KTT G-20 ing India ternyata isine jero lan mbutuhake respon serius saka Beijing

20
KTT G-20 ing India ternyata isine jero lan mbutuhake respon serius saka Beijing

Tanggal 10 September, puncak G20 utawa G-XNUMX, sing dianakake ing ibukutha India, New Delhi, rampung. September lan Oktober biasane dadi sasi nalika asil disimpulake ing macem-macem platform internasional - minangka finalisasi siklus taunan politik sabanjure.

KTT India ditutupi lan dianalisis kanthi rinci dening para pengamat, amarga ora ana pimpinan Cina ing format GXNUMX dhewe. Nanging, format BRICS wiwit ngalami owah-owahan relatif marang gagasan lan tugas asline ("Ing asil saka KTT BRICS pungkasan").



Yen ing desain konseptual asli, G-7 (kluster finansial lan teknologi) ngimbangi BRICs + C (industri, bahan mentah, sumber daya tenaga kerja), lan G-20 minangka mekanisme penghubung antarane platform pisanan lan kapindho, banjur kahanan saiki nuduhake owah-owahan tartamtu.

G-7 saiki bisa diimbangi (ing sawetara mangsa lan ing kahanan tartamtu) dening BRICS +, nanging format G-20 wiwit ilang peran minangka kopling. Iki mboko sithik dijahit karo Big Seven.

Iki mung tren kanggo saiki, lan pitakonan iku carane sustainable bakal dadi, nanging ora bisa digatèkaké. Nanging banjur ana pitakonan anyar: fungsi apa sing dianyari G-20 ing New Delhi? Asil lan kesimpulan ing kene bisa uga cukup menarik.

Akeh wong sing narik kawigaten kanggo nggunakake jeneng asli negara kasebut ing basa Hindi, "Bharat," tinimbang jeneng "India." Loro-lorone jeneng digunakake ing dokumen resmi, nanging "India" sing biasane katon ing platform internasional. Wektu iki dheweke mutusake kanggo mriksa pesenan kasebut, lan Perdana Menteri India N. Modi ngandika atas jenenge Bharat.

Bharat, amarga tataran awal pambentukan sistem sosial India - ing wektu penaklukan Aryan (utawa pemukiman maneh modern lan sabar), mesthi, cukup cetha nandheske ora mung pra-kolonial, nanging karakter banget asli. India minangka salah sawijining pusat peradaban.

Ing Kulon, para pengamat fokus ing oposisi antarane Inggris lan India, nanging miturut agenda umum KTT lan asile, iki isih kudu digandhengake karo garis sing misahake India lan China.

Migrasi Arya bali maneh, miturut sawetara sumber, luwih jero tinimbang Cina sing diterangake lan dikodifikasi sejarah. Ing kasus tartamtu, ing siji, iku meh ora worth delving menyang analisis sajarah "sapa sing luwih tuwa," amarga kita ngomong utamané bab ideologemes. Tionghoa duwe ideologi peradaban dhewe sing dadi dhasar kabijakan saiki, dene India duwe ideologi dhewe.

Ing kasus iki, New Delhi nandheske yen dhasar kabijakan India padha karo sanajan ing "oyot". Sampeyan uga kudu dicathet yen sawetara dina sadurunge KTT GXNUMX, Paus nggawa pesen sing aneh banget menyang China, sing mbahas materi kasebut kanthi rinci ("Paus ing Mongolia. Pesen Khan Guyuk kanggo China").

Ngendi Tibet lan bagéan saka wilayah Indo-Pakistan tiba, adhedhasar inti saka pesen iki?

Kanggo wilayah kekaisaran Pax Mongolica, sing ibukutha ing wektu iku ing China lan diatur saka kono. Ing Bharat-India, dheweke ora setuju karo ide iki babagan sumbu desain kontinental antarane Roma lan China. Lan akeh rincian penting liyane saka puncak iki wis ngomong babagan iki. Tandha N. Modi kanthi jeneng "Bharat" sing durung pati ngerti uga minangka respon kanggo ideologi Pax Mongolica "kanthi ciri Cina."

