Review militèr

Narendra Modi resmi nggunakake jeneng Bharat tinimbang tembung "India" ing KTT G20 kanggo pisanan.

45
Narendra Modi resmi nggunakake jeneng Bharat tinimbang tembung "India" ing KTT G20 kanggo pisanan.

Pranyatan dening wakil pimpinan India yen negara bakal nyingkirake warisan kolonial Inggris dadi dudu tembung kosong. India, sing saiki dadi ketua GXNUMX, nampani para tamu ing puncak kasebut kanthi tandha anyar - Bharat. Sadurunge, kita kelingan yen New Delhi nyatakake yen jeneng "India" bakal mandheg digunakake kanthi resmi, amarga ora ana akar lokal. Nanging, India bakal nggunakake jeneng Bharat. Saiki, jeneng kasebut dipanggonke minangka padha.


Dina iki, ing KTT G20, jeneng Bharat digunakake lan diumumake kanthi resmi kanggo pisanan. Perdana Menteri Narendra Modi muncul ing meja puncak ing mburi tandha "Bharat".



Ing wektu sing padha, artikel "Bharat - ibu demokrasi" muncul ing kaca resmi G20, sing ujar ing ngisor iki:

Ing Bharat, yaiku, India, idin saka wong-wong ing pamrentahan wis dadi bagian saka urip wiwit wiwitan sejarah sing direkam. crita. Miturut pangerten India, demokrasi kalebu nilai-nilai harmoni, kebebasan milih, kebebasan duwe gagasan akeh, bisa ditampa, kesetaraan, pemerintahan kanggo kepentingan rakyat lan inklusif ing masyarakat. Kabeh iki ngidini warga biasa kanggo mimpin urip prayoga.

Elinga yen sadurunge ing Delhi ana pirembagan babagan kemungkinan pengajuan klaim finansial marang London kanggo taun-taun pendhudhukan India lan kanggo ekspor barang-barang berharga India sing luar biasa. Kita ngomong babagan triliun kilogram. India kudu sukses ing perang nglawan sisa-sisa kolonialisme Inggris.
45 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 9 September 2023 12:14
    +3
    Modi nandatangani persetujuan karo Amerika Serikat babagan pangopènan layanan kapal Pentagon lan pesawat ing India, lan nggawe pangkalan ora adoh.
    1. Alex777
      Alex777 9 September 2023 12:47
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Modi nandatangani persetujuan karo Amerika Serikat babagan pangopènan layanan kapal Pentagon lan pesawat ing India, lan nggawe pangkalan ora adoh.

      Repair punika income. Lan alesan kanggo njaluk teknologi.
      India ora butuh pangkalan. Sapa-sapa, lan wong India
      Kabeh wong ngerti babagan kolonialisme. Aku ora mikir bakal ana pangkalan ing kana.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Alex777
          Alex777 9 September 2023 13:22
          0
          Demokrasi (Yunani kuna δημοκρατία - "kekuwatane rakyat", saka δῆμος - "unit politik lan administratif utama ing Attica Kuno, sawijining masyarakat warga sing manggon ing wilayahe lan nduweni hak politik", lan κράτος - "kekuwatan, dominasi." Tembung " κράτος" sacara etimologis asalé saka tembung kriya "κρατέω", "κρατώ" sing tegesé nyekel, nguwasani).
          1. Tatiana
            Tatiana 9 September 2023 13:47
            -2
            Kutipan: Alex777
            Demokrasi (Yunani kuna δημοκρατία - "kekuwatane rakyat", saka δῆμος - "unit politik lan administratif utama ing Attica Kuno, sawijining masyarakat warga sing manggon ing wilayahe lan nduweni hak politik", lan κράτος - "kekuwatan, dominasi". Tembung "κράτος" sacara etimologis asalé saka tembung kriya "κρατέω", "κρατώ" sing tegesé nyekel, nguwasani).

            Lali babagan konten Yunani iki babagan konsep "demokrasi" minangka salah sawijining "jendela Overton" ing sajarah!
            Banjur - ing masyarakat sing duwe budak - konsep "demokrasi" ora ditrapake kanggo budak, yaiku. ora ditrapake kanggo kabeh wong. Kanggo babu mung ora dianggep wong, nanging dianggep minangka properti material, kaya sapi.

