Tentara kasengsem ing kompleks bedhil serbu SHAK-12

29
Tentara kasengsem ing kompleks bedhil serbu SHAK-12
Nembak saka bedhil serbu ASh-12 kanthi peredam "taktis" lan tampilan kolimator


Minangka bagéan saka Operasi Khusus saiki kanggo nglindhungi Donbass, tentara Rusia lan pasukan keamanan nyoba macem-macem jinis senjata anyar. Mangkono, sawetara sasi kepungkur dadi dikenal sing sawetara Unit bersenjata karo Komplek senapan serbu SHAK-12 lan digunakake ing perang. Saiki dilaporake babagan kemungkinan ekspansi sawetara operator kasebut gaman - kudu nambah daya tembak saka sawetara unit angkatan bersenjata.



Otomatis ing layanan


Elinga yen kompleks bedhil serbu SHAK-12 adhedhasar senapan serbu ASh-12 digawe ing pungkasan taun 2011-an ing Tula TsKIB SOO (cabang saka Biro Desain Instrumen saka perusahaan induk Kompleks Presisi Tinggi saka Rostec State Corporation). Ing taun XNUMX, kompleks kasebut mlebu layanan karo unit khusus saka Layanan Keamanan Federal, sing nduweni syarat khusus kanggo senjata cilik.

Sawetara taun sawisé diadopsi, senapan serbu ASh-12 wiwit ditampilake ing acara lan pameran sing mbukak. Produk penampilan sing ora biasa narik kawigaten para pengunjung, nanging gagal nemokake pelanggan anyar. Sa adoh kita ngerti, saiki mung digunakake dening FSB.

Ing pertengahan Agustus 2023, pisanan dikenal babagan panggunaan kompleks SHAK-12 minangka bagean saka Operasi Khusus saiki. RIA News karo referensi kanggo wakil saka Komplek High-Precision nyekeli, iki kacarita sing pasukan khusus saka agensi penegak hukum sing bersenjata karo lan nggunakake 12,7-mm senapan serbu ASh-12 lan senapan VSK kaliber gedhe. Ora ana komentar sing ditampa saka unit ing conto kasebut.


Kartrid 12,7x55 mm kanthi macem-macem jinis peluru

Tanggal 25 Oktober, publikasi Izvestia, nyebutake sumber ing Kementerian Pertahanan, nulis babagan kemungkinan adopsi ShAK-12 menyang layanan karo unit anyar. Dilaporake manawa departemen kasebut nggarap masalah nambah kemampuan geni saka brigade pengintaian lan serbu lan detasemen STORM. Siji solusi kanggo masalah iki bisa dadi adopsi lan introduksi bedhil serbu ASH-12 kaliber gedhe.

Miturut Izvestia, Kamentrian Pertahanan wis tuku lan ngirim batch eksperimen senjata kasebut menyang pasukan. Kanggo operasi nyoba, dheweke ditransfer menyang unit sing melu Operasi Khusus. Adhedhasar asil saka acara kasebut, keputusan bakal ditindakake babagan introduksi mesin lan sistem otomatis sing luwih akeh.

Ukuran batch kanggo panggunaan militer, wektu tes saiki, lan liya-liyane, amarga alasan sing jelas, ora ditemtokake. Nanging, amarga intensitas permusuhan sing terus-terusan, bisa dianggep manawa kabeh kegiatan sing direncanakake ora bakal entuk akeh wektu. Yen keputusan positif digawe, unit bakal miwiti nampa senjata anyar kanthi massal sajrone sawetara wulan sabanjure.

Potensi teknis


Komplek senapan serbu SHAK-12 digawe miturut spesifikasi teknis saka pasukan khusus FSB, lan syarat khusus dileksanakake. Kaping pisanan, pelanggan pengin entuk daya tembak sing tambah lan kemampuan kanggo numpes tenaga kerja kanthi cepet lan andal tanpa perlindungan utawa nganggo waja awak kelas utama. Ing wektu sing padha, ana watesan ing dimensi lan bobot saka sistem, pasukan recoil, etc.


