Kenapa tesis E. Blinken ing Universitas Johns Hopkins kudu digatekake kanthi serius

54
Kenapa tesis E. Blinken ing Universitas Johns Hopkins kudu digatekake kanthi serius

Tanggal 19 September, "minggu tingkat dhuwur" Majelis Umum PBB diwiwiti, ing ngendi gagasan lan persetujuan sing digayuh ing platform negosiasi regional lan antar wilayah bakal dipoles ing platform lan ing pinggir. Tingkat dhuwur nuduhake perwakilan pejabat ndhuwur negara.

Resolusi UNGA sifate penasehat, nanging voting biasane nggambarake posisi koalisi internasional lan uga nuduhake owah-owahan ing komposisi. Yaiku, acara iki sebagian ngidini sampeyan ndeleng peta geopolitik adhedhasar asil taun politik kepungkur. Acara iki ora kudu disepelekake utawa diremehake - iki minangka tandha saka kahanan saiki "game of thrones".



Sajrone taun kepungkur, kita wis ndeleng owah-owahan sing cukup signifikan ora mung ing posisi partai, nanging uga ing cara kerja. Kajaba iku, minangka aneh kaya sing katon ing pandang sepisanan, topik Ukraina ora dadi topik utama ing kene. Iki minangka utas sing nggawe agenda macem-macem platform internasional dadi siji, nanging dudu tujuan, nanging alat sing larang regane.

Saka sudut pandang ngevaluasi musuh geopolitik utama Rusia, Amerika Serikat, kita wis mirsani telung langkah paling penting ing taun iki.

Langkah pisanan yaiku pidato J. Sullivan ing 4 Mei ing simposium WINEP, ing ngendi dheweke nampilake model interaksi karo India lan donya Arab. Kaya sing bisa dideleng ing pirang-pirang bahan musim semi lan musim panas ing VO, Amerika Serikat ngetrapake urip kanthi ketekunan sing nyenengake lan asil tartamtu ing hubungane karo Israel, Libanon, Suriah, Pakistan. Titik paling cedhak ing musim gugur yaiku Irak, Iran lan Transcaucasia.

Acara sing paling akeh disedhiyakake ing negara kita yaiku memorandum babagan nggawe sistem perdagangan lan transportasi terpadu kanggo India lan negara-negara Arab. Nanging iki minangka puncak piramida, ing dhasare ana akeh proses liyane.

Langkah kapindho yaiku penandatanganan 9 Juni saka Deklarasi Atlantik lan Rencana Aksi kanggo Kemitraan Ekonomi AS-Inggris Abad XNUMX (ADAT) antarane AS lan Inggris. Ora mung sepisan maneh nemtokake China lan Rusia minangka ancaman strategis. Sing utama yaiku deklarasi iki ngasilake London lan Washington menyang hubungan Piagam Atlantik nalika Perang Dunia II.

Iki tegese perjuangan antarane Great Britain lan Amerika Serikat ing syarat-syarat mbangun rencana khusus ing politik internasional wis sirna menyang latar mburi, lan saiki wis sarujuk kanggo nerusake ing konser. Nyatane, iki bisa uga katon ing hub regional - EU, Turki lan Transcaucasia kalebu ing wilayah tanggung jawab London, lan Timur Tengah, India, Asia Tenggara, Ukraina lan Asia Tengah ana ing tanggung jawab AS. .

Langkah penting katelu ana presentation ing September 13 dening Sekretaris Negara AS E. Blinken ing konferensi ing School of Advanced International Studies ing Johns Hopkins University prinsip lan cara kanggo mbangun sesambetan ing framework saka proyèk internasional mangsa. Saka sudut pandang tartamtu, langkah katelu iki malah luwih penting ing sawetara cara tinimbang loro pisanan, amarga iku ndadekake iku bisa kanggo ngerti Komplek banget saka gagasan sing Amerika Serikat embeds ing model saka hubungan internasional.

Diplomasi Geometri Variabel


Pidhato lan skripsi iki kudu dianalisis kanthi rinci. Yen mung amarga wicara E. Blinken wis wiwit digandhengake karo "konsesi ing Ukraina", "fiasco saka KTT G-20", "pangenalan kasunyatan donya multipolar", lan liya-liyane.

Sepisanan, pidato iki pancen minangka antitesis kanggo pidato liyane dening Sekretaris Negara Amerika, "Kegagalan Strategis Rusia lan Masa Depan Aman Ukraina," sing dikirim tanggal 2 Juni ing Helsinki. Iku umume echoed statements sensational B. Obama ing wektu bab ekonomi "ambruk kanggo shreds," lan marang latar mburi bravura, tesis ing Universitas Hopkins koyone meh kaya nyerah saka lemah.

Nanging masalahe yaiku pidato sing beda-beda, kanggo pamirsa sing beda-beda lan kanggo macem-macem alasan. Yen ing wulan Juni E. Blinken nyatakake yen sawetara perjanjian ing saindhenging Ukraina bakal dadi priori sing dibangun ing babagan pelestarian negara lan wangun saiki saka persepsi Kiev babagan "identitas nasional", banjur gagasan September ana hubungane karo prinsip mbangun model anyar. politik internasional minangka kabèh.

Cetha yen "ngalahake" minangka titik manis kanggo bal informasi, utamane amarga pidato E. Blinken ing Ukraina nyebabake, kanthi entheng, reaksi campuran. Nanging kasunyatane yaiku yen ing kasus iki ana bebaya ilang rincian konseptual sing penting, lan minangka asil, sawise sawetara wektu, bisa uga gagal saka mungsuh strategis ora patiya mbebayani, konsesi kasebut dadi taktik. utawa Samsaya Awon - traps, etc.

Sepisanan, E. Blinken nyatakaké tesis sing ora biasa kanggo wacana Amérika. Awal digawe ing gaya tradisional AS ("Kekuwatan lan tujuan diplomasi Amerika ing jaman anyar"), nanging banjur, misale jek, ana terus "zrads" saka Washington.

"Nanging sing kita alami saiki luwih saka tes pesenan pasca Perang Dingin. Iki pungkasane".

"Sawijining jaman wis rampung, sing anyar diwiwiti, lan keputusan sing kita lakoni saiki bakal mbentuk masa depan nganti pirang-pirang dekade sing bakal teka."

"Teknologi lan globalisasi sing ngrusak lan ngrusak kabeh industri, lan kabijakan sing gagal cukup kanggo mbantu para pekerja lan komunitas sing ditinggalake."

"Asor amarga kita ngadhepi tantangan sing ora ana negara sing bisa diadhepi dhewe. Amarga kita ngerti manawa kita kudu entuk kapercayan saka sawetara negara lan warga negara sing tatanan lawas gagal ngetrapake akeh janjine. Amarga kita ngerti manawa kepemimpinan diwiwiti kanthi ngrungokake lan ngerteni masalah umum saka sudut pandang wong liya supaya bisa nemokake dhasar sing padha.

