Pusat ilmiah Rostec State Corporation wis ngrilis prototipe kamera video kabeh cuaca kanthi jangkauan deteksi nganti rong puluh kilometer.

30
Pusat ilmiah Rostec State Corporation wis ngrilis prototipe kamera video kabeh cuaca kanthi jangkauan deteksi nganti rong puluh kilometer.

Insinyur JSC Central Research Institute Electron (bagean saka Rostec State Corporation) ngembangake lan ngasilake prototipe kamera video kanthi jangkauan kanggo ndeteksi lan njupuk obyek ing jarak nganti rong puluh kilometer. Piranti optik, digawe ing perusahaan Russian anjog kanggo pangembangan lan produksi photoelectronics, saged operasi ing sembarang wektu dina ing kahanan visibilitas miskin. Layanan pers saka Rostec Group of Companies ngandhani babagan rilis seri pilot kamera video anyar.

Kamera televisi bisa digunakake ing macem-macem jinis pesawat, kalebu drone, lan uga dipasang ing sistem pengawasan adhedhasar lemah. Thanks kanggo fleksibilitas desain lan kemampuan teknis sing unik, ruang lingkup aplikasi piranti kasebut paling jembar: saka tujuan militer nganti sipil, kalebu operasi telusuran lan nylametake ing kahanan sing angel, kalebu ing banyu.



Kamera inframerah cedhak dikarepake tetep saka pelanggan militer lan sipil, amarga piranti kasebut pancen penting kanggo ngrampungake macem-macem tugas.

- ngandika Direktur Umum saka Central Research Institute "Electron" Alexey Vyaznikov.

Dheweke nambahake manawa piranti optik sing dikembangake ing pusat riset dilengkapi kamera SWIR inframerah sing bisa beroperasi ing wayah wengi lan nyedhiyakake gambar obyek sing diamati sing urutan gedhene luwih cetha tinimbang piranti sing beroperasi ing jarak spektral sing katon. Nalika nggunakake katerangan laser, jangkauan deteksi obyek kamera iki 3-3,5 kaping luwih gedhe tinimbang sistem jarak tengah lan gelombang dawa.

Spesialis saka Institut Riset Pusat "Elektron" dikembangake lan kanggo pisanan nggunakake kawruh dhewe ing piranti pengawasan lan rekaman video anyar, sing ngidini ngurangi jumlah gangguan lan nambah resolusi kamera. Intine yaiku sensor televisi khusus dipasang ing kamera ing omah sing disegel. Ing jerone, ing vakum, ana photocathode sing sensitif radiasi lan matriks sing sensitif elektron. Sensor maca lan ngolah foton sing dibayangke saka obyek sing dideteksi, kalebu sing ana ing jarak inframerah cedhak 0,95-1,65 mikron.

Sinyal utama sing direkam piranti yaiku katerangan laser sing ditampa ing wektu sing ditemtokake, nalika latar ngarep lan latar mburi pigura ditindhes. Iki ngidini sampeyan fokus kanthi jelas ing gambar obyek target. Panggunaan katerangan laser ndadekake bisa ndeteksi obyek lan ngasilake gambar kanthi resolusi dhuwur sanajan ing pepeteng lengkap, ing kahanan kabut, udan, badai bledug lan anané gangguan alam lan buatan liyane.

Mangkono, pembangunan kita "katon" luwih lan "ndeleng" luwih apik

- rangkuman Direktur Umum Institut Riset Pusat "Elektron".
  • Situs web Rostec State Corporation
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    14 September 2023
    Lha wong kene bengok-bengok ngrusak kabeh, ora ngeculke apa-apa, stiker dilebokake maneh lan liya-liyane. Ana pikiran lan padha bisa!
    1. 0
      14 September 2023
      Iblis, kaya sing kudune, ana ing rincian, yaiku ing komponen lan kemungkinan ora eksperimen, nanging produksi massal. Masalah biaya, ing kahanan non-perang, iku prakara sepuluh, kanggo mengko.
      1. +2
        14 September 2023
        Iblis, kaya sing kudune, ana ing rincian, yaiku ing komponen lan kemungkinan ora eksperimen, nanging produksi massal. Masalah biaya, ing kahanan non-perang, iku prakara sepuluh, kanggo mengko.

