Perang sing ndadekake USSR lan India luwih cedhak

41
Perang sing ndadekake USSR lan India luwih cedhak


USSR - India: saka larangan diplomatik nganti kerjasama militer-teknis


Ayo nerusake obrolan babagan arah Asia babagan kabijakan luar negeri Soviet nalika jaman kasangsaran Vietnam Kidul lan runtuh pangarep-arep AS nggawe pos anti-komunis ing tengah wilayah Asia-Pasifik.



Pungkasan kita ngomong babagan pasang surut ing dalan menyang rapat ing bandara Beijing antarane A. N. Kosygin lan Zhou Enlai.

Sanajan ora dadi titik wiwitan kanggo normalisasi hubungan, iki menehi wiwitan sawetara stabilisasi lan negosiasi kanggo ngrampungake masalah tapel wates sing kontroversial.

Nyimpulake topik hubungan Soviet-Cina lan luwih nyentuh babagan iki mung kanthi ora langsung, aku nyathet yen panandha utama sing nemtokake gambar RRC ing luar negeri yaiku kunjungan R. Nixon, sing ora dikarepke kanggo Moskow lan diancam ing mangsa ngarep. owah-owahan ing imbangan saka daya ing wilayah Asia-Pasifik, kang, nyatane, dina lan kedados, amarga iku angel mbayangno reformasi Deng Xiaoping tanpa investasi Amérika.

Aku uga ngelingake sampeyan: ing taun 1971, Taiwan ilang kursi PBB kanggo RRC.

Washington nemokake kastil iki luwih cocog karo kepentingan geopolitik (aku meh nulis: "apa sing ditindakake dheweke getun saiki"; Nanging, aku mikir yen ora perlu nggedhekake skala saingan geopolitik Amerika-Cina, utamane ngelingi liwat. prisma konfrontasi Rusia-Amerika).

Kahanan kaya mengkono bisa dirampungake kanggo Kremlin kanthi nguatake hubungan karo sosialis - luwih becik, mesthi, bersatu - Vietnam (yaiku, sampeyan ndeleng, jinis underbelly alus ing wilayah Asia-Pasifik, kaya Balkan ing Eropa), uga India, minangka pimpinan gerakan non-blok lan salah sawijining negara paling gedhe ing wilayah kasebut. Menapa malih, nalisir kapercayan populer, ing wiwitan hubungan antarane India lan USSR, sing lagi wae entuk kamardikan, rada ditahan.

Orientalis S.I. Lunev nyerat babagan alasan:

"Apa sing umum ing kabijakan AS lan USSR ing jaman pasca perang yaiku penilaian donya minangka" bipolar "lan pendekatan" sing ora bebarengan karo kita nglawan kita. Posisi netralitas ing tahap kasebut ngalangi kesempatan kanggo negara Asia Kidul kanggo nguatake hubungan karo negara adidaya. Mulane, ing tataran pisanan, hubungan Soviet-India cukup apik.

USSR: mesthi menyang ngubengi strategis China


Nanging, strategi saka rong negara, sing ditemtokake dening geografi, nggawe hubungane ora bisa dihindari. Sawise istirahat karo Beijing, tujuan Moskow ing Asia yaiku nggawe, kaya sing ditegesake dening orientalis S. N. Goncharov lan V. N. Usov, dering ngubengi strategis China, ing kang

"Upaya ditindakake kanggo nggayuh persetujuan sing cocog karo Mongolia, Korea Lor, Vietnam, India, lan Afghanistan. Negosiasi tapel wates karo RRC penting banget ing pangertèn iki, amarga Moskow nandheske manawa Beijing nuduhake anané klaim teritorial marang Uni Soviet, uga nglawan negara tetanggan liyane.

Ing kene, kanthi cepet mlumpat menyang abad kaping XNUMX, aku bakal menehi sawetara tokoh sing menarik:

"Sajrone negosiasi bilateral, miturut peneliti Amerika E. Luttwak, pihak China nyerahake 100% klaim ing Afghanistan, 76% menyang Laos, 66% menyang Kazakhstan, 65% menyang Mongolia, 94% menyang Nepal, 60% menyang Korea Lor. , 96% dening Tajikistan lan 50% dening Vietnam ing darat (sing kontras banget karo intransigence China babagan tapel wates karo Vietnam liwat segara). Negosiasi karo Uni Soviet lan banjur karo Federasi Rusia uga kasil rampung adhedhasar konsesi 50% saka saben pihak.

E. Luttwak, senadyan bias ideologi, iku penulis serius, lan aku ora mikir kang nyekel nomer metu saka udhara lancip.

Nanging ayo bali menyang taun pitung puluhan. Dadi, India. Kontak cedhak karo dheweke sing diwiwiti sawise kunjungan N.S. Khrushchev ing taun 1955 dadi luwih relevan sawise patemon antarane R. Nixon lan Mao.

Ing awal seventies

"USSR," tulis S.I. Lunev, "nganggo 6,5% saka total impor India lan 13,7% saka ekspor."

Bab liya sing ora kalah penting. Miturut penulis sing padha:

"Owah-owahan global ing jagad lan owah-owahan politik internal ing USSR nyebabake panyesuaian tartamtu saka kursus kebijakan luar negeri Soviet ing Asia Kidul. Ing wiwitan taun 1970-an, USSR pungkasane nguatake keyakinan yen India minangka mitra sing dipercaya lan alami ing Timur ... India katon minangka counterweight tartamtu kanggo RRC. Loro-lorone USSR lan India padha banget ngati-ati babagan rapprochement AS-Cina sing berkembang, kanthi bener ndeleng iku minangka ancaman kanggo keamanan dhewe.

Perang Indo-Pakistan katelu minangka alesan kanggo rapprochement antarane Delhi lan Moscow


Iki dadi nyata ing taun 1971, nalika Perang Indo-Pakistan Katelu. Alesan kasebut yaiku teror sing diluncurake dening Islamabad ing Bengal Timur.

Moscow tanpa syarat ndhukung Delhi, pisanan ing tingkat diplomatik: ing April 2, 1971, nalika konflik mung flare munggah, Ketua Presidium saka Supreme Soviet saka USSR N.V. Podgorny ngirim layang kanggo Presiden Pakistan Ya. Khan. nelpon marang kanggo mungkasi teror marang sipil.

Lan ing 9 Agustus, Uni Soviet nyimpulake "Perjanjian Damai, Persahabatan lan Kerjasama" karo India. Kanggo kita, iki minangka dokumen pisanan sing ditandatangani karo negara non-sosialis. Ing pangertèn, iku kudu dideleng minangka langkah kanggo ngowahi format kabijakan luar negeri Soviet saka komponen ideologi menyang geopolitik, kanthi predominance bertahap saka pertimbangan sing luwih pragmatis tinimbang sing didorong dening solidaritas partai.

