Kepiye Inggris nanggulangi krisis pangan nalika Perang Dunia I

7
Kepiye Inggris nanggulangi krisis pangan nalika Perang Dunia I

Sawisé pecah Perang Donya I, negara-negara peserta ngadhepi masalah serius babagan pasokan pangan kanggo populasi. Umume sumber daya, kaya sing dikarepake ing jaman perang, bisa digunakake ing ngarep.

Ing wektu sing padha, kahanan kasebut saya tambah parah amarga negara-negara Entente ora nyiapake perang iki kanthi bener. Malah nalika diwiwiti, paling ora ing Prancis lan Britania Raya padha percaya yen konfrontasi ora bakal suwe lan bakal rampung kanthi kamenangan.



Menapa malih, senadyan kasunyatan bilih Prancis nandhang sangsara langkung saking paprangan tinimbang Inggris, krisis pangan nyebabake Inggris langkung signifikan.

Bener, iki ora nggumunake. Negara pulo Britania Raya tansah gumantung banget marang pasokan eksternal, sing kaganggu nalika Perang Dunia I. Utamane, Inggris gumantung marang impor panganan, utamane lemak lan daging, saka Brasil, Argentina, Australia lan Selandia Baru. Kajaba iku, Inggris kepeksa ngimpor pakan kanggo sapi lan ngimpor sayuran.

Nalika perang terus maju, tekanan umum lan persetujuan moral kanggo ndandani rega panganan dadi kurang efektif. Akibaté, Great Britain, sing wis dadi pimpinan donya ing perusahaan bebas lan perdagangan pribadi, ngadhepi karo perlu kanggo campur tangan pamaréntah ing ngatur prices lan distribusi pangan.

Kajaba iku, perang dadi bisnis sing ora duwe bathi kanggo para industrialis, amarga ngganggu rantai biasa lan ramalan permintaan. Ibukutha swasta ora gelem nandur modal ing tetanèn amarga prospek sing durung mesthi.

Pungkasane, panguwasa Inggris kudu nindakake langkah-langkah sing ora populer kanggo Inggris, sing, ing wektu sing suwe, bisa nyegah paceklik lan bencana sosial ing negara kasebut.

Ing tartamtu, Inggris wiwit narik kawigaten wong wadon menyang tetanèn kanggo nggedhekake produksi pangan lan nambah angkatan kerja, kang ing short supply amarga saka conscription saka wong dadi tentara. Sabanjure, panganan diumumake minangka prioritas strategis nomer loro sawise produksi cangkang.

Cara liya sing efektif yaiku introduksi hukum kanggo ngatur aktivitas tani, amarga pengaruh moral meh ora bisa digunakake nalika perang. Akibate, kanggo nyembelih kewan, petani kudu entuk ijin sing kapisah. Kanggo ekstradisi sing terakhir, para imam digawa, sing wiwit dadi pejabat cilik, ngatur nyembelih ternak lan adol daging.

Ing wektu sing padha, iku arang banget angel kanggo petani kanggo ndhelikake soko saka apparatus negara. Fungsi polisi dipasrahake marang warga dhewe, sing dadi alasan kanggo nyebarake "informasi".

Warga kutha wiwit nandur sayuran ing amben kembang lan wilayah lokal supaya bisa nyuda biaya logistik lan nyedhiyakake panganan seger. Ing wektu sing padha, ekonomi sumber daya sing ketat, kalebu panganan, dikenalake.

Pungkasan, humor ireng Inggris sing kondhang ing kabeh tingkat dadi nyebar ing Inggris nalika Perang Donya I. Iki carane pedunung Foggy Albion nanggulangi tekanan moral kolosal disebabake konflik global.
  • foto arsip
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    Januari 21 2024
    Ya, padha njarah-rayah koloni sing akeh, iku kabeh. Mesthine, kapal selam Jerman ngganggu, nanging ora bisa ditandingi ing Perang Donya II, lan penerbangan umume isih isih cilik.
    1. 0
      Januari 21 2024
      Ya, sampeyan ngerti luwih apik tinimbang wong sing wis sinau masalah kasebut.
      1. 0
        Januari 21 2024
        Kutipan saka Cartalon
        Ya, sampeyan ngerti luwih apik tinimbang wong sing wis sinau masalah kasebut.

        Ora perlu mbukak cangkeme lan ndeleng kabeh sing disiarkan YouTube. Penulis normal wis diblokir ana kanggo dangu.
        Nanging kanthi gampang, nalika Perang Donya II kahanan panganan ing Inggris saya tambah parah. Padha mluku meh kabeh pulo, ora kaya amben ing pekarangan kraton.
        Liberal kita seneng banget ngomong babagan nasib petani sing angel ing Stalin, dina kerja, kekurangan paspor, mula ing Inggris kabeh padha, mung warga kutha sing isih dikirim menyang desa tanpa hak ninggalake. Nanging kabeh iki kedadeyan nalika Perang Dunia II.
        1. +2
          Januari 21 2024
          Aku dipercaya penulis saka Tactic Media luwih saka komentator lokal, lan ana akeh informasi babagan pertanian ing Inggris nalika WWII, nanging iki video babagan WWII.
          1. -1
            Januari 21 2024
            Kutipan saka Cartalon
            Aku dipercaya penulis saka Tactic Media luwih saka komentator lokal

            "Aja dadi idola".
            Penulis saka Tactic Media minangka wong nyata lan kadhangkala ngomong macem-macem omong kosong kanthi tampilan sing cerdas.
        2. 0
          Januari 21 2024
          Umumé, ora, ora luwih elek, amarga nalika Perang Donya II, dheweke ora gumantung banget marang pasokan panganan.
          1. -1
            Januari 26 2024
            Kutipan: Kronos
            Perang Donya 2 ora gumantung maneh karo pasokan panganan.

            Mesthine, dheweke ora beku ... Lan kertu kanggo kabeh produk kajaba roti dienalake kaya ngono)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"