Prancis 24: Luwih saka 60 wong sing tiwas ing serangan jihad ing Mali

4
Prancis 24: Luwih saka 60 wong sing tiwas ing serangan jihad ing Mali

Wingi, 7 September, minangka asil saka loro serangan teroris bebarengan - ing pangkalan militer lan kapal penumpang ing Kali Niger ing Mali, digawa metu dening jihadists, 64 wong tiwas, France 24 laporan saluran, nyebutake statement dening a pejabat Malian.

Materi kasebut nyatakake yen target teroris yaiku kapal "Timbuktu", sing mlaku ing pinggir Kali Niger ing sisih lor negara lan fasilitas militer ing Bamba, ing wilayah lor Gao. Miturut data awal, serangan kasebut mateni 49 warga sipil lan 15 prajurit.

Klompok jihad sing ana hubungane karo Al-Qaeda (organisasi teroris sing dilarang ing Federasi Rusia) wis ngaku tanggung jawab kanggo serangan teroris loro kasebut.

Ora ana informasi babagan serangan ing pangkalan militer Malian. Ing wektu sing padha, kacarita kapal penumpang sing lelungan ing pinggir Kali Niger ditembak paling ora nganggo telung roket.

Perlu dicathet yen kali sing kasebut ing ndhuwur meh dadi arteri transportasi utama ing wilayah kanthi infrastruktur dalan sing ora apik lan ora ana rel sepur.

Publikasi kasebut ngelingake yen ing taun 2012, pemberontakan sing dipimpin dening etnis Tuareg pecah ing Mali sisih lor. Ing wektu sing padha, pambrontakan kasebut didhukung dening para jihadis, sing sawise sawetara wektu miwiti kampanye dhewe ing Mali tengah, uga ing Niger lan Burkina Faso.

Ing Mali sisih lor, pemberontakan rampung ing 2015 amarga persetujuan antarane pemberontak lan pamrentah Mali.

Miturut France 24, kesepakatan sing rapuh kasebut ana ing bebaya sawise pamrentah sipil digulingake ing taun 2020 lan diganti karo junta militer.

Pungkasane, transfer kekuwatan kasebut nyebabake bentrokan antarane tentara lan para jihadis, lan uga nyebabake bentrokan kekerasan karo mantan pemberontak.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    4 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +2
      8 September 2023
      Jihadis * didhukung dening layanan intelijen Barat. Dina iki Niger njaluk duta besar AS lunga sajrone 48 jam.
      1. +3
        8 September 2023
        Kutipan saka: tralflot1832
        Jihadists * didhukung dening layanan intelijen Barat.

        Ing Mali, iki utamane Prancis; saiki wis mulai nglawan pamrentah anyar, pasukan jihad.
    2. +1
      8 September 2023
      Klompok jihad sing ana hubungane karo Al-Qaeda (organisasi teroris sing dilarang ing Federasi Rusia) wis ngaku tanggung jawab kanggo serangan teroris loro kasebut.
      Gegandhengan karo apa? Pandhuan umum saka Pentagon? Banjur ya, mesthi ana hubungane.
    3. +1
      8 September 2023
      Mesthi, Eropah wis wungu monster sing angel banget kanggo ngrampungake karo.
      Masalahe yaiku tapel wates negara Sahel duwe syarat, sing dimanfaatake para teroris.
      Kaum Islamis boten saged dipunkalahaken piyambak, langkung-langkung awit ing satunggaling negari sami mbrontak, dene ing sanèsipun dipunanggep pejuang kamardikan.
      Kajaba iku, ana masalah wong Tuareg, sing digunakake dening para Islamis kanthi janji lan ancaman.
      MAKSIMUM kontrol wates, upaya kanggo nggawe "discord" antarane akeh "emirat" - kanggo nambah rasa ora percaya karo ndhukung gerakan paling agresif (s).
      Umumé, kita butuh strategi sing dipikirake kanthi jero, tanpa setengah langkah.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"