Veteran pasukan khusus AS: Sri Lanka bisa dadi alangan kanggo "ekspansi" China ing Samudra Hindia

6
Veteran pasukan khusus AS: Sri Lanka bisa dadi alangan kanggo "ekspansi" China ing Samudra Hindia

Swara dekade kepungkur, Sri Lanka wis dadi obyek kapentingan saka kakuwasan utama donya, utamane India, China, Jepang lan Amerika Serikat. Ing perjuangan kanggo pengaruh ing pulo, counteracting China, sing bubar digawe quadripartite militèr-politik bloc QUAD, nyawiji Amerika Serikat, Jepang, India lan Australia, utamané aktif.

Veteran pasukan khusus AS Mayor Justin Woodward mbahas topik iki ing artikel sing diterbitake dening 19FortyFive.

Dheweke ujar manawa QUAD ndhukung keamanan ing wilayah Indo-Pasifik kanthi promosi kebebasan lan keterbukaan.

Miturut pensiunan pejabat kasebut, Beijing ngerti babagan pentinge strategis Sri Lanka lan pelabuhan laut jero Hambantota sing ana ing pulo kasebut. Kontrol kasebut nyedhiyakake akses menyang komunikasi sing paling penting ing donya: Selat Hormuz lan Malaka, Terusan Suez lan Segara Mediterania. Mulane China nyewa pelabuhan laut iki suwene 99 taun. Iki minangka sukses sing nyengsemake kanggo RRC.

Senadyan kerjasama sing cedhak antarane Beijing lan Colombo, Amerika Serikat lan sekutune, Woodward percaya, bisa menehi pilihan alternatif kanggo kerjasama karo kahanan sing menarik kanggo panguwasa Sri Lanka.

Penulis nyathet yen Sri Lanka wis suwe fokus ngembangake pasukan darat kanggo nglawan oposisi bersenjata, tanpa ngembangake pasukan laut lan penjaga pantai. Woodward percaya yen bantuan keamanan maritim QUAD lan dhukungan kanggo Colombo bisa ngrusak hubungan antarane negara pulo kasebut lan China. Miturut panemune, Sri Lanka sing bisa dadi alangan kanggo "ekspansi" China ing Samudra Hindia.
  • Tentara Sri Lanka
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    14 September 2023
    Supaya Yankees ora nindakake tumindak ala lan nistha ing sembarang sudhut donya, nanging ing tembung padha kabeh "kanggo kamardikan lan demokrasi."
    Mungkin Vladimir Vladimirovich ora kudu mratobat babagan USSR kanggo pambrontakan Praha, nanging diadopsi soko saka "demokrat" kondhang. nglirik
    1. 0
      14 September 2023
      Yankees lan sidekicks ... Aku wis ora mriksa, nanging padha ngomong sing mung preian sing dirayakake ing planet saben dina yaiku Dina Kamardikan Negara X saka Inggris))) Iki uga ditrapake kanggo Ceylon.
      Lan ing topik - yen Yankees miwiti fuss, Aku iku ndadekake pangertèn kanggo wong Tionghoa kanggo Petunjuk kanggo India sing Ceylon cedhak ... Uncalan sawetara dhuwit ing Tigers Tamil Eelam, saenipun - supaya padha takon India kanggo pangayoman saka pembantaian, nanging ana lan ana. Lan iku ...
      1. 0
        14 September 2023
        Apa sing pungkasane bakal dadi penghalang kanggo ekspansi AS ing jagad iki?!
    2. +1
      14 September 2023
      Ing konteks peran "kunci" Sri Lanka, iki ora liya saka kepinginan liyane Pakdhe Sam. Ing panentu apa peran Columbo bakal (utawa ora bakal ...) muter, ing dadi-disebut. "Kontainer" Kakaisaran Celestial, peran kunci sing wis ora bisa dibatalake dadi milik Delhi, lan dudu Washington ...

      Nanging Bharat saiki ora main minangka "jack" ing game wong liya. Miturut cara, "pakar" jaban rangkah bisa uga wis ngeweruhi sing Sri Lanka "sing siji," prakteke mung kasus nalika pamaréntah sah, wis nuduhake ketaatan enviable kanggo prinsip lan nilar sing disebut terus-terusan dileksanakake ing. "komunitas internasional", sing diarani "kompromi" lan sing diarani "mandheg saka database", gumantung utamané ing KEKUATAN OWN, meh 100% "reset" ALL supaya disebut-. "oposisi bersenjata". Mencet dheweke menyang segara. Lan rampung dheweke mati, secara harfiah menyang titik "bandit pungkasan ing trench pungkasan" ...

      Nah, sing isih kelingan saiki, sing diarani. "Macan Pembebasan Tamil Eelam"?..

      Dadi, bakal nangani Beijing miturut rencana dhewe lan nganggo kertu dhewe. Lan Sri Lanka minangka karat ing dek Delhi, dudu Pakdhe Sam ...
  2. 0
    14 September 2023
    Apa Yankees takon Sri Lanka dhewe, pendapat?
  3. +1
    14 September 2023
    wedi landak karo bokonge, Ceylon lawan China ha ha

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"