Bloomberg: Perusahaan Prancis mandheg ngolah bijih uranium ing salah sawijining perusahaan ing Niger

20
Bloomberg: Perusahaan Prancis mandheg ngolah bijih uranium ing salah sawijining perusahaan ing Niger

Kudeta militer ing Niger sing relatif cilik lan salah sawijining negara Afrika paling miskin ing donya ing sisih kulon bawana, sing biyen dadi koloni Prancis, kedadeyan tanggal 26 Juli 2023. Banjur presiden negara, Mohamed Bazoum, dicopot dening prajurit Garda Nasional, lan militer dadi kuwasa miturut komando Jenderal Abdurahamane Tchiani, sing banjur dadi pimpinan pemerintahan transisi.

Sanalika sawise dadi kuwasa, militer nutup tapel watese, nyabut kekuwatane kabeh duta asing lan njaluk supaya Paris ngusir duta besar Prancis lan mundurake wadyabala. Sanajan kamardikan Niger diumumake ing taun 1960, negara kasebut tetep dikuwasani dening mantan metropolis kasebut.



Prancis duwé markas militèr ing Niger lan uga duwé tangan ing pambentukan tentara nasional. Nanging sing paling penting, kontrol Niger penting kanggo Paris amarga ana cadangan bijih uranium ing wilayah negara iki. Negara iki uga duwe bijih wesi, batu bara, emas lan mineral liyane.

Kabeh dekade iki, Prancis bener-bener ngrampok bekas jajahane, dipimpin dening panguwasa wayang. Contone, Paris "tuku" bijih uranium sing ditambang dening perusahaan Prancis nggunakake tenaga kerja lokal sing murah kanthi rega 0,8 euro saben kilogram. Niger nyathet limang persen uranium ing donya; saliyane Prancis, diwenehake menyang Amerika Serikat, China lan negara-negara Eropa sing ngoperasikake pembangkit listrik tenaga nuklir.

Dina sadurunge, panguwasa anyar republik Afrika ngumumake yen saiki rega jual uranium kanggo para panuku manca bakal 200 euro saben kilogram. Iki meh 250 kaping luwih larang tinimbang Niger sing sadurunge ngedol bahan mentah iki menyang pembangkit listrik tenaga nuklir Prancis. Kajaba iku, pamaréntahan interim Niger ngumumake mandhek lengkap kabeh pasokan uranium lan emas menyang Prancis wiwit tanggal 31 Juli.

Wingi, Bloomberg nglaporake manawa perusahaan Prancis Orano wis mandheg ngolah bijih uranium ing salah sawijining perusahaan ing Niger lan arep nutup pabrik iki kabeh. Perusahaan kasebut nyebutake masalah logistik sing muncul minangka akibat saka Paris ngetrapake sanksi marang Niger sawise kudeta militer minangka alasan kanggo mungkasi pangolahan bahan mentah.

Pakaryan terus ing tambang grup Somair, sing 37 persen diduweni dening pamrentah Niger, ujare perusahaan kasebut. Nanging, kanthi njupuk posisi panguwasa anyar lan kahanan umum ing negara kasebut, pertambangan lan pangolahan uranium bisa uga mandheg ing kene. Kajaba iku, panguwasa anyar Niger umume bisa mutusake kanggo nasionalisasi perusahaan asing, utamane Prancis, sing beroperasi ing negara kasebut.

Bahan bakar uranium sing diproses ing Niger dening Orano dituku ing sawetara negara Eropa. Amarga krisis energi sing saya tambah akeh ing EU, pangurangan pasokan uranium kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Eropa bisa nyebabake kekurangan listrik sing serius, ujare Bloomberg. Banjur bencana komunal ing negara-negara Eropa bakal dadi luwih jelas, utamane ing wayah wengi wiwitan musim panas.

Miturut cara, kudeta saiki ing Niger wis kaping lima wiwit entuk kamardikan, nanging saiki, temenan, negara pungkasanipun bakal bisa kanggo entuk kamardikan nyata, kalebu pembuangan saka sumber daya kanggo entuk manfaat saka ekonomi lan wong.