Akèh sing uga nyathet wacana bab perlu kanggo manggon ing "donya ngendi saben bangsa bisa milih dalan dhewe lan partners dhewe."

"Pungkasane", "asor", "ora bisa nindakake piyambak", "dalan dhewe", "entuk kapercayan", malah ora muni banget. Iku gampang banget kanggo tiba ing jebakan saka narasi iki, utamané ing njaba konteks saka wicara sakabèhé.

Tuladhane. Kayane E. Blinken meh ngomong babagan ambruk gagasan globalisasi, sing wis ngrusak negara, nanging ayo takon, apa proyek globalisasi spesifik sing diomongake? Babagan sing wis dipromosikan Amerika Serikat wiwit kedadeyan Barack Obama, utawa babagan sing wis dibangun kanggo wektu sing suwe ing kerangka Davos, sanajan ora tanpa partisipasi Washington? Apa iki gagasan sing padha lan, sing penting, peserta lan institusi sing padha?

Gagasan kabinet B. Obama dieling-eling kanggo proyek kayata kemitraan Transatlantik (TAP) lan Trans-Pasifik (TPP). Dheweke ora digawa menyang kahanan kerja, amarga D. Trump ngalahake dheweke kanthi apik, dheweke lan M. Pompeo duwe wewenang sing cukup kanggo iki. Saiki perjanjian kasebut ana ing limbo, nanging iki ora ateges Amerika Serikat wis nilar.

Keanehan kasebut yaiku nggawe hubungan perdagangan khusus antarane Amerika Serikat lan para peserta, sing, yen perlu, bakal dicopot saka aturan WTO. Iki katon rada aneh kanggo ide-ide globalisasi, kajaba sampeyan nganggep manawa ana rong konsep globalisasi.

Ing kasus iki, kita ngatasi pendekatan sing disebut "diplomasi geometri variabel". Lan masalah iki sing E. Blinken mutusaké kanggo fokus ing wicara.

Istilah aneh iki diciptakake sajrone diskusi babagan prinsip-prinsip pembesaran EU, sing dipeksa piye wae maneuver kanggo nyakup negara-negara sing ora cocog karo kritéria sing dibutuhake.

Ing kasus tartamtu, cara iki bisa nggawe formulir integrasi khusus lan kapisah kanggo sawetara peserta ing proses integrasi bebarengan. Ing asas, kasunyatan mung saka ngarsane AS ing WTO wis jenis unsur diplomasi karo geometri variabel, lan siji sing paling pinunjul ing. Bab liya yaiku cara iki dikembangake ing kerangka Uni Eropa lan kemitraan perdagangan, nanging kanggo Amerika Serikat durung dadi prioritas wiwit pungkasan taun 90-an.

E. Emphasis Blinken ing pendekatan iki kudu superimposed ing geografi sing katon ing tesis. Bentenane saka taun-taun sadurunge yaiku Afrika (kajaba proyek sepur trans-Afrika), Amerika Tengah lan Latin praktis ora katon ing kana. Kabeh proyek, koridor, infrastruktur, kerjasama militer-teknis wis pindhah menyang bawana Eurasia.

Amerika Serikat arep perang kanggo pembangunan lengkap Eurasia


Iki minangka titik sing penting banget, amarga kita duwe pendapat sing cukup wiyar babagan pendapat ahli yen Amerika Serikat bakal dipeksa "nyingkir saka Eropa lan Timur Tengah" supaya bisa konsentrasi sumber daya winates ing Asia Tenggara. Wicara inti E. Blinken nuduhake persis ngelawan: Amerika Serikat arep perang kanggo pembangunan lengkap Eurasia minangka kabèh. Kanggo nindakake iki, diusulake kanggo pindhah menyang sistem serikat individu lan asosiasi situasional negara sing nyawiji kanggo tugas tartamtu, tanpa nemokake kesalahan karo fitur model ekonomi utawa sistem nilai.

Ing wektu sing padha, India lan Timur Tengah Arab nyambungake infrastruktur menyang blok produksi umum, lan Asia Tenggara bakal dadi sistem macem-macem aliansi situasional, kalebu ing bidang militer-teknis. Korea Selatan lan Jepang dianggep ora minangka panampa investasi, nanging minangka co-investor - padha diundang kanthi harfiah "ngoordinasi investasi global kita ing infrastruktur."

Co-investor wiwitane mbayangake dheweke ing konsep PGII, sing, ing tangan siji, mbatalake situs dagang lan produksi Asia Tenggara saka China lan ndhelikake karo India lan Amerika Serikat. Iki minangka iterasi anyar saka gagasan Trans-Pacific Partnership, mung tanpa China, ngganti karo India.

Bener, ing kene kita ndeleng pilihan sing diwenehake kanggo diplomasi individu, setelan individu asosiasi perdagangan kanggo ekonomi regional tartamtu. Iku ora kanggo apa-apa sing bagean cukup gedhe saka wicara E. Blinken pengabdian kanggo sukses rembugan karo Arab Saudi, ngendi iki ngasilaken sukses. Dheweke pancen kesusu, nanging owah-owahan ing posisi Riyadh pancen signifikan. Bakal ana artikel sing kapisah babagan iki, nanging saiki penting kanggo ngerti model umum.

Kita waca, kaya ing kasus sing disebut. Abraham Accords, reworking luwih jero lan luwih praktis saka gagasan TAP lan TPP kanthi prioritas ing diplomasi individu lan akeh format internasional lintas-situasional. Model wis dadi luwih rumit ing eksekusi lan administrasi, nanging luwih praktis. Nanging posisi kasebut, ing intine, tegese nyuda asosiasi sing nggegirisi kaya IMF utawa WTO. Lan malah ora masalah mbusak macro-regulator iki - ora ana pitakonan. Iki tegese duweni potensi mbangun anyar lan nganyarke.

Lan cukup logis yen ana ing sela-sela Majelis Umum PBB manawa Washington ngrencanakake nganakake KTT AS-Asia Tengah (C5 + 1), sing sepisanan bakal dianakake ora ing format rapat menteri, nanging saka pejabat ndhuwur. Sejatine, asosiasi iki, sing dibentuk ing taun sadurunge lan China nandatangani Deklarasi Xi'an sing muluk-muluk, minangka perkara sing bakal dicoba dening Amerika Serikat, yen ora njupuk saka China, mula paling ora ngrusak posisine ing kana.