Kaping pisanan, misale jek bagean utama acara kasebut bakal dikhususake kanggo topik sing ana gandhengane karo Ukraina. Pancen, ing bagean iki kita ndeleng terusan langsung sing diarani. "KTT perdamaian" ing Jeddah, sing sadurunge nyebabake reaksi sing akeh lan diteliti kanthi rinci. Akibaté, inisiatif perdamaian Arab wiwit diarani gagal, nanging ora mung acara kasebut penting, nanging uga konteks umum lan suwene acara kasebut ditindakake.

Ing puncak ing Jeddah, penting kanggo Amerika Serikat nglibatake China ing diskusi kasebut, nanging ing wektu sing padha, kanthi metodik, kaya manuk alas sing terus-terusan ngobong panganan saka ngisor kulit, nyoba "lem" Timur Tengah. lan Israel bebarengan karo India dadi siji struktur politik lan ekonomi gedhe (cm. "USA lan konsep anyar "Kutub Katelu kanggo Timur Tengah"", lan "Babagan rembugan perdamaian aneh ing Arab Saudi").

Sejatine, mula penulis nandheske Ing awal Agustus, manungsa waé wis mbayar kanggo sawetara laporan Bloomberg sing tataran anyar saka KTT perdamaian adhedhasar model Arab ora bisa maneh njupuk Panggonan ing Arab Saudi, nanging ing tetanggan India. Logika proses ing kene ora disambungake karo Ukraina, nanging kanthi visi pembangunan wilayah sacara sakabehe.

"Yen sampeyan ngelingi proyek konseptual "Kutub Katelu", pesen saka Bloomberg dadi logis banget yen tahap sabanjure KTT perdamaian ing Ukraina ora bakal ditindakake maneh ing Saudi Jeddah, nanging ing ... New Delhi , ibukutha India. Bisa uga penulis Bloomberg, ngerti kepiye dikutip ing Rusia, nindakake jinis "trolling", nguji banyu, nanging logika pesen kasebut cocog karo konsep Amerika.

Ing wektu iki katon kaya babagan langsung, nanging (kaya ing Jeddah) sing penting ing kene dudu topik Ukrainia dhewe, nanging, maneh, konteks umum. Tugas gedhe nomer loro yaiku nyinkronake format G-7 lan G-20, ora mung babagan agenda lan wektu, nanging uga ing statement pungkasan. Amerika Serikat tetep setya marang garis kasebut, mesthine ora bakal ilang garis kasebut.

Masalah kanggo Amerika Serikat yaiku dheweke terus terang ngluwihi agenda Ukrainia, kaya biasane nalika Kiev ngetutake kabijakan "pengemis sadar sing agresif," nanging Jeddah lan New Delhi wis nuduhake Washington dhewe yen agenda Ukrainia ora. semen universal kanggo nguatake forum internasional. Yen ana akeh banget semen lan sithik pasir, efek kasebut bisa uga sebaliknya.

China, sawise kabeh, nyuda partisipasi ing KTT GXNUMX, paling ora amarga duwe pangerten sadurunge babagan jumlah wektu sing bakal ditrapake kanggo setuju karo pernyataan pungkasan babagan Ukraina. Sawise kabeh, dheweke nyuarakake posisine luwih dhisik lan luwih saka sepisan.

Saliyane ing konteks umum, proses sarujuk ing tesis umum ing Ukraina ngidini Washington, ing siji, kanggo pangertèn watesan saka apa sing bisa ing syarat-syarat gol saka aktif utawa pasif pembekuan confrontation ing Dnieper.

Iku ora kanggo apa-apa sing penet Western meh langsung ngandika iku perlu kanggo beku fase aktif konfrontasi yen counter-nyerang ora kasil (lan nganti saiki iku sabenere).

