"Tank generasi kaping lima": Israel nampilake Merkava Barak MBT

91
"Tank generasi kaping lima": Israel nampilake Merkava Barak MBT

Kamentrian Pertahanan Israel resmi ngumumake Merkava Barak MBT anyar, sing dipanggonke minangka "tank generasi kaping lima."

Miturut departemen militer, unit pisanan dikirim menyang Batalyon Armored 52nd Brigade 401st sawise limang taun pembangunan.



Tank Barak minangka asil usaha gabungan antarane sawetara perusahaan pertahanan Israel, kayata Elbit Systems, Rafael lan Elta, anak perusahaan Israel Aerospace Industries. Tank kasebut dilengkapi sensor sing nyedhiyakake deteksi target lan minangka bagean saka sistem terpadu sing ngidini ijol-ijolan informasi intelijen ing wektu nyata antarane tank lan unit militer liyane, nyatakake apa sing diarani IDF "revolusi sejati ing medan perang."

Barak minangka upgrade luwih saka Merkava IV sing nggunakake kemajuan ing proteksi waja lan perang digital. Ing babagan desain, modifikasi anyar umume mbaleni leluhur: jog pembalap dumunung ing sisih kiwa awak, turret ing mburi, lan engine ing ngarep. Tank kasebut dikontrol dening kru 4 wong, sing kalebu sopir, komandan, penembak lan loader.

Ing babagan daya tembak, Merkava V nahan konfigurasi senjata sing padha karo Merkava IV: bedhil smoothbore 120 mm saka Industri Militer Israel kanthi kemampuan kanggo murub ing jarak nganti 4 km kanthi proyektil penetrasi dhuwur lan amunisi sing dipandu. Persenjataan tambahan kalebu senapan mesin coaxial 7,62 mm, senapan mesin 7,62 mm liyane sing dipasang ing sisih tengen menara, lan mortir 60 mm kanthi sungsang internal.

Salah sawijining fitur saka tank Barak yaiku helm berteknologi tinggi sing dikembangake dening Elbit Systems lan diarani IronVision. Nyedhiyakake tampilan 360 derajat saka medan perang kanggo komandan tank kanthi pangenalan sing dibantu AI lan tandha digital target.

Tank Barak uga dilengkapi sistem pertahanan rudal Windbreaker sing dikembangake dening Rafael. Sistem iki bisa ndeteksi ATGM sing mlebu lan nyebabake bledosan saka tank. Firepower saka MBTs uga wis apik. Sistem kontrol geni, uga dikembangake dening Elbit, ngidini "serangan sing tepat nalika nganggur lan obah" awan lan wengi.

Menteri Pertahanan Yoav Gallant nandheske tanggal simbolis saka presentasi tank: Israel tandha 50 taun wiwit Perang Yom Kippur 1973. Dheweke nyatakake yen tank Barak nggambarake "kabisat maju sing luar biasa" ing kemampuan korps lapis baja lan bakal "terus-terusan njamin keuntungan kualitatif IDF, kanthi pertahanan lan nyerang."

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    91 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      20 September 2023 08:09
      Tank modern sing apik banget, langsung saka ilmu pengetahuan, kaya ing film Hollywood. Sing utama, sing utama yaiku ing intifada sabanjure, wong Palestina ora bakal duwe drone murah, lsp. Padha bakal bang ing awak lan break kaca, yen jet kumulatif ora mlebu nang endi wae penting ing menara.
      1. +2
        20 September 2023 08:13
        Kabeh pembangunan teori ora bisa ngaku dadi super-duper, iku siji bab ngoyak Badui liwat ara-ara samun, lan liyane kanggo ketemu ing perang nyata karo mungsuh dhuwur-tech, Aku headset bakal sethitik bantuan ana.
        1. 0
          20 September 2023 10:32
          Kenapa "Barak"?!
          Dheweke uga bakal ngarani Barn utawa Cardboard ...
          Kanggo ngurmati Obama, utawa apa?
          1. +7
            20 September 2023 12:19
            Quote: Shurik70
            Kenapa "Barak"?!

            Mbokmenawa wong sing paling males ing VO wis ngelingi yen "barak" iku "kilat" ing basa Ibrani. ngguyu
            1. +2
              20 September 2023 14:17
              Quote: Lan Kita Tikus
              "barak" iku "kilat" ing basa Ibrani.

              Oh carane! ngguyu
              Dadi aku dudu sing paling males. Ora ngerti.
              Nanging ing ngendi departemen dodolan kasengsem? Kepiye carane bisa ngimpor tank kasebut ing jagad sing setengah wong ngerti basa Inggris, nanging ora ngerti basa Ibrani?
              1. +1
                20 September 2023 23:06
                Quote: Shurik70
                Kepiye carane bisa ngimpor tank kasebut ing jagad sing setengah wong ngerti basa Inggris, nanging ora ngerti basa Ibrani?

                Ya...Israel ngekspor sistem pertahanan udara Barak menyang negara sing nganggo basa Inggris lan ora ana masalah!
          2. +2
            20 September 2023 12:37
            Kanggo ngurmati Obama, utawa apa?

