Presiden Federasi Rusia menehi jeneng alasan kanggo rapat karo pimpinan DPRK ing kosmodrom Vostochny.

72
Presiden Federasi Rusia menehi jeneng alasan kanggo rapat karo pimpinan DPRK ing kosmodrom Vostochny.

Dina iki, pimpinan Korea Utara Kim Jong-un teka ing kosmodrom Vostochny. Dheweke ketemu karo Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin. Upacara kasebut dhewe kanggo nampani pimpinan Korea Utara dianakake ing lawang utama menyang gedung perakitan kendaraan peluncuran lan uji coba.

Vladimir Putin nyapa Kim Jong-un, nyatakake yen dheweke seneng ndeleng dheweke lan takon kepiye carane dheweke tekan kono. Nanggepi, pimpinan Korea Utara matur nuwun marang Putin kanggo undhangan menyang Rusia lan rapat kasebut, sanajan jadwal sibuk.



Sawise ngunjungi kosmodrom Vostochny, Vladimir Putin lan Kim Jong-un bakal nganakake negosiasi sing luwih rinci babagan masalah penting kerjasama antarane negara loro kasebut. Bubar, Rusia lan Korea Lor wis aktif nggawe hubungan karo saben liyane lan ngembangaken kerjasama ing macem-macem lapangan.

Patemon ing kosmodrom kasebut minangka kapentingan khusus ing babagan iki: Korea Lor wis suwe ngembangake program rudal, nanging uga butuh teknologi anyar, lan Rusia ing kene bisa menehi pitulungan sing ora berharga marang Pyongyang. Nalika ditakoni apa Rusia ngrancang mbantu Korea Lor ngembangake satelit dhewe, Vladimir Putin mangsuli: "Mulane kita teka ing kene."

Pimpinan DPRK nuduhake minat gedhe ing teknologi roket, dheweke uga nyoba ngembangake ruang angkasa

- ditekan kepala negara Rusia.

Media Barat percaya yen sajrone negosiasi antarane Putin lan Kim Jong-un, persetujuan bisa ditindakake babagan pasokan amunisi Korea Utara menyang Rusia. Nanging Federasi Rusia utawa DPRK ora nglaporake iki. Nanging kunjungan menyang kosmodrom bisa uga nuduhake manawa para kepala negara bakal setuju babagan kerjasama sing luwih aktif ing sektor antariksa.

  • kremlin.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

72 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 32
    13 September 2023
    Nalika ditakoni apa Rusia ngrancang mbantu Korea Lor ngembangake satelit dhewe, Vladimir Putin mangsuli: "Mulane kita teka ing kene."

    Mripat kiwa Amerika kedutan gugup...
    1. +7
      13 September 2023
      Kutipan saka Msi
      Mripat kiwa Amerika kedutan gugup...

      Mripat Amerika ing pasuryan Chumaded tansah ditutup - lagi turu.
      1. +5
        13 September 2023
        Iki minangka Ketua Fuchs miturut Ilf lan Petrov. Tampilan ing kana beda banget. Lan sing iki bisa uga setengah turu
    2. +7
      13 September 2023
      Kutipan saka Msi
      Nalika ditakoni apa Rusia ngrancang mbantu Korea Lor ngembangake satelit dhewe, Vladimir Putin mangsuli: "Mulane kita teka ing kene."

      Mripat kiwa Amerika kedutan gugup...

      Iki minangka signalmen Barat, amarga saka pakulinan dheweke menehi tandha marang wong kiwa lan tengen. "Kita ngirim sinyal sing jelas menyang Putin (Rusia, Belarus ...)."
      1. +5
        13 September 2023
        Cetha, pasukan bersenjata DPRK, kanggo mengeti rapat bersejarah loro pimpinan nuklir, menehi salam (wengi) kanthi rong rudal balistik menyang segara! Nganti saiki, ora ana hulu ledak sing nyata. Mungkin kita uga kudu menehi salam karo rong ICBM, nanging ngelingake Biden luwih dhisik supaya dheweke ora ngalami alangan.
        1. +8
          13 September 2023
          Wis wektune kanggo ngilangi kabeh sanksi saka DPRK, nggawe perdagangan, kerjasama ekonomi lan militer-teknis, lan nggawe aliansi militer. prajurit
    3. +9
      13 September 2023
      Mripat kiwa Amerika kedutan gugup...

