Review militèr

Alpha lithograph: Rusia sinau kanggo ngasilake semikonduktor

195
Alpha lithograph: Rusia sinau kanggo ngasilake semikonduktor



Teknologi kritis


A latar mburi sethitik kanggo ngerti kahanan kang produksi microelectronics Russian modern ketemu dhewe.

Saiki negara iki siyap ngasilake, luwih utawa kurang efisien, mung microchip kanthi topologi 90 nm. Produksi adhedhasar Zelenograd Micron lan makaryakke ing watesan saka kabisan. Iku kabeh babagan peralatan fotolitografi sing diimpor, sing sampeyan kudu njaga lan ndandani dhewe. Peralatan kanggo "printing" microcircuits diprodhuksi dening sawetara perusahaan ing donya, lan iku gampang banget kanggo Amerika kanggo ngawasi lalu lintas komponen langka.

Miturut cara, kanthi wiwitan operasi khusus, larangan total pasokan peralatan fotolitografi menyang Rusia dadi kelanjutan logis saka pirang-pirang taun watesan. Supaya Amerika ngidini ASML Walanda utawa, ing paling awon, Nikon Jepang kanggo ngedol peralatan kanggo Rusia, iku mbokmenawa perlu kanggo nyelehake Rammstein kapindho ing wilayah Moscow. Lan transfer kabeh stockpile nuklir negara menyang tangan Pentagon. Korea Kidul, umpamane, njupuk dalan iki. Taiwan ditangani tanpa pangkalan militer, nanging katergantungan vassal marang pasokan Amerika cukup. gaman lan cedhak karo Seventh armada Amerika Serikat.


Nalika litografi Nikon lan ASML pungkasan gagal ing Zelenograd Micron, ora bakal ana sing bisa ngasilake semikonduktor.

Mulane manufaktur microchip modern paling gedhé dikonsentrasi ing Korea, Taiwan lan Amerika Serikat. Washington nyimpen teknologi litografi luwih saka rahasia nuklir - ana negara sing luwih sithik sing bisa ngasilake peralatan kanggo industri mikroelektronik tinimbang sing duwe senjata paling kuat ing donya.

Yen kita njupuk proses fotolitografi 7nm sing paling rumit minangka titik wiwitan, mula mung ASML (Belanda) lan Nikon (Jepang) sing bisa menehi mesin kasebut. Kajaba iku, wong Jepang duwe leladen gedhe banget.

Ing Rusia, kaya kasebut ing ndhuwur, teknologi mung bisa ngasilake chip 90 nm lan mung ing peralatan sing diimpor. Miturut ilmuwan saka Institut Fisika Mikrostruktur Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, teknologi domestik ketinggalan teknologi donya ing resolusi litografi kanthi urutan magnitudo, lan ing kerapatan pola rong dimensi ing chip - kanthi rong pesenan gedhene. Iki minangka statistik sedih.

Minangka impen ethereal, apa sing bakal kedadeyan ing litografi Rusia yen industri mikroelektronik, lan dudu Rusnano, wis nampa 280 milyar rubel ing siji wektu?

Saiki pemerintah arep nyediakake 2025 milyar rubel ing 100 kanggo pangembangan siklus lengkap produksi semikonduktor. Iki pancen ora cukup - anggaran taunan ASML Walanda ngluwihi 3,35 milyar euro.


Institut Fisika Mikrostruktur Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia kudu dadi pangembang utama fotolitograf domestik. Sumber: olympiada.scientificrussia.ru

Jero krisis kasebut dicethakake kanthi mbandhingake kahanan karo industri liyane sing ana lag.

Contone, industri pesawat, kang teka ing sanksi ketat. Saiki industri bisa, sanajan kanthi reservasi gedhe, ngasilake pesawat kanggo maskapai domestik. Padha bisa outdated lan ora paling ekonomi (contone, Tu-214), nanging padha bisa operate ing langit, transportasi kargo lan penumpang. Kahanan sing padha ing industri otomotif.

Nanging ana krisis nyata ing microelectronics - malah karo topologi 130-nm kuna, Kripik dibangun ing teknologi sanksi impor. Umur alat mesin asing, mesthi, cendhak.

Bagéyan saka masalah bisa ditanggulangi kanthi surat diplomatik, ngisi parsel saka Eropa lan Amerika Serikat kanthi microcircuits lan chip sing langka, nanging iki minangka langkah sementara. China katon ing cakrawala kanthi revolusi teknologi permanen. Nanging Beijing ora bakal nate nyedhiyakake fotolitograf menyang Rusia. Kaping pisanan, iki minangka alat pengaruh sing kuat ing Moskow, lan kaping pindho, wong Tionghoa dhewe durung duwe produksi mesin kanggo Kripik sing normal.

Ayo coba ngerteni apa tahap pangembangan basis domestik kanggo fotolitografi.

Proyek atom kapindho


Kanggo ilmuwan domestik, insinyur lan teknologi, ora ana sing mokal. Lan iki tanpa pathos sing ora perlu - mung elinga proyek nuklir lan ruang angkasa Uni Soviet. Negara sing terus-terusan nggayuh pangembangan teknologi ora mung bisa sejajar karo hegemon donya, nanging uga bisa maju nganti pirang-pirang taun. Sampeyan mung kudu golek manajer sing tepat kanthi pamikiran strategis. Kita bakal nemokake ing taun-taun sing bakal teka apa kita wis bisa nemokake manajer sing efektif saiki, nalika Rusia bakal utawa ora duwe mikroelektronik dhewe.


Malah diagram operasi fotolitograf sinar-X sing disederhanakake kanthi jelas nuduhake tingkat kerumitan produk.

Ing sawetoro wektu, kita mung bisa ngandelake spesialis saka Institut Fisika Mikrostruktur Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, utawa luwih tepat, departemen optik sinar-X multilayer.

Senadyan lack long-term kapentingan ing bagean saka negara ing masalah lithography negara, institut wis sawetara pembangunan. Contone, optik sinar-X ultra-tepat ing pangilon ruthenium-beryllium. Kanggo mangerteni pentinge: Zeiss mbangun kabeh pabrik optik khusus khusus kanggo kabutuhan ASML Walanda. Dheweke ngaku yen dheweke bakal sinau nggawe pangilon kanggo fotolitograf 7-8 nm, lan tugas iki ora luwih gampang tinimbang mbukak wong menyang Bulan. Ukuran kekasaran ing pangilon kudu kurang saka siji nanometer, yen gelombang sinar-X bakal dibayangke kanthi aberasi lan sejarah Iku ora bakal kobong metu karo Kripik.

Saiki, Institut Rusia nggarap lithograph sinar-X, sing, miturut para ilmuwan, bakal 1,5 kaping luwih efisien tinimbang analog sing diimpor. Iki minangka pernyataan sing kandel, nanging optimisme para ilmuwan ora bisa bungah. Ing tataran kapisan, direncanakake nggawe diagram skematik litografi sinar-X ing logam lan plastik lan sing diarani mesin alpha utawa demonstrator teknologi.

Unit kasebut ora bakal bisa ngasilake microchips kanthi massal, nanging bisa nduduhake kemungkinan kasebut. Paling ora rong taun dialokasikan kanggo iki. Topologi chip samesthine ukurane 28-32 nm. Lan iki mung kanggo kondisi banget sarujuk.

Kasunyatane manawa keputusan manajemen lan pendanaan sing akeh dudu panacea kanggo ngilangi backlog. We kudu personel Highly qualified, kang masalah. Gaji murah wis ngilangi spesialis saka kabeh bidang ilmiah tanpa pangecualian sajrone pirang-pirang dekade. Sekretaris Dewan Keamanan Nikolai Patrushev bubar ngelingake kabeh wong yen sajrone rong puluh taun kepungkur jumlah ilmuwan wis suda seprapat! Miturut dheweke,

nglawan latar mburi paningkatan jumlah siswa sing sinau ing spesialisasi prioritas lan bidang pelatihan, ana penurunan tingkat tenaga kerja lulusan ing spesialisasi.

Ana bom wektu sing dikubur ing kene - ing mangsa ngarep bisa uga ora cukup otak kanggo nyerang puncak lithographic. Sanajan saiki bisa nggawe sistem latihan personel sing cukup, spesialis pisanan bakal katon ora luwih awal tinimbang sepuluh nganti limalas taun. Ing wektu kasebut, fotolitograf bisa uga ora dibutuhake maneh.

Aja ngomong bab sing sedhih.

Ing patang taun, mesin beta utawa prototipe industri kanggo produksi chip 28 nm kudu katon ing Institut Fisika Mikrostruktur Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia. Fotolitograf serial pisanan dijanjekake ing taun 2030.

Kabeh ing ndhuwur nuduhake unit paling dhuwur-tech kanggo Rusia. Dheweke uga ngrancang nggawe peralatan sing luwih gampang ditindakake. Kajaba iku, chip 65-350 nm bakal luwih dikarepake ing industri domestik. Utamane kanggo kompleks pertahanan.

Miturut Wakil Kepala Kementerian Perindustrian lan Perdagangan Vasily Shpak, ing 2026 Rusia bakal ngasilake chip 130-nm pisanan nggunakake peralatan dhewe. Lan taun ngarep, 2024, 350 nm semikonduktor. Pejabat kasebut kebak optimisme, nanging kita sarujuk kanggo nindakake tanpa sedhih saiki. Ayo nyimpen kritik kanggo woro-woro pisanan babagan owah-owahan tenggat wektu ing sisih tengen, sing asring diamati ing Rusia.


Mung bisa diarani keajaiban warta saka Universitas Politeknik St.

Insinyur lokal wis nggawe jinis mode tanpa topeng kanggo microcircuits etsa, sing ora kalah karo kualitas sampel manca sing paling apik. Ing babagan rega, umume luwih murah nganti pirang-pirang dekade - unit Rusia kudu regane nganti 5 yuta rubel, lan sing manca regane 10-15 milyar, sanajan iki cedhak karo kasunyatan, ana cukup nuansa.

Teknologi terobosan kasebut ana ing tingkat laboratorium lan mbutuhake sawetara taun teknik kompleks sadurunge bisa diowahi dadi prototipe sing bisa digunakake. Utawa ora bakal dadi apa-apa - iki wis kedaden sadurunge, lan ora mung ing Rusia.

Kebangkitan sing ana gandhengane karo pangembangan 100 milyar rubel sing diwenehake dening program negara kanggo mikroelektronika jelas. Yen sawetara syarat wis ditemtokake lan tenggat wektu sing realistis disetel, sejarah fotolitograf domestik bisa dadi kasunyatan.

Sampeyan mung kudu golek manager tengen sing bisa njupuk tanggung jawab kuwi. Nganti saiki, sayangé, ora ana Kurchatov, Morozov lan Korolev anyar ing cakrawala.
Pengarang:
195 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Adrey
    Adrey 12. november 2023 04:37
    + 24
    Artikel sedih sanadyan Nyuwun ...
    Sampeyan mung kudu golek manager tengen sing bisa njupuk tanggung jawab kuwi. Nganti saiki, sayangé, ora ana Kurchatov, Morozov lan Korolev anyar ing cakrawala.

    Manajer ana L.P. Beria, lan mangsuli marang I.V. Stalin.
    Jamane beda, negarane beda, wonge beda-beda (miturut pandangane jagad). Pendekatan kanggo karya lan pemain rada angelngguyu. Dadi, saiki kabeh dadi urutan gedhene luwih rumit ... kanthi asil sing bisa ditebak.
    Revival related kanthi pangembangan 100 milyar rubel, diwenehake dening program negara kanggo microelectronics, ketok.
    1. antivirus
      antivirus 12. november 2023 05:25
      +3
      Ing wektu sing padha, ing 53, sawetara wong informed bungah ing eksekusi Beria.
      1. meandr51
        meandr51 12. november 2023 10:44
        + 33
        temtunipun. Nyolong lan hacking wis dadi luwih gampang.
        1. AAK
          AAK 12. november 2023 16:10
          + 29
          Lha, ora ana sing mrentah audit ing Rusnano lan ora ana sing nglebokake pasuryan abang sing wis dikenal ing daftar sing digoleki ... kabeh kaya sing ana ing guyonan - "... sing nyolong, sing nyolong ... ora urusan sampeyan. , sapa sing butuh, dheweke nyolong!..."
          1. karabas-barabas
            karabas-barabas 12. november 2023 20:57
            +2
            Kutipan: AAK
            pasuryan abang kondhang ora sijine ing dhaftar wanted

            Apa sampeyan yakin yen Chubais kudu disalahake kanggo kabeh? Inggih, Chubais wis meh 2 taun, lan apa, sampeyan bisa ndeleng carane kabeh wis mudhun?
            1. mamang
              mamang 12. november 2023 22:33
              +5
              Kapethik saking: karabas-barabas
              Inggih, Chubais wis meh 2 taun, lan apa, sampeyan bisa ndeleng carane kabeh wis mudhun?

              Chubchik dadi produktif ing para pengikute.
    2. Tenang Don
      Tenang Don 12. november 2023 07:55
      + 37
      Quote: Adrey
      Artikel sedih sanadyan Nyuwun ...
      Sampeyan mung kudu golek manager tengen sing bisa njupuk tanggung jawab kuwi. Nganti saiki, sayangé, ora ana Kurchatov, Morozov lan Korolev anyar ing cakrawala.

      Manajer ana L.P. Beria, lan mangsuli marang I.V. Stalin.
      Jamane beda, negarane beda, wonge beda-beda (miturut pandangane jagad). Pendekatan kanggo karya lan pemain rada angelngguyu. Dadi, saiki kabeh dadi urutan gedhene luwih rumit ... kanthi asil sing bisa ditebak.
      Revival related kanthi pangembangan 100 milyar rubel, diwenehake dening program negara kanggo microelectronics, ketok.

      Lan sanalika Lavrenty Palych bisa nindakake kabeh, pendhudhukan utamane yaiku rudo pekso bocah-bocah sekolah lan nyiksa pribadi lan nembak wong sing ditindhes sing ora salah kanthi tarif sejuta saben dina ...
      1. meandr51
        meandr51 12. november 2023 10:45
        + 11
        Lan... mulane ana baby boom nalika iku!
      2. Truthmaker
        Truthmaker 17. november 2023 15:37
        +2
        tembak wong sing ditindhes sing ora salah sejuta saben dina ...

        Kowe kok andhap asor? Ora yuta ing wektu, nanging sawetara yuta ing wektu, dheweke dhewe exterminated ing lumbung ... Sing carane ngelak getih. Nanging dheweke mbangun bom atom, menang perang kanggo Kaukasus lan nindakake akèh iku apik ing USSR.
      3. vlad106
        vlad106 21. november 2023 22:40
        0
        ing 70s ing USSR ana pabrik modern kanggo produksi semikonduktor ... Inggih, karo rawuh saka hunchback lan korup Rachel Maksudovna, karusakan saka industri lan ambruk negara wiwit.
    3. moscowp
      moscowp 12. november 2023 08:16
      -1
      Manajer ana L.P. Beria, lan mangsuli marang I.V. Stalin.

      Beria dudu manajer, dheweke minangka pejabat lan pejabat politik paling dhuwur ing negara sing ngawasi proyek nuklir kasebut wiwit diputusake supaya dadi prioritas lan nyedhiyakake sumber daya sing akeh banget. Kurchatov minangka organizer lan manajer sing luar biasa.
      1. mikh-korsakov
        mikh-korsakov 12. november 2023 13:32
        + 24
        Aku ora siap kanggo mbantah sapa sejatine manajer, nanging aku ngerti langsung babagan asil manajemen. Kasunyatane, nalika aku sinau, ing antarane para guru isih ana wong urip sing kerja ing papan kaya Arzamas-16 utawa Chelyabinsk-40. Padha nyritakake akeh perkara, lumrahe ana ing watesan apa sing banjur diidinake. Contone, yen sampeyan butuh grafit kemurnian dhuwur, carload grafit bakal teka ing rong minggu. Sampeyan butuh beryllium - lan beryllium teka. Saiki ora bisa dimangerteni kepiye asil sing kaya ngono bisa ditindakake ing negara sing bobrok. Nanging dheweke entuk. Ngelingi kabeh kangelan - ing 4 taun saka resolusi Komite Pusat ing Oktober 1946 kanggo Agustus 1949, nalika piranti nuklir pisanan detonated - iki misale jek luar biasa, nanging kedaden.
      2. Bayun
        Bayun 12. november 2023 13:52
        + 25
        Tanpa emosi. Project Manager utama, ngandika ing istilah dina, ana Lavrenty Pavlovich. Sing gedhe-gedhe - ora mangu - ilmuwan padha timbalan ing Ilmu lan Teknologi. Dheweke ora ana gandhengane karo pendanaan, logistik, kabijakan personel lan promosi pemerintah (GR) proyek.
      3. Sanktperburg1812
        Sanktperburg1812 12. november 2023 15:05
        + 30
        Waca apa negara SSR Georgia sadurunge Beria wiwit mimpin. Lan karo apa pratondho ekonomi dheweke ninggalake nalika Stalin digawa menyang Moscow? Dheweke dhewe nelpon ketua peternakan negara, umpamane, lan menehi wiji jeruk keprok - pindhah menyang tanduran. Mulane perkebunan jeruk keprok isih ana. Iki mung conto cilik.
        Lan sampeyan ngomong sampeyan dudu manajer.
        Apa manager saestu efektif.
      4. Boa constrictor KAA
        Boa constrictor KAA 12. november 2023 20:15
        +5
        Kutipan saka moscow
        Kurchatov minangka organizer lan manajer sing luar biasa.
        Kurchatov lan Beria... Sirah lan tangan...
        Kayane sampeyan bingung Kepala Insinyur (penemu-desainer) karo Wakil MTO, wakil pertama Gendir (sing entuk, pukulan, pemecah). Mula kebingungan.
      5. nedgen
        nedgen 12. november 2023 20:51
        + 13
        Kutipan saka moscow
        Manajer ana L.P. Beria, lan mangsuli marang I.V. Stalin.

