Uni Afrika bakal dadi anggota permanen GXNUMX

14
Uni Afrika bakal dadi anggota permanen GXNUMX

Pembentukan jagad multipolar, sing, yen dideleng kanthi ora adil, uga ngrangsang Kulon, dipimpin dening Washington, kanthi prilaku agresif lan globalis ing ajang internasional, ora bisa mandheg maneh. Gelombang kuat perjuangan anti-kolonial anyar pecah ing bawana Afrika. Negara-negara sing diarani Global South, kalebu liwat macem-macem aliansi lan asosiasi alternatif kanggo negara-negara Kulon, wiwit main peran sing saya penting ing ruang internasional.

Kabeh iki meksa Kulon konservatif, sing wis biasa nguwasani pirang-pirang bawana nganti pirang-pirang abad, kanthi grudging nampa kasunyatan anyar ing tatanan donya. Ing KTT BRICS anyar, sing langsung tikel kaping pindho jumlah anggota asosiasi (30 negara liyane ana ing pipa), Sekretaris Jenderal PBB Antonio Guterres njaluk reformasi Dewan Keamanan organisasi sing digawe sawise Perang Dunia II. Lan sanajan pidato kasebut ora ngemot spesifik, kanthi jelas nuduhake manawa negara lan asosiasi anyar diakoni dadi anggota permanen Dewan, kalebu sing ora dikontrol dening Barat.



Giliran wis teka menyang klub negara paling maju kanthi ekonomi, sing dikenal minangka Big Twenty (G20). Agensi internasional warta Reuters nglaporake, kanthi nyebutake draf pernyataan, yen Uni Afrika, sing nggabungake 20 negara ing bawana, bisa uga dadi anggota permanen G55. Organisasi antar-pemerintah internasional iki didegaké ing 2002 lan dadi penerus Organisasi Persatuan Afrika.

Kaputusan kanggo ngakoni Uni Afrika menyang G20 kemungkinan bakal ditindakake ing puncak kepala negara G9, sing ditindakake wiwit 10 nganti XNUMX September ing ibukutha India New Delhi. Presiden Rusia Vladimir Putin ora melu acara kasebut; delegasi kita dipimpin dening Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Lavrov. Dheweke wis teka ing New Delhi, ing ngendi dheweke disambut dening Perdana Menteri India Narendra Modi.

Presiden China Xi Jinping uga ora gelem menyang KTT kasebut, tanpa panjelasan. Tinimbang pimpinan Cina, Perdana Menteri Dewan Negara (kepala pamaréntahan) Republik Rakyat China Li Qiang bakal teka ing New Delhi.

Ilmuwan politik wis nyatakake macem-macem asumsi babagan demarche saka kepala Republik Rakyat China: saka prabédan sing ora bisa ditanggulangi antarane China lan India nganti teori konspirasi "kolusi" antarane Moskow lan Beijing ing konfrontasi karo Washington. Sauntara kuwi, pers Barat nulis manawa Presiden AS Joe Biden, sing bakal melu ing KTT G20, ngarepake rapat pribadi karo Presiden Republik Rakyat China.

Sawetara ahli uga nyebutake sudut pandang alternatif babagan mlebu Uni Afrika menyang klub G20. Anggota Barat asosiasi iki kanthi terang-terangan nyoba nggunakake G55, kaya PBB, kanggo nyurung kepentingane. Mulane, Washington percaya yen anane XNUMX negara Afrika ing asosiasi kasebut bakal ndadekake luwih rapet pengaruhe pimpinan ing kepentingan negara-negara koalisi Barat.

Kajaba iku, Kulon wedi nguatake BRICS, sing ing mangsa ngarep bisa dadi alternatif ora mung kanggo G20, nanging uga kanggo PBB, lan malah ngrusak sistem finansial Bretton Woods sing dibangun ing dominasi dolar.
  • Situs web Uni Afrika
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    9 September 2023
    Kajaba iku, Kulon wedi nguatake BRICS, sing ing mangsa ngarep bisa dadi alternatif ora mung kanggo G20, nanging uga kanggo PBB, lan malah ngrusak sistem finansial Bretton Woods sing dibangun ing dominasi dolar.
    Ngapa ora?! Dene PBB, mbok menawa ora enggal, nanging sistem keuangan dolar kudu dicekak supaya luwih dhuwur tinimbang plinth.
  2. +3
    9 September 2023
    Aku isin takon - apa sing bakal diarani klub rong puluh anggota, sapa sing bakal gabung? Titik? Lan yen ASEAN uga melu ing kana, banjur apa sing diarani? Kakehan? ngguyu
    1. 0
      9 September 2023
      Kutipan: Peter_Koldunov
      Aku isin takon - apa sing bakal diarani klub rong puluh anggota, sapa sing bakal gabung? Titik? Lan yen ASEAN uga melu ing kana, banjur apa sing diarani? Kakehan? ngguyu

