Pangiriman tank manca menyang Ukraina lan prospek

20
Pangiriman tank manca menyang Ukraina lan prospek
Ukrainia tank "Benteng" Mesin-mesin iki mbokmenawa wis rusak banget. Foto saka Kementerian Pertahanan Ukraina


Wiwit taun kepungkur, mitra lan patron manca nyedhiyakake rezim Kyiv kanthi macem-macem kendaraan lapis baja, lan proses transfer tank wis narik perhatian khusus. MBT saka macem-macem model Soviet lan NATO dikirim menyang Ukraina, kalebu. mobil saka modifikasi paling anyar. Nanging, pitulungan kasebut wis ngalami masalah sing nyata. Kemampuan tentara asing kanggo ngirim tank saya suda, lan risiko tambahan muncul.



Dikirim lan ilang


Pangiriman tank manca menyang rezim Kyiv diwiwiti ing musim semi lan musim panas 2022. Banjur sawetara negara Eropa Wétan wiwit ngirim kendaraan lapis baja gaya Soviet. T-72s saka macem-macem modifikasi teka ing Ukraina, kalebu sing dikembangaké dening organisasi manca. Swara wektu, teka versi paling anyar saka tank medium T-55 long-outdated.

Ing giliran 2022-23. Negara-negara NATO, sawise perselisihan sing dawa, nanging mutusake kanggo mindhah model MBT saiki menyang rezim Kyiv. Negara-negara Eropa nduwe peran utama ing proses luwih lanjut. Dadi, Jerman, Swedia, lsp. dibusak saka unit lan dikirim menyang Ukraina luwih saka 120 Leopard 2 tank saka sawetara modifikasi, uga peralatan engineering ndadekake. Transfer meh 180 lawas Leopard 1 MBTs lan kendaraan engineering adhedhasar iku wis announced.


Sakumpulan peralatan saka Republik Ceko kanggo rezim Kyiv, April 2022. Tank T-72M dumunung ing platform sing adoh. Foto Telegram / Dambiev

Inggris mung mbatesi nyediakake tank Challenger 14 2. Amerika Serikat, mung njanjeni pitulungan kasebut. Dheweke ngumumake transfer 31 M1A1 Abrams MBT. Pangiriman bisa diwiwiti musim gugur iki.

Kabeh tank sing ditampa saka luar negeri wis digunakake ing perang - lan bisa diprediksi ngalami kerugian. Miturut data sing kasedhiya, nganti saiki, tentara Rusia ing macem-macem sektor ngarep wis numpes sebagian besar T-72 manca, lan uga mateni bagean penting saka Leopards mungsuh. Challenger 2 durung digunakake kanthi aktif, nanging siji MBT kasebut wis dirusak, bebarengan karo slogan babagan invulnerability saka kendaraan kasebut.

Mangkono, negara-negara manca nuduhake kesiapan kanggo mbantu Ukraina kanthi nyedhiyakake kendaraan lapis baja sing paling penting ing medan perang lan netepi janji kasebut. Nanging, volume pasokan ora cocog karo tingkat kerugian lan kabutuhan pasukan Ukrainia. Kajaba iku, kendaraan sing ditransfer saka luar negeri uga dirusak, lan masalah ngisi armada ora mung ana, nanging uga saya tambah parah.


Broken peralatan Ukrainia ing arah Zaporozhye. Foto dening Kementerian Pertahanan Rusia

Transfer saka saham


Kanggo alasan sing kondhang, tank ditransfer menyang Kyiv mung saka sing wis ana - dijupuk saka unit tempur utawa saka papan panyimpenan. Faktor iki umume nemtokake nomenklatur lan volume persediaan sing bisa, lan uga ngidini sampeyan nggawe ramalan tartamtu kanggo masa depan. Mangkono, bisa dianggep yen negara-negara NATO bakal terus ndhukung rezim Kyiv kanthi biaya perlucutan senjata saka tentara dhewe. Ing wektu sing padha, dheweke ngadhepi masalah khas utawa bakal ngadhepi ing mangsa ngarep.

