Didhawuhi dirusak: Minuteman III luwih urip tinimbang mati

18
Didhawuhi dirusak: Minuteman III luwih urip tinimbang mati
LGM-30G Minuteman III ing tambang


Nunggu Sentinel


Prilaku ora normal saka rudal balistik antarbenua tansah kuwatir. Utamane nalika sistem pertempuran salah siji saka rong kekuwatan nuklir paling kuat - Amerika Serikat - dadi ala.



Ing wayah wengi tanggal 1 November, Amerika ngrancang peluncuran uji rutin salah sawijining LGM-30G Minuteman III. Prosedur kasebut, sanajan nyenengake, cukup rutin - mesthi, komando militer-politik Rusia dielingake, lan ana simulator warhead ing roket. Minuteman dikirim menyang langit saka Vanderburgh Space Force Base menyang Samudra Pasifik. Ing menit kaping lima penerbangan kasebut, sawetara anomali dumadi karo roket, sawise produk kasebut diwenehi prentah kanggo numpes. Minuteman kobong ing atmosfer, wis bisa nuduhake lintasan sing ora biasa marang para pengamat.

Yen sampeyan pracaya mbukak data, banjur sawise limang menit pesawat LGM-30G Minuteman III kudu wis rampung pungkasan saka telung orane tumrap sekolah nyurung. Telung menit diwenehake kanggo operasi kabeh mesin roket - sawise gandhewo, dilengkapi karo hulu ledak nuklir, obah kanthi inersia sakbenere ing papan ing dhuwure 1 km. Miturut perbandingan, Stasiun Luar Angkasa Internasional beroperasi ing orbit sing luwih cilik 120–330 km. Minuteman III mabur, utawa tiba, kanthi kacepetan hipersonik. Amerika janji roket Mach 400 ing tataran terminal saka lintasan sawijining.


Salah sawijining tes Minuteman III diluncurake saka Vanderberg Base

Ternyata, kegagalan kasebut kedadeyan limang menit ing pesawat kasebut. Kasunyatan saka acara anomali pungkasan kasebut nguwatirake - ora jelas ing ngendi goleki masalah kasebut. Sawetara komentator nyaranake ngurusi mesin roket bahan bakar padhet.

Sawetara dekade kepungkur, iki dadi "peluru perak" nyata industri pertahanan Amerika. Ora kaya rudal balistik Soviet sing nggunakake heptyl cair lan turunane, Minuteman bahan bakar padhet nyederhanakake operasi lan nambah linuwih. Nanging kabeh rampung - wektu panyimpenan rudal, sing paling anyar wiwit taun 1978, ora bisa selawase.

Angkatan Udara AS wis nglumpukake tim penyidik, sing kalebu wakil saka Komando Strike Global Angkatan Udara, Grup Tes lan Evaluasi kaping 377, Skuadron Uji Penerbangan kaping 576, Kantor Keamanan Peluncuran Angkasa Delta-30 lan Pusat Nuklir. gaman Angkatan Udara. Skuadron kaping 576 unik ing Amerika Serikat - minangka siji-sijine kantor ing negara kasebut sing misi nyoba misil balistik antarbenua.

Umumé, wong serius lan ngerti bisnise. Kajaba iku, iki dudu sepisanan yen kegagalan Minuteman kudu diselidiki. Roket kasebut terus-terusan ketinggalan jaman moral lan fisik, mula asring menehi kejutan. Produk tes ambruk ing abad pungkasan lan terus ing abad kaping XNUMX.

Salah sawijining prastawa pisanan kedadeyan ing Februari 1985 - Minuteman ninggalake pangkalan Vanderberg lan mesthine tiba ing sisih kidul-wétan Atol Kwajadein. Nanging ora nggawe. Atol wis dadi target tradisional kanggo uji coba rudal balistik Amerika. Ing arah obyek kasebut Minuteman III sing nandhang lara mabur ing dina pisanan November. Saka Vanderberg menyang atol kira-kira 6 km, sing luwih saka rong pertiga saka jarak maksimum rudal.

Tes kacilakan Minuteman III sing misuwur kalebu roket sing diluncurake tanggal 27 Juni 2011. Produk kasebut uga kudu dirusak ing Samudra Pasifik. Ing wektu sing padha, tes sadurunge tanggal 10 Juni ditindakake kanthi normal. Kahanan sing padha kedadeyan ing taun 2018 - roket sing ninggalake Vanderberg kudu diilangi kanthi praktis ing orbit.

