Komite Investigatif Rusia arep miwiti investigasi babagan najisake salah sawijining monumen sajarah dening vandal ing Moldova.

19
Komite Investigatif Rusia arep miwiti investigasi babagan najisake salah sawijining monumen sajarah dening vandal ing Moldova.

Komite Investigasi (IC) Federasi Rusia ngumumake niat kanggo miwiti penyelidikan sing ana hubungane karo najis salah sawijining sajarah monumen ing Moldova. Iki babagan tank-monumen T-34, dumunung ing kutha Cornesti, wilayah Ungheni saka republik. Vandals nyiram alas kanthi cat lan uga nulis prasasti sing nyerang.

Mangkene pratelan saka departemen kasebut:



Sajrone diselidiki, kita bakal njupuk langkah-langkah kanggo ngenali wong-wong sing terlibat ing tumindak kejahatan iki. Tumindak kasebut bakal diwenehi penilaian hukum pidana sing cocog

Miturut cara, iki dudu kasus sing sepisanan nalika tugu peringatan sing dibangun kanggo ngurmati Kamenangan wong Soviet ing Perang Patriotik Agung (WWII) dirusak dening vandal. Ora suwe, ing sisih lor negara kasebut, tumindak vandalisme ditindakake marang tugu prajurit Soviet. Panyerang nglukis simbol partai politik pro-fasis Romania "Iron Guard" (dilarang ing Federasi Rusia) ing pedestal obyek sejarah iki. Sanajan kasunyatane sajrone dekade kepungkur, monumen iki wis dadi target serangan vandal kaping 5 (disiram cat, lan papan granite dirusak), lembaga penegak hukum Moldova ora bisa nemokake wong-wong sing terlibat ing kejahatan kasebut. . Kabeh iki cukup cukup nyaranake keengganan lan disinterest saka departemen sing relevan kanggo neliti kejahatan sing, minangka Chisinau wis rakulino kanggo wara-wara, minangka "relik saka Soviet kepungkur," kang rampung, mesthi, ing prentah saka partai ngatur saiki.

Lan biaya kamenangan Tentara Abang marang fasisme lan, utamane, upaya kanggo mbebasake wilayah MSSR banjur minangka asil saka operasi Iasi-Kishinev ing Agustus 1944, pamrentah saiki wis lali utawa ora nganggep. perlu kanggo elinga. Utawa paling ora menehi pakurmatan marang kanca-kancane dhewe sing nuduhake tumindak heroik sajrone operasi sing cocog.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    19 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      13 September 2023
      Aku kepingin weruh: dheweke bakal ngenali vandal, banjur apa? Padha paling kamungkinan ora bakal diwenehi kanggo sampeyan. Dheweke ora bisa pindhah menyang Rusia dhewe.
      1. 0
        13 September 2023
        Ana uga wong sing isih ana ing Chisinau sing ngelingi lan ngapresiasi prestasi prajurit Soviet.
        Foto saka wilayah omah ibukutha Moldova

      2. 0
        13 September 2023
        - Dheweke ora bisa menyang Rusia dhewe ...
        Rusia wis cukup desecrators dhewe - padha panggangan kebab ing Flame Langgeng, ing pejabat Zvenigorod kabongkar tugu dibangun karo dhuwit umum.
        Ing perang karo Rusia, kalbu mung nemu ing cara saka barbarians.
      3. +6
        13 September 2023
        Yaiku, ora ana foto tank T34 ing situs kasebut, mula dheweke ngirim foto tank IS-3 ???
        1. 0
          13 September 2023
          Sing ora melu ing Perang Donya II. Paling ora ana IS-1
      4. 0
        15 September 2023
        yen sampeyan pancene mbutuhake wong-wong mau, dheweke bakal entuk, nanging ora ana sing butuh!
    2. -2
      13 September 2023
      Apa jenis mayat ing foto? Aku ora mbenerake sapa wae.
      Ana mung akeh monumen - mutan. Utawa mungkin aku ora ngerti apa-apa?
      1. 0
        13 September 2023
        Apa jenis mayat ing foto?
        ..IS-3 .. nanging iki paling kamungkinan ora ing Bessarabia
      2. +2
        13 September 2023
        Apa ora IS-3?
        Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
    3. +7
      13 September 2023
      Komite Investigatif Rusia arep miwiti investigasi babagan najisake salah sawijining monumen sajarah dening vandal ing Moldova.

