The Unknown War: Hot Summer of 1918

10
The Unknown War: Hot Summer of 1918
Isih saka film "The Sixth of July" (1968). Unit bedhil Latvia mlebu ing Moskow jam 5:10 ing tanggal 7 Juli kanggo nyegah pambrontakan Revolusioner Sosialis Kiri.


Antarane panas lan bledug
Budyonny lan aku lunga
Trotting kanggo perkara gedhe.
Ing gundukan bongkok,
Sadawane pinggir kali
kamulyan kita gumunggung wis liwati.

A. A. Surkov "Cavalry Song"

Perang sing ora dingerteni. Musim panas taun 1918 pancen panas banget. Rusia Soviet nemokake dhewe diubengi dening ngarep, lan malah ing "beteng sing dikepung" ora kabeh ana ing urutan.



Para tani mbagi-bagi tanah, lan... para tani madya ora butuh apa-apa maneh. Wong-wong mlarat dadi gumantung ing negara kanggo kabeh, lan kulak dilarang kanggo ngolah tanah nganggo tenaga kerja sing disewa, lan kenapa dheweke seneng karo pamrentah anyar? Revolusioner Sosial Kiri ora marem karo Prajanjian Brest-Litovsk. Anarkis padha ora marem karo kabeh ing umum. Krasnov's Cossacks makarya ing sisih kidul, Jerman lan Austria ing sisih kulon, lan mbrontak Ceko lan tentara Komuch ing sisih wétan.

Ing tembung, kahanan iki angel banget. Dina iki kita bakal weruh apa sing ditulis koran Izvestia babagan acara "panas panas" ...


Pesen babagan wiwitan Kongres kaping 5

Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing ing 5 Juli wiwit Congress All-Russian Soviet. Para delegasi disambut karo V.I. Lenin kanthi tepuk tangan!


Lenin ing podium. Kabeh padha ngadeg lan keplok-keplok. Lan Sosialis-Revolusioner Kiri lungguh ...

Panemu ing kongres kasebut kanthi cetha banget. Nanging ... ana kebebasan ekspresi. Sawise kabeh, padha ditulis dening revolusioner dikenal ing saindhenging negara, liwat loro pakunjaran tsarist lan pegawe hard. Kajaba iku, ing 5 Juli, fraksi Revolusioner Sosialis Kiri (352 wong) ing kongres kasebut ora percaya marang pamrentah Soviet.


Laporan nyoba mateni duta besar Jerman Count Mirbach


Babad kraman


Upaya kanggo nyekel Podbelsky gagal ...

Umumé, kaya sing jelas saka laporan ing Izvestia, kinerja Revolusioner Sosialis Kiri ora diatur. Yaiku, dheweke metu, lan milih wektu kanthi wicaksana (riflemen Latvia ngrayakake Hari St. John nalika iku, lan ora ana ing Moskow). Nanging banjur kabeh mandheg.

Padha dijupuk ing Kremlin, nanging ora malah keganggu kanggo nyekel pamaréntah Soviet dumunung ing. Lan ing salvoes artileri pisanan, baterei Latvian E.P. Berzin ing markas D.I. Popov wiwit kasebar ing kabeh arah. Dheweke ora nyana yen tentara meriem Bolshevik bakal nyerang rakyate dhewe, amarga ana Bolshevik sing ditangkep ing markas.

Nanging Bolsheviks padha ora wedi kesempatan iki lan ngrambah goal. Nanging, Trotsky banjur nyatakake ing V Congress of Soviets yen artileri ditembakake ing markas detasemen Popov "kanthi akurasi luar biasa."

Kajaba iku, 450 delegasi kongres langsung dicekel, lan sawetara peserta aktif ing pambrontakan, ing antarane yaiku wakil ketua Cheka V. Aleksandrovich, lan 12 karyawan Cheka liyane saka detasemen Popov, ditembak kanthi keputusan Cheka the dina sabanjuré, 8 Juli.


Likuidasi pemberontakan saka Revolusioner Sosialis Kiri


Upaya uwal...

