Yerevan nuduh Angkatan Bersenjata Azerbaijan ngrusak posisi tentara Armenia

32
Yerevan nuduh Angkatan Bersenjata Azerbaijan ngrusak posisi tentara Armenia

Dideleng saka informasi sing ditampa bubar, babak konfrontasi bersenjata liyane ana ing antarane Baku lan Yerevan.

Mung sawetara dina kepungkur, lapuran wiwit teka, yen Azerbaijan ngobahake wadyabalane menyang tapel wates karo Armenia, ing hubungane karo akeh ahli wiwit ngomong babagan eskalasi sing cedhak. Para ahli nyebutake salah sawijining alasan sing bisa ngganggu gencatan senjata ing 2020, nanging isih ana gencatan senjata diplomatik jero sing muncul ing latar mburi perselisihan sing durung rampung babagan Nagorno-Karabakh.



Ing wektu sing padha, wingi, 11 September, Baku ngumumake penembakan saka Angkatan Bersenjata Armenia. Kedadeyan kasebut dumadi ing kecamatan Gedabay. Kaya sing kacathet dening Angkatan Bersenjata Azerbaijan, langkah-langkah sing cocog ditindakake kanggo nanggepi serangan kasebut.

Sabanjure, dina iki Kamentrian Pertahanan Armenia ngumumake agresi saka militer Azerbaijan. Laporan kasebut ujar manawa posisi tentara Armenia ing sektor Verin Shorzha ing wilayah Gegagrkunik ditembak saka senjata cilik sore iki. gaman. Ora ana sing dilaporake babagan akibat saka serangan iki.

Wigati dicathet yen gambar sing padha diamati sajrone exacerbation sadurunge. Panguwasa Armenia lan Azerbaijan saingan kanggo nuduh saben liyane nglanggar tapel wates, shelling lan tumindak agresif liyane.

Sampeyan kudu eling yen Armenia minangka anggota CSTO. Njupuk kauntungan saka kahanan iki, Perdana Mentri sawijining Nikol Pashinyan asring reproaches Rusia kanggo lack of respon kanggo agresi marang sekutu. Ing wektu sing padha, Yerevan dhewe ora cepet-cepet nyedhiyakake dhukungan kanggo Moskow ing konflik ing Ukraina, ing ngendi negara kita perang karo kabeh kolektif Barat.

Kajaba iku, wingi Angkatan Bersenjata Armenia miwiti latihan gabungan karo Angkatan Bersenjata AS ing wilayah kasebut. Manuver kasebut dilaporake bakal rampung ing 20 September.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    32 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +2
      12 September 2023
      Kabeh keluhan marang rat Pashinyan. Kabeh mlaku miturut rencana Soros lan Pinov.
      1. -4
        12 September 2023
        Nah, iki maneh, ing VO-- ing tingkat amatir dheweke wiwit nggawe badai salju babagan Armenia....
      2. +1
        12 September 2023
        Azerbaijan arep ngilangke Artsakh saka bumi

        Mratelakake panemume ahli militer Rusia Alexey Leonkov babagan penculikan telung wong Armenia ing koridor Lachin.

        Leonkov ujar manawa Azerbaijan wis suwe ngupayakake kabijakan pendhudhukan marang Artsakh, ora ngakoni hak-hak asasi manungsa universal saka wargane kaya sing wis diatur ing Deklarasi Universal Hak Asasi Manusia. Iki diterangake ing blokade panganan, ahli kasebut nuduhake, lan iki minangka kesewenang-wenangan nalika ana wong sing dicekel tanpa diadili lan banjur digawe kejahatan kanggo dheweke, miturut sing disalahake.

        Azerbaijan nedahaken niyatipun badhe nyirnakaken tiyang-tiyang Artsakh saking bumi, nganiaya tiyang-tiyang wau amargi basanipun beda-beda, ngakeni kapitadosan ingkang beda, sarta kapengin mbela griyanipun, kepentingan nasionalipun.

        Deklarasi Hak Asasi Manungsa PBB nglindhungi kepinginan bangsa lan bangsa iki, lan populasi Artsakh nduweni hak kanggo mréntahaké marang PBB yen nyatane pembantaian sing didhelikake ditindakake marang dheweke, ora mung ing basis nasional, nanging uga ing basis agama, Leonkov nilai metu.
        Kabeh sing ditindakake Azerbaijan saiki pancen wewatesan karo konsep "kejahatan", sing kudu dituntut miturut hukum internasional. Mula, warga Artsakh isih kudu ngubungi kabeh organisasi internasional sing mbela iki," ujare ahli kasebut.
        1. +2
          12 September 2023
          Kutipan saka Romanovski
          Azerbaijan arep ngilangke Artsakh saka bumi

          Pashinyan uga kasengsem ing iki. Dheweke bakal ujar: "Rusia ora mbantu. Kita kudu dadi kanca karo Selat."
      3. -2
        12 September 2023
        "... Suku Turki muncul ing abad kaping 10, lan ing abad kaping 11 padha tekan tlatah Armenia sajarah. Wong Armenia manggon ing tanah iki wiwit abad kaping 15 SM. Tegese, wong Armenia manggon ing tanah iki watara 2500 taun sadurunge invasi Turki. Miturut cara, karajan Armenia pisanan Ararat jumeneng ing abad kaping 1800 SM. Lan negara Turki - 20 taun sawise iku. Negara Azerbaijan digawe dening wong Turki ing abad kaping 4500. Saiki sampeyan bisa mbayangno kepiye bangsa sing wis manggon ing negara kasebut sajrone XNUMX taun kudu menehi dalan menyang negara sing wis ana sajrone abad?

        Evgeny Satanovsky
        1. -1
          12 September 2023
          Strabo "Geografi":
          "12. Sajarah kuna bangsa iki kira-kira kaya ing ngisor iki. Kaya sing dakkandhakake, Armen saka kutha Tessalia ing Armenia, dumunung ing antarane Theram lan Larissa ing Lake Beba, tindak menyang Armenia bebarengan karo Jason. Kirsil saka Pharsalus lan Media saka Larissa, peserta ing kampanye Alexander, ngomong sing Armenia nampa jenenge saka dheweke.Sawetara kanca Armen manggon ing Akilisen (kang ing jaman biyen tundhuk marang Sophenes), nalika liyane - ing Sispiritida nganti Calahena lan Adiabene ngluwihi gunung Armenia. (ing Asia Minor - R.G.) Dheweke uga ujar manawa sandhangan wong Armenia yaiku Thessalian, contone, chitons dawa, diarani Thessalian ing tragedi, diikat nganggo sabuk ing dhadha, lan sandhangan njaba nganggo pengikat ... "
          "Armen teka saka Armenia - salah siji kutha cedhak Lake Bebeida, antarane Theram lan Larissa. Satelit Armen dikuwasani wilayah Akilisena lan Sispiritida nganti Kalahana lan Adiabene, lan malah ninggalake wong jeneng padha Armenia." (Strabo. "Geografi", bagean XI, hal. 503)
          Strabo nyebutake kabeh iki, ngrujuk marang para imigran saka Thessaly - Kirsil saka Farsal lan Media saka Larissa - peserta ing kampanye Alexander Agung.
          Lan sejarawan Romawi abad III Mark Junian Justin uga nyathet yen Armen saka kutha Armenia ing Thessaly (cedhak Lake Bebeida) lan dadi pangadeg Armenia. Lan cedhak pesisir lor-wétan Segara Aegean dumunung wilayah Thrace, kang dadi mandeg sabanjuré saka Armenians, sing wis tekan kene, luwih dienggoni ing Phrygia ing Asia Minor. Banjur wong-wong Armenia manggon ing jero Asia Minor - kidul Lake Van lan ing sumber Efrat - yaiku, ing persimpangan tapel wates Turki modern, Suriah lan Irak. Iki rute Thessaly-Thrace-Phrygia lan luwih menyang Kali Efrat lan sisih kidul Lake Van sing dituduhake dening penulis kuna minangka dalan nomad Armenians.
          Lan miturut "bapak sajarah" Herodotus, Frigia dumunung ing jejere wilayah sajarah liyane - Kapadokia. Ing jaman Herodotus (abad kaping XNUMX SM), para leluhur wong Armenia manggon "ing sadhuwure wong Asyur", munggah ing Efrat - kali sing misahake, miturut sejarawan, Armenia saka Kilikia. Dheweke khusus nyathet yen wong Armenia teka ing negarane saka Kulon. Herodotus uga nedahake manawa wong Armenia iku turune wong Frigia.
          Lan Strabo (I BC - I AD) nyerat babagan Armenia anyar ing Asia Minor, ing ngendi wong Armenia pindhah saka Balkan: "Araks (Araz - R.G.) mili liwat Armenia, lan Cyrus (Kura - R.G.) - liwat Iberia lan Albania ... "" Sing paling gedhe yaiku Cyrus. Asale saka Armenia ... ".
          Ilmuwan Rusia sing pinunjul I.M. Dyakonov nyerat manawa omah leluhur wong Armenia dumunung ing njaba Kaukasus Kidul lan malah Asia Minor. Adhedhasar analisis linguistik basa Armenia kuna, "dicethakaké, pisanan kabeh, iku Indo-Eropah ...". Salajengipun, Dyakonov nyatakake: "Amarga basa Armenia kuna ora ana hubungane karo basa-basa ing Tanah Tinggi Armenia sing otochthonous - Hurrians, Urartians, jelas yen digawa saka njaba kene." Kesimpulan sing padha digawe ing studi khusus babagan "tanah kelairan pra-Kaukasia" wong Armenia dening Armenist G.A. Gapantsyan sing kondhang, sing percaya yen wong Armenia kudu diwatesi utamane ing papan ing antarane sisih ndhuwur Efrat (Kara- su), Chorokh lan Araks "ing ngendi dheweke pindhah saka Balkan (Thessaly).

