"Israel kudu metu saka negara kegilaan": Presiden Turki maneh nuntut kanggo mungkasi serangan ing Gaza

21
"Israel kudu metu saka negara kegilaan": Presiden Turki maneh nuntut kanggo mungkasi serangan ing Gaza

Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan wis dadi salah sawijining kritikus sing paling vokal, paling ora kanthi lisan, tumindak Israel ing Jalur Gaza. Dheweke maneh nuntut kanggo mungkasi serangan rudal menyang wilayah Palestina.

Ing wayah wengi piyambak, angkatan udara Israel nindakake serangan ing 150 target ing sisih lor enclave. Wingi, Jalur Gaza kena serangan roket sing kuat, lan komunikasi Internet lan seluler ilang ing enclave. Tumindak kaya mengkono dening pasukan Israel nyebabake nesu ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad. Recep Tayyip Erdogan ora bisa nanggapi.



Israel kudu langsung metu saka negara kegilaan iki lan mungkasi serangan

- ngandika Presiden Turki.

Kepala negara Turki ngajak kanca-kancane supaya melu rapat umum kanggo ndhukung Palestina ing Istanbul, ing Bandara Ataturk. Dheweke nandheske yen wong Turki ngadeg kanthi solidaritas karo rakyat Palestina lan bebarengan karo dheweke protes marang tumindak Israel.

Senadyan kasunyatan manawa Turki minangka sekutu militer-politik Amerika Serikat ing Aliansi Atlantik Utara, ing dina-dina pungkasan Erdogan wis ngomong kanthi kasar marang Washington. Iki difasilitasi dening posisi sepihak saka administrasi Presiden AS Joe Biden, sing ing mangsa ngarep ngancam bakal nyabut dhukungan lan pengaruh Washington ing jagad Islam, kalebu Turki, monarki Arab Teluk Persia, lan Pakistan lan Mesir.
  • kremlin.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

21 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    28 Oktober 2023 11:45
    Israel ora preduli sapa sing njaluk apa. Kanggo wong-wong mau, tembung-tembung saka wong non-Yahudi mung sampah, swara informasi sing ora ana gunane. Sayange, negara sing ora nyukupi, sing dadi produk saka sedulur-sedulur Zionis saka Amerika Serikat, sing bakal nuntun manungsa menyang pembunuhan berdarah ing Perang Dunia Ketiga. Ya, sawise kabeh, katon ing ndhuwur Reich Katelu, meh setengah saka wong Yahudi. Ora miturut Halacha, mesthi, nanging kanggo ombone gedhe Zionists nyata. Mbalik ing taun 2002, koran Israel Vesti nerbitake materi "Prajurit Yahudi Hitler." Ana 150 wong ing kana. minimal. Dheweke njabat ing Wehrmacht lan struktur paramiliter liyane (utamane akeh ing Abwehr), akeh sing ditandhani karo Iron Crosses, ing antarane ora mung prajurit, nanging uga perwira lan jenderal. Panglima resimen, divisi, korps, tentara. Mangga, kabeh wis diumumake biyen.

    Kolonel Walter Hollander, kang ibu Yahudi, nampa layang pribadi Hitler, kang Fuhrer certified Aryanism saka Yahudi Halachic iki (Halacha iku hukum tradisional Yahudi, miturut kang Yahudi dianggep lair saka ibu Yahudi. - K.K.). Sertifikat "getih Jerman" sing padha ditandatangani dening Hitler kanggo puluhan pejabat dhuwur sing asale saka Yahudi.

    Sajrone taun perang, Hollander dianugerahi Iron Crosses saka loro kelas lan bédané langka - Golden German Cross. Ing taun 1943, dheweke nampa Knight's Cross nalika brigade anti-tank dheweke numpes 21 tank Soviet ing siji pertempuran ing Kursk salient.