Jerman lan negara-negara Alliance liyane bisa terus nyedhiyakake tank Leopard 2. Tentara Eropa lan NATO duwe luwih saka 2 ewu MBT iki saka versi lan modifikasi sing beda-beda. Nanging, jumlah armada ing negara individu arang ngluwihi sawetara rolas kendaraan. Ora mungkin dheweke bakal nulis Leopards kanthi semangat kanggo mbantu Ukraina lan nggawe masalah kanggo kemampuan pertahanan dhewe.

Kahanan karo Challenger Inggris 2 katon menarik banget. Nganti saiki, 227 kendaraan jinis iki resmi digunakake. Ing wektu sing padha, Kementerian Pertahanan Inggris bubar ngakoni yen mung 150 MBT sing "kasedhiya" (siap digunakake utawa bisa dipulihake ing wektu sing cendhak). Saka jumlah kasebut, 14 dikirim menyang Ukraina. Bisa uga ana kiriman anyar, nanging saben wong bakal ngrusak kahanan sing wis angel ing tentara Inggris.


Peralatan teknik sing rusak adhedhasar Leopard 2. Foto Telegram / "Saluran Tujuan Khusus"

Amerika Serikat nindakake sing paling apik babagan iki. Unit tempure duwe sekitar 2,5 ewu M1 MBT saka macem-macem modifikasi. Isih ana kira-kira sing kadhaptar ing pangkalan panyimpenan. 3,7 ewu mobil. Pentagon nduweni kemampuan teoretis kanggo nyedhiyakake rezim Kiev kanthi tank kanggo wektu sing cukup suwe lan kanthi jumlah sing signifikan. Nanging, ora jelas apa kesempatan iki digunakake lan nganti sepira. Ora mungkin Ukraina kudu ngetung kabeh 3,7 ewu Abrams saka panyimpenan.

Bantuan sing ora digunakake


Iku karakteristik sing Ukraina nampa ora mung tank utama modern saka luar negeri. Dadi, Slovenia ngirim produk M-55 - versi modern dhewe saka T-55 lawas. Sawetara negara saiki nglumpukake batch Leopard Jerman 1. Alasan kanggo iki cukup prasaja. Mitra asing pengin mbantu rezim Kyiv, nanging ora bisa utawa ora pengin menehi peralatan sing luwih anyar - lan produk lawas lan lawas digunakake.

Ora bisa ditolak manawa ide kasebut bakal dikembangake lan bakal dadi basis kanggo pangiriman kendaraan lapis baja ing mangsa ngarep. Ing kasus iki, negara-negara NATO bakal ngumpulake tank sing isih ana saka meh tengah abad pungkasan ing bagean lan pangkalan panyimpenan, nyoba kanggo mulihake lan ngirim menyang Ukraina. Ing wektu sing padha, padha ngadhepi masalah tartamtu saka macem-macem jinis.


Penantang pertama sing kobong 2. Foto Telegram / "Manuk garis ngarep"

Ora ana luwih saka 700-750 tank Leopard-1 ing tentara NATO, lan sing nduweni, ora bisa ngganti peralatan kasebut karo sing luwih anyar, ora setuju kanggo menehi. Ing wektu sing padha, atusan MBT ana ing pembuangan organisasi komersial sing tuku maneh peralatan sing ora aktif. Pangiriman pisanan Leopard 1 ditampa saka wong-wong mau, lan bisa menehi pitulung luwih lanjut marang Ukraina.

Ing sawijining wektu, Tentara Inggris nampa 420 MBT Challenger 1. Dheweke ana ing layanan nganti awal 2-an, nalika diganti karo Challenger XNUMX sing luwih anyar. Bagean penting saka tank model lawas bisa uga disimpen ing panyimpenan. Secara teoritis, kendaraan kasebut bisa dipulihake lan ditransfer menyang rezim Kyiv. Nanging, spesifik operasi ing jaman kepungkur nggawe keraguan babagan kemungkinan mulihake lan nyedhiyakake akeh peralatan kasebut.

Ing konteks iki, kita bisa ngelingi tank Amerika M60 lawas. Sadurunge, dheweke ana ing layanan karo sawetara negara NATO, nanging mengko meh kabeh operator ngganti karo peralatan anyar. Kendaraan sing dirilis dikirim kanggo panyimpenan utawa didol ing luar negeri. Ing wektu sing padha, ing Turki, M60 sing dimodernisasi saka sawetara versi isih dadi salah sawijining dhasar armada tank.