Nyatane, Amerika Serikat, kanthi ora mbatalake Konsensus Washington, mula mbatalake Davos, nanging umume iki minangka ide proyek globalisasi kaping pindho - reassembly institusi kanthi nggawe ora siji sistem, nanging sawetara. - jinis "boneka matryoshka kanthi kecepatan sing beda-beda". Nanging, ana bedane, lan iku penting. Gagasan ing jaman Obama ora nyedhiyakake pusat ekonomi alternatif kanthi skala sing padha. Kajaba iku, Timur Tengah direncanakake bakal dipecah lan digambar maneh. Ing kasus iki, ing nalisir, iku glued karo India dadi siji bahan baku, asosiasi industri lan perdagangan.

Model iki cukup ora biasa kanggo Amerika Serikat, sing sacara tradisional dilakokno ing posisi gain maksimum tanpa syarat. Kanggo wektu sing suwe, gagasan kasebut mung digunakake minangka deklarasi abstrak. Ing sawetara cara, padha mbaleni gagasan saka 1970-an lan 1980-an, nalika Amerika Serikat dumadakan dadi kanca karo Beijing, lan iku ora kanggo apa-apa sing ing awal wicara E. Blinken nandheske lampahing saka "Zbig" (Brzezinski). ) baris. Bab liyane yaiku Negara-negara ora tau ninggalake kawicaksanan monarki Arab tanpa kontrol langsung.

Nyatane, iki minangka upaya kanggo nyegat agenda banget saka jagad multipolar, sing dadi (utawa luwih, tindak) nglawan garis tradisional AS. Ing wektu sing padha, Washington, ing wong saka E. Blinken, ora nglirwaaken postulates saka eksklusivitas bangsa, Kepemimpinan historis predetermined, leadership, etc. Iku mung saiki Washington bakal dadi pimpinan ora unipolar, nanging saka donya multipolar. Supaya adoh iki mung Pranyatan, konsep, nanging pitakonan iku suwene iku bakal njupuk kanggo ROOT, ing syarat-syarat pembangunan ekonomi kanggo pemain tartamtu.

Mangkono, taun iki kita weruh ora mung owah-owahan taktis ing garis kabijakan manca AS, nanging kita dealing with revisi jero lan, nyatane, sawetara dokumen program. Iki ora kedadeyan wiwit masa jabatan kaping pindho Barack Obama.

Kanggo ngubungake iki menyang fiasco situasional ing GXNUMX bakal mung ora masuk akal (nanging iki wis ditulis, lan cukup asring). Konsep kasebut ora disiapake sajrone seminggu, utamane amarga Amerika Serikat sadurunge nggawe terobosan ing hubungane karo Arab Saudi, Vietnam lan Filipina.

Sabanjure bakal dadi perjuangan karo Iran kanggo Irak lan nyoba nggabungake limang Asia Tengah. China, Rusia lan Iran kudu nyedhaki tantangan iki kanthi serius, lan media kita ora kudu nyoba nggunakake sawetara rumus kanthi bebas saka pidato E. Blinken.

Troika China + Rusia + Iran kudu nyiapake kanthi tliti manawa Amerika Serikat ora mung bakal lunga, nanging uga ngrancang, kanthi kiasan, pendaratan lengkap ing bawana Eurasia.

Ora ana inisiatif perdamaian ing babagan Ukraina sing kudu nyasab. Big Continental Three isih duwe kekuwatan lan sarana kanggo nanggepi kaya ngono.

* E. wicara lengkap Blinken ing Johns Hopkins University bisa ditemokaké ing link.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

54 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    19 September 2023
    Blinken isih bug.
    Mungsuh sing pinter banget negara kita.
    1. 0
      19 September 2023
      Quote: Lech saka Android.
      Mungsuh sing pinter banget negara kita.

      Wakil sing pantes saka Saxon sing sombong! Banjur kita dadi kanca karo DPRK, dadi umume kaya kain abang kanggo banteng!
      1. +6
        19 September 2023
        Rong fungsionaris utama sing nyambungake administrasi lan lembaga desain ing Amerika Serikat saiki yaiku J. Sullivan lan Condoleezza Rice sing ora bisa dilalekake, sing ana ing mburine. Nalika kita ora krungu akeh babagan Rice ing media, nyatane dheweke akeh pengaruhe; dheweke mesthi melu wicara Blinken (ndeleng wawancara anyar karo BBC). Beras minangka ibu sing mbebayani, cerdas lan pinter.
        1. +5
          19 September 2023
          Artikel kasebut apik banget! analytics apik!
          Aku maca artikel kaping pirang-pirang lan ditambahake menyang favoritku supaya aku bisa bali maneh lan maneh.
          1. -1
            19 September 2023
            Ing artikel kasebut, penulis nyathet kanthi bener
            Nyatane, iki minangka upaya kanggo nyegat agenda banget saka jagad multipolar, sing dadi (utawa luwih, tindak) nglawan garis tradisional AS. Ing wektu sing padha, Washington, sing diwakili dening E. Blinken, ora nglirwakake postulat eksklusivitas bangsa, kepemimpinan sing wis ditemtokake sacara historis, kepemimpinan, lan liya-liyane. Washington bakal dadi pimpinan ora unipolar, nanging jagad multipolar.

            Nanging, ana liyane sing mbingungake aku babagan Blinken. Kok dadakan iki? American Yahudi Blinken karo werna Ukrainia dumadakan dadi pinter?!
            Apa kekuwatan intelektual, ideologis, politik lan finansial sing ana ing mburi?
            Kanggo regrouping saka tren politik ing Washington banget kaya TROTSKYISM Yahudi ing awal abad pungkasan, lan goal HIDDEN Trotskyism padha karo panyiapan financial US saiki - iki ateges DOMINATION WORLD kanggo etnis padha. klompok. Ora ana cara sampeyan bisa lolos kanthi plagiarisasi otak Condoleezza Rice saka Blinken piyambak!
            1. +3
              19 September 2023
              Kutipan: Tatyana
              DOMINANCE DUNIA kanggo klompok ètnis sing padha.

              Dadi iki wis maju sajrone rong abad, maju kanthi cekap, monoton, canggih, kanthi ketekunan nganti saiki durung ana. Kajaba iku, saben anggota kelompok etnis kasebut kanthi agama ngetutake kemajuan iki, meh sacara intuisi, kanthi turun temurun ...
              1. +1
                19 September 2023
                Kutipan saka doccor18
                Kutipan: Tatyana
                DOMINANCE DUNIA kanggo klompok ètnis sing padha.

                Dadi iki wis maju sajrone rong abad, maju kanthi cekap, monoton, canggih, kanthi ketekunan nganti saiki durung ana. Kajaba iku, saben anggota kelompok etnis kasebut kanthi agama ngetutake kemajuan iki, meh sacara intuisi, kanthi turun temurun ...

