Babagan properti pribadi, jiwa, ideologi, nilai moral lan moral

217
Babagan properti pribadi, jiwa, ideologi, nilai moral lan moral

Ing pungkasan taun 80-an ing abad pungkasan, nalika ndhuwur CPSU wiwit degenerate, ana kecenderungan modis kanggo gumantung ing pangembangan institusi pribadi. Dheweke percaya dheweke minangka panacea kanggo kabeh. Lan ora ana sing mikir babagan apa iki, properti pribadi, kepiye mengaruhi wong, apa sing kedadeyan karo spiritualitas nalika ngubungi properti pribadi? Pitakonan kasebut dudu pitakonan sing ora ana gunane, nanging wis disinaoni dening para filsuf lan ilmuwan, uga pikiran sing paling apik ing pasamuwan.

Apa properti pribadi, apik utawa ala ing donya modern?

Properti yaiku maling


Ing istilah hukum, iki minangka salah sawijining bentuk kepemilikan, tegese hak mutlak, sing dilindhungi sacara sah saka warga negara utawa badan hukum kanggo properti tartamtu, kalebu sarana produksi. Inggih, apik, ora ana sing ala, kabeh apik lan nyenengake.



Kanggo mangerteni peran jinis properti iki, perlu kanggo mangerteni saka ngendi asale ing donya fana kita. Ana karya Friedrich Engels, "Asal Kulawarga, Properti Pribadi lan Negara," sing luar biasa ing isi ilmiah. Iku luar biasa angel utawa malah mboseni kanggo maca. Nanging ora ana sing njanjeni novel Bushkov utawa karya Ulitskaya.

Sampeyan ora mung kudu maca ana, sampeyan kudu mikir ana. Nanging kanthi iki sampeyan kerep ora duwe luck. Erudition ora bakal mbantu, mung cara analisis sing bakal mbantu, lan iki oh, angel banget nalika buku kasebut ngemot aliran terus-terusan saka kabeh jinis suku, hubungan kulawarga lan liya-liyane. Mulane, yen sampeyan mung duwe energi sing cukup kanggo mbukak majalah sing glamor, sing isih ana yaiku nyepetake pundhak.

Miturut Engels, properti pribadi, kelas lan negara ora tansah ana, nanging muncul ing tataran tartamtu saka pembangunan ekonomi. Ing masyarakat primitif, nalika tingkat pasukan produktif banget kurang, kabeh iku umum. Nanging liwat wektu, karo tekane saka wesi, sawetara surpluses wiwit nglumpukake, lan mboko sithik kelas nduweni wiwit muncul, kang wiwit cocok surpluses iki kanggo awake dhewe.

Mesthine, iki ora bisa nyenengake kabeh wong, utamane sing ora bisa entuk surplus kasebut maneh. Nanging wong-wong sing wiwit nyukupi surplus iki kanggo awake dhewe wiwit golek formulir lan cara kanggo mesthekake yen accumulations iki ora pass menyang tangan liyane saka masyarakat, mulane, aparat saka panganiaya dibutuhake. Iki carane negara jumeneng.

Mesthi, presentation saka proses iki banget, banget simplified. Ing buku Engels, tahapan kasebut dibahas kanthi rinci lan didhukung dening pirang-pirang fakta.

Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo kita iku properti pribadi pisanan muncul minangka produk saka ketimpangan sosial lan kelas, kanggo eksistensi kebak kang dibutuhake apparatus saka dipatèni, yaiku, negara. Lan apa negara bisa, kita waca ing crita kamanungsan kita. Kajaba iku, wangun negara beda-beda gumantung saka tingkat pembangunan saka loro pasukan produktif lan ilmu lan agama. Nanging intine padha - njaga ketimpangan materi lan sosial. Kanthi siji pangecualian - nalika Revolusi Oktober Agung dumadi ing Rusia, sing ngrusak institusi properti pribadi, ngganti karo properti pribadi.

Ing donya modern, penindasan ketimpangan sosial wis dadi bentuk sing luwih alus, nanging ora mesthi lan ora ing endi wae. Kapitalisme ora bisa dadi paman sing apik, kaya Santa Claus kanthi tas hadiah ing punggung. Larangan kepemilikan pribadi sing dadi mungsuh utama kapitalisme, mulane ana rasa sengit marang kabeh Soviet, amarga sosialisme wis ngrusak eksploitasi manungsa dening manungsa.

Konstitusi 1936 nyatakake yen petani lan pengrajin bisa duwe "peternakan pribadi cilik" adhedhasar tenaga kerja pribadi lan ora kalebu nyewa wong liya. Nanging ing UUD 1977, konsep kepemilikan pribadi wis ilang. Saiki properti kasebut ora bisa digunakake kanggo ngekstrak penghasilan sing ora ditampa.

Apa sampeyan ngerti bedane?

Properti pribadi ditujokake kanggo ngekstrak penghasilan sing ora ditampa (sampeyan bisa negesake manawa Chubais, Deripaska, Kovalchuk, Rotenberg lan liya-liyane padha digunakake kanggo entuk manfaat?), Nanging properti pribadi ora. Ing Rusia modern, properti pribadi dilindhungi dening hukum minangka barang sing paling suci ing bumi, nampa jeneng prinsip suci. Kabeh wis rampung kanggo dheweke lan kanggo dheweke. Kabeh liyane iku superfluous, utamané moral lan kalbu. Elinga paribasan: iku ora pribadi, iku bisnis?

Salah siji saka wong gedhe tau ngandika: "Property punika nyolong," nanging mentor favorit lan spiritual saka liberal, Ivan Ilyin, wrote ing karyane "Path of Renewal Spiritual":

"Kanggo negesake properti pribadi tegese nuduhake kabutuhan kanggo wong, kabutuhan penting lan kasetyan spiritual. Iki tegese nuduhake sifat-sifat penting saka wong - alam, naluri lan spiritual - amarga properti pribadi kudu ditampa, diakoni, disetujoni lan dilindhungi. Nanging, iki ora ateges nyetujoni lan mbenerake distribusi awis properti lan kasugihan. Biasane loro masalah iki bingung, sing ora bisa ditampa.

Institusi properti pribadi bisa uga perlu, migunani lan bener; nanging distribusi awis properti bisa uga ora bener lan ora praktis. Iku perlu kanggo wong-wong sing duwe keamanan lengkap, eksklusif lan langgeng sing bakal nuwuhake jiwa saben wong kepinginan sing lengkap lan ora bisa ditindakake kanggo karya kreatif.

Iku lan ora ana cara liya! Properti pribadi, ternyata, perlu kanggo manungsa! Lan malah luwih, Ilyin njamin yen:

1. Milik pribadi cocog karo cara individu sing diwenehake marang manungsa kanthi alami. Iku nyedhaki urip instingtif lan spiritual saka wong, marem hak alam kanggo poto-aktivitas lan kamardikan.

2. Properti pribadi nyebabake impuls naluriah lan motif spiritual kanggo kerja keras, supaya ora nyisihake kekuwatan lan nggawe sing paling apik. Iki ngeculake perusahaan ekonomi lan inisiatif pribadi lan kanthi mangkono nguatake karakter.

3. Iku menehi pemilik rasa kapercayan, kapercayan ing wong, ing samubarang lan ing tanah, kepinginan kanggo nandur modal tenaga kerja lan nilai-nilai ing proses ekonomi.

4. Kepemilikan pribadi mulang wong kanggo kreatif tresna karya lan tanah, hearth lan tanah air. Iku nuduhake lan consolidates settledness kang, tanpa kang budaya mokal. Iku ndadekke kulawarga bebarengan dening nglibatno ing properti. Iku feed lan intensifies negara naluri manungsa. Dheweke ngungkapake jerone seni babagan proses ekonomi lan mulangake panriman agama babagan alam lan jagad iki.

5. Kepemilikan pribadi awakens lan cultivates raos kaadilan ing wong, mulang wong kanggo strictly misahake "mine" lan "Panjenengan", mulang wong kanggo legal reciprocity lan ngormati kakuwasan wong liya, cultivating ing wong raos bener saka tatanan sipil. lan kamardikan sipil, pendekatan sing bener kanggo kebebasan politik .

6. Pungkasan, properti pribadi ngajari wong kanggo solidaritas ekonomi, sing ora nglanggar kebebasan ekonomi: kanggo saben pemilik, dadi sugih, nambah lingkungan lan ekonomi nasional dhewe: lan kompetisi antarane pemilik ora mung mimpin kanggo perjuangan, nanging uga tension kreatif sing perlu kanggo ekonomi Nasional. Lan dalan kanggo ngatur ekonomi donya ora ngliwati perbudakan komunis internasional, nanging liwat kesadaran lan nguatake solidaritas sing tuwuh saka ekonomi pribadi.

Ayo dadi nyoba kanggo mangerteni kabeh titik.

Yen properti pribadi dadi menyang urip spiritual saka wong, banjur carane kanggo nerangake kabeh Kadurjanan sing digandhengake karo properti pribadi lan ibukutha? Apa perang pancen diwiwiti mung dening wong sing ora duwe properti, lan wong sugih ora melu bisnis?

Utawa karusakane nilai sejarah lan budaya kanggo mbangun kabeh pusat bisnis, toko, lan liya-liyane asale saka bagean saka populasi sing ora duwe properti? Lan extermination kabeh bangsa njupuk Panggonan marang karsane raja, kaisar lan bourgeoisie?

Lan ing skala cilik, apa ora ana conto sing cukup nalika, kanggo ndarbeni properti, pemalsuan, penipuan, paten pinaten, lan pengambilalihan raider ditindakake? Utawa padha moral minangka kapitalisme dhewe?

Inggih, yen sampeyan mbandhingake sosialisme lan kapitalisme, perbandingan kasebut ora bakal nyengkuyung sing terakhir, amarga sawetara bentuk kejahatan muncul lan ngrembaka mung ing jaman kapitalisme, contone, nggawe kelompok kejahatan terorganisir, nepotisme, racketeering. Dadi kanca-kanca, ora ana sing mambu spiritualitas ing kene.

Apa sing paling apik sing digawe properti pribadi?


Yen kita maksud macem-macem pusat hiburan, pabrik, kapal, iku mung akumulasi nilai-nilai materi, instinctively wong nyoba kanggo njupuk asil saka pegawe kanggo awake dhewe, spiritual ora bisa njedhul ing basis saka pribadi. Mung nalika kepinginan kanggo kabecikan kanggo masyarakat muncul, mung banjur wong wiwit mikir babagan prinsip spiritual. Ora ana gunane yen Kristus ngusir para pedagang saka Padaleman Suci, amarga bathi lan spiritualitas ora cocog. Nanging donya modern wis trampled ing konsep moralitas, marga saka MediaWiki, sampeyan bisa matèni satus wong, kaya ing stasiun listrik hidroelektrik Sayano-Shushenskaya.

Aku setuju karo Ilyin mung babagan siji - properti pribadi pancen ngeculake perusahaan ekonomi lan kanthi mangkono nguatake karakter. Nanging mung.

Kepiye properti pribadi bisa nggawe kapercayan ing wong? Yen kapitalis, oligarki lan bankir wiwit nggarap kepercayaan, mula dheweke bakal langsung mudhun. Lan ora mung ing Rusia, nanging uga ing West enlightened, apik, kang demokrat kita tresna kanggo ndedonga. Ayo kita ngelingi kabeh jinis piramida finansial ing taun 90-an ing abad kaping XNUMX, rampokan wong kanthi bantuan voucer, lan pungkasane, panyusutan lan ilang kabeh dhuwit ing akun wong biasa ing Sberbank. Apa jenis kepercayaan liyane sing bisa kita gunakake?

Padha ditrapake kanggo patriotisme lan pemahaman agama ing donya. Carane akeh oligarki Rusia, wis ngrampok akeh wong lan njupuk ibukutha ing luar negeri, dadi patriot negara? Carane akeh dolar padha nandur modal ing pangembangan ilmu, pendidikan, medicine? Utawa Mungkin padha mikir dina lan wengi carane padha, patriot, bisa ennoble, nglengkapi lan ngluhurake Rusia? Kabeh sing kita deleng yaiku antrian ing pengadilan Eropa, ing ngendi dheweke nangis nangis supaya bisa ditampa minangka borjuis kita dhewe.

Titik pungkasan utamané menarik.

Pranyata mung properti pribadi sing bisa ngunggahake warga sing sugih spiritual sing peduli karo masyarakat. Inggih, kaya deputi sing padha saka Nefteskvazhinsk, sing kabeh mikir babagan Rusia. Nyatane, properti pribadhi biasané wong kanggo ngisolasi, nyatane yen "tambang" minangka "ku", lan yen sampeyan nyoba nyusup irung, aku, adhedhasar kabecikan Kristen, bakal nusuk weteng nganggo garpu. Kesadaran kepemilikan pribadi minangka sinonim kanggo pamikiran peternakan, ing ngendi konsep Tanah Air diwatesi ing wates peternakan, kandang babi, kandang sapi, pitik lan pitchforks. Kabèh liya iku asing, ora bisa dimangertèni, lan mulane musuhan lan tundhuk karusakan.

Kapercayan marang kasucian lan kabutuhan properti pribadi kanthi alami mimpin Ilyin kanggo ngluhurake lan mbenerake Sosialisme Nasional. Amarga fasisme lan Nazisme sing paling jelas nggambarake inti saka properti pribadi ing wangun absolut. Ora ana wonder P. A. Stolypin ngimpi ngilangi kesadaran komunal lan nggawe kelas pemilik sing bakal nindakake kejahatan apa wae kanggo entuk manfaat dhewe.

Iki minangka properti pribadi sing dadi sumber akeh kejahatan sing ditindakake ing bumi. Dhuwit lan properti pribadi, mesthine dirancang kanggo njamin kebebasan pangembangan intelektual lan spiritual, nyatane menehi pamilik mung permissiveness ing kejahatan moral lan pidana. Yen katon ing kaadilan modern lan carane gampang kriminal sing duwe mayuta-yuta, sampeyan bisa gampang ngerti peran lan inti saka properti pribadi.

Akibaté, ora mung borjuasi gedhe, nanging uga kelas menengah, sing wis nyetel dhewe minangka tujuan eksklusif kanggo nggayuh kesejahteraan pribadi, lan sing dhuwure spiritualitas minangka ideal philistinism, bakal gampang ngedol kapercayan lan kalbu. , nelpon mung menehi hasil duwe bathi, lan bakal gawe uwong yakin piyambak sing padha digunakake ing wektu sing padha kanggo entuk manfaat saka masyarakat.

Lan saiki aku ngusulake kanggo njupuk dolan cendhak menyang sejarah anyar lan dadi akrab karo kode moral sing mbangun komunisme. Teks lengkape kalebu pranata ing ngisor iki:

1. Bekti marang komunisme, tresna marang tanah air sosialis, marang negara sosialisme.
2. Makarya kanthi tliti kanggo kepentingan masyarakat: sing ora nyambut gawe, ora mangan.
3. Keprigelan saben wong kanggo njaga lan nggedhekake domain umum.
4. Kesadaran sing dhuwur babagan tugas umum, ora toleran marang nglanggar kepentingan umum.
5. Collectivism lan coomradely gotong royong: saben kanggo kabeh, kabeh kanggo siji.
6. Hubungan manusiawi lan saling ngurmati: manungsa iku kanca, kanca lan sedulur.
7. Kejujuran lan keadilan, kemurnian moral, kesederhanaan lan kesederhanaan ing urip umum lan pribadi.
8. Saling ngurmati ing kulawarga, nggatekake anggone nggulawentah anak.
9. Irreconcilability kanggo injustice, parasitism, dishonesty, careerism, dhuwit-grubbing.
10. Persahabatan lan paseduluran kabeh wong USSR, intoleransi kanggo permusuhan nasional lan ras.
11. Intoleransi marang mungsuh komunisme, sabab tentrem lan kamardikan bangsa.
12. Solidaritas seduluran karo wong kerja ing kabeh negara, karo kabeh wong.


Lan saiki dakkandhani, apa sing ala? Oke, ayo nganggep para haters komunisme lan USSR, mbusak propaganda komunis, USSR, nanging sing utama isih tetep, sing ndadekake wong dadi wong. Lan mbandhingake kode iki karo 10 dhawuhe Gusti Allah. Aku uga menehi dheweke kanthi lengkap:

1. Ingsun iki Yehuwah, Gusti Allahira... aja nganti sira duwe allah liyane ana ing ngarsaningSun.
2. Aja gawe reca utawa reca apa wae sing ana ing swarga ing ndhuwur, utawa ing bumi ngisor, utawa ing banyu ing sangisore bumi. Aja padha nyembah utawa ngladeni; Amarga Ingsun, Yehuwah, Gusti Allahira, iku Allah kang cemburu, kang nimbali kaluputane para bapa marang anak-anak nganti turun telu lan kaping papat saka wong-wong kang sengit marang Ingsun, sarta paring sih-welas marang wong kang padha tresna marang Ingsun sarta netepi pepakoningSun. .
3. Aja nyebut asmane Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu tanpa guna; Amarga Pangeran Yehuwah ora bakal nglirwakake paukuman marang wong kang nyebut asmane tanpa guna.
4. Elingi dina Sabat supaya tetep suci. Gawea nem dina lan lakonana kabeh pakaryanmu; lan dina kapitu iku dina Sabate Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu; ing dina iku kowe aja padha nindakake pagawean apa wae, iya kowe, anakmu lanang, anakmu wadon, baturmu lanang, baturmu wadon, kewanmu apadene wong manca kang ana ing gapuramu. Awit ing nem dina Gusti Allah nitahake langit lan bumi, segara lan saisine; lan ing dina kapitu Panjenengané ngaso. Mulané Yéhuwah mberkahi dina Sabat lan disucekake.
5. Ngajènana bapa lan biyungmu, supaya dawa umurmu ana ing tanah sing diparingaké déning Pangéran Allahmu marang kowé.
6. Aja mateni.
7. Aja laku jina.
8. Aja nyolong.
9. Aja padha seksi goroh marang pepadhamu.
10. Aja melik omahe pepadhamu; Aja melik marang bojone pepadhamu, utawa bature lanang, utawa bature wadon, utawa sapine, kuldine, utawa barang-barange pepadhamu.


Wong-wong sing ora percaya bisa ngilangi poin-poin sing ngomong babagan Gusti Allah, nanging, maneh, apa sing isih ana?

Sisane mung moral lan spiritual. Lan kode utawa angger-anggering Toret ora ngomong babagan hak wong kanggo nindhes wong liya kanggo entuk bathi. Prekara-prekara iku lumrah, dudu kagunganmu, nanging saka Gusti Allah. Mulane, sikap marang properti pribadi minangka kutukan sing kasar lan tanpa welas asih. Utamane ing tulisan Kristen awal abad 1-4. Kayata, contone, Simeon, Teolog anyar. Ing Pidato Katekese Kesembilan dheweke langsung nulis:

"Dhuwit lan bandha sing ana ing jagad iki umum kanggo saben wong, kaya cahya lan hawa sing kita sesep iki, kaya pangonan kewan bodho ing ara-ara, ing gunung-gunung lan ing salumahing bumi. Mangkono uga, kabeh iku umum kanggo saben wong lan mung kanggo ngrasakake woh-wohan, nanging kanthi panguwasa, ora ana sing duwe.

Nanging, passion kanggo disualekno, kang penetrated urip kaya usurper, dipérang ing macem-macem cara antarane abdi lan abdi, apa kang diparingake dening Gusti kanggo saben wong kanggo nggunakake umum. Dheweke ngubengi kabeh kanthi pager lan ngamanake menara, baut lan gapura, saengga kabeh wong liya ora entuk manfaat saka Gusti. Ing wektu sing padha, wong wadon sing ora duwe isin iki ngaku yen dheweke sing duwe kabeh iki, lan ujar manawa dheweke ora tumindak ora adil marang sapa wae.

Nanging ana tembung sing luwih penting sing diomongake dening Kristus piyambak, sing langsung lan tegas ngandika:

“Ora ana wong kang bisa ngawula marang bendara loro, amarga bakal sengit marang kang siji lan tresna marang sijine; utawa bakal sregep kanggo siji lan nglirwakake liyane. Sampeyan ora bisa ngawula marang Gusti Allah lan Mamon."

Ing Injil Lukas, Kristus maneh ngandika bab incompatibility saka properti pribadi lan moralitas:

Salah siji wong ngomong marang Panjenengané. Guru! kandhaa marang kakangku supaya nurunake pusaka marang aku. Panjenengané banjur ngandika marang wong mau, "Sapa sing ngangkat Aku dadi hakim utawa pamisah antara kowé?" Ing wektu sing padha Panjenengané ngandika marang wong-wong mau: Delengen, sing padha waspada marang srakah, amarga uripe wong ora gumantung saka akeh bandhane.

Kaya sing ditulis Nikolai Somin,

"Proses akuisisi, tuwuh kaya bola salju, nyebabake kacilakan spiritual, nalika wong pungkasane tiba ing kekuwatan mammon lan ilang katon manungsa. Pranyata, nalisir téyori "ditampa umum", sing misahake srakah lan properti, padha dadi ora bisa dipisahake sacara psikologis. Wong sugih kuwi nduduhké sipat srakah, merga kasugihané.”

Lan sapa wae sing kepengin nindakake bisnis kanthi dhasar moralitas (Kristen, Muslim, Budha utawa liya-liyane) mesthi bakal gagal ing kasunyatane masyarakat kita.

Ayo bali menyang kode lan Prentah Sepuluh.

Kurang ideologi


Yen sampeyan mbandhingake kode kasebut kanthi teliti, sampeyan bisa ndeleng akeh persamaan. Sepisanan, Kristen lan komunisme ngutamakake manungsa ing teorine. Imam bakal mbenerake aku, manawa Gusti Allah rawuh dhisik, lan aku mesthi setuju karo dheweke. Nanging, amarga artikel kasebut ditulis ora mung kanggo wong-wong sing pracaya marang Gusti Yesus Kristus, nanging uga kanggo wong-wong sing pracaya marang Allah utawa Buddha, utawa malah mbantah anane Gusti Allah, mula aku kepeksa ngomong babagan minimal sing kudu dadi ciri khas. sapa wae, utawa luwih - wong sing nduweni hak diarani wong. Lan hak iki ora diwenehi pisanan.

Ana wong teka ing donya iki ora bisa ngomong utawa nulis. Apa sing dadi uripe gumantung marang wong tuwane, banjur sekolah lan lingkungane. Ora kebeneran yen wong enom, sing sakperangan alesan wiwit disebut "mudha emas" (lan aku bakal nelpon wong ampas masyarakat, ora kabeh, mesthi, pas rerumput padha), turunane saka oligarki, bankir, manager ndhuwur lan nduweni liyane, tumindak kaya donya iki digawe kanggo wong-wong mau piyambak, sing padha duwe hak kanggo mbuwang kita kaya sapi, lan nyatane padha nganggep kita sapi, ora pantes dilat sikile.

Kapercayan diri, gumunggung, srakah, acquisitiveness, lan arrogance mekar ing wong-wong mau kanthi megah (aku meh ngomong apa sing ana ing jiwa, nanging ing ngendi wong-wong sing glamor iki entuk jiwa?), kaya-kaya nggambarake paribasan Rusia yen apel ora tiba. adoh saka wit. Iku inviolability saka bapak lan ibu sing instilled ing wong pakulinan saka barchuks lan Ivanovs, sing ora ngelingi kekerabatan.

Saiki ora ana batang penghubung sing bisa ngowahi populasi Rusia, utawa paling ora, dadi siji organisme. Ing tembung liya, ora ana ikatan spiritual lan ideologis. Ing 25 taun wiwit kudeta, negara wis mlarat ing budaya lan moral miskin.

