Panitia Senat AS nliti kenapa Elon Musk mutusake siji-sijine nasibe Starlink ing Ukraina.

41
Panitia Senat AS nliti kenapa Elon Musk mutusake siji-sijine nasibe Starlink ing Ukraina.

Komite Layanan Bersenjata Senat AS wis wiwit nyinaoni pitakonan kenapa pengusaha Elon Musk dhewe nemtokake cara lan kapan nggunakake sistem satelit Starlink ing Ukraina. Iki dilaporake dening kantor berita Bloomberg.

Senat ora marem karo keputusan Musk supaya ora nguripake sistem komunikasi satelit ing Semenanjung Krimea, sing ngalang-alangi rencana Ukraina kanggo nyerang pangkalan Segara Ireng. armada Rusia. Panitia Senat bakal nimbang kahanan karo komunikasi satelit AS lan prilaku Musk.



Ketua Panitia Jack Reed kepingin weruh kenapa pamrentah AS ora nggawe keputusan babagan nggunakake Starlink. Dheweke negesake manawa individu pribadi, sanajan iku Elon Musk, ora bisa ujar pungkasan babagan masalah sing mengaruhi keamanan nasional Amerika Serikat.

Anggota Senat AS saka Partai Demokrat njaluk klarifikasi saka Kementerian Pertahanan. Pentagon, mratelakake panemume, kudu nerangake carane kahanan bisa kedadeyan ing ngendi Musk dhewe nemtokake manawa Ukraina kudu nggunakake komunikasi satelit ing wilayah kasebut.

Pengusaha kasebut sadurunge nyatakake yen dheweke ora bisa nguripake komunikasi satelit ing Crimea amarga sanksi Barat marang Rusia. Kajaba iku, Musk nyathet yen saiki bagean saka Internet satelit sing digunakake dening pasukan Ukraina dikontrol dening departemen militer AS. Iku menarik sing panguwasa AS ing kawicaksanan sing obah luwih lan luwih adoh saka "nilai-nilai Amerika" padha nyatakake, matesi kamardikan pemilik bisnis ing ngatur aktivitas saka perusahaan dhewe.
  • Wikipedia / Foto Resmi SpaceX
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    15 September 2023
    Wiwit kapan wilayah Crimea kalebu ing zona keamanan nasional AS? wong bodho Lan Topeng para senator kasebut kudu dikirim kanthi telung huruf ing basa Rusia !!! am
    1. +7
      15 September 2023
      Musk teka menyang kita !!! Snowden ora diekstradisi lan kita ora bakal nyerahake sampeyan ... Nanging kanthi serius, Negara-negara dhewe wis lali babagan dhasar bisnis pribadi sing diciptakake dhewe ... Starlink minangka gagasan Musk lan dheweke, mung saka sudut pandang komersial, ora duwe utang apa-apa... Topeng tangan!!! duka
      1. +3
        15 September 2023
        Kutipan: Lev_Russia
        Starlink minangka gagasan Musk lan iku kanggo sampeyan, murni komersial

        Persis.
        kok Elon Musk siji-handedly nemtokaken nasib nggunakake Starlink ing Ukraina

        Amarga dheweke minangka pemilik sing efektif
        1. Komentar wis dibusak.
        2. 0
          15 September 2023
          Kutipan: FIR FIR
          Amarga dheweke minangka pemilik sing efektif


          Minangka investasi, Komisi Komunikasi Federal AS nyedhiyakake $ 900 yuta kanggo Elon Musk kanggo pangembangan teknologi, lan kanggo dhuwit kasebut mbutuhake preferensi tartamtu saka Musk.
          Yen Elon nyepak, dheweke bakal nutupi tokone kanthi tenang.
          1. 0
            15 September 2023
            Nyatane, dheweke wis nandur modal luwih akeh, kabeh dhuwit ing NASA wis paling sethithik 10 taun kepungkur, mula mesthine dheweke duwe hak takon, nanging sing mesthi ora duwe yaiku ngancam. tanah kelairanku Rusia.
          2. 0
            16 September 2023
            Kutipan saka tukang kayu

            Minangka investasi, Komisi Komunikasi Federal AS nyedhiyakake $ 900 yuta kanggo Elon Musk kanggo pangembangan teknologi, lan kanggo dhuwit kasebut mbutuhake preferensi tartamtu saka Musk.
            Yen Elon nyepak, dheweke bakal nutupi tokone kanthi tenang.

