Kamentrian Pertahanan Rusia plans kanggo nyuda Armada Lor saka status asosiasi strategis interservice

88
Kamentrian Pertahanan Rusia plans kanggo nyuda Armada Lor saka status asosiasi strategis interservice

Departemen pertahanan Rusia wis nyiapake draf keputusan presiden. Miturut dokumen sing disedhiyakake, Kementerian Pertahanan Rusia ngrencanakake nyuda Armada Lor saka status asosiasi strategis interservice.

Draf keputusan presiden bisa ditemokake ing portal negara khusus kanggo dokumen peraturan.

Draf dekrit kasebut nyedhiyakake kekurangan saka Lor armada status asosiasi teritorial strategis interspecific lan mandap saka aplikasi saka pranata ing distrik militèr saka Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kanggo iku

- diterangake ing teks proyek.

Nalika nampa kekuwatan hukum, papat wilayah, sing saiki, miturut divisi militer-administratif, kalebu Armada Lor, bakal dadi bawahan ing Distrik Militer Leningrad. Kita ngomong babagan wilayah Murmansk lan Arkhangelsk, uga Okrug Otonomi Nenets lan Republik Komi.

Reformasi iki ditindakake kanggo ngoptimalake sistem manajemen Angkatan Bersenjata negara. Utamane, iki ditindakake kanggo ngetrapake keputusan presiden tanggal 23 Juni, sing nyatakake subordinasi kabeh armada Rusia lan armada Kaspia menyang Panglima Angkatan Laut Rusia.

Ing pungkasan taun 2022, Menteri Pertahanan Sergei Shoigu nyatakake yen ing mangsa ngarep perlu kanggo ngatur rong asosiasi teritorial interspesifik - distrik militer Moskow lan Leningrad.
  • Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

88 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 29
    8 Oktober 2023 16:36
    Apa sampeyan kesel "ngoptimalake" tentara durung? Minangka asil saka antik kaya ngono, tentara ilang efektifitas pertempuran! Yen ora ana sing kudu ditindakake, dheweke nggawe "solusi" kaya ngono! wong bodho wong bodho
    1. +5
      8 Oktober 2023 16:48
      Ya, misale jek yen ana siji bos, tinimbang papat, luwih apik.
      1. + 30
        8 Oktober 2023 17:11
        Quote: Shurik70
        Ya, misale jek yen ana siji bos, tinimbang papat, luwih apik.

        Mung nalika angkatan laut duwe panglima darat sing tanggung jawab, iku ala
        1. +9
          8 Oktober 2023 19:31
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Mung nalika angkatan laut duwe panglima darat sing tanggung jawab, iku ala
          Lan kapan pilot angkatan laut apik?
          1. + 10
            8 Oktober 2023 19:55
            Masalah iki nduweni oyod lawas. Ing Chechnya aku ketemu pejabat senior EMERCOM, komandan perusahaan lan pilot tempur.
            Banjur, ing wilayah Moskow, MChsovets letnan penerjemah militèr - komandan platoon mobil.
            Iku misale jek kula sing iki sawetara jenis mania kanggo nggunakake kanggo tujuan liyane.
            Nanging sapa sing kudu disalahake - menteri - utawa pejabat personel?????
            Aku iki isih direktur farm kolektif lan ora bawahan.
            1. -2
              9 Oktober 2023 08:04
              Iki minangka clamps. Nalika perang, mbah kakung dilatih dadi mortir ing sekolah, lan nalika dheweke maju ing ngarep, dheweke didadekake komandan peleton infantri lan perang. Dheweke uga bisa nggambarake prestasi kasebut - kabeh wong ngelingi deskripsi bangga saka "Black Death" - para pelaut perang ing darat kanthi jas lan tutup kacang. Nanging sing bakal ngelingi carane akeh maneh lan luwih larang latihan spesialis angkatan laut dibandhingake infantri! Nanging dheweke mung dilatih ing operasi ing darat ing pangkalan militer. Lan pranyata padha ora bisa nyedhiyani seragam khaki. Lan supaya ora ngunjara staf komando senior, petugas personel lan buruh pasokan, sing "dhewe" sanajan saiki, bug kasebut diarani fitur.
              1. +2
                9 Oktober 2023 13:49
                Lan amarga urip sing apik, para pelaut dibuwang ing perang kaya infantri? Lan babagan milisi ing jas lan jaket quilted? Uga saka urip apik? Apa sampeyan ora ngerti sejarah? wong bodho Utawa sampeyan salah siji connoisseurs iki bir Bavarian?! duka
                Simbahku ora ngerti yen dheweke tilar donya tanggal 22.06.1941 Juni XNUMX ing tapel wates kulon, yen sampah kuwi bakal diwiwiti ing tanah air!
          2. +7
            8 Oktober 2023 22:29
            Kutipan saka: bk0010
            Lan kapan pilot angkatan laut apik?

            Umumé, pranyata dadi ala. Apa sing bisa ditindakake yen kita duwe hierarki sing ala? Ana laksamana kapal selam, ana laksamana lumahing, lan ora kaya ing penerbangan, ora ngerti babagan kapal permukaan / kapal selam. Ing babagan iki, logika Amerika-Inggris yen wong sing njabat ing kapal selam lan kapal induk dadi admiral luwih cedhak karo kasunyatan.
            1. +3
              9 Oktober 2023 05:14
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Logika Amerika-Inggris yen wong sing njabat ing kapal selam lan kapal induk dadi admiral luwih cedhak karo kasunyatan.