        Beria dudu manajer, dheweke minangka pejabat lan pejabat politik paling dhuwur ing negara sing ngawasi proyek nuklir kasebut wiwit diputusake supaya dadi prioritas lan nyedhiyakake sumber daya sing akeh banget. Kurchatov minangka organizer lan manajer sing luar biasa.

        Nuwun sewu, nanging kanthi gampang, sampeyan salah. Dadi kurator proyek ora kurang angel tinimbang dadi manajer proyek kasebut. Ya, Beria minangka pejabat, nanging dheweke uga manajer sing apik banget. Miturut cara, ora Kurchatov ngalahake sumber daya lan wong, nanging L.P. Beria. Kajaba iku, Beria sing uga ngawasi proyek rudal lan, yen ora salah, rong industri utama liyane. Aku lali sing endi persis. Lan iki ora bisa ditindakake tanpa katrampilan organisasi lan kemampuan kanggo ngerti wong !!! Apa katrampilan utama manajer? Ngerti wong lan sijine wong sing bener ing posisi sing bener ing wektu sing tepat !!! (Minangka Joseph Visarionovich ngandika, "Personil mutusake EVERYTHING"). Lan uga ngerti apa masalah utama proyek sing sampeyan ngawasi. Tanpa kabeh iki, sampeyan bakal entuk Rogozin utawa Stoolkin liyane !!!
        1. serguei prancis
          serguei prancis 13. november 2023 20:28
          +3
          Mantan kepala Roscosmos, senator saka wilayah Zaporozhye Dmitry Rogozin berjuang kanggo kemurnian basa Rusia.
          "Ing sisih liyane, yen kita bener-bener berjuang kanggo identitas, sejarah, wong, lan peduli babagan basa kita, saora-orane kita adaptasi istilah asing karo pidato lan budaya asli kita," ujare senator kasebut.
          Dheweke nyathet yen kabeh kelas drone sing dikontrol operator sing digunakake ing ngarep diarani FPV. Iki minangka singkatan saka English First Person View.
          "Iki manuk" cilik, kacepetan dhuwur lan bisa maneuver sing aktif digunakake ing ngarep kanggo pengintaian lan serangan ing posisi mungsuh. Pejuang ing garis ngarep mung ngarani "manuk".
          Mulane, aku ngusulake milih jeneng Rusia kanggo teknik kasebut, "cathetan Rogozin.
          Dheweke nyaranake judhul ing ngisor iki:
          BOA - drone serangan udara sing dikontrol;
          UDAR - drone pengintaian artileri sing dikontrol;
          DRAGON - drone pengintaian penerbangan - kompleks bimbingan optik.
          Kajaba iku, politisi kasebut nyaranake supaya publikasi kasebut ngumumake kompetisi kanggo ngganti basa Rusia paling apik kanggo jeneng " drone FPV."
          Wong lanang wis golek gunane kanggo kabisan, ora perlu nyerang kanthi sia-sia.
          1. matak wesi
            matak wesi 20. november 2023 12:39
            +1
            Wong bodho, winates ing intelijen, ora nggawe desain lan teknologi, nanging tembung lan istilah anyar.
      6. Yorgven
        Yorgven 13. november 2023 02:21
        +6
        Mung nyoba nyolong sumber daya kanggo proyek nuklir ing Beria? Dheweke bakal cepet dipasang ing tembok. Lan saiki lemak babi iki bakal dikapitalisasi sadurunge dana dialokasikan.
      7. amatir
        amatir 13. november 2023 12:46
        +1
        Kurchatov minangka organizer lan manajer sing luar biasa.

        Kurchatov ora dadi organizer sing luar biasa, utawa malah ilmuwan sing luar biasa. Dheweke minangka wong sing dipercaya kanggo maca laporan intelijen Soviet lan ngirimake menyang eksekutor atas jenenge dhewe. Mulane, dheweke ora malah dadi ilmuwan rahasia (ora kaya S.P. Krolev), amarga Dheweke sing, tanggal 25 April 1956, menehi laporan ing pusat atom Inggris ing Harwell babagan asil riset para ilmuwan Soviet babagan masalah fusi termonuklir sing dikontrol.
        Lan pangembangan bom A ditindakake (teori) dening L. Landau, Y. Zeldovich, A. Sakharov. Desain dhewe dening Yu.B. Khariton. (Mesti wae, karo tim ilmuwan gedhe.
        Organisasi kabeh proses dileksanakake dening PSU SNK saka USSR, dipimpin dening B.L. Vannikov. (20.08.1945/26.06.1953/XNUMX - XNUMX/XNUMX/XNUMX). Wakil kepala Direktorat Utama yaiku: Zavenyagin A.P. - wakil pisanan, Borisov N.A. , Meshik P.Ya. , Antropov P.Ya. , Kasatkin A.G.
        Ing tingkat negara, proyek nuklir dipimpin dening:
        Miturut Kaputusan Komite Pertahanan Negara No.. 9887ss/op tanggal 20 Agustus 1945, ditandatangani dening I.V. Stalin nggawe Panitia Khusus kanggo nuntun kabeh karya babagan panggunaan energi atom, kalebu: Beria L.P. (ketua), Malenkov G.M. , Voznesensky N.A. , Vannikov B.P. , Zavenyagin A.P. , Kurchatov I.V. , Kapitsa P.L. , Makhnev V.A. , Pervukhin M.G.
      8. mbayar
        mbayar 15. november 2023 15:05
        0
        Kutipan saka moscow
        Beria dudu manajer, dheweke minangka pejabat lan politik paling dhuwur ing negara sing ngawasi proyek atom

        Ya, lan ing wektu sing padha, dheweke ngawasi proyek rudal, nggawe pertahanan udara ing sekitar Moscow S-25, pengintaian manca lan sawetara wilayah penting liyane ... kalebu arsitektur - dheweke dhewe ngawasi pambangunan "pencakar langit Stalin". lan miturut omongane uwong dirancang dhewe sawetara bangunan ing Old Square ... Lan carane wong uga duwe cukup wektu lan energi kanggo "schoolgirls" ...?
        Kutipan saka moscow
        Kurchatov minangka organizer lan manajer sing luar biasa.

        Kurchatov minangka manajer proyek, lan kita ngomong babagan sing ngawasi liwat Komite Pusat - nggawe kabeh kondisi kanggo pangembangan sukses proyek kasebut, nyedhiyakake kabeh sing perlu, ngontrol kemajuan karya ... Ing USSR iki wis dadi tradisi. . Dadi, sanajan ing pungkasan USSR, kurator saka Komite Pusat disebut kepala perusahaan anjog ing industri (General Mechanical Engineering - Rocket Science) saben dina lan nampa laporan lengkap babagan kemajuan karya. Iki minangka aturan normal.
        Kepiye carane ngontrol apa sing ditugasake? Wis ana sing mriksa Rusnano sajrone pirang-pirang taun iki? Apa sampeyan njaluk asil? Kanthi USC? Karo ODK? Kanthi UAC? ... Kepiye carane Cockerel Emas nangis ing dongeng Pushkin kanthi jeneng sing padha?
        "Ti-ku-ku. lol Mrentah goroh ing sisihmu!!!"
        Lan kabeh rampung ... ala.
      9. zombierusrev
        zombierusrev 17. november 2023 12:22
        +2
        Kurchatov, kaya ilmuwan teoretis, minangka "Botan"; tanpa Beria, ora ana sing bisa ditindakake kanthi normal, Korolev sing padha nalika gelut karo Glushko. asil kita duwe karo papan (kapal manned kanggo Bulan, supaya lan ora nggawe) sing duwe ... kita isih fly R-7. Kenapa Molotov dibusak saka Proyek Atom ... ora tetep ... lan liya-liyane. Beria minangka panitia paling gedhe. Ing wilayah kasebut, mung Glushko, Korolev, Alekseev lan Lozino-Lozinsky sing bisa bersaing karo dheweke ...
    4. Alexander21
      Alexander21 12. november 2023 09:56
      +9
      Quote: Adrey
      Manajer ana L.P. Beria, lan mangsuli marang I.V. Stalin.


      Aku uga duwe cukup personel, nanging liyane iku negara wis ora kepinginan kanggo nandur modal akeh banget ing industri iki. Contone, yen GDP khusus nyetel tugas kanggo nggawe peralatan lan nyetel produksi Kripik ing Rusia - pamaréntah (Mishustin lan tim), ketemu tenggat wektu, ing tanggung jawab pribadi ... lan pendanaan bakal diparengake kanggo atusan milyar rubel / yen ora triliun (ing 10- 15 taun), mula kita wis duwe produksi kaya ing negara kita .... nanging 100 milyar ora akeh, kita kudu 4-5 kaping luwih kanggo ngembangake siklus lengkap. lan miwiti produksi massal ing pigura wektu ditrima.

      Nanging ora ana kapentingan). Ana obrolan antarane pihak katelu / papat ing antarane pejabat babagan apa sing dibutuhake, apa sing kita rencanakake, lsp. nanging iki ora ukuran padha. Ora ana tugas prioritas lan pendanaan sing cukup, mula kabeh masalah ... + elit bisnis Rusia ora kasengsem banget kanggo nandur modal lan nuduhake potongan pie (anggaran) kanggo proyek kasebut, industri minyak lan gas / metalurgi / industri kimia, lan liya-liyane. Ing kana sampeyan bisa ngedol ing luar negeri lan entuk dhuwit akeh, nanging ing kene sampeyan mung bakal rugi.
      1. tamu
        tamu 12. november 2023 15:05
        + 12
        Kutipan: Aleksandr21
        tetep tenggat wektu ing tanggung jawab pribadi ...

        Lan apa tanggung jawabe? Chubais nyolong milyaran lan ora ana kasus sing dibukak marang dheweke.
      2. Sanktperburg1812
        Sanktperburg1812 12. november 2023 15:08
        +7
        Prodhuksi Kripik iku setengah perang. Dheweke butuh pasar. Pasar domestik Rusia cilik banget. Kripik iku emas. Bisnis ora bakal bisa. Mulane AS lan China berjuang kanggo pasar global.
        1. tamu
          tamu 12. november 2023 19:06
          +8
          Kutipan saka Sanktperburg1812
          Pasar domestik Rusia cilik banget.

          Mulane ora perlu ambruk USSR lan mbubarake Pakta Warsawa.
        2. Dali
          Dali 13. november 2023 12:45
          +1
          Kutipan saka Sanktperburg1812
          Kripik iku emas. Bisnis ora bakal bisa.

          Jawaban saka artikel:
          Insinyur lokal wis nggawe jinis mode tanpa topeng kanggo microcircuits etsa, sing kualitase ora kalah karo model manca sing paling apik. Ing babagan rega, umume biaya sawetara dekade - unit Rusia kudu regane nganti 5 yuta rubel, dene sing manca regane 10-15 milyar.

          Kita duwe otak, pitakonan ing kene beda - sapa sing kudu dipercaya supaya cepet nggawa menyang pilihan industri, lan ora kaya ing Rusnano ... kaya menyang bolongan ireng.

          Banjur dheweke ora bakal dadi emas, lan malah kanthi nyuda biaya kasebut, bakal dadi revolusi!
      3. Alexey Lantuk
        Alexey Lantuk 12. november 2023 17:58
        +6
        Ora ana tugas prioritas lan dana sing cukup lan mula kabeh masalah ...
        Inggih, tugas wis disetel, lan kanggo pendanaan, sampeyan bisa mbanjiri kabeh bidang mikroelektronik kanthi triliunan rubel, nanging yen ora ana ilmuwan lan spesialis, mula paling akeh dhuwit iki mung bakal dicolong. Mikroelektronika kita durung bisa nangani dhuwit sing akeh banget.
        1. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 12. november 2023 20:38
          +9
          Quote: Alexey Lantukh
          Mikroelektronika kita durung bisa nangani dhuwit sing akeh banget.

          Lan alesane? Alesane yaiku mikroelektronik ora ana ing ruang tanpa udara, nanging ing TECHNOSPHERE (!), Sing kalebu ilmu material, mesin, instrumen - mesin presisi lan produksi eksklusif (ing lingkungan inert, ing vakum, sanajan tanpa bobot!), personel lan ora mung KULIBINS, uga DANIIL-MASTERS lan LEFT-HANDERS ... etc.
          Nanging kabeh iki, amarga upaya para pedagang burry lan manajer sing efektif, sajrone ulang taun kaping 30 saka "kerusuhan lan kekaguman kanggo Kulon," kasil dirusak, dicolong, lan sisa-sisa dibuang ing jamban! Mulane saiki kreta wis ora obah: ora ana sing ngubengi, poros pecah, jepitan dicolong, lan roda uga dicopot ... Lan nyalahke kabeh marang Angstrem utawa MICRON pancen trep banget: Aku, kekasihku. , ora bisa katon ing mburi!
          Mulane, sadurunge mbangun omah (kripik), sampeyan kudu nggawe pondasi (industri dhasar), pamblokiran pasokan kanggo tembok (produksi khusus), pesenan (duwe) rafters kanggo atap lan bahan atap (dhuwit lan logistik), entuk project (supervisor ilmiah karo pendidikan independen -HAU) lan nggawa mandor karo tim spesialis construction (engineering engineers, perancang, teknisi produksi, buruh HIGHLY qualified).
          Lan yen kabeh iki ora ana, sampeyan bisa push nganti sampeyan dadi biru lan kena stroke kanthi serangan jantung - ora ana sing bisa ditindakake ...
          Lan ngobrol lan janji ... -Ya, kita wis sinau ngobrol !!! Lan kita janji kabeh boss pengin krungu! Ngerti manawa dheweke ora bakal ditembak utawa dikirim menyang Kolyma...Lan akeh sing wis dicolong nganti cukup kanggo anak putu urip sing kepenak!
          IMHO.
        2. Vyacheslav. A.
          Vyacheslav. A. 12. november 2023 21:45
          +1
          Mikir sing sempit! Kanggo dhuwit sampeyan bisa tuku sapa wae lan apa wae! Nah, sampeyan ngerti arah pikirane!)))
          1. Alexey Lantuk
            Alexey Lantuk 13. november 2023 13:26
            0
            Mesthi bakal tuku soko, nanging malah ing artikel iki padha nulis sing Amerika strictly ngawasi teknologi tombol lan peralatan tombol. Mesthi wae kita bakal nindakake dhewe, nanging ora bakal gampang lan butuh wektu suwe.
    5. Kmon
      Kmon 12. november 2023 11:07
      -1
      Anggaran lan kabisan uga ora ana tandhingane. USSR dumadi saka 15 negara (lan iki ora ngetung vassal kaya GDR).
      1. strelec69
        strelec69 12. november 2023 17:06
        + 14
        Ora saka 15 negara, nanging saka 13 parasit, ora ngetung vassal sing USSR nandur modhal dhuwit sing akeh banget.
        1. Kmon
          Kmon 13. november 2023 10:39
          -4
          Apa sampeyan mikir yen USSR lan Rusia duwe anggaran lan kemampuan sing ora bisa dibandhingake? USSR kanthi tenang njaga ekonomi nomer loro ing donya, tentara lan angkatan laut sing gedhe, saka ngendi prabédan kasebut? Apa sampeyan ngerti yen setengah saka Tentara Abang ing Perang Donya II dudu Rusia? Utawa carane akeh sing dijupuk saka GDR, kalebu ilmuwan, lan carane akeh migunani bab Jerman Wétan lan malah Polandia sawise perang?
      2. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 13. november 2023 20:40
        +2
        Nang endi wae udakara 60 persen industri Soviet lan persentase sing luwih gedhe saka ilmu terapan lan utamane dhasar teka saka siji, republik paling gedhe, RSFSR. Yen kita njupuk Komplek militèr-industri USSR, RSFSR nyumbang kanggo 70-75 persen. Tegese, siji republik siji setengah kaping luwih kuat tinimbang 14 liyane. Kahanan kasebut rada beda ing babagan tetanèn, ing ngendi RSFSR kira-kira luwih saka setengah. Panggabungan RSFSR ing industri ringan Uni luwih murah tinimbang bagean ing kompleks industri militer, industri abot, lan ilmu pengetahuan.
    6. Puzoter
      Puzoter 12. november 2023 11:31
      + 22
      Iku ora babagan wektu, sampeyan ora milih wektu, sampeyan urip lan mati ing wektu kasebut. Iki minangka tanggung jawab - coba aja nindakake apa sing diprentahake dening Beria, nanging yen sampeyan nindakake - kabeh keuntungan sing bisa dibayangake lan ora bisa dibayangake kanggo sampeyan. Lan saiki sampeyan bisa "master" (sawetara jenis tembung vile) milyar karo asil nul, banjur uncalan tangan lan malah ora kelangan kursi.
      1. vladimmiroff
        vladimmiroff 12. november 2023 13:55
        + 17
        Intine dudu babagan Beria, kaya ngono. Bolsheviks njagong kabeh negara ing meja kanggo alesan. Kabeh industri lan sekolah ilmiah digawe. Kang, sayangé, wis ora ana maneh. Dhuwit lan manajer ora kabeh, iki mung pucuk gunung es. Saiki ora ana lapisan kaya ilmuwan, ora ana sing butuh. Kita butuh buruh minyak lan personel militer. Tanpa iki, negara bakal languish.
    7. Eroma
      Eroma 12. november 2023 12:49
      +3
      Quote: Adrey
      Jamane beda, negarane beda, wonge beda-beda (miturut pandangane jagad). Pendekatan kanggo karya lan pemain rada angel

