Sold out mahakarya

184
Sold out mahakarya
Botticelli. "Adoration saka Magi." Iku ana, nanging ngambang adoh!


Kabeh fitur pasuryan nandhang sangsara,
Wong-wong mau padha macak kaya wong mendem.
- Apa kedaden kanggo dheweke?
- Dheweke didol.
- Ngendi?
- Ana ... liwat segara.
We are sade
Lan kayu lan kulit,
Nanging kita kurang kaendahan!

Vasily Fedorov "Sold Venus", 1956

История lan budaya. Ora suwe, VO nerbitake sawetara artikel babagan carane properti negara didol nalika jaman Gorbachev-Yeltsin. Wong-wong sing "adol tanah kelairan" grosir lan eceran dikutuk, lan jelas yen ana kutukan massal babagan fenomena iki.



Nanging ayo dipikirake apa maneh negara sing bisa dagang, kajaba ... dhewe. Sawise kabeh, kaya sing kita ucapake, "tanah asli", "alas asli", "lapangan asli", lan liya-liyane. Native minangka turunan saka tembung "Motherland". Iki tegese kayu saka alas ora luwih saka "tanah kelairan", ta? Minyak lan gas saka jerone "tanah pribumi" padha karo gandum sing ditanam ing "tanah pribumi".

Malah tank sing didol ing luar negeri, utawa senapan serbu Kalashnikov, minangka "potongan tanah air", amarga ngemot logam, batu bara, ditambang ing lemah, lan tenaga kerja wong sing mangan roti sing ditanam ing kono. Tegese, "sing bisa," pranyata, ngedol tanah air, lan malah bisa lan kudu.

Intine, mulane, ora babagan apa sing "ora bisa" didol, nanging mung babagan ora underselling nalika adol. Dheweke ngedol "tanah kelairan" kanthi bathi - rampung! Murah?! Ukum anak asu!

Bener, ana kahanan sing luwih penting. Apa sumber daya bagean sing didol ing tanah air sing diklasifikasikake minangka: bisa dianyari utawa ora bisa dianyari. Alas bisa tuwuh, lan apa ora didagangake? Sing utama yaiku nandur alas anyar. Alam ngasilake gandum saben taun, tegese iku produk sing apik. Nanging lenga ... dipompa metu saka telenging dina iki, sesuk ora bakal katon. Tegese, nalika adol lenga, sampeyan kudu mikir kanthi ati-ati supaya ora adol kanthi cepet, lan paling ora ninggalake apa-apa kanggo anak-anakmu.

Sumber daya sing ora bisa dianyari ing negara kasebut uga kalebu karya seni lan macem-macem bandha sing dikumpulake dening leluhur kita, sing nduweni nilai sosial teknologi sing ora bisa ditindakake nanging gedhe banget.

Padha ditrapake kanggo lukisan. Padha ora ngombe utawa mangan, padha ora bahan bakar pesawat, nanging masterpieces lukisan minangka aset banget terkenal saka negara. Padha, mesthi, uga bisa didol, kaya liyane. Nanging ing kene penting banget supaya ora murah, amarga negara kasebut ora bakal duwe film kasebut. Sauntara kuwi, mung bisa entuk dhuwit saka turis sing teka kanggo ndeleng lukisan kasebut ... nganti pirang-pirang abad, nganti bosok!


Kaputusan 1918 nglarang ekspor bandha seni saka negara kasebut. Fotokopi teks saka koran Izvestia

Lan dina iki kita bakal nyritakake babagan salah sawijining episode sing ana gandhengane karo penjualan karya seni saka Hermitage ing taun 1929–1934.

Dikandhakake yen dhuwit dibutuhake kanggo industrialisasi. Dadi, kanggo entuk wong-wong mau, 2 lukisan dipilih, lan 880 saka wong-wong mau minangka karya sing nduweni nilai seni sing apik, lan 350 minangka mahakarya sing wigati ing donya. Dheweke wis ana ing Hermitage wiwit didegake dening Catherine the Great, nanging saiki wis mutusake kanggo ngedol. Sawetara lukisan iki ora nemokake panuku, lan padha bisa bali menyang museum.

Ing ngisor iki mung babagan 50 mahakarya sing paling misuwur - kalebu karya Jan Van Eyck, Titian, Rembrandt lan Raphael - Rusia wis ilang ing salawas-lawase. Ora ana lukisan Van Eyck sing ditinggal ing Hermitage (malah ing Rusia), lan karya Raphael, Botticelli lan Perugino, mung karya cilik sing ora ana regane sing isih ana. Koleksi lukisan Rembrandt saka Hermitage, sing dianggep paling sugih ing donya, saiki wis ilang palem saka koleksi Amsterdam lan New York.

Nasib sing padha uga dialami koleksi lukisan Walanda lan Flemish, sing diklumpukake lan diwarisake menyang Pertapaan dening P. P. Semyonov-Tyan-Shansky, uga mahakarya Istana Stroganov, dinasionalisasi sawise Revolusi Oktober. Kaya-kaya kabeh iki ora cukup, salaka seni lan tembaga, koleksi numismatik lan enamel larang regane Byzantium didol ing luar negeri saka Hermitage.


Ngurutake barang-barang berharga gereja sing dirampas ing Gokhran. Miturut cara, barang-barang berharga gereja uga ngambang "ana" - 60% saka lambang sing nyebar ing pasar penjualan barang-barang antik asale saka kita, saka Rusia Soviet, sing didol ing kono persis ing taun 20-an lan 30-an!

Ing jaman saiki, karyawan Hermitage nganggep kabeh sing kedadeyan ing wektu kasebut minangka "tragedi lan bilai", dheweke percaya yen "kegiatan sing ora apik, asring ora sopan, malah ora ana gunane, lan mula ora ana asile." Lha, ayo dideleng apa pancen bener.

Wiwit awal revolusi, yaiku, ing taun 1918, ekspor bandha seni ing luar negeri dilarang minangka ... "nyolong properti nasional." Nanging, wis ing dasawarsa pisanan saka kekuwatan Soviet, wiwit ing Kulon, dodolan aktif karya seni nasionalisasi, uga perhiasan sing dirampas saka borjuasi. Nanging kabeh iki, umume, barang antik biasa, sing ora kepenak didol.


Ing wiwitan, kolektor Barat tuku karya seni ing lelang sing dianakake ing Rusia Soviet

Nanging ing Februari 1928, Hermitage lan Museum Rusia nuntut dhaptar karya seni sing regane total 2 yuta rubles kanggo didol ing luar negeri. Ing Leningrad, agensi khusus "Antikvariat" digawe kanggo tujuan iki, subordinate kanggo Komisariat Pendidikan Rakyat. Pertapaan mesthine adol 250 lukisan kanthi rega udakara 5 rubel, lan uga adol ukiran, gaman lan malah item saka emas Scythian unik.

Kajaba iku, pilihan lukisan ora ditindakake dening kritikus seni profesional sing berpengalaman, nanging wong sing adoh banget saka seni: komisaris khusus Komisariat Perdagangan Rakyat lan direktur "Antik" A. M. Ginzburg lan N. S. Angarsky. Lan kabeh iki ditanggulangi dening Y. E. Rudzutak. Awit saking punika, dados dhirèktur enggal ing Patapan, G. V. Lazaris, tilas pejabat Komisariat Rakyat Luar Negeri.

Akibaté, tanggal 26 Oktober 1928, Hermitage ilang 732 barang kanthi total 1 yuta 400 ewu rubel. Lan wiwit 1 Januari nganti 7 Juni 1929, Antikvariat ditampa saka Pertapaan wis 1 obyek seni for sale. Dheweke ditampilake ing lelang Berlin lan London, lan ...

Napsu teka nalika mangan: wis ing Juli 1929, 5 obyek dibusak saka Pertapaan ing pitung minggu; 521 kanggo 2 dina Juni lan kanggo Juli - 504, yaiku, luwih akeh tinimbang meh kabeh taun sadurunge. Lan, minangka wis nyatet, padha didol ora mung lukisan. Mangkono, saka departemen numismatik saka Pertapaan, 19 emas lan 3 dhuwit recehan platinum tindak menyang Kulon, lan saka senjata dana cuirass lan helem, uga pesawat lengkap armor ksatria digawe dening gunsmiths Jerman abad kaping 017. Kaya-kaya padha ora duwe waja cukup ana? Supaya sampeyan bisa mbayangno carane sethitik iku didol!


Calouste Gulbenkian


Andrew Mellon

Kaya sing wis kerep kedadeyan ing jaman kepungkur, kita mutusake kanggo nindakake perkara kasebut kanthi rahasia. Nanging, informasi sing "Soviet adol Rembrandt" langsung nyebar ing antarane pedagang seni Barat sing dipilih.

Lan panuku sing pisanan yaiku Calouste Gulbenkian, sing padha ngedegake Perusahaan Petroleum Irak, sing uga dagang minyak karo Rusia Soviet. Dheweke nyiapake dhaptar sing kalebu, contone, lukisan kayata "Judith" dening Giorgione, "The Return of the Prodigal Son" dening Rembrandt lan "Perseus and Andromeda" dening Rubens. Nanging kesepakatan kanggo ngedol lukisan kasebut ora kelakon.

Nanging banjur Depresi Agung teka, lan wong, malah sing sugih banget, ora duwe wektu kanggo lukisan. Yaiku, wektu kanggo adol karya seni dipilih banget. Nanging sing dadi luwih elek yaiku ngeculake pirang-pirang mahakarya menyang pasar bebarengan dening Antik mung oversaturated lan nyebabake ... mbuwang.

Banjur, ing 1930, padha mutusaké kanggo fokus ing masterpieces, supaya bisa ngomong, saka kelas siji, amarga padha dijamin kanggo golek panuku. Nanging sing utama yaiku bisa njaluk rega dhuwur kanggo wong-wong mau supaya bisa ngrampungake rencana penghasilan mata uang asing. Iku banjur padha eling Gulbenkian.

Akibaté, kang tuku 51 pameran Hermitage kanggo jumlah 278 pound, nanging ilang papat lukisan kanggo bakul antik Paris Nathan Wildenstein. Umume akuisisi kasebut saiki dipamerake ing museum ing Lisbon, sing diadegake dening Yayasan Gulbenkian.


Titian. "Venus ing ngarep pangilon." Saiki ing Galeri Seni Nasional, Washington

Banjur ana sing lucu banget wiwit. Ing kuotasi, mesthi, amarga ing kasunyatan iku tragedi nyata "Dunka lan Eropah."

Sing bakul rumangsa murah, nanging Gulbenkian nganggep tumindak agen-agen Soviet iku bodho lan ora profesional lan malah nganti nulis surat memorandum langsung marang pimpinan Soviet. Ing kono dheweke nulis: "Dagang apa wae sing dikarepake, nanging dudu apa sing ana ing pameran museum. Penjualan barang sing dadi bandha nasional nyebabake diagnosis sing serius banget.

Pranyata kapitalis iki luwih peduli marang citra negara kita tinimbang pimpinane. Sing utama kanggo dheweke yaiku mata uang! Lan iku temenan indifferent kanggo wong-wong mau carane buruh padha ing Inggris, Prancis lan Amerika Serikat bakal katon ing, lan ing antarane wong-wong mau ana sawetara wong sing cukup sinau lan ngerti apa.


Velazquez Lingkaran. Potret Paus Innocent X. Circa 1650. Saiki ing Galeri Seni Nasional, Washington

Nanging ”panggonan suci ora bakal kosong”. Manajemen kita nemokake kanca liyane, Francis Mattison, pedagang seni Jerman. Nanging sadurunge dagang karo dheweke, dheweke njaluk dheweke nggawe dhaptar lukisan saka koleksi Rusia sing ora bisa didol amarga nilai budaya lan seni. Sing, kita rampung ing ngendi kita kudu miwiti!

Dheweke wiwit nyusun dhaptar iki, ndeleng, lan sawetara lukisan saka dhaptar dheweke wis ana ing koleksi Gulbenkian ing Paris. Dheweke ngajak dheweke dadi agen ing hubungan karo Rusia, nanging Mattison mutusake kanggo kerja dhewe. Ngatur konsorsium bebarengan karo Colnaghi lan Knoedlerand Company saka New York, sawise iku ing 1930-1931. bebarengan padha tuku 21 lukisan, kang banjur dituku dening Andrew Mellon, bankir Amérika utama, pejabat pemerintah lan kolektor. Iki minangka koleksi Mellon sing misuwur.

Liwat Mattison, dheweke tuku "The Annunciation" dening Jan Van Eyck lan "Madonna of Alba" dening Raphael, sing terakhir regane $ 1, sing ing taun-taun kasebut minangka jumlah paling gedhe sing dibayar kanggo lukisan. Lan kanthi total, ing pungkasan taun 166, dheweke mbayar $ 400 kanggo lukisan saka Rusia.

Lan ing kene sing penting: Mellon ora ninggalke anak-anake, nanging menehi koleksi marang pamrentah AS. Lan sawise dheweke tilar donya rampung ing Galeri Seni Nasional ing Washington.

Saka layang Gulbenkian marang pimpinan Soviet babagan penjualan kasebut:

"Sampeyan wis akeh omong-omongan babagan dodolan iki, sing, miturut pendapatku, nyebabake karusakan gedhe kanggo prestise sampeyan (utamane dodolan menyang Pak Mellon, sing katon banget). Bisa uga ing sawetara kasus ing Amerika sampeyan bakal bisa entuk rega sing luwih dhuwur tinimbang sing ditawakake kula. Nanging, kerugian transaksi sing ditindakake kanthi cara iki pancen pinunjul saka sudut pandang prestise, propaganda lan publisitas, mula aku mung bisa kaget yen sampeyan isih ngupayakake.


H. Averkamp. "Adegan ing Es" Iki didol menyang panuku sing ora dingerteni lan wis ana ing Galeri Seni Nasional ing Washington wiwit taun 1967. Ora ana maneh karya Averkamp sing ditinggalake ing Pertapaan

Bener, staf Hermitage isih bisa nylametake saka adol kuil perak Alexander Nevsky, perak Sassanian (abad XNUMX-XNUMX M), emas Scythian lan Benois Madonna Leonardo da Vinci.

Pungkasan, tanggal 25 April 1931, Politbiro mutusake nggawe dhaptar mahakarya sing ora bisa didol. Dadi ing taun 1932, sawetara barang langka sing ora didol bali saka gudang Antikvariat menyang Pertapaan.

Ing taun kang padha, salaka Sasanian iki mbelo kanggo kaping telune, lan mung thanks kanggo layang saka Wakil Direktur saka Hermitage Orbeli kanggo Stalin piyambak. Dheweke nanggapi lan ing layang kanggo Orbeli kasebut Timur, ujar manawa ora perlu ngedol kabeh. Nanging tembung "Wetan" keprungu. Lan karyawan Hermitage (Gusti Allah cetha ora nyinggung wong licik!) wiwit diklasifikasikaké minangka "oriental" meh kabeh karya seni, ing paling pojok karpet Turki katon ing gambar padha.