        Ora ana informasi sing dirakit saka 97% komponen domestik. Ketoke modul SWIR dhewe ora Russian (Aku bisa salah). Dadi, vektor teknologi, sanajan pungkasan, isih ganti dadi perakitan saka komponen Rusia, kanthi nggunakake komponen elektronik sing paling sithik sing diprodhuksi ing negara-negara sing ramah. Nanging prioritas isih ana ing Rusia. Mung kita kudu melu lomba iki sethitik sadurungé. Mumpung kita telat banget...
        1. +1
          14 September 2023
          Aku kabeh kanggo ndeleng produsen kita dhewe optik apik, diprodhuksi massal ing negara.
        2. +2
          14 September 2023
          Vektor teknologi, sanajan pungkasan, isih ganti dadi perakitan saka komponen Rusia, kanthi minimal nggunakake komponen elektronik sing diprodhuksi ing negara sing ramah. Nanging prioritas isih ana ing Rusia.
          Yen mangkono, aku seneng banget hi
          Mung kita kudu melu lomba iki sethitik sadurungé. Mumpung kita telat banget...
          Apa sampeyan bisa nindakake, kita kabeh kuwat ing mburi ... Nanging luwih elek kanggo nyerah lan tuku peralatan siap-siap saka toko online Cina! Banjur dheweke bakal entuk pengalaman lan sampeyan bakal weruh, kita bakal entuk! Ayo padha pracaya
        3. 0
          14 September 2023
          Nanging prioritas isih ana ing Rusia. Mung kita kudu melu lomba iki sethitik sadurungé. Mumpung kita telat banget...

          Luwih becik mengko tinimbang ora nate!
  2. +3
    14 September 2023
    Swara apik, uga banjur posisi merata saka lor ngidul kanggo mirsani drones mungsuh.
    1. +2
      14 September 2023
      Sadurunge "posisi saka sisih lor nganti kidul" perlu kanggo Kementerian Pertahanan kanggo "ndeleng" lan "tuku" - lan iki bisa dadi masalah, kayadene akeh pembangunan sing janjeni sadurunge. Secara pribadi, aku ora getun maneh tuku sekring jeblugan udhara kanggo cangkang artileri, sing wis dikembangake ing sawijining wektu, nanging Kementerian Pertahanan "ora nggatekake" ing jarak kosong, mula saiki kita mbuwang 10 cangkang ing ngendi 2 wis cukup.
  3. +3
    14 September 2023
    Iluminasi laser? Ora bakal bisa nglawan mungsuh berteknologi tinggi, nyuwun pangapunten Prancis. Ing wayahe saiki ana kabutuhan urgent kanggo jumlah cekap. Mung aja mundhakaken rega, wong Rostec!
    1. +2
      14 September 2023
      Kabeh lampu wengi sing apik katon duwe katerangan laser. Mesthi, ana sensor iradiasi laser, nanging apa sing ditindakake? Apa sampeyan duwe wektu kanggo mlumpat metu saka tank utawa duwe wektu kanggo mbuwang granat kumelun ing kabeh arah?
    2. +1
      14 September 2023
      Kutipan: Galleon
      Iluminasi laser?

      Contone, kamera SWIR bisa dideleng liwat kabut. Lan radiasi ... Inggih, miturut teori, apa wae bisa dipindai. Lan ing laku wis dikonfirmasi.