      Luwih kamungkinan, sphincter dumadakan lan spasme banget ...
    4. +1
      13 September 2023
      Kutipan saka Msi
      Mripat kiwa Amerika kedutan gugup...

      Lha, durung ana apa-apa! Yen ing wektu sing padha tandha-tandha diare lan enuresis ora katon! ya
    5. +1
      13 September 2023
      Luwih kamungkinan antarane Korea Kidul lan Jepang. Nanging Amerika uga jelas tegang. ngguyu
    6. +1
      13 September 2023
      Kutipan saka Msi
      Mripat kiwa Amerika kedutan gugup...

      Ora temenan. Kemungkinan sing coklat wis nyusut nganti ukuran mouse ... ngguyu
  2. +9
    13 September 2023
    Pimpinan Korea Utara Kim Jong-un teka ing Vostochny Cosmodrome dina iki

    Yen foto karo Putin saka rapat kasebut, elinga yen Kamerad Eun mung sumringah.
    1. + 21
      13 September 2023
      Iku logis yen dheweke lan negarane ngenteni wektu sing bersejarah. Ngelingi manawa sebagian besar Korea Lor minangka pegunungan, bagean cilik sing cocog kanggo tetanèn rusak amarga perang pungkasan, hubungan ekonomi normal penting banget.
      Nah, yen ana sing ngelingi. Dheweke duwe latihan militèr biasa ing kono kanthi jumlah meriam meriam sing epik, sing biasa digeguyu, nanging saiki bisa ditindakake.
    2. +5
      13 September 2023
      Kutipan saka Msi
      Pimpinan Korea Utara Kim Jong-un teka ing Vostochny Cosmodrome dina iki

      Yen foto karo Putin saka rapat kasebut, elinga yen Kamerad Eun mung sumringah.

      Mesthine, sadurunge rapat antarane Putin lan Eun, kabeh masalah dhasar dibahas lan dirampungake.
    3. + 15
      13 September 2023
      Kayane dheweke pungkasane entuk apa sing paling dibutuhake. Bahan bakar lan pelumas lan pupuk. We duwe loro ing akeh, lan kita ora ngerti apa apa karo wong-wong mau. Nanging, mesthine, wong Juche mesthi ora bakal nyerahake bahan mentah lan teknologi liyane.
    4. +6
      13 September 2023
      Kenapa Eun tidak bersinar? Saiki, yen sampeyan menang milyar rubel ing lotre, sampeyan uga bakal sumunar! Kesempatan mbukak kanggo dheweke sing mung bisa ngimpi!
      1. 0
        13 September 2023
        Apa bisa outsourcing dheweke kanggo nyewa dheweke dadi Menteri Pertahanan? Aku bakal nandur modal sawetara atus kilorubles (tinimbang organizer fishing kita) ...
  3. +8
    13 September 2023
    Apa Rusia ngrancang mbantu Korea Lor ngembangake satelite dhewe?

    ***
    - Lan ora mung satelit ...


    ***
    1. + 17
      13 September 2023
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Apa Rusia ngrancang mbantu Korea Lor ngembangake satelite dhewe?

      ***
      - Lan ora mung satelit ...


      ***

      toleransi Korea Utara, integritas, kasetyan kanggo idea sing, wedi ... siji mung bisa ngujo.
      1. +7
        13 September 2023
        Iki umume sifat-sifat komunis sing sejatine.
        1. +4
          13 September 2023
          Wong Amerika duwe ujaran sing ora ana gunane sing dirancang kanggo nuduhake rasa bangga nasional, sing ing terjemahan Rusia kaya mangkene: "Yen Amerika Serikat ngirim kapal induk ing endi wae (ing misi tempur), ora bakal bali." Kita dudu ahli babagan sejarah sing paling anyar, nanging umume, ujar kasebut ora lair saka ngendi wae.
          Nganti 2017 kedadeyan.