      Aku ora setuju! Ing antarane para ilmuwan lan desainer ana akeh wong sing siap lan gelem nggawe kaya ngono, contone lithograph. Lan dheweke siyap kerja 24/7 ora kanggo dhuwit, nanging kanggo ide (aku ngerti wong kaya ngono, nanging ing wilayah sing beda). Alamiah, sampeyan butuh dhuwit, sampeyan kudu manggon ing soko, lan sing paling penting, kabeh ilmu iki biaya biasane, mung ing consumables saiki! keprungu Wong-wong kuwi siap nyawisake kerjane, nanging ora bisa njamin asile (sing ngerti apa sing bakal kelakon ing pungkasan?) Lan minangka fanatik umume, dheweke ora mikir babagan biaya lan akibate! Nanging kanggo pejabat, kita pancene mikir babagan iki, amarga dheweke kudu nglaporake dhuwit sing dibuwang, lan yen ana kemungkinan kegagalan, menyang kantor jaksa! lol Napa manajer sing efektif njupuk risiko kasebut? hi
      Proyek kasebut kudu diawasi dening kepala negara dhewe, utawa dening wong sing mung laporan marang dheweke!
      1. karabas-barabas
        karabas-barabas 12. november 2023 21:18
        -6
        Kutipan saka Eroma
        Proyek kasebut kudu diawasi dening kepala negara dhewe, utawa dening wong sing mung laporan marang dheweke!

        Lan ing endi ing sejarah manungsa iki bisa ditindakake? Ing Jepang, AS, Korea Selatan, Taiwan, Israel, Jerman, lan pimpinan industri elektronik, apa dheweke ndeleng paling ora siji pejabat ing ngendi wae? Apa ana pejabat apa karo pembangunan chip? Pasar lan panjaluk produk sing ngasilake pasokan lan investasi. Lan insinyur bakat lan pangembang ilmiah ora pengin duwe sertifikat pakurmatan, nanging nuduhake dodolan kanggo paten lan pangembangan. Sebagéyan gedhé chip sing dibutuhake ora kanggo senjata, nanging kanggo peralatan rumah tangga, lan masalah teknologi pribadi sing nyedhiyakake kompleks industri militer karo prosesor lan komponen liyane sing dibutuhake. Ing sawetoro wektu, miturut pesenan siji pejabat, pejabat liyane bakal diarep-arep nggawe apa-apa; mesthi, ora bakal ana apa-apa ing pungkasan kajaba dhuwit anggaran sing dipotong, sing kita deleng ing Federasi Rusia. Umume diskusi menarik ing kene. Ana sawetara pengalaman ing donya nggawe produk dhuwur-tech, lan iku ora cetha carane Beria, Stalin, etc.
        1. Eroma
          Eroma 13. november 2023 09:09
          +7
          Kapethik saking: karabas-barabas
          Ing endi ing sejarah manungsa iki bisa ditindakake? Ing Jepang, AS, Korea Selatan, Taiwan, Israel, Jerman, pimpinan elektronik

          Surprise, nanging nang endi wae! Kabeh teknologi terobosan sing mbutuhake investasi gedhe lan duwe risiko teknis sing padha digawe mung kanthi bantuan negara! hi
          Silicon Valley, uga Internet, wiwitane digawe ora kanggo pasar sipil, nanging kanthi pesenan Angkatan Darat AS, kanthi biaya anggaran negara, lan ana kurator saka Kementerian Pertahanan AS!
          Mengko, nalika perusahaan sing kerja ing Departemen Pertahanan AS nampa teknologi unik, amarga pendanaan saka Departemen Pertahanan AS, dheweke entuk ijin kanggo nggunakake kanggo tujuan komersial kanggo pasar sipil! keprungu
          Stalin lan Beria nggawe pondasi kekuwatan industri, ilmiah lan ekonomi Soviet, lan kanthi cara iki, ekonomi, industri lan ilmu pengetahuan Rusia uga dilestarekake amarga yayasan iki! Mulane, penting kanggo sinau pengalaman kerjane! apik
          Iku padha ing kabeh negara, perusahaan MEGA Cina minangka perusahaan milik negara wiwit wiwitan!
          Dina iki, Elan Musk mbiayai pangembangane liwat pesenan kanggo diluncurake kanggo Pentagon, amarga wong-wong gedhe ing AS mutusake manawa industri ruang angkasa butuh wong kaya ngono!
        2. amatir
          amatir 13. november 2023 14:52
          +1
          Pasar lan panjaluk produk sing ngasilake pasokan lan investasi.

          Salah siji bocah ala Yegor Gaidarysh dhewe wis ditangekake, utawa salah sawijining "putu" ngelingi teori bangkrut iki.
          Ora becik ngapusi wong! ora
      2. Boa constrictor KAA
        Boa constrictor KAA 12. november 2023 23:40
        +5
        Kutipan saka Eroma
        Proyek kasebut kudu diawasi dening kepala negara dhewe, utawa dening wong sing mung laporan marang dheweke!

        Setuju banget karo sampeyan. Masalah iki mirip karo proyek ATOMIC ing taun 50-an! Lan kudu dilebokake manajer kanthi wesi Faberge lan kekarepan sing ora bisa ditindakake, kanthi kebak kekuwatan eksekutif ing watesan kekuwatan sing diwenehake marang dheweke!
        Nanging penulis percaya yen kabeh gumantung saka manajer sing efektif! Lan panemu-ilmuwan-desainer minangka lampiran gratis. Aku ora setuju karo iki. Aku uga ora setuju karo sawetara pernyataan sing digawe dening Pak E. Fedorov. Nanging, ing urutan:
        1.dheweke nyerat babagan krisis ing industri penerbangan, sebutno Tu-214, nanging ora ngelingi rampung Russian Super Jet-100 karo PD-14, MS-90 lan Il-96-400M;
        2. mbandhingake lithographer Walanda lan kita, dheweke ora nyebutake apa bedane, amarga kita luwih efektif lan iku ora "ambalan saka backsides Western" karo mirrors ruthenium-birylium lan beluk timah. Lithograph kita dudu laser CO2, nanging laser neutron lan kripton kanthi prisma lan lensa.
        3. topologi - apik tenan! Saka ngendi dheweke entuk 28-32 nm?
        "2018: -- demonstrator sing kerja wis digawe, bisa nggawe struktur nano nganti 7 nm. Prototipe industri lithograph 7 nm domestik direncanakake bakal digawe sajrone 6 taun, yaiku ing taun 2024.
        4. personel lan gaji. Masalah iki wis ditanggulangi liwat proyek nasional lan dana presiden. Ora kabeh wong, nanging sing paling maju, pinter, njanjeni, pamenang Nobel ing mangsa ngarep...
        5. bab otak - omong kosong lengkap! KNOW-HOW kita dhasar beda karo Walanda-Piderland-Gondonians. Deleng dhewe:
        Instalasi lithographic wis dikembangake ing Institut Fisika Terapan Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia (IPF RAS) ing Nizhny Novgorod. Ing 2011, demonstrator lithograph kanthi dawa gelombang kerja 13,5 nm dibangun. Iki minangka amben tes minangka bagean saka riset ilmiah dhasar sing isih ana. (Yaiku, ing 2011 sampel sing bener-bener kerja digawe.)
        Tinimbang sumber timah molten digunakake ing lithography proyeksi dening ASML, pembangunan Russian nggunakake target basis xenon. Kanthi efisiensi sing padha, iki nyederhanakake desain sumber lan sistem laser kanthi signifikan, nyuda kontaminasi unsur optik, nyuda dawa gelombang operasi kanthi 20% nalika operasi ing dawa gelombang 10,8 nm, lan kaping 2 ing dawa gelombang 6,7 nm. Mesthine, nyuda dawa gelombang kanthi proporsional nambah resolusi lithograph.
        Stand demonstrasi kita wis duwe dawa gelombang 11,3 nm, sing ngluwihi kinerja perusahaan ASML. Ing kasus iki, unsur optik digunakake sing bisa fokus sinar-X tinimbang nggambarake, kaya sing ditindakake ing instalasi ASML. Optik sinar-X dikembangake bebarengan dening lembaga lan perusahaan Rosatom.
        Ilmuwan saka AS setujuyen lithograph adhedhasar pangembangan Rusia bakal 1,5-2 kaping luwih efisien tinimbang perusahaan ASML. Yen kabeh bisa dileksanakake ing wektu, instalasi fotolitografi sinar-X pisanan ing donya bakal katon, beroperasi ing kisaran gelombang 10,8 lan 6,7 nm kanthi resolusi nganti 1 nm.
        6. Penulis mung nyebutake Institut MK Electronics RAS. Nanging iku? Apa IME RAS mung berjuang kanggo mikroelektronik kita? Ora babar pisan!
        "ing Rusia ing Maret 2022 kanthi pesenan Kementerian Perindustrian lan Perdagangan wiwit ngembangake konsep photolithograph sinar-X tanpa topeng kanthi dawa gelombang kurang saka 13,5 nm adhedhasar sumber synchrotron. 670 yuta rubles diparengake kanggo karya iki.
        Karya kasebut kalebu MIET, perusahaan Zelenograd ESTO lan synchrotron Zelenograd - saiki kompleks panyimpenan teknologi (TNC) "Zelenograd" saka Pusat Riset Nasional "Institut Kurchatov". "
        Ringkesan: Saiki, luwih saka 50% kabeh elektronik ing donya (kalebu otomotif, ruang lan industri) diprodhuksi miturut standar 360-180-65 nm. Kita wis ngembangake proses teknologi ing 130nm. Cadangan punika 28 nm. Miturut standar kasebut, Rusia nggawe lithographs dhewe, sing ngilangi kabeh permintaan ing elektronik.
        Kanggo teknologi proses 7-5 nm, fasilitas produksi sing anyar kanthi telung "zona resik" lan isolasi lengkap saka pengaruh seismik lingkungan dibangun ing Zelenograd cedhak Moskow.
        Mula, nada dekaden lan sentimen pengarang ora sakabehe cocog karo kasunyatan.
        IMHO.
        1. johnht
          johnht 13. november 2023 04:39
          +2
          salam! Aku bakal nambah siji omission liyane saka penulis: pabrik AMD Dresden dituku lan diekspor menyang Rusia, kang duwe peralatan kanggo prodhuksi Kripik miturut 65 standar nm. Aku ora ngerti apa peralatan wis diinstal utawa ora, nanging banget ngarsane peralatan ing negara mesthi ana. Lan minangka adoh aku bisa ngadili, padha Taiwanese diprodhuksi Kripik miturut 45 standar nm ing cara sing padha.
        2. Eroma
          Eroma 13. november 2023 10:51
          +2
          Aku ora banget kasengsem ing topik, mung kanggo Cakrawala sandi. aran
          Ing USSR ana mikroelektronik lan nggawe Kripik dhewe, tegese teknologi kanggo produksi uga duwe basis ilmiah. Mulane, dina iki, ora metu saka ora ono, kita nyoba kanggo revive produksi Kripik, supaya kemungkinan cukup dhuwur, apa sing kudu kelakon, Mungkin ora ana analog, nanging aku bakal nggawe mesin cukup digunakake lan nutup paling kritis. masalah! keprungu
      3. Alexey Lantuk
        Alexey Lantuk 13. november 2023 13:31
        +1
        Mesthine, kita bakal nggawe lithographs lan microcircuits sing miniatur, nanging ora bakal gampang lan bakal suwe. Sorry kanggo wektu boroske lan ilang rekaman.
        1. penggemar-penggemar
          penggemar-penggemar 14. november 2023 15:48
          -1
          Nanging misale jek Rusia ora bakal bisa nyekel Barat ing perkara iki. We are malah konco ing produksi mobil ing salawas-lawase, lan iku ora ana guna kanggo pirembagan bab microelectronics. Ana sawetara Korea saka Samsung nggawe microchips nggunakake teknologi 3 nm.
    8. Komentar wis dibusak.
    9. Romanovski
      Romanovski 13. november 2023 14:30
      +1
      Ora perlu kuwatir babagan China, amarga kompetisi didhukung dening negara ing sektor swasta lan publik. Apa sing ora bisa dikandhakake babagan Rusia, sing ora ngerti (utawa ora pengin ... ndadékaké bosok ...Wong Tionghoa wis cukup agen ing Taiwan (lan ora mung ...) lan yakin manawa China bakal nggawe peralatan dhewe kanggo produksi sirkuit mikro paling anyar....Nanging Rusia. , kabeh ora dadi mung...Kenapa??? Nanging amarga negara Rusia wis siyap kanggo nyedhiakke akèh dhuwit kanggo ONLY ONE (!?!?) organisasi kanggo prakara iki ... Lan iki dhasar WRONG, amarga iku luwih apik kanggo nyedhiakke limang ORGANISASI COMPETING (lan pribadi uga. . WAJIB...) saben sèket milyar rubel (utangan utawa dana tanpa bunga...) lan sawise sawetara wektu ndeleng SAPA sing bakal menang lomba iki, KARENA PERALATAN KAYA PRIORITAS STATEGIS NEGARA lan praktik biasa milih " contractor” - ORA BISA APLIKASI kene categorically.... Wangsulan: Bab ingkang utama - kontrol lan DEMAND sawise alokasi dhuwit...Lan ing kahanan Rusia - kita kabeh ngerti banget uga METODE APA (kanthi pancing utawa dening crook ..) organisasi ( utamané struktur pamaréntah ..) bakal perang kanggo jackpot iki ing jumlah 100 milyar rubles ... Aku luwih yakin yen dhuwit iki saka PEMBAYAR PAJAK Rusia menyang ONLY ONE ORGANISASI, banjur asil bakal dadi BENCANA AS IN. "RUSNANO" Chubais.... Malah Stalin mangertos ing siji wektu SING NYIPTA SENJATA GAYA ANYAR - OPO ORA SING DIPERCAYAI MUN SATU ORGANISASI, NANGING KUDU ANA KOMPETISI SEHAT... Lan ing balapan kuwi, sing punika, perjuangan competitive, kang negara SIMPLY kudu ngatur, pantes "kontraktor" paling kamungkinan bakal menang .. .
    10. Codett
      Codett 13. november 2023 16:43
      0
      Nanging saiki spesialis utama Vovkin, sing jenenge Chubais, wis ninggalake, nanging sayang yen wong iki duwe pengikut luwih saka cukup, lan mulane negara kita butuh wong kaya Beria.
    11. EULA
      EULA 18. november 2023 14:04
      0
      Quote: Adrey
      Artikel sedih sanadyan

      piye maneh?
      Kanggo nyegerake industri, langkah-langkah sing beda-beda dibutuhake - nyebarake Dana Pensiun, watesan ketat babagan pajak lan biaya, ora luwih saka 10 persen penghasilan, paukuman pati kanggo pejabat sing nyoba njupuk luwih akeh.
      A moratorium ing Adoption saka hukum anyar, kanggo paling 50 taun. Lan supaya para timbalan tetep dikuwasani, supaya padha mbatalake sithik-sithik apa sing diadopsi sadurunge.
      Lisensi kegiatan ekologi - ahli ekologi bisa diarani wong sing nduweni pendidikan geologi lan biologi, limang taun pengalaman minangka blaster, bocah sing sehat sing sinau ing Eropa, senjata rifled paling sethithik 10 taun, yaiku, pinter lan wong jujur.
      1. jdiver
        jdiver 19. november 2023 01:53
        0
        lan kepiye bocah sing sinau ing Eropa ana hubungane karo kabeh sing kadhaptar?
        1. EULA
          EULA 26. november 2023 13:53
          0
          Babagan syarat pengalaman minangka blaster, sampeyan ngerti aku, sing apik banget.
          Kutipan saka jdiver
          bocah-bocah sing sinau ing Eropa

          Pratandha yen wong bisa menehi pendidikan sing cukup kanggo mlebu ing endi wae ing Eropa.
  2. 9 PA
    9 PA 12. november 2023 04:59
    0
    Iku mung MUSTAHIL kanggo nyekel negara maju ing bidang microelectronics. Nggawe sistem komputasi kanthi prinsip anyar, utawa ngluncurake serangan nuklir ing 5-7 poin ing planet iki lan bali kabeh jagad menyang level kita.
    1. bya965
      bya965 12. november 2023 05:47
      +5
      Kutipan: 9PA
      Iku mung MUSTAHIL kanggo nyekel negara maju ing bidang microelectronics.