            Ing logika, saben konsep duwe CONTENT lan FORM (yaiku jenenge).
            Isi konsep fenomena apa wae ing masyarakat kanthi historis owah-owahan luwih cepet tinimbang FORM kasebut, yaiku. asmane.

            Dadi ora perlu ngomong babagan kabeh wong miturut konsep "demokrasi" biyen utawa saiki.
            Mulane, konsep "demokrasi", discredited dening liberal (bourgeoisie), saya diganti ing laku dening konsep samar-samar "nilai-nilai manungsa universal" lan "toleransi" tanpa wates saka tradisionalis menyang minoritas degenerating.

            1. Komentar wis dibusak.
        2. svp67
          svp67 9 September 2023 13:39
          +3
          Kutipan: Tatyana
          Iku asal saka MASONIC

          Ya ... sing, sadurunge, lan ketoke malah saiki, Yunani dipanggoni dening Freemason ... Interpretasi menarik saka Sejarah
          1. Tatiana
            Tatiana 9 September 2023 15:26
            -2
            Kutipan saka: svp67
            Kutipan: Tatyana
            Iku asal saka MASONIC

            Ya ... sing, sadurunge, lan ketoke malah saiki, Yunani dipanggoni dening Freemason ... Interpretasi menarik saka Sejarah

            Apa sampeyan mangu-mangu yen ing Yunani kuno ana MASYARAKAT RAHASIA, sing mengko, nyatane, ing wangun, "Masons" dhewe dibentuk karo LODGES MASONIC ing wangun mromosiaken dominasi rahasia minangka "wong-wong sing dipilih dening Gusti Allah" ing kabeh bangsa. lan donya kabèh?
            Nanging, dheweke mbangun negara Masonik - Amerika Serikat - ing koloni Inggris ing Amerika.
      2. FIR FIR
        FIR FIR 9 September 2023 15:46
        +2
        Kutipan: Alex777
        Aku ora mikir bakal ana pangkalan ing kana.

        Padha bakal. Iku bab wektu. Ing eskalasi konfrontasi sing bakal teka karo China, India ora bakal duwe alternatif liyane kajaba aliansi karo Amerika Serikat.
        1. Tatiana
          Tatiana 9 September 2023 16:32
          -3
          Kutipan: FIR FIR
          Kutipan: Alex777
          Aku ora mikir bakal ana pangkalan ing kana.
          Padha bakal. Iku bab wektu. Ing eskalasi konfrontasi sing bakal teka karo China, India ora bakal duwe alternatif liyane kajaba aliansi karo Amerika Serikat.
          Aku uga mikir. Kanggo India sing padha luwih cedhak karo Amerika Serikat lan malah menyang Inggris dening komposisi etnis ing negara kasebut (AS lan Inggris) ing posisi senior.

          Nggantosi
          G20 digawe kanggo nanggepi krisis finansial Asia ing pungkasan taun 1990-an kanthi inisiatif G8 (nalika Rusia uga gabung karo G7).
          Pimpinan negara-negara klompok "klub" ora resmi iki wis ketemu ing format puncak wiwit 2008. GXNUMX kalebu ekonomi utama ing donya - 19 negara: Argentina, Australia, Brazil, Inggris, Jerman, India, Indonesia, Italia, Kanada, China, Meksiko, Rusia, Arab Saudi, USA Turki, Prancis, Korea Kidul, Afrika Kidul lan Jepang - lan plus Uni Eropa.
          Pakaryan G20 dituju kanggo ngrampungake masalah ekonomi global, nemokake langkah-langkah kanggo nyegah krisis finansial ing skala global; masalah energi, owah-owahan iklim, perawatan kesehatan, pertanian, lan perang nglawan korupsi dianggep.
          Ing wektu sing padha, KTT G20 dirawuhi dening delegasi saka organisasi internasional sing duwe pengaruh, ing antarane:
          - Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB),
          - Organisasi Perdagangan Dunia (WTO),
          - Dana Moneter Internasional (IMF),
          - Organisasi Kesehatan Dunia (WHO),
          - Bank Dunia (WB),
          - Uni Afrika,
          - Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) lan liya-liyane.