          Adhedhasar andharan ing ndhuwur, bisa didudut yen wong Armenia iku dudu asli Asia Minor, utamane Kaukasus Kidul.
          1. +1
            12 September 2023
            """....Adhedhasar andharan ing nginggil, saged dipunandharaken bilih bangsa Armenia punika sanes autochthon Asia Minor, mliginipun Kaukasus Kidul....""".
            ----
            Wah, apik tenan!!! Sampeyan lan sejarawan pseudo sampeyan kudu diwenehi Bebungah Nobel ing sejarah.... Iki tegese wong Armenia ing DAS ARMENIAN dudu autochthon, nanging wong Turki - sing udakara 700 taun kepungkur PINDAH saka STEPPEES ASIA TENGAH (liwat Iran. . ana uga, nyebar pati lan karusakan...)-- menyang Asia Minor lan Dataran Tinggi Armenia --- dadi wong pribumi??? Lan wong Yunani, Asyur, Persia, Arab, Serbia lan Bulgaria - sing wong Turki tansah mateni sipil ing pirang-pirang perang - takon babagan iki???
          2. 0
            12 September 2023
            https://www.armmuseum.ru/news-blog/2017/3/6/-662
            -----
            Pemalsu sejarah: cara kerja panguwasa Azerbaijan

            Ilham Aliyev: "... saiki Armenia, wilayah sing disebut Republik Armenia ing peta, asline tanah Azerbaijan. Iku bebener. Mesthi, Zangezur, Iran Khanate iku tanah kita!... Anak-anak kita kudu ngerti kabeh iki, padha kudu ngerti yen Armenia saiki dumunung ing tanah Azerbaijan leluhur.

            Konsep Museum Armenia Moskow lan budaya bangsa adhedhasar gagasan kanggo nyegah kabur identitas lan distorsi sejarah kita. Tartamtu manungsa waé wis mbayar kanggo ngreksa memori saka conto unik, mahakarya seni Armenian, liwat kang identitas Armenian wis ditularaké kanggo abad. Konsep Museum minangka pangembangan lan tambahan saka perbendaharaan pamikiran lan seni Armenia, njaga akses menyang kawruh sing bisa dipercaya.

            Dina liyane, agensi warta Republik Azerbaijan bledosan kabar seneng liyane babagan presentation saka buku penting "Moses Khorenatsi - penulis-imam sing ora dingerteni". Profesor Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional Aider Tagiglunun nampilake karya sing ditunggu-tunggu. Kaya sing wis dingerteni kabeh sing saiki, riset kasebut akeh banget lan bisa dadi sumber kanggo akeh bidang riset sejarah.

            Apa "falsifikasi sejarah"? Kahanan ing ngendi sejarah kepungkur saka sawijining negara diinterpretasikake liwat saiki. Sejarah kebak pemalsuan, sing dudu asil saka konspirasi sing elek. Sawise kabeh, siji cara utawa liyane, acara apa wae diinterpretasikake miturut kahanan anyar.

            Substitusi informasi occurs nalika wong mirsani tumindak wong liya, lan banjur, senadyan kasunyatan sing tumindak iki mbantah pengalaman pribadi, mbaleni tumindak iki. Nalika wong nolak informasi sing dikarepake kanggo nggawe kesimpulan adhedhasar tumindak wong liya.

            Manungsa minangka makhluk kolektif. Biasane dheweke ora ngerti apa sing dideleng nganti dheweke ngandhani apa sing dideleng. Kemampuan manungsa kanggo salah ngelingi kasunyatan pancen apik tenan.

            Ana akeh conto nggunakake teknik iki. Miturut sudut pandang sing ana ing historiografi Azerbaijan, wong Armenia muncul ing Transcaucasia mung sawise taun 1828, nalika wilayah kasebut diserahake menyang Rusia. Nanging, ana akeh sumber utama Persia, Rusia, Arab lan liyane sing nyathet ngarsane pinunjul saka Armenians ing tlatah Transcaucasia lan, utamané, ing tlatah Nagorno-Karabakh. Miturut George Burnoutyan, iritasi paling gedhe ing kalangan sejarawan Azerbaijan disebabake kasunyatan manawa sumber utama Muslim ing Transcaucasia sing manggon ing wilayah Azerbaijan saiki, kayata Abbas Quli Bakikhanov, sawise Institut Sejarah Akademi Ilmu Pengetahuan. saka Azerbaijan dijenengi, lan Mirza Adigezal-bek, uga kanthi jelas nyathet kehadiran Armenia sing kuat ing Karabakh nganti taun 1828.

            Kanggo netralake kasunyatan iki, Buniyatov lan kanca-kancane wiwit nyetak ulang sumber-sumber utama ing abad tengahan, sing informasi babagan wong Armenia wis dibusak. Conto pemalsuan sing padha diprodhuksi dening sejarawan Azerbaijan Nazim Akhundov ing cetak ulang taun 1989 (miturut pernyataan Akhundov) saka Mirza Jamal Jevanshir saka buku Karabakh "Tarikh-e Qarabagh" (History of Karabakh), ing panggonan-panggonan manuskrip kasebut ngrembug babagan basa Armenia. Karabakh, tembung "Armenia" " diilangi sacara sistematis.

            Distorsi terjemahan Buniyatov saka buku Bakikhanov "Gulistan i-Irem" dicathet dening sejarawan Willem Flor lan Hasan Javadi:

            "Iki pancen kedadeyan ing kasus Ziya Buniyatov, sing nyiapake terjemahan karya Bakikhanov sing ora lengkap lan cacat. Ora mung dheweke ora nerjemahake geguritan ing teks kasebut, nanging uga ora nyebutake; ing cara sing padha ninggalake sawetara pecahan teks liyane untranslated, tanpa nuduhake salah siji kasunyatan iki utawa alesan. Iki utamané nguwatirake amarga dheweke nyuda, contone, nyebutake wilayah sing didunungi dening wong Armenia, mula ora mung ngapusi sejarah, nanging uga ora ngurmati pernyataan Bakikhanov yen sejarawan kudu kerja tanpa prejudis: agama, etnis, politik lan liya-liyane.

            Victor Shnirelman uga nyathet yen kanggo sejarawan Azerbaijan, dipimpin dening Buniyatov, "cara kanggo ngremehake anane wong Armenia ing Transcaucasia kuna lan abad pertengahan lan ngremehake perane yaiku nerbitake maneh sumber kuno lan abad pertengahan nganggo dhuwit kertas, ngganti istilah "negara Armenia" kanthi "negara Albania" utawa distorsi liyane saka teks asli, kasunyatan publikasi maneh kanthi potongan uga dicathet dening orientalis Rusia I.M. Dyakonov, sejarawan Armenia Muradyan lan profesor Amerika Burnutyan.

