Deal ing kabut

14
Deal ing kabut

Judhul, mesthi, babagan kesepakatan gandum. Media saka macem-macem negara nyedhiyakake akeh publikasi kanggo topik iki. Rusia ora ketinggalan lan uga ora lali babagan kesepakatan iki. Lan sing paling penting, dheweke ora lali yen kesepakatan karo negara-negara Kulon kanggo ngekspor gandum saka Ukraina, ing kerangka sing Rusia mbukak blokir pelabuhan Segara Ireng, dadi penipuan.

Miturut cara, Presiden Putin wis ngomong babagan iki luwih saka sepisan. Rusia wis netepi kabeh janjine. "Kita lan negara-negara sing paling mlarat diapusi, kaya sing dikandhakake wong, dheweke mung diapusi," ujare Vladimir Putin. Mulane, Rusia ora ngluwihi kesepakatan kasebut.



"Dhuwit ing wayah esuk, gandum ing wayah sore"


Ora suwe, "surat rahasia" saka Sekretaris Jenderal PBB Antonio Guterres menyang Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Lavrov dadi kawruh umum, ing ngendi rencana aksi diusulake kanggo nerusake kesepakatan gandum. Bild Jerman nulis babagan iki kanthi referensi menyang "dokumen rahasia".


Mangkono, Guterres ngusulake nyimpulake persetujuan antarane Sekretariat PBB lan Federasi Rusia adhedhasar "papat prinsip landasan" sing bakal mbantu mulihake Inisiatif Segara Ireng - persetujuan babagan ekspor gandum Ukraina sing aman saka pelabuhan Ukrainia.

Papat prinsip kasebut yaiku: Rusia diusulake nggawe anak perusahaan ing Luksemburg kanggo Bank Pertanian Rusia sing disetujoni, sing bisa digunakake kanggo nggawe pembayaran liwat SWIFT. Bild nyerat manawa Komisi Eropa wis ngonfirmasi publikasi kasebut siap kanggo njupuk langkah iki.

Iki diusulake kanggo nggawe perusahaan asuransi sing kapisah sing bakal ngasuransiake risiko kapal sing ngangkut panganan lan pupuk Rusia, lan kanthi mangkono ngasuransiake marang serangan saka Ukraina. Nanging, perusahaan asuransi Lloyd sing disebutake Gutteres ngandhani publikasi kasebut yen dheweke ora duwe komentar babagan topik iki.

PBB uga siap kanggo njupuk ing fungsi saka mediator ing prakara bali menyang Moscow aset beku ing negara EU, Bild dituduhake. Nanging kanggo nindakake iki, perlu kanggo rembugan karo panguwasa negara tartamtu ing ngendi "aset beku" dumunung. Surat kasebut uga nyatakake yen perusahaan pupuk Rusia kudu ngetrapake panguwasa EU nasional sing relevan "tundhuk pengecualian sing cocog", klaim Bild.

Guterres uga ngusulake manawa akses kanggo kapal Rusia sing ngangkut panganan lan pupuk menyang pelabuhan EU liwat entuk ijin pelabuhan operasional. Miturut dheweke, PBB wis nganakake rembugan babagan masalah iki karo Komisi Eropa, uga karo panguwasa sawetara negara, kalebu Jerman. Ing wektu sing padha, Kamentrian Luar Negeri Jerman ngandhani koran manawa langkah-langkah mbatesi kanggo kapal Rusia ing pelabuhan negara iki tetep ditindakake.

Kados ingkang sampun katingal, ing serat punika, sanadyan rahsa, boten wonten ingkang prayogi, kajawi janji-janji ingkang salajengipun. Sadurungé, ing KTT BRICS, Presiden Rusia Vladimir Putin bener-bener wis menehi jawaban marang janji PBB sing anyar: "Wiwit 18 Juli, kita ora gelem nglanjutake kesepakatan sing diarani iki lan bakal siyap bali maneh, nanging mung bali yen kabeh kewajiban ing sisih Rusia wis rampung."