          TOTAL. Piye wae ing wektu sing padha Pembentukan artifisial motley G20 kasebut ora menehi inspirasi marang Rusia kanthi kapercayan optimistis kanggo Rusia ing pangertèn kanggo nggayuh persetujuan internasional sing saling migunani lan implementasine. Lan lungguh ing sawetara negara ing rong kursi - malah luwih!
  2. 75 Sergey
    75 Sergey 9 September 2023 12:14
    0
    Ya, ayo padha nelpon negarane apa wae sing dikarepake, Deutschland iku Jerman kanggo kabeh wong, lan Moldova iku Moldova¯\_(ツ)_/¯
    1. svp67
      svp67 9 September 2023 13:40
      +3
      Kutipan: 75 Sergey
      punika Deutschland for everyone Jerman

      Nanging ora ... Kanggo Ukrainia dheweke Nemetchina)))
    2. DenVB
      DenVB 9 September 2023 16:47
      -1
      Kutipan: 75 Sergey
      Deutschland kanggo kabeh wong Jerman

      Lan kanggo Prancis - Alemany.
  3. Rumata
    Rumata 9 September 2023 12:17
    +3
    Dheweke bisa nyebut awake dhewe apa wae sing dikarepake. Dheweke luwih ngerti, hak dheweke. Diterjemahake menyang Rusia, luwih becik yen jeneng tradisional India tetep. Iku luwih nyaman. Aja nyunting kabeh buku lan peta lawas.
    Sawise kabeh, Everest tetep bebarengan karo Chomolungma.
    Kanggo "ibu demokrasi," "Ukraina minangka papan kelairan gajah" ngelingake aku.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Nyrobsky
      Nyrobsky 9 September 2023 15:35
      +2
      Quote: Rumata
      Dheweke bisa nyebut awake dhewe apa wae sing dikarepake. Dheweke luwih ngerti, hak dheweke. Diterjemahake menyang Rusia, luwih becik yen jeneng tradisional India tetep. Iku luwih nyaman. Aja nyunting kabeh buku lan peta lawas.

      Dadi bakal. Georgia diarani Georgia, nanging kanggo kita isih Georgia. nglirik
  4. kakung
    kakung 9 September 2023 12:19
    -3
    Lan G-20 bisa diarani Kamsutra kanthi partisipasi Uni Afrika.
  5. ASM
    ASM 9 September 2023 12:20
    +1
    Bharat minangka suku Arya kuno. Para Bharata teka saka sisih lor lan nelukake tanah sing saiki dadi India lan Pakistan. Ing Kakaisaran iki, makna tembung Bharat diowahi lan saiki mung digandhengake karo tembung Kekaisaran. Kaya mangkono.
    1. 75 Sergey
      75 Sergey 9 September 2023 12:57
      +1
      Pranyata dadi budak maneh, amarga padha nelukake ...
      1. svp67
        svp67 9 September 2023 13:47
        0
        Kutipan: 75 Sergey
        Pranyata dadi budak maneh, amarga padha nelukake ...
        Tampilake paling ora siji negara sing ora kaya ngono ...
        1. DenVB
          DenVB 9 September 2023 16:55
          -2
          Kutipan saka: svp67
          Tampilake paling ora siji negara sing ora kaya ngono ...

          Inggih, inggih. Rus' iku (miturut teori Norman) sawijining suku Viking sing teka kanggo "ngrusak" kita. Inggris minangka bagéan saka Inggris sing ditaklukaké déning Angles (suku Jerman). Prancis - ditaklukaké déning wong Frank (suku Jerman).
    2. svp67
      svp67 9 September 2023 13:46
      0
      Kutipan saka A.S.M.
      Bharat minangka suku Arya kuno.

