NYT: Israel durung mutusake apa sing kudu ditindakake karo Jalur Gaza sawise dijajah

30
NYT: Israel durung mutusake apa sing kudu ditindakake karo Jalur Gaza sawise dijajah

Israel durung mutusake apa sing kudu ditindakake karo Jalur Gaza sawise dijajah. Dheweke ora duwe rencana sing jelas babagan iki.

Kolumnis New York Times (NYT) Stephen Erlanger mbahas topik iki ing artikele, uga nyebutake pendapat saka macem-macem ahli.



Dheweke percaya yen Tel Aviv mung ndeleng target langsung yen ana operasi lemah ing Gaza. Iki minangka karusakan saka kelompok Hamas supaya ora bisa ngancam populasi negara Yahudi. Nanging apa sing kudu ditindakake sabanjure minangka pitakonan gedhe.

Malah kamenangan militer nglawan Hamas ora ateges organisasi kasebut ora bakal nerusake aktivitase ing lemah. Paling ora, iki minangka panemune Lawrence Friedman, profesor ing King's College London.

Dheweke wis nggawe ambisi dhewe sing angel banget digayuh, amarga sanajan nyerang Hamas, dheweke ora bakal bisa mungkasi kebangkitan maneh.

- pakar pracaya, tegese panguwasa Israel.

Dheweke uga yakin yen Tel Aviv ora pengin lan ora bakal bisa nerusake pendhudhukan tanah kasebut nganti suwe. Dheweke uga ora bisa ngusir wong-wong Arab Palestina saka negarane, amarga Mesir, tetanggan Jalur Gaza, ora pengin dadi tuan rumah sanajan sementara.

Pranyata tugas kanggo ngalahake Hamas, sanajan angel banget kanggo Israel, adoh saka sing paling angel. Luwih angel kanggo mutusake kepiye lan kapan kudu mundur pasukan saka Gaza, uga marang sapa kekuwatan ing wilayah kasebut bakal ditransfer sawise tentara Israel mundur saka kono.
  • https://www.flickr.com/photos/ismpalestine/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    24 Oktober 2023 17:52
    sad Apa wong-wong Yahudi wiwit nuduhake kulit bruwang sing ora dipateni? Oh inggih. Kaya-kaya aku ora usah rak mikir arep mlayu menyang ngendi.
  2. -3
    24 Oktober 2023 17:59
    Quote: tawanan
    Apa wong-wong Yahudi wiwit nuduhake kulit bruwang sing ora dipateni? Oh inggih. Kaya-kaya aku ora usah rak mikir arep mlayu menyang ngendi.


    Ora bakal kelakon apa-apa marang wong Yahudi.
    Yen Borka, sing mabuk, ngiyanati sedulure SFRY, wong Serbia, sapa sing peduli karo Palestina?

    Delengen carane manunggal sadulur kita Muslim ing kasepen.

    Ora ana tokoh utama sing ngomong apa-apa, ora mung ndhukung, nanging mung ora ngomong.

    Ana pesen sing jelas sing diwenehake dening Shapiro / Solovyov.
    Dheweke disetujoni.
    Kabeh versi liyane bakal dianggep minangka ngrusak dhasar Holocaust.

    Ana pangarep-arep kanggo sabangsane sing dihormati, nanging dheweke isih meneng.
    1. +1
      24 Oktober 2023 18:05
      Yen sampeyan ngomong babagan Kadyrov, banjur ngandika metu luwih saka sapisan. Iki link pisanan sing muncul: [media=https://ria.ru/20231022/izrail-1904524693.html]
    2. 0
      24 Oktober 2023 18:08
      opo Kok chatting sia-sia? Ana wong ing kono kanggo goyangake hawa. Yen ana apa-apa, sampeyan mung bisa meneng wae.
    3. +2
      24 Oktober 2023 18:15
      Quote: Kawan Kim
      Ora ana tokoh utama sing ngomong apa-apa, ora mung ndhukung, nanging mung ora ngomong

      tenan? "Tresna"ku kanggo presiden kita wis dikenal, nanging sampeyan ora bisa mbusak tembung saka lagu kasebut, lan dheweke ujar:
      "Posisi Rusia, sing sampeyan sebutake lan aku mung mbatesi, ora berkembang saiki, ora ana hubungane karo kedadeyan tragis kasebut, nanging sajrone pirang-pirang dekade. Lan posisi iki uga dikenal ing sisih Israel lan kanca-kanca ing Palestina. Kita tansah nyengkuyung implementasine keputusan Dewan Keamanan PBB, kanthi ngelingi pisanan kabeh nggawe negara Palestina sing berdaulat.