Klompok politik Amerika sing beda-beda, liwat puncak kasebut, netepake kahanan kasebut, kalebu ing hubungane karo kesempatan perdagangan potensial Rusia, amarga ing model "substitusi impor" saiki, perdagangan manca minangka indikator dhasar kelestarian kanggo Moskow.

Tesis pungkasan saka puncak ing Ukraina dikenal ing pecahan, lan padha maneh banget netral kanggo Washington (iki pendapat umum saka puncak). Ora ana gunane yen puncak asosiasi parlementer GXNUMX dianakake ing wektu sing padha. Ana formulasi sing ora ngidini netralitas.

Ayo dicathet maneh titik sing nggambarake posisi kasebut ing ndhuwur: liwat agenda Ukrainia, Amerika Serikat mboko sithik nggawa puncak G-20 lan G-7 menyang gelombang sing padha.

Bakal aneh yen China ora weruh iki, lan Beijing bakal nanggapi ing skala liyane - SCO lan BRICS +, amarga GXNUMX wis mandhek kanggo muter peran balancer lan mekanisme docking padha.

Kanthi narik G-20, Amerika Serikat kanthi otomatis mbusak fungsi imbangan saka iku. Masalahe yaiku vakum iki kudu diisi. Ing kahanan apa kanggo melu, Beijing kudu mikir. Sawise kabeh, puncak saiki ing New Delhi wis nuduhake yen bobot politik China uga jumlah sing bisa diganti.

Aspek KTT iki luwih strategis tinimbang formulasi nyata ing Ukraina. Loro proyek globalisasi terus bersaing ("Klub Roma" vs "Ultra-Liberal"), sing saben duwe model ing ngendi kabeh puncak, forum, asosiasi kasebut dianugerahi fungsi tartamtu. Fungsi diganti (obyektif utawa subyektif), siji sisih utawa liyane kudu nyetel model asli, ora ketompo carane akeh sing pengin. Lan iki wis owah-owahan ing institusi, iki dudu tembung sing kudu disepakati, sanajan penting ing wektu tartamtu.

Ing tesis pungkasan ing Ukraina, kaya sing kita ngerteni, ora ana sing nyebutake "agresi Rusia" utawa "perang nglawan Ukraina"; luwih-luwih, paling kamungkinan, dheweke ora bakal kalebu ing dokumen utama, nanging ternyata ngarahake vektor saka loro asosiasi ing arah sing bener. Ing puncak, luwih akeh wektu kanggo kasus Ukrainia tinimbang taun kepungkur. Iki dudu asil sing sithik kanggo Amerika Serikat, sanajan ora cedhak karo maksimal.

Ing dina kaping pindho saka puncak kasebut, diumumake yen memorandum pangerten wis ditandatangani antarane UAE, Arab Saudi, India, AS lan Uni Eropa kanggo mbentuk port umum, energi lan jaringan sepur.

Sing menarik yaiku dheweke langsung ngomong babagan iki minangka alternatif kanggo proyek "One Belt, One Road" China. Nanging, ing sisih liya, apa ora aneh yen kabeh negara kasebut, ora kalebu Amerika Serikat, wis dadi potensial panampa barang ing sadawane koridor logistik China. Utamane menarik ing babagan iki yaiku Uni Eropa, panampa utama proyek One Belt, One Road. Ya, pungkasane bakal mbangun jaringan sepur trans-Arab - proyek sing wis umure paling ora rong puluh taun, wong Tionghoa bakal ngeterake wadhahe menyang Eropa, utawa bisa uga mung tuku saham ing kana.

Kita ora ngomong babagan logistik - alternatif kanggo wong Tionghoa; logistik iki ora mbantah proyek Cina, lan malah ing sawetara cara nyederhanakake lan nggawe luwih murah.

