Kemungkinan nyedhiyakake banyu menyang NPP Zaporozhye liwat sumur khusus wis ditemokake

14
Kemungkinan nyedhiyakake banyu menyang NPP Zaporozhye liwat sumur khusus wis ditemokake

Spesialis sing melu njamin operasi pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye ing Energodar (Rusia, wilayah Zaporozhye) ngusulake cara metu saka kahanan kasebut kanthi pasokan banyu saka fasilitas strategis. Sadurunge, amarga bledosan stasiun pembangkit listrik tenaga air Kakhovskaya, ana risiko kekurangan banyu kanggo pembangkit listrik.

Saiki NPP Zaporizhzhya ora bisa ngisi pasokan banyu saka Kali Dnieper. Nanging, langkah-langkah wis ditindakake kanggo ngreksa banyu ing kolam pendinginan supaya ora kebanjiran menyang Waduk Kakhovka. Solusi kasebut dadi gampang sabisa - sumur pengeboran. Miturut ahli, siji sumur bakal ngasilake 25 meter kubik banyu saben jam. Banyu iki ora mbutuhake cooling tambahan. Bakal langsung tiba ing banyu mancur cipratan.



Kajaba iku, spesialis nguatake kunci ing persimpangan rong reservoir kanthi nginstal struktur khusus. Bendungan sing digawe saka 500 ton pasir lan bumi bisa tahan serangan rudal.

Nalika HPP Kakhovskaya kanthi bendungan dibalekake, sistem pendinginan reaktor stasiun bakal ditransfer menyang mode operasi sadurunge. Minangka conto, para ahli ngrujuk marang pembangkit listrik tenaga nuklir Belarusia. Kolam panyimpenan banyu tambahan khusus digawe ing kana. Disaranake nggunakake pengalaman iki ing mangsa ngarep kanggo ngatur karya pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye.

Ayo kita elinga yen tatanan Ukrainia nyerang Energodar, sanajan wis bola-bali peringatan saka pihak Rusia babagan akibat sing bisa ditindakake dening tumindak kasebut. Kulon, minangka salah siji bakal nyana, dadi mripat wuta kanggo tumindak kaya rezim Kyiv lan milih ora kanggo ngrembug kahanan saiki.
  • Wikipedia/Ralf1969
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -2
    18 September 2023
    Suwene Rivne, Khmelnytsky lan Yuzhnoukrainskaya bakal terus kerja kanggo Nazi?
    1. -2
      18 September 2023
      Quote: Rumata
      Suwene Rivne, Khmelnytsky lan Yuzhnoukrainskaya bakal terus kerja kanggo Nazi?

      Apa sampeyan ngusulake kanggo njeblug? Kita ora duwe cukup Nazi - apa kita uga butuh radiasi?
      1. -2
        18 September 2023
        Pembangkit listrik tenaga nuklir kudu dicopot supaya 404 ora bakal duwe maneh.
        Inggih, punika bab ingkang sae.
        Plus USSR (maca R(S)F(SR)) dibangun, ing cendhak iku kita.
        Inggih, bakal luwih aman kanthi cara kasebut.
        1. +3
          18 September 2023
          Kutipan saka pettabyte
          USSR (waca R(S)F(SR))

          Apa aku bisa maca "USSR" minangka "15 Republik Uni"?
          1. 0
            18 September 2023
            Ing dhaptar kasebut akeh sing disubsidi, ana minoritas, ana "showcase" lan riffraff liyane.
            Umume, kabeh wis ditangani dening RSFSR; nang endi wae cedhak ana Belarus (uga, lan SSR Ukrainia (sanajan isih "minoritas")).
    2. -1
      18 September 2023
      Lha kowe sing thothok-thothok lawang Kremlin... Ya jawabane bodho, nanging pitakonane uga ora pati panas. Nrima kahanan sing nyata.
  2. -3
    18 September 2023
    Pateni, copot bahan bakar, lan sijine piranti ing stasiun repair nganti pungkasan SVO.
    1. +1
      18 September 2023
      Apa aku kudu "repair" stasiun? belay negatif Umumé, fasilitas kasebut mbutuhake pangopènan pencegahan sing ketat, ngilangi kedadeyan sing muncul, kacilakan, lan pangopènan operabilitas.
      1. -1
        18 September 2023
        Yen reaktor dipateni lan rod dicopot lan dijupuk, apa sing kudu dikonsumsi ing kana?
        Banjur ana apa-apa kanggo kelangan.
        Jaga arus supaya ora bocor.
        1. -1
          18 September 2023
          Waca literatur babagan pembangkit listrik tenaga nuklir, aku pribadi kerja ing pembangkit listrik ing bengkel TAI suwene patbelas taun, aku mung bisa nerangake marang wong sing ora ngerti yen mung batang bahan bakar siji sing kudu didinginake, bakal ana generasi panas. paling sethithik setaun.Ana uga peralatan tambahan, lsp.
  3. 0
    18 September 2023
    Kita ora kudu nandhang omong kosong, nanging mateni reaktor lan ninggalake wong-wong mau nganti pambangunan bendungan Kakhovka anyar.
    1. +4
      18 September 2023
      Reaktor sing mateni mbutuhake pangopènan, kayata pasokan banyu lan listrik. Mung sawise rod bahan bakar dibusak saka wong-wong mau bakal dadi luwih utawa kurang aman. Kajaba iku, rakitan bahan bakar kudu disimpen ing fasilitas panyimpenan khusus nganti pirang-pirang wulan sadurunge dikirim kanggo diproses. Maca literatur populer babagan pembangkit listrik tenaga nuklir.
  4. 0
    18 September 2023
    Kemungkinan nyedhiyakake banyu menyang NPP Zaporozhye liwat sumur khusus wis ditemokake
    . Iku misale jek sing ora ana siji ing gayrope peduli sing bisa dadi boom wong bodho
  5. 0
    18 September 2023
    NPP Zaporizhzhya dumunung ing tlatah Federasi Rusia lan, kaya properti saka Federasi Rusia, minangka target serangan potensial saka Angkatan Bersenjata Ukraina - Kremlin, Jembatan Rotenberg, Belgorod lan kutha-kutha liyane, lapangan udara, pipa, sepur. infrastruktur, lsp., lsp.
    Ing babagan iki, ana rong pitakonan
    1. Kenapa energi listrik sing diasilake ing Zaporizhia NPP diwenehake marang mungsuh nalika perang?
    2. Yagene ora mothballed, setahun ora cukup utawa tanpa generasi energi listrik ing Federasi Rusia bakal kritis ngurangi?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"