Carane duwe ora padha

177
Carane duwe ora padha

Pancen, kaya tanpa operator pesawat ing donya saiki ... Umumé, donya piye wae wiwit lali, lan malah ing Amerika Serikat padha wiwit ngritik monsters iki, ngobong truk karo dhuwit ing njero. Nanging sanalika tanggal 8 Oktober lan Hamas nganakake analogi IDF tanggal 22.06.1941 Juni XNUMX, kabeh kedadeyan. Lan secara harfiah sawetara jam sawise serangan kasebut, Washington narik klub perang favorit saka cache.

Lan kapal induk nuklir AS Gerald Ford mangkat menyang Mediterania wétan.



Umumé, muga-muga para pembaca Amerika ngapura aku (utawa ora ngapura aku), nanging reaksi kasebut, sampeyan ngerti, padha karo reaksi amoeba kanggo kabeh iritasi. Mung amoeba sing nyusut dadi bal, lan Amerika Serikat ngirim kapal induk ing endi wae.


Misi menyang pesisir Korea Lor

Lan Ford teka ing gisik Israel.


Lan apa? Lan ora ana apa-apa. Dheweke teka, lan iku kabeh kanggo saiki. Ing tangan siji, kabeh sing kedadeyan ndadekake jagad iki jelas yen Amerika Serikat wis menehi perhatian marang krisis kasebut lan wis siyap nanggapi. Ing sisih liya, amarga biaya lan kerentanan operator pesawat, mesthine, Ford mung bakal nongkrong ing Segara Mediterania lan nindakake "pameran gendera" sing dikritik kanthi tanpa ampun. angkatan laut ing kabeh umur lan wektu.

Nanging operator pesawat ing konflik rudal modern larang banget. Kita kudu ngerti.

Lan carane kabeh diwiwiti ...



HMS Argus, dianggep dadi operator pesawat pertama ing donya.

Kapal induk kasebut umure luwih saka satus taun. Originally disusun minangka asisten pengintaian kanggo kapal perang kanggo ndeteksi armada mungsuh kanthi bantuan pesawat, operator pesawat ... wis berkembang rada. Angkatan Laut Kekaisaran Jepang ngrusak konsep iki nalika Perang Donya II kanthi nggabungake macem-macem operator pesawat kanggo nggawe pasukan serangan kanthi jarak sing luwih dawa lan luwih abot, lan sing luwih penting, luwih akurat, kemampuan serangan tinimbang pasukan kapal perang.


Serangan ing Pearl Harbor, nalika enem operator pesawat nyerang Armada Pasifik AS ing Hawaii, ngunggahake kapal induk menyang puncak sistem senjata angkatan laut lan tetep ana ing kono nganti suwe minangka pasukan serangan paling efektif ing segara.

Umumé, mesthi wae gaman cepet utawa mengko, nanging dadi lungse. Phalanx Macedonian, "kura" Romawi, irisan ksatria, frigat, kapal perang, ironclads lan kapal perang ing tatanan baris - kabeh mau sepisan dhuwur daya, nanging wektune wis entek.

Operator pesawat, mbok menawa, luwih suwe tinimbang akeh ing puncak kekuwatan. Meh 80 taun, iki wektu sing suwe banget. Lan nganti saiki ora ana gaman sing bisa ngganti ing ndhuwur. Penjelajah kapal selam strategis, sawise kabeh, senjata siji-guna.

Dadi dek kapal induk kanthi pesawat sing ana ing kono minangka alat sing ora ana tandhingane ing perang lan diplomasi modern. durung.


Laksamana Amerika seneng nandheske manawa kapal induk kelas Nimitz utawa Ford minangka "4,5 hektar wilayah negara Amerika." Operator pesawat minangka properti saka pamrentah AS lan kanthi efektif minangka wilayah Amerika - pulo ngambang kekuwatan Amerika sing bisa pindhah menyang ngendi wae ing segara ing donya. Kajaba iku, menyang ngendi wae, dheweke tetep dadi wilayah Amerika, lan tumindake ora diwatesi dening sapa wae kajaba pamrentah AS lan mungsuh.

Ing kasus Israel, sing dadi sekutu AS sing paling penting ing Timur Tengah, iki ... banget demonstratif. Militer AS njaga pangkalan udara ing saindenging jagad, nanging jangkoan kasebut ora rata. Pangkalan udara Amerika sing paling cedhak karo Israel yaiku Pangkalan Udara Incirlik ing Turki, sing adohe 300 mil.

Pesawat sing mabur saka Turki menyang Israèl kudu ngliwati Suriah, negara sing duwe angkatan udara dhewe, sing ora mung hubungan musuhan karo Turki, nanging hubungan kasebut ora bisa diarani grapyak.

Yen sampeyan mabur liwat Suriah, bakal mbutuhake wektu tambahan lan sampeyan bisa lali babagan efek surprise. Kajaba iku, kita kudu ora lali yen ing saben kasus tartamtu, Turki bisa uga duwe kapentingan dhewe ing wilayah sing beda-beda saka kapentingan Amerika Serikat.

Dadi Gerald Ford bisa ana ing perairan internasional ing pesisir Israel lan cedhak kaya sing dikarepake, utawa luwih kaya pertimbangan keamanan, amarga Hizbullah uga duwe misil anti-kapal ing arsenal. Nanging papat skuadron pesawat tempur F/A-18E/F bisa nyerang ing ngendi wae ing pesisir Mediterania wétan.

Pamrentah AS bisa nyedhiyakake komandan Ford kanthi kemampuan kanggo tumindak kanthi mandiri, kalebu nggawa operator kasebut menyang pertempuran tanpa kudu koordinasi karo pamrentah negara "tuan rumah". Yaiku, komandan kapal induk bisa, ing kasus tartamtu, ngganti pamrentah AS, sing, terus terang, ora dingerteni kanthi cepet nanggepi. Nanging, yen perlu, taktik penilaian independen babagan kahanan lan tanggapan kasebut bisa uga mbutuhake langkah-langkah sepihak, nanging cukup efektif. Ing teori.

Ing laku, kemampuan kanggo cepet rearm pesawat karo konfigurasi gegaman beda menehi keluwesan penting banget ing nggunakake pasukan pesawat, amarga ngijini sampeyan kanggo nyerang loro militan saka macem-macem formasi, saka ISIS lan Hezbollah kanggo Hamas, sing ora bersenjata ing syarat-syarat udhara. pertahanan, uga kapal rampung normal karo pertahanan udara modern.

Pitakonan, kaya sing sampeyan ngerteni, yaiku efek pungkasan.


Umumé, saka bom biasa ing kepala militan kanggo dhuwur-tech dipandu pluru. Kanggo saben wong, kaya sing dikandhakake, dhewe. Iki wis kedadeyan sajrone 20 taun, amarga pungkasane Perang Dingin lan 11 September 2001, nggeser fokus Pentagon saka perang kekuwatan utama kanggo dominasi global menyang perang nglawan pemberontak lan teroris. Nanging, senadyan konsep wis diganti, kemampuan serangan saka operator pesawat tetep padha, lan operator pesawat isih bisa nglawan macem-macem ancaman, saka ISIS (sakbenere) kanggo Tentara Pembebasan Rakyat China (teoritis).

Ing teori, pertempuran ora mung misi sing bisa ditindakake dening operator pesawat. Maskapai pesawat bisa nindakake misi bantuan kamanungsan lan bantuan bencana, kaya sing dicoba USS Ronald Reagan nalika mabur sawise lindhu Fukushima 2011. Nalika Jepang lan Amerika Serikat mobilisasi kanggo nylametake wong sing slamet lan karusakan survey, Reagan dadi helipad ngambang kanggo helikopter loro negara kasebut ing wilayah ing ngendi bandara lan lapangan udara lokal rusak amarga lindhu lan tsunami. Ora ana liyane sing bisa digunakake minangka lapangan udara seluler, tahan bencana kaya kapal induk.

Mesthi, kasunyatan sing akeh pelaut nampa dosis saben wulan saka radiation ngandika volume, nanging Nanging, lapangan udara ngambang ing pembangkit listrik tenaga nuklir darurat cukup normal.

Sapa sing butuh klub gedhe?



Ya, Theodore Roosevelt (sing dudu kapal induk, nanging Présidhèn Amérika Sarékat kaping 26) ngucapake tembung sing dadi semboyan: "Ngomong kanthi tenang lan nggawa tongkat gedhe." Lan wiwit awal abad kaping XNUMX, pamrentah AS netepi motto iki. Lan apa sing bisa dadi tongkat sing luwih apik tinimbang kapal induk? Ya, yen mung ICBM, nanging maneh kita ngomong babagan senjata sing bisa nyebabake. Nanging sacara politis, kapal induk durung dadi senjata sing mateni saka sudut pandang negara.

Mulane, Amerika Serikat nggunakake kapal induk kanggo komunikasi karo kanca lan mungsuh, minangka alat kanggo njamin lan minangka alat intimidasi. Ora ana sing kaya klompok serangan operator lengkap kanthi 44 pejuang serangan, kapal penjelajah lan rong kapal perusak, lan kapal selam serangan nuklir sing ana ing cedhake.

Persis, alesan sing apik kanggo refleksi.

Sing duwe masalah bisa menehi tandha maksud kaya ora ana sistem senjata liyane. Yen kapal selam katon ing pesisir sampeyan, sampeyan bisa uga ora ngerti yen ana ing kana. Yen kru operator rudal strategis Tu-95 latihan kanggo nyerang target ing negara sampeyan, dumunung sawetara ewu kilometer saka tapel wates, sampeyan ora bakal ngerti nganti rampung tugas. Nanging yen operator pesawat katon ing pesisir sampeyan, sampeyan ora bisa sok dong mirsani. Iki uga minangka tandha sing jelas yen sampeyan ana ing crosshair saka wong Washington. Lan, sayangé, ora kanthi cara sing apik.


Ayo ngringkes. Saka wektu kanggo wektu, gunane saka operator pesawat wis pitakonan. Minangka aturan, biasane dadi cukup wajar. Pancen, operator pesawat minangka instrumen tekanan, pengaruh, politik sing serius, nyebataken apa sing sampeyan senengi, nanging apa wae sing sampeyan ucapake, iku pancen ora nguntungake kanthi ekonomi. Kajaba iku, luwih maju pangembangan rudal anti-kapal, pesisir manca sing luwih mbebayani kanggo operator pesawat.

Kapal-kapal ageng iki duwe masalah, lan akeh: operator pesawat larang banget kanggo tuku, larang kanggo operate lan larang kanggo mbuwang sawise pungkasan umur layanan. Lan "knalpot" saka wong-wong mau ora gedhe banget.

Wigati dicathet yen sanajan krisis ing Israel, operator pesawat paling anyar mung nongkrong ing jarak sing aman saka pesisir. Lan pesawat-pesawaté uga ora mabur ing Gaza. Rudal anti-kapal lan anti-pesawat kaya-kaya durung dibatalake.

Abad kaping XNUMX wis akeh mengaruhi operator pesawat ing babagan kemajuan teknologi. Ya, ing abad kaping rong puloh, kapal induk lan pesawate nindakake apa sing dikarepake, mung pitakonan tujuane yaiku ngedol awake dhewe kanthi rega sing luwih dhuwur. Nanging malah buku teks sing wis ngalahake Yamato, sing dadi ilustrasi kemampuan operator pesawat, mboko sithik ilang. critane.

Lan ing jaman saiki, kapal induk ora ana maneh alat karusakan tanpa syarat. Cukup kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing Ukraina, lan kita bisa nyimpulake yen pesawat ora kepenak ing udhara ing ndhuwur garis ngarep (lan luwih akeh ing mburine) kaya, ujare, 30 taun kepungkur. Lan pesawat pembawa pesawat ora ana sing istiméwa; padha ora beda karo mitra adhedhasar tanah ing babagan iki.

Nanging minangka instrumen politik gedhe, personifikasi ancaman, dheweke cukup cocok kanggo awake dhewe. Nanging, wayahe nalika kapal induk bakal diganti ing posisi iki kanthi ukuran sing luwih cilik nanging luwih efisien, dadi masalah sesuk.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

177 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    11. november 2023 04:27
    Ing 2017, Amerika Serikat nyopir kapal induk Carl Vincent menyang pesisir Korea Lor ... dadi apa?
    Nanging ora ana apa-apa ... kabeh rampung ing kentut gedhe.
    Aku isih percaya manawa operator pesawat AS minangka target sing rawan banget kanggo kapal selam, tambang laut, torpedo, rudal jelajah ing pesisir, Zircon, macem-macem drone, penerbangan ... dheweke duwe akeh mungsuh.
    Siji-sijine sih sing nylametake yaiku wong pribumi lokal ora duwe kabeh iki ing kompleks.
    Hamas, kanthi senjata infanteri, mesthi ora bisa nahan kapal induk AS.
    Hizbullah lan wong Siria uga duweni potensi sing lemah, wong Iran bisa nglelebke kapal induk ing kahanan tartamtu ... ing umum, ora kabeh gampang banget.
    1. +6
      11. november 2023 11:54
      Mulane, bodho nyopir operator pesawat menyang pantai mungsuh sing maju. Nanging tugas utama ora iki, nanging ing ngisor iki:
      1) Curling wong Papua. Banget migunani kanggo dominasi ekonomi lan politik
      2) Dominasi ing segara (sanajan armada Soviet ora bisa saingan karo wong-wong mau ing njaba pesisir pribumi, apamaneh liyane) ing wektu tentrem lan nalika perang gedhe.
      3) Minangka akibat saka titik 2 - kontrol perdagangan donya lan kemampuan kanggo ngancem sapa wae kanthi blokade, sing maneh dadi kauntungan ekonomi lan politik sing gedhe.
    2. +7
      11. november 2023 14:25
      Kanggo nglawan AUG, siji prasaja dibutuhake - anané senjata nuklir lan sarana kanggo ngirim menyang jarak antar benua. Lan ana pirang-pirang negara? Ana 3 (telu) - Rusia, China, Korea Lor.
      Kabeh negara liyane, lan ana 152, bisa dianggep Papuans lan AUG bisa èfèktif digunakake marang wong-wong mau.
      Apa ana pangertèn kanggo duwe operator pesawat ing kahanan iki?
      1. + 10
        11. november 2023 17:21
        Kutipan saka: sanya_sergant
        . Lan ana pirang-pirang negara? Ana 3 (telu) - Rusia, China, Korea Lor.

