Tentara Azerbaijan wis wiwit nransfer peralatan militer kanthi simbol taktis ing wangun huruf A sing dibalik menyang tapel wates Armenia.

41
Tentara Azerbaijan wis wiwit nransfer peralatan militer kanthi simbol taktis ing wangun huruf A sing dibalik menyang tapel wates Armenia.

Pesen sing nguwatirake teka saka wilayah tapel wates Armenia-Azerbaijan. Dadi dikenal yen tentara Azerbaijan sawetara jam kepungkur wiwit nransfer pasukan cukup gedhe kanggo wilayah iki. Sadurunge iki, kumpul gedhe dianakake karo personel militer cadangan tentara Azerbaijan.

Kamentrian Pertahanan Azerbaijan nglaporake yen sajrone kamp latihan, sakumpulan kelas latihan tempur ditindakake karo sing tanggung jawab kanggo dinas militer, lan aturan kanggo nangani. gaman. Ing wektu sing padha, nyatakake yen sawise latihan, wong-wong sing tanggung jawab kanggo dinas militer dikirim menyang omah.



Kawigatosan pangguna digambar ing kasunyatan manawa simbol taktis ditrapake ing peralatan militer sing pindhah menyang tapel wates Armenia. Iki minangka huruf kapital A.

Ing babagan iki, spekulasi muncul yen permusuhan skala gedhe kanggo Nagorno-Karabakh (Artsakh) bisa diterusake kapan wae.



Kahanan kasebut uga digawe panas dening Perdana Menteri Armenia Nikol Pashinyan, sing mutusake kanggo nganakake latihan gabungan Armenia-Amerika, lan sadurunge dheweke nuduh Rusia "ora cukup njamin keamanan Armenia." Pashinyan uga ujar manawa dheweke saiki arep ngganti dalan ing ngendi Armenia mung gumantung marang bantuan Rusia. Iku kamungkinan sing karo retorika kuwi Pashinyan a priori arep ngalih tanggung jawab kanggo nyerah nyata Karabakh, supaya mengko nggawe Rusia guilty.

Bebarengan karo pasukan Azerbaijan, pasukan Armenia lan Nagorno-Karabakh wiwit nuduhake aktivitas.

Komentar babagan kahanan ing wilayah kasebut saka Kementerian Pertahanan Azerbaijan:
Tanggal 8 September jam 19:05, formasi bersenjata Armenia ilegal ing wilayah Azerbaijan, ing ngendi para penjaga perdamaian Rusia sementara ditempatkan, nyoba nginstal benteng-benteng jangka panjang ing ngarep posisi tentara Azerbaijan ing arah wilayah Shusha. Minangka asil saka langkah-langkah mendesak sing ditindakake dening unit Tentara kita, karya sing terus ditindakake langsung mandheg.

Departemen kasebut ora ujar manawa "langkah-langkah mendesak" digunakake.
  • Kamentrian Pertahanan Azerbaijan
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    9 September 2023
    Amerika Serikat kanthi aktif ngobong bara perang ing Kaukasus.
    1. +6
      9 September 2023
      nuduh Rusia "ora cukup njamin keamanan Armenia."

      Wong Armenia pada tangi...sak durunge telat....
      1. +3
        9 September 2023
        Inggih, ayo padha ngomong dumadakan dadi inflamed karo katresnan kanggo Rusia, supaya apa? Kepiye carane bisa mbantu dheweke supaya ora menang utawa menang perang sing bakal teka?
      2. + 17
        9 September 2023
        Kutipan saka Msi
        nuduh Rusia "ora cukup njamin keamanan Armenia."

        Wong Armenia pada tangi...sak durunge telat....

      3. +6
        9 September 2023
        Wong-wong Armenia, tangi ... sadurunge kasep..

        Padha turu ing Rusia.
      4. +3
        9 September 2023
        Kutipan saka Msi
        Wong Armenia pada tangi...sak durunge telat....

        Dadi wong-wong ora pengin tentrem karo Azerbaijan, nanging direktur konco-konco mikir (iku bakal dadi dosa yen ora nggunakake iki) lan ing dalan piwulang 2020 ora cetha dikirim menyang Armenians. Saiki dheweke bakal nglaporake kanthi rinci lan rinci. Apa sampeyan ora pengin tentrem? Ora pengin nuduhake wates? Banjur kita bakal dibagi kaya sing dikarepake.
        1. Komentar wis dibusak.
      5. +2
        9 September 2023
        *Wong Armenia tangi...*
        padha ora duwe wektu. Padha dagang ing Rusia.
      6. +6
        9 September 2023
        Kutipan saka Msi
        Wong Armenia pada tangi...sak durunge telat....