Mbok ideologi komunis banget ana ing saben wilayah gesang bangsa Uni Soviet, kita kadhangkala ngguyu ing pidato dawa saka tuwa Sekretaris Jenderal Partai L.I. Brezhnev, nanging ing wektu sing padha kita kabeh felt kaya bagéan saka. wutuh siji. Negara ora bisa urip tanpa ideologi. Yen ora, iku mesthi bakal geser menyang lam. Tiba saka kekaisaran utawa negara wiwit cilik - dhasar nasional, spiritual lan intelektual gonjang-ganjing. Lan banjur degradasi sing ora bisa dihindari diwiwiti.

Apa mbebayani yen kita ora duwe ideologi negara?

Mung ana siji jawaban - ya, mbebayani. Paribasan yen papan suci ora bakal kosong. Lan yen ing tingkat negara ora ana sing pengin nerangake carane nindakake ing masyarakat tartamtu lan cara kerjane; yen kabutuhan urgent kanggo nyedhiyani pedoman moral, kanggo nemtokake apa "apik" lan "ala" ora dituduhake; yen perlu kanggo ngawula idea dhuwur wis ilang; yen tujuan masyarakat dibusak, banjur kebingungan lan kebingungan mesthi ana, sing sawetara salah nganggep kebebasan milih.

Ana karusakan saka siji ideologi, kanthi diganti dening ideologi permen karet, musik pop, thongs, prostitusi. Pimpinan pasamuwan, kanthi dhukungan saka wong akeh liberal lan borjuis ngguyu, njaluk supaya Lenin dikubur lan makam kasebut dibongkar, nalika nyamar minangka dogma Kristen. Kaya, ayo ngubur Lenin, lan kabeh bakal rampung. Ora, wargane apik, ora bakal mapan. Kepinginan sampeyan kanggo ngubur Lenin ora disebabake dening kanon Kristen - ayo padha elinga yen awak ahli bedah gedhe N.N. Pirogov isih ana ing kutha Vinnitsa, lan ora ana imam siji-sijia sing nganggep apa wae sing ora cocog.

Generasi modern wis sinau mung mikir babagan awake dhewe. Virus saka individualisme sing paling nggegirisi wis kena infeksi meh kabeh wong. Nalika ideologi masyarakat konsumen ndominasi, mromosiaken kepinginan perverted kanggo seneng ing sembarang biaya, iku njupuk milik saka wong ing kedhip saka mripat. Ayo kita ngelingi, para pamaca sing ditresnani, definisi setan Vysotsky sing langgeng:

"Yen ing jagad iki ana setan, mula dheweke dudu rusa kaki wedhus, nanging naga sing endhas telu, lan endhas iki licik, srakah, ngiyanati. Lan manawa sing siji nyakot wong, loro liyane bakal mangan wong dadi awu."

Lan ora bisa luwih bener. Kabeh sing ngiyanati partai lan Tanah Air ing 1991, kabeh padha disabetake dening rakus lan ngiyanati. Iblis ora tau ninggal korbane.

Babagan moralitas


Lan ing kesimpulan, sawetara tembung babagan moralitas.

Masyarakat modern wis adoh ing dalan kemajuan; bebarengan karo perkembangan teknologi, pembangunan intelektual uga maju. Ekspansi kabebasan mesthi nyebabake kasunyatan manawa nilai-nilai sing sejatine mboko sithik diganti kanthi tujuan sing padha karo tampilan, nanging intine diametris. Kebebasan batin saka wong wiwit dianggep ora minangka kemampuan sing diwenehake dening Gusti Allah saka kekarepan manungsa kanggo milih kanthi spontan sing apik, nanging minangka kahanan permissiveness, nalika kabeh bisa, utamane kanggo dhuwit sing akeh.

Utawa nalika mung "Aku pengin" dhewe teka ing ngarep. Akibaté, moralitas ilang, lan srakah, promiscuity, selfishness, lan acquisitiveness njupuk Panggonan. Kemampuan kanggo nindakake tumindak moral wis meh ilang, menehi dalan kanggo pemahaman dosa urip. Kabeh iki kedadeyan kanthi slogan nggayuh kamardikan.

Stabilitas lan kelangsungan negara ditemtokake utamane dening tingkat moral lan spiritual saka populasi.

Kadospundi masyarakat kita sampun ningkat lan dados langkung sehat ing 30 taun wiwit kudeta?

Pelanggaran norma-norma moral lan larangan sing durung ana sadurunge isih ana ing media lan budaya, ngormati tradhisi lan nilai-nilai kulawarga saya mudhun, kulawarga ngremehake, kita manggon ing masyarakat sing duwe kepentingan pribadi lan ora duwe spiritualitas, lan ana intensif. ekspansi subkultur kriminal.

Gréja, sing miturut gagasan dhasar kudu dadi conto spiritualitas, saya tambah nyerang negara.

Saka tradhisi budaya sing dhuwur lan tambah perhatian marang masalah spiritual lan moral, negara kasebut mlebu ing rawa maksiat lan permen karet tanpa roh, sing wis nembus banget ing kesadaran para pemuda modern sing mung atribut eksternal sing dadi ukuran iman kanggo dheweke. : salib, ngunjungi pasamuwan saka wektu kanggo wektu, lelungan wisata menyang panggonan suci kanggo njupuk selfies lan ing.

Ana siji momen piquant ing sajarah pasamuwan. Ing Tsarist Rusia, pasamuwan (kabeh denominasi, mesthi) tansah mbela kapentingan autokrasi. Lan nasionalisasi tanah kasebut langsung ngilangi pengakuan sumber penghasilan. Kawula dados panyengkuyung bilih pasamuwan punika kedah gadhah sarana piyambak-piyambak kangge angsal sumber-sumber penghasilan, para imam punika tiyang kados kula lan panjenengan, ugi kedah nedha lan ngombe. Nanging, duwe plot gigantic tanah, pratelan mung parasitized ing pegawe saka petani. Lan kekurangan sumber eksistensi sing gampang kasebut mesthi mimpin pasamuwan menyang kamp kontra-revolusi.

Ing Januari 1919, His Holiness Patriark Tikhon mberkahi Panguwasa Tertinggi Rusia, Laksamana A.V. Kolchak, kanggo nglawan Bolshevik sing ora duwe dewa. Laksamana Kolchak ngumumake perang salib. Luwih saka 3,5 ewu ulama Ortodoks kumpul karo dheweke, kalebu 1,5 ewu ulama militer. Ing inisiatif Kolchak, unit tempur sing kapisah dibentuk, mung kalebu para ulama lan wong-wong sing percaya (kalebu Old Believers), sing ora kaya Kornilov, Denikin lan Yudenich. Iki minangka regu Ortodoks "Salib Suci", "resimen 333 sing dijenengi Maria Magdalena", "Brigade Suci", telung resimen "Yesus Kristus", "Virgin Mary" lan "Nicholas the Wonderworker". Dadi akeh kanggo tresna mungsuhmu!

Moralitas lan etika ing masyarakat Rusia modern wis suwe ora dadi prinsip nyopir manungsa. Ana kemunduran moral sing mbukak, didhukung dening negara, amarga luwih trep kanggo ngontrol wong akeh tinimbang wong sing wicaksana.

Moral lan bisnis ora bisa ana bebarengan. Amarga bisnis lan pasar nyurung kalbu, nilai moral, moralitas lan spiritualitas menyang pinggiran urip, minangka faktor sing nyegah wong ngrampok, nyolong, nyogok, mateni, ngolah lan nyengkuyung prostitusi.

Lan ora preduli apa sing dikandhakake para pembela kapitalisme kanthi nyengir universal, nanging kabeh sing kita entuk kanggo reformasi ekonomi Yeltsin-Gaidar-Chubais sing ora adil, kanggo terus-terusan mbagi masyarakat dadi kelas lan kasta, kanggo netepake moralitas ganda - siji. kanggo wong mlarat, liyane kanggo sugih - iki karusakan saka mantan donya moral lan psikologis manungsa.

Lan yen pamrentah Soviet ngakoni kesinambungan norma moral lan etika minangka akibat saka perkembangan sejarah lan spiritual, milih sing paling apik saka iku, banjur masyarakat modern, dipimpin dening mantan anggota CPSU, milih dalan menyang karusakan ora mung. memori sajarah saka wong, nanging uga budaya, degradasi spiritual lan moral, kanggo subordination saka roh kanggo padharan.

Nanging sapa sing ngerti, bisa uga SVO sing bakal dadi piso bedah sing bakal ngilangi tumor kanker saka imoralitas lan degradasi?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

217 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Februari 7 2024
    Aku mung bisa setuju sebagian karo penulis. Ideologi dibutuhake. Nanging kita ora kudu nyeret pasamuwan iki. Kaping pisanan, aku wis cukup ndeleng para ulama sing nyopir mobil larang karo sopir. Ingkang kaping kalih, menapa tiyang-tiyang menika mbebani ritus menawi sampun murni moralipun? Yen lagi ngomong bab nilai moral, banjur apa ing wilayah pasamuwan kabeh limo lilin, lambang, lan liya-liyane didol kanggo nilai materi, dhuwit? Iki perdagangan murni, sampeyan ngerti. Lan ora perlu ngomong yen iki beda.
    Pengeran. Pitakonan sing gampang banget kanggo penulis: menehi bukti babagan orane. ora bisa dibantah. Ora perlu manipulasi babagan topik "Sampeyan mung kudu percaya." Iki kaya piramida finansial: percayalah, kita bakal sugih kabeh wong, mung menehi dhuwit sampeyan.
    Nanging kasunyatan manawa kita kudu mbalekake nilai-nilai sing sejatine kanggo kesadaran wong pancen bener.
    1. + 10
      Februari 7 2024
      Quote: Simbah amatir
      Yen lagi ngomong bab nilai moral, banjur apa ing wilayah pasamuwan kabeh limo lilin, lambang, lan liya-liyane didol kanggo nilai materi, dhuwit?

      Aku setuju karo sampeyan satus persen! Lan malah luwih!
      1. +9
        Februari 7 2024
        Aku mung mikir babagan urip sing menarik sing dijanjekake ing ngarep - lan aku langsung rumangsa luwih apik.
        Lan ing 1 taun ora bakal ana wong sing keluwen.
        Inggih, kajaba padha sijine wong ing diet karo overeating.
        Lan amarga ora bakal luwe, mula ora bakal ana nesu, nyolong, lan ala.
        Mesthi, kita bakal nutup pakunjaran, uga, kita bakal ninggalake siji kabeh padha ... kanggo counter donya, bolak-balik.
        Lan liyane kabeh kanggo kethokan ... sing kudu nandur ing?
        - Golek wong.
        - Ragu...
        Mesti wae, kita bakal Feed sampeyan, nanging kanggo ngganti otak -
        ing kene 1o-ti taun ora cukup. Mungkin 2 ora cukup.

        K-f. "Loro kanca sing dilayani"
        1. 0
          Februari 7 2024
          5. Kepemilikan pribadi awakens lan cultivates raos kaadilan ing wong, mulang wong kanggo strictly misahake "mine" lan "Panjenengan", mulang wong kanggo legal reciprocity lan ngormati kakuwasan wong liya, cultivating ing wong raos bener saka tatanan sipil. lan kamardikan sipil, pendekatan sing bener kanggo kebebasan politik .

          Penulis, apa sampeyan nelpon? Kanggo Maidan utawa apa? Sembarang "kabebasan politik" ing Rusia minangka oposisi marang panguwasa.
          6. Aja mateni.
          7. Aja laku jina.
          8. Aja nyolong.
          9. Aja padha seksi goroh marang pepadhamu.
          10. Aja melik omahe pepadhamu; Aja melik marang bojone pepadhamu, utawa bature lanang, utawa bature wadon, utawa sapine, kuldine, utawa barang-barange pepadhamu.

          "Kajaba ditetepake dening Hukum Federal" minangka kutipan lucu saka Internet.
        2. 0
          Februari 7 2024
          Vladimir hi kapten kanca. Kita kayane wis menyang segara. Sampeyan kapten, aku dadi mekanik pengisian bahan bakar. Oligarki Rusia mayoritas, iki wong sing Inggris sampah lengkap. Deleng Norebo lan peternakan kolektif Lenin ing Timur Jauh Aku ora gelem lelungan ing schooner mburu sing dibangun ing Polandia, Sampeyan ngirim foto ing ngendi sampeyan pisanan dadi pusat kontrol. hi
          1. +2
            Februari 7 2024
            Andrei hi Aku kerja ing schooner kayu-kayu sing digawe ing Finlandia lan sistem pertahanan udara sing dibangun ing Polandia ing Segara Okhotsk lan Segara Bering. Nanging dudu pusat kontrol, nanging kepala stasiun radio.... Aku uga ngurmati pendapat sampeyan....
    2. +7
      Februari 7 2024
      Quote: Simbah amatir
      iki sing kudu kita baliake nilai-nilai sing sejatine kanggo kesadaran wong

      Iki bener banget, nanging kepiye? Sampeyan ora bisa nggabungake nurani lan kapentingan utangan, pakurmatan lan kompetisi, filantropi lan karir ...
      Sawise aku duwe kesempatan kanggo ngobrol karo pasangan sing wis nikah sing arep ngirim anak kanggo sinau ing gimnasium Ortodoks. Ngerti babagan sikap ambigu marang agama, dheweke menehi alasan sing bakal angel banget kanggo bocah kasebut, dissonance kognitif bakal muncul nalika ana ing sekolah, nanging ing omah lan ing dalan dheweke ndeleng sing beda. Dheweke ora setuju karo aku, nuduhake yen dheweke bakal nemokake pedoman sing bener ing kana, lan iki tegese akeh banget ... Iku bab sing padha ing umum: ing tangan siji, kepemilikan pribadi kabeh, pujian kebebasan tanpa wates. ing apa wae lan munggah ing pedhet emas, ing sisih liya, nilai-nilai sing sejati, moralitas lan filantropi, nanging ora bisa dipikirake kanggo nggabungake iki ...
      1. +1
        Februari 7 2024
        Iki bener banget, nanging kepiye? Sampeyan ora bisa nggabungake nurani lan kapentingan utangan, pakurmatan lan kompetisi, filantropi lan karir ...
        Jujur, yen aku ngerti, aku mesthi bakal ngomong. Ingkang kula mangrêtos, pasamuwan botên sagêd campur tangan dhatêng prakawis nagari. Lan dheweke ora kudu melu promosi diri. Sampeyan ora bisa ngasingake utawa ngina wong sing percaya, ora preduli apa agamane. Aku pancen setuju karo iki. Nanging iku uga mokal kanggo meksa wong supaya padha mesthi bakal miwiti pracaya, ora preduli kang allah. Salajengipun. Kejahatan utama saiki ing donya, ora mung ing negara, yaiku bank. Donya kabeh kecanthol ing silihan. Lan kita kalebu. Kredit iku perbudakan. Keuangan. Lan iki kudu dilawan, amarga perbudakan, paling ora nganggo tembung, dilarang ing saindenging jagad. Bank-bank ora ngasilake apa-apa; padha urip kanthi biaya kanggo wong sing kerja. Padha parasit.
        Mergo iki. hi
    3. -12
      Februari 7 2024
      Quote: Simbah amatir
      Pitakonan sing gampang banget kanggo penulis: menehi bukti babagan orane. ora bisa dibantah.
      Sampeyan nulis potongan babagan topik sing sampeyan ora ngerti tembung "kabeh". Sampeyan ora bisa mbedakake kawruh saka iman: komunis nampilake iman minangka kawruh; padha minangka piramida finansial kanthi janji swarga komunis ing bumi.
      Quote: Simbah amatir
      Yagene ing wilayah pasamuwan kabeh jinis lilin, lambang, lan liya-liyane didol kanthi rega materi, dhuwit?
      Yen iki didol ing toko barang budaya, regane mundhak 3 kali.
      1. +7
        Februari 7 2024
        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        . Sampeyan ora bisa mbedakake kawruh saka iman: komunis nampilake iman minangka kawruh; iku pyramid finansial karo janji surga komunis ing bumi......Yen iki didol ing toko barang agama, regane mundhak 3 kali.


        Miturut komentar pisanan - Iki mung kawruh babagan komunisme ing tingkat acara TV kanggo umur taman kanak-kanak. ngguyu .. Iki langsung ketok ... ... kita duwe mayuta-yuta wong sing serius nganggep awake dhewe luwih pinter tinimbang Marx lan Lenin ... tandha mesthi saka peculiarities pembangunan ...

        Komunisme minangka gerakan buruh demokratis ing negara-negara Eropah Kulon sing maju ing abad kaping 19. Lan teori komunisme, kaya teori apa wae, adhedhasar praktik iki. Kajaba iku, kapitalisme minangka gerakan borjuis, lan teori kasebut dibangun dening A. Smith ing abad kaping 18, uga adhedhasar asil praktis.

        Ing asas, ora bisa ana komunisme ing Rusia, amarga abad 17 wis bali kene lan ora ana gerakan buruh lan kapitalisme isih 100 taun .... .... Mungkin mung migran bakal miwiti ....

        Miturut katrangan kapindho - Apa sampeyan wis mbandhingake rega nyata ing toko hardware lan gereja? Ing toko hardware, lilin bisa regane 10 rubel, nanging ing gereja lilin sing padha bisa regane paling sethithik 50 rubel. Apa sampeyan wis tau menyang gereja, utawa ndeleng label rega?
        1. 0
          Februari 9 2024
          Kutipan: ivan2022
          Ing asas, ora ana komunisme ing Rusia, amarga abad kaping 17 wis bali kene lan ora ana gerakan buruh.

          Marx percaya yen ora ana komunisme ing Rusia sajrone 100 taun sabanjure, nanging Bolshevik ora percaya.
          Kutipan: ivan2022
          kita duwe mayuta-yuta wong sing kanthi serius nganggep awake dhewe luwih pinter tinimbang Marx lan Lenin ... minangka tandha kekhasan pembangunan ....

          Sampeyan, aku weruh, uga nganggep sampeyan kalebu wong sing luwih pinter tinimbang Marx.
        2. -1
          Februari 10 2024
          Kutipan: ivan2022
          Apa sampeyan wis tau menyang gereja, utawa ndeleng label rega?

          Dheweke uga menehi banyu suci saka tap. ngguyu
      2. +3
        Februari 7 2024
        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        Yen iki didol ing toko barang budaya, regane mundhak 3 kali.

        Ayo pasamuwan menehi wong metu gratis. Lan ing jejere dheweke bakal nyelehake kothak kanggo sedekah kanggo produksi lambang lan lilin sing padha.
        1. +1
          Februari 9 2024
          Mung wong mlarat lan cilaka sing manggon ing sedekah. Utawa luwih, padha ora manggon, nanging metu orane sengsara. Apa iki sing dikarepake kanggo pasamuwan? Churchmen uga wong lan padha uga kudu manggon piye wae, lan ora urip. Lan ora ana sing meksa sampeyan tuku lilin. Iki minangka salah sawijining jinis sumbangan.
          1. 0
            Februari 9 2024
            Quote: Siluet
            Mung wong mlarat lan cilaka sing manggon ing sedekah. Utawa luwih, padha ora manggon, nanging metu orane sengsara. Apa iki sing dikarepake kanggo pasamuwan? Churchmen uga wong lan padha uga kudu urip piye wae, lan ora urip.

            Tegese, pasamuwan urip kanthi adol iman. Ayo padha elinga.
            1. 0
              Februari 9 2024
              Iman ora bisa didol. Aja omong kosong. Dheweke lagi lara.
              1. 0
                Februari 10 2024
                Quote: Siluet
                Iman ora bisa didol. Aja omong kosong. Dheweke lagi lara.

                Lan apa jenis dhuwit sing pasamuan urip banjur? Dheweke ora njaluk sedekah, ora dagang ing iman ... Padha nyebar, mow, mluku? Ora weruh.
          2. -1
            Februari 10 2024
            Quote: Siluet
            Churchmen uga wong lan padha uga kudu urip piye wae, lan ora urip.

            Lan kudu apik banget? ngguyu Lan mesthine luwih apik tinimbang umume parishioners watara? Ana gereja cedhak, imam sawijining nyopir Mercedes lan duwe keamanan. Ketoke, dheweke ora percaya tenan karo syafaat saka Kang Maha Kuwasa!? Ing sekolah, dheweke uga ngutip tembung salah sawijining bapak, kira-kira: "dongeng iki babagan Kristus ngidini kita urip kanthi nyaman."
      3. -1
        Februari 7 2024
        Sampeyan nulis potongan ing topik sing sampeyan ora ngerti tembung "babar pisan." Sampeyan ora bisa mbedakake kawruh saka iman: komunis nampilake iman minangka kawruh; padha minangka piramida finansial kanthi janji swarga komunis ing bumi.
        Iman sing wuta iku akehe wong sing ora duwe pendidikan.
        Aku bakal ngandhani sampeyan babagan komunisme: sinau sejarah. Dheweke wis. Sistem komunal primitif, tanpa perdagangan barter, tanpa dhuwit, nalika kabeh wong nindakake kabeh bebarengan. Lan apa sing wis kedaden tansah bisa bola, njupuk menyang akun kasunyatan saiki, yen ana kepinginan.
        Yen iki didol ing toko barang budaya, regane mundhak 3 kali
        Sapa sing ngomong kudu didol? Pasamuwan ora mbayar pajeg, pasamuwan ora mbayar apa-apa marang sapa wae, kok pemimpin agama mutusake yen dheweke duwe hak dagang, ngomong apa. Yen pasamuan minangka perusahaan komersial, mula kudu mbayar pajeg. Apa babagan dodolan, apa babagan nyewa wilayah saka negara. Yen ora, pasamuwan ora duwe hak kanggo nindakake kegiatan komersial. Ora ana layanan panguburan, ora ana ritual liyane, ora adol lilin lambang kanggo dhuwit. Yen ana sing kudu nindakake ritual, ora ana pitakonan. Nanging - pancen gratis.
    4. -1
      Februari 7 2024
      Babagan Gréja. Ana pejabat lan ana Vera. Iki minangka konsep sing beda. Bisa uga ana panemu sing beda-beda ing antarane wong, nanging mung ana siji Iman. lan ya, iki pancene pitakonan saka Vera, supaya aku ora bisa nyedhiyani bukti
      1. +8
        Februari 7 2024
        nanging Vera mung siji.

        Kok piyambakan? Wong-wong pracaya marang Gusti Yesus, Allah, Buddha ... ora pracaya marang sapa wae, padha pracaya marang awake dhewe ... lan ana sing tansah mangu-mangu ...
        1. + 10
          Februari 7 2024
          Ringkesan artikel (makna)..
          Echelons ndhuwur oligarki Rusia wis pungkasanipun dipérang dadi rong bagéan. Salah siji saka rong bagéan (jurusan) ngatur kanggo subjugate negara, cocok kanggo awake dhewe, lan, mulane, cocok sarana dipatèni ing wangun pasukan keamanan. Lan kaloro (kalah) gagal, utawa mung sebagian kasil. Ing wayahe, jendhela Overton wis dibukak, lan oligarki utama wis wiwit njupuk adoh properti saka oligarki kapitunan (redistribusi properti).
          Nanging, sing kalah bisa menehi perlawanan serius kanthi ngandelake rakyat, utamane, kanthi ningkatake nasionalisme - etnis lan lokal (sing wis kedadeyan). Kanggo ngilangi faktor dhukungan, sawijining subordinate negara ing klompok oligarki utama teka. "Ayo nasionalisasi!" Ujare negara. "Ayo ngomong, properti produksi sing ana ing kono lan sing ana ing kana! Iku banget moral, lan malah gaib "(makna artikel Biryukov). Kanggo nanggepi, wong gludhug "Urrra!" Komunis lan simpatisane keplok! Kecipratan telapak tangan dadi keplok tanpa mangerteni yen iki mung minangka bagian pisanan saka rampasan raider properti wong sing kalah dening jurusan. Oligarki sing kalah dipeksa nyerahake posisi produksi lan mlayu ...