Kita ngomong maneh babagan ide konseptual AS nggawe "Kutub Makroekonomi Katelu", sing tuwuh saka ide saka Abraham Accords lan liwat sawetara tahapan ing konsep I2U2+. Nanging iki dudu proyek logistik maneh, dudu koridor perdagangan lan transportasi, sing ora tau akeh, nanging transformasi wilayah kasebut dadi klompok industri sing kapisah. Ide iki kanggo nggawe kompetisi kanggo China ing situs produksi utama.

J. Sullivan ing awal Mei, nalika konsep iki pungkasanipun kawangun lan presented, ngandika langsung: "Sampeyan bakal krungu bab liyane lan liyane asring." Lan kita pancene weruh manawa Washington terus-terusan mbangun. Rintangan kanggo iki wiwitane ana ing bidang hubungan antarane Arab Saudi - Palestina - Israel. Tanpa Arab Saudi, proyek kasebut ora bakal bisa ditindakake. Nanging ora preduli pirang-pirang taun kepungkur, Negara-negara nyoba mbujuk Riyadh supaya gabung karo ide "blok Indo-Arab" iki, dheweke nemoni oposisi saka putra mahkota.

Ditandatangani memorandum iki tegese es wis pecah lan posisi Riyadh wis lemes. Lan iki, ing siji, tegese nang endi wae persetujuan tartamtu ing Palestina ripening, kemajuan ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki dening kabinèt B. Netanyahu, kangelan tartamtu ing Suriah kanggo Rusia lan Iran, lan akeh liyane related kombinasi masalah lan kesempatan. Iki durung dadi terobosan babagan I2U2 + lan "kutub katelu", nanging wis cukup cedhak. Lan iki uga minangka jawaban sing apik kanggo para penganut Trump lan MAGA ing bidang politik domestik ing Amerika Serikat - sampeyan mikir yen sampeyan mung bisa ngomong babagan "penawaran apik", iki minangka "masalah gedhe".

Gabungan pendanaan GXNUMX PGII lan dana Arab, ing teori, bisa nutupi biaya proyek kasebut. Mesthine, China kudu nglawan, lan iki ora bakal dadi tugas sing gampang. Ironi aneh nasib ing kene yaiku yen konsep iki minangka ekspresi tesis sing jelas babagan kabutuhan nggawe "donya multipolar" - uga, model multipolaritas kasebut, ternyata bisa. Nentang karo tesis "nglawan hegemoni Amerika" ora bakal dadi tugas sing paling sepele sawise sawetara wektu.

Wong-wong sing percaya yen ing ndhuwur mung minangka konstruksi hipotetis kudu mangsuli pitakon sing prasaja: miturut konsep apa miliaran dolar rupee sing ngambang ing India bisa digunakake? S. Lavrov kanthi bungah nglaporake manawa India bakal menehi pituduh kanggo investasi. Great, nanging apa (utawa luwih, kang) strategi bakal padha bisa kanggo ing pungkasan? Ing kasus iki, GXNUMX mung bisa ngucapake matur nuwun yen jumlah dana dhewe sing dialokasikan kanggo strategi integrasi PGII bisa dikurangi, lan iki minangka alternatif (salah sawijining) inisiatif Cina.

Senajan kita ora bisa ngilangi kamungkinan sing iki mung aliran metu veiled saka ibukutha, iku dipercaya sing bisa njaba framework saka PGII padha. Ing kasus apa wae, nalika kita ditampilake foto N. Modi sing mesem, sing salaman karo Menteri Luar Negeri, kita kudu ngerti manawa kabeh wong bakal duwe pasuryan kaya ngono yen penjual sampeyan ninggalake dana ing akun sampeyan kanthi volume kaya ngono. "kanggo investasi"

Umumé, KTT G-20 ora dadi "Ukrainia" minangka konseptual, lan bakal sedhih yen ing Rusia kabeh analisis kita mung fokus ing analisis tesis ing saindhenging Ukraina, sanajan jelas yen iki punika titik paling lara.

