Elon Musk ngajak Senat AS kanggo nguatake kontrol babagan intelijen buatan

32
Elon Musk ngajak Senat AS kanggo nguatake kontrol babagan intelijen buatan

Pengusaha Amerika Elon Musk, ing sidang tertutup ing Senat AS, ing ngendi wakil saka perusahaan teknologi Amerika paling gedhe melu, ngusulake nggawe regulator sing fungsine bakal kalebu pengawasan pangembangan intelijen buatan.

Acara kasebut uga dirawuhi dening pangadeg Microsoft Bill Gates, kepala Meta* (*diakoni minangka organisasi ekstremis lan dilarang ing Federasi Rusia) Mark Zuckerberg, kepala Google Sundar Pichai, uga kepala OpenAI Sam Altman.



Sajrone pangrungon telung jam, ana telpon kanggo nggawe komisi khusus kanggo ngawasi pangembangan lan panggunaan sistem intelijen buatan, kanthi Musk nyoroti kemungkinan bebaya adopsi teknologi anyar sing sembrono.

Sadurunge, Musk, bebarengan karo tokoh teknologi liyane, mlebu surat terbuka sing njaluk paling sethithik nem sasi kanggo nundha proses latihan sistem intelijen buatan sing luwih kuat tinimbang GPT-4. Penulis surat kasebut negesake manawa sistem intelijen buatan sing bisa bersaing karo pikiran manungsa bisa nyebabake bebaya kanggo manungsa.

GPT-4 minangka model basa sing dikembangake dening OpenAI sing nguwasani chatbot ChatGPT, sing bisa ngasilake teks, gambar lan kode program sing koheren.

Miturut Musk, dheweke meh yakin yen intelijen buatan, yen ora dikontrol, bakal ngontrol wong lan paling ora bisa nyoba nyingkirake dheweke (yaiku, kita kabeh).
  • Pixabay
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

32 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    14 September 2023
    Nalika spaceships roaming jembaré Semesta, lan donya ana ing "lomba senjata" ing lapangan AI, sing bakal ngontrol sapa? Ya, sampeyan mung kudu ngomong "ora ana sing pengin kalah."
    1. +3
      14 September 2023
      Yen masalah kasebut disuarakake ing level iki, mula ana sing kudu diwedeni. Kita bisa nggawe kesimpulan teoretis manawa ana wong ing saindenging jagad wis tekan tingkat pangembangan AI anyar. Lan pangembangan AI iki nglawan doktrin Master ing jagad saiki. Mung pikirane banter lan teori konspirasi))
      1. +2
        14 September 2023
        Kutipan saka PROVINSI
        Lan pangembangan AI iki nglawan doktrin Master ing jagad saiki.

        Apa sampeyan bisa nggedhekake gagasan iki kanthi luwih rinci? Jujur, aku ngarepake maca sing menarik tinimbang serius, supaya imajinasi sampeyan bisa mabur kanthi bebas.
        1. +1
          14 September 2023
          Masalah karo ngontrol AI yaiku program, dudu komputer.
          Yaiku, bakal bisa digunakake ing komputer apa wae sing duwe memori sing cukup.
          Ya, bakal luwih alon ing sing alon, nanging kabeh.
          Yaiku, kanggo ngliwati kontrol apa wae, cukup njupuk flash drive kanthi salinan program saka obyek sing ana AI.
          Mesthi ana sing pengin nggunakake AI kanthi rahasia. Contone, kanggo muter ing bursa saham.
          Yen karyawan fasilitas sing AI ora gelem, mesthine bakal disuap dening wong sing pengin.
          Dadi nganti ana kedadeyan sing ala karo AI, ora ana sing bakal ngganggu kontrol total.
          Lan bakal apik yen AI kanggo MediaWiki, lan mung ngunekke munggah sawetara kutha kanggo nggawe lam bursa saham. Lan yen AI militèr, kanthi akses menyang senjata nuklir lan senjata biologi, sing diwenehi tugas "nglindhungi obyek tartamtu," bisa "mateni kabeh wong" kanggo perlindungan sing dijamin, supaya ora ana sing nyerang.
        2. -2
          14 September 2023
          Quote: piring
          Apa sampeyan bisa nggedhekake gagasan iki kanthi luwih rinci?