        "Duh, Gusti! Kita kelangan dheweke! Kabeh ilang!"
        Duwe kangelan nemokake Armenia iki ing peta, priksa manawa wewatesan karo Georgia, Azerbaijan, Iran lan Turki (kang ing impen ndeleng mandhek saka orane Armenia). Armenia ora duwe tapel wates karo Rusia lan ora ana kepentingan strategis kanggo Rusia.
        Populasi kurang saka telung yuta, sumber daya alam mung sithik, ekonomi ora kepenak, lan pasar dodolan uga ora menarik. Geopolitik ing bokong donya.

        Aku bisa ngomong soko nyerang kanggo wong, nanging politik nyata iku atos:
        Yen Rusia ilang, banjur Armenia bakal dadi Khan. Yen Armenia ilang, Rusia ora bakal weruh.
        Apa sebabe kita kudu kuwatir yen "kita kelangan Armenia"? Iku Armenia sing kudu kuwatir yen bisa kelangan Rusia.
        Donya kita atos. Lan tanpa mercilessly ngukum kanggo bodho (takon Selyuks).
        Ya, ana Vovochka Zelensky, "Kita kelangan Crimea, kita bakal kelangan Kharkov." Yagene aku kudu melas marang dheweke?
        Banjur ana Kolyunya Pashinyan, "Aku kelangan Karabakh, aku bakal kelangan Yerevan."
        Ana wong Armenia, padha ndhukung. Masalah apa? Ayo dheweke kalah, kabeh setuju.
        Apa dheweke nindakake latihan karo AS? Inggih, ayo padha nindakake. Banjur Aliyev bakal ngetokaké barang liya saka wong bodho (kaya sing kita deleng, Aliyevites wis ana ing dalan).
        Amerika Serikat bakal nglindhungi Pashinyan saka Aliyev, ta? Padha tansah nglindhungi saben wong ... Apa ora lucu dhewe?

        Umumé, ing taun 2023, terus nyoba mlebu ing ovarium wis dadi klinik murni.
        Kazakhs, kanthi cara, ngresiki Inggris kanthi lengkap, menehi pertambangan uranium marang Rosatom. Stepa ngajeni kekuwatan (sanyatane, SEMUA wong ngajeni kekuwatan). Pinter.

        Eh, Pashinyan, Pashinyan iku wong Armenia sing paling licik (ora).
        Georgia, ing kana, wis dadi ilmuwan. Dheweke ora melu Ukraina maneh, ora ketompo carane akeh sing di-push dheweke. Wong Georgia apik banget (aku pancen serius ing kene, tanpa ironi). Padha entuk bener pisanan.

        Armenia ora entuk pisanan. Inggih, ayo padha nerusake.

        Iki bakal kedadeyan, utawa Armenia bakal mungkasi sejarahe luwih saka ewu taun, ora kanggo sebutno Ukrainia telung puluh taun.
        1. 0
          9 September 2023
          Armenia duwe sejarah luwih saka 3000 taun, lan dheweke uga nyerang Roma !!
      7. +3
        9 September 2023
        Armenia wis main game karo Karabakh lan bakal ilang wilayah liyane. Dheweke milih bocah cilik Pashinyan - wong sing nganggo kaos T-shirt lan tas ransel, sing ana hubungane karo mlaku negara kaya aku karo balet. Lan kabeh wong ngerti yen paman iki ora bakal bisa mrentah negara kanthi normal, luwih-luwih mimpin metu saka krisis kasebut. Nanging nom-noman kasebut pancen pengin mbuktekake lan nindakake. Akibaté, wong Armenia wiwit ditindhes kanthi cara, mbok menawa mung wong Turki sing ditindhes. Lan iki mung wiwitan pungkasan. Azerbaijan, sing duwe kaunggulan militer saiki lan sekutu ing Erdogan, bakal mbangun koridor menyang Nakhichevan. Wong Armenia ora bakal bisa nyegah iki saiki. Lan tinimbang mbuwang boneka iki saka dhampar, dheweke mutusake kanggo nemokake mungsuh ing wangun Rusia ... Inggih, punika pilihanipun, ayo padha saiki ngurutake dhewe.
    2. +4
      9 September 2023
      Aku luwih setuju yen iki kanca Turki sing ditresnani mbales lelungan sing anyar
      1. +9
        9 September 2023
        Kutipan saka Sadam2
        Aku luwih setuju yen iki kanca Turki sing ditresnani mbales lelungan sing anyar