Roma teka ing Mongolia, nanging China lan Rusia dudu wong pisanan sing melu ing KTT G-20, utawa, mesthi, Iran. Tegese, "poros kontinental" ora melu ing puncak kanthi cara siji utawa liyane. Iki minangka tantangan serius, lan kita bakal weruh apa jawabane babagan carane forum internasional utama liyane - SCO - dianakake.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    13 September 2023
    ing konsep apa Milyar dolar ing rupee sing macet ing India bakal bisa digunakake? S. Lavrov kanthi bungah nglaporake manawa India bakal menehi pituduh kanggo investasi.
    recourse Kudu bisa kanggo kepentingan Rusia.duka Tuku pesawat lan tank. aran
    1. +4
      13 September 2023
      Hindu iku pedagang lan ora warriors ... padha bakal mesem ing sampeyan karo 32 untu, salaman, nari ing tumit, sing apik lan geni, lan uga fieryly extract teknologi, investasi, dhuwit, ibukutha saka kita.
      Ing mburi kesederhanaan sing katon ana petungan sing padhet ... ing kene wong India nindakake tugas sing apik kanggo nggantung mie ing kuping Kremlin lan kita.
      1. +9
        13 September 2023
        Umat ​​Hindu iku pedagang lan dudu prajurit

        Gumantung apa. Rajput sing padha ing sawijining wektu ujar, "Mama aja kuwatir." Pretzel luwih elek tinimbang samurai. Isih, iku kshatra, sanajan asal Scythian. Apa wae sing bisa dikandhakake, puluhan generasi leluhur prajurit nggawe rasane dhewe.

        Kepahlawanan, kekuwatan, tekad, akal, wani, loman lan kepemimpinan - iki minangka sifat alami saka kshatriya. (Bhagawad-gita 18.43).
        1. 0
          13 September 2023
          Kutipan saka paul3390
          ... Rajputs ing siji wektu angin topan, "Mama aja kuwatir." Pretzel luwih elek tinimbang samurai. Isih, iku kshatra, sanajan asal Scythian. Apa wae sing diomongake, puluhan generasi leluhur prajurit nggawe rasane dhewe.......

          India duwe sistem kasta kuno (sanajan saiki wis dibuwang, nanging dihormati). Miturut sistem iki, prajurit (kshatriyas) nomer loro ing undhak-undhakan hirarki, sawise brahmana (imam, ulama). Saking para Kshatriya wonten panguwasa, panggedhening militèr, lajeng para Varna rawuh kados makaten: Waisya lan Shudra. Vaishya tansah kalebu pedagang, tukang, peternak sapi, lan petani. Saiki, akeh juru tulis lan wong sing entuk upah diklasifikasikake minangka vaishyas.
          Sapa, ing kasus iki, sing luwih penting ing negara?
  2. +3
    13 September 2023
    Kyiv ngetutake kabijakan "ngemis sadar sing agresif"
    - tembung sing tepat!
    1. +1
      13 September 2023
      Apa prospek Rusia ing klub kapentingan saka macem-macem negara?
      1. +9
        13 September 2023
        Quote: Lech saka Android.
        Apa prospek Rusia ing klub kapentingan saka macem-macem negara?

        Ketoke ora akeh: 1. Dadi anggota bawahan kluster Tionghoa (sing wis maju kabeh akhir-akhir iki, lan cukup cepet), 2. Nganyarake hubungan karo Barat global lan dadi satelit sumber daya Amerika Serikat, 3. Kesadaran dhewe minangka pusat independen saka pengaruh donya (perkembangan kanthi cepet pendidikan lan ilmu pengetahuan, industri lan tetanèn, ngrampungake masalah ideologi pembangunan sosial lan demografi) lan pambentukan kluster dhewe: Rusia, Belarus, Asia Tengah, Suriah, Iran, Afghanistan, Mongolia, Korea Utara, Vietnam, Laos, Kamboja, lan ing mangsa ngarep, kalebu negara ing Amerika Tengah / Kidul lan Afrika.
        Nganti saiki aku ndeleng implementasine skenario pisanan ...
        1. +2
          13 September 2023
          tatanan kluster sampeyan dhewe: Rusia, Belarus, Asia Tengah, Suriah, Iran, Afghanistan, Mongolia, Korea Utara, Vietnam, Laos, Kamboja