          Banjur - sampeyan ngerti apa. Masa depan, sing ora dibahas ing artikel kasebut. Bagian kapindho komedi raider, disutradarai dening oligarki utama.
          Oh, sampeyan bisa mbayangno, negara ngomong kanthi prihatin, nanging karya perusahaan nasionalisasi ora efektif, wow! Sapa sing ngira!... Nanging ana dalan metu, kanca! Iki minangka pemilik sing efektif, contone, iki lan siji (jurusan). Ayo padha ngedol properti nasional, apa? Lan kita bakal sijine jumlah owahan saka dhuwit kanggo Advertisement menyang budget negara. "Urrr!" - wakil individu saka wong bengok listlessly. Lan ing ngisor grumbulan wong liya, rampasan properti nasional saiki ditindakake, lan ora liya. Maneh padha ngelingi sawetara Ilyin, Marx, Engels, Lenin, lan liya-liyane. Nanging kekuwatan kanggo nolak penyimpangan negara kasebut, maca klompok jurusan, pasukan kasebut wis garing amarga kebingungan kepala masarakat kolektif.
          Lan kanggo mbukak jendhela Overton luwih akeh, kita wis wiwit ngganggu kepala rakyat kita, lan dudu kepala oligarki sing kalah (padha ngerti kabeh!). Liwat kemungkinan penyitaan PROPERTI PRIBADI saka warga biasa ing sembarang pretexts digawe saka hawa tipis. Kaya, ndeleng carane laku jina, lan malah ateis! Apartemen, sampeyan ndeleng, wis diprivatisasi!..
          Tindakake kabar.
          1. +2
            Februari 7 2024
            Lan kanggo mbukak jendhela Overton luwih akeh, kita wis wiwit ngganggu kepala rakyat kita, lan dudu kepala oligarki sing kalah (padha ngerti kabeh!). Liwat bisa njupuk PROPERTI PRIBADI saka warga biasa ing sembarang pretexts ditarik saka udara tipis

            Komentar sampeyan langsung menyang titik ... Lan babagan njupuk properti saka warga biasa ... kabeh wis pindhah menyang iki ... kita miwiti karo sing ora setuju karo soko ... nanging iki wiwitan, liyane teka... hi
      2. +4
        Februari 7 2024
        Kutipan saka roosei
        Babagan Gréja. Ana pejabat lan ana Vera. Iki minangka konsep sing beda.

        Sampeyan banjur kudu nyatet sing iman ora kudu dadi konsep agama, sampeyan bisa pracaya ing apa wae, lan yen sampeyan bener pracaya ing Moidodyr, pandonga kanggo wong bakal menehi asil.
        Yen kita ngomong babagan agama, mula Gréja iku sinonim nyata, yaiku iman lan agama (Gréja) iku ora padha.
        Ya, dhawuh-dhawuh komunis luwih cedhak ing manungsa karo dhawuh-dhawuh Kristus, nanging agama, sing pengin dadi monopoli iman, sejatine dadi "pimp" iman, entuk dhuwit lan entuk pengaruh. Monopolisme lan rampokan sing nyebar sengit antarane iman, tinimbang katresnan lan kabecikan, amarga iki minangka divisi pasar, divisi penghasilan antarane pesaing. Apa dhawuhe Kristus, amarga apa sing ditindakake Inquisition, apa sing ditindakake nalika Perang Salib? Apa standar moral sajrone Jihad, gegayutan karo "kafir" (yen ora ana Pangeran kajaba Allah, yaiku, wong "kafir" uga digawe dening Allah lan saka kersane)? Ing babagan iki, agama ganas, kaya kapitalisme, sing, kanthi munculé monopoli transnasional, ilang positif utama - kompetisi, dadi fiksi, lan kapitalisme dhewe, minangka fenomena planet, dadi ala mutlak, virus.
        Secara pribadi, aku percaya marang Gusti Allah, DNA ora bisa ditulis dhewe, kaya program komputer ora bisa ditulis dhewe, tanpa programer. Ing kene aku bakal ujar manawa Gusti Allah ora butuh perantara ing bentuk Gréja, lan agama mung adaptasi karo mentalitas ras lan bangsa. Mulane, kanggo sawetara, agama Kristen luwih cedhak lan luwih dingerteni karo budayane, kanggo wong liya, pengakuan sing beda. Geografi agama nggambarake iki kanthi cara siji utawa liyane. Kemajuan nggambarake kasunyatan sing nalika masyarakat berkembang, iman uga diganti, saka nyembah roh ing alas, menyang dewa Olympus lan Kristus, sing distorsi dening para imam. Kabeh sadurunge dadi paganisme, lan sing anyar dadi sesat, skismatisme (kompetisi).
        Gusti Allah ora ana ing para imam, lan komunisme ora bisa nglarang iman. Cukup, sampeyan kudu pracaya marang kamanungsan, kabecikan lan kaadilan, lan ora nyembah kultus dhuwit ing masyarakat konsumen, egois.
        1. +1
          Februari 7 2024
          Aku setuju banget karo sampeyan. Aku ora bakal mbantah babagan agama; saben wong milih dhewe carane urip lan apa sing kudu dipercaya. Lan aku setuju karo liyane 100%.
        2. +2
          Februari 7 2024
          Umumé, aku percaya yen ing jagad modern mung ana sawetara wong sing percaya sejati, sing liyane tetep dadi pagan. Yen wong tulus pracaya marang piwulange salah siji saka nabi, banjur bakal sinau, nyoba kanggo tindakake ing gesang, nyoba kanggo ngerti kawruh saka tembung kuna. Lan akèh-akèhé mung pracaya marang kekuwatan ritual, bangunan, panggonan suci, peninggalan, gambar, lsp. Dheweke uga percaya karo kucing ireng, mata jahat, lan liya-liyane. Tiyang pitados ingkang sejati (apa wonten ing nabi utawi komunis) boten nate ngasoraken piwulang sanesipun, awit ing salebeting sadaya punika wonten satunggal hakekat, ingkang dipuncariyosaken dening para nabi ing tembung-tembungipun.
          1. +1
            Februari 8 2024
            Kutipan saka shikin
            Tiyang pitados ingkang sejati (apa wonten ing nabi utawi komunisme) boten badhe ngremehake piwulang sanesipun

            Nyuwun pangapunten, nanging apa para fanatik agama sejatine percaya? Katulik lan Protestan sing sengit saben liyane ... Agama ana, saiki lan bakal, saka stump suci, brahala, kanggo kapercayan ing matriks (temenan, agama planet anyar). Aku ora bakal mbaleni aku ing kene, nanging agama, apa sing digandhengake karo Gusti Allah utawa kekuwatan sing luwih dhuwur, mesthi bakal dimanfaatake dening panguwasa lan ulama. Iki minangka tambang emas sing nyedhiyakake penghasilan lan, sing paling penting, pengaruh. Mulane, ing kene luwih becik pracaya marang komunisme tinimbang apa sing digandhengake karo pedhet emas. Umume, miturut panemuku sing andhap asor, luwih becik wong percaya marang awake dhewe, iman minangka kekuwatan sing gedhe, utamane kanthi iman, pangarep-arep lan katresnan.
            1. +1
              Februari 8 2024
              Iku sabenere fanatics agama, ing mratelakake panemume, sing paling pagans. Wong-wong mau kanthi wuta ngetutake dogma-dogma ora malah saka piwulange para nabi, nanging saka juru basa, nolak upaya kanggo ngelmu sing bener. Lan kanggoku, piwulange para nabi lan agama sing didhasarake iku adoh saka fenomena sing padha, asring bebarengan.
              Manungsa, miturut pendapatku, minangka makhluk sosial sing eksklusif, lan kabeh sejarah negesake iki. Saiki, gagasan liberalisme, kultus kapribaden, lan prioritas individu saka masyarakat nyebar. Ing wektu sing padha, donya modern dibangun ing produksi sosial kanthi divisi maksimal tenaga kerja, nalika siji wong bisa ngasilake meh ora ana. Kanggo kula iki minangka kontradiksi sing jelas.
              Mulane, iman ing awake dhewe, ing kekuwatan sampeyan, mesthine, perlu, nanging kekuwatane wong siji kadhangkala rampung kanthi cepet. Mulane, iman ing masyarakat, ing gagasan sosial pembangunan lan keadilan, kudu, miturut pendapatku, luwih dhisik. Gagasan komunisme ora muncul sacara spontan, nanging saka komune - komunitas sing padha ing Rusia, ing ngendi "siji kanggo kabeh, kabeh kanggo siji." Lan misale jek gagasan komunitas iki minangka gema saka masyarakat pra-feodal sing luwih adil.
        3. +1
          Februari 9 2024
          Kutipan saka Perse.
          Yen kita ngomong babagan agama, mula Gréja iku sinonim nyata, yaiku iman lan agama (Gréja) iku ora padha.

          Gereja ora bisa sinonim karo agama ing prinsip. Gereja minangka institusi kanggo implementasi dogma, konsep lan pandangan agama. Iki minangka alat.
          Agama minangka sistem pandangan babagan urip manungsa, babagan manungsa. .
          Kutipan saka Perse.
          Gusti Allah ora ana ing para imam, lan komunisme ora bisa nglarang iman.

          Ing kene aku setuju karo sampeyan. Kajaba iku, aku percaya yen iman minangka kabutuhan penting manungsa kaya mangan, ngombe, ambegan.
        4. 0
          Februari 10 2024
          Kutipan saka Perse.
          Ing kene aku bakal ujar manawa Gusti Allah ora butuh perantara ing bentuk Gréja, lan agama mung adaptasi karo mentalitas ras lan bangsa.

          Iki sing ditulis ing Prajanjian Anyar. Nanging, wong pasamuwan njaluk mlebu gereja, amarga mung ana lan liwat wong-wong mau, lsp.
    5. +2
      Februari 7 2024
      Aku tau sedhela nonton program babagan ilmuwan, wong sing wiwitane ora percaya, sing, ing proses riset ilmiah, kanthi matematis mbuktekake anane kekuwatan tartamtu, ngluwihi akal, Kang Mahakuwasa, tanpa lair saka alam semesta, orane. urip ing umum, kalebu planet kita, mesthi ora mungkin. Dadi penasaran, aku mikir sampeyan bisa nemokake online.
      1. +1
        Februari 7 2024
        Aku tau sedhela nonton program babagan ilmuwan, wong sing wiwitane ora percaya, sing, ing proses riset ilmiah, kanthi matematis mbuktekake anane kekuwatan tartamtu sing ngluwihi akal.
        Aku ngakoni kanthi lengkap yen kabeh iki ditampilake lan dicritakake ing program kasebut. Nanging aku takon: apa dheweke menehi bukti sing ora bisa dibantah? eseman
        1. +1
          Februari 8 2024
          Sampeyan ora bakal bisa nampa bukti sing ora bisa dibantah. Aku gampang mbuktekake iki saiki. Lan iki gegayutan langsung karo agama, utawa luwih sejarah.
          1. +1
            Februari 9 2024
            Kok ngono? eseman Aku nampa bukti apa wae adhedhasar fakta. Nanging nalika dheweke ngandhani "sampeyan mung kudu percaya" lan ora menehi bukti, mula aku ndeleng iki minangka penipuan.
            Aku uga bisa ngomong kene aku, contone, penulis misuwur. Utawa ilmuwan. Percaya! Lan apa, sampeyan bakal pracaya, kaya ngono, langsung, marang wong liyo?
            1. +1
              Februari 9 2024
              Nah, banjur sampeyan krungu babagan sinau babagan umur Kafan Turin Yesus Kristus ing taun 1988? Carbon dating nuduhake iku watara abad kaping 13. Lan mungkin sampeyan wis krungu manawa "Kanugrahan saka Magi", sing diwenehake marang Kristus lan disimpen ing biara Athos, uga digawe kanthi gaya kira-kira abad kaping 13?
              Apa kita ngakoni manawa Yesus Kristus pancen ana lan urip ing endi wae ing sekitar abad kaping 13, utawa apa kita nyatakake kuil Kristen palsu?
              Punika bukti ilmiah paling nyata sing ana hubungane karo urip Kristus lan wektu urip. Apa kita bakal nampa utawa cepet-cepet nolak apa sing ora cocog karo kerangka biasa?
              1. +1
                Februari 10 2024
                Aku kudu krungu. Nanging iki bukti ilmiah yen samubarang iku alam. Lan ora ana maneh. Sampeyan narik kawigaten konsep sing ora cocog kanggo saben liyane. Sapa sing mbuktèkké nèk Yésus kuwi Gusti Allah lan dudu manungsa? Aku ora bakal mbantah manawa dheweke, utawa sing tetep ana ing barang-barang sing ditinggalake minangka sisa-sisa Kristus, wis ana, lan ana ing wektu kasebut. Nanging iki ora mbuktekake anane sawetara kekuwatan liyane sing maha kuasa.
                1. +1
                  Februari 10 2024
                  Lulus dadi Kristus? Yaiku, sampeyan bisa ngakoni eksistensi kasebut sanajan ana bukti sing ora bisa dibantah. Iki tegese bukti ilmiah ora ana gunane kanggo sampeyan lan sampeyan ora bakal nampa ing kahanan apa wae.
                  1. +1
                    Februari 11 2024
                    Lulus dadi Kristus? Sing, sampeyan bisa ngakoni orane
                    Mesthi, aku siap ngakoni yen aku ana wong kanthi jeneng pisanan Yesus lan jeneng mburi Kristus. Lan malah kasunyatan sing nyoba kanggo instill ing wong sing wis siyap kanggo ngrungokake sawetara saka pikirane. Nanging iki ora bukti nèk dhèwèké kuwi allah. Utawa ana bukti? Kajaba omong kosong para ulama, mesthi.
                    1. 0
                      Februari 11 2024
                      Kasunyatan manawa sampeyan wis siyap ngakoni yen Kristus ana ing wektu sing spesifik wis apik.
                      Kristus dianggep minangka inkarnasi saka Gusti Allah. Apa iki bener utawa ora, aku ora bakal ngrembug.
                      Kanggoku wis cukup yen dheweke pancen ana lan disembah.
                      Identitas dheweke bisa dianggep ora jelas amarga riset ilmuwan Soviet lan saiki Rusia.
                2. +1
                  Februari 11 2024
                  Dicritakake: "sing resik atine bakal ndeleng Gusti Allah," mula yen sampeyan duwe masalah, mula bukti ora bakal mbantu, lan yen ora, mula ora dibutuhake.
                  1. +1
                    Februari 11 2024
                    Iki maneh verbiage. Sampeyan ora bisa "ndeleng" soko sing ora ana. Paling ora nalika sober.
                    1. +1
                      Februari 11 2024
                      Mung Gusti Allah sing bener-bener ana, utawa luwih "ana", kabeh sing digawe dening dheweke ana ing kontinum ruang-wektu lan bisa diganti menyang entropi (pati), lan sadurunge tiba Adam - ora ana pati ing Bumi. - Gusti Allah nitahaken donya saenipun.
                      Mangkono, ing mratelakake panemume, yen ora ana Gusti Allah, banjur ora ana apa-apa - yuta taun sadurungé utawa mengko lan kabeh owah-owahan ngluwihi pangenalan, nanging ing kasunyatan kabeh ana lan duwe tujuan, supaya sampeyan salah.
                      1. +1
                        Februari 11 2024
                        Cukup verbiage. Salah siji menehi bukti utawa mungkasi propaganda.
                        Gusti Allah nitahake jagad
                        Aku ngenteni kowe mbuktekake iki marang aku. Ora ana bukti - ora ana dialog. Aku ora ngomong karo chatterboxes.
                      2. +1
                        Februari 11 2024
                        Ana ing alam TUJUAN ing kabeh - malah patine makhluk urip digunakake kanggo kabecikan. Menapa malih, expediency kuwi ora bisa diakses kanggo wong, lan malah liyane kanggo wong bodho Ponggawa.
                        Donya kabeh (ora ngetung peradaban) - ciptaan, minangka bukti saka ngarsane Gusti Allah, yen pangerten iki ora kasedhiya kanggo sampeyan, banjur nyalahke ing watesan saka pikiran - sampeyan, sanajan sampeyan ngirim foto Gusti Allah, sampeyan ora bisa mbuktekake
                      3. +1
                        Februari 11 2024
                        Kabeh wis jelas karo sampeyan. Sampeyan ngganti anané bukti karo verbiage. Obrolan wis rampung. Aku ora komunikasi karo pengikut Mavrodi.
        2. +1
          Februari 9 2024
          Ya, padha nindakake. Nanging aku ora bisa nggawa dheweke menyang sampeyan saiki. Iku ora kanthi ringkes. Ilmuwan sing, mbokmenawa kaya sampeyan, cenderung ora njupuk perkara kanthi iman, nanging mung kanggo kasunyatan. Dadi dheweke njupuk bab iki dhewe, lan dadi matématikawan, adhedhasar petungan lan rumus, kang mbuktekaken kanggo awake dhewe ana Gusti Allah. Inggih, wong kaya sampeyan. Aku ora ngelingi judhul ilmiah apa, profesor utawa liyane.
          1. +1
            Februari 10 2024
            Ngapunten, nanging aku ora nampa apa-apa tanpa bukti. Nganti kasunyatan wis kabukten, iku ora kasunyatan.
    6. +4
      Februari 7 2024
      "Yen dheweke ngomong babagan nilai moral, mula kenapa ing bumi kabeh jinis lilin, lambang, lan liya-liyane didol ing wilayah pasamuwan kanthi nilai material, dhuwit? Iki perdagangan murni, sampeyan ngerti."
      Nanging ana wong sing nandhang pecut kanggo dagang ing candhi.
      1. +1
        Februari 8 2024
        Punapa panjenengan kersa tindak dhateng candhi ingkang sadayanipun miskin lan njijiki? Aku dudu wong sing religius, nanging pendekatan agama iki tansah nggumunake aku.
    7. +3
      Februari 9 2024
      1. Iman iku ngyakinake (nemokake bukti) marang kang ora katon.
      Yen sampeyan ora pengin nindakake iki, mula iku hak sampeyan (ora ana sing mbatalake kekarepan gratis - iku suci). Banjur aja njaluk bukti - sampeyan ora butuh, sampeyan ora butuh Gusti Allah. Sampeyan ora pengin nggoleki. Mulane, menehi sampeyan bukti anané Gusti Allah ora ana gunane - sampeyan bakal tansah nemokake soko kanggo cling lan ngomong: "Aku ora pracaya kasunyatan iki."
      2. Kanggo nindakake upacara, pandhita ora mbayar ragad, nanging sumbangan. Yen sawetara imam nyetel sawetara prices, banjur, mesthi, iki tega. Nanging ing kene bisa ngomong yen sampeyan entuk gaji, banjur tuku panganan kanggo kulawarga, sandhangan, lan liya-liyane? Apa iki ateges imam ora perlu nyukupi kulawargane, nyandhang awake lan anak-anake?
      3. Rakyat/negara ngugemi dhawuhe komunis 30 taun sawise diresmikake. Banjur para liberal maneh nindakake revolusi ing taun 1991 (pisanan ing Februari 1917), akibat sing saiki kita deleng. Lan saiki, sajrone 30 taun, nilai "bener" liyane wis disiarake saka saben wesi. Banjur, apa tegese nilai-nilai sing bener? mangga ngumumake kabeh dhaptar. Kanggo kula, nilai sampeyan bisa uga ora bener, lan dudu nilai.
  2. 0
    Februari 7 2024
    Properti sosial uga lair ing kapitalisme. Iki minangka perusahaan saham gabungan lan koperasi. Koperasi pertanian ing Inggris muncul ing katelu pisanan abad kaping 19. Amarga padha bisa kanggo nggedhekake produksi lan nambah efficiency tanpa pangawulan.

    Ing kene, moralitas sejatine wong nyata nyata.

    Lan kepemilikan individu dadi raja ing ngendi sampeyan ora bisa dipercaya sapa wae. Kabeh ... eklmn ... mung bakal nyolong. Nanging ing umum, wong kuwi perlu siji pemilik - Tsar. Lan pecut kanggo ngontrol. Alexander III ngandika bab iki

    Moralitas efektif!
    1. +1
      Februari 7 2024
      Properti sosial uga lair ing kapitalisme. Iki minangka perusahaan saham gabungan lan koperasi.

      Iki minangka wujud kolektif tinimbang kepemilikan umum.
  3. +6
    Februari 7 2024
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo karyane. Ana uga 10 dhawuh saka Prajanjian. Lan Kode Pembangun Komunisme. Nanging kabeh dadi acak. Ing kene akeh gumantung marang para pandhita sing ngaturake kabeh iki lan ngirimake marang kita. Sampeyan ora bisa ngetrapake aturan urip ing wong, lan uga urip aturan liyane. Iki wis lamis, lan sensitif dicekel wong biasa.
    1. +3
      Februari 7 2024
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Ing kene akeh gumantung marang para pandhita sing ngaturake kabeh iki lan ngaturake marang kita

      Apa sampeyan mikir sing diarani para imam? Mungkin tembung sing rada beda bakal cocog karo dheweke, sing bisa dicekal ing situs iki? nglirik
      1. +4
        Februari 7 2024
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Apa sampeyan mikir sing diarani para imam? Mungkin tembung sing rada beda bakal cocog karo dheweke, sing bisa dicekal ing situs iki?

        Inggih, contone - ulama!
        1. +8
          Februari 7 2024
          Kutipan: Vladimir_2U
          Inggih, contone - ulama!

          Luwih, mentri Pedhet Emas...
        2. +5
          Februari 7 2024
          Inggih, contone - ulama!

          Luwih-luwih, wong-wong kuwi tukang ngrusak kultus.. opo
    2. +2
      Februari 7 2024
      Kathah gumantung ing preachers kene
      Aku setuju karo sampeyan 100% ing kene. Iku gumantung marang wong-wong mau (utawa luwih akeh babagan apa sing padha karo bebener sing diwartakake) kabeh gumantung. Yen ing taun 60-80-an ora ana bedane radikal antarane apa sing diarani partai lan carane wakil pimpinan partai tengah lan senior urip lan tumindak, sampeyan ndeleng, negara kasebut ora bakal ambruk.
  4. +2
    Februari 7 2024
    Lan saiki dakkandhani, apa sing ala?
    Kabeh iki minangka utopia sing mbebayani, lan bakal nyebabake "masyarakat" kaya wong Papua ing Mikronesia.
    1. 0
      Februari 7 2024
      Quote: pemotong baut
      Lan saiki dakkandhani, apa sing ala?
      Kabeh iki minangka utopia sing mbebayani, lan bakal nyebabake "masyarakat" kaya wong Papua ing Mikronesia.

      apik Kekristenan nanggapi protes babagan kekuwatan budak. Mung wong lumpen sing bisa kanthi sukarela nyerahake properti pribadi. Antarane jagad sing ora sampurna lan utopia, luwih becik milih jagad sing ora sampurna. Ing tilas republik sosialis ing donya ora ana wong sing nyingkirake properti pribadi. Iki cocog karo sifat manungsa. Supaya bisa urip miturut Prajanjian Kristus lan Marx, perlu kanggo mateni kabeh manungsa ... Bakal tetep ana rolas pertapa sing percaya marang "Injil Andrew". ngguyu
      1. +6
        Februari 7 2024
        Mung wong lumpen sing bisa kanthi sukarela nyerahake properti pribadi.
        Lumpens bisa nelpon sampeyan nyerah saka sampeyan property - nyoba kanggo sosialisasi kang mrikso ngguyu .
      2. +4
        Februari 7 2024
        Mung wong lumpen sing bisa kanthi sukarela nyerahake properti pribadi.

