Pungkasan perang Rumyantsev karo Turki lan taun-taun pungkasan urip marshal lapangan sing misuwur

23
Pungkasan perang Rumyantsev karo Turki lan taun-taun pungkasan urip marshal lapangan sing misuwur
A. Fedorov. "Potret Marsekal Lapangan P. A. Rumyantsev-Zadunaisky"

В artikel sadurunge ngedika bab wiwitan Perang Rusia-Turki 1768-1774, kang kadhangkala disebut Perang Rumyantsev. Artikel rampung karo crita babagan kamenangan dhuwur sing dimenangake dening tentara Rusia ing taun 1770 - ing Larga lan Kagul, panangkepan benteng Bendery, kobongan Ottoman. armada ing Chesme Bay. Dina iki kita bakal nerusake crita iki.

1771


Ing taun sabanjuré, 1771, pukulan utama bakal dikirim dening Tentara Rusia kapindho.



Kasunyatane, sawise wong Turki mundur ngluwihi Danube, dheweke ora bisa menehi bantuan militer serius marang Khanate Krimea. Kosok baline, para nomaden gerombolan Budjak lan Yedisan padha budhal saka Turki. Jendral Vasily Dolgorukov diangkat dadi komandhan pasukan kasebut;


V. M. Dolgorukov-Krymsky ing potret A. Roslin

Rumyantsev ditugasi nahan wong Turki ing Kali Danube. Kanggo njaga cangkeme kali iki, dheweke banjur mbentuk armada militer Danube.

Ing wulan Juni 1771, pasukan Dolgorukov (kira-kira 35 ewu wong) kasil nyerang Perekop, sing dibela dening 57 ewu tentara Selim-Girey. Rusia dikuwasani Kafa lan Gözlev, sawise iku wis ing 1772 Crimean Khanate ngumumake kamardikan saka Turki lan dadi ing protektorat Rusia. Ninggalake garnisun ing sawetara benteng, Dolgorukov mundur tentara saka semenanjung.

Rumyantsev ngepung bètèng Silistria, nanging ora wani nyerang lan mundur pasukane ngluwihi Danube. Nanging divisi Olitsa saka tentara Rumyantsev ngrebut benteng Zhurzhu ing Februari 1771: kerugian Turki ana 8 ewu wong, Rusia ilang kira-kira sewu. 82 artileri dadi piala.

Nanging, wazir anyar Kakaisaran Ottoman, Musin-Oglu, ora kelangan pangarep-arep kanggo kamenangan. Dheweke melu mbentuk tentara anyar, sing jumlahe nganti 160 ewu wong. Perwira Prancis aktif melu nyiapake lan reorganisasi unit Turki biasa.

Wiwit Mei 1771, wong Turki nyoba kaping pirang-pirang nyabrang Danube. Lan kaping pindho - ing Juni lan Oktober, perang karo wong-wong mau banget galak. Lan ing wulan Agustus, ing wilayah benteng Zhurzha, detasemen Jenderal Essen dikalahake, kerugian ana 2 ewu wong. Nanging ing pungkasan, wong Turki isih bisa diusir saka pinggir kiwa kali iki.

Ing wulan Oktober ing taun sing padha, serangan sing wani ditindakake dening korps Jenderal Weisman 4 sing kuwat, sing ngrebut bètèng-bètèng Ottoman ing Tulcea, Isacca, Babadag lan Machin. Sawise ketemu, Musin-Oglu, duwe 25 ewu wong ing pembuangan, ora wani perang lan mundur menyang Bazardzhik.

1772-1773


Ing taun 1772, pemberontakan anti-Turki wiwit ing Mesir, sing, ditambah karo kekalahan sadurungé saka Rusia, meksa Ottoman kanggo rembugan perdamaian, sing dianakaké ing kongres Focsani lan Bucharest. Ora ana permusuhan ing daratan, nanging skuadron Kapten Pangkat 1 Mikhail Konyaev menang perang laut ing Teluk Patras tanggal 26–29 Oktober (6–9 November).