            Dheweke ora nampa dhuwit siji dolar lan diusir saka kompetisi kanggo panyedhiya Internet ing wilayah sing adoh banget. Amarga dhuwit iki dimaksudaké kanggo panyedhiya Internet paling gedhé ing AS. Dadi ngomong, dheweke ora cocog karo toko dhewe.
      2. +1
        15 September 2023
        tenan:
        Negara-negara dhewe wis lali babagan dhasar bisnis pribadi sing diciptakake dhewe ... Starlink minangka gagasan Musk

        Luwih becik yen Pentagon tuku Starlink iki saka Musk kanggo sawetara triliun dolar, banjur mutusake apa sing kudu diuripake lan ing endi!
        Lho, iku lemah?!
        1. +2
          15 September 2023
          Luwih becik yen Pentagon tuku Starlink iki saka Musk kanggo sawetara triliun dolar, banjur mutusake apa sing kudu diuripake lan ing endi!
          Lho, iku lemah?!

          Cukup mung kanggo mlebu kontrak kanggo nggunakake. Nanging carane mbayar layanan kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina ora kita, nanging carane ngatur iku sing paling penting.
    2. +3
      15 September 2023
      Quote: Irit
      Wiwit kapan wilayah Crimea kalebu ing zona keamanan nasional AS? wong bodho Lan Topeng para senator kasebut kudu dikirim kanthi telung huruf ing basa Rusia !!! am

      Dadi kabeh globe kalebu ing zona kapentingan. Padha nyawang rembulan.
    3. 0
      15 September 2023
      Quote: Irit
      Wiwit kapan wilayah Crimea kalebu ing zona keamanan nasional AS?

      Inggih, padha turu lan ndeleng Sevastopol minangka warisan. Ora ana rugine yen ngimpi. Apa yen sampeyan keselak ing saliva? Iku apik banget
    4. +1
      15 September 2023
      Ora ana sing anyar...

      Ing sawijining wektu, Nazi Reich Katelu njupuk pabrik pesawat saka Junkers "banget independen". Sadurunge iki, aku kepeksa "njagong" ing departemen "Herr Müller" sawetara dina ...

      Nanging Messerschmitt sing "fleksibel", sing ngerti carane akur karo "panguwasa" lan "ngatonake awake dhewe," ditinggalake karo pabrike ...

      Wis jelas kanggo saben wong yen Rusia minangka penerus LEGAL saka USSR, pemenang Nazisme Hitler lan militerisme Jepang. Lan Amerika Serikat, uga, sawise ambruk USSR, minangka penerus sing sah lan konsisten saka "sabab" Reich Katelu ...

      Loro-lorone ing ajang manca lan ing politik domestik. Lan "nyedhaki" kanggo warga "banget independen" ...
  2. +3
    15 September 2023
    Dheweke negesake manawa individu pribadi, sanajan iku Elon Musk, ora bisa ujar pungkasan babagan masalah sing mengaruhi keamanan nasional Amerika Serikat.

    Oh, aku rumangsa bakal rauh ngrebut bisnise saka Elon, amarga mengaruhi keamanan nasional Amerika Serikat lan UkroReich ... Nyuwun
    1. 0
      15 September 2023
      Kutipan: Vasyan1971
      Oh, aku rumangsa yen dheweke bakal ngrebut bisnise saka Elon

      Zelya ngempit bisnis Kolomoisky, Chumaded ngempit bisnis Elon. "Sampeyan ana ing dalan sing bener, kanca-kanca bandit!"
    2. 0
      15 September 2023
      - Padha bisa remet metu ... nanging padha bisa digunakake minangka efektif ... Tanpa Topeng, Starlink bisa dadi potongan liyane saka lebu angkasa.
  3. +2
    15 September 2023
    "Mungkin ora duwe tembung pungkasan babagan masalah sing mengaruhi keamanan nasional Amerika Serikat." - apa keamanan nasional UWB liyane sing bisa ana ing tapel wates Rusia.
  4. +4
    15 September 2023
    aneh tenan.. sing duwe sistem komunikasi sing digawe tangane dhewe wani mutusake dhewe carane nggunakake..
    1. -1
      15 September 2023
      Kutipan saka Crilion
      aneh.. sing duwe sistem komunikasi sing digawe tangane dhewe wani mutusake dhewe carane nggunakake..