          Kabeh wis dicethakaké dangu!
          "Lan mesin wungu saka awu geni nuklir, lan perang wiwit numpes djalmo manungso. Lan terus kanggo puluh, nanging perang pungkasan ora bakal kelakon ing mangsa, iku bakal kelakon ing kene, ing wektu kita."
      2. +2
        14 September 2023
        Kutipan saka PROVINSI
        Lan pangembangan AI iki nglawan doktrin Master ing jagad saiki.

        AS maneh????!!!!!!!
      3. -1
        14 September 2023
        Elon Musk ngajak Senat AS kanggo nguatake kontrol babagan intelijen buatan

        Kaping pisanan, aku mikir artikel kasebut babagan Musk sing ngusulake kanggo ngencengi kontrol Biden ...
        1. -1
          14 September 2023
          Ya, nanging sampeyan kudu milih bahan sing bener.
          1. +1
            14 September 2023
            Kutipan saka: zorglub bulgroz
            Ya, nanging sampeyan kudu milih bahan sing bener.

            Ambune kaya formaldehida)))). Aku langsung kelingan masa muda mahasiswaku.
            1. 0
              14 September 2023
              Elinga nalika profesor bedah saraf gedhe menehi karya praktis ing kelas anatomi ...
              Aku ngguyu, nanging materi abu-abuku mungkin bakal nglangi formaldehida amarga aku psikotik banget :))))
              1. 0
                15 September 2023
                Kutipan saka: zorglub bulgroz
                Elinga nalika profesor bedah saraf gedhe menehi karya praktis ing kelas anatomi.

                Aku ora kelingan. Kita biasane ngombe bir ing pojok antarane ati lan limpa.
                Ana ing antarane ati lan limpa sing ngombe bir, sanajan ana macem-macem lelucon))))).
      4. +2
        14 September 2023
        Wis ana latihan pertahanan udara lan penerbangan kanthi otak buatan! Intelligence numpes menara kontrol minangka musuhan kanggo mesin! Dianggep wong superfluous ing perang sing
    2. +2
      14 September 2023
      Wis ana cuplikan ing Internet babagan carane drone kanthi otomatis ngenali target ing gambar lan kategorine. Ana informasi babagan pangembangan UAV kamikaze sing bisa nuntun awake dhewe menyang target. Ya, iki dudu AI, nanging mung pangolahan gambar sing cerdas, nanging isih. Nalika AI bener katon sing bisa nggawa kamenangan ing paprangan, iku bakal miwiti kanggo dipun ginakaken. Amarga yen sampeyan ora nindakake, mungsuh bakal.
      Dadi yen Pak Musk pengin ngontrol pangembangan AI, mula dheweke mungkasi pertandhingan antarane kekuwatan utama ing jagad iki. Nanging aku dhewe mikir yen ora ana sing bakal ngrampungake ing taun-taun sing bakal teka. Ukraina mung wiwitan ing kene.
      1. -1
        14 September 2023
        Quote: piring
        Nalika AI bener katon sing bisa nggawa kamenangan ing paprangan, iku bakal miwiti kanggo dipun ginakaken. Amarga yen sampeyan ora nindakake, mungsuh bakal.

