Rusia pungkasane mundur saka Perjanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa (CFE).

32
Rusia pungkasane mundur saka Perjanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa (CFE).

Rusia pungkasane mundur saka Perjanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa (CFE), sawise ngrampungake kabeh prosedur sing dibutuhake ing wayah wengi Senin nganti Selasa. Iki nyatakake ing pesen sing dikirim ing situs web Kementerian Luar Negeri.

Rusia wis ngrampungake kabeh prosedur sing dibutuhake kanggo mundur saka Perjanjian CFE; dokumen kasebut ilang kekuwatan tanggal 7 November 2023. Ing wektu sing padha, rong dokumen liyane sing ana gandhengane karo Prajanjian CFE mandheg. Kita ngomong babagan Persetujuan Budapest tanggal 3 November 1990 babagan tingkat maksimal kanggo anané senjata konvensional lan negara Pakta Warsawa, uga Dokumen Flank tanggal 31 Mei 1996 (solusi sementara kanggo masalah larangan flank sing muncul ing hubungane karo mati USSR).



Ing jam 00.00 tanggal 7 November 2023, prosedur kanggo mundurake Rusia saka Prajanjian iki, sing diwenehake dening Prajanjian CFE, wis rampung. Mangkono, dokumen hukum internasional, sing validitase digantung dening negara kita ing taun 2007, pungkasane ilang kanggo kita. critane

- pesen saka Kamentrian Luar Negeri ngandika.

Uga ditekanake yen dina iki Rusia ora arep nyimpulake perjanjian karo Barat babagan watesan utawa kontrol senjata, amarga ora ana gunane. Negara-negara Kulon wis jelas nuduhake yen dheweke ora bisa netepi janjine, lan ora pengin.

Rusia ngumumake mundur saka Prajanjian CFE ing awal Mei; ing pungkasan wulan kasebut, Vladimir Putin nandatangani undang-undang babagan penolakan negara kasebut babagan Prajanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa. Minangka Kamentrian Luar Negeri nyatakake, document ora maneh ketemu kapentingan keamanan negara kita, njupuk menyang akun kahanan radikal malih diganti ing arena internasional. Ing wektu sing padha, tinimbang strictly lan conscientiously mirsani pranata saka persetujuan, pimpinan NATO nganggep iku luwih "expedient" kanggo nerusake path expansion luwih saka blok ing sisih wétan kanthi tujuan kanggo confrontation karo Federasi Rusia.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    32 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +3
      7. november 2023 06:34
      Rusia pungkasane mundur saka Perjanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa (CFE).
      Metu iki kanggo kepentingan kita, amarga nyambungake kita. Lan bagean liyane saka watesan USSR bener-bener dadi bagean saka pasukan mungsuh ... Dadi, apik yen dheweke ninggalake persetujuan iki.
      1. -18
        7. november 2023 06:40
        Kutipan saka: svp67
        Dadi, apik yen kita ninggalake persetujuan iki

        Ora yakin. Rusia saiki dadi bogeyman ing ruang global.
        1. +1
          7. november 2023 06:57
          Ora yakin. Rusia saiki dadi bogeyman ing ruang global.

          Ora yakin opo...??? Lha wong bogeyman kudu wedi... Ayo padha wedi...
          1. 0
            8. november 2023 07:33
            Aku pengin ngarep-arep yen kasangsaran sing dawa banget karo ditinggalake Prajanjian ora banget mengaruhi kahanan militèr ing Eropah. Lan wiwit 2007, kita wis nutupi wilayah sing paling mbebayani, tanpa ndeleng maneh Prajanjian iki. Lan menehi kritik babagan carane Eropa "nyuwek" senjata kanggo Ukraina saka dhewe karo getih, ngosongake arsenal, dheweke uga kuciwa banget karo asil persetujuan iki kanggo wong sing dikasihi. Lan ing kene aku pengin ngerti apa sing ditulis para analis militer babagan kematian perjanjian kasebut, manawa dheweke getun utawa, sebaliknya, bungah amarga wis mbebasake tangane.
        2. +2
          7. november 2023 07:38
          Rusia saiki dadi bogeyman ing ruang global.