      Badan Pengembangan Angkasa AS (SDA) minangka organisasi anyar sing digawe dening Pentagon kanggo ngontrol pangembangan ruang angkasa, sing kudu ditindakake kabeh pencipta teknologi ruang angkasa, kalebu Elon Musk.
      1. +2
        15 September 2023
        Kutipan saka tukang kayu
        Kutipan saka Crilion
        aneh.. sing duwe sistem komunikasi sing digawe tangane dhewe wani mutusake dhewe carane nggunakake..

        Badan Pengembangan Angkasa AS (SDA) minangka organisasi anyar sing digawe dening Pentagon kanggo ngontrol pangembangan ruang angkasa, sing kudu ditindakake kabeh pencipta teknologi ruang angkasa, kalebu Elon Musk.

        Ora, iki analog saka DARPA, nanging mung kanggo papan.
        Badan Pengembangan Angkasa (SDA) minangka divisi sing langsung nglaporake menyang Angkatan Angkasa Amerika Serikat, sing ditugasake kanggo ngetrapake teknologi ruang angkasa.
  5. +2
    15 September 2023
    Warga pribadhi, malah Elon Musk, ora bisa ujar pungkasan babagan masalah sing mengaruhi keamanan nasional Amerika Serikat.
    Lan apa keamanan nasional AS kudu dilakoni nalika nerangake Crimea Rusia? Yen Amerika Serikat nganggep Ukraina minangka wilayah (jajahan), mula Crimea yaiku Rusia.
  6. +2
    15 September 2023
    Adhuh! Kepiye carane mblokir wong ing jaringan sosial minangka masalah pribadi kanggo perusahaan PRIVATE, kita ora bisa duwe campur tangan pemerintah? Lan kepiye - dadi langsung "aja bingung kanthong sampeyan karo negara"))) Utawa sampeyan ngelingi yen saka Musk ing Starlink mung ana posisi ketua? Nanging sampeyan ujar manawa sampeyan dhewe, kabeh dhewe, lan NASA ora duwe program Falcon lan kosmodrom disumbang dening negara - iki mung kebetulan, lan satelit Starlink ditampilake ing Pentagon minangka pengintaian orbit rendah - kabeh. iki mung ketepakan, uga kasunyatan sing padha kicked metu kanggo kinerja akademis miskin, pisanan saka sekolah kejuruan Afrika, banjur saka College Kanada, Musk angsal pendidikan - nanging loro bebarengan, retroactively lan ing absentia - mung nalika dheweke kecanthol karo rekaman pidana kanggo penipuan lan dipeksa dadi wakil ketua proyek Falcon, sing ora komersial?
  7. +3
    15 September 2023
    ***
    - "Klumpukne, Ilya, kabeh kanca lan "trampolin" lan marani kita sadurunge kasep" ...
    ***
  8. +6
    15 September 2023
    Aku ora ngerti. Yen ana pitakonan, tanpa ndhelikake, babagan serangan ing target Rusia nggunakake starlink. Apa Rusia banjur duwe hak kanggo mbukak wong-wong mau?
  9. +2
    15 September 2023
    Panitia Senat AS nliti kenapa Elon Musk mutusake siji-sijine nasibe Starlink ing Ukraina.

    Mungkin amarga iku perusahaan swasta? opo
    Iki minangka salah sawijining perkara, ing sisih liya, yen satelit Starlink mbantu perang nglawan Rusia, ora ana sing bisa nyegah kita nyatakake target militèr sing sah lan wiwit mateni kanthi nggunakake kabeh kemampuan Angkatan Bersenjata Rusia. Apa dheweke gagal sawise iki utawa ora, prakara kaping sepuluh, kanggo Rusia, nanging kanggo Musk iki minangka kerugian kanggo perusahaan lan kanthong pribadine.
    Iku kabeh pilihan.
    1. -3
      15 September 2023
      Kutipan: K-50
      Apa dheweke gagal sawise iki utawa ora, prakara kaping sepuluh, kanggo Rusia, nanging kanggo Musk iki minangka kerugian kanggo perusahaan lan kanthong pribadine.