          Sebanyak telu operator pesawat (Nimitz, Ronald, Vinson) mangkat kanggo nenangake Kim, nanging nalika intelijen Amerika menehi ramalan yakin yen Kim mesthi bakal nyerang minangka respon,
          Padha bali menyang omah kanthi tenang lan tanpa swara.

          Diterusake saka MIG Rusia
          Enem taun kepungkur, 3 Juni 2017
  4. +4
    13 September 2023
    Media Barat percaya yen sajrone negosiasi antarane Putin lan Kim Jong-un, persetujuan bisa ditindakake babagan pasokan amunisi Korea Utara menyang Rusia.

    Inggih, cepet-cepet, babi ... cepet-cepet manggoni plot kanggo sampeyan lan sanak-sedulurmu ing cedhak Kiev ... ing kuburan.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +5
      13 September 2023
      TSIPSO tiba-tiba mati: manual "mobilisasi" durung dikirim ...
  5. -13
    13 September 2023
    Vo menehi penjamin.
    Kaping pisanan, dheweke ndhukung sanksi PBB marang DPRK. Ana macem-macem embargo ...
    Lan saiki, sanalika amunisi dibutuhake, dheweke langsung dadi kanca paling apik saka komunis Korea!
    1. +8
      13 September 2023
      Ing kana, sanksi mung ditindakake kanggo penampilan. Padha ora tau ana. Saiki mung ana tingkat interaksi sing beda sing ditawakake.
  6. +6
    13 September 2023
    Kanggo sawetara alesan aku eling buku E. Grant "Seleksi ora wajar". Sebagean, nalika stasiun ruang angkasa Korea sing dibangun dening Federasi Rusia kanthi pendanaan China wiwit tiba ing wilayah AS ...
  7. + 13
    13 September 2023
    Dhumateng pimpinan DPRK Kim Jong-un ingkang paling kula hormati...kanthi kondisi sanksi global marang negarane, dheweke kasil nggawe tameng nuklir kanggo negarane...saiki wis nguwasani kapal selam strategis...baleni maneh. sukses USSR, ngormati marang.
    1. +3
      13 September 2023
      Lan Korea Lor ora nate lali marang sapa sing duwe utang kamardikan.
  8. +4
    13 September 2023
    Kita ketemu lan ngobrol ...
    Kita ketemu, setuju lan mutusake ...
    Kita ketemu, sarujuk, mutusake akeh lan saiki kabeh bakal owah, kanggo kepentingan negara / rakyat, lan kanggo mungsuh ... ora peduli.
    Apa pilihan, apa sing bakal kelakon?
    1. +5
      13 September 2023
      Sing utama yaiku "mungsuh" nguyuh banyu sing nggodhok amarga iki wassat banjur kita bakal ngerti
    2. +2
      13 September 2023
      Apa pilihan, apa sing bakal kelakon?
      ...karepmu Vitya sing ora dimangerteni...nggawe blok militèr wetan lagi rame-rame..mbok Iran melu..kabeh negara sing duwe baton nuklir iku apa. iku?
  9. +4
    13 September 2023
    Quote: Obi Wan Kenobi
    saiki, sanalika amunisi dibutuhake, dheweke langsung dadi kanca paling apik saka komunis Korea!