Kanggo ombone gedhe, transformasi iki difasilitasi dening hubungan tegang karo RRC, amarga giliran Beijing menyang Amerika Serikat uga ora bisa bantuan nanging nyetel vektor pembangunan privasi manca USSR.

Ya, lan SALT-1, ditambah karo ijol-ijolan kunjungan R. Nixon lan L. I. Brezhnev, mboko sithik di-push beda ideologi ing hubungan antarane superpowers menyang latar mburi (liyane iku pragmatisme kasebut lan watak cerobo ideologi wis downside kanggo. USSR ing wangun lack of support efektif kanggo gerakan sosialis, ditulis kalebu ing wangun perjuangan gerilya, ing Amerika Latin, nanging iki topik kanggo diskusi liyane).

Persetujuan rampung karo India enggal dites kekuatan. Sawise ngunjungi USSR ing September 1971, I. Gandhi ora ndhelikake niat kanggo miwiti operasi militer nglawan Pakistan ing Bengal Timur. Teror sing diluncurake ing kono dening tentara Pakistan minangka salah sawijining sebab: wong-wong dicekel ing dalan-dalan, digawa menyang pesisir Chittagong, dumunung ing cedhak kutha paling gedhe nomer loro ing wilayah kasebut, lan ditembak nganggo bedhil mesin. Puluhan ewu warga sipil mati kanthi cara iki.

Apa sing kedadeyan ing cedhak India ora bisa ninggalake pimpinane acuh tak acuh, utamane ing latar mburi emigrasi massal wong Bengali sing mlayu saka reprisals extrajudicial. Delhi wiwit menehi pitulungan marang pasukan bersenjata gerakan pembebasan nasional Mukti Bahini, sing nyebabake konfrontasi karo Islamabad, sing dianggep minangka langkah minangka campur tangan ing urusan internal.

Ing kahanan iki, I. Gandhi nemokake dhukungan efektif ing Moskow, lan ora mung diplomatik:

"Miturut awal Nopember, saka USSR menyang India," tulis sejarawan Angkatan Laut Soviet A. Rozin, "pengiriman khusus peralatan militer liwat udara diwiwiti, transportasi militer Soviet. penerbangan ngirim rudal anti-tank, artileri, tank. Ing wulan Nopember, delegasi militer Soviet sing dipimpin Panglima Angkatan Udara Marsekal P. S. Kutakhov teka ing India kanggo ngrembug pasokan anyar saka Soviet. gaman. "

Umumé, kiriman massal senjata Soviet menyang India diwiwiti ing taun 1960. Pakistan, banjur, seneng dhukungan militer-teknis aktif saka Amerika Serikat lan, malah ing wektu iku, China. Khususé, "Land of the Pure" diimpor saka Karajan Tengah tank Tipe 54 sing digawe adhedhasar Soviet T-59. Angkatan Udara Pakistan duwe salinan tanpa lisensi saka bomber garis ngarep Il-28 - N- 5, uga pejuang J-6 (MiG-19, versi ekspor - F-6), sing tampil apik nalika perang, deleng ing kene: Pejuang F-6 ing konflik Indo-Pakistan.

Kerjasama militer-teknis antarane Islamabad lan Beijing, sing umume identik karo hubungan diplomatik antarane negara loro, uga nyebabake keprihatinan ing New Delhi lan, ing antarane, nyengkuyung kontak sing luwih jero karo Moskow.

Miturut cara, Amerika, sanajan ing skala winates, uga mbantu wong India, sing ora nggumunake, wiwit Delhi, wiwit entuk kamardikan, wis ngetutake kawicaksanan kanggo macem-macem tumbas militèr (sing diamati sawetara taun kepungkur, nalika Su- 30 MKI luwih budgetary, nanging ora kurang efektif India seneng Rafales Prancis).

Sajrone operasi militer sing mbukak ing mangsa 1971, peralatan sing diwenehake dening USSR ora gagal. Utamane, tank amfibi PT-76 nindakake kanthi apik, utamane ing pertempuran karo M-24 Amerika ing layanan karo Pakistan; Padha uga nglelebke gunboat mungsuh. Lan pesawat tempur-bomber Su-7 sing dikirim telung taun sadurunge katon kaya kabeh, uga MiG-21 sing nutupi. Antarane sing kena: French Mirage-3, American Sabers lan B-57.

Bantuan sing ora kurang efektif, saliyane kanggo nyedhiyakake senjata, diwenehake menyang Delhi dening skuadron operasional kaping 8 Angkatan Laut Soviet, dumunung ing Samudra Hindia, sing ndadekake dominasi skuadron operasional kaping 7 ing kana. armada USA. Anane skuadron Uni Sovyèt njagi grup mogok operator Amérika sing ditugasake ing Teluk Benggala saka netralisasi armada India. Kanggo pisanan, USSR banjur nggunakake aset pengintaian antariksa, sing ngidini kanggo mbukak klompok Angkatan Laut AS sing lagi nyiapake kanggo ndhukung Pakistan kanthi tumindak pesawat basis operator lan artileri laut.

Perang kasebut rampung kanthi kamenangan India lan pambentukan Bangladesh merdika. Ing Dhaka padha mangertos marang sapa, bebarengan karo India, padha utang kamardikan. Mulane, ora kebetulan yen USSR dadi negara pisanan ing ngendi Presiden Bangladesh M. Rahman nindakake kunjungan resmi - ing Maret 1972.

Alas, iku ambruk minangka asil saka kudeta, mbokmenawa digawa metu ing kontrol saka CIA, nanging uga dadi akibat saka politik internal presiden piyambak, rincian Komplek kang ngluwihi orane katrangan saka topik kita. Bab liya sing penting: minangka asil, Bangladesh, nganti awal nineties, wiwit fokus ing Amerika Serikat lan China ing bidang kabijakan manca.

"Smiling Buddha" minangka gerakan ing game catur sing apik


Tonggak sejarah liyane ing kerjasama antarane USSR lan India yaiku 1974. Ing taun iku, India nyoba piranti nuklir kanggo pisanan, minangka bagéan saka Operation Smiling Buddha. Rincian sing menarik: kanthi hipotesis, India bisa nindakake tes nuklir maneh ing taun 1960-an, sawise China, nanging ora nindakake iki, njaluk AS lan Inggris njamin "payung nuklir", nanging ditolak.

Sabanjure, miturut Indologist F.N. Yurlov:

"Program nuklir Pakistan, minangka akeh ahli pracaya, wiwit sakcepete sawise kekalahan Pakistan ing perang karo India ing 1971 ... Nggawe negara anyar karo bantuan saka India dhasar ngganti imbangan saka daya ing Asia Kidul nglawan Pakistan."

