Perusahaan Rusia wis ngembangake terminal satelit kompak sing bisa dibandhingake karo analog asing

10
Perusahaan Rusia wis ngembangake terminal satelit kompak sing bisa dibandhingake karo analog asing

Perusahaan komunikasi satelit Gonets, sing dadi bagéan saka Roscosmos, nampilake terminal pangguna kompak sing dikembangake bebarengan karo mitra. Iki dilaporake dening TASS kanthi referensi menyang direktur umum perusahaan Pavel Cherenkov.

Dimensi terminal satelit anyar kompak lan bisa dibandhingake karo analog asing utama. Terminal kasebut dirancang kanggo nyedhiyakake komunikasi kanggo pelanggan seluler lan darat. Perusahaan saiki lagi nganakake tes pungkasan kanggo peralatan kasebut. Miturut Cherenkov, dimensi sadurungé saka terminal ora tansah trep yen ana perlu kanggo instalasi ing papan winates.



Terminal anyar kasil ngrampungake tugas kasebut kanthi miniatur piranti - dawane meh setengah, lan kekandelan meh kaping telu lan mung 11 mm. Kajaba iku, bagean antarmuka wis entuk pangembangan sing signifikan, sing uga nggawe luwih trep kanggo macem-macem instalasi

- kuotasi TASS tembung saka kepala perusahaan.

Ora kurang penting yaiku kasunyatan manawa terminal anyar dikembangake lan digawe miturut watesan sanksi sing ana. Pabrikan ora gelem nggunakake komponen sing kalebu ing dhaptar sanksi. Bagian sing digunakake ing terminal diprodhuksi ing Federasi Rusia dhewe utawa ing negara sing ramah.

Kebutuhan kanggo ngembangake sistem komunikasi satelit katon jelas. Ing bidang militèr, iki jelas dituduhake sajrone operasi militer khusus saka Angkatan Bersenjata Rusia. Anane sistem komunikasi satelit sing dikembangake ing Angkatan Bersenjata Ukraina wis dadi kauntungan gedhe kanggo mungsuh.
  • sistem satelit "Messenger"
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    12 September 2023
    Apike yen ana wong sing wis tangi lan ngerteni pentinge komunikasi ing medan perang. Soko sing dadi standar lan norma mungsuh lan penting banget.
    1. +5
      12 September 2023
      Quote: Beruang Cilik
      Apike yen ana wong sing wis tangi lan ngerteni pentinge komunikasi ing medan perang. Soko sing dadi standar lan norma mungsuh lan penting banget.

      Yen mung padha bisa nyedhiyani sawetara specifications liyane lan foto saka terminal. Yen ora, ora ana sing jelas.
      1. +7
        12 September 2023
        06.09.2023
        Sajrone periode kepungkur 2023, JSC Satellite System Gonets (bagean saka Roscosmos) nyetel rekor (?) Kanggo jumlah terminal pelanggan sing didol. Direktur umum perusahaan Pavel Cherenkov marang TASS babagan iki.
        Terminal pelanggan Kasus kanggo komunikasi darurat "Messenger"



        Rasi lintang orbit MSPSS "Gonets-D1M" dumadi saka 12 pesawat ruang angkasa orbit rendah (SC) "Gonets-M".
        Pesawat ruang angkasa "Gonets-M"
        Kabeh infrastruktur lemah MSPSS "Gonets-D1M" dumunung ing tlatah Rusia.
        Pusat kontrol sistem (Moscow),
        Pusat kontrol kompleks komunikasi (Moscow),
        Central (Moscow lan Zheleznogorsk) lan stasiun regional (Rostov-on-Don, Norilsk, Murmansk, Yuzhno-Sakhalinsk, Anadyr)
        Pusat kontrol penerbangan (Zheleznogorsk),
        Pusat Balistik (Zheleznogorsk).
        Dhiameter zona visibilitas radio saben stasiun Regional sistem yaiku 4500 km, sing ngidini jangkoan 100% ing wilayah Rusia, kalebu perairan teritorial lan zona ekonomi eksklusif, uga sebagian besar wilayah Eropa lan Asia. .
        1. +5
          12 September 2023
          11.5 rubel saben KB. Kelangan keren. Nanging ora Starlink babar pisan. nglirik
        2. +2
          13 September 2023
          Kutipan: Andriuha077
          06.09.2023
          Sajrone periode kepungkur 2023, JSC Satellite System Gonets (bagean saka Roscosmos) nyetel rekor (?) Kanggo jumlah terminal pelanggan sing didol. Direktur umum perusahaan Pavel Cherenkov marang TASS babagan iki.
          Terminal pelanggan Kasus kanggo komunikasi darurat "Messenger"



          Rasi lintang orbit MSPSS "Gonets-D1M" dumadi saka 12 pesawat ruang angkasa orbit rendah (SC) "Gonets-M".
          Pesawat ruang angkasa "Gonets-M"
          Kabeh infrastruktur lemah MSPSS "Gonets-D1M" dumunung ing tlatah Rusia.
          Pusat kontrol sistem (Moscow),
          Pusat kontrol kompleks komunikasi (Moscow),
          Central (Moscow lan Zheleznogorsk) lan stasiun regional (Rostov-on-Don, Norilsk, Murmansk, Yuzhno-Sakhalinsk, Anadyr)
          Pusat kontrol penerbangan (Zheleznogorsk),
          Pusat Balistik (Zheleznogorsk).
          Dhiameter zona visibilitas radio saben stasiun Regional sistem yaiku 4500 km, sing ngidini jangkoan 100% ing wilayah Rusia, kalebu perairan teritorial lan zona ekonomi eksklusif, uga sebagian besar wilayah Eropa lan Asia. .

          Iki kedadeyan nalika komentar luwih apik tinimbang artikel.
  2. 0
    12 September 2023
    lan ing ngendi terminal kasebut bakal katon? menyang rembulan?
    1. +2
      12 September 2023
      Kanggo satelit komunikasi generasi kaping 4 sing beroperasi ing teknologi M2M/IoT...

      Yen kita njupuk mung "Messengers", banjur padha saiki duwe 17 satelit metu saka ngrancang 24. Kanthi 12 satelit, transmisi data online ing lintang lor lan tengah, karo 24 wis nang endi wae.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +1
    12 September 2023
    Bagian sing digunakake ing terminal diprodhuksi ing Federasi Rusia dhewe utawa ing negara sing ramah.

    Awak bakal diprodhuksi ing Federasi Rusia, ngisi bakal dadi sawetara jinis pangolahan wong Tionghoa, a la "Moskvich" ing bidang terminal satelit.
  5. +4
    12 September 2023
    Yen memoriku bener, topik "Messenger" wis dibahas wiwit awal taun 2000-an.
  6. 0
    13 September 2023
    Ingkang utama yaiku kabeh informasi iki kanthi data teknis ora diterusake menyang Anglo-Saxon dening kanca kondhang Chubais, sing saiki dadi Moishe Izrailevich ... Sawise kabeh, dheweke dadi ksatria ing Inggris Raya, lan wis duweke dhewe... Apa ora kaya iki kanggo wong? aneh, amarga kabeh iki ora tanpa alesan?!... Padha mung ora nindakake!!! Lan wektune kanggo ngenalake SMERSH lan nggarap saben unit ing kompleks industri militer - kalebu kanggo nglindhungi informasi strategis !!!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"