    Dadi kita duwe tentrem lan kekancan karo komunis Cina...Kanca MAO mbokmenawa muter ing kuburan kanthi kaget.
  10. +8
    13 September 2023
    Ing kahanan saiki, tekane Comrade Kim Jong-un menyang Rusia minangka acara sing penting, kalebu. kanggo West, kang gemeter nonton apa mengkono nyoba kanggo njelasno saben rinci sethitik. Dheweke paling prihatin babagan kemungkinan (mratelakake panemume) pasokan amunisi saka DPRK, sanajan iki mung masalah internal loro negara kasebut. Kapentingan ing ruang angkasa saka pimpinan Korea bisa dingerteni - dadi kekuwatan ruang angkasa sing lengkap minangka perkara sing terhormat. Ing 2012, DPRK kasil ngluncurake satelite, nanging bantuan tambahan lan teknologi anyar ora bakal lara.
  11. +8
    13 September 2023
    We nemokake panggonan kanggo ketemu, Vostochny Cosmodrome iku banget panggonan ngendi sampeyan bisa ngirim pemimpin Rusia lan DPRK cabang palm tentrem saka Amerika Serikat, yen sampeyan ora nampa, kita bisa ngirim liyane. apa sing dimaksud kosmodrom?simbolis?!!! ngguyu
  12. +1
    13 September 2023
    Kutipan saka roket757
    Apa pilihan, apa sing bakal kelakon?

    Iblis ngerti ... subyek rembugan ora dingerteni. opo
    1. +7
      13 September 2023
      Sing paling penting yaiku apa sing bakal ditindakake negosiasi kasebut.
      Isih, rembugan antarane loro pemimpin nyata, kepala negara, sabenere antarane sing MUTU!!! Iki serius lan bisa uga ora owah akeh ... Ana sing kudu dipikirake, mbok menawa kita bakal weruh apa sing disepakati.
      Mung ngenteni lan ndeleng.
  13. -10
    13 September 2023
    Aku wis cukup weruh iki ing 30 taun..... .. Kanggo sawetara alesan aku kelingan frase abadi Chernomyrdin: "We wanted sing paling apik...."
  14. +7
    13 September 2023
    Aku ora ngerti apa persetujuan praktis bakal ana, nanging rapat iki worth nyekeli mung kanggo trolling saka Westerners ing Vostochny Cosmodrome. Oh, aku pengin nambah Kuba menyang persamaan iki.
  15. -5
    13 September 2023
    Aku ora ngerti apa jenis simbolisme ana, nanging anyar "Luna-25" diluncurake saka Vostochny ... aran
    Nanging, "piranti" kasebut rampung ing / (marang) rembulan .... Dadi mung masalah "kekuwatan hulu ledak" ... nglirik
  16. -5
    13 September 2023
    Inggih, kabeh mantan mitra kita, kurang trampil ing eksplorasi ruang angkasa, wis nyusul kita, China lan India. Wong Korea Lor uga bisa digawa munggah.
  17. -3
    13 September 2023
    Bolsheviks lan Komunis diudhek ing kuburan. Komunis setya marang mungsuh kelas.
    1. +2
      13 September 2023
      Lha... sampeyan ora kudu nglakoni.
      Komunis (kaya petugas keamanan) ora tau dadi mantan. )
    2. +6
      13 September 2023
      Bolshevik lan komunis I.V. Stalin bebarengan karo Churchill lan Roosevelt.
  18. +2
    13 September 2023
    Mungkin luwih apik kanggo nambah rasi lintang satelit sampeyan? Lan saiki malah ora nyekel nganti sepuluh saka USSR. Nalika Amerika secara harfiah ngisi orbit karo satelit inspeksi militèr, ora kanggo sebutno liyane, mung Starlink wis Hung sawetara ewu, lan China ing ndhuwur, kita ora bisa maneh nyekel karo iku saka segi jumlah lan kualitas.
    1. +1
      13 September 2023
      Ngelingi kemungkinan ... lan kasunyatan manawa orbit kasebut dudu karet ...
      Aku bakal miwiti "thinning metu" sing wis ana.
      1. 0
        13 September 2023
        Sing saiki biyen padha biyen... radishes, ing tembung.
  19. +3
    13 September 2023
    Nanggepi patemon antarane Putin lan Kim Jong-un, Biden cepet-cepet ninggalake panggung lan metu saka lawang sing salah......................
  20. -3
    13 September 2023
    Kutipan saka ALARI
    Komunis setya marang mungsuh kelas.