            Dheweke duwe perdana menteri dhewe, Ehud Barak.
      2. + 10
        20 September 2023 08:17
        Tank kasebut bisa dilayani, nanging kanthi kritéria apa dheweke mutusake kanggo nggolongake tank kasebut minangka tank generasi kaping 5? Ketoke menara sing ora ana pedunung sing padha ora ana. Mung modernisasi platform sing wis diuji wektu.
        1. -4
          20 September 2023 08:21
          Amarga ana model anyar ing baris. Dheweke ngandhani yen iki minangka produk anyar!
          1. + 10
            20 September 2023 08:22
            Nanging tank generasi anyar kudu beda banget karo sing sadurunge, yen ora, mung modifikasi lan gerakan PR liyane.
            1. -7
              20 September 2023 08:24
              Sampeyan tuku barang konsumen model anyar, ta? Inggih, ing kene padha.
              1. +2
                20 September 2023 11:07
                Quote: Rokok
                Sampeyan tuku barang konsumen model anyar, ta? Inggih, ing kene padha.

                Ora padha.
                Nalika model telpon fitur anyar dirilis, ora ana sing ngarani iPhone.
                Tank generasi kaping lima kudu paling sethithik turret sing ora ana pedunung, kapsul waja sing disegel kanggo kru kanthi kemungkinan upgrade luwih lanjut menyang remot kontrol.
                Dadi "Lima" mung nomer model, dudu generasi.
            2. +4
              20 September 2023 08:59
              Beda karo sistem kontrol pertempuran ... Apa ora jelas? Tingkat dhukungan informasi kanggo kru, kesadaran, kualitas komunikasi, kemampuan nggunakake amunisi cerdas kanthi titik detonasi sing dikontrol, kemampuan kanggo nampa informasi intelijen saka drone / satelit lan sumber liyane ing wektu nyata lan barang liyane, kalebu visibilitas ing tingkat mobil penumpang, utawa malah luwih apik ... Iki tenan mbedakake generasi tank, lan dudu "menara sing ora dienggoni" ​​kang wis sèket taun nyobi lan isih ora bisa adaptasi kanggo proyek. Lan kanggo pengalaman perang karo mungsuh teknologi maju, wong Yahudi wis akeh. Lan nglawan nomer unggul uga.
              1. +2
                20 September 2023 09:23
                kalebu visibilitas ing tingkat mobil penumpang, utawa malah luwih apik ... Iki pancene mbedakake generasi tank, lan ora iki "menara ora dienggoni",
                .... Iki, ing tembung sampeyan, yen T-34 dibusak saka pedestal lan diiseni karo barang-barang sing sampeyan dhaptar. trus dadi generasi ke 10... sadar diri... tak cetak maneh... wacanen postinganku nang ngisor iki.
                1. +3
                  20 September 2023 16:16
                  Aja lali kanggo ngganti waja kanggo gabungan. Tambah pangayoman dinamis lan aktif, ngganti engine sethitik, masang generator menyang, nggawe cangkang anyar kanggo bedhil... Apa sing bakal dadi linggis digawe saka uranium, apa bakal karo detonation remot.. Lan supaya detonation iki karo siji tombol ing siji klik bakal diprogram, lan ora dibutuhake extension integral karo input podo saka kode mesin dening kabeh kru.. Komunikasi, printah otomatis lan sistem kontrol kanggo pasukan ing paling ing tingkat batalyon karo pengintaian terpadu lan support. .. Aja lali helm sing padha ... Apa tegese, liwat waja iku kaya sinar-X lan ing multispektrum .., rak amunisi mekanis karo panyimpenan muatan terisolasi, lantai turret sing bisa dipindhah, mesin kopi. , lemari garing, oven microwave ... Lan ya ... Ora bakal ana rega kanggo telung puluh papat saka pedestal.
                  1. -1
                    20 September 2023 16:33
                    Kutipan saka tchoni
                    Gawe cangkang anyar kanggo meriam ... Kaya linggis sing digawe saka uranium, sing nganggo detonasi jarak jauh ...

                    Amused. Napa "linggis" mbutuhake detonasi jarak jauh? opo
                    1. 0
                      20 September 2023 21:14
                      Quote: Repellent
                      Amused. Napa "linggis" mbutuhake detonasi jarak jauh?

                      Amarga Rusia ketinggalan ing bidang teknologi dhuwur,
                      sing kabeh wong pinter wis padha ing situs iki lan seneng-seneng.
                      1. -2
                        20 September 2023 22:02
                        Kutipan: km-21
                        Rusia ketinggalan ing bidang teknologi dhuwur amarga kabeh wong pinter wis kumpul ing situs iki lan seneng-seneng

                        Kecenderungan kanggo nggawe generalisasi sing ora ana dhasar nanging umume, minangka akibat saka pikiran sing sempit hi
                2. 0
                  21 September 2023 04:39
                  Kutipan: Partisan Krimea 1974
                  kalebu visibilitas ing tingkat mobil penumpang, utawa malah luwih apik ... Iki pancene mbedakake generasi tank, lan ora iki "menara ora dienggoni",
                  .... Iki, ing tembung sampeyan, yen T-34 dibusak saka pedestal lan diiseni karo barang-barang sing sampeyan dhaptar. trus dadi generasi ke 10... sadar diri... tak cetak maneh... wacanen postinganku nang ngisor iki.