        Inggih, jujur, Prancis lan Inggris duwe SLBM antarbenua. Nanging mung bisa diitung bebarengan karo Amerika Serikat (plus potensial ing siji basket NATO).
        Debat babagan kegunaan AUG wis lawas lan ora janji - sing duwe tugas kanggo dheweke adhedhasar potensial ekonomi lan militer, dikalikan karo ambisi, uga duwe operator pesawat.
        Akeh sing uga wis ditulis / diomongake babagan kegunaan piranti kasebut kanggo Federasi Rusia. Yen negara perlu Merchant Navy gedhe dhewe, pitakonan kanggo mesthekake safety ing kabeh rute alamiah. Kajaba iku, saka bajak laut lan saka armada negara sing ora ramah. Pengawal rutin lan kontrol / tugas ing zona selat bisa dipasrahake marang fregat; padha digawe kanggo tujuan iki minangka kelas - kanggo layanan konvoi, njamin keamanan navigasi, layanan anti-kapal selam lan tampilan bendera (misi diplomatik lan dhukungan moral kanggo sekutu kanthi nuduhake ngarsane). Nanging yen ana konfrontasi karo kekuwatan maritim sing kuwat lan ancaman saka armada ing jalur laut, perlu kanggo ngatur layanan ing DM lan OZ saka skuadron operasional KUG \ sing wis dikuatake. Lan ngarsane pancet ing banyu adoh kudu dijamin saka udhara. Lan sistem pertahanan udhara kapal ora bakal nindakake kabeh cuaca ing kene - radar kasebut ora katon ngluwihi cakrawala, lan sajrone Perang Dunia II Republik Kyrgyz lan target liyane bisa dumadakan katon / muncul ing jarak 15-20- 30 km. , gumantung ing dhuwur pesawat. Lan yen iki kelompok / gropyokan massive, iku bakal arang banget angel kanggo perang maneh ... Yaiku, operator pesawat dibutuhake.
        Nanging ing kasus kita, AB dibutuhake ora ing kelas \ kategori "super", nanging ing kelas "menengah" rampung - VI saka urutan 45 - 000. Kanthi 50 - 000 pejuang ing papan, papat pesawat\helikopter \UAV AWACS lan papat dening helikopter. Kanthi pembangkit listrik gas-uap campuran lan transmisi listrik. Ora ana pembangkit listrik tenaga nuklir !! Padha kudu dibangun ing seri paling sethithik 20 bêsik. - telu saben menyang Armada Lor lan Armada Pasifik kanggo mesthekake anané pancet ing segara paling ora siji saka saben armada. Biaya kanggo tuku pesawat kasebut kira-kira 24 milyar dolar. , kabeh program kanthi prasarana dhasar, sayap udara lan latihan kru, uga pelengkap lengkap kapal pengiring lan dhukungan (6 "gedhe" fregat 2,5M, tanker, kapal pasokan terpadu, tunda laut) ... iki miturut program kanggo ndarbeni armada operator pesawat, bakal biaya treasury $ 4 milyar. kanggo 22350 - 60 taun konstruksi ing loro galangan kapal bebarengan (pesawat pesawat). Yen Perusahaan Asuransi Negara diadegake kanggo ngasuransiake transportasi maritim, asil kasebut bisa uga cukup kanggo mbangun lan njaga armada kapal induk sing cukup kuat.
        Apa bisa kanggo mbiayai kabeh program kanggo pambangunan armada kasebut (pesawat) kanthi mbatalake 50% saka keluwihan rencana ndhuwur saka penghasilan saka perdagangan manca Federasi Rusia... Malah ing SATU taun. Yen kita dibagi jumlah iki liwat 17 taun construction, ekonomi domestik lan keuangan mung ora bakal sok dong mirsani expenses iki.
        Klarifikasi - biaya program iki diwilang tanpa njupuk menyang akun komponèn korupsi, utawa karo, nanging ora ngluwihi 7% nuduhake umum saka total biaya ing donya.

        Aku mbaleni maneh - yen Federasi Rusia wiwit mbangun Merchant Armada gedhe (lan wis rampung), banjur bakal kudu mbangun lengkap segara-arep Navy siji cara utawa liyane. Iku luwih apik ing cara iki - pas wektune, thoughtfully, ora larang banget lan liwat perdagangan maritim. Saka "kaya biasane" - ora nindakake apa-apa lan ... belay GUMEH karo akibate.
        1. +6
          11. november 2023 21:09
          Penulis artikel kasebut dadi kasunyatan paralel sing apik banget lan lali manawa siji operator pesawat duwe pesawat AWACS sing luwih modern tinimbang kabeh VKS.
          Lan kanggo ngluncurake rudal anti-kapal, malah Zircon, operator pesawat sing padha kudu dideteksi, lan, kaya sing dituduhake Distrik Militer Lor, tanpa pesawat pengintaian lan pengintaian angkasa.
          Laksamana Laksamana Kereev, peserta ing panelusuran kuwi ing 1982, uga diterangake carane angel kanggo ndeteksi AUG maneuvering, malah karo pengintaian satelit modern lan saperangan resimen aviation pengintaian. Bakal dadi ide sing apik kanggo penulis lan para penganut sistem rudal anti-kapal sing nggumunake maca iki supaya paling ora duwe gambaran babagan kemampuan AUG lan kenapa operator pesawat dibangun dening AS, China, India, Rusia, Inggris lan Prancis wis lan dibangun dening USSR.
          1. +1
            11. november 2023 22:18
            Kutipan saka: ramzay21
            malah siji operator pesawat duwe pesawat AWACS luwih modern saka kabeh VKS.

            Kok ngono? VKS nduweni 8 A-50U lan udakara 4-5 A-50 liyane sing durung dimodernisasi, sing saiki uga ngalami modernisasi. Plus liyane A-100 ing negara cetho saka siyap.
            Lan ing siji operator pesawat ana 4 Hokai, kanthi kemampuan sing luwih murah tinimbang A-50U (rentang deteksi kanggo target gedhe yaiku 650 km). Nanging dheweke duwe akeh pesawat AWACS, lan rencana kita kanggo mbangun sèket A-100 kanggo Pasukan Aerospace gagal amarga kesalahan Ulyanovsk ASZ lan kesalahan Vega, pangembang hardware A-100. Lan mesthi, Layanan Logistik Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, sing tanggung jawab kanggo mbiayai proyek iki ... Dheweke ora seneng pendanaan - ing prinsip. Nanging padha nguwasani dhuwit. Ing "ilang" 2 yuta kit Ratnik mung worth iku. Dheweke malah ora pengin mbiayai modernisasi A-50 menyang A-50U.
            1. Alf
              +3
              11. november 2023 22:34
              Kutipan saka bayard
              Ing "ilang" 2 yuta kit Ratnik mung worth iku.

              Aja nganggep! Ora 2 yuta, nanging "mung" siji lan setengah. ngguyu
              1. +2
                11. november 2023 23:02
                Kutipan: Alf
                Aja nganggep! Ora 2 yuta, nanging "mung" siji lan setengah.

                Ora, iki langsung ngganti kabeh. sedulur
                1. Alf
                  +1
                  11. november 2023 23:04
                  Kutipan saka bayard
                  Kutipan: Alf
                  Aja nganggep! Ora 2 yuta, nanging "mung" siji lan setengah.

                  Ora, iki langsung ngganti kabeh. sedulur

                  Mekaten. Ngomong yen rong yuta dicolong lan sampeyan bakal langsung dituntut kanggo ngrusak panguwasa. Lan jaksa bakal ngandhani sampeyan, "Aku ora dikunjara amarga padha ngomong babagan nyolong, nanging amarga padha nggedhekake jumlah barang sing dicolong." ngguyu
                  1. +2
                    12. november 2023 12:59
                    Kutipan: Alf
                    "Aku ora dipenjara amarga apa sing diomongake babagan nyolong, nanging amarga dheweke nggedhekake ukuran properti sing dicolong."

                    Ya, ana akeh sing "dikuasai sing ora bisa dibatalake" sing "Warriors" nglawan latar mburi iki kaya wedhi nglawan Everest. Kepala Dinas dhewe dicopot kanthi tenang, banjur diganti maneh - wektu iki dadi anggota Garda Nasional ... Saiki misale jek persediaan wis dadi luwih apik, nanging sing ilang ora bisa dibalekake. Aja nyolong wong mburi, kanthi wiwitan Distrik Militer Lor bisa modernisasi kabeh armada A-50 dadi A-50U (15 - 20 unit) lan nggawa A-100 anyar lan urip maneh. rolas menyang layanan.
                    Cukup mung ora nyolong.
                    Nanging malah nyolong seragam lan peralatan.
                    1. 0
                      17. november 2023 08:45
                      "Ya, ana akeh" sing ora bisa dibatalake "dikuasai" sing "Warriors" nglawan latar mburi iki kaya butir pasir nglawan Everest. Kepala Layanan kasebut kanthi tenang dibusak "...

                      Padha ora mbusak, nanging dikirim munggah kanggo promosi kanggo tumindak pengawasan sing ilang lan apa sing ilang lan bakal ilang maneh. ...
            2. -1
              12. november 2023 06:28
              Kok ngono? VKS nduweni 8 A-50U lan udakara 4-5 A-50 liyane sing durung dimodernisasi, sing saiki uga ngalami modernisasi. Plus liyane A-100 ing negara cetho saka siyap.

              VKS duweni 6 A-50U nggunakake teknologi 90an lan sawetara A-50 kuna kanthi peralatan tabung. Nyatane, ora ana A-100. Lan siji sayap udara AUG bisa duwe pesawat 6-12 E-2D Hokkai, sing luwih unggul tinimbang A-50U ing kabeh babagan. Lan pesawat E-2D Hokkai ora ana ing rencana utawa mock-up; mung ana; kru wis dilatih lan terus-terusan latihan ing pirang-pirang latihan sing nyerang target udara, permukaan lan lemah kanthi macem-macem rudal sing diluncurake saka operator sing beda.

              Kabeh sing ana ing Kementerian Pertahanan terus dicolong, ora ana UAV, ora ana unit UAV, ora ana komunikasi modern lan sistem komando lan kontrol, uga pesawat modern khusus kaya AWACS, RTR, PLO amarga pimpinan negara ngidini. iki kudu rampung lan nginstal ONLY pimpinan Departemen Pertahanan kuwi bodho, thieving lan unteaachable.
              1. +1
                12. november 2023 22:49
                Kutipan saka: ramzay21
                VKS duweni 6 A-50U

                Ngapusi - ana 8 A-50U ing layanan, lan 8 pungkasan bali menyang layanan mung "dina liyane", iki wis versi radikal malih apik saka modernisasi, lan mesin iki wis bisa kanggo nambah kinerja radikal malih. pertahanan udara lan Penerbangan Tempur nglawan target ing WWI ing njaba jarak visibilitas radar pasukan darat
                Kutipan saka: ramzay21
                adhedhasar teknologi 90s

                Kepiye sampeyan mbayangno "teknologi 90-an"? Adhedhasar basis unsur 90s? A-50U cocog karo karakteristik versi modern AWACS.
                Kutipan saka: ramzay21
                lan sawetara A-50 kuna karo peralatan tabung.

                A-50 digawe ing 133 seri microcircuits. Iku seri apik banget. Kanggo wektune. Lan kulawarga apik banget saka peralatan ing.
                Kutipan saka: ramzay21
                Nyatane, ora ana A-100.

                A-100 pisanan dikenalaké udakara 10 taun kepungkur, nanging dirancang lan dipasang ing basis komponen Amérika. Apa sing kudu ditindakake - produksi kita dhewe wis rusak banget. Lan amarga akses langsung ditutup, kita kudu ngrampungake proyek kasebut. Kira-kira telung taun kepungkur, Il-76MD-90A kapindho dikirim menyang Taganrog kanggo A-100 kapindho. Tingkat kesiapan ora dingerteni.
                Nanging A-50U modernisasi paling anyar wis ngemot komponen saka peralatan A-100.
                Kutipan saka: ramzay21
                siji sayap udara AUG bisa duwe 6-12 pesawat E-2D Hokkai,

                ORA. Sayap udara siji kapal induk nduweni 4 (papat) E-2D. Yen dikarepake, jumlahe bisa ditambah, nanging mung ngrusak kemampuan serangan lan / utawa anti-kapal selam.
                Kutipan saka: ramzay21
                unggul ing kabeh babagan kanggo A-50U

                Piye?? belay Mungkin jangkauan radar sampeyan ?? Kanthi dawa gelombang 70 cm? Lan akurasi sing cocog karo radar loro-koordinat? (Azimuth-range tanpa dhuwur) Marang telung koordinat radar A-50U karo kemampuan kanggo radio printah panuntun dhumateng sistem pertahanan rudal karo AGSN? Kapabilitas bimbingan tempur Hokai uga ora banget nyengsemake. Sabenere amarga akurasi, sing ditemtokake dening karakteristik frekuensi radar. Nanging sawetara iki ngidini kanggo sawetara deteksi relatif apik, utamané kanggo target gedhe.
                Kutipan saka: ramzay21
                E-2D Hokkai ora ana ing rencana utawa tata letak, mung ana

                Padha ora duwe 90s kita, padha ora Cut teknologi paling anyar menyang logam, padha ora pas menyang pasar wong liya. Lan dheweke ora duwe Layanan Ngarep Ngarep sing luar biasa kaya sing ana ing mantan pimpinan permanen.
                Kutipan saka: ramzay21
                kru wis dilatih lan terus-terusan latihan ing pirang-pirang latihan ngrusak target udhara, permukaan lan lemah kanthi macem-macem rudal sing diluncurake saka operator sing beda-beda.

                Kru kita wis nindakake serangan kasebut kanthi peluncuran praktis nglawan target nyata sajrone konflik militer intensitas dhuwur sajrone 1,5+ taun kepungkur.
                Kutipan saka: ramzay21
                Kabeh ing Kementerian Pertahanan terus dicolong, ora ana UAV, ora ana unit UAV.