Ayo ditambahake orientasi Islamabad iki marang Amerika Serikat lan rapprochement bertahap karo China, sing nyedhiyakake bantuan gedhe kanggo Pakistan kanggo nggawe senjata nuklir. Beijing nganggep "Tanah Murni" minangka cara ora langsung kanggo meksa India - Staf Umum PLA, amarga kerjasama Delhi lan Moskow, ora mungkin ngrancang serangan nuklir marang tetanggan kulon, sanajan ora bisa ditanggulangi. regejegan teritorial.

Lan kemampuan Angkatan Udara China kanggo ngatasi pertahanan udara India sing digawe kanthi bantuan USSR bisa dipertanyakan.

"Wiwit pertengahan 60-an abad pungkasan, unit pertahanan udara ing angkatan udara," tulis sejarawan militer S. Aminov, "nampa sistem pertahanan udara S-75M Volkhov jarak menengah Soviet (H-5 Cina sing kasebut ing ndhuwur cukup cocok). kanggo wong-wong mau) untu - I. Kh.) lan sistem pertahanan udara jarak cendhak S-125M Pechora."

Nanging Pakistan cukup siyap kanggo gelombang baton nuklir ing sirahe pepadhamu, sanajan cilik. Lan Beijing kanthi rela mbantu Islamabad ndarbeni (miturut laporan sing durung dikonfirmasi, kalebu pencipta bom atom Pakistan A. Khan - ing taun 1987), sing mung nyumbang kanggo nguatake kerjasama militer-teknis Soviet-India.

Wong-wong India dhewe ora kesusu karo bom, nganakake tes bola-bali mung ing taun 1998. Kaping pisanan, dheweke isih nganggep peran nyegah, kalebu hubungane karo Pakistan lan USSR; sareh, amarga hubungane karo China dadi panas banget minangka asil saka kunjungan R. Gandhi ing taun 1988; katelu, ing separo kapindho eighties, India gumantung ing kaunggulan saka Pakistan (Rajiv ora supporter India gabung klub nuklir) ing senjata conventional. Nanging taun wolung puluhan wis beda sejarah, sing bakal dibahas luwih lanjut.

Referensi:
Sethna H.N. Program Energi Nuklir India - Past lan Future // Buletin IAEA - Buku 21, Nomer 5.
Vlasov G.D. Pasar senjata India: sejarah lan prospek // Kontur transformasi global: politik, ekonomi, hukum. T. 15. No. 2. P. 154-172.
Goncharov, S.N. Rembugan antarane A. N. Kosygin lan Zhou Enlai ing bandara Beijing / S. N. Goncharov // Babagan China abad tengahan lan modern. - N., 2006. - P. 310-328.
2006
Davidson F.B. Perang Vietnam (1946 - 1975. - Oxford University Press, 1991.
Dikikh A.A. India lan Pakistan: perang, konflik, resolusi lan akibat // Masalah Keamanan. - M., 2017.
Drong A. Hubungan Bangladesh karo Uni Soviet lan Rusia (1972 - 2015) // Genesis: studi sejarah. – 2017. – Nomer 2. – P. 1-11.
S.I. Hubungan Soviet-India Lunev. // Buletin MGIMO - M., 2017 - kaca 24-51.
Luttwak, Edward N. Munculé China Melawan Logika Strategi. - M.: Publishing house "Yayasan Rusia kanggo Promosi Pendidikan lan Ilmu"; Universitas Dmitry Pozharsky, 2016.
Yurlov F.N., Yurlova E.S. Sajarah India abad kaping 2010. M.: Institute of Oriental Studies RAS, XNUMX.
http://www.airwar.ru/history/locwar/asia/su7/su7.html
http://www.iimes.ru/?p=64868
http://www.airwar.ru/history/locwar/asia/f6/f6.html
https://alerozin.narod.ru/DRV1972/Vietnam72.17.htm
http://pvo.guns.ru/other/india/india_pvo_pro.htm
  • Khodakov Igor
  • https://mmoklad.ru/uploads/posts/2023-05/bolshe-ne-bhai-bhai-nesmotrja-na-otchajannye-usilija-kremlja-indija-otdaljaetsja-ot-rossii-politika-11.jpg
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    19 September 2023
    Lan Brezhnev, enom banget ... Malah sadurunge stroke, "susu", lan ajeg awarding dhewe karo pesenan lan medali. Ing wektu iku dheweke cukup cekap.
    1. +8
      19 September 2023
      Quote: Nagant
      Lan Brezhnev, enom banget ...

      Seneng kaping ... Kita padha tau trotters!
      1. +5
        19 September 2023
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        ....Wayah seneng...

        Iki Vladimir Vladimirovich hi, ana taun-taun pungkasan optimisme sosialis, nalika pangembangan lan pambangunan pabrik lan teknologi anyar ditindakake, nalika kabeh wong bangga karo Kamenangan sing menang ing taun 1945 lan Mausoleum ora ditutupi kain, ana Parade lan demonstrasi ing preian. , nalika ana pionir, Oktoberists, construction brigade .... Wektu sing generasiku bisa ngenali saka lagu, saka buku, saka foto wong tuwa, newsreels....
        1. +7
          19 September 2023
          Kutipan saka Reptilian
          Jaman sing generasiku bisa sinau saka lagu, saka buku, saka foto wong tuwa, newsreels....

          1971....Umurku 22 taun...Muda lan kabeh uripku ing ngarep!
          Dima hi
          1. +2
            19 September 2023
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            .....Mudha lan kabeh urip ing ngarep!....

            Kita sinau, makarya, nggawe rencana, percaya marang kamenangan sosialisme ing saindenging jagad
            1. +2
              19 September 2023
              Kutipan saka Reptilian
              pracaya marang kamenangan sosialisme ing saindhenging donya

              Apa sampeyan yakin tenan?
              Ya, ayo ngomong babagan Republik Ceko / Hongaria lan penembakan pimpinan pasca perang negara-negara kamp sosialis bisa uga ora ngerti.
              Nanging sampeyan ngerti babagan permusuhan antarane sosialis Albania lan SFRY nglawan USSR.
              Lan sampeyan ngerti babagan konflik antarane USSR lan sosialis China.
              Lan dheweke uga ngerti babagan "Perang Sosialis Pertama" (kaya sing diarani Barat) antarane sosialis China lan sosialis Vietnam kanthi total kerugian sekitar 40.
              Apa sampeyan ora weruh kontradiksi global iki ??
              Imanmu pancen abstrak - kaya agama, ora didhukung apa-apa. Minangka bocah, sampeyan percaya banget yen sampeyan bakal urip selawase....
              Cuma postulat...
              1. +1
                19 September 2023
                Apa sampeyan yakin tenan?