                  Iku bakal dadi saingan kanggo T-54 - i.e. bakal munggah generasi.
                  Kanggo maju 10 generasi, sampeyan kudu nyambungake piranti anti-gravitasi.
              2. -1
                20 September 2023 14:02
                Apa, ing merkavas sadurunge kabeh wong duwe sambungan sing ora apik lan ora ngerti apa-apa? Ora ana laser rangefinder? Lan ing ngendi mungsuh-mungsuh berteknologi tinggi iki, lungguh ing negarane dhewe lan nggawe ancaman ing Internet, nanging nyatane dheweke nggawe batalion tank kanggo wong sing wani nganggo pistol, lan cara paling apik kanggo nglawan mungsuh yaiku dhewe. Kepemimpinan, miturut panjaluk Arafat, nyolong bantuan kamanungsan lan nandur modal dhuwit ing Israel.
              3. 0
                21 September 2023 22:03
                Kabeh sistem kontrol geni "kelangan" anyar iki - nganti hit pisanan karo Lancet utawa kosong. Lan banjur - kanggo ndandani.
              4. -1
                21 September 2023 22:55
                Lan kanggo pengalaman perang karo mungsuh teknologi maju, wong Yahudi wis akeh. Lan nglawan nomer unggul uga.


                Apa sing kok omongké, wong Israèl? Apa sampeyan lan negara sampeyan pancene perang karo tentara ing tingkat AS\Rusia? Arab ing kontrol S-400 ora count! Delengen, kethek Ukrainia uga bisa nggunakake Patriot minangka MLRS lan, mesthi, tresna karo iku.. Cornet bakal nggarap Merkava iki lan ora njaluk paspor.. Padha perang karo mungsuh teknologi maju. lan iku kabeh.
                1. 0
                  25 September 2023 11:41
                  ... tentara ing tingkat USA\Rusia?...Dheweke perang karo mungsuh teknologi maju. Ngguyu lan sing kabeh.
                  Iku ngguyu lan mung kanggo mbandhingake tentara Rusia karo tentara AS lol
                  "Cornet" bakal nangani Merkava iki lan ora njaluk paspor sampeyan.
                  Ora bakal bisa. Dheweke duwe KAZ serial kerja
            3. 0
              20 September 2023 20:39
              Kutipan saka Orange-Bigg
              Iki mung modifikasi liyane lan pamindhahan PR.

              Nganti saiki iki persis apa sing katon.
        2. -7
          20 September 2023 08:55
          Tank kasebut bisa dilayani, nanging kanthi kritéria apa dheweke mutusake kanggo nggolongake tank kasebut minangka tank generasi kaping 5? Ketoke menara sing ora ana pedunung sing padha ora ana. Mung modernisasi platform sing wis diuji wektu.

          Miturut tata letak. Wong-wong ing mburi padha obah ing ngarep. Turret uga, sing ngidini sampeyan ngimbangi kendharaan lan nggawe bedhil luwih dawa lan luwih dawa.

          Ora suwe kabeh wong bakal ngetutake dalan iki. ya
        3. +2
          20 September 2023 10:32
          Tank kasebut bisa dilayani, nanging kanthi kritéria apa dheweke mutusake kanggo nggolongake tank kasebut minangka tank generasi kaping 5? Ketoke menara sing ora ana pedunung sing padha ora ana. Mung modernisasi platform sing wis diuji wektu.

          Iki komentar penulis. Tank kasebut malah diarani Merkava 4 Barak. 4!!! Lan ora 5.
          1. 0
            21 September 2023 10:28
            Kutipan saka: blackGRAIL
            Iki komentar penulis. Tank kasebut malah diarani Merkava 4 Barak. 4!!! Lan ora 5.

            Biyen, dheweke ora wani menehi jeneng anyar Tu-22m, sanajan nyatane nggawe pesawat anyar. Kaputusan iki diterangake kanthi fitur-fitur saka panriman peralatan anyar menyang layanan. Bisa uga yen menehi status generasi anyar menyang model modern nggayuh tujuan organisasi sing cedhak-teknis. Lan kene kita scratching sirah metu saka ora ono ... Apa iku Matter kanggo kita apa generasi tank anyar iki diutus kanggo? Ingkang utama yaiku carane dheweke bakal nanggapi owah-owahan ing taktik sing digunakake ing perang. Apa bakal ketemu tujuan sing wis ditemtokake kanggo entuk kamenangan nglawan mungsuh sing dituju?
        4. +3
          20 September 2023 12:23
          Kutipan saka Orange-Bigg
          Miturut kritéria apa padha mutusaké kanggo klasifikasi tank 5 generasi?

          Adhedhasar kritéria kesadaran situasional lan kapabilitas jaringan-sentris.

          Kutipan saka Orange-Bigg
          Menara sing padha ora dienggoni jebule ora ana.

          Pembangun tank Israel ora nganggep konsep iki penting banget ing wektu iki.

          Kutipan saka Orange-Bigg
          Mung modernisasi liyane saka platform sing diuji wektu.

          Iku bisa kanggo ngomong mangkono.
        5. +3
          20 September 2023 20:16
          Sapa sing ujar yen tandha tank generasi kaping 5 kudu dadi menara sing ora ana pedunung? amarga armata duwe sing kaya iki?
      3. +9
        20 September 2023 08:25
        Nah, iki modernisasi liyane saka Mk-4, dudu Mk-5. Iki kanthi resmi disebut Mk-4 "Barak" (Kilat). Mung sing sedhih yaiku sanajan modernisasi Fours pejuang bakal njupuk enem taun.
        1. PN
          0
          20 September 2023 08:34
          Kirimake menyang kita kanggo biathlon taun ngarep. Ayo balapan ngubengi lapangan latihan lan nembak kaleng.
        2. -4
          20 September 2023 08:51
          Aron. Mungkin iki Barak kanggo sampeyan - kilat, nanging kanggo kita barak minangka struktur kayu siji-tingkat, ing ngendi serbuk gergaji lan serutan saka limbah pangolahan kayu digunakake minangka pengisi ing antarane tembok. rangka omah kayu prefabrikasi. hi ombenanMat, ing Vologda lagi arep mbangun sampah 9 lantai kaya iki, 5 lantai wis dibangun.
          1. + 10
            20 September 2023 09:11
            Kutipan saka: tralflot1832
            Aron. Mungkin iki Barak kanggo sampeyan - kilat, nanging kanggo kita barak minangka struktur kayu siji-tingkat, ing ngendi serbuk gergaji lan serutan saka limbah pangolahan kayu digunakake minangka pengisi ing antarane tembok. rangka omah kayu prefabrikasi. hi ombenanMat, ing Vologda lagi arep mbangun sampah 9 lantai kaya iki, 5 lantai wis dibangun.