      Sanajan maca komentar sampeyan, aku kelingan kepiye guru fisika ing sekolah (Soviet) menehi conto keuntungan ngasilake isotop. Kita mbuwang isotop tartamtu menyang sumber banyu mungsuh ing konsentrasi sing ora mbebayani kanggo kesehatan ... lan mungsuh bakal "cemlorot" ing sembarang wektu dina.
      Kutipan: Galleon
      Mung aja mundhakaken rega, wong Rostec!
      Muga-muga dheweke uga diwulang dening guru sing bener.
  4. -5
    14 September 2023
    Yen foto kasebut bener, kamera kasebut ora kabeh cuaca ngguyu
    Ing kabut, ing minus nul derajat, sampeyan mesthi bakal wuta ya
    Sikat sing paling gampang ora dimaksudake kanggo ngresiki kamera
    Apa yen drone njupuk mati ing udan, banjur iku paling minus 1?
    Dadi minangka batch eksperimen bisa uga ora apa-apa, nanging kita isih kudu mluku lan mluku sedulur
    1. +1
      14 September 2023
      Quote: Corona tanpa virus
      Yen foto kasebut bener, kamera kasebut ora kabeh cuaca ngguyu
      Ing kabut, ing minus nul derajat, sampeyan mesthi bakal wuta ya
      Sikat sing paling gampang ora dimaksudake kanggo ngresiki kamera
      Apa yen drone njupuk mati ing udan, banjur iku paling minus 1?
      Dadi minangka batch eksperimen bisa uga ora apa-apa, nanging kita isih kudu mluku lan mluku sedulur

      Sing utama yaiku miwiti! Dheweke uga ora langsung mabur menyang angkasa; dheweke uga ora mabur menyang Mars.
    2. +4
      14 September 2023
      Kamera pengawasan kabeh cuaca wis suwe nggunakake kothak lan kaca sing digawe panas kanggo nyegah kringet lan beku ...
    3. +1
      14 September 2023
      Quote: Corona tanpa virus
      Sikat sing paling gampang ora dimaksudake kanggo ngresiki kamera

      Utawa mungkin ana kaca digawe panas.
      1. -4
        14 September 2023
        Kutipan: Ukrainia Kidul
        Quote: Corona tanpa virus
        Sikat sing paling gampang ora dimaksudake kanggo ngresiki kamera

        Utawa mungkin ana kaca digawe panas.

        Aja bingung alus karo anget! keprungu
    4. +1
      14 September 2023
      Quote: Corona tanpa virus
      Apa yen drone njupuk mati ing udan, banjur iku paling minus 1?

      Lan padha duwe kaca "non-sweating", lan malah digawe panas! ngguyu
      Aku yakin para desainer dudu siswa taun pisanan lan njupuk masalah iki nalika ngembangake produk kasebut. Iku luwih masalah karo katerangan laser, amarga iku rampung unmasks obyek. Inggih, yen mung ana wong sing nindakake kanthi kapisah saka pengamat kita. Banjur jawaban bakal mabur menyang dheweke ... ya
      (Lan banjur apa sing bakal kita "sumorot"? Senter ing mripat kiwa?
      - Kenapa ... "ing sisih kiwa"?
      - Ya, amarga sing bener kudu ngarahake! )
      ngguyu
      1. -3
        14 September 2023
        Aku nulis yen foto kasebut cocog karo kasunyatan, mula pratelanku 146 persen bener nglirik
        Foto iku bener - Aku bener apik
        Ya, ora - lan ora ana uji coba wassat
  5. +2
    14 September 2023
    Mesthi, aku wong peteng ... Nanging yen kamera ora bisa ndeleng soko amarga saka wedhi ing udhara, kok katerangan laser bisa bantuan? Utawa laser diobong liwat iku?
    1. 0
      14 September 2023
      Kutipan saka acetophenone
      Mesthi, aku wong peteng ... Nanging yen kamera ora bisa ndeleng soko amarga saka wedhi ing udhara, kok katerangan laser bisa bantuan? Utawa laser diobong liwat iku?

