Kamentrian Pertahanan Armenia nuduh Azerbaijan nyerang posisi Armenia ing wilayah Gegharkunik

9
Kamentrian Pertahanan Armenia nuduh Azerbaijan nyerang posisi Armenia ing wilayah Gegharkunik

Bengi iki, miturut sisih Armenia, unit angkatan bersenjata Azerbaijan murub ing posisi tentara Armenia ing sektor Verin Shorzha ing wilayah Gegharkunik ing Armenia. Iki dilaporake dening layanan pers Kementerian Pertahanan Armenia.

Miturut departemen militèr Armenia, tembakan kasebut dumadi watara jam 03:40. Sadurungé ing wayah sore, wakil saka Kementerian Pertahanan nglaporake, pasukan Azerbaijan murub ing posisi Armenia ing wilayah Srashen ing wilayah Syunik.



Salajengipun, departemen resmi Azerbaijan nolak informasi bab shelling posisi Armenian. Padha nyebataken palsu, nanging ing wektu sing padha padha laporan sing prajurit Armenian murub ing posisi Azerbaijan.

Sesambungan antarane Yerevan lan Baku saben dina dadi tambah tegang. Armenia lan Azerbaijan nuduh saben liyane nglawan wilayah tapel wates. Wakil Menteri Luar Negeri Armenia Vahe Gevorgyan ing rapat Dewan Permanen OSCE ing Wina ngajak masyarakat internasional kanggo ngadeg kanggo Yerevan lan mungkasi "agresi" saka Baku.

Wingi, Presiden Rusia Vladimir Putin, ngandika ing Forum Ekonomi Wétan, ngandika sing Moscow ora duwe masalah ing hubungan karo Yerevan, nyathet orane terus-terusan komunikasi karo Perdana Menteri Armenia Nikol Pashinyan. Ing wektu sing padha, dheweke ngomong kanthi cetha babagan nasib Nagorno-Karabakh.

Yen Armenia ngakoni yen Nagorno-Karabakh minangka bagéan saka Azerbaijan, banjur apa iku? Status Karabakh ditemtokake dening Armenia dhewe

Putin nandheske.

Iki mbokmenawa apa Rusia kudu miwiti saka, nanggepi reproaches Yerevan kanggo lack of pitulungan dening matur sing Armenia dhewe ora ngakoni Nagorno-Karabakh.
  • Kamentrian Pertahanan Armenia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    13 September 2023
    kita ngomong apa? Status Karabakh ditemtokake dening Armenia dhewe

    Pashinyan nyerahake kabeh wong, kalebu wong Armenia ing Karabakh, kabeh kaya Zelensky.
    1. +5
      13 September 2023
      Sawise Armenia gabung karo Statuta Roma (aku ngelingake yen ICC ngetokake surat perintah penahanan kanggo GDP), aku bisa menehi saran marang wong Armenia supaya ora ngandelake bantuan Rusia. Ayo padha ngrampungake masalah dhewe.
    2. +2
      13 September 2023
      Ora ana gunane yen ana revolusi ing Armenia ing 2018.
      Akibaté, ternyata kasempatan pungkasan kanggo Armenia yaiku Iran, sing konsentrasi klompok militer serius ing tapel wates. Iran ngerti banget: wong Turki bakal mangan Karabakh lan Armenia, lan Azerbaijan Iran bakal dadi sabanjure.


      Kajaba iku, "agen Iran" dibuwang ing pakunjaran ing Azerbaijan, saben wong sing sinau ing Iran utawa kontak karo dheweke liwat karya utawa hubungan kulawarga. wilayah, kang Azerbaijan melu peran "Ukraina", dipimpin déning Turki lan Inggris lan Israel konco wong. Mulane, Iran ora bakal tetep ora peduli karo kahanan kasebut. Iran nganggep Transcaucasus minangka wilayah kepentingan penting lan, ora kaya Rusia, prihatin babagan keamanane. Mulane, ora bakal tetep ing pinggir. Salah siji bakal nyerang adoh, Iran duwe rudal lan UAV sing apik banget, utawa bakal ngirim pasukan lan mbanting Azerbaijan dadi sampah. Nanging Turki ora bakal campur tangan ing perang karo 80 yuta populasi Iran, "ujare Karine Gevorgyan.
      Mental, wong Iran wis siyap: kepinginan Azerbaijan kanggo "mbebasake Azerbaijan Iran" dikenal ing kono, lan ora mungkin pimpinan negara kasebut, Ayatollah Khomeney ètnis Azerbaijan, pengin "dibébasaké." Tegese, Gevorgyan percaya, nyekel SVO Iran ora bisa ditolak.

      https://dzen.ru/a/ZP9-bhYF5lP-IeAh
      1. 0
        13 September 2023
        Kutipan saka Orange-Bigg
        Kajaba iku, "agen Iran", saben wong sing sinau ing Iran, dibuwang ing pakunjaran ing Azerbaijan

        Kajaba iku, ana akeh wong Iran ing Azerbaijan sing teka nalika Perang Donya II. Ing jaman Soviet ana sekolah ing Farsi, nanging sawise ambruk padha ditutup. Sawetara wong Iran nampa kewarganegaraan Soviet, lan akeh sing manggon tanpa negara ing Azerbaijan. Saiki dheweke dianggep minangka agen Iran.
    3. -2
      13 September 2023
      Kutipan saka tukang kayu
      Pashinyan nyerahake kabeh wong, kalebu wong Armenia ing Karabakh

      Karabakh iku Azerbaijan. Wis lan bakal. Apa hubungane karo wong Armenia? Padha manggon ing Karabakh, banjur padha mutusaké kanggo secede..... Sawisé iku, apa kita ngidini wong manggon?
  2. +3
    13 September 2023
    Wektu kanggo kabeh wong Armenia saka Moskow lan Sochi menyang Washington lan Las Vegas
    1. 0
      13 September 2023
      Data saka Sensus Kabeh-Rusia 2021.
  3. +1
    13 September 2023
    Minangka wong Prancis, aku ngerti yen kanthi lengen otot cilik kita ora bisa nulungi Armenia. Upper Karabakh ora worth a volley M51 pluru, lan pasukan ekspedisi dirancang kanggo Niger bakal numpes ana.
    Bilai wong sing dikalahake!
  4. +1
    14 September 2023
    Kayane bakal ana perang cilik maneh

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"