            Inggih, macem-macem basa. Ing Fenisia, sing kaya basa Ibrani kalebu klompok basa Semit Kulon, "barak" uga tegese kilat. Jenenge Hanibal "Barca" ora asale saka bangunan kayu.
            1. -3
              20 September 2023 09:53
              Aron iku Merkava, ing Rusia iku Barn karo extension. Sampeyan ora peduli lan kita ora peduli, lan kita violet minangka liyane nelpon kita. Iki ditrapake kanggo Israel lan Rusia. Saben uwong ngetutake garis dhewe.
          2. +6
            20 September 2023 12:27
            Kutipan saka: tralflot1832
            Mungkin Barakmu kuwi bledheg, nanging barakmu kuwi bangunan kayu siji lantai

            Inggih, tank dhewe desain kita, dudu sampeyan. ngguyu
            Mula, dheweke dudu lumbung, nanging bledheg. nglirik
    2. -11
      20 September 2023 08:10
      Armata luwih apik. pancen ora ana nanging luwih apik prajurit
      1. 0
        20 September 2023 08:15
        Apa tegese dheweke ora ana? Sampeyan mbokmenawa guyon?
    3. +4
      20 September 2023 08:12
      Israel nggawe senjata sing apik, nanging kabeh dites ing medan perang. Minangka ibu wicaksana saka "The Irony of Fate ..." ngandika: Kita bakal ngenteni lan ndeleng.
    4. +7
      20 September 2023 08:17
      Ing tank "generasi kaping lima" ana CHARGER .... wong bodho
      1. +4
        20 September 2023 08:47
        Kutipan: NAF-NAF
        Ing tank "generasi kaping lima" ana CHARGER .... wong bodho

        Klasifikasi tank iki miturut generasi, saka sing jahat, yen ora salah, diciptakake dening Amerika minangka salah sawijining alat marketing kanggo adol peralatan militer.

        Miturut klasifikasi dhewe, yen dibandhingake karo pesawat tempur generasi kaping 5, mula tank bakal dadi generasi kaping 4, sing digandhengake karo robotisasi kendaraan luwih lanjut, perbaikan senjata lan perlindungan, owah-owahan radikal ing tata letak klasik, lan menara sing ora ana pedunung. . Tank generasi kaping papat kalebu K2 lan T-14.
        Dheweke (kaum borjuis) nganggep tank M1A2 Abrams, Challenger 2, Leopard 2A5, lan Leclerc minangka tank generasi katelu. Dheweke uga kalebu Merkava Mk 4 ing generasi iki.

        nglirik Merkava Mk 5 ngganti papat, kaya VAZ-2105 ngganti VAZ-2107, kaya ana tombol liyane, kursi beda, katon luwih apik, nanging basa lawas ...
    5. +5
      20 September 2023 08:17
      Apa sengit hi-tech. Nanging apa tanpa loader otomatis ing tank generasi kaping lima? Utawa karo pangisi daya halal. Utawa Mungkin padha mung lali
    6. +6
      20 September 2023 08:22
      Tanpa ngremehake prestasi wong Israel ing bidang bangunan tank, lan pancen ana, mesthine durung wayahe kanggo nimbang tank karo anggota kru sing ngemot bedhil sing padha karo tank generasi sabanjure.
      1. -1
        20 September 2023 14:04
        Sabanjure? Ya, misale jek sing Merkava dianggep tank generasi katelu, nanging kene langsung mlumpat menyang kalima.
    7. 0
      20 September 2023 08:25
      Yen bener,
      Inggih, paling katelu
      Siji bab tetep:
      Mung turu lan mati

      Iku bakal luwih nyengsemaken:
      ...MBT anyar Merkava Barack Hussein Obama

      Jujur, kita meh ora weruh generasi kaping papat, nanging iki kabeh generasi kaping lima ...
      Mesthine, njeblug ATGM ing kadohan minangka sorotan sing paling "enak" ... Mesthi wae, sia-sia yen Chubais dhewe mampir ing dalan - kanggo nanoteknologi apa wae, dheweke nggawa rong tas ransel ... lol
      * * *
      Kita tunggu hasil praktis...
    8. +2
      20 September 2023 08:25
      Kamentrian Pertahanan Israel resmi ngumumake Merkava Barak MBT anyar, sing dipanggonke minangka "tank generasi kaping lima."