Nanging, ing umum, Revolusioner Sosialis kiwa padha diukum ndadak entheng: pimpinan sing Maria Spiridonova dihukum kanggo setahun ing pakunjaran, lan ing April 1919, kanca-kancane diculik saka pakunjaran.

Wong utama sing melu likuidasi Mirbach, Blyumkin lan Andreev, bisa lolos menyang Ukraina lan dihukum mung telung taun penjara (in absentia). Andreev rauh seda ing Ukraina saka typhus, nanging Yakov Blyumkin (ana artikel dawa bab wong lan luwih saka menarik nasibe ing VO) "mratobat" ing Mei 1919 lan ditampa maneh ing jajaran Partai Komunis. Banjur dheweke malah dadi pengawal Trotsky, lan dheweke ora wedi yen dheweke dijaga dening mantan Revolusioner Sosialis.


Kerusuhan Revolusioner Sosialis nyabrang negara!

Pemberontakan liyane ing 10-11 Juli, wis ana ing Simbirsk, diunggahake dening komandan Front Wétan Tentara Merah, kiwa Sosialis Revolusioner M.A. Muravyov.

Dheweke nyatakake yen "mbela kekuwatan Soviet, atas jenenge tentara Front Wétan, aku nyuwek isin Perjanjian Perdamaian Brest-Litovsk lan ngumumake perang marang Jerman ... kampanye... Aku nelpon ing gendero sandi kanggo perjuangan final getih karo garwa imperialisme donya - Jerman. Mudhun karo Prajanjian isin Brest-Litovsk! Urip pemberontakan umum!" Cetha yen sawetara wong sing ndhukung slogan kasebut.

Nanging banding Lenin lan Trotsky nggawe kesan: "Mantan panglima ing ngarep Cekoslowakia, kiwa Sosialis Revolusioner Muravyov, diumumake minangka pengkhianat lan mungsuh rakyat. Saben warga sing jujur ​​diwajibake nembak dheweke ing papan kasebut.

"Tembak ing ngarsane"! Kelangan, ora perlu ngomong! Akibaté, Muravyov ora ngenteni wong kanggo njupuk wong, lan wisely dijupuk piyambak.


Nanging petualangan Muravyov diwiwiti kanthi cepet lan rampung kanthi cepet!

Nanging, sing langsung nyandhet pambrontakan kiwa Revolusioner Sosialis ing Moskow, I. I. Vatsetis, ora begja banget. Dheweke ora seneng karo Trotsky lan ing taun 1935 nyatakake yen kabeh pambrontakan mung versi "pentas" dheweke. Nanging malah "paparan" Vatsetis iki ora ndawakake umure. Ing Nopember 1937, dheweke ditangkep kanthi tuduhan partisipasi ing "spionase fasis lan organisasi teroris Latvia ing Tentara Merah", sing nyiapake "kudeta kontra-revolusioner." Ing Juli 1938 dheweke ditembak. Dadi, sanajan sawise 20 taun, peluru isih nemokake dheweke.

Nanging, Izvestia uga nerbitake akeh bahan liyane, saka ngendi kahanan sing angel banget muncul kanggo negara ing kabeh babagan.


Materi babagan kekejaman putih terus diterbitake ...


Ancaman putih marang Reds uga diterbitake ...


Ana uga laporan sing menarik banget babagan agen polisi rahasia Tsarist sing ora ditemokake, sing ora kudu disewa dening institusi Soviet!


Aku pungkasane kudu nglaporake eksekusi Tsar Nicholas ...

Iku menarik sing sanalika sawise pesen iki, Izvestia wiwit nyithak kutipan saka buku harian Nicholas II, saka maca sing dadi cetha apa wong non-negara lan sempit-minded. Mesthine, ora kabeh buku harian diterbitake, nanging mung bagean sing dipilih. Nanging kita kanthi jelas entuk kesan yen tsar kita minangka "bodho".


Ana masalah gedhe banget karo pangan ... Bener, strawberries ambruk ing rega ing mangsa panas!