            Sejarawan Mikhail Meltyukhov, Alla Ter-Sarkisyants lan Georgy Trapeznikov nyathet yen ing publikasi iki, nalika diterjemahake saka Farsi menyang Rusia lan Azerbaijan, "akeh tembung lan istilah geografis katon ing teks ("Azerbaijan", "Azerbaijani"), sing, kaya sapa wae. mangertos, sejarawan, padha absen saka asli Persian. Ing pambuka kanggo buku "Two chronicles on the history of Karabagh," profesor Universitas California Barlow Ter-Murdechian uga nyathet akeh distorsi Buniyatov babagan teks asli sejarawan Mirza Jamal lan Mirza Adigozal-Bek.

            Robert Heusen ing Atlas Historis Armenia ing cathetan khusus ngelingake babagan akeh distorsi saka teks asli sumber utama sing diterbitake ing Azerbaijan Soviet lan pasca-Soviet, edisi kasebut ora ngemot babagan wong Armenia sing ana ing karya asline.

            Sh. V. Smbatyan nemokake akeh distorsi sumber ing karya Geyushev "Kristen ing Albania Kaukasia". Contone, buku dening Y. A. Manandyan "Feudalism in Ancient Armenia" dening Geyushev diwenehi minangka "Feudalism in Ancient Albania", ing judhul artikel dening S. T. Eremyan "Moses of Kalankatui babagan kedutaan pangeran Albania Varaz-Trdat menyang ing Khazar Khakan Alp Ilitver" tinimbang tembung "Pangeran Albania Varaz-Trdat" diwenehi ing "Albania"; kasunyatan sing diterangake kanthi referensi kanggo "Sejarah Negara Aluank" dening Movses Kagankatvatsi ora kalebu ing sumber iki. Sejarawan Armenia A. A. Demoyan, nganalisa foto monumen sajarah saka "Geografi Sejarah Azerbaijan Kulon", nyimpulake yen dipalsukan saka salah siji saka telung khachkars sing misuwur ing biara Goshavank, digawe dening master Poghos ing 1291. Khachkar Goshavank dianggep minangka salah sawijining conto seni khachkar Armenia sing paling apik ing abad kaping XNUMX. Viktor Shnirelman uga nyathet yen ing Azerbaijan prasasti ing khachkars dipalsukan. Philip Kohl, Mara Kozelski lan Nachman Ben-Yehuda nunjukake pemalsuan prasasti Mingachevir dening sejarawan Azerbaijan Mustafayev, sing nyoba maca ing basa Azerbaijan.

            Sejarawan Leningrad d.i. n. A. Jacobson, ngritik upaya para sejarawan Azerbaijan kanggo ngrekam biara Gandzasar minangka monumen arsitektur Albania (miturut Jacobson, mulane, Azerbaijan), uga nemokake conto distorsi kutipan saka sejarawan Azerbaijan Geyushev. Nganalisis laporan D. A. lan M. D. Akhundovs "Simbolisme kultus lan gambar donya, dijupuk ing kuil-kuil lan prasasti Albania Kaukasia," Yakobson teka ing kesimpulan yen definisi sing diwenehake dening penulis "palsu," lan laporan kasebut dhewe. "Ngrusak isi semantik lan seni lan asal saka seni dekoratif abad pertengahan Armenia."

            Почему так происходит?

            Miturut J. Burnoutyan, buku "historis" propaganda diterbitake ing Azerbaijan kanthi prentah saka pamrentah, ing ngendi para sejarawan Azerbaijan nyoba mbuktekake manawa wong Armenia muncul ing Kaukasus sawise taun 1828.

            Ing rapat upacara sing darmabakti kanggo mengeti Republik Otonomi Nakhichevan (1999), Presiden Azerbaijan, Heydar Aliyev, langsung ngajak para sejarawan supaya "nggawe dokumen sing bisa dibuktekake" lan "mbuktèkaké yèn tanah-tanah ing ngendi Armenia saiki ana ing Azerbaijan." Mangkono, miturut Shnirelman, panguwasa Azerbaijan menehi instruksi langsung marang para sejarawan kanggo nulis ulang sejarah Transcaucasia. Farida Mamedova ngakoni yen Heydar Aliyev kanthi pribadi nuntut kritik ilmiah babagan saben buku babagan sejarah Albania sing diterbitake ing Armenia.

            Anane program negara kanggo ngapusi sejarah Transkaukasia ing Azerbaijan uga dicathet dening sejarawan Meltyukhov, Ter-Sarkisyants lan Trapeznikov.

            Wakil Direktur Pusat Studi Kaukasia ing MGIMO, sejarawan Vladimir Zakharov, ngomentari tembung Ilham Aliyev yen Armenia digawe ing tanah-tanah Azerbaijan primordial, nyathet yen "riset sejarah ing Azerbaijan ana ing layanan dudu ilmu, nanging ambisi politik. para pemimpin,” lan para sejarawan Azerbaijan ngapusi rakyate dhewe .

            Ing tanggal 14 Desember 2005, Ilham Aliyev, Présidhèn Azerbaijan, ing pidato ing acara mengeti 60 taun Akademi Ilmu Pengetahuan Azerbaijan, nyuwun para ilmuwan Azerbaijan supaya melu program kanggo mbenerake masyarakat donya kekurangan sejarah. hak saka Karabakh Armenians kanggo Nagorno-Karabakh. Presiden Aliyev janji bakal menehi subsidi program kanggo nyawiji upaya spesialis Azerbaijan ing ngembangaken lan mromosiaken tesis sing "Armenians teka Nagorno-Karabakh, bagéan integral saka Azerbaijan, minangka tamu," arguing sing "Ing 70s abad pungkasan, monumen iki didegaké ana , nggambarake pemukiman sing, ditandhani mengeti 150th saka pemukiman Armenia ing Karabakh" lan mulane "Armenians pancen ora duwe hak kanggo pratelan sing Nagorno-Karabakh ing sasi duweke wong-wong mau." Ing 26 April 2011, ing rapat umum taunan Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional Azerbaijan, Ilham Aliyev mbaleni tesis kasebut lan ujar: "Para ilmuwan kita, sawise nanggapi telponku kanthi positif, ing wektu sing cendhak nggawe karya sing apik banget lan adhedhasar fakta. gegandhengan karo sejarah wilayah iki."
        2. 0
          12 September 2023
          Abu Hanifa ad-Dinawari minangka ensiklopedia, penulis karya ing bidang astronomi, pertanian, botani, metalurgi, geografi, matématika lan sajarah. Lair: 815, tilar donya: 896 (umur 81)
          VI
          Khosroy Anushirvan wiwit mrentah sawise bapake; dhawuh kanggo nyekel Mazdak, putrane Mazayar ...

          VII

          |69| Banjur Khosroy Anushirvan mbagi kerajaane dadi papat, 222 masrahake pangurus saben bagean marang salah sawijining wong sing dipercaya: sing siji ngrangkul Khorasan, Segestan 223 lan Kirman, 224 liyane - Isfahan, 225 Qom, 226 Jibal, 227 Azerbaijan lan Armenia. ; kaping telu - Fars 228 lan Ahwaz 229 dumugi Bahrain 230 lan pungkasanipun, bagean kaping papat ngrangkul Irak menyang tapel wates karajan Rum.231 Saben gubernur papat iki diubengi dening pakurmatan lan pakurmatan banget. Khosroes ngirim pasukan menyang negara Hephthalites lan nelukake Tokharistan, 232 Zabulistan, 233 Kabulistan 234 lan Saghaniyan. 235 Sawisé iku ratuné wong Turki, Khakan Sinjibu, 236 ngumpulaké wong-wongé, nyawisaké awaké lan nglawan tanah Khorasan; dheweke nyekel Shash, 237 Fergana, Samarkand, Kesh 238 lan Nesef 239 lan tekan Bukhara dhewe. Sampun sinau [478] |70| babagan iki, Khosroes sijine putrane lan pewaris Ormuzd ing kepala tentara gedhe lan dikirim menyang perang karo Khakan Turki. Ormuzd tindak kampanye, nanging nalika nyedhaki Khakan, dheweke ninggalake wilayah sing direbut lan bali menyang omah, lan Khosroes ngirim pesen menyang Ormuzd kanthi prentah bali.