                Saka laporan Zionis-Nazi Blinken
                Pungkasan, kita nggabungake koalisi lawas lan anyar kanggo nguatake institusi internasional sing penting kanggo ngatasi tantangan global.
                Diwiwiti karo wayahe nalika AS duwe kursi ing meja. Banjur kita (Amerika lan apologists ing negara liya)kita bisa mbentuk institusi internasional lan norma-norma sing digawe kanggo nggambarake kapentingan lan nilai-nilai wong AMERIKA lan maju visi kita kanggo masa depan.

                Lan negara AS dhewe wis dicekel dening bankir Yahudi lan rentenir saka Federal Reserve AS!!!
                Ing 2022-2023 mung, bankir Federal Reserve AS nguripake mesin cetak lan wis nyithak 80% dhuwit AS kanggo pamrentah AS!
                Ya, kepiye carane bisa ngelingi Stalin babagan "demokrasi" ing gaya Amerika saka American Jew Blinkin?!

            2. +3
              19 September 2023
              Matur nuwun kanggo rating!
              Watch Condoleezza Rice wawancara BBC anyar. Sampeyan bakal weruh akèh iku menarik. Kalebu istilah "asor".
              Saiki dheweke dadi ideolog, lan Sullivan dadi pangurus utama.
              1. 0
                19 September 2023
                Kutipan: nikolaevskiy78
                Watch Condoleezza Rice wawancara BBC anyar. Sampeyan bakal weruh akèh iku menarik. Kalebu istilah "asor".
                Saiki dheweke dadi ideolog, lan Sullivan dadi pangurus utama.

                Apa sing dikarepake saka Condoleezza Rice, sing wis ngalami diskriminasi rasial ing Amerika Serikat wiwit cilik lan sing kanggo alasan karir, dheweke mutusake kanggo mbuktekake marang masyarakat yen dheweke luwih Amerika tinimbang wong Amerika putih.
                Ing psikiatri lan psikologi, perkara kasebut ing wong kaya C. Rice diarani prilaku nyimpang minangka asil saka raos saka kanak-kanak ing masyarakat saka "kompleks inferiority dhewe". Banjur wong-wong sing duwe kuwasa kuwi ora nggawa apa-apa sing apik kanggo urip mayoritas rakyat biasa. Wong-wong mau kandha bab wong-wong mau: "Saka gombal dadi sugih!" - ora ketompo yen padha duwe pendidikan sing luwih dhuwur!

                Saka perspektif ras. Nalika mlebu administrasi Bush, Rice wiwitane nampa rating persetujuan sing cukup dhuwur amarga komunitas Afrika-Amerika.
                Minangka aturan, "Amerika Afrika" tegese wong saka Afrika (keturunan budak abad XNUMX-XNUMX) sing wis manggon ing Amerika Serikat kanggo sawetara generasi (lan ora imigran mengko).
                Nanging banjur akeh wartawan nyathet jarak Rice saka komunitas Afrika-Amerika lan hak politik ing Amerika Serikat.
                Apa sing bisa kita ucapake babagan hak-hak masyarakat pribumi ing negara liya yen ora nyukupi kepentingan globalis Amerika?!!!

                Condoleezza Rice minangka globalis Afro-rasis Amerika ing wangun sing paling murni!

                Condoleezza Rice ing Putin lan wektu paling mbebayani ing sajarah manungsa | wawancara BBC. Diterbitake 14 September 2023.
      2. 0
        20 September 2023
        Inggih, kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh wong tansah nyawang Angkatan! Yen ana kekuwatan ing negara sampeyan ... mula dheweke bakal, yen ora ngormati sampeyan, paling ora nyebabake konflik.
  2. +1
    19 September 2023
    Aku ngerti yen iki utopia, nanging dalan paling apik kanggo Rusia (lan kanggo negara apa wae) yaiku Swiss sing luwih gedhe. Amerika Serikat dhewe wis nglumpukake lemak awal babagan kabijakan isolasi.
    1. + 10
      19 September 2023
      Kutipan saka Arzt
      cara paling apik kanggo Rusia (lan kanggo negara apa wae) luwih gedhe Swiss.

      Lan ora ana sing bakal ngidini kita ngisolasi awake dhewe, saiki mung siji-sijine cara yaiku mbantah mungsuh lan diplomasi sing nggegirisi kanggo nggoleki kanca-kanca lelungan.
      Malah USSR sing luwih mandhiri ora bisa ngisolasi, kepiye Rusia?..?
      1. +2
        19 September 2023
        Lan ora ana sing bakal ngidini kita ngisolasi awake dhewe, saiki mung siji-sijine cara yaiku mbantah mungsuh lan diplomasi sing nggegirisi kanggo nggoleki kanca-kanca lelungan.
        Malah USSR sing luwih mandhiri ora bisa ngisolasi, kepiye Rusia?..?

        Mental kita ora ngidini kita. Tren kasebut ditetepake dening Raja Voldemar, dikembangake dening Mongol karo Ivan the Terrible lan Peter, lan disegel dening Stalin.
        Kagan Ukrainia durung ngerti kesucian Kyiv kanggo Rusia. Pawulangan NVP wis dikenalake ing sekolah, nanging iki mung wiwitan. Jalur prajurit diwiwiti ing taman kanak-kanak. nglirik
        1. 0
          19 September 2023
          Kutipan saka Arzt
          Mental kita ora ngidini kita

          Tengen ing bullseye.
    2. +3
      19 September 2023
      Iku sabenere amarga Amerika Serikat nglumpukake lemak liwat perang lan upheavals (sawetara kang njupuk Panggonan karo kawruh).
      Doktrin Monroe dilalekake ing abad kaping 20, sanajan aku setuju karo sampeyan yen ing wiwitan mula banget mbantu Amerika Serikat.

      + Sayange, kita mbuwang wektu kanggo ngisolasi, mula saiki mung siji-sijine sing bisa ditindakake yaiku nggawa China menyang ngarep, dene awake dhewe "metu ing bayang-bayang" lan nglumpukake kekuwatan. Senajan pilihan iki uga ala, iku fault dhewe
      1. 0
        19 September 2023
        Iku sabenere amarga Amerika Serikat nglumpukake lemak liwat perang lan upheavals (sawetara kang njupuk Panggonan karo kawruh).
        Doktrin Monroe dilalekake ing abad kaping 20, sanajan aku setuju karo sampeyan yen ing wiwitan mula banget mbantu Amerika Serikat.

        + Sayange, kita mbuwang wektu kanggo ngisolasi, mula saiki mung siji-sijine sing bisa ditindakake yaiku nggawa China menyang ngarep, dene awake dhewe "metu ing bayang-bayang" lan nglumpukake kekuwatan. Senajan pilihan iki uga ala, iku fault dhewe

        China kaya Swiss gedhe. Yen kita duwe kekuwatan, kita mesthi wis ngrayakake reunifikasi karo Taiwan biyen. Lan ora mung karo Taiwan.
        1. 0
          19 September 2023
          Apa China pengin nggunakake kekuwatan? Nguripake Taiwan dadi ara-ara samun lan entuk masalah ing wates (China duweni meh kabeh negara tapel wates)?