                hi Iki kesanku saka fiksi ilmiah wektu iku, domestik, mesthi. Adhedhasar lagu-lagu jaman semana, buku-buku bocah jaman semana, majalah bocah-bocah, program-program
                Lan aku sinau babagan sawetara acara mengko. Kadang wis kene. Senajan ana sederek sing ana ing Cekoslowakia, Hongaria utawa malah Polandia sak protes iki marang USSR. NANGING jaman kapitalisme wis ora cetha maneh critane lan kayane wis suwe banget....
              2. +5
                19 September 2023
                Apa sampeyan yakin tenan?
                Ya, ayo ngomong babagan Republik Ceko / Hongaria lan penembakan pimpinan pasca perang negara-negara kamp sosialis bisa uga ora ngerti.
                Nanging sampeyan ngerti babagan permusuhan antarane sosialis Albania lan SFRY nglawan USSR.
                Lan sampeyan ngerti babagan konflik antarane USSR lan sosialis China.
                Lan dheweke uga ngerti babagan "Perang Sosialis Pertama" (kaya sing diarani Barat) antarane sosialis China lan sosialis Vietnam kanthi total kerugian sekitar 40.
                Apa sampeyan ora weruh kontradiksi global iki ??
                Imanmu pancen abstrak - kaya agama, ora didhukung apa-apa. Minangka bocah, sampeyan percaya banget yen sampeyan bakal urip selawase....
                Cuma postulat...

                Apa ana kontradiksi, kabeh Albania iki bledug ing hooves jaran kita. negatif
                Sampeyan ora bisa mbayangno atmosfer kapercayan lan kekuwatan sing ana ing USSR nalika jaman Brezhnev. Saben uwong ngerti yen kita bakal nggiling sapa wae, kalebu ing jaban rangkah. ya
                1. +1
                  19 September 2023
                  Kutipan saka Arzt
                  Apa sampeyan yakin tenan?
                  Ya, ayo ngomong babagan Republik Ceko / Hongaria lan penembakan pimpinan pasca perang negara-negara kamp sosialis bisa uga ora ngerti.
                  Nanging sampeyan ngerti babagan permusuhan antarane sosialis Albania lan SFRY nglawan USSR.
                  Lan sampeyan ngerti babagan konflik antarane USSR lan sosialis China.
                  Lan dheweke uga ngerti babagan "Perang Sosialis Pertama" (kaya sing diarani Barat) antarane sosialis China lan sosialis Vietnam kanthi total kerugian sekitar 40.
                  Apa sampeyan ora weruh kontradiksi global iki ??
                  Imanmu pancen abstrak - kaya agama, ora didhukung apa-apa. Minangka bocah, sampeyan percaya banget yen sampeyan bakal urip selawase....
                  Cuma postulat...

                  Apa ana kontradiksi, kabeh Albania iki bledug ing hooves jaran kita. negatif
                  Sampeyan ora bisa mbayangno atmosfer kapercayan lan kekuwatan sing ana ing USSR nalika jaman Brezhnev. Saben uwong ngerti yen kita bakal nggiling sapa wae, kalebu ing jaban rangkah. ya
                  iku
                  Kutipan saka Reptilian
                  kesan ing fiksi ilmiah wektu iku, domestik, mesthi.

                  Iman...
                  Sampeyan mlebu ing candhi lan ana kamulyan, nyanyi, kabeh seneng ...
                  Sampeyan metu menyang dalan lan ora ana cara kanggo takon dhewe pitakonan: yen Gusti Allah maha kuasa lan maha tahu- banjur kanggo apa Candhi, yen wis ngerti - saka karyane???

                  Dadi ing kene uga - kepiye wong bisa percaya karo sosialisme ing saindenging jagad - ndeleng kepiye bensin diwutahake menyang jurang lan wesi kasebar ing sawah?
                  Yen negara ora bisa ngatasi kekacauan ing awake dhewe, apa sosialisme jagad iki ??
                  1. +2
                    19 September 2023
                    Iman...
                    Sampeyan mlebu ing candhi lan ana kamulyan, nyanyi, kabeh seneng ...
                    Sampeyan metu menyang dalan lan ora ana cara kanggo takon dhewe pitakonan: yen Gusti Allah iku Mahakuwasa lan nguningani kabeh, banjur kenapa Bait Suci, yen wis ngerti - saka karyane???

                    Dadi ing kene uga - kepiye wong bisa percaya karo sosialisme ing saindenging jagad - ndeleng kepiye bensin diwutahake menyang jurang lan wesi kasebar ing sawah?
                    Yen negara ora bisa ngatasi kekacauan ing awake dhewe, apa sosialisme jagad iki ??

                    Mung wong wadon tuwa sing lunga menyang Kuil. Kadhangkala sing paling mabuk bisa katon ing Paskah. Agama ora duwe bobote saiki.

                    Yen ing pangertèn figurative padha ora pracaya ing sosialisme, padha manggon ing. Saiki, mesthine, iki ora bisa dingerteni. wong bodho

                    Bensin regane sepeser, nanging aku ora kelingan yen diwutahake menyang jurang.
                    Perusahaan ora menehi dhuwit, nanging kupon. Drivers adol Kupon iki kanggo jumlah ridiculous dhuwit, utawa padha bisa malah mung menehi minangka peparingé.

                    Ora ana kekacauan, ana tatanan revolusioner. Apa sampeyan nyoba mlaku-mlaku ing dalan kanthi gaya rambut punk, apamaneh nganggo setelan LGBT.
                    Nganti prapatan pisanan karo polisi. Kajaba, mesthi, anggota Komsomol sing waspada ora mateni komunisme dhisik. ngguyu

                    1. -1
                      19 September 2023
                      Kutipan saka Arzt
                      Yen ing pangertèn figurative padha ora pracaya ing sosialisme, padha manggon ing. Saiki, mesthine, iki ora bisa dingerteni.

                      Lumrahe padha urip...
                      Kutipan saka Arzt
                      Bensin regane sepeser, nanging aku ora kelingan yen diwutahake menyang jurang.
                      Perusahaan ora menehi dhuwit, nanging kupon.
                      yaiku UTAMA ing bab iki sampeyan ora ngerti..Usaha dialokasikan DANA kanggo periode (taun / sasi / triwulan) lan dana kasebut kudu digunakake sadurunge pungkasan periode laporan. sadurunge periode ing perusahaan minangka kejahatan sing dikenal. Mulane dana Ora sing regane materi, kayata bensin, mung ditampa ing depot lenga lan dibuwang menyang jurang.
                      Dana regane - papan, bubuk cuci, overalls, semen, cat, lsp. - iki ditanggepi kanggo buruh kanggo pennies.
                      Ora pilihan dana - ngethok dana periode sabanjure nganti nol lan ora peduli manawa perusahaan ora ana hubungane karo rencana kasebut, lan ora bakal ana bonus ...
                      Kutipan saka Arzt
                      Ora ana kekacauan, ana tatanan revolusioner.

                      Lan iku paling liar kekacoan ing ekonomi - kang wekasanipun ngrusak negara.