        Ayo ngomong - kabeh pertapa suci Kristen awal, lan nyatane - kaya wong Buddha, contone, ndeleng tesis sampeyan kanthi bingung lan sedhih.. Nanging iki mung siji conto. Nelpon salah siji saka rong negara adidaya ing planet negara wong lumpen mbutuhake wektu suwe kanggo nyiapake otak kanggo iki.
        1. +3
          Februari 7 2024
          Kutipan saka paul3390
          Nelpon salah siji saka rong negara adidaya ing planet negara wong lumpen mbutuhake wektu suwe kanggo nyiapake otak kanggo iki.

          Ora perlu ngubungake pikirane kanggo aku, dear! Aku ora nulis sing. Aku ngormati views lan gagasan liyane. Aku ora nate nemoni para pertapa suci utawa wong sing ninggal properti. Ing sajarah, kajaba para bhikkhu, aku uga ora ngelingi sapa wae sing kanthi sukarela ninggalake HARTA. Iku njupuk perang SIVIL getih. ....Banjur kabeh bali menyang "lingkaran abadi sajarah" ...
          1. +1
            Februari 7 2024
            Ayo dadi logis. Butuh perang SIVIL getih - apa tegese ana sing menang? Nanging kanthi sukarela nyerahake barang-barange? Inggih, apa yen padha nggawe USSR kang ora ana?
    2. -7
      Februari 7 2024
      Quote: pemotong baut
      bakal nuwuhake "masyarakat" kaya wong Papua
      Sampeyan isih duwe wektu kanggo tuwuh lan tuwuh sadurunge wong Papua.
  5. +1
    Februari 7 2024
    Wong Rusia mikir banget babagan topik iki. Lan aku tansah nggoleki: "Kepiye carane aku bisa nindakake tanpa kalbu, lan supaya bisa entuk bathi kanggo ngrampungake proyek kasebut lan entuk asil sing migunani?" Bab kalbu iki ora bisa dipercaya....

    Mungkin ana pesenan lan properti sing efektif, manajer sing efektif? Chubais lan Gaidar teka lan nuduhake kanthi conto yen iki ora ana. Nurani ora bisa diganti apa wae. Matur nuwun lan sujud marang dheweke kanggo ilmu!

    Ora ana gunane Aristoteles kandha yen seni omah kudu dipisahake karo seni pengayaan. Luwih saka 2 ewu taun wis liwati, kita bisa bali menyang oyod sadurunge kabeh rampung dicolong.
  6. + 11
    Februari 7 2024
    Apa SVO bakal dadi piso bedah sing bakal ngilangi tumor kanker saka imoralitas lan degradasi?
    Nalika tumor kanker ngonsumsi ... Strelkov, monarki kanthi yakin, diwenehi 4 taun kanggo ekstremisme, jumlah sing padha diwenehake marang Udaltsov, wong sing duwe pandangan kiwa, sing mbukak "pejuang non-perang" sayap kiwa lan uga. kanggo extremism lan kasus liyane, uga dikenal kanggo everyone, cook, granat aku ketemu, sijine ing tas lan lunga menyang sekolah. Dokter kesusu menyang sekolah kanthi muspra - Mung bata sing isih ana ing sekolah.
    1. -1
      Februari 7 2024
      Kutipan saka parusnik
      Kasus liyane, sing dikenal kabeh wong, juru masak nemokake granat, dilebokake ing tas lan lunga menyang sekolah. Dokter kesusu menyang sekolah kanthi muspra - Mung bata sing isih ana ing sekolah.

      Dhaptar mungsuh koki ora bisa pas ing lembar kertas 10. Utawa apa sampeyan mikir yen ora ana wong sing gelem ngladeni nedha awan sekolah ing saindenging negara?
      Utawa kapindho perusahaane, sing nggawa udakara 80 milyar, apa ora ana sing gelem nyebarake maneh?
      Lan isih akeh sing pengin mati lan MO ora malah ing ndhuwur sepuluh.
      1. +6
        Februari 7 2024
        Dear ahli VO, komentarku dudu babagan apa sing sampeyan tulis.. Jaga awakmu, sampeyan duwe akeh tugas sing kudu ditindakake ing artikel iki.
        1. -1
          Februari 7 2024
          Sayange, ora - artikel wis dadi cloyingly monoton.
          Aku sengit slogan - lan artikel iki minangka slogan babagan suket dadi luwih ijo, langit luwih biru, ora ana penjahat lan buruh migran, lsp.
          Kanthi slogan, kaya pager, padha diblokir urip urip ing negara banjur.
          "Ora ana sing dilalekake.." - lan wates tengkorak ing wilayah Kursk antarane 2 lapangan
          Nalika "kabeh sing ana ing saubengé populer, kabeh sing ana ing saubengé ora ana wong" - logam dibuwang ing sikil kita, sing diklumpukake para pekerja logam ing lapangan kita suwene 30 taun. kanggo mbuwang, mbuang sumber daya manungsa lan sumber daya liyane.
          Ana sawijining desa ing ngendi wae ing Ukraina, nalika ngosongake gudang Selkhozkhimiya kanggo pupuk anyar, 10 ton amonium nitrat digawa metu menyang jurang. Ing wiwitan taun 000, aku nemokake artikel - sing kudu ditindakake wong. bakal resettled amarga wiwit ngganti sifat ana lan ora bisa dijupuk metu, nanging ora ana dhuwit kiwa.
          Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bakal kelakon yen sampeyan teka ing kana?
          6-7 kiloton...bakal nyembur kampung...
          Kita bakal dituduh nggunakake senjata nuklir taktis.
          Lan iki minangka akibat saka kasunyatan sing "Iku populer, yaiku, ora ana sing!"
          Lan wong, ndeleng slogan pager, mandheg pracaya USSR.
          Yen wong ora pracaya, lan ekonomi ora tahan, mesthine USSR mati, lan ora malah Gorbachev, ing panggonan kang bisa dadi paling statistik statistik.
          Dadi slogan artikel iki yaiku pager
          1. +3
            Februari 7 2024
            Kutipan: my 1970
            Lan ora mungkasi - yaiku, sawetara jinis Azovstal makarya ing tong sampah, mbuwang, mbuang sumber daya manungsa lan sumber daya liyane.

            Ora ing sampah. Lan kanggo nepaki rencana. Metallurgists nyawiji baja, tukang mesin nggunakake baja iki kanggo nggawe peralatan pertambangan, teknologi ekstrak bijih lan batu bara supaya metallurgists bisa nyawiji malah luwih baja ... etc.
            Lan kabeh wong duwe tugas, kabeh wong ngetutake rencana kasebut.
            Ora ana produk sing metu saka pawon. Dheweke nggawe siklus tertutup lan ngulu kabeh tanpa ninggalake panganan.
            © Zhvanetsky

            Luwih nguntungake kanggo industri ngasilake peralatan anyar; luwih gampang kanggo peternakan kolektif tuku traktor anyar tinimbang ndandani traktor lawas (utamane ngelingi manawa suku cadang kanggo industri duwe prioritas paling murah - topik "carane nyisakke). bagean" minangka topik biasa ing satire Soviet). Lan minangka asil, ing awal 80s, nalika ing SD lan ngunjungi sederek ing desa Ragdino (wilayah Kalinin), aku kaget banget nalika nemokake kuburan mesin tetanèn sing mambu teyeng lan bahan bakar solar ing pinggiran desa. . Traktor dilacak, lampiran, malah saperangan saka nggabungke, ing mratelakake panemume, ana. Kanggo pitakonan "apa iki" aku nampa wangsulan "ya, aku nilar peternakan kolektif, aja menyang kana - ana liyane sing kerja ing kana."
            1. -1
              Februari 7 2024
              Kutipan: Alexey R.A.
              nemokake kuburan mesin pertanian sing mambu teyeng lan bahan bakar solar ing pinggiran desa.

              Kuburan kaya ngono wis diresiki ing taun 90-an. Saiki lagi nyeret saka kali, jurang lan perkebunan alas. Wong kenalan nyerahake seeder taun kepungkur - wis thukul ing lemah meh nganti dhuwur ing jurang. iku, mangsa sowing wis rampung, padha unhooked menyang jurang - supaya dadi ora kanggo mlebu menyang farm farm kolektif yard lan ayo padha mulih.
              Lan carane traktor tenggelam ing saubengé wilayah ing Paskah minangka lagu lagu liyane ....
              1. +1
                Februari 7 2024
                Kutipan: my 1970
                Kuburan kaya ngono wis diresiki ing taun 90-an. Saiki lagi nyeret saka kali, jurang lan perkebunan alas. Wong kenalan nyerahake seeder taun kepungkur - wis thukul ing lemah meh nganti dhuwur ing jurang. iku, mangsa sowing wis rampung, padha unhooked menyang jurang - supaya dadi ora kanggo mlebu menyang farm farm kolektif yard lan ayo padha mulih.

                Kabeh ing sakubenge iku rakyat, kabeh ing sakubenge ora ana wong.
                Aku kelingan wawancara karo ketua koperasi pertanian ing awal taun 2000-an. Dheweke takon babagan asile - lan dheweke mangsuli: "Ya, kaping lima luwih dhuwur tinimbang jaman Soviet." Dheweke wiwit nyiksa - kepiye, lan kenapa. Lan mung ana siji jawaban: "Sadurunge, kita ora kuwatir babagan biaya, lan ora ana asil. Nanging saiki bahan bakar, peralatan lan bahan kimia larang, lan kita kudu tuku nganggo dhuwit dhewe - mula kita kudu maca. buku-buku pinter babagan pertanian sing isih ana ing jaman Soviet, lan ahli agronomi ngrungokake. Lan langsung kabeh salah!"
                1. 0
                  Februari 7 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Dheweke takon babagan asile - lan dheweke mangsuli: "Ya, kaping lima luwih dhuwur tinimbang jaman Soviet." Dheweke wiwit nyiksa - kepiye, lan kenapa.

                  Dheweke ora nyebutake masalah utama banjur - nyolong saka sawah.
                  Nalika aku isih cilik, kabeh wong ing pusat wilayah kita padha njaga sapi, ora ana cara kanggo tuku daging.
                  Padha nyimpen 3-5 babi. Babi mbutuhake ton gandum saben taun, wong tuwa biasane duwe 3, total 3 ton.
                  Ana 40 omah ing dalan, dalan cilik - 3×40=120 ton
                  Ana 84 lurung ing desa × 120 = 10 ton belay
                  Ing wilayah kasebut ana 34 pusat regional, sanajan miturut pendapat kita (sanajan luwih akeh, nanging ayo wae) × 10 =340 000 ton gandum mlebu tong sampah.
                  Iki minangka standar sing paling disepelekake - wong tuwaku duwe dodo 5 ton lan mesthi kebak - dheweke uga pengin mangan sapi, pitik, bebek.
                  Lan akeh sing nyimpen 10-15 babi ...
                  Sing, angka final bisa dadi ing sangisore yuta, njupuk menyang akun apa sing dipasrahake menyang elevator, biasane ing wilayah 3-4-5 yuta.
                  Saiki ing setengah ukuran sawah - panen bisa dibandhingake karo Soviet kanthi wiji sing paling umum lan ngasilake biasa.
                  1. +1
                    Februari 7 2024
                    Saiki, kanthi ukuran setengah saka sawah, panen kasebut bisa dibandhingake karo Soviet kanthi wiji sing paling umum lan ngasilake biasa.

                    Sampeyan wis dituduhake dening conto wilayah sampeyan yen tembung sampeyan ora cocog karo kasunyatan.
                    1. -2
                      Februari 7 2024
                      Quote: skeptis jahat
                      Saiki, kanthi ukuran setengah saka sawah, panen kasebut bisa dibandhingake karo Soviet kanthi wiji sing paling umum lan ngasilake biasa.

                      Sampeyan wis dituduhake dening conto wilayah sampeyan yen tembung sampeyan ora cocog karo kasunyatan.

                      Sorry aku ora ngelingi rincian - sampeyan kabukten yen saiki panen luwih cilik utawa luwih akeh lapangan tinimbang ing USSR? Utawa gandum super-ngasilke elit? Yen ora ngganggu sampeyan, ide utama sampeyan yaiku konfirmasi yen aku salah, kanthi tembung 2, yen ora ngganggu sampeyan.
                      1. +1
                        Februari 7 2024
                        Mesthi ora angel kanggo ngelingake sampeyan. Sampeyan nyoba (sawise pesen sing padha karo kene) kanggo ngyakinake wong sing ngasilake saiki padha karo 40 taun kepungkur.
                        Banjur aku menehi data saka serikat pekerja pertanian, administrasi, lan ijol-ijolan gandum. Kanggo sing sampeyan wiwit ngomong yen kabeh padha ngapusi (ora ekspresi harfiah). Nalika, kanggo nanggepi iki, aku takon apa sampeyan ngerti manawa sampeyan nuduh sumber "postscripts" iki, yaiku, apa ing pesen sadurunge digunakake minangka "argumen" kenapa sampeyan ora bisa dipercaya statistik USSR, sampeyan mutusake. kanggo mundur, ninggalake aku tanpa jawaban kanggo pitakonan iki))
                      2. 0
                        Februari 7 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Nalika, kanggo nanggepi iki, aku takon apa sampeyan ngerti manawa sampeyan nuduh sumber "postscripts" iki, yaiku, apa ing pesen sadurunge digunakake minangka "argumen" kenapa sampeyan ora bisa dipercaya statistik USSR, sampeyan mutusake. kanggo mundur, ninggalake aku tanpa jawaban kanggo pitakonan iki))

                        Pitakonan mung - apa asil luwih dhuwur saiki / banjur / padha?
                      3. +1
                        Februari 8 2024
                        Pitakonan mung - apa asil luwih dhuwur saiki / banjur / padha?

                        Produktivitas luwih dhuwur saiki
                      4. +1
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Pitakonan mung - apa asil luwih dhuwur saiki / banjur / padha?

                        Produktivitas luwih dhuwur saiki

                        2 kaping?
                        Muga-muga bisa nantang manawa jumlah wilayah sing disebar kira-kira setengah saka USSR - apa sampeyan ora?
                      5. +1
                        Februari 8 2024
                        2 kaping?

                        Apa aku kudu nglampahi wektu ngitung nomer sing tepat kanggo sampeyan tanpa ngganti kasunyatan manawa apa sing sampeyan ucapake ora bener?
                        Muga-muga bisa nantang manawa jumlah wilayah sing disebar kira-kira setengah saka USSR - apa sampeyan ora?

                        Lan maneh, apa aku kudu mbuwang wektu iki, amarga saben dina sampeyan bakal nguripake rekaman sing rusak maneh, ora nggatekake informasi sing diwenehake marang sampeyan lan ora ngowahi pendapat sampeyan adhedhasar iku?
                        Aku ora nandhang sangsara marga saka wangun laten saka masochism. Kabeh sing paling apik.
                      6. 0
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Apa aku kudu nglampahi wektu ngitung nomer sing tepat kanggo sampeyan tanpa ngganti kasunyatan manawa apa sing sampeyan ucapake ora bener?

                        Nalika aku ana ing tanah air, aku ora bakal kesed lan njupuk foto peti ing sangisore gandum - isih ana ing omahku lan ing omahe bapakku. Ora ana sing bakal nggawe pager bata ing gudang sing relatif cilik - kajaba ana kabutuhan sing penting.
                        Nanging, sampeyan dhewe nyebutake jumlah ternak - ing wilayah kita pancen ora ana apa-apa kanggo dipakani babi kajaba gandum, ketapel lan wedhus menyang kene, nanging pitik, bebek lan babi butuh gandum.
                      7. +1
                        Februari 8 2024
                        Nalika aku ana ing tanah air, aku ora bakal kesed lan njupuk foto peti ing sangisore gandum - isih ana ing omahku lan ing omahe bapakku.

                        Ngrungokake, iki wis lucu.
                      8. 0
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Nalika aku ana ing tanah air, aku ora bakal kesed lan njupuk foto peti ing sangisore gandum - isih ana ing omahku lan ing omahe bapakku.

                        Ngrungokake, iki wis lucu.
                        -Baleni maneh, stok gandum akeh, ora ana sing bisa entuk kajaba kanggo tuku barang sing dicolong, ing kebon kolektif, petani kolektif uga ora diwenehi luwih saka 5 ton.
                        Yen ing omahe bapakku ana lari 10 ton, mula iki dudu saka sirahku ing mega lan dudu karep sedhela.
                        Wong-wong padha dikunjara amarga dicolong gandum. Malah ana kasus wong cacat ditandur ing dalan kanggo nyapu gandum - iku wis dadi milik negara ing wektu iku, sanalika farm kolektif mlebu invoice.
                      9. +1
                        Februari 8 2024
                        Aku mbaleni

                        APA BEDANE!
                        Tembung sampeyan cukup spesifik. Lan tembung sing spesifik iki ora cocog karo kasunyatan.
                        Lan yen sampeyan pengin terus-terusan yen asile tetep padha, mula sampeyan, minangka wong sing jujur ​​​​(ya, sampeyan ujar - aku ora seneng yen wong ngomong goroh) amarga sawetara alasan, ora tau. marang "penyayang bebener" sing padha karo rekor sing beda: "Pertanian tiwas ing USSR, deleng kepiye asil panen ing Federasi Rusia kapitalis" ora ujar manawa "kabeh padha, asile padha. banjur lan saiki"? Dadi, mutusake apa sampeyan jujur ​​​​apa ora? nglirik hi
                      10. +2
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Kanggo sawetara alasan, dheweke ora nate ngandhani "penyayang bebener" sing padha karo rekor sing beda: "Pertanian tiwas ing USSR, deleng kepiye asil panen ing Federasi Rusia kapitalis" sing "Iku kabeh padha, asile yaiku padha biyen lan saiki apa?”

                        Yen sampeyan nyedhiyani link anyar kaya iki, aku bakal seneng kanggo mbukak lan mratelakake panemume, preduli saka judhul. Aku ora nemoni review kaya mengkono, yen aku, aku bakal ngidoni lan sumpah. saka asil gandum
                        Kasunyatan manawa ana sing salah karo tetanèn ing USSR uga dadi kasunyatan, ora bisa diarani manajemen peternakan kolektif ing tanah "kepemilikan." Aku wis nulis babagan besi tua luwih saka sepisan
                      11. +1
                        Februari 8 2024
                        Yen sampeyan nyedhiyani link anyar kaya iki, aku bakal seneng kanggo mbukak lan mratelakake panemume, preduli saka judhul. Aku wis ora teka tengen reviews kuwi. Yen kecekel, dheweke bakal ngidoni lan sumpah.

                        Ayo, Sergey))
                        Aku bisa uga nemokake yen ing topik sing ana frasa kaya ngono, amarga ana uga komentar sampeyan. Nanging aku mung kesed kanggo nyedhiyakake akeh wektu kanggo sampeyan. Perlu sinau arkeologi saka periode Olgovich.
                        Luwih gampang ngenteni nganti, kaya sing sampeyan ucapake, tautan anyar katon lan ngenteni sampeyan mriksa karo dheweke. Banjur kelingan obrolan kita iki aran hi
                      12. +1
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Nanging iku corny kanggo kula kandhutan Maringi Panjenengan dadi akeh wektu sampeyan.

                        Kita wis lungguh ing topik iki kanggo rong dina saiki. aran
                        "Sajrone telung dina aku ngoyak sampeyan. Kanggo ngandhani yen sampeyan ora peduli karo aku." (c)
                        Quote: skeptis jahat
                        Luwih gampang ngenteni nganti, kaya sing sampeyan ucapake, tautan anyar katon lan ngenteni sampeyan mriksa karo dheweke. Banjur kelingan obrolan kita iki

                        Oke Pitakonan iki menarik kanggo aku.

                        Z.s
                        Lan sayang kanggo Olgovich, dheweke mbuwang bata kanthi apik menyang rawa "Kabeh sadurunge apik, nanging saiki kabeh ala."
                        Nanging - aku weruh carane wong ing USSR padha ngomong ing pawon babagan "Sosis" lan "Brezhnev nganakake rembugan karo duta tanpa mbalekake eling", "Kekurangan amarga sambungan", "Dokter kudu njupuk daging, banjur kang. bakal nambani”
                        Lan banjur, 15 taun sabanjure, wong-wong sing padha ngolok-olok: "Oh, apik banget ing USSR !! Kali apa sing ana ing pinggir kali jeli "lan liya-liyane
                        Lan aku wedi banget yen 15 taun bakal liwati lan wong-wong sing padha histeris ing kene ing VO bakal ngomong babagan pamrentah sing ala, "Kita ora tau urip kaya ing Putin!"
                        Pamrentahan apa wae dudu mahakarya, lan sing saiki mesthi dudu hadiah, nanging aku wedi yen dheweke bakal ngalembana, lan iki bakal rampung.
                      13. 0
                        Februari 8 2024
                        Kita wis lungguh ing topik iki kanggo rong dina saiki.

                        Lan ora ana kontradiksi)))
                        Wis akeh, nanging sampeyan kudu nggali riwayat korespondensi luwih akeh.
                        Lan sayang kanggo Olgovich, dheweke mbuwang bata kanthi apik menyang rawa "Kabeh sadurunge apik, nanging saiki kabeh ala."

                        Bodho ora ana hubungane karo apik. Nyekel wong liya tumindak bodho iku siji bab. Ngasilake dhewe (utawa luwih asring mung ngirimake) lan terus-terusan beda.
                        Kajaba iku, aku ora ngerti kenapa dheweke mandheg nulis, dheweke terus-terusan ndeleng situs kasebut, dheweke nuduhake wektu mlebu ing pesen pribadi. Dheweke uga durung mangsuli pitakon pribadi wiwit wiwitan permusuhan.
                      14. +1
                        Februari 9 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Kajaba iku, aku ora ngerti kenapa dheweke mandheg nulis, dheweke terus-terusan ndeleng situs kasebut, dheweke nuduhake wektu mlebu ing pesen pribadi. Dheweke uga durung mangsuli pitakon pribadi wiwit wiwitan permusuhan.