          Aku mikir dheweke bakal tumindak luwih cerdas - dheweke bakal dicaplok kanthi tentrem utawa mung bakal terus urip bebarengan, bebarengan nguatake zona pengaruhe ing luar negeri
          1. +3
            20 September 2023
            Apa China pengin nggunakake kekuwatan? Nguripake Taiwan dadi ara-ara samun lan entuk masalah ing wates (China duweni meh kabeh negara tapel wates)?

            Aku mikir dheweke bakal tumindak luwih cerdas - dheweke bakal dicaplok kanthi tentrem utawa mung bakal terus urip bebarengan, bebarengan nguatake zona pengaruhe ing luar negeri

            Persis. Swiss nindakake iki.

            Sajrone pirang-pirang taun, kita bisa kanthi gampang nggawe permen saka Rusia, mbayar utang USSR menyang populasi liwat buku tabungan kanthi syarat pembayaran kanggo saben wong sing gabung, umpamane.

            Ukraina dhewe bakal tiba ing tangan kita kaya apel sing wis mateng.
            Mesthi wae luwih murah. ya
            1. 0
              20 September 2023
              Aku setuju banget, nanging "alas lan ah."
              Aku kudu rak otakku saiki
            2. +2
              20 September 2023
              Kutipan saka Arzt
              Mesthi wae luwih murah. ya wis

              Luwih murah kanggo sapa? Kanggo wong Rusia, utawa kanggo vertikal lan oligarki?
              1. 0
                20 September 2023
                Luwih murah kanggo sapa? Kanggo wong Rusia, utawa kanggo vertikal lan oligarki?

                Luwih murah tinimbang SVO. Kanggo kabeh.
      2. +1
        19 September 2023
        Kutipan: Russian_Ninja
        mung siji-sijine sing bisa ditindakake yaiku nggawa China menyang ngarep

        Amerika Serikat dhewe nggawa dheweke menyang ngarep ...
        Lan saiki dheweke wis siyap "nyurung dheweke mlebu."

        Kutipan: Russian_Ninja
        lan kita dhewe bakal "metu ing bayangan", nglumpukake kekuwatan

        Wis ora ana ... Aku bisa ngrasakake "bayangan" saiki ...
        1. 0
          19 September 2023
          Aku setuju, Yankees nggawe miscalculation elek amarga kapitalisme lan kepinginan kanggo kekacoan lan saiki frantically nyoba kanggo njaluk kabeh bali.
          Nanging babagan latar ngarep, maksudku gangguan, kaya sing ditindakake China nalika USSR isih urip - aku mikir kita kudu nggunakake alat sing padha (mungkin paling ora wektu iki bakal migunani)
  3. +1
    19 September 2023
    Apa sing kudu ditindakake Rusia? Apa langkah sing bisa ditindakake?
    1. +2
      19 September 2023
      Nggawe "aliansi kontinental saka telung kaisar" - China, Iran, Rusia.
      Sejenis inti kontinental sing bakal ngamanake sumber daya lan pasar Eurasia internal kanggo dhukungan - AS sebagian bakal mbatalake EU saka China. Kabeh babagan kita wis jelas - tembok bakal dibangun ing kana nglirik
      1. -1
        19 September 2023
        Nggawe "aliansi kontinental saka telung kaisar" - China, Iran, Rusia.
        Lan sapa sing bakal dadi tanggung jawab ing serikat iki? Sapa sing ana ing tangan?
        1. +1
          19 September 2023
          Sistem ekonomi sing luwih kuwat lan duwe konsep lan ide dhewe babagan masa depan umum, dheweke bakal dadi. Saiki, iki China amarga alasan sing jelas.
          1. -1
            19 September 2023
            Sing rayi dadi sing tuwa? Sedhih mesthi. Ing kasus iki, misale jek yen Rusia mesthi ora bakal tekan tingkat USSR minangka negara adidaya - China uga ora butuh kita kuwat.
            Ing sisih liya, bisa uga wektu wis liwati lan kita kudu ngempet ambisi
      2. +1
        19 September 2023
        Kutipan: nikolaevskiy78
        Nggawe "aliansi kontinental saka telung kaisar" - China, Iran, Rusia.

        Secara teoritis - ya, nanging praktis ...
        Sawijining borjuasi, sing wis biasa ndeleng kanthi hawa nafsu ing "rekan kerja sing luwih sukses" saka Kulon, negara teokratis maksimal lan borjuasi anyar, mbayangake awake dhewe sing paling licik lan sugih ing planet iki, bakal angel banget kanggo telung entitas kasebut. golek akeh titik kontak kanggo masa depan, amarga historis saben wong nganggep awake "rata-rata" ...
      3. -1
        19 September 2023
        Kutipan: nikolaevskiy78
        Nggawe "aliansi kontinental saka telung kaisar" - China, Iran, Rusia.

        Iku ora bakal dadi idea ala kanggo kalebu kaisar lan Raja India ing aliansi iki, ing gajah perang. India bakal tip timbangan ing sih saka aliansi telung kaisar pungkasanipun lan irrevocably. Dadi, apa jenis kesatuan saka papat kekaisaran iki? ombenan
      4. 0
        22 September 2023
        Nggawe "aliansi kontinental saka telung kaisar" - China, Iran, Rusia.

        "Axis of Evil" anyar?)) Comrade Kim ilang
    2. 0
      19 September 2023
      Salah siji kita mbaleni path saka India, utawa werni bakal radioaktif. Kremlin ora bakal setuju kanggo kaloro.
  4. 0
    19 September 2023
    Mikhail, matur nuwun!
    Iku tansah angel kanggo maca sampeyan. Nanging iki tegese sampeyan lagi maca sing anyar.

    Exaggerated ... Wewengkon Rusia dadi gedhe, Kapadhetan pedunung ngluwihi Urals dadi cilik, lan sumber daya pinunjul sing sembarang opsi kanggo nggawe "Republik Siberia" anyar apik. Apa simplifikasi kasebut bisa digunakake kanggo nerangake apa sing kedadeyan ing planet iki?
    Utawa pengaruh, dudu kepemilikan, tujuane?
    1. +6
      19 September 2023
      Minangka simplifikasi bisa, nanging ing njaba negara terpusat, Siberia biasane dadi semacam pemukiman ing sejarah. Biaya infrastruktur ing kana dhuwur banget. Miturut cara, critane padha karo Alaska lan Kanada. Sing. Pitakonan ora mung babagan jarak, nanging uga babagan iklim, sing ora cocok kanggo mayoritas homo sapiens sing manggon ing donya iki. Miturut cara, iki sebabe gagasan fragmentasi wilayah kita biasane menehi cara kanggo "pikiran" Kulon kanggo gagasan subjugating elit ing framework saka negara terpusat - padha dianggep minangka pilihan sing luwih murah lan luwih gampang diatur. Bener, pendekatan iki bisa diekstrapolasi luwih lanjut.
      Lan ing kene kita bisa teka ing bagean kapindho pitakonan sampeyan. Kepemilikan yaiku kemampuan kanggo ngontrol sesuatu utawa wong. Yen sampeyan bisa supaya transaksi rampung ing kapentingan dhewe, malah tanpa hak kepemilikan, sampeyan bisa uga ora dadi pemilik, nanging ahli waris saka transaksi. Mangkono, kepemilikan dhewe fades menyang latar mburi.
  5. 0
    19 September 2023
    . Ing sawetara cara, padha mbaleni gagasan saka 1970-an lan 1980-an, nalika Amerika Serikat dumadakan dadi kanca karo Beijing, lan iku ora kanggo apa-apa sing ing awal wicara E. Blinken nandheske lampahing saka "Zbig" (Brzezinski). ) baris.

