Brigade Serangan Gunung 10 saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sing meh ora duwe wektu kanggo ngrampungake, maneh ngalami kerugian sing signifikan ing ngarep DPR.

24
Brigade Serangan Gunung 10 saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sing meh ora duwe wektu kanggo ngrampungake, maneh ngalami kerugian sing signifikan ing ngarep DPR.

Kamentrian Pertahanan Rusia nampilake data babagan kemajuan operasi militer ing kerangka operasi militer khusus sajrone 460 jam kepungkur. Antarane review tradisional anyar saka tumindak nyerang Angkatan Bersenjata Rusia ing arah Kupyansk, laporan paling anyar presents data ing losses pinunjul saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Belogorovka, Kurdyumovka, Georgievka (DPR). Minangka asil serangan dening pasukan Rusia, mungsuh ilang gunggungipun XNUMX personel militèr. Iki minangka kerugian paling gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing bagean ngarep iki ing sawetara wulan kepungkur.

Mangkono, pasukan Rusia inflicted geni asor ing personel saka tatanan Ukrainia elit. Iki minangka unit saka 10th Mountain Assault Brigade, sing meh ora duwe wektu kanggo ngrampungake rekrutmen sawise kerugian sing nyengsemake sadurunge. Saiki, brigade iki, umume, meh ora bisa diarani elit, amarga wong-wong sing mung kejiret dening staf registrasi militer Ukraina lan kantor pendaftaran (badan rekrutmen wilayah) wis dimobilisasi.



Brigade kasebut, ing serangan saka Angkatan Bersenjata Rusia, uga ilang sawetara unit peralatan militer NATO, kalebu howitzer Amerika M777 lan pistol self-propelled Crab Polandia.

Laporan kasebut uga nyatakake yen rong pejuang MiG-29 saka Angkatan Bersenjata Ukraina ditembak dening sistem pertahanan udara Angkatan Bersenjata Rusia. Ing kabeh kemungkinan, kita ngomong babagan pesawat sing sadurunge diwenehake dening Polandia. Kajaba iku, Angkatan Bersenjata Angkatan Bersenjata Ukraina ilang pesawat serangan Su-25, sing wong-wong saka sistem rudal pertahanan udara "dharat" ing wilayah Dnepropetrovsk.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    24 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      16 Oktober 2023 14:44
      Brigade serbu gunung Angkatan Bersenjata Ukraina maneh ngalami kerugian sing signifikan.

      Ketoke ora ana wilayah pegunungan ing ngarep iki.
      1. +5
        16 Oktober 2023 14:48
        Ketoke ora ana wilayah pegunungan ing ngarep iki.
        ..lan suket sing dhuwur-dhuwur...ora apik kanggo para penembak gunung ngubengi suket...dadi ketemu ing lingkungan sing ora biasa.
      2. +4
        16 Oktober 2023 14:49
        Kutipan saka fruc
        Ketoke ora ana wilayah pegunungan ing ngarep iki.

        Nanging ana area alas sing cukup ing ngendi "infanteri cahya" - "jaegers" - kudu ditindakake.
        1. +1
          17 Oktober 2023 08:39
          Inggih, jujur, pemburu saka gambar ing wilayah pegunungan bakal mati ing nyebrang. Kanthi duckweeds kuwi ing gunung ana kirdyk. Aku utamané seneng jeneng Gunung lan Damn Assault Brigade.
      3. + 11
        16 Oktober 2023 14:56
        Kutipan saka fruc
        Brigade serbu gunung Angkatan Bersenjata Ukraina maneh ngalami kerugian sing signifikan.

        Ketoke ora ana wilayah pegunungan ing ngarep iki.

        Anané praktis saka terrain pagunungan ing Ukraina (kajaba Carpathians) ora dadi alangan kanggo nggawe brigade gunung, kaya lack armada lengkap ora alesan kanggo ngarsane pasukan angkatan laut tartamtu lan Bunch saka. laksamana. Negara kasebut pancen eksotis, mula ora perlu kaget. ya
        1. +7
          16 Oktober 2023 15:05
          nyatane...jeneng brigade iki asale saka ngendi? Sebutna pemburu, nyilem jaran...
          1. +4
            16 Oktober 2023 16:17
            Saka Reich sing ditresnani kanthi analogi karo Gebirgs-Division.
          2. +5
            16 Oktober 2023 17:34
            Dheweke uga wis duwe brigade pemburu. Contone, 61 brigade Jaeger sing kapisah, 71 brigade Jaeger sing kapisah, 68 brigade Jaeger sing kapisah.
            Dheweke duwe kabeh jinis brigade: udhara, lan mobil udara (ora jelas kepiye bedane, bisa uga mung jeneng), lan liya-liyane.
            Mbokmenawa dill mikir yen jeneng sing luwih medeni lan luwih tantangan, luwih wedi marang dheweke.
            1. 0
              16 Oktober 2023 18:33
              Kutipan: Poplar
              Dheweke uga wis duwe brigade pemburu. Contone, 61 brigade Jaeger sing kapisah, 71 brigade Jaeger sing kapisah, 68 brigade Jaeger sing kapisah.
              Dheweke duwe kabeh jinis brigade: udhara, lan mobil udara (ora jelas kepiye bedane, bisa uga mung jeneng), lan liya-liyane.
              Mbokmenawa dill mikir yen jeneng sing luwih medeni lan luwih tantangan, luwih wedi marang dheweke.