                        Panjenenganipun tenan saka Moldova - ora ana sing ngerti apa sing bakal kelakon sesuk.
                        Kahanan bisa dadi kaya karo Mielke:
                        "Ing awal taun 1930-an, kabeh jinis sampah lan kegilaan dumadi ing Jerman (sing pungkasane nyebabake Nazi dadi kuwasa). 7 Agustus. 1931 taun ing Berlin, polisi nyebarake demonstrasi komunis lan ing wektu sing padha nembak salah sawijining demonstran (luwih akeh sing ditembak, nanging mung siji sing tiwas). Komunis padha duka lan nindakake aksi balesan - padha mateni polisi loro. Salah sijine pemain yaiku 24-Aktivis umur Erich Mielke. Sawisé iku dadi ora aman kanggo wong kanggo tetep ing Jerman, lan karo bantuan saka Comintern kang diangkut menyang USSR. Ana kang urip menarik, makarya ing Comintern, perang ing Spanyol. Sawise perang, ing taun 1945, Mielke, wis pengalaman, kanca dipercaya, bali menyang Berlin, ing ngendi dheweke wiwit makarya ing hukum nglaksaknano. Kang ngrambah sukses owahan - ing taun 1957 dadi Menteri Keamanan Negara GDR. Ing taun 1989, nalika GDR ambruk, Mhlke wis luwih saka 80, nanging dheweke isih ceria lan apik. Anti-komunis sing menang, lumrahe ora seneng karo komunis. Utamane, dheweke ora seneng karo keamanan negara komunis. Lan padha pengin dikunjara Mielke kanggo aktivitas kang. Nanging dumadakan katon yen dheweke ora nerak angger-angger ing layanan, lan ora ana alesan kanggo dikunjara. Lan dikunjara amarga ora seneng karo layanan kasebut pancen ala. Nanging aku pancene pengin. Lan dheweke dikunjara amarga mateni polisi ing 1931 taun."
                      15. +2
                        Februari 7 2024
                        Timur, aku maca komentare mungsuhmu, nanging aku isih ora ngerti ngendi tanah janji iki? Ana wong sing nangis, kaya sing ditindakake ing Moskow, saka wayah wengi dheweke nguwasani garis perkiraan, lan saiki, petani petani sing sukses. Saka pedalaman. , Aku ora bisa ndeleng beets mekar lan ceri lagi tumuju. Nanging gandum lagi dikirim ing pelabuhan kita. Biyen, padha ngekspor logam, saiki gandum. 10-15 babi ing latar, telek suci. Nuwun sewu, ngendi padha sijine babi sampah non-pangan Iki dudu manure Kutha kita Sejatine siji-crita, padha katahan nutria, sampeyan ngerti, nutria ora mung wulu terkenal, nanging uga 10-12 kg saka sedhep, daging dietary. , nutria ing pasar biaya 3 rubles kg, daging babi luwih larang, padha katahan sethitik, murah unggas 2 rubles kg. Ya wis bisa rembugan, Nuwun sewu komentar sing semrawut, versatilitye nggumunake. "Aku iki peluru, aku bayi gajah, aku bayi jerapah, saiki wis dadi landak" (c ) MF "Plasticine Hedgehog."
                      16. +2
                        Februari 7 2024
                        Kutipan saka parusnik
                        Iki ora mung wulu sing terkenal, nanging uga 10-12 kg daging sing enak lan dietary

                        Daging dietary, gampang dipangan.
                      17. +1
                        Februari 7 2024
                        Kutipan saka DVB
                        -IMA-

                        -EMO-
                      18. +1
                        Februari 8 2024
                        Fleksibilitas dheweke kaget. "Aku iki peluru, aku bayi gajah, aku bayi jerapah, saiki aku bakal dadi landak" (c) MF "Plasticine Hedgehog."

                        Iku ngageti sing versatility kuwi (bebarengan karo total luck ala) ana ing antarane sampel banget tartamtu saka commentators. ))
                        Contone, Sergei dhewe ngomong babagan medeni kedokteran lan, ing wektu sing padha, korupsi total nggunakake conto kantor dental saka kanak-kanak - untu saben wong dilatih kanthi siji "bor" sajrone seminggu, sanajan kanggo wong khusus dokter gigi. tansah duwe anyar. Lan kaya ngono, pranyata Seryozha mung salah sawijining sing khusus (ibune minangka kepala laboratorium SES - kepiye ora bisa ngelingi wong-wong sing "dihormati" Raikin). liyane padha dilatih karo bab sing padha kanggo minggu "pengeboran" amarga wong kaya wong, sing ing Orwell wanted kanggo "luwih witjaksono saka liyane", banjur Seryozha ora duwe apa-apa kanggo njawab. Senajan biasane banget produktif ing komentar.
                      19. 0
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Lan nalika sampeyan takon marang Seryozha yen dheweke ngerti yen kita kabeh padha dilatih kanthi "pengeboran" sing padha sajrone seminggu amarga wong-wong kaya dheweke, sing ing Orwell pengin "luwih padha karo wong liya," banjur Seryozha ora duwe jawaban. Senajan dheweke biasane banget produktif ing komentar.

                        Pfff....lumrah aku ngerti. Iki kasunyatan sing jelas - cronyism wis mesthi ana ing USSR lan tanpa cronyism dibor menyang wong-wong sing padha lungguh ing baris karo alas pinus lawas.
                        Kajaba iku, daging sing dicolong saka pabrik pangolahan daging uga didol liwat sambungan.
                        Kabeh wong liya ngethok pitik, mulane ora dietung, mung masalah gandum, lan pitik saka peternakan unggas, miturut pendapatku, regane 10 kopecks.
                        Quote: skeptis jahat
                        Serezha ora duwe wangsulan apa-apa
                        Mungkin aku ora weruh, aku wong dosa
                      20. +1
                        Februari 8 2024
                        Pfff....mesthi aku ngerti.

                        Banjur aku ora ngerti kenapa sampeyan duwe keluhan babagan konsep masyarakat sing diumumake ing USSR. Sampeyan kudu duwe karo sampeyan.
                      21. 0
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Pfff....mesthi aku ngerti.

                        Banjur aku ora ngerti kenapa sampeyan duwe keluhan babagan konsep masyarakat sing diumumake ing USSR. Sampeyan kudu duwe karo sampeyan.

                        Yaiku, aku ora duwe welas asih marang bocah-bocah sing lungguh ing barisan lan sing digawa ibuku dadi buruh medis tanpa garis lan untune dibor nganggo bur sing akeh digunakake?
                        Aku ora bisa - adhedhasar pesen iki - dadi ora marem panguwasa sing ngandika bab kesetaraan kabeh, nanging ing wektu sing padha dipeksa wong kanggo nindakake tumindak ilegal / cronyism / nepotisme / hak telpon?
                      22. 0
                        Februari 8 2024
                        Yaiku, aku ora duwe welas asih marang bocah-bocah sing lungguh ing baris lan sing diusir ibuku minangka petugas kesehatan tanpa garis?

                        Aku langsung kelingan pasemon bab nangis baya. Karep saka Yesuit saka opera padha.
                        dadi ora puas karo pemerintah sing ngomong babagan kesetaraan kabeh, nanging ing wektu sing padha meksa wong nindakake tumindak ilegal / kronisme / nepotisme / hak telpon?

                        Lan kepiye dheweke meksa sampeyan ngliwati garis kasebut? Iki minangka kepinginan lan pilihan sampeyan, sampeyan bisa njagong ing baris lan ngenteni kaya wong liya. Yen sampeyan ora pengin padha karo kabeh wong, banjur saka ngendi kekuwatane? Lan yen panguwasa ngukum sampeyan amarga iki, sampeyan bakal langsung miwiti nyanyi lagu babagan penindasan, apa ora?
                      23. 0
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Aku langsung kelingan pasemon bab nangis baya. Karep saka Yesuit saka opera padha.
                        -Inggih, oke. Sampeyan wis nggambar dhewe lan ngukir ing gambar kasebut. Kasunyatan yen aku ora duwe apa-apa, ora narik kawigaten sampeyan.
                        Aku ora melu Komsomol nganti umur 17, ora amarga aku "anti-Soviet", nanging amarga aku nganggep aku ora pantes kanggo Komsomol. Nalika kabeh siswa miskin lan siswa sing ora peduli melu, lan direktur nelpon ibu menyang sekolah, banjur aku melu. Maximalism enom, nanging yen aku sing bajingan sing teka karo dhewe, aku bakal melu ing baris ngarep lan ing presidium kanggo karakter ayu kanggo diakoni luwih gampang kanggo College lan karir mangsa.

                        Quote: skeptis jahat
                        Lan kepiye dheweke meksa sampeyan ngliwati garis kasebut?
                        -Kepiye carane dheweke meksa wong nyolong gandum lan daging? Yagene dheweke ora bisa tuku sing pertama utawa sing kapindho kanthi dhuwit? Apa ana 4 bur saben minggu ing dokter gigi ing klinik distrik? Yagene bapak maratuwaku, sing wis manggoni papan pisanan ing distrik panen kabeh umure, diwenehi tiket menyang sanatorium sapisan ing wulan Januari, nalika para pedagang lunga saben taun ing musim panas?
                      24. +1
                        Februari 8 2024
                        Sampeyan nggambar dhewe lan ngukir gambar kasebut, nyatane aku ora ana hubungane.

                        Sampeyan nggambar dhewe, aku mung nuduhake kepiye gambar sing sampeyan gambarake.
                        Aku ora melu Komsomol nganti umur 17 ... amarga aku nganggep aku ora pantes

                        Oh, carane bisa diprediksi))) Ora pantes, ora pantes, nanging ing umur 17 taun kaya mbahku sing bisik-bisik. Kaya-kaya kudu kuliah, kamulyan langsung katon. Lan aja kuwatir babagan "ibuku nelpon direktur," direktur ora bisa nindakake apa-apa, saben lulusan sekolah lima ora dadi anggota Komsomol.
                        - Kepiye carane dheweke meksa wong nyolong gandum lan daging?

                        Ayo dadi njupuk ing urutan. Ayo rampung karo antrian lan mung banjur pindhah menyang daging, voucher lan liyane.
                        Dadi, aku ngelingake sampeyan - Kepiye carane dheweke meksa sampeyan ngliwati garis kasebut? Iku dadi kepinginan lan pilihan sampeyan, KOWE BISA LUNGGU Antri lan ngenteni kaya wong liya. Nek KOWE ORA KEPENG SAMPEDA KARO KABEH, trus kekuwasane piye? Lan yen panguwasa ngukum sampeyan amarga iki, sampeyan bakal langsung miwiti nyanyi lagu babagan penindasan, apa ora?
                      25. 0
                        Februari 8 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        saben lulusan sekolah kaping lima ora dadi anggota Komsomol.

                        sekolah gangster.
                        Ing aliranku ana 3 anggota non Komsomol (kontingen sing ngombe
                        lan lungguh meh sawise sekolah)
                        Quote: skeptis jahat
                        Lan aja kuwatir babagan "ibuku nelpon direktur", direktur ora bisa nindakake apa-apa,
                        - hm? "Sampeyan nulis katrangan kanggo institute" Aku ora melu Komsomol amarga ora setuju "lan lembaga kasebut mabur liwat sampeyan kanthi propulsi jet. Aku pancene pengin pindhah menyang institute, dadi ya,bisa ditebak
                        Quote: skeptis jahat
                        Dadi, aku ngelingake sampeyan, kepiye dheweke meksa sampeyan ngliwati garis kasebut? Iku dadi kepinginan lan pilihan sampeyan, KOWE BISA LUNGGU Antri lan ngenteni kaya wong liya. Nek KOWE ORA KEPENG SAMPEDA KARO KABEH, trus kekuwasane piye?
                        - Banjur apa pratelan saka pamrentah saiki? sampeyan bisa pindhah lan entuk kaya wong liya, utawa sampeyan bisa lunga lan nyolong (yen sampeyan ora pengin padha karo kabeh wong). Iki minangka kepinginan lan pilihan sampeyan. Apa hubungane pemerintah saiki karo iki?
                      26. +1
                        Februari 8 2024
                        sekolah gangster

                        Iki minangka tokoh nasional. Nalika aku wis rampung sekolah. Lan nalika sampeyan lulus, 2 saka 5 ora dadi anggota Komsomol maneh. Lan ora ana apa-apa.
                        - hm? "Sampeyan nulis katrangan kanggo institute" Aku ora melu Komsomol amarga ora setuju "lan lembaga kasebut mabur liwat sampeyan kanthi propulsi jet. Aku pancene pengin pindhah menyang institut, dadi ya, bisa ditebak.

                        Sampeyan ndeleng, sampeyan bisa nyritakake crita-crita kasebut marang para pemuda modern. Nanging amarga mung tembung-tembungku ora cukup kanggo sampeyan, ayo pindhah menyang conto sing bisa dipriksa dhewe - biografi wong sing misuwur. Contone, warga Nevzorov. Sampeyan ngerti iki? Aku ora dadi anggota Komsomol, nanging mlebu Universitas Negeri Leningrad. Utawa warga Dashkevich, sing ora dadi anggota Komsomol, mlebu MITHT. Malah bapak sing ditindhes ora dadi alangan.
                        - Banjur apa pratelan saka pamrentah saiki? sampeyan bisa pindhah lan entuk kaya wong liya, utawa sampeyan bisa lunga lan nyolong (yen sampeyan ora pengin padha karo kabeh wong). Iki minangka kepinginan lan pilihan sampeyan. Apa hubungane pemerintah saiki karo iki?

                        Wangsulanmu nyepelekake. Ora ana tembung babagan pamrentah saiki. Iki ngendi obrolan diwiwiti
                        dadi ora marem daya sing ngandika podo kabeh, nanging ing wektu sing padha dipeksa wong kanggo nindakake tumindak ilegal / cronyism / nepotisme / hak telpon?

                        Banjur dheweke nuduhake manawa panguwasa ora meksa sampeyan supaya bisa nglebokake wong liya lan mlumpat, mula keluhan sampeyan ora kudu nglawan panguwasa, nanging marang sampeyan dhewe babagan pitakonan kenapa ora ana kesetaraan.
                        Mula, sampeyan isih bisa LANGSUNG mangsuli pitakon paling ora sapisan, lan ora miwiti mbuwang pitakon sing ora cocog tinimbang mangsuli:
                        Kepiye dheweke (panguwasa) meksa sampeyan ngliwati garis kasebut? Iku dadi kepinginan lan pilihan sampeyan, KOWE BISA LUNGGU Antri lan ngenteni kaya wong liya. Nek KOWE ORA KEPENG SAMPEDA KARO KABEH, trus kekuwasane piye?
                        Iku rong pitakonan prasaja
                        1) Sebutake langkah-langkah coercive sing ditrapake langsung marang sampeyan, sing, nglawan kekarepan sampeyan, meksa sampeyan ngliwati baris ing kasus tartamtu sing dibahas?
                        2) Kenging punapa pamarentah kedah nyalahaken menawi panjenengan piyambak boten purun sejajar kaliyan tiyang sanes?
                      27. +1
                        Februari 9 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        warga Nevzorov.
                        conto kuwat, apa salah wong bodho - 1) penduduk Leningrad lan dudu imam ing donya sing diarani wilayah Saratov Trans-Volga, 2) mbah jenderal MGB.
                        Aku ora duwe kesempatan FISIK kanggo mriksa manawa direktur kasebut ngandhani bebener utawa ngapusi
                        Kasunyatan yen aku duwe kabeh anggota Komsomol iku kasunyatanku, yen ing Moskow dilebokake ing Komsomol - dudu kanggo aku.
                        Quote: skeptis jahat
                        1) Sebutake langkah-langkah coercive sing ditrapake langsung marang sampeyan, sing, nglawan kekarepan sampeyan, meksa sampeyan ngliwati baris ing kasus tartamtu sing dibahas?

                        - kesalahan langsung saka panguwasa yaiku anané 1 dokter gigi lan 1 prosthetist ing wilayah kanthi populasi 18 utawa 16 jiwa.
                        Yen kowe ora gelem mati antri amarga lara, kowe lunga tanpa antri, Yen kowe lungguh antri, disiapake yen dina iki ora bakal ditampa, lan bisa uga sesuk (aku meneng wae. desa umume - amonia/elektrolit kabeh)...
                        Iki padha karo burs - panguwasa ora nyedhiyakake jumlah sing cukup, utawa ora njamin pengawetan sing tepat - amarga "burs USSR" isih ana ing antarane para pengukir.
                        Quote: skeptis jahat
                        2) Kenging punapa pamarentah kedah nyalahaken menawi panjenengan piyambak boten purun sejajar kaliyan tiyang sanes?

                        Amarga pamrentah nggawe kahanan sing ora bisa kesetaraan.
                      28. +1
                        Februari 9 2024
                        conto kuwat, kok ana wong bodho - 1) penduduk Leningrad lan dudu imam ing donya disebut wilayah Saratov Trans-Volga, 2) mbah jenderal MGB.

                        Kuwat, ringkih, nanging njawab pitakonan sing diajukake. Aku wis menehi sampeyan vektor, sampeyan bisa nerusake nggoleki biografi dhewe.
                        - kesalahan langsung saka panguwasa yaiku anané 1 dokter gigi lan 1 prosthetist ing wilayah kanthi populasi 18 utawa 16 jiwa.

                        Ora, ora, sampeyan nyoba ngganti tanggung jawab saka sirah sing lara menyang sing sehat. Sanadyan mung siji dokter gigi, banjur PADHA siji ing 16-18 ewu. Nanging sampeyan saka antrian sing mutusake yen sampeyan luwih padha tinimbang liyane.
                        Semono uga karo boron; panguwasa ora nyedhiyakake cukup.

                        Pira cukup? Napa 4 saben minggu ora cukup? Amarga dokter gigi mung ngentekake siji? lol Mulané diparingi luwih saka siji.
                        Amarga pamrentah nggawe kahanan sing ora bisa kesetaraan.

                        Panguwasa durung ngetokake resolusi yen bocah lanang lan ibune bisa pindhah menyang SES kanthi giliran? Aku ora nerbitake. Apa sampeyan bisa lungguh lan ngenteni giliran? Padha bisa. YOU wanted kanggo dadi unequal ing kahanan tartamtu. Nanging luwih gampang kanggo nyalahke kabeh marang wong liya tinimbang ngakoni tanggung jawab sampeyan kanggo kedadeyan kasebut.
                      29. 0
                        Februari 9 2024
                        Quote: skeptis jahat
                        Kuwat, ringkih, nanging njawab pitakonan sing diajukake.

                        Panjenenganipun Ora mangsuli pitakonan sing diajukake - duwe mbah kakung, Jendral Nevzorov, bisa nesu ing rektor saka sirah nganti jempol, lan ora dadi anggota Komsomol. Lan rektor ora bakal ngucap, amarga "Iki dudu domba - hadiah! Nanging wedhus lanang ana ing institute...”(c) ing taun 1970-an
                        Quote: skeptis jahat
                        Nanging luwih gampang kanggo nyalahke kabeh marang wong liya tinimbang ngakoni tanggung jawab sampeyan kanggo kedadeyan kasebut.

                        Mesthi wae, luwih gampang nyalahake bocah lanang lan ibune amarga mlumpat antrian - tinimbang ngakoni yen ana 3 antrian, 1) ahli waris - veteran perang cacat, lan liya-liyane, 2) buruh medis lan maling 3) wong miskin biasa lan kabeh iki - saka 30 nganti 50 wong (iku pitakonan babagan kecukupan 4 hogs sajrone seminggu) - dheweke lenggah saka kantor liwat pawon susu ing dalan lan menyang kamar mayat - kabeh iki, kanthi gampang, yaiku overkill lan panguwasa ora peduli

                        Lan supaya mbujuk- salahku yen aku ora njagong ing baris (bajingan lan bajingan!), lan panguwasa pancen metu saka bisnis. Ora babar pisan ...
                        Kutipan: Mordvin 3
                        klinik anak.
                        klinik anak paling cedhak iku 250 km saka kula ing pusat regional
                      30. +1
                        Februari 8 2024
                        Kutipan: my 1970
                        Yaiku, aku ora duwe welas asih marang bocah-bocah sing lungguh ing barisan lan sing digawa ibuku dadi buruh medis tanpa garis lan untune dibor nganggo bur sing akeh digunakake?

                        Sepisan, ing pertengahan 80-an, sawise mabuk melon sing dicolong saka pasar, aku lara untu. Nalika iku mangsa panas, preian, lan nalika mulih, aku mampir ing klinik bocah-bocah. Kita diobati tanpa dokumen, bapak lan ibu lan antri. Ora ana wong ing kono.
                      31. 0
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka parusnik
                        Dheweke nangis kanggo wong, kaya sing ditindakake ing Moskow, wiwit wengi dheweke njupuk garis perkiraan,

                        1985-1988 karo istirahat kanggo karya urgent 1990-1992 Moscow 1992-1995 wilayah Moscow.
                        Kanggo liyane saka 53 taun, pusat regional ana ing wilayah Saratov Trans-Volga.
                        Kutipan saka parusnik
                        petani sing sukses.
                        sampeyan - kaya biasane - nggawe kesimpulan kanthi cepet saka kabeh. "Birokrat birokrat sialan" - inspektur tanah negara
                        Kutipan saka parusnik
                        10-15 babi ing pekarangan, edan.
                        lan akeh uga sing duwe sapi 2-3. Aku ora nulis babagan pitik / wedhus / bebek - ora ana sing ngetung.

                        Kutipan saka parusnik
                        Nuwun sewu, ing pundi umbah-umbah non-panganan babi kasebut dilebokake? Iki dudu pupuk kandang.

                        Lembu kasebut dilebokake ing tumpukan ing latar mburi, banjur digawa metu, digali ing lapisan tipis ing kabeh mangsa lan ing musim semi ing kebon, sampeyan bisa ngubur dheweke urip ing wedhi kita - sawise seminggu ora ana jejak. malah ditinggal babi.
                        Kutipan saka parusnik
                        daging babi luwih larang
                        - babi rata-rata, nalika dikirim menyang pabrik pangolahan daging, menehi 200 rubel.
                        Kutipan saka parusnik
                        Fleksibilitas dheweke kaget. "Aku iki peluru, aku bayi gajah, aku bayi jerapah, saiki aku bakal dadi landak."

                        Topographer, wong militèr, pejabat bea cukai, inspektur tanah negara.
                        Apa ana alesan liyane kanggo kaget?
              2. +3
                Februari 7 2024
                Kutipan: my 1970
                Lan carane traktor tenggelam ing saubengé wilayah ing Paskah minangka lagu lagu liyane ....

                Klasik fiksi ilmiah Rusia: ngguyu
                sepedha:
                Miturut cara, babagan realisme. Sawijining dina Slava Loginov lungguh, nulis fiksi tetanèn. Lan ing critane ana pembalap traktor sing klelep traktor ing kali nalika mendem. Loginov lenggah lan mikir: carane akeh traktor kudu diijini drown - loro utawa telu? Loro kayane ora cukup, telu - ora ana sing bakal percaya ... Zhenya Lukin ndeleng kasangsarane lan takon: "Slava, pira traktor sing dicelupake wong iki?" Loginov mendesah banget lan ngandika: "Sewelas ..."

                Ing retellings, jumlah traktor tansaya sethithik, lan pungkasanipun Loginov piyambak komentar ing crita iki:
                ...Oh, ilat-ilat sing ala iki! Kaping pisanan, Vasya numpes ora patbelas, nanging mung telulas traktor, lan mung siji klelep ing kali. Traktor kapindho ambruk ing rawa, karo traktor katelu Vasya rammed kaping papat, supaya loro mekanisme menyang scrap metal, kaping lima ambruk saka tebing menyang quarry, ngendi pecahan isih dumunung, enem diobong, ing kapitu. Vasya nyopir menyang alas lan nabrak wit cemara, sing ambruk lan cilaka traktor kasebut, ora ana alesan kanggo sopir traktor. Ing tanggal wolu, Vasya tindak nari ing wilayah tetanggan, lan nalika tangi ing wayah esuk, dheweke nemokake yen "Belarus" wis ilang tanpa tilak. Lan sateruse, saben traktor mati kanthi cara sing unik. Traktor kaping telulas dilalekake ing persimpangan sepur, ing ngendi dheweke ditabrak lokomotif diesel shunting. Sepur mbukak kasus pidana marang Vasenka, nanging kanthi cepet ninggalake desa kasebut menyang Leningrad lan gabung karo departemen Spetstrans minangka pembalap traktor. Iki bebener, lan kabeh liya fiksi.
                1. -1
                  Februari 7 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Klasik fiksi ilmiah Rusia:

                  Yen sampeyan nemokake alat abot - aku ngerti ngendi 2 Kirovets K-701 dumunung ing kali - kita bakal mbagi hasile kanthi rata lol
                  Nang endi wae ing jurang ana trailer Kirov karo 2 set radiator kuningan Kirov - mertuaku ing awal taun 1980-an nggawa dheweke menyang pusat regional kanggo nyerahake menyang Vtorchermet, dheweke ora nampa dheweke, dheweke mabuk. tekan ngomah banjur mulih.. Ing dalan belay (Wah, kanggo Kirovets dalane mung lurus wae ben ora ana kali) kabeh tak uculke neng jurang, ben ora muat 10 ton. lol tangan - Aku nggawa adhiku lan DTshka ing wayah wengi lan bebarengan padha mung ngisi jurang. Apa sih...
                  Lan sadurunge esuk dheweke kandha yen dheweke mbongkar kabeh ing Chermet lan ora ngerti apa-apa....
      2. +4
        Februari 7 2024
        Dhaptar mungsuh koki ora bisa pas ing lembar kertas 10. Utawa apa sampeyan mikir yen ora ana wong sing gelem ngladeni nedha awan sekolah ing saindenging negara?