      Aku wonder carane padha count generasi tank?
      Cetha karo pesawat, generasi kaping lima njelajah supersonik lan ESR ing tingkat bal tenis, nomer enem minangka tambahan pesawat tanpa awak.
      Lan karo tank, ternyata komandan bisa pas karo helm kasunyatan virtual ing generasi kalima langsung? Lan yen komandan nganggo helm iki dilebokake ing T-62, banjur carane ngetung?
      1. 0
        20 September 2023 12:20
        Artikel rinci banget babagan generasi tank. Ana telu, generasi kaping papat saiki dibentuk lan orane bakal gumantung apa tank anyar bakal duwe beda dhasar saka generasi kaping 3 utawa bakal ngetutake dalan (kondisi) luwih kuat, luwih aman, luwih cepet.

        https://oleggranovsky.livejournal.com/1053091.html
    9. +5
      20 September 2023 08:26
      Iku kabeh muni apik, mesthi, helm, maneh, iku ngimpi tanker ... nanging ing piranti dhewe, kaya aku ngerti, ora ana owah-owahan khusus. Nanging, iki dudu generasi anyar, nanging generasi lawas sing diiseni gadget anyar. Paling kamungkinan, Merkava kaping 4 bisa rampung shamanized kanggo tentrem anyar iki
      1. +1
        20 September 2023 21:16
        Sampeyan bisa mbayangno carane akeh wektu wis ngginakaken iki saka nyetel tugas kanggo implementasine lan debugging. Kasunyatan manawa sistem komunikasi sing digunakake ndadekake platform iki beda banget. Iku kaya katon saka sistem sinyal kapindho, lan macan karo taring luwih adhem tinimbang bajingan tailless!
        Pemuat otomatis isih ora ngidini sawetara wong tenang, nanging ing ngendi pemuat otomatis bakal menehi kecepatan sing luwih dhuwur saka tembakan kaping pindho utawa kaping telu, MB sing luwih ngerti mung butuh siji. Lan mung ora ana tangan ekstra ing kru.
        Kanggo generasi Merkava, iki MB lan 5e; pipi bengkak wong liya ora pati penting. Wangsulan: Bab ingkang utama ora kanggo menehi wektu hard lan isih mbangun produksi peralatan komunikasi lan basis unsur. Ing sawetoro wektu, kabar saka sawah babagan tumbas saka stasiun radio Ali nyebabake kaget lan nesu.
        1. -1
          23 September 2023 20:46
          Merkava 3 diobong nalika intifada kapindho. Lan Abrams burned ing Yaman. Ketoke, Merkava 4 digawe saka bahan non-kobong berteknologi tinggi ;-)
    10. +5
      20 September 2023 08:30
      Wong Israel nglawan Merkava kanggo teater operasine. Yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, ukurane gedhe banget (ing video sampeyan bisa ndeleng carane sampeyan kudu muter supaya bisa menek lan dipotong ing wektu kasebut). Ana video ing ngendi sampeyan bisa ndeleng waja awak kanthi gampang. Titik lemah - kompartemen mesin gendheng, nyopir roller ngarep lan mburi. Ora nuduhake armor turret marang sapa wae. Nanging jelas yen turret minangka salah sawijining sing paling apik. Ing donya. Ora ana gaib ing tank, ora prodigy. Tank dites ing pertempuran. Mung saingan kanggo Merkava dumunung ing Mesir. Nanging Israel lan Mesir duwe tentrem, paseduluran, chewing gum. Mung trowongan lemah saka smugglers peteng hubungan.
      1. +2
        20 September 2023 08:52
        Kutipan saka: tralflot1832
        Israel nglawan Merkava kanggo teater operasi.
        .

        Kanthi piyambak. Tank kita kudu mlumpat ing watu, ora kaya sampeyan, sing numpak ing lemah ireng.
        1. +3
          20 September 2023 09:14
          chernozem minangka lemah sing luwih rumit, sing menehi watesan lan fitur desain lan operasi dhewe; Merkava 75-ton anyar ora ana hubungane karo chernozem, bakal tenggelam
          1. +4
            20 September 2023 12:34
            Kutipan: Vitaly161
            Merkava 75 ton ora ana hubungane ing lemah ireng, bakal klelep

            Challenger 70-ton 2 karo trek panah lan lemah reresik ngisor ora sink, nanging 65 ton Apa Mkrkava bakal tenggelam? ngguyu
            Kuwi kuwasane gosip. Lan ora ana sing isin yen sampeyan (blogosphere Rusia) nggawe crita iki dhewe, banjur sampeyan dhewe percaya, sanajan ora ana sing tau weruh tank iki ing urip nyata. ngguyu
            1. +3
              20 September 2023 13:29
              70-ton Challenger-2 karo trek sempit lan lemah reresik ngisor ora sink, nanging 65-ton Mkrkava bakal tenggelam?

              Mungkin kita bakal ngenteni nganti udan.
              Lan ya, ing lemah garing lan utamané hard, loro-lorone nggantheng. ngguyu
          2. -4
            20 September 2023 17:08
            Kutipan: Vitaly161
            anyar 75 ton Merkava wis boten apa ing lemah ireng - iku bakal drown

            Iki carane nggawe watu ing ara-ara samun, ing ngendi otak Musa nglayang nganti 40 taun ... Lan dheweke uga ngimpi nunggang (kaya kanca-kancane saka Ukraina) ing cobblestones Red Square ...
            * * *
            Quote: Aron Zaavi
            Kanthi piyambak. Tank kita kudu mlumpat ing watu, ora kaya sampeyan, sing numpak ing lemah ireng.