      Ojo gawe tomatku ngguyu. Padha natoni kula saka barbell.
      Yen kita mbaleni sawise wong-wong mau, kita bisa uga ora nyekel.
      Lan yen kita mikir karo kepala Rusia dhewe, kita mesthi bakal nindakake lan "kita bakal nindakake," nanging ora kaya wong liya.
      Mangkono uga lan bakal dadi.
      1. Igor K_2
        Igor K_2 12. november 2023 07:41
        + 16
        Ora ana sing mikir kaya ngono. Ing dekade anyar, pendidikan kita durung nyiapake spesialis sing dibutuhake. Nanging tentara pemasar, ekonom, lan programer ora bakal mbantu.
        1. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 13. november 2023 00:11
          +4
          Kutipan: Igor K_2
          Ora ana sing mikir kaya ngono.

          Lan apa sing kudu dilakoni karo wong lanang kaya ilmuwan enom saka Institut Fisika lan Matematika saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia?
        2. Alexey Lantuk
          Alexey Lantuk 13. november 2023 13:34
          +5
          Terobosan ilmiah ing ilmu pengetahuan lan teknologi digawe ora dening tentara spesialis heterogen, nanging dening tim individu sing duwe super-spesialis dhewe, aku wedi karo tembung genius.
      2. ROSO 42
        ROSO 42 12. november 2023 07:45
        +8
        Kutipan saka: bya965
        Ojo gawe tomatku ngguyu. Padha natoni kula saka barbell.

        Dadi aja mbuwang barbell ing tomat - nonton carane atlet majeng nindakake latihan lan sampeyan bakal seneng.
        Kutipan saka: bya965
        Lan yen kita mikir nganggo kepala Rusia dhewe, mula kita mesthi bakal nindakake lan "kita bakal nindakake",

        Wis rampung. Dheweke mbangun borjuis dhewe, beda karo liyane, ing ngendi borjuasi minangka penindas rakyat ... Negara kita nindakake iki ...
        1. bya965
          bya965 12. november 2023 16:57
          -3
          Kutipan saka: ROSS 42
          Dadi aja mbuwang barbell ing tomat - nonton carane atlet majeng nindakake latihan lan sampeyan bakal seneng.

          Tiki Vee lengkap, lengkap.
          Lan ing basa Rusia aku meh 60, aku isih duwe setaun, aku mikir bakal nggawe kabeh wong ing jagad iki nggawe pukulan.
          Lan sampeyan jenis wong apa Ross? Sampeyan pancen bocah cilik sajrone urip.
      3. SovAr238A
        SovAr238A 12. november 2023 11:47
        + 16
        Kutipan saka: bya965
        Kutipan: 9PA
        Iku mung MUSTAHIL kanggo nyekel negara maju ing bidang microelectronics.

        Ojo gawe tomatku ngguyu. Padha natoni kula saka barbell.
        Yen kita mbaleni sawise wong-wong mau, kita bisa uga ora nyekel.
        Lan yen kita mikir karo kepala Rusia dhewe, kita mesthi bakal nindakake lan "kita bakal nindakake," nanging ora kaya wong liya.
        Mangkono uga lan bakal dadi.

        Ora perlu slogan propaganda.
        Kanggo nggawe sing anyar, sampeyan kudu ngliwati kabeh langkah sing kepungkur.
        Nduwe kimia, ilmu material, teknik alat mesin lan akeh liyane sing kabukten ing produksi massal.
        Nduwe sistem pendidikan sing wis kabukten ing ngendi para guru pancen ngerti teknologi paling anyar.
        Lan mahasiswa genius bisa nggawe soko anyar ing mangsa mung gumantung ing sugih kawruh lan skills.
        Kepiye yen ora kaya ngono?
        Yen ora ana fulcrum?
        A Neanderthal ora bakal nemokake gergaji bunder tanpa kabel; tingkat kawruhe mung ngidini dheweke nggawe kapak watu.
        1. bya965
          bya965 12. november 2023 17:01
          -2
          Kutipan: SovAr238A
          A Neanderthal ora bakal nemokake gergaji bunder tanpa kabel; tingkat kawruhe mung ngidini dheweke nggawe kapak watu.

          Nanging Neanderthal pinter, utamane yen dibandhingake
        2. bya965
          bya965 13. november 2023 04:05
          -2
          Kutipan: SovAr238A
          Nduwe sistem pendidikan sing wis kabukten ing ngendi para guru pancen ngerti teknologi paling anyar.
          Lan mahasiswa genius bisa nggawe soko anyar ing mangsa mung gumantung ing sugih kawruh lan skills.

          Aku wis mulang matematika, mekanika lan ilmu komputer ing universitas wiwit taun 89. Kita nulis akeh potongan kertas, sawetara nomer, zetas. Nanging kaya aku diwulang, aku mulang. Lan "mungsuhe rakyat" isih lungguh ing pelayanan, nanging mesthi nyebabake cilaka. Aku saiki ana 24 ewu.
          Titik.
          1. Sampeyan ora perlu 7 nanometer kanggo kamardikan. Cukup kanggo produksi lan kanggo militer 300.
          2. Kurang nanometer mung mengaruhi hemat energi lan dadi panas. Lan iki minangka ceruk kanggo barang konsumen, ponsel, komputer, lsp.
          3. Kanggo impas, kita butuh kira-kira 400 yuta populasi kita dhewe, ora ana sing nglilani kita menyang pasar donya.
          4. Intelijen rata-rata ras Kaukasia 100%, balapan Mongoloid 110% (nanging dheweke nggawe luwih elek, nanging insinyur lan pemain sing luwih apik), lan balapan Negroid kira-kira 75%. Iki amarga kasunyatan sing Kaukasoid lan Mongoloid duwe saka 4 kanggo 20% gen Neanderthal, nalika Negroid ora duwe. Dheweke duwe otak sing luwih gedhe tinimbang bobote tinimbang kita. Napa dheweke ora bisa urip minangka pitakonan sing angel, bisa uga virus utawa liya-liyane. Mulane, ras Kaukasia lan Mongoloid ora duwe keragaman genetik sing padha karo ras Negroid. Lan padha genetis banget cedhak saben liyane. Tandha njaba yaiku tandha njaba.

          Aja nyinggung Neanderthal, tembung sampeyan ndemek aku
      4. dmi.pris1
        dmi.pris1 12. november 2023 13:59
        0
        Ya, wis. Dadi bakal dadi? Pitakonan gedhe yaiku ... Sapa, lan apa keuntungan sing bakal ditindakake. Sapratelo saka anggaran saiki dadi pertahanan, lan aku ora yakin manawa jumlah gedhe bakal digunakake kanggo nggawe. lithograph.
    2. meandr51
      meandr51 12. november 2023 10:56
      0
      Apa sing ngalangi sampeyan saka obah ing loro arah ing wektu sing padha?
      1. dmi.pris1
        dmi.pris1 13. november 2023 10:17
        +1
        Zarathustra campur. Kaya ing perang, dadi ing ngarep ngarep. Saka kabodhoan banal lan wedi kelangan papan sing anget amarga ora duwe dana.
    3. dhokter
      dhokter 12. november 2023 11:41
      +2
      Iku mung MUSTAHIL kanggo nyekel negara maju ing bidang microelectronics. Nggawe sistem komputasi kanthi prinsip anyar, utawa ngluncurake serangan nuklir ing 5-7 poin ing planet iki lan bali kabeh jagad menyang level kita.

      Luwih saka 40 taun. Tunduk marang kerja keras lan fokus.
      Lan kanggo iki, pisanan kabeh, kita butuh sistem politik sing stabil.
      Lan kanggo iki kita butuh kaadilan sosial lan Hukum.
      Siji kanggo saben wong.
      Apa kita ora duwe lan ora nyana. mandheg
      1. Yuri Filatov
        Yuri Filatov 12. november 2023 14:01
        +4
        Ing endi sampeyan nemokake sushi sing menarik babagan siji hukum kanggo kabeh wong ing sistem politik lan kaadilan sosial sing stabil?
        Apa sampeyan wis suwe menyang AS? Apa sampeyan ndeleng hukum sing padha kanggo kabeh wong? Utawa mungkin kaadilan sosial?
        Iku dudu keadilan sosial sing dadi mesin kemajuan.
        Nalika siji spesialis unik entuk gaji 500 ewu, lan 50 ewu liyane, iku amarga padha ora dadi unik.
        1. karabas-barabas
          karabas-barabas 12. november 2023 21:25
          +2
          Kutipan: Yuri Filatov
          Iku dudu keadilan sosial sing dadi mesin kemajuan.
          Nalika siji spesialis unik entuk gaji 500 ewu, lan 50 ewu liyane, iku amarga padha ora dadi unik.

          Apa sampeyan mikir yen ing Microsoft, Apple lan keprihatinan global liyane kaya Rusnano, dheweke menehi gaji adhedhasar sambungan?)) Apa sampeyan mikir yen sawetara spesialis diarani unik saka hangover, amarga ana sing seneng kaya ngono? Lan kenapa sampeyan bisa nindakake apa wae ing AS, nanging ora ing Federasi Rusia, amarga ora ana bedane?
  3. tsvetahaki
    tsvetahaki 12. november 2023 05:26
    + 24
    Minangka impen ethereal, apa sing bakal kedadeyan ing litografi Rusia yen industri mikroelektronik, lan dudu Rusnano, wis nampa 280 milyar rubel ing siji wektu?

    Lan yen tinimbang Olimpiade (phew!) Lan Piala Donya (boom!) Kita ngginakaken ing pabrik sing ora sanksi ing wektu iku ... lan ora 280 milyar rubles saka Rusnano, nanging 60-100 milyar dolar swelled dolar. .. Bener, stadion bakal luwih sithik opo lan villa lan yacht ... Nyuwun

    Nanging yen kita ngomong babagan saiki, yen kita ora rumangsa (kaya, sayange, akeh ing kene) iku wong Arya sejati, sing insinyur, amarga bangsane, ora bisa diukur tinimbang liyane ing donya - banjur ing negara 140 yuta wong, ora banget dikembangaké karo pendidikan dipatèni, iku ora bakal bisa kanggo nyekel munggah - iku bakal lag langgeng.
    Aku bungah yen kita mlaku ing arah sing bener - nanging kita kudu ngerti yen kita lunga, wong liya bakal mlayu. Tegese, mlaku luwih becik tinimbang ngadeg - nanging luwih alon tinimbang mlaku. Nanging ora ana kekuwatan kanggo mlayu, sing ana mung semangat - nanging malah saka penonton.
    Dadi apa sing kudu ditindakake? Iku kasep kanggo ngombe Borjomi, kajaba China mbuwang ing ... nyobi, kaya sing diterangake, kanggo njaga semangat ... Sampeyan kudu duwe kakehan kabeh, malah kajaba siji lithographer banget (yen) sadurunge pabrik. Industri iki minangka piramida, dudu menara ... A meter munggah - kilometer saka pangkalan kudu rampung.
    1. ROSO 42
      ROSO 42 12. november 2023 07:50
      + 12
      Kutipan saka tsvetahaki
      Lan yen tinimbang Olimpiade (phew!) Lan Piala Donya (boom!) Kita ngginakaken ing pabrik sing ora sanksi ing wektu iku ... lan ora 280 milyar rubles saka Rusnano, nanging 60-100 milyar dolar swelled dolar. .. Bener, stadion lan vila lan yacht bakal luwih sithik ...

      apik
      Lan ora ana sing kudu dibantah !!! (sanajan siji ... ketemu)
      Ing negara kita, negara dibangun kanggo nambah kulawarga siji lan kenalan.
      Lan kudu populer, ora borjuis.
      1. Sergey Novikov_3
        Sergey Novikov_3 12. november 2023 09:10
        + 15
        Apa kita malah ngomong bab? Apa sing diparengake 280 rubel lard? Nalika para ahli ekonomi Stirlitz saka Bank Sentral lan Kamentrian Ekonomi mung menehi Kulon babagan triliun dolar! Bareng wis padha mangerti kabeh mau, bokonge rada kenceng, banjur sing utama ngandika: aja wedi, tetepa ing panggonanmu, nalika aku ana ing kene, ora ana sing ndemek sampeyan. Lan mazuriki sing ayu wiwit kerja maneh kanthi kekuwatan, mundhakake tarif kunci, nyopir jaran abot sing isih ana ing pojok.
        1. Sergey Novikov_3
          Sergey Novikov_3 12. november 2023 10:53
          +3
          Kanggo wong lanang sing wani (lan bocah-bocah wadon), masalah ora masalah, "lintang" mbantu dheweke nuntun dheweke.
        2. Alexey Lantuk
          Alexey Lantuk 12. november 2023 18:06
          -1
          Mungkasi ngapusi. Obrolan ora kira-kira triliun, nanging kira-kira 300 milyar. Lan Kulon durung nemokake kabeh 300 lan kepingin weruh ing ngendi kabeh. Lan ing ngendi sampeyan entuk informasi babagan mazuriki CIA? Lapor maneh.
          1. karabas-barabas
            karabas-barabas 12. november 2023 21:31
            +7
            Quote: Alexey Lantukh
            Mungkasi ngapusi. Obrolan ora kira-kira triliun, nanging kira-kira 300 milyar. Lan Kulon durung nemokake kabeh 300 lan kepingin weruh ing ngendi kabeh.

            Ana omongan babagan $ 2 triliun sing diekspor saka Federasi Rusia menyang Kulon sajrone 20 taun kepungkur. Lan dheweke wis beku $ 300 milyar, saka ngendi dheweke malah nglumpukake pirang-pirang milyar dolar, sing saiki arep diwenehake marang Ukraina. Ing Swiss mung ana resmi $ 200 milyar warga Rusia, nanging angka abu-abu kira-kira $ 500-600 milyar, lan iki mung ing Swiss.
        3. wladimirjankov
          wladimirjankov 13. november 2023 14:38
          0
          Ekonom Stirlitz saka Bank Sentral lan Kamentrian Ekonomi mung menehi menyang Kulon!

          Paling kamungkinan, dheweke mung ora ngerti babagan rencana utama. Lan sing terakhir, kaya kaping pirang-pirang sadurunge, mung ora ngetung rantai akibat saka keputusane lan ora menehi prentah marang "ekonom Stirlitz" kanggo mbatalake aset saka Kulon. Iki minangka kesalahan utama yen atusan milyar dolar saka cadangan negara kita digantung. Dheweke ngerti iki, mula dheweke ora ngukum pejabate kanthi cara apa wae.
    2. AA17
      AA17 12. november 2023 08:43
      + 14
      Industri iki minangka piramida, dudu menara ... A meter munggah - kilometer saka basa kudu digawe.


      Komentar sing bener banget.

      Kabeh iku logis banget.
      Yen sampeyan pengin nggawe negara teokratis, sampeyan kudu mbangun pasamuwan-pasamuwan lan kuil-kuil liyane (telung kompleks saben dina). Dibebasake saka macem-macem pajak.
      Yen sampeyan pengin ngembangake negara sing adol kabeh jinis bahan mentah, sampeyan kudu ngasilake manajer penjualan lan ahli ekonomi. Mbayar gaji gedhe.

      Lan kanggo pangembangan industri ing negara, pisanan kabeh perlu kanggo "revive kultus nyata saka ilmuwan, insinyur, buruh" (c).
      Salah sawijining syarat sing paling penting: MINPROMTORG kudu dipérang dadi Kamentrian Perindustrian lan Kamentrian Perdagangan.
    3. Dimy4
      Dimy4 12. november 2023 11:05
      +7
      Minangka impen ethereal, apa sing bakal kedadeyan ing litografi Rusia yen industri mikroelektronik, lan dudu Rusnano, wis nampa 280 milyar rubel ing siji wektu?