    Ya opo Marx lan Engels ora nate ngimpi babagan iki ... Aku malah ora ngerti apa sing kudu diomongake ... kontradiksi iki ora cocog karo "Ibukutha" sing abadi.
    1. +2
      13 September 2023
      Iku mathuk sampurna. Sampeyan bakal ngelingi Lenin: "Kapitalis dhewe bakal ngedol tali sing bakal digantung." ngguyu
      1. -5
        13 September 2023
        Apa iki tandha yen kita isih kudu ngrampungake Kim sadurunge dheweke nggantung kita?
        1. 0
          13 September 2023
          Apa iki tandha yen kita isih kudu ngrampungake Kim sadurunge dheweke nggantung kita?
          Ahahahaha. Iki kasunyatan atos. Elinga karo sapa wong-wong sing nurtured Hitler lan karo kabeh kekuatan sing insulted wong-wong mau marang USSR sekutu karo wong-wong mau! Anti-komunis lan Russophobes paling galak. Napa kapitalis "kita" luwih elek tinimbang Anglo-Saxon? Kajaba iku, Korea Lor, kanthi contone, nuduhake kauntungan saka sistem ekonomi. Federasi Rusia ora bakal bisa berkembang ing kahanan kaya mengkono, amarga kudu ngenalake hukum militer, kaya Anglo-Saxon sing padha ing Perang Dunia II.
          1. -2
            13 September 2023
            Kutipan saka AKuzenka
            Kajaba iku, Korea Lor, kanthi contone, nuduhake kauntungan saka sistem ekonomi.

            Inggih, punika kauntungan. Tingkat konsumsi ana luwih murah tinimbang ing Rusia.
            Nanging ya, aku ngerti yen DPRK mung sekutu situasional kanggo kita. Anane ing jangka panjang ora ana gunane kanggo sapa wae.
            1. 0
              13 September 2023
              Nanging ya, aku ngerti yen DPRK mung sekutu situasional kanggo kita. Anane ing jangka panjang ora ana gunane kanggo sapa wae.
              Kabeh sekutu iku kahanan, ora ana liyane. Dene anane DPRK, nduweni panemu dhewe-dhewe marang piwulange Marx, Engels lan Lenin lan dalane dhewe-dhewe. Saiki, dheweke nuduhake salah sawijining cara sosialisme, sing dhewe penting. Sawise kabeh, sampeyan kudu setuju yen ora ana sosialisme ing USSR, mesthi ora ana kamenangan ing WWII. Amarga negara kasebut ambruk lan mung konsolidasi masyarakat ing babagan gagasan kesetaraan sosial sing bisa mbangun lan nggunakake industri kanthi luwih efisien tinimbang sistem kapitalis Reich Katelu, sing kalebu kabeh Eropah. Ana luwih akeh industri lan spesialis lan pakan meriam ing kana. Nanging dheweke kalah, amarga wong-wong USSR ngrasakake cara sing angel bedane antarane sapi sing ora duwe daya ing kapitalisme lan wong sing kerja ing wiwitan sosialisme. Nanging, ora rahasia manawa Federasi Rusia isih ana minangka negara mung amarga dhasar sing digawe USSR. Amarga akeh sing nindakake kabeh kanggo mesthekake yen Federasi Rusia ilang. Lan padha terus nglakoni.
              1. 0
                13 September 2023
                Ya, aku ora ngerti, aku ora ngerti yen konsolidasi babagan sawetara ide mbantu ing kene. Ya, sistem ekonomi sing efektif ing kahanan perang - ora ana gunane kanggo nolak. Plus persiapan sing ditargetake. Mbalik ing awal 30-an, Stalin mbatesi periode: 10 taun. Lan wiwit nyiapake, nyadari apa sing nunggu dheweke. Uga faktor penting, aku.
  21. -6
    13 September 2023
    Rusia pengin RD250 (mesin roket SS18 Setan) sing digawe dening Korea Lor, sing didol (utawa didol kanggo resep-resep masak sing nggegirisi) dening wong Ukrainia? am
  22. -1
    13 September 2023
    Kutipan saka Msi
    Pimpinan Korea Utara Kim Jong-un teka ing Vostochny Cosmodrome dina iki

    Yen foto karo Putin saka rapat kasebut, elinga yen Kamerad Eun mung sumringah.