            Sampeyan duwe F-35i kanggo perang saka sak sudhut, Merkava saged mlumpat liwat rocks, lan sampeyan ora melu klub nuklir amarga modesty alam ...
            Perang Arab-Israel dadi apik kanggo sampeyan. Iki dudu umur kucing ...
            Lan sampeyan bisa nuduhake tank sing bisa mlumpat liwat watu menyang warga Palestina lan nampilake ing Dataran Tinggi Golan ... Nalika Kornet lagi turu ...
            1. +3
              20 September 2023 18:48
              Kutipan saka: ROSS 42
              Kutipan: Vitaly161
              anyar 75 ton Merkava wis boten apa ing lemah ireng - iku bakal drown

              Iki carane nggawe watu ing ara-ara samun, ing ngendi otak Musa nglayang nganti 40 taun ... Lan dheweke uga ngimpi nunggang (kaya kanca-kancane saka Ukraina) ing cobblestones Red Square ...
              * * *
              Quote: Aron Zaavi
              Kanthi piyambak. Tank kita kudu mlumpat ing watu, ora kaya sampeyan, sing numpak ing lemah ireng.

              Sampeyan duwe F-35i kanggo perang saka sak sudhut, Merkava saged mlumpat liwat rocks, lan sampeyan ora melu klub nuklir amarga modesty alam ...
              Perang Arab-Israel dadi apik kanggo sampeyan. Iki dudu umur kucing ...
              Lan sampeyan bisa nuduhake tank sing bisa mlumpat liwat watu menyang warga Palestina lan nampilake ing Dataran Tinggi Golan ... Nalika Kornet lagi turu ...

              Apa sampeyan kepengin banget karo wong Yahudi lan Israel? Ya, aku dudu dokter lan ora bisa nulungi.
            2. +1
              20 September 2023 19:21
              Kutipan saka: ROSS 42
              ngimpi nyopir ing cobblestones saka Red Square ...

              Tamu tanggal 9 Mei? Lha kok ora?

              Kutipan saka: ROSS 42
              Iki dudu umur kucing ...

              Topik sing ora nyenengake? ngguyu
        2. +5
          20 September 2023 09:16
          Aron, ing Semenanjung Kola, 80 wong uga nyopir ing watu, sing dadi masalah karo rawa. ngguyu
        3. +4
          20 September 2023 09:32
          Tank kita kudu mlumpat ing watu, ora kaya sampeyan,
          ... apik banget yen sampeyan ora duwe kali gedhe lan bengawan kanthi kreteg kanthi watesan ora luwih saka 5 ton ... yen ora taman ponton bakal pindhah ing mburi siji merk.. unmasking isih padha
        4. 0
          20 September 2023 11:11
          Aron, bener yen tank kita apik - ing Semenanjung Kola. Foto-foto iki nggawe untu saya lara amarga kadhemen, jelas minus jero - utamane nalika mlumpat, salju mabur ing hawa adhem.

          1. 0
            20 September 2023 11:14
            Aku ora bakal ndhelikake yen foto kapindho minangka standar kanggo kabeh wartawan sing ngunjungi unit militer iki. Foto lompatan dibutuhake ing kabeh wektu taun. lol
            1. +6
              20 September 2023 12:37
              Kutipan saka: tralflot1832
              Foto mlumpat iku kudu, ing kabeh wektu taun.

              Kabeh "mlumpat" iki sejatine ora ana gunane. Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nggawe anvil mlumpat, nanging kenapa??? Nyuwun
              1. 0
                20 September 2023 15:57
                Aku ora mikir wong bakal regejegan sing tank sembarang bisa mlumpat sapisan. Nanging apa sing kedadeyan sabanjure karo tank iki sawise kebangkrutan?
                Quote: Lan Kita Tikus
                Kabeh "mlumpat" iki sejatine ora ana gunane.
                Lompat nuduhake konsumsi energi dhuwur saka suspensi, nuduhake yen tank bisa njaga kacepetan dhuwur ing terrain kasar.
                1. +1
                  20 September 2023 19:24
                  Kutipan saka: Bad_gr
                  Nanging apa sing kedadeyan sabanjure karo tank iki sawise kebangkrutan?

                  Apa sing bakal kelakon karo dheweke? Aku terus ngladeni.

                  Kutipan saka: Bad_gr
                  Lompat nuduhake konsumsi energi dhuwur saka suspensi, nuduhake yen tank bisa njaga kacepetan dhuwur ing terrain kasar.

                  Iku kaya ngrusak udhara ing elevator kanggo mbuktekaken fungsi usus apik. ngguyu
          2. +3
            20 September 2023 20:16
            Kutipan saka: tralflot1832
            Aron, bener yen tank kita apik - ing Semenanjung Kola. Foto-foto iki nggawe untu saya lara amarga kadhemen, jelas minus jero - utamane nalika mlumpat, salju mabur ing hawa adhem.


            Kita uga bisa nindakake iki.
            1. +2
              20 September 2023 22:14
              Kita uga bisa nindakake iki sedulur sampeyan bisa nindakake iku? ngguyu
    11. 0
      20 September 2023 08:34
      wow... generasi maju ing kerajaan goroh, kabeh dadi terbalik. .. lan malah mburi ngarep kaya sing lan tetep chipped amarga hatches lan sistem cooling liyane sing khusus weakened struktur ..... lan ya ... karo engine mlaku, njupuk ing dalan tetep mokal..singkat. ..kalima, kalima, periode
    12. -3
      20 September 2023 08:34
      Kutipan saka Orange-Bigg
      Tank kasebut bisa dilayani, nanging kanthi kritéria apa dheweke mutusake kanggo nggolongake tank kasebut minangka tank generasi kaping 5? Ketoke menara sing ora ana pedunung sing padha ora ana. Mung modernisasi platform sing wis diuji wektu.