Komponen saka kompleks SHAK-12

Masalah kasebut ditanggulangi kanthi pendekatan terpadu. TsKIB SOO wis dikembangaké ora mung senapan mesin anyar, nanging uga kulawarga amunisi kanggo. Adhedhasar salah sawijining kartrid sing ana, dheweke nggawe amunisi 12,7x55 mm kanthi macem-macem jinis peluru. Peluru subsonik supersonik lan abot, peluru tembus waja, lan kartrid peluru dual kasedhiya.

Senapan serbu ASH-12 dhewe dibangun miturut desain "bullup", amarga gegaman kanthi dawa laras kira-kira. 400-450 mm nduweni dawa total 675 mm (tanpa piranti muzzle). Bobot produk tanpa kartrid lan ngarsane yaiku 5,2 kg. Kanggo nambah ergonomis, gagang mawa lan rel aksesoris standar diwenehake.

Sistem otomatis ASh-12 beroperasi amarga mundur saka tong minyak kanthi stroke cendhak. Ngunci ditindakake kanthi ngowahi bolt. Tingkat teknis geni tekan 750 puteran / min. Kontrol geni ditindakake kanthi pemicu tradisional, uga gendéra safety lan geni sing kapisah sing ana ing sisih loro senjata. Amunisi diwenehake saka majalah sing bisa dicopot kanggo 10 lan 20 puteran.

Kanggo ngatasi macem-macem masalah, ASh-12 bisa dilengkapi karo sawetara piranti muzzle. Komplek kalebu rem moncong rong kamar, uga rong pilihan kanggo silencer. Sing luwih cilik, sing ditunjuk "taktis", digunakake karo kartrid apa wae lan nyedhiyakake swara lampu kilat lan tembakan sing suda. Piranti kaloro ukurane luwih gedhe lan mung digunakake karo kartrij subsonik, sing ngidini nyuda gangguan maksimal.

Mesin kasebut kanthi standar dilengkapi tampilan mbukak kanthi unsur-unsur sing dipasang ing rel Picatinny. Sampeyan bisa dismantle lan nginstal peralatan ndeleng liyane. Iki njamin akurasi tambah, kemampuan kanggo nggunakake ing peteng, etc.


Fitur karakteristik saka ShAK-12 yaiku ngoptimalake karakteristik geni lan nyuda jarak tembak sing efektif kanggo nilai-nilai karakteristik pertempuran serangan. Dadi, kanggo kartrid rong peluru parameter iki mung 100 m. Peluru sing entheng lan abot duwe jarak efektif 200 m, armor-piercing - 300 m.

Teori lan praktek


Minat tentara ing sistem bedhil serbu SHAK-12, kaya sing dilaporake ing pers domestik, cukup dingerteni. Senjata iki digawe ing instruksi lan karo partisipasi pasukan khusus sing wis pengalaman ekstensif kanggo nindakake operasi ing kahanan tartamtu lan karo syarat khusus. Asil kasebut minangka model sing ora biasa, bisa ngrampungake macem-macem misi tempur lan dioptimalake kanggo jinis pertempuran tartamtu.

Kamentrian Pertahanan nganggep ASh-12 minangka senjata mangsa kanggo unit serangan. Intine, rencana nggunakake pengalaman positif saka pasukan khusus FSB, nanging diatur kanggo spesifik karyane. Ora jelas kepiye cara operasi sistem bedhil serbu bisa beda antarane layanan khusus lan tentara. Nanging, cukup cetha yen ShAK-12 bisa uga nuduhake sisih paling apik lan nemokake panggonan ing angkatan bersenjata.

Kanthi tampilan tartamtu lan tampilan teknis, kompleks ShAK-12 nduweni kombinasi khusus saka kemampuan lan karakteristik sing cocog karo tugas utama. Iki gegaman nyedhaki kompak lan entheng, considering kaliber sawijining. Ing wektu sing padha, iku bisa nggebug tenaga nganggo waja awak, break liwat macem-macem alangan, etc. Fitur sing menarik yaiku jarak tembak efektif sing winates. Nanging, ing skenario aplikasi sing dituju, jarak luwih saka 200-300 m mung ora dibutuhake.