      Wong sing kompeten janji bakal mateni kabeh rasi lintang satelit Amerika yen ana perang. Sing apa padha ngandika, ana liya kanggo iki, nanging supaya Amerika ing peteng, supaya ing jam tartamtu padha bisa mesthekake yen kabeh sambungan menyang JPS wis direset, lan senjata tliti dhuwur lan gaman logam kethokan biasa. .
    2. 0
      15 September 2023
      Ana siji nuansa penting ing kene: ana luwih akeh satelit ing orbit tinimbang kita duwe rudal anti-satelit, nanging ana pusat kontrol sing luwih sithik kanggo satelit kasebut tinimbang kita duwe operator strategis.
      Lan ing kerangka pangenalan resmi saiki dening Yusovites saka partisipasi langsung ing serangan ing Federasi Rusia ... "garis abang" liyane. Minangka Tucker Carlson bubar ngandika: pamaréntah saiki ing Amerika Serikat mung bisa disimpen dening perang "panas", lan padha arep menyang iki.
      1. -1
        15 September 2023
        Kutipan saka JcVai
        Pamrentah saiki ing Amerika Serikat mung bisa disimpen kanthi perang "panas", lan dheweke bakal nyedhaki iki.

        Kutipan saka JcVai
        Ana siji nuansa penting ing kene

        Amerika Serikat ora pengin njupuk bagéyan pribadi ing perang "panas" karo Rusia. ora karo China...Yen mung dadi komandan sing bakal mirsani apa sing kedadeyan saka sawetara panggonan munggah pangkat saka jaban rangkah kanthi jaminan lengkap babagan integritas wilayahe dhewe...
        * * *
        Pak minusers! Sampeyan bisa ngadeg, nanging aku ora peduli babagan kabeh manipulasi sampeyan kanthi rating! Aku wis dadi "marsekal" lan nyadari yen ing ndhuwur saben marshal ana Generalissimo Vadim Smirnov, lan nalika pensiun, tambah pensiun militer saka 1 Oktober nganti 10,5% cukup kanggo aku. Aku manggon ing cara lan ora nandhang sangsara saka idaman kanggo regalia kertas.
        wong bodho Apa sampeyan ngerti? Apa iku cetha?
  10. +2
    15 September 2023
    ing prakara sing mengaruhi keamanan nasional Amerika Serikat
    Apa keamanan nasional AS ngluwihi wilayah Rusia? Apa Amerika ora ndhisiki konflik bersenjata langsung karo negara kita? Lan Musk apik banget, dheweke nemokake celah kanggo awake dhewe sing digawe dening Amerika Serikat
    dheweke ora bisa nguripake komunikasi satelit ing Crimea amarga sanksi Western marang Rusia
    Nggunakake kabeh sumber daya administratif, padha bakal nyilikake wong lan meksa wong kanggo sing sing tune.
  11. -1
    15 September 2023
    Panitia Senat AS nliti kenapa Elon Musk mutusake siji-sijine nasibe Starlink ing Ukraina.

    Kanggo ngganti GDP, wektune ngirim pesen kaya iki menyang Senat AS:
    Yen sampeyan terus mutusake nasib Ukraina kanthi meksa negara-negara NATO kanggo nyedhiyakake senjata, kita, bebarengan karo Kim Jong-un, bakal mulai mikir babagan perlune Senat sampeyan ...
  12. +1
    15 September 2023
    kenapa pengusaha Elon Musk dhewe nemtokake cara lan kapan nggunakake sistem satelit Starlink
    Ya, mungkin amarga dheweke sing duwe?
    Ketua Panitia Jack Reed kepingin weruh kenapa pamrentah AS ora nggawe keputusan babagan nggunakake Starlink.
    Aku kepengin weruh kenapa pamrentah kanthi anggaran triliun dolar ora nggawe Starlink dhewe? ngguyu ngguyu Ing cendhak, saiki dheweke bakal ngrebut gagasan saka Musk. Aja bingung: dheweke duwe demokrasi lan properti pribadi ing kana! lol
    1. 0
      15 September 2023
      Kutipan saka flSergius
      kenapa pengusaha Elon Musk dhewe nemtokake cara lan kapan nggunakake sistem satelit Starlink
      Ya, mungkin amarga dheweke sing duwe?
      Ketua Panitia Jack Reed kepingin weruh kenapa pamrentah AS ora nggawe keputusan babagan nggunakake Starlink.
      Aku kepengin weruh kenapa pamrentah kanthi anggaran triliun dolar ora nggawe Starlink dhewe? ngguyu ngguyu Ing cendhak, saiki dheweke bakal ngrebut gagasan saka Musk. Aja bingung: dheweke duwe demokrasi lan properti pribadi ing kana! lol