MBT Swedia Strv 122 ing Ukraina. Foto Telegram / BMPD

Demilitarisasi umum


Proses sing saiki diamati nuduhake yen demilitarisasi rezim Kyiv kasil terus lan maju. Ing proses iki, manungsa waé khusus wis mbayar kanggo karusakan saka pasukan striking utama pasukan lemah mungsuh ing wangun tank. Kaya ing ngisor iki saka data mbukak, nganti saiki, formasi Ukrainia wis ilang mayoritas MBT sing diduweni ing wiwitan taun 2022.

Wiwit taun kepungkur, para pelanggan lan mitra manca wis nyoba mbantu Kyiv kanthi persediaan peralatan saka armada tentara. Sawetara atus MBT saka macem-macem model lan modifikasi wis dikirim, lan bagean sing penting saiki wis dirusak. Iki nyebabake karusakan ing pasukan mungsuh, lan uga ngrusak reputasi peralatan asing sing ora apik ing medan perang.

Negara manca wis nyiapake pangiriman MBT anyar, lan maneh kita ngomong babagan jumlah peralatan sing dudu model paling anyar. Prospek kanggo "bantuan" kasebut cukup jelas lan bisa ditebak - yen ing Ukraina, tank iki bakal dadi target kanggo Rusia. gaman lan bakal dirusak.

Kepiye negara pemasok bakal nanggepi babagan iki lan langkah apa sing bakal ditindakake isih durung dingerteni. Dheweke mesthi bakal terus menehi sawetara pitulung. Nanging, tumindak kasebut ana gandhengane karo nyuda arsenal lan taman dhewe. Apa Amerika Serikat lan sekutu-sekutune wis siyap kanggo demiliterisasi tentarane dadi pitakonan gedhe.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    18 September 2023
    Apa Amerika Serikat lan sekutu-sekutune wis siyap kanggo demiliterisasi tentarane dadi pitakonan gedhe.
    Pembuangan barang lawas lagi ditindakake ... Lan ora ana kepinginan kanggo menehi apa wae sing luwih anyar. Ya, ora akeh, sing anyar! recourse
    1. +2
      18 September 2023
      Aku mikir manawa saka drone, ATGM lan UAS bakal dipasang sensing remot sing dibangun ing atap menara tank lan diwiwiti nganggo T-80BVM.
      topik iki sinau ing T-80BV ing 90s ing Leningrad karo instalasi saka bedhil smoothbore 152-mm.
    2. 0
      20 September 2023
      Nalika aku ngerti, ora bakal ana tank anyar. Mbok sawetara scrapes. Mungkin Amerika bakal mbuwang babagan telung puluh Abrams. Lan supaya - pamit
  2. + 19
    18 September 2023
    Inggris mung mbatesi nyediakake tank Challenger 14 2. Amerika Serikat, mung njanjeni pitulungan kasebut.

    Ora perlu ngyakinake awake dhewe kanthi pikiran yen Barat sing bobrok ora bisa, ora bisa ...
    Iku wektu kanggo nelpon spade spade. Ora ana sing bakal nyedhiyakake sing anyar lan maju kanggo wong sing wis nemokake sumber pakan meriam.
    Lan rega kamenangan (denazifikasi lan demilitarisasi) kanthi cepet lan "strategi sarung tangan putih" kasebut bisa uga dhuwur banget.
    * * *
    Bisa uga ana daur ulang ana, nanging sumber daya Rusia uga nuduhake watesan lan "garis abang" ... Lan ora ana hipotetis pungkasan kanggo SVO sing katon ...
    1. +2
      18 September 2023
      Kutipan saka: ROSS 42
      Inggris mung mbatesi nyediakake tank Challenger 14 2. Amerika Serikat, mung njanjeni pitulungan kasebut.

      Ora perlu ngyakinake awake dhewe kanthi pikiran yen Barat sing bobrok ora bisa, ora bisa ...
      Iku wektu kanggo nelpon spade spade. Ora ana sing bakal nyedhiyakake sing anyar lan maju kanggo wong sing wis nemokake sumber pakan meriam.
      Lan rega kamenangan (denazifikasi lan demilitarisasi) kanthi cepet lan "strategi sarung tangan putih" kasebut bisa uga dhuwur banget.
      * * *
      Bisa uga ana daur ulang ana, nanging sumber daya Rusia uga nuduhake watesan lan "garis abang" ... Lan ora ana hipotetis pungkasan kanggo SVO sing katon ...