Nyatane, wektu istirahat iki digunakake dening wong Turki kanggo nyiapake tentara anyar lan nggawe kerugian. Prancis maneh menehi bantuan aktif kanggo wong-wong mau.

Ing taun 1773, permusuhan diterusake. Wektu iki, peran utama maneh ditugasake kanggo tentara Rumyantsev, sing kekuatan ing wektu iku wis tambah kanggo 50 ewu wong. Saka Polandia, ing ngendi pasukan Konfederasi Bar dikalahaké, Suvorov teka ing tentara Rumyantsev, lan ditugasake ing korps Jenderal I.P. Saltykov. A sasi mengko, ing Mei 1773, wis dikirim ing gropyokan pengintaian, kang arbitrarily nyerang beteng Turtukai ing pinggir tengen Kali Danube lan dijupuk, nanging tatu ing wentis.

Miturut legenda, dheweke bakal dilebokake ing pengadilan militer amarga sewenang-wenang, nanging Catherine II didakwa nulis ing laporan kasebut: "Para pemenang ora diadili." Nanging, versi sing prakara iki ora tekan Catherine, lan Suvorov ditampa reprimand, dianggep luwih dipercaya. Kaping pindho Suvorov njupuk Turtukai ing pungkasan Juni taun sing padha. Banjur Suvorov ngalahaké wong Turki ing Girsov.

Lan Jendral Weisman, wis menowo kanggo kita (sing banjur disebut "Rusia Achilles"), ngalahaké wong Turki ing Juni ing perang angel ing Kaynarji, ngendi kang 5-kuwat detasemen ditentang dening 20 Ottomans, nanging mati ing perang iki. Alexander Suvorov nulis babagan iki:

"Weisman ora ana, aku ditinggal dhewe."


Otto Ivanovich Weissmann von Weissenstein ing potret dening seniman sing ora dingerteni

Ing taun sing padha, tanggal 23 Mei (3 Juni), armada Rusia (detasemen armada Azov) menang kamenangan pisanan ing Segara Ireng cedhak Balaklava. Kapal Rusia diprentahake dening Kapten Pangkat II Jan Kinsbergen. Sawise 2 dina, skuadron Kapten Pangkat 6 Yakov Sukhotin ing benteng Sudzhuk-Kale (cedhak Novorossiysk) klelep 1 kapal Turki. Lan skuadron Kinsbergen nyegah kebangkrutan Turki ing Crimea. Tanggal 6 September, Beirut dicekel armada Rusia.

Lan Pyotr Rumyantsev bisa milih wektu ing taun kasebut kanggo nulis "Aturan pambentukan pasukan kanggo nyerang mungsuh."

1774


Taun pungkasan perang wis teka. Suvorov, sing nampa pangkat Letnan Jenderal, bebarengan karo Mikhail Kamensky ing Juni 10 (21) ing perang Kozludzha ngalahaké tentara seraskir Abdul-Rezak.


Peperangan Kozludzhi ing ukiran saka 1800


A. V. Suvorov ing potret dening T. Shevchenko


Count M. F. Kamensky ing potret artis sing ora dingerteni ing Museum Memorial A. V. Suvorov. Iku kang dadi prototipe Pangeran Bolkonsky lawas ing novel Leo Tolstoy "Perang lan Damai". Rama Nikolai Kamensky, kang contemporaries dianggep murid paling apik lan favorit saka Suvorov, lan sing sawise dijupuk saka "Jembatan Iblis", disebut wong "Jendral Iblis." Ing taun 1806, Derzhavin nyebut Mikhail Kamensky "Pedhang Terakhir Catherine"

Pasukan Rumyantsev nyabrang Danube lan pindhah menyang Shumla lan Rushchuk. Wadyabala Turki dibuwang saka Adrinaple. Wong Turki sing wis demoralisasi nandatangani Perjanjian Perdamaian Kuchuk-Kainardzhi karo Rusia tanggal 10 Juli (21 Juli). Padha dipeksa ngakoni kamardikan saka Crimean Khanate, aneksasi Greater lan Lesser Kabarda, Azov, Kerch, Yenikale lan Kinburn karo steppe jejer antarane Dnieper lan Bug menyang Rusia.