      Lagi nggarap. Lockheed mbayar kanggo berkembang lan ngleksanakake sistem BlackJack. Kang padha karo militèr StarLink. Nanging Lockheed kerjane luwih alon tinimbang Musk.
      1. -2
        15 September 2023
        Kutipan saka BlackMokona
        Lagi nggarap.

        ngguyu
        Aku mung gumun iki ... Apa sampeyan pancene dadi kesed kanggo ngganggu dhewe saka media lan bodho mbandhingake fakta sing ora ana?
        * Internet umume wiwitane mung pangembangan MILITER. Sapa sing kandha yen para prajurit padha lunga saka kono?!
        * Komunikasi satelit ora perlu ing negara kanthi infrastruktur sing dikembangake. Where ana telpon, iku luwih gampang kanggo njaluk ditahan, Starlink pembangunan kanggo wilayah nilar, lan kanggo Amerika Serikat, yen sampeyan ora Count Alaska, UNdeveloped kanggo dina iki, iku kabeh kabutuhan tentara.
        * Saka proyek Starlink, kuping Pentagon metu saka wiwitan tanpa ndhelikake!
        Apa sih Loch Kid, perusahaan "pribadi" sing padha, mung Starlink sing didegake dening Pentagon, lan Loch Kid minangka KONTRAKTOR Pentagon, kenapa dheweke butuh iki?! Wong ora duwe pitakonan babagan GPS, yen Pentagon langsung melu ana, lan Starlink digunakake kanthi cara sing padha, sing militer wiwit digunakake FIRST, lan mung banjur - peluncuran pilot ing sektor sipil - iku, sawise kabeh. , PRIBADI!!!
        1. +2
          15 September 2023
          1) Iki minangka mitos. Senajan ARPA diwiwiti sadurungé, iku kalah ing sampah perang karo pembangunan Universitas, kang dadi Internet.
          Ing taun 1984, ARPANET duwe saingan serius: US National Science Foundation (NSF) ngedegake jaringan antar universitas NSFNet (Jaringan Yayasan Ilmu Nasional Inggris), sing digawe saka jaringan sing luwih cilik (kalebu jaringan Usenet lan Bitnet sing misuwur nalika iku. ) lan nduweni jaringan sing luwih gedhe. bandwidth luwih gedhe tinimbang ARPANET. Sajrone setahun, kira-kira 10 ewu komputer disambungake menyang jaringan iki, lan jeneng "Internet" wiwit lancar transisi menyang NSFNet.
          Ing taun 1990, proyek ARPANET ditutup amarga ora ana gunane pangembangan jaringan iki.

          2) Good luck karo nindakake optik menyang pesawat, kapal, lan panggonan liyane.
          3) Ide Starlink diluncurake dening Google sawise gagal perang karo panyedhiya Internet ing Amerika Serikat. Ing wiwitan, karya kasebut bakal ditindakake dening Oniveb, perusahaan sing digawe khusus kanggo tujuan kasebut. Nanging Musk lan pangadeg Oniveb padu babagan karakteristik sistem kasebut. Apa sing nyebabake Starlink katon. Google mbiayai loro-lorone. Mulane, loro proyèk tindak menyang tumindak. Pentagon ora ana ing cedhake.
          1. -1
            15 September 2023
            Kutipan saka BlackMokona
            Iku mitos.