              Iki minangka pengalaman adhedhasar akeh praktik, ana sing kudu dipikirake.
              Nanging kasunyatan sing saiki kabeh armada pungkasanipun subordinated kanggo komandan-in-chief inspire pangarep-arep. Iku bakal becik yen kakuwasan lan fungsi bali menyang markas ... Sawise kabeh, kabeh kudu razed menyang lemah ... lan banjur bali menyang struktur sadurungé optimal lan uga-dipikir-metu.
            2. 0
              9 Oktober 2023 20:38
              Praktek ganas kanggo milih pejabat senior ing posisi tanpa kualifikasi sing cocog, mesthine adhedhasar ing negara kita amarga kepinginan duwe wong sing sampeyan kenal, utawa sing dijanjekake. keprungu Aku pribadi ora bisa nemokake panjelasan liyane! Nyuwun Ketoke ing ndhuwur ora ana "budaya nyewa spesialis", nanging ana tanggung jawab pribadi, mula dheweke nyoba nginstal wong dhewe ing endi wae. aran

              Nalika aku ngerti, prinsip utama ing ndhuwur ora kanggo entuk apa-apa, nanging sing utama ora kanggo ngaco! ngguyu

              https://youtu.be/jnLUpzbB0G4?si=21fNKAGnD1xor_1O
        2. + 10
          8 Oktober 2023 22:22
          Mung nalika angkatan laut duwe panglima darat sing tanggung jawab, iku ala

          Lan ing ndhuwur para pelaut, landmen lan pilot lenggah petugas darurat. Kanthi Gerasimov.
          Pranyata malah luwih elek.
          1. 0
            11 Oktober 2023 12:44
            Lan uga teknisi angon reindeer
        3. 0
          8 Oktober 2023 22:51
          Format struktur sing ngrampungake masalah njamin keamanan militer ing arah tartamtu kanggo njamin keamanan militer kudu cocog karo sifat ancaman (saiki lan kanggo masa depan operasional, paling ora) sing metu lan diprediksi saka arah iki...

          Dina iki, arah Arktik minangka kasus KHUSUS lan PISAH. Carane, amarga saka sawijining militèr-strategis, militèr-geografis, ekonomi, politik orane katrangan lan alam, lan "pendekatan" taksiran lan prakiraan pembangunan saka kahanan ana, ing framework kang disebut. Pendekatan lan gagasan "mantep", kayata Pasukan Aerospace diprentahake dening "penerbang", Angkatan Laut dening "pelaut", lan liya-liyane, ora bener ...

          Ing donya modern (utamane kanggo masa depan ...), sifat ancaman kanggo kepentingan nasional Rusia lan keamanan militer sing asale saka arah keamanan Lor (Kutub Utara) rumit lan ora diwatesi karo set ancaman sing digawe dening armada AS lan NATO. Kanggo nglawan, paling ora ing arah Arktik ing sadawane keliling - saka Atlantik Lor, Novaya Zemlya lan Igarka, Armada Lor bakal "suwek". Lan "ing sisih wétan" - Armada Pasifik...

          Ancaman strategis kanggo Rusia (kabeh jangkauane) saka arah Arktik, ing sadawane kabeh perimeter saka Atlantik Lor nganti Chukotka kudu dianggep minangka SINGLE WHOLE sing ditindakake dening mungsuh ing kerangka perencanaan UNITED, lan tugas kanggo nglawan dheweke kudu ditindakake. "dibagi" utawa "dipérang" ing antarane macem-macem pusat kontrol militèr (perintah) ), lan malah "khusus" dening Jinis Angkatan, - "distrik" - "senjata gabungan", "armada" - "pelaut", "ruang lan udara" - "VKS", lan liya-liyane, sing tegese wiwit wiwitan, nggawe kanggo nyegah ancaman SINGLE sing sifate STRATEGIS sing asale saka arah Arktik, direncanakake saka SATU PUSAT, SEVERAL "khusus" miturut jinis pasukan, militer Rusia. pusat kontrol. Apa sing ora optimal, saka sudut pandang mbentuk visi TIMELY lan KOMPLEKS babagan kahanan saiki lan prospek pangembangane. Iki bakal nggawe rumit manajemen lan bakal nyegah adopsi pas wektune keputusan sing optimal ing konteks kahanan ...

          Rusia, kanggo ngusir ancaman strategis saka arah Arktik, kudu njaga Angkatan Laut Rusia, tugas lan peran sing disebut Armada Lor. "komando wilayah". Sawise kabeh, Komando Regional Eropa Angkatan Bersenjata AS uga kalebu, kanthi gampang, "armada" (Naples), lan "penerbangan" (Ramstein), lan "senjata gabungan" (Wiesbaden lan Korps 5 ing Polandia) ...
      2. +3
        8 Oktober 2023 17:22
        Aku iri karo wong-wong sing langsung ngerti kabeh kesenengan saka casting kasebut. Lan aku mbokmenawa bodho banget lan ora ana cukup informasi sing disuarakake kanggo aku ngerti inti saka apa sing direncanakake. Katon yen Panglima Angkatan Laut kanthi markas wis suwe dipindhah saka Moskow menyang St. Petersburg lan tansah dadi struktur Kementerian Pertahanan Rusia. Utawa saiki dheweke pengin nyuda kekuwatan Kode Sipil Angkatan Laut, ing ngendi dheweke ora bakal bisa nggawe keputusan independen tanpa "jaket" tanah ing St. Lan bisa uga bener, diwenehi entri Skandinavia menyang NATO lan tumindak winates saka bagean Armada Baltik, sing dikunci lan ora bakal diijini metu saka Teluk Finland yen ana kedadeyan. Mugi iki kaputusan wicaksana, lan ora kawilujengan "panggonan anget" kanggo admirals lan jenderal ing mulyo St.. Petersburg, lan ora ing Far North ngluwihi Arktik Circle.
        1. +4
          8 Oktober 2023 17:28
          Muga-muga iki minangka keputusan sing dipikirake lan dudu ngluwari "panggonan sing anget" kanggo laksamana lan jenderal ing St Petersburg mulyo, lan ora ing Far North ngluwihi Arktik Circle.