        Apa sing ora jelas ing kene? Sawetara wong wis ilang rasa mambu ing kene. Ivan Rusian ngwutahake getihe, nggawe Armenia kanggo wong-wong mau, menehi panganan lan ngombe, banjur asu kasebut wiwit nggigit tangane feeder, lan apa maneh, karo asu liyane, dheweke mutusake kanggo latihan bebarengan, supaya wong loro bisa. cokotan tangan pakan. Lan banjur klasik. Wong-wong Kremlin ora seneng karo pengkhianat, lan ngelingi yen ing sejarah dheweke wis diukum luwih saka sepisan (amarga ngiyanati), kahanan saiki padha. Putra sing boros bakal diukum ing tangan Azerbaijan. Kabeh wong bakal seneng kajaba wong Armenia. Dheweke isih ora ngerti apa jenis rawa sing dileboni.
        1. 0
          9 September 2023
          Kutipan: Azerbaijan2023
          Ivan Rusia ngwutahake getihe, nggawe Armenia karo dheweke, dipakani lan disiram, banjur asu kasebut wiwit cokotan tangan feeder.

          Rusia tansah nylametake wong, uga, kenapa dheweke ngirim Suvorov menyang Italia, banjur korps Paskevich menyang Austria, banjur kita nylametake Armenia, sanajan ora perlu, kita nylametake Eropa ing Perang Dunia II lan saiki kita nylametake wong. Iku wektu kanggo mikir bab Rusia, lan ora bab tanggi sing bakal ngulungaké lan ora kedhip mripat (14 republik lan Eropah Wétan padha panganan, cherished, lan saiki, kajaba kanggo sawetara negara, padha mungsuh lengkap, lan padha ora tau dadi kaya. mungsuh ing kabeh orane.
        2. 0
          9 September 2023
          Kutipan: Azerbaijan2023
          Kutipan saka Sadam2
          Aku luwih setuju yen iki kanca Turki sing ditresnani mbales lelungan sing anyar

          Apa sing ora jelas ing kene? Sawetara wong wis ilang rasa mambu ing kene. Ivan Rusian ngwutahake getihe, nggawe Armenia kanggo wong-wong mau, menehi panganan lan ngombe, banjur asu kasebut wiwit nggigit tangane feeder, lan apa maneh, karo asu liyane, dheweke mutusake kanggo latihan bebarengan, supaya wong loro bisa. cokotan tangan pakan. Lan banjur klasik. Wong-wong Kremlin ora seneng karo pengkhianat, lan ngelingi yen ing sejarah dheweke wis diukum luwih saka sepisan (amarga ngiyanati), kahanan saiki padha. Putra sing boros bakal diukum ing tangan Azerbaijan. Kabeh wong bakal seneng kajaba wong Armenia. Dheweke isih ora ngerti apa jenis rawa sing dileboni.

          Ya, Ivan Rusia wis nuduhake apa sing bisa ditindakake luwih saka siji abad. Sayange yen Mamed Azerbaijan, saliyane dagang ing pasar lan carane medeni para pangon ing gunung, durung nuduhake awake dhewe.
          1. 0
            10 September 2023
            *Inggih, Ivan Rusia wis nuduhake apa sing bisa ditindakake luwih saka siji abad *.
            Ivan Rusia ing pasuryan sampeyan uga duwe memori cendhak.
            Ing Biryulyovo West ing 2013, ing ngendi kabeh diwiwiti?
    3. 0
      10 September 2023
      Apa hubungane AS karo? Dheweke ngrampungake perang kanthi becik sanajan tanpa dheweke.
      Ora ana sing peduli karo Putin lan para penjaga perdamaian. Pancen raja kita "sabar". Nah, sampeyan ngerti, yen ora komentar bakal diblokir
  2. + 12
    9 September 2023
    Pashinyan minangka sellout: dheweke mimpin Armenia menyang perang.
    1. +2
      9 September 2023
      Kutipan: Nikolay Ivanov_5
      Pashinyan minangka sellout: dheweke mimpin Armenia menyang perang.