        "Lan mesin wungu saka awu geni nuklir, lan perang wiwit numpes djalmo manungso. Lan terus kanggo puluh, nanging perang pungkasan ora bakal kelakon ing mangsa, iku bakal kelakon ing kene, ing wektu kita."
    3. Komentar wis dibusak.
  2. +4
    14 September 2023
    Kanggo ngontrol sacara artifisial, sampeyan kudu duwe dhewe, sanajan kanggo sistem sing kabeh diisin-isini lan ditinggal dadi duweke dhewe, iki minangka pernyataan sing apik banget!
  3. +4
    14 September 2023
    Sajrone tes, bom pangeboman kanthi Artificial Intelligence ora bisa diusir metu saka teluk bom. Bom kasebut nentang kanthi nesu lan sumpah saru marang para penguji.
    1. +1
      14 September 2023
      Nanging ICBM cerdas ninggalake dhewe, kaya wong diwasa
  4. 0
    14 September 2023
    Kecerdasan buatan bakal sampurna nalika aku nggawe robot ngguyu.
    Ing negaraku padha ngomong yen Rusia mangan bayi masak.
    Tebak aku nang endi ;)
  5. +2
    14 September 2023
    Yen ana sing kasengsem, iki link kanggo nyritakake maneh warta saka jaringan saraf :)
    https://300.ya.ru/i76LLSHb
  6. roh
    -1
    14 September 2023
    Kanggo sing kasengsem, masalah iki diterangake kanthi rinci ing video sing rada dawa, nyatane, kabeh pancen serius, lan pikiran maju ing bidang AI wis muni weker.
    Skynet cedhak)) am
    1. 0
      15 September 2023
      Mundhak AI, yen ana, bakal ana ing endi wae ing mangsa ngarep. Lan sampeyan bisa ngalahake Amerika yen sampeyan ngalahake dheweke ing teknologi iki, utawa kalah yen sampeyan ketinggalan, dina iki.
  7. 0
    14 September 2023
    Ya, tuan-tuan, Silicon Valley wis teka ing titik ngasilake "helatine" dhewe!
    Ora mung dheweke nggawe:
    GPT-4 minangka model basa sing bisa ngasilake teks, gambar lan kode program sing koheren.

    Cukup, programmer robot.
    Dadi saiki dheweke isih takon
    nundha proses latihan sistem intelijen buatan paling sethithik nem sasi luwih kuattinimbang GPT-4.

    Sistem AI sing, yen dilatih, bakal luwih kuat lan luwih pinter tinimbang sing nggawe, yaiku awake dhewe?!!!
    Miturut Musk, dheweke meh yakin manawa intelijen buatan, yen ora dikontrol, dheweke bakal njupuk dhewe ing kontrol wong lan paling bisa nyoba kanggo njaluk nyisihaken saka wong (yaiku, kita kabeh).

    Ing kahanan kaya mengkono, paribasan mangkene: "Apa sing kita perangi yaiku apa sing kita lakoni!" suarane lembut banget...
    Mungkin luwih apik: "Aku nglairake sampeyan - aku bakal mateni sampeyan!"
    1. 0
      14 September 2023
      Lan bakal ana "Terminator 3" munggah saka mesin.
      1. 0
        14 September 2023
        Munggah saka Mesin Luwih becik ora ngenteni!...
        Amarga sistem AI GPT-4, kira-kira ing intelijen lan tingkat tugas, cocog karo pangkat utama, nanging sing luwih dhuwur sing diomongake Musk cocog karo tingkat pemecahan masalah - umum.
        Mesin ora kesel, ora turu lan ora lara. Dheweke duwe "tumit Achilles" - ketergantungan energi ...
        Sialan wesi!...Yagene wong-wong padha ngripta lan njaga!
        1. -1
          14 September 2023
          Amarga sistem AI GPT-4, kira-kira ing intelijen lan tingkat tugas, cocog karo pangkat utama, nanging sing luwih dhuwur sing diomongake Musk cocog karo tingkat pemecahan masalah - umum.
          Siji nuansa cilik. Ora utama, ora umum, tanpa senjata, dheweke ora bakal nglawan apa-apa. Lan dumadakan tentara ora ngasilake senjata. Dadi AI paling sethithik 7 span ing bathuk. Nganti dheweke bisa nggawe ulang paling ora sawetara unsur, ora ana sing bakal kelakon.
          1. 0
            14 September 2023
            Kutipan saka A2AD
            Nganti dheweke bisa nggawe ulang paling ora sawetara unsur, ora ana sing bakal kelakon.