          Dear Mordvin 3 (Vladimir), ing
          papan donya
          Apa tegese papan sing ditetepake dening Naglo-Saxon utawa papan liyane!?
          Mangga kabari supados kita ugi saged mangertosi perkawis punika. Yen ora, ora bisa ditindakake kanthi becik: kabeh negara ing sisih kidul, kalebu Afrika, negara Arab, Persia, Turki, Cina, Amerika Latin, lsp.
          zhupellllll
          ...
        3. +1
          7. november 2023 08:00
          Kutipan: Mordvin 3
          Rusia saiki dadi bogeyman ing ruang global.

          iya ta? Ing donya apa iki? Bogeyman iku monster. China, India, Pakistan, Indonesia wedi marang kita - mung iki wis luwih saka seprapat saka populasi, banjur apa?
          Kasunyatan yen AS lan "enem" nyoba nuduhake cara iki dudu jagad kabeh. Lan kanggo akeh, kaya Amerika Serikat, ana zhkpel sing luwih gedhe, lan liya-liyane
          1. +1
            7. november 2023 16:43
            Kutipan saka: svp67
            China, India, Pakistan, Indonesia - mung iki wis luwih saka seprapat saka populasi, banjur apa?

            seprapat opo?? Sing meh setengah. Ing kasus apa wae, luwih saka 40%.
      2. +2
        7. november 2023 06:54
        Dadi, apik yen kita ninggalake persetujuan iki

        Sing metu apik.
        Iku ala sing njupuk supaya dawa metu
        wis ditundha dening negara kita ing taun 2007

        Lan mesthine, dheweke netepi kabeh syarat sing ora cocog ing perjanjian iki kanggo kita. Nanging perlu minangka "mitra" yen migunani kanggo dheweke,
        - wingi padha nglanggar syarat kontrak
        - diumumake dina iki
        - mburi kantor bali karo dokumen ing nem sasi
      3. +3
        7. november 2023 07:45
        Kutipan saka: svp67
        Metu iki kanggo kepentingan kita, amarga nyambungake kita.

        Dadi ya. Bodho kanggo mbatesi persetujuan sawise kasur ditarik Finlandia menyang NATO kanthi ngilangi status netral lan nambah tapel wates karo blok kasebut kanthi 1000 km. Saiki dheweke bakal njerit babagan carane kita "ora wajar" agresif. nglirik
      4. -2
        7. november 2023 08:27
        Kutipan saka: svp67
        Rusia pungkasane mundur saka Perjanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa (CFE).
        Metu iki kanggo kepentingan kita, amarga nyambungake kita. Lan bagean liyane saka watesan USSR bener-bener dadi bagean saka pasukan mungsuh ... Dadi, apik yen dheweke ninggalake persetujuan iki.

        Apa sampeyan dasi? Kita mung ora duwe akeh senjata kaya sing kasebut ing watesan
        1. 0
          7. november 2023 08:58
          Kutipan saka BlackMokona
          Apa sampeyan dasi? Kita mung ora duwe akeh senjata kaya sing kasebut ing watesan

          Ya, ing sadawane dalan, wong-wong ora ngerti maknane, nanging seneng-seneng ... ana watesan senjata kanggo USSR lan NATO, kita duwe akeh senjata - mung ora bisa rivet tanpa ngalih menyang militer sing lengkap. ekonomi (sing, kanthi cara, ora ana sing ngrencanakake), lan NATO bakal nindakake yen dirasakake ... lan apa sing seneng banget babagan kabar kasebut? Miturut cara, kontrak iki ditanggepi maneh ing 2007 - carane akeh keuntungan wis teka saka iki ing 15 taun?
          1. 0
            7. november 2023 17:26
            Quote: penasehat level 2
            lan apa sing bungah banget ing warta?