      Telpon pers! Koyone ana sing wiwit curiga.
    2. +3
      18 September 2023
      pikirane sing decrepit West
      Kanthi kabeh babagan, ora bisa dihindari iki wis dibuktekake dening klasik, nanging Kulon dadi luwih fleksibel, lan luwih disenengi sanajan ing USSR ...

      Kulon nduweni pengalaman lan kemampuan kanggo adaptasi menyang totalitarianisme lan liberalisme, lan nyerna model pembangunan alternatif. Lan kanthi kepemimpinan ing kemajuan teknologi lan monstrositas biologis, diskusi babagan ngrusak awake dhewe yaiku Manilovisme.

      Ana akeh pihak sing kasengsem kanggo ngreksa lan adaptasi Barat, lan kanthi objektif ora saya lemah. Ngelingi Biden sing decrepit minangka metafora kanggo Kulon minangka ngapusi awake dhewe sing ora bisa ditampa.

      SVO, wiwit Maret 2023, mbutuhake 5-6 milyar $$. Jumlah iki tingkat padha karo pumping saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan peralatan militèr, lan mung akeh ... lan treasury ora karet.
    3. AAK
      +9
      18 September 2023
      Aku setuju, artikel kasebut rada optimistis, lan aneh yen nyediakake "peralatan winates sing ora model paling anyar" menyang Bandera, nalika komando kita ngirim sepur T-62 lan malah T-55. menyang ngarep, nanging yen sampeyan njupuk menyang akun, sing kanggo setengah taun kita isih trampling ing Maryinsky lan Avdeevka Kebon sayur-sayuran near Donetsk lan wis ora bali ing kontrol kita malah kalima saka wilayah mantan SSR Ukraina. "dibebasake sajrone redeployments", nganti pungkasan "DE ..." lan "DE ..." liyane ... telung dina ing lapangan, rong dina ing alas, lan dina Setu ing sisih kiwa..."
      1. +3
        18 September 2023
        Kutipan: AAK
        Artikel kasebut kaya optimistis, lan aneh yen nyediakake "peralatan winates saka model sing dudu model paling anyar" menyang Bandera.