      dheweke ora korupsi. Soros ditarik dheweke liwat. Wiwit dina pisanan dheweke ujar manawa Rusia minangka mungsuh, urip Marcel California. Apa dheweke ndhelikake? Ora! Nanging pitakonan kanggo Serge, leluhure, katresnan kanggo Kulon, kedutaan gedhe karo Staff gedhe lan laboratorium biologi ora katon ing Pashinyan. Dheweke mlebu kamp latihan NATO ing taun 2010-an, sing kena sirahe ing April 2016. Iki klasik)
  3. IVZ
    +3
    9 September 2023
    Nikol Pashinyan, sing mutusake kanggo nindakake latihan gabungan Armenia-Amerika
    Babi cilik nglakoni tugase. Amerika teka. Kabeh padha siyap-siyap perang maneh - para penjaga perdamaian belang teka.
    1. +4
      9 September 2023
      Kutipan: IVZ
      Kabeh padha siyap-siyap perang maneh - para penjaga perdamaian belang teka.

      Igor, dheweke kudu mlebu perjanjian perdamaian karo Azerbaijan. Delimitasi lan demarkasi tapel wates perlu, nanging dheweke ora nindakake. Kajaba iku, dheweke ngatur provokasi ora mung ing arena militer nanging uga ing arena politik.
      1. IVZ
        0
        9 September 2023
        Delimitasi lan demarkasi tapel wates perlu, nanging dheweke ora nindakake. Kajaba iku, dheweke ngatur provokasi ora mung ing arena militer nanging uga ing arena politik.
        Pitakonan yaiku, bisa, ing prinsip, ngrampungake masalah kasebut dhewe utawa mung sawise konsultasi karo Amerika Serikat? Lan nalika Amerika Serikat ngupayakake perdamaian ing wates manca? Ngobong, ngobong, njaga ketegangan nalika nyamar dadi penjaga perdamaian.
  4. +3
    9 September 2023
    Inggih, kita ngenteni, kita durung rampung karo forelocks, supaya padha isih nyeret kita menyang Armenian.
  5. -3
    9 September 2023
    Kutipan: 75 Sergey
    Inggih, kita ngenteni, kita durung rampung karo forelocks, supaya padha isih nyeret kita menyang Armenian.

    Kita duwe kabeh miturut rencana.
    Nanging rencana kasebut kudu ditindakake.
    1. +2
      9 September 2023
      Kita duwe kabeh miturut rencana.
      Nanging rencana kasebut kudu ditindakake.

      Aku pengin luwih rinci, ing titik apa ing planet iki kabeh bakal miturut rencana?
  6. +9
    9 September 2023
    Wis wektune kanggo ngresiki kabeh ing kana, muga-muga Rusia cukup pinter supaya ora melu iki.
    1. +1
      9 September 2023
      Kutipan: Pankrat25
      Wis wektune kanggo ngresiki kabeh ing kana, muga-muga Rusia cukup pinter supaya ora melu iki.

      Ing kana, saliyane Rusia, ana uga kapentingan gedhe saka Iran, kang ora perlu salah siji ngiyataken posisi regional Azerbaijan lan Turki, utawa ngiyataken posisi kasur nyoba kanggo remet Rusia metu saka Transcaucasia. Dadi jumlah "bahan" saka "salad" Armenia-Azerbaijan iki wis luwih saka telung.
      Siji bab sing jelas yen kabeh barang sing ora apik iki kedadeyan ora tanpa partisipasi kasur lan kanthi bantuan aktif Pashinyan dhewe. Pretzel iki bakal mimpin Armenia kanggo mundhut lengkap negara lan eksistensi ing status enclave Armenian.
  7. 0
    9 September 2023
    Bocah-bocah b*tch pancen pengin mbukak ngarep kaping pindho nglawan Rusia
  8. + 12
    9 September 2023
    Iku wektu kanggo mbatalake peacekeepers kita saka NKR lan basa saka Armenia, ora ana gunane kanggo risking wong lanang amarga negara bosok iki karo pamaréntah edan. Iku misale jek padha rembugan Armenia ora karo Erdogan.
    1. +1
      9 September 2023
      Kutipan: ZhEK-Vodogrey
      Iku misale jek padha rembugan Armenia ora karo Erdogan.