                      Ana desa ing Ukraina - 10 ton amonium nitrat dipindhah saka gudang Selkhozkhimiya menyang jurang ing pinggiran, gudang kasebut dikosongake kanthi cepet kanthi jeneng dana.
                      Iki dudu 10 kiloton, nanging yen wis tekan kono, desa kasebut bakal dibuwang.
                      Ing taun 1990, aku nemoni artikel ing koran babagan iki lan ora dingerteni apa sing kudu ditindakake. Iku meh mokal kanggo njupuk metu; padha bisa njeblug.
                      Lan iki kekacoan ing ekonomi ...

                      Lan supaya ing sandhangan / rambute mung owah-owahan sen. Ayo wong mlaku-mlaku kanthi kathok cendhak - anggere ora ana kekacauan ing ekonomi
                      1. +3
                        19 September 2023
                        yaiku, sampeyan ora ngerti sing UTAMA ing perkara iki.. Perusahaan dialokasikan DANA kanggo periode (taun/wulan/wulan) lan dana kasebut kudu dileksanakake sadurunge pungkasan periode laporan. periode ing perusahaan minangka kejahatan sing dikenal. Mula, dana sing ora nggambarake nilai materi, kayata bensin, mung ditampa ing depot minyak lan dibuwang menyang jurang.
                        Dana regane - papan, bubuk cuci, overalls, semen, cat, lsp. - iki ditanggepi kanggo buruh kanggo pennies.
                        dudu pilihan dana - ngethok dana periode sabanjure dadi nol lan ora peduli manawa perusahaan ora ana hubungane karo rencana kasebut, lan ora bakal ana bonus ...

                        Sampeyan lagi ngeduk jero. Ing USSR, wong-wong sing dilatih khusus melu ing karya iki, lan wong-wong padha nindakake bab dhewe.
                        Lan mesthi ana masalah, elinga, ing "Office Romance" -: Amarga bajingan kaya sampeyan, kita kekurangan produk iki utawa kasebut ing rak-rak toko."

                        Nanging sampeyan salah banget yen sampeyan mikir yen ing ekonomi pasar kabeh apik ing pangertèn iki. Apa sampeyan krungu ungkapan "krisis overproduksi"?



                        Masalah ekonomi USSR ora ana hubungane karo inefisiensi ekonomi sing direncanakake, nanging nyatane yen kita nyoba narik kabeh jagad sosialis ing punuk kita.
                        Yen kita nyuda napsu ing kompleks industri militer lan mungkasi panganan cemeng, Swiss bakal iri marang kita. ya
                      2. -1
                        19 September 2023
                        Kutipan saka Arzt
                        Yen kita nyuda napsu ing kompleks industri militer lan mungkasi panganan cemeng, Swiss bakal iri marang kita

                        Plus ya
                      3. 0
                        19 September 2023
                        Kutipan saka Arzt
                        Yen kita nyuda napsu ing kompleks industri militer lan mungkasi panganan cemeng, Swiss bakal iri marang kita.

                        Masalah karo sosialisme yaiku sapa wae ing posisi pimpinan bisa nindakake perkara sing bodho tanpa wedi akibat. Contone, institut kita nyaranake supaya kabeh pabrik pertahanan sing lagi dibangun ing Bashkiria nginstal crane stacker kira-kira 10-60 kaping luwih saka perlu. Managing direktur TsNITI dianggep, ing kondisi transisi menyang ekonomi pasar, kanggo mlebu kertas babagan transfer menyang neraca (gratis) kanggo perusahaan dhewe, programmer kanggo pengontrol Penza, sing nyebabake Gagal pesenan lan nggawe masalah ekonomi kanggo perusahaan lan produksi peralatan bahan bakar ing Rusia lan ninggalake dheweke tanpa pesenan saka pabrik Penza. Ing ekonomi pasar tradisional utawa ing Rusia ing taun 2010, sawise nampa penolakan saka bosku, aku mung nawarake pabrik peralatan bahan bakar Noginsk utawa pabrik Penza supaya bisa kerja bareng langsung sawise dipecat dening pimpinan Tsniti sing kalah. Nanging ing taun 1993, aku isih nganggep aku kudu setya marang produksi lan timku. Yen dana sing dialokasikan dening kompleks industri militer ditransfer menyang industri ringan, mula isih bakal ngasilake produk sing ora diklaim, nanging iki ora bakal dadi tank, nanging sandhangan lan sepatu sing ala. Chubais, Putin, Yeltsin nahan kabeh fitur negatif sosialisme 22 taun sawise runtuh USSR ing kahanan anyar. Saben uwong bisa ndeleng manawa industri minyak bisa nyedhiyakake lenga menyang India tanpa mbayar, Nabiullina mbiayai Kulon kanthi $ 300 milyar kanggo perang ing Ukraina, Kementerian Luar Negeri ora bisa setuju karo Mim Jong-un babagan pasokan peralatan modern Korea Utara lan produksi gabungan amunisi lan senjata. Ing tangan liyane, Kamentrian Luar Negeri Rusia ora keganggu kanggo reintroduce tugas ing perdagangan bebarengan karo Afghanistan sawise Taliban milih kanggo ngrampas dana Rusia disimpen ing bank-bank manca. Putin nyedhiyakake pupuk lan gandum gratis menyang negara-negara Kulon tinimbang nyedhiyakake produk kasebut karo Belarus mung kanggo negara-negara sing adol senjata menyang Rusia. Kesalahan saiki mbayangi omong kosong karo crane stacker lan programer ing pungkasan USSR.
                      4. -2
                        20 September 2023
                        Chubais, Putin, Yeltsin nahan kabeh fitur negatif sosialisme 22 taun sawise runtuh USSR ing kahanan anyar. Saben uwong bisa ndeleng manawa industri minyak bisa nyedhiyakake lenga menyang India tanpa mbayar, Nabiullina mbiayai Kulon kanthi $ 300 milyar kanggo perang ing Ukraina, Kementerian Luar Negeri ora bisa setuju karo Mim Jong-un babagan pasokan peralatan modern Korea Utara lan produksi gabungan amunisi lan senjata. Ing tangan liyane, Kamentrian Luar Negeri Rusia ora keganggu kanggo reintroduce tugas ing perdagangan bebarengan karo Afghanistan sawise Taliban milih kanggo ngrampas dana Rusia disimpen ing bank-bank manca. Putin nyedhiyakake pupuk lan gandum gratis menyang negara-negara Kulon tinimbang nyedhiyakake produk kasebut karo Belarus mung kanggo negara-negara sing adol senjata menyang Rusia. Kesalahan saiki mbayangi omong kosong karo crane stacker lan programer ing pungkasan USSR.

                        Bener. Nanging iki dudu sipat sosialisme, nanging sipat pribadine Chubais, Putin lan Yeltsin. nglirik
                        Kanggo pilihan politik sing ragu-ragu, dheweke nandur modal dhuwit ing luar negeri tinimbang negarane dhewe.