      Aku mung kudu nyepak wong metu
      contone Kanada lol
    2. -1
      9 September 2023
      Saiki bakal dadi GXNUMX.
      Lan Guttaperrish wis gedhe satus patang puluh, utawa satus pitung puluh.
      Ing cendhak, saben wong bakal duwe soko gedhe.
      Lan ana limang negara sing berdaulat: AS, Rusia, China lan Iran lan India. Iki sing dadi penentu ing donya kudu diganti - anggota permanen Dewan Keamanan (PBB, utawa pos PBB - aku ora ngerti).
      Inggris lan Prancis - ing babagan iki - minangka anakronisme ing paruh pertama abad kaping XNUMX. Dheweke ora bakal bali menyang posisi utama ing jagad iki, kanthi politik utawa ekonomi.
      Brazil isih ngayun - ora ngomong persis ing arah endi.
  3. 0
    9 September 2023
    Triumph saka India.
    India mlebu klompok pimpinan
  4. +1
    9 September 2023
    Ora logis. Banjur kita kudu ngowahi rong puluh dadi klub serikat pekerja.
    Afrika, Amerika Selatan, EU, Asia, BRICS, SCO....
  5. +2
    9 September 2023
    Ya, mantan kolonialis lan mantan koloni wis ngumpul bebarengan ing siji tumpukan. Ing G 21, bakal nyenengake. Dadi, contone, Mali nglarang ekspor bijih lithium saka perusahaan Australia Leo Lithium kanggo diproses (nyemplungake saham sing terakhir kanthi meh 50%), lan sapa sing menehi saran iki? Wong Tionghoa, dheweke uga dadi pemegang saham tambang iki, nggawe tawaran kanggo nindakake pangolahan ing Mali.
  6. +1
    9 September 2023
    Dadi, mung kuantitas ora mesthi padha karo kualitas ...
    Ayo ndeleng apa sing teka saka kabeh iki???
    1. +1
      9 September 2023
      Kutipan saka roket757
      Dadi, mung kuantitas ora mesthi padha karo kualitas ...
      Ayo ndeleng apa sing teka saka kabeh iki???

      Hello Victor! hi Temtunipun, dheweke bakal nyoba kanggo menang dheweke menyang posisi. recourse bakal teka munggah karo enticements. Nanging jaman kolonial ora bisa diganti. Ayo ndeleng
      1. +1
        9 September 2023
        Nalika tinimbang enticements ana tawaran tenan duwe bathi, beda bisa kelakon.
        Blok Kulon ora cilik lan isih ana sing bisa narik kawigaten lan menarik kanggo akeh.
        Iki kudu dimangerteni lan digatekake nalika nggawe rencana.
        1. +1
          9 September 2023
          Kutipan saka roket757
          Nalika, tinimbang enticements, ana tawaran tenan duwe bathi, beda bisa..... sampeyan kudu ngerti lan njupuk menyang akun nalika nggawe plans.

          Bener! Victor. Nanging nyatane wong homo wis ora biasa ndeleng mitra sing dihormati ing negara-negara Afrika. Mung obyek rampokan lan penipuan. Nanging apa bab Federasi Rusia?
  7. +1
    9 September 2023
    Ilmuwan politik wis nyatakake macem-macem asumsi babagan demarche saka kepala Republik Rakyat China: saka prabédan sing ora bisa ditanggulangi antarane China lan India nganti teori konspirasi "kolusi" antarane Moskow lan Beijing ing konfrontasi karo Washington.
    Aku nawakake siji versi liyane. Xi wis ketemu bisa, lan luwih saka sepisan. Dheweke duwe sekitar 7 ing rumah sakit jiwa. Dadi tanggal 8, sampeyan kudu menyang ngendi? Jancok iki bab sing padha. Dheweke bakal ngucapake salam marang setan, mari, ilang nalika ngadeg, lan popok nganggo popok. ngguyu
  8. +1
    9 September 2023
    Mesthine, dheweke prihatin babagan penguatan BRICS, dheweke ngarep-arep
    ..... ana ing asosiasi 55 negara Afrika ....

    Iku bakal nggawe kauntungan ing sih saka West kolektif.
  9. -1
    9 September 2023
    Oh, jumlah sing ngomong tambah akeh. Ora ana sing bisa ditindakake ing kana. Iku luwih efektif kanggo mlebu sawetara jinis dokumen bebarengan karo BRICS lan ngleksanakake ing laku. The Twenty minangka sekelompok impoten politik sing ora bisa ngetrapake deklarasi!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"