        Sepira cepete panemumu marang juru masakmu owah... lan ana wektune kowe mbela dheweke... mbok menawa wis lali, iku rong utawa telung taun kepungkur lan artikele bab nedha awan sekolah... Sepira cepete abdi-abdi saka "kultus-Nya" masak dadi mungsuh sing ditulis lan ngremehake mantan kanca))
        1. 0
          Februari 7 2024
          Kutipan saka Svarog
          Sepira cepete pandangan sampeyan babagan juru masak diganti ... lan ana wektu nalika sampeyan mbela dheweke ...

          wong bodho wong bodho wong bodho wong bodho
          Я SADAYANA ana categorically marang PMC ing wilayah Federasi Rusia wiwit 2015 - nalika artikel ing VO babagan PMCs muncul.
          Я tansah nglawan mercenarism ing sembarang wangun ing Federasi Rusia - kita duwe tentara.
          Aku tansah nganggep lan isih nganggep koki minangka miliarder biasa sing bisa nggawe struktur kaya PMC. Apa wae bisa kedadeyan ing urip ...
          Я miturut kategorine Aku ora nuduhake lan ora nuduhake semangat kanggo PMCs. Ya, ing Afrika entuk manfaat kanggo Federasi Rusia - nanging ing kana aku ora seneng karo kahanan kasebut.
          Sampeyan bakal nemokake kirimanku kanthi rumus "PMC sing apik!" - sadurunge ATRIBUTE aku iki
          1. +2
            Februari 7 2024
            Aku tansah categorically marang PMCs ing tlatah Federasi Rusia
            [kutipan][/kutipan]
            Iki dudu babagan PMC, nanging babagan Prigozhin ... minangka wong sing ana ing tim Putin ... lan sampeyan mbela dheweke nalika ana artikel babagan kantin ... sing dilayani ... mungkin aku salah, nanging ing panemuku ana regejegan karo sampeyan banjur))
            1. 0
              Februari 7 2024
              Kutipan saka Svarog
              Aku tansah categorically marang PMCs ing tlatah Federasi Rusia

              Iki dudu babagan PMC, nanging babagan Prigozhin ... minangka wong sing ana ing tim Putin ... lan sampeyan mbela dheweke nalika ana artikel babagan kantin ... sing dilayani ... mungkin aku salah, nanging ing panemuku ana regejegan karo sampeyan banjur))

              maneh- meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee- Aku ora nulis ora siji kirim kanthi rumus "Prigozhin - rampung !!!"
              Ora ketompo kang tim kang, preduli saka iki.
              Dheweke dadi miliarder - cukup kanggo aku negatif panemu babagan dheweke.
              Mbok menawa sampeyan wis bingung aku karo wong liya? Boris contone, utawa karo wong liya.
              1. 0
                Februari 7 2024
                Mbok menawa sampeyan bingung karo wong liya - karo Boris, umpamane, utawa karo wong liya
                .
                Mbok...inggih menika, nyuwun pangapunten. hi
        2. +3
          Februari 7 2024
          Ya wis. Sampeyan uga ngelingi iki. apik
          1. -1
            Februari 7 2024
            Kutipan saka AdAstra
            Ya wis. Sampeyan uga ngelingi iki. apik

            Link yen bisa.
            Nanging aku mikir ora bakal kelakon; luwih gampang ngomong tanpa dhasar tinimbang mindhah tas.
            1. +2
              Februari 7 2024
              Iku cukup angel kanggo nyedhiyani link amarga ora ana mesin telusur kanggo iki, lan kanthi manual ngeduk kabeh warta lan artikel kaya kesenengan. Mulane, aku bakal tumindak kaya wong Yahudi lan ujar manawa kedadeyan kasebut. Nanging yen ana sing salah, aku bakal duwe hak kanggo "ngganti sepatuku kanthi mlumpat" kanthi ekspresi sepurane lan kesalahan sing ngganggu iki. ngguyu hi
              1. -2
                Februari 7 2024
                Kutipan saka AdAstra
                Iku cukup angel kanggo nyedhiyani link amarga ora ana mesin telusur kanggo iki, lan kanthi manual ngeduk kabeh warta lan artikel kaya kesenengan.

                Yaiku, ngidoni punggung wong lan maju kanthi bangga - kabeh sampeyan.
                Thanks aku bakal ngerti....
                1. +1
                  Februari 8 2024
                  Homo homini lupus est hi "" "
                  1. +1
                    Februari 8 2024
                    Kutipan saka AdAstra
                    Homo homini lupus est hi "" "

                    Babagan pisanan sing bisa ditemokake yaiku 2 komentarku. Kabeh sing sabanjure mung negatif. PMC kaya mangkono
                    RUU sing dianyari ing PMC wis diajukake kanggo pertimbangan menyang panitia Duma Negara sing relevan
                    14.12.2014
                    https://topwar.ru/64750-obnovlennyy-zakonoproekt-o-chvk-vnesen-na-rassmotrenie-v-profilnyy-komitet-gosdumy.html

                    Aku tansah ngandika negatif babagan Prigozhin amarga kasunyatan sing iku billionaire biasa - kang aku duwe sikap negatif. Ora preduli saka tim sapa wae - dadi ing Partai Komunis Federasi Rusia utawa ing EdR. Meh ora bisa nemokake persetujuan amarga dheweke nulis akeh babagan dheweke.
                    1. +1
                      Februari 8 2024
                      "Kanthi ekspresi sepurane aku lan kesalahan sing apes iki."
    2. +2
      Februari 7 2024
      Lan apa, Udaltsov uga wis disalahké, yen ora, dheweke ora kejawab kabar iki? hi
  7. +8
    Februari 7 2024
    Manungsa, saka asal-usule, wiwit jaman erectus pisanan, urip miturut prinsip sing spesifik. Konsep sing luwih gedhe tinimbang individu mesthi ana ing ngarep. Kesejahteraan pribadi ora dadi prentah sing dominan. Manungsa urip kanggo slamet klan, kesejahteraan suku, lan kesejahteraan rakyat. Kanggo ngladeni dewa, adat istiadat, konsep filosofis, gagasan global saka jinis kekaisaran, prinsip sosial. Demi kamulyan, malah ing anumerta, kanggo setya marang sumpahmu, kanggo kaluhuran negaramu, kanggo pangeling-eling anak turunmu sing bakal nulis saga babagan sampeyan ... Ana akeh alasan, nanging kamakmuran pribadi, kapentingan egois pribadi ora dominasi ing eling manungsa. Ora, mesthi, ing kabeh abad wong wis diantrekake kanthong lan sijine dhuwit ing kabeh liyane, ora tanpa iku - nanging iki ora tau dadi ideologi dominan! Ya, bisa uga kadhangkala disengkuyung - nanging ora diluhurake. Lagu lan dongeng ditulis babagan pahlawan, dudu babagan pedagang lan rentenir ... Lan kemampuan iki, malah luwih - kabutuhan urgent kanggo urip kanggo soko luwih saka dhewe - lenggah ing subcortex kita, ing tingkat subconscious. Thanks kanggo iki kita bisa urip minangka spesies - prasaja, saben dinten, kabungahan saben dinten ora cukup kanggo kita! Yen ora, kita isih bakal mlumpat liwat wit nganti saiki ... Nanging Kulon - wis sijine tesis sing nyenengake lan nyenengake ing ngarep - sampeyan urip mung kanggo awake dhewe, kekasihmu. Seneng-seneng karo rasa, aja alon-alon, aja nyuda naluri babon sampeyan - pancen alami lan logis. Aku ora peduli kabeh - anggere sampeyan rumangsa apik, ing kene lan saiki. Liyane ora masalah, sing utama yaiku tingkat konsumsi sampeyan. Mangan wareg, amarga sampeyan dudu wong, sampeyan konsumen ... Ora perlu mikir, ora perlu pengin sing aneh, negara, wong, cita-cita, iman, prinsip minangka peninggalan jaman biyen, atavisme jero sing kudu dibenerake. Njarah-rayah, rampog kanthi biaya apa wae, lan aja nggatekake kabeh sing ana ing sekitar sampeyan. Yen ana sing ora nggawa dhuwit utawa ngganggu sampeyan saka kesenengan, iku kegiatan sing ora ana gunane sing ora ana artine. Umumé, jelas kenapa iki ditanem; luwih gampang ngontrol protoplasma mangan lan kurang ajar. Nanging pitakonan iki: apa apa karo sawetara atus ewu taun evolusi? Apa sing kudu dilakoni karo gen leluhur? Sampeyan ora bisa mbusak iki karo propaganda, iku ing kita ing salawas-lawase. Ing saben kita ana Neanderthal, karo tumbak arep matèni mammoth, mung kanggo Feed kulawargané, a Cro-Magnon, ngluwihi cakrawala amarga kasengsem ing apa ana, Mesir, karo karya hard erecting kolosal. kuil kanggo para dewa, wong Romawi, ngadeg ing barisan legiun ing ngarepe gerombolan barbar kanggo keagungan Kekaisaran, samurai sing nindakake seppuku kanthi jeneng njaga pakurmatan, Viking mlumpat ing kapal longship mungsuh njerit Odin, a Spartan ngadeg ing phalanx ing Thermopylae, wong suci Kristen sing bakal dieksekusi kanthi asmane Gusti Allah ... A petani ragged, karo Pick lan shovel mbangun Stasiun Hydroelectric Dnieper ing jeneng generasi mangsa, prajurit, karo Piece saka roti lan saperangan saka majalah, perang kanggo pati ing Leningrad, ilmuwan, ing luwe lan negara rusak dening perang elek, nggawe spaceships pisanan. Ana conto sing ora kaetung, iki kabeh sejarah manungsa. Iku babagan legenda sing dikenang lan digawe ... Lan Kulon, kanthi cara sing sesat, ngrusak warisan leluhur kita, nyoba kanthi sekuat tenaga kanggo bali menyang pandangan jagad babon. Nanging iki minangka upaya sing ora ana gunane; dheweke ora kuwat nglawan warisan sewu taun. Iku isih break metu, siji cara utawa liyane. Manungsa ora bisa urip tanpa cita-cita sing luhur, tanpa ana barang sing pantes kanggo urip lan mati, sanajan dheweke ora ngerti. Urip sampeyan pancen pantes kanggo apa sing sampeyan pengin menehi. Alam nolak panganiaya marang alam manungsa, protes iki nglumpukake lan nglumpukake, cepet utawa mengko bakal njeblug - apa banjur bakal kelakon ing sistem Western individualisme Absolute lan primacy konsumsi? Sawise kabeh, Kulon wis suwe ora bisa menehi apa-apa, pancen ora ana sing luwih dhuwur ... Iki minangka pungkasan saka Kulon minangka eksperimen sing ora wajar.
    1. 0
      Februari 7 2024
      Kutipan saka paul3390
      Manungsa, saka asal-usule, wiwit jaman erectus pisanan, urip miturut prinsip sing spesifik. Konsep sing luwih gedhe tinimbang individu mesthi ana ing ngarep. Kesejahteraan pribadi ora dadi prentah sing dominan. Manungsa urip kanggo slamet klan, kesejahteraan suku, lan kesejahteraan rakyat. Kanggo ngladeni dewa, adat istiadat, konsep filosofis, gagasan global saka jinis kekaisaran, prinsip sosial. Demi kamulyan, malah ing anumerta, kanggo setya marang sumpahmu, kanggo kaluhuran negaramu, kanggo pangeling-eling anak turunmu sing bakal nulis saga babagan sampeyan ... Ana akeh alasan, nanging kamakmuran pribadi, kapentingan egois pribadi ora dominasi ing eling manungsa. Ora, mesthi, ing kabeh abad wong wis diantrekake kanthong lan sijine dhuwit ing kabeh liyane, ora tanpa iku - nanging iki ora tau dadi ideologi dominan! Ya, bisa uga kadhangkala disengkuyung - nanging ora diluhurake. Lagu lan dongeng ditulis babagan pahlawan, dudu babagan pedagang lan rentenir ... Lan kemampuan iki, malah luwih - kabutuhan urgent kanggo urip kanggo soko luwih saka dhewe - lenggah ing subcortex kita, ing tingkat subconscious. Thanks kanggo iki kita bisa urip minangka spesies - prasaja, saben dinten, kabungahan saben dinten ora cukup kanggo kita! Yen ora, kita isih bakal mlumpat liwat wit nganti saiki ... Nanging Kulon - wis sijine tesis sing nyenengake lan nyenengake ing ngarep - sampeyan urip mung kanggo awake dhewe, kekasihmu. Seneng-seneng karo rasa, aja alon-alon, aja nyuda naluri babon sampeyan - pancen alami lan logis. Aku ora peduli kabeh - anggere sampeyan rumangsa apik, ing kene lan saiki. Liyane ora masalah, sing utama yaiku tingkat konsumsi sampeyan. Mangan wareg, amarga sampeyan dudu wong, sampeyan konsumen ... Ora perlu mikir, ora perlu pengin sing aneh, negara, wong, cita-cita, iman, prinsip minangka peninggalan jaman biyen, atavisme jero sing kudu dibenerake. Njarah-rayah, rampog kanthi biaya apa wae, lan aja nggatekake kabeh sing ana ing sekitar sampeyan. Yen ana sing ora nggawa dhuwit utawa ngganggu sampeyan saka kesenengan, iku kegiatan sing ora ana gunane sing ora ana artine. Umumé, jelas kenapa iki ditanem; luwih gampang ngontrol protoplasma mangan lan kurang ajar. Nanging pitakonan iki: apa apa karo sawetara atus ewu taun evolusi? Apa sing kudu dilakoni karo gen leluhur? Sampeyan ora bisa mbusak iki karo propaganda, iku ing kita ing salawas-lawase. Ing saben kita ana Neanderthal, karo tumbak arep matèni mammoth, mung kanggo Feed kulawargané, a Cro-Magnon, ngluwihi cakrawala amarga kasengsem ing apa ana, Mesir, karo karya hard erecting kolosal. kuil kanggo para dewa, wong Romawi, ngadeg ing barisan legiun ing ngarepe gerombolan barbar kanggo keagungan Kekaisaran, samurai sing nindakake seppuku kanthi jeneng njaga pakurmatan, Viking mlumpat ing kapal longship mungsuh njerit Odin, a Spartan ngadeg ing phalanx ing Thermopylae, wong suci Kristen sing bakal dieksekusi kanthi asmane Gusti Allah ... A petani ragged, karo Pick lan shovel mbangun Stasiun Hydroelectric Dnieper ing jeneng generasi mangsa, prajurit, karo Piece saka roti lan saperangan saka majalah, perang kanggo pati ing Leningrad, ilmuwan, ing luwe lan negara rusak dening perang elek, nggawe spaceships pisanan. Ana conto sing ora kaetung, iki kabeh sejarah manungsa. Iku babagan legenda sing dikenang lan digawe ... Lan Kulon, kanthi cara sing sesat, ngrusak warisan leluhur kita, nyoba kanthi sekuat tenaga kanggo bali menyang pandangan jagad babon. Nanging iki minangka upaya sing ora ana gunane; dheweke ora kuwat nglawan warisan sewu taun. Iku isih break metu, siji cara utawa liyane. Manungsa ora bisa urip tanpa cita-cita sing luhur, tanpa ana barang sing pantes kanggo urip lan mati, sanajan dheweke ora ngerti. Urip sampeyan pancen pantes kanggo apa sing sampeyan pengin menehi. Alam nolak panganiaya marang alam manungsa, protes iki nglumpukake lan nglumpukake, cepet utawa mengko bakal njeblug - apa banjur bakal kelakon ing sistem Western individualisme Absolute lan primacy konsumsi? Sawise kabeh, Kulon wis suwe ora bisa menehi apa-apa, pancen ora ana sing luwih dhuwur ... Iki minangka pungkasan saka Kulon minangka eksperimen sing ora wajar.

      Aku babar blas lan unreservedly setuju karo komentar sampeyan.
    2. +2
      Februari 7 2024
      Kulon wis ora bisa menehi apa-apa, pancen ora ana sing luwih dhuwur kanggo wektu sing suwe ... Iki pungkasane Barat minangka eksperimen sing ora wajar.
      Ora ketemu. Kenging punapa panguburanipun Barat punika dangu? Lan iku thanks kanggo konsumen sugih Airbus muncul, kang sawetara wong saiki kurang amarga sanksi, lan teknologi tetanèn majeng muncul ing kono lan kanggo alesan sing padha, lan komunikasi seluler terjangkau trep, lan mobil kualitas katon kanggo please konsumen Western. lan alat mesin kanggo ngasilake mobil sing padha ...
      Iku apik, mesthi, kanggo ngadeg ing baris kanggo pitik manuk biru, admiring teknologi sosialis ing papan, nanging isih sethitik beda.
      1. +1
        Februari 7 2024
        Suwene suwene perang feodal-borjuis pisanan ing Walanda? 80 taun? Pira abad sistem kasebut diganti? Dadi karo 400? Napa sampeyan nuntut supaya sosialisme menang kanthi cepet?
        1. +2
          Februari 7 2024
          supaya sosialisme menang langsung
          Sosialisme nandhang kekalahan sing nggegirisi, lan kabeh omongane para apologists dadi panjaluk supaya bisa dicoba maneh. Wigati dimangerteni manawa unsur-unsur sosialisme ing masyarakat kapitalis nyebabake rusake kahanan masyarakat kasebut - Aku pribadi mirsani.
          1. +1
            Februari 7 2024
            ya wis. Go tokoh - panguwasa feodal sing durung rampung mikir kanthi cara sing padha sawise Restorasi Inggris. Lan Bourbons, sing bali menyang dhampar sawise Revolusi Perancis.. Kaya - feodalisme punika langgeng, meneng iki borjuis.. Lan apa kedaden kanggo test? Sampeyan ora bisa mbantah babagan hukum pembangunan sosial.
            1. +1
              Februari 7 2024
              Sampeyan ora bisa mbantah hukum pembangunan sosial.
              Mulane negara kapitalis ana cukup sukses. Sepisan maneh, unsur-unsur sosialisme sing dadi rem lan titik bosok kanggo masyarakat ing Kulon.
              1. +2
                Februari 7 2024
                Ora kabukten. Kajaba iku - sampeyan lan panyengkuyung sampeyan ngalami kesalahan klasik - sampeyan nyoba nggabungake unsur sosialisme menyang ekonomi kapitalis. Lan iki ora bisa kaya ngono. Ana utawa kene. Ya, apa jenis sosialisme bisa ana - karo kepemilikan pribadi saka sarana produksi? Lan liya-liyane?

                Kajaba iku, aku dhewe ora weruh upaya sosialis ing Kulon. Ora ana sing kaya ngono. Apa sing diarani istilah iki minangka unsur demokrasi sosial borjuis. Kanggo dheweke - lan kabeh keluhan ..
                1. +2
                  Februari 7 2024
                  unsubstantiated
                  Upah minimal ing Inggris yaiku 200000 rubel sampeyan.
                  Ora ana sing kaya ngono.
                  Program perumahan sosial, tunjangan, kesehatan umum?
                  1. +1
                    Februari 7 2024
                    Dadi apa? Uga - upah minimum. Inggih - keuntungan. Minangka kasedhiyan umum obat, iki minangka masalah kontroversial, nanging ayo ngomong yen ana. Ing masyarakat primitif, wong tuwa lan cacat uga diwenehi potongan, sanajan luwih cilik. Lan sapa wae bisa menyang dukun. Lan ora ana sing diusir metu saka guwa ...

                    Sosialisme iku babagan hubungan sosial-ekonomi, dudu babagan keuntungan.
                    1. +1
                      Februari 7 2024
                      Minangka kanggo aksesibilitas universal obat, iki minangka masalah kontroversial.
                      Kanggo kenalan ing pakunjaran implan Keramik dipasang. Gratis, mesthi.
                      Uga - upah minimum. Inggih - keuntungan.
                      Iki babagan distribusi barang umum.
                      1. 0
                        Februari 13 2024
                        Alas, sembarang selektivitas sing mesthi muncul saka kepemilikan pribadi, ing jaman biyen, mbebayani kanggo pangembangan manungsa, beda karo siji-sijine prinsip conciliar sing cukup ing properti umum, lan miturut riset paling anyar, "Kekuwatan nyopir evolusi ora kaslametan, nanging kerjasama. Iki minangka panemuan Martin Novak ... ndadékaké kesimpulan manawa kerjasama sing ora ana hubungane - manunggal ing tujuan umum - ndasari munculé superorganisme. Munculé asil migunani saka aktivitas bebarengan ... ndadékaké ... lompatan sing cetha ing evolusi ... ". Lan "ahli saraf Italia Giacomo Rizzolatti ... nemokaké neuron pangilon ... otak kita, ing tingkat paling dhasar, secara harfiah "dirancang" kanthi cara sing terus-terusan disambungake - otak kita mung ora dirancang kanggo kesepian. ,” https:// www.forbes.ru/ontology/383273-epidemiya-odinochestva-chto-ukorachivaet-zhizn-silnee-bolezney-fastfuda-i-alkogolya, sapienti sat? Dene, "Kapitalisme minangka kapercayan sing luar biasa yen tumindak paling ala saka wong sing paling awon ing salah siji cara utawa liyane kanggo kabecikan umum" (D. Keynesy).
                        Lan yen sedhela, miturut Marx, kapitalisme sing "ngasilake akeh banget barang sing perlu lan akeh banget wong sing ora perlu," tegese sosialisme dibutuhake supaya ora mateni wong, apa ora gampang banget, yen kita isih wong. , lan ora lengkap hucksters lan rednecks? Iku "cakrawala sempit saka hukum borjuis" (V.I. Lenin) sing mbatesi kaadilan ing sistem properti pribadi, ing ngendi kesetaraan hak diproklamasiake kanggo wong sing ora padha karo sosio-ekonomi lan budaya-politik sing wiwitane. Lan mung sistem kepemilikan umum sing mulihake kaadilan hak-hak sing ora padha karo pilihan kanggo wong-wong sing kurang beruntung kanthi biaya wong-wong sing wis sukses supaya masyarakat bisa ngaku "kabeh kasugihan isi subyektif manungsa" (K. Marx), yaiku siji-sijine tujuan sing pantes kanggo negara lan kabeh umat manungsa, mung bisa ditindakake ing sistem non-pribadi, nanging properti umum, ta? Lan yen kanggo wong-wong sing buta huruf, mula masalah karo kapitalisme ora amarga ora bisa menehi panganan marang wong miskin, nanging kanthi kapitalisme, wong sugih ora bakal bisa mabuk, angel kanggo Newton ngerti iki!
  8. +8
    Februari 7 2024
    Ana sawetara wong Honor lan Nurani. Nanging ana luwih akeh penyayang properti pribadi, lan saiki kabeh bakal cepet-cepet mbuktekake manawa wong seneng mangan permen. Lan wong-wong sing ora cocog karo pasar kudu disalahake.
    1. +6
      Februari 7 2024
      Sampeyan ngerti, kolonel ing kene duwe artikel sing menarik babagan carane film Soviet ditampilake kanggo wong Afghan ing sawijining desa. Reaksi sing menarik banget. Dheweke seneng karo film kita babagan perang, lan para pinituwa ujar manawa kabeh pahlawane yaiku Mujahidin. Kanggo pitakonan bingung - carane iki bisa, padha ora mung Muslim, padha umume ateis, padha mangsuli ing ngisor iki. Mesthi, Mujahidin - sawise kabeh, padha perang kanggo iman? Ya - iman ing komunisme, nanging kanggo iman? Iki tegese Mujahidin.