Senjata kanthi karakteristik lan kemampuan kasebut minangka kapentingan saka sudut pandang gelut ing lingkungan kutha, nyerang macem-macem bangunan, lsp. Iki ngidini sampeyan cepet lan andal nyerang mungsuh utawa peralatan, uga ngrampungake misi tempur utama.

Nanging, kanggo adopsi lan nggunakake lengkap saka ShAK-12, sawetara masalah penting kudu ditanggulangi. Kaping pisanan, iki minangka cara lan logistik operasi gabungan model anyar lan senjata cilik sing ana minangka bagean saka peralatan pejuang. Utamane, sampeyan kudu nemtokake jumlah ASh-12 sing dibutuhake kanggo unit serangan, apa kudu ditambah karo bedhil serbu AK, carane ngatur pasokan amunisi saka macem-macem garis, lsp.

Yen kabeh masalah kasebut kasil dirampungake, unit tentara bakal entuk lan kanthi efektif nggunakake senjata anyar kanthi karakteristik geni sing luwih apik. Thanks kanggo iki, potensial pertempuran sakabèhé bakal nambah, uga efektifitas operasi sing lagi ditindakake.

Ing evaluasi


Mangkono, Kementerian Pertahanan terus ngembangake sistem senjata pasukan darat lan menehi perhatian gedhe marang senjata cilik. Kamungkinan nggunakake senapan serbu kanthi kemampuan lan karakteristik tartamtu sing digawe ing jaman biyen, nanging durung kasedhiya ing tentara, saiki dianggep.

Minangka kasus karo jinis senjata liyane, kaputusan kanggo nampa Komplek ShAK-12 kanggo layanan bakal digawe adhedhasar asil saka program testing lengkap. Ing wektu sing padha, tentara saiki duwe kesempatan kanggo nyoba senjata ing kahanan pertempuran nyata kanthi kabeh spesifik, kesulitan lan watesan. Tes kasebut ora mung bakal nemtokake kabutuhan model anyar, nanging uga bakal menehi kontribusi kanggo solusi cepet saka tugas Operasi Khusus saiki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

29 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    28 Oktober 2023 05:14
    Sawetara gaman niche sing ora bakal nyebar, kaya bedhil submachine kanggo shooting ing jero banyu. Dheweke katon ana, nanging sampeyan mung bisa ndeleng ing museum utawa ing pameran. Sanajan katon bisa dingerteni, perang apa wae minangka papan uji coba sing apik kanggo ngembangake produksi utawa nutup kanthi lengkap.
  2. +6
    28 Oktober 2023 05:59
    Mesthi, aku "ahli" kentang sofa, nanging ... logis, iku mung cocok kanggo tumindak ing wilayah pedunung lan kanggo nyerang oporniks. Partisi interior bata, yen 7,62x39 njupuk ok, banjur kartrid iki bakal njupuk malah luwih. Lan malah luwih kenthel. Parapet nganti kekandelan tartamtu, kabeh jinis papan perlindungan sing digawe saka kayu lan liya-liyane. Ana mungsuh lurking konco giliran baris komunikasi ... Sampeyan ora bisa njupuk karo AK-74, nanging siji iki mbokmenawa bakal tekan sampeyan liwat lemah. Umumé, kabeh sing ora bisa ditindakake 5,45x39. Lan ya ... kaya sing ditulis ing artikel kasebut, pitakonane - pinten senapan mesin iki dibutuhake kanggo klompok pejuang - regu, peleton ... Inggih, ing lemah sampeyan ngerti luwih apik. Dheweke mesthi bakal ngerti ya
    Arus iki pancen abot, nanging "kaliber mbutuhake pengorbanan." Kaya ing film misuwur -
    1. +4
      28 Oktober 2023 09:40
      Sistem iki, ing kabeh kajaba efek mandeg lan energi saka tembakan bisu, banget rodok olo kanggo bedhil serbu chambered kanggo kartrij bedhil (kayata HK417). Lan ing penetrasi waja, lan ing jarak tembak sing efektif, lan ngontrol geni otomatis, lan bobot bedhil dhewe, lan bobot amunisi. Kamar bedhil kanggo kartrij bedhil universal, lan bisa digunakake minangka penembak jitu ing jarak sing gedhe banget, kanggo nyerang lan nglawan target lapis baja lan nglawan peralatan pelindung pribadi.
      Lan kenapa ana daya mandheg sing gedhe banget ing trenches? Peluru bedhil siji dijamin cukup. Diuji dening perang sing ora kaetung. Lan kenapa, ing perang, poros bisu bakal dipompa mung kaping pindho? Ora ana gunane. Sajrone serangan, cedhak, Val cukup kanggo helm utawa bagean alus saka waja, nanging kelas kalima-enem ora njupuk Val utawa ASh-12. Lan nyerang kanthi gaman bisu minangka ide sing ora bisa dipercaya. Parameter senjata kasebut luwih murah tinimbang sistem konvensional, lan tembakan cedhak isih bisa dirungokake.
      PS ^ Aku ngerti babagan 600 meter saka jarak Exhaust, tokoh marketing, karo lag telung detik, penembak jitu penembak jitu ora ana gunane, IMHO, nomer nyata saka sawetara efektif persis padha karo Val - 100-200 meter, nalika kanggo HK417 600 meter luwih saka nyata.
      1. +1
        28 Oktober 2023 19:31
        Quote: liwat
        Lan kenapa ana daya mandheg sing gedhe banget ing trenches?