      Aku uga mikir.
    2. Komentar wis dibusak.
  9. +2
    9 September 2023
    Wong Armenia malah dudu dekrit kanggo awake dhewe... Kabeh wis diomongake biyen, nanging ketoke malah wong-wong iki ora dielingake banget!
  10. +6
    9 September 2023
    Jancok wong Armenia iki. Kabèh wilayah Krasnodar kebak kéwan irung pancing iki. Ayo padha munggah bajingan lan mentheleng ing ngarep ... Jaman kurang ajar ...
  11. +1
    9 September 2023
    Sadurunge iki, kumpul gedhe dianakake karo personel militer cadangan tentara Azerbaijan. +++++ Ora apik yen ngirim wong pinter saka siji lan liyane warga negara kanggo bantuan saka Rusia. Ayo padha nuduhake kateguhan ing kana.
    1. 0
      9 September 2023
      Yagene awaké dhéwé ora seneng karo kowé? Apa masalahe?
  12. 0
    9 September 2023
    Tentara Azerbaijan wis wiwit nransfer peralatan militer kanthi simbol taktis ing wangun huruf A sing dibalik menyang tapel wates Armenia.

    Ana sawetara negara sing bisa, yen ana karsa politik, cepet banget mungkasi game perang antarane Armenia lan Azerbaijan. USA, GB, Türkiye, Russia, Iran, China. Urutan listing ora penting.
    1. 0
      9 September 2023
      Kutipan saka Fangaro
      Ana sawetara negara sing bisa, yen ana karsa politik, cepet banget mungkasi game perang antarane Armenia lan Azerbaijan. USA, GB, Türkiye, Russia, Iran, China.

      Amerika Serikat entuk manfaat saka konflik iki. Inggris mesthi ana kanggo Azerbaijan, Turki dhewe duwe masalah karo masalah Armenia, Iran dudu dekrit kanggo kita, lan China bakal meneng amarga Pakistan.
  13. +3
    9 September 2023
    Aku pengin dicathet yen Rusia duwe hubungan apik karo Aliyev lan Azerbaijan, hubungan sing saling nguntungake karo Turki, karo Iran ... nanging ing ngendi karo Armenia? Persis..
  14. 0
    9 September 2023
    Saben dina, utawa malah kaping pirang-pirang dina, posisi Angkatan Bersenjata Azerbaijan dipecat. Sapa sing nindakake iki? Angkatan Bersenjata Armenia, utawa "pengamat" saka pasukan khusus Prancis, Jerman lan Kanada? Lan kanggo tujuan apa?
  15. +1
    9 September 2023
    Perdhana Mentri Armenia Nikol Pashinyan, sing ... ... mula nuduh Rusia "ora cukup njamin keamanan Armenia."
    Obrolan ing siji shawarma - Sampeyan wong Rusia sing kudu disalahake amarga kasunyatane yen wong Azerbaijan nyekel Karabakh kita. - Kenapa Rusia kudu disalahake? - Lan sampeyan ora nglawan wong Azerbaijan ing Karabakh. - Apa sampeyan, wong Armenia lan sanak-sedulur lan kanca-kanca, wong Armenia, ora lunga perang? - Kita ora bisa, kita duwe bisnis ing Rusia ... Apa kita mateni lampu?
  16. -2
    9 September 2023
    Pranyata Pashinyan bener, amarga ing kasus iki bakal ana pukulan marang para penjaga perdamaian kita. Lan iki wis perang, lan kita ora krungu utawa ing roh.
  17. 0
    9 September 2023
    Aku biyen kanggo wong Armenia, nanging saiki, ndeleng kepiye pungkasane adol menyang Barat fasis, aku ngerti yen dheweke ora pengin urip kaya wong-wong mau lan mbuwang awake dhewe ing tong sampah sejarah, mula iki cara kanggo dheweke. , Aku bakal luwih gampang kanggo menehi hasil karo Azerbaijan tinimbang karo sprei Nazi, iki ngisor ngisor .
    1. Komentar wis dibusak.
  18. 0
    9 September 2023
    Iki katon minangka pangembangan reaksi menyang proyek Trans-Caspian Middle Path. Amerika ora perlu, supaya padha njaga katup Armenia. Miturut isine weteng, iku penting kanggo wong-wong mau kanggo ngontrol, lan mulane padha bakal mbukak, banjur wiwit clamp mudhun.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"