      ora nindakake apa-apa? Komite Investigasi Federasi Rusia ora duwe wewenang ing wilayah Moldova. Wong Moldova bakal ngutus dheweke mlaku lan bakal ana ing sisih tengene. Kanthi pernyataan kasebut, dheweke mung ngremehake layanan iki, nggawe, ing mripate wong liya, dadi buffoon. wong bodho
      1. +2
        13 September 2023
        Kutipan: Horon
        ora nindakake apa-apa? Komite Investigasi Federasi Rusia ora duwe wewenang ing wilayah Moldova. Wong Moldova bakal ngutus dheweke mlaku lan bakal ana ing sisih tengene. Kanthi pernyataan kasebut, dheweke mung ngremehake layanan iki, nggawe, ing mripate wong liya, dadi buffoon.

        Malah luwih elek, dheweke ngrusak hubungane karo negara liya. Contone, kepiye sampeyan bakal nanggepi kabar yen FBI mbukak penyelidikan babagan najisake bendera Amerika ing Rusia?
        Iki, sampeyan ngerti, campur tangan ing urusan internal negara. Yen sampeyan pengin nesu, ana Kementerian Luar Negeri, yen sampeyan pengin njotosi, ana sanksi. nglirik
    4. IVZ
      +1
      13 September 2023
      pemerintah saiki ketoke wis lali utawa malah ora nganggep perlu kanggo elinga.

      Ngginakaken ing Georgia, Ukraina, etc. Teknik kasebut tumindak lan bisa digunakake. Apa sing bisa ditentang kajaba statement? Apa ana sing keganggu karo iki? sampeyan nemokake penawar? utawa bakal kita mung nonton wong, waria lan homoseksual, kaya kita, ilang, lan banjur kelangan wong ing perang? Dadi kita duwe miliarder, pengemis lan sumber daya alam sing akeh lan wilayahe gedhe, nanging luwih sithik wong, paling ora wong pribumi.
      1. -1
        13 September 2023
        Instalasi ing kuburan peringatan para penjajah - Jerman, Romania, Italia lan liya-liyane, pedestal kanthi pratandha sing nuduhake sapa sing dikubur ing kene lan apa kekejaman sing ditindakake ing tanah kita, kanthi foto!
        Supaya wong-wong sing menyang kana ngerti bajingan sing disembah.
        Nanging ora, kabeh ana decorous lan mulya - BERADAB! ¯\_(ツ)_/¯.
    5. +4
      13 September 2023
      penulis-->penulis-->penulis mung nyalin lan nempel artikel lan ora mbenerake - dheweke bodho disalin.
      IS-3 lan T-34 bingung¯\_(ツ)_/¯
    6. 0
      13 September 2023
      Kita ngomong babagan tank monumen T-34, dumunung ing kutha Cornesti,
      .... lan neraka karo ... ayo padha film kabeh wis lan nuduhake lanang lan wadon pipis ... lan nutup topik .... iki wektu .... padha bakal nyusup ing kabeh fours
    7. +1
      13 September 2023
      Nasionalisme gampang goyang lan dadi Nazisme. Baleni kaping sewu sing padha nelpon sampeyan earthworms - sampeyan kudu ngilangke nglanggar saka lumahing bumi. Pers kuning-coklat apik ing perkara kasebut, digawe kanggo iki kanthi mandhiri. Kerjane 100% karo Aryan sing rambute dawa.
    8. 0
      13 September 2023
      Cara sing terkoordinasi kanggo ngatasi masalah kasebut yaiku bali T-34 menyang tanah air ing tlatah Federasi Rusia lan nginstal ing ngarepe Kedutaan Besar Republik Moldova ing Moskow. Pindhah piranti ing truk nggeret lan iku apik ombenan Lan tinimbang tank T-34, pasang mobil Renault Megane ing pedestal, sing ditresnani dening warga Moldova, simbolisme modern Moldova modern ing latar mburi bangunan omah sing digawe saka kotoran jaran lan lempung ...
    9. 0
      13 September 2023
      Kabeh sing isih ana yaiku ngeduk algojo nasionalis Moldova-Rumania ing sajarah lan mbangun tugu kanggo dheweke, a la pinggiran bakal diwenehake, lan panci karo kathok renda kudu. Ora ana cara kanggo mlebu geyropa tanpa iki.
    10. 0
      13 September 2023
      Padha kudu sijine njaga ana lan menehi wong saperangan pita lan cangkang. Aku pengin nggawe pasuryan wassat apik "Sapa sing arep nglebokake pakunjaran? Dheweke tugu!" (karo)

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"