        apa yen mungsuh lagi ing tamba? Aku elinga buku anak "Kapten Rip Off" bab Perang Boer, rembugan bab senapan Mauser lan soko mateni lawas, ngendi Boer ngandika yen aku ora perlu kanggo tatu mungsuh, Aku kudu numpes wong.
        1. +2
          28 Oktober 2023 21:13
          Kutipan: Alexander Kochurkov

          apa yen mungsuh lagi ing tamba? Aku elinga buku anak "Kapten Rip Off" bab Perang Boer, rembugan bab senapan Mauser lan soko mateni lawas, ngendi Boer ngandika yen aku ora perlu kanggo tatu mungsuh, Aku kudu numpes wong.
          Kushnupup 12 gauge - Turki tenan ... sad
          Titik ing kaliber lan daya mandeg jacana ing jarak cendhak. Sampeyan bisa miwiti mbantah babagan jarak sing luwih dawa - banjur sampeyan bisa nggunakake rifling ing tong minyak lan peluru.
          Sampeyan bisa nggunakake majalah drum, ana Rel Picatinny...
          prajurit
          1. 0
            29 Oktober 2023 12:19
            Saiga karo shooting bledosan, ateges.
  3. ANB
    0
    28 Oktober 2023 06:38
    Yen padha miwiti nggunakake massal, Ukrainians bakal lolong bab inhumanity. Barang pembunuh ora preduli menyang ngendi wae.
    1. -2
      28 Oktober 2023 11:55
      Kutipan saka ANB
      Barang pembunuh ora preduli menyang ngendi wae.
      Ora! Ing kartrid ora 12.7 kanggo senapan mesin, ana 12.7x55 - lethality iku andhap asor.
      1. +2
        28 Oktober 2023 15:53
        Iku bolongan 12cm ing awak tenan andhap asor, lan peluru ora bakal langsung, iku bakal flatten metu lan wiwit nguripake liwat nalika kenek tangan lan bakal nyuwek. Apa kaliber sing ora sopan kanggo wong? Dhiameter sirah manungsa?
        1. +7
          28 Oktober 2023 20:25
          Kutipan saka sifgame
          Apa bolongan 12cm ing awak pancen andhap asor?
          Sampeyan entuk 12 cm saka ngendi? 12.7 mung luwih saka 1 sentimeter.
          Kutipan saka sifgame
          Apa kaliber sing ora sopan kanggo wong?
          Padha 12.7, nanging ora 12.7x55, nanging 12.7x108. Energi peluru saka 12.7x55 punika 2500-3650 J, lan sing saka 12.7x108 punika 17042-18520 J. Aran prabédan, lagi ngomong. Kanggo mbandhingake: kartrid bedhil mesin 5.45x39 (saka AK-74M) bisa ngirim nganti 1143-1528 J menyang "klien", lan kartrid bedhil 7.62x54 - 2530...4151 J.
        2. 0
          29 Oktober 2023 12:20
          yen wis 12.7 cm, iku wis howitzer a.
        3. 0
          29 Oktober 2023 15:49
          12cm utawa 12mm beda banget, 12cm yaiku 120mm!
          1. +5
            6. november 2023 15:34
            Sing jelas wonge luput koma, kowe pinter kene.
      2. 0
        30 Oktober 2023 10:53
        Pitakonan iku beda. Kabeh waja awak sing saiki digunakake ing Angkatan Bersenjata Ukraina wis tikel nol. Malah kelas 5 ora bakal tahan peluru 12,7 mm. Senapan mesin khusus lan khusus kanggo kelompok serangan sing nyerang benteng utawa bangunan mungsuh. Aku mikir ShAK-12 bakal nembus tembok bata tipis.