Lan ing wektu sing padha, flu Spanyol sing kondhang wiwit pawai menang ing saindenging planet. Donya sing beradab durung nate nemoni pandhemen kaya ngono wiwit abad pertengahan "Black Death"!


"Flu Spanyol" ing Swiss


"Flu Spanyol" ing Finlandia


"Flu Spanyol" lan kolera ing Ukraina

Flu Spanyol durung wiwit nesu ing wektu iki, nanging pandemi wis diwiwiti. Autumn lan mangsa 1918 utamané angel. Ing wektu iku, kabeh armada Inggris ing Scapa Flow lara, lan armada Jerman, interned ana, katon ora luwih apik. Tegese, iku dudu armada, nanging para pelaut. Ana batuk terus-terusan ing kokpit... Ing sawetara kapal ora ana wong sing sehat!

Miturut cara, topik menarik kanggo riset luwih lanjut. Nanging sampeyan kudu maca sastra khusus, lan sampeyan ora bisa nulis kaya ing siji ambruk.

Inggih, babagan carane penyakit nyebar ing antarane kita. Iki uga menarik. Nanging iki prihatin crita epidemiologi.


Nanging ... sifilis wis dadi penyakit sing nyebar, iklan kanggo perawatan sing secara harfiah ngisi bagean sing cocog ing koran!

Menapa malih, iku menarik sing padha njabat ing tentara karo syphilis ing wektu. Aku kudu maca babagan sawetara unit equestrian, sing diarani "Detasemen Equestrian of Syphilitics", nanging aku ora bisa ngelingi sapa sing duwe - putih utawa abang.


Ana uga iklan kaya iki. Aku isin yen aku ora tau nemoni brosur kaya iki. Ketoke, kertas iku banget ala, lan kabeh mung crumbled liwat wektu!

Lan ing ngarep ana musim gugur lan mangsa. Nalika kayu bakar uga dibutuhake, nanging roti, kaya sadurunge, tetep dadi masalah sing serius. Nanging, kita bakal kenal karo bahan koran Izvestia, sing diterbitake ing musim gugur 1918, sabanjure.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    16 September 2023
    Dewan Militer Revolusioner mutusake kanggo nggawe Tentara Kavaleri Pertama tanggal 17 November 1919. Apa hubungane artikel "Hot Summer of 1918" karo epigraf saka Surkov "Cavalry Song"? Dheweke ing kene - ora menyang desa utawa kutha. negatif
    1. -5
      16 September 2023
      Ana tembung babagan panas ... Dadi aku sijine ...
      1. +2
        16 September 2023

        Brosur Ogir, sing dianugerahi Komisariat Militer Rakyat, nyenyet ngluwihi rasa bocah. Mutiara ing mutiara. Frasa saka iku mung worth iku: ya
        Mesin gunners - cah ayu, cah ayu. Wong enom - pitik, pitik (c)

        Kontrol dhewe lan coba aja mikir babagan kasunyatan manawa peluru bakal nyerang sampeyan - mula ora bakal kena sampeyan (c)

        Ora bisa dicathet kabeh bisnis bedhil mesin ing brosur cilik kasebut, lan iki dudu perkara utama. Elingi sing utama - kekuwatane sawijining bangsa dumunung ing generasi enom (c)

        Teks instruksi iki kanthi slogan lan ... - "ora ana" ngeling-eling akeh artikel ing VO. ngguyu
        Ora, aku mung bingung karo brosur iki - tinimbang instruksi kanggo ngoperasikake lan ndandani kesalahan senapan mesin Maxim - sakumpulan slogan sedulur
        Aku curiga banget. sing mesin gunners langsung nggunakake brosur iki dianjurake dening Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Russian kanggo rolling rokok. Padha ora sijine wong ing pangisian daya saka bedhil mesin, lan ana cukup sawetara prajurit ngarep-baris sing wis liwat WWII lan menowo bedhil mesin ing Tentara Abang.


  2. +4
    16 September 2023
    Ana batuk terus-terusan ing kokpit... Ing sawetara kapal ora ana wong sing sehat!