          VIII

          |71| Khosroy Anushirvan kagungan putra asma Anush-zad; ibune, wong Kristen, pancen ayu banget nganti Khosroes terpikat dening dheweke ... putrane Anushzad marisi iki [prasetya Kristen] saka dheweke lan ora setuju karo bapake babagan masalah doktrin. Khosroes nesu marang dheweke lan dhawuh supaya dikunjara ing kutha Jundishapur. 240 Nanging nalika Khosroes tindak perang nglawan Siria lan Anush-zad ngerti yen bapakne gerah lan mandheg ing Himsa, 241 dheweke mbujuk para tawanan sing ana ing pakunjaran, ngirim utusan menyang wong Kristen ing Jundisapur242 lan wilayah Ahvaz liyane, 243 numpes pakunjaran lan lunga menyang bakal. Kabeh wong Kristen iki nyawiji ing saubengé; dheweke ngusir pemungut pajak bapake saka distrik Ahvaz, ngrebut perbendaharaan, nyebar gosip babagan sedane bapake lan wiwit nyiapake kampanye ing Irak.

          Gubernur Khosroes ing Ctesiphon 245 nulis marang dheweke babagan apa sing ditindakake putrane lan suwene sing ditindakake. Khosroes nulis marang dheweke: "Pasukane metu nglawan dheweke, terus-terusan nglawan dheweke lan nyoba nyekel dheweke. Dene manawi takdir tumuli dipun pejahi, lajêng katumpahakên getih ingkang alit sarta |72| Jiwa sing paling kosong wis rusak. Wong sing pinter ngerti yen urip ing donya ora ana tanpa siksa lan berkahe ora langgeng. ora duwe keberanian sing langgeng, lan kepiye carane wong Kristen bisa nolak, amarga imane mulang manawa ana wong sing kena pipi kiwa, dheweke uga kudu menehi sisih tengen. Lan yen Anush-zad lan panyengkuyunge nyerah, banjur bali kabeh wong sing sadurunge dikunjara menyang pakunjaran, nanging aja nambah kasangsaran lan kekurangan pangan lan sandhangan dibandhingake karo sing sadurunge, amarga para ksatria Cut mati. panggedhene wong-wong mau, aja padha welas asih marang wong-wong mau, lan wong-wong kang kagolong rakyat jelata lan wong akeh, padha uculake lan aja padha ditahan. [479]

          "Saiki aku ngerti apa sing sampeyan critakake marang aku babagan paukuman wong-wong sing kanthi terang-terangan nyenyamah Anush-zad kanthi memori ibune; sumurup yen iki wong kebak angkara rahasia lan memungsuhan sing didhelikake, lan padha nggawe reproach saka Anush-zad topeng ing kang padha revile kas, lan andha ing sadawane kang padha njaluk elinga jeneng kita. Sampeyan bisa ngukum dheweke, mula aja ngidini obrolan kaya ngono ing mangsa ngarep.

          Khosroes banjur waras lan bali karo pasukane menyang ibukutha. Putrane Anush-zad dicekel lan dirawat kaya sing diprentahake.


          Kita ngomong babagan abad katelu Masehi. Ana wong Turki lan malah raja Turki. Lan oh Gusti, malah Azerbaijan!!!
          1. 0
            12 September 2023
            https://rusarminfo.ru/2019/11/17/kak-karabaxcy-razveli-v-rime-azerbajdzhancev-pokazav-im-velikuyu-armeniyu/
            ---------
            Carane ing Roma wong Azerbaijan padha nggoleki peta, nanging ketemu Greater Armenia
            Ing mangsa panas 1992, rembugan biasa ditindakake ing Roma ing OSCE Minsk Group babagan pemukiman Nagorno-Karabakh, ing ngendi wakil saka Armenia, Republik Nagorno-Karabakh/Republik Artsakh lan Azerbaijan melu.

            Wakil kepala delegasi Karabakh - calon Presiden Artsakh Arkady Ghukasyan, nanggapi argumentasi wong Azerbaijan yen Karabakh tansah dadi bagean saka Azerbaijan, ngelingake yen Artsakh wis dikenal ing donya suwene ewonan taun, nalika Azerbaijan ing wektu iku ora luwih saka 70 taun.

            Sajrone istirahat ing rapat kasebut, salah sawijining delegasi Azerbaijan, Nizami Bakhmanov, sing makili wong Azerbaijan Karabakh ing rembugan kasebut, matur marang Ghukasyan. Bakhmanov nyatakake yen pernyataan Ghukasyan babagan Azerbaijan sing umur 70 taun ora bener, amarga mbah kakung lan mbah kakunge tansah manggon ing Shushi.

            Ing wayah sore, Arkady Ghukasyan mlaku-mlaku ngubengi ibukutha Italia, ing ngendi dheweke nemokake gambar relief peta kuno ing jejere Colosseum. Iki nggambarake peta Kakaisaran Romawi lan negara-negara kuno kuna, kalebu Greater Armenia. kutha, lan ing kana ana Azerbaijan!", ujare peneliti Arsen Melik-Shakhnazarov ing bukune "Nagorno-Karabakh: fakta nglawan goroh." Nizami Bakhmanov lan anggota delegasi Azerbaijan liyane esuk menyang papan sing dituduhake dening Arkady Ghukasyan, ngendi padha kuciwa kanggo nemokake bas-relief kang nggambarake peta Greater Armenia.

            Sadurungé, RUSARMINFO nglaporake manawa saluran TV negara Azerbaijan Mədəniyyət (Budaya) nyiyapake episode saka program Keçmişdən Gələcəyə (Saka Masa Lalu Menuju Masa Depan), sing nuduhake peta negara Armenia kuno - Great Armenia.
          2. 0
            12 September 2023
            [quote=Segel] [/quote]

            Kita ngomong babagan abad katelu Masehi. Ana wong Turki lan malah raja Turki. Lan oh Gusti, malah Azerbaijan!!![/quote]
            -----
            https://armeniansite.ru/falsifikatsiya-istorii-armenii.html

            Pemalsuan sejarah Armenia
            05.01.2023/XNUMX/XNUMX Pemalsuan sajarah Armenia
            Azerbaijani palsu karo teken saka profesor saka Russian Academy of Sciences lan Moscow State University
            Kita nemokake ing Internet buku dening "Dokter Ilmu Sejarah (Fairy-Tale), Peneliti Utama ing Institut Arkeologi lan Etnografi Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional Azerbaijan Aydin Balaev "Bangsa Azerbaijan: Tahap Utama Pembentukan ing abad kaping XNUMX-XNUMX."

            Kita terus-terusan nemoni omong kosong wong Azerbaijan ing babagan sejarahe, nanging buku iki kasengsem kanthi alesan sing beda.

            Buku kasebut nyritakake babagan bangsa "kuna" sing diarani "Azerbaijanis", yaiku wong pribumi ing Kaukasus, lsp. Konsep kayata Azerbaijan Kulon lan Azerbaijan Wétan dituduhake. Miturut Western padha tegese Armenia, Wétan - saiki Azerbaijan.
            Penulis nedahake manawa ing Erivan, wong Turki Azerbaijan "sadurunge kudeta Oktober 1917 minangka kelompok etnis paling gedhe, luwih akeh tinimbang wong Armenia." Lan link kanggo volume 81 saka Brockhaus lan Efron Encyclopedia. Yen kita ndeleng informasi kasebut ing volume iki kanthi tembung Erivan, kita bakal maca ing ngisor iki: "Pedunung Erivan kasusun saka Rusia - 2%, Armenians - 48% lan Aderbeydzhan Tatar - 49%, liyane - Georgians, Yahudi, lsp...”. Dadi, apa sing kita duwe - miturut tembung "klompok ètnis paling gedhé," A. Balaev ngira yen keluwihan 1 (siji!) persen wis menehi hak kanggo nunjukake iki minangka klompok paling gedhe. Kapindho, kenapa penulis ora nyatakake yen ensiklopedia kasebut nuduhake bangsa kasebut minangka "Tatar Aderbeijani", nanging mesthi ora minangka "Azerbaijanis". Pancen bener, amarga ing wektu iku ora ana bangsa Azerbaijan, nanging ana Tatar sing manggon ing pesisir Segara Kaspia. Mung ing taun 1918, Tatar Kaukasia sing manggon ing tlatah Azerbaijan saiki wiwit diarani ora Aderbeijan utawa Tatar Kaukasia, nanging Azerbaijan, wiwit Republik Azerbaijan digawe, ora liya. Azerbaijan dijenengi kanthi analogi karo Aderbeijan, sawijining provinsi ing Persia.
            Ora ana gunane nyritakake kabeh 400 kaca buku iki; nerbitake bahan-bahan palsu lan ngrusak fakta sejarah, nulis maneh sejarah Armenia, Persia, Albania sing cocog karo sejarah wong Azerbaijan.

