Pentagon bakal miwiti pangembangan bom termonuklir strategis B61 Mod 13

5
Pentagon bakal miwiti pangembangan bom termonuklir strategis B61 Mod 13
Model bom aerial B61 Mod 12


Pentagon kanthi radikal ngowahi rencana kanggo pangembangan nuklir gaman. Supaya cepet rearm perang strategis penerbangan lan entuk kemampuan sing dikarepake, diputusake kanggo miwiti pangembangan modifikasi anyar saka bom termonuklir B61 sing ana. Mod 13 versi produk bakal dibangun adhedhasar versi B61 sing wis ana, sing nduweni kualitas sing dibutuhake.



rencana anyar


Ing 2017, ing tengah-tengah karya pangembangan bom B61 Mod 12, Administrasi Keamanan Nuklir Nasional AS (NNSA) ngumumake rencana umum kanggo pangembangan senjata nuklir taktis lan strategis kanggo Angkatan Udara. Sajrone rong dekade sabanjure, direncanakake kanggo njaga arsenal sing ana kanthi owah-owahan tartamtu yen perlu. Ing taun 2037, dheweke bakal miwiti ngembangake modifikasi bom B61 anyar. Ing 2050, produk B61 Mod 13 mesthine mlebu layanan.

Rencana kasebut tetep sah nganti saiki, nanging tanggal 27 Oktober, Pentagon resmi ngumumake adopsi rencana anyar. Kacarita ing sasi pungkasan, para ahli saka departemen militer lan NNSA wis nyinaoni kahanan lan skenario saiki kanggo pangembangan sing bisa ditindakake, lan uga nggoleki cara kanggo ngembangake senjata nuklir.

Kanggo nanggepi owah-owahan ing kahanan militer-politik lan munculé ancaman anyar, diputusake kanggo nyepetake proses ngembangake senjata nuklir. Pangembangan bom sabanjure kulawarga B61 ora bakal ditundha nganti pungkasan dekade sabanjure. Proyek Mod 13 bakal diluncurake ing mangsa ngarep.


B61 salah siji saka modifikasi pisanan ing wangun disassembled. Silinder perak sing cedhak karo sirah awak yaiku hulu ledak nuklir

Ing woro-woro resmi nganyari rencana, Pentagon nyedhiyakake sawetara data teknis lan taktis. Utamane, kacarita bom B61-13 sing janjeni bakal nambah lan nggedhekake kemampuan tempur penerbangan strategis, nanging ora bakal nambah ukuran arsenal - lan ora bakal nambah biaya produksi lan pangopènan.

Kacarita, NNSA lan Kementerian Pertahanan siap miwiti pangembangan modifikasi senjata nuklir pesawat ing mangsa ngarep. Nanging, nasib proposal iki lan rancangan sabanjure tetep nganti Kongres. Kanggo miwiti pembangunan, perlu diwenehi ijin saka legislator lan pendanaan sing cocog. Biaya proyek kasebut diusulake kanggo kalebu ing anggaran kanggo taun fiskal anyar 2024, sing durung diadopsi.

Kemungkinan katon


Kabeh rincian spesifikasi teknis kanggo bom aerial sing janjeni ora dingerteni. Nanging, publikasi resmi anyar mbukak gagasan utama proyek anyar lan ngidini kita nggawe asumsi utawa kesimpulan. Umumé, kita ngomong babagan nggunakake metode pangembangan, solusi lan komponen sing wis kabukten - kaya kasus karo sawetara modifikasi produk B61 sadurunge.

Bom B61-13 anyar bakal dikembangake kanthi basis amunisi B61 ​​Mod 7 sing ana ing layanan. Bom Mod 7 bakal didandani, dibangun maneh lan dilengkapi maneh miturut desain Mod 13 modern.


Tes penerbangan produk B61-12

Perlu dicathet yen B61-7 digawe kanthi cara sing padha - ing wiwitan taun wolung puluhan lan nineties, produk kasebut dibangun maneh saka B61 Mod 1 sing kasedhiya. Kajaba iku, ora kaya bom kulawarga liyane, dipanggonke minangka a gegaman strategis.

Laporan Pentagon nuduhake manawa ora bakal ana owah-owahan radikal ing desain asline. Ketoke, versi anyar saka bom bakal nahan awak elongated, streamlined karo unit buntut lan rudders. Eksternal lan ukurane, B61-13 ora beda karo B61-12 sing mentas diadopsi. Dawane sing terakhir tekan 3,6 m, diameter - 330 mm. Bobot - paling sethithik 300-400 kg.

Sampeyan kudu samesthine yen B61-13 bakal nggunakake warhead saka B61-7, tanpa modifikasi utawa minimal. Miturut data sing dikenal, modifikasi Mod 1 lan Mod 2 nggunakake muatan termonuklir umum kanthi daya sing bisa diatur: ana papat instalasi kanthi output saka 10 kt nganti 340 kt. Kemungkinan sekring karo kontak lan mode detonasi dhuwur bakal tetep. Ing wektu sing padha, kontrol modern, proteksi, lan liya-liyane, sing dipinjam saka produk Mod 12, bakal diinstal.

Salah sawijining tujuan utama proyek kasebut yaiku nambah akurasi target. Kapabilitas sing cocog bakal ditransfer saka proyek B61-12 sing ana. Miturut data sing dikenal, sing terakhir dilengkapi karo peralatan navigasi satelit lan inersia, uga rudders. Nggunakake sarana kasebut, bom bisa nyetel lintasan tiba, nyuda kemungkinan miss.