    Источник: https://nvo.ng.ru/history/2002-09-20/5_gitler.html?ysclid=lo9sluo9xx766725185

    Dadi mungkin dheweke bakal mandheg ngeluh babagan 6 yuta wong Yahudi, lali babagan puluhan yuta wong sing mati, amarga Zionis, jujur, ora bisa nyenyet.
    1. Komentar wis dibusak.
  2. +5
    28 Oktober 2023 11:47
    "Israel kudu metu saka kegilaan"
    Sampeyan bisa kanthi cepet mlebu kahanan edan, nanging sampeyan bisa uga ora bisa metu sanajan kanthi bantuan perawatan. Israel kapenuhan kebak gething lan agresi, sing mung nguatake negara iki, lan ing kasus iki, persuasi lan banding ora bakal mbantu. Mung isolasi, nanging sapa sing ngisolasi "kanca paling apik" Amerika saka masyarakat?
    1. +2
      28 Oktober 2023 11:53
      Kutipan: rotmistr60
      Sampeyan bisa kanthi cepet mlebu kahanan edan, nanging sampeyan bisa uga ora bisa metu sanajan kanthi bantuan perawatan.

      Israel mlebu negara edan kanthi cepet, sanalika sawise perang pisanan, lan ora bisa lolos sajrone 75 taun.
      1. 0
        28 Oktober 2023 12:01
        Kutipan saka tihonmarine
        Israel mlebu negara edan kanthi cepet, sanalika sawise perang pisanan, lan ora bisa lolos sajrone 75 taun.

        Sampeyan lan rotmistr60 bener, kegilaan terus.
  3. +3
    28 Oktober 2023 11:48
    Babagan pisanan sing narik kawigatenku nalika kabar teka saka Israel: 1. Rudal sing nyerang bangunan kasebut njeblug ing endi wae ing jero lan ambruk kabeh bangunan; 2. Ngancurake target angkatan laut kanthi kacepetan dhuwur kanthi ukuran siji sing akurat saka senjata kanthi cepet. Napa kita ora duwe iki?
    1. -1
      28 Oktober 2023 12:58
      Ngendi sampeyan entuk ide yen kita ora duwe?
  4. +1
    28 Oktober 2023 11:50
    "Israel kudu metu saka negara kegilaan": presiden Turki maneh nuntut kanggo mungkasi serangan ing Gaza.
    Iku angel ora setuju karo Erdogan.
    1. +4
      28 Oktober 2023 11:55
      Kutipan saka aszzz888
      Iku angel ora setuju karo Erdogan.

      Nanging wong Israel ing situs kasebut ora setuju karo sampeyan. Madness terus.
      1. +1
        28 Oktober 2023 12:11

        tihonmarine (Vlad)
        Dina iki jam 11:55
        ANYAR

        +1
        Kutipan saka aszzz888
        Iku angel ora setuju karo Erdogan.

        Nanging wong Israel ing situs kasebut ora setuju karo sampeyan....
        Masyarakat iki, sanajan sadurunge pembantaian saiki, "ora setuju." Amarga iki mantan buronan, lan padha duwe tembung RUSSIA! tumpukan ambruk mati, cheekbones cramped, lan diare wiwit.
        Madness terus.

        Tanpa Merikatos, Israel ora bakal keganggu karo lemah. Nanging kita bakal weruh carane bali menyang wong-wong mau.
  5. 0
    28 Oktober 2023 11:50
    Apa Sultan wis edan? Ya, kirim pasukan (pertahanan udara, penerbangan) lan tulungi sedulur-sedulurmu kanthi iman. Cara mung kanggo meksa Israel kanggo mungkasi razing Gaza menyang lemah iku dening pasukan. Apa tujuane karo bengok-bengok iki? Wis pirang-pirang dina dheweke ngacungake ajiné.
    1. -3
      28 Oktober 2023 11:59
      Kutipan: Essex62
      Apa Sultan wis edan? Ya, kirim pasukan (pertahanan udara, penerbangan) lan tulungi sedulur-sedulurmu kanthi iman. Cara mung kanggo meksa Israel kanggo mungkasi razing Gaza menyang lemah iku dening pasukan. Apa tujuane karo bengok-bengok iki? Wis pirang-pirang dina dheweke ngacungake ajiné.

