. -3
      8 September 2023
      Pengebom kita wiwit masang proteksi dinamis saka ban.

      1. +3
        8 September 2023
        Iki minangka mata-mata ing pangkalan rahasia Federasi Rusia nggunakake titik lan garis sing ngirim informasi liwat satelit ...
        1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        8 September 2023
        padha dipencet menyang beton .. supaya angin ora njeblug .. inflatable mock-up)))
      3. +1
        8 September 2023
        Nyatane, sampeyan ora ndeleng ban, nanging ing tali bahu wong sing ditampa kanggo "peralatan perlindungan tambahan kanggo pesawat"
      4. +3
        8 September 2023
        Saka UAV, iki bakal mbantu kaya payung saka udan menyang iwak ...
      5. +2
        8 September 2023
        Nanging, foto sing kuat, kegilaan saya tambah kuwat ... Lan aku kepengin weruh - apa iku mbantu?
    4. +1
      8 September 2023
      Miturut cara, aku nyathet bab iki. "Dagger" kita diluncurake dening ahli strategi lan MIG-31. Nanging sakperangan alesan ora ana Su-30 lan Su-34. Senadyan kasunyatan sing MIG wis mbukak 5 ton, lan Sushki 8-10.
      Ana apa, suspensi ora cocog, sapa ngerti?
      1. +5
        8 September 2023
        Mbok menawa ana hubungane karo kacepetan lan dhuwure pesawat operator
        1. +2
          8 September 2023
          Bubar ana kabar yen Su-34 ngluncurake Kinzhal, sanajan ana panemu yen iku dudu Kinzhal, nanging GZUR, sing uga ana ing kode Gremlin, sing luwih kaya bebener.

          Ing video pungkasan, aku ngomong babagan carane Su-34 sinau nggunakake "Dagger". Aku kudu ujar manawa Kementerian Pertahanan durung ngonfirmasi kabar iki. Dadi iki isih gosip. Kajaba iku, sumber liyane njlentrehake informasi ing ngisor iki: rudal anyar adhedhasar Kinzhal digawe kanggo Su-34.


          Miturut gosip, Su-34 ora nampa Kinzhal dhewe, nanging rudal anyar saka jinis sing padha. Ngadili dhewe. Kinzhal bobote luwih saka 4 kg lan dawane 000 m. Dadi Su-8 mbutuhake suspensi anyar lan upgrade sing signifikan kanggo nahan bobot rudal hipersonik.

          https://dzen.ru/a/ZPcXQsj7TwMBeV3M
      2. 0
        8 September 2023
        Su-34 wis diluncurake - dites bubar. Su-30 minangka pesawat sing beda banget lan kanggo tugas sing beda-beda
        1. +1
          8 September 2023
          Ya, dudu Dagger sing ngluncurake Su-34. Tes negara GZUR (Gremlin) kudu diwiwiti ing 2023. Malah Wikipedia nulis babagan iki.

          Kabar sensasional babagan perkembangan hipersonik Rusia wis nggawe tegang ing Kulon lan nyebabake akeh desas-desus. Ing dina liyane ana penerbangan misterius saka Su-34 Rusia (kita "Duckling", miturut kode Western - "Defender"). Pesawat kasebut nggunakake rudal aerobalistik X-47 anyar sajrone operasi nyata, Akibaté, kru dianugerahi kanggo kasil ngrampungake tes.Saiki sawetara analis penerbangan nyatakake keraguan babagan kelayakan tandem Su-34 lan Kh-47. Sadurunge, MiG-31 (minangka NATO nyebut "Hound") nggawa "Daggers"; uga bisa diadopsi dening Tu-22M3M, Tu-160. Rincian tes, mesthi, ora dibeberke, nanging Akeh ahli yakin manawa iki minangka misil hipersonik anyar. Bukti ora langsung minangka penghargaan kanggo kru; insentif penting kasebut ora diwenehake kanggo panggunaan pertempuran biasa.

          https://dzen.ru/a/ZPi6jYuBfzz9uC-L
      3. osp
        0
        9 September 2023
        Lan deleng desain intake udara MiG-31 lan Su-30/34.
        Carane intake udhara dumunung ing kasus pisanan lan carane ing kaloro.
        Apa spasi ing antarane wong-wong mau ing kasus pisanan.
    5. +3
      8 September 2023
      Kanggo nindakake iki, peralatan sing disedhiyakake ing luar negeri kudu duwe "mode mati". Banjur, yen kontrak dilanggar utawa senjata kita diadu karo kita utawa sekutu, peralatan kasebut kudu gagal utawa dadi mercusuar kanggo amunisi omah (utawa luwih apik, loro-lorone). Sayange ora ana sing ngira nalika ngedol senjata babagan derajat meanness manungsa lan anané "klub" kanggo ngukum tumindak kasebut. sad
      1. +5
        8 September 2023
        Aku nalika sade ing kono mung mikir babagan jumlah dhuwit.
      2. +6
        8 September 2023
        Kutipan: Horon
        Kanggo nindakake iki, peralatan sing disedhiyakake ing luar negeri kudu duwe "mode mati". Banjur, yen kontrak dilanggar utawa senjata kita diadu karo kita utawa sekutu, peralatan kasebut kudu gagal utawa dadi mercusuar kanggo amunisi omah (utawa luwih apik, loro-lorone).