        1. 0
          30 Oktober 2023 21:58
          Kutipan saka PROXOR
          Kabeh waja awak sing saiki digunakake ing Angkatan Bersenjata Ukraina wis tikel nol.
          Kok dumadakan? Kartrid bedhil biasa duwe energi luwih akeh lan jarak tembak sing luwih dawa. Kauntungan utama yaiku lethality sing layak kanggo versi subsonik (kanggo shooting bisu).
  4. + 11
    28 Oktober 2023 07:02
    kanggo kartrid rong peluru parameter iki mung 100 m. Peluru sing entheng lan abot duwe jarak efektif 200 m, armor-piercing - 300 m.
    Jarak tembak sing efektif ditrapake kanggo pertempuran cedhak, kayata bedhil submachine. Nanging dina iki ana pesawat serang sing gelut ing trenches sing jarake pancen 100-200 m "ing ndhuwur atap", lan sesuk bakal dadi 400 m. Apa sampeyan uga kudu nggawa AK utawa duwe "konvoi" ”? Mulane, senjata iki luwih cocok kanggo pasukan khusus saka lembaga penegak hukum, sing kudu bisa ing wilayah pedunung lan ing jarak cendhak.
    1. +1
      29 Oktober 2023 12:22
      Kayane ya, kanggo spesialis, nanging banjur bam, sampeyan kudu nyuda wong akeh kanthi senapan Kalash ing 500 meter.
      Lan padha bisa, nanging sampeyan, ora dadi luwih.
      Mung yen regu digawe ing ngendi padha pindhah ing ngarep karo iki, lan konco karo senjata conventional.
      1. 0
        30 Oktober 2023 10:54
        Easel CORD becik kanggo iki. Aja nulis omong kosong. Malah PCM banget efektif ing 500m.
      2. -1
        30 Oktober 2023 22:38
        Jeksa Agung bisa ngetokake iki wis ditanggulangi ing Wehrmacht - departemen iku senapan mesin lan pengawal lan abdi. Apa ngalangi 11 wong duwe bedhil mesin, 4 serangan lan 6 bedhil mesin normal?
  5. +1
    28 Oktober 2023 09:02
    Logika aneh. Senjata kasebut mesthi ora universal. Iku ndadekake liyane pangertèn kanggo bisa karo bobot saka peluru lan bobot saka mesiu ing 7,62 × 39 kaliber.
    1. -2
      29 Oktober 2023 12:23
      14.5 wis lengkap, lan ora liya! Minimal 30 babak lan tingkat 600 babak saben menit.
      Lan kanthi mundur bisa mabur, ndhelikake saka geni bali. Sing, bakal ana maneuverability.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. +6
    28 Oktober 2023 09:58
    ...nyuda jarak tembak efektif kanggo nilai khas kanggo pertempuran serangan. Dadi, kanggo kartrid rong peluru parameter iki mung 100 m. Peluru entheng lan abot duwe sawetara efektif 200 m, sawetara waja-tindik - 300 m.
    Amunisi - saka majalah sing bisa dicopot kanggo 10 lan 20 babak.

    Senjata kanthi ciri kasebut opo lan kemungkinan kapentingan belay saka sudut pandang gelut ing lingkungan kutha belay , storming macem-macem bangunan belay lan liya-liyane.