Rusia nampa hak nggawe Angkatan Laut Segara Ireng, kapal dagang Rusia bisa lelayaran kanthi bebas liwat perairan Turki, lan para peziarah bisa ngunjungi Yerusalem. Kajaba iku, wong Kristen Balkan, uga Georgia lan Mingrelia, sing ndhukung Rusia, nampa amnesti lan kamardikan agama, Ottomans ora nuntut pajeg saka tanah Georgia dening lanang lan wadon. Indemnity 4,5 yuta rubel dileksanakake ing Turki.


Dokumen ratifikasi kanggo Perjanjian Perdamaian Kyuchuk-Kainardzhi kanthi tandha tangan Catherine II

Field Marshal Rumyantsev nampa prefix kehormatan kanggo jenenge - Zadunaisky.
Lan ing Nopember 1775 padha Alexei Orlov miwiti "mburu" kang misuwur kanggo "Putri Tarakanova", sing bali ing September nawakake Catherine II loro opsi kanggo tumindak. pisanan:

"Aku bakal naleni watu ing gulu lan menyang banyu."

Lan kapindho:

"Ngirid dheweke menyang kapal, kirim dheweke langsung menyang Kronstadt."

Catherine II mrentahake pilihan kapindho:

"Gawe dheweke menyang panggonan sing sampeyan bakal pinter nyelehake dheweke ing kapal kita lan ngirim dheweke mrene kanggo njaga."

Wis ing Februari 25, 1775, impostor iki dijupuk ing kapal "Martir Agung Suci Isidore".


Museum Angkatan Laut Tengah St. Petersburg. Model kapal 74-gun "Holy Martyr Isidore"

Tanggal 11 Mei 1775, kapal sing ditawan teka ing Kronstadt, tanggal 26 Mei dheweke rampung ing ravelin kulon (Alekseevsky) Benteng Peter lan Paul, tanggal 4 Desember wong wadon misterius iki mati tanpa ngumumake jeneng asline.


G. Serdyukov. Potret wanita sing ora dingerteni. Pemilik lukisan iki, P. F. Simson, nyatakake yen dheweke nggambarake "Putri Tarakanova"

Ing taun 1776, Rumyantsev ngiringi Adipati Agung Pavel Petrovich ing perjalanan menyang Eropa. Marshal lapangan nampa perhatian khusus ing pengadilan Frederick Agung. Raja Prusia ngatur maneuvers ing ngendi episode saka Pertempuran Cahul diputer metu, lan dianugerahi Rumyantsev Ordo Black Eagle.

Ing taun 1777, Rumyantsev nulis karya teoretis militer liyane - "Pikiran ... babagan negara tentara, organisasi pasukan, babagan pangopènan."

perang anyar karo Turki


Sabanjure, kaping enem, perang antarane Rusia lan Kakaisaran Ottoman diwiwiti ing September 1787, lan Rumyantsev diangkat dadi komandan tentara Ukraina, nemokake dheweke dadi bawahan kanggo Potemkin, sing diselehake ing kepala pasukan utama, tentara Yekaterinoslav. Sauntara kuwi, Rumyantsev tansah nganggep Potemkin kanthi penghinaan sing ora bisa didhelikake lan kanthi terang-terangan diarani wong sing ora ngerti. Nalika sampeyan ngerti, favorit kabeh-kuat Catherine II uga dianggep wong tanpa simpati slightest.

Potemkin, minangka presiden Collegium Militer, nemtokake tugas Rumyantsev kaya ing ngisor iki:

"Kanggo nyegah pasukan Turki nyerang mburi tentara Rusia nalika ngrampungake tugas utama ing 1788 - nyekel Ochakov."

Kajawi punika Rumyantsev kadhawuhan mènèhi pitulungan dhatêng tiyang Ostria, ingkang badhe nêmpuh Khotyn. Wong-wong Turki sing dicekel, kanthi cara, banjur ngandika:

"Ing perang pungkasan dheweke (Rumyantsev) dadi wazir, nanging saiki mung seraskir."