Kanggo wektu sing cukup suwe, informasi babagan dodolan mahakarya dirahasiakake, nanging ing 4 November 1933, New York Times nerbitake artikel babagan akuisisi dening Metropolitan Museum lukisan "The Crucifixion" lan "The Last Judgment" dening Van Eyck. Reaksi ing Kulon kanggo perdagangan nilai-nilai seni banget negatif. Dadi, ing koran "Segodnya" (diakoni, iku koran emigrant, nanging isih akeh wong maca) kartun diterbitake karo lukisan Lorenzo Lotto "The Garwa" sijine kanggo Advertisement. Nanging tinimbang loro pasangan, Stalin lan bakul antik padha digambar ana. “Mbayar sithik!” - Stalin nesu. "Dheweke mesthi mbayar setengah kanggo barang sing dicolong," wangsulane pedagang antik.

Posisi museum utama negara uga digawe luwih gampang dening Plenum gabungan Komite Pusat lan Komisi Kontrol Pusat Partai Komunis Bolsheviks All-Union, sing ditindakake ing pertengahan Januari 1933, ing ngendi dheweke ngumumake akhir awal. saka rencana limang taun pisanan, sing digunakake dana mata uang asing saka adol pameran. Kajaba iku, Nazi dadi kuwasa ing Jerman, lan pasar Jerman kanggo barang-barang antik ditutup, lan liyane, dheweke dhewe (amarga karyawan sing ora profesional) kerjane luwih elek.

Pungkasan, ing rapat pleno Komite Pusat Komisi Kontrol Pusat Partai Komunis Bolshevik All-Union tanggal 15 November 1933, keputusan ing ngisor iki digawe:

“Babagan Pertapaan.
Mungkasi ekspor lukisan saka Pertapaan lan museum liyane tanpa idin saka komisi dumadi saka vol. Bubnov, Rosengoltz, Stetsky lan Voroshilov.

Miturut cara, Stetsky mengko bakal ditembak ing taun 1938 ...

Asil saka kabèh epik iki: income saka Advertisement saka koleksi Hermitage kasedhiya ora luwih saka siji persen saka income reged negara. Cetha yen iki ora duwe pengaruh sing nyata ing industrialisasi, nanging karusakan ing warisan budaya negara lan reputasi internasional USSR mung gedhe banget.

Sapa sing dadi inisiator utama?

Nanging sapa A.I. Mikoyan, kepala Komisariat Perdagangan Rakyat wiwit taun 1926. Lan ing Kongres XV, XVI saka CPSU (b) lan konferensi partai, Komisariat Rakyat banget dikritik amarga ora ana penghasilan ijol-ijolan manca. Dadi dheweke mutusake, bebarengan karo direktur Antikvariat Ginzburg, kanggo "nambal bolongan kasebut."

Akibaté, luwih saka enem ewu ton (!) barang budaya didol ing luar negeri liwat Komisi Perdagangan Rakyat. Lan mesthi, iki nggawa mudhun rega ing wong-wong mau. Lan revenue kurang saka 20 yuta rubles - telung rubles saben "kilogram Rembrandt".

Miturut cara, Torgsin padha, tanpa ndemek bandha saka Pertapaan, menehi minangka akeh minangka 287 yuta rubles ing emas kanggo kabutuhan industrialisasi. Keuntungan paling gedhe saka dodolan barang-barang antik Hermitage digawe dening perusahaan-perusahaan antik Jerman, sing tuku kanthi murah lan banjur didol maneh kanthi rega sing larang.

Banjur Hitler teka lan ngrampas kabeh barang-barang sing terkenal, banjur Nazi wiwit ngedol, entuk dhuwit manca kanggo treasury saka Reich Katelu.

Iki sing cepet-cepet nggawe keputusan, kekurangan riset pemasaran babagan operasi perdagangan lan riset pasar, praktik "solusi sing gampang" lan, sing paling penting, kekurangan budaya ing antarane para pimpinan negara, ing pangertèn sing wiyar, mimpin kanggo!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

184 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    12 September 2023 04:30
    Aku ora yakin karo kebejatan acara kasebut ... Kajaba iku, aku ora ngerti apa sing arep sampeyan ucapake:
    Kajaba iku, pilihan lukisan ora ditindakake dening kritikus seni profesional sing berpengalaman, nanging wong sing adoh banget saka seni: komisaris khusus Komisariat Perdagangan Rakyat lan direktur pangurus "Antik" A. M. Ginzburg lan N.S. Angarsky.

    Ing endi kita bakal tanpa "bangsa cilik nanging lincah" iki, sing wakilé Abram Moiseevich Ginsburg ...
    * * *
    Vyacheslav Olegovich! Apa sing bisa ditindakake Republik Soviet sing enom yen para kapitalis ora pengin tuku apa-apa kajaba nilai seni?
    Kanthi kapentingan sing luwih gedhe, kita bakal maca babagan ilang sing diarani "emas partai" lan bunuh diri aneh saka pejabat CPSU lan KGB ing jaman "Gorbachev-Yeltsin" ...
    1. +8
      12 September 2023 04:56
      Kutipan saka: ROSS 42
      A. M. Ginzburg lan N. S. Angarsky

      Aku wonder yen iki warga kritikus seni Mesthine dheweke duwe tangan ing barang-barang sing dirampas?
      1. + 10
        12 September 2023 18:31
        Kajaba iku, pilihan lukisan ora ditindakake dening kritikus seni profesional sing berpengalaman, nanging wong sing adoh banget saka seni: wakil khusus saka Komisariat Perdagangan Rakyat. A.M. Ginsburg

        Inggih, kanggo nelpon Abram Moiseevich Ginsburg wong adoh banget saka seni iku cetha banget eseman Kosok baline, dheweke luwih cedhak karo seni tinimbang wakil khusus liyane saka Komisariat Perdagangan Rakyat. ya Sawise kabeh, dheweke lan Marc Chagall nikah karo adhine. Ginsburg, njupuk kauntungan saka nepotisme, tansah patronized karya Chagall. Bener, seni iki, IMHO, kanggo penyayang tartamtu saka warga negara tartamtu. Nanging tetep wae....
        1. +4
          13 September 2023 00:31
          Kutipan: Richard
          Ginsburg, njupuk kauntungan saka nepotisme, tansah patronized karya Chagall. Bener, seni iki, IMHO, kanggo pamirsa tartamtu

          Ana profesi sing bergengsi - pemilik galeri. Salon, lukisan, karya seni. Demimond ing kabeh guises, kadhangkala malah Beaumonde ... "Kultur - multitur" ... Eh ... Vintso ing swasana ati ... Kanggo ngapusi klien menyang "masterpiece". Pamilik galeri nggawe dhuwit! Lan penyayang omong kosong nggawe koleksi, kadhangkala ora ngerti apa sing diomongake. Pemilik galeri minangka dhukungan artis - agen, manajer lan muse. Spesialis dodolan (lan, mesthi, "kritikus seni berwibawa").. Sial, iki bisnis adhedhasar rasa lan fashion. Savonarola meksa Florentines karo khutbah kanggo ngobong akeh lukisan saka leluhur lan contemporaries, lan oke. Bisnis pamilik galeri sing adol lukisan ora kena pengaruh ...
          Warga minangka pemukim anyar! Ngenalaken budaya! Gantung karpet ing plester garing! Ora modernisme! Ora abstraksi! Ngirit tembok saka dampness lan sampeyan saka rematik! Ayo, cepet tuku lukisan!
          Umume, maksudku yaiku nilai budaya lan estetika ora mutlak. Nanging nilai historis saka artefak sing isih urip lan dilestarekake ora bisa dipungkiri.
          Iki pikirane...
          1. +1
            13 September 2023 05:05
            Novel Leonid Leonov "Skutarevsky". Salah sawijining momen ana koleksi koleksi sing dadi ora ana regane lan ora cair.
    2. +4
      12 September 2023 07:06
      Kutipan saka: ROSS 42
      Apa sing bisa ditindakake Republik Soviet sing enom yen para kapitalis ora pengin tuku apa-apa kajaba nilai seni?

      Iku bakal cukup bisa kanggo nindakake tanpa siji persen saka income ditampa kanggo iki terkenal. Sampeyan salah takon pitakonan: sampeyan mung tuku akeh barang. Nanging 1% teka ing rega dhuwur banget kanggo kita. Ing biaya mahakarya dijupuk saka mangsa. Saiki kita entuk akeh kaping luwih ing dolan saka wong Tionghoa menyang Hermitage piyambak!
      1. +5
        12 September 2023 13:44
        Kutipan saka kaliber
        Saiki kita entuk akeh kaping luwih ing dolan saka wong Tionghoa menyang Hermitage piyambak!

        Kaping pirang-pirang luwih saka apa? Penjualan gas menyang China? lenga? Es krim (musim gugur pengin cokotan popsicle Russian éca)?
        1. +1
          12 September 2023 16:16
          Kutipan saka: ROSS 42
          Wisata Cina menyang Hermitage

          Ana St. Petersburgers kene. Dheweke bakal nyritakake babagan carane bis nggawa wong Tionghoa menyang Pertapaan, kepiye carane mlaku ing kana. Kadhangkala ora bisa njupuk foto ing bale ksatria. Aku ora ngerti apa kanggo mbandhingaké income saka wong-wong mau karo. Nanging wong akeh sing mbayar akeh ...
          1. +7
            12 September 2023 18:35
            Ora ana wong Tionghoa wiwit kuartal pungkasan taun 2019. Dheweke wiwit ngeculake klompok mung ing musim semi iki. Aku pitutur marang kowe iki, minangka wong sing ngerti sethitik babagan bisnis pariwisata, hotel lan restoran
            1. +1
              12 September 2023 21:15
              Kutipan saka: 3x3zsave
              Iki aku kanggo sampeyan, minangka wong sing ngerti sethithik

              Nanging padha ana? Nikolai nulis marang aku yen dheweke ora bisa njupuk foto ing Balai Ksatria amarga dheweke! Lan banjur ana putri lan mantu lanang lan dheweke meh ora teka ing kono amarga akeh banget. Nanging ya - kabeh iki sadurunge Covid.
          2. +9
            12 September 2023 19:01
            Aku kerep ngunjungi St. Petersburg lan Hermitage. Ora ana wong Tionghoa ing kana.
            1. +1
              12 September 2023 21:12
              Kutipan: Richard
              Ora ana wong Tionghoa ing kana.

              Ora saiki. Nanging padha. Ing kene ana wong sing bisa ngonfirmasi tembungku.
      2. 0
        21 September 2023 13:42
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan saka: ROSS 42
        Apa sing bisa ditindakake Republik Soviet sing enom yen para kapitalis ora pengin tuku apa-apa kajaba nilai seni?

        Iku bakal cukup bisa kanggo nindakake tanpa siji persen saka income ditampa kanggo iki terkenal. Sampeyan salah takon pitakonan: sampeyan mung tuku akeh barang. Nanging 1% teka ing rega dhuwur banget kanggo kita. Ing biaya mahakarya dijupuk saka mangsa. Saiki kita entuk akeh kaping luwih ing dolan saka wong Tionghoa menyang Hermitage piyambak!

        Nanging awake dhewe golek dhuwit. Tegese isih akeh. Oalah, akeh barang sing isih disimpen sing durung nate dipamerake.
    3. +3
      12 September 2023 07:07
      Kutipan saka: ROSS 42
      Kita bakal luwih kasengsem maca babagan ilang sing diarani "emas partai" lan bunuh diri aneh saka pejabat CPSU lan KGB ing jaman "Gorbachev-Yeltsin".

      Lan ing ngendi aku bisa njaluk informasi? Sebutna arsip lan kode akses!
      1. +1
        12 September 2023 13:45
        Kutipan saka kaliber
        Lan ing ngendi aku bisa njaluk informasi? Sebutna arsip lan kode akses!

        Ora mungkin malah GDP utawa GAZ bisa ngomong babagan iki ...
        1. +1
          12 September 2023 21:11
          Kutipan saka: ROSS 42
          Ora mungkin malah GDP utawa GAZ bisa ngomong babagan iki ...

          Banjur aja njaluk iki saka aku!
          1. +1
            13 September 2023 14:16
            Kutipan saka kaliber
            Banjur aja njaluk iki saka aku!

            Dheweke miwiti - "Dikandhakake yen dhuwit dibutuhake kanggo industrialisasi." Napa sampeyan ora nutupi topik iki? Yagene dheweke ora ngembangake?
            Ah-ah-ah, padha ora mikir bab turis Cina nalika munggah saka negara sawise Perang Sipil. Apa ana turis ing negara kita saiki yen "turis" Jepang lan Jerman diprivatisasi? Aku ora bakal njlèntrèhaké babagan kabeh industri pertahanan sing wis dipulihake lan digawe, sampeyan bisa uga ngerti (yen tanpa goroh lan "Sampeyan ora perlu nuntut iki saka aku!"), nanging aku bisa ngomong kanthi ringkes. bab kuwi biasa minangka jam.
            Pamrentah Soviet nyuwun marang produsen jam tangan terkemuka ing Eropa kanggo ngatur produksi jam tangan ing USSR, supaya aku ngelingake yen ora ana produksi jam tangan massal ing Republik Ingushetia, dheweke ora gelem, mung setuju kanggo nyedhiyakake mekanisme lan suku cadang. . Pesawat ing USSR mabur nganggo jam tangan sing diimpor, kapal sing diimpor, lsp. Apa sing nyebabake - dina iki, sanksi ... Kepemimpinan USSR luwih adoh lan ngupayakake lokalisasi produksi ing wilayahe. Akibaté, Duber-Hampden, sing ngasilake jam tangan saku lan pergelangan tangan, lan Ansonia, sing ngasilake jam weker lan jam tembok, dituku ing AS. Dituku nganggo kabeh mesin, suku cadang lan teknologi. Perusahaan loro iki dadi basis kanggo pabrik jam tangan negara 1 lan 2 ing Moskow. Saka wong-wong mau, "kanthi metode budding" ngguyu , pabrik nyebar ing saindhenging negara, lan diprodhuksi Watches dianugerahi medali emas ing pameran internasional ing negara ibukutha. Iki nyebabake apa? Elingi taun sekolah sampeyan (Soviet, mesthi, yen sampeyan kejiret), jam tangan apa sing sampeyan gunakake? Pira jam tembok / meja / kanthong / bangkekan / weker sing sampeyan deleng (pikiran sampeyan, diprodhuksi ing njero) ing toko khusus "Jam"? Lan nalika sampeyan nganggo jam tangan iki lan ndeleng wektu ing wektu sing trep kanggo sampeyan, apa sing luwih cedhak, luwih disenengi sampeyan - jam tangan sampeyan, utawa turis Cina?
            Saiki babagan turis. Sampeyan sambat yen sanak-sedulurmu ora bisa mlebu ing pameran ing Pertapaan - apa yen ana luwih akeh, lan apa yen luwih akeh karya? Sorry - mung ironis hi
            Aku ngerti kanthi becik apa "harta karun nasional", lan aku uga getun yen ilang karya sing sampeyan dhaptar kanggo negara, uga "perak gereja", sing uga tumuju industrialisasi - nanging kanggo nggayuh tujuan negara. ing wektu sing iki langkah perlu, mbokmenawa mokal kanggo nindakake liyane, karo losses kurang.
            PS Mbayangno yen Stalin wis njupuk utang kanggo kabeh saka sembarang IMF wektu iku - padha mbokmenawa isih bakal mbayar. Lan yen padha ora njupuk (silangan) lan adol (karya agung), padha bakal manggon ing dugouts cedhak splinter, makarya dadi buruh tamu ing wong liya (biyèné dhéwé).
    4. Bai
      +8
      12 September 2023 09:33
      yen tuan-tuan kapitalis ora pengin tuku apa-apa kajaba nilai-nilai seni?