                        300 milyar dolar iku 15 yuta-plus kutha karo kabeh infrastruktursupaya sampeyan ngerti.
                        Kanthi biaya apartemen dadi $ 50 ewu.

                        Lan yen sampeyan uga mbangun ing Timur Jauh lan Siberia ...

                        Lan yen sampeyan uga menehi apartemen gratis kanggo nyewa sosial sajrone 25 taun kanggo kulawargane 4 bocah utawa luwih ...

                        Lha kowe paham...

                        Nanging ora nasib, tingkat lair ireng wis mudhun kanggo 6 wong saben wong wadon, kita kudu nyimpen cepet, lagi kaliren maneh! ngguyu
                      5. -1
                        19 September 2023
                        Lan iku kekacoan alam bébas ing ekonomi, kang wekasanipun numpes negara.

                        Ora ana kekacauan, ana bias ing kompleks industri militer. 80% ekonomi makarya kanggo perang. Mulane ana sing nganggo galoshes.
                        Nanging malah banjur padha bakal ditarik metu yen ora kanggo Chernobyl. Sampeyan ora bakal nemokake anggaran USSR kanggo 1986-1987 malah saiki. nglirik
                      6. 0
                        19 September 2023
                        Lumrahe padha urip...

                        Pancen alami.
                        Delengen kanthi teliti film-film ing taun-taun kasebut. Dalan, omah, apartemen, transportasi, lingkungan, hubungan antarane wong.
                        Kabeh iku duweke, kabeh iku alam. Malah penjahat iku lucu.
                        Bandingake "Penyelidikan ditindakake dening para ahli" lan "Cop Wars".
                        Lan iki dudu babagan. Lan iya dadi. ya
                      7. -3
                        19 September 2023
                        Kutipan saka Arzt
                        Delengen kanthi teliti film-film ing taun-taun kasebut. Dalan, omah, apartemen, transportasi, lingkungan, hubungan antarane wong

                        Transportasi lan hubungan kasebut ... ya, aku kelingan:
                        - lelungan kanggo ngunjungi simbahku, Stasiun Paveletsky, Moskow. Dheweke ora mlebu sepur, nanging mabur menyang, nendhang saka mburi)))
                        - bis ngarep, saka Moscow padha. Iku jam setengah drive, sampeyan mlebu pungkasan lan nyumerepi ing lawang mburi kanggo setengah jam ... enom, kabeh iku nggoleki.

                        Apa sampeyan bisa nemokake kaya iki saiki, sanajan ing ngimpi elek? nglirik
                      8. +1
                        19 September 2023
                        Transportasi lan hubungan kasebut ... ya, aku kelingan:
                        - lelungan kanggo ngunjungi simbahku, Stasiun Paveletsky, Moskow. Dheweke ora mlebu sepur, nanging mabur menyang, nendhang saka mburi)))
                        - bis ngarep, saka Moscow padha. Iku jam setengah drive, sampeyan mlebu pungkasan lan nyumerepi ing lawang mburi kanggo setengah jam ... enom, kabeh iku nggoleki.

                        Apa sampeyan bisa nemokake kaya iki saiki, sanajan ing ngimpi elek? nglirik

                        Iya mangkono. Nanging aku ngomong babagan liyane. Punika nggoleki kanggo sampeyan, dalan Moscow - golek mobil manca.


                        Petunjuk - diwiwiti kanthi huruf "I". ngguyu

                        Utawa contone, Dushanbe.... nglirik
                      9. +2
                        19 September 2023
                        Lan supaya ing sandhangan / rambute mung owah-owahan sen. Ayo wong mlaku-mlaku kanthi kathok cendhak - anggere ora ana kekacauan ing ekonomi

                        Opo wong sing nganggo kathok cendhak ing sirahe?

                        Wong-wong Jerman mlaku-mlaku ing formasi ing seragam, lan ditampa ing "SEAGULLS" kanggo lagu-lagu formasi lan parade!

                        Sing padha sing dikirim "macan tutul" saiki. Lan sapa sing ngirim ?! Pikiran iku mumet... wong bodho

                  2. -3
                    19 September 2023
                    Kutipan: my 1970
                    Kutipan saka Arzt
                    ...
                    Apa ana kontradiksi, kabeh Albania iki bledug ing hooves jaran kita. negatif
                    Sampeyan ora bisa mbayangno atmosfer kapercayan lan kekuwatan sing ana ing USSR nalika jaman Brezhnev. Kabeh wong ngerti yen kita bakal nggiling sapa wae dadi bubuk,
                    jaban rangkah uga. ya

                    .... kepiye carane bisa percaya karo sosialisme ing saindenging jagad, ndeleng kepiye bensin diwutahake menyang jurang lan wesi kasebar ing sawah?
                    Yen negara ora bisa ngatasi kekacauan ing awake dhewe, apa sosialisme jagad iki ??

                    Piye wae, wong ing USSR percaya yen dheweke bakal ngatasi kekurangan lan sisa-sisa kapitalisme. Sampeyan mbokmenawa maca koran kasebut? Aku ora, Nanging kasunyatan sing ana bangga ing Victory lan construction projects, papan, prestasi sosialisme, bisa dideleng saka lagu-lagu sing ana ing Internet.
                    Nanging kanthi pribadi, aku ngerti babagan China, uga babagan Vietnam, amarga sadurunge sekolah aku manggon ing Timur Jauh. Lan bocah-bocah St Petersburg padha umurku lan ora ngerti, kaya sing dakngerteni. Lan padha ora ngerti manawa babagan pitenah marang Stalin lan pamisah ing kamp sosialis.
                    1. +3
                      19 September 2023
                      Kutipan saka Reptilian
                      kasunyatan sing ana bangga ing Kamenangan lan proyèk konstruksi, papan, prestasi sosialisme katon saka lagu-lagu ing wektu iku, lagi ana ing Internet.

                      Kasus keras. Ana mesthi bangga. Nanging sampeyan ora bisa menyang kutha kanthi bangga, sampeyan ora bisa masak bubur lan sampeyan ora bisa njahit jas wulu. Lan jas wulu bubur iki mabur ngubengi kosmos sing cedhak ing wangun Buran sing ora ana gunane nanging larang banget, lan lelayaran ngliwati segara, lan ngadeg ing kothak tank. Pitakonan - kok akeh iki, nanging kanggo ngetung pira sing perlu - malah ora diangkat ... nanging kenapa? Agitprop bakal ngrampungake kabeh:

                      Nanging kita nggawe roket, lan mblokir Yenisei,
                      Lan uga ing lapangan balet ...

                      Inggih, agitprop ing sawetara titik ora bisa. Lan kabeh pecah. Nanging kabeh sing dibutuhake yaiku ngetung kanthi ilmiah apa sing dibutuhake. Lan pira. Lan iku kabeh. censorship.
                    2. +4
                      19 September 2023
                      Kutipan saka Reptilian
                      Sampeyan mbokmenawa maca koran kasebut?

