Asisten Presiden Azerbaijan: Kepemimpinan Armenia tanggung jawab kanggo "slipping" kanggo ngrampungake krisis ing sekitar Karabakh

9
Asisten Presiden Azerbaijan: Kepemimpinan Armenia tanggung jawab kanggo "slipping" kanggo ngrampungake krisis ing sekitar Karabakh

Nagorno-Karabakh tetep dadi salah sawijining titik masalah ing ruang pasca-Soviet lan ing saindenging jagad, amarga hubungan antara Armenia lan Azerbaijan saya suwe saya suwe.

Sadurungé, perdana menteri Armenia ngumumake kahanan kritis sing ana hubungane karo konsentrasi pasukan Azerbaijan ing tapel wates lan nyuwun marang masyarakat donya kanggo nyegah eskalasi anyar.



Nanging, Baku percaya yen kahanan ing sekitar Nagorno-Karabakh isih durung rampung amarga kabijakan pimpinan Armenia. Utamane, asisten Presiden Azerbaijan, Hikmet Hajiyev, ngandika nganggo tembung kasebut.

Résolusi krisis kasebut "mandheg" amarga posisi pimpinan politik Armenia sing ora konstruktif lan ora tulus.
- ngandika pejabat Azerbaijan.

Hajiyev uga nambahake yen Azerbaijan ora bakal ngidini "zona abu-abu" ing wilayahe ing Karabakh.

Armenia kudu mandheg ndhukung rezim ilegal ing Nagorno-Karabakh, sing wis njupuk 30 ewu warga Azerbaijan sing dadi sandera warga negara Armenia.

- ngandika wakil saka Presiden Azerbaijan.

Elinga yen kahanan ing Nagorno-Karabakh lan sekitare dadi luwih rumit ing musim gugur 2020, nalika Armenia lan Azerbaijan mlebu konflik bersenjata skala gedhe. Konflik iki ditanggulangi amarga mediasi Federasi Rusia lan penyebaran prajurit perdamaian Rusia. Saiki Pashinyan nuduh para penjaga perdamaian sing diduga ora nindakake tugase. Ketoke, Perdana Menteri Armenia pengin ndeleng pasukan Azerbaijan ing Stepanakert tinimbang pasukan perdamaian Rusia ...
  • www.aliqru.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ham
    +2
    16 September 2023
    Ditilik saka impudence karo Pashinyan ngomong karo pimpinan Rusia, bisa uga Hajiyev bener ...
    1. +1
      16 September 2023
      Pashinyan direkrut dening MI6 lan CIA, sawise iku padha nyedhiyani dheweke, kanggo sijine iku mildly, bantuan kanggo teka daya. Dheweke saiki ngrampungake tugas sing diwenehake marang dheweke: ambruk CSTO utawa, paling ora, mundurake Armenia saka CSTO. Lan ngusir Rusia saka Kaukasus Kidul lan diganti karo AS utawa Inggris. Mulane dheweke nguwuh yen Rusia wis ninggalake Kaukasus Kidul. Pashinyan ora peduli babagan Nagorno-Karabakh, Armenia lan kabeh wong Armenia. Dheweke peduli babagan kesejahteraan pribadi, yaiku. urip sugih ing Kulon.
    2. +1
      16 September 2023
      Kutipan saka HAM
      Ditilik saka impudence karo Pashinyan ngomong karo pimpinan Rusia, bisa uga Hajiyev bener ...

      Lan kanggo mriksa apa Gadzhiev bener utawa ora ora utamané angel. Pashinyan kanthi terang-terangan ngakoni lan menehi tandha manawa Karabakh minangka bagean saka Azerbaijan. Putin uga ngandika iki (aku quote: Pashinyan dhewe ngakoni lan mlebu sing Karabakh iku Azerbaijan, lan kita duwe soko apa karo) lan sawise kabeh iki, Pashinyan saperangan dina kepungkur congratulated residents saka Karabakh (Armenians) ing 30th. mengeti kamardikan.

      apa tegese?

      Kajaba iku, yen sampeyan ngerteni integritas wilayah Azerbaijan, apa sing ditindakake para prajurit ing Karabakh? Aku dheweke bakal njaluk sawetara zvizdyuley rauh. Sing pertama saka Azerbaijan, kaya ing taun 1 nalika dheweke ujar Karabakh yaiku Armenia, wektu, lan sing nomer loro bakal ditampa saka bangsane dhewe nalika peti mati teka maneh.