      Kaya sing wis dingerteni kanthi bener, 1% ora bakal nylametake bapak demokrasi Rusia.
      Nilai barang ora tansah diukur ing rubles lan kilogram.
      Apa spanduk unit iku gombal utawa barang sing larang regane?
      Sepotong data intelijen - kanggo ngilangke dhewe utawa nylametake puluhan ewu nyawa?
      Semono uga obyek budaya. Senadyan biaya tartamtu, padha priceless.
      Iki dudu kagungane sing duwe, nanging saka turune. Lan tugas sing duwe iku kanggo ngirim menyang turunane. Lan sing - kanggo turunane. Lan sateruse.
    5. +4
      12 September 2023 11:11
      Kutipan saka: ROSS 42
      "bangsa cilik tapi lincah"

      Gusti mberkahi sampeyan, jeneng Armenia katon luwih asring ing teks
  2. + 11
    12 September 2023 04:40
    Lukisan wis didol ing lelang internasional kanggo dangu. Nanging yen dudu pamrentah Soviet sing nindakake iki, mula ora dianggep nggegirisi. ngguyu

    Negara endi sing ora duwe budaya? Negara dhewe wis didol ...
    Ora masalah budaya ing kene.

    Saiki penjahat wis dadi pahlawan, lan pahlawan dadi penjahat.

    Sampeyan bisa ngirim 20 ewu pasukan menyang Moskow ing mburi tentara aktif ing 24 Juni lan dadi favorit populer.

    Sampeyan bisa mbagi negara sampeyan ing wayah wengi ing alas Belvezhia lan njupuk Kongres All-Russian ing Oktober 1993 saka tank - lan bab sing padha, dadi favorit wong lan sawise kabeh kapilih dadi presiden.

    Pengawal Putih nggawe tentara ing wilayah sing dikuwasani dening Entente utawa Jerman - mula dheweke uga dadi pahlawan rakyat Rusia.

    KESIMPULAN.. Ing sajarah Rusia ora ana pribadine sing ora jelas. Kabeh iku omong kosong....

    Leo Tolstoy tau ngomong marang Gorky yen Kristus ora teka ing Yudea kuna, nanging menyang desa Rusia, dheweke ora bakal nyalib Panjenengane. Bocah-bocah wadon bakal ngguyu dheweke lan wong lanang bakal nyurung dheweke metu ....

    Pengkhianatan minangka kahanan alami ing jiwa...... Lan asile ora bisa dihindari, mula wong bisa meri marang wong-wong sing ngiyanati Kristus.
    Lan sampeyan ngomong lukisan ...

    P.. S. Shpakovsky ngiyanati pamaréntahan Sovyèt, ing sangisoré dheweke dadi guru Marxisme, lan ora ana apa-apa, kaya-kaya.
    1. +5
      12 September 2023 04:58
      Aku curiga yen ora ana kapribaden sing jelas ing sejarah donya.

      Kita ora bakal nyentuh para pangadeg agama donya. Carane nggawe brahala.
    2. -1
      12 September 2023 07:11
      Kutipan: ivan2022
      ngiyanati kekuwatan Soviet

      Ivan! Apa sampeyan kanthi kasempatan Ivan padha ... bab sapa kabeh crita rakyat Rusia? Dudu aku sing ngianati dheweke, nanging dheweke sing ngianati aku. Tegang apa sing ana ing tengkorak lan pikirake. Sampeyan ora bisa ngiyanati soko sing dudu ana! Ora kita ing Departemen Sejarah CPSU sing ninggalake partai, nanging partai sing ninggalake kita.
      1. +3
        12 September 2023 11:06
        Iku wong-wong kaya sampeyan, sing ing kakuwasan Soviet, kanggo keuntungan lan karir, nyamar dadi komunis lan panyengkuyung kanggo taun lan dekade, lan dadi mungsuh paling ardent saka USSR lan wong Soviet. Lan sampeyan ora bakal ngakoni kaluputan ing apa-apa.
        1. +1
          12 September 2023 13:39
          Irina! Sampeyan lagi kerja? Yen "ya," banjur wangsulana pitakon kenapa sampeyan durung dipecat saka proyek sampeyan?
          1. +3
            12 September 2023 19:10
            Mungkin amarga Irina minangka wakil Duma Negara saiki. Luwih becik takon marang Irina pitakonan iki, Vyacheslav, sawise pemilihan ing 10 September 2023. Kajaba, mesthi, dheweke nganggep perlu kanggo mangsuli sampeyan.
            1. +3
              12 September 2023 19:38
              Hi Dima.
              Kutipan: Richard
              Mungkin amarga Irina minangka wakil Duma Negara saiki. Luwih becik takon marang Irina pitakonan iki, Vyacheslav, sawise pemilihan ing 10 September 2023. Kajaba, mesthi, dheweke nganggep perlu kanggo mangsuli sampeyan.

              Esuk iki tanggal 12 September 2023!!!?
              Saiki ora guyon. Ngelingi yen telu saka papat komentar saka wakil Duma Negara Federasi Rusia kalebu tuduhan saka mungsuh komunis utawa USSR, aku melas kanggo Fatherland kita.
              Gusti mberkahi kabeh wong.
              1. +5
                12 September 2023 19:57
                Ngelingi yen telu saka papat komentar saka wakil Duma Negara Federasi Rusia kalebu tuduhan saka mungsuh komunis utawa USSR, aku melas kanggo Fatherland kita.
                "Omah Kalabukhov wis ilang!" (c)
              2. +5
                12 September 2023 20:18
                sawise pemilihan ing 10 September 2023. Esuk iki tanggal 12 September 2023!!!?

                Ora kejawab tembung asil nalika aku ngetik. Mengkono Nyuwun
                Halo. Vlad.
      2. +5
        12 September 2023 11:24
        Dudu aku sing ngianati dheweke, nanging dheweke sing ngianati aku.

        ++++++++++++++++!!!
        Dhuh Gusti... Pancen angel, nglarani maca artikel kaya ngono! Watesanku wis teka.
        1. 0
          21 September 2023 13:50
          Quote: depresi
          Dudu aku sing ngianati dheweke, nanging dheweke sing ngianati aku.

          ++++++++++++++++!!!
          Dhuh Gusti... Pancen angel, nglarani maca artikel kaya ngono! Watesanku wis teka.

          Malah luwih angel maca babagan substitusi pameran ing jaman saiki, ing kana, paling ora dhuwit kasebut entuk manfaat kanggo negara, nanging ing kene dheweke mung nyolong.
    3. Bai
      +5
      12 September 2023 09:37
      Shpakovsky ngiyanati pamaréntahan Soviet, ing ngendi dheweke dadi guru Marxisme, lan ora ana apa-apa.

      Apa hubungane karo kasunyatan adol seni? Diklumpukake, kanthi cara, ora dening panyengkuyung kekuwatan Soviet
      1. +1
        12 September 2023 11:32
        Kutipan saka B.A.I.
        Apa hubungane karo kasunyatan adol seni?

        Iki minangka tingkat kecerdasane. Ora ana sing bisa ditindakake!
    4. 0
      12 September 2023 13:48
      Kutipan: ivan2022
      Pengkhianatan minangka kahanan alamiah ...

      Elingi:
  3. +2
    12 September 2023 04:56
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!

    Diwiwiti saka epigraf. Aku nemokake potongan puisi Vasily Fedorov. Kaya wong-wong mau. Padha lara. Nanging aku ora maca tenan.

    Aku mbayangno ukuran dodolan barang-barang berharga saka Pertapaan. Aku ora ngerti rincian.

    Pitakonan sing langgeng yaiku apa sing kudu diduweni negara kanggo urip sing apik.

    "Properti Republik" saiki dadi pikiran. Lan "Sea Wolf".
    1. +3
      12 September 2023 21:44
      geguritan Vasily Fedorov teka tengen. Kaya wong-wong mau. Padha lara. Nanging aku ora maca tenan.

      Sugeng sonten, Sergey. Dheweke uga panulis prosa sing apik banget. Aku uga seneng karo dheweke. Deleng ing kothak layang sampeyan - Aku dikirim buku telung volume dening V.D. Fedorov "Karya Diklumpukake ing 3 volume" 1975 ed. "Penjaga Muda" ing format fb2
      1. +2
        13 September 2023 05:09
        Matur nuwun kanthi sanget, Dmitry! Wektu wis teka kanggo maca V. Fedorov.
  4. + 11
    12 September 2023 05:13
    Yagene ora ana jeneng kaya Ivanov, Petrov, utawa Sidorov ing antarane sing ngedol mahakarya kasebut? Apa sampeyan mikir, yen kapitalis ngalahake USSR, banjur ing USSR padha pisanan kabeh kudu alas lan lenga kanggo rampokan? Ora. Kaping pisanan, dheweke bakal njarah-rayah museum, banjur alon-alon njupuk alas lan celengan berlian. Tentara Napoleon ing Moskow njarah rayah miturut rantai komando. Prajurit duwe toko lan omah, lan jenderal duwe kasugihan ing gréja lan kraton. Lan wiwit USSR enom ora duwe wektu kanggo ayunan, padha didol kanggo kapitalis Western apa padha wanted ing Panggonan pisanan. Iku wektu angel banget kanggo USSR, iku perlu kanggo ngedol apa kang kita tresnani. Mulane Ivanovs, Petrovs lan Sidorovs ora njupuk munggah kuwi reged, sanajan perlu, perdagangan. Ana wakil saka sawijining bangsa sing seneng banget ngedol barange wong liya...
    1. 0
      12 September 2023 07:13
      Quote: utara 2
      ora ana jeneng Ivanov, Petrov, Sidorov?

      Mbokmenawa amarga padha ora nggawe revolusi.
      1. 0
        21 September 2023 13:54
        Kutipan saka kaliber
        Quote: utara 2
        ora ana jeneng Ivanov, Petrov, Sidorov?

        Mbokmenawa amarga padha ora nggawe revolusi.

        Utawa mungkin dheweke mung ora duwe pendhidhikan sing dibutuhake? Bayangake, sampeyan teka ing Kulon kanggo perdagangan barang langka Pertapaan ...
    2. +1
      12 September 2023 07:28
      Quote: utara 2
      Ana wakil saka sawijining bangsa sing seneng banget ngedol barange wong liya...

      Ya, nanging wong Rusia lan Georgia percaya, ora. Sampeyan ora pengin dadi reged dhewe, ta? Puji lan pakurmatan marang wong-wong mau. Dadi Voroshilov ditugasake kanggo seni - dheweke mesthi dadi spesialis utama ing lapangan iki. Lan ketoke Russian?
  5. + 20
    12 September 2023 05:29
    Aku bakal nulis VOSH babagan gambar saka buku lawas lan ora ana komentar sing nesu.
    Nanging ora lan break liwat lan squeezes metu opuses kuwi. Apa sampeyan pengin misuwur banget?
    Ya, ing sajarah Soviet Rusia ana tumindak kang padha ora bangga.
    Nanging sapa sing bakal ngukum ibu sing ngedol cincin tunangan kanggo nyukupi anak?
    Mungkin kita kudu ngukum ibu sing teka karo anak menyang Leningrad kanggo nggoleki pertandhingan sing nguntungake anyar lan nalika bocah lara nelpon ibune kanggo njaga dheweke, nanging dheweke terus duwe urusan, ora bisa mandheg.
    Penulis ngomong babagan mahakarya sing didol, nanging ora nyebutake menyang ngendi dhuwit sing gedhe banget dikirim.
    Disebut diplomat direktur Hermitage G.V. Lazaris, penulis sebagéyan tengen, ing wektu sing padha penulis. Mungkin dheweke ora nulis buku imperishable "telung saka Ensk", nanging Nanging.
    Pendhudhuke ing kirim iki yaiku sejarawan lan kritikus seni O.F. Waldgauer.
    Apa pratelane?
    Tuntutan kanggo pimpinan USSR:
    "kurang budaya ing antarane para pemimpin negara, ing pangertèn sing wiyar!" (c)
    Iki umume smacks liberalisme bau.
    PS Shpakovsky seneng banget karo sadomasochism sejarah iki.
    Ya, dheweke bakal njupuk ember idu lan ngidini dheweke wisuh.
    1. -2
      12 September 2023 07:16
      Kutipan saka ee2100
      Nanging sapa sing bakal ngukum ibu sing ngedol cincin tunangan kanggo nyukupi anak?

      Sampeyan, Alexander, lali yen adol lukisan mung nyedhiyakake 1% saka penghasilan. Iku bakal bisa kanggo nindakake tanpa iku. Dadi ibune ora ngedol cincin pungkasan, nanging goyang-goyangake pinggul, turu ing sangisore wong lanang sabanjure, lan ... menehi panganan, lan mangan awake dhewe. Iki carane pitakonan kudu diajukake!
    2. -1
      12 September 2023 07:26
      Kutipan saka ee2100
      Iki persis kaya sadomasochism sajarah.

      Iku apik yen sampeyan nanggapi kanthi lara. Dadi artikel kasebut sukses!
    3. -4
      12 September 2023 07:32
      Kutipan saka ee2100
      Aku bakal nulis VOSH babagan gambar saka buku lawas lan ora ana komentar sing nesu.

      Alexander! Lha opo kowe... semaput. Aku nulis kanggo sampeyan manawa komentar ala lan apik ora duwe peran kanggo aku ing kene. Iki nomere - ya, nambah daya tarik investasi situs kasebut. Dadi "weruh, Shura, weruh!"
      1. Bai
        +8
        12 September 2023 09:40
        Aku nulis kanggo sampeyan manawa komentar ala lan apik ora duwe peran kanggo aku ing kene. Iki nomere - ya, nambah daya tarik investasi situs kasebut. Dadi "weruh, Shura, weruh!"