Didhawuhi ngrusak


Sanajan gagal Minuteman III sing rada langka ora bisa nuntun wong Amerika menyang pikiran sing surem. Negara kasebut duwe sekitar 400 misil ing macem-macem tingkat kesiapan tempur, nanging saiki ora ana sing bisa njamin keandalan pertahanan nuklir sing dhuwur.

Aritmetika prasaja - wiwit wiwitan taun 2000-an, paling ora ana telung acara "anomali". Iki kira-kira 2-10 persen kabeh uji coba saka Vanderberg. Ing skenario paling negatif, bakal saben rudal balistik kaping sepuluh gagal ing lintasan? Mesthine, kalkulasi kasebut ora bisa diarani ketat, nanging nuduhake tren. Ing kasus iki, kegagalan bisa beda-beda, nganti owah-owahan arah penerbangan utawa mung menyang segara.

Yen ana perang nuklir, komponen lemah Amerika saka tameng nuklir bakal padha karo gudang piroteknik sing njeblug - misil antar benua bakal mabur ing ngendi wae nasibe. Pentagon kudu urip nganggo teknologi iki nganti 2030, nganti rudal Sentinel, sing dirancang kanggo ngganti kabeh patang atus Minuteman III lawas, mlebu layanan.


Iki minangka peluncuran uji coba rudal balistik antarbenua kanggo wong biasa

Panyebab lan akibat saka kegagalan, mesthi, bakal diidentifikasi dening komisi khusus, lan ora umum. Nanging para ahli ing luar negeri wis nggawe versi.

Salah sijine yaiku cracking banal bahan bakar padat, sing ngganti sifat pembakaran. Roket kasebut uga nampa impuls sing ringkih, utawa mesin ngrusak produk kasebut, mula jalur penerbangan sing mlengkung sing khas diamati saka lemah.

Tim Ryan, kanca senior ing Mitchell Institute for Aerospace Studies, ora ngandel yen ana owah-owahan sing ana gandhengane karo umur ing Minuteman III dhewe. Miturut dheweke, sing nyebabake kacilakan bisa uga ngisi kuna poros omah lan peralatan elektronik. Ing kasus apa wae, sanalika militer tekan sababe, tes bakal terus - paling ora rong peluncuran saben taun direncanakake ing mangsa ngarep.

Kita ora kudu lali babagan sikap aneh ing Amerika Serikat menyang komponen tanah saka triad nuklir. Saiki, misil balistik berbasis silo disebarake ing limang negara lan minangka target sing cukup prasaja. Minuteman III mung bisa efektif yen ana serangan pisanan dening Amerika, nalika serangan pembalasan saka Rusia utawa China bakal nyekel peluncur sing wis kosong. Sawetara dekade kepungkur, Pentagon nyoba nyuda kerentanan rudal balistik kanthi nginstal sistem ing platform sepur lan malah ing roda. Ora ana ide sing apik - Minuteman III tetep ora obah.

Kemungkinan kurang saka kaslametané sistem basis silo dipeksa Amerika kanggo disambi dening naval lan penerbangan komponen saka tameng atom. Minuteman III dirampungake kanthi basis residual, sing nyebabake ketinggalan serius ing Rusia. LGM-35A Sentinel, kang samesthine ing pitung taun, bisa kira-kira dibandhingake karo Yars domestik, lan LGM-30G Minuteman III mung karo Topol. Sing terakhir bakal pensiun taun ngarep.


LGM-30G Minuteman III ing tambang

Iki ora ateges manawa Amerika ora bisa kerja ing Minuteman III. Njaga pluru paling kuat tanpa modernisasi sing tepat, paling ora mbebayani. Wiwit taun 90-an, komponen elektronik wis diganti, lan ing taun 1998 ngisi bahan bakar padat diowahi. Nganyari kalebu infrastruktur silo dasar, hulu ledak 300 kiloton lan liya-liyane.

Amerika ngaku mung casing tetep saka Minuteman III sadurungé - liyane wis diganti. Apa sing diganti, yen roket, sanajan arang, terus tiba?

Ombone penyakit sing kena pengaruh rudal sing isih ana ora dimangerteni kanthi lengkap ing Amerika Serikat.

Rudal balistik lan prasarana kasebut kabukten rumit banget kanggo nganalisa lan nggawe keputusan, amarga kacilakan terus. Hypothetically, malfunctions bisa nyata ing saben patang atus rudal, sing bagean singa saiki ing tugas pertempuran.