      Dadi, ana konflik siap karo Iran, amarga Iran negarane wong Arya ...)))
      1. linux28
        linux28 10 September 2023 16:26
        0
        Konflik iki dudu umur sewu taun pisanan :-) Kajaba iku, ing loro kasus kasebut, bagean penting saka wong-wong iku sejatine keturunan Arya.
    3. Yura
      Yura 9 September 2023 16:08
      0
      Kutipan saka A.S.M.
      Bharat minangka suku Arya kuno. Para Bharata teka saka sisih lor lan nelukake tanah sing saiki dadi India lan Pakistan. Ing Kakaisaran iki, makna tembung Bharat diowahi lan saiki mung digandhengake karo tembung Kekaisaran. Kaya mangkono.
      Aku kira, ya.
      Dokter Ilmu Sejarah, Kepala Peneliti ing Institut Studi Oriental Akademi Ilmu Rusia Evgenia Vanina nerangake marang RT kenapa India rencana ngganti jeneng dadi Bharat:
      - Bharat minangka jeneng raja kuna sing dirembug ing wiracarita "Mahabharata". Ing awal Abad Pertengahan, macem-macem wilayah India wiwit diarani Bharat, nanging kabeh negara ora nate kasebut. Napa pamrentah India mbutuhake iki? Iki minangka bagean logis saka kabijakan Partai Bharatiya Janata sing ngatur kanggo bali menyang India kuno, akar Hindu. Iki minangka bagean saka politik, nanging masalahe yaiku India diarani Bharat ing jaman kuna, banjur muncul wong Islam, lan India dadi bagian saka kekaisaran Muslim, tembung "Hindustan" dadi populer.
      Miturut Evgenia Vanina, tembung "India" asale saka Persia kuna lan Yunani kuna lan digandhengake karo kolonialisme Inggris.
      https://aif.ru/politics/world/chto_znachit_nazvanie_bharat_na_kotoroe_hotyat_pereimenovat_indiyu
    4. Reptiloid
      Reptiloid 9 September 2023 16:26
      0
      Kutipan saka A.S.M.
      Bharat minangka suku Arya kuno. Para Bharata teka saka sisih lor lan nelukake tanah sing saiki dadi India lan Pakistan. Ing Kakaisaran iki, makna tembung Bharat diowahi lan saiki mung digandhengake karo tembung Kekaisaran. Kaya mangkono.

      Tembung Sansekerta BHARAT, kaya tembung Sansekerta umume, nduweni makna lan interpretasi sing beda, kabeh ora bakal dakwenehake. Bharata-Varsha, utawa Negara Bharata, iku jeneng kuna India. Bharata --- raja Dinasti Lunar, chakravartin agung, leluhure Pandhawa lan Korawa sing mrentah ing Indraprastha (Delhi modern). Uga Bharata minangka julukan sawetara Dewa Hindu.
      Good luck kanggo sampeyan, India! Kamulyan kanggo Wisnu, Siwa lan kabeh Mahadewa Agung lan Mahasakti! Basa kuna, Sansekerta lan Hindi, ora luwih apik tinimbang rumus rahasia Masonik!
      1. Reptiloid
        Reptiloid 9 September 2023 17:15
        +1
        Tablet minangka agen mungsuh !!! Kalimat pungkasan---

        boten Samsaya Awon
        1. Yura
          Yura 9 September 2023 19:34
          +1
          Kutipan saka Reptilian
          Tablet minangka agen mungsuh !!! Kalimat pungkasan---

          boten Samsaya Awon
          Tablet apa wae, utamane agen mungsuh, bisa dididik maneh, sing utama yaiku milih alat sing bener, sledgehammer contone, utawa paling awon bata, apik luck. ngguyu hi
  6. Elis_S
    Elis_S 9 September 2023 13:35
    +3
    ing Delhi padha ngedika bab bisa ngajokake claims financial marang London kanggo taun pendhudhukan India lan kanggo ekspor volume luar biasa saka barang-barang berharga India. Kita ngomong babagan triliun kilogram. India kudu sukses ing perang nglawan sisa-sisa kolonialisme Inggris.

    Iki jawabane.... kabeh pulo Inggris bebarengan karo Gibraltar ora larang regane ... kajaba sampeyan nambah sawetara tripod ...
  7. fa2998
    fa2998 9 September 2023 13:40
    +6
    Kutipan: Tatyana
    Luwih becik ora nganggo tembung "demokrasi".

    Luwih becik ora nggunakake tembung demokrasi khusus kanggo India. Ana akeh kasta sing ora bisa uwal, siji setengah milyar wong, lan "10% ing permukaan". nangis hi hi
    1. svp67
      svp67 9 September 2023 13:48
      +2
      Kutipan: fa2998
      Ana akeh kasta sing ora bisa uwal saka siji lan setengah milyar wong, lan "ing lumahing 10%.

      Dadi iki sejatine DEMOKRASI SEJARAH, SEJATI. Ana DEMOS lan liyane ...
      1. Reptiloid
        Reptiloid 9 September 2023 16:41
        0
        Kutipan saka: svp67
        ..... DEMOS......