      Banjur bajingan rambut abang iki ... mesthi wis rampung. Kaya sing dikandhakake, nyusun ulang istilah kasebut ora ngganti jumlah.
  4. Ivan2022
    Ivan2022 12. november 2023 05:37
    +9
    Sawise karusakan dhewe lengkap masyarakat ing awal 90s, iku lucu kanggo pirembagan bab "carane ora overstrain" karo electronics.
    Wong-wong sing otak terus bocor "ing bukit" nganti pirang-pirang dekade berturut-turut ora perlu wedi karo hernia.

    Masyarakat unik kita bakal dadi subyek sinau dening psikiater, amarga mung bisa nerangake apa sing kedadeyan ing kono......
    1. Nyrobsky
      Nyrobsky 12. november 2023 09:12
      +7
      Kutipan: ivan2022
      Sawise karusakan dhewe lengkap masyarakat ing awal 90s, iku lucu kanggo pirembagan bab "carane ora overstrain" karo electronics.
      Wong-wong sing otak terus bocor "ing bukit" nganti pirang-pirang dekade berturut-turut ora perlu wedi karo hernia.
      Masyarakat unik kita bakal dadi subyek sinau dening psikiater, amarga mung bisa nerangake apa sing kedadeyan ing kono......

      Aku ora ngerti babagan psikiater, nanging ing China ana kabeh institusi sing nggarap mung siji masalah - "Panyebab ambruk USSR."
      1. Kapten Pushkin
        Kapten Pushkin 12. november 2023 18:42
        +1
        Kutipan: Nyrobsky
        Aku ora ngerti babagan psikiater, nanging ing China ana kabeh institusi sing nggarap mung siji masalah - "Panyebab ambruk USSR."

        Sampeyan bisa ngandhani wong Tionghoa manawa lembaga iki bisa ditutup.
        Ambruk USSR adhedhasar kabijakan personel sing salah (ayo sebut wae).
        Akibaté, akeh banget karakter ing posisi penting pamaréntahan sing pengin monetisasi kekuwatane.
        Liyane iku sekunder.
    2. jdiver
      jdiver 12. november 2023 13:26
      +1
      Utawa spesialis penyakit infèksius. Apa sing kedadeyan karo organisme sosial sing sehat sing kena virus parasitisme-kapitalisme.
    3. AdAstra
      AdAstra 13. november 2023 10:40
      0
      Kayane aku, Pak, dheweke uga ora bakal bisa nindakake iki. hi
  5. klev72
    klev72 12. november 2023 05:45
    +7
    Babagan universitas St. Petersburg, pamikiran pisanan babagan sabotase. Kabeh klompok pangembang ana ing pangayoman lan dhukungan negara.
  6. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 12. november 2023 05:49
    +5
    Yen sampeyan pengin tuwuh budaya anyar, sampeyan kudu nggawe lemah sing cocog kanggo budaya iki, kenapa teknologi ilmiah anyar diadopsi kanthi cepet ing negara kita? Maneh, ing tingkat apa wae, wong wis disiapake wiwit cilik, siap ndhukung inisiatif ilmiah apa wae.
    1. wladimirjankov
      wladimirjankov 13. november 2023 14:52
      0
      Kaping pisanan, sapa sing bakal nglatih bocah-bocah iki lan nomer loro, kenapa kita kudu ndhukung inisiatif ilmiah? Ana macem-macem inisiatif. Contone, ing sawijining wektu ana inisiatif Lysenko utawa inisiatif kanggo ngalihake kali Siberia liwat bledosan atom.
  7. VitaVKO
    VitaVKO 12. november 2023 06:20
    -9
    Iku mung bodho kanggo negara kanggo ngleksanakake proyek kuwi dhewe, tanpa kerjasama internasional. Iki ora mung larang, nanging uga ora bakal mbayar amarga pasar dodolan cilik. Kanggo Rusia, mitra paling apik ing proyek kasebut yaiku China. Lan iki ora mung amarga kemitraan strategis lan potensial ekonomi. Sing utama yaiku ing China wong ditembak amarga korupsi. Lan manajer "efektif" sing nyolong anggaran bakal kurang "efektif".
    1. Qas
      Qas 12. november 2023 07:45
      +5
      Pikiran kasebut "ing luar negeri bakal mbantu kita" sing mbebayani wiwit wiwitan. Ora ana sing bakal nulungi kita kajaba awake dhewe! Mung dhewe! Nanging iki, sayangé, ora bakal kelakon. Ana akeh banget wong sing "oriented manca" sing kuwasa lan ing saubengé.
      1. VitaVKO
        VitaVKO 12. november 2023 08:10
        +1
        Kutipan saka Qas
        ing luar negeri bakal mbantu kita "
        Iki minangka stereotypes saka 90s, nalika Yeltsin lan hangers-on nampa hadiah minangka ijol-ijolan kanggo karusakan saka ekonomi Soviet lan Enterprises competitive. Ora ana sing bakal mbantu ing joint venture lan riset gabungan. Usaha patungan, utamane 50/50, kalebu investasi sing padha lan risiko sing padha.
      2. karabas-barabas
        karabas-barabas 12. november 2023 21:55
        -1
        Kutipan saka Qas
        Pikiran kasebut "ing luar negeri bakal mbantu kita" sing mbebayani wiwit wiwitan. Ora ana sing bakal nulungi kita kajaba awake dhewe!

        Inggih, yen sampeyan nyisihake kabeh jinis emosi lan ndeleng kasunyatan, banjur "manca negara" ing wangun yayasan lan filantropis Amerika nylametake ilmu Rusia lan kabeh ilmuwan nganti bubar lunga menyang Amerika-Eropa-Israel wiwit awal 90-an, lan akeh sing isih ana ing Rusia, sing ing pungkasan taun 90-an nyebabake lonjakan paling gedhe ing teknik mesin ing sajarah Rusia. Wiwit awal taun 2000-an, sanalika lenga wungu saka $ 10 kanggo $ 150, kapentingan pemerintah ing iki ilang, apa wae bisa tuku lenga $, lan kurva pembangunan saka mechanical wiwit cepet tiba mudhun nganti 2011-2013. Kabeh iki ora angel ditemokake ing domain umum, yen sampeyan seneng ing situs web ROSTAT. Wong ing ndhuwur, sing sakperangan alesan iki downvoted, ngandika bab ketok - tanpa kerjasama karo pimpinan saka industri tartamtu, iku ora bakal bisa kanggo nggawe Komplek, kaya tanpa pasar dodolan. Malah yen kita mbayangno yen negara gedhe iki bakal bisa ngatur produksi kabeh sing bisa teka ing atine, tanpa Penyetor kanggo pasar manca, iki ora bakal bisa. Sampeyan ketoke ora ngerti apa sing sampeyan tulis, sampeyan ora ngerti kaya apa perusahaan kasebut saka njero.
        1. nick7
          nick7 13. november 2023 08:11
          +2
          ing wangun dana Amerika lan philanthropists, iku sabenere sing nyimpen ilmu Rusia lan kabeh ilmuwan nganti bubar lunga menyang Amerika-Eropa-Israel wiwit awal 90s,


          Didokumentasikan carane Siemens nylametake industri kasebut, dheweke tuku tanduran listrik lan bangkrut, lan para ilmuwan, dibiayai dening dana manca, lunga menyang Amerika Serikat.
          tanpa kerjasama karo pimpinan industri tartamtu, ora bakal bisa nggawe barang sing rumit,

          Ora ana udur sing apik kanggo kerjo bareng karo Abramovich lan manggon ing yacht, nanging apik kanggo sampeyan, lan sampeyan ora menarik kanggo oligarki. China ora kasengsem ing kerjasama ing electronics karo Federasi Rusia, uga kepengin kanggo nyekel pasar kanggo produk rampung lan ora nggawe saingan.
          nyiyapake produk kanggo secara harfiah kabeh sing nerangake atine

          Maneh, ing arah sing salah, uga, Federasi Rusia kanthi yakin bisa ngganti paling ora seprapat kabeh impor, iki cukup, masalahe yaiku blok ekonomi pemerintah wis nampa ide substitusi impor.
    2. Wong Walanda Michel
      Wong Walanda Michel 12. november 2023 07:49
      +8
      Kutipan: VitaVKO
      Sing utama yaiku ing China wong ditembak amarga korupsi.

      Lan padha nindakake kanthi bener. Dheweke uga nuduhake ing TV. Aku kaya kanggo ndeleng Chubais ing dhengkul karo pistol algojo ditekan ing sirah
    3. ROSO 42
      ROSO 42 12. november 2023 07:58
      +4
      Kutipan: VitaVKO
      Lan manajer "efektif" sing nyolong anggaran bakal kurang "efektif".

      Cara sing bener kanggo ngatasi manajer sing rusak mung prasaja:
      1. Nyetel tugas tartamtu lan ngrampungake ing wektu tartamtu.
      2. Nggeser tenggat wektu ing sisih tengen - rampasan lengkap properti.
      3. Ngrampungake tugas tanpa nggatekake pengawetan properti sing ditemtokake - 10 taun kerja ing pabrik pangolahan sampah padat sing ditutup.
      1. Tikhonov_Alexander
        Tikhonov_Alexander 12. november 2023 09:03
        +5
        Dear Yuri Vasilievich! Sampeyan bener - ana akeh cara kanggo nglawan korupsi. Nanging karo kita kabeh dadi miturut prinsip - tangan wisuh tangan ... Kabeh elit kita aktif lan nurtured pandherekipun saka pidana EBN lan accomplices kang. Sistem sing digawe kanggo njarah-rayah negara ora nuduhake sanajan sing paling cilik saka bangunan negara sing rasional lan ora mungkin ana owah-owahan ing mangsa ngarep. penjamin yen kita "diapusi" ... Dadi ora ana gunane ngarep-arep yen sing "efektif" dumadakan dadi luwih wicaksana. Aku mbaleni - sistem wis digawe sing cocog karo "manajer" saiki sing kerja kaya budak ing galleys, lan dheweke dhewe ora bakal ngilangi ...
      2. bk0010
        bk0010 12. november 2023 12:07
        +3
        Kutipan saka: ROSS 42

        Cara sing bener kanggo ngatasi manajer sing rusak mung prasaja:
        1. Nyetel tugas tartamtu lan ngrampungake ing wektu tartamtu.
        2. Nggeser tenggat wektu ing sisih tengen - rampasan lengkap properti.
        3. Ngrampungake tugas tanpa nggatekake pengawetan properti sing ditemtokake - 10 taun kerja ing pabrik pangolahan sampah padat sing ditutup.
        Nanging sampeyan kudu nindakake tugas sampeyan dhewe: kenapa ana wong sing njupuk risiko kasebut?
        1. irokez
          irokez 12. november 2023 21:42
          -2
          Sampeyan ngomong kanthi bener.
          Kaya sing diucapake: "yen sampeyan menehi saran, lakoni dhewe." Yen ora, dheweke entuk bungah - penyitaan, 10 taun. Aku wonder nalika ana kahanan sing durung mesthi ing pembangunan mangsa lan paukuman kanggo iki samesthine - carane akeh sing arep ngukum piyambak?
          Deleng, Beria kapindho wis ditemokake.
      3. wladimirjankov
        wladimirjankov 13. november 2023 15:12
        -1
        Ya, iki sing ora ana ing negara kita. Nyetel tugas, nemtokake wong sing tanggung jawab kanggo implementasine lan terus-terusan ngawasi kemajuan implementasine. Kabeh rampung karo dekrit, resolusi, pesenan, program, hukum lan "kepinginan" liyane. Sing utama kanggo kita yaiku nywarake masalah kasebut, promosiake, lan banjur lali kanthi aman. Conto sing jelas yaiku crita program nasional kita. Sapa sing eling saiki lan ing ngendi asil program kasebut?
    4. victor50
      victor50 12. november 2023 08:44
      + 10
      Kutipan: VitaVKO
      Iki ora mung larang, nanging uga ora bakal mbayar amarga pasar dodolan cilik.

      Yen kita ngomong babagan teknologi kritis, banjur wektu kanggo mikir babagan rega?! Nalika lagi ana, sampeyan bisa nggoleki carane nggawe dhuwit. Lan mantra babagan pasar dodolan sing ora cukup, misale jek aku, sing diciptakake dening "manajer efektif," akeh nyumbang kanggo karusakan kabeh lan kabeh wong ing negara kasebut. Aku wis krungu yen ora duwe bathi kanggo ngasilake kabeh ing Rusia. Kayane mung nyolong sing entuk bathi.
      1. wladimirjankov
        wladimirjankov 13. november 2023 17:32
        -1
        Mesthi ora duwe bathi kanggo ngasilake apa-apa ing Rusia. Sapa wae sing wis nyoba nindakake iki bakal ngandhani sampeyan. Mung ekstraksi sumber daya alam lan adol maneh kabeh sing isih bisa ngasilake bathi. Mulane kita ora ngasilake, nanging tuku kabeh ing jaban rangkah lan adol maneh. Iki jenis ekonomi kita duwe, kang ora ilmu, utawa pendhidhikan teknis, utawa insinyur sing dibutuhake. Saiki, nalika kita ditekan, dumadakan kita kepingin weruh apa iki bener. Kita kudu ngganti pimpinan kita lan sing diarani elit, sing nggawa kita menyang iki lan sapa wae sing terus-terusan diapusi dening mitra lan kanca-kanca sing disumpah. Utawa bisa uga dheweke dhewe seneng diapusi.
  8. Moneron
    Moneron 12. november 2023 06:48
    + 11
    Ing pamrentahan Putin, ora ana terobosan teknologi sing bisa ditindakake ing Rusia. presiden kita minangka panyengkuyung setengah langkah .... ing kabeh wilayah ... lan ora ngerti kemajuan teknologi. supaya sampeyan bisa lali bab 100 milyar. rubles kanggo hardware IT Russian ... uga bisa injeksi sakteruse menyang panggonan iki pancen kosong. Mulane, kepala IT Rusia sing cerdas nyebar ing saindenging jagad ... ora ana sing pengin ngubur bakate ing negara sing atos. "Ana ora duwe pangarep-arep ing kene" minangka semboyane. Lha, tikus-tikus anggarane wis padha bungah-bungah....padha terinspirasi saka tuladha Chubais sing ora bisa dicemplungake..... ketoke, kuat ditutupi saka ndhuwur.
    kabeh bakal kaya biasane ing Rusia ... conto sing paling jelas yaiku karo Rusnano ... lan ora bakal langgeng ... banjur, sampeyan ndeleng, kita bakal njaluk sampeyan ngangkat sanksi kasebut. kok repot?
  9. Wong Walanda Michel
    Wong Walanda Michel 12. november 2023 07:47
    +7
    Proyek atom kapindho

    Ya, saka segi skala iki bisa dipadhakake karo proyek atom lan eksplorasi ruang angkasa. Nanging saiki ora ana kancane. Stalin, utawa Politbiro sing efisien.
  10. Mikhalych
    Mikhalych 12. november 2023 08:13
    +4
    Kutipan saka klev72
    Babagan universitas St. Petersburg, pamikiran pisanan babagan sabotase. Kabeh klompok pangembang ana ing pangayoman lan dhukungan negara.