Iki tegese biaya tambahan kanggo anggaran Amerika, amarga ana kahanan nalika misil lawas ora ana ing wangun sing paling apik, lan sing anyar isih kudu urip. Lan iki apik kanggo Rusia kabar iku, sanajan ora fateful - Minuteman III isih luwih urip tinimbang mati.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    November 15 2023
    paling anyar sing diwiwiti ing taun 1978

    Lan carane bubuk mesiu ora retak karo wektu?
    Iki cangkang - yen bubuk mesiu ora lembab, malah saka wektu Ivan the Terrible, sampeyan bisa njupuk tong minyak mesiu lan nyoba kanggo murub (paling kamungkinan bedhil bakal ambruk dening overloading daya, lan umume sampeyan kudu ngerti carane, nanging mesiu bakal bisa kira-kira minangka ngirim). Ora kanggo sebutno soko saka 30s / perang periode, yen ora Rusty, iku uga bisa, amarga mesiu ing kono ora ngalangi, nanging diwutahake, salah siji bubuk utawa granules.
    1. KCA
      +2
      November 15 2023
      Bahan bakar padhet ngrusak wektu, preduli saka kahanan panyimpenan, aku kudu njupuk bedhil kanthi kartrid sing dimuat 30 taun kepungkur, siji bakal kerja normal, sing liyane bakal kentut kanthi tenang
  2. +8
    November 15 2023
    Ora kaya rudal balistik Soviet sing nggunakake heptyl cair lan turunane, Minuteman bahan bakar padhet nyederhanakake operasi lan nambah linuwih.

    Minuteman "contemporaries" ing USSR bener miber ing bahan bakar Cairan, nanging padha structurally "encapsulated", i.e. diisi ing pabrik, mula operasi ing babagan pangopènan / linuwih ora beda karo bahan bakar padat, lan karakteristik energi luwih apik. Aja bingung R-7/R-16 karo R-36M utawa UR-100N UTTH
    1. +2
      November 17 2023
      Ora mesthi kanthi cara kasebut ...
      Roket kasebut ninggalake pabrik pabrikan ing wadhah transportasi lan peluncuran, rada kembung karo nitrogen, amarga kekuwatane.
      Sawise instalasi ing silo, roket diisi bahan bakar karo komponen propelan.
      Sakumpulan langkah-langkah sing diarani "ampulisasi" bisa ngisolasi tangki bahan bakar saka mesin lan peralatan bahan bakar liyane nganti wayahe diluncurake.
      sing. diisi ing pabrik pabrikan,

      A "Voevoda" kanthi bahan bakar bobote kira-kira 200 ton!!!
      Kepiye sampeyan bisa mbayangake ngangkut lan nginstal produk kanthi massa kasebut lan, luwih-luwih, banget mbledhos menyang tambang?!...
  3. +4
    November 15 2023
    Sanajan kegagalan Minuteman III sing rada langka ora bisa mimpin Amerika menyang pikiran sing surem
    Cukup langka? Saka 16 peluncuran pungkasan, 8 dianggep ora kasil. Luwih tepate, saka 17, 9 ora kasil. Kanthi statistik kasebut, yen bener, aku kepengin weruh pira saka 400 misil iki, nalika diluncurake massal, bakal nyebarake jerone ing saindhenging Amerika Serikat, kalebu sing radioaktif.
  4. +1
    November 15 2023
    Dadi rudal kapal selame ora enom, yen ora salah, dheweke bakal ngganti kabeh.
    1. +2
      November 15 2023
      Iki ngendi gambar beda ... Trident II D5 SLBM nuduhake keandalan paling dhuwur lan direncanakake tetep ing layanan kanggo SSBN anyar, sing saiki lagi dikembangake.
      1. +1
        November 16 2023
        Quote: Spesialis Militer
        Trident II D5 SLBM nuduhake keandalan paling dhuwur lan direncanakake bakal tetep ing layanan kanggo SSBN anyar, sing saiki lagi dikembangake.