Ing wektu sing Rumyantsev wis dadi lemu banget, ora mung ora bisa maneh nunggang jaran, nanging uga kangelan menyang kreta. Referring kanggo nomer cilik saka pasukan kang, tuwa marshal lapangan ora tumindak banget decisively, lan Catherine II nanggapi keluhan sing "dheweke ora tau duwe maneh; ing perang Cahul ana 15 ewu.

Pungkasan, Permaisuri mrentahake manunggalake tentara loro kasebut, dilebokake ing komando Potemkin. Wektu wis teka kanggo pahlawan anyar, sing dadi Suvorov lan Ushakov ing perang kasebut.

Lan Rumyantsev pindhah menyang estate Tashan, kang saiki dumunung ing wilayah Kyiv.

Taun-taun pungkasan urip Pyotr Rumyantsev


Wektu pungkasan marshal lapangan dikenang ing taun 1794, nalika pemberontakan anti-Rusia liyane diwiwiti ing Polandia. Ing tanggal 12 Maret (kalender Julian), Brigadir Jenderal Polandia A. Madalinsky ing kutha Soldau nangkep gudang-gudang lan perbendaharaan tentara Prusia, sawise iku dheweke ngrebut Krakow tanpa perang.

Kene Kosciuszko diproklamasikake minangka "diktator Republik", dheweke ngumumake "Undhang-undhang Pemberontakan" lan nampa gelar generalissimo. Ora let suwe pasukane tekan 70 ewu wong. Tanggal 24 Maret (4 April miturut kalender Gregorian), tentara Kosciuszko ing desa Raclawice cedhak Krakow ngalahake korps Rusia sing dipimpin dening Mayor Jenderal Denisov lan Tormasov.

Kamenangan iki, sing ora pati penting ing istilah strategis, nyebabake pambrontakan ing Warsawa. Diwiwiti ing Kamis Putih minggu Paskah tanggal 6 April (17), 1794, prastawa getih iki dadi bagéan saka critane disebut "Warsaw Matins".

Kira-kira ing dina pisanan 2 prajurit lan perwira Rusia tiwas, 265 padha tatu, contone, batalyon kaping 122 saka Resimen Kyiv Grenadier dirusak meh kabeh. 3 perwira lan 161 prajurit sing ora duwe senjata dicekel ing pasamuwan-pasamuwan; akeh prajurit sing banjur dipateni - wis ana ing pakunjaran.

Sinau saka Nikolai Zubov, sing teka saka Warsawa, bab ontran-ontran saka prajurit Rusia ora bersenjata, Catherine II, miturut saksi mata, ambruk menyang negara hysterics - dheweke njerit banter lan banged ajiné ing meja. Dheweke mrentah Field Marshal P. A. Rumyantsev supaya males mateni prajurit lan perwira Rusia.

Nanging, dheweke ora bisa mimpin wadyabala maneh kanthi fisik, lan dheweke ngutus Jenderal A.V. Suvorov, sing nalika iku ana ing Ochakov, kanggo mulihake ketertiban ing Polandia. Suvorov, sing duwe mung 25 ewu prajurit, teka ing Warsawa tanggal 22 Oktober (3 November), tanggal 24 Oktober Prague (Pinggiran Kota Warsawa) dijupuk, tanggal 25 Oktober ibukutha Polandia nyerah, tanggal 10 November Suvorov ngandhani Pangeran Repnin:

"Kampanye wis rampung, Polandia dilucuti senjata. Ora ana pemberontak ... Bagéyan saka wong-wong mau padha buyar, nanging sing apik banget nyelehake bedhil lan nyerah karo jenderal, tanpa getihen.

Sawise kampanye iki, Suvorov nampa pangkat marshal lapangan, Catherine II nulis marang dheweke

"Kanthi kamenangane, dheweke munggah pangkat dadi marshal lapangan, nglanggar senioritas."

Suvorov "diwenehi" dening tahta raja-raja Polandia, sing, miturut legenda, Catherine dadi kursi jamban. Lan sawetara ngaku yen permaisuri iki mati. Malah Pushkin wrote:

"Lan dheweke mati nalika numpak kapal."