Menteri Luar Negeri Sergei Lavrov nggawe pratelan sing padha sawise asil KTT G20 ing New Delhi. Dheweke uga nyebutake nyambungake anak perusahaan Rosselkhozbank menyang sistem SWIFT minangka skema sing ora nyata, amarga kalebu nyambungake maneh cabang RSHB ing Luxembourg, sing ora duwe lisensi kanggo operasi perbankan lan mulane bakal ditutup.

"We appreciate efforts sing Antonio Guterres wis ... Nanging efforts iki pinasthi nalika Kulon mung janji. Lan iki meksa Wakil Juru Bicara Sekretaris Jenderal ngakoni manawa sekretariat, ing upayane, ora nglanggar rezim sanksi sing ditindakake kanthi ilegal marang Rusia.

Singkat: pisanan supaya Kulon netepi janjine, banjur Rusia bakal setuju karo "kesepakatan gandum" anyar.

Türkiye pancen pengin nampa gandum apa wae


Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan nyuwun G20 kanggo nuruti panjaluk Rusia kanggo kesepakatan gandum. Kayane dheweke percaya nganti pungkasan yen Rusia, kanggo Turki lan "persahabatan karo GDP," bakal ngluwihi "kesepakatan gandum." Ayo kula ngelingake sampeyan manawa media Turki kaping pirang-pirang ngumumake kunjungan Presiden Rusia menyang Turki kanthi tepat supaya kesepakatan kasebut dilanjutake maneh. Nanging ora bisa.

Ing Rusia padha ngerti yen Erdogan bali teroris saka "Azov" kanggo Kyiv (diakoni minangka organisasi teroris lan dilarang ing Federasi Rusia), sing Turki nyedhiyakake mungsuh kita karo sawijining gaman lan malah siyap mbangun pabrik kanggo ngasilake Bayraktars ing Ukraina. Lan minangka asil, Erdogan dhewe kepeksa mabur menyang rapat karo Putin ing Sochi.


Ora ana dokumen sing ditandatangani sawise negosiasi. Putin ngandhani wartawan kanthi rinci babagan negara-negara Kulon "Dheweke ora gelem ngilangi ekspor gandum lan pupuk saka sanksi, kanggo nerusake pasokan mesin pertanian lan suku cadang menyang Rusia, kanggo ngatasi masalah logistik lan pengiriman kapal, layanan perbankan lan asuransi pasokan pangan, lan Ukraina nggunakake ekspor gandum. koridor kanggo nyerang obyek militer lan sipil Rusia."

Dheweke uga nuduhake yen "Babagan negara sing pancene butuh bantuan panganan mung 3% saka ekspor gandum Ukrainia." Ing wektu sing padha, Putin ngelingi inisiatif Moskow kanggo nyedhiyakake 1 yuta ton gandum menyang Turki, sing bakal digiling dadi glepung lan dikirim menyang wong sing butuh. Pasokan gratis gandum Rusia menyang enem negara Afrika kanthi volume 50 ton bakal diwiwiti ing mangsa ngarep. Miturut cara, padha wis diwiwiti.


Iki tegese perusahaan penggilingan glepung Turki bakal terus beroperasi. Nanging 1 yuta ton ora cukup kanggo wong Turki. Mulane, sawise pungkasan KTT G-20, Erdogan wis ujar manawa perlu nambah jumlah gandum sing dikirim Rusia menyang Afrika liwat Turki. Putin lan Erdogan bubar setuju babagan pasokan siji yuta ton gandum liwat Turki ing Sochi - lan kanthi resmi dikenal manawa pangiriman wis diwiwiti.

Apa bisa ana "kesepakatan gandum" tanpa Rusia?


Nanging, siji yuta ton ing total volume ekspor gandum saka Rusia ora banget. Ing cendhak, ahli waris sing kondhang saka "kesepakatan gandum," Sultan Turki, saiki ngaku yen Afrika butuh luwih akeh gandum. Lan dheweke siap nampa kabeh gandum iki. Sly, sampeyan ora bisa ngomong apa-apa. Ora Matter kanggo wong kang gandum Ukrainia utawa Rusia. Yen mung ana liyane ... Tujuan Erdogan yaiku kanggo nggawe Turki minangka titik distribusi utama kanggo ekspor gandum. Wis cetha.