Asor saka goal latihan

B61-7 minangka amunisi strategis lan saiki mung digawa nganggo bom jarak jauh B-2A. Bom anyar, ing cahya saka wektu samesthine saka katon lan introduksi, uga bakal bisa digunakake dening pesawat B-21 generasi sabanjuré. Ora ana ekspansi luwih akeh saka pamicara sing dikarepake.

Tantangan lan Kesempatan


Umumé, ora angel ngerti sebabe Pentagon wis ngowahi rencana kanggo pangembangan senjata nuklir lan bakal ngluncurake proyek anyar, lan sanalika bisa. Kaping pisanan, kita ngomong babagan modernisasi sakabèhé arsenal nuklir minangka bagéan saka program lan rencana sing luwih gedhe. Negara pasukan nuklir strategis lan taktis AS wis suwe dadi topik kritik, lan meh kabeh proyek sing njanjeni nduweni nilai tartamtu ing konteks iki.

Proyek B61 Mod 13 bakal ngidini Pentagon nyimpen dhuwit. Iki ngusulake desain ulang salah sawijining bom B61 sing ana, ngganti sawetara piranti lan entuk kapabilitas anyar. Pendekatan iki wis bola-bali digunakake kanggo nggawe conto anyar saka kulawarga B61, contone, ing proyek Mod paling anyar 12. Saiki bakal digunakake ing proyek B61-13. Kanthi kabeh iki, owah-owahan ing desain asli bakal diwatesi, sing bakal ngidini sampeyan entuk kabeh asil tanpa nambah biaya sing signifikan.

Cetha yen Pentagon ngrancang ora mung nganyari arsenal lan ngirit dhuwit. Penampilan produk B61-13 sing diusulake nuduhake manawa salah sawijining tujuan utama proyek kasebut yaiku nambah kualitas tempur bom udara. Iki bakal ditindakake liwat sistem kontrol standar, sing bakal dadi prabédan utama antarane Mod 13 sing janjeni lan basis B61-7. Temenan, QUO ora luwih saka meter utawa puluhan meter bakal nggawe luwih lengkap nggunakake potensial hulu ledak 10-340 kt.


Yen kasil rampung, proyek B61-13 bisa nduwe pengaruh gedhe marang pangembangan senjata bom strategis Angkatan Udara AS. Saiki, penerbangan strategis mung duwe rong amunisi termonuklir - bom B61-7 kanthi 340 kt lan B83-1 kanthi ngasilake maksimal 1,2 Mt. Kebutuhan kanggo sing terakhir wis suwe kontroversial, nanging B61 ​​Mod 13 sing cukup kuat lan akurat bisa dadi panggantos lengkap, uga luwih efisien lan luwih gampang dioperasi.

Masa depan sing ora mesthi


Mangkono, Pentagon pengin miwiti ngembangake senjata termonuklir sabanjure kanggo penerbangan strategis lan saiki ngenteni ijin saka Kongres. Kanthi bantuan bom termonuklir sing dipandu anyar B61 Mod 13, departemen militer bakal ngrampungake sawetara masalah saka macem-macem jinis lan entuk kapabilitas anyar. Ing wektu sing padha, ngarepake tabungan tartamtu lan keuntungan liyane. Nanging, kabeh iki isih mung rencana, implementasine mbutuhake wektu lan dhuwit.

Pakaryan ing B61-13 bisa rampung sajrone sawetara taun sabanjure, lan ing pungkasan dekade bom iki bakal ngrampungake kabeh tugas sing ditugasake kanggo nglengkapi lan modernisasi arsenal. Sampeyan kudu eling yen kamungkinan ngleksanakake kabeh rencana ing wektu sing cukup lan tanpa biaya sing gedhe banget tetep dadi pitakonan. Kajaba iku, ora dingerteni kepiye kahanan ing jagad iki, lan apa B61 Mod 13 bakal nyukupi syarat pelanggan lan tugas sing dikarepake nalika teka ing unit kasebut.
  • Ryabov Kirill
  • Departemen Pertahanan AS, Administrasi Keamanan Nuklir Nasional AS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    31 Oktober 2023
    Mangkono, Pentagon pengin miwiti ngembangake senjata termonuklir sabanjure kanggo penerbangan strategis lan saiki ngenteni ijin saka Kongres.

    Mangkono, Pentagon ora ngganti rencana kanggo nggayuh dominasi ing jagad iki liwat ancaman pemerasan lan nuklir.
    Yagene dheweke nindakake iki? Prasaja...Donya wiwit weruh akibat saka hubungan sing cedhak karo Washington. Dheweke ora duwe kanca utawa sekutu. Dheweke duwe vassal sing gumantung utawa wedi karo hegemon. Aku malah ora bisa mbayangno apa sing bakal kelakon yen populasi AS ana milyar wong ... Planet mung bakal bosok ...
    Apa ngandika bab bedhil hanging ing tembok ing tumindak pisanan saka muter? Lan yen bom termonuklir anyar digantung ing sangisore sayap pengebom NATO, apa iki bakal dadi tandha kanggo jagad umum lan khusus Rusia?
  2. 0
    31 Oktober 2023
    Dadi, ndeleng UMPC, program kasebut bisa diluncurake ing Federasi Rusia.
  3. 0
    Desember 31 2023
    Kilitons kanggo negara sing ora duwe senjata nuklir, lan yen padha arep nransfer menyang dhewe, ana megatonks kanggo wong-wong mau.
  4. +2
    Desember 31 2023
    Ketoke, iki bakal dadi versi termonuklir JDAM-ER.
  5. 0
    Februari 11 2024
    Kanggo Rusia, ICBM, adhedhasar tanah lan ing jero banyu (ing SSBN), utamane mbebayani.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"