    Iku taun kapindho SVO.
    Kanggo sapa SVO, lan sapa sing ditresnani ibu!


    "...komunikasi karo penembak jitu saka limang unit sing duwe telung lembaga penegak hukum sing beda-beda, ing salah sijine, adhedhasar asil tes tembak awal, ora ana sing gelem ngamanake senjata iki.
    Ing obrolan karo salah sijine penembak jitu saka TsSN FSB saka Federasi Rusia, sing luwih saka 10 taun kepungkur melu langsung ing pangembangan spesifikasi taktis lan teknis kanggo bedhil, dheweke ngakoni - "kita mbayangno asil pungkasan kanthi beda. .”
    ... shooting saka Exhaust karo STs-130 PT 2 cartridges, aku nampa 5 punctures lemah saka primer kanggo 15 dijupuk....
    ....nalika nembak kartrid PT lan PT 2, kita entuk asil sing stabil kanthi akurasi kanthi diameter 5-7 cm saben 100 m kanggo patang tembakan. Ing wektu sing padha, asring banget (kanthi total, kita nembak luwih saka 60 tembakan saka rong bedhil sajrone sawetara lelungan) lan kanggo penembak sing beda-beda, nalika nyoba nambah tembakan kaping lima ing grup kasebut, ditembak limang sentimeter, kabeh beda. pituduh."
    https://www.kalashnikov.ru/spetsificheskij-vyhlop-12-7-mm-vintovka-vks-vyhlop/
    "Nyatane, iki ora luwih saka senapan serbu ASH-10, sing dikembangake luwih saka 12 taun kepungkur, disedhiyakake kanggo kartrij khusus 12,7x55. Ing siji, katon minangka asil saka transformasi "Exhaust" sing kondhang. bedhil (pirsani artikel "Knalpot Spesifik" ing "Kalashnikov" No. 9/2014) dadi senjata otomatis. Iki persis path remaking sing digawe sawetara model pisanan saka senjata otomatis manual mèlu 100 taun kepungkur. Nanging, ing "Produk anyar" dhewe digawe nggunakake teknologi kuna lan nalika mriksa luwih cedhak ora nuduhake apa-apa bab produk digawe ing abad 21st.
    ...... panggunaan skema "bulpup" nggawe ASh-12 ora cocog kanggo digunakake ing papan sing sempit (sing mesthine dimaksudake) amarga ora bisa ngolah sudhut "kiwa" kanthi aman, lan skema otomatisasi rahasia. minangka stroke tong minyak cendhak, sing ing kasus iki, digunakake kanthi paksa lan ora menehi kaluwihan dibandhingake karo stopkontak gas.
    Transformasi ASh-12 dadi ShAK-12, yen ora ana bedane sing signifikan, misale jek minangka upaya kanggo "refresh" produk basi kanthi singkatan anyar, supaya dadi produk saka "dekade kerja tanpa kesel" liyane. lan tumindak sing ngarahake nyebarake royalti. Ing wektu sing padha, ShAK-12 durung nate diuji kanthi mandiri.
    Umumé, saka sudut pandangku, ASH-12/SHAK-12 minangka conto nyata saka degradasi sekolah senjata domestik, sing saiki cenderung ngganti fungsi sing dibutuhake lan efektifitas pertempuran nyata kanthi asline murah.
    PS Elinga yen Wikipedia ngapusi nalika nyatakake "suplai ASh-12 kanggo pasukan." Sampel iki nglumpukake bledug kanthi jumlah cilik ing pojok ruangan senjata pasukan khusus FSB.