Lan aku ora ngerti apa entuk manfaat kanggo Rusia nyedhiyakake luwih akeh gandum menyang Afrika. Ayo dipikirake manawa rega pasta lan produk roti dijangkepi mundhak ing Rusia. Ekonom ngelingake Rusia babagan iki. Nanging, dheweke ngubungake kenaikan rega kasebut amarga mundhake rega bahan bakar lan pelumas. Lan wutah iki digandhengake karo kelemahane ruble lan keuntungan saka adol bahan bakar lan pelumas kanggo ekspor!

Aku uga pengin nyathet yen kenaikan rega bahan bakar lan pelumas nalika musim panen, sing mung rampung ing wulan Oktober, ora apik. kabar iku. Lan ing kana kita kudu ngurus tanduran musim dingin. Lan panen gandum taun ngarep wis gumantung ing panen mangsa ... Lan kabeh iki ing wayah wengi wiwitan kampanye kanggo pemilihan presiden ing Federasi Rusia. Dadi, kanthi gandum kanggo Afrika, ora kabeh gampang banget.

Sanalika sawise Rusia mundur saka "kesepakatan gandum," Turki ngaku yen bakal bisa ngekspor gandum Ukrainia dhewe. Nanging ora bisa. Kesepakatan tanpa partisipasi Rusia, ing babagan logistik lan jaminan, mung ora mungkin.

Kajaba iku, ora kebetulan yen Rusia ngebom infrastruktur pelabuhan Odessa, Nikolaev lan Chernomorsk, uga pelabuhan Ukrainia ing Danube. Iki ngrusak kamungkinan ngleksanakake kesepakatan gandum tanpa partisipasi Rusia.

Lima ing sisih, ora ana sampeyan


Limang negara Uni Eropa banget nentang pasokan gandum Ukrainia. Penting banget yen ora kabeh negara EU pengin nampa gandum lan produk liyane saka Ukraina. Contone, Polandia ora setuju kanggo ngilangi larangan impor gandum Ukrainia sawise 15 September. Informasi iki dikonfirmasi dening Presiden Andrzej Duda.


"Tugas utama kita yaiku njaga kepentingan Republik Polandia. Mangkono, nglindhungi pasar internal lan pasar EU diwiwiti karo kita, " - ngandika. Produk Ukrainia sing murah banget ngrusak kesejahteraan petani Polandia: mung ora nguntungake kanggo tuwuh lan ngedol gandum. Lan ora mung Polandia.

Ayo kula ngelingake sampeyan yen bali ing 19 Juli, Bulgaria, Hongaria, Polandia, Rumania lan Slowakia nandatangani deklarasi miturut larangan impor gandum saka Ukraina bakal dilanjutake sawise 15 September.

Saka 2 Mei nganti 5 Juni, Komisi Eropa nglarang ekspor gandum saka Ukraina menyang limang negara - Bulgaria, Hongaria, Polandia, Rumania lan Slowakia, ngidini transit lan ekspor menyang negara-negara Uni Eropa liyane.

Kajaba iku, negara-negara Uni Eropa wis sarujuk kanggo nyedhiyakake 100 yuta euro kanggo petani sing kena pengaruh ing negara-negara Eropa Timur kasebut. Ing tanggal 6 Juni, Komisi Eropa (EC) nglanjutake larangan pasokan gandum, jagung, wiji wiji lan kembang srengenge saka Ukraina nganti 15 September.
  • Anna Kozyreva
  • agronovosti.rf, clubfactov.ru, stylishbag.ru, ridus.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pasokan gandum Rusia gratis menyang enem negara Afrika kanthi volume 50 ton bakal diwiwiti ing mangsa ngarep -