      Menara sing ora dienggoni, apa iki minangka kriteria kanggo generasi kaping lima?
      Kita sawing armature, rauh bakal telung puluh lan padha isih ora bisa nindakake apa-apa, nanging kita duwe kritéria.
      1. -2
        20 September 2023 09:07
        Menara sing ora dienggoni, apa iki minangka kriteria kanggo generasi kaping lima?
        ... salah siji kritéria sing entails Bunch saka barang .... volume saka kompartemen gelut wis suda, kang ndadékaké menyang area armored cilik, lan wilayah dibebaske munggah menyang panggonan ngendi padha entheng wojo (stern, ndhuwur) tanpa ngganti massa..sing duweni efek sing bermanfaat ing parameter penting ... beban spesifik ing lemah ... uga, kaya iki ... nanging kasunyatan manawa helm dicopot kabeh transparan lan iku ... ora apa-apa ... sampeyan bisa nindakake T-34 ... ing kaping lima sampeyan bisa mbangun generasi yen njupuk 125 smoothbore lan muter-muter karo Invars murni, lan malah meneng 300-karat mirah menyang tuas kanggo rega dhuwur ... bakal dadi generasi apa .... 10-100 e
    13. +4
      20 September 2023 08:46
      Aku ora tau dadi tanker, aku dokter, lan aku wis pensiun kanggo dangu, nanging iku salah siji pain ing bokong utawa villainous nasib sing terus-terusan drive kula kanggo panggonan kang akeh NEW. lan malah senjata EXPERIMENTAL. Aku kedaden kanggo ndeleng tank ing pitakonan. Aku bakal Wigati langsung sing conventionally generasi kalima disebut ONLY WARTAWAN, kru tank mung ngomong NEW. Nanging iki sing narik kawigatenku - nalika srengenge sumunar mudhun ing tong tank lan menyang mburiku, Armata kabeh padhang kaya wit Natal, nanging Kilat iki ora menehi sorotan siji - kabeh kaca, sing ana akeh. , sing salah siji recessed menyang waja utawa dilengkapi hoods adoh saka digawe saka timah. Iki mung pengamatan subyektifku. Lan carane apik iku - uga, wektu bakal ngomong, sanajan misale jek kula sing kanggo tugas sing digawe, iku paling apik.
    14. +3
      20 September 2023 08:50
      Produk anyar langsung menyang pasukan, lan ora kanggo parade) Inggih, anak Israel, ora ana apa-apa ... Sing isih mung meri lan keplok-keplok nalika ngadeg.
      1. -2
        20 September 2023 09:47
        Produk anyar langsung menyang pasukan, lan ora menyang parade
        ...parade militèr mung ana ing kene...tradhisi iki..kerajaan goroh ora ana parade militèr...lan akhir-akhir iki pancen kaya ngono...yen ana pawai ya mung jago lan jago....
    15. -1
      20 September 2023 08:55
      [media=Israel presented Merkava Barak MBT] iku pisanan "a" cetha superfluous utawa iku kanggo pakurmatan saka Obama Husseinovich? Lan yen ing topik kasebut, dideleng saka artikel, bedane kabeh ana ing sensor, nanging diwenehi kahanan saiki, apa ora luwih becik digantung ing drone, amarga nalika dipecat dening bedhil mesin konvensional, iku khan. ?
    16. -3
      20 September 2023 08:59
      dadi-dadi presentation, Abrams anyar luwih padha karo generasi 5th saka Merkava
    17. -3
      20 September 2023 09:12
      Apa dheweke dijenengi miturut buruh tani Abram (bobama)?
      1. +4
        20 September 2023 10:48
        בָּרָק - kilat. Diucapake barak. Aku wonder kok aku aran dadi jijik nalika karakter katon ing forum kanggo wong pinter kang Intelligence, ing asas, ora ngluwihi distorsi saka jeneng lan jeneng? Utawa aku mung siji?
        1. -1
          20 September 2023 22:39
          Iki ora babagan intelijen, nanging babagan swara. Ing Malaysia ana (utawa) model mobil - Proton Perdana (biyen Mitsubishi). Perdana diterjemahake saka basa Melayu dadi "apik banget". Nanging model iki, ora kaya Personas liyane, piye wae ora bisa digunakake kanggo kita. Kabeh apik, nanging kupingku lara. Lan ana akeh kasus kaya "gags" basa ... Nanging ahli basa lan ahli basa, adoh saka kabeh. Lan humor cilik ora bakal nindakake apa-apa sing ala. nglirik
    18. -3
      20 September 2023 09:21
      Apa waja digawe saka karton kaya ing "Kreta" sadurunge?
    19. 0
      20 September 2023 09:54
      Aron, senadyan komentar sarcastic ing ngisor iki, aku congratulate sampeyan ing tank apik. Aku mesthi seneng karo desain iki, lan kepinginan kanggo safety kru maksimal dipuji; menara mabur tank kita minangka kontradiksi lengkap saka asumsi kasebut. Aku ngerti kuciwane wong, aku uga rumangsa nalika nuduhake T-14 sing ayu ing arakan lan saiki aku nonton video tanker sing nampa T-55 minangka pengganti.
    20. +1
      20 September 2023 09:58
      Kabeh inovasi sing ngidini kru lan tank bisa urip ing medan perang tanpa rusak luwih suwe bakal apik. Aku pengin padha kanggo kru tank Russian.
    21. 0
      20 September 2023 11:41
      Aneh.
      Yen manajemen "tresna" / dikirim menyang pensiun kanggo saben tank sing mati, banjur tank lan "wuda, tanpa pangayoman remot" ora drive lan KAZ diinstal ing wong. Lan lawang ngisor ing buritan supaya "yen ana apa-apa" sampeyan ora kudu nindakake somersault saka menara ing geni mungsuh. Lan senapan mesin ing menara kanthi remot kontrol. Lan tandu bisa dilipat ing mburi, supaya "yen ana kedadeyan" sampeyan ora bakal nyeret utawa nyeret. Lan ana sambungan, ora ing pangertèn saka "kasedhiya kanggo", nanging uga "ora mbukak", nanging kuwi pusat kontrol ngirimaken. Lan malah ana sawetara lapisan kasar ing waja supaya tanker ora kena ...... sirahe (tiba / klelep).