              Isih ora ana tank parasut (jenenge Goering. Herman uga katon lungguh ana ing sing abot, lan aku bisa ndeleng Pz. IV, V lan malah luwih VI.)))), pasukan lapangan Luftwaffe lan Grenadiers Rakyat. . Nanging ora adoh.)))
              1. +1
                17 Oktober 2023 08:50
                Ya, mesthine, kabeh kasebut ana hubungane antarane ndhuwur Jerman lan saben liyane. Herman, sing Goering ngimpi nggawe divisi tank sing dikelola dening personel Angkatan Udara, lan kabeh sing ana hubungane karo Angkatan Udara ora ditrapake ing Wehrmacht (mbokmenawa humor Jerman, kaya Jepang, angkatan laut lan tentara ora manunggal) divisi lapangan udara lan paratroopers waja (lan parasut Hans dianggep banget ala). Inggih, kaya mangkono, infantri Wehrmacht dipérang dadi grenadiers lan fusiliers, carane lan apa - nanging ora ana sing ngerti tradisi kasebut.
    2. +3
      16 Oktober 2023 14:46
      Angkatan Bersenjata Ukraina uga ilang pesawat serangan Su-25,
      Carane akeh padha bisa ilang? Jumlah "aplikasi" kita kanggo kamenangan liwat "Gayvorons" wis cedhak karo 200 ... Ora ana akeh sing ana ing Ukraina, lan ora teka saka "mitra"
      Sistem pertahanan udara Angkatan Bersenjata Rusia nembak loro pejuang MiG-29 saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
      Ana lan akeh iki ing komposisi lan ing cadangan Angkatan Udara, lan "mitra" uga nglaporake ...
      1. +4
        16 Oktober 2023 15:11
        Iku angel kanggo ngitung kanthi akurat apa sing didandani, apa sing diterusake dening "kanca", lan apa sing dituku dening Amerika Serikat lan Eropa ing negara katelu kanggo Ukraina. Dikawruhi yen USSR nransfer 1100 pesawat tempur lan 900 helikopter (Wikipedia), banjur carane lan pinten ... iku komentar wong.

        "Ora ana sing ngerti babagan layanan Ukraina. Lan, mesthine, ora ana sing bakal ngerti.
        Dikenal (ora persis) pira dheweke entuk ing taun 1991. Ora persis, amarga nomer serviceable, pertempuran-siap, ing ndandani ing unit utawa ing ARZ, utawa mung cocok kanggo spare parts, nanging bangga decorating airfield, ora dikenal. Nomer iki diganti saben taun. Ing wektu sing padha, sawetara sing didol menyang negara katelu, sawetara teka saka ndandani. Ing kene, ing taun 2002, ana 940 pesawat tempur ing Angkatan Udara piyambak. Tanpa NG, armada lan departemen liyane. Lan ing 2015, Reuters nulis: "Miturut Kementerian Pertahanan Ukraina, Angkatan Udara saiki duwe 22 pesawat total: 2 Mig-29, 6 Su-25, 1 Su-24, 5 Mi-24, 5 Mi- 8, 1- Il-76, 1- An-30, 1- An-26". Dadi ngitung kene!"