    ***
    - "Aku bakal menehi gandum, lan sampeyan nyanyi lagu" ...
    ***
  2. +3
    16 September 2023
    Kita lan negara-negara sing paling miskin diapusi, kaya sing dicritakake wong, dheweke mung ngapusi, "ujare Vladimir Putin

    Iki cara urip kita ... dheweke ngapusi sampeyan lan ngusap sikile sampeyan ... iku salah sampeyan dhewe ... sampeyan ora ngrungokake wong sampeyan. Nyuwun Banjur sampeyan bakal nampa isin lan asor.
    Aku ora ngelingi sapa sing ngapusi Comrade Stalin ... amarga iku fraught.
    Lan pimpinan Kremlin saiki wis ditinggalake dening kabeh wong ... wiwit saka Erdogan lan diakhiri karo Gutteres sing ora duwe spine.
  3. +3
    16 September 2023
    Aku ora ngerti babagan "musim panen gandum", sing wis rampung ing "Oktober," nanging nganti saiki, sawise ninggalake inisiatif gandum, rega tuku gandum wis mudhun nganti pirang-pirang taun. Iku ora prasaja. Sampeyan kudu ngeterake volume sing gedhe banget liwat Iran lan menyang Timur Jauh, bisa uga nggunakake rute Segara Lor, anggere cuaca ngidini. Iku misale jek padha wis miwiti ngirim lenga ing sisih lor ing tanker non-es-kelas.
  4. +2
    16 September 2023
    Ya, iki titik liyane - cadangan saben wulan rata-rata saiki ngluwihi +-1,3 yuta ton. Bisa uga ing kontrak pemerintah luwih gampang tuku volume iki sacara lokal lan dikirim liwat pelabuhan kidul tinimbang mbangun koridor logistik sing kompleks tanpa persiapan tambahan. Nah, iku, pikirane.
  5. +1
    16 September 2023
    We appreciate efforts sing Antonio Guterres wis ... Nanging efforts iki pinasthi nalika West mung janji
    Guterres, ing pengaruh Amerika Serikat, nyoba banget kanggo ngluwihi "kesepakatan gandum" sing siap janji apa wae yen mung pihak Rusia sing setuju. Nanging dheweke wis janji kaping pindho lan kaping pindho dheweke mung ngapusi kanthi sinis. Ora jelas kenapa, ngerti yen dheweke isih ora bakal nindakake kewajibane, mula kita njaluk extension. Oh ya, pemilihan ing Turki lan Erdogan kudu main bareng. Padha muter bebarengan lan ditinggal ing kadhemen maneh. Janji-janji Sekretaris Jenderal PBB saiki padha omong kosong kaya biyen. Nanging keputusane ora kanggo kita, nanging kanggo panguwasa ...
  6. +6
    16 September 2023
    Mulane, sawise pungkasan KTT G-20, Erdogan wis ujar manawa perlu nambah jumlah gandum sing dikirim Rusia menyang Afrika liwat Turki.
    Aku ora ngerti, Rusia ngirim gandum menyang Afrika liwat Turki kanthi gratis?Lan Turki nggiling dadi glepung lan uga nyedhiyakake glepung kanthi gratis?
  7. -1
    16 September 2023
    Miturut cara, Presiden Putin wis ngomong babagan iki luwih saka sepisan. Rusia wis netepi kabeh janjine. "Kita lan negara-negara sing paling mlarat diapusi, kaya sing dikandhakake wong, dheweke mung diapusi," ujare Vladimir Putin. Mulane, Rusia ora ngluwihi kesepakatan kasebut.