                Kabeh wis ana. Cathetan - UAV diwenehake menyang pasukan kanthi jumlah sing cukup akeh lan digunakake kanthi kuat.
                Kutipan saka: ramzay21
                ora ana komunikasi modern lan sistem komando lan kontrol

                Maneh, ngapusi - pasukan wis duwe komunikasi aman digital. Kanggo jangkoan sing luwih apik, kadhangkala ana ora cukup repeater, nanging kancaku lan partner ngumpulake repeater kuwi ing situs.
                Kutipan saka: ramzay21
                lan pesawat modern khusus kayata AWACS, RTR, pesawat PLO

                Iki bener. Lan iki amarga sloppiness lan nyolong taun kepungkur. Yen susu sapi luwih akeh lan kurang pakan, mesthi ora ana susu maneh.
                Kutipan saka: ramzay21
                Kepemimpinan negara ngidini iki ditindakake lan mung milih pimpinan Kementrian Pertahanan sing bodho, maling lan ora bisa sinau.

                Iku sijine wali ITS dhewe. Lan nganti saiki, kualitas profesional lan moral lan bisnis ora dadi prioritas ing janjian kasebut. Saiki ana sing ganti. Lan ora bisa ndeleng iki.
                1. 0
                  18. november 2023 20:32
                  Lan dheweke ora duwe Layanan Ngarep Ngarep sing luar biasa kaya sing ana ing mantan pimpinan permanen.

                  Dheweke duwe teknologi sing padha apik tenan. Miturut ngethok. Dideleng saka angka anggaran lan kahanan nyata ing industri pertahanan lan tentara. Aku kita adoh konco wong ing komponen iki. Semoga langgeng)
        2. +1
          18. november 2023 15:23
          Nyatane, kapal induk minangka lapangan terbang ngambang kanggo operasi sing adoh saka pesisir. Sing. iku perlu mung yen negara duwe strategi nyerang ing jembaré Samudra Donya. Yen mung pertahanan wilayah sing cukup, penerbangan pesisir lan sistem rudal pesisir cukup. Etung biaya operator pesawat karo kabeh aksesoris, lan pira pesawat lan pluru bisa dibangun nganggo dhuwit iki
        3. 0
          24 Desember 2023 07:07
          Kanthi pembangkit listrik gas-uap campuran

          Aku ora nemokake ing Internet, mula aku bakal ngunyah kanggo kajelasan, yen ora, dheweke ngandhani yen Mouse/Ferdinand ora duwe pembangkit listrik hibrida,
          Aku nemokake iki - pabrik turbin uap-gas gabungan gabungan hibrida,
          ing ngendi tembung hibrida nuduhake anané motor listrik lan mesin sing gumantung karo bahan bakar
          lan tembung sekuensial yaiku anane transmisi listrik ing antarane,
          lan tembung gabungan yaiku anané rong mesin sing gumantung bahan bakar,
          Aku milih turbin uap-gas amarga Kuzya iku turbin uap lan kabeh sing kudu dilakoni mung meneng ing turbin gas lan bakal dadi turbin uap-gas, lan ana uga turbin gas-uap lan gas-uap, lan ana. uga ngendi tinimbang uap ana mesin diesel utawa, contone, loro diesel lan uap lan turbin gas, lan iki ora watesan ing siji instalasi , lan kene liyane - disintesis, kang mbokmenawa luwih cocok kanggo operator pesawat. (kayata demonstrator teknologi, pembangkit listrik sing disintesis banter (disintesis dadi siji)) lan liya-liyane
          https://mirmarine.net/svm/seu/789-klassifikatsiya-i-osobennosti-kombinirovannykh-energeticheskikh-ustanovok?ysclid=lqiw9ppj64851400149

          https://topwar.ru/232068-gibridnaja-bronetehnika-idet-na-vojnu-bez-rossii.html
          1. +1
            24 Desember 2023 16:46
            Kutipan: t7310
            Kanthi pembangkit listrik gas-uap campuran

            Aku ora nemokake sing kaya iki ing internet,

            Google tanduran daya saka cruiser "Moscow", ing ngendi turbin gas utama nyedhiyakake exhaust panas menyang unit pemulihan panas (pengulangan ketel uap), lan uap superheated menyang turbin uap, sing, liwat gearbox siji. , bebarengan karo turbin gas utama, nyedhiyakake kacepetan utama kapal ... Lan ora kabeh !!! Ana TWO maneh afterburning turbin ing saben poros!!! Sing. mung ana wolung turbin, lan kabeh mau dilakokno ing kacepetan lengkap liwat loro gearboxes mlaku ing loro shafts propeller. Lan kabeh bisa. . . Nanging ing cruisers sakteruse saka jinis iki, pembangkit listrik padha prasaja.
            Maksudku yen ing kapal gedhe kanthi intensitas energi sing dhuwur, rasional banget yen ana pembangkit listrik ing turbin gas lan uap sing muter poros baling-baling saka setir (lan, mesthi, rotary) kolom liwat transmisi listrik. Iki bakal ngidini sampeyan entuk tabungan bahan bakar meh kaping pindho, uga bisa nguwasani catapult EM lan laser tempur pertahanan udara jarak cendhak liwat gardu tunggal (AS wis nginstal iki, wong Tionghoa lagi nyoba lan uga ngrancang ) lan nyedhiyakake / nutupi beban puncak liyane saka jaringan listrik kapal.
            Turbin uap kukus kanthi M90FR (27 l/s) bisa ngasilake daya gratis udakara 500 - 24 l/s, lan wiwit listrik sing mlaku. mesin bakal liwat gardu siji, banjur kemajuan ekonomi bisa mesthekake dening operasi siji turbopair gas-uap. Lan tanpa gearbox. Pilihan liyane saka jinis pembangkit listrik iki bakal dadi uap superheated gratis kanggo catapults uap (yen dipilih) lan kanggo dadi panas kapal. Sawise kabeh, kita duwe mangsa panas luwih saka nem sasi ing panggonan ngendi armada utama disebarake.
    3. 0
      3 Januari 2024 13:07
      AUG ora mung kapal induk, nanging uga minangka pengiring kapal penjelajah, kapal perusak, fregat lan kapal selam nuklir. Ana pertahanan udara berlapis, pertahanan anti-pesawat, lsp. AUG minangka ancaman serius. Kanggo nglawan AUG, Angkatan Laut USSR njaga resimen penerbangan angkatan laut saka operator rudal, pejuang, puluhan kapal selam nuklir multi-tujuan, ora kanggo sebutno armada permukaan. Kanggo sebutan target, kita kudu ngluncurake sistem "Legenda" - klompok satelit orbit rendah kanthi mesin nuklir (!). Nalika dheweke nulis manawa operator pesawat mung dadi target sing gampang, iki minangka tandha manawa ana wong sing adoh saka armada lan pungkasane ora bisa disentuh.
  2. +8
    11. november 2023 04:56
    Babagan kerentanan, aku setuju.
    Nanging operator pesawat ora teka kanggo nglawan Hamas, nanging amarga ... minangka penulis artikel ngandika - kanggo demonstrasi.
    Aku teka kanggo nggawe cetha kanggo Israel lawas "kanca": Mesir, Suriah, Yordania - sing padha ngirim ora malah mikir bab misi sembarang, ora ketompo carane kuwatir Ratu Rania bab tanah kelairan.
    Lan lanskap politik ing Timur Tengah bisa uga owah: saiki, nganti pungkasan operasi iki, ora dingerteni apa lintasan hubungan kita karo Israel bakal ditindakake (njupuk pidato V.A. Nebenzi ing PBB).

    Yen Gaddafi isih urip, kanthi ambisi pan-Arabisme, "J. Ford" bakal migunani banget kanggo pihak Israel.
    Lan pimpinan gelut negara - Timur Tengah, donya Muslim isih nglairake: Erdogan minangka conto.
    Mulane, sambungan Israel-AS, malah "cilik" AUG, wis wong kanggo ketegangan.

    AAG: ing panggonan sing bener, ing wektu sing tepat. Lan ora ana maneh.
    Komentar Alexey babagan Korea cocok: asil demonstrasi baton ora mesthi apik, lan kita uga ngelingi kampanye 063 - ing Mediterania Wétan ((
    1. + 10
      11. november 2023 05:31
      Oh, nalika Kadafi isih urip, apa sing ditindakake marang kapal induk? Lan aku nampa lyulei saka wong-wong mau.
      1. +3
        11. november 2023 13:38
        Nalika Gaddafi isih urip, AUG mung ngrampungake bagean saka karya kasebut. Bagean penting ditindakake kanthi penerbangan darat, untunge Segara Mediterania ora amba, lan ana pangkalan udara NATO sing cukup.
        1. + 10
          11. november 2023 14:37
          Persis, persis.
          Pesawat-pesawat kasebut mabur saka pangkalan Inggris, mabur menyang Libya, nggawe 3 ngisi bahan bakar tengah udara lan sukses ing kana.
          Iki minangka kejutan kanggo Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia. Amarga padha percaya yen ora ana ancaman kanggo Libya saka udhara, amarga ora ana pesawat NATO ing cedhak sing bisa nindakake serangan massal.
          1. +1
            11. november 2023 20:57
            Deleng ing globe ... anggota NATO Italia cedhak. Lan apa sisih Staf Umum Angkatan Bersenjata RF ing babagan iki?
            1. +1
              11. november 2023 21:54
              Dadi, sakperangan alesan produsen pasta nguripake mburi, aku kudu mabur saka Inggris, sanajan iki ing 1986.
        2. +3
          11. november 2023 21:15
          Operator pesawat uga nindakake sawetara karya ing perang nglawan Afghanistan, Irak, Yugoslavia lan akeh konflik liyane.
          Kasunyatan manawa siji operator pesawat duwe pesawat AWACS sing luwih modern tinimbang Angkatan Aeroangkasa bisa uga ora dielingi, nanging jelas kenapa Pasukan Aerospace kita ora bisa ngrusak pertahanan udara utawa Angkatan Udara Ukraina sajrone 2 taun lan ora bisa digunakake. liwat wilayah mungsuh.
          1. 0
            18. november 2023 20:53
            Cetha banget kenapa Pasukan Aerospace kita ora bisa ngrusak pertahanan udara utawa Angkatan Udara Ukraina sajrone 2 taun lan ora bisa ngoperasikake wilayah mungsuh.

            Intine ora kekurangan pesawat AWACS kita, nanging keluwihan NATO. Kita ora bisa numpes wong-wong mau, kaya alat kontrol udara liyane. Kanggo saiki, paling.
      2. 0
        18. november 2023 15:26
        Gaddafi minangka conto sing ala. Prajurit Cina nduweni katrampilan militèr sing luwih dhuwur tinimbang prajurit Éropah, nanging ora bisa nindakake apa-apa marang tentara Éropah sing diatur. Kajaba iku, "falcons" tunggal Gaddafi ora duwe daya nglawan armada Amerika lan NATO. Aku ora ngerti carane dheweke entuk karo roket
    2. 0
      11. november 2023 05:54
      lawas "kanca" Israel: Mesir, Suriah, Yordania

      Turki? ngguyu
      1. +3
        11. november 2023 08:06
        Kutipan saka VictorVR
        lawas "kanca" Israel: Mesir, Suriah, Yordania

        Turki? ngguyu

        Apa Türkiye wis ninggalake NATO? Saiki lagi ana ing tim sing padha.
        1. +5
          11. november 2023 16:42
          Iki ora ngalangi dheweke miwiti perang karo Yunani ing taun 1974
    3. -7
      11. november 2023 06:14
      Kutipan: Feodor13
      malah "cilik" AUG wis wong kanggo galur.

      Sampeyan bisa ketegangan nalika sisih liyane ora duwe senjata cocok. Contone, rudal jelajah anti-kapal adhedhasar lemah. Yen rudal kasebut kasedhiya, para komandan AUG iki bakal ngeruk sirahe nglirik
      1. + 11
        11. november 2023 07:24
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Sampeyan bisa ketegangan nalika sisih liyane ora duwe senjata cocok.

        Apa akeh negara duwe senjata kaya ngono?
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Yen rudal kasebut kasedhiya, para komandan AUG iki bakal ngeruk sirahe

        Apa para komandan baterei pesisir bakal "ngeruk sirah", ngerti manawa sawetara rolas SLCM bisa mabur saka segara?

        Kanggo artikel: pesen ora jelas. Operator pesawat "ala", nanging saiki "apik" ...
        Nanging malah buku teks ngantem Yamato, kang dadi ilustrasi saka kemampuan operator pesawat, mboko sithik sirna ing sajarah.

        Ya, dheweke mung bakal ngganti UAV berbasis dek kanthi keamanan informasi adhedhasar dek lan kabeh ...
        1. +8
          11. november 2023 15:21
          Kajaba iku, kapal induk ora teka dhewe - diiringi "kelompok dhukungan": kapal penjelajah kanthi pirang-pirang rudal jelajah lan pertahanan udara sing apik banget, sawetara penghancur rudal sing dipandu (Arleigh Burke) uga kanthi pertahanan udara sing apik lan a macem-macem rudal, uga operator rudal ing jero banyu.
          1. Alf
            +6
            11. november 2023 18:33
            Kutipan: Vadim dok
            Kajaba iku, kapal induk ora teka dhewe - diiringi "kelompok dhukungan": kapal penjelajah kanthi pirang-pirang rudal jelajah lan pertahanan udara sing apik banget, sawetara penghancur rudal sing dipandu (Arleigh Burke) uga kanthi pertahanan udara sing apik lan a macem-macem rudal, uga operator rudal ing jero banyu.

            Nanging sakperangan alesan detractors saka operator pesawat tansah lali bab klompok dhukungan, pracaya sing wanders watara ing isolasi apik banget.
      2. +8
        11. november 2023 09:35
        Contone, rudal jelajah anti-kapal adhedhasar lemah.