        Jawaban saka genius sing ora dingerteni.
        Dheweke ora bakal ngerteni aku, nanging aku bakal nulis. Kanggo nyenengi sampeyan
        1. +3
          12 September 2023 09:50
          Kutipan saka B.A.I.
          Jawaban saka genius sing ora dingerteni.
          Dheweke ora bakal ngerteni aku, nanging aku bakal nulis. Kanggo nyenengi sampeyan

          Ana jawaban - iku cukup. Aku ora seneng akeh opuse A. Samsonov ... Ngolok-olok dheweke, aja nyesel, memuji dheweke. Sampeyan bisa yakin manawa ora ana reaksi. Ora ana reaksi sing katon. ya
          Apa aku, adhedhasar pepatah sampeyan, nyimpulake yen A. Samsonov minangka jenius sing diakoni amarga dheweke ora "condescend" kanggo komunikasi karo komentator? belay nangis
          1. Bai
            +1
            12 September 2023 10:34
            Apa aku, adhedhasar pepatah sampeyan, nyimpulake yen A. Samsonov minangka jenius sing diakoni amarga dheweke ora "condescend" kanggo komunikasi karo komentator? belay

            Pancen salah kesimpulan. Njawab utawa ora mangsuli minangka tandha budaya lan kapercayan ing posisi (ora preduli bener utawa salah), lan dudu genius.
            1. +1
              12 September 2023 22:33
              Kutipan saka B.A.I.
              Pancen salah kesimpulan.

              Setia! Sampeyan nggunakake logika ternary tanpa mikir, kanthi intuisi! binar, sing paling gampang diakses, mung nuduhake "bener" lan "palsu", lan sampeyan menehi tandha 3rd - sawetara solusi sing bisa ditampa keseimbangane ... Lan langsung kanthi akses menyang definisi.
              Kutipan saka B.A.I.
              ora genius

              Hmmm ... Nanging dudu sampeyan sing miwiti obrolan babagan ketidakpastian saka genius Shpakovsky? belay ombenan wassat
        2. 0
          12 September 2023 11:35
          Kutipan saka B.A.I.
          Jawaban saka genius sing ora dingerteni.

          Apa ora diakoni? Diakoni lan akeh banget. Buku pelajaranku digunakake kanggo sinau lan maca buku ing Inggris, AS, Australia lan Kanada, Jerman, lan saiki uga ing Singapura. Ing USSR, wong-wong mau tuwuh kabeh generasi bocah. Lan banjur ... Lan ing penulis. dina iki lan ora mung maca, nanging uga menehi hadiah. Dadi apa sampeyan ngomong babagan?
          1. +4
            12 September 2023 14:19
            Diakoni lan akeh banget. Buku pelajaranku digunakake kanggo sinau lan maca buku ing Inggris, AS, Australia lan Kanada, Jerman, lan saiki uga ing Singapura.

            Dadi objektif, iki ora ngomong babagan genius sampeyan, Vyacheslav Olegovich.

            Mung wong bodho sing bangga karo bakate.


            Ide iki diungkapake dening wong sing misuwur ing jagad sastra katon kurang mikroskopis.
            1. +1
              12 September 2023 16:19
              Kutipan saka Frettaskyrandi
              Dadi objektif, iki ora ngomong babagan genius sampeyan, Vyacheslav Olegovich.

              Pancen bener. Mung iwak tanpa iwak lan kanker.
            2. +2
              12 September 2023 19:20
              "Mung wong bodho sing bangga karo bakate."
              Ide iki diungkapake dening wong sing misuwur ing jagad sastra katon kurang mikroskopis.

              EMNIP, frasa iki kalebu karakter sastra - Miss Maudie saka To Kill a Mockingbird.
              1. +2
                12 September 2023 19:45
                Kutipan: Richard
                "Kanggo Mateni Mockingbird".

                Sugeng Dmitry.
                Aku ora nyangka Mockingbird bakal sukses. Aku ngarep-arep supaya pati cepet lan welas asih ing tangan kritikus, nanging ing wektu sing padha aku panginten mbok menawa ana wong sing seneng iku cukup kanggo menehi kula wani terus nulis. Aku ngarep-arep sethithik, nanging aku entuk kabeh, lan iki, nganti sawetara, medeni kaya pati sing cepet lan welas asih. (R)
                - Harper Lee
                Ikhlas.
                1. +2
                  12 September 2023 20:01
                  Bakat Harper Lee mati kanthi cepet kaya asu rabid, saka peluru saka bapakne paraga utama novel kasebut.
                2. +2
                  12 September 2023 22:47
                  Sugeng Dmitry.

                  Sugeng sonten Andrey
      2. +2
        12 September 2023 13:59
        Kutipan saka kaliber
        Aku nulis kanggo sampeyan manawa komentar ala lan apik ora duwe peran kanggo aku ing kene. Iki nomere - ya, nambah daya tarik investasi situs kasebut.

        Dadi ora jujur, Vyacheslav Olegovich!
        Ing topik iki, umume komentar (minus papat) sampeyan (33).
        1. 0
          12 September 2023 16:19
          Kutipan saka: ROSS 42
          Ing topik iki, umume komentar (minus papat) sampeyan (33).

          Ana kesempatan kanggo ngomong, kenapa ora?
    4. +9
      12 September 2023 08:44
      Mungkin kita kudu ngukum ibu sing teka karo anak menyang Leningrad kanggo nggoleki pertandhingan sing nguntungake anyar lan nalika bocah lara nelpon ibune kanggo njaga dheweke, nanging dheweke terus duwe urusan, ora bisa mandheg.
      Ibu sing padha, nuding marang para pekerja keras, ngyakinake bocah kasebut supaya ora dadi kaya dheweke. Lan dheweke ora, luwih seneng karir partai. Nanging partai, sing wektu iku wis dumadi saka wong-wong kaya dheweke, enggal ambruk.
      1. +2
        12 September 2023 09:11
        Kutipan: Aviator_
        Ibu sing padha, nuding marang para pekerja keras, ngyakinake bocah kasebut supaya ora dadi kaya dheweke.

        Sergey, iki bakal dibahas kanthi rinci ing artikel sabanjure saka seri "Nasib Beda." Saben wong tuwa, Sergey, pengin sing paling apik kanggo anak-anake, ta? Kajaba iku, miturut kahanan ekonomi ing negara, mentalitas, hubungan sosial ...
      2. -2
        12 September 2023 09:13
        Kutipan: Aviator_
        Lan dheweke ora, luwih seneng karir partai.

        Lan maneh sampeyan bingung ... Ora partai. Guru universitas. Makarya minangka dosen ing Republik Kazakhstan CPSU iki, ayo ngomong, tugas terhormat kanggo spesialis educated.
  6. +4
    12 September 2023 06:01
    Penulis nyedhak fasis karo komunis, Gusti Allah sing hakim. Aku ora mikir yen lukisan sing dipamerake ing museum kita iki salinan, lan penulis sengaja ora kejawab titik iki.
    1. -2
      12 September 2023 07:17
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Penulis madhakake fasis karo komunis, Gusti Allah bakal dadi hakime

      Ora perlu ngombe esuk, Nikolai. Banjur sampeyan bakal maca apa, lan dudu apa sing sampeyan deleng nalika sampeyan mabuk.
    2. +2
      12 September 2023 07:23
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Lan penulis sengaja ora kejawab titik iki.

      Napa kita duwe "Venus" Rembrandt sing digantung ing sawetara museum?
      1. 0
        21 September 2023 14:08
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan: Nikolai Malyugin
        Lan penulis sengaja ora kejawab titik iki.

        Napa kita duwe "Venus" Rembrandt sing digantung ing sawetara museum?

        Lan tanpa Venus?
  7. + 13
    12 September 2023 06:37
    Aku kepengin weruh suwene suwene sadurunge miwiti ngomong babagan dagang ing taun 90an lan XNUMXan?..
    1. +7
      12 September 2023 07:17
      Malah saiki wis cetha yen ora ana bebener lan ora bakal ana, Rusia wis didol, mung kari gawe rong kopecks.
      1. 0
        12 September 2023 07:42
        Kutipan saka parusnik
        pegawe kanggo rong kopecks.

        Ora, Alexey, ora dadi loro! Ing perusahaan jahit Penza kita, pemotong ritsleting entuk 50 ewu, lan tukang jahit entuk 70 ewu utawa luwih, lan dibutuhake - ana pariwara, spesialis IT nampa 150 ewu, yen ora, aku ndeleng pariwara - pelukis kanggo lapisan bubuk dibutuhake - 75 ewu, apik banget. Apik banget kanggo Penza. Pancen manajer duwe target 30, nanging watesan ndhuwur biasane ora diwatesi, sing ngrangsang ...
        1. +3
          12 September 2023 11:20
          Iki lelucon saka perestroika.
          Ing kios koran padha njaluk pers, lan wong kios ngandika,
          Rusia didol, Ora ana bebener, Ora ana kabar. Kabeh sing ditinggalake mung Buruh kanggo rong kopecks.
          1. 0
            12 September 2023 11:38
            Kutipan: Gardamir
            Iki lelucon saka perestroika.

            Lan malah pre-perestroika!
    2. +4
      12 September 2023 07:22
      Kutipan: Gardamir
      kapan dheweke bakal miwiti ngomong babagan dagang ing taun 90-an lan XNUMX-an?..

      Pitakonan apik. Lan bisa dijawab cukup akurat. Wektu kanggo ngirim dokumen menyang arsip saka arsip saiki yaiku 10 taun. Ing kana padha ngalami leisurely (ana sawetara buruh) ngurutake menyang bagean. Tegese, paling ora 10 taun maneh. Dadi nimbang ... Nanging bahan ing perdagangan manca kabeh diklasifikasikaké. rahasia Soviet. Dadi akses menyang wong-wong mau bisa ditutup sanajan sawise 50 taun. Sawetara bahan ing Perang Donya II diklasifikasikake nganti 2045, yaiku, kanggo 100 taun. Ora ana akses menyang arsip Hitler, nanging disimpen karo kita. Correspondence Stalin karo patriark pisanan kita diklasifikasikaké, nanging declassified karo Churchill!!! Dadi mikir babagan nalika, adhedhasar bahan arsip, ana sing nulis babagan perdagangan ing taun 90-an. Pasti dudu aku...
  8. + 11
    12 September 2023 07:15
    Vyacheslav Olegovich! Apa maneh sing ditindakake dening Bolshevik marang sampeyan? Kandhanana siji bab sing menarik, apa sing ndadékaké sampeyan dadi pangkat para pembangun komunisme? Ditampa dadi pangkat Oktober, sumpah, sumpah dadi pionir, sumpah dadi Komsomol, dadi. partai, padha nggawe janji serius kanggo dadi ing ngarep, utawa apa sampeyan nglintasi driji konco mburi nalika sumpah lan janji? Apa iki nggawe-percaya? Lan pira sampeyan ana ing kono wiwit taun 20an nganti runtuh USSR? eseman
    1. +1
      12 September 2023 07:53
      Kutipan saka parusnik
      Ceritakno nang kene.

      Apa aku ora nulis, Alexey? Miturut pendapatku, aku wis nulis akeh babagan topik iki. Kulawarga komunis - mbah, ibu ... Dheweke mesthi ujar manawa dheweke paling apik ing kana. Nanging aku ora nganggep aku ala. Aku ngerti yen aku luwih apik tinimbang akeh, lan kenapa sampeyan mikir yen aku ora percaya kabeh iki? Kenging punapa? Coba pikirake kanthi sirah ... Lan tujuane sinau ing sekolah pascasarjana, lan dadi kaya ibu, guru universitas. Alamiah, anggota ing partai iki piye wae diwenehake. Banjur padha nawani aku pesta ing desa. Miturut dhawuh! Lan padha ngelingake sampeyan yen ora bakal ana kesempatan liyane. Lan aku.... nolak, ta? Lan banjur ana departemen sajarah CPSU lan lulusan sekolah. Lan apa sampeyan mikir, aku ngandhani guyonan anti-Soviet marang para siswa ing kana? Iki ora bakal suwe. Dadi aku kerja kanthi jujur. Lan iki sing ora disenengi: kita kabeh, aku lan kanca-kancaku, makarya kanthi jujur. Kita padha ing ngarep. Lan kabeh ambruk tanpa kita! Sang prabu pranyata wuda. Iki sing ditindakake dening Bolsheviks. Padha ndedonga marang raja wuda lan meksa wong liya ndedonga. Nanging kita bisa nemokake kabeh iki mung sawise 1991. Ora ana informasi, ora ana kawruh, ora ana kawruh, sampeyan kudu percaya apa sing diwenehake. Lan maneh, apa jenis "salib" sing kita ucapake ing kasus iki? Sampeyan percaya kabeh sing diomongake lan ditulis ing koran ... Sampeyan uga percaya, ta? Dadi ing mangsa ngarep, pikirake sadurunge takon pitakonan kaya ngono.
      1. +3
        12 September 2023 08:39
        Banjur padha nawani aku pesta ing desa. Miturut gangguan!
        Tembung “tatanan kerja” ditulis nganggo A. Tembung tes yaiku urutan kerja (kanggo kerja). Kanggo "intelektual generasi 4" piye wae dadi rada cair. Ing tingkat brewers lan tinsmiths.
        1. 0
          12 September 2023 09:15
          Kutipan: Aviator_
          Tembung “mundhut” ditulis nganggo aksara A

          Ora perlu tusukan pin cilik, Sergey. Apa sing penting? Malah nalika aku nggawe kesalahan ing teks buku, proofreaders mbenerake. Nanging ing kene sampeyan nulis kanthi cepet, nanging ora ana proofreader ...
          1. +7
            12 September 2023 18:58
            Ora perlu tusukan pin cilik, Sergey. Apa sing penting?
            Iki dudu quibbles cilik. Iki minangka tes kanggo "intelektual generasi 4" sing percaya yen dheweke wis munggah ing ndhuwur 80% populasi. Teori Pareto.
            1. +4
              12 September 2023 20:08
              hi Sergey! Umume wong isih ngetutake sistem rating binar "apik" - "ala", dadi "robot" nalika diwasa (R.A. Wilson. "Prometheus Rising. Psychology of Evolution") Nyatane, sistem rating paling ora kaping telu "apik" - " ora bisa ditaksir" - "ala". Kanggo kapentingan, njupuk karya N.P. Brusentsova. Project Manager kanggo komputer Setun.
              Banjur tes kanggo "intelektual generasi 4" Katon pathetic Nyuwun
              kanthi hormat
              1. +1
                12 September 2023 21:02
                Quote: Tebal
                kanthi hormat

                Andrey Borisovich! Aku tau ngusulake ing kene tes sing padha kanggo pangembangan kabisan kreatif. Rampungake 4 tugas sing gampang banjur etung level sampeyan dhewe. Apa sampeyan mikir paling ora salah sawijining pembaca setuju? Ora! Nanging apa sing kudu diwedeni? Kaya teks apa wae, iki ora njamin 100% bener. Nanging asile ketok. Nanging wong-wong wedi kanggo mangerteni sing bener babagan awake dhewe. Wedi...
                Miturut cara, tes kasebut gampang banget. Sampeyan kudu nulis crita karangan (uga, kaya karangan singkat) ing topik: mangsa 5, 4 werna wektu, donya 4 horizons. Ukuran teks maksimal 2 kaca, minimal ora diwatesi. Iku kabeh tugas!
                1. +3
                  12 September 2023 21:52
                  Kutipan saka kaliber
                  wong sinau bebener babagan awake dhewe.