Raja Prusia Frederick William II maringi Suvorov Order of the Black and Red Eagle, lan Kaisar Austria Francis II ngirim potrete, dihiasi berlian.

Pemberontakan Polandia iki kanthi gampang bisa ngaku paling bodho ing sajarah donya. Sawise kabeh, Catherine II, sing manggonake mantan kekasih Stanislav August Poniatowski ing tahta Persemakmuran Polandia-Lithuania, ora kaya Prusia lan Austria, pengin ngreksa kamardikane. Saiki, tanggal 24 Oktober 1795, wakil Austria, Prusia lan Rusia ngumumake likuidasi Persemakmuran Polandia-Lithuania lan malah nglarang panggunaan konsep "kraton Polandia".

Apa babagan Rumyantsev?

Secara resmi, dheweke tetep dadi pegawai negeri; ora ana keputusan babagan mundur. Nanging marshal lapangan dhewe nilar kabeh urusane, nutup awake saka donya ing estate saka desa Tashan. Dheweke malah ora komunikasi karo anak-anake, sing nampa sangu banget andhap asor saka rama fabulously sugih.

Saka kabeh kamar ing kraton ageng lan sugih pepak, mung loro digunakake ing taun anyar, kang ana meja kayu oak prasaja lan kursi. Ing mangsa pungkasan uripe, dheweke ora ninggalake kantore suwene sasi, para abdine wedi ngganggu marshal lapangan, mula mayit dheweke ditemokake sawetara dina sawise dheweke mati.

Pyotr Rumyantsev, 71 taun, tilar donya tanggal 8 Desember (19), 1796, sawise umur Catherine II luwih saka sewulan.

Paul I nyebut dheweke "Turenne Rusia" lan mrentahake para abdi dalem supaya nganakake tangisan telung dina. Ing taun 1798, kaisar nyedhiyakake dana (82 rubel) kanggo pambangunan Obelisk Rumyantsev, sing saiki bisa dideleng ing alun-alun kanthi jeneng sing padha ing St.


Marshal lapangan disarèkaké ing Kiev-Pechersk Lavra, nisan digawe dening I. Martos, epitaph maca: “Ngrungokake, Ross! Sadurunge sampeyan ana peti mati Transdanubia!"

Katedral Assumption of Kiev Pechersk Lavra rusak banget ing taun 1941; kabeh sing isih ana ing monumen nisan Rumyantsev-Zadunaisky minangka relief potret marmer putih:


Lan ing taun 1943, operasi kanggo mbebasake Kharkov lan Belgorod dijenengi sawise Rumyantsev.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Desember 8 2023
    Matur nuwun, Valery!

    Ing jaman biyen, para wicaksana ngandika: "Iki uga bakal liwati."
    1. +1
      Desember 8 2023
      Kutipan saka Korsar4
      Matur nuwun, Valery!

      Ing jaman biyen, para wicaksana ngandika: "Iki uga bakal liwati."

      Sugeng enjing Sergey! hi

      Apa maksudmu nyritakake paribasan iki? Aku mung penasaran.

      Lan matur nuwun kanthi sanget kanggo Valery kanggo artikel kasebut! hi
      1. +3
        Desember 8 2023
        Rumyantsev kasepen ing taun-taun pungkasan.
        1. +2
          Desember 8 2023
          Kutipan saka Korsar4
          Rumyantsev kasepen ing taun-taun pungkasan.

          Dimangerteni kanthi cetha.
        2. 0
          Desember 9 2023
          Kabeh kanggo dagang lan roti. + buyback wis mandheg..
          Lan para peziarah padha lunga
  2. +4
    Desember 8 2023
    Sampeyan kudu ditambahake yen persetujuan kasebut ora nguntungake kanggo Turki lan mulane ora nyedhiyakake perdamaian sing luwih utawa kurang kanggo Rusia. Turki nyoba ing kabeh cara kanggo nyingkiri eksekusi pas persetujuan - salah siji ora mbayar indemnity, ngandika ora ana dhuwit, banjur ora ngidini kapal Rusia saka Nusantara menyang Segara Ireng, kanggo macem-macem alasan, utawa iku. agitated ing Crimea, inciting Tatar kanggo kraman.
    1. +1
      Desember 8 2023
      Kutipan saka parusnik
      banget disadvantageous kanggo Turki