            Sampeyan dhewe ora ngerti apa sing sampeyan tulis!
            Kutipan saka BlackMokona
            ARPA diwiwiti sadurungé, nanging ilang

            Mikir... Ora ono?
            Mbantu: Jaringan kasebut ASLI militer! mung nalika wong sipil ngeruk turnips - ish. lan sampeyan bisa masang menyang sipil - soko wiwit tinkered karo, nanging pembangunan saka awal banget, saka werna, ana militèr kanggo ends banget!!! Lan aku pancene ora menehi peduli sing njupuk apa, iki sambungan sejatine sifate militèr, lan warriors ora ninggalake pembangunan, padha ngedekke.
            Kutipan saka BlackMokona
            2) Good luck karo nindakake optik menyang pesawat, kapal, lan panggonan liyane.

            2) Good luck nguripake Internet karo telpon ing pesawat munggah pesawat, luck! Pandhu arah wis kanggo warriors. Utawa apa kita duwe kabeh kanthi mandiri, ing ngendi wae aku pengin, aku mabur ana, amarga ana sambungan karo satelit?
            3) Lan televisi satelit lan Internet ing Rusia diluncurake dening Gazprom minangka proyek komersial, lan ora kabeh amarga padha kudu nampa telemetri saka pipelines ing saindhenging negara, lan wiwit konstelasi satelit Yamal dangling, akeh iku bisa. Hung ing, daya iku kabeh merata keluwih kanggo kabutuhan perusahaan. Nanging ayo nyelehake kreta sadurunge jaran lan ujar manawa NTV ngluncurake gagasan siaran televisi satelit, yen ora ana sing seneng karo jangkoan ing Rusia!
            Kang panyedhiya, kang siji. sial Google? Aku wis nindakake iki suwene 20 taun, aku duwe pangerten sing apik babagan jaringan, fisika, lan satelit uga. Apa jenis panyedhiya sampeyan ora bisa "nutupi Amerika"?! Apa persis sing ora ditutupi - ceruk apa sing diisi Starlink? Kepiye Internet satelit dibiayai ing AS, jeneng konsumen pungkasan, iki minangka produk khusus! guardhouses siji forester ing taman nasional? Sampeyan ora bakal mbalekake apa-apa saka wong-wong mau! Kanggo cathetan, Starlink ora ana gunane ing kutha. Ninggalake omah, angkat sirah lan deleng sektor langit sing ora diblokir dening bangunan dhuwur lan, kanthi cara, wit-witan. Mekaten, mung kanggo warga ing lantai ndhuwur - proyek kasebut ora nguntungake wiwit wiwitan.
            Sapa sing sampeyan brainstorming, Kozyulsky?! (c)
            1. 0
              15 September 2023
              1. Ora. Warga sipil wis kecanthol menyang ARPA sanajan sadurunge nggawe analog sipil. Nanging ARPA tetep kalah. Militer banget alon lan konservatif kanggo lapangan kayata IT.
              2.Starlink wis nyedhiyakake akses ing kapal, pesawat, penyelamat, wong ing wilayah sing adoh, lsp. Kabeh wis bisa. Starlink duwe 1.5 yuta pelanggan ing saindenging jagad.
              3. Mung maca crita. Google Fiber, Oniveb, lsp. Ana lapisan gedhe saka perjuangan, perang lan showdowns.
              1. 0
                15 September 2023
                Kutipan saka BlackMokona
                Starlink wis nyedhiyakake akses menyang kapal, pesawat, penyelamat, wong ing wilayah terpencil, lsp.

                Ora nguntungake. Bodho babagan biaya, yen sampeyan nganggep minangka proyek komersial sing wiwitan. Ditampa, supaya bisa mbalekake paling ora bagean saka biaya, mung salinan NTV + ing Rusia!
                Bab ARPA maneh, aku ngomong babagan Thomas, sampeyan ngomong babagan ajaran sesat. Kanggo neraka iku, sapa sing kecanthol, njawab pitakonan prasaja - apa sambungan asline murni militer? Ora temenan.
                Aku ora perlu maca sejarah, aku ana ing lingkungan RA-BO-TA-YU iki, saka njero aku ngerti apa, ngendi, kepiye.
                Contone, paling gedhé Moscow panyedhiya satelit PRIVATE lenggah ing satelit STATE lan malah antena ing MCC, ora kanggo penerbangan, komunikasi, nanging diarani cara sing - belongs kanggo negara, dibangun ing USSR kanggo siji universitas. Amarga yen kita ngluncurake satelit dhewe, aku ora ngomong babagan pangembangane - kabeh iki ora ana gunane
                1. 0
                  15 September 2023
                  Kutipan saka bingo
                  Kutipan saka BlackMokona
                  Starlink wis nyedhiyakake akses menyang kapal, pesawat, penyelamat, wong ing wilayah terpencil, lsp.