          Kaya sing sampeyan ngerti, wong enom duwe pangarep-arep ... Aku ragu yen sampeyan kalebu kategori iki ...
      3. + 13
        8 Oktober 2023 18:00
        Ing mratelakake panemume, ora ana apa-apa. Aku suggest ngoptimalake optimizers.

        Armada kasebut kudu dadi unit mandiri.

        Armada kasebut ora tank wedges, artileri shelling lan storming saka bèntèng.
        Iki minangka unit strategis kanggo nglindhungi pesisir lan nyegah kapal selam mungsuh lan armada permukaan tekan garis strategis.

        Armada kudu dikuatake! Lan uga penerbangan angkatan laut.
        1. +4
          9 Oktober 2023 05:21
          Kutipan: Ilya-spb
          Aku suggest ngoptimalake optimizers.

          Dheweke ora diidini, dheweke dadi Pahlawan Rusia.
        2. +1
          9 Oktober 2023 07:55
          Iki minangka unit strategis kanggo nglindhungi pesisir,
          Lan yen pesisir kita diserang ora saka segara, nanging saka tanah, dening totoan tank nglirik onnami mungsuh? Ing kasus iki, apa armada bisa ngorbanake kamardikan lan njaluk bantuan ing pasukan darat? Dadi, bisa uga iki jenis interaksi sing ditindakake dening reformasi "penyatuan strategis antarspesies"?
    2. + 12
      8 Oktober 2023 16:53
      Iku prasaja. Ketoke iki minangka asil Finlandia gabung karo NATO. Amarga yen sadurunge ing sisih lor mung ana ancaman segara, saiki uga ana ancaman darat. Iki tegese jenderal, dudu laksamana, kudu nggambarake.
      1. +4
        8 Oktober 2023 17:08
        ngatur loro asosiasi teritorial interspesifik - distrik militèr Moscow lan Leningrad
        Saiki kabeh asosiasi bakal dumunung cedhak karo wates "kanca saka NATO", banget "nyenengake".
      2. 0
        9 Oktober 2023 12:36
        Iki ngendi aku mikir sampeyan salah ...

        Sabenere amarga "awal" (lan banget telat, sayangé ...) padha temen maujud sing ora mung ancaman "segara" emanated saka arah Arktik, kanggo kapentingan nasional Rusia lan keamanan militèr, lan iku digawe (ora tanpa prompting) saka. sisih") OSK "Sever". Kanthi Armada Lor minangka basis saka printah strategis interspecific iki. Sing, mesthine, "ora biasa", nanging, kanthi nganggep kabeh fitur saka teater Arktik KHUSUS, saka ngendi ancaman kasebut muncul, kanthi bener lan objektif. Lan tetep dadi nganti saiki ...

        Lan "reformasi" manajerial iki, terus terang, "ora apik" ...
    3. +8
      8 Oktober 2023 17:28
      Bener, iki optimasi mbalikke - "kabeh dadi"! We teka apa kita ninggalake sawise ambruk USSR. Kita ora perlu nggawe apa-apa, kabeh wis diciptakake miturut USSR!
      1. -4
        8 Oktober 2023 22:30
        Mung saiki pangoptimal nampilake kabeh iki minangka kawruh.
        Nanging, ing kabeh ana bali menyang kabeh kepungkur.
        Nanging sing paling apik yaiku kabeh sing dicolong lan diprivatisasi bali menyang negara.
        Babagan iki ing episode "Time Forward!"

        1. +1
          9 Oktober 2023 06:48
          Dheweke kandha marang sampeyan: "ora bakal ana review babagan asil rampokan (privatisasi).
  2. + 16
    8 Oktober 2023 16:41
    Bener, sanajan ing Uni, armada kasebut minangka bawahan Panglima Angkatan Laut.
    Lan wilayah Murmansk ana ing yurisdiksi LVO.
    Mbokmenawa, sadurunge padha ora bodho lengkap nalika kalebu wilayah kasebut ing LVO? Aku ora ngelingi iku: "Distrik Militer Utara", nanging Leningradsky
    1. + 14
      8 Oktober 2023 17:05
      Slava aja nggatekake, "nalika kucing ora duwe apa-apa, dheweke ....", Dadi pejabat "iki optimasi" !!!
      Nanging, aku bakal nyelehake para inisiator reformasi pisanan ing pakunjaran amarga "pengkhianatan dhuwur" lan "penyalahgunaan dana", supaya ora umum kanggo nggambarake "kegiatan kasar" - "kanggo kegiatan kekerasan"!! !
      1. +3
        8 Oktober 2023 17:35
        Banjur Putin, minangka Panglima Tertinggi, kudu dadi sing pertama ndharat.
      2. +2
        8 Oktober 2023 19:05
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Nanging, aku bakal nyelehake para inisiator reformasi pisanan ing pakunjaran amarga "pengkhianatan dhuwur" lan "penyalahgunaan dana", supaya ora umum kanggo nggambarake "kegiatan kasar" - "kanggo kegiatan kekerasan"!! !

        Marshal Taburetkin, sing ora bakal dielingi ing wayah wengi, wis lungguh karo "battalion penyihir"?
        1. 0
          8 Oktober 2023 19:33
          Sapa sing bakal dikunjara? Panjenenganipun unfastened sapa sing mbutuhake.
          1. -1
            8 Oktober 2023 21:19
            Kutipan: Metallurg_2
            Sapa sing bakal dikunjara? Panjenenganipun unfastened sapa sing mbutuhake.