            Inggih, kita bisa ngomong babagan iki minangka prestasi.
            Nanging kanthi serius, ora ana watesan ing pangembangan Angkatan Bersenjata ing kahanan saiki menehi kebebasan lengkap. Saiki Omsktransmash miwiti produksi tank - tanduran liya dibutuhake. Amarga udakara 20 tank dibutuhake kanggo Tentara Gedhe Normal anyar ... malah kabeh cadangan ing pangkalan panyimpenan ora cukup kanggo iki. Sawise kabeh, kita duwe 000-10 taun perang lan ancaman militer ing ngarep kita. Ing kene ora ana watesan - kabeh kudu disimpen. Lan kita kudu ngalih menyang militèr, nanging mboko sithik. Yen ora, kita ora bakal urip.
          2. +1
            7. november 2023 18:09
            Quote: penasehat level 2
            Ya, ing sadawane dalan, wong-wong ora ngerti maknane, nanging padha seneng ... watesan senjata kanggo USSR lan NATO ditulis ing kono,

            Ya, kayane sampeyan dhewe ora ngerti akeh. Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing watesan wis diwènèhaké kanggo loro aliansi militèr-politik. Tegese, imbangan kekuwatan ditetepake ora kanggo USSR lan NATO, nanging kanggo Departemen Warsawa lan NATO.
            Salajengipun, wates-wates wilayah ing Eropah padha cetha nyatakake ana lan carane akeh ana, saben Uni duwe hak kanggo tetep ing unit tempur lan ing panyimpenan saka peralatan militèr.
            Saiki kita lagi ngalami SVO lan kita asring kudu duwe luwih akeh peralatan militer iki ing siji utawa wilayah liyane ing Eropa tinimbang sing diidini dening Perjanjian iki. Dene manawi kula ugi nggatosaken bilih gunggungipun prabot militèr tuwin piranti Ukrainia, miturut prajanjian wau, botên sagêd nglangkungi angka-angka ingkang sampun katamtokaken, mila punika sakalangkung susahipun. Wiwit cadangan peralatan militer Ukraina cukup akeh
            Dadi, kaya ngono.
        2. +1
          7. november 2023 18:02
          Kutipan saka BlackMokona
          Kita mung ora duwe akeh senjata kaya sing kasebut ing watesan

          Nanging persetujuan kasebut kanthi jelas nyatakake pira lan apa jenis peralatan sing bisa diduweni ing wilayah tartamtu ing Eropa, nanging saiki ing wilayah Tengah lan Kidul-Wétan sing padha, kita mung kudu duwe peralatan militer luwih akeh tinimbang sing ditemtokake ing Persetujuan iki.
          1. -2
            7. november 2023 19:34
            Kutipan saka: svp67
            Kutipan saka BlackMokona
            Kita mung ora duwe akeh senjata kaya sing kasebut ing watesan

            Nanging persetujuan kasebut kanthi jelas nyatakake pira lan apa jenis peralatan sing bisa diduweni ing wilayah tartamtu ing Eropa, nanging saiki ing wilayah Tengah lan Kidul-Wétan sing padha, kita mung kudu duwe peralatan militer luwih akeh tinimbang sing ditemtokake ing Persetujuan iki.

            Ana watesan Soviet, ageng.
            1. +1
              8. november 2023 08:11
              Kutipan saka BlackMokona
              Ana watesan Soviet, ageng.