            Nanging sing paling nggumunake yaiku editor ilmiah dongeng Azerbaijan iki, lan publikasi palsu iki ora bisa diarani liya, yaiku M.N. Guboglo - Doktor Ilmu Sejarah, Profesor, Institut Etnologi lan Antropologi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, lan Reviewer yaiku V.V. Karlov - Doktor Ilmu Sejarah, Profesor, Departemen Etnologi, Universitas Negeri Moskow sing dijenengi M.V. Lomonosov.
            Posisi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia lan Universitas Negeri Moskow ing babagan promosi data pseudo-historis palsu kasebut kaget banget.

            Pitakonan muncul babagan apa "bonus" sing ditampa dening sawetara karyawan Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia lan Universitas Negeri Moskow. M.V. Lomonosov nglebokake teken lan jenenge ing dongeng Azerbaijan fiktif sing diarani "sajarah Azerbaijan." "Profesor" kuwi ora ana gunane.
      4. 0
        12 September 2023
        Quote: tawanan
        Kabeh keluhan marang rat Pashinyan. Kabeh mlaku miturut rencana Soros lan Pinov.

        Klaim kanggo sing milih.
      5. 0
        12 September 2023
        ujare ilmuwan politik.

        Miturut Anpilogov, kahanan konflik nduweni kesempatan kanggo nyebar menyang Artsakh lan bagean liyane ing tapel wates karo Armenia.

        "Saka sudut pandangku, Azerbaijan saiki ngrasa impunitas lengkap babagan masalah hubungan bilateral lan Baku ora duwe rem sing bisa nggawa kahanan ing sekitar lapangan Sotskoye menyang sawetara kerangka peradaban.

        Kita weruh yen Baku wis nyetel dalan kanggo resolusi militer saka konflik, sing nuduhake yen kita bakal bisa ndeleng gambar sing padha kanggo Artsakh lan kanggo bagean liyane sing disengketakan ing tapel wates Azerbaijan-Armenia, amarga Baku mung ora duwe rem eksternal internasional. saiki," pracaya pakar.


        Tetep sesambungan.
      6. -2
        12 September 2023
        https://t.me/golos_artsakha
        ----
        Alexander Bordov: "ing tanah Karabakh, rong abad saiki, interpenetrasi lan pengayaan bebarengan saka rong budaya Kristen wis kedadeyan"

        Umume warga Karabakh nganggep awake dhewe minangka pembawa budaya Rusia, tanpa ninggalake budaya Armenia leluhure. Lan iki ndadekake wong Armenian Karabakh luwih sugih ing kabeh pangertèn - uga wong Rusia Karabakh, jenuh karo budaya Armenia.
      7. 0
        12 September 2023
        Ilmuwan politik, tokoh publik Sergei Karnaukhov ing program penulis "Labyrinth Karnaukhov" ing saluran SolovievLIVE

        "Iku sah kanggo nggunakake prinsip internasional, kang disebut Hak bangsa kanggo mandhiri. Ing kahanan iki, wong Artsakh duwe hak kanggo mbela hak kanggo mandhiri dhewe. Kanggo urip nasib, minangka bagéan saka negara utawa independen, sing padha arep kanggo awake dhewe.
      8. 0
        12 September 2023
        Aliyev nggunakake pembantaian minangka cara negosiasi: Luis Moreno Ocampo ing Kongres AS

        "Rembugan bakal ditindakake antarane pelaku pembantaian lan para korban. Sampeyan ora bisa nuntut rembugan antarane Hitler lan wong ing Auschwitz. Iki dudu rembugan. Sampeyan kudu mungkasi Auschwitz lan banjur ngrembug negosiasi. Iki dikandhakake dening mantan jaksa Pengadilan Pidana Internasional Luis Moreno Ocampo ing sidang ing Komisi Tom Lantos babagan Hak Asasi Manusia ing Kongres AS babagan kahanan ing Nagorno-Karabakh.

        "Sampeyan ora bisa melu negosiasi nalika Presiden Aliyev nggunakake pembantaian minangka cara negosiasi. Iku prasaja, "ujare Ocampo.

        Miturut panemune, risiko kasebut yaiku yen AS ngatur rembugan Stapanakert-Baku nalika Presiden Aliyev nggunakake pembantaian lan nyoba nolak pembantaian, bantuan AS ing penolakan pembantaian bisa katon minangka keterlibatan.
      9. 0
        12 September 2023
        Apa sing kedadeyan lan apa sing terus kedadeyan ing Nagorno-Karabakh lan ing sekitare, nggawe aku turu ing wayah wengi.

        Konstantin Zatulin
        Wakil Ketua Pertama Komite Duma Negara babagan Urusan CIS, Integrasi Eurasia lan Hubungan karo Saudara

        ◾️Aku ora ngalami Azerbaijanofobia
        ◾️Azerbaijan cepet-cepet mujudake kepentingane kanthi maksimal, dheweke kasengsem ing wilayah kasebut nanging dudu wong-wong, dheweke ana ing tembung - Nagorno-Karabakh bakal dibuwang.
        ◾️Dheweke nolak anane Karabakh kaya ngono, ngrusak kabeh memori lan istilah konflik Nagorno-Karabakh, sing kalebu ing kabeh dokumen PBB, lan liya-liyane - kaya-kaya ora nate kedadeyan.
        ◾️ Pamrentah Armenia saiki wis nandhatangani yen dheweke nganggep Karabakh minangka masalah internal Azerbaijan
        ◾️ Nuntut wong supaya ninggalake papan sing ora mung bapake, nanging uga mbah kakunge, monumen sejarah sing diarani ilmuwan palsu sampeyan dudu Armenia - Gandzasar, Dadivank, Amaras lan liya-liyane - iki goroh lan para sejarawan ngerti iki.
        ◾️ Azerbaijan lan Turki ora bisa muncul sadurunge runtuh Turkik Khaganate ing Altai, sadurunge ora ana wong Turki ing Turki lan ana populasi sing beda ing Azerbaijan. Wong-wong Armenia manggon ing tlatah iki sadurungé abad kaping 6 Masehi; padha manggon ing kono nalika jaman Alexander Agung (abad kaping 4 SM).
        ◾️ Tuntutan kanggo ninggalake papan kasebut minangka wujud sing rada lemes saka panjaluk sing padha karo wong Turki Muda sing ditindakake ing wiwitan abad kaping 20 kanthi ngusir atusan ewu wong Armenia saka omahe ing wilayah sing duwe jejak saka ngarsane Armenia permanen, autochthonous, dadi kepiye carane aku bisa nyambungake iki ...
      10. 0
        12 September 2023
        https://t.me/golos_artsakha/7474
        Kita maca kanthi TELITI lan DIPIKIRKAN.... Para pengguna forum sing ditresnani - uga TELITI video kasebut ing tautan iki
        https://t.me/golos_artsakha/7437
      11. 0
        12 September 2023
        Azerbaijan ngrasa impunity lengkap - Alexey Anpilogov

        Ilmuwan politik Rusia Alexey Anpilogov menehi komentar babagan kakehan ing tapel wates Armenia-Azerbaijan.

        "Napa Azerbaijan saiki nyoba nyingkirake negosiasi sing diwiwiti babagan status lapangan iki sawise pungkasan perang Karabakh pungkasan lan nyoba ngrampungake kabeh kanthi cara militer? Iku worth pangerten sing simpenan Sotk dumunung cukup menarik, i.e. udakara 30% saka simpenan dumunung ing tlatah Armenia lan 70% liyane ing tlatah wilayah Kelbajar ing Azerbaijan. Angkatan Bersenjata Azerbaijan tekan wates Armenia sing diakoni sacara internasional, nanging ora bener-bener miwiti mbatesi wates miturut kartografi Soviet, lan ana divisi kasebut adhedhasar lapangan.

        Azerbaijan ora kasengsem nggawe divisi beradab ing lapangan iki lan ngeksploitasi bagean lapangan sing luwih penting. Ketoke, pimpinan Azerbaijan wis njupuk kursus kanggo ngowahi tapel wates Armenia sing diakoni sacara internasional. Kanggo Azerbaijan, kepemilikan simpenan kasebut uga dadi kapentingan gedhe, "
        ujare ilmuwan politik.