            Kutipan: RBC Trends
            Produksi ditindakake tanpa campur tangan manungsa nalika mindhah bahan mentah lan produk setengah rampung ing antarane wilayah produksi individu. Kesinambungan kasebut dijamin dening teknologi robot kayata kendharaan dipandu otomatis lan robot lengen siji.

            Apa sampeyan mikir babagan apa sing ditulis RBC ing 2020? Sampeyan salah guess!
            Pabrik kanggo produksi sosis asap mentah. Lan iku bener!!! Wong mangan langsung saka jalur perakitan, nanging robot ora.
            Kutipan: RBC Trends
            Pabrik kasebut ngrancang ngluncurake modul SAP kanggo ngatur perbaikan, pangopènan, lan solusi seluler kanggo para insinyur. Tahap sabanjure yaiku introduksi alat analitik prediktif kanggo kondisi peralatan. Iki bakal ngoptimalake biaya ndandani lan tuku suku cadang, uga nyuda jumlah kerusakan lan kegagalan ing jalur produksi.
            1. 0
              15 September 2023
              nalika mindhah bahan mentah lan produk setengah rampung ing antarane wilayah produksi sing kapisah.
              Sampeyan mung kudu pindhah saka siji wilayah menyang wilayah liyane. Kepiye bahan mentah iki bisa teka? Bab sing padha?
              miwiti modul SAP kanggo manajemen ndandani, pangopènan lan solusi seluler kanggo insinyur.
              iku, apa apa ngendi nalika kanggo ndandani iku, oke, iku bakal nuduhake. Ana PPR, sensor fault. Nanging sapa sing bakal nindakake ndandani?
              Dheweke kerja dhewe, kalebu ndandani lan njaga peralatan. Robot sampeyan ngomong? Haha 3 kali. Ora ing uripku mesthi.
              Kanggo latihan, coba nulis algoritma kanggo tumindak sing paling dhasar. "Kacang ora pas"
              1. 0
                15 September 2023
                Kutipan saka A2AD
                Kanggo latihan, coba nulis algoritma kanggo tumindak sing paling dhasar. "Kacang ora pas"

                Aku ora nulis algoritma sing rumit kaya ngono, aku mung ngode telek sethithik. Dadi, solusiku: "Yen ana sing salah, copot kabeh lan lakoni maneh" ngguyu . Inggih, kanggo nemtokake manawa ana sing salah, kita bakal nulis perpustakaan sing kapisah, nanging iki pitakonan liyane.
          2. 0
            15 September 2023
            Siji nuansa cilik. Ora utama, ora umum, tanpa senjata, dheweke ora bakal nglawan apa-apa.

            Kita kudu nguciwani sampeyan: AI duwe gaman - kabeh "arsenal" peretasan jagad ....
  8. 0
    15 September 2023
    Iku ala yen ora ana kritéria kanggo nemtokake tingkat kritis pangembangan AI kanggo kamanungsan, kayata, contone, kacepetan kritis transfer informasi, utawa Kapadhetan maksimum panyimpenan informasi ing papan.
    1. 0
      15 September 2023
      ora ana kritéria kanggo nemtokake tingkat kritis pangembangan AI kanggo manungsa

      Sampeyan salah! Kriteria wis ana lan iki
      tingkat sinau sistem intelijen buatan

      sing, mung 6 wulan operasi sistem AI, wis ngasilake asil sing ngancam! Kang Musk ngomong bab.
      1. 0
        15 September 2023
        Wis meh 6 sasi, kaya sing diomongake babagan 6 sasi. Lan apa? Ing endi tentara Terminatorku? Aku ngenteni wong-wong mau!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"