            Sampeyan ora bisa nyelehake dheweke ing pakunjaran - dheweke duwe medali kanggo 2008 ...
            Iki minangka wong sing ora duwe sedulur sing cocog, bisa dikunjara karo loro Bintang Abang. Kenalan saka layanan senior ing taun 90-an telat wolung taun.
  3. 0
    8 Oktober 2023 16:50
    Pira laksamana parket sing bakal kelangan jabatane?
    1. + 12
      8 Oktober 2023 17:06
      Kutipan saka sabanjure322
      Pira laksamana parket sing bakal kelangan jabatane?

      Ora ing kabeh, padha bakal introduce saperangan liyane.
    2. +6
      8 Oktober 2023 17:12
      Kutipan saka sabanjure322
      Pira laksamana parket sing bakal kelangan jabatane?

      Laksamana bakal tetep, nanging pangkat sing luwih murah bakal dipecat lan wong sipil bakal diangkat sing ora tanggung jawab apa-apa. Uripe para laksamana apik, yen ana kekacauan gedhe, luwih gampang nyolong.
    3. 0
      8 Oktober 2023 17:16
      Pira unit staf sing bakal ditepangake kanggo distrik anyar?
  4. -1
    8 Oktober 2023 16:51
    Keputusan sing cukup logis. Ngelingi carane Armada Segara Ireng duwe omong kosong ing Distrik Militer Lor, lan kepiye armada liyane mengaruhi tumindak operasi tempur saka tembung "ora ana dalan", ide yen wektune mudhun para laksamana saka swarga menyang bumi lan nglampahi dhuwit luwih migunani malah wis tekan pelayanan nimbali waja kita.
    1. +9
      8 Oktober 2023 17:12
      Nalika Armada Laut Ireng maju? A armada cilik lan Bunch saka buruh diesel. Armada Pasifik, Armada Lor - iki pancen daya!
      1. +7
        8 Oktober 2023 17:22
        Iku mung "kekuatan" dibandhingake karo armada cendhak liyane. Nanging kanggo liyane, yen ora nglirwakake pasukan nuklir strategis (sing, ing umum, dudu armada), kabeh sedih banget. Lan yen kedadeyan ing wilayah Distrik Militer Lor, dheweke bakal ngrusak awake dhewe kanthi cara sing padha karo Armada Segara Ireng.
      2. +7
        8 Oktober 2023 17:53
        WWII nuduhake:
        -Chi armada,, Chi ora armada.
        - Mantan Angkatan Laut.
        Uga Angkatan Laut.
        Armada dhewe.
        Ing mratelakake panemume, ora ana owah-owahan wiwit iku.
        1. 0
          8 Oktober 2023 18:18
          Armada kasebut adhedhasar cedhak karo garis maju NATO (nyatane, diserang) lan ora bisa metu saka jebakan es menyang Samudra Atlantik utawa Pasifik.
    2. +3
      8 Oktober 2023 17:12
      Kutipan: Pak PeZhe
      Keputusan sing cukup logis. Ngelingi carane Armada Segara Ireng ngaco dhewe ing Distrik Militer Lor

      Kang sabenere subordinated kanggo pasukan lemah - District Military Kidul.
      1. +3
        8 Oktober 2023 17:24
        A cruiser rudal, kapal selam lan loro kapal pendarat gedhe padha incompetently numpes dening non-landers. Lan ora pasukan lemah sing "regrouped" ing Novorossiysk, nyerahke kabeh Segara Ireng kanggo mungsuh.
        1. 0
          8 Oktober 2023 18:46
          Kutipan: Pak PeZhe
          Kapal penjelajah rudal, kapal selam lan rong kapal pendarat gedhe dirusak dening non-landers.

          Tenan? :)))) Dear wong, apa tembung "logika" iki ana apa-apa kanggo sampeyan? Sampeyan bakal bangkrut kene supaya Armada Utara dadi ing printah saka distrik, kang kasusun saka pasukan lemah. Lan minangka conto ineffectiveness saka armada, menehi ... tumindak saka armada ing pimpinan komandan tanah.
          "Moscow" rusak dening ngirim cruiser lawas lan didandani kanggo kontrol soko ing wilayah Zmeinoye. Lan iki banget padha karo kapinteran pasukan darat - padha ngomong, kenapa armada kudu nganggur, sanajan dheweke njupuk pulo kasebut saka Odessa. Yagene kudu njupuk lan nyoba nyekel pulo iki, sing ora ana gunane, minangka pitakonan retorika. Lan loro kapal landing gedhe lan kapal selam "pompa munggah" unit pertahanan udara lemah, iku isin ora ngerti.
          1. +2
            8 Oktober 2023 19:12
            Dadi, pasukan darat sing numpak kapal penjelajah lan nyetel target tanpa pengawal militer? Lan banjur padha nilar cruiser tanpa nyoba kanggo perang kanggo survivability? Apa pasukan lemah ora mikir kanggo nyiapake dermaga garing ing pangkalan mburi? Apa pasukan darat sing ngimpi babagan operator pesawat lan penghancur kanthi pembangkit listrik tenaga nuklir, ninggalake armada tanpa kapal sapu ranjau lan kapal OVR?
            Inggih, yen mangkono, banjur apik. Ayo laksamana menehi 100500 triliun liyane.
            1. 0
              8 Oktober 2023 20:09
              Kutipan: Pak PeZhe
              Dadi, pasukan darat sing numpak kapal penjelajah lan nyetel target tanpa pengawal militer?

              Aku mikir ya. Amarga, saliyane ing Moskow, armada kabeh tumindak edan, sing ora ana admiral sing bakal menehi resiko.
              Kutipan: Pak PeZhe
              Lan banjur padha nilar cruiser tanpa nyoba kanggo perang kanggo survivability?

              Sampeyan, wong sing dikasihi, ngomong, nanging aja ngomong. Sampeyan ora ana, nanging ana akeh versi apa kedaden ing cruiser, lan apa ana ora dingerteni.
              Kutipan: Pak PeZhe
              Apa pasukan lemah ora mikir kanggo nyiapake dermaga garing ing pangkalan mburi?