    Padha nambani Tesla alon-alon, padha mung njupuk adoh kabeh panemuan supaya padha ora ngganggu produksi kabel tembaga kanggo ngirim listrik. Lan pirang-pirang ilmuwan sing wis dirusak amarga pengin gumunggung babagan penemuan terobosan! Lan Amerika ing 1940 kanggo sinau carane nggawe bahan bakar kanggo mobil saka banyu ing defiance saka perusahaan lenga, lan kita. A ilat dawa ndadékaké ora mung kanggo Kyiv, nanging uga kanggo kuburan!
    1. karabas-barabas
      karabas-barabas 12. november 2023 22:19
      -3
      Kabeh kemajuan teknologi ana ing Kulon amarga siji alasan sing gampang - ekonomi pasar, properti pribadi lan aturan hukum. Lan ora perlu kanggo invent soko kene lan mbah shaggy, salah siji Beria utawa Stalin dibutuhake. Supaya bisa diciptakake, pangripta kudu yakin manawa panemune ora bakal dicopot, bisa ngasilake dhuwit. Ora bakal ana pemeriksaan FSB sajrone proses kasebut. Kita kudu tansah ndeleng pengalaman donya lan ora invent kabeh limo utopias.
      1. Repellent
        Repellent 12. november 2023 22:29
        0
        Kapethik saking: karabas-barabas
        Ora perlu nyiptakake apa wae ing kene lan nggawe nenek katon shaggy

        persis. Sampeyan dudu drummer, sampeyan soundrel ya ngguyu
  11. ximkim
    ximkim 12. november 2023 08:39
    +1
    Malah Putin nyerah, kekacoan..
    We urgently kudu optimasi!
    1. Komentar wis dibusak.
  12. Marc_Aurel
    Marc_Aurel 12. november 2023 08:42
    -1
    Insinyur lan ilmuwan Rusia ngluncurake probe menyang Venus, sing sukses ndharat lan ngirim data. Suhu permukaan Venus kira-kira 450 derajat Celsius. Aku malah ora pengin mbayangno petungan apa sing dibutuhake kanggo entuk asil kasebut. Mangkono, kudu bisa nggawe fotolitograf sing nyedhaki utawa ngluwihi fotolitograf ASML lan Nikon. Ya, aku ngerti yen Uni Soviet sing ngluncurake probe menyang Venus, nanging apa sing bisa ditindakake USSR, Rusia modern bisa nindakake, yen nindakake upaya lan tanpa diktator lan antek-antek sing bakal njupuk akeh wong. Mbayangno yen Rusia bisa dadi produsen chip teknologi ing sawetara taun, apa efek iki ing kabeh industri. Nanging, aku non-spesialis lan ahli strategi kursi, aku ora ngerti apa sing dibutuhake kanggo iki, nanging topik kasebut penting banget supaya riset lan karya kudu ditindakake saben jam lan kanthi ganti, sanajan kita kudu mbangun Lembah Silicon Rusia saka lemah karo industri sumber dhewe. Mesthi ana wong ing Rusia sing praktis bisa ngatur proyek kasebut lan nggunakake sumber daya finansial kanthi efektif tanpa mbuang-buang, manajer proyek sing bakal entuk kemajuan sing apik, dipercaya lan bisa diukur ing wektu sing paling cendhak. Bayangake kepiye cangkeme Amerika bakal nganga yen Rusia katon ing pojok kanthi chip 4nm utawa teknologi liyane kanthi karakteristik sing padha. Ing podo karo karo lithographs, mesthi, iku bakal becik kanggo nandur modal ing pangembangan piranti lunak lan hardware, mbok menawa nggawe sistem operasi majeng dhewe, paling cocok kanggo mecahaken masalah industri, pamaréntah lan militèr, tanpa tuku saka Microsoft utawa korup liyane. perusahaan Yankee.
    1. Kmon
      Kmon 12. november 2023 11:07
      +2
      Sampeyan lali yen USSR ateges dumadi saka 15 negara, lan ora mung Rusia. Ya, rezim kasebut beda banget.
      1. Marc_Aurel
        Marc_Aurel 12. november 2023 19:29
        -1
        Nalika aku ngomong "Rusia," aku mesthi tegese Federasi Rusia, sing uga kalebu sawetara negara / wilayah kanthi otonomi sing beda-beda, lan dudu tujuanku kanggo ngremehake utawa ngrusak subwilayah kasebut.

        Aku nemokake apes sing sawetara komentator ing situs iki cepet downvote nalika sampeyan menehi saran kanggo owah-owahan tanpa getihen, sawetara kene katon neraka mbengkongaken ing elevating wong hard karo regu tembak menyang ndhuwur, tansah ngarep-arep kanggo ngadeg konco bedhil lan ora mungkasi munggah ing ngarep. saka wong-wong mau.
    2. tsvetahaki
      tsvetahaki 12. november 2023 22:36
      +5
      Mbayangno yen Rusia bisa dadi produsen chip teknologi ing sawetara taun, apa efek iki ing kabeh industri.

      Gusti, paling ora maca babagan elektronik ...
      Iki naif banget ... kurang wong ngerti, luwih optimisme ...
      Nanging, paribasan kasebut bener - wong sing pesimis iku wong sing optimistis ...
      1. Marc_Aurel
        Marc_Aurel 13. november 2023 01:17
        +2
        Sampeyan bisa uga ngerti paribasan: "Kabeh wong ngomong ora bisa ditindakake nganti ana wong sing ora ngerti lan mung nindakake" Deleng wong Tionghoa: 30 taun kepungkur dheweke dipoyoki lan dianggep mundur ing pirang-pirang wilayah, nanging saiki dheweke wis ngerti. iku penting banget lan menehi Pakdhe Sam sirah gedhe. Minangka wong awam, aku bisa mbayangno manawa ora bisa maju sajrone 2-3 taun, nanging sampeyan kudu nemtokake tujuan lan miwiti, yen ora ana sing bakal diganti.
        1. tsvetahaki
          tsvetahaki 13. november 2023 03:49
          +1
          Kutipan: Marc_Aurel
          Sampeyan bisa uga ngerti paribasan: "Kabeh wong ngomong ora bisa ditindakake nganti ana wong sing ora ngerti lan mung nindakake" Deleng wong Tionghoa: 30 taun kepungkur dheweke dipoyoki lan dianggep mundur ing pirang-pirang wilayah, nanging saiki dheweke wis ngerti. iku penting banget lan menehi Pakdhe Sam sirah gedhe. Minangka wong awam, aku bisa mbayangno manawa ora bisa maju sajrone 2-3 taun, nanging sampeyan kudu nemtokake tujuan lan miwiti, yen ora ana sing bakal diganti.

          Apa persis sing ditindakake (wong Tionghoa)?
          Mbalik ing taun 2005, ngomong karo salah sawijining pimpinan perusahaan Amerika sing kondhang nransfer produksi menyang China, aku mbantah - lan dheweke setuju - mung perusahaan iki kanthi tangane dhewe nransfer teknologi, ngerti-carane menyang China kanthi gratis, nganakake latihan. - sing 1000 bakal ditangkep "mata-mata Rusia" lan bakal dipenjara nganti 20 taun.
          Lan iki kedadeyan nganti pirang-pirang taun - transfer produksi lan pangembangan, penutupan perusahaan, kontrak karo sawetara insinyur terkemuka sajrone 3 taun kerja ing China, latihan wong Tionghoa, transfer pengalaman sing ora ana ing dokumen kasebut (ora ana ing dokumen kasebut). kabeh, sayangé, bisa didokumentasikake sanajan kanthi disiplin )...
          Iki ora nyuda manfaat China lan kasunyatane dheweke nglatih akeh insinyur ing Amerika Serikat lan Kanada ...
          Nanging, sing utama yaiku, DIWAJARI! Pabrik dibangun kanggo wong-wong mau lan peralatan ditransfer menyang wong-wong mau. Banjur, sawise pirang-pirang siklus lan nyoba nyalin, mula bisa ditindakake.
          Dadi, "kira-kira 30 taun".
          1. Marc_Aurel
            Marc_Aurel 13. november 2023 09:09
            0
            Nanging kabeh iku ora kabeh iku mabur menyang cangkeme wong Cina saka karsane dhewe, kaya manuk dara goreng, ing mburi wong ngadeg, pisanan, tekad tenan kanggo ngganti soko, ora ketompo carane ngarep-arep katon, lan kapindho, konsep implementasine sing terus-terusan dianut nganti pirang-pirang dekade lan kalebu, ing antarane, nggawe kahanan sing narik kawigaten perusahaan manca. Dheweke ngirim siswa menyang universitas Barat, menehi kesempatan kerja nganti pirang-pirang taun sawise lulus ing perusahaan Barat, dheweke nyusup ing pameran, motret lan nyathet kabeh. Kanggo Rusia, kabeh iki ing wangun iki ing kahanan saiki mbokmenawa mokal, nanging sampeyan bisa nyoba kanggo nggarap wong Tionghoa utawa golek cara liya kanggo entuk informasi sing dibutuhake. Rusia saiki, mesthi, duwe kahanan sing luwih apik tinimbang wong Cina 30 taun kepungkur. , lan, mbokmenawa, iki bisa ditindakake ing wektu sing luwih cendhek. Ngomong-ngomong, 20 taun kepungkur aku wis percaya yen Barat ora pinter banget nransfer kabeh kawruh menyang China, lan aku ora mung siji, nanging rakus lan kemampuan kanggo ngasilake kanthi murah luwih kuat tinimbang akal sehat ing Kulon. perusahaan, ing pungkasan, padha bisa uga ora menehi peduli lan ngomong kanggo awake dhewe: yen kita ora nindakaken, liyane bakal, lan perusahaan kita kudu ana yen kita pengin urip.
  13. Skif3216
    Skif3216 12. november 2023 08:42
    0
    Kasunyatane manawa keputusan manajemen lan pendanaan sing akeh dudu panacea kanggo ngilangi backlog. Mesthine bener, nanging bisa uga paling ora nyoba karo pendanaan; Aku ora ngomong babagan keputusan sing cerdas.
    1. Ivan2022
      Ivan2022 12. november 2023 09:26
      +7
      Kabeh bakal dicolong.... Ora ketompo carane akeh sampeyan finance.
      Anggere tembung "panguwasa" tegese maling ing negara kita, ora bakal ana semikonduktor.

      Sawise kabeh, maling iku jenis penyihir. Dheweke ngowahi apa wae dadi awis. Ora ana akademisi sing bisa nggayuh keajaiban kaya ngono!
      1. Repellent
        Repellent 12. november 2023 22:32
        -6
        Kutipan: ivan2022
        tembung "panguwasa" tegese maling

        "Vanya", tembung iki ora ateges "maling" ing ngendi wae, kajaba ing manual latihan bosok. Ganti jalurmu, "Vanya" ya
  14. T-100
    T-100 12. november 2023 09:11
    +8
    Kanggo ilmuwan domestik, insinyur lan teknologi, ora ana sing mokal. Lan iki tanpa pathos sing ora perlu - mung elinga proyek nuklir lan ruang angkasa Uni Soviet.

    Lha yo ngono wae, saben-saben. Ing artikel beda saka penulis beda. Ing kana, ing peradaban sing wis adoh, pegaweyane buruh diajeni. Ing fragmen peradaban saiki, tenaga kerja minangka label kegagalan. Yagene saben pugs ndeleng gajah hipotetis. Salah siji sampeyan gajah utawa pug. Ing jalur sejarah iki, kita dadi pugs lan pindhah menyang amoeba.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 12. november 2023 09:31
      +1
      Malah banjur, saleswoman maramoyka bisa ngomong bab buruh minangka "buruh hard mambu," lan nganggep insinyur minangka pengemis.
    2. tsvetahaki
      tsvetahaki 12. november 2023 22:45
      +1
      Kutipan: T-100
      Kanggo ilmuwan domestik, insinyur lan teknologi, ora ana sing mokal. Lan iki tanpa pathos sing ora perlu - mung elinga proyek nuklir lan ruang angkasa Uni Soviet.

      Lha yo ngono wae, saben-saben. Ing artikel beda saka penulis beda. Ing kana, ing peradaban sing wis adoh, pegaweyane buruh diajeni. Ing fragmen peradaban saiki, tenaga kerja minangka label kegagalan. Yagene saben pugs ndeleng gajah hipotetis. Salah siji sampeyan gajah utawa pug. Ing jalur sejarah iki, kita dadi pugs lan pindhah menyang amoeba.


      Piye wae wong ora weruh prabédan antarane papan, proyek nuklir lan apa sing kedadeyan saiki ...
      Ya, ana persamaan - mbutuhake nggawe MANY industri anyar. Ya, uga piramida - kanggo nggawe bom / mabur menyang ruang angkasa, dheweke kudu nggawe dhasar piramida sing gedhe banget, ing ndhuwur ana bom / roket.
      Nanging
      Ora ana lag. Karya kasebut diterusake kanthi paralel (utawa kanthi lag minimal 2 taun) karo pesaing.
      Lan ana personel - ana basis sing bisa nglatih ewu fisikawan, insinyur ... Ora kanggo sebutno keuangan lan (!) gaji.
      Ya, sakperangan alesan, sapa kesed mabur menyang angkasa, bom digawe dening wong-wong sing percaya sejatine, nanging kanthi produksi chip - piye wae ora.
      Ora kanggo sebutno sing dudu negara iki lan dudu wong-wong iki.
      1. Repellent
        Repellent 12. november 2023 22:50
        -3
        Kutipan saka tsvetahaki
        dudu negara iki lan dudu wong-wong iki

        werna kaya. Ana uga "al" kene, apa sampeyan ora saperangan, dening cara?
        1. tsvetahaki
          tsvetahaki 13. november 2023 03:50
          0
          Quote: Repellent
          Kutipan saka tsvetahaki
          dudu negara iki lan dudu wong-wong iki

          werna kaya. Ana uga "al" kene, apa sampeyan ora saperangan, dening cara?

          Aku ora peduli karo wanita, nuwun sewu.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. Jonny_Su
    Jonny_Su 12. november 2023 09:31
    +5
    Inggih, jujur, negara kasebut uga ora bisa ngasilake Tu-214 amarga unit kontrol sing diimpor. UAC saiki melu substitusi impor kanthi janji bakal ngrampungake masalah kasebut ing taun 2024.
    Lan MS-21, sing wis dikembangake sajrone 15 taun lan wis mabur sajrone 5 taun, bakal dadi produksi.Conto iki nuduhake pigura wektu nyata kanggo implementasine proyek teknologi tinggi. Yen kita miwiti saiki, asil bakal katon ing dekade sabanjure.
  17. Helm AA22 Kab
    Helm AA22 Kab 12. november 2023 09:32
    +4
    Bener, intelijen militer-teknis wis ana ing kabeh wektu, minangka conto, nyolong dokumentasi kanggo pesawat Mirage, sayangé, ora dening kita. Dadi 13 ton dokumentasi kertas dijupuk menyang arah sing ora dingerteni. Apa proyek! Utawa liyane cara: mateni lithographs siap-digawe, supaya padha ngusir cacat Ingkang utama yaiku kanggo nyuda mungsuh saka kauntungan, lan apa kanggo ngalahake sikil kanthi nyekel munggah lan mbuwang jumlah apik, iku luwih apik kanggo ngarahake jumlah cilik saka dana kanggo karusakan saka conto sing ana lan produk diprodhuksi lan iku kabeh, banjur ana ora perlu kanggo rush karo produksi dhewe, nindakake kabeh sak tenane ing basis saka data dijupuk kene, dening cara, bledug nano, kang ana diiklanake dening Rusnano, sing utama yaiku penetrates liwat saringan, utawa, uga, nggawe bolongan, kaya carane obyek ruang kita dipateni dening "kanca". Ana akeh solusi, dhuwit sithik, lan efek. iku mung apik tenan, bok manawa Jumlah panggonan ngendi kabeh lithographers iki gawé bisa diitung ing tangan siji, nanging kumelun lan bledug smog kedadean alam-technogenic, lan malah karo admixture saka sawetara senyawa fluoride.
    1. Eug
      Eug 12. november 2023 11:19
      +5
      Piye rasane nyinggung "mitra"? Ora, iku luwih apik kanggo mlengkung harder ... Mungkin
      sanksi bakal dicabut ... utawa paling lemes ...
      Aku ngelingi anekdot - komisi ing registrasi militer lan kantor pendaftaran:
      -Arep ngladeni ing endi?
      - Aku pengin dadi pilot
      - Sampeyan ora bisa ngliwati kesehatan
      -Banjur ing pertahanan udara
      -Hmmmm.....kok ngono?
      - Aku ora bakal mabur - lan ora ana sing bakal ...
    2. Russian_Ninja
      Russian_Ninja 12. november 2023 16:06
      0
      Sampeyan uga bisa nyelehake bom atom ing kasus iki - mula sampeyan ora kudu nyekel sapa wae.
      Sawetara gagasan ala, jujur, mung omong kosong supaya ora berkembang.
      Apa perusahaan ora duwe kapasitas kanggo mulihake produksi? Utawa bakal njupuk dekade?
      Ora mesin sing bisa, nanging wong sing nggawe mesin iki. Iku informasi lan kawruh sing mindhah donya, ora "lithographers"
    3. nick7
      nick7 13. november 2023 08:26
      0
      intelijen militer-teknis tansah ana,

      Negara-negara kasebut nggawe weker amarga China wis ngatur sistem spionase teknis lan ilmiah skala gedhe ing jagad Kulon.
  18. Sergey G
    Sergey G 12. november 2023 09:38
    -6
    Aku pracaya ing Rusia lan ilmuwan kita! Kabeh mesthi bakal kasil... nanging yen kita ngrengek lan ngeluh, kita bakal diidak-idak. Kita ora kudu ngeluh, nanging nindakake kanthi meneng.
  19. Ora_fighter
    Ora_fighter 12. november 2023 09:58
    +1
    Miturut ilmuwan saka Institut Fisika Mikrostruktur Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, teknologi domestik ketinggalan teknologi donya ing resolusi litografi kanthi urutan magnitudo, lan ing kerapatan pola rong dimensi ing chip - kanthi rong pesenan gedhene.