        Ana lan masalah karo sebutan target, pusat kontrol liwat-the-horizon, malah karo satelit, isih masalah gedhe, plus rudal karo ARLGSN duwe pilihan target miskin lan resistance kanggo gangguan.
        1. -1
          18. november 2023 15:35
          Aku mikir, kanthi tingkat pangembangan teknologi saiki, ora ana masalah karo panuntun dhumateng rudal: sistem panuntun dhumateng cerdas gabungan - panuntun dhumateng satelit ing rute, ing pendekatan - pencari multispektral - optik kanthi pangenalan target + multispektral multi-mode aktif-pasif pencari radar. Komputer roket ngatasi masalah panuntun dhumateng nggunakake kombinasi data saka sistem sing beda-beda. Ing kahanan gangguan sing angel, sampeyan bisa target sumber gangguan utawa ngganti frekuensi. Kajaba saka reflektor sudhut, kabeh interferensi cukup sempit; reflektor sudut ora menehi tandha inframerah lan ora ngetokake. Ing cendhak, masalah bisa ditanggulangi. Sajrone peluncuran rudal massive, kapal keamanan lan perang elektronik pisanan kalah. Kapal induk ditinggal piyambak. Pesawat sing wis mabur ora bakal bali maneh
  3. ANB
    +8
    11. november 2023 05:25
    . padha tetep wilayah Amérika

    Kapal perang apa wae (sanajan kapal sapu ranjau) minangka wilayah negara sing ana. Miturut hukum maritim. Mulane mung perwira sing bisa dadi komandan kapal.
    1. -1
      11. november 2023 05:53
      Kutipan saka ANB
      Kapal perang apa wae

      Lan kanggo neraka karo wilayah iki ...
      Njupuk tembungku, ora amarga wilayah Amerika sing nemokake dhewe ing panggonan sing salah (lan ora amarga anggota NATO) sing hegemon bakal wani nggawe keputusan radikal.
      Dheweke seneng karo tangane wong liya, utawa nglawan "wong galak karo senapan batu" ... Lan nglawan kanca - malah wedhus dhewe ...
    2. KCA
      +4
      11. november 2023 07:55
      Ora mung kapal, kapal apa wae sing ngibarke bendera Amerika iku wilayah US, malah kapal udara.Kancaku lair ing pesawat nalika ibune mabur menyang Amerika.Satekane kanca kasebut langsung entuk kewarganegaraan AS, amarga.. . lair ing wilayahe
      1. +1
        11. november 2023 09:22
        Nuwun sewu, nanging aku dudu sampeyan. Kewarganegaraan dual (minangka ditampilake dening SVO) iku masalah gedhe.
    3. Alf
      0
      11. november 2023 18:37
      Kutipan saka ANB
      Kapal perang apa wae (sanajan kapal sapu ranjau) minangka wilayah negara sing ana. Miturut hukum maritim. Mulane mung perwira sing bisa dadi komandan kapal.

      Frasa pisanan bener, kaloro pancen ora ana hubungane karo sing pertama. Yen, sakperangan alesan, midshipman utawa perwira warrant dadi komandan kapal, malah kanggo sementara, kapal iki isih tetep extraterritorial.
  4. +8
    11. november 2023 05:30
    Aku elinga ndeleng video ing dangu kepungkur ngendi hunks ageng dumadakan miwiti nindakake kabeh limo somersaults lan trik akrobat liyane, kang aku kaget banget lan aku wong ora bakal wani nindakake.
    Iki kanggo apa? Kajaba iku, operator pesawat minangka wong otot sing bisa kaget banget.
    1. +1
      11. november 2023 06:15
      Aku elinga ndeleng video ing dangu kepungkur ngendi hunks ageng dumadakan miwiti nindakake kabeh limo somersaults lan trik akrobat liyane, kang aku kaget banget lan aku wong ora bakal wani nindakake.
      Iki kanggo apa? Kajaba iku, operator pesawat minangka wong otot sing bisa kaget banget.

      Lan aku elinga pirang-pirang video sing dakdeleng ing ngendi wong otot nyekel petinju kelas menengah kanthi sup kubis.
      Dadi ana akeh video sing beda.
      Nanging kanggo nglelebke kothak beton sing dikuatake kanthi kabeh sing ana ing njero lan njaba mung sapisan bakal dadi epik lan nglarani kanggo hegemon kanthi sikil lempung.
      1. +2
        11. november 2023 06:34
        Kutipan: Sergey_Bely
        Nanging kanggo nglelebke kothak beton sing dikuatake kanthi kabeh sing ana ing njero lan njaba bakal dadi epik banget

        Sayange, ana apa-apa kanggo drown karo. Mulane padha ngadeg kanthi bebas ing cedhak pesisir, kaya piknik segara
      2. +2
        11. november 2023 07:04
        Kutipan: Sergey_Bely
        Lan aku elinga pirang-pirang video sing dakdeleng ing ngendi wong otot nyekel petinju kelas menengah kanthi sup kubis.

        Lan petinju saka pegulat, nanging pegulat duwe akrobat lan kabeh apik ...
        1. +2
          11. november 2023 13:25
          Aku elinga Cassius Clay nglawan karateka: dheweke nari tarian, lan karateka ngentekake kabeh perang kanthi nyusup ing punggung lan nendhang sikile. Sanajan akrobate apik, nanging tontonan sing ora apik.
          1. +2
            11. november 2023 18:37
            Kutipan: Stanislav_Shishkin
            Aku elinga Cassius Clay nglawan karateka: dheweke nari tarian, lan karateka ngentekake kabeh perang kanthi nyusup ing punggung lan nendhang sikile. Sanajan akrobate apik, nanging tontonan sing ora apik.

            Inggih, ya, iku pathetic, aku mung wedi yen karateka diijini kanggo mencet ing kekuatan lengkap, banjur Mohamed bakal mungkasi banget cepet. Nanging tontonan mesthi padhang nanging cendhak.
            Nanging, sawise ndeleng sesi latihan Antonio, kang mbuwang lan kicked partners sparring, anggota tim Ali, sakcepete sadurunge perang, cepet-cepet kanggo introduce watesan ing aturan perang. Yaiku, Inoki dilarang nyekel, mbuwang, nggegem, nggebug dhengkul lan sirah.
  5. -16
    11. november 2023 05:47
    Pancen, operator pesawat minangka instrumen tekanan, pengaruh, politik sing serius
    ing kahanan perang sing ora diumumake, nanging nyatane - dheweke ora bakal duwe wektu kanggo mlebu ing sawetara atus kilometer sing padha ...
    Mungkasi nyanyi ossana menyang operator pesawat, sing nasibe bisa diputusake dening siji Zirkon kanthi hulu ledak khusus.
    Kanthi tekane gaman hipersonik, masa depan AUG minangka kesimpulan sing wis ditemtokake - TARGET Ageng sing angel dilalekake.
    1. + 11
      11. november 2023 05:55
      Wiwit wiwitan, sampeyan kudu ngerti ing ngendi persis target iki, lan banjur netepake sebutan target kanggo target kasebut, lan target kasebut nyenyet kanthi lara lan ana akeh target sing luwih cilik lan uga ora. t Pick irung sing, nanging yen sampeyan ngirim warhead khusus marang operator pesawat, sampeyan dooming mayuta-yuta wong ing saindhenging donya pati, kalebu, pisanan lan utomo, fellow warga.
      1. -14
        11. november 2023 07:57
        Kutipan saka Cartalon
        Wiwit wiwitan, sampeyan kudu ngerteni ing endi persis target iki, lan kepiye carane nggawe target target kanggo target kasebut.

        Pisanan sampeyan kudu nemtokake basis ing ngendi troughs iki disimpen. Sabanjure, nindakake pengintaian satelit tanpa referensi kanggo Rogozins lan Borisovs. Kanthi bantuan saka Angkatan Udara lan Angkatan Laut, njamin serangan marang target ...
        Sejatine iku kabeh ... Kanthi cara apa pukulan kasebut dikirim - menyang Shoigu ... ya
        1. + 23
          11. november 2023 08:22
          Oh, jagad sing apik iki sing kabeh gampang lan gampang, lan mungsuh minangka blok kayu. Ing ngendi kita gampang nglelebke operator pesawat ing Norfolk
          1. -11
            11. november 2023 11:54
            Kutipan saka Cartalon
            Ing ngendi kita gampang nglelebke operator pesawat ing Norfolk

            Sampeyan duwe sawetara reaksi nglarani kanggo operator pesawat ... Sampeyan njupuk komposisi AUG lan njlentrehake (paling ora kanggo dhewe) kemampuane. Utawa sampeyan nganggep manawa anane operator pesawat ing Rusia bakal ngganti kahanan? Kepiye sampeyan mbayangno iki? Telung (11) operator pesawat AS nglawan siji TAVKR?
            Yen perlu, sampeyan bisa mbongkar bareng karo Norfolk ...
            Utawa sampeyan bisa nindakake iku nalika arep kanggo "goodies" ...
            Nanging sampeyan duwe pilihan dhewe: nggantung gendera putih ing Kremlin?
            * * *
            Pancen nggumunake kepiye kita lair ing republik pisang lor ...
            1. + 12
              11. november 2023 12:21
              Nanging sampeyan wis lair ing novel babagan wong sing kenek, ing ngendi sampeyan bisa numpes Norfolk kanthi gampang lan sampeyan ora bakal entuk apa-apa.
              Lan ing ngendi aku nulis yen Rusia butuh operator pesawat saiki? Utamane yen sampeyan ngelingi yen kita ora bisa mbangun Destroyer.
              Lan kadhangkala iku migunani kanggo break liwat tembok, Mungkin sampeyan bakal ngerti sing ora ana tombol kanggo matèni everyone.
              1. -2
                11. november 2023 20:40
                Kutipan saka Cartalon
                Lan sampeyan lagi wae lair ing novel babagan wong tabrak lari,


                Pisanan, sampeyan bakal sinau basa Rusia ing bagean infinitif, banjur sampeyan bakal nulis notasi kanggo kula...
                Iku jenius sing ndamel tentara menyang bokong ing siji wektu ...
                1. +3
                  11. november 2023 21:18
                  Ya, kadhangkala aku nulis buta huruf, untunge, biasane ing perjalanan, tanpa menehi tawaran kanggo miwiti perang nuklir.
                  Nanging tentara digawa mudhun, paling kamungkinan dening wong-wong kaya sampeyan, sing, tinimbang sinau pengalaman pertempuran nyata, bengok-bengok hurray lan donya kabèh dadi bêsik.
                  Akibaté, saben perang diwiwiti kanthi cara sing padha, kita ora duwe komunikasi, ora ana intelijen, jenderal minangka wit oak, mungsuh kanthi alesan ora panik, lan liya-liyane.
      2. -6
        11. november 2023 13:57
        Kutipan saka Cartalon
        ya, yen sampeyan ngirim warhead khusus marang operator pesawat, sampeyan siksa mayuta-yuta wong ing saindhenging donya pati
        Lan yen kapal induk ora kena ing hulu ledak khusus, nanging kanthi hulu ledak biasa, apa ana owah-owahan? Yen perlu, operator pesawat uga bakal dirusak.
        1. +4
          11. november 2023 16:04
          Owah-owahan, persentase bunuh diri ing donya ora cukup dhuwur, lan yen sampeyan ditembak ing endi wae kanthi rudal sing prasaja, mula sampeyan bisa meneng wae, nanging yen jamur nuklir tuwuh, ora ana sing bakal ngomong maneh amarga ora ana. wektu.
          1. -1
            11. november 2023 20:53
            Apa sampeyan duwe pengalaman? Apa sampeyan yakin manawa ana cretin sing ora wedi ing Pentagon?
            Apa sampeyan bakal mangsuli, kenapa rong AUG asal Amerika ujug-ujug nyingkir saka DPRK? Kim Jong-un mung nuduhake carane kapal induk Amerika bakal ngobong ...
            Ya, amarga para ahli strategi Amerika ora ngerti yen dheweke wiwit nanggapi Eun Xiao, hadiah sing padha bakal teka, lan mung Gusti Allah sing ngerti bakal tiba ing endi lan bakal ana ing endi. ..
            Kubur bareng karo komandan bratty sampeyan. Malah ing USSR, jelas yen Amerika ngrancang apa wae, mung kanthi syarat ora ana bom cilik sing mabur menyang dheweke ...
            * * *
            Aku ngomong lan aku bakal mbaleni maneh kanggo sampeyan. Yen sesuk esuk kabeh sing isih ana ing GB dadi pulo sing lebur (siji pukulan saka Sarmat), ora ana sampah sing bakal wani mikir ngadeg kanggo "NOTHING" ...
            Kanggo minus sampeyan ... aku ora peduli karo dheweke lan pendapat kosong sampeyan.
        2. 0
          11. november 2023 18:14
          Kutipan: Stanislav_Shishkin
          ana owah-owahan?

          Kutipan saka Cartalon
          Wis ganti

          Sampeyan bisa ngelingi kedadeyan kasebut ing olahraga Ocean-77. ... embuh iku meneng, utawa ora ana apa-apa ... ... sing bisa ngomong ...
    2. +4
      11. november 2023 10:21
      Anggapan tumindak kapal induk marang pantai. Apa yen tugas temen beda? Contone, blokade angkatan laut. Siji AUG bisa ngontrol setengah saka segara - nglindhungi kapal dhewe lan impede mungsuh, kang adoh banget saka pesisir.
      1. -10
        11. november 2023 11:59
        Kutipan: Alexander Kochurkov
        Siji AUG bisa ngontrol setengah saka segara - nglindhungi kapal dhewe lan impede mungsuh, kang adoh banget saka pesisir.

        Malah ing jaman USSR, ana cara kanggo nglawan AUG, salah sijine yaiku pasukan nuklir strategis.
        Pasukan nuklir strategis sing kasedhiya saka Federasi Rusia ngidini kita ngrusak AUG ing endi wae ...
        Lan ora perlu kanggo wring tangan, amarga:
        Kutipan: Alexander Kochurkov
        AUG bisa ngontrol setengah saka segara ...

        ... utawa ngaso ing ngisor.
        https://ria.ru/20200523/1571739194.html
        1. + 11
          11. november 2023 16:15
          Kutipan saka: ROSS 42
          Malah ing jaman Soviet, ana cara kanggo nglawan AUG

          salah. Mung ing jaman USSR ana cara kanggo nglawan AUG. "Legenda" ing angkasa, Welasan pesawat pengintaian kanggo armada, divisi udhara saka aviation rudal angkatan laut, divisi saka prau selam nuklir rudal, lan - massa saka kapal BMZ, kabeh iki minesweepers lan pluru cilik sing bisa njamin penyebaran pasukan armada.
          Saiki, sayangé, ora ana sing isih ana, lan kita, umume, ora duwe apa-apa kanggo nglawan AUG.
          Kutipan saka: ROSS 42
          Pasukan nuklir strategis sing kasedhiya saka Federasi Rusia ngidini kita ngrusak AUG ing ngendi wae

          Ing fantasi wong adoh saka angkatan laut - ora mangu
          1. +5
            11. november 2023 17:46
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            sajrone USSR ana cara kanggo nglawan AUG

            Aku mikir bakal migunani kanggo ngelingi yen skenario serangan umum diwenehake, pisanan kabeh, kanggo diluncurake wolung X-22 kanthi hulu ledak nuklir ing wilayah sing ana AUG ing wektu kasebut, kanthi tujuan mateni sebagian besar Radar AUG kanthi pulsa EM. Dipercaya yen sawise kahanan interferensi bakal nggawe siji kapal individu lan ngirim serangan sing akurat. Menapa malih, minangka SSI wrote ing siji wektu (dheweke saka MRA), losses sak kleleb AUG padha kira-kira ing loro utawa telung resimen pesawat.
          2. -4
            11. november 2023 20:58
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Ing fantasi wong adoh saka angkatan laut - ora mangu

            Ing fantasi wong sing adoh saka Pasukan Rudal Strategis, malah jeblugan 750 kT bakal dianggep minangka mercon sing njeblug ...
            1. +2
              12. november 2023 01:05
              Kutipan saka: ROSS 42
              Ing fantasi wong sing adoh saka Pasukan Rudal Strategis, malah jeblugan 750 kT

              Iki minangka pemandangan sing nyenengake, ngrusak fff ing radius puluhan kilometer
        2. Alf
          +1
          11. november 2023 18:43
          Kutipan saka: ROSS 42
          Pasukan nuklir strategis sing kasedhiya saka Federasi Rusia ngidini kita ngrusak AUG ing endi wae ...