                  Wong-wong cukup wedi yen sejatine pribadi, batin lan kompleks bakal dadi milik wong liya. Lan luwih seneng ora "dianggep" utawa ora nyopot "topeng" amarga wedi ora disetujoni lan dipoyoki.
                  Apa sing bisa ditindakake ing bunder wong sing ditresnani dadi mokal ing umum.
                  Akeh wong sing seneng nonton striptis, nanging ora akeh sing bisa nindakake kanthi martabat.
                  Aku kepingin weruh apa sing dikarepake?
                  1. +2
                    13 September 2023 06:16
                    Quote: Tebal
                    Aku kepingin weruh apa sing dikarepake?

                    Sing paling ora ana sing bakal nindakake. Aku bakal nindakake. Iku menarik ...
                  2. +1
                    13 September 2023 11:40
                    Quote: Tebal
                    Apa sing bisa ditindakake ing bunder wong sing ditresnani dadi mokal ing umum.

                    Kanggo wong bodho lan ora cukup sosialisasi - ya!
                2. +6
                  12 September 2023 22:34
                  Tes kasebut prasaja banget. Sampeyan kudu nulis crita esai (uga, kaya esai cendhak) ing topik: musim kaping 5 taun

                  Mangsa kaping lima. nglirik Ya, gumantung saka metodologi sing bakal ditindakake minangka titik wiwitan. Aku ora ngerti kepiye ing meteorologi sipil, Vyacheslav Olegovich, nanging prakiraan cuaca laut lan lapangan udara militer mbedakake antarane enem musim - uga kalebu pra-musim dingin (pertengahan Oktober - nganti 15-20 Desember), lan musim panas. (wiwit ing pertengahan Maret lan pungkasan ing pertengahan Mei). Dadi miturut pitakonan kasebut, tes kasebut wiwitane cacat
                  1. +3
                    13 September 2023 05:18
                    Lan ana uga akeh divisi fenologis: Spring of Light, Spring of Water, Spring of Green Grass lan liya-liyane - kanthi pratandha dhewe.
                  2. -1
                    13 September 2023 11:10
                    Kutipan: Richard
                    Dadi miturut pitakonan kasebut, tes kasebut wiwitane cacat

                    "Aja cepet-cepet ngadili, ujare Injil lan Pak Kardinal!" Tes kasebut wis diuji pirang-pirang taun wiwit taun 1988. Lan ora ana sing njaluk jawaban tartamtu saka sampeyan kanggo pitakonan kasebut. Lan ora ana teknik sing dibutuhake. Sampeyan mung kudu nulis carane mbayangno mangsa 5th taun - 2 kaca maksimum, minimal unlimited.
            2. +2
              12 September 2023 20:53
              Sampeyan duwe pangerten miskin saka efek saka Hukum Pareto, Sergey. Wong bisa bebarengan dadi anggota saka pirang-pirang piramida sosial lan ana ing macem-macem klompok 80 lan 20. Saka sudut pandang ilmu matematika, aku, umpamane, ana ing papan paling ngisor 80, nanging ing sawetara klompok liyane. Aku persis ing 20s. Lan, miturut, Aku ngadili apa aku ngerti, lan ora ngadili ngendi aku ora ngerti. Mekaten. Nanging aku ora teka karo teori generasi. Iku ing Internet lan sampeyan bisa familiarize dhewe karo. Sampeyan bisa uga ora seneng, nanging iki "bab" wis buktiaken, sanajan ana sistem referensi lan pancacahan beda.
      2. +5
        12 September 2023 17:44
        Kutipan saka kaliber
        Miturut pendapatku, aku wis nulis akeh babagan topik iki. Kulawarga komunis - mbah, ibu ...

        Cetha, kanthi prasaja, nepotisme, nepotisme. Aku kepingin weruh umur sampeyan nalika sampeyan gabung ing pesta kasebut? Svanidze, contone, ing umur 18, lan uga nyathet yen mbah kakung lan ibune minangka Bolshevik sing murub lan pidato lan publikasi padha karo sampeyan, lan liya-liyane. anti-Soviet. Bab iku nalika wong enom melu CPSU sawise sekolah, ora tau weruh urip, tegese kulawargane mikir kanggo dheweke, nyiapake dheweke kanggo karir kanthi kedok kertu anggota partai. Dheweke ngomong babagan iki - wong enom iki bakal lunga adoh , sing kedadeyan mengko. Ora ana pribadi, mung karir.
        Kutipan saka kaliber
        Lan tujuane yaiku sinau ing sekolah pascasarjana, lan dadi kaya ibuku, guru universitas.

        Blat ing wangun murni. Nanging sawise sekolah, apa sampeyan ora nyoba mlebu ing pangkat SA? Sekolah Urip apik tenan! Dheweke bakal ndeleng Uni, ing wong sing manggon ing kono, banjur bakal nuduhake awake dhewe .... Mungkin. Mbok menawa panemu sing ditimbulake dening kulawarga wis owah, apa wae bisa kedadeyan ing urip, wong sing umur rong taun bakal komunikasi ing lingkungan sing beda, dheweke bakal ngomong beda, urip bakal mulang dheweke.
        Kutipan saka kaliber
        Kita kabeh, aku lan kanca-kancaku, makarya kanthi jujur. Kita padha ing ngarep. Lan kabeh ambruk tanpa kita! Sang prabu pranyata wuda. Iki sing ditindakake dening Bolsheviks.

        Apa adil? Apa sampeyan menyang baris ngarep ing BAM? Utawa apa dheweke lunga menyang Afghanistan kanthi sukarela, supaya bisa ngomong, kanthi conto pribadi komunis, pangkat kasebut bisa uga dadi letnan cadangan, komandan politik perusahaan, mung kanthi pangkat? Minangka kanggo "ambruk tanpa kita," banyu nyandhang watu. Mulané padha ngasah.
        Kutipan saka kaliber
        Sampeyan percaya kabeh sing diomongake lan ditulis ing koran ...

        Piye wae dheweke ora katon kaya wong sing percaya banget. Pendidikan sanadyan.
        1. 0
          12 September 2023 18:35
          Kutipan saka sing ora dingerteni
          Apa sampeyan menyang baris ngarep ing BAM? Utawa menyang Afghanistan, kita lunga kanthi sukarela,

          Apa sampeyan ngguyu? Lan apa sing bakal ditindakake dening departemen profesor asosiasi sejarah CPSU ing BAM? Saben uwong kudu ngurus urusane dhewe! Lan ing cadangan aku ana ing unit sing mesthine bakal disebarake ing wilayah mungsuh sing nganggo basa Inggris nalika perang. Kajaba iku, guru padesan ora ditampa ing pangkat SA. Guru lanang dibutuhake, lan akeh banget!
          1. +5
            12 September 2023 19:06
            Lan ing cadangan aku ana ing unit sing mesthine bakal disebarake ing wilayah mungsuh sing nganggo basa Inggris nalika perang.
            Pernyataan sing kontroversial banget. Malah ing Fakultas Filologi Universitas Negeri Moskow, siswa lanang lan wadon njupuk kursus penerjemah militer ing departemen militer ing taun 70-an. Struktur tentara mungsuh potensial, peralatan, interogasi. uga, etc.. Dadi padha ora arep ngenteni "mungsuh Inggris-speaking" kanggo ngetik wilayah. Yen ana konflik, kita kudu perang dhisik ing wilayah kita dhewe, kaya biasane. Lan interogasi tahanan sing nganggo basa Inggris.
            1. -1
              12 September 2023 20:46
              Kutipan: Aviator_
              Lan interogasi tahanan sing nganggo basa Inggris.

              Aku diwulang iki ing sekolah khusus. Nanging sing daktulis iki ditulis ing KTP militèr. Miturut cara, banjur kanggo sawetara alasan iku dijupuk saka kula ing umur 50 ...
          2. +3
            12 September 2023 19:11
            Kutipan saka kaliber
            Apa sampeyan ngguyu? Lan apa sing bakal ditindakake dening departemen profesor asosiasi sejarah CPSU ing BAM? Saben uwong kudu ngurus urusane dhewe! Lan ing cadangan aku ana ing unit sing mesthine bakal disebarake ing wilayah mungsuh sing nganggo basa Inggris nalika perang. Kajaba iku, guru padesan ora ditampa ing pangkat SA. Guru lanang dibutuhake, lan akeh banget!

            Ngapa ora? Ing telpon saka partai lan jantung, dening conto pribadi, supaya ngomong, kanggo nuduhake carane bisa. Supaya departemen bisa menehi conto, aku lunga kerja lan ngobrol karo wong. Ing Cina, nalika Revolusi Budaya, Mao ngirim profesor, profesor asosiasi, lan liya-liyane kanggo nyambut gawe ing ekonomi nasional, sing mung entuk manfaat. Kudu tanpo pekso nulis laporan, lan DRA nampa pejabat politik perusahaan kanthi tangan terbuka. Dheweke uga dibutuhake ing kana banget, lan mesthi wong lanang
            1. -1
              12 September 2023 20:58
              Kutipan saka sing ora dingerteni
              mesthine wong lanang

              Kanthi watu ginjel, gastritis kronis, lan karusakan balung mburi. Keuntungan saka pejabat politik kuwi bakal nol!
              1. +3
                13 September 2023 06:33
                Kutipan saka kaliber
                Kanthi watu ginjel, gastritis kronis, lan karusakan balung mburi. Keuntungan saka pejabat politik kuwi bakal nol!

                'Apa iki buket sadurunge telung puluhan? Mbokmenawa sawise kuliah dheweke kerja ing industri sing mbebayani, lan ora dadi guru ing sekolah.
                1. 0
                  13 September 2023 11:14
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Utawa padha ngaco munggah ing ujian medical, uga sing mengkono ...

                  Gampang banget sampeyan ngadili wong liya tanpa ngerti. Iki ora masuk akal kanggo ngomong paling ora.
                  1. +1
                    14 September 2023 00:25
                    Kutipan saka kaliber

                    Gampang banget sampeyan ngadili wong liya tanpa ngerti. Iku ora masuk akal kanggo ngomong paling ora

                    "Manuk diadili kanthi mabur, lan wong kanthi gait" ing kasus sampeyan bisa dijlentrehake ... adhedhasar publikasi.
        2. -3
          12 September 2023 18:36
          Kutipan saka sing ora dingerteni
          Sekolah urip iku apik!

          Iku gumantung! Sapa sing butuh jaran minangka penganten!
          1. +5
            12 September 2023 19:14
            Kutipan saka kaliber
            Iku gumantung! Sapa sing butuh jaran minangka penganten!

            Aku setuju. Iku mung bakal apik kanggo sampeyan.
            1. 0
              12 September 2023 20:37
              Kutipan saka sing ora dingerteni
              Aku setuju. Iku mung bakal apik kanggo sampeyan.

              Kanggo entuk manfaat saka mare? Aku ora kepincut karo kewan, matur nuwun!
              1. +3
                13 September 2023 05:56
                Kutipan saka kaliber
                Kanggo entuk manfaat saka mare? Aku ora kepincut karo kewan, matur nuwun!

                Layanan iki ono gunane, digunakake bestiality, ngendi iku ndadékaké, strangely, ndadékaké kanggo pikiran tartamtu.
                1. -2
                  13 September 2023 06:18
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Kanggo entuk manfaat saka layanan

                  Aku ora. Temtunipun. Aku dudu wong bodho sing manut.
                  1. +3
                    13 September 2023 06:39
                    Kutipan saka kaliber
                    Aku ora. Temtunipun. Aku dudu wong bodho sing manut.

                    Carane ngomong, iku bakal populer lan dingerteni kanggo nerangake sapa lan sing ora. Lan kabeh prentah wis ditindakake, mung mlayu.
                    1. -1
                      13 September 2023 11:16
                      Kutipan saka sing ora dingerteni
                      Lan kabeh prentah ditindakake, mung kanthi mlaku.

                      Mulane aku ora ana. Aku tansah wanted kanggo cadangan hak kanggo lumaku minangka aku ndeleng pas, nalika lan ngendi. Aku tansah wanted kanggo duwe panggedhe liwat kula, kang aku milih dhewe, lan ora bodho dileksanakake ing kula.
                      1. +1
                        14 September 2023 00:33
                        Kutipan saka kaliber
                        Mulane aku ora ana. Aku tansah wanted kanggo cadangan hak kanggo lumaku minangka aku ndeleng pas, nalika lan ngendi. Aku tansah wanted kanggo duwe panggedhe liwat kula, kang aku milih dhewe, lan ora bullies dileksanakake ing kula

                        Sampeyan ora jujur ​​​​lan sing nggawe iku entheng. Kanthi rekam jejak kaya mangkene, "Aku milih bosku dhewe." ora bener
        3. -1
          12 September 2023 18:37
          Kutipan saka sing ora dingerteni
          Blat ing wangun murni.

          Apa sampeyan bisa ngerti babagan iki? Babagan sekolah pascasarjana lan prakara liyane. sumber agensi OBS?
          1. +7
            12 September 2023 19:09
            Apa sampeyan bisa ngerti babagan iki? Babagan sekolah pascasarjana lan prakara liyane. sumber agensi OBS?
            Vyacheslav, sampeyan bursting karo arrogance. Lan iki ora apik. Utamane kanggo intelektual sing olahan.
            1. 0
              12 September 2023 20:35
              Iki dudu arrogance, Sergey, nanging ajining dhiri. Yen sampeyan ora ngajeni awake dhewe, kenapa wong liya bakal ngajeni sampeyan? Wong ngadili perkara sing dheweke ora ngerti, lan aku kudu mesem kanthi sopan babagan iki? Opo wae!
              1. +3
                13 September 2023 06:22
                Kutipan saka kaliber
                Iki dudu arrogance, Sergey, nanging ajining dhiri. Yen sampeyan ora ngajeni awake dhewe, kenapa wong liya bakal ngajeni sampeyan? Wong ngadili perkara sing dheweke ora ngerti, lan aku kudu mesem kanthi sopan babagan iki? Opo wae!

                Kanggo sawetara alasan, aku eling Leo Tolstoy kita, mung bab Shpakovsky
                Comrade jaksa banget bodho dening alam, nanging malih, kang wis misfortune rampung kursus ing gimnasium karo medali emas lan ing universitas nampa penghargaan kanggo esai ing servitudes miturut hukum Romawi, lan mulane iku banget manteb ing ati. , wareg karo awake dhewe (sing uga difasilitasi dening sukses ing antarane Ladies), lan minangka asil dheweke banget bodho. .
                1. -2
                  13 September 2023 11:21
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  banget

                  Sampeyan, wong liyo, bisa uga ngrujuk marang Paus. Iku ora bakal njupuk apa-apa saka kula, lan iku ora nambah apa-apa kanggo sampeyan. Ora aku sing maca sampeyan ing kene, nanging sampeyan bakal maca aku nganti suwe. Nanging aku, paling kamungkinan, ora ... Utawa sampeyan duwe kepinginan kanggo nyoba? Miturut cara, aku ngelingake sampeyan salah sawijining aturan situs kasebut. Materi sing dibahas, dudu penulise.
                  1. +1
                    14 September 2023 00:43
                    Kutipan saka kaliber
                    Sampeyan, wong liyo, bisa uga ngrujuk marang Paus. Iku ora bakal njupuk apa-apa saka kula, lan iku ora nambah apa-apa kanggo sampeyan. Ora aku sing maca sampeyan ing kene, nanging sampeyan bakal maca aku nganti suwe. Nanging aku, paling kamungkinan, ora ... Utawa sampeyan duwe kepinginan kanggo nyoba? Miturut cara, aku ngelingake sampeyan salah sawijining aturan situs kasebut. Materi sing dibahas, dudu penulise.