        Nanging, bab-bab ing pasukan nuklir strategis Amerika menarik banget:
        - "Minuteman-3" sacara teknis lan fisik rusak lan ora mungkin 30% saka hulu ledak bisa tekan tujuane.
        - "Trident-2" ing kondisi technical puas lan cukup ing wangun apik, kang ora bisa ngandika bab operator sing. SSBNs kelas Ohio banget setengah umur, duwe masalah karo ndandani pas wektune, lan ora kabeh sing pertempuran-siap ... Lan kahanan saya Samsaya Awon. Nanging SSBNs anyar ora bakal kasedhiya rauh, iku ora ngerti carane bakal nguripake metu lan mung 16 SLBM tinimbang Ohio kang 24.
        - Penerbangan Strategis AS uga adoh saka sampurna - B-52 wis lawas banget, sanajan padha nyoba kanggo njaga lan malah modernisasi / remotorize, B-1Bs duwe airframes banget worn, B-2s sawetara jumlah. , ora nggawa rudal jelajah, larang banget kanggo operate lan ora enom maneh ... B-21 ... mung njupuk pisanan lan ora dingerteni apa sing bakal ditampilake tes lan pangembangan mesin iki.
        Akibaté, ing kabeh guises pasukan nuklir strategis AS katon ... masalah lan ora banget ngyakinake.
        Pasukan nuklir strategis Federasi Rusia, sebaliknya, seger banget lan modern. Utamane babagan komponen lemah - ICBM. SLBM mung anyar, amarga ora mung Bulava sing isih enom banget lan kondisi teknis sing apik, nanging uga Liner propelan cair kanggo limang Dolphins, sing ngganti sebagian besar SLBM Sineva. Lan babagan Long-Range Aviation ... mbok menawa kanggo pisanan ing kabeh periode sing dikenal, sacara numerik lan kualitatif, Long-Range Aviation kita katon luwih apik tinimbang mungsuh - kanthi paritas numerik, pesawat kita ana ing kondisi sing luwih apik. , lan rudal jelajah rudal udhara sing luwih apik lan duwe jangkauan sing luwih akeh.
        Lan banjur China, kanthi cepet komunis, mbangun wilayah posisi lan bener ICBM saka kelas meh kaya "Molodets" Soviet lan ing pungkasan dasawarsa bakal duwe 1000 warheads nuklir ing operator strategis. Lan bisa uga luwih.
  5. +2
    November 15 2023
    Siji bab sing bisa dikandhakake babagan iki - luwih asring lan suwe Amerika ngalami masalah nguji rudal anyar lan sing saiki ana ing tugas tempur, luwih apik. Wangsulan: Bab ingkang utama ora kanggo meneng munggah "involuntary Bukak", senajan iki misale jek meh mokal. Ya, yen dheweke ora kerja miturut program kasebut lan mabur menyang papan sing salah (contone, menyang sekutu NATO), mula masalah kasebut.
  6. 0
    November 15 2023
    Iki tegese biaya tambahan kanggo anggaran Amerika

    Yagene kita kudu peduli babagan anggarane? Utawa iki minangka gagasan anyar - kanggo ngrembug babagan urip saben dinane para wajib pajak ing Amerika Serikat?
  7. +2
    November 15 2023
    Dheweke isih duwe sebagian besar rudal ing kapal selam lan ora ana ing lemah.
  8. 0
    November 15 2023
    . Sanajan kegagalan Minuteman III sing rada langka ora bisa mimpin Amerika menyang pikiran sing surem

    Ora eling. Langka. wassat Saka 2 nganti 10%. Ing sistem militer lan 0.5%, partai kasebut dianggep cacat. Lan yen ana hulu ledak nalika diluncurake ...
  9. +3
    November 15 2023
    Ora nggumunake. iku tataran katelu karo engine SR73-AJ / TC-1 gagal, kasunyatan sing tataran pisanan lan kaloro, senadyan kasunyatan sing pisanan diprodhuksi ing awal taun 1960-an, kaloro ing agêng-1960-an. diisi maneh karo bahan bakar ing awal taun 1971-an, lan sing katelu, sing katon luwih anyar (diprodhuksi ing taun 1977-50), ora ngalami prosedur iki amarga fitur teknologi, yaiku fiberglass, lan loro sing pisanan digawe saka baja. lan iku cukup prasaja kanggo nyawiji metu bahan bakar lawas lan isi ing anyar. Apa sing dikarepake saka bahan bakar padat umur 50 taun? iki menehi koefisien linuwih saka roket ing pesawat - 92%, nalika roket anyar koefisien iki -XNUMX%.
    1. +3
      November 15 2023
      Kutipan saka sergeyketonov
      Apa sing dikarepake saka bahan bakar padat umur 50 taun? iki menehi koefisien linuwih saka roket ing pesawat - 50%, nalika roket anyar koefisien iki -92%.

      Sergey hi Versi sampeyan cukup ngyakinake. Lan pas wektune ... Aku ora ngerti statement penulis iki:
      sabab saka Laka bisa wis ngisi tambang kuno basis lan piranti elektronik.