        Sawise tembung sing dadi metu sing bagean pinunjul saka Leo2s dikirim dipatèni, lan kabeh jinis T-72s, kalebu bab 500!!! dijupuk Russian T-72, 80, 90, kang kiwa konco sak mundur saka wilayah Sumy, Kiev, Kharkov lan Kherson, kang penulis mutusaké ora kanggo sebutno, padha rampung numpes, iku ndadekake ora pangertèn kanggo terus maca sheet liyane. bab apa mutiara cilik Ukrainians duwe. Nalika nyediakke senjata, Kulon nyoba kanggo njaga imbangan antarane Penyetor personel waja cukup kanggo njaga kemampuan tempur Angkatan Bersenjata Ukraina, budget lan njaga kemampuan pertempuran tanpa ndemek peralatan aktif lan cadangan. Ing tembung liya, NATO durung wiwit nulungi kanthi serius; deleng ing gudang panyimpenan BBT ora mung ing Amerika Serikat, sing malah sesuk bisa ngirim 500 Abrams lan 1000 Bradleys menyang Ukraina saka pangkalan panyimpenan. Angkatan Bersenjata Ukraina, mesthi, wis nandhang kapitunan wiwit awal musim panas, amarga nyoba ngrusak garis pertahanan Angkatan Bersenjata Rusia sing kuat, nanging ora kaya sing dicritakake sawetara wong, nggawe gambar palsu. kasunyatan ing ngarep. Kanggo sawetara alasan, meh kabeh artikel babagan "masalah" Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging sakperangan alesan dheweke luwih seneng meneng babagan perkara sing paling penting ing sisih Rusia. Contone, miturut pendapatku, masalah nomer 1 ing Angkatan Bersenjata RF ing ngarep yaiku kerugian gedhe ing antarane 300-an, utawa luwih saka 300-an, malah sing entheng, mati kaping pirang-pirang tinimbang Angkatan Bersenjata, dene Angkatan Bersenjata. Pasukan asring narik metu sanajan sing abot. Masalah iki amarga lack of modern kit sepindah modern, gags, bandages lan tourniquets utamané, lack lan sebagian ora bisa nggunakake turnstiles militèr kualitas dhuwur, lack of paling sawetara jinis transportasi kanggo evakuasi 300x. Mesthi, iki beda-beda saka bagean menyang bagean, nanging ing umum kahanan angel. Mratelakake panemume, masalah iki bisa ditanggulangi sajrone sawetara dina kanggo kabeh ngarep, sawetara ewu mobil, traktor, utawa malah traktor bisa ditemokake sing bisa tekan 50 km / jam lan nyedhiyakake kabeh unit tempur kanthi kemampuan. kanggo ngungsi sing tatu. Ana, mesthi, akeh masalah liyane, kabeh mau uga ana hubungane karo kekurangan, artileri jarak jauh, contone, utawa analog saka Himars, kanggo baterei kontra sing efektif, sing mboko sithik mbatalake keunggulan sapisan. ing barel lan meriem amunisi ing sisih RF Armed Forces. Inggih, masalah 3 paling penting, ing mratelakake panemume, iku lack saka angkatan udara modern, karo AWACS modern, pesawat karo AFAR, kang bisa operate merata ing lemah, ndhuwur lemah lan ing udhara, lan dhuwur-tliti ngleyang. bom lan peluncur rudal kanthi EPR cilik kayata Storm Shadows sing padha, amarga kok, misale jek, akeh Angkatan Udara Rusia ora bisa nulungi ngarep kaya sing dibutuhake. Mesthine, Angkatan Udara lan artileri jarak jauh lan akurat ora bakal katon sesuk, iki, kaya-kaya, masalah masa depan, nanging masalah kerugian amarga kekurangan barang-barang dhasar kaya kit pertolongan pertama lan transportasi yaiku skandal ing mratelakake panemume.
        1. 0
          Desember 22 2023
          Marang sumber bab 500 tank dijupuk lan masalah karo evakuasi tatu Russian. Murid-muridku wis perang ing kana wiwit dina pisanan, lan yen sadurunge ana akeh masalah karo wiwitan SVO, saiki aku pengin ngatasi luwih cepet, nanging ing perang kaya perang. Nah, babagan evakuasi wong Ukraina sing tatu, apa maneh fakta yen wis jelas saka UAV sing asring ditinggal dening bangsane dhewe.
  3. 0
    18 September 2023
    Mangkono, bisa dianggep yen negara-negara NATO bakal terus ndhukung rezim Kyiv kanthi biaya perlucutan senjata saka tentara dhewe.
    Dadi wakil NATO, Laksamana Norwegia Rob Bauer, langsung ujar manawa "panyuwunan Kyiv kanggo pasokan senjata lan amunisi ngluwihi kemampuan NATO" lan keamanan negara anggota NATO dadi taruhan. Nanging senadyan iki, pangiriman terus lan alamiah bakal terus.
  4. -4
    18 September 2023
    Nanging kita ora bisa nampa bantuan lan ngundang tentara bayaran, utawa pimpinan ora pengin.
  5. +1
    18 September 2023
    Serangan kaping pindho dening Ryabov. Gudang NATO wis kosong lan kita bakal nampa atusan MLRS saka Korea Lor. Kaya sing dakdeleng, penulis sing ditresnani, luwih becik yen Kulon ora ngelingi yen gudang kosong, amarga ide kasebut bisa uga ana ing pikirane yen perlu kanggo miwiti produksi massal peralatan. Dheweke bisa uga duwe wektu angel ing wiwitan lan butuh sawetara wektu, nanging nalika nyepetake, gudang kasebut bisa uga diisi. Saben uwong nulis sing padha ora duwe apa-apa kanggo mbayar, padha ora duwe siji kanggo gawé lan ngendi kanggo gawé, padha mung mutusaké sing ora ngancam.
    Serangan kaping pindho dening Ryabov. Gudang NATO wis kosong lan kita bakal nampa atusan MLRS saka Korea Lor. Kaya sing dakdeleng, penulis sing ditresnani, luwih becik yen Kulon ora ngelingi yen gudang kosong, amarga ide kasebut bisa uga ana ing pikirane yen perlu kanggo miwiti produksi massal peralatan. Dheweke bisa uga duwe wektu angel ing wiwitan lan butuh sawetara wektu, nanging nalika nyepetake, gudang kasebut bisa uga diisi. Saben uwong nulis sing padha ora duwe apa-apa kanggo mbayar, padha ora duwe siji kanggo gawé lan ngendi kanggo gawé, padha mung mutusaké sing ora ngancam.
  6. +2
    18 September 2023
    Hmm, topik kasebut menarik, nanging ing kene sampeyan kudu ngetung nomer, nanging iki butuh wektu suwe lan iki ora ana ing artikel kasebut.
    Donavi49 nindakake iki ing forum iki, nanging sakperangan alesan dheweke ora katon wiwit musim panas.