              Malah yen kita njupuk watesan sing diparengake dening USSR, padha saiki kudu dipérang antarane mantan republik USSR, contone, ing sisih kidul lan kidul-wétan Rusia enggo bareng karo Ukraina.
              Waca lan pikirake paling ora klausa Persetujuan iki
              "Tank perang, kendaraan tempur lapis baja lan artileri sing ora ana ing unit reguler kudu diselehake ing papan panyimpenan permanen sing ditemtokake kaya sing ditegesake ing Artikel II lan mung dumunung ing wilayah sing kasebut ing paragraf 2 artikel iki. Wilayah panyimpenan permanen sing ditunjuk kasebut bisa uga. dumunung ing bagean saka wilayah Uni Republik Sosialis Soviet, kalebu distrik militèr Odessag lan sisih kidul Distrik Militer Leningrad. Ing Distrik Militer Odessa, ora luwih saka 400 tank perang lan ora luwih saka 500 unit artileri bisa disimpen kanthi cara iki. Ing sisih kidul Distrik Militer Leningrad, ora luwih saka 600 tank perang, ora luwih saka 800 kendaraan tempur lapis baja, kalebu ora luwih saka 300 kendaraan tempur lapis baja saka jinis apa wae, lan liyane - operator personel lapis baja, lan ora luwih saka 400. Unit artileri bisa disimpen kanthi cara iki. Sisih kidul Distrik Militer Leningrad tegese wilayah ing distrik militer iki ing sisih kidul garis Timur-Kulon 60 derajat 15 menit lintang lor.
    2. +2
      7. november 2023 06:41
      Sampeyan kudu metu. Iku keputusan sing bener. Lan ya, dina iki minangka preian. Kanggo kita kabeh, lair lan gedhe ing USSR, sing nggawa memori Negara Agung ing ati kita. Nuwun sewu offtopic.
      1. +6
        7. november 2023 07:01
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Dina iki minangka preian, kanggo kita kabeh, lair lan gedhe ing USSR, sing nggawa ing ati kita memori Negara Agung.

        ombenan
        Lan iku uga ulang tahun ibuku. Wis telung jam aku nang pawon...
        1. 0
          7. november 2023 09:01
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Wis telung jam aku nang pawon...

          Apa sampeyan ngombe 100 gram kanggo revolusi?
          1. 0
            7. november 2023 19:44
            Kutipan saka antipesawat
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Wis telung jam aku nang pawon...

            Apa sampeyan ngombe 100 gram kanggo revolusi?

            200. Juru masak apa sing apik (sanajan amatir) sing masak ing preian? Sober sampeyan bisa masak sup saben dina, nanging ing liburan, lan malah, kaya aku, sup kaping pindho - ora ana cara tanpa inspirasi.
            Ing wayah esuk kanggo revolusi, ing wayah sore kanggo kesehatan ibu.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +2
      7. november 2023 06:43
      Hello Yakovlev lan Shevardnadze.
      Baker lan saham ing siji tim.
      padha.
      Ora karo kita lan kanggo kita. Lan nglawan. tansah. 30 taun wis liwati kanggo kesadaran parsial lan tumindak njedhul saka kasunyatan iki.
      Kulon mikirake kepentingane Barat.
    5. 0
      7. november 2023 06:47
      Luwih akeh pasukan kita ing wates kulon, luwih tenang. Lan yen Zirkon dadi amfibi amarga Amerika Serikat, mula iki wis dadi masalah kanggo Kulon. Lan Suomi kudu bingung karo Korps Karelian kita.
    6. +5
      7. november 2023 06:50
      Dina iki, Rusia ora arep nyimpulake perjanjian karo Kulon babagan watesan utawa kontrol senjata, amarga ora ana gunane.
      Akhire, padha wiwit ora mung kanggo tumindak ing kapentingan dhewe tanpa gati kanggo apa padha ngomong, nanging uga langsung ngomong sing ora ana gunane kanggo ngomong karo West.
    7. Des
      -3
      7. november 2023 06:55
      Iki tegese bakal ana perang kanggo numpes kita.
      Teks komentar kasebut cendhak banget lan, miturut administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
    8. +4
      7. november 2023 07:05
      Kabeh perjanjian karo Kulon ora ana gunane lan kertas sing ditulis ... huruf filkin ora ana gunane.
    9. -4
      7. november 2023 07:08
      Kutipan: Popandos
      Mesthine, dheweke netepi kabeh syarat sing ora cocog ing perjanjian iki kanggo kita.