    https://www.kalashnikov.ru/chudesnoe-prevrashhenie-avtomat-shak-12/

    "...komunikasi karo penembak jitu saka limang unit sing duwe telung lembaga penegak hukum sing beda-beda, ing salah sijine, adhedhasar asil tes tembak awal, ora ana sing gelem ngamanake senjata iki.
    Ing obrolan karo salah sijine penembak jitu saka TsSN FSB saka Federasi Rusia, sing luwih saka 10 taun kepungkur melu langsung ing pangembangan spesifikasi taktis lan teknis kanggo bedhil, dheweke ngakoni - "kita mbayangno asil pungkasan kanthi beda. .”
    ... shooting saka Exhaust karo STs-130 PT 2 cartridges, aku nampa 5 punctures lemah saka primer kanggo 15 dijupuk....
    ....nalika nembak kartrid PT lan PT 2, kita entuk asil sing stabil kanthi akurasi kanthi diameter 5-7 cm saben 100 m kanggo patang tembakan. Ing wektu sing padha, asring banget (kanthi total, kita nembak luwih saka 60 tembakan saka rong bedhil sajrone sawetara lelungan) lan kanggo penembak sing beda-beda, nalika nyoba nambah tembakan kaping lima ing grup kasebut, ditembak limang sentimeter, kabeh beda. pituduh."

    https://www.kalashnikov.ru/spetsificheskij-vyhlop-12-7-mm-vintovka-vks-vyhlop/
  8. +3
    28 Oktober 2023 10:26
    Ana foto sing luwih apik)
  9. -1
    28 Oktober 2023 11:03
    Penasaran senjata sing ora ana gunane. ombenan Penasaran sapa sing nyurung kabeh peluru sing ora ana gunane - kaya PP-2000, PPK-20 lan liya-liyane - menyang pasukan.
  10. +4
    28 Oktober 2023 18:55
    Iku senjata aneh, lan pisanan kabeh, iki ditrapake kanggo kartrij, kang sacoro prakteke ora ono kanggo njaluk, yen ana.....
    Senjata iki adhedhasar (aku mikir) kesempatan kanggo entuk energi maksimal ing versi peluru subsonik, sing ora ngrusak tulang selangka penembake :-)))).
    Pitakonan muncul, kenapa ora njupuk sawetara kaliber mburu kanthi laras bedhil minangka basis? Apa sing paling umum ana ing kana? 12 utawa 20 gauge? uga, apa iku adhedhasar, yen soko dadi salah, peluru standar wis entek, supaya sawetara saka cartridges mburu cepet-cepet kanggo tanpa wates lan nemokake iku luwih utawa kurang tugas nyata, lan ora Fantastic 12,7x55 mm cartridges, kang sampeyan mesthi ora bakal nemokake ing ngendi wae. Kajaba iku, ing gauge 12 sampeyan bisa nggawe granat lan liya-liyane.
    Mergo iki.
    (P.S. pendapat ahli kursi.)
  11. +1
    28 Oktober 2023 20:14
    Iku misale jek sing 5-cartridge tradisional, malah ing versi BS, godhong akeh sing dikarepake ing kahanan confrontation karo mungsuh ing peralatan modern. Aku mangu-mangu yen 7.62x39 bakal bisa mbenerake kahanan kasebut. Ing wektu sing padha, mungsuh potensial wis duwe senjata ing 6.8x51. Nanging kartrid senapan mesin 12mm sing diprodhuksi massal bisa uga ekstrem liyane.
  12. +2
    29 Oktober 2023 03:25
    Sing dadi silencer taktik, iki DTKP XNUMXT, ketoke. Sing nomer loro, sing digedhekake, isih durung jelas apa jenis sumber daya membran yen iki bener.
    Umumé, iku bener iku sawetara jenis senjata niche, menarik, nanging orane katrangan ora tanggung cetha.
  13. 0
    30 Oktober 2023 04:16
    Aku isih ora ngerti kenapa dibutuhake.. Ora ana ciri, ora ana teori aplikasi..
  14. 0
    9. november 2023 16:23
    Yen kita ngomong bab kaslametané pejuang kita ing detasemen serbu cedhak Avdeevka utawa Kupyansk, supaya wong-wong mau diwenehi ing paling soko sing bisa defend piyambak. SHAK-12 uga bakal dadi sawetara solusi. Kakurangan, mesthi, bakal dadi massa gedhe lan dimensi kartrid, sing bakal nyuda ukuran amunisi portabel.
    Ing wektu sing padha, cara liya kanggo nambah daya tempur pejuang: RPK ing 7,62x54, varian AK ing 7,62x51, lan pungkasane diluncurake ing produksi kartrij impuls dhuwur Soviet 6x49 lan senjata kanggo iku, uga wis dikembangake.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"