    Ya, pengulangan gerakan kasebut katon jelas. Nanging rencana iki luwih rumit. Masa depan bakal nuduhake manawa bisa ditindakake.
  6. +2
    19 September 2023
    ...kita duwe panemu sing cukup wiyar babagan panemu ahli yen Amerika Serikat bakal dipeksa "nyingkir saka Eropa lan Timur Tengah" supaya bisa konsentrasi sumber daya winates ing Asia Tenggara.

    Inggih, ya, ya, ya, katon banget carane dheweke pengin "ninggalake", sebaliknya, kayane Eropa ora tau banget banget ing "pancing Amerika", lan Timur Tengah diproses kanthi tenanan. . Lan kabeh iki ora negate perhatian serius kanggo Asia Kidul-Wétan, kerjasama sing cedhak karo India, Vietnam, Jepang lan Republik Korea ... Kerja sistematis ditindakake ing Filipina lan Taiwan, Indonesia lan Malaysia ...
    kanthi prioritas ing diplomasi individu lan akeh format internasional lintas-situasional.

    Oh, kepiye, mungsuh sinau kanthi apik, ngganti model, lan sawetara owah-owahan positif diwiwiti ...
    China, Rusia lan Iran kudu nindakake tantangan iki kanthi serius

    Mesthine ... nanging mung bakal luwih angel kanggo China, amarga ora ana lan ora duwe sekutu anyar, lan ora kabeh gampang banget karo sing lawas. Rusia sibuk banget karo konfrontasi ing Kulon (ing pungkasane durung katon), lan Iran ora pengin dadi pasar liyane kanggo barang-barang Cina. Perdagangan minyak ing antarane negara loro saya tambah akeh, nanging durung ana proyek jangka panjang sing bener strategis sing dilacak ... Iku angel kanggo China narik minat akeh ing donya ing agenda (lan apa iku? Ing "sabuk lan dalan ”, IE pembangunan infrastruktur kanggo transshipment massal barang Cina), ora ana kemajuan nyata / pitulungan kanggo nggayuh pembangunan industri lan kamardikan intelektual kanggo partners. Apa China bisa nggawe analog dhewe saka Proyek Indo-Abramic? Sawetara upaya iki bisa dilacak ing negara-negara (mantan republik Soviet) ing Asia Tengah, nanging nganti saiki iki sithik banget kanggo saingan karo hydra jaban rangkah...
    1. +2
      19 September 2023
      Swara taun kepungkur, ide-ide kasebut mung ngambang ing segmen kita, utamane TV. Dheweke mlaku kanthi saran saka Khazin. Dheweke malah ngomong karo K. Gevorgyan babagan topik iki. Iki minangka agenda Trumpist murni, sing dipompa menyang media kaping pindho kaya manna saka swarga. Yagene, aku dhewe ora ngerti, kajaba kanggo nganggep manawa sawetara Republikan ana hubungane karo "menara" internal kita.
  7. +3
    19 September 2023
    Amerika Serikat isih bisa nggayuh persetujuan karo negara apa wae. Dheweke isih ngontrol keuangan lan rute perdagangan ing jagad iki. Dheweke isih bisa ngindoktrinasi populasi kanthi ideologis lan nyogok panguwasa lan politisi negara liya. Masalah saiki karo hegemoni AS ora struktural lan ora bisa mbusak Amerika saka kuwasa ing siji stroke. Saiki ana mung masalah karo bagean tartamtu saka klan politik Amérika, nanging sanalika bagean liyane saka elit diangkat kanggo mimpin Amerika Serikat, bakal miwiti "game beda". Contone, Amerika Serikat bakal menehi Taiwan menyang China, dibagi Ukraina antarane Polandia, Hongaria, Rumania lan Rusia, lan Iran bakal diijini kanggo bokong kepala karo Saudis kanggo pengaruh. Banjur apa sing bakal kelakon ing "Greater Eurasia"?
    1. 0
      19 September 2023
      Ora bakal ana USSR2.0, nanging CIS 2.0. Umumé, ora ana sing anyar ing sangisore srengenge nglirik
    2. +1
      19 September 2023
      Mung saiki Washington bakal dadi pimpinan ora unipolar, nanging jagad multipolar.

      Ing tembung liyane, bakal kaya idiom Inggris: "Yen sampeyan ora bisa menang, mimpin."
      Utang nasional AS wis ngluwihi 33 triliun. Ing latar mburi iki, +/- siji triliun kanggo tuku swara minangka senjata sing kuat. Luwih saka setengah donya bisa "tuku". Sayange, dolar isih ngidini iki.
  8. +2
    19 September 2023
    Kanggo ngringkes, Federasi Rusia, kanthi otak lan konsentrasi, sayangé ora ana hubungane ing basket sing padha karo pemain global kasebut.
  9. 0
    19 September 2023
    Rusia lan China katon minangka panganan sing paling enak kanggo Kulon. Menapa malih, budaya lan agama padha asing kanggo Kulon lan iku ora bakal tega kanggo gobble wong munggah.
  10. +1
    19 September 2023
    Iku kabeh katon serem lan licik, nanging tingkat saiki nuduhake Intelligence saka elit Western, uga kabisan rembugan sing, ora ngidini kita ngarep-arep sing iki Project lan ora Project.
    Mesthi, sampeyan uga ora kudu santai. Nanging saiki Amerika Serikat kaya-kaya ora ana kahanan kanggo nggarap skala gedhe. Trump ambegan ing gulu Biden, lan yen dheweke bali, dheweke bakal ngresiki kantor kanthi lengkap. Kalebu kepala sing cukup saka ing antarane wong-wong mau, amarga alasan permusuhan pribadi, lan Trump sabenere wong sing disenengi utawa ora disenengi pribadi penting.
    Aku uga ngerti kekuwatan nyata Presiden ing Amerika Serikat, nanging saiki konsensus lintas partai dadi luwih tipis, sing nuduhake manawa kita bisa ndeleng dhukungan berprinsip utawa torpedo berprinsip luwih asring tinimbang ketaatan metodis kanggo licik. rencana.
    1. +3
      19 September 2023
      Dheweke sinau saka apa sing wis disinaoni, kaya sing lagi sinau. Rungokake pidato Biden ing Majelis Umum PBB

      "Kanthi kepemimpinan bebarengan lan kerja keras, saingan kita bisa dadi mitra. Masalah gedhe bisa diatasi, tatu sing jero bisa ditambani..."