              Apa sampeyan ngerti apa sing diomongake? Apa jenis pangkalan mburi sing sampeyan butuhake, apa sampeyan kudu ngangkut kapal menyang Ural? Apa sampeyan bisa mbayangno biaya dermaga garing? Kaputusan kasebut wis suwe ngluwihi kompetensi para laksamana.
              Kutipan: Pak PeZhe
              Apa pasukan darat sing ngimpi babagan operator pesawat lan penghancur kanthi pembangkit listrik tenaga nuklir, ninggalake armada tanpa kapal sapu ranjau lan kapal OVR?

              ya wis. Persis mau.
              1. -1
                8 Oktober 2023 21:11
                Sampeyan, wong sing dikasihi, ngomong, nanging aja ngomong ... Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan ucapake?

                Aku ora ngombe ing Brotherhood karo sampeyan, lan aku ora perlu poke sampeyan. Nanging, yen sampeyan pengin liwat alas kriting, sampeyan bisa nerusake.
                Aku mikir ya.

                Dheweke nyolong seragam, nyolong menyang kapal penjelajah ing wayah wengi lan lelayaran. Ya, mesthi, iki padha fellow lelungan. Aja malah mangu-mangu.
                Ana akèh versi apa kedaden ing cruiser, lan apa ana ora dingerteni.

                Dicekal saka Internet? Foto kapal penyelamat sing nyoba mateni Moskva, ditinggal kru, ora mung katon dening kabeh wong.
                Apa jenis pangkalan mburi sing sampeyan butuhake, apa sampeyan kudu ngangkut kapal menyang Ural?

                Novorossiysk, Sukhum. Laksamana duwe paling ora limalas taun kanggo nindakake iki. Lan dhuwit mili kaya kali. Nanging, ketoke, lelungan darat maneh disalahake.
                ya wis. Persis mau.

                Ngalih menyang obat sing luwih alus.
                1. 0
                  8 Oktober 2023 22:26
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Aku ora ngombe ing paseduluran karo sampeyan, lan aku ora perlu poke

                  Karo wong sing nulis
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Lan banjur padha nilar cruiser tanpa nyoba kanggo perang kanggo survivability?

                  Aku ora arep ngomong karo sampeyan.
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Dheweke nyolong seragam, nyolong menyang kapal penjelajah ing wayah wengi lan lelayaran. Ya, mesthi, iki padha fellow lelungan. Aja malah mangu-mangu.

                  Ya, ana pendapat sing armada nampa pesenan kanggo nduduhake gendéra ing pesisir Ukrainia (kapal kita malah katon ing baris saka ngarsane Odessa), amarga wong ing Distrik Militer Kidul yakin yen pertahanan pesisir Angkatan Laut Ukrainia. Pasukan rampung ditindhes.
                  Omong kosong kuwi mung bisa ditemokake dening wong sing ora ngerti apa-apa babagan armada. Siji kudu nganggep manawa para laksamana ngerti sethithik babagan armada kasebut. Miturut gosip.
                  Ing kasus apa wae, amarga armada kasebut langsung subordinate menyang pasukan darat, mula dheweke menehi prentah kanggo operasi kasebut.
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Dicekal saka Internet? Foto kapal penyelamat sing nyoba mateni Moskva, ditinggal kru, ora mung katon dening kabeh wong.

                  ya wis. Mung nasib ala - video kasebut digawe ing wayah awan, sadurunge kapal tenggelam, mula ora ana kru ora kaget - direkam. Lan bledosan dumadi watara jam 2 esuk. Lan sadurunge dicopot, para kru berjuang kanggo slamet.
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Novorossiysk, Sukhum.

                  Supaya sampeyan mikir sing padha bisa kanggo meneng munggah ing Sevastopol, nanging ora ing Novorossiysk? :))) Aku kudu upset sampeyan - Storm Shadow bisa wis ngaco munggah ing Novorossiysk. Lan Sukhum pancen lima, ya, ing ngendi maneh armada ora bisa didandani, kaya ing Abkhazia ...
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Lan dhuwit mili kaya kali.

                  Dhuwit mili mung ing bayangan sampeyan. Nanging ing kasunyatan, ana ora cukup dhuwit malah kanggo ndandani normal saka kapal penggedhe "Moscow".
                  Kutipan: Pak PeZhe
                  Ngalih menyang obat sing luwih alus.

                  Sampeyan luwih ngerti topik iki tinimbang angkatan laut :))) Nanging ing kasunyatan sing mboseni, urutan nggawe kapal perang wis suwe rusak, lan program nggawe kapal asring ditemtokake dening wong sing adoh saka angkatan laut. Kaya sing kedadeyan, contone, karo UDC Prancis.
                  Nanging ing kasus apa wae, sampeyan mung ora ngerti yen armada iku subordinate ing dharatan saka distrik militèr, banjur iku dudu armada sing pungkasanipun nemtokaken program gawe kapal.
                  1. -3
                    8 Oktober 2023 22:38
                    Aku ora arep ngomong karo sampeyan.

                    Ing kasus iki, kene sampeyan pindhah: https://lt.baltnews.com/authors/20160420/1015334935.html
                    Aku ora bakal mbuwang wektu maneh kanggo sampeyan.
                    1. 0
                      9 Oktober 2023 08:58
                      Kutipan: Pak PeZhe
                      Aku ora bakal mbuwang wektu maneh kanggo sampeyan.