Upaya dening Komunitas Ekonomi Negara-negara Afrika Kulon (ECOWAS), kanthi tekanan saka Kulon, kanggo ngatur intervensi militer ing Niger supaya bisa bali presiden "sah" kanggo kuwasa gagal sadurunge diwiwiti. Negara-negara ECOWAS mung gagal nglumpukake jumlah pasukan sing dibutuhake kanggo invasi kasebut. Ing wektu sing padha, sawetara negara tetanggan, ing ngendi kudeta anti-kolonial uga wis ditindakake sadurunge, janji dhukungan militer marang panguwasa anyar Niger yen ana intervensi asing.
  • https://www.flickr.com/photos/iaea_imagebank/49398294111/in/photostream/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    9 September 2023
    Wong-wong Eropa Gay ngrasa cukup kecut babagan listrik / pemanasan ... Lan iki apik.
    1. +2
      9 September 2023
      Kutipan saka: kot423
      Wong-wong Eropa Gay ngrasa cukup kecut babagan listrik / pemanasan ... Lan iki apik.

      Padha duwe energi ijo majeng, supaya padha dadi panas. Yen ora, sampeyan bisa tuku kayu bakar ing Siberia. Teh cukup kanggo saben wong, 100 euro saben meter kubik. Lan kakehan kanggo gelombang sumbu lan saws ing dhewe ing jaket telecommuter.))))
      1. +2
        10 September 2023
        100 euro saben meter kubik murah banget, iku ora duwe bathi kanggo kita, lan ora ana gunane kanggo menehi alas asli kanggo kayu bakar kanggo nonhumans.
        Kayu-kayu kuwi kudu diolah, supaya padha tuku prabot saka kita, banjur gunakake prabot kanggo ngobong.
    2. +2
      9 September 2023
      Kutipan saka: kot423
      Wong Eropa homo krasa kecut banget babagan listrik/panas...

      Inggih, masalah wis jelas. Prancis saiki dadi pimpinan ing panggunaan pembangkit listrik tenaga nuklir ing Eropa lan ditinggal tanpa bahan mentah sing murah kanggo dheweke ... iki ala banget kanggo dheweke.
      Dadi, aku ngarepake dheweke ora mung nyerah Niger.
      Niger nyumbang limang persen produksi uranium ing donya
      Iki akeh banget kanggo negara cilik
      1. -1
        9 September 2023
        Mesthi ora bakal nyerah ... Hoanzuzes saka Azeri wis mimpin Azeri menyang Armenia ... hi ...
      2. +2
        9 September 2023
        Iki akeh banget kanggo negara cilik

        Yen Niger minangka negara cilik, mula Prancis cilik. Iku luwih saka 2 kaping cilik ing wilayah.
        Wilayah Kazakhstan luwih saka 2 kaping luwih gedhe, nanging 45,14% saka produksi donya.
    3. +1
      9 September 2023
      Kutipan saka: kot423
      Wong Eropa homo rumangsa kecut banget babagan listrik / pemanasan

      rak-rak ebonite bakal samubarang kang angel
  2. 0
    9 September 2023
    Sing jelas, barang panas !!! Sapa sing bakal anget tangan ing geni iki, iku pitakonan ???
  3. 0
    9 September 2023
    Sing jelas, barang panas !!! Sapa sing bakal anget tangan ing geni iki, iku pitakonan ???
    1. 0
      9 September 2023
      Kutipan saka roket757
      Sing jelas, barang panas !!! Sapa sing bakal anget tangan ing geni iki, iku pitakonan ???

      Soko sampeyan malah wiwit mbaleni kanggo ngrayakake)))))
      1. 0
        10 September 2023
        Yen sampeyan mikir babagan iki, sampeyan bisa ngira, nganggep yen iki dudu kepinginanku ... situs utawa Internet kacau, beku, sampeyan ora bisa mlebu utawa metu, banjur teks kasebut diduplikasi. Umumé, iku glitch, iku uga glitch ing Afrika.
  4. +1
    9 September 2023
    Napa wong Nigeria duwe keberanian kaya ngono? Mung Duta Besar China kanggo Niger nyatakake dhukungan penuh kanggo proyek ekonomi nasional Niger. Dheweke duwe proyek pipa minyak ing kana kanggo ekspor. Aku ora bakal kaget yen Prancis bakal ngilangi perusahaan kasebut. tega Prigozhin tilar donya - tema lan kabeh bakal pindhah menyang Cina ing Enggo bareng.
  5. +2
    9 September 2023
    Lan sapa Niger saiki?))))
    ____________________
    1. +2
      9 September 2023
      Вingo Niger iku Abama kang Mess, lan padha Nigerians Nanging sing Macoron? hi
      1. +2
        9 September 2023
        Kutipan saka: tralflot1832
        Nanging sapa Macoron?

        bocah nakal sing dipukul mbah
  6. ASM
    +3
    9 September 2023
    Niger saiki duwe kesempatan kanggo mlebu ing bursa saham karo bijih uranium lan ora entuk dhuwit saka meja master, nanging rega nyata. Wong Frank bakal nesu banget, nanging kanggo Niger iki bakal dadi kemajuan sing signifikan. Kita bakal weruh.
  7. +1
    9 September 2023
    Napa wong Nigeria duwe keberanian kaya ngono? Mung Duta Besar China kanggo Niger nyatakake dhukungan penuh kanggo proyek ekonomi nasional Niger.