          Yars sialan? Lan sapa sing bakal menehi CU? AUG katon ora mandheg.
          Kanggo keselak ing kaliber? Apa jangkauane? Lan carane ngarahake? Saiki "kapal oseanografi" ora ngetutake AUG.
        3. +2
          11. november 2023 21:16
          Kutipan saka: ROSS 42
          Malah ing jaman USSR, ana cara kanggo nglawan AUG, salah sijine yaiku pasukan nuklir strategis.

          Ing jaman Sovyèt, nganti 22 Juni 1941, ana kapercayan yèn kita bakal perang karo getih cilik ing tanah asing.
      2. +1
        11. november 2023 21:56
        Siji AUG bisa ngontrol 400 - 500 mil watara dhewe. Setengah segara luwih sithik)))
        1. -2
          11. november 2023 22:14
          Radius tempur F-18 yaiku 750 km + jarak penerbangan rudal jelajah yaiku 1000 km, kanthi diameter 3500 km.
          1. Alf
            0
            11. november 2023 22:24
            Kutipan: Alexander Kochurkov
            Radius tempur F-18 yaiku 750 km + jarak penerbangan rudal jelajah yaiku 1000 km, kanthi diameter 3500 km.

            Saka ngendi 3500? Hornet mung bisa nggawa AGM-84H SLAM-ER, lan jarake 270 km.
            1. -2
              11. november 2023 22:32
              Rudal dipandu V-Z AGM-65, AGM-88, AGM-84, AGM-154, AGM-158, KEPD-350 saka macem-macem modifikasi.
              1. Alf
                0
                11. november 2023 22:36
                Kutipan: Alexander Kochurkov
                Rudal dipandu V-Z AGM-65, AGM-88, AGM-84, AGM-154, AGM-158, KEPD-350 saka macem-macem modifikasi.

                1. 0
                  11. november 2023 22:48
                  kita kudu njupuk AGM 158 metu saka persamaan?
                  1. Komentar wis dibusak.
                  2. Alf
                    0
                    11. november 2023 22:51
                    Kutipan: Alexander Kochurkov
                    kita kudu njupuk AGM 158 metu saka persamaan?

                    ER kang? Ya, aku ora kejawab, aku njaluk ngapura.
  6. +8
    11. november 2023 05:57
    "Pesawat pesawat minangka properti saka pamaréntah AS lan nyatane wilayah Amerika - pulo ngambang kekuwatan Amerika sing bisa pindhah menyang ngendi wae ing segara ing donya. Kajaba iku, ora ketompo menyang ngendi wae, dheweke tetep dadi wilayah Amerika."
    Banget pretentious ... Mung iki ditrapake kanggo kapal sembarang negara.
    1. -4
      11. november 2023 08:04
      Kutipan: Alexander Kochurkov
      Banget pretentious ... Mung iki ditrapake kanggo kapal sembarang negara.

      Iki persis apa sing dakkarepake nalika aku takon kenapa penyidik ​​​​Rusia bledosan ing SP pungkasan musim panas ora njupuk kauntungan saka iki ing pangayoman saka kapal saka Armada Baltik ... Padha mbokmenawa nyiapake kanggo parade. ... Armada kasebut kanggo nyenengake Tsar, lan ora kanggo mbuktekake yen dheweke ora ana sing padha ing samodra donya ...
      1. Alf
        0
        11. november 2023 18:49
        Kutipan saka: ROSS 42
        lan ora kanggo mbuktekake yen dheweke ora duwe tandhingane ing samodra donya...

        Kanggo mbuktekake iki, sampeyan kudu duwe armada segara.

        Ora akeh...
  7. -14
    11. november 2023 06:19
    Lan kanthi cara, operator pesawat minangka struktur beton sing dikuatake kanthi baling-baling cilik. Dadi, yen baling-baling dipateni, operator pesawat bakal ngrokok ing pinggir.
    Minangka kanggo ngrusak ngawut-awut, sampeyan kudu mikir babagan gumantung ing kahanan.
    Minangka pilihan, jaring diselehake ing banyu ing sadawane dalan lan sawetara tong kayu dipasang ing kono. Ing tong minyak ana "bahan peledak termite kanthi detonator magnetik." Jaring kasebut ngubengi sekrup, detonator digawe magnet lan campuran kasebut ngethok logam sekrup.
    Sampeyan bisa nggunakake drone sing dikubur digawe saka bahan polimer.
    1. +7
      11. november 2023 09:04
      Kapal digawe kabeh saka baja lan wesi. Sapisan ana gagasan kanggo mbangun kapal induk saka beton bertulang, nanging piye wae cepet ditinggal.
    2. Alf
      +1
      11. november 2023 18:50
      Kutipan: Sergey_Bely
      Lan kanthi cara, operator pesawat minangka struktur beton sing dikuatake kanthi baling-baling cilik. Dadi, yen baling-baling dipateni, operator pesawat bakal ngrokok ing pinggir.
      Minangka kanggo ngrusak ngawut-awut, sampeyan kudu mikir babagan gumantung ing kahanan.
      Minangka pilihan, jaring diselehake ing banyu ing sadawane dalan lan sawetara tong kayu dipasang ing kono. Ing tong minyak ana "bahan peledak termite kanthi detonator magnetik." Jaring kasebut ngubengi sekrup, detonator digawe magnet lan campuran kasebut ngethok logam sekrup.
      Sampeyan bisa nggunakake drone sing dikubur digawe saka bahan polimer.

      Eh, sampeyan seneng banget ... recourse Nyuwun Ora, mesthi, aku ngerti - dina Sabtu sore, nanging sampeyan ora ngidini overdosis.
      Bakal ngiringan kanthi tenang nonton tumindak kasebut? Utawa sampeyan arep mblokir kabeh segara nganggo jaring? Sing nelayan bakal ngomong "matur nuwun" kanggo sampeyan ...
    3. +1
      18. november 2023 15:48
      Sergei_Bely
      Aku ngusulake ide sing luwih adhem ngguyu
      Sembarang sekrup bakal pecah yen ana "linggis" ing bidang rotasi.
      A torpedo lagi digawe karo sawetara banget gedhe saka tumindak lan awak kandel lan awet ... Ana akeh torpedo kuwi. Ing kawitan padha pindhah ing lumahing - torpedo kuwi arang banget angel kanggo sok dong mirsani. Inggih, sampeyan bisa nindakake ing jero banyu, nanging karo piring satelit lengkap. Saka satelit kita nggawa torpedo meh menyang AUG. Memori komputer torpedo ngemot tandha baling-baling kapal induk. Banjur torpedo dicelupake lan dipandu dening sinyal hidroakustik persis ing baling-baling, sing nalika ditabrak torpedo, grunts! - lan break. A grombolan torpedo kuwi nguripake AUG menyang kluster bêsik tanpa daya saka logam dangling ing ombak. Ora ana trick nglawan kethokan! Lan apa sing isih bakal didol dening penjarah lokal kanggo logam kethokan
      1. +1
        18. november 2023 15:55
        Kutipan saka futurohunter
        Ana akeh torpedo kuwi. Ing kawitan padha pindhah ing lumahing - torpedo kuwi arang banget angel kanggo sok dong mirsani

        Aku mbayangno: akeh torpedo tumuju lumahing posisi ... formasi, mbokmenawa ... aku wis siyap Nyuwun ngguyu
  8. +3
    11. november 2023 06:28
    ...apa sing kedadeyan ndadekake jagad iki jelas yen Amerika Serikat wis menehi perhatian marang krisis kasebut lan wis siyap nanggapi.
    Tegese wong kang ringkih lan kesel kudu enggal-enggal nyerah, dene wong liya kudu mikir. Nanging iki meh tansah makarya èfèktif sadurunge, nanging dina iki kahanan temen beda. Conto sing apik yaiku, kaya sing kasebut ing ndhuwur, US AUG ing pesisir DPRK. Aku chatting lan kepeksa mulih.
  9. +5
    11. november 2023 07:00
    Sugeng enjing kanggo kabeh komentator!

    Penulis dadi netral, ing rasa emosi, artikel. Nanging kadhangkala sampeyan butuh iki.
    Sing apik babagan kapal induk yaiku minangka indikator tambahan babagan ekonomi negara lan pendapat pamrentah negara kasebut.
  10. -1
    11. november 2023 07:54
    Maskapai pesawat pra-Perang Dingin ora padha karo pesawat modern. Wiwitane, kapal induk montor mabur sejatine kapal perang sing nyedhiyakake operasi tempur ing pulo-pulo lan pulo-pulo ing Samudra Pasifik sing wiyar. Nyatane, iki minangka pulo ngambang kanggo penerbangan, sing bisa mlayu saka pulo menyang pulo. Kanthi wiwitan Perang Dingin lan pangembangan rudal sing dipandu, kapal induk pesawat dadi sarana kanggo medeni lan nyuda mungsuh sing kurang rudal AS. Saiki iki pancen klub gangster nglawan wong biasa.
  11. -4
    11. november 2023 08:32
    Kutipan: Sergey_Bely
    Nanging kanggo nglelebke kothak beton sing dikuatake kanthi kabeh sing ana ing njero lan njaba mung sapisan bakal dadi epik lan nglarani kanggo hegemon kanthi sikil lempung.

    Sanalika kothak kasebut dicemplungake ing ngisor, kabeh liyane bakal ngadhepi nasib kapal perang. Kothak liyane ora bakal menyang papan liya
    1. +5
      11. november 2023 11:17
      Ya, ya, iku mung aneh, nalika Angkatan Laut AS ilang loro Yorktown lan siji Lexington nalika Perang Dunia II, lan uga kelangan pesawat pengiring nalika perang karo Yaps, ora ana sing ngira manawa operator pesawat bakal ngadhepi nasib sing padha. minangka kapal perang, aneh ora? Mungkin amarga anane penerbangan ing segara "kene lan saiki" penting banget, sanajan saiki ing wektu saiki? lol
      1. -1
        12. november 2023 12:36
        "Mungkin amarga anane penerbangan ing segara" ing kene lan saiki "penting banget, sanajan saiki saiki?"
        Iki nganti "kene lan saiki" sawetara ewu Yankees (utawa bearers liyane saka demokrasi) padha bebarengan dikirim menyang ngisor bebarengan karo kabeh ajur ing Papan. Sanalika kabeh "pameran kekuwatan" bakal rampung lan kabeh bandura ing pelabuhan kasebut bakal metu saka cilaka. Yankees digunakake kanggo impunity, nanging iki sadurunge tamparan serius pisanan ing pasuryan
    2. +6
      11. november 2023 11:57
      Oh, carane prasaja iku ... Kenapa USSR ora nindakake iki? Aku bakal langsung menang HB. Amer pengecut bakal nyelehake buntut ing antarane sikil lan crawled bali menyang bawana, NATO wis ambruk, armada Amerika wis bubar dhewe.
      1. Alf
        0
        11. november 2023 18:58
        Kutipan: Kmon
        Napa USSR ora nindakake iki?

        Kuznetsov ana ing latihan, Gorshkov ana, Varyag ana ing construction, Ulyanovsk ana ing construction.
        1. -1
          11. november 2023 19:34
          Nanging kepiye rudal, pesawat lan kapal selam? Apa sampeyan pengin ngomong yen AB ora bisa tenggelam tanpa AB dhewe? Malah yen sampeyan nyoba tenan hard? Sawise kabeh, cukup kanggo nglelebke siji lan kita bakal langsung menang Perang Dingin ...
          1. Alf
            +2
            11. november 2023 19:37
            Kutipan: Kmon
            Sawise kabeh, cukup kanggo nglelebke siji lan kita bakal langsung menang Perang Dingin ...

            Lan sampeyan bakal entuk panas ... Utawa sampeyan ora ngerti yen serangan ing kapal perang sacoro prakteke minangka deklarasi perang?
            1. 0
              11. november 2023 20:00
              Nah, sampeyan setuju yen bambr731 nulis omong kosong ing ndhuwur (lan kiriman sing sampeyan tanggapi persis minangka tanggapan kanggo kirimane)
              1. Alf
                -2
                11. november 2023 20:03
                Kutipan: Kmon
                Nah, sampeyan setuju yen bambr731 nulis omong kosong ing ndhuwur (lan kiriman sing sampeyan tanggapi persis minangka tanggapan kanggo kirimane)

                Nyatane, sampeyan duwe apa-apa kanggo ngomong utawa sampeyan bakal terus nggawe verbal ... kabut?
        2. 0
          11. november 2023 21:59
          Gorshkov duwe vertikal, Varyag dibangun, nanging kanggo Ulyanovsk mung ngethok logam. Malah kanthi kemampuan USSR, Ulyanovsk bakal dibangun ing taun 3.5 - 4. Dadi, Kuzya cukup siap tempur, mesthine kanggo tugas-tugase.
          1. Alf
            0
            11. november 2023 22:14
            Kutipan: TermiNakhTer
            Gorshkov wis vertikal

            bener. Nanging Yak-41 ing karakteristik kinerja banget cedhak pesawat normal.
            Kutipan: TermiNakhTer
            Ulyanovsk bakal dibangun ing 3.5 - 4 taun.