    Dheweke meh tansah cemlorot.
  23. 0
    13 September 2023
    Wong Juche bisa ngganti diagram lan sampel Geranek. Korea Kidul tuwin Jêpan wontên ing sacelakipun, sanès-sanèsipun sagêd ngêdêgakên rêmbagipun, manawi wontên ingkang kedadosan, lajêng sami tirani tuwin ngipi elek kalihan Geranka punika, ngantos botên sagêd. Lan padha bisa nguwasani saka komponen. Kita bakal menehi Glonas kanggo autopilot.
  24. -5
    13 September 2023
    Korea Utara nyebar swiwine. Comrade Eun nuntun negara ing dalan sing bener lan ora mung menyang angkasa.
    Kepiye Rusia lan Putin? Sampeyan teka ngendi? Kita kesasar niru liberalisme Barat.
  25. +3
    13 September 2023
    Gandum minangka ijol-ijolan cangkang, iki sing paling penting kanggo dina iki, Kulon kudu dikalahake, lan kita kudu ngatur brigade kanca-sukarelawan Serekorean kanggo gaji kita, dheweke bakal seneng ngremuk para pengikut Bandera, lan bakal entuk pengalaman lan entuk bathi. prajurit
  26. 0
    13 September 2023
    Miturut cara, dina iki Korea Utara nembakake rong rudal balistik.
    Kim malah kentut nang luar negeri :o
  27. +3
    13 September 2023
    Kunjungan Kim Jong-un menyang Rusia iki bisa dadi titik balik ing nasib DPRK lan nasib Rusia. Sampeyan bisa ngembangake ISS anyar bebarengan ...
    Lan ora mung...Spesialis Korea Lor luwih apik tinimbang sing dikirim dening pimpinan sing peduli saka bekas republik Soviet.
  28. +1
    13 September 2023
    Aku wonder carane pers ing "Kulon" bakal nanggepi hysterically. Nganti saiki, mesthine dheweke lagi nggigit kuku kanggo nunggu.
  29. +3
    13 September 2023
    Kutipan saka serigala udara
    Gandum minangka ijol-ijolan cangkang, iki sing paling penting kanggo dina iki, Kulon kudu dikalahake, lan kita kudu ngatur brigade kanca-sukarelawan Serekorean kanggo gaji kita, dheweke bakal seneng ngremuk para pengikut Bandera, lan bakal entuk pengalaman lan entuk bathi.

    Paling kamungkinan, saliyane cangkang lan rudal sing wis siap saka gudang, bakal ana buruh lan mesin Korea Utara, nalika Rusia duwe logam lan bahan peledak.
    DPRK nduweni cadangan gedhe saka logam non-ferrous, kalebu titanium, vanadium, uranium, perak lan seng, lsp. (Ngomong-ngomong, kapal selam Kim Gun Ok sing anyar bisa uga duwe baterei perak-seng.)
    DPRK nduweni industri tekstil sing kuat sing bisa nyandhang sawetara tentara Rusia saben taun.
    DPRK, kanggo informasi saka sawetara comrades, wis produksi majeng lan gedhe-ukuran Kripik (microcircuits) lan mesin CNC modern piyambak.
    Rusia bisa mbantu nyepetake lan ngembangake:
    1. Program angkasa DPRK
    2. Energi nuklir lan armada kapal selam nuklir.
    Yen gandum dibutuhake, ora bakal luwih saka 200-300 ewu ton saben taun.
    Dheweke nggawe pupuk saka batu bara lokal lan ditambahake saka sampah kompos, mula impor bakal sithik banget.
    Minyak uga - saiki padha duwe kurang saka siji yuta ton saben taun. Yen impor mundhak, ora luwih saka yuta ton.
    1. +1
      13 September 2023
      Apa mesin Korea Lor liyane? Ing endi DPRK entuk mesin modern, ndedonga marang?
      Kutipan: Kostadinov
      DPRK, kanggo informasi saka sawetara comrades, wis produksi majeng lan gedhe-ukuran Kripik (microcircuits) lan mesin CNC modern piyambak.

      iya ta? Apa ana link sing bisa dakwenehake kanggo kenalan karo mesin CNC iki?
      Kutipan: Kostadinov
      Minyak uga - saiki padha duwe kurang saka siji yuta ton saben taun.