                      Saben uwong maca, nanging presentation saka informasi kuwi supaya mripat ora bisa ndeleng, lan otak ora weruh, Ya, lan afterthought kaya iku ...
                      Kutipan saka Reptilian
                      Nanging kasunyatan manawa ana bangga ing Kamenangan lan proyek konstruksi, papan, prestasi sosialisme katon saka tembang wektu iku, lagi online.
                      - yen kanggo tekan ngendi wae, lagu kudu lulus komisi, banjur malah saiki bakal nulis sampeyan lagu pretentious. Gampang ... Panguwasa, sanajan saiki, malah saiki, kudu isi sing bener - mung banjur luwih gampang. amarga keterbatasan ngirim informasi ...
                      Bakat Kobzon lan penulise yaiku ing antarane slogan "Sampeyan menehi soko ana ..." - ana lagu "17 Moments of Spring"
                      1. +4
                        19 September 2023
                        Kutipan: my 1970
                        Bakat Kobzon lan penulise yaiku ing antarane slogan "Sampeyan menehi soko ana ..." - ana lagu "17 Moments of Spring"

                        Ana sing milih Kobzon lan ora duwe Internet wong bodho lol
                      2. 0
                        19 September 2023
                        Aku SD, aku sinau nganggo buku sosialis, nanging kapitalisme wis nyata. Salah sawijining guru kandha yen ora perlu ngrayakake Taun Anyar, 8 Maret lan 23 Februari, nanging mung gereja. Wong tuwa (beda-beda) nesu, lan dheweke "dibuwang".
                        Banjur ana kedadeyan liyane. Ana sing nggawa buku dongeng bab kulak lan buruh tani --- uga ana tembung
                        .....Banjur buruh tani mutusake kanggo sambat marang kanca Stalin......

                        Pira umur buku cilik iki? ora ngerti
                        guru njupuk adoh.
              3. +2
                19 September 2023
                Kutipan: my 1970
                Iman sampeyan abstrak

                - Sampeyan wong sing ora seneng lan mbebayani banget.
                - Sampeyan kudu ngidoni ing saben pot!
                "Loro kanca sing dilayani"
                1. +2
                  19 September 2023
                  Kutipan saka Pakdhe Lee
                  Kutipan: my 1970
                  Iman sampeyan abstrak

                  - Sampeyan wong sing ora seneng lan mbebayani banget.
                  - Sampeyan kudu ngidoni ing saben pot!
                  "Loro kanca sing dilayani"

                  Aku setuju lan nambah.
                  Ya, yen aku minus 1971 taun ing 7, iku angel kanggo njawab apa Dmitry, sing 10 taun luwih enom saka kula, bisa pracaya.
                  1. +1
                    19 September 2023
                    Aku wiwit maca fiksi ilmiah ing umur ~6~7 taun, lan ana ing omah, amarga ... para pinisepuh maca. Yaiku, aku duwe rasa optimisme batin. Sing pisanan sing dakwaca yaiku buku 3 volume Belyaev (saka jaman Stalin). Ing mburine yaiku Stanislav Lem, babagan Trurl lan Klapaucius. Mesthi, bocah kasebut ora duwe iman, nanging mung yakin yen "kabeh apik!" Wong tuwa mbokmenawa nglindhungi kabeh siswa kelas siji, lan ora ngerti babagan karusakan saka USSR! Lan mengko, kabeh wong ngenteni Octobrists lan Pioneers ditampa ing kelas! Mesthi, kanggo remaja ~ 14 ~ 16 taun, luwih cetha?
                    1. -2
                      19 September 2023
                      Contone, ing jamanku ana lagu-lagu pionir, ana buku ilmiah Soviet kanthi tutup tipis (lan ing antarane, kanthi cara, Kondratov), ​​​​ana majalah film aku pengin ngerti kabeh, lan ana film Soviet - -- "Inquiry of Pilot Pirx", "People and Dolphins", "Aquanauts", "Moscow---Cassiopeia", "Adventures of Electronics", "Gum Gum", beda-beda babagan Alisa Seleznyova. Ing wiwitan kapitalisme, isih ana film sosialis ing TV. Lan ana VCR, lan cakram wiwit katon
                  2. +3
                    19 September 2023
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Kutipan saka Pakdhe Lee
                    Kutipan: my 1970
                    Iman sampeyan abstrak

                    - Sampeyan wong sing ora seneng lan mbebayani banget.
                    - Sampeyan kudu ngidoni ing saben pot!
                    "Loro kanca sing dilayani"

                    Aku setuju lan nambah.
                    Ya, yen aku umur minus 1971 taun ing 7, banjur apa Dmitry, sing 10 taun luwih enom Aku angel njawab.

                    belay nanging dheweke ngalahake kaya umur 60 taun
                    1. -1
                      19 September 2023
                      ..... lan gelut kaya 60 taun

                      Nalika aku teka ing kene, aku ora ngerti apa-apa kajaba babagan Donya kuna, Paganisme Rusia, lan astronomi. Banjur, dheweke takon --- buku apa sing luwih apik diwaca? Aku duwe sederek sing perang lan padha buruh partai, nanging piye wae manggon ing taiga, aku ora ngelingi wong ngomong bab iku. Banjur --- pindhah menyang Leningrad, kelas 1, lsp.
                      Kutipan saka tembang sosialis anak ---
                      Aku katon lan aku pengin
                      Ing saindhenging negara gedhe kita
                      Pandu saka pinggir menyang pinggir!
                      Jantung berdegup kencang,
                      Banjur sepur kita mabur,
                      Kaya ngerti aku.

                      Tansah kekancan karo asmara
                      Kita bakal karo sampeyan, ya
                      Lan iku lelampahan
                      Kita bakal ngelingi ing salawas-lawase!
                      Kita bakal tuwuh lan anyar
                      Ayo mbangun kutha!
                      Tansah kekancan karo asmara
                      Kita bakal-- ha-ha-ha---ya!

                      Lan crita non-fiksi sing apik banget THE MOAN OF AN AMOEBA, ora online, aku ngrungokake potongan ing radio.
                    2. 0
                      19 September 2023
                      Kutipan: my 1970
                      nanging dheweke ngalahake kaya umur 60 taun

                      Generasi Pepsi mbalikke ya ngguyu
                  3. -1
                    19 September 2023
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Aku umur minus 1971 taun ing taun 7

                    Kelangan. Lan ing basis apa banjur, paling murni logis, sampeyan ngeruk "Aku setuju" ana? Nerangake, mangga.

                    PS: Aku ana 71 lengkap ing 10, yen ana ngguyu
                2. +5
                  19 September 2023
                  Kutipan saka Pakdhe Lee
                  Kutipan: my 1970
                  Iman sampeyan abstrak

                  - Sampeyan wong sing ora seneng lan mbebayani banget.
                  - Sampeyan kudu ngidoni ing saben pot!
                  "Loro kanca sing dilayani"

                  Pahlawan Bykov ngiyanati kanca-kancane minangka kontra-revolusioner yen perlu.
                  Antarane iki lan banjur, saking keyakinan...