            Padha ngrancang kanggo 1996, i.e. 9 taun. Nanging padha mbangun.
            Kuzya ing senjata penerbangan luwih saka wong latihan. Utawa ngiringan, nanging Ulyanovsk bakal drummer klasik, sawise kabeh, 70 sisih.
            1. 0
              12. november 2023 00:17
              Yak-141 ora ala ing antarane pesawat vertikal, nanging luwih becik ora mbandhingake karo pesawat normal. Dheweke ora mbangun Ulyanovsk, dheweke mung miwiti nglereni logam, malah ora nglumpukake bagean siji, amarga Varyag ana ing slipway.
              1. Alf
                0
                12. november 2023 19:28
                Kutipan: TermiNakhTer
                Dheweke ora mbangun Ulyanovsk, dheweke mung miwiti nglereni logam, malah ora nglumpukake bagean siji, amarga Varyag ana ing slipway.


  12. +1
    11. november 2023 09:02
    Bener, ing ndhuwur komandan kapal induk yaiku komandan AUG, admiral mburi. Dheweke nampa perintah saka Washington lan dikirim menyang komandan kapal.
  13. -4
    11. november 2023 09:13
    SVO nuduhake yen padha perang beda karo padha. Serangan massive ing Israel nuduhake yen iku bisa kanggo break liwat kubah. Operator pesawat saka Perang Donya II ora nyerang; imitasi serangan ora bisa mbantu. Padha digunakake marang ZULUS (ngapunten kanggo comparison). Serangan khusus ing geng angkatan laut durung digunakake, mbok menawa kita kudu menehi pitulung.
    1. +5
      11. november 2023 10:03
      "Pesawat pesawat ora nyerang saka WWII" - lan Perang Falklands???
      1. +2
        11. november 2023 14:33
        Apa iki nalika rudal nembus kapal tanpa njeblug?
  14. + 10
    11. november 2023 09:23
    Sembarang dhiskusi babagan kegunaan kapal induk bisa dijupuk menyang arah sing luwih konstruktif kanthi ngganti tembung pitakon dadi "apa pangkalan udara kanthi sayap udara migunani?"
    Ing kene langsung dadi jelas lan jelas yen sanajan kasunyatane saiki luwih angel kanggo penerbangan entuk supremasi udara amarga sistem pertahanan udara sing dikembangake, anane dhukungan lan kontrol udara isih penting banget lan perlu ing perang. Lan utamane ing segara, ing ngendi sampeyan ora duwe kesempatan kanggo nginstal unit pertahanan udara / misil pertahanan stasioner. Mulane, operator pesawat migunani ora minangka kapal gedhe, nanging minangka pangkalan udara kanggo pesawat.
    Dadi klompok udhara operator pesawat isih melu nyedhiyakake sambungan pertahanan udara / pertahanan rudal, amarga pesawat, nalika dipadhangi dening pesawat AWACS, bisa nyegat rudal bersayap lan anti-kapal nalika isih ana ing cakrawala. Kanthi mangkono ngirit pasokan rudal pertahanan udara sing dipasang ing kapal pengiring. Klompok udara kasebut uga melu nyisir wilayah banyu ing sekitar AUG nganti pirang-pirang puluhan kilometer kanggo nggoleki kapal selam mungsuh lan duweni potensi bisa ndeteksi lan ngrusak sanajan sadurunge ana ing jarak salvo kanthi torpedo utawa misil.
    Dadi nalika ngrembug keuntungan saka operator pesawat, sampeyan kudu pirembagan bab keuntungan saka swiwi udhara operator pesawat, lan ora operator dhewe.
    Lan swiwi udhara saka operator pesawat Amerika minangka pasukan multifungsi sing serius sing bisa nyedhiyakake perlindungan kanggo awake dhewe utawa sekutu. Dadi, tumindak operasi mogok dhewe gumantung ing pengintaian, dhukungan lan klompok pendaratan amfibi cilik sampeyan.
    1. 0
      24 Desember 2023 11:50
      Panjelasan carane kanggo anak nglirik Nah, "Kapten Obvious" duka
  15. 0
    11. november 2023 10:21
    Sepisan maneh, Amerika milih mungsuh kanthi pangkat, iki saiki Hamas.
    1. -2
      11. november 2023 13:42
      Inggih, babagan mungsuh liyane, kayata Vietnam utawa Lor. Korea, operator pesawat piye wae ora katon apik banget, dadi mung nglawan Hamas utawa Grenada)))
      1. +5
        11. november 2023 16:40
        Operator pesawat umume njamin kamenangan AS ing Perang Dingin kanthi ngontrol perdagangan donya lan negara-negara donya katelu. USSR ora bisa nyegah wong-wong mau saka dominasi segara. Nanging ora ana gunane, ya) Lan Yankees isih mbangun amarga dheweke bodho.
        1. 0
          13. november 2023 14:03
          Kutipan: Kmon
          Operator pesawat umume njamin kamenangan AS ing Perang Dingin kanthi ngontrol perdagangan donya lan negara-negara donya katelu.

          Apa sampeyan manggon ing alam semesta liyane?
          Kamenangan ing Perang Dingin dijamin dening pengkhianatan Gorbachev lan Yeltsin teduh! Ora ana operator pesawat sing bakal nindakake apa-apa ing USSR. Bapakku lunga menyang Kuba nganggo misil iki
    2. +1
      11. november 2023 15:35
      Ora! Iki mung pangeling kanggo Iran, Hizbullah, lsp!
  16. +4
    11. november 2023 11:58
    Bodho nyopir kapal induk menyang pantai mungsuh sing maju; dheweke uga rawan banget. Nanging tugas utama ora iki, nanging ing ngisor iki:
    1) Curling wong Papua. Banget migunani kanggo dominasi ekonomi lan politik
    2) Dominasi ing segara (malah armada Soviet ora bisa saingan karo wong-wong mau ing njaba pesisir pribumi, apamaneh liyane) ing wektu tentrem lan ing acara saka perang gedhe. Sing seneng bengok-bengok "ya, palung teyeng iki langsung klelep nganggo keris" ora ngerti yen ana masalah kaya target sebutan.
    3) Minangka akibat saka titik 2 - kontrol perdagangan donya lan kemampuan kanggo ngancem sapa wae kanthi blokade, sing maneh dadi kauntungan ekonomi lan politik sing gedhe.
  17. +3
    11. november 2023 12:08
    Wigati dicathet yen sanajan krisis ing Israel, operator pesawat paling anyar mung nongkrong ing jarak sing aman saka pesisir. Lan montor mabur uga ora mabur banget ing Gaza.

    Dadi dheweke ora dikirim menyang Papuans saka Gaza, nanging kanggo kelangan kepala kasar saka negara Muslim cedhak sing mikir kanggo melu ing konflik.
  18. + 11
    11. november 2023 12:19
    Kiriman iki dikirim kanggo anggota sekte "Saksi karusakan saka operator pesawat AS" ing Segara Mediterania.
    Hizbullah bisa ngancam Amerika Serikat kaya sing dikarepake lan nggawe video sing apik.
    Nanging nyatane, rudal jelajah kasebut ora mbebayani kanggo operator pesawat AS.
    Kaping pisanan, klompok serangan operator duwe pertahanan sing luwih dhuwur, luwih saka 600 km.
    Kapindho, operator pesawat mung ora bakal mlebu ing sawetara sistem rudal pesisir.
    Tegese, kapal induk bisa rusak (rusak) mung amarga patemon sawetara faktor.
    Ayo dadi ngomong iku bakal ngliwati kanal utawa selat (narrowness ing istilah angkatan laut), utawa bakal ngadeg ing plabuhan saka salah siji saka pangkalan angkatan laut asing, nunggu ngebom lampus ing prau (crita Cole destroyer).
    Lan sanajan mlebu ing jangkoan rudal jelajah Hizbullah, wong Arab kudu ngetokake atusan rudal ing wektu sing padha, amarga mung sebagian cilik sing bisa tekan target (pirsani serangan grup pasca (volley).
    Umumé, kabeh ancaman Hizbullah ora luwih saka PR.
    1. -5
      11. november 2023 12:39
      Quote: Boniface
      Kapindho, operator pesawat mung ora bakal mlebu ing sawetara sistem rudal pesisir.
      Banjur radius tempur pesawat kasebut bakal suda banget, nganti ora bisa ditampa.
      1. +5
        11. november 2023 16:16
        Kutipan saka: bk0010
        Banjur radius tempur pesawat kasebut bakal suda banget, nganti ora bisa ditampa.

        Hizbullah ora bakal nemokake AB 100 km saka garis pantai. Dadi kabeh bakal apik karo radius
        1. -2
          11. november 2023 17:08
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Hizbullah ora bakal nemokake AB 100 km saka garis pantai.
          Inggih, banjur kita kudu bantuan. Kajaba iku, iki ora mbutuhake Liana utawa Tu-95RT, mung sawetara trawler lan yacht sing wis dipasang cukup.
          1. +2
            12. november 2023 01:06
            Kutipan saka: bk0010
            Sawetara trawler lan yacht sing dipasang wis cukup.

            :))) Kok, teropong wis cukup :))))
            1. -1
              12. november 2023 01:34
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              ))) Kok, teropong wis cukup :))))
              Humor... Ngerti... Petugas pengintaian mesti ana ing cakrawala radio kanggo peralatan radio AUG. Kepiye cara ndeteksi radiasi radar nganggo teropong? Lan elinga, dheweke ora perlu ngoyak AUG, kaya kapal hidrografi Soviet. Iku cukup dumunung ing tapel wates saka sawetara rudal anti-kapal. Ndeteksi, reconnaissance luwih lan masalah pusat kontrol.
              1. +2
                12. november 2023 10:46
                Kutipan saka: bk0010
                Iku cukup dumunung ing tapel wates saka sawetara rudal anti-kapal. Ndeteksi, reconnaissance luwih lan masalah pusat kontrol.

                Ya, mesthi :))) Lan ing wektu iku kapal pengiring menyang bar kanggo Budweiser, utawa apa? :)))
                Nalika ngalih menyang mode pertempuran, ora ana kapal siji ing visibilitas visual sing bakal nyedhaki AB - mung ora bakal diidini. Dheweke bakal mrentah sampeyan ngganti dalan, lan yen sampeyan ora netepi, dheweke bakal numpes sampeyan. Nembak rudal ing "panduan" kuwi ora ana gunane
                1. -1
                  12. november 2023 17:03
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  Nalika ngalih menyang mode pertempuran, ora ana kapal siji ing visibilitas visual sing bakal nyedhaki AB - mung ora bakal diidini.
                  Lan ora perlu. Ingkang utama yaiku ngetokake pusat kontrol.
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  Nembak rudal ing "panduan" kuwi ora ana gunane
                  Sistem rudal anti-kapal duwe zona deteksi udakara 5 derajat, saengga bisa uga apik. Lan yen ora cukup, dheweke bakal njupuk drone lan ndeleng. Nanging sing utama yaiku AUG ngubengi pesisir, lan ora ing pesisir Segara Putih, nanging ing Mediterania. Ana macem-macem kapal ing kana, lan ora bisa dicelupake tanpa ngumumake perang.
                  1. +1
                    12. november 2023 17:58
                    Kutipan saka: bk0010
                    Lan ora perlu. Ingkang utama yaiku ngetokake pusat kontrol.

                    Ing kahanan sing diterangake iki ora mungkin. Sampeyan wis nemokake kapal US, ngandika ngrusak. Lan apa? AB ngendi? Nang mburine? Ing sisih dheweke? Utawa malah patroli radar, lan AB iku satus kilometer? Kursus AB? Kacepetan?
                    Kutipan saka: bk0010
                    Sistem rudal anti-kapal duwe zona deteksi udakara 5 derajat, saengga bisa uga apik.

                    Mung ngelawan. Kanthi papan kasebut ora ana sing bisa kedadeyan. Kaping pirang-pirang kedadeyan kasebut - AB ditemokake, banjur resimen operator rudal diwenehi tandha, mlebu ing wilayah kasebut ... Nanging ora ana. Dadi iki minangka resimen, kanthi radar dhewe, supersonik, kanthi cara, lan sampeyan menehi saran golek misil anti-kapal subsonik ...
                    Kutipan saka: bk0010
                    Ana macem-macem kapal ing kana

                    Lan saben wong entuk sinyal - ganti dalan. Lan padha ngganti, ora ana wong edan.
                    1. 0
                      12. november 2023 21:27
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Sampeyan wis nemokake kapal US, ngandika ngrusak.
                      Oke, Burke uga ora ala.
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Lan apa? AB ngendi? Nang mburine? Ing sisih dheweke?
                      Alat DER bakal menehi jawaban sing jelas kanggo pitakonan iki. Ora, sampeyan bisa, mesthi, kaya nalika Perang Falklands, pesawat darat, mateni radar lan, njaga kasepen radio, stomp nang endi wae, nanging sampeyan ora bisa nindakake misi pertempuran ing kahanan kasebut. Ya, lan mbebayani: Atlantik luwih gedhe tinimbang Segara Mediterania, kasempatan kanggo ketemu mungsuh ana luwih murah.
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      lan sampeyan menehi saran golek misil anti-kapal subsonik ...
                      Kenapa subsonik? Onyx. Apa wae sing kurang minangka sampah rudal; mung bisa ditabrak kanthi ora sengaja.
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Lan saben wong entuk sinyal - ganti dalan. Lan padha ngganti, ora ana wong edan.
                      ya wis. Lan padha ngandhani wong: amarga Arlie Burke sing ala ing koordinat kasebut, dheweke kudu ngganti dalan.
                      1. +1
                        12. november 2023 22:45
                        Kutipan saka: bk0010
                        Alat DER bakal menehi jawaban sing jelas kanggo pitakonan iki.

                        Iku misale jek dadi kanggo sampeyan, nanging sayangé, padha ora bakal menehi kanggo sampeyan.
                        Kutipan saka: bk0010
                        Ora, sampeyan bisa, mesthi, kaya nalika Perang Falklands, pesawat darat, mateni radar lan, njaga kasepen radio, stomp nang endi wae, nanging misi tempur ora bisa ditindakake ing kahanan kasebut.

                        Saget. Njupuk lan ndharat lan servis pesawat ora mbutuhake tingkat radar lan aktivitas on-air sing edan.
                        Kutipan saka: bk0010
                        Kenapa subsonik? Onyx.

                        Aku ora bakal takon ngendi Hamas entuk Onyxes.
                        Kutipan saka: bk0010
                        ya wis. Lan padha ngandhani wong: amarga Arlie Burke sing ala ing koordinat kasebut, dheweke kudu ngganti dalan.