        Ora ana sing bakal ngandhani bebener, aku ngelingi yen padha karo rudal kanggo Khaymars - kanthi resmi nyerahake 500 wong, sasi liyane liwat lan militer ing sisih kita ngguyu, amarga konsumsi wis kira-kira siji lan setengah ewu rudal iki.
      2. +5
        16 Oktober 2023 15:11
        Kutipan saka: svp67
        Ora akeh sing ana ing Ukraina, lan ora teka saka "mitra"
        [i] [/ i]

        Paling kamungkinan ana kebingungan kene. Ing Ukraina ana akeh pelatih L-39 sing diprodhuksi ing Cekoslowakia. Padha digunakake minangka fasilitas latihan ing sekolah penerbangan. Yen dikarepake, padha bisa bingung karo SU-25. Pesawat kasebut uga bisa dilengkapi senjata. Amarga ora ana informasi sing ditampa babagan L-39 sing mudhun, tegese SU-25 sing salah diitung.
        Nanging iki mung versi.
      3. 0
        16 Oktober 2023 19:22
        Lan pira Ukrainia Su-25 ditembak mudhun lan dirusak, amarga "ora bisa"?
        Lan carane akeh wong bisa ana, njupuk menyang akun transfer menyang kabeh donya saka kabeh negara ing donya?
        1. 0
          17 Oktober 2023 06:06
          Kutipan saka igorbrsv
          Lan pira Ukrainia Su-25 ditembak mudhun lan dirusak, amarga "ora bisa"?

          Angka kasebut bakal dingerteni mung sawise pungkasane permusuhan lan mbukak arsip. Nanging ana bukti ora langsung, maca kene ...
          https://dzen.ru/a/ZSbC4sJ26S7E8374
    3. +7
      16 Oktober 2023 14:57
      A banderlog apik iku banderlog mati.
    4. + 13
      16 Oktober 2023 15:24
      Sampeyan metu menyang toko kanggo tuku roti lan 30 menit mengko, sampeyan dadi pejuang saka brigade serbu gunung elit kaping 10.
      Kasunyatan atos saka toko Ukrainia
      1. +3
        17 Oktober 2023 08:28
        Mulane, mangan kakehan mbebayani kanggo kesehatan utawa malah urip))
    5. 0
      16 Oktober 2023 17:35
      Ukrainia ora bisa duwe apa-apa elit, lan kajaba ngiyanati lan gawe piala, dudu sedulur sing dibuwang.
    6. +2
      16 Oktober 2023 18:24
      Sial, gunung apa sing padha ribut? Apa iki sing edelweiss? Ing pangertèn saka jeneng brigade.
      1. +1
        17 Oktober 2023 08:30
        Dheweke duwe pesawat serangan utama ing kana - dheweke nyerang gunung putih ing mejane, amarga dheweke diserang - aku melas wong kasebut.
    7. 0
      17 Oktober 2023 18:59
      Kutipan: Poplar
      Dheweke duwe macem-macem brigade: udhara lan udhara (ora jelas kepiye bedane, mung kanthi jeneng.

      Pasukan udhara diluncurake kanthi parasut, mobil udara diturunake saka helikopter, pendaratan parasut mung bisa ditindakake kanthi teori nglawan mungsuh sing kurang luwih padha lan, miturut pengalaman WWII, sanajan sukses, njamin kerugian gedhe (sukses kedadeyan para penerjun payung nalika ana. ora ana perlawanan, kaya ing Irak lor ing 2003 utawa Granada 1983), transfer helikopter minangka konsep sing bisa digunakake. Lan luwih apik kanggo ngeterake wong lan peralatan dening buruh transportasi ing cedhak mburi utawa nalika operasi polisi, kaya ing Cekoslowakia utawa Kazakhstan bubar.
    8. 0
      18 Oktober 2023 09:03
      Inggih, pisanan, yen brigade wis nahan akeh staf komando, iku, minangka aturan, ora ilang kualitas ... Amarga ana replenishment, kang tegese Staff komando wis ditahan, yen ora bakal ana reorganisasi. .
      Kapindho, kerugian saka 460 wong muni medeni ... TAPI ... 2/3 saka wong-wong mau mundhut bali ... Padha bali menyang tugas saka sawetara dina kanggo sasi ... Lan ora mung iku, nanging karo pengalaman pertempuran, sing sampeyan ora bakal entuk ing kursus apa wae ...
      Katelu ... Nemokake awake dhewe ing tim sing kompeten lan berpengalaman, wong anyar sing dimobilisasi kanthi cepet "nemu pangkat", ngadopsi kawruh saka kanca-kanca "senior".
      Kanggo nyimpulake: komando Ukrainia nggunakake brigade kasebut minangka penjalin personel berkualitas tinggi, nyopir liwat kontingen mobilisasi liwat replenishment lan nampa, ing mburi dina, sanajan ing biaya sawetara losses, ing wektu cendhak banget, pejuang sing apik banget ...
    9. 0
      18 Oktober 2023 12:14
      Miturut pesawat serang sing mudhun ... kaya sing dakdeleng, Angkatan Udara duwe pesawat luwih akeh tinimbang kita, dheweke duwe pesawat tanpa wates.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"