        Lan sapa ing pikiran sing bener sing bakal tuku peralatan militer asing kasebut?
      3. 0
        9 September 2023
        Banjur, yen kontrak dilanggar utawa senjata kita diadu karo kita utawa sekutu kita, peralatan kasebut kudu gagal banget.
        Luwih becik ing penerbangan sing sepisanan, kanthi eksplosif lan kanthi mateni ketapel pilot utawa pamblokiran squibs kanggo nembak kanopi kokpit.
    6. + 10
      8 September 2023
      Aku mung jarring saka tembung - "militans saka rezim Kyiv." Kaya tentara biasa. Presiden kita kanthi lengkap ngakoni rezim iki. Napa "media" kita nelpon regulator militan? Apa militan kita uga entuk?
      1. +1
        8 September 2023
        aja padha sumelang. Kita duwe kekuwatan kanggo misahake mitra sing dihormati saka tumindak saru yen perlu))
        1. -3
          8 September 2023
          Kutipan: Zinnik rambut abu-abu
          Aku mung gelo karo tembung - "militan saka rezim Kyiv"

          Banjur, sampeyan dudu Cynic rambut abu-abu, nanging mung rambut abu-abu. A sinis ora bakal peduli. hi
      2. +2
        8 September 2023
        Dheweke uga "teroris, radikal lan nasionalis", lan dudu Angkatan Bersenjata Ukraina lan pasukan pertahanan. Iki minangka siaran televisi Rusia saben wektu ...
    7. +7
      8 September 2023
      Aku ora yakin manawa kudu nggawe pernyataan kasebut, sing padha karo obrolan kaya: "sampeyan ngaco lobak" - "dadi apa?" - "Ora apa-apa, sampeyan iki lobak" - "ah.. oh.. ayo"
    8. +5
      8 September 2023
      Dilaporake manawa panguwasa Slovak, sing bertentangan karo norma hukum internasional saiki, ngirim pejuang MiG-29 menyang tentara Ukraina.

      Slowakia umume minangka negara sing menarik, dheweke nransfer ALL pesawat lan kabeh sistem pertahanan udara menyang Ukraina.
      1. -6
        8 September 2023
        negara normal sing mikir babagan prospek pembangunan - dening cara - padha ora menehi adoh, utawa "nyerahke" nanging SOLD) lan, liyane, kanggo iki uga bakal nampa NEW .. luwih modern ing bali .
        1. 0
          8 September 2023
          Kutipan saka Twilight Elf
          Padha uga bakal nampa NEW ... liyane modern ing bali.

          Ora ana biaya tambahan?
        2. 0
          9 September 2023
          ya wis. Pembangunan iku apa. Dheweke nyumbang pejuang saiki, lan bakal nampa helikopter ing mangsa ngarep. Mbok. Nanging ora persis. Kaya: menehi kunci ing apartemen, lan minangka bagéan saka promosi ing mangsa ngarep, sampeyan bakal nampa lollipop branded kanggo saben kamar ing apartemen.
        3. 0
          11 September 2023
          Kutipan saka Twilight Elf
          negara normal sing mikir babagan prospek pembangunan - dening cara - padha ora menehi adoh, utawa "nyerahke" nanging SOLD) lan, liyane, kanggo iki uga bakal nampa NEW .. luwih modern ing bali .

          Dheweke ora ngedol, nanging ditransfer, lan bakal nampa sing anyar (ora ing pangertèn anyar, nanging ing pangertèn liya) ing 5 taun lan kanggo dhuwit, ana syarat transfer, miturut pendapatku, mung 2 set gratis. Mangga mbayar kabeh liyane
    9. +2
      8 September 2023
      Kutipan: Horon
      Kanggo nindakake iki, peralatan sing disedhiyakake ing luar negeri kudu duwe "mode mati". Banjur, yen kontrak dilanggar utawa senjata kita diadu karo kita utawa sekutu, peralatan kasebut kudu gagal utawa dadi mercusuar kanggo amunisi omah (utawa luwih apik, loro-lorone). Sayange ora ana sing ngira nalika ngedol senjata babagan derajat meanness manungsa lan anané "klub" kanggo ngukum tumindak kasebut. sad