                    Kecanthol. Ojo digatekake. Aku ora maca komentar sampeyan kaya aku maca komentar sampeyan, lan pikiran sampeyan, aku ora tansah menehi dhewe. Iku nalika rampung "bingung gisik" sing nalika aku nulis.
          2. +4
            12 September 2023 19:43
            Kutipan saka kaliber
            Apa sampeyan bisa ngerti babagan iki? Babagan sekolah pascasarjana lan prakara liyane. sumber agensi OBS?

            Kenapa OBS? Wangsulan, kenapa kita butuh sekolah pascasarjana, lan liya-liyane, ing Departemen Sejarah CPSU? Bab-bab anyar apa sing bakal disinaoni wong babagan sejarah pesta ing jaman semana sing durung dingerteni sadurunge? Wektu wis diganti lan kabeh profesor, profesor digandhengake, lan sapiturute wiwit unanimously pour slop ing partai, kang padha sadurunge ngalembana ing saben cara bisa, lan kang, dening cara, menehi gelar ilmiah dhuwur. Ilmu kuwi ora ana gunane. Wangsulan pitakon: ing Federasi Rusia saiki, saben 1000 wong Rusia umur 25 nganti 64 taun, ana 304 wong sing duwe pendidikan sing luwih dhuwur. Iki luwih saka 25 yuta wong, lan ing ngendi kemajuan ilmu pengetahuan lan teknologi? Apa sampeyan mulang ing universitas?
            1. 0
              12 September 2023 20:30
              Kutipan saka sing ora dingerteni
              Wangsulan, kenapa kita butuh sekolah pascasarjana, lan liya-liyane, ing Departemen Sejarah CPSU?

              Pitakonan iki kudu ditujokake menyang Komite Pusat CPSU sing wis bubar, lan aku ora dadi anggota.
              1. +3
                13 September 2023 06:13
                Kutipan saka kaliber
                Pitakonan iki kudu ditujokake menyang Komite Pusat CPSU sing wis bubar, lan aku ora dadi anggota.

                Kaya biasane, aku ora duwe apa-apa, ora ana apa-apa. Sampeyan perlu nginstal akeh asisten profesor lan parasit liyane ing Institut Penza, sing bakal entuk manfaat nol, mula dheweke nggawe Fakultas Sejarah CPSU, ing ngendi dheweke sinau kanthi serius babagan carane Sverdlov nuduhake sepatu bot karo kanca ing wilayah Turukhansk. Stalin.
                1. 0
                  13 September 2023 11:25
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Institut Penza

                  Sampeyan ora banget menowo karo sajarah pendidikan sing luwih dhuwur Soviet. Ing saben universitas Soviet, saka Moscow State University kanggo Naryanmar National University. Universitas iki nduweni departemen sajarah CPSU, lan ing saben sekolah militer ana departemen Marxisme-Leninisme, nggabungake filsuf lan sejarawan CPSU, lan komunis ilmiah. Ana wektu kaya ngono, partai kasebut percaya yen kanthi cara iki nyinaoni massa kanthi semangat Marxisme-Leninisme lan internasionalisme proletar. Apa ora mbantu? Nah, apa sing kudu ditindakake? Sampeyan bisa njupuk cah wadon metu saka desa, nanging sampeyan ora bisa njupuk desa metu saka cah wadon!
                  1. +1
                    14 September 2023 01:25
                    Kutipan saka kaliber
                    Sampeyan ora banget menowo karo sajarah pendidikan sing luwih dhuwur Soviet. Ing saben universitas Soviet, saka Moscow State University kanggo Naryanmar National University. Universitas iki nduweni departemen sajarah CPSU, lan ing saben sekolah militer ana departemen Marxisme-Leninisme, nggabungake filsuf lan sejarawan CPSU, lan komunis ilmiah.

                    Aku ora mbantah, aku ora ngerti dheweke babar pisan. Nanging aku ngerti manawa militèr-politik sekolah wis jurusan kuwi, kanca sekelas lulus saka TVVPSU, lan ing tangan gabungan, departemen kuwi perlu....kaya lotion mati, ana kuwatir liyane liwat gendheng. Kajaba iku, sampeyan kudu ngladeni, paling sethithik setengah taun minangka pejabat politik perusahaan, komunikasi karo personel saka "enom" nganti "mbah kakung", dadi tugas ing wayah wengi ing barak, kanthi rasa urip. pejabat enom, banjur sampeyan bisa ngomong bab semangat Marxism -Leninism lan internasionalisme proletar. Lan kabeh chatter kosong. Miturut cara, padha digatèkaké Jeksa Agung bisa ngetokake saka 25 yuta wong karo pendidikan sing luwih dhuwur lan kasuksesan saiki lan prestasi saka Federasi Rusia ing ilmu lan teknologi kang kucing nangis.
                2. 0
                  13 September 2023 11:36
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Fakultas Sejarah CPSU

                  Apa sampeyan ora ngerti!
                  1. +1
                    14 September 2023 01:34
                    Aku bakal luwih apik, departemen. Ya, aku apik ing urusan institut, aku ora ilang botak ing macem-macem kantor senior.
            2. 0
              12 September 2023 20:32
              Kutipan saka sing ora dingerteni
              Apa sampeyan mulang ing universitas?

              Contone, wiwit taun 1991 nganti 95 aku mulang babagan sejarah Tanah Air, lan saka 1995 nganti 2017 - PR lan pariwara. Sampeyan bisa nemokake ing Internet buku teksku kanggo universitas babagan PR lan pariwara, diterbitake ing Federasi Rusia lan Jerman.
              1. +3
                13 September 2023 06:57
                Kutipan saka kaliber
                Contone, wiwit taun 1991 nganti 95 aku mulang babagan sejarah Tanah Air, lan saka 1995 nganti 2017 - PR lan pariwara. Sampeyan bisa nemokake ing Internet buku teksku kanggo universitas babagan PR lan pariwara, diterbitake ing Federasi Rusia lan Jerman.

                Nanging iki ora perlu, "dheweke mulang babagan sejarah tanah air." negara apa? Apa USSR sing diidoni dhewe? Ninggalake crita babagan PR lan pariwara kanggo Jerman kanggo para pengagum sampeyan ing Penza. Wong Jerman butuh publikasi pariwara sampeyan kaya asu butuh sikil kaping lima. Sapa sing kudu kita wulang pariwara, wong Jerman? Ngelingake kula saka Sobchak ... Menehi ceramah ing Sorbonne, nyerat buku. (Leres, wartawan ora nemokake dosen sing jenenge Sobtchak ing Sorbonne.)....
                1. 0
                  13 September 2023 11:29
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Ninggalake crita babagan PR lan pariwara kanggo Jerman kanggo para pengagum sampeyan ing Penza.

                  Kabeh buku iki ana ing Internet, sampeyan bisa ndeleng ... Utawa sampeyan duwe masalah nggunakake lan sampeyan kudu ngirim tutup lan menehi ISBN? Bakal butuh wektu ...
                2. 0
                  13 September 2023 11:34
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Sapa sing kudu kita wulang pariwara, wong Jerman?

                  Ana 2,8 yuta wong Rusia ing kana. Dheweke butuh...
                  1. +1
                    14 September 2023 01:38
                    Kutipan saka kaliber
                    Dheweke butuh...

                    Kutipan saka kaliber
                    Dheweke butuh...

                    Apa iki ing Jerman? Ya, kaya payung kanggo iwak.
            3. +2
              12 September 2023 20:42
              Kutipan saka sing ora dingerteni
              Apa sing bakal disinaoni wong-wong anyar babagan sejarah pesta kasebut ing jaman semana?

              Nyatane, partai kasebut minangka organisme sing cukup urip. Ana topik sing diarani pimpinan partai. Ngendi pengalaman kepemimpinan partai ing macem-macem wilayah produksi lan budaya ditliti lan menehi rekomendasi kanggo perbaikan. Miturut cara, iki ana seri artikel babagan studi pascasarjana ing KSU wiwit taun 1985 nganti 1988. Sampeyan bisa nemokake lan maca. Sampeyan bakal ngerti luwih cetha apa sing daktulis saiki. Liyane bab iku entuk manfaat saka disertasi kuwi mung kanggo penulis - padha sinau akeh, nanging partai ora kasengsem ing. "Ing ndhuwur" dheweke wis ngerti carane mimpin luwih apik!
              1. +2
                13 September 2023 07:38
                Kutipan saka kaliber
                Nyatane, partai kasebut minangka organisme sing cukup urip. Ana topik sing diarani pimpinan partai.

                Dadi dheweke mimpin, nggunakake "riset babagan pengalaman pimpinan partai" lan menehi rekomendasi kanggo perbaikan. Ora ana USSR, uga ora ana CPSU, nanging isih ana profesor asosiasi lan tokoh liyane sing menehi rekomendasi Pancen malah saiki dheweke uga menehi pitutur yen negara kasebut mabur menyang jurang. Lan umume, rasa mambu VOSH wis gagal, dheweke wis tuwa lan ora ngerti maneh ing ngendi angin. Ing wayahe, ora disaranake vilify periode Soviet, padha bisa solder status agen manca, lan pamit kanggo urip uga-panganan.
                1. 0
                  13 September 2023 11:31
                  Kutipan saka sing ora dingerteni
                  Ing wayahe, ora dianjurake kanggo vilify periode Soviet, padha bisa solder status agen manca, lan pamit kanggo urip uga-panganan.

                  Nah, sampeyan salah banget. Dadi ngomong, sampeyan menyang ngendi sampeyan ora ngerti. Pramila mboten prelu kula paring pitutur menapa ingkang badhe dipunserat, kados pundi, saha wonten pundi kemawon kula saged ngaturaken agunging panuwun. Luwih akeh klik sing sampeyan lakoni, luwih apik.
                  1. +1
                    14 September 2023 01:52
                    Kutipan saka kaliber
                    Nah, sampeyan salah banget. Dadi ngomong, sampeyan menyang ngendi sampeyan ora ngerti. Pramila mboten prelu kula paring pitutur menapa ingkang badhe dipunserat, kados pundi, saha wonten pundi kemawon kula saged ngaturaken agunging panuwun. Luwih akeh klik sing sampeyan lakoni, luwih apik.

                    Aku mung ngelingake sampeyan, Garbuzov mimpin Institut Amerika Serikat lan Kanada saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, lan dheweke ... bam lan dipecat, dheweke rampung janjian. Minangka Ostap Bender biyen ... Kisa, urip iku bosen tanpa sampeyan ...
        4. +6
          12 September 2023 19:01
          Nanging sawise sekolah, apa sampeyan ora nyoba mlebu ing pangkat SA?
          Dheweke wis nulis babagan carane dheweke lolos saka wajib militer kanthi lunga menyang desa minangka guru sekolah. Iki rada aneh, sing aku ngerti, dheweke uga nelpon saka desa yen wis pas.
          1. 0
            12 September 2023 20:29
            Kutipan: Aviator_
            Iki rada aneh, sing aku ngerti, dheweke uga nelpon saka desa yen wis pas.

            Aku uga wis nulis marang sampeyan yen wiwit taun 1975, amarga sawetara alasan, guru lanang ing deso ora digawa menyang tentara. Lan maneh aku nulis marang kowe, yen undhang-undhang ditulis supaya para warga bisa netepi. Lan yen sampeyan tundhuk karo hukum babagan distribusi, sampeyan kanthi otomatis ninggalake hukum babagan wajib militer. Banjur sampeyan nguripake 27 lan kanthi otomatis dadi cadangan. Mangga elinga.
          2. +5
            12 September 2023 20:36
            Kutipan: Aviator_
            Dheweke wis nulis babagan carane dheweke lolos saka wajib militer kanthi lunga menyang desa minangka guru sekolah. Iki rada aneh, sing aku ngerti, dheweke uga nelpon saka desa yen wis pas.

            Aku ora ngerti, ing taun 70-an katon ana departemen militer ing lembaga pedagogi, lan pejabat politik perusahaan dikarepake. Mengko, ing taun 83, Andropov dibusak saka akeh institusi, Aku elinga carane mahasiswa, bagéan saka MediaWiki, dadi lucu.
            1. +6
              12 September 2023 21:06
              Aku ora ngerti, ing taun 70-an katon ana departemen militer ing lembaga pedagogi, lan pejabat politik perusahaan dikarepake.
              Sampeyan bakal perang karo perwira politik kuwi ... Ngelingi kontingen wong ing institusi pedagogis. Senajan fisikawan, matématikawan lan kimiawan ora kamungkinan kanggo duwe kualifikasi pendidikan perwira politik. Ing kamp latihan ing Shatalovo ing mangsa panas 1977, kita mlayu ngubengi Yak-28R lan digulung menyang parkir, dheweke ora nglilani kita cedhak karo MiG-25. Mbokmenawa amarga ana alkohol (massandra). Lan Gubkinites (pegawe minyak tanah) padha sibuk ngisi bahan bakar ing OZK ing panas, iku tega kanggo ndeleng wong. Nanging kita uga duwe balapan lintas negara nganggo topeng gas, sing ora bisa dilalekake.
              1. 0
                13 September 2023 08:46
                Kutipan: Aviator_
                Sampeyan bakal perang karo pimpinan politik kaya ngono ...
                Nganggep jumlah wong ing lembaga pedagogi.

                Tanpa iwak lan kanker, iwak. Utamané ing saham.
            2. 0
              13 September 2023 22:59
              Sayange yen dheweke lucu, sayang banget yen dheweke ora menehi kursus singkat ing "basa Rusia" kanggo "spesialis keren" saka sekolah militer. Ana telung baris kesalahan ... Miturut cara, "dadi lucu", kaya sing dituduhake ing ndhuwur, aku lulus saka VU ing 2,5 sasi karo loro tandha B: ing "pertempuran" lan "peraturan militer umum". Meh kabeh pejabat politik sing aku duwe kesempatan kanggo ngawula menyang panggonan sing adoh banget: Jerman, Amerika Serikat, Israel. Lan saperangan digandhengake karo struktur Yarosh lan Tyagnibok. Aku knthi angel mbayangno carane padha pamit menyang Banner nalika ninggalake Universitas. Iku apik sing mung etched ing memori carane padha brainstormed ing PPR karo artikel saka Voennoye Obozreniye. Lan artikel-artikel iki ditulis padha, mung karo lintang gedhe. Lan sampah kuwi ana ing opuses iki?!.... Uga pidato para pejabat politik sing ora mbedakake Bach saka Feuerbach, lan Edita Piekha saka "ngaco sampeyan." Lan, mulane, sampeyan ora kudu nyalahke pangilon yen ... (luwih ditambahake dhewe)
      3. +1
        13 September 2023 13:54
        Kutipan saka kaliber
        Dadi aku kerja kanthi jujur. Lan iki sing ora disenengi: kita kabeh, aku lan kanca-kancaku, makarya kanthi jujur. Kita padha ing ngarep.