                      Aja kula sih.
        2. +1
          10 Oktober 2023 07:38
          Dadi apa gunane armada iki? Rudal bisa diluncurake saka Novorossiysk, lan yen sampeyan ngyakinake Angkatan Bersenjata Ukrainia kanggo nyerang Crimea, mula ora bakal dadi pelaut bisu budheg sing bakal nggambarake, nanging Pengawal Rusia lan pasukan darat liyane, ora perlu resiko kapal. nalika ora ana pangertèn iki
    3. +1
      8 Oktober 2023 17:47
      PEZH, dheweke ora nyampur apa-apa - dheweke mbusak Marinir saka kabeh armada saka zona Distrik Militer Lor?
      1. -1
        8 Oktober 2023 17:52
        Korps Marinir lan sisa-sisa penerbangan angkatan laut mung siji-sijine sing armada isih bisa nyisihake sawetara dhuwit. Kajaba iku, sanalika MP ditransfer menyang zona pertempuran, langsung resubordinated menyang komando lemah lan mandheg dadi armada.
  5. Eug
    +9
    8 Oktober 2023 16:53
    Aku elinga yen ing taun layanan minangka "jaket" 87-89, kolega guyon sing kesalahan paling gedhe mungsuh bakal nggawe kaputusan kanggo miwiti serangan surprise. Nanging yen dheweke ngelingake kita telung wulan sadurunge, utawa luwih becik nem wulan sadurunge, kita bakal "ngalahake" awake dhewe kanthi mriksa, mriksa, persiapan,
    reorganisasi, akselerasi (istilah "optimasi" durung populer ing wektu iku) ... nanging umume, reorganisasi perlu - jenderal "lawas" ora pengin pensiun, nanging sing "anyar" tambah akeh. ..
  6. +8
    8 Oktober 2023 16:54
    Oh reformasi kasebut am Armada Lor saiki sing paling siap tempur lan kuat ing Angkatan Laut Rusia, aja ndemek strukture. Ana komandan Angkatan Laut sing nglaporake menyang Mentri Pertahanan lan ora perlu subordinate para pelaut kanthi kapisah menyang pasukan darat; nalika Perang Donya II, Laksamana Kuznetsov siji-sijine mrentah lan nylametake armada kasebut saka kekalahan tanggal 22 Juni. , 1941 lan ngginakaken kabeh perang ing posisi iki, iki entuk manfaat saka sabab umum.
    1. -3
      8 Oktober 2023 17:00
      Kutipan saka Silver99
      Oh reformasi kasebut am Armada Lor saiki sing paling siap tempur lan kuat ing Angkatan Laut Rusia, aja ndemek strukture.

      Nanging, dheweke uga duwe mungsuh potensial - NATO, sing mung bisa mbela pangkalane.
      1. +3
        8 Oktober 2023 18:27
        Nanging, dheweke uga duwe mungsuh potensial - NATO, sing mung bisa mbela pangkalane.

        Ora bakal bisa. Ora ana apa-apa nanging salvo sawise metu saka ngisor es. Banjur - yen sampeyan lagi bejo. Armada minangka sarana serangan, kanthi cepet nggawe ancaman ing kadohan saka pesisir. Ora ana armada kita saiki sing bisa nindakake iki.
        Mung Pasifik nduweni perspektif, lan mung nalika ngrampungake tugas strategis ngembangake Timur Jauh. Lan iki kita butuh loro utawa telung anggaran nasional saben taun abuh ana (iki tanpa nyolong) + sistem GULAG.
    2. +2
      8 Oktober 2023 17:13
      Laksamana Makarov uga ujar, "Kavaleri ora kudu mrentah armada."
      1. 0
        8 Oktober 2023 19:36
        Inggih, mbok bilih kelingan crita nalika Napoleon hussars njupuk kabeh armada Walanda ing roadstead.
      2. -1
        10 Oktober 2023 21:39
        Komando armada banjur dening laksamana, kalebu ahli geografi sing misuwur (iki ngelingake aku) Makarov, uga ora entuk manfaat marang dheweke (armada Rusia).
    3. +1
      8 Oktober 2023 17:37
      nalika Perang Donya II, Laksamana Kuznetsov dadi komando tunggal nylametake armada saka kekalahan tanggal 22 Juni 1941
      Iku wong sing nyimpen armada ing memoars, lan dudu Oktyabrsky bawahan kang nindakake pertambangan lengkap ing anané meh lengkap armada mungsuh ing Segara Ireng ing 1941? Lan kerugian kita ing alangan iki gedhe banget.
    4. +1
      8 Oktober 2023 17:49
      Kutipan saka Silver99
      Oh, reformasi iki Armada Lor saiki sing paling siap tempur lan kuat ing Angkatan Laut Rusia, aja ndemek strukture. Ana komandan Angkatan Laut sing nglaporake menyang Mentri Pertahanan lan ora perlu subordinate para pelaut kanthi kapisah menyang pasukan darat; nalika Perang Donya II, Laksamana Kuznetsov siji-sijine mrentah lan nylametake armada kasebut saka kekalahan tanggal 22 Juni. , 1941 lan ngginakaken kabeh perang ing posisi iki, iki entuk manfaat saka sabab umum.