        Ing India demo, i.e. wong tradisional ora duwe daya! Padha duwe pasemon, kaya, yen brahman umur 10 taun lan raja umur 100 taun padha padu lan menyang pengadilan, banjur prioritas ana ing sisih brahman! Sing. kuwasane Maharaja (prabu) winates banget! Elinga legendhane Prabu Vena, sing dipateni dening para brahmana amarga dosane. Utawa legenda babagan brahman Parashurama lan mbales dendam marang kabeh Kshatriya varna - vendetta ing gaya India. Nanging Parashurama minangka salah siji saka 10 avatar utama Wisnu (bebarengan karo Krishna, Rama, Buddha)! Miturut cara, Mahatma Gandhi uga diakoni minangka avatar Wisnu, sanajan dudu sing utama.
        1. linux28
          linux28 10 September 2023 16:30
          0
          .
          Kutipan saka Reptilian
          demo, i.e. wong,


          Sing dingerteni wong yaiku laikos (λαϊκός)
  8. tahanan
    tahanan 9 September 2023 13:45
    -1
    Lan sampeyan India, nuwun, Bharat! Wis iki "abad-lawas ... demokrasi" diwenehi kanggo sampeyan? (Lebokake jeneng negara utawa warga negara miturut preferensi individu).
  9. evgen1221
    evgen1221 9 September 2023 14:29
    -1
    Brahat sampeyan ngomong, pindhah saka warisan kolonial sing sampeyan ucapake, nanging kepiye iki cocog karo kekancan karo AS lan Inggris? Apa kita uga bakal mriksa tapel wates karo Pakistan utawa iki liya ...?
  10. Skif3216
    Skif3216 9 September 2023 15:03
    +1
    Umumé, Inggris nglumpukake negara saka macem-macem pamrentahan lan diarani India. dadi, ing asas, padha bisa nglakoake munggah sawetara jenis operasi khusus. Raja anyar bakal ngomong lan ujar manawa sampeyan pengin dekolonisasi, mula entuk.
  11. notingem
    notingem 9 September 2023 15:35
    -1
    Aku bakal nelpon India India lan ora menehi peduli bab wishes politisi cilik
    1. gsev
      gsev 10 September 2023 00:15
      -1
      Kutipan saka notingem
      Aku bakal nelpon India India lan ora menehi peduli bab wishes politisi cilik

      Ing sajarah donya, negara wis asring diganti jeneng. Persia dadi Iran, Pantai Gading dadi Cote d'Iuvar, Volta Atas dadi Burkina Faso. Upaya kanggo ngganti jeneng India Bharat aktif ditindakake ing taun 1970-an. Minangka bocah sekolah ing USSR, aku maca buku sing India wis diganti jeneng Bharat lan basa resmi dadi Hindi tinimbang Inggris.
    2. gsev
      gsev 10 September 2023 01:02
      -1
      Kutipan saka notingem
      Aku bakal nelpon India India lan ora menehi peduli bab wishes politisi cilik

      Kepala negara siji lan setengah milyar wong, sing, ora kaya Rusia, bisa kasil nampa aparat domestik ing wilayah kutub rembulan ora bisa dianggep minangka politisi cilik. Ing kasus iki, sampeyan kaya Moska saka fabel misuwur Krylov.
      1. notingem
        notingem 11 September 2023 21:57
        0
        India, kaya India, bakal tetep kaya ngono, lan sampeyan bisa nelpon apa wae sing dikarepake
    3. notingem
      notingem 11 September 2023 22:16
      0
      Bombay ora dadi luwih apik nalika jenenge diganti
  12. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 9 September 2023 17:44
    +1
    "Bharat minangka ibune demokrasi" ???
    Apa padha serius??? Demokrasi ing India? Saben provinsi duwe rajah dhewe, panguwasa tanpa watesan, bisa nindakake lan ngapura kanthi siji gerakan alis ...
    Feodalisme Terry, sing wis dilalekake ing Eropah nganti pirang-pirang abad, ngrembaka ing India ing abad pungkasan.
    O, ya... lan bojone rajah dikubur urip-uripan ing kuburan sing padha karo bojone sing wis mati.
    Demokrasi iku mung sawang sinawang!
    1. gsev
      gsev 10 September 2023 00:22
      -1
      Kutipan: Peter_Koldunov
      "Bharat minangka ibune demokrasi" ???
      Apa padha serius??? Demokrasi ing India?