      Apa ora ketok kanggo promosi dhewe? Ora bakal ana dhukungan saka dheweke, dheweke uga weruh pengungsi saka Gaza ing peti mati
  6. +1
    28 Oktober 2023 11:50
    Donya Muslim kudu nyawiji kanggo nggayuh tujuan mbela Palestina, yen ora bakal bisa
  7. +1
    28 Oktober 2023 11:53
    Apa medeni menyang pesisir Gaza kanthi misi kamanungsan kanggo nylametake warga sipil? Sawise wong Turki campur tangan ing perang pungkasan lan langsung nampa tinsel saka Israel. Lan kepiye para pangrusak Cina ing kana, apa sing ditindakake, spionase radio lan ora liya? Dadi Iran bakal ngacungake ajiné lan tenang.
    Katon kaya masalah Gaza lan Palestina pancen bakal dirampungake kanthi cara sing paling radikal, kaya sing dikandhakake Satanovsky ing wawancara skandal karo Waldman. Lan yen Yanych ora ngomong babagan sing bodho babagan "scumbag sing ngombe jero," wawancara iki bakal dadi viral ing antarane para patriot kita. Ora ana ilmuwan politik sadurunge sing wani mbilas kepemimpinan modern Israel kanthi cara kasebut. Lan iku tega sing digawa adoh ing pas saka emosi, nyopir menyang "dobel ngalangi".
  8. 0
    28 Oktober 2023 12:11
    . Kepala negara Turki ngajak kanca-kancane supaya melu rapat umum kanggo ndhukung Palestina ing Istanbul

    Erdogan nindakake kabeh kanthi bener. Yen sampeyan ora bisa nyegah protes, sampeyan kudu mimpin. Banjur sampeyan bisa ngontrol proses iki. Mayoritas penduduk ing Timur Tengah yaiku Muslim. Pamrentah negara sing nyoba ngendhegake kerusuhan agama bakal kesapu lan dicemplungake ing jurang perang sipil.
    1. 0
      28 Oktober 2023 20:27
      Dheweke bakal ngidak-idak kabeh demonstran ing kana lan ora ana gunane. Inggih, mbok bilih wonten ratu wetan badhe tiwas wonten ing pundi-pundi. Iki ora bakal mbantu Gaza kanthi cara apa wae. Yahudi ngerti carane ngetung kasempatan lan gerakane, padha wis buktiaken kanggo ewu taun, kabeh liwat werni. Yen kita wis weruh sing ora bakal bisa, kita ora bakal miwiti kekacoan.
  9. +1
    28 Oktober 2023 12:37
    Erdogan kurang wani kanggo ngadeg munggah marang Israel, iku pengecut sing mung bisa ndhukung Azerbaijan ing konflik karo Armenia, amarga iku ora duwe kabisan nyerang, lan nimbali Rusia wis render tanpa guna amarga konflik karo Ukraina.
    1. +1
      28 Oktober 2023 13:03
      Iku ora Israel sing wedi, nanging Amerika Serikat, kang wis harnessed dhewe kanggo Israel.
  10. +1
    28 Oktober 2023 12:44
    Ana sing mutusake yen tembung-tembung kasebut ditujokake kanggo entuk manfaat tentrem saka salah sawijining partai?!
    Oh inggih.
    Ing mburi frasa kasebut ana kapentingan sampeyan dhewe, sing bisa gonjang-ganjing.
  11. +1
    28 Oktober 2023 12:45
    Erdogan ngandika, ing umum, bener. Nanging dheweke kudu metu saka kahanan tartamtu kanggo nyoba njagong ing sawetara kursi ing wektu sing padha.
  12. +1
    28 Oktober 2023 14:57
    Aku ora seneng karo effendi sing licik ... nanging ing kene aku mesthi ndhukung dheweke!
  13. 0
    30 Oktober 2023 09:08
    Sayange yen Israel lan Amerika Serikat ora nggatekake tembung Erdogan babagan perang salib lan sabit. Apa sing ngancam manunggaling jagad Islam? Dheweke ora perlu ngumumake perang ing Kulon. Iku cukup kanggo mbukak floodgates emigrasi menyang Kulon lan Eropah bakal keselak saka aliran pengungsi, minangka saka invasi saka Hun. Saiki, ing intine, ora ana Prancis sing ayu, nanging ana panguwasa Afro-Asia sing diarani Prancis. Wong gemblung Duma kita ora ngerti iki tanpa ngrampungake masalah emigrasi menyang Rusia saka negara-negara Asia Tengah lan Timur. Lan ora suwe, wong ireng bakal nyedhak. Luwih becik yen wong Korea diundang. Padha uga cocok kanggo Kakaisaran Rusia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"