        Miturut Anpilogov, kahanan konflik nduweni kesempatan kanggo nyebar menyang Artsakh lan bagean liyane ing tapel wates karo Armenia.

        "Saka sudut pandangku, Azerbaijan saiki ngrasa impunitas lengkap babagan masalah hubungan bilateral lan Baku ora duwe rem sing bisa nggawa kahanan ing sekitar lapangan Sotskoye menyang sawetara kerangka peradaban.

        Kita weruh yen Baku wis nyetel dalan kanggo resolusi militer saka konflik, sing nuduhake yen kita bakal bisa ndeleng gambar sing padha kanggo Artsakh lan kanggo bagean liyane sing disengketakan ing tapel wates Azerbaijan-Armenia, amarga Baku mung ora duwe rem eksternal internasional. saiki," pracaya pakar.


        Tetep sesambungan.
      12. 0
        12 September 2023
        Babagan dhiskusi babagan masalah politik, kalebu sing ana hubungane karo penyelesaian lengkap konflik Azerbaijan-Karabakh, kita tansah nandheske perlu kanggo format internasional sing disepakati, ing ngendi sampeyan bisa miwiti nggoleki solusi sing bisa ditrima lan seimbang. bakal njamin tentrem langgeng, adil lan bermartabat.

        Kamentrian Luar Negeri Republik Artsakh, kanthi kerjasama karo struktur sah liyane ing negara kasebut, ngembangake lan ngirim usulan, rekomendasi lan posisi sing relevan babagan proses negosiasi menyang Presiden Republik kanggo dipikirake.
        Kajaba iku, diskusi uga dianakake babagan masalah utama kanthi partisipasi macem-macem pasukan politik lan pembuat keputusan, sawise keputusan sing cocog digawe.

        - Apa garis abang kepemimpinan Artsakh ing negosiasi kasebut? Departemen sampeyan wis nyathet yen rapat-rapat ing wilayah Azerbaijan tanpa ana pihak katelu ora bisa ditampa dening sampeyan. Apa babagan agenda negosiasi? Apa sampeyan siap lan apa sing sampeyan ora siap kanggo ngrembug?

        Wong-wong lan panguwasa Artsakh luwih ngerti rega perdamaian lan rega perang tinimbang wong liya. Kita siyap kanggo ngrembug kabeh macem-macem masalah rumit lan nglarani, kasedhiya yen mesthi lan asil saka rembugan ora predetermined. Lan amarga ana akeh pelanggaran hak-hak individu lan kolektif saka wong-wong Artsakh ing sisih Azerbaijan, jaminan internasional sing jelas kudu ditetepake kanggo mujudake hak-hak warga Artsakh, kalebu hak kanggo nemtokake dhewe.

        - Kepiye sampeyan ngerteni usulan Samvel Babayan, mantan Menteri Pertahanan Artsakh, sing negesake visi negosiasi kasebut?

        Ing proses ngembangake posisi lan keputusan, panguwasa Republik Artsakh tansah nganggep usulan lan sudut pandang saka macem-macem pasukan politik lan tokoh masyarakat. Presiden Republik wis bola-bali lan umum nyatakake yen ana pasukan politik lan tokoh liyane duwe usulan lan visi babagan cara metu saka kahanan sing angel saiki, mula panguwasa mbukak kanggo ngrembug kabeh usulan-usulan sing cukup ing kerangka konstruktif. kerjasama kanggo nggayuh tujuan umum negara lan rakyat.

        - Apa sampeyan bisa nggunakake istilah kasebut minangka "integrasi wong Armenia Karabakh", sing digunakake dening Azerbaijan?

        Kaping pisanan, kudu dicathet yen Azerbaijan nggunakake istilah "integrasi" minangka layar sing didhelikake kabijakan penundukan paksa rakyat Artsakh sing saiki ditindakake saka tanah kelairan sajarah. Mulane, ora mungkin kanggo ngevaluasi istilah tanpa nggatekake tujuan sing digunakake.
        Kita pitados bilih luwih bener kanggo ngomong babagan nemokake formulasi sing bisa ditrima lan seimbang sing bakal dituju kanggo ngembangake solusi sing langgeng lan adil lan bakal nglayani kepentingan donya.
      13. 0
        12 September 2023
        Yen Yerevan ngupayakake kabijakan kanthi luwih tegas, akeh sing bisa dicegah - Stanislav Tarasov

        Ilmuwan politik Stanislav Tarasov ngomentari kahanan kasebut kanthi penculikan telung wong Armenia, pemain bal-balan saka klub olahraga lokal, ing koridor Lachin.

        "Iki minangka crita peteng, sawetara trik sing dilarang. Wong-wong kok diculik, nggawe geger, nggawe motivasi kanggo tumindak sing nyebar, "ujare ahli kasebut.

        Miturut Tarasov, sawetara pasukan katelu bisa uga ana ing mburi tumindak Azerbaijan, amarga Baku dhewe ora entuk manfaat saka akibat politik saka penculikan kasebut.

        "Azerbaijan ngerti banget yen sisih Armenia wis narik kawigaten marang Dewan Keamanan (PBB), dheweke internasionalisasi masalah Karabakh, lan Azerbaijan ora bisa ngowahi kamenangane ing Perang Karabakh II dadi versi kamar. Padha duwe kasempatan kanggo quietly tekan persetujuan karo Pashinyan ing ngarsane sawetara perantara. Ora bisa, ana skandal, tangane dibelenggu kanggo ngeculake skenario kekuwatan lan skenario liyane kanggo mujudake rencana. Mula, ing konteks iki, penculikan minangka provokasi, ora jelas sapa sing entuk bathi, ”ujare ilmuwan politik kasebut.

        Ing wektu sing padha, pakar percaya yen panguwasa Armenia ngupayakake kabijakan sing luwih tegas, bisa uga ana sing bisa dicegah. Nanging, dheweke nyathet yen pejabat Yerevan tumindak kanthi duplikat, wis mundur saka Rusia lan wis nyetel dalan kanggo kerjasama karo Kulon. "Macron lan Biden saiki penting kanggo Yerevan. Iki minangka kliene. Telpon Putin ora bisa dirampungake kanthi cara apa wae. Inggih, saiki wong Armenia kudu pindhah ing bunder dhewe liwat Kulon. Dheweke pengin iki - ayo padha lulus, "ujare Tarasov.
      14. 0
        12 September 2023
        Menteri Luar Negeri Republik Artsakh Sergey Ghazaryan.

        - Apa sampeyan ngakoni manawa upaya Stepanakert lan Yerevan ing tingkat diplomatik bisa meksa Baku mbusak checkpoint ing wilayah Lachin? Apa alat sing ana kanggo iki? Apa sampeyan yakin Baku bakal nuruti panjaluk apa wae tanpa paksaan?

        Parameter lan mode operasi koridor Lachin ditemtokake dening Pernyataan Tripartit tanggal 9 November 2020, sesuai karo paragraf 6 sing komunikasi darat sing ora ana alangan antarane Republik Artsakh lan Republik Armenia ditetepake. Kontrol ing koridor Lachin kudu ditindakake sacara eksklusif dening kontingen penjaga perdamaian Rusia. Nanging, kudu ditekanake yen posisi lan tumindak pihak Azerbaijan pancen bertentangan karo semangat lan surat Pernyataan Tripartit kasebut ing ndhuwur. Ing babagan iki, njamin kepatuhan sing ketat lan ora diragukan dening Azerbaijan karo kabeh persetujuan sing ditindakake ing kerangka Pernyataan Tripartit, kalebu ing koridor Lachin, dadi tugas sing penting. Kanggo nggayuh tujuan kasebut, perlu kanggo nggabungake upaya ora mung Stepanakert lan Yerevan, nanging uga para peserta ing Pernyataan Tripartit sing bener-bener kasengsem kanggo njamin stabilitas lan netepi kewajiban sing wis ditemtokake.

        Kajaba iku, aktor internasional sing nampa Pernyataan Tripartit lan saiki ndeleng minangka landasan arsitektur keamanan saiki ing wilayah kasebut uga kudu nindakake bagean kanggo njamin stabilitas wilayah kasebut.