                        Lan ora bakal mbantu apa-apa.
                  2. +1
                    12. november 2023 19:24
                    Kutipan saka: bk0010
                    Zona deteksi 5 derajat, bisa uga apik

                    Kutipan saka: bk0010
                    Ana macem-macem kapal ing kana

                    Apa sistem rudal anti-kapal bisa mbedakake operator pesawat saka kapal kontainer, contone? Utawa perusak saka trawler fishing? Alas, ora, dheweke ora peduli. Dadi:
                    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                    Kanthi prasyarat kasebut ora ana sing bisa kedadeyan
    2. +1
      11. november 2023 13:44
      Lan pesawat apa ing dek AB duwe jarak luwih saka 600 km?))) "Hornet" - digantung karo PTB lan fssyoyo)))
      1. +3
        11. november 2023 15:46
        Hornet nduweni radius kira-kira 720 km lan ora perlu nyedhaki target serangan, paling sethithik 100 - 120 km, nanging ora ana sing mbatalake pengisian bahan bakar ing udara.
        1. -2
          11. november 2023 17:11
          Kutipan: Vadim dok
          Miturut cara, ora ana sing mbatalake ngisi bahan bakar ing pesawat.
          Pengisian bahan bakar bakal nyuda jumlah Hornets ing misi kasebut, lan ora bakal nambah jarak kanthi nyata (Refueling Hornet uga kudu mabur menyang titik pengisian bahan bakar lan bali, lan mesine supersonik lan keluwen).
        2. +1
          11. november 2023 22:04
          Lan sapa sing bakal ngisi bahan bakar? miturut teori, Hornet liyane bisa nindakake iki. Nanging, sepisanan, jumlah pesawat tempur saya suda, lan nomer loro, mung bisa ngirim "luh". Babagan radius, 720 km. - Iki nalika ana senjata minimal lan maksimal minyak tanah lan penerbangan kasebut ditindakake ing profil penerbangan sing cocog. Yen beban TSA meh maksimal, pesawat kasebut ditindakake kanthi kecepatan sing sithik banget + maneuver tempur + afterburner. Range suda banget. "Hornet" dudu "Tomcat" kanggo sampeyan)))
      2. +2
        12. november 2023 16:30
        Kutipan: TermiNakhTer
        Lan pesawat apa ing dek AB duwe jarak luwih saka 600 km?)))

        Aku pengin menehi perhatian yen yen arah serangan sing bisa dingerteni, Amerika bakal masang rong patroli udara - siji ing standar 300 km, sing kapindho ing 600 km. Nanging, ya, patroli, saliyane IA, kalebu pesawat AWACS lan pesawat perang elektronik.
  19. -5
    11. november 2023 13:03
    Nanging yen operator pesawat katon ing pesisir sampeyan, sampeyan ora bisa sok dong mirsani. Iki uga minangka tandha sing jelas yen sampeyan ana ing crosshair saka wong Washington.
    Yen sampeyan ngelingi operator pesawat, banjur ana ing pandelengan sampeyan. Ora ana biaya sing bakal ditindakake kanggo tujuan ambisi kasebut.
  20. +1
    11. november 2023 13:17
    operator pesawat apik kanggo nutupi kapal selam, prau silem ora bisa dideteksi saka dharat, sampeyan kudu salah siji fly liwat banyu karo peralatan khusus, utawa lelayaran ing utawa ing banyu, lan iki ngendi operator pesawat nuduhake kualitas utama minangka a pangontrol ruang udara lan banyu, ing sangisore tutup kapal selam bisa nyedhaki pesisir lan ngobong salvo rudal jelajah, sing diowahi Ohio duwe 154, lan banjur kanthi tenang mbukak maneh tanpa resiko dikalahake. lan sumuk....
    1. 0
      11. november 2023 17:57
      Kutipan: Max1984
      operator pesawat apik kanggo nutupi kapal selam

      AUG, minangka aturan, kalebu siji utawa loro kapal selam. Ora SSBN, mesthi.
    2. Alf
      0
      11. november 2023 19:07
      Kutipan: Max1984
      operator pesawat apik kanggo nutupi kapal selam,

      Apa perusak utawa cruiser rudal sing dipandu ora bisa nindakake iki?
      1. 0
        11. november 2023 22:06
        Pamburu paling apik kanggo SSNs liyane SSN))) cruisers URO lan pangrusak duwe tugas liyane.
        1. Alf
          0
          11. november 2023 22:16
          Kutipan: TermiNakhTer
          Pamburu paling apik kanggo SSNs liyane SSN))) cruisers URO lan pangrusak duwe tugas liyane.

          Padha bener, nanging isih luwih apik kanggo EM utawa cruiser njupuk prau selam menyang segara. Iku angel banget kanggo nyopir kapal induk.
          1. +1
            12. november 2023 00:19
            "tik" lan "bjork" duwe tugas kanggo nyedhiyakake pertahanan udara lan pertahanan rudal kanggo AUG yen penerbangan amarga sawetara alasan ora bisa ngatasi.
  21. + 13
    11. november 2023 13:58
    Iku prasaja. Negara sing bisa mbangun operator pesawat. (China, India, Inggris, Prancis, lan sapiturute) iku worth wong.
    Lan wong-wong sing ora duwe kesempatan kuwi nindakake omongan kosong babagan carane dheweke (pesawat pesawat) wis ketinggalan jaman. Nyuwun
    1. Alf
      +3
      11. november 2023 19:09
      Quote: pelaut senior
      Iku prasaja. Negara sing bisa mbangun operator pesawat. (China, India, Inggris, Prancis, lan sapiturute) iku worth wong.
      Lan wong-wong sing ora duwe kesempatan kuwi nindakake omongan kosong babagan carane dheweke (pesawat pesawat) wis ketinggalan jaman. Nyuwun

      Uni Soviet uga nyatakake yen "pesawat pesawat minangka senjata agresi," nanging ngenalake Kuznetsov lan Varyag menyang armada, dibangun Ulyanovsk ... Amarga bisa.
  22. +8
    11. november 2023 13:59
    Sampeyan bisa paling ora uncalan topi ing Amers, iki ora bakal drown Aviks lan padha alat efektif kanggo projecting privasi Amérika.
  23. +4
    11. november 2023 14:25
    Kanggo mrentah planet Bumi sampeyan kudu duwe angkatan laut paling gedhe. Iki nemokke dangu - saperangan ewu taun kepungkur. Aja katon adoh lan ora bakal ngomong babagan isin Armada Agung Spanyol. Ing wiwitan abad kaping 20, Inggris duwe armada gedhe - luwih saka 40 kapal perang bebarengan karo 200 kapal liyane. Dheweke dhewe kepeksa miwiti balapan senjata anyar, numpes atusan kapal lawas lan mbangun ing wektu sing cendhak 20 kapal perang super anyar lan atusan kapal liyane. Akibaté, sawise menang Perang Donya I, Britania Raya dadi kepunjulen lan takon kanca-kanca kanggo nenangaken semangat kanthi ngenalaken watesan ing armada. Kanggo 20 taun, wong Inggris seneng banget nganti ngerti yen sekutu wis ngiyanati dheweke kanthi cara sing paling ala - Prancis nyerang kanthi nggawe kapal perang kanthi 4 menara bedhil sing durung tau ana sadurunge. Sampeyan perlu kanggo nanggapi karo soko, nanging ternyata engineers wis lali carane nggawe bedhil, lan produksi ambruk. Ing cepet-cepet, ing awal 40s, padha bisa mbangun seri 5 kapal saka kelas King George karo bedhil 14-inch, cukup kontroversial karo akeh kasalahan, nanging isih ora cukup kekuatan lan Great Britain, malah tanpa. perang, dadi mung katelu. Amerika maju kanthi kaliber 405 mm lan Jepang, sing kaliber diklasifikasikake, nanging ternyata, wong sing nyabrang nggawe bedhil 460 mm. Aku ora bakal mbaleni aku babagan operator pesawat. Sawise perang, Amerika Serikat metu ing ndhuwur karo kapal saka daya apik, lan nomer operator pesawat ngluwihi 100. Planet Bumi wis dadi milik Amerika Utara, nanging kabeh wis kadaluwarsa. Inggris uga kepengin mrentah nganti atusan taun.
    1. +2
      11. november 2023 16:20
      babagan isin saka Armada Agung Spanyol" - sawetara taun sawisé Inggris padha isin ing pesisir Spanyol kanthi cara sing padha.
      "dheweke dhewe dipeksa miwiti balapan senjata anyar" - i.e. Apa konstruksi armada Jerman ana hubungane karo?
      "wis nggawe kapal perang karo 4 menara bedhil unprecedented" - apa unprecedented? Prancis ngrancang masang menara sing padha ing kapal perang nalika Perang Dunia I. Kapindho, Inggris uga masang menara papat bedhil ing kapal perang ing wektu sing padha.
      "sanajan tanpa perang aku dadi mung katelu" - kepiye carane??? Sapa sing pisanan lan kaloro?
      "Wong Amerika metu karo kaliber 405 mm" - apa kaliber Nelson? Lan kaloro - ora 405 nanging 406 mm.
      1. +1
        11. november 2023 16:43
        Armada pisanan lan kaloro yaiku Jepang (ing wiwitan perang, banjur kosok balene) lan Amerika, jelas. Dikonfirmasi dening Force Z lan kacilakan saka operator pesawat Inggris.
        1. 0
          11. november 2023 19:10
          Dene wong Amerika, pitakonane pancen rumit, nanging wong Jepang... Coba deleng buku referensi jaman kuwi. Kanthi pesawat basis operator, ya, Inggris duwe masalah serius, nanging operator pesawat kasebut apik banget lan akeh, mung diluncurake ing pungkasan perang amarga prelu. Lan ekonomi luwih kuat tinimbang Jepang. Kanggo mbandhingake, ing babagan pembangunan ekonomi, Jepang kira-kira padha karo Italia, kanthi kabeh sing dikarepake. Jepang bisa tahan nganti suwe ing Perang Dunia II mung amarga sekutu setuju babagan prioritas - pisanan kanggo ngrampungi Jerman, lan Jepang, kaya fly sing ngganggu, ditinggal mengko.
          1. -3
            11. november 2023 19:27
            Kapal induke mung duwe waja. Klompok udara cilik, pesawat kasebut elek. Ora ana kesempatan nglawan pilot Jepang sing dilatih kanthi jumlah sing luwih unggul (amarga Jepang duwe kelompok udara sing luwih gedhe) karo Zeros lan Long Lances. Lan mulane padha ora duwe apa-apa kanggo nyekel ing segara, padha bakal klelep saka udhara.

            Ekonomi Inggris luwih kuwat tinimbang Jepang, nanging ora kaya ngremehake kualitas kanthi nomer (lan sebagéyan kualitas uga), kaya sing ditindakake dening Amerika - ora padha karo tingkat sing padha. Kajaba iku, Jepang mbuwang nganti 50% saka anggaran ing armada, sing persentase luwih dhuwur tinimbang mungsuh, mula mbandhingake PDB formal ora bener.
            1. 0
              11. november 2023 21:28
              "Ora dadi luwih kanggo ngluwihi kualitas karo nomer" - padha bisa gampang kepunjulen piyambak karo kualitas lan nomer. Minangka kanggo nomer, ana cukup kapasitas produksi. Deleng statistik babagan produksi pesawat nalika Perang Dunia II. Ing babagan kualitas, luwih-luwih, teknologi Inggris luwih unggul tinimbang Jepang ing meh kabeh babagan. Keterlambatan ing pesawat basis operator ora disebabake dening kemampuan Inggris, nanging amarga kabijakan sing ora bener ing pangembangan penerbangan angkatan laut.
              Kualitas latihan pilot Inggris apik banget, nanging ora kaya Jepang, Inggris bisa ngatur latihan saka jumlah personel sing dibutuhake. Kanggo pesawat Jepang sing apik, Zero duweni kekurangan sing fatal lan gedhe - kekurangan tank sing dilindhungi, sing ing wiwitan Perang Dunia II minangka anakronisme lan nyebabake kerugian gedhe. Kaunggulan Inggris nglawan Jepang ing sistem pertahanan radar lan anti-pesawat banget.
        2. Alf
          0
          11. november 2023 19:12
          Kutipan: Kmon
          kacilakan kapal induk Inggris.

          Nanging Compound K nindakake pakaryan ing Mediterania "banget"; mung elinga Taranto lan Trio Mediterania. Nanging ing kana téater operasi diwatesi ing Gibraltar lan Malta.
          1. 0
            11. november 2023 19:27
            Ya, sapa wae bisa ngatasi wong Italia ...
            1. Alf
              -1
              11. november 2023 19:30
              Kutipan: Kmon
              Ya, sapa wae bisa ngatasi wong Italia ...

              50x50..Elinga konvoi Inggris nandhang sangsara saka Kucing Papat. Sanajan, babagan kapal, aku setuju.
          2. 0
            11. november 2023 20:21
            Padha ora padha ing Eropah. "Wanita tuwa" kapal perang Worspite nggawe kapal perang Italia paling anyar, nanging apa Inggris bisa, kanthi hipotesis, ngremukake Jepang utawa Amerika dadi pitakonan.
            1. Alf
              +1
              11. november 2023 20:25
              Quote: ahli geologi
              Nanging apa Inggris bisa, sejatine sifate hypothetically, crush Jepang utawa Amerika iku pitakonan.

              Jepang mesthi ora. We kudu industri galangan kapal kuat, ora dikuwasani karo masalah, kita kudu kapal modern, ora model 1918, kita kudu pesawat basis operator modern, lan ora Spit lan Hurriki, piye wae dicocogake kanggo kelompok. Lan mung sing ana ing ndhuwur.
              1. 0
                11. november 2023 21:42
                "Kita butuh kapal modern, dudu model 1918" - nanging apa jenis Jepang duwe??? Ing babagan industri gawe kapal, Inggris luwih kuat tinimbang Jepang. Malah nalika nglawan Jerman, Inggris mbangun kapal luwih akeh tinimbang Jepang nalika Perang Dunia II. Apa yen padha ora disambi dening Jerman? Angkatan Udara Inggris ora proporsional luwih gedhe lan luwih apik tinimbang Jepang, nanging saiki bayangake apa sing bakal kedadeyan yen Inggris wis ngarahake produksi lan sumber daya ilmiah ing lapangan penerbangan menyang pangembangan penerbangan berbasis operator.
                "Ora sibuk karo masalah" - iki minangka kahanan sing menarik, Inggris sibuk karo pacoban (aku nganggep yen perang karo Jerman), aku wong Jepang tanpa masalah. Mungkin kita isih kudu nimbang kahanan sing padha?
                1. Alf
                  +1
                  11. november 2023 21:56
                  Kutipan: Sergey Valov
                  Malah nalika nglawan Jerman, Inggris mbangun kapal luwih akeh tinimbang Jepang nalika Perang Dunia II.