      Paling kamungkinan, iku teknis mokal kanggo nggawe mode iki mokal kanggo mbusak. Mulane padha ora repot.
    10. +3
      8 September 2023
      Dheweke pengin nyelehake dhuwit ing kabeh pernyataan kasebut. Dadi kesimpulan (sing langsung dakwenehi, sanalika kabeh iki diwiwiti) - sampeyan ora bisa ngowahi senjata dadi barang pasar. Dina iki kita entuk limang kopecks, lan sesuk senjata iki bisa digunakake kanggo kita.
      1. +2
        8 September 2023
        ora ana sing mikir. nanging padha mikir yen padha ora ngedol cukup, banjur padha uga kudu modernisasi lan njaga ... lan banjur njaluk luwih rampasan saka mungsuh. Nanging ora bisa
    11. +5
      8 September 2023
      Kutipan: Zinnik rambut abu-abu
      Aku mung jarring saka tembung - "militans saka rezim Kyiv." Kaya tentara biasa. Presiden kita kanthi lengkap ngakoni rezim iki. Napa "media" kita nelpon regulator militan? Apa militan kita uga entuk?

      Ora. Miturut wong-wong mau, kita minangka Orc. Lan media Ukrainia aja ragu-ragu nelpon prajurit kita. Dadi kenapa kita kudu apik?
    12. +1
      8 September 2023
      uga) iku ayu. Kita modernisasi kanggo dheweke) lan digunakake kanggo nglawan kita), Logis lan bisa ditebak. Terusake adol senjata kanggo kabeh wong ing sekitar sampeyan.
      1. 0
        8 September 2023
        Kutipan saka Twilight Elf
        uga) iku ayu. Kita modernisasi kanggo dheweke) lan digunakake kanggo nglawan kita), Logis lan bisa ditebak. Terusake adol senjata kanggo kabeh wong ing sekitar sampeyan.

        Dadi dheweke ora nglawan kita. Paling nganti Februari pungkasan. Padha tanggi normal lan perdagangan kanggo entuk manfaat umum.
        1. -1
          8 September 2023
          Kutipan saka Escariot
          Dadi dheweke ora nglawan kita. Paling nganti Februari pungkasan

          Ngapusi iku ala Nyuwun ora
          1. 0
            8 September 2023
            Quote: Repellent
            Kutipan saka Escariot
            Dadi dheweke ora nglawan kita. Paling nganti Februari pungkasan

            Ngapusi iku ala Nyuwun ora

            Kita nyedhiyakake bensin, lan nyedhiyakake peralatan listrik lan mobil. Gotong royong gotong royong. Apa ora mangkono?
            1. -2
              8 September 2023
              Kutipan saka Escariot
              Kita nyedhiyakake bensin, lan nyedhiyakake peralatan listrik lan mobil. Gotong royong gotong royong. Apa ora mangkono?

              Dheweke pengin ngusir Armada Segara Ireng saka Crimea, lan entuk Crimea. Sawisé iku kita dadi oh-dadi-singgung. Apa ora mangkono?
    13. +3
      8 September 2023
      Angkatan Bersenjata Ukraina nampa sepuluh liyane MiG-29 saka Polandia!
    14. -1
      8 September 2023
      Wektu iku! Wektu kanggo nelpon @tsina menyang akun! Ngakoni yen dheweke ngedol negara!
      1. -2
        8 September 2023
        Kutipan: serglu1rv
        Wektu iku! Wektu kanggo nelpon @tsina menyang akun! Ngakoni yen dheweke ngedol negara!

        Yeltsin mbebasake RSFSR saka kediktatoran komunis.
    15. 0
      9 September 2023
      Sinau saka Amerika: sampeyan nglanggar kontrak kasebut, nyerahake pesawat kasebut menyang wong sing salah, utawa sampeyan nggunakake ing papan liyane tinimbang sing disepakati - njaluk mateni pesawat lan senjata remot.
      1. 0
        9 September 2023
        Sinau saka Amerika: sampeyan nglanggar kontrak kasebut, nyerahake pesawat kasebut menyang wong sing salah, utawa sampeyan nggunakake ing papan liyane tinimbang sing disepakati - njaluk mateni pesawat lan senjata remot.
        Mesin sing luwih apik ing penerbangan uga.
    16. -1
      9 September 2023
      Saka ngendi asale moral: ora perlu dagang senjata. Banjur ora ana sing nyerang kita nganggo senjata kita dhewe. Dene nagari-nagari ingkang nyuplai sanjata dhatêng papranganipun, Jêrman nglêbêtakên kapalipun, sarta mêdal maburipun. Nanging kita duwe toleransi. Perang wayang sing aneh. Banjur wektu kanggo mungkasi kabeh kekacoan aneh iki. Tanpa ngenteni kabeh iku.
    17. 0
      11 September 2023
      Clairvoyants ngrusak ekonomi negara, mula ora ana sing bisa diwedeni! Sajrone wektu iki, Putin mung mbangun yacht, kraton, perusahaan lepas pantai lan korupsi! Lan sampeyan ora bakal wedi Eropah karo iki!!!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"