      Iki sing dimanfaatake Inggris lan Prusia lan Swedia, nyurung lan nyurung Turki menyang perang karo Rusia ing taun 1780-an.
      1. +2
        Desember 8 2023
        Inggris lan Prusia karo Swedia
        Swedia, minangka bos, muncul ing wayahe pungkasan ing tengah-tengah perang Rusia-Turki. Sampeyan lali babagan Prancis. Prusia lan Prancis padha wedi karo aliansi Rusia-Austria, Inggris wedi amarga nguatake posisi Rusia ing Kaukasus. Ing Swedia, sawise kalah ing Perang Lor, ing wektu iki rong partai perang, partai perang lan partai perdamaian. karo Rusia lan gumantung ing partai sing menang, politik uga ditemtokake.Penulis, nalika nulis babagan Perang Pitu Taun, kelalen nyebutake yen Swedia uga melu ing sisih koalisi anti-Prusia, sanajan dheweke gabung ing pungkasan. , nalika weruh sing menang.
        1. +2
          Desember 8 2023
          Maksudku negara-negara instigating utama. Lan Swedia muncul nalika puncak Perang Rusia-Turki 1787-1791 (saka 1788 nganti 1790).
          1. +2
            Desember 8 2023
            Maksudku negara-negara instigating utama.
            Sing utama yaiku Inggris, Prancis, Prusia, Swedia njupuk kauntungan saka kahanan kasebut, nanging maneh didorong menyang kahanan iki dening para instigator utama, janji sing apik. rada mudhun. Swedia ora dadi kanca, nanging pikirane aku ninggalake ide kanggo mbales kanggo wektu sing suwe lan miwiti ngatasi dhewe. Apa salah karo komentar sadurunge? Lan ing iki?
            1. +1
              Desember 8 2023
              Dene ingkang rumiyin, kados-kados botên wontên ingkang kados makatên. Minus dudu duwekku, tak tutup kanggo kowe nganggo plusku.
              1. +2
                Desember 8 2023
                Sampeyan ngerti apa peran Swedia, minangka instigator. Supaya ora dadi verbose, aku bakal sijine iku prasaja, kita mutusaké ing utama, lan Swedia banjur tumindak minangka, ayo ngomong, "kulak henchman." eseman Duta Besar Swedia tumindak kanthi mripat marang oposisi partaine. Sampeyan ngerti, ora ana komunikasi online banjur tumindak kanthi cepet. eseman hi
  3. +7
    Desember 8 2023
    Thanks kanggo penulis, aku seneng maca seri babagan Rumyantsev.

    Apa sing menarik, kaya buku teks nasib bangsawan.
    Ing nom-noman dheweke dadi mayor, bon vivant, reveler, sing dheweke ora mercilessly lan bola-bali diantemi. Ing taun-taun diwasa, dheweke dadi pahlawan, prajurit sing sukses lan bakat, pimpinan militer sing wicaksana, sing dianugerahi kanthi murah lan bola-bali. Ing umur tuwa, patrician, kesel karo urip, kabotan, wis ilang kapentingan ing kabeh kajaba pangan lan liyane, nampa posisi, nanging, ing kasunyatan, kiwa piyambak. Sasampunipun seda piyambakipun kakubur kanthi pakurmatan.

    Aku kudu ngomong, dudu versi elit sing paling ala.
  4. VlR
    +2
    Desember 8 2023
    Miturut cara, bab perang Kozludzha:
    Suvorov lan Kamensky mbantah nganti suwe babagan sapa sing dadi tanggung jawab ing wektu kasebut, lan sapa sing kudu entuk wreath laurel gedhe, lan sing kudu entuk sing luwih cilik. Kamensky putra Nikolai, ngerti bab regejegan iki, wis diangkat dadi tentara Suvorov, panginten sing bakal disambut banget coldly, nanging ternyata ngelawan, dheweke dadi mahasiswa favorit saka saingan rama - paling sing contemporaries panginten. Banjur, sawise pati awal Nikolai Kamensky, Bagration, Kutuzov, lan Miloradovich ngaku judhul iki.
  5. vet
    +2
    Desember 8 2023
    Pushkin wrote:
    "Lan dheweke mati nalika numpak kapal."