      Minangka AlexTV nate wicaksana nyathet: "Pancen angel ngerti arah pikirane pimpinan militer kita. Kasunyatane yaiku ing "donya banget beradab", ing Amerika Serikat, Jerman, Prancis, Israel lan liya-liyane, proteksi dinamis ing tank digunakake minangka "kue lapis" sing dibangun ing waja utama, utawa minangka tambahan kanggo nglindhungi proyeksi weakened. Nanging ing kendaraan lapis baja ringan ing penginderaan jarak jauh saiki ana craze, nganti paraphernalia wajib kanggo perlindungan anti-kumulatif.
      USA - BMP "Bradley", armored personel carrier "Stryker", armored personel carrier M113. Jerman - BMP "Puma". Inggris - BMP "Warrior". Ana sistem DZ kanggo nglindhungi kendaraan lapis baja ringan ing Italia, Prancis, Israel, Spanyol, Polandia, lan liya-liyane ing jero demokrasi.
      Ya, ing kemah LGBT ana PD kanggo wong LGBT. Nanging kita ora. Mbokmenawa amarga kita dudu LGBT. Liyane, alasan logis, piye wae ora katon.
      ....
      Mesthi, aku ora ing pratelan kanggo manufaktur, padha "nyetel" persis apa padha marang lan mbayar.
      Dadi pitakonan iki:
      Sapa sing kudu teka ing Uralvagonzavod supaya pemikir (!) KDZ set dipasang ing T-72 (90)?
      Nanging kanggo nganggep sing kudu teka ing pabrik lan operator personel lapis baja liyane supaya KDZ katon ing BMP-2 lan BTR-80, malah ...
      Aku ora bisa…
      "
      1. 0
        23 September 2023 20:59
        Kepiye perlindungan dinamis bakal mbantu nglawan serangan Lancet ing MTO?
    22. -1
      20 September 2023 19:26
      Cornet ing sih lan sampeyan olèh mbucal.
    23. -2
      20 September 2023 20:36
      Ngisi daya? Lan suspensi ana ing springs? Tank generasi kaping lima? Nanging, ana bedane sing jelas ...
    24. +1
      20 September 2023 20:45
      Apa tega sing kabeh rembugan kajaba tank dhewe. Lan iki acara ing bangunan tank donya. Teknologi sing padha durung kasedhiya ing tank produksi negara liya. Pancen terobosan.
    25. 0
      21 September 2023 17:02
      Sa adoh aku ngelingi, jarak tembak saka T72 yaiku 5 km, kru Merkava ing helem ajaib bakal ngerti kanthi jelas yen ana ing wilayah sing kena pengaruh, lan tank teknologi dhuwur ditembak ing papat.
    26. -2
      21 September 2023 17:12
      Kutipan saka tchoni
      Aja lali sing helem padha ... Dadi, liwat waja iku kaya x-ray lan ing multispektrum.

      Ana, Aku helem nampa sinyal video saka sumber external - ana mung akeh kamera, Mungkin mindhai dadi 360 derajat, karo printah yen obyek obah dideteksi utawa disimpen ing memori komputer, Aku iku isih apik. bab, drones mesthi bisa ndeteksi ing kadohan adoh Sampeyan dening cara Aja mbayar manungsa waé kanggo wong bodho, kabeh padha ngresiki bedhil karo bata, padha retards mental.
    27. 0
      21 September 2023 17:55
      Kutipan: Rasp
      Sing dakelingake, jarak tembak T72 yaiku 5 km,

      Dadi aku nonton biathlon tank sing padha, lan saiki aku ngerti manawa jarak tembak yaiku siji nomer, nanging jarak tembak beda banget. Ana kru paling apik kanggo siji setengah kilometer ora mung kabeh padha kenek target sakabèhé tank kang.
      1. -2
        21 September 2023 22:08
        Kaping pirang-pirang luwih angel kanggo kru sing berpengalaman kanggo nggayuh target tank ing 72 km kanthi T-3B2 tinimbang kru sing berpengalaman ing versi paling anyar saka Leopard 2.
    28. 0
      21 September 2023 20:50
      Pengenalan helm VR kanthi sistem kontrol geni otomatis tempur ing tank wis telat suwene 10 taun.
    29. -2
      21 September 2023 22:05
      Wong-wong utamane melu ngembangake lan ngetrapake senjata canggih kanggo negarane. Lan banjur ana asil. Lan ing pitung negara sing kondhang lagi melu nglereni lan mbuwang anggaran, laporan palsu lan ngumpulake posisi lan bintang kanthi seragam. Asilé isin lan gagal ing Distrik Militer Lor lan ngluwihi. Iwak rots saka sirah. Kabeh masalah kita ana ing ndhuwur. Rong puluh taun goroh lan penggelapan. Akibaté, upacara Almaty lan badai salju apik liyane, lan tentara ing T-72 lan BMP-2.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"