    Geometri, kursus sekolah. Miturutku, kelas 5 kaya ngono. 10 kuadrat iku 100.
  20. Max1995
    Max1995 12. november 2023 10:25
    +3
    Inggih.
    Ana cukup kanggo RUSNANO, Ana cukup kanggo Piala Dunia Sepakbola, Ana cukup kanggo Olimpiade, Ana cukup kanggo Rogozin lan proyek trampolin, Ana cukup kanggo Boeing lan Airbus, lan Ana cukup kanggo chip karo konduktor.

    Inggih, kanggo akeh, ing tembung saka pinunjul unsinkable Medvedev (pacangan saka Boeing lan iPhones iki) - Ora ana dhuwit, nyumerepi ana, swasana ati apik lan kesehatan (ora verbatim).

    IMHO, ing Zelenograd, janji bakal nyegerake produksi chip lan microcircuits. udakara udakara 20 taun. Sawetara proyek gedhe wis bangkrut. Lan iki maneh..
  21. Vashek
    Vashek 12. november 2023 10:45
    +6
    Ana wektu lan ana dhuwit. Ana, kaya sing dikandhakake ing Prostokvashino, ora ana intelijen lan ora tanggung jawab kanggo negara kasebut. Mulane Rusnano lan Skolkovo.
    1. nick7
      nick7 13. november 2023 08:31
      +1
      Mula Rusnano

      Ana panemu yen Rusnano asline diciptakake minangka profanation lan kanggo sterilize dhuwit sing dibutuhake kanggo teknologi, digunakake carane nerangake yen karo Financing gigantic kantor mung mundhut, utang lan asil nul. Rusnano minangka sabotase lan sabotase.
  22. Luenkov
    Luenkov 12. november 2023 10:46
    -1
    Minangka impen ethereal, apa sing bakal kedadeyan ing litografi Rusia yen industri mikroelektronik, lan dudu Rusnano, wis nampa 280 milyar rubel sekaligus? [kutipan] [/quote] Sapa sing percaya Chubais. Piye kabare bapakmu? Saperangan wong, yen mung ... Kenapa?
  23. Engineer
    Engineer 12. november 2023 10:57
    +1
    Kanggo mangerteni pentinge: Zeiss mbangun kabeh pabrik optik khusus khusus kanggo kabutuhan ASML Walanda. Dheweke ngaku yen dheweke bakal sinau nggawe pangilon kanggo fotolitograf 7-8 nm, lan tugas iki ora luwih gampang tinimbang mbukak wong menyang Bulan.

    Zeiss nampilake pangilon kanthi reflektivitas 50% ing kisaran 7 nm sawetara taun kepungkur. Bab liya yaiku umume ora perlu - watesan difraksi wis cedhak lan bisa digayuh karo sumber lawas.
    Saiki, Institut Rusia nggarap lithograph sinar-X, sing, miturut para ilmuwan, bakal 1,5 kaping luwih efisien tinimbang analog sing diimpor.

    Tanpa analoguenets ora ana. Petya siji lan setengah kaping luwih apik tinimbang Vasya tanpa nemtokake kritéria perbandingan
    Insinyur lokal wis nggawe jinis mode tanpa topeng kanggo microcircuits etsa, sing kualitase ora kalah karo model manca sing paling apik. Ing babagan rega, umume biaya sawetara dekade - unit Rusia kudu regane nganti 5 yuta rubel, dene sing manca regane 10-15 milyar.

    Cukup kamenangan. Wah, wartawan dikandhani manawa bisa nggawe sirkuit mikro tanpa topeng, contone, kanthi sinar elektron sing padha. Lan bakal dadi pesenan sing luwih murah. Nanging uga pesenan gedhene luwih alon. Prototipe digawe nggunakake teknologi sing padha, banjur seri kasebut diselehake karo TSMC.

    Sampeyan mung kudu golek manager tengen sing bisa njupuk tanggung jawab kuwi. Nganti saiki, sayangé, ora ana Kurchatov, Morozov lan Korolev anyar ing cakrawala.

    Sampeyan mung kudu njagong lan njawab pitakonan sing relatif prasaja. Apa persis sing dibutuhake lan ing jumlah apa?
    Wis ditulis kaping pirang-pirang yen proses 60 nm cukup kanggo kabutuhan dhasar. Secara teoritis, Rusia duwe kabeh kanggo iki. Dituku saka Kulon dikutuk. Nanging Mikron wis sepuluh taun ora bisa pindhah menyang 60 nm, senadyan laporan menang sing katon saka wektu kanggo wektu.
    Kanggo proses sing luwih halus, "lithographer berdaulat" mbutuhake sumber dhewe, pangilon dhewe, mekanika ultra-presisi dhewe, lan operasi sing luwih rumit nganggo topeng. Ora ana negara sing bisa nindakake iki dhewe. We kudu kerjasama. Sugeng rawuh ing jagad modern. Sampeyan ora bisa nguwasani teknologi lawas, kenapa menyang alas sing anyar?
    Sanajan sampeyan bisa nyithak 5-10 ewu Kripik saben taun tanpa topeng lan ngomong babagan prestasi Rusia.
    1. nick7
      nick7 13. november 2023 08:42
      +1
      Sampeyan ora bisa nguwasani teknologi lawas, kenapa menyang alas sing anyar?

      Pancen perlu kanggo nguwasani siklus produksi lengkap Kripik kanggo elektronik konsumen kanggo mesin cuci lan elektronik otomatis ing 130 nm. Banjur ing siklus iki, nambah unsur, gawé lithographs ana saka 130nm kanggo 60nm, lan birokrat tuku pabrik AMD tanpa nambah bagean liya kanggo siklus lan tanduran ngumpulake bledug nang endi wae, banjur ana Bunch saka proyèk paralel kapisah. , ora ana gunane. Intel mboko sithik nambah teknologi ing produksi prosesor saiki.
  24. njupuk
    njupuk 12. november 2023 11:01
    +1
    Napa pemerintah lan dewan keamanan ora ngerti pentinge litografi? Apa ana wong bodho ing kana? Utawa iki kurang diterangno kanggo wong-wong mau? Napa dheweke ora nerangake marang Putin? Ora ana manajer sing bakal katon! Iki sing kudu ditindakake kampanye pemerintah! Mung banjur bakal ana sukses! Dheweke ngentekake 50 milyar ing Olimpiade ing Sochi lan saiki mbuwang dhuwit kanggo macem-macem omong kosong! Dhuwit kudu digunakake kanggo litografi, ora kanggo olahraga.
    1. jdiver
      jdiver 12. november 2023 13:31
      +3
      Dheweke mbokmenawa ora ngerti amarga ora ngerti bebaya duwe aset asing utawa turunane senator, wakil lan pejabat senior liyane sing sinau lan nindakake bisnis ing kana. Banget ora bisa dimangerteni. Nanging dheweke banget patriotik ing TV.
  25. Eug
    Eug 12. november 2023 11:09
    +2
    Pira "demonstrator teknologi" wis ana ing penerbangan ... Lan ing ngendi pesawat kasebut adhedhasar? Versiku yaiku nalika dheweke nindakake proyek, dheweke langsung nyebat "demonstrator teknologi." Aku ora ateges ora ana kegagalan - sebaliknya, asil mung bakal ditindakake sawise sawetara pengalaman teknik, lan mesthine kalebu sing negatif. Nanging sabenere iki (pengalaman teknik negatif) sing sistem manajemen saiki ora ngidini kita entuk ....
    1. nick7
      nick7 13. november 2023 08:51
      +2
      Pira "demonstrator teknologi" ana ing penerbangan?

      Nanging kita duwe master PR paling apik. Sing diarani SU75 digawe model papier-mâché, dicet lan dipadhangi lampu senter, lan saiki wartawan cepet-cepet ngomong babagan terobosan pertahanan rudal kanthi pesawat, babagan nyekel pasar, pertahanan rudal apa saka karton?
  26. vargo
    vargo 12. november 2023 11:23
    -3
    Aja maca artikel. Penulis katon ngerti kabeh ing tingkat rata-rata wong. Tingkat kawruh babagan negara teknologi ing macem-macem negara, kalebu Rusia, uga bakal dadi indikatif. Lan ing kabeh artikel bisa maca skeptisisme lan keraguan. Penulis mung pengin mangu kabeh, lan nggawe artikel kanggo iki. Dheweke ora pengin ngandhani babagan kahanan sing nyata.
    Kanggo sing pengin nyilem luwih jero menyang nuansa, Aku bakal menehi rekomendasi saluran telegram khusus utawa nonton wong kaya Maxim Gorshenin lan liya-liyane ing YouTube / VK. Analisis kahanan lan kecemplung ing nuansa ana kaping pirang-pirang luwih apik tinimbang ing artikel iki.
    1. jdiver
      jdiver 12. november 2023 13:41
      +4
      Kabeh apik ing artikel kasebut. Malah optimistis, amarga saliyane lithographs, produksi Kripik mbutuhake kabeh konglomerat produksi related, ora kanggo sebutno nggawe personel qualified kanggo wong-wong mau. Gorshenin minangka wong sing optimis, peran kasebut uga perlu. Lan mbayar optimisme kaping pindho lan banjur njaluk ngapura amarga optimistis pariwara wong-wong sing nindakake kanthi apik, kere sing apik banget, banjur dheweke kudu mbabarake produsen monitor sing wis nyolder chip menyang monitor manca, mung kanggo duwe. , utawa manufaktur pangisi daya sing diganti impor sing ora ana apa-apa sing diiklanake kanggo entuk dhuwit saka anggaran. Lan iki kedadeyan ing saluran patriotik. Apa sing kedadeyan ing papan sing ora tekan sinar srengenge saka perhatian umum bisa rampung rampung. Keputusan Mei Vladimir Vladimirovich ora ngidini sampeyan ngapusi. Pejabat wis ngrampungake lan ngrampungake kabeh, ngimpor substitusi, nglaporake sukses, difilmake ing saluran TV Zvezda lan liya-liyane sing nampa atusan milyar saka anggaran saben taun kanggo nuduhake optimisme. Lan kasunyatan manawa kabeh beda amarga sampeyan mung ora cocog karo kasunyatan sing bener, miturut prentah saka siji tokoh rambut abang.
  27. Evgeny_Sviridenko
    Evgeny_Sviridenko 12. november 2023 11:27
    +2
    Peran wong sing nyekel iku peran dadi-dadi. Aku wis nulis sing angel banget kanggo nyekel mung adhedhasar basis unsur. Rusia kudu ngganti konsep teknologi informasi lan ngalih menyang logika ternary. Iki bakal langsung nyuda kabutuhan transistor prosesor sing akeh, lan ngidini sampeyan nindakake akeh ing nanometer sing wis kasedhiya. Alamiah, tanpa ngurangi efforts kanggo nambah basis unsur sawijining.
    1. Repellent
      Repellent 12. november 2023 22:36
      -1
      Kutipan: Evgeny_Sviridenko
      ngalih menyang logika ternary

      Ya - Ora - Aku ora ngerti?

      keren ya
  28. Ivan Seversky
    Ivan Seversky 12. november 2023 11:47
    +1
    Ora ana negara ing donya sing bisa ngembangake lan ngasilake kabeh jinis industri elektronik kanthi mandiri.
    China wis ngetrapake program kanggo nyedhiyakake 1,4 triliun. $ nganti 2025 kanggo substitusi impor ing industri elektronik. Asil isih adoh saka samesthine. Ing Rusia iki ora bisa. Pasar domestik 10 kaping luwih cilik tinimbang ing China, sing ora kalebu kemungkinan investasi skala gedhe ing produk sing ora bakal kompetitif ing pasar manca ing mangsa ngarep. Kemitraan strategis karo China meh ora bisa ditindakake: sejarah pangembangan pesawat sing amba minangka conto iki.

    Mesthi, ana akeh perkara sing bisa lan kudu ditindakake ing omah. Sawise ngitung efisiensi ekonomi sadurunge. Bisa nggayuh kadhaulatan teknologi mung yen tingkat pangembangan teknologi bali menyang tingkat Korea Lor.
  29. Alexander Odintsov
    Alexander Odintsov 12. november 2023 11:52
    -1
    Nganti jago ngetok-ngetok bokonge, kabeh padha turu. Ora gumun Gaidar ujar manawa kabeh bisa dituku ing luar negeri. Matur nuwun Gusti, paling padha miwiti nindakake soko!
  30. 16112014nk
    16112014nk 12. november 2023 12:01
    +4
    pemerintah arep nyedhiakke 2025 milyar rubles ing 100

    Iki jelas ora cukup kanggo apa sing dibutuhake. Rusnano menehi luwih akeh kanggo wong slackers.
    USSR ora duwe dhuwit akeh kaya Rusia.
    Nanging malah karo Soviet careless Manajemen financial ing USSR, prestasi ing ilmu lan teknologi padha luwih dhuwur. Ana peradaban liyane sing luwih maju.
    Tanpa owah-owahan ing sistem sosial, Rusia ora mungkin tekan tingkat sing padha ing mangsa ngarep.
    Tanpa paling ora panggantos cepet saka Chemez, Mantura, lan Nabibulins, iki pancen ora mungkin.
    1. Romanovski
      Romanovski 13. november 2023 15:58
      0
      Nanging ngganti sistem sosial ing Rusia iku tabu....!! Niiiiiiii!!! Para oligarki lan bagean saka nomenklatura negara ing Rusia sing korupsi lan nyolong --- ora bakal pengin ngorbanake "prinsip" ... , lan kapitalisme mimpin Rusia menyang jurang ....
      1. av58
        av58 19. november 2023 02:04
        0
        Wis disimpen. Cukup. Sampeyan bisa pindhah menyang China, Vietnam utawa Korea Utara, apik luck.
  31. bk0010
    bk0010 12. november 2023 12:15
    +8
    Sawetara paku keling:
    Njupuk proses fotolitografi 7nm sing paling rumit minangka titik wiwitan
    7nm dudu sing paling rumit; ana sing luwih maju. Sayange, angel ngomong babagan nomer tartamtu, amarga para pemasar wis entuk jeneng peralatan kasebut lan nggawe bayangan ing pager. Nanging 3nm wis ana.
    banjur mung ASML (Walanda) lan Nikon (Japan) bisa kurban mesin kuwi.
    Lithographers paling keren mung ASML. Canon bubar ngumumake nggawe lithograph 5nm (ora watesan kanggo dina iki), nanging kanthi rega 10 kaping kurang saka mesin ASML paling anyar (sing ana uga antrian), bisa uga menarik.
    Kanggo ilmuwan domestik, insinyur lan teknologi, ora ana sing mokal.
    mangan. Lan liyane.
  32. Anton_saka_Brest
    Anton_saka_Brest 12. november 2023 12:22
    0
    Apa sampeyan wis krungu babagan mikroelektronika ing Belarus? Aku pengin maca. Dheweke uga katon nindakake apa-apa
  33. shikin
    shikin 12. november 2023 12:47
    +6
    A sawetara cathetan ing artikel:
    1. Kabeh pangolahan teknologi modern -7 nm lan ngisor - adhedhasar teknologi 28 nm (lan). Ing kene ana transisi saka struktur rong dimensi dadi telung dimensi.
    2. Masalah karo produksi Kripik ing Rusia ora mung ing lithographs. Ana masalah ing kabeh rantai teknologi: produksi substrat - piring, produksi photoresist - lapisan fotosensitif, produksi bahan kimia lan peralatan kanggo etsa, lsp. Kabeh masalah saiki lagi ditanggulangi, lan iki uga butuh wektu.
    3. Pawarta babagan lithograph tanpa topeng ora sakabehe bener. Riset ing lithograph maskless kanggo Kripik, minangka adoh aku ngerti, wis tekan buntu (lan ora ana siji ing donya wis sukses ing). Lithograph tanpa topeng sing bubar ana ing warta ora kanggo nggawe Kripik. Ora ana nm, nanging micron, lan digunakake kanggo njupuk unsur liyane saka sirkuit elektronik.
    4. Kripik nggunakake teknologi "kasar" - 130 nm lan liyane - dibutuhake ora mung dening industri pertahanan. Iki kalebu macem-macem mesin, kendaraan, garis otomatis, lan peralatan komersial - akeh Kripik ing donya diprodhuksi nggunakake proses technical kuwi (lan bakal diprodhuksi kanggo dangu). Iki uga kalebu chip kanggo kahanan operasi sing atos (suhu, geter, kejut, radiasi, lan liya-liyane) - proses teknis "alus" ing babagan iki luwih capricious.
    5. Lan ya, taun ngarep produksi lithograph 350 nm (lan kabeh sistem) samesthine bakal diwiwiti, lan wiwit taun 2025, produksi massal bakal diwiwiti, 130 nm - ditambah sawetara taun maneh. Dadi kita bakal weruh.
    1. Tochilka
      Tochilka 12. november 2023 17:00
      -3
      Lan komentar MEGA, penulis sing ora ngerti topik ora ngerti bedane semikonduktor (kang dadi-lan-dadi materi) saka microchip (utamane piranti semikonduktor).
      Carane bodho sampeyan kudu bingung ing istilah sing paling gampang! belay
      Не bahan Pabrik Micron mrodhuksi, lan microchip!
      95 komentar ditulis "sofa" lan ora ana sing nggatekake.