      Apa sampeyan ngomong? Armada Utara dadi distrik bubar. Saiki dheweke mung sijine maneh.
      Nanging sejatine wong-wong sing nyiapake lan lobi kanggo keputusan sadurunge kudu dipecat, diturunake lan dirampas keuntungan.
      1. -1
        10 Oktober 2023 21:48
        Sampeyan ora ngajari wong sing duwe pengalaman golek dhuwit. Ing sembarang staf organisasi - manunggalaken, disunion, abang, penyebaran, reassignment, perwira personel, pejabat mburi nggawe geshefts ageng. Mulane, ora ana sing bakal mungkasi kabeh pseudo-reformasi iki. Lan supaya ora ngganggu utek maneh, owah-owahan nasib iki ditindakake ing bunder: saka divisi menyang brigade, banjur maneh menyang divisi, kabupaten banjur digedhekake, banjur dipisahake, lan liya-liyane, contone luwih saka cukup. Trep banget: sampeyan ora perlu nggawe apa-apa - sampeyan mung njupuk standar saka periode sadurunge metu saka aman lan nganyari tanggal. Lan sampeyan bisa entuk dhuwit kanthi ngedol posisi anyar, mbantu wong-wong sing wis kelangan jabatan supaya ditransfer menyang papan sing apik, kanthi ngilangi properti unit sing dikurangi, kanthi tuku properti kanggo sing ditugasake ... preian! Yen karsane, jenderal lan laksamana bakal ngatur reorganisasi, lan reorganisasi total, kaping pirang-pirang ing setahun.
    5. +3
      8 Oktober 2023 18:53
      Kutipan saka Silver99
      Armada Lor saiki sing paling siap tempur lan kuat ing Angkatan Laut Rusia ...

      Dina iki, Armada Lor minangka peninggalan tilas warisan USSR. Ora ana flotilla ing Gremikha, nanging ana remnants ing Litsa. Ora ana flotilla ing Gadzhievo kanggo dangu, lan ora ana divisi ing Olenya Guba. Ora ana brigade ing Liinakhamari. Apa sing isih ana ing Polyarny? Ing Vidyaevo? Gambar padha kanggo pasukan lumahing. Ing penerbangan iku padha. Para ahli strategi tetep divisi ing Gadzhievo, lan ing siji wektu ana paling ora 5 divisi. Kahanan padha karo pesawat winged lan pesawat multi-tujuan. Aku curiga sing sak, Gusti Allah ngalang-alangi, a "kekacoan," KSF wis njamin safety, ora kanggo sebutno sawetara jenis tumindak aktif. Mung kapal selam sing bisa nindakake apa wae, lan suwene suwene? Sadurunge, mung 3 flotillas sing duwe kapal luwih akeh tinimbang kabeh KSF. Awak kapal utama wis umur luwih saka 30 taun. Malah luwih elek ing Armada Pasifik.
      Apa sampeyan wis nemokake sing tanggung jawab kanggo transfer menyang Rosneft lan tenggelam PD-50?

      Ing wektu sing padha, aku pengin dicathet yen komandan KSF saiki minangka perwira sing cukup lan waras, aku bisa mbayangno carane angel kanggo dheweke.
  7. Bai
    -8
    8 Oktober 2023 17:05
    Pangerten wis teka yen armada wis degenerasi dadi dolanan sing ora ana gunane
  8. -2
    8 Oktober 2023 17:07
    Armada Lor kudu nindakake bisnise, njaga wates lor lan Rute Laut Lor lan ngancam mungsuh liwat Kutub Lor kanthi mbales sing ora bisa dihindari.Muga-muga seminggu utawa rong minggu, Departemen Luar Negeri bakal nguwuh kaya serigala.
    1. +1
      8 Oktober 2023 17:55
      *Muga-muga rong minggu Departemen Luar Negeri bakal nguwuh kaya serigala *.
      Yagene padha nguwuh-uwuh? Dheweke bakal duwe panji liyane. Armada permukaan sing jelas menang dibandhingake karo kita.
  9. +4
    8 Oktober 2023 17:18
    Kita kabeh mlayu saka sistem Soviet, nanging ing pungkasan kita bali menyang. Ironis
  10. +2
    8 Oktober 2023 17:25
    Kutipan saka sabanjure322
    Pira laksamana parket sing bakal kelangan jabatane?

    Miturut hukum birokrasi sing ora ditulis, "saben pengurangan staf nyebabake kenaikan nyata 30%. Sadawane dalan, paling ora 3 (utawa malah 4) departemen anyar dibentuk ing kabeh distrik jejer karo nomer unimaginable saka Cidra lan idlers, kanggo pangopènan kang budget wis ngrancang ora kurang saka 100500 yuta rubles. Kaya-kaya karo kertas iki "game pikiran" Armada Northern ora bakal rampung liquidated.
  11. +1
    8 Oktober 2023 17:30
    Nalika aku maca babagan "reformasi" lan ngelingi sukses "manajer optimasi" nganti saiki, aku mulai wedi.
  12. +3
    8 Oktober 2023 17:33
    Cara paling apik kanggo ngrusak bisnis apa wae yaiku ngatur reorganisasi tanpa wates, yaiku sing ditindakake
    (Profesor Ramzin, kasus Partai Industri. 1930)
    1. +3
      8 Oktober 2023 18:27
      Cara paling apik kanggo ngrusak bisnis apa wae yaiku ngatur reorganisasi tanpa wates, yaiku sing ditindakake
      (Profesor Ramzin, kasus Partai Industri. 1930)
      Bener, Kim Philby uga nulis manawa kanggo nundha resolusi sawetara masalah, dheweke menehi pitunjuk marang departemen supaya nulis akeh laporan interim. Nanging Ramzin ora gampang - sanajan ukuman eksekusi, dheweke diapura lan banjur kerja kanthi ekstensif lan sukses ing MPEI.
  13. +2
    8 Oktober 2023 17:46
    Posisi dibagi. Ora ana sing anyar. Teks komentar cendhak banget
  14. -2
    8 Oktober 2023 17:49
    Pranyata acara iki diarani miturut rencana (akhir taun), tegese reformasi iki ora butuh wektu suwe.
    Kita bakal ngerti enggal.
  15. osp
    +4
    8 Oktober 2023 17:50
    Kanthi "Kuznetsov" kahanan ana sing ora biasa.
    Saka layanan 30 taun, kapal wis didandani meh 7 taun, lan tanggal budhal terus-terusan mundur.
    Lan ana kahanan sing durung mesthi lengkap babagan apa sing bakal ditindakake.