      Lan babagan Seventeen Moments of Spring, dheweke ujar manawa film kasebut apik - nanging bodho. Stirlitz kudu nyuduk Hitler nganti mati ing episode pisanan, dadi tukang ngebom bunuh diri, lan kabeh bakal rampung ... opo ngguyu
  9. +7
    Februari 7 2024
    Buddha dudu dewa. Dheweke minangka Guru sing mimpin dalan. Ora ana Gusti Allah ing agama Buddha.
  10. +5
    Februari 7 2024
    . proses akuisisi, tuwuh kaya bola salju, ndadékaké bencana spiritual

    Lan aku mikir, apa sing salah karo elit kita?

    Tandha kasebut kudu dipaku ing lawang Duma Negara lan pamrentah. Yen ora, dheweke ora mikir babagan iki. Sing kuwasa kerep ngadhepi dilema: apa sing luwih dhisik - kapentingan negara utawa kapentingan pribadi? Apa sampeyan mikir bakal menang?
    1. +8
      Februari 7 2024
      “Ora ana wong kang bisa ngawula marang bendara loro, amarga bakal sengit marang kang siji lan tresna marang sijine; utawa bakal sregep kanggo siji lan nglirwakake liyane. Kowé ora bisa ngabekti marang Gusti Allah lan Mamon” (Matius 6:24, Lukas 16:13).
  11. -2
    Februari 7 2024
    Nalika padha wiwit ngomong babagan kesetaraan, persaudaraan lan kebahagiaan kanggo kabeh wong, aku langsung tegang ... maneh, slogan-slogan sing apik bakal kanggo kelas ngisor lan iki minangka rasa seneng komunisme kanggo kelas ndhuwur.
    Matur nuwun ... seneng isi crita ayu saka podo lan paseduluran.
    Wong wis dirancang kanthi cara sing yen njaga moral marang piala lan negativitas durung dilebokake ing dheweke wiwit cilik, mula dheweke bakal nindakake piala sing padha sajrone urip lan ora preduli sapa dheweke ing masyarakat ... a komunis, liberal, radikal, pasifis utawa ora peduli.
    Yen dheweke mung ngerti carane nyirnakake, mula dheweke bakal ngrusak kabeh sing ana ing wilayah kasebut sajrone urip.
    Kayata, contone, Gorbachev lan Yeltsin...lan padha komunis sing dianugerahi kekuwatan sing paling dhuwur...nanging apa wae sing ditindakake, kabeh dadi kehancuran lan ora duwe pangarep-arep...kepriye kedadeyane monster sing ngrusak kuwi tuwuh saka ideologi komunis lan moralitas komunis?
    1. +5
      Februari 7 2024
      Quote: Lech saka Android.
      Wong dirancang kanthi cara sing yen dheweke durung nandur modal wiwit cilik pengawal moral saka ala lan negativity, banjur bakal nindakake piala iki padha kabeh urip

      Basis negativitas lan agresi ing masyarakat yaiku kekurangan materi, watesan kebebasan, kekurangan keamanan (ora ana perasaan yen negara nglindhungi sampeyan) lan ketimpangan sosial.
      Kosok baline, masyarakat sing dilindhungi, masyarakat sing sejahtera (kanggo saben wong) lan masyarakat sing ora ana ketimpangan sosial sing liar bakal makmur lan nyaman kanggo wong urip tanpa ana. pengawal moral. Ora ana dhasar kanggo negativitas.
      1. +1
        Februari 7 2024
        Kutipan: Stas157
        Basis negativitas lan agresi ing masyarakat yaiku kekurangan materi, watesan kebebasan, kekurangan keamanan (ora ana perasaan yen negara nglindhungi sampeyan) lan ketimpangan sosial.

        Hmm....
        Ing taun 1970-an sing sepi, negara kasebut lungguh durjana artikel saka 700 kanggo 000 yuta.
        Kang ing ngisor iki?
        Kutipan: Stas157
        kekurangan materi,

        Kutipan: Stas157
        watesan ing kamardikan

        Kutipan: Stas157
        kurang keamanan (ora rumangsa yen negara nglindhungi sampeyan)

        Kutipan: Stas157
        ketimpangan sosial
        nggawa wong menyang kemah? Apa persis?
        Ora ana ketimpangan sosial
        Insecurity - ora ana
        Watesan kebebasan minangka artikel pidana, BUKAN politik.
        Kerugian kasebut minangka materi - kanggo ngomong yen mung ana wong sing ora duwe omah sing lungguh ing kono uga ora
        Endi sloganmu sing nggawa dheweke menyang kana?
        Lan sisih dening sisih ing padha sepi 1970s ana nganti 10 wong rata-rata matèni ing layanan saka perwira polisi lan munggah 30 ing serangan rata-rata ing sentries ing tentara.

        Kutipan: Stas157
        Kosok baline, masyarakat sing dilindhungi, masyarakat sing sejahtera (kanggo saben wong) lan masyarakat sing ora ana ketimpangan sosial sing liar bakal dadi makmur lan nyaman kanggo wong-wong sing manggon tanpa perlindungan moral. Ora ana dhasar kanggo negativitas.

        Ngimpi pipa mbantah nomer kasebut ing ndhuwur - sanajan ing USSR ora bisa nyingkirake negativitas.
        1. +5
          Februari 7 2024
          Kutipan: my 1970
          Endi sloganmu sing nggawa dheweke menyang kana?

          Aku ngomong babagan Thomas, lan aku ngomong babagan Yerema! Apa jawaban sing dikarepake saka aku nalika sampeyan nyebut pikiranku slogan?

          Aku ora ndemek topik kriminalitas ing USSR. Iku (kriminalisme), aku ngerti, luwih cedhak karo sampeyan pribadi amarga sifat aktivitas sampeyan ing panguwasa. Nanging sing aku pribadi nggatekake lan nggatekake luwih saka sepisan: wong, yen rumangsa apik, ora bisa tumindak ala. Ora ana kabutuhan kaya ngono! Contone, nalika liburan ing hotel 5 * All Inclusive, kabeh wong dadi apikan lan ramah! Dheweke langsung lali karo urip sing bermasalah lan stres sadurunge. Kabeh kaya miturut Lenin: dadi nemtokake kesadaran. Dialektika murni.
          1. +1
            Februari 7 2024
            Kutipan: Stas157
            Nanging sing aku pribadi nggatekake lan nggatekake luwih saka sepisan: wong, yen rumangsa apik, ora bisa tumindak ala.

            Tanah sethithik ing lemah - ing sadawane wong dosa wong mlaku
            Kutipan: Stas157
            Contone, nalika liburan ing hotel 5 * All Inclusive, kabeh wong dadi apikan lan ramah!
            iya... belay Yen sampeyan ngandhani wong Turki babagan iki, dheweke bakal kaget banget. Nalika padha duwe jubah 5 *, sprei, sprei lan liya-liyane ...
            sampeyan nggawa salah contone...
            Kutipan: Stas157
            Kabeh kaya miturut Lenin: dadi nemtokake kesadaran. Dialektika murni.

            Aku ngerti wong sing ora duwe omah lan sing terakhir saka kulawarga sing layak Ora tansah dianggo - babagan dadi lan eling ....
          2. +3
            Februari 7 2024
            Contone, nalika liburan ing hotel 5 * All Inclusive, kabeh wong dadi apikan lan ramah! Dheweke langsung lali karo urip sing bermasalah lan stres sadurunge. Kabeh kaya miturut Lenin: dadi nemtokake kesadaran. Dialektika murni.

            Bener..100%, nalika wong nyukupi kabutuhan dhasar, hormon kabungahan, dopamin, ana ing dheweke.. lan ing pengaruh hormon iki, wong kasebut dadi luwih apik.
            Ing stres lan rasa ora puas sing terus-terusan, kortisol bisa kerja ... sing ndadekake wong agresif lan nesu ... banget ngrusak kesehatan ... uga, yen ana ing ndhuwur ... yaiku, malah fisiologi manungsa ngonfirmasi iki. apik hi
    2. +8
      Februari 7 2024
      Orbachev lan Yeltsin...lan padha komunis

      Dheweke ora tau dadi komunis. Nanging mung anggota CPSU. Ora dijupuk liwat pengawasan lan connivance.
      1. 0
        Februari 7 2024
        Dheweke ora tau dadi komunis

        Mangga buktiaken, sampeyan ora njupuk apa-apa ing iman. Elinga prinsip dialektika ... Utawa mung sampeyan sing duwe hak kanggo nemtokake sapa sing komunis lan sing ora nglirik
        1. +7
          Februari 7 2024
          Ora ana komunis siji-sijia sing ngidini nyerahake Eropa Wétan menyang Kulon lan runtuh USSR. Nanging Gorbachev lan Yeltsin nindakaken.
          Ora ana komunis siji-sijine sing ngidini reformasi ekonomi sing nggegirisi kaya sing ditindakake Yeltsin ing taun 90-an.
          Padha ora komunis babar pisan.
          1. +2
            Februari 7 2024
            Quote: populis
            Ora ana komunis siji-sijia sing ngidini nyerahake Eropa Wétan menyang Kulon lan runtuh USSR. Nanging Gorbachev lan Yeltsin nindakaken.
            Ora ana komunis siji-sijine sing ngidini reformasi ekonomi sing nggegirisi kaya sing ditindakake Yeltsin ing taun 90-an.
            Padha ora komunis babar pisan.

            Ayo, bapak pendiri CPSU ing mangsa ngarep uga oportunis lan realpolitik. Prajanjian Perdamaian Brest-Litovsk lan NEP mung worth iku. Aku malah ora ngomong babagan carane revolusioner Eropa nyerah menyang Kulon.
            1. +3
              Februari 7 2024
              Maksude dikirim? Ana upaya kanggo revolusi donya; iku mung ora cukup kekuatan kanggo break liwat menyang Jerman liwat Polandia.
            2. +3
              Februari 7 2024
              Kutipan: Alexey R.A.
              oh uga, bapak pendiri CPSU mangsa uga oportunis lan realpolitik. Prajanjian Perdamaian Brest-Litovsk lan NEP mung worth iku.

              Pimpinan CPSU(B) padha realpolitik, nanging ora oportunis. Prajanjian Damai Brest-Litovsk lan NEP minangka pratondho keputusan politik sing kompeten banget ing pengaruh kahanan force majeure.
              Kutipan: Alexey R.A.
              Aku malah ora ngomong babagan carane revolusioner Eropa nyerah menyang Kulon.

              Lan kapan iki kedadeyan?
              1. +1
                Februari 7 2024
                Quote: populis
                Prajanjian Damai Brest-Litovsk lan NEP minangka pratondho keputusan politik sing kompeten banget ing pengaruh kahanan force majeure.

                Kebijakan Akomodasi garis umum и prinsip dhasar doktrin kanggo kahanan - iki sabenere oportunisme. Wingi isih ana komunisme perang, lan saiki ana kebijakan ekonomi anyar.
                Quote: populis
                Lan kapan iki kedadeyan?

                Wiwit taun 1918. Kepemimpinan Partai Komunis All-Union (Bolsheviks) ngandika saka stands bab dhukungan kanggo gerakan revolusioner donya. nanging nyatane, nalika ngadhepi resistance, quietly curtailed support kanggo revolusi iki utawa sing utawa aktivitas revolusioner.
                1. +1
                  Februari 7 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Alexey R.A.
                  (Alexi)
                  0

                  Dina iki jam 16:06
                  Quote: populis
                  Prajanjian Damai Brest-Litovsk lan NEP minangka pratondho keputusan politik sing kompeten banget ing pengaruh kahanan force majeure.

                  Kawicaksanan nyesuekake garis umum lan prinsip dhasar pengajaran kanggo kahanan yaiku oportunisme. Wingi isih ana komunisme perang, lan saiki ana kebijakan ekonomi anyar.

                  Ing rong kasus sing sampeyan sebutake, iki minangka kabijakan CPSU(B) sing wicaksana, sing nyebabake pengusiran para intervensionis lan mbangun sosialisme. Iki dudu budhal saka garis, nanging maneuver sing njamin prestasi gol.
                  Kutipan: Alexey R.A.

                  Wiwit taun 1918. Kepemimpinan Partai Komunis All-Union (Bolsheviks) ngandika saka stands bab dhukungan kanggo gerakan revolusioner donya. nanging nyatane, nalika ngadhepi resistance, quietly curtailed support kanggo revolusi iki utawa sing utawa aktivitas revolusioner.

                  Yen sampeyan ngelingi, tentara Polandia nyebabake kekalahan serius ing Tentara Abang ing cedhak Warsawa lan banjur maju. Tentara Polandia meh ora dicekel. Memoar Budyonny nggambarake carane dheweke nuntun jaran legendaris metu saka kuburan. Kabèh negara rusak. Bantuan apa sing bisa diwenehake ing kene?
                  Nanging, padha nyedhiyani pitulungan ing ngendi ana kesempatan - Mongolia lan Republik Wétan Tebih, uga Azerbaijan, Armenia lan Georgia.
          2. 0
            Februari 7 2024
            Quote: populis
            Ora ana komunis siji-sijia sing ngidini nyerahake Eropa Wétan menyang Kulon lan runtuh USSR. Nanging Gorbachev lan Yeltsin nindakaken.

            Ing taun apa Tembok Berlin ambruk? Kabeh Komite Pusat CPSU, ketoke ing wayahe, ana ing jurang, ditembak - sapisan Gorbaty siji bab rai opo iki?
            1. +2
              Februari 7 2024
              Sampeyan terus-terusan mbingungake komunis lan anggota partai. Paul3390 (Paulus) sing dihormati wis nulis marang sampeyan: "Dheweke ora nate komunis, nanging mung anggota CPSU."
              1. -1
                Februari 7 2024
                Quote: populis
                Sampeyan terus-terusan mbingungake komunis lan anggota partai. Paul3390 (Paulus) sing dihormati wis nulis marang sampeyan: "Dheweke ora nate komunis, nanging mung anggota CPSU."

                Tegese, wiwit saka 16 yuta komunis ora ana siji-sijia sing ngadeg kanggo mbela USSR, ora ana komunis ing CPSU, nanging mung anggota?
                Lan ing ngendi banjur goleki paling ora siji komunis? saiki?
                1. +1
                  Februari 7 2024
                  Kenapa sampeyan? nglirik
                  We analisa kahanan ing awal 90s, kang dikembangaké saindhenging 60-70-80s. 30 taun wis liwati wiwit iku.
                  Kayane saiki ana komunis ing Partai Komunis Federasi Rusia lan organisasi kom cilik liyane. Nanging ora akeh, wong ora ngupayakake dadi komunis. Dheweke mung ndhukung ing pemilihan saben 5-6 taun.
        2. +7
          Februari 7 2024
          Mung tumindake wong sing mbuktekake. Adhedhasar tumindake, apa padha komunis?
          1. 0
            Februari 7 2024
            Mung tumindake wong sing mbuktekake.

            nanging saben wong duwe dalane tumindak becik lan ala...
            1. +1
              Februari 7 2024
              Dheweke diadili kanthi tumindak sing paling penting.
          2. 0
            Februari 7 2024
            Kutipan saka paul3390
            Mung tumindake wong sing mbuktekake. Adhedhasar tumindake, apa padha komunis?

            Adhedhasar premis iki, kabeh CPSU ngiyanati USSR (kalebu 4 yuta pasukan keamanan sing ngiyanati sumpahe) - tanpa istiméwa. Ora padha komunis. Ora ana komandan satuan militer sing nglawan Gorbaty. Saka 2 jenderal, 000 nembak awake dhewe. Kesalahan statistik....
            Sajrone perang, luwih akeh wong sing nembak awake dhewe saka rasa isin lan ora duwe pangarep-arep - malah ing kene, sanajan ing Wehrmacht
            Saben jinis komunis nutupi fasade kanthi tulisan "Ora ana pesenan saka Moskow, nanging kita wong cilik!" lan aku tenang ...
            Dadi sampeyan bisa ngadili saka tumindak, nanging ternyata banget nyerang komunis.....
            1. +3
              Februari 7 2024
              Kutipan: my 1970
              Yen kita nerusake saka premis iki - kabeh CPSU sing ngulungake USSR (kalebu 4 yuta pasukan keamanan sing ngiyanati sumpahe) - ora ana sing ora komunis.

              Inggih, misale jek sampeyan wis pungkasanipun nyadari fenomena apes iki ing jaman kepungkur. Yen kabeh 19 anggota CPSU iku komunis, ora ana sing bakal rusak. Dheweke ora bakal menehi.
              Ing Partai Komunis Federasi Rusia ing taun 1993, nalika legalisasi, ana 500 ton 10 ml Partai Komunis RSFSR ing taun 1990. 500 ton iki +/- komunis nyata. Ing republik malah luwih elek.
              Kutipan: my 1970
              tapi ternyata ngeganggu komunis....

              Iku apa iku.
            2. +4
              Februari 7 2024
              Ya, celaan iku adil. Nanging aku pengin ngelingake sampeyan kepiye kedadeyane. Apa sing padha janji marang kita? Lan dheweke janji karo kita kaya sosialisme sing dianyari kanthi pasuryan manungsa. Kaya asu lawas ... Lan ambruk negara - padha ngomong yen CIS padha karo USSR, mung republik bakal duwe hak liyane. Padha ngomong - sampeyan ora bakal sok dong mirsani prabédan, kabeh bakal padha ... Ya? Ya - kita mung diapusi, lan kita mung diapusi. Nanging sapa sing bisa nyana yen pimpinan kita dhewe bakal ngedol kita?

              Kabeh iki ora ngilangi rasa salah. Nanging kita ngrusak negara ora amarga kita pengin. Yen wong wis ditampilake kanthi jujur ​​apa sing nunggu kita, aku yakin kita isih bakal manggon ing USSR ...
              1. 0
                Februari 7 2024
                Kutipan saka paul3390
                Ya - kita mung diapusi, lan kita mung diapusi. Nanging sapa sing bisa nyana yen pimpinan kita dhewe bakal ngedol kita?

                Tentara kabeh nyathet Lenin—3 yuta notebook saben taun. Apa ana sing njupuk cathetan sing nganggep iki perlu lan migunani? Aku ora ngerti.
                Nanging kasunyatan sing mayoritas mbuwang cathetan saben taun lan miwiti notebook anyar iku kasunyatan ....
        3. +8
          Februari 7 2024
          Kutipan: Vladimir80
          Lan mangga buktiaken

          Ora perlu kanggo mbuktekake! Yeltsin lan Gorbachev piyambak nglawan komunisme. Lan sukses banget.

          Sampeyan uga bakal nyebut liberal absolut utama kita komunis! Dheweke mbokmenawa ora seneng. Sanajan ing sawijining wektu dheweke, kaya Yeltsin lan Gorbachev, ngagem kertu partai sing cedhak karo atine lan ora lali mbayar iuran.
    3. 0
      Februari 15 2024
      Adhuh, apa kabeh agama ing jagad iki liwat ewonan taun, liwat khutbah lan donga, ora mung mbenerake moral, nanging paling ora bisa nyegah kemunduran sing terus-terusan? Banjur kepriye teori lan praktik komunisme ilmiah ndadekake 70 taun USSR bisa nylametake donya kaping pindho saka fasisme lan perang nuklir, lan kanggo nylametake saka kolonialisme, lan sijine kabeh Prentah Gusti ing agenda karo Kode Komunisme, amin, ngarep tutuk?
  12. Komentar wis dibusak.
  13. +2
    Februari 7 2024
    Nanging sapa sing ngerti, bisa uga SVO sing bakal dadi piso bedah sing bakal ngilangi tumor kanker saka imoralitas lan degradasi?
    Aku wedi yen NWO ora bakal mbantu maneh, mung perang nuklir global bakal miwiti maneh peradaban manungsa kabeh, lan ing reruntuhan wong putih. Dadi pedunung sing diarani "kidul global" nggosok tangane kanggo nunggu lan ngenteni "kulon kolektif" lan Rusia kanggo nggiling saben liyane! Alamiah, iku bakal pancing kabeh, nanging slamet bakal banget serius rethink kabeh lan mbangun maneh, nanging tanpa kita!
    1. +1
      Februari 7 2024
      Populasi sing diarani "kidul global" nggosok tangane kanggo nunggu lan ngenteni "kulon kolektif" saling nggiling.

      Iku arang banget naif kanggo pracaya manawa kidul global tartamtu luwih pinter, luwih moral lan sabar tinimbang "miliar emas kapitalis" tartamtu; dosa lan karep manungsa wis padha nganti pirang-pirang abad ...
      1. +2
        Februari 7 2024
        Ngendi aku ngomong yen ing kidul wong urip luwih apik tinimbang sedulur kita, padha Homosapiens. Iku misale jek sing cetha nyatakake gagasan, "kita kabeh bakal mati, padha bakal urip," apa ora cetha!?
        1. +1
          Februari 7 2024
          kita kabeh bakal mati, dheweke bakal slamet

          sanajan mangkono, banjur generasi sakteruse, sawise lali pelajaran sejarah, bakal ngatur Armageddon lokal.
    2. +1
      Februari 7 2024
      nunggu "Kulon kolektif" lan Rusia kanggo tlatah saben liyane mudhun!
      Kanggo wong-wong mau, bagean penting saka arsenal nuklir negara-negara nuklir utama wis disiapake; yen ora, jumlah senjata nuklir akeh banget. Mulane, kanggo ngati-ati, kanggo nyegah munggah lan nelukake donya sing tetep ora duwe, ana sawetara cadangan. Paling ora kaya ngono ing AS.
  14. +1
    Februari 7 2024
    Kode moral saka komunis, mesthi, palsu sing disengaja saka dhawuh agama.
    Iku uga dikenal carane kode iki dumadi, yaiku (miturut memoar F. Burlatsky)
    - kedaden ing mantan dacha Gorky
    - siji esuk, sawise sore kuwat ngombé.
    - Khrushchev menehi saran supaya cepet teka karo kode moral kanggo komunis.
    - luwih ing telung jam.
    - lan kita wiwit fantasize.
    - Aku ngandika, kita uga kudu nerusake saka dhawuhe Musa, banjur kabeh bakal bener tiba ing eling umum.
    - kita secara harfiah dumadi ing telung jam.
    - njaluk menyang Komite Pusat karo bang
    1. 0
      Februari 16 2024
      Aja nyampurake wong dosa karo wong mursid! Luwih elinga wawasan sing apik: "Lan bledosan sing padhang kaya delir, Pati katon miring nalika lair, Lan kita terus takon jawaban sing angel Lan ora nemokake pitakonan sing bener," V. Vysotsky, 1972, "https://www. .culture.ru/poems /19256/moi-gamlet Yaiku, kabeh jawaban wis suwe diwenehake dening Khotbah ing Gunung, nanging pitakonan sing dibutuhake uga ditakoni ing Kitab Suci: "21. Gusti Yesus ngandika marang dheweke: "Yen sampeyan pengin sampurna, lungaa, dodola apa sing sampeyan duweke lan wenehake marang wong miskin; lan sampeyan bakal duwe bandha ing swarga; lan teka lan tindakake Aku. 22. Bareng wong anom mau krungu pangandika iku, banjur lunga kanthi susah, amarga bandhane akeh. 23. Gusti Yésus terus ngomong marang murid-muridé: “Satemené Aku pitutur marang kowé, wong sugih angèl mlebu Kratoné Swarga; 24. Lan maneh Aku pitutur marang kowe: Luwih gampang unta mlebu bolongane dom tinimbang wong sugih lumebu ing Kratoning Allah. 25 Kadung murid-muridé krungu bab kuwi, pada nggumun banget lan pada ngomong: “Lah sapa sing bisa slamet?” 26 Gusti Yesus tumenga lan ngandika marang wong-wong mau: "Kanggo manungsa iku mokal, nanging ing Gusti Allah samubarang kabeh bisa ..." (Matius 19:16-26.), https://www.pravmir.ru/bogatyiy-yunosha. -i-nestandartnyiy-put -k-sovershenstvu/. Lan yen sedhela, miturut Marx, banjur ana ing kapitalisme yen "produksi barang-barang sing migunani banget ngasilake akeh wong sing ora ana gunane," tegese sosialisme dibutuhake supaya kabeh bisa mandheg. matèni wong, iku supaya prasaja, lan teh ora binomial Newton Apa sampeyan wis ngerti, yen kita isih wong, lan ora lengkap hucksters lan goons, amin, tutuk ngarep?
  15. +2
    Februari 7 2024
    "Kaping pisanan, aku wis cukup ndeleng para ulama sing nyopir mobil sing larang karo sopir. Kapindho, kenapa dheweke ngisi ritual yen murni moral? Yen dheweke ngomong babagan nilai moral, banjur kenapa?" wilayah pasamuwan iku bakal cukup bisa kanggo ngedol kabeh jinis lilin, lambang, lan kaya kanggo nilai materi, dhuwit? Iki murni commerce, ngerti. Lan ora perlu ngomong sing iki beda."