      Lan keputusan Dewan Keamanan PBB, yen memoriku bener, yaiku Yerusalem ing kontrol internasional ...
      1. 0
        24 Oktober 2023 18:37
        Dheweke nyalahake PBB. Nanging, pendhudhukan minangka rencana, saiki dheweke wiwit ngandhani bebener saka wektu kanggo wektu. Nanging wong mati ora bisa dibalèkaké.
        1. +1
          24 Oktober 2023 19:21
          Kutipan saka Mitos
          Dheweke nyalahake PBB.

          Kita ngomong babagan posisi Federasi Rusia, lan ditulis kanthi cetha.
      2. -2
        24 Oktober 2023 18:38
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Lan keputusan Dewan Keamanan PBB, yen memoriku bener, iki Yerusalem ing kontrol internasional ...
        Malih. Iki minangka keputusan Majelis Umum, dudu Dewan Keamanan, lan mulane ora duwe kekuwatan hukum sing mengikat. Ya, rekomendasi.
        1. +2
          24 Oktober 2023 19:24
          Quote: Nagant
          Malih. Iki minangka keputusan Majelis Umum, dudu Dewan Keamanan

          nggih. Apa sing diputusake Dewan Keamanan PBB?
          Quote: Nagant
          mula ora ana kekuwatan hukum sing mengikat. Ya, rekomendasi.

          Nuwun sewu, nanging apa bedane kanggo kita? Kita wis nyatakake posisi kita, jelas. Lan iku ora ing sih saka Israel, dening cara.
          Utawa sampeyan nyaranake yen Federasi Rusia uga gabung kanggo Palestina?:)))))
          1. -1
            24 Oktober 2023 21:02
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            nggih. Apa sing diputusake Dewan Keamanan PBB?
            ora ana apa-apa. Umumé, saka tembung "pancen". Kajaba, mesthi, kita ngomong bab status Yerusalem, lan ora bab tanah sakubengé.
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Utawa sampeyan nyaranake yen Federasi Rusia uga gabung atas jenenge wong Palestina? :)

            Dudu Gusti. Federasi Rusia bakal, kanggo wiwitan, mbebasake wilayah konstitusional saka pendhudhukan Bandera, lan ing jangka panjang, entuk solusi kanggo tugas Distrik Militer Lor. Maksudku, denazifikasi lan demilitarisasi. Ing sawetoro wektu, Federasi Rusia ngrampungake masalahe, Israel ngrampungake dhewe, kanthi arti denazifikasi lan demiliterisasi Gaza.
            1. +2
              24 Oktober 2023 22:56
              Quote: Nagant
              ora ana apa-apa. Umumé, saka tembung "pancen". Kajaba, mesthi, kita ngomong bab status Yerusalem, lan ora bab tanah sakubengé.

              Nanging saiki memori sampeyan ilang. Resolusi Dewan Keamanan PBB 2334 diadopsi tanggal 23 Desember 2016. Iku babagan pemukiman Israel ing "wilayah Palestina sing dikuwasani wiwit taun 1967, kalebu Yerusalem Timur." Lan kalebu teks ing ngisor iki:
              Dewan Keamanan... ... negesake maneh yen panyiapan pemukiman Israel ing wilayah Palestina sing dikuwasani wiwit taun 1967, kalebu Yerusalem Timur, iku ilegal lan minangka pelanggaran hukum internasional sing jelas, dadi alangan kritis kanggo nggayuh rong negara. solusi lan tentrem adil, awet lan stabil,
              - Nganyari panjaluke supaya Israel enggal-enggal mungkasi kabeh kegiatan pemukiman ing Wilayah Palestina sing Dikuwasani, kalebu Yerusalem Timur, lan ngurmati kewajiban hukum babagan iki;
              - nandheske yen ora ngenali owah-owahan ing wates 4 Juli 1967, kalebu ing Yerusalem, kajaba sing disepakati nalika negosiasi antarane pihak;
  3. +2
    24 Oktober 2023 18:00
    Aku bakal pitutur marang kowe luwih akeh, dheweke durung mutusake apa sing kudu ditindakake sajrone proses pendhudhukan. Lan misale jek apa sing bakal ditindakake sadurunge pendhudhukan uga ora mung gumantung marang dheweke.