    Mantan komandan Angkatan Laut MA Igor Kozhin bubar ujar manawa sistem latihan kanggo pilot dek meh rusak lan ora ana.
    Sing ana sadurunge lan ngerti carane mabur saka kapal wis dropped metu amarga umur.
  16. osp
    +1
    8 Oktober 2023 17:56
    Kutipan: Andrey Nikolaevich
    Nalika Armada Laut Ireng maju? A armada cilik lan Bunch saka buruh diesel. Armada Pasifik, Armada Lor - iki pancen daya!

    Ing pungkasan orane saka USSR iku cukup kuat - makarya ing Segara Mediterania.
    Kabeh pesawat basis operator sing ana ing pasca-Soviet Rusia teka saka ing kono.

    Lan ing wektu sing padha ngrancang kanggo nggawe kapal penjelajah "Varyag" kapal penggedhe anyar armada, sing durung rampung tindak menyang Ukraina lan didol menyang China minangka logam.
    "Kuznetsov" meh ora bisa digawa metu saka ing kono menyang Armada Lor, amarga wedi yen Kravchuk bakal ngumumake dadi properti Ukraina.
    1. -2
      8 Oktober 2023 23:58
      Kutipan saka osp

      "Kuznetsov" meh ora bisa digawa metu saka ing kono menyang Armada Lor, amarga wedi yen Kravchuk bakal ngumumake dadi properti Ukraina.

      Minangka laku wis ditampilake, iku bakal wis luwih apik kanggo ora duwe wektu.
  17. +1
    8 Oktober 2023 17:57
    Optimization? Iki tegese dheweke bakal ngrampungake apa sing durung bisa rampung. Saiki kita kabeh ndeleng asil optimasi sadurunge kanthi sampurna saben dina.
  18. 0
    8 Oktober 2023 18:09
    Iku lucu sing 4 wilayah belongs kanggo Armada Lor, nanging Armada Segara Ireng lan Armada Baltik uga kalebu wilayah kasebut?
    1. -1
      9 Oktober 2023 16:16
      Ora, telung armada liyane sing dadi bawahan saka kabupaten
  19. 0
    8 Oktober 2023 18:35
    Apa apik utawa ala? Mungkin kita kudu ora?
  20. -1
    8 Oktober 2023 19:19
    Saka apa sing ditinggalake ing jaman Soviet ... nganti iki ... minangka asil saka reformasi \ optimasi lan akselerasi jutaan dolar. Iku jenis surreal. Apa sebabe kudu ngilangi barang sing asline sampurna?
  21. -2
    8 Oktober 2023 20:21
    Kutipan: Pak PeZhe
    Dadi, pasukan darat sing numpak kapal penjelajah lan nyetel target tanpa pengawal militer? Lan banjur padha nilar cruiser tanpa nyoba kanggo perang kanggo survivability? Apa pasukan lemah ora mikir kanggo nyiapake dermaga garing ing pangkalan mburi? Apa pasukan darat sing ngimpi babagan operator pesawat lan penghancur kanthi pembangkit listrik tenaga nuklir, ninggalake armada tanpa kapal sapu ranjau lan kapal OVR?
    Inggih, yen mangkono, banjur apik. Ayo laksamana menehi 100500 triliun liyane.

    Sampeyan kudu menehi langsung, banjur kita bakal weruh.
  22. +1
    9 Oktober 2023 09:50
    Oh, aku ngremehake sampeyan lan apa sing sampeyan pikirake................ Pangoptimal iki wis ngoptimalake kabeh. Ora, kancaku, "saben sapu nganggo cara anyar", MAKSUDE GENERASI CUCI, kita kudu nampung generasi mudha.
  23. 0
    9 Oktober 2023 11:22
    HORO!! Optimasi liyane sing tujuane kanggo nguatake kekuwatan kita!!!!Yen ora, wong bodho, mbah kakung, nindakake macem-macem sampah !! Tentara wis dioptimalake, saiki armada!!!! HOREEEE!!!!!!! ngguyu
  24. -1
    9 Oktober 2023 11:31
    Kaya ora ana armada sing kuwat, ora bakal ana
  25. -1
    9 Oktober 2023 13:57
    Kanthi spesialisasi MK karo PKK, ing taun 2001 kantor registrasi lan pendaftaran militer ditugasake ing pasukan teknik, kanthi tembung: kita bakal mulang sampeyan, sampeyan luwih dibutuhake ing kana.
  26. -1
    9 Oktober 2023 20:10
    Talenta kudu ditulungi, nanging biasa-biasa wae bakal nembus dhewe; iku angel kanggo spesialis sing kompeten kanggo mlebu manajemen.
  27. -1
    9 Oktober 2023 20:37
    Kutipan saka aakvit
    Lan amarga urip sing apik, para pelaut dibuwang ing perang kaya infantri? Lan babagan milisi ing jas lan jaket quilted? Uga saka urip apik? Apa sampeyan ora ngerti sejarah? wong bodho Utawa sampeyan salah siji connoisseurs iki bir Bavarian?! duka
    Simbahku ora ngerti yen dheweke tilar donya tanggal 22.06.1941 Juni XNUMX ing tapel wates kulon, yen sampah kuwi bakal diwiwiti ing tanah air!

    Sampah-sampah saiki tambah parah... getihe kok diwutahake, supaya para “elit” ngrayah negara, pendhudhuke padha mati, lan rakyate saya suwe saya mlarat? Inggih, kanggo reformasi, kabeh reformasi ana ing negara. struktur sing aku kedaden kanggo mirsani biasane kedaden kanggo menehi wong tartamtu panggonan tartamtu.
  28. 0
    10 Oktober 2023 09:21
    Tren SF. Uga nguripake menyang Baltik.
  29. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"