        Pernyataan tripartit, sing ditandatangani tanggal 9 Nopember 2020, ora nuduhake anané Azerbaijan ing koridor Lachin, lan uga ngleksanani fungsi kontrol. Sudut pandang iki dikonfirmasi dening Menteri Luar Negeri Federasi Rusia tanggal 28 Februari 2023, sing, sawise rapat karo mitra Azerbaijan, kanthi jelas nandheske manawa nggawe checkpoints ing koridor Lachin ora kasedhiya ing Tripartite. Pranyatan. Keputusan sing sah saka Pengadilan Internasional ngonfirmasi kewajiban Azerbaijan kanggo "njamin obahe wong, kendaraan lan barang sing ora ana alangan ing sadawane koridor Lachin ing loro arah," sing ora kalebu papan papriksan ing koridor Lachin.

        Wiwit penutupan koridor Lachin - pisanan kanthi pretext "eko-protes", lan banjur kanthi sepihak nggawe pos papriksan tanggal 23 April sing nglanggar Deklarasi Tripartit - Azerbaijan wis terus-terusan nyoba kanggo mutusake hubungan jero alam sing ana. wong Artsakh karo Armenia, depriving wong saka identitas, swasembada lan kesempatan kanggo pembangunan. Azerbaijan kanthi sistematis lan sistematis nggawe kahanan urip sing ora bisa ditanggung ing Artsakh kanggo meksa wong-wong Artsakh nampa syarat ultimatum.

        Watesan koridor Lachin lan ngetrapake posisi Azerbaijan marang wong-wong Artsakh liwat kelaparan lan paksaan minangka bagean saka kabijakan pembantaian Baku resmi. Akibate, kita ngomong babagan tanggung jawab komunitas internasional lan, pisanan kabeh, aktor global kanggo nyegah kejahatan pembantaian lan kita nerusake saka kasunyatan manawa negara lan organisasi kasebut duwe sumber daya lan alat sing cocog kanggo nyegah kejahatan kasebut marang manungsa. . Muga-muga dheweke bakal nggunakake macem-macem kemungkinan supaya ora ana akibat bencana.
        Aku pengin nandheske maneh yen nyegah pembantaian ora mung hak, nanging uga kewajiban kabeh anggota masyarakat internasional.

        - Apa ana klompok pejabat tartamtu ing Stepanakert sing tanggung jawab kanggo nindakake negosiasi karo pihak Azerbaijan?

        Wiwit pungkasan permusuhan ing 2020, liwat mediasi Federasi Rusia, rapat-rapat dianakake sacara periodik antarane pihak Artsakh lan Azerbaijan, sajrone sawetara masalah teknis lan kamanungsan dibahas, kalebu pemugaran infrastruktur penting.
    2. +1
      12 September 2023
      Wong-wong mau bakal nembak prajurit belang ing kana, lan iki bakal dadi alesan kanggo kekacoan. Mulane latihan kasebut direncanakake. CIA saiki milih calon. Banjur rencana perang bakal nuduhake yen sing utama yaiku mlebu ing wilayah kasebut.
    3. +1
      12 September 2023
      Ora mung Rusia sing ana ing CSTO, nanging kenapa ora ana keluhan marang Kazakhstan? CSTO kudu nglindhungi kapentingan militer asosiasi iki, nanging latihan karo mungsuh, apa jenis sekutu aneh? Ora jelas apa sing bakal dikalahake Rusia yen Armenia mandheg dadi sekutu?
    4. -1
      12 September 2023
      lan ing ngendi padha mlayu sambat? menyang PBB Den Haag?...menyang Kedutaan Besar AS? kita lali APA? Apa ora getih Rusia diwutahake maneh kanggo wong Armenia?
      1. Komentar wis dibusak.
    5. 0
      12 September 2023
      Pernyataan aneh dening penulis artikel babagan sapa sing kudu nulungi miturut persetujuan CSTO. Perjanjian kasebut sah kanggo pertahanan negara sing melu. Ora ana sing nyerang Armenia. Sah, iki nindakake operasi militèr ing tlatah Republik Artakh sing ora diakoni, sing muncul ing tlatah Azerbaijan. Miturut persetujuan iki, Rusia ora kudu mbantu Armenia kanthi cara apa wae. Kaya Armenia Rusia, sing sah nindakake pertahanan militer, dudu perang pertahanan.
    6. -2
      12 September 2023
      Kutipan saka Twilight Elf
      lan ing ngendi padha mlayu sambat? menyang PBB Den Haag?...menyang Kedutaan Besar AS? kita lali APA? Apa ora getih Rusia diwutahake maneh kanggo wong Armenia?

      Rungokake, sampeyan, wong Rusia sejati kanthi julukan Anglo-Saxon - kanggo informasi sampeyan: ARMENIAN uga akeh getih (lan saiki mudhun ing sisih lor) kanggo Rusia ... Sadurunge ngomong, pikirake dhisik. .
      1. +1
        14 September 2023
        Iku dudu wong Armenia iki, nanging sing beda!
        Ora ana gunane kanggo mateni wong-wong Armenia saiki minangka wong-wong sing berjuang kanggo USSR lan Rusia Tsarist.
        Wong-wong iki ora duwe wektu kanggo perang kanggo Armenia ... bisnis, dhuwit, bisnis!!!
    7. 0
      12 September 2023
      Kutipan saka Seal


      Adhedhasar andharan ing ndhuwur, bisa didudut yen wong Armenia iku dudu asli Asia Minor, utamane Kaukasus Kidul.

      -----
      https://noev-kovcheg.ru/mag/2019-08/6665.html
      Aku nerbitake mung PART OF THE ARTIKEL, nanging maca lengkap ing kaca ndhuwur
      ---------
      Kepiye fakta sejarah dipalsukan ing Azerbaijan modern

      Analisis riset historis anti-Armenia modern dadi salah sawijining unsur riset babagan sejarah Armenia lan kudu digatekake. Nanging, ilmu resmi arang ndemek topik iki amarga alasan lan kahanan tartamtu. Kanggo ngrembug inti saka masalah, tarik kesimpulan lan kesimpulan, analisis ringkesan ringkes saka karya iki perlu. Iku angel overestimate pentinge rebuffing Turki-Azerbaijani falsifications, cathetan ing babagan iki direktur Institut Sejarah Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional Republik Armenia A.A. Melkonyan Ing Républik Azerbaijan modhèrn, mlebu wilayah wétan Armenia menyang Kakaisaran Rusia diakoni, kalebu ing tingkat negara, minangka musibah paling gedhe. "Kanthi perjanjian Gulistan lan Turkmanchay sing ditandatangani ing taun 1813 lan 1828," kita maca ing dekrit Presiden Republik Azerbaijan, "pembubaran rakyat Azerbaijan, redistribusi tanah kita wiwit ..., pemukiman maneh sing akeh banget. Armenian menyang tanah Azerbaijan ditindakake. ...Propaganda gagasan "Armenia Agung" diwiwiti ..., program-program skala gedhe ditindakake kanthi tujuan nggawe sejarah palsu saka wong Armenia." Pancen angel dipercaya manawa tembung kasebut dadi pimpinan negara berdaulat modern, sing sejatine ngidini redivision wates karo kabeh akibat sing bakal ditindakake.

      Akeh pengarang ilmiah lan pseudoscientific Azerbaijan modern miwiti karya kanthi argumen sing dawa yen sejarah ora kena distorsi. Mangkono, Musa Gasimli, ing introduksi monograf "Anatolia lan Kaukasus Kidul ing 2014-1729: kanggo nggoleki bebener sajarah" sing diterbitake ing 1920, nulis babagan iki kanthi dawa. "Sejarah kudu ditulis kaya saiki; bebener ora bisa ditampilake kanthi ngapusi ... yen ora, keadilan pendekatan sejarah bakal ilang."

      Nanging, wis ana ing paragraf sabanjure, dheweke nyimpulake: "Amarga owah-owahan pratelan sing dibutuhake saka wong Armenia menyang politik, riset sing jero dibutuhake adhedhasar dokumen sejarah sing nggambarake kasunyatan pembunuhan atusan ewu wong Turki. Azerbaijan, diusir saka omah-omahé kanggo ngrampungake "pitakonan Armenia." Tanpa ngrujuk menyang dokumen sajarah tartamtu, penulis ngomong babagan "klaim teroris Armenia marang Turki", babagan "fiksi pembantaian, sing digunakake minangka sarana kanggo meksa Turki." Lan ing ngisor iki Gasimly nulis maneh babagan obyektivitas sing paling dhuwur, babagan ilegalitas nyalahake sejarah.