    2. +7
      12 September 2023 07:56
      Kutipan saka parusnik
      Lan pira sampeyan ana ing kono wiwit taun 20an nganti runtuh USSR?

      Inggih, penasehat ilmiah, profesor, mantan sekretaris Komite Pusat CPSU Moldova, ngandhani yen USSR wis dihukum ing musim semi 1988. Sing taun kritis yaiku 1995. Nanging piye wae aku ora percaya ...
  9. +9
    12 September 2023 07:55
    Artikel sing kontroversial banget.
    Aku kaya kanggo ngelingake penulis sing akèh-akèhé saka koleksi saka Metropolitan Museum of Art uga dituku ing siji wektu kanggo dhuwit recehan, dibandhingake karo biaya nyata. Uga koleksi impresionis Rusia, dianggep salah siji sing paling apik ing donya.
    Apa seni bisa diukur nganggo dhuwit?
    1. +4
      12 September 2023 08:02
      Kutipan saka: 3x3zsave
      Apa seni bisa diukur nganggo dhuwit?

      Apa sampeyan takon aku, Anton, utawa iki pitakonan retorika?
      1. +9
        12 September 2023 09:23
        Rhetorical, Vyacheslav Olegovich. Karya karya seni apa wae ditemtokake dening massa sing ora sadar. Aku ora bosen ngelingake sampeyan "para pematung asu porselen sing hebat."
    2. +3
      12 September 2023 08:03
      Kutipan saka: 3x3zsave
      Aku kaya kanggo ngelingake penulis sing akèh-akèhé saka koleksi saka Metropolitan Museum of Art uga dituku ing siji wektu kanggo dhuwit recehan, dibandhingake karo biaya nyata.

      Apa sing diomongake babagan kapinteran sing tuku!
  10. + 11
    12 September 2023 08:07
    hi Vyacheslav Olegovich. Permaisuri Maria Feodorovna karo putri lan mantune ing April 1919 ing kapal perang Inggris Marlborough dievakuasi menyang Inggris Raya, menyang ponakane King George V, lan saka ing kono dheweke banjur pindhah menyang Denmark asline, ing ngendi ponakan Kristen liyane. X dadi raja ... Permaisuri kasil njupuk karo sampeyan bagean ngelingke saka koleksi perhiasan apik banget. Sawise matine Maria Feodorovna, Grand Duchess Ksenia Alexandrovna, sawise pindhah menyang Inggris, ngedol koleksi kasebut menyang Windsors kanthi murah kanggo hak manggon ing pondokan Frogmore House ora adoh saka Kastil Windsor ... Buruh budaya Prancis lan Britania Raya ora nggatekake kesepakatan karo properti makutha Rusia lan Rakyat Rusia menehi perhatian lan ora ngukum "ahli waris siji-sijine" (Olga Alexandrovna ora nampa dhuwit, sanajan Permaisuri menehi warisan. koleksi kanggo loro putri padha)
    kene! Lan "patriot" sing dididik kanthi lengkap iki ora ngreksa warisane, ora nolak ... (Aku pancene butuh dhuwit) Nanging Olga urip kanthi modestly lan kanthi kamulyan tanpa ngaku bandha nasional.
    Lan kita mung nyepak Bolshevik, ujar manawa dheweke "ora duwe budaya" ... Nyuwun
    1. +1
      12 September 2023 08:22
      Quote: Tebal
      properti saka makutha Rusia

      Properti makutha Rusia didol dening wanita sing dilantik.
      1. +8
        12 September 2023 08:30
        Iki Maria Fedorovna - wanita makutha. Lan sing dilantik Ksenia Alexandrovna?
  11. +7
    12 September 2023 08:08
    Kutipan saka kaliber
    Quote: utara 2
    Ana wakil saka sawijining bangsa sing seneng banget ngedol barange wong liya...

    Ya, nanging wong Rusia lan Georgia percaya, ora. Sampeyan ora pengin dadi reged dhewe, ta? Puji lan pakurmatan marang wong-wong mau. Dadi Voroshilov ditugasake kanggo seni - dheweke mesthi dadi spesialis utama ing lapangan iki. Lan ketoke Russian?

    Kelinci sing lucu lan ayu uga disembelih ora dening menteri industri daging, nanging dening wong sukarela - spesialis ing perkara iki, sing ora gelem nindakake iki. Mulane, ora Voroshilov sing melu dodolan, nanging sing ngedol lereng wong liya tansah ana. Inggih, dheweke ora jijik, kaya sing ana ing tanduran daging.
  12. +9
    12 September 2023 08:19
    Ing 8 jam 10 menit saka 30 komentar ana 16 penulis.
    Karya apik saka manajer PR
    1. +1
      12 September 2023 08:24
      Kutipan saka ee2100
      Karya apik saka manajer PR

      "Sampeyan ngandika!" - frase saka Kitab Suci
  13. +4
    12 September 2023 08:39
    Lan panuku sing pisanan yaiku Calouste Gulbenkian, sing padha ngedegake Perusahaan Petroleum Irak, sing uga dagang minyak karo Rusia Soviet. Dheweke nyiapake dhaptar sing kalebu, contone, lukisan kayata "Judith" dening Giorgione, "The Return of the Prodigal Son" dening Rembrandt lan "Perseus and Andromeda" dening Rubens. Nanging kesepakatan kanggo ngedol lukisan kasebut ora kelakon.

    Dheweke ngedegake Perusahaan Petroleum Turki ing taun 1912, sing ing taun 1929 diganti jeneng dadi Perusahaan Minyak Irak. Ing wektu iki, Gulbenkian wis nglumpukake rejeki ageng lan dadi kolektor seni misuwur.
    Gulbenkian tuku telung lukisan pisanan saka Hermitage ing taun 1929 - loro lukisan dening Robert lan lukisan dening Bouts.
    Nanging dheweke ora duwe wektu kanggo tuku Giorgione, Remmbrandt lan Rubens. Perwakilan USSR nguripake menyang pemilik galeri seni Berlin Galerie Matthiesen, pedagang seni Eropa sing misuwur Franz Katzenstein, kanthi panjaluk kanggo nyusun dhaptar satus karya seni saka museum USSR sing ora bisa didol. Lukisan ing ndhuwur ana ing dhaptar iki. Iki carane wong Yahudi Jerman nyimpen lukisan unik saka Advertisement.
  14. + 14
    12 September 2023 08:59
    Artikel sing lucu. Penulis nggambarake paralel antarane rampokan negara Rusia ing taun 90-an lan sabanjure lan acara-acara ing taun 30-an. Iki nyoba mbenerake adol murah saka potensial Rusia sing diwarisake saka USSR. Jarene wong Bolshevik uga ngedol lan ngedol barang-barange rakyat. Bedane yaiku kabeh asil saka adol barang-barang antik ing USSR menyang kabutuhan masyarakat. Ing taun 90-an, sawetara "whistleblower" dadi geger lan menehi dhaptar apa sing dituku kanggo karya sing didol. Pabrik, jalur produksi, peralatan, peralatan, lsp. Borjuis Rusia nglebokake penghasilan sing ditampa saka karusakan ekonomi menyang kanthong. Kalebu produksi digawe liwat Advertisement saka Titian lan Raphael. Dadi penulis kaya-kaya wis nulis kabeh kanthi bener, nanging kaya ing lelucon kasebut, ana nuansa.
    1. +2
      12 September 2023 09:45
      Quote: oleg Pesotsky
      Artikel sing lucu. Penulis nggambarake paralel antarane rampokan negara Rusia ing taun 90-an lan sabanjure lan acara-acara ing taun 30-an. Iki nyoba mbenerake adol murah saka potensial Rusia sing diwarisake saka USSR. Jarene wong Bolshevik uga ngedol lan ngedol barang-barange rakyat. Bedane yaiku kabeh asil saka adol barang-barang antik ing USSR menyang kabutuhan masyarakat. Ing taun 90-an, sawetara "whistleblower" dadi geger lan menehi dhaptar apa sing dituku kanggo karya sing didol. Pabrik, jalur produksi, peralatan, peralatan, lsp. Borjuis Rusia nglebokake penghasilan sing ditampa saka karusakan ekonomi menyang kanthong. Kalebu produksi digawe liwat Advertisement saka Titian lan Raphael. Dadi penulis kaya-kaya wis nulis kabeh kanthi bener, nanging kaya ing lelucon kasebut, ana nuansa.

      Masalahe yaiku Bolshevik lan borjuis taun 1990-an ngedol kabeh kanggo dhuwit. Nalika nilai budaya diitung kanthi ton, dheweke ora bakal menehi rega sing signifikan kanggo dheweke.
      Torgsin padha nggawa 10 kaping dhuwit kanggo budget.
      Mung supaya sampeyan bisa mbayangno - A. Kan, sajrone industrialisasi ing USSR, duwe turnover 2 lan kopecks milyar!!
      Banjur 20 yuta kanggo lukisan, T-26 mengko regane udakara 200 - kanggo 000 tank lan kabeh
  15. +5
    12 September 2023 10:11
    Akibaté, luwih saka enem ewu ton (!) barang budaya didol ing luar negeri liwat Komisi Perdagangan Rakyat. Lan mesthi, iki nggawa mudhun rega ing wong-wong mau. Lan revenue kurang saka 20 yuta rubles - telung rubles saben "kilogram Rembrandt".
    Nanging goroh nulis kaya-kaya kabeh ton kasebut dijupuk saka Pertapaan lan nduweni nilai lukisan Rembrandt.
    Inggih, bodho kanggo mbandhingaké income reged saka kabeh negara, kalebu income saka adol meneh sawetara jinis aset conventional, karo sumber mata uang, tanpa kang ora bisa kanggo tuku mesin utawa teknologi, ora kanggo sebutno. kabeh pabrik, saka adoh saka kapitalis loropaken. Mesin ora bisa digunakake.
    Lan iki ora diitung mung nyogok macem-macem tokoh kanthi lukisan lan barang-barang liyane. Amarga ora cukup kanggo nggawa akeh dolar, sampeyan uga butuh ijin kanggo tuku lan ngekspor peralatan lan teknologi.
    Lan industrialisasi pungkasane nylametake Rusia, lan penjualan lukisan nyumbang kanggo kawilujengan negara ...
    1. +3
      12 September 2023 10:38
      Oh ya, Torgsin kuwi divisi saka Komisariat Perdagangan Rakyat lan bisa ngedol barang-barang antik marang wong manca lan nampa barang-barang antik saka populasi. Dadi aja ngomong babagan 6 ewu ton Rembrandt wae.
    2. 0
      12 September 2023 11:48
      Kutipan: Vladimir_2U
      dodolan lukisan nyumbang kanggo kawilujengan negara

      Cilik lan ora ngrampungake apa-apa. Sampeyan bisa uga wis adol liyane saka mergo ... Lan ora didol supaya mirah!
    3. +1
      12 September 2023 11:50
      Kutipan: Vladimir_2U
      Nanging goroh nulis kaya-kaya kabeh ton kasebut dijupuk saka Pertapaan

      Ing ngendi ditulis yen dijupuk khusus saka Pertapaan? Dheweke diekspor liwat macem-macem saluran ...
    4. +3
      12 September 2023 11:52
      Kutipan: Vladimir_2U
      kalebu income saka adol meneh aset fiktif

      We adol: kayu, hemp, kulit, lilin, bledug shag, wulu (sing terakhir ing jumlah gedhe ing dumping prices), gandum, kita adol akeh liyane iku... Lan kabeh kanggo itungan manca!
      1. +4
        12 September 2023 12:35
        Kutipan saka kaliber
        Ing ngendi ditulis yen dijupuk khusus saka Pertapaan? Dheweke diekspor liwat macem-macem saluran ...
        Sing bener, saluran utama Torgsin, lan akeh ing ton didol lan dijupuk dening Torgsin. Dadi kanggo makili 6000 ton iki minangka Rembrandt murni minangka wujud ngapusi. Nah, kepiye carane sampeyan madhangi "saluran" iki ...
        Kutipan saka kaliber
        Asil saka kabeh epik iki yaiku: penghasilan saka dodolan koleksi Hermitage nyedhiyakake ora luwih saka siji persen saka pendapatan reged negara.... ....Akibate, luwih saka enem ewu ton (!) properti budaya didol ing luar negeri liwat Komisariat Perdagangan Rakyat. Lan mesthi, iki nggawa mudhun rega ing wong-wong mau. Lan asile kurang saka 20 yuta rubel - telung rubel saben "kilogram Rembrandt". ing emas kanggo kabutuhan industrialisasi.



        Kutipan saka kaliber
        We adol: kayu, hemp, kulit, lilin, bledug shag, wulu (sing terakhir ing jumlah gedhe ing dumping prices), gandum, kita adol akeh liyane iku... Lan kabeh kanggo itungan manca!

        Lan apa persentasi saka income reged saka USSR ing mata uang manca? Nanging 20 yuta penghasilan Torgsin luwih saka 7 persen. Kajaba iku, Ts kerjane luwih suwe.

        Kutipan saka kaliber
        Cilik lan ora ngrampungake apa-apa. Sampeyan bisa uga wis adol liyane saka mergo ... Lan ora didol supaya mirah!
        Ya, ya, USSR mung dadi sugih ing bledug shag ... Lan kasunyatan manawa lukisan kasebut didol kanthi murah ora ateges alas kasebut didol kanthi larang, yen kabeh, menyang Depresi. Nanging nalika jaman Depresi bisa ditindakake Industrialisasi kanthi relatif murah, mula sendok larang kanggo nedha bengi.
        Gospodshipnik (22,5 yuta rubel), ChTZ (23 yuta rubel), KhTZ (15,3 yuta rubel), Kuznetsk (25,9 yuta rubel) lan Uralmash (15 yuta rubel)[31].
        1. 0
          12 September 2023 13:32
          Kutipan: Vladimir_2U
          Nah, kepiye carane sampeyan madhangi "saluran" iki ...

          Sampeyan njaluk monograf maneh, dudu artikel. Sampeyan ora bisa cram kabeh dadi siji materi.
        2. +4
          12 September 2023 15:53
          Ana kabeh crita karo alas. Contone, ing Jerman ana artikel sing nyoba mbenerake kualitas pinus Segara Putih sing kurang.

          Nanging, iki mung pendapat. Nanging panemune wong sing ngerti.