      1. Apa "gun" apa karo yen projectile kasil ninggalake "laras", nanging kanggo alasan sing ora dingerteni wiwit nyimpang saka lintasan diwenehi.
      2. Iku ora sakabehe cetha: apa "peralatan elektronik" saka silo utawa rudal temenan? Yen rudal, banjur liwati kabeh tes pra-peluncuran (yen ora diluncurake bakal ditundha) lan ICBM nampa go- ahead kanggo peluncuran. Lan yen "tambang", kepiye carane bisa "ngapusi sirah" roket yen misi penerbangan diisi luwih dhisik sadurunge diluncurake lan mlebu ing sirah (luwih kamungkinan unit navigasi) uga dikontrol (paling ora 2 petugas).
      Kanggo kula, ana degradasi sawetara komponen sistem kontrol roket, sing nyebabake panyimpangan sing ora normal saka lintasan sing diwenehake. Lan iki wis luwih elek tinimbang gagal mesin utawa degradasi peralatan tambang. Bisa njeblug ing wayahe sing paling ora cocog. Lan iki wis kedaden kanggo wong-wong mau, sanadyan karo Titan II /
      kacilakan ing silo karo rudal Titan-II mawa muatan termonuklir W35 dumadi ing AS (Pangkalan Angkatan Udara Little Rock 35°24′50″ N 092°23′50″ W) ing September 1980. Tanggal 18 September 1980, jam 6:30 sore, nalika inspeksi teknis ICBM Titan-2, sawijining pejuang ngeculake kunci soket. Tombol mabur kira-kira 20 meter, kenek casing tank bahan bakar tahap pertama roket, pierced casing lan bahan bakar wiwit bocor saka tank.
      Komandan Skuadron ICBM Strategis kaping 308 nglumpukake tim darurat, lan jam 21:00 kabeh personel instalasi dievakuasi. Jam liyane mengko, polisi lapangan Angkatan Udara wiwit ngevakuasi populasi.
      Ing wayah esuk tanggal 19 September, klompok pengintai 2 wong sing dikirim menyang tambang kasebut nyathet anané komponen bledosan ing silo.
      Ing jam 3:00, klompok pengintaian munggah menyang permukaan lan bledosan 110 ton komponen bahan bakar dumadi, gelombang kejut tahap pertama sing dilebokake nyuwek piranti pelindung beton sing ditutup saka tambang (tutup) sing bobote 740 ton. Jeblugan kasebut mbuwang tutupe 60 meter lan ndharat kira-kira 180 meter ing sisih lor-kulon tambang.
      Warhead termonuklir W-53 (bobot 3690 kg lan pelepasan energi 9 megaton) ndharat 30 meter saka lawang kompleks. Piranti protèktif nahan penyalahgunaan iki lan ngisi radioaktif ora kasebar.
      Iki minangka hulu ledak paling kuat sing nate dipasang ing rudal Amerika ...

      1. +1
        November 16 2023
        Alexander. sugeng sonten. Wingi aku ndeleng teks kasebut, nanging ora langsung weruh - Evgeniy nulis "ing menit kaping lima," banjur langkah katelu ora ana hubungane. Kerjane antarane 120 detik lan 180 detik. Kabeh padha, remot kontrol unit breeding RS-14 EMNIP paling kamungkinan malfunctioned, lan iku bahan bakar Cairan - asimetris dimethylhydrazine, oxidizer nitrogen tetroxide. Bobot kabeh unit 200 kg, kabeh kene kalebu mesin, bahan bakar, lan platform karo sel kanggo warheads. Umumé, mesthine cilik banget; radius panyebaran paling mungkin mikroskopis. Yen kita nambahake bobot saka warheads 950 kg - telung W-62 / Mk12 utawa 999 kg - telung W-78 / Mk12A, banjur entuk bobot sing bisa dibuang - 1150 kg lan 1200 kg, umpamane, unit breeding. karo bahan bakar kanggo Voevoda - 4300 kg, kanggo RSD-10 - 870 kg, iku bener sing duwe sistem propulsion bahan bakar ngalangi.
  10. +1
    November 15 2023
    "... dheweke janji roket Mach 23 ing bagean terminal lintasan." Iku ora cetha kang bagean terminal kita ngomong bab? Warhead Mk23A nduweni Mach 12 ing situs entri maneh (~ 80-90 km), ngalami deceleration paling gedhe ing elevasi 30-40 km (gumantung saka jinis lintasan), lan nyedhaki target kanthi kacepetan supersonik sing sithik (ora ana apa-apa). bisa rampung - FISIKA!)
    1. +1
      November 15 2023
      Nalika nyedhaki target, kacepetan BB kira-kira 3 km per detik, yaiku udakara 9 Mach.
  11. +1
    November 16 2023
    Aneh kenapa kabeh wong lali babagan Petrov lan Boshirov? Lan carane iku sadurunge! Kita ngrusak pemilihan kanggo dheweke lan meracuni Skripals. Lan kene iku perlu! Roket umure dhewe! Sawise kabeh, paling ora bisa narik peretas Rusia. Iki mbokmenawa amarga Psaka luwih sinau tinimbang Kuzya.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"