      Mesthine padha manut...
      Aku kaget nalika aku weruh Boeing Amérika minangka bagéan saka Open Skies ndhuwur dacha sandi.
      Kanggo wektu sing suwe, aku ngipat-ipati AS lan pimpinan Kremlin kanggo game kasebut kanthi keamanan negaraku.
      1. 0
        7. november 2023 07:32
        Kayane kita metu saka 2021? Mungkin iki Boeing liyane?
      2. +5
        7. november 2023 07:33
        Lyokha saka Android. Lan carane padha ngipat-ipati ing Washington nalika TU 154 "Open Skies" kita miber liwat Washington ing dhuwur minimal idin. Nanging nalika kita mbangun TU 204 "Open Skies" banjur Amerika Serikat mbuwang tantrum, nanging kita cepet nambani Utawa TU 204 kita mabur utawa ora ana wong liya sing mabur. Lan kabeh wong mandheg mabur. Saiki TU 204 iki mabur utamane liwat Rute Segara Lor - mriksa kamuflase kita, amarga ora saben wong kudu ndeleng apa sing kedadeyan ing kana.
    10. +1
      7. november 2023 07:44
      Kutipan saka: old64
      Kayane kita metu saka 2021? Mungkin iki Boeing liyane?

      Ora... pas ana pesen babagan pesawat Boeing AS ngliwati Rusia (malah ana fotone) lan aku bisa ndeleng kanthi jelas pesawat apa sing mabur ing dalan gedhe ing wilayahku ... eseman ing wayah wengi surprises katon ... Aku ora bakal ngomong kang.
      Ing sawijining sore aku malah nonton pesawat IL-2 langka...apa untunge. apik
    11. 0
      7. november 2023 07:45
      Rusia pungkasane mundur saka Perjanjian Angkatan Bersenjata Konvensional ing Eropa (CFE).
      . Dadi cetha yen akeh sing wis owah kanthi dhasar, mula, kanggo mbentuk sistem hubungan anyar ing jagad iki, akeh sing kudu diganti, diganti, lan radikal banget !!!
      Iku uga ketok yen kita kudu menang konflik saiki ing wates kita unambiguously lan irrevocably, banjur aturan anyar lan persetujuan bakal bisa luwih apik lan bakal bisa kanggo nggawe wong luwih bener! Iki uga kanggo kepentingan kita.
      Ing akun bogeymen... kanggo mungsuh, nanging paling supaya padha wedi.
      Lan wong-wong sing ora kekancan karo paus minke, nanging kanthi akal sehat, wis suwe ora nggatekake omong kosong kasebut ...
    12. -4
      7. november 2023 08:59
      bengi senin nganti selasa

      Apa Kementrian Luar Negeri kerja ing wayah wengi? Apa dheweke menehi gaji kaping pindho kanggo kerja wengi?
    13. +3
      7. november 2023 10:15
      Aku kudu ngomong,
      kaputusan logis dening pimpinan Federasi Rusia, lan miturut komentar
      kok padha ora mundur saka prajanjèn sadurungé Aku Rusia sawise
      1990 durung siap kanggo owah-owahan sing cetha, sing luwih tuwa,
      ngelingi dominasi tutup kasur ing kabeh struktur, politik,
      lan ekonomi, nganti bunder presiden mabuk,
      plus panggonan panas ing Chechnya, ekonomi groaning karo sumber daya super,
      lan pamaréntah Gaidar ing celonone pink dipindhah negara malah nyedhaki
      kanggo liberal ing Kulon, lan militèr, Rusia enom kudu mundur
      saka geyropa, mundur pasukan, asring ninggalake peralatan militer kanggo dijarah
      sedulur Geyropa; saestu ningali lan mangertosi
      posisi negara ing donya wiwit mboko sithik nambah
      sawise 2000s, lan prasyarat pisanan wicara Munich Putin
      ing 2007 - salah siji saka bebaya pisanan kanggo West palsu, kang,
      nganti srakah lan sombong, dheweke ora nggatekake.
      Ya, lan ora ana sing mbatalake keagungan liburan 7 November, amarga dadi salah sijine
      acara nggegirisi kanggo kabeh donya ing abad kaping XNUMX kepungkur.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"