                  Kutipan saka Pakdhe Lee
                  "Loro kanca sing dilayani"
                  lan film iki mesthi banget kuwat, iku diaktifake metu meh kaya dokumenter
                  1. 0
                    20 September 2023
                    Kutipan: my 1970
                    Pahlawan Bykov ngiyanati kanca-kancane minangka kontra-revolusioner yen perlu.

                    Apa sing sampeyan tindakake? gelo? muspra. Sampeyan muspra. Aku ngira sampeyan mungsuh revolusi, atiku wiwit godhok, nanging saiki aku weruh dhewe yen aku salah. - "Aku salah."

                    Teks film: https://cinematext.ru/movie/sluzhili-dva-tovarischa-1968/?page=7
              4. -3
                19 September 2023
                Kutipan: my 1970
                ..... bab permusuhan antarane sosialis Albania lan SFRY nglawan USSR .... konflik USSR karo sosialis China - ...

                Apike, ora kaya negara-negara kamp sosialis utawa Albania, SFRY, USSR tansah duwe hubungan loropaken karo India, sing ora ngomong babagan kursus sosialis.
                Yen kita ngelingi jaman pra-revolusioner, sikap marang wong India positif. Apa kang kacetha ing folklor. Contone, babagan Pangeran Yoasaph. Utawa babagan Afanasy Nikitin. Utawa babagan Kozma Indicoplov.
                Nganti saiki, rahasia konspirasi nglawan Paul I tetep lan sing disalahake kanggo mateni dheweke digandhengake karo Inggris.
                .....duta besar Inggris ing pengadilan St Petersburg yaiku Whitworth......Aku ngerti yen konspirasi pisanan digawe antarane dheweke lan Olga Alexandrovna Zherebtsova, adhine Platon Zubov......

                Kontemporer Alexander Velyaminov-Zernov.
                Yen ora amarga pati Paul I, hubungan Republik Ingushetia karo India lan Prancis wis tekan tingkat temen beda. Utamane, blokade kontinental bakal sukses
    2. 0
      22 September 2023
      Aku maca artikel maneh. Aku pancene seneng dheweke. Aku pengin nambah ---Jalan sing ditindakake India sawise nggulingake kolonialisme Inggris terus !!! Wong-wong Hindhu pengin nuduhake yen Inggris wis kepungkur. Sing saiki yaiku sejarah kuno lan budaya asli. Mulane owah-owahan jeneng kedadeyan. Ana --- India, saiki diarani padha karo sadurunge Inggris --- BHARAT! Miturut cara, ganti jeneng kedadeyan ing saindenging negarane:
      Bombay --- Mumbai
      Madras --- Chennai
      Kolkata --- Kolkata
      Allahabad --- Prayagraj
      Negara Orissa --- Odisha
      Uttaranchala --- Uttarakhand
  2. +5
    19 September 2023
    Iki dadi nyata ing taun 1971, nalika Perang Indo-Pakistan Katelu. Alesan kasebut yaiku teror sing diluncurake dening Islamabad ing Bengal Timur.

    Ing taun 1971, Bengal Timur ora ana. Ana provinsi Pakistan Timur sing ana perang sipil, tujuane yaiku kamardikan Pakistan Timur. Perang iki nyebabake aliran pengungsi jutaan dolar saka Pakistan Timur menyang India, sing ora bisa ditindakake dening ekonomi India. Mulane, India teka menyang kesimpulan yen bakal bisa ditrapake kanthi ekonomi kanggo miwiti perang karo Pakistan lan ndhukung Pakistan Timur ing perjuangan kanggo kamardikan. Nyatane, India wiwit melu konflik ing April 1971, nalika partisan Tentara Pembebasan Rakyat Bangladesh wiwit dilatih lan disedhiyakake ing wilayah India. Ing April, Field Marshal Sam Manekshaw njamin Indira Gandhi yen dheweke menehi wektu sing perlu kanggo nyiapake, dheweke bakal njamin kamenangan nglawan Pakistan. Secara resmi, Pakistan miwiti perang kanthi nindakake serangan udara ing lapangan udara India.
    Miturut cara, Amerika, sanajan ing skala winates, uga mbantu wong India,

    Dadi USSR uga mbantu Pakistan. Pasokan senjata menyang Pakistan saka USSR terus nganti September 1971. Mbalik ing Mei 1971, USSR banget dianjurake kanggo tuku prau rudal Soviet. Wong Pakistan ora gelem, sing enggal-enggal getun.
    klompok Angkatan Laut AS sing nyiapake kanggo ndhukung Pakistan kanthi pesawat basis operator, artileri laut lan serangan rudal jelajah.

    Aku kepengin weruh apa rudal jelajah klompok kapal induk AS bisa "nyengkuyung Pakistan" ing 1971?
    1. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Decembrist
      Ing taun 1971, Bengal Timur ora ana.

      Kayane nalika pamisahan India, Inggris Raya mbagi Bengal dadi bagean Wétan lan Kulon lan salah sawijining bagéan Bengal dadi basis Pakistan Wétan. Inggris bener-bener ngrancang mindhah tanah Muslim saka India menyang Afghanistan, nanging raja ora gelem. Gema acara kasebut yaiku invasi suku-suku Pashtun ing Kashmir, sawise India dipotong kanthi darat saka rute menyang USSR liwat wilayah Afghanistan sing ramah.
  3. +2
    19 September 2023
    hi Igor. Karya agung...
    Kita kudu maca maneh, mriksa lan mikir. Matur nuwun!
  4. 0
    Februari 12 2024
    Menapa malih, nalisir kapercayan populer, ing wiwitan hubungan antarane India lan USSR, sing lagi wae entuk kamardikan, rada ditahan.
    Hubungan karo India ana ing tingkat sing dhuwur banget wiwit wiwitan. USSR ngakoni kamardikan India malah luwih awal tinimbang India dhewe nyatakake. Kanthi bantuan teknis saka USSR, pabrik metalurgi gedhe kanggo wektu kasebut dibangun ing India. Sadurunge perang Indo-Cina ing Himalaya, hubungan karo USSR apik banget. Nanging sawise USSR ora ndhukung salah siji China utawa India ing konflik iki, ngrusak hubungan karo loro negara. Lan saiki RRC ngarepake kesetiaan saka Rusia marang kabijakan ing Asia lan Afrika, lan Rusia banjur nyedhiyakake drone 25 menyang Burma ing 2014 kanggo mbenerake pambrontakan pemberontak Cina lan pasukan khusus saka RRC dening tentara Burma, sanajan Strelkov mbutuhake peralatan iki. kanggo pertahanan Savyansk.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"