      Monograf Firuz Kazemzadeh ngemot pratelan sing padha karo obyektivitas sejarah. Dheweke malah ngidini sawetara tuduhan marang Azerbaijan: "... Ing sawetara kasus, ketoke, wong Azerbaijan sing pisanan mbukak geni, ing liyane - wong Armenia." Banjur dheweke nyerang Armenia: "Armenia wis ngungkapake sifat-sifat negara imperialis sing gedhe, nggawe panjaluk sing akeh banget marang Turki, lan miwiti perang karo Georgia." Lan kanthi mangkono nerangake manawa pabrik grist kasebut asale: "Wong Armenia ngremehake vitalitas bangsa Turki lan tekad."

      Pengarang Kh. Vedieva lan R.A. Huseyn-zadeh malah ora ndalang obyektivitas lan, tanpa argumentasi utawa alesan, nerusake "ing fly" kanggo "ngekspos wong Armenia." Ing wektu sing padha, padha nyoba kanggo ndhukung, kadhangkala terus terang khayal, gagasan karo kuotasi saka karya sejarawan Armenian misuwur, extracting phrases individu saka karya.

      Iki "sejarawan" nyoba kanggo mbuktekaken teori "pendatang anyar" saka wong Armenia. "Kaping pisanan, leluhur wong Armenia manggon kanthi tenang ing Lembah Thracian, sareh, dheweke kejiret dening nomads Cimmerian, nyekel wong-wong mau ing gerakane ing sisih wétan, katelu, tanpa nemoni alangan, tekan Kaukasus, kaping papat, padha tetep. ana ing kono minangka bangsa allochthonous." Argumentasi "Kuwat" langsung ditampilake: mayoritas wong Armenia manggon ing diaspora gedhe; basa iku lan tetep Indo-Eropah lan ora kagungane kulawarga basa Kaukasia; ana faktor liyane. "Akibate," penulis terus nemokake, "sawetara wong Armenia pindhah menyang Kaukasus, utamane menyang wilayah kidul, kalebu Azerbaijan, ing ngendi dheweke nguwasani tanah Azerbaijan asli."

      Minangka argumentasi utama babagan "anyar" wong Armenia, dheweke nyebutake tembung saka sejarawan Armenia K.N. Yuzbashyan saka karyane "Negara-negara Armenia ing jaman Bagratid lan Bizantium ing abad ka-30-XNUMX": "... kahanan sing berkembang ing Armenia ing sangisoré pamrentahan manca meksa wong Armenia ninggalake tanah air." Sawise dijupuk saka tembung "Cathetan Perjalanan" Simeon Lekhatsi sing cocog, miturut panemune, Kh. Vedieva lan R.A. Huseyn-zade uga nggunakake dheweke minangka argumentasi: "Ing abad XIII-XVIII, XNUMX pemukiman Armenia muncul ing Ukraina Kulon wae." Ing wektu sing padha, jelas yen ing kasus loro kasebut, tembung-tembung ilmuwan Armenia ora ana hubungane karo pernyataan babagan pendhudhukan tanah sajarah Azerbaijan dening wong Armenia lan "kedatangan anyar" saka wong Armenia.

      Penulis argue yen tesis "new rawuh saka Armenians" ditrapake ora mung kanggo wilayah Azerbaijan modern, nanging uga kanggo Iran, kang Baku ditetepake minangka "Azerbaijan Kidul". Kaya sing kita deleng, encroachment ing wilayah negara tetanggan sing berdaulat mboko sithik dadi pakulinan. Sauntara iku, dikenal ing jaman kakuwasan Safavid ing abad kaping 1918-XNUMX, wilayah Azerbaijan modern minangka provinsi ing ngendi, kanggo tujuan manajemen efektif, gubernur diangkat lan khanates diadegake. Perlu dieling-eling yen sawise proklamasi Republik Azerbaijan ing taun XNUMX, Tehran nyatakake protes diplomatik resmi amarga negara kasebut diwenehi jeneng wilayah sajarah Iran.

      "Armenia Kaukasia," Vedieva lan Huseynov nyimpulake, "yaiku tanah kelairan wong Armenia, digawe sacara artifisial. Iku katon ing tanah Azerbaijan. Salajengipun, penulis ngaku yen "nenek moyang wong Armenia minangka wong anyar saka Eropah Kulon," lan mbantah tesis dhewe babagan asal Balkan saka Armenia. Ing kene dheweke wis katon minangka etnografer profesional. Ngarujuk marang kamus ensiklopedia Brockhaus lan Efron, penulis nyatakake yen wong Armenia diklasifikasikake minangka "pribumi Kaukasia" (sanajan asal saka wong Armenia sing ora Kaukasia kasebut ing ndhuwur). "Ing tembung liyane," tulis Vedieva lan Huseynov, "Armenia iku allochthon, ora kaya Azerbaijan, Georgia, Abkhazia, Circassians, Avars, Lezgins lan autochthon asli liyane ing wilayah kasebut."

      Argumentasi ing ngisor iki, amarga absurditase, bisa ditinggal tanpa komentar. Pranyata wong Armenia nggawa menyang Kaukasus ora mung "basa Indo-Eropa sing unik kanggo wong-wong mau," nanging uga penyakit ing wangun "penyakit periodik utawa Armenia." "Penyakit iki," dheweke nyimpulake, "ora ana jeneng." Nanging dheweke langsung nyebutake gejala penyakit iki, sing ora dingerteni kanggo obat modern: "Iki minangka penyakit sing relatif langka, sing ditemtokake sacara genetis sing umume ana ing antarane wong-wong ing cekungan Segara Ireng, utamane ing antarane wong Armenia, Yahudi, Arab - kanthi tembung, ing antarane. Semit lan mung ing 6% kasus ing antarane warga negara liyane."

      Salajengipun ing monograf, penulis sepisan maneh mbantah tesis utama babagan "kedatangan anyar" wong Armenia ing Kaukasus, kanthi argumentasi yen "klompok etnis Armenia dikembangake ing wilayah sing dilokalisasi dening wong Armenia, ing Dataran Tinggi Armenia." Ing kasus iki, padha ngrujuk marang karya G.A. Kapantsyan, I.M. Dyakonova, B.B. Piotrovsky. Kaya ing kasus sadurunge, referensi iki ora mung ora ana hubungane karo topik iki, nanging uga mbantah tesis babagan "alien" saka Armenians. Mangkono, penulis nulis yen wong Armenia muncul ing wilayah Azerbaijan Lor, ing Kaukasus minangka asil likuidasi negara Armenia ing abad IV, VI, XI, XIV.

      Sejarawan Musa Gasimli wis mikir ing skala sing luwih gedhe. Minangka peneliti, ahli basa, ahli etnografi, pembela Kakaisaran Ottoman, dheweke mbukak "kepalsuan" wong Armenia. Referring kanggo sawetara alesan kanggo Peter I, uga claims sing Armenians "teka" ing Kaukasus. "Anatolia lan Kaukasus Kidul dudu tanah kelairan sejarah wong Armenia; dheweke ora duwe negara merdika ing kene, "ujare Musa Gasimly. Disebutake kanthi kategoris yen "wiwit jaman Peter I, tsarisme ngenalake ekspresi "Baku, Azerbaijan". Judhul kanggo bagean saka monograph kang maca: "Transfer saka Irevan kanggo Armenians minangka ibukutha", "Apa Azerbaijan ditampa minangka bali kanggo integritas sawijining", etc.


    8. 0
      12 September 2023
      Sapa sing peduli apa sing bakal kelakon karo pengkhianat ARMEN, wong Turki lan Azerbaijan bakal kangen. Dheweke ora diwenehi apa-apa liyane. Iku wektu kanggo misahake gandum saka chaff
    9. +1
      12 September 2023
      Aku isin takon, apa sing ditindakake wong Armenia marang wong Azerbaijan sing manggon ing Nagorno-Karabakh? Wong-wong Azerbaijan iki lunga menyang ngendi? Lan kenapa wong Armenia saiki wiwit wedi karo pembersihan etnis? Lan nalika padha nindakake metu piyambak, padha nindakake iku tanpa wedi.
    10. +1
      14 September 2023
      Kita mbokmenawa kudu cepet-cepet nelpon NATU lan nuntut penyebaran pasukan kanggo pertahanan Karabakh, bener, Nikol?!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"