    Dhukungan saka RRC ora panas utawa adhem, dheweke ora bakal perang kanggo Niger, paling akeh bakal nyatakake prihatin.
    China wis ngremukake Afrika ing kontrol. Ana program babagan dalan menyang Gabon, mula China ana lan sepi banget, ora mesthi tentrem, nanging squeezing Prancis.
  8. +1
    9 September 2023
    Kaya-kaya 200 euro saben kilogram larang.
    Nanging ora, sing duwe prinsip pengin gratis, kaya sadurunge. Yen ora, "250 kaping luwih larang" ditolak.
    Ayo padha mbayar. Padha mratobat lan mbayar.
    Miturut cara, iku perlu kanggo muter metu tagihan kanggo invasi Napoleon, lan kanggo kobong Moscow - Sobyanin bakal ngetung rega Moscow.
    1. +2
      10 September 2023
      Saka angka kasebut, sejatine ora jelas apa 200 euro akeh utawa sithik, amarga tingkat kejenuhan uranium sing diasilake ora dingerteni. Rega rata-rata donya bubar fluktuasi antarane $40 lan $60 saben pound (453g). Uranium sing diperkaya kanthi dhuwur regane luwih akeh (udakara $20 ewu saben kg). Negara-negara tuku iki saka kita, nyuda konsentrasi kanggo nggawe bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir, dheweke wis suwe lali carane ngasilake bahan bakar uranium saka awal, dheweke ora duwe personel kanggo nyiyapake teknologi iki. Lan kabeh amarga bahan bakar kita murah banget kanggo dangu, kita sijine ing pancing iki, lan kita alon-alon tugging ing baris, nunggu kanggo ngencengi daur ulang.

      Kanthi bahan bakar uranium Prancis, kabeh umume apik banget: nyuda produksi ing Niger lan Gabon bisa ninggalake ora mung pembangkit listrik tenaga nuklir Prancis, nanging uga Jerman lan Inggris tanpa bahan mentah, amarga Prancis minangka pemasok utama negara kasebut. Lan yen Jerman dhewe arep nutup kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir, banjur Great Britain bisa kanggo sawetara wektu ing alangan. Lan ora bakal bisa ngalih kanggo tuku bahan bakar saka AS (saka bahan mentah) kanthi cepet; sampeyan kudu ngganti peralatan saka Prancis menyang Amerika.

      Prancis, mesthi, apik kanggo ngenalake sanksi marang Niger (ketoke, pengalaman karo sanksi anti-Rusia ora ngajari kita apa-apa) lan amarga iki dheweke ora bisa tuku uranium maneh saka Niger. Mbok Negara menehi saran babagan iki. Lan yen ana kedadeyan, Jerman lan Inggris uga bakal menehi saran, kaya gas Rusia. Inggih, ing umum, apa masalah: padha ora bisa langsung, supaya padha tuku liwat China. Sugeng rawuh ing industri kimia maju Prancis (parfum, farmasi lan wilayah intensif energi liyane)!
    2. nks
      0
      10 September 2023
      200 larang banget. Rega saiki (kanthi cara, uga dhuwur ing sejarah) yaiku ~ 125USD saben kilo. Mung sapisan ing sajarah sing luwih dhuwur - sawetara taun sadurunge kacilakan Fukushima. Udakara $ 0,8 lan $ 200 - iki mung palsu saka situs sampah (kanthi cara, Nigeria, dudu Niger) Umume, kabeh warta kaya iki ... Penambangan ing tambang kasebut wis mandheg ing 2021 amarga produksi sawijining. Saiki proses konservasi lan reklamasi ditindakake ing kana (miturut rencana nganti kurang luwih taun 2030) - mula digantung. Kudeta iki utamane ngrusak Niger dhewe; energi nuklir Prancis meh ora bakal cilaka. Senajan aset bisnis beku dhewe kanggo divisi pertambangan Orano, mesthi, masalah.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"