                  Ora nguntungake. Bodho babagan biaya, yen sampeyan nganggep minangka proyek komersial sing wiwitan. Ditampa, supaya bisa mbalekake paling ora bagean saka biaya, mung salinan NTV + ing Rusia!
                  Bab ARPA maneh, aku ngomong babagan Thomas, sampeyan ngomong babagan ajaran sesat. Kanggo neraka iku, sapa sing kecanthol, njawab pitakonan prasaja - apa sambungan asline murni militer? Ora temenan.
                  Aku ora perlu maca sejarah, aku ana ing lingkungan RA-BO-TA-YU iki, saka njero aku ngerti apa, ngendi, kepiye.
                  Contone, paling gedhé Moscow panyedhiya satelit PRIVATE lenggah ing satelit STATE lan malah antena ing MCC, ora kanggo penerbangan, komunikasi, nanging diarani cara sing - belongs kanggo negara, dibangun ing USSR kanggo siji universitas. Amarga yen kita ngluncurake satelit dhewe, aku ora ngomong babagan pangembangane - kabeh iki ora ana gunane

                  1. Wis duwe bathi. SpaceX nggawe satelit lan diluncurake kanthi murah amarga akses nyata menyang produksi jalur perakitan.
                  2. Ing Amerika Serikat kabeh beda. Ing kana, pamilik pribadi wiwit wiwitan astronautika duwe peran gedhe, negara kasebut mesthi dadi pelanggan perusahaan swasta. SpaceX duwe bantalan peluncuran dhewe, pusat kontrol dhewe, pelabuhan angkasa dhewe ing Boca Chica, lan pabrik dhewe kanggo satelit, terminal, roket, kapal, lsp.
                  1. 0
                    15 September 2023
                    Spice malah duwe kosmodrom dudu, nanging mesthine hadiah gratis saka NASA ing Cape Canaverel. Lan satelit, karo menara lan panas - saka kono. Pitakonan - Napa kita nyumbang situs peluncuran kanthi peralatan SPICE-XE lan ora njupuk dhuwit saka wong-wong mau? Aku bakal ngrungokake, banjur sampeyan bakal ngomong yen kabeh iku beda kanggo wong-wong mau, lan ora perlu kerja, dheweke bakal teka lan nyopot dhuwit menyang tangane.
                    1. 0
                      16 September 2023
                      Kutipan saka bingo
                      Spice malah duwe kosmodrom dudu, nanging mesthine hadiah gratis saka NASA ing Cape Canaverel. Lan satelit, karo menara lan panas - saka kono. Pitakonan - Napa kita nyumbang situs peluncuran kanthi peralatan SPICE-XE lan ora njupuk dhuwit saka wong-wong mau? Aku bakal ngrungokake, banjur sampeyan bakal ngomong yen kabeh iku beda kanggo wong-wong mau, lan ora perlu kerja, dheweke bakal teka lan nyopot dhuwit menyang tangane.

                      Dheweke mbangun Boca Chica kanthi lengkap, diwiwiti kanthi nguatake lemah. Saka banget, banget ngeruk
  13. 0
    15 September 2023
    Organisasi internasional nyinaoni pitakonan kenapa Senat AS nggunakake dhuwit pembayar pajak negara lan dikirim menyang teroris militer ing Ukraina, tinimbang nulungi wong miskin lan ora duwe omah!
  14. +1
    15 September 2023
    Ayo padha matur nuwun amarga dheweke durung entuk gaji ngguyu Umumé, Jeksa Agung bisa ngetokake iku arang banget serius, iku perlu kanggo matesi jumlah dhuwit saka daya lan pengaruh klempakan ing tangan saka oligarki individu. Dheweke wiwit nganggep awake dhewe minangka dewa.
  15. 0
    15 September 2023
    Panitia Senat AS nliti kenapa Elon Musk mutusake siji-sijine nasibe Starlink ing Ukraina.

    Mungkin amarga Starlink minangka produk saka perusahaan swasta SpaceX, diduweni dening Musk minangka saham pamblokiran lengkap?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"