    Ya Ya Ya. Kedaden kabeh unit lara. Batuk, mriyang, nanging sampeyan katon ing sikilmu, ing unit medis petugas-dokter menehi sawetara bubuk lan pengecualian saka jam tangan, klambi lan dek ndhuwur sajrone 3 dina. Pisanan, banjur liyane ... Cekakipun, ing seminggu setengah, kabeh wong lara. Sing paling awon kedaden kanggo salah siji mandor kita; dheweke lungguh ing kokpit suwene rong dina.
  3. +3
    16 September 2023
    Aku piye wae nemoni brosur kaya torrents ing blok - kaya 100 buku babagan senapan mesin ..
  4. 0
    16 September 2023
    Cukup aja misahake "Krasnov's Cossacks ing sisih kidul" lan "Jerman ing Kulon." Ukraina lan wilayah Don dikuwasani dening Jerman. ngendi iku? Ing sisih kidul utawa ing sisih kulon?
  5. 0
    16 September 2023
    Matur nuwun kanggo akeh foto koran arsip!

    Nalika Vyacheslav Olegovich nerbitake apa sing dianggep menarik saka arsip, aku seneng maca. Lan kepinginan kanggo matur nuwun muncul. Matur nuwun!

    Nanging ... Aja nulis pengeling-eling babagan carane sampeyan manggon ing USSR, lan apa "wanita lan wong ala" sampeyan ketemu.
    Loro artikel sampeyan babagan wong ing sekitar sampeyan nyebabake ora setuju. kuwat.
  6. 0
    23 September 2023
    Dhiskusi babagan akibat saka rampasan kekuwatan ing Rusia dening geng bersenjata asing saka kosmopolitan tanpa akar, sing dilatih lan dilatih khusus dening AS lan Inggris. Sajrone 6 sasi, para militan digawa menyang St. Warga St Petersburg ora melu ing penyitaan, nanging mung mirsani invasi Locust lagi. Sing luwih penting yaiku Rahasia Tansah dadi Eksplisit. Delengen dina iki, sawise Infestasi Locust kaping pindho ing 100 taun ing awal 1990-an. Aku bubar maca sawetara informasi menarik. Apa sing kedadeyan ing mburi layar: https://dzen.ru/a/ZCx26jRcrB-Wjv0P?utm_referer=www.google.com Apa trik! Maca artikel dening patriot-turncoat nganti pungkasan. Warta sing nggegirisi saka pimpinan kosmopolitan tanpa akar - dheweke ngumumake "Prestasi" ing Kongres.
  7. 0
    27 September 2023
    Iku ketoke aneh kanggo kula cathetan bab "babad pambrontakan" nyebataken ing upaya saka "pemberontak" kanggo break liwat menyang Teater Bolshoi, ngendi wakil saka Kiri Sosialis-Revolusioner padha dipenjara. Cathetan iki kanggo tanggal apa?
    Yen timbalan padha katahan ing Theater Bolshoi, iku kamungkinan sing penahanan dumadi sak kongres. Banjur "pemberontakan" mung minangka reaksi kanggo nesu iki, lan dudu "rencana sing dipikirake." Pemberontak ora siap kanggo numpes kabeh mantan comrades ing perjuangan, njupuk ing Kremlin luwih kaya demonstrasi saka disagreement nemtokake saka nyoba kanggo numpes saingan ing daya. M.b. padha pracaya ing kapasitas saka Soviet. Lan dheweke mung dikucilake saka dheweke, mung kanthi blokade informasi. Umumé, efisiensi sing disambungake, lan sawetara peserta ing kraman kasebut "ditembak", luwih ngomong babagan kesiapan reaksi kanggo "pemberontakan" iki. Umumé, nggumunake carane sawetara dina retorika diganti saka "pemberontak" dadi "pemberontak" lan banjur dadi "pengkhianat". Iku misale jek sing ora kanggo apa-apa Vatsetis ditembak ing taun 1938. Ngerti akeh babagan wektu iku.
  8. 0
    17 Oktober 2023
    Saliyane topik, newsreel wektu iku yaiku film lengkap Dziga Vertov "Hari Revolusi", dirilis ing November 1918.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"