    Bener, iku dagang. Nanging, apa ana kontradiksi ing kene?

    Iman iku siji bab, nanging pasamuwan kasusun saka wong-wong sing uga pengin manggon, luwih mulyo, duwe anak lan ing. Wong-wong sing percaya dhewe sing mbayar kabeh, nanging yen negara mbiayai pasamuwan sing ora dikarepake para pamilih, mula oposisi kudu mungkasi perkara iki. Ora oposisi? Nanging dudu salahe pasamuwan.

    Yen wong ngulama sugih banget, iki kaluwihane. Sawise kabeh, ing negara kita, wong sing entuk manfaat luwih urip luwih sugih. Salah maneh? Inggih, maneh, pasamuwan ora ngrampungake kabeh iki.

    Lan pungkasane, kita kudu ora lali bab utama - iman serves everyone, lan pasamuwan ngawula panguwasa. Mung saka kepinginan kanggo urip.
    1. +1
      Februari 7 2024
      Pungkasan, kita kudu ora lali bab utama - iman serves everyone, lan pasamuwan ngawula panguwasa. Mung saka kepinginan kanggo urip.

      Ewonan martir anyar Gréja Ortodoks Rusia ing abad kaping 20, sing ora nolak Kristus, mbantah kesalahan sampeyan.
      1. +2
        Februari 7 2024
        Kutipan: Vladimir80
        Ewonan martir anyar Gréja Ortodoks Rusia ing abad kaping 20, sing ora nolak Kristus, mbantah kesalahan sampeyan.


        Kosok baline, iku iman.
  16. +2
    Februari 7 2024
    Kabeh sing ditulis Pengarang bisa uga bener utawa ora, nanging iki ora duwe makna praktis.

    Kawontênanipun nagari ing ngalam donya, ngantos dumugi wontênipun nagari punika, gumantung saking kakuwatanipun nagari punika, utaminipun dhatêng kakuwatan ekonomi. Sayange, kapitalisme minangka sistem ekonomi sing paling efektif saiki; iki menehi motivasi wong kanthi cara sing paling efektif. Iki nyengkuyung sampeyan supaya bisa luwih apik, adhedhasar rasa wedi lan iri - lan iki minangka motivator sing paling efektif. Iri meksa wong dadi "ora luwih ala tinimbang wong liya," lan rasa wedi ndadekake dheweke ora bakal kelangan apa sing diduweni lan maneh ing pungkasan balapan.

    Loro insentif iki nggawe lingkungan kompetisi umum, sing, kanthi manajemen trampil, dadi lingkungan kanggo pangembangan ekonomi.

    Nganti saiki, ora ana sing nggawe sing luwih efektif.
    1. +1
      Februari 7 2024
      Kutipan: S.Z.
      Sayange, kapitalisme minangka sistem ekonomi sing paling efektif saiki

      Sistem ekonomi sing paling efektif saiki yaiku chinism (RRC)
      1. +1
        Februari 7 2024
        Quote: populis
        Kutipan: S.Z.
        Sayange, kapitalisme minangka sistem ekonomi sing paling efektif saiki

        Sistem ekonomi sing paling efektif saiki yaiku chinism (RRC)

        Kapitalisme ing pimpinan Partai Komunis? Bisa uga..
        1. +1
          Februari 7 2024
          Milyar warga Tionghoa percaya yen dheweke duwe sosialisme kanthi karakteristik Tionghoa. Ing kene kita bakal pindhah menyang topik apa sosialisme, apa kapitalisme? Lan jawabane ora bakal cetha kaya sing dikira wong akeh. Glazyev nyebat integralisme OEF Cina iki.
          1. +1
            Februari 7 2024
            Quote: populis
            Lan jawabane ora bakal cetha kaya sing dikira wong akeh. Glazyev nyebat integralisme OEF Cina iki.


            Sampeyan bisa bingung, nanging sampeyan ora kudu bingung.

            Yen kita ngakoni yen kapitalisme minangka sistem sosial sing didominasi alat produksi pribadi, mula kabeh luwih gampang.
            1. +1
              Februari 7 2024
              Kutipan: S.Z.
              banjur kabeh luwih prasaja.


              Boris Pasternak
              Ana ing pengalaman pujangga gedhe
              Fitur saka naturalness
              Apa sing ora mungkin, yen wis ngalami,
              Aja nganti rampung bodho.
              Ing kekerabatan karo kabeh sing, yakin
              Lan ngerti masa depan ing saben dinten gesang,
              Mokal yen ora tiba ing pungkasan, kaya-kaya ana ing bid'ah,
              Ing unheard saka kesederhanaan.
              Nanging kita ora bakal luput
              Nalika kita ora ndhelikake.
              Wong paling butuh dheweke
              Nanging kompleks kasebut luwih jelas kanggo dheweke.

              Thanks kanggo "kesederhanaan sing ora dirungokake," kita nampa kacilakan sing nggegirisi. Bencana iki durung rampung. Iku isih terus dina. We are dying metu.
              Nyatane, kabeh iku cukup angel. Akeh fenomena sosial sing kompleks lan multi-lapisan. Ora mung wangun kepemilikan sing penting, nanging uga organisasi properti iki, lan sapa sing ngontrol, lan kanggo tujuan apa, lan liya-liyane, sampeyan kudu ngerti kabeh iki.
              1. +1
                Februari 7 2024
                Quote: populis
                Nyatane, kabeh iku cukup angel.


                Apa angel mbedakake kapitalisme karo non-kapitalisme?
      2. +3
        Februari 7 2024
        Quote: populis
        Sistem ekonomi sing paling efektif saiki yaiku chinism (RRC)


        Iki kapitalisme.
  17. +2
    Februari 7 2024
    Dadi iki persis bali sing kedadeyan saiki!!!!!
  18. +6
    Februari 7 2024
    Milik pribadi iku sifate manungsa... kaya dene kepinginan kanggo saingan, menang, beda karo wong liya... apa kita butuh bojo yen ora dadi kagungane? Psikologi manungsa minangka link sing lemah ing komunisme.. Mbok menawa ing sawijining dina.. manungsa bakal teka ing gagasan iki.. kanthi owah-owahan kesadaran, nanging ketoke iki ora bakal kelakon rauh amarga yen katon ing sajarah, banjur liwat ewu taun, sejatine manungsa ora owah..
    Mulane, aku kanggo sosialisme lan realisme ... nglawan dogmatisme lan kanggo njupuk sing paling apik lan ngleksanakake, adhedhasar pengalaman, amarga tujuan utama yaiku rasa seneng, harmoni lan keseimbangan))
    1. -2
      Februari 7 2024
      Kutipan saka Svarog
      Iku psikologi manungsa sing minangka link lemah ing komunisme.

      Komunis nolak dosa asli, utawa ora ngerti apa-apa, utawa ora pengin ngerti. Mulane masalah komunisme.
      Lah, aku iki kandhutan ing piala, lan ibuku nglairake aku ing dosa.
      Masmur, Bab 50, ayat 7
      Lan komunis arep mbangun komunisme karo wong-wong kuwi.
      1. +4
        Februari 7 2024
        Komunis nolak dosa asli

        Ya, ora ana sing duwe dosa asli ... sampeyan nguripake alasan sampeyan ... ora bakal ana konsepsi lan ora ana wong ing planet iki..
        1. 0
          Februari 7 2024
          Kutipan saka Svarog
          Ya, ora ana sing duwe dosa asli.

          Aku ora bakal mbantah, sampeyan duwe pakurmatan.
          1. +1
            Februari 7 2024
            Aku ora bakal mbantah, sampeyan duwe pakurmatan.

            Ora perlu mbantah, sampeyan bisa ngrembug ... ijol-ijolan pendapat lan teka menyang sawetara denominator umum ... iki minangka kabungahan komunikasi hi
    2. 0
      Februari 7 2024
      "Harta pribadi iku sifate manungsa... kayadene kepinginan kanggo saingan, menang, beda karo wong liya.

      Ora. Kepemilikan pribadi sarana produksi minangka properti manungsa ing tahap pangembangan tartamtu. Kekarepan kanggo saingan minangka kelanjutan saka naluri kewan, nanging ora perlu njupuk kabeh naluri ing mangsa ngarep.

      Bojo ora mesthi "milik" wong lan ana cenderung ora bakal maneh :)
      1. +3
        Februari 7 2024
        Kekarepan kanggo saingan minangka kelanjutan saka naluri kewan, nanging ora perlu njupuk kabeh naluri ing mangsa ngarep.

        Paradoks kasebut yaiku wong-wong sing ngetutake naluri dheweke dadi pimpinan ... lan dheweke wis ngontrol kapal, ideologi, lan pikirane wong ...
        Bojo ora mesthi "milik" wong lan ana cenderung ora bakal maneh :)

        Ya, ana tren sing kaya ngono.
        1. +2
          Februari 7 2024
          "Paradoks yaiku yen wong-wong sing ngetutake naluri dheweke bakal dadi pimpinan ... lan dheweke wis ngontrol kapal, ideologi, lan pikirane wong.."

          Iki logis - model ekonomi modern ngrangsang prilaku kasebut.

          "Ya, ana tren kaya ngono..nanging bakal teka maneh nalika wong wadon bakal gumantung banget karo wong lanang, urip sing glamor lan gampang bakal ilang.."

          Mungkin ya, nanging paling kamungkinan ora. Nanging, sebaliknya, wanita bakal mandheg mbutuhake kita lan bakal ditinggal tanpa kita. Iki luwih logis.

          Apa urip sing gampang bakal rampung? Yagene kedadeyan kasebut? Ing Rusia - bisa uga, nanging ing negara maju ora mungkin.
          1. +1
            Februari 7 2024
            Apa urip sing gampang bakal rampung? Yagene kedadeyan kasebut? Ing Rusia - bisa uga, nanging ing negara maju ora mungkin.

            Kapitalisme ana krisis ing saindenging jagad.. mung sing kurus bakal luwih cepet mati.. lan bakal katon ing Kulon..
            Mungkin ya, nanging paling kamungkinan ora. Nanging, sebaliknya, wanita bakal mandheg mbutuhake kita lan bakal ditinggal tanpa kita. Iki luwih logis.

            menurutku logika ora ono hubungane.. kabeh iku luput saka naluri.. lan sing paling penting urip bebarengan luwih gampang)) wah yen urip iku ora simpel.. lan kaya sing tak pikir.. banjur urip ing Rusia bakal luwih angel.. tegese wong wadon bakal cedhak ))
            1. +1
              Februari 7 2024
              "Kapitalisme ana krisis ing saindenging jagad.. mung sing kurus bakal mati luwih cepet.. lan bakal katon ing Kulon.."

              ...lan saka katon banget.

              “Aku mikir logika ora ana hubungane karo.. kabeh iku salah saka naluri.. lan sing paling penting, urip bebarengan luwih gampang)) wah, yen urip ora prasaja.. lan kaya sing dakkira.. banjur urip ing Rusia bakal luwih angel .. lan tegese wong wadon bakal cedhak))"

              Ing Rusia - mbokmenawa.
  19. +2
    Februari 7 2024
    Penulis kelalen kanggo sebutno soko penting - property pribadi ing sarana produksi.Ana "jarak ageng" antarane pribadi lan umum.
  20. +1
    Februari 7 2024
    Apa mbebayani yen kita ora duwe ideologi negara? Mung siji jawaban - ya, mbebayani.
    Apa ora mbebayani yen kita duwe negara borjuis, kapitalis? Coba tebak ideologi apa sing ana ing kahanan kaya ngono? Saiki diarani banget sopan: revolusioner-konservatif. Lan ing 30s lan 40s ana akeh rezim revolusioner-konservatif ing saindhenging Eropah, saka Segara Baltik kanggo Samudra Atlantik. Apa iki sing sampeyan usulake? Revolusioner-konservatif? eseman
  21. +3
    Februari 7 2024
    "Nanging sapa ngerti, bisa uga SVO sing bakal dadi piso bedah sing bakal ngilangi tumor kanker saka imoralitas lan degradasi?"
    Ala, ora bakal. Senadyan kabeh tembung banter, iki ora kanggo miwiti.
  22. Bai
    +4
    Februari 7 2024
    Iku lan ora ana cara liya! Properti pribadi, ternyata, perlu kanggo manungsa!

    Nanging mesthi! Coba nganggo sikat untu pribadi lan jeroan pribadi. Lan mung properti pribadi lan mobil ora bakal superfluous.
  23. +1
    Februari 7 2024
    Apa properti pribadi, apik utawa ala ing donya modern?

    Ing donya modern, "properti pribadi" minangka salah sawijining pecahan pungkasan saka kamardikan manungsa. Kita tambah akeh diubengi dening aturan sing ana "ing awake dhewe," ditampa lan disetujoni tanpa mangsuli pitakon "kenapa perlu?" . Ruang publik tambah akeh ngelingi cesspool sing mambu sing kabeh lan kabeh wong diwutahake, ing ngendi propaganda dibuwang ing sampeyan, ing ngendi dheweke nyoba nyepelekake sampeyan, ngunggahake sawetara emosi dhasar, utawa mréntahake kaya salinan karbon menyang wates tanpa wates. sawetara jinis sumbangan. Iki ngompres kabeh lan ngupayakake kabeh cara kanggo ngatur urip pribadi lan properti pribadine. Sampeyan ora bebas nulis apa sing sampeyan pikirake, ngomong apa sing sampeyan pikirake, sampeyan ora bebas nindakake apa sing dikarepake sanajan ing tanah sampeyan dhewe, mbangun apa sing dikarepake, santai kaya sing dikarepake. Peraturan bodho tanpa wates nyerang urip pribadi lan nilai sampeyan.
    Dadi ing DUNIA MODERN, properti pribadi iku perlu, iki asale saka kepinginan wong kanggo mbedakake antarane edan sing kedadeyan lan sisa-sisa donyane dhewe, kepinginan dhewe.

    Saiki aku weruh bid'ah iki babagan "Ideologi" maneh. Wong lanang, sing daktresnani, yen sampeyan pengin ideologi, lumaku kaya catur lan nyelehake karya lan aspirasi sampeyan ing prasmanan - wah, ayo, seneng. Temokake klub ing kana miturut kapentingan sampeyan, aku ora ngerti, contone, "Klub kanggo Penyayang Masochism Politik" utawa "Level 80 Left Paladins Club" - lan seneng-seneng ing bunder mulyo sembarang omong kosong, ing sembarang facets saka perversion. Nanging iku murni sukarela. Nanging sampeyan ora perlu mutusake kanggo wong liya, amarga iki omong kosong sing padha karo kasunyatan sing gulungan kubis bakal mutusake kanggo sampeyan yen sampeyan kudu ningkatake nilai tartamtu. Sampeyan ora seneng, ta? Sampeyan ora seneng yen barang-barang wong liya dileksanakake marang sampeyan - dadi kenapa wong liya kudu ngetrapake barang-barange wong liya?
  24. +1
    Februari 8 2024
    Yen ora! Sawise kabeh, malah "entanglement kuantum" sing mentas ditemokake minangka bukti liyane, saiki matematis, ora mung ketergantungan agama, budaya-ekonomi lan sosial-politik saka kabeh perkara ing alam lan ing masyarakat manungsa, mbantah esensi bestial Darwinisme sosial kapitalis. , perang kabeh marang saben wong, awit komunisme adhedhasar conciliarity padha, kang wis ditemtokake dening Kitab Suci: "ing ngendi ana loro utawa telu majelis ing jeneng-Ku, Aku ana ing satengahe wong-wong mau ...", https: / /hi-tech.mail.ru/news/ 56774-mnogovekovaya-nevozmozhnaya-golovolomka-poluchila-kvantovoe-reshenie/?frommail=1; Mat. 18:20, http://bible.optina.ru/new:mf:18:20.
    Dadi saben pilihan sing mesthi muncul saka kepemilikan pribadi sing ing jaman kepungkur mbebayani kanggo pangembangan manungsa, beda karo siji-sijine prinsip konsiliasi sing cukup ing properti umum, lan miturut riset paling anyar, "Kekuatan nyopir evolusi yaiku. dudu kaslametan, nanging kerjasama Iki minangka panemuan Martin Novak ... ndadékaké kesimpulan manawa kerjasama sing ora ana hubungane - manunggal ing tujuan umum - ndasari munculé superorganisme. Munculé asil migunani saka aktivitas bebarengan ... ndadékaké kanggo.. . lompatan cetha ing évolusi...", https://www.forbes .ru/ontology/383273-epidemiya-odinochestva-chto-ukorachivaet-zhizn-silnee-bolezney-fastfuda-i-alkogolya, sapienti lungguh? Dene, "Kapitalisme minangka kapercayan sing luar biasa yen tumindak paling ala saka wong sing paling ala ing salah siji cara utawa liya kanggo kabecikan umum" (D. Keynesy).
    Lan yen, ing cendhak, miturut Marx, banjur kapitalisme sing "ngasilake akeh banget prekara-prekara sing perlu lan akeh banget wong sing ora perlu," sing tegese sosialisme dibutuhake supaya kabeh bisa mandheg mateni wong, iku gampang banget, lan teh dudu a binomial Newton, kita wis bisa ngerti iki yen kita isih wong, lan ora lengkap hucksters lan rednecks? Iku "cakrawala sempit saka hukum borjuis" (V.I. Lenin) sing mbatesi kaadilan ing sistem properti pribadi, ing ngendi kesetaraan hak diproklamasiake kanggo wong sing ora padha karo sosio-ekonomi lan budaya-politik sing wiwitane. Lan mung sistem properti sosial mbalekake kaadilan hak-hak sing ora padha karo preferensi kanggo wong sing kurang beruntung kanthi biaya wong-wong sing wis sukses supaya masyarakat bisa ngaku "kabeh kasugihan isi subyektif manungsa" (K. Marx), sing, Ing mratelakake panemume, iku Providence Gusti Allah kanggo Manungsa, lan mung goal pantes negara lan kabeh manungsa, achievable mung ing sistem ora pribadi, nanging umum property, amin, tutuk ngarep?

    <img src="https://dl.dropboxusercontent.com/s/wdtuwunlternzey/%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%8B%D0%BB%D1%8C2.jpg?dl=0" alt="" title="">
  25. +1
    Februari 8 2024
    Gréja, sing miturut gagasan dhasar kudu dadi conto spiritualitas, saya tambah nyerang negara

    Lan carane dheweke nindakake? ana conto?
  26. 0
    Februari 8 2024
    Sosialisme ngganti eksploitasi manungsa dening manungsa karo eksploitasi manungsa dening negara. Horseradish ora luwih manis tinimbang lobak, nanging luwih akeh parasit amarga pimpinan partai.
    1. +1
      Februari 9 2024
      Wong normal ora bisa urip kanthi eksklusif dening wong bodho, maling lan pengkhianat. Ananging ugi wonten ingkang kendala boten namung saking gagasan kaadilan, nanging ugi kaliyan bal-balanipun....
      Wong-wong ing Kulon bisa uga entuk akeh kanggo awake dhewe, ora amarga padha nglawan perbudakan lan eksploitasi ing negarane. ngguyu
      1. +1
        Februari 9 2024
        Ing Rusia, perbudakan dibuwang kaping pindho, kanthi bedane 100 taun. Kaping pisanan - Alexander kapindho, kaloro - Nikita pisanan. Ora ana bedane.
    2. +1
      Februari 9 2024
      Wong sing ora bisa ningkatake wong sing layak dadi pimpinan, bakal dadi tumpukan sampah. Iki, kaya sing diucapake: "hak kedaulatan saben bangsa" hi
      1. 0
        Februari 9 2024
        Negara tansah dibentuk kanthi kekuwatan. Negara pisanan digawe dening kethek nalika ndamel adoh pimpinan Pack karo tongkat lan njupuk Panggonan, meksa wong liya kanggo njaluk gedhang kanggo awake dhewe.
        1. +1
          Februari 9 2024
          Kutipan saka pavel.tipingmail.com
          Negara tansah dibentuk kanthi kekuwatan. Negara pisanan digawe dening kethek nalika ndamel adoh pimpinan Pack karo tongkat lan njupuk Panggonan, meksa wong liya kanggo njaluk gedhang kanggo awake dhewe.

          Lan nalika pimpinan nindakake kabeh iki, ora ana negara? wah!
          Apa geng kasebut dibentuk kanthi pidato Kristen utawa geng kasebut uga dadi negara? Banjur apa ora negara? yoklmn... endi wae sing idu, jebule kenegaraan lengkap nang endi wae....
          Ing kene ana warga sing "undhang-undhang ora ditulis" - lan manggon ing negara "undhang-undhang ora bisa digunakake"; ora ana sing liya.Ing kanopi lan topi!
  27. +1
    Februari 9 2024
    ... Lan sawise kabeh, kabeh iki wis kedaden (... Ana revolusi, sing disusun dening idealis, diwujudake dening fanatik, lan "woh-wohan" sing dijupuk kauntungan saka ki sinis lan kejem! TO STAND GUARD PENANGKULANGAN SOSIALISME LAN CITA-CITA KOMUNIS, NANGING SING SING SING MERAMPAS PENDUDUKE DHEWE, KITA SEMUA DIRAMPOK DENING PREDATOR ASING SAKA DUNYA, BENDA CULING, SIMPANAN, PRODUK TANAH TANAH TANAH TANAH TANAH TANAH TANAH TANAH. Lan, GANTI SEPAK ON THE FLY, Saka Partai, EKONOMI lan KOMSOMOL NOMENCLATURE dadi pemain pasar, DEMOKRATIS, lan LIBERAL UTAMA ing negara!
    Dear penulis, "Mungkin luwih apik babagan reaktor, babagan traktor lunar favorit sampeyan ..." Eh? Inggih, pinten sampeyan bisa nulis babagan iki? Utawa apa sampeyan mikir yen "mbesuk" bakal beda? Inggih, ora bakal beda! Kenging punapa? Amarga "tawon ora mabur nglawan madu." Amarga Alam ora ngidinke kesetaraan lan tansah arrogant, egois, lan parasit licik, nggunakake mekanisme lan instrumen administratif, hukum, politik, ekonomi, lan kekuwatan, MANEH ngrebut properti lan kekuwatan saka populasi kerja sing ora duwe properti pribadi kolektif sing larang regane pasar. , lan mulane ora duwe ekonomi, lan, akibate, kapentingan politik ing perjuangan kanggo daya lan properti iki! Utawa sampeyan pengin ngomong karo artikel iki yen "raking" minangka olahraga nasional Rusia?
    Aku ora ngerti yen