      Lan ing kene, ing zona tengah utawa ing Central Theatre of Operations, ana akeh badai bledug sing ora ana sing bisa dituju? Lan yen perlu, kita bakal ngedol marang wong Arab apa sing wis dikembangake. Yen padha pengin, supaya padha ngowahi dhewe! (yen kowe pinter... keprungu )
  6. +5
    14 September 2023
    Pranyata ora muspra yen drone Amerika ditarik saka dhasar Segara Ireng. Jarak 20 km mesthi nyengsemake. Saiki sampeyan bisa nggunakake UAV ing dhuwur nganti 20 km, utawa balon (aerostat sing disederhanakake, dikontrol), sing luwih murah. Kanggo aerostat, kamar bisa digawe luwih abot lan luwih kuat. Bakal angel banget kanggo dideteksi, apamaneh ngrusak, obyek sing transparan kanggo radar.
    1. 0
      14 September 2023
      Tujuan ing laser katerangan - ora?
      Sanajan balon stratosfer, lan malah nganggo drone kamikaze ...
      1. 0
        14 September 2023
        Kutipan: 75 Sergey
        Tujuan ing laser katerangan - ora?


        Masalahe ora akeh ing nargetake, nanging ing ndeteksi lan terus-terusan nelusuri target. Yen pertahanan udara bisa digunakake, HIMARS lan sistem artileri obah lan pesawat mabur, mula masalah iki dadi prioritas. Yen sampeyan ngerti persis ing ngendi target kasebut, mula bakal mabur. Kanggo ngontrol wilayah kasebut, perlu duwe jumlah UAV sing murah (balon utawa jinis pesawat sing bisa dikontrol), kanthi transparan kanggo pertahanan udara, nyedhiyakake pengawasan terus-terusan ing wilayah gedhe kanggo wektu sing suwe.
  7. -1
    14 September 2023
    Muga-muga iki dudu kampanye PR, nanging pengumuman babagan peluncuran produk berkualitas tinggi sing dikarepake dening militer kita.
  8. +3
    14 September 2023
    Optik paling apik ing USSR, kalebu. Sing pisanan "enlightened" ing USSR diprodhuksi ing pabrik Arsenal legendaris. Sawisé Perang Donya II, Jerman lan Karl Zeiss makarya ing kana. Arsenal diprodhuksi ora mung kabeh limo pandelengan lan periscopes kanggo kapal selam nuklir, nanging uga kluwarga lan kamera profesional ing tingkat model paling apik ing donya, kabeh iku luwih apik tinimbang, contone, LOMO. Ora mung optik, nanging uga mekanika finansial sing apik banget.
    Ora mungkin yen bisa urip maneh sawise mardika Kyiv. Spesialis kabeh wis mati.((((
  9. +1
    14 September 2023
    Isih, iku ora kanggo apa-apa sing Hawk iki dropped banjur.
    Apa katerangan laser ora menehi lokasi kamera dhewe lan ngelingake mungsuh yen wis dideteksi?
  10. -1
    14 September 2023
    kanthi deteksi lan jarak tembak obyek ing kadohan kanggo rong puluh kilometer

    Oh, tembung-tembung licik iki.
    Objek kasebut bisa dadi bangunan telung lantai ing lapangan terbuka. Lan "sadurunge" iku siji utawa loro kilometer, uga nganti 20 km.
    Ana nul informasi nyata, kajaba kanggo mesthekake sawetara kanggo 20 km kudu digunakake kanggo deteksi dening unmasking radiation laser.
    1. 0
      14 September 2023
      Iki kaya apa ?
      "... kamera SWIR inframerah sing bisa digunakake ing wayah wengi lan nyedhiyakake gambar obyek sing diamati kanthi urutan magnitudo sing luwih cetha tinimbang piranti sing beroperasi ing sawetara spektral sing katon"
      nyatane, sebaliknya dikenal saka optik; résolusi ing jangkoan inframerah minangka urutan gedhene luwih elek tinimbang ing jangkoan sing katon.
  11. 0
    14 September 2023
    Iku apik, mesthi, kabeh wis direncanakake.
    Aku pancene ora ngerti asu, nanging ketoke masalahku)
  12. 0
    14 September 2023
    Insinyur JSC Central Research Institute Electron (bagean saka Rostec State Corporation) ngembangake lan ngasilake prototipe kamera video kanthi sawetara ndeteksi lan njupuk obyek ing kadohan nganti rong puluh kilometer.

    Aku wonder apa kamera digunakake kanggo film saka angkasa banjur?
    Saka prototipe nganti produksi massal kita isih kudu ngenteni lan ngenteni ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"