                  Pira kapal induk sing digawe Inggris nalika WW2?
                  Kutipan: Sergey Valov
                  wong jepang duwe apa???

                  Kaya sing dibangun nyedhaki 40s.
                  Kutipan: Sergey Valov
                  apa bakal kelakon yen Inggris redirected produksi lan sumber daya ilmiah ing bidang aviation kanggo pangembangan aviation basis operator.

                  Padha redirected. We got Fulmer, Firefly, Barracuda, Catafighter lan Hurricane ... Ora bisa metu akeh.
                  Kutipan: Sergey Valov
                  Mungkin kita isih kudu nimbang kahanan sing padha?

                  Lan kanggo nggawe iku bisa?
                  Ayo ngobrol, seneng ketemu mungsuh sing pantes.
                  1. 0
                    12. november 2023 13:36
                    "Ayo ngobrol" - apa gunane? Kajaba iku, sampeyan nolak perkara sing jelas - "Pinten operator pesawat sing dibangun Inggris nalika WW2" - deleng tonase, lan khusus kanggo operator pesawat, deleng nomer sing dibangun ing wiwitan taun 1945, mung dibangun dhisik sing paling akeh. dibutuhake.
                    "Kaya padha dibangun luwih cedhak karo 40s." - Carane akeh wong Inggris wis ing construction ing 1939? Aku mandheg ing kana, aku ora kasengsem ing obrolan kanggo omong kosong.
                    1. Alf
                      0
                      12. november 2023 19:32
                      Kutipan: Sergey Valov
                      Aku mandheg ing kana, aku ora kasengsem ing obrolan kanggo omong kosong.

                      Demi Allah, ora ana sing kudu dibantah....
            2. 0
              11. november 2023 21:29
              Ora bakal bisa, amarga Jepang bakal gampang nglelebke armada permukaan amarga supremasi udhara, lan galangan kapal ora bakal bisa kanthi cepet ngimbangi kerugian; dheweke adoh banget saka Amerika Serikat. Ya, malah ora masuk akal dibandhingake karo industri galangan kapal lan armada AS.
          3. 0
            11. november 2023 22:10
            Force K kasusun saka loro cruisers lan loro pangrusak, lan dilakokno saka lan utamané watara Malta. "Perang kanggo Mediterania. Tampilan para pemenang." Apa sampeyan ngomong babagan "trio Mediterania" - "Ark Royal", "Sheffield" lan "Renaun". Padha makaryakke ing sisih kulon, saka Gibraltar, nanging ora melu ing serangan ing Taranto.
            1. Alf
              0
              11. november 2023 22:28
              Kutipan: TermiNakhTer
              Apa sing sampeyan gunakake yaiku "Trio Mediterania" - "Ark Royal", "Sheffield" lan "Renaun"

              Rinaun saka ngendi? Linder ana katelu ing kono.
              Ngomong babagan Taranto, maksudku Illustrious.
              1. 0
                12. november 2023 00:21
                Dadi aku ngomong yen "trio Mediterania" ora melu nyerang Taranto. "Illustries" teka saka Alexandria.
      2. 0
        11. november 2023 19:58
        Aku mung pengin ngirim idea, rada chaotically, sing dominasi ing segara, kaya ing dharatan, punika kedadean sementara. Dina iki Amerika, lan sesuk bakal dadi wong liya, ujare China, mesthi wae. Ing sawijining wektu, Inggris nggawe Dreadnought kanthi biaya dhewe, sing nyebabake lan mimpin balapan senjata. Jerman kaget, kepiye carane bisa? Cukup kanggo mbangun 10-15 prodigies lan sampeyan bakal gabung karo klub elit. Amerika nggawe senjata super - bom atom lan uga nyebabake nggawe masyarakat anyar sing ora bisa disentuh. Intine, armada gedhe, operator pesawat, minangka sarana dominasi ing saindenging jagad, minangka dogma lawas saka laksamana lawas. Spasi, bom nuklir, robot pembunuh ing langit lan ing segara - iki dudu masa depan sing nyenengake.
    2. 0
      16. november 2023 16:44
      Inggris uga kepengin mrentah nganti atusan taun.

      Kaya mangkono anggone padha mrentah nganti saperangan atus taun. Kabijakan angkatan laut ing separo pisanan abad kaping XNUMX mung nemtokake tugas kanggo njaga dominasi (amarga ora ana sing anyar kanggo penaklukan)
  24. +1
    11. november 2023 19:31
    Ngomong-ngomong, aku ngelingake yen USSR uga nyoba mbangun kapal induk (sanajan diarani TAKR amarga alasan ideologis; operator pesawat minangka instrumen kapitalisme), saengga bisa dianggep ora ana gunane mung siji alesan - " Anggur ijo!”
    1. 0
      11. november 2023 19:59
      Lan China lagi mbangun saiki.
    2. Alf
      0
      11. november 2023 22:32
      Kutipan: Kmon
      (sanajan dheweke diarani TAKR amarga alasan ideologis;

      Sadurunge ngomong, kita kudu ngerti topik kasebut. USSR jenenge TAKR operator pesawat pisanan kanggo siji alesan prasaja - Kuznetsov ana ing Segara Ireng, lan dalan liwat Dardanelles kanggo kapal induk dilarang dening Konvensi Montreux 1936.
      1. 0
        11. november 2023 23:36
        Lan iku uga. Nanging uga kanggo alasan ideologis.
  25. 0
    11. november 2023 22:57
    Kecemplung salah sawijining perwujudan kekuwatan AS bakal dadi simbol kemunduran hegemoni AS. Aku pengin kita bisa nggunakake soko dual-medium, kaya pluru layaran nyilem. Dadi ing tapel wates pertahanan udara kapal kasebut nyilem lan mlebu ing banyu. Utawa kosok balene - dheweke nglangi kanthi jarak minimal lan diluncurake saka banyu kanthi kecepatan sing luwih gedhe. Nanging iki isih kudu dikembangake.
    1. +2
      11. november 2023 22:59
      “...Kadhang-kadhang nyawang saka emper pekarangan lan sendhang, dheweke rembugan
      apik tenan yen dumadakan ana dalan njero lemah saka omah
      utawa mbangun jembatan watu ing blumbang, sing bakal ana
      ing loro-lorone toko, lan kanggo bakul njagong ing wong-wong mau lan ngedol
      macem-macem barang cilik sing dibutuhake dening petani.
      Ing wektu sing padha, mripate dadi manis banget
      lan pasuryan njupuk ekspresi paling puas, nanging,
      "Kabeh proyek iki mung rampung kanthi tembung."
      1. 0
        12. november 2023 12:28
        Aku langsung nulis - isih kudu dikembangake. Sembarang pangembangan diwiwiti kanthi mangerteni masalah lan nggambar gagasan. Kok minus? Yen sampeyan tau ditampani ing sirah utawa tangan, iki dudu alesan kanggo nyerang wong liya.
    2. Alf
      +1
      11. november 2023 23:40
      Kutipan saka cpls22
      Kecemplung salah sawijining perwujudan kekuwatan AS bakal dadi simbol kemunduran hegemoni AS. Aku pengin kita bisa nggunakake soko dual-medium, kaya pluru layaran nyilem. Dadi ing tapel wates pertahanan udara kapal kasebut nyilem lan mlebu ing banyu. Utawa kosok balene - dheweke nglangi kanthi jarak minimal lan diluncurake saka banyu kanthi kecepatan sing luwih gedhe. Nanging iki isih kudu dikembangake.

      ASROC ora? Nanging, sampeyan kudu nambah sawetara nol ing sawetara, nanging iki cilik banget ...
      1. 0
        12. november 2023 12:23
        Ide kasebut padha, nanging ASROC nandhang banyu saka udhara, amarga kapal selam ora duwe kemampuan kanggo ngontrol hawa. Nanging kanggo kapal permukaan kanthi pertahanan udara sing kuat, pil sing beda-beda dibutuhake - nyelinep alon ing banyu lan serangan udara kanthi cepet ing jarak sing cendhak. Pil kasebut ora bakal nyusul AUG nalika Maret, nanging ing wilayah "demonstrasi bendera", sing bisa diitung luwih dhisik, bisa tekan pasien. Sing luwih alon pendekatan, luwih adoh, lan luwih angel dideteksi. Lan yen rudal kasebut ing platform ing jero banyu bisa "beku" ing banyu nalika AUG nyedhaki, mula kemungkinan sukses tambah.
        1. +1
          12. november 2023 14:40
          Kutipan saka cpls22
          butuh pil liyane

          "Air terjun"? Nanging dheweke nglawan kapal selam ...
          1. 0
            12. november 2023 15:15
            Nyilem kanthi apik. Aku heran kenapa? Spy target? Kanggo AUG, tablet liyane dibutuhake, nutupi jarak utama ing banyu.
            1. +1
              12. november 2023 19:42
              Kutipan saka cpls22
              Nyilem kanthi apik. Aku heran kenapa?

              Versatility. Iki uga digunakake saka tabung torpedo kapal selam standar.
              Kutipan saka cpls22
              Kanggo AUG tablet liyane dibutuhake

              Durung ana pil kuwi. AUG ngontrol papan ing saubengé kanthi radius sawetara atus kilometer, kalebu udara lan jero banyu. Ngancurake utawa mateni AUG minangka tugas sing angel banget.
        2. Alf
          -1
          12. november 2023 19:38
          Sampeyan cepet-cepet ngganti sepatu.
          Dadi ing tapel wates pertahanan udara kapal kasebut nyilem lan mlebu ing banyu.

          Omonganmu. Lan ing kono.
          Kutipan saka cpls22
          Nanging kanggo kapal permukaan kanthi pertahanan udara sing kuat, sampeyan butuh pil sing beda - nyolong alon ing banyu lan serangan udara sing cepet

          Padha lali piyambak.

          Kutipan saka cpls22
          Sing luwih alon pendekatan, luwih adoh, lan luwih angel dideteksi.

          Ayo piye???
          Kutipan saka cpls22
          Lan yen rudal kasebut ing platform jero banyu bisa "beku" ing banyu,

          Captor?
  26. 0
    13. november 2023 08:11
    Kanggo sisih paling, Aku setuju karo Penulis.

    Masalah nggunakake jinis senjata tartamtu yaiku saka area manajemen risiko.

    Ngirim siji-sijine cruiser sampeyan ing teater perang menyang wilayah jangkoan rudal anti-kapal mungsuh lan kalah ora ateges kapal penjelajah ora ana gunane minangka kelas.

    Pungkasane, yen sampeyan duwe senjata, mula sampeyan milih nggunakake utawa ora, lan yen sampeyan ora duwe gaman, sampeyan ora duwe pilihan :)

    Pitakonan liyane, yen sampeyan ora duwe alat sing larang lan sampeyan ora ngerti carane nggunakake, sampeyan bisa uga kudu nglampahi dhuwit kanggo soko liyane menowo.
  27. +2
    18. november 2023 15:13
    Kaya aviation (lan operator pesawat) ngilangi kapal perang ing jamane, senjata modern bisa ngilangi operator pesawat lan uga AUG. Malah negara sing ora maju kanthi ekonomi bisa gampang tuku rudal anti-kapal jarak jauh. Malah klompok kaya Hezbollah bisa mbayar. Ora kurang mungsuh operator pesawat yaiku kapal selam kanthi rudal jelajah. Dheweke uga ora bakal kaget sapa wae. Malah pertahanan udara sing kuat saka AUG ora bakal bisa ngusir serangan rudal sing gedhe banget. Crita sing padha bakal kedadeyan kaya kapal perang Yamato, sing dicemplungake dening serangan udara gedhe. Mung tinimbang pesawat karo bom bakal ana pluru. Aku rumangsa yen USSR nate milih armada ing jero banyu tinimbang kapal induk. Aku mikir yen armada kapal induk, maju pirang-pirang taun kepungkur menyang pesisir DPRK, ora kuwat ngadhepi arsenal rudal. Saiki, "diplomasi kapal induk" mung bakal nglawan negara-negara sing ringkih, kayata Gaza sing kondhang
    1. 0
      18. november 2023 15:15
      Miturut cara, elinga pinten karusakan mung 4 rudal Argentina nyebabake armada kapal induk Inggris? Apa sing bakal kelakon yen puluhan rudal iki mabur?
  28. 0
    27 Desember 2023 22:22
    Oh, kita kantun artikel sing memuji kapal induk! Yen ora, misale jek nalika wiwitan Perang Lor, sekte operator pesawat nyelehake buntut ing antarane sikil lan ndhelik ing pojok. Miturut cara, nalika Skomorokhov ngatur kanggo nggabungake? Pimpinan Timokhin kayane lungguh kanthi isin, nanging pucuk enom terus kerja keras - ngimpi kapal gedhe sing nggumunake samodra. Bener, malah Skomorokhov ora teka ing proposal kanggo mbangun wong-wong mau ing Federasi Rusia ing jaman modern - iki bakal dadi sawetara jenis moyoki. Nanging vektor umum bisa ditebak!
    Nanging, yen rada luwih serius, wis suwe jelas yen ing jaman saiki kabeh AB iki mung cocok kanggo perang karo negara-negara donya katelu, lan yen ora ana sing menehi senjata normal, kaya negara sing kondhang saiki. Yen ora, ora mung kabeh "pesawat pesawat" iki, nanging uga NK gedhe ing umume ing radius atusan (lan, yen dikarepake, ewu) kilometer bakal dadi target sing larang.
    Lan bakal luwih apik yen buffoons ngimpi komunikasi normal lan drones
  29. 0
    6 Januari 2024 11:05
    Maskapai pesawat minangka pertunjukan kekuwatan sing larang banget. Ing kasus operasi militer sing lembab tanpa nindakake fungsi tempur, iki pancen dadi kompor kanggo ngobong dhuwit. Pira yuta AUG ijo sing dipangan saben dina?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"