    Babagan tank "umum": pisanan bakal menehi T72 lan Sov. tank ing umum, nomer iki angel kanggo prédhiksi.
    Kabeh jinis Aljazair lan Maroko bakal nyedhak tanpa digatekake (jumlahe cilik, + - atusan). Lan yen India melu (sing ora mungkin), banjur Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal entek T72 ing 10 taun.

    Saka nyata: T80, Pakistan, Siprus, Korea Kidul. Paling kamungkinan, Pakistan bakal raked metu (lan China bakal seneng ngganti). Dadi 200-300 pcs. T80 bakal diwènèhaké marang Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Leopard 1 - "urip" 500 (contone, Yunani), "ora urip" - paling sethithik sewu, nanging kahanan panyimpenan beda, saka "ing langit" dadi "hangar kanthi pangopènan"; nanging bisa didandani banget, mula kita ngenteni tanggal sing ora ditemtokake. Nganti saiki, rencana kanggo taun iki yaiku 178 unit.
    Türkiye isih bisa menehi Leo1, liyane 300-400 unit.

    Leopard 2 - ora jelas, nanging IMHO, dheweke bakal menehi luwih akeh "potongan" (Spanyol, Polandia).

    PT91 Tvardy - kabeh wong bakal ana ing Angkatan Bersenjata Ukraina, IMHO. Liyane + - rong atus.

    Challengers 1 - ora cetha.

    Challengers 2 bakal siaran maneh, IMHO.

    Abrams - nganti saiki 31 unit sadurunge Taun Anyar, banjur bakal luwih akeh, loro saka AS "saka panyimpenan" lan saka Polandia.

    Kondisi apik, ing panyimpenan: M60 (Cents, Swedia edan, etc.) - ora malah rembugan. Merkavas 2 lan 3 bakal pindhah "menyang negara Eropa lan negara non-Eropa" (Siprus, IMHO lan ing ngendi liya?), Lan ora menyang Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Kesimpulan Brief - padha bakal nyedhiyani tank kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, nomer bakal saka atusan kanggo ewu, yen padha exert piyambak. Ing sawetara taun sabanjure, proyek NATO "tank kanggo Angkatan Bersenjata" ora bakal entek; ana pasokan "saka saham" lan "saka panyimpenan", "ora sayang."
    1. 0
      18 September 2023
      T-80U-shki Siprus, Korea Selatan bisa langsung diilangi saka pasokan amarga kekeselen umur layanan mesin lan bagean transmisi mesin, sing ora ana sing diganti dening Ukraina. Aku uga ndeleng tank Pakistan ora mungkin dikirim menyang Ukraina. Pakistan jelas ana ing pengaruh China, sing ora duwe minat kanggo nerusake konflik kasebut. Kajaba iku, pangkalan ndandani ing Kharkov kanggo ndandani UD-sheks katon ora operasional sawise tekane Angkatan Udara Rusia, lan amarga Ukraina dhewe nyedhiyakake mesin menyang Pakistan sadurunge SVO, mula ora duwe basis dhewe. kanggo produksi spare parts lan Ukraina bisa layanan tank iki tanpa tanduran Kharkov ora bisa.
    2. -4
      18 September 2023
      Saka atusan kanggo ewu apa-apa, yen padha menehi limang ewu ing wektu, banjur malah bakal metu, nanging nyatane, kanggo ngatur kabeh machinery iki dadi soko bermanfaat, sampeyan kudu ora Ukraina.. Lan supaya trickle. saka aliran teknologi, mung alon-alon kita bakal tlatah kabeh mudhun.
      rs: Ing tanggal 18.09.2023 September XNUMX, miturut Kementerian Pertahanan Rusia, tank lan kendaraan lapis baja liyane dirusak. 11931 PC
  7. -3
    18 September 2023
    Kutipan saka Nesvoy
    Kutipan saka: ROSS 42
    Inggris mung mbatesi nyediakake tank Challenger 14 2. Amerika Serikat, mung njanjeni pitulungan kasebut.