      artikel dhewe ora apa-apa. sakumpulan kanyatan ing jagad galaksi.
  34. Fintiflushkin
    Fintiflushkin 12. november 2023 13:12
    +6
    Inggih, pungkasanipun kita duwe pangerten babagan masalah iki.
    Loro titik sing teka ing pikiran.
    1. Napa, tanpa nindakake apa-apa, ngeculake hawa kanthi banter, "bakal 1,5 kaping luwih efektif tinimbang analog sing diimpor."
    Aku wis pengin ngalahake kabeh wong babagan "algovnet" lan liya-liyane. Ejekan kasebut mung adhedhasar asil saka kabeh "analog" kasebut.
    2. Tekan karo pikiran sampeyan kudu duwe lithographs dhewe (maca - industri elektronik maju) - iki ora mbutuhake Intelligence dhuwur.
    Babagan kasunyatan manawa ana wong bodho lengkap ing ndhuwur - ayo dibuwang omong kosong iki.
    Nanging ana wong sing lobbi kanggo ambruk lan karusakan saka industri elektronik?
    Lan kita ora ngomong babagan 30 taun kepungkur, nanging ayo njupuk 10 taun kepungkur.
    Banjur kedadeyan kasebut kanthi bantuan koresponden militer Senya Pegov, ana mole sing paling dhuwur ditemokake, bocor lokasi gudang lan ngirim wong-wong mau menyang ambushes.
    Ing endi agen kontra intelijen?
    Yen iki terus, sawetara "mol" bakal ngrusak proyek lithographer Rusia lan nuntun dheweke menyang dalan sing salah menyang penyergapan.
  35. kakvastam
    kakvastam 12. november 2023 13:37
    +3
    Nanging apa negara kita bisa nglindhungi para ilmuwan sing duweni potensi mbebayani kanggo mungsuh?
    Sawise kabeh, dheweke kabeh dikenal kanthi jeneng, lan sejarah pembunuhan spesialis kunci wiwit taun nineties.
    Nganggep mayuta-yuta wong migran, sing mung wong kesed ora bakal nyamar, bisa njamin keamanan mung ing kutha-kutha sing ditutup, nanging ora akeh wong sing pengin manggon ing kono.
    Dadi ora ana alesan kanggo optimisme sing ati-ati.
    1. Russian_Ninja
      Russian_Ninja 12. november 2023 16:11
      0
      Aku luwih gampang tuku ilmuwan tinimbang mateni. Lan manawa ilmuwan dhewe kepengin dadi "manuk ing kandhang emas" uga dadi pitakonan
      1. kakvastam
        kakvastam 12. november 2023 22:15
        -1
        Iku larang lan angel kanggo tuku; iku luwih gampang kanggo nyuduk wong ing ngleboke utawa break sirah ing dalan.
        Sapa wae, mesthi bakal dibuwang.
  36. michael3
    michael3 12. november 2023 14:00
    +5
    Minangka impen ethereal, apa sing bakal kedadeyan ing litografi Rusia yen industri mikroelektronik, lan dudu Rusnano, wis nampa 280 milyar rubel ing siji wektu?
    Impen tanpa woh) Inggih, apa sing bakal kelakon? Ora ketompo. Ing sadhuwure gunung, saliyane Chubais lan liya-liyane, bakal ana klompok pejabat sing jujur ​​​​lan liyane. Pitakonan kasebut ora mung, lan ora akeh, ing alokasi dhuwit, nanging ing ideologi panggunaane.
    Ing negara tartamtu, sawijining ilmuwan, ahli planimetri, dadi pimpinan ing Kementerian Pendidikan. Lan kepiye pungkasane? Ilmuwan kasebut dicedhaki dening para bawahan, sing wis nggunakake dana pelayanan sajrone pirang-pirang dekade lan kanthi loman nuduhake dana kasebut karo "sapa wae sing butuh." Lan dheweke ngandhani dheweke - sampeyan mlebu apa sing dibutuhake, utawa wong lanang sing kuwat ing kana ... iki ... Lan apa sing kudu ditindakake ilmuwan? Planimetri ora nylametake sampeyan saka kejahatan sing diatur, wis diverifikasi) Lan pasukan keamanan uga ora nylametake sampeyan. Amarga padha uga nampa soko saka wong.
    Dadi, klompok kejahatan sing terorganisir ora duwe masalah entuk tangan ndhuwur ing macem-macem ilmu ing kana. Cukup mikir, puncak kawruh, mahakarya teknik ... Pitakonan utama yaiku carane kabeh diatur babagan nransfer bagean kasebut menyang "sapa wae sing butuh"! Iki minangka masalah ilmiah sing ngluwihi kabeh hukum Newton lan teori Einstein sing digabungake!
    Ing asas, sampeyan bisa mencet klompok pidana diatur sing raking dhuwit metu saka microelectronics kita. Nanging iki ora bakal ngatasi masalah! Malah luwih elek! Pitakonan iku ideologis. Kita "ora duwe" ideologi, nanging iku pitakonan. Sapa sing bakal tanggung jawab? Sapa sing bakal DECIDE? Insinyur? Ilmuwan?! ora tau! Kasta cedhak "manajer Moscow" ora bakal ngidini kedadeyan kasebut! Ora ono! Ora tau!! Iki tegese sing utama dudu wong sing trampil nyolong dhuwit lan dibagi karo wong liya, nanging sing nindakake pakaryan !! Iki ora bisa diijini. NATE
    1. kakvastam
      kakvastam 12. november 2023 17:06
      +2
      Kasta cedhak "manajer Moscow"

      Padha saiki "St. Petersburg".
      "Moscow" paling ora proyek lan nyolong, "St. Petersburg" mung nyolong. Optimasi kalebu ngilangi tautan sing ora perlu.
      1. michael3
        michael3 12. november 2023 18:05
        -1
        Kutipan saka: kakvastam
        "Moscow" paling ora nindakake tugas lan nyolong,

        Serius?)) Taun 90an kalebu "Moscow". Apa padha "njaluk proyek rampung" banjur?! Urusan...
        1. av58
          av58 19. november 2023 02:01
          0
          Lan endi sing dibutuhake, St. Petersburg? Dheweke, lan dudu Moskow, sing mrentah negara kasebut wiwit taun 90-an.
  37. Bayun
    Bayun 12. november 2023 14:03
    0
    Ora perlu nyipta apa-apa. Sampeyan mung kudu "bisa mbaleni" apa sing ditindakake A.I. Shokin. ing tengah abad pungkasan.

    Titik 1. Pembentukan maneh Kementerian Industri Elektronik Federasi Rusia
    Point 2. Gawan MEP ing pembangunan prioritas

    Pengalaman nggawe substantif industri sukses ing Rusia ing kasunyatan modern bisa gampang dipinjam saka Kamentrian Komunikasi lan Rosatom.

    Mbalik ing taun 90-an, ana perkembangan lithographs nggunakake radiasi sinkrotron. Inggih, sampeyan ora kudu lali babagan epitaxy.

    Lag ing miniaturization saka teknologi bisa gampang menehi ganti rugi kanggo matématika adhedhasar logika ternary, entuk padha ing 90nm lan malah luwih kuat saka apa manca digunakake ing 7nm.

    "Hardware" lan malah "software" kanggo garis teknologi bisa pisanan dijupuk saka RRC, miturut persetujuan "persaudaraan" ing transfer bali "ilmu" nggunakake cara anyar, kang kita - yen padha melu maneh - mesthi bakal muncul.
    1. michael3
      michael3 12. november 2023 14:36
      +1
      Quote: Bayun
      Ora perlu nyipta apa-apa. Sampeyan mung kudu "bisa mbaleni" apa sing ditindakake A.I. Shokin. ing tengah abad pungkasan.

      Titik 1. Pembentukan maneh Kementerian Industri Elektronik Federasi Rusia

      sarwa. Semono uga Comrade. Shokin ngrusak pangembangan industri elektronik USSR, nampilake negara kasebut ing elektronik kanthi harfiah "kanthi celana mudhun." Ing dheweke, kabeh sprouts saka modeling komputer sawijining, kabeh laboratorium produksi chip domestik kasil numpes, lan kabeh "pembangunan" ing Micron padha suda kanggo lapisan-by-lapisan mecah saka Kripik Jepang lan Amérika, karo efficiency maksimum kira-kira. 60%. Microelectronics dirusak maneh ing USSR, lan sabenere dening Comrade Shokin, minangka wakil penting saka pasukan sing ngganti pembangunan karo dhuwit milking lan keuntungan saka budget.
      1. 4UMA
        4UMA 12. november 2023 15:09
        -1
        Lan nulis laporan nganggo foto sing dilampirake?
  38. Corvair
    Corvair 12. november 2023 14:20
    +1
    Mungkasi dhukungan negara kanggo ALL organisasi agama - sampeyan kudu ngeruk dhuwit. Kayane kita isih duwe negara sekuler; sing mbutuhake, ayo padha nyengkuyung pengakuane kanthi sumbangan pribadi; yen ora butuh, dilebokake ing museum.
  39. Corvair
    Corvair 12. november 2023 14:21
    -1
    Mungkasi dhukungan negara kanggo ALL organisasi agama - sampeyan kudu ngeruk dhuwit. Kayane kita isih duwe negara sekuler; sing mbutuhake, ayo padha nyengkuyung pengakuane kanthi sumbangan pribadi; yen ora butuh, dilebokake ing museum.
  40. Mazunga
    Mazunga 12. november 2023 14:56
    +2
    uga, pokrol padha luwih penting kanggo negara lan ora engineers (((kita duwe sensor Finnish ing meteorologi, kajaba mesthi M-49, nanging iku pancene sedih banjur, lan meteorologist a engineer, dening cara, kene 22-35). tyr, tingkat saka njaga keamanan ing Magnit, mung siji sing duwe karya panggantos lan meteorologist wis limang dina minggu))) uga, kang mangertos urip luwih?)))
  41. 4UMA
    4UMA 12. november 2023 15:04
    +2
    Kita minangka bintang, tenang ... mung ana siji cara metu, ngethok pojok, lan kanggo iki kita kudu mbubarake kabeh manajer lan rekrut praktisi akademisi, sing ana sawetara banget lan ora bakal ana maneh, amarga sekolah uga duwe manajer sing bener ... apa sampeyan ngerti skala masalah !? Kita ana ing ASS, apa jenis manajer kita? Ngatur aliran telek!?
  42. Reklastik
    Reklastik 12. november 2023 15:11
    +5
    Lan iki tanpa pathos sing ora perlu - mung elinga proyek nuklir lan ruang angkasa Uni Soviet.
    - sing didhisiki nggawe sistem universal massa, pendidikan sing luwih dhuwur lan profesional sing berkualitas tinggi lan gratis. Lan ora sworo seru - "menehi bom atom saiki"!
  43. Galleon
    Galleon 12. november 2023 15:17
    +3
    Teknologi terobosan kasebut ana ing tingkat laboratorium lan mbutuhake sawetara taun teknik rumit sadurunge bisa diowahi dadi prototipe sing bisa digunakake.

    Wong pungkasanipun mbusak d.b. saka nulis artikel! Nerangake marang penulis yen teknologi ora bisa terobosan, amarga ing teknik, kanthi garing lan mboseni nggambarake PROSES PRODUKSI - ora mungkin.
    Lan kita wis cukup revolusi, malah ing proses produksi. Revolusi ing produksi, sing kudu ana pengalaman lan pitungan, iku kabodhoan lan cacat!
  44. AlexWar
    AlexWar 12. november 2023 16:35
    -2
    Ing sawijining wektu, aku tuku buku babagan robot industri, mula aku kudu pindhah menyang arah iki yen ora cukup buruh.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. jdiver
      jdiver 12. november 2023 17:32
      +3
      Sawise kabeh, robot uga dirakit lan dikelola dening para pekerja. Lan pisanan, desain otak kerja, tes lan debug. Ora ana pena, kaya guyon, lan ora ana cookie. Maksudku, robot.
  45. pettabyte
    pettabyte 12. november 2023 17:45
    -1
    Yen kita njupuk proses fotolitografi 7nm sing paling rumit minangka titik wiwitan, mula mung ASML (Belanda) lan Nikon (Jepang) sing bisa menehi mesin kasebut. Kajaba iku, wong Jepang duwe leladen gedhe banget.


    Iki minangka pagelaran sing njaluk pembongkaran pabrik kasebut, yen kita sijine gudang karo saltpeter ing jejere, efek bakal meh padha karo senjata nuklir sing ringkih.
  46. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 12. november 2023 18:13
    +2
    Bagéyan saka masalah bisa ditanggulangi kanthi surat diplomatik, ngisi parsel saka Eropa lan Amerika Serikat kanthi microcircuits lan chip sing langka, nanging iki minangka langkah sementara.
    Kene kabeh ora banget rosy lan rada unpromising. Bubar, sekelompok wong saka "kene" ditahan ing Amerika Serikat, sing tuku lan ngangkut produk kasebut menyang Federasi Rusia kanthi cara bunder. Kontrol ketat banget ...
  47. -=SADKO=-
    -=SADKO=- 12. november 2023 18:35
    0
    Hehe, efektifitas manajemen Soviet awal wis dijamin dening institusi tanggung jawab pribadi ...
    ... dadi aku ora duwe ilusi dina iki :-)
    Ana akeh perkara sing apik ing institusi pendidikan, nanging ora ana maneh, amarga, kaya "manajer efektif," dheweke peduli karo proses sing dawa, dudu asil pungkasan. Inggih, sampeyan bisa ngerti babagan tata letak modern, malah duwe keuntungan ...
  48. Cossack saka Kubanskodon
    Cossack saka Kubanskodon 12. november 2023 19:45
    -4
    petani jagung gundul ngomong yen mikroelektronik iku intrik kapitalisme, lan dheweke mbuwang perkara iki...... dheweke uga ngrusak pangembangan sistem seni anyar, ujare, booming kanggo nyerang pemerintah nganggo roket.
  49. Dimm588
    Dimm588 12. november 2023 20:06
    0
    Saben uwong ngomong yen kita butuh dhewe, nanging mung ana sawetara negara sing ngasilake Kripik, ing donya sing normal lan relatif sehat, ora ana sing bakal mikir babagan ngasilake Kripik ing Rusia, iku ora nguntungake lan Rusia ora duwe pasar gedhe dhewe. kaya China, lan China karo budget dhewe lan pasar uga adoh saka pimpinan, iku aneh kanggo nyalahke Rusia kene. Lan nalika sawetara wong gumunggung babagan chip 7nm saka Kulon, umume teknologi ing donya nggunakake udakara 200 nm, mula pilihan kerja 90nm minangka pilihan sing apik.
  50. asetofenon
    asetofenon 12. november 2023 22:01
    +4
    Kanggo ilmuwan domestik, insinyur lan teknologi, ora ana sing mokal. Lan iki tanpa pathos sing ora perlu - mung elinga proyek nuklir lan ruang angkasa Uni Soviet. Negara sing terus-terusan nggayuh pangembangan teknologi ora mung bisa sejajar karo hegemon donya, nanging uga bisa maju nganti pirang-pirang taun.
    Ngapusi ora nggawe penulis materi katon apik.
    Kita manggon ing negara LAIN. Saka tembung "pancen". Wong lanang, aja ngapusi dhewe. Apa sing bisa ditindakake USSR, Rusia ora bakal bisa nindakake. Ing liyo wektu. kahanan liyane. wong liya.
    sepisan. Cukup sepisan, lakoni persis apa sing sampeyan janji, persis nalika sampeyan janji. Ora luwih. Ora kurang. Ora sadurungé. Ora luwih saka. Ora kaya sing bakal ditindakake.
    Nanging ing litografi, dudu penerbangan imajinasi para insinyur lan keberanian pemasok sing dibutuhake. Lan akurasi. Aku malah bakal ngomong liyane: AKURASI.
    Dadi dadi ...
    1. Romanovski
      Romanovski 16. november 2023 17:22
      0
      Aku setuju...Akurasi lan KOMPETISI SEHAT dibutuhake....Aku bakal ngomong liyane: Yen ing Federasi Rusia padha ora miwiti modernisasi ing mangsa cedhak (kanggo sijine iku entheng ...) SISTEM SOSIAL ing gambar lan pasemon (tepat ing mirip, lan ora salinan wuta ... ) Sistem sosial Cina, ketat (sing bener ...) tatanan lan kompetisi nyata, banjur Rusia ora bakal duwe terobosan ing kabeh ...