      Apa sing gawe kaget? Ing jaman kuna, India duwe republik sing kuwat banget. Tegese, ana perjuangan antarane demokrasi lan monarki ora mung ing Eropah, nanging uga ing Asia lan utamané ing India. Ing pungkasan abad tengahan, kabeh republik ing Eropah wis sirna saka Novgorod, Pskov lan Vyatka kanggo Pomerania lan republik Italia. Ing India uga, invasi Muslim nyebabake pambentukan negara sing murni despotik, lan konfrontasi militer ngowahi demokrasi sing mentas digawe dadi negara aristokrat militer kaya negara Sikh.
    2. gsev
      gsev 10 September 2023 00:49
      0
      Kutipan: Peter_Koldunov
      O, ya... lan bojone rajah dikubur urip-uripan ing kuburan sing padha karo bojone sing wis mati.

      Lelungan Arab lan Iran menyang Bulgaria ditinggalake kanthi kesan sing ora bisa ditinggalake babagan carane, nalika panguburan Rusia bangsawan, garwane utawa selir dipateni kanggo ngubur dheweke karo bojone. Sajrone penggalian arkeologi ing sadawane Seversky Donets lan sisih tengen Don, kuburan pasangan bojo lan bojone asring ditemokake. Ana kasus nalika ing siji panguburan wong lanang luwih enom tinimbang wong wadon. Ing Roma Kuno ana angger-angger sing, nalika pemilik budak dipatèni, yen dicurigai mati tiba ing babu, kabeh budak ing Estate dipatèni. Kadhangkala sawetara atus wong dieksekusi. Ing Rusia, ing sangisoré perbudakan, para budak kadang-kadang matèni para sing duwe tanah, lan pamrentah nanggapi kanthi ngeksekusi kira-kira rolas budak. Malah ing karya-karya Pushkin kasebut, leluhure nglairake garwane nganti mati lan nggantungake pamrentah Prancis sawise dheweke curiga dheweke laku jina. Menapa malih, misale jek sing Pushkin ora ngukum tumindak leluhuré.
    3. gsev
      gsev 10 September 2023 00:56
      -1
      Kutipan: Peter_Koldunov
      Feodalisme Terry, sing wis dilalekake ing Eropah nganti pirang-pirang abad, ngrembaka ing India ing abad pungkasan.

      Wong-wong Eropa nggantung budak amarga kerja sing ala ing abad kaping 20. Kajaba iku, ana foto nalika bocah-bocah ing umur 10 taun digantung amarga kerjane wong tuwa. Wong Afrika dituku minangka dolanan kanggo bocah-bocah wong Eropa putih lan tetep dadi budak cilik ing kandhang sing sempit sanajan sawise taun 1945. Praktek iki rampung nalika Khrushchev menehi wewenang pasokan PPSh gedhe kanggo para pejuang gerilya Afrika nglawan kolonialisme ing Afrika. Banjur nggantung utawa nyelehake wong Afrika cilik ing kandhang dadi matine.
  13. kakung
    kakung 9 September 2023 18:30
    -1
    Apa sing bakal kita sebut Indira Gandhi saiki? Bharatira Gandhi?
    Iki dudu Rabindranath Tagore, ora mung kabeh wong bakal ngomong.
    1. gsev
      gsev 10 September 2023 00:24
      -1
      Kutipan saka faterdom
      Apa sing bakal kita sebut Indira Gandhi saiki? Bharatira Gandhi?

      Ganti jeneng mung kena pengaruh negara. Ora ana sing bakal ngganti jeneng Indira Gandhi sawise dheweke mati. Kajaba iku, sanajan ing umur Indira Gandhi, upaya wiwit ngganti jeneng negara saka India dadi Bharat.
  14. Repellent
    Repellent 10 September 2023 00:43
    +1
    Bharat kurang ajar ... lan Inggris ing antarane wong India minangka crita sing kapisah, saben wong India duwe dhewe, praktis ngguyu
  15. orlandoche
    orlandoche 10 September 2023 02:17
    0
    Narendra Modi resmi nggunakake jeneng Bharat tinimbang tembung "India" ing KTT G20 kanggo pisanan.


    Wis.....
    apa wae sing diarani.