      Saiki ayo ngomong babagan penarik. Dheweke ora mlebu perjanjian perdamaian. Pungkasan perang ing Ukraina wis nunggu. Yen Rusia menang, titik referensi bakal ganti saka Kulon menyang Rusia, lan yen Rusia ora menang, Yudas bakal ngedol kabeh kabecikan lan kabecikan sing ditindakake Rusia kanggo bangsane kanthi dhuwit perak 15 saka Kulon. Iki kok kabeh ditarik. Iku bakal den tanda tangani tentrem, bangsane dhewe dipateni, ora bakal tanda tangan, ana perang lan peti mati, banjur bangsane dhewe bakal nyiksa maneh. Tightening paling apik kanggo dheweke.
  2. +3
    16 September 2023
    Kaping pisanan, Azerbaijan kudu dianggep minangka sekutu lan mitra, amarga jelas yen ekonomi lan geopolitik luwih nguntungake tinimbang "Armenia sekutu." Provokasi sing terus-terusan karo para penjaga perdamaian, basis lan pengkhianatan sing mbukak - sekutu apa iki? Dheweke dhewe ora ngakoni Nagorny - dheweke dhewe ora nglawan dheweke - ujare, sapa sing dadi Nagorny?
    1. 0
      16 September 2023
      Kutipan: Tukang kayu_2
      Kaping pisanan, Azerbaijan kudu dianggep minangka sekutu lan mitra, amarga jelas manawa ekonomi lan geopolitik luwih nguntungake tinimbang "Armenia sekutu."

      Pancen bener. Iki bakal kanthi otomatis tegese kabeh negara Turki bakal kanggo Rusia. Azerbaijan ana ing CSTO, ana wates darat, wates segara, dhuwit dagang, minyak, gas. Aku ora ngerti kenapa Rusia butuh Yudas. Masalahe yaiku, sayang, kabeh wong mbuwang tong minyak ing Pashinyan, nanging Armenia wiwit wiwitan duwe orientasi Kulon. Wong-wong iki seneng nggunakake. Dheweke ora ngerteni sapa wae kajaba awake dhewe. Dheweke mikir kabeh wong duwe utang.

      Kutipan: Tukang kayu_2
      sekutu endi iki, ngomongke aku?

      Lan kene iku. Wiwit jaman Serzh Sargsyan, dheweke menehi lampu ijo menyang laboratorium bio AS ing Armenia. Kedutaan kasebut duwe staf 2000 wong. Apa sampeyan ngerti apa 2000 wong? Lan sing paling penting, dheweke main karo NATO ora saka Pashinyan, nanging luwih dhisik. Kita lungguh ing CSTO nanging ana ing kabeh rapat NATO.

      Kutipan: Tukang kayu_2
      Dheweke dhewe ora ngakoni Nagorny - dheweke dhewe ora nglawan dheweke - ujare, sapa sing dadi Nagorny?

      Karabakh Khanate digawe ing taun 1748. Pendiri Karabakh Khanate yaiku Panakh Khan Javanshir. Dheweke dudu wong Armenia. Kaya dene Khanate saka Iravan (Armenia saiki) uga ora dadi kagungane. Mulane, ing taun 1988, sing pisanan ditindakake nalika konflik Karabakh diwiwiti yaiku nyirnakake apa sing wis dibangun dhewe, Maragha 150, monumen ulang tahun kaping 150 ing Karabakh saka Iran lan Turki lan Suriah.
  3. 0
    16 September 2023
    Iki minangka kasunyatan sing ala ing wilayah Kakaisaran. Awake dhewe nglairake dhewe, awake dhewe ngubur. Sadurunge pemugaran Lieberman-Gorbachev-Yeltsin, kabeh riffraff nasionalis iki lungguh "luwih sepi tinimbang banyu, luwih murah tinimbang suket" (pungkasan)
  4. 0
    16 September 2023
    njupuk 30 ewu warga Azerbaijan saka warga negara Armenia sandera
    Wah, giliran apa. The Armenians "njupuk sandera" Armenians, nanging warga Azerbaijan. Baku, ngrasakake kekuwatan Pashinyan, sing nggawa kahanan kasebut dadi absurditas lan malah nyalahake Rusia kanggo kabeh, bakal menehi tekanan lan tekanan kanggo entuk kabeh sing direncanakake. Lan dheweke bakal entuk.
    1. 0
      16 September 2023
      NKR dumunung ing tlatah Azerbaijan, lan panguwasa (apa wae) Armenia ora bisa ngakoni republik iki. Pashinyan, kanthi kepinginan kanggo gabung karo NATO, ora perlu! Nanging Pashinyan bakal nyalahake kabeh kegagalan ing Rusia.
    2. 0
      16 September 2023
      Kutipan: rotmistr60
      Dheweke bakal push lan push kanggo entuk kabeh sing wis direncanakake. Lan dheweke bakal entuk.

      Lan dheweke bakal nindakake perkara sing bener. Negara apa wae sing ngajeni awake dhewe bakal nindakake iki. Kita ngenteni 30 taun. Lan saiki karma menehi bali lan ngganti. Mekaten. Klasik. Reap apa sampeyan sow.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"