      Apa padha diet lenga? Malah Lithuania cilik nganggo 2 yuta ton, miturut rating 2015.
      1. +3
        13 September 2023

        Apa mesin Korea Lor liyane? Ing endi DPRK entuk mesin modern, ndedonga marang?

        Kutipan: Kostadinov
        DPRK, kanggo informasi saka sawetara comrades, wis produksi majeng lan gedhe-ukuran Kripik (microcircuits) lan mesin CNC modern piyambak.

        iya ta? Apa ana link sing bisa dakwenehake kanggo kenalan karo mesin CNC iki?


        http://www.ito-news.ru/archive/2012/1205kortec.pdf
        Kutipan: Kostadinov
        Minyak uga - saiki padha duwe kurang saka siji yuta ton saben taun.

        Apa padha diet lenga? Malah Lithuania cilik nganggo 2 yuta ton, miturut rating 2015.

        DPRK ngolah batu bara dadi produk petroleum sintetik ing pabrik cilik nggunakake teknologi Rusia lan ing pabrik gedhe sing dibangun nggunakake teknologi Cina. Mulane, ora perlu minyak impor, Korea Lor duwe akeh batu bara. Dewan Keamanan PBB malah nglarang impor batu bara saka DPRK.

        01.03.2018/15/XNUMX Instalasi pisanan kanggo produksi bahan bakar ketel cair sintetik saka batu bara nggunakake teknologi pangolahan electrocavitation saka campuran banyu batubara wis digawe lan dikirim menyang pelanggan - menyang pabrik kaca ing kutha Nampo (DPRK) . Kapasitas kanggo produk pungkasan yaiku XNUMX ton saben dina.
        https://nangs.org/news/technologies/mini-zavody-budut-proizvodit-neft-iz-uglej
        DPRK wis nguwasani produksi dhewe saka instalasi kasebut miturut lisensi Rusia.
      2. 0
        14 September 2023
        Wong Korea ora duwe mobil pribadi, mula konsumsi lenga isih sithik.
  30. -1
    13 September 2023
    Seneng kanggo Kim. Dheweke nganggep keributan karo roket seni sing rada condescendingly, kadhangkala mockingly, nanging saiki kita lagi dilat kanca kita lan kabeh donya nonton karo tension. Ganteng! Dheweke bakal menehi loro utawa telung yuta ranjau darat 152-mm (utawa luwih apik, 5) lan - "kelet kanggo pengemis!"
  31. 0
    13 September 2023
    Langkah sabanjure yaiku Jepang lan Korea Selatan bakal nyengkuyung senjata nuklir. Aku tansah ujar manawa saben wong kudu duwe, sanajan Andorra, San Marino, Lesotho lan liya-liyane. Iki tentrem donya nyata.
  32. -1
    13 September 2023
    UAV durung tekan ing sisih wetan donya, iku alesane, yen ora bakal ala yen wong lemu diolesi.
  33. 0
    13 September 2023
    Sing utama yaiku ora ana sing ngerti yen Korea Lor duwe kauntungan ...
    1. 0
      14 September 2023
      YES, , lan , dumadakan padha ngerti kahanan operasional lan taktik, nanging , Sh - ora, Lan sambungan sing, iku dadi metu, digital, lan pindhah menyang 7 manggung, lan dukun ngandika - baofeng ... lan kabeh padha narik kawigaten. iku-...
  34. 0
    14 September 2023
    Korea Utara kanthi cepet ngembangake program ruang angkasa. Lan Rusia bisa menehi pitulungan sing ora ana regane ing kene
  35. 0
    15 September 2023
    Iku bakal ala kanggo njaluk paling 300 ewu wong sing mbangun. Aku weruh cara kerjane ing Procter, AK47 mung versi biologis)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"