          Sampeyan wis nggabungake negara sing beda-beda.
          Penasaran, contone, apa sing sampeyan temokake karo Belarus, Iran, Mongolia lan Vietnam?
          Ing mratelakake panemume, temen beda basa, agama, worldviews lan gol.
          Lan negara-negara kasebut ora duwe wates umum.
          1. 0
            13 September 2023
            Sampeyan ngerti, saka sudut pandang pembentukan nilai, kanca ing ndhuwur ora salah. Kosok baline. Ora umum, nanging Jepang saiki minangka unsur super-cluster ekonomi China. Cukup ndeleng turnover perdagangan manca. Lan Vietnam uga katon menarik - kabeh negara kasebut ngasilake 50% saka turnover saben liyane. Ing wektu sing padha, kabijakan luar negeri pancen anti-Cina, kaya paradoks kasebut. Sanajan iki dudu paradoks, nanging fitur lan aplikasi ing jaman kita.
            1. +1
              13 September 2023
              Jepang saiki minangka unsur super-cluster ekonomi China. Cukup ndeleng turnover perdagangan manca.


              Mbok menawa sampeyan bener.
              Diatur kanggo AS.

              https://trendeconomy.ru/data/h2/Japan/TOTAL
              Tujuan ekspor paling dhuwur saka Jepang ing 2022:

              China kanthi saham 19,3% (144 milyar dolar AS)
              AS kanthi pangsa 18,7% (139 milyar dolar AS)
              Korea Selatan kanthi pangsa 7,23% (54 milyar dolar AS)
              Negara-negara Asia liyane kanthi pangsa 6,98% (52 milyar dolar AS)


              Vietnam uga katon menarik


              Vietnam malah luwih fokus ing Amerika Serikat.

              https://trendeconomy.ru/data/h2/Vietnam/TOTAL
              Tujuan ekspor utama barang saka Vietnam ing taun 2021 yaiku

              AS kanthi pangsa 28% (96 milyar dolar AS)
              China kanthi saham 16,6% (55 milyar dolar AS)
              Korea Selatan kanthi pangsa 6,53% (21 milyar dolar AS)
              Jepang kanthi pangsa 5,99% (20 milyar US$)
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      13 September 2023
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Kyiv ngetutake kabijakan "ngemis sadar sing agresif"
      - tembung sing tepat!