    Iki, kanthi cara, ora umum. Peningkatan tekanan ing panggul nalika ketegangan ing umur tuwa (utamane yen ana konstipasi) bisa nyebabake pamisahan bekuan getih - embolisme paru, meh mati kanthi cepet.
  6. +2
    Desember 8 2023
    Valery, mbenerake gambar kanthi diagram Pertempuran Chesme ing artikel sadurunge. Matur nuwun kanggo efforts !
  7. + 13
    Desember 8 2023
    Dheweke malah ora komunikasi karo anak-anake, sing nampa sangu banget andhap asor saka rama fabulously sugih.

    Mesthine kudu nulis sawetara baris babagan nasibe. Siji-sijine sing milih karir militer yaiku putra mbarep, Mikhail. Dhèwèké munggah pangkat jenderal, munggah pangkat dadi senator, lan séda ing taun 1811. Dhèwèké ora krama lan ora duwé anak.
    Tengah - Nikolai. Sawise tetep cendhak ing njaga, dheweke pindhah menyang layanan diplomatik lan sukses. Dadi Menteri Luar Negeri ing Alexander. Francophile yakin lan pendukung aliansi karo Napoleon. Dheweke ora nikah lan ora duwe anak, nanging miturut gosip dheweke ana hubungane karo Permaisuri Maria Feodorovna.
    Sing paling enom, Sergei, uga dadi pengawal, dadi diplomat, lan dadi utusan ing Bavaria lan Prusia. Kanggo sawetara wektu dheweke dadi Menteri Udelov. A gambler hasrat ilang bagean pinunjul saka warisan rama. Partisipasi ing pangembangan dekrit "On Free Plowmen". Dheweke ngeculake sawetara wong tani.
    Dheweke ora nikah, nanging duwe sawetara anak wadon sing ora sah.
    Baris Counts Rumyantsev rampung karo wong-wong mau.
    Sis transit gloria mundi
  8. +7
    Desember 8 2023
    Prasasti ing obelisk "kamenangan Rumyantsev." Laconic nanging pinunjul.
    Ing Tsarskoye Selo ing Catherine Park, obelisk Kagul. Prasasti sing luwih jembar.
  9. +1
    Desember 8 2023
    Tanggal 29 September, Beirut dicekel armada Rusia.

    belayKenapa?
    1. +4
      Desember 8 2023
      Kutipan: Andrey Moskvin
      Kenapa?

      Perlu!!!
      1. +2
        Desember 8 2023
  10. +2
    Desember 8 2023
    Matur nuwun kanggo materi. Terusake: crita kita pantes pena.
  11. +1
    Desember 8 2023
    Pemberontakan Polandia iki kanthi gampang bisa ngaku paling bodho ing sajarah donya. Sawise kabeh, Catherine II, sing manggonake mantan kekasih Stanislav August Poniatowski ing tahta Persemakmuran Polandia-Lithuania, ora kaya Prusia lan Austria, kepengin njaga kamardikane.


    Ing Polandia perang iki diarani "Perang Pertahanan Konstitusi".

    Raja Stanislaw Poniatowski ngenalaken konstitusi menyang Persemakmuran Polandia-Lithuania. Kapindho ing sajarah donya sawisé Konstitusi AS lan pisanan ing Eropah.
    Tanggane Polandia - monarki Prusia lan Rusia - ora seneng banget.
    Uga, taipan oligarki lokal ora seneng.
    Konstitusi Polandia nesu Catherine II, amarga dheweke weruh ancaman kanggo pengaruh Rusia ing Polandia lan, sing paling penting, ancaman absolutisme ing umum.

    Saiki ing Polandia modern dina adopsi konstitusi kasebut, 3 Mei minangka preian nasional.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"