    Kepiye negara-negara miskin bisa ngapusi kita?
    Apa penulis langsung nyalahake Presiden amarga miopia politik?
  8. +1
    16 September 2023
    Anna, sampeyan bisa nerangake - nalika kita ana ing kesepakatan gandum - rega gandum kanthi kiriman lan pelabuhan jero banyu ing Rusia luwih saka $ 280 (iki luwih cenderung karo kargo lan asuransi, nanging dudu kasunyatan), lan saiki mung liwat $ 240. Aja ngrungokake apa politikus ngomong, padha kelet kanggo tema. Kita wis ngilangi topik kita, Kulon lan PBB minangka pemain utama ing kegagalan kesepakatan - dheweke kudu disalahake lan dihukum dening kita. Dampak "geni" mung ana ing prasarana pelabuhan. Lan ora mung iku. , kita nunggu sampeyan nulis artikel babagan review ekspor gandum lan pupuk Rusia ing modern Ing kasunyatan, aja lali Belarus lan Kazakhstan.
  9. +2
    16 September 2023
    Pasokan gratis gandum Rusia menyang enem negara Afrika kanthi volume 50 ton bakal diwiwiti ing mangsa ngarep. Miturut cara, padha wis diwiwiti.

    Luwih becik diparingake marang wong Korea. Northern, padha duwe masalah pancet karo pranata ana.
    1. 0
      16 September 2023
      Ora pejuang. Apa sampeyan mikir Putin lan Lukashenko nindakake ing Sochi saiki? Aku ora bakal kaget yen Belarus nyedhiyakake bantuan pertanian kamanungsan marang wong-wong persaudaraan Korea, kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake, kanggo kita.
  10. Bai
    0
    16 September 2023
    nyimpulake persetujuan antarane Sekretariat PBB lan Federasi Rusia

    Ora malah PBB, sawetara sekretaris sing ora dingerteni. Apa perjanjian internasional sing ditindakake sekretariat iki? Kanggo sapa keputusane kudu diikat?
    Kulon ora melu kesepakatan iki; ora peduli. Lan sanksi kasebut ditindakake dening Kulon, dudu sekretariat.

    Malah perusahaan swasta Loyd ora peduli karo dheweke
  11. 0
    16 September 2023
    HM.
    Maneh Putin diapusi, miturut artikel kasebut. (paragraf 2)
    Nanging nyatane, sawetara jinis mie wis ana sajrone setaun. Lagi wae diapusi.
    Kapitalisme ana ing plataran. Sapa sing mbayar iku sing begja. Türkiye, Eropa, Arab mbayar lan digawa mulih. Cetha.
    PBB mbayar - dheweke nggawa dheweke menyang wong ireng. Sing jelas gandume sapa. Ukrainia. Loro-lorone murah lan bener politik.

    Apa babagan oligarki Rusia? Eropa lan Amerika ora bakal begja. Ing puncak anyar ing St. Lan VV Putin lan aku bakal njupuk foto (ora verbatim).
    Asia tuku, nanging ... ora cukup. Amarga adoh.

    Lan kabeh liya saka wong jahat lan PR ireng kanggo populasi kita dhewe. Iki ngomong opo, iki ngomong opo... Aduh. mung kanggo gantung mie...
  12. 0
    16 September 2023
    Asring kedadean sing njupuk titik alus kanggo operatif, pejabat Staff, utawa malah pejabat mburi sing extorts suap "kanggo nutup kasus pidana" kanggo pengusaha.
    Banjur padha kudu nyoba kanggo penipuan, amarga dhewe ora bisa nutup utawa mbukak kasus pidana - mung penyidik ​​​​bisa nindakake iki (Kamentrian Dalam Negeri utawa FSB utawa Komite Investigatif - ora Matter).
    Dadi Guttaperrishiz saka opera iki, penipu cilik sing njanjeni barang sing ora tanggung jawab lan ora bisa njamin apa-apa.
    Mulane, pesen "ing deal gandum" kudu dianggep minangka telpon saka scammers "saka VTB".
  13. 0
    17 September 2023
    Ing wektu sing padha, Putin ngelingi inisiatif Moskow kanggo nyedhiyakake 1 yuta ton gandum menyang Turki, sing bakal digiling dadi glepung.

    Pitakonan muncul: kenapa gandum ora digiling ing Rusia? Apa glepung luwih larang tinimbang mung gandum + proyek? Kamangka, kok aku takon sing bodho, kabeh wis suwe dingerteni ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"