          Lan uga ana wektu konsesi alas.
  16. +4
    12 September 2023 10:55
    Artikel sing wicaksana lan informatif babagan topik sing ora canggih.

    Ditulis yen "kanggo Rembrandt" padha mlayu lan adol 20 yuta rubel. Nanging, penasaran, pira biaya kanggo mbangun siji pabrik turnkey gedhe utawa, contone, pembangkit listrik tenaga air?

    Lan kenapa jeneng "kanca gedhe Amerika saka USSR" liyane ora disebutake seni looter Armand Hammer? Lenin dhewe diduga ngedol lukisan dheweke ... Kanggo iki, wong Amerika sing licik mbantu ngilangi blokade ekonomi Soviet Rusia. Hammer bola-bali nampilake koleksi ing USSR - kelangan, nyengsemaken.



    [tengah]
    1. +3
      12 September 2023 11:42
      Kutipan: Timofey Charuta
      Marauder adhedhasar lukisan Armand Hammer

      Kita kudu nulis babagan iki kanthi kapisah. Wong lanang nyambut gawe kanthi skala gedhe.
    2. +4
      12 September 2023 14:26
      Lan kenapa jeneng "kanca gedhe Amerika saka USSR" liyane, ora disebutake seni looter Armand Hammer?

      Yen kita njlèntrèhaké aktivitas Hammer ing USSR ing hubungan kanggo karya seni, kasunyatan menarik bakal dumadakan dicethakaké ana sing gedhe Stalinist People's Commissar, sing saka Ilyich kanggo Ilyich tanpa serangan jantung utawa lumpuh, Anastas Mikoyan, iku perampok saka. Yesus yen Hammer mung bayi ing ngarepe. Penipuan sing misuwur ing saindenging jagad kanggo ngapusi endhog Faberge, sing dadi panitia lan inspirasi yaiku Mikoyan, mung pantes. Malah istilah kasebut muncul ing antarane para pedagang seni - false berger.
      1. +3
        12 September 2023 16:01
        "Pastor karo timun" lan variasi ing tema iki.
  17. +1
    12 September 2023 11:04
    Kutipan saka kaliber
    Kutipan saka parusnik
    pegawe kanggo rong kopecks.

    Ora, Alexey, ora dadi loro! Ing perusahaan jahit Penza kita, pemotong ritsleting entuk 50 ewu, lan tukang jahit entuk 70 ewu utawa luwih, lan dibutuhake - ana pariwara, spesialis IT nampa 150 ewu, yen ora, aku ndeleng pariwara - pelukis kanggo lapisan bubuk dibutuhake - 75 ewu, apik banget. Apik banget kanggo Penza. Pancen manajer duwe target 30, nanging watesan ndhuwur biasane ora diwatesi, sing ngrangsang ...

    dreamer, sampeyan nelpon kula.
    1. +4
      12 September 2023 11:44
      Kutipan saka lambert
      Kutipan saka kaliber
      Kutipan saka parusnik
      pegawe kanggo rong kopecks.

      Ora, Alexey, ora dadi loro! Ing perusahaan jahit Penza kita, pemotong ritsleting entuk 50 ewu, lan tukang jahit entuk 70 ewu utawa luwih, lan dibutuhake - ana pariwara, spesialis IT nampa 150 ewu, yen ora, aku ndeleng pariwara - pelukis kanggo lapisan bubuk dibutuhake - 75 ewu, apik banget. Apik banget kanggo Penza. Pancen manajer duwe target 30, nanging watesan ndhuwur biasane ora diwatesi, sing ngrangsang ...

      dreamer, sampeyan nelpon kula.

      Andrey! Ya, dheweke nulis lan nulis yen sampeyan ora bisa ngapusi ing Internet. Warga Penza uga maca iki. Lan dheweke maca pariwara sing dipasang ing kutha lan dheweke kerja ing perusahaan kasebut ...
  18. +4
    12 September 2023 11:35
    Tema film - Stump (Basov) sing misuwur saka seri TV "Adventures of Electronics"
    "Sanajan mahakarya iku larang regane, kabeh ing donya ana regane!"

    https://www.youtube.com/watch?v=-6cU-3woiAA

  19. +3
    12 September 2023 16:03
    Ana whiff saka perestroika ngapusi "Spark.") Paparan liyane saka "kejahatan komunis"!)) Penulis Nepolzhivets kelalen nulis ngendi dhuwit saka Advertisement menyang, lan iki wujud ing pabrik, steamships lan liyane. tumindak apik Saka "90s rahayu" saka Rusia modern dadi akeh dhuwit iki mundur sing bakal cukup kanggo tuku telung kabeh Louvres.
    1. +2
      12 September 2023 16:23
      Kutipan saka AVESSALOM
      Wiwit "90s rahayu" akeh dhuwit wis ditarik saka Rusia modern,

      Pamilik pribadi!
    2. -2
      12 September 2023 16:25
      Kutipan saka AVESSALOM
      Ana whiff saka perestroika ngapusi "Spark.") Paparan liyane saka "kejahatan komunis"!)) Penulis Nepolzhivets kelalen nulis ngendi dhuwit saka Advertisement menyang, lan iki wujud ing pabrik, steamships lan liyane. tumindak apik Saka "90s rahayu" saka Rusia modern dadi akeh dhuwit iki mundur sing bakal cukup kanggo tuku telung kabeh Louvres.

      Ayo ngedol kabeh Pertapaan! Tumindak apik bakal luwih apik !!!
      1. +1
        12 September 2023 21:40
        "Pakdhe Fedya, sampeyan edan?" (c) Aja bingung horseradish karo driji. USSR biyen lan Rusia saiki. Manipulasi primitif.
  20. +4
    12 September 2023 16:16
    Vyacheslav Olegovich, siji pitakonan, yen aku bisa.
    Ing taun apa sampeyan gabung karo United Russia?
    1. +3
      12 September 2023 16:47
      Kene sampeyan! Sanalika aku maca pitakonanku, aku klik! ngguyu
      Ing 16-16 aku takon pitakonan, ing 16-25 Shpakovsky mangsuli komentator sadurungé, nanging digatèkaké pitakonan sandi!
      Ora apik, Pak Shpakovsky!
      1. +3
        12 September 2023 18:42
        Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
        Kene sampeyan! Sanalika aku maca pitakonanku, aku klik!

        Aku biasane mangsuli kabeh pitakonan. Nanging aku bisa uga ora sok dong mirsani soko. Nuwun sewu. Jawaban dicithak ing ngisor iki, nanging aku bakal mbaleni. Aku ora melu United Russia. Aku wis cukup pesta.
        1. 0
          13 September 2023 08:21
          Kutipan saka kaliber
          Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
          Kene sampeyan! Sanalika aku maca pitakonanku, aku klik!

          Aku biasane mangsuli kabeh pitakonan. Nanging aku bisa uga ora sok dong mirsani soko. Nuwun sewu. Jawaban dicithak ing ngisor iki, nanging aku bakal mbaleni. Aku ora melu United Russia. Aku wis cukup pesta.

          Dudu aku sing ngianati dheweke, nanging dheweke sing ngianati aku.
          nggih. Aku pracaya iku.
          Nanging tembung sampeyan yen dudu sampeyan sing ngiyanati partai (CPSU), nanging sampeyan, nggawe aku buntu!
          Tanggal 1 Januari 1991, ana luwih saka 16 yuta anggota CPSU!
          16 yuta!!! Tentara USSR kira-kira 5-6 yuta, ana 3 kaping luwih sampeyan !!! Yagene sampeyan ora mbela, ora, dudu Tanah Air, nanging partai sampeyan, sing entuk manfaat gedhe?
          Utawa nampa bonus siji bab, nanging mbela liyane? Sampeyan kabeh mung gabung karo partai ANY kanggo barang-barang!
          Ngganti!!! am
          1. 0
            13 September 2023 13:40
            Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
            Yagene sampeyan ora mbela, ora, dudu Tanah Air, nanging partai sampeyan, sing entuk manfaat gedhe?

            Lan kepiye kita nindakake tanpa pimpinan? Ing bisnis apa wae kudu ana pimpinan sing tanggung jawab, komandan, yen sampeyan seneng. Lan ora ana sing pengin mrentah kita. Sanadyan sekretaris pisanan saka OK, utawa kaloro ... Ora ana siji, everyone, ing nalisir, bungah sing ora ana maneh kontribusi, rapat-rapat partai tedious lan omong kosong liyane. Apa komunis KGB sing duwe gaman ngadeg? Ora! Lan kita malah ora duwe senjata ...
          2. 0
            13 September 2023 15:53
            Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
            saka ngendi sampeyan nampa roti gedhe?

            Miturut cara, aku njaluk sampeyan njlentrehake kahanan babagan roti. Lan apa keuntungan gedhe sing ditampa saka partai, guru sejarah CPSU ing universitas? Aku (lan liya-liyane) bakal kepengin weruh mitos apa sing ana ing antarane wong-wong kaya sampeyan babagan keuntungan sing dirasakake dening komunis biasa?
      2. +4
        12 September 2023 18:45
        Apa sampeyan ora nyangka yen Pak Shpakovsky mung ora duwe cukup wektu kanggo sampeyan?
        1. +4
          12 September 2023 20:35
          hi Hello Anton. Dina iki Pak Shpakovsky njawab pitakonan saka pembaca. Sore kreatif. Lan sampeyan bener, kaya biasane, "sawetara jawaban" ora becik, lan yen penulis nyoba mangsuli kabeh wong ... banjur luwih elek - dheweke ora ngetutake doktrin sing diumumake babagan "clickbait sing menehi urip." Amarga ana "akeh, akeh" kiriman saka penulis dhewe. A madhouse ing 2D, sing persis kaya aku.
          "Kita ngadeg ing pesawat
          Kanthi sudut refleksi variabel
          Nonton hukum
          Nyetel lanskap ing gerakan
          Mbaleni tembung
          Tanpa kabeh makna
          Nanging tanpa ketegangan, tanpa ketegangan" (c)
          1. +3
            12 September 2023 20:50
            Sore kreatif.
            Aku bakal ngomong kinerja entuk manfaat.
            Hello Borisych!
            1. +2
              12 September 2023 21:11
              "Apa nem rubel kaya rong telung rubel ..." - cerita rakyat nasional saka pembangun Soviet saka desainer.. menyang pemain ya
    2. +5
      12 September 2023 18:40
      Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
      Ing taun apa sampeyan gabung karo United Russia?

      Ora melu. Aku wis cukup pesta.
  21. -1
    12 September 2023 16:57
    Wong Shpakovsky. Lan situs sing ngirim vysery kuwi pasuryan-kanggo-pasuryan. Sampeyan scum, tuan.
    1. +4
      12 September 2023 18:43
      Kutipan saka: gusev_sa
      Wong Shpakovsky. Lan situs sing ngirim vysery kuwi pasuryan-kanggo-pasuryan. Sampeyan scum, tuan.

      Ora perlu sumpah, Gusev Sergei, wong sing ringkih lan winates sumpah. Wong sing percaya diri ora sumpah.
    2. +5
      12 September 2023 19:50
      Kutipan saka: gusev_sa
      Wong Shpakovsky. Lan situs sing ngirim vysery kuwi pasuryan-kanggo-pasuryan. Sampeyan scum, tuan.

      Apa yen ing intine?
      1. +7
        12 September 2023 20:56
        hi Vladislav. Aku bisa nerjemahake menyang Rusia Tengah. Shpakovsky minangka penulis sing ora ana gunane, lan para komentator karyane lumpen ...
        Apa sebabe kita bisa takon marang individu babagan "klaim substantif" yen dheweke ora nganggep kita pantes? Iki minangka ethereal saka Alpha Centauri, ora kurang. ngguyu
        1. +3
          12 September 2023 21:45
          Sugeng sonten, purun! hi
          Dadi kanca iki uga padha, sapa jenenge ... wah, sampeyan ngerti. Amarga dheweke uga dadi komentator ing artikel iki ... ya
          1. +5
            13 September 2023 01:26
            Dadi dheweke ... nyebat situs web VO minangka jamban lan ora suwe ... Ambune kaya roh Rusia. Ing tembung, "ethereal" karo sepuluh taun pengalaman ...
            Lan dheweke teka kanggo kita. belay wassat
  22. +7
    12 September 2023 19:18
    Ya, iku worth Penny, nanging ana akeh cacat - yen wong manca padha kuwatir, ing paling pointing metu carane ngedol obyek seni kanthi bener, lan apa ora kudu didol ing kabeh, banjur kabeh emigrasi mung ora bisa bantuan. nanging nganggep pamaréntahan Soviet minangka buruh sauntara sing nyekel tangane ing dhadha master.
    Nanging, Amerika Serikat, 200 taun kepungkur minangka wilayah sing ora ana nilai seni lan sejarah, lan saiki dadi salah sawijining papan konsentrasi utama. Hellas lan Roma, Mesir lan Carthage uga saiki "mamerake" koleksi raksasa ing London, Paris lan Wina. Lan Bizantium? Iki persis ing ngendi ana akeh, 90% kabeh mahakarya ing donya ing siji wektu. Wong Venetian, ing pandhegan Doge Enrique Dondolo buta, lan prajurit salib liyane lan Turki padha ngrampok, nanging Sultan sing wicaksana ngerti yen prajurit Turki wis ngrampog, banjur mandheg. Kasus langka, sadurunge dheweke mung Cyrus Agung sing bisa ngrungokake raja Lydian Croesus.
  23. +2
    12 September 2023 20:54
    Kutipan saka sing ora dingerteni
    Aku kepingin weruh umur sampeyan nalika sampeyan gabung ing pesta kasebut?

    1980 26 taun.
  24. 0
    14 September 2023 23:20
    Asil saka kabèh epik iki: income saka Advertisement saka koleksi Hermitage kasedhiya ora luwih saka siji persen saka income reged negara.
    Pitakonan kanggo penulis:
    1% saka pendapatan reged kanggo periode apa ?;
    income reged (99%) ana ing mata uang manca utawa rubles?;
    lan saka sumber apa informasi babagan "siji persen" iki dijupuk? Apa dokumen resmi utawa penilaian gratis wong liya?
  25. +1
    16 September 2023 09:01
    Publikasi iki babagan apa - "Apa sing diduweni ora disimpen, ilang, kita nangis"! Nanging kesadaran lan pangerten babagan kabeh sing ilang ing salawas-lawase ora langsung teka. Aku mikir iki kedadeyan amarga pamrentah kita ora jelas lan ora ngerti, permissiveness nyebabake impunity! Yen sampeyan ndeleng barang-barang berharga sing ilang, didol lan diekspor, rambutmu bakal mandheg - kanggo Hermitage kaloro bakal luwih akeh - iki, sayang, terus wiwit taun 1918 lan ing abad kaping XNUMX ... Industrialis Amerika A. Hammer ditampa kanggo pittance kanggo construction saka pabrik potlot ing Moscow koleksi endhog Paskah Faberge lan akeh liyane. Dadi saiki kita ngomong apa ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"