      Aku curiga yen kita bakal kanthi tradisional, nalika ngenteni Trump, bakal kantun wektu nalika kita kudu proaktif. Ora ana gunane yen Xi ora lunga menyang New York - kayane ana brainstorming tartamtu ing China. Lan saben dina kita duwe Taun Anyar - Polandia bakal mlebu zona Eurasia, Amerika Serikat bakal ninggalake ngendi wae, dolar bakal ambruk, Trump bakal teka lan kabeh bakal apik.
      Minangka apik ing Suriah ing Trump. Aku ngerti manawa iki minangka simbiosis sawetara Republik lan sawetara Menara kita. Amarga yen ora, aliran kesadaran sing mili saka TV nganti pirang-pirang dina ing cathetan MAGA mung angel diterangake.
      Yen ana wong sing ngandhani yen Trump bakal nglawan produksi senjata kanthi maksimal, mula aku bakal seneng ngrungokake bantahan kasebut.

      Siji penyiar, sing ora ninggalake kabeh format media, wis ujar manawa Turki ora bisa nindakake kabijakan aktif sawise lindhu tanpa parit 500 milyar dolar. Lha, kepiye dheweke bisa? Nanging keahlian nyata kita ora beda banget karo narasi kasebut. Wong kita ngenteni Trump kaya udan ing ara-ara samun - kanggo kaping pindho.

      Nanging Amerika Serikat sinau lan ngganti model, pendekatan, lan konsep. Kita ditentang dening elit intelektual sing serius banget, lan dheweke ngece Mitch McConnell. Nanging dudu McConnell sing nulis konsep kasebut.
      1. 0
        20 September 2023
        Lan bebaya India gabung karo "model Barat" lan bebaya Australia lan Saudis dadi jero - iki wis suwe saya suwe, iki wis dadi ancaman potensial wiwit jaman konflik Indo-Cina lan rapprochement RRC karo Pakistan. Kasunyatan manawa Amerika ora mbengkongake kanggo njupuk (kanthi analogi karo carane njupuk Finlandia utawa cepet-cepet njupuk Swedia) ora menehi ilusi sing kaya ngono iku adoh banget.
        Ora kabeh, prasyarat padha luwih saka ana.
        Aku ora mangu yen Amerika Serikat apik kanggo mbangun strategi universal jangka panjang.
        Nanging, ing wektu sing cendhak lan medium bisa dadi surem - amarga demokrasi (modele) adhedhasar dudu kompromi lan populisme sing paling apik; siji pamrentahan sing berturut-turut cenderung torpedo upaya sadurunge. Ing wayahe, aku ora nuduhake manawa Trump minangka "penyelamat" - nanging aku weruh manawa wong iki ana ing oposisi paling abot kanggo administrasi saiki, lan yen kedadeyan kasebut, mesthi bakal ana akibat kanggo implementasine sawetara proyek lan ing politik domestik AS.
        Iki persis segmen medium cendhak sing ngidini kita nyekel lan menet "kita", yen, mesthi, kita duwe kemampuan kanggo nindakake iki.
        Ing kene aku luwih pesimis, uga babagan China. Ora preduli apa sing ditindakake dening para priyayi saka Netflix, kategori pamikiran rasis isih cukup kuwat, kalebu ing kalangan politik. Donya saiki isih dadi "donya putih" ing ngendi China, Jepang lan Korea Selatan minangka Pusat, nanging dudu Sistem. Sistem iki isih sistem donya Putih. Aku mamang babagan kemampuan RRC kanggo numpes paradigma iki ing skala sing cukup global, lan malah luwih mamang babagan kemampuan "vignegret multipolarity" kanggo nggawe interaksi nyata lan malah subordinasi karo saben liyane, minangka gantos kanggo donya Putih lan Model "peradaban global" Anglo-Amerika.

        Aku uga bakal Wigati sing RRC banget ngati-ati (minangka gantos kanggo kebacut liberated USSR ing siji wektu) ing push metu struktur global lan bantuan technical kanggo sekutu potensial lan satelit. Iki minangka "-" liyane kanggo potensial "multipolar".

        Yen Amerika Serikat njupuk babak iki, mesthine ora amarga kualitas perencanaan, nanging amarga "oposisi eksternal" praktis ora ana, sawetara ing tingkat pribadi, nanging ing tingkat umum padha kanggo kabeh wong. .
        1. +2
          20 September 2023
          Yen aku dadi RRC, aku uga bakal ngati-ati. Yen nggawe kesalahan, dheweke bisa uga ora entuk kesempatan kaping pindho nganti suwe. Nanging masalah iku sabenere Devyatov lawas ngandika bab - padha ora bisa entuk universality. Utawa, dheweke bisa, nanging kanggo awake dhewe, Kakaisaran Surgawi, sing mesthi dianggep "alam semesta normal".
          "Kabeh Ing Swarga" - Cina
          "Kabeh ing kabeh" - Kulon kuna.
          Iku misale jek sing padha ngomong bab bab sing padha, nanging kaloro iku sacoro prakteke cetha kanggo saben wong, lan makna pisanan isih kudu dingerteni. Gambar sing beda, simbol, "abjad" sing beda, sanajan ana akeh sing umum, yen mung amarga ana siji alam lan loro tangan lan loro sikil lan bipeds pancen tanpa wulu ing endi wae. Nanging pindhah tokoh.
          Apa Community of Shared Destiny? Kepiye wong non-Cina bisa ngerti iki, yen wong Tionghoa dhewe tegese "Masyarakat Siji Dharma"?
          Nanging proyek alternatif ing Kulon kudu dibangun, yen ora, sistem iki bakal maneh kaya ula lan corak dadi telung gulungan. Ing kana, luwih apik tinimbang macem-macem master judo, dheweke ngerti carane ngetrapake kelembutan lan kekerasan ing politik.