    Ora perlu ngyakinake awake dhewe kanthi pikiran yen Barat sing bobrok ora bisa, ora bisa ...
    Iku wektu kanggo nelpon spade spade. Ora ana sing bakal nyedhiyakake sing anyar lan maju kanggo wong sing wis nemokake sumber pakan meriam.
    Lan rega kamenangan (denazifikasi lan demilitarisasi) kanthi cepet lan "strategi sarung tangan putih" kasebut bisa uga dhuwur banget.
    * * *
    Bisa uga ana daur ulang ana, nanging sumber daya Rusia uga nuduhake watesan lan "garis abang" ... Lan ora ana hipotetis pungkasan kanggo SVO sing katon ...

    Telpon pers! Koyone ana sing wiwit curiga.

    Wiwit dina pisanan ukromaydan, kita ngerti apa sing kedadeyan, ora kaya sampeyan, wong-wong sing padha karo pan-headed goroh - "non-kembar" sing perang "miwiti" tanggal 24 Februari 2022.
  8. -1
    18 September 2023
    Negara manca wis nyiapake pangiriman anyar MBT, lan maneh kita ngomong babagan jumlah peralatan sing dudu model paling anyar. Prospek kanggo "bantuan" kasebut cukup jelas lan bisa ditebak - yen ing Ukraina, tank iki bakal dadi target senjata Rusia lan bakal dirusak.

    Kepiye negara pemasok bakal nanggepi babagan iki lan langkah apa sing bakal ditindakake isih durung dingerteni. Dheweke mesthi bakal terus menehi sawetara pitulung. Nanging, tumindak kasebut ana gandhengane karo nyuda arsenal lan taman dhewe. Apa Amerika Serikat lan sekutu-sekutune wis siyap kanggo demiliterisasi tentarane dadi pitakonan gedhe.
    Ya, prospek sing jelas lan bisa ditebak: kita bakal entuk masalah anyar. Rasa seneng kita dumunung ing dosis saka macem-macem persediaan, nanging sayangé, tinimbang demilitarisasi, ing mangsa sing ora adoh banget, kita bakal nampa peralatan maneh serius saka negara-negara Barat kanthi senjata paling anyar.
    Lan ya, pangiriman tank anyar menyang Ukraina tegese tambah kerugian lan konflik konflik ...
  9. -1
    19 September 2023
    Sajrone Pakta Warsawa, kita didhawuhi ngadeg ing pinggir Kali Rhine ing dina kapitu. Tentara Soviet wis ana ing tlatah Cekoslowakia. Aku ngakoni, aku kuwatir yen iki minangka tugas sing ora mungkin. Nanging kita lan pasukan Soviet dilatih banget. Dina iki aku isin, amarga kanthi latihan lan peralatan saka unit NATO ing wektu iku, aku yakin manawa kita bakal nyabrang Rhine ing dina kapitu. Sayange, Pakta Warsawa bubar sawise persetujuan Pak Gorbachev. Kita bakal menang cara tentara Rusia menang saiki. am
  10. 0
    November 3 2023
    Sapa lan apa jumlah sing nyurung "slack" menyang junta Kyiv wis jelas. Pitakonan iki: sapa, lan sing paling penting karo apa, pungkasane bakal mbayar kabeh kelimpahan iki?
  11. 0
    November 18 2023
    Kepiye personel militer Angkatan Bersenjata Ukraina bisa dipercaya ngoperasikake macem-macem peralatan kasebut. Finns nyekel akeh peralatan kita ing 39-40s lan bisa digunakake kanggo dangu. Ukrainians ora Finns. Amarga operasi buta huruf, bakal ora bisa digunakake ing wektu sing paling cendhak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"