      Oke, Vladimir Vladimirovich hi sing Zelebob ora diundang lan kinerja dispensed karo! Anak kirik sing wis mati wiwit bosen. Lan uwis uwis biyasa dicekel.
  3. +6
    13 September 2023
    Umume niat akeh, pas kabeh niat bakal kawujud, lancar ing kertas ...
  4. +8
    13 September 2023
    Artikel kasebut nggambarake implementasine strategi jero. Kita ora bisa nindakake perencanaan strategis sing jero utawa implementasine. Amarga ora ana wong.
  5. -2
    13 September 2023
    Bharat, amarga tataran awal pambentukan sistem sosial India - ing wektu penaklukan Aryan (utawa pemukiman maneh modern lan sabar), mesthi, cukup cetha nandheske ora mung pra-kolonial, nanging karakter banget asli. India minangka salah sawijining pusat peradaban.
    Lan apa sabanjure? Zhongguo? Turan?
  6. +2
    13 September 2023
    KTT G-20 ing India ternyata isine jero lan mbutuhake respon serius saka Beijing
    “Ayo ngenteni ibuku, ayo ngenteni ibumu” (c) Wangsulan saka Beijing... Nanging nalika Beijing meneng, ora ana wangsulan ...
  7. +1
    13 September 2023
    Mesthi, Amerika nglawan China lan nggawe proyek alternatif dhewe. Nanging padha bisa??? Lan kapan? Bubar iki, ana akeh kacilakan lan bledosan ing ril sepur ing Amerika Serikat. We rembugan kahanan miskin loro rel sepur lan sepur. Dheweke wis suwe ora didandani utawa diganti! Lan kaping pirang-pirang sampeyan kudu ngalih beban ing dalan iki? recourse
    wassat basa Biden, kaya biasane, terus tanpa taktik: dheweke ngrusak jeneng pangeran Saudi (Mohammed bin Salman), diarani dheweke. ben salam.Biden uga ngucap salam marang delegasi Republik Vietnam kanthi tembung kasebut "--- Sugeng sonten, Vietnam! Lan nalika Perang Vietnam, Amerika duwe lagu kaya ngono. ---- Sugeng enjing, VIETNAM! Ing kono, prajurit ing Vietnam nyanyi babagan carane dheweke kepengin bali menyang omah, nyanyi babagan tiwas lan ciloko kanca-kancane, nyritakake anak-anak jenderal sing ora perang lan urip kanthi seneng! Ana tembung kaya ngono
    ......Bakal mlebu neraka, getihen.
    Dheweke bakal ngandhani yen bokong minangka extension saka pundhak,
    Lan ora kanggo kita urip kanthi tentrem ......
  8. +2
    13 September 2023
    Inggih, pungkasanipun badhe mbangun jaringan sepur trans-Arab

    Kita ora ngomong babagan logistik - alternatif kanggo wong Tionghoa; logistik iki ora mbantah proyek Cina, lan malah ing sawetara cara nyederhanakake lan nggawe luwih murah.

    Kita ngomong maneh babagan konsep konsep AS


    tulis langsung: Rusia diusir saka "transportir barang-barang Cina" menyang Eropa ...
  9. 0
    13 September 2023
    milyar dolar ing rupia macet ing India


    Ing siji wektu, kita pancene pengin perdagangan barang tradisional kanggo rubles.
    Saiki, sawise epik kita karo rupee, muga-muga kabeh wong ngerti kenapa ora bisa ditindakake?
    Napa ora ana sing pengin nyimpen akun rubel kanthi jumlah sing akeh ing bank-bank kita?
    1. 0
      13 September 2023
      Sampeyan ngerti, iki kabeh minangka ilustrasi sing jelas babagan substitusi konsep "biaya" lan "liter kalkulasi", sing diluncurake para propagandis kita, minangka dalan sing ora ana. Senajan aku ngubungake bagéan saka masalah kanggo kasunyatan sing padha wanted kanggo nutupi mundur total dhuwit. Ana rencana sing rada surem ing antarane dolar-rupee lan mata uang Arab. Durung take off.
  10. +3
    13 September 2023
    Ora ana mungsuh anjog ing Kulon ing wong saka pejabat ndhuwur Federasi Rusia lan Republik Rakyat China ing patemon digawe iku bisa kanggo konfirmasi prinsip inviolability saka wates, i.e. nyatane, ngukum Distrik Militer Lor Federasi Rusia ing Ukraina, bebarengan metu ing sih saka integrasi financial lan digital global ing naungan struktur internasional Western, kang ateges nanggepi Fantasi bab urutan donya multipolar lan larangan saka dolar lan euro, lan upaya Federasi Rusia kanggo ngalih menyang pembayaran ing dhuwit kertas nasional, sing ora bisa tuku apa-apa ing pasar donya nyebabake kekurangan dolar lan euro, tiba ing kurs ruble, lan nambah. ing tingkat kunci.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"