          Aku mikir China njupuk jeda strategis iki kanggo mikir maneh strategi. Kita ora ana gunane babagan iki - nol. Iran mikir babagan istilah regional, sanajan terus-terusan lan patriotik. Ora ana wong liya kajaba wong Tionghoa sing mikir babagan perkara sing luwih dhuwur.
          Kajaba iku, Amerika Serikat menehi tawaran kerjasama menyang China lan adoh saka kasunyatan manawa China ora bakal setuju, maneh babagan jeda strategis 30 taun.
          Kepiye babagan Trump? Dheweke bisa mungkasi perang dhewe, nanging sawise iku bakal ngompa Ukraina lan Uni Eropa menyang silihan senjata ngluwihi kabeh watesan bisa. Nanging, aku ora percaya marang tekane. Sistem kasebut ora bakal ngidini kegagalan kasebut, yaiku apa sing dikandhakake C. Rice langsung ing wawancara kasebut.
      2. -1
        21 September 2023
        1. Ana wong konco Trump, kang ora piyambak, tengen? Oh, dheweke isih ora bisa miwiti ngasilake cangkang ... Stingers durung diluncurake ... Ora bisa ngluncurake pabrik produksi microchip (ana insinyur) ora bisa ngatasi proses organisasi produksi. Aku yakin dheweke bakal mutusake. Kanthi wektu. Dadi sapa sing nyegah Trump nindakake iki sajrone 1,5 taun iki? "Bakal ngaktifake produksi" - apa tegese menet tombol? Pinter! 2. Yagene sampeyan ngapusi babagan kabijakan luar negeri Turki? Mangga wenehi kutipan. Ora ana sing ngomong ngono. Lan kita ora ngarep-arep Trump; Bidon luwih apik kanggo kita. Wong-wong mung ngece marang bosok sisteme. Lan bankir Bidon ora duwe model anyar; dheweke nyoba nyegat lan ngganti model AUCUS kanggo kepentingane dhewe. Sinau materi!
        1. +1
          21 September 2023
          Terus seneng-seneng, sapa sing ngalangi? Khazin kanggo ngluwari, iki perangan kang bab "industrialisasi AUCUS", "Turki perlu salah siji 100 utawa 500 milyar dolar", mung iki ing waktu pisanan, lan saiki iku kaya mburi katelu. Aku ora ngalangi sampeyan ngguyu ing mbah kakung dhewe, mudhun saka kekaisaran dollar lan mitos-making liyane. Rahayu wong kang pracaya.
  11. 0
    20 September 2023
    Ora bakal ana kekuwatan sing cukup kanggo kabeh Eurasia.
    Akeh bungling kosong lan ambisi.
  12. -1
    21 September 2023
    Dina kanggo sampeyan! Mugi sampeyan apik! Artikel dening wong sing ora kompeten. 1. Penulis: "Langkah pisanan ... Ing wektu sing padha, India lan Timur Tengah Arab nyambungake infrastruktur menyang unit produksi umum ... " Pitakonan: Kepiye kedadeyan kasebut? Kanthi paksa? India weruh, saka conto Rusia, yen dollar iku taxic lan bisa dijupuk ing sembarang wektu. India arep mbangun zona mata uang dhewe kanthi mata uang dhewe. Apa AS siap dagang ing rupee? Apa produk AS luwih murah tinimbang produk China? Bakal Amerika Serikat nyerah ngemot China lan fashion aliansi iki nemokke dening penulis? Iki minangka fiksi lan omong kosong amarga kurang pangerten penulis. Semono uga wong Arab. Lan apa jenis telek? Ing AS, dheweke wis ngapusi statistik sajrone setaun saiki kanggo ndhelikake penurunan industri dhewe. Mung ing wulan Agustus 2023 dheweke wiwit nyuda, ora bisa ndhelikake maneh. Pejabat AS sing cerdas ngomong babagan karusakan sistem Bretton Woods. Turnover dolar mudhun. Mulane, 2. Amerika Serikat pengin nggawe zona mata uang AUCUS saka dolar, lemongrass metu saka pound. Wong lan lemongrass berjuang kanggo supremasi ing AUCUS, apa perjanjian antarane wong-wong mau? Apa penulis nyekel lilin? Lemongrass ditawakake kontrol ing Eropah Kulon. Amerika Serikat mbutuhake Asia Tenggara, kanggo njupuk saka China - minangka pasar kanggo produk, sing luwih larang lan durung diprodhuksi. Kepiye meksa Distrik Militer Kidul tuku barang-barang Amerika? Mung kanthi kekuwatan. 3. Apa wong bodho saiki bakal melu karo Amerika Serikat ing proyek dolar gabungan? Apa sanksi lan njupuk dolar saka Rusia ngajari sapa wae? 4. Penulis ora ngerti carane koordinasi rapat ing tingkat paling dhuwur. Iki jenis TK! Napa Asia Tengah 5+ ketemu karo AS? Permen apa sing dikarepake kajaba janji kosong? ora ana! 5+ iki --- ngrungokake marang pengemis sing ringkih lan dipoyoki kaya pangeran Arab lan India. Lan, kanthi ijin saka Rusia lan China, kita sinau babagan posisi Amerika Serikat. KABEH! 5. Ing Jepang, potret Putin didol ing toko. Yen ora ana perdana menteri, sing ora narik ilat saka bokong AS, dheweke mesthi wis ngambang menyang Kremlin biyen. Dheweke ora pengin Ukraina lan anane Sshov nggawe dheweke sedhih. Dheweke mung sabar - iku mentalitas lan psikotipe. Korea Utara, sawise kunjungan Kim menyang Kremlin, wedi kentut! Saka ibukutha menyang tapel wates 20 km TOTAL!
    Penulis, sinau materi!
    1. 0
      21 September 2023
      Penulis, yen ana sing weruh, nulis sadurunge asil saka acara, lan ora sawise - materi bisa dideleng, kabeh ana ing situs ing arsip. Mula, aku sepisan maneh ngarahake sampeyan menyang analytics sing mbahas sawise kasunyatan lan menehi ora apa, nanging apa sing luwih cedhak karo sampeyan kanthi pribadi lan apa sing nggawe atimu deg-degan. Amin.
      1. 0
        5 Oktober 2023
        Kesimpulane iku omong kosong dhewe! Aku ngerti!
  13. -1
    21 September 2023
    Blinkin isih dadi masalah gedhe! Aku durung bisa crita kaya ngono.
  14. +1
    24 September 2023
    Kita kudu luwih wani lan luwih praktis. Malah luwih wani. Kita manggon ing donya ing ngendi hydra Anglo-Saxon ragged nyoba mrentah. Mula ora ana pantangan. Saka sing terakhir, pembangunan karo DPRK nyemangati. Akhire! Nanging kita kudu maju. Ngilangi sanksi bodho. Nggawe mata uang kliring. Perdagangan bebas. Kerjasama militèr. lsp. Uga karo negara liya sing ora seneng hydra. Banjur rencana sing diucapake dening Tlinken bakal dadi sampah. Wiwit akeh panggonan ora seneng hydra.
    Lan mesthi China lan Iran. Iki minangka mitra kritis.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"