    Luwih becik mikir babagan apa sing kudu ditindakake tinimbang pendhudhukan
    1. 0
      24 Oktober 2023 18:15
      Kutipan saka: parabyd
      Luwih becik mikir babagan apa sing kudu ditindakake tinimbang pendhudhukan

      Salah siji dig ing utawa mbayar mati. hi
  4. -2
    24 Oktober 2023 18:03
    Apa Kremlin mutusake apa sing kudu ditindakake karo wilayah Galicia sawise mardika? Lan ing umum, kita kudu ngeculake dheweke utawa menehi menyang Polandia?
    1. +1
      24 Oktober 2023 18:06
      Kanggo Kutub. Iki "hadiah" bakal menehi wong ngelu kanggo akèh taun, lan bakal dadi piwulang kanggo Western uga. sad
    2. +2
      24 Oktober 2023 18:07
      Mungkin dheweke wis mutusake, nanging nuduhake informasi karo kita dudu bagean saka rencanane.
    3. +2
      24 Oktober 2023 18:07
      Pisanan kita kudu njupuk Galicia, banjur mikir. Yen ora, saiki seneng banget kanggo mbenakake argumentasi sawetara Arestovich babagan apa sing kudu ditindakake karo wong Krimea: sapa sing kudu ngadili, sapa sing bakal ngusir, basa apa sing kudu diwulangake bocah-bocah lan ing ngendi tuwuh rami.
  5. 0
    24 Oktober 2023 18:05
    Kanggo wiwitan, luwih becik ngenggoni)))
  6. +2
    24 Oktober 2023 18:09
    Dheweke wis nggawe ambisi dhewe sing angel banget digayuh, amarga sanajan nyerang Hamas, dheweke ora bakal bisa mungkasi kebangkitan maneh.

    - pakar pracaya, tegese panguwasa Israel.
    Kanggo perusahaan konstruksi, babagan penghasilan, volume kerja gedhe banget. Aku ora bakal kaget yen kontraktor kanggo karya wis ditunjuk ya
  7. 0
    24 Oktober 2023 18:09
    Pancen angel uwal saka macan yen lagi lungguh.
  8. +1
    24 Oktober 2023 18:13
    Iku misale jek sing Israel lan Amerika Serikat sing narik bali senar. Sasarane dudu Jalur Gaza utawa Hizbullah. Dheweke pengin ngobong kabeh Timur Tengah, lan liwat kabeh jagad iki. Kabeh pirembagan bab panelusuran kanggo solusi tentrem lan implementasine iku nggetak. Bakal akeh getih.
    1. 0
      24 Oktober 2023 18:30
      Kutipan: Vladlous
      Dheweke pengin ngobong kabeh Timur Tengah, lan liwat kabeh jagad iki.

      Ing wektu sing padha, wong-wong Yahudi beresiko dibakar.
      1. +1
        24 Oktober 2023 18:37
        Apa jenis wong Yahudi? Yen sing manggon ing Israel lan ora duwe wektu kanggo tekan kapal - ya, yen sing ora manggon ing - ora.
  9. 0
    24 Oktober 2023 18:19
    Ing Israel dhewe, dheweke yakin manawa ide rong negara wis mati lan bakal ngrampungake masalah kasebut.
    Saiki pitakonan ... lan mung ana siji pitakonan, apa sabanjure?
  10. -2
    24 Oktober 2023 18:23
    Mung integrasi, acceptance menyang komposisi.
    1. -1
      24 Oktober 2023 18:44
      Kutipan: 75 Sergey
      Mung integrasi, acceptance menyang komposisi.
      Apa padha digunakake minangka sayuran kanggo Israel? Negara-negara Arab malah ora pengin wong-wong mau, "sedulur-sedulure," lan jelas kenapa - dheweke ora ngerti carane nindakake apa-apa kajaba jihad. Mungkin sampeyan pengin njupuk menyang panggonan sampeyan? Napa dheweke luwih elek (utawa luwih apik - sapa ngerti) Masturbek sing wis direncanakake Rusia kanggo ngimpor?
    2. -1
      25 Oktober 2023 02:08
      Kutipan: 75 Sergey
      Mung integrasi, acceptance menyang komposisi.

      Ora nyata.
      Dheweke ora ngerti carane akur.
  11. -1
    24 Oktober 2023 18:45
    Mungkin manggoni dhisik banjur mutusake?
  12. +1
    25 Oktober 2023 00:38
    Minangka adoh aku elinga, Israel kaping pindho dijupuk bagean pinunjul saka Lurung Gaza lan mbalek maneh. Lan saiki Israel ora duwe cangkang kanggo nyerang; para pamilik wis ngompa kabeh cadangan cangkang menyang Ukraina. Saiki, nalika cangkang anyar lagi dikeling, nalika cangkang dikirim menyang Israel, akeh banyu sing bakal bocor.
    1. -1
      25 Oktober 2023 05:57
      https://aif.ru/politics/world/posledniy_snaryad_izrailyu_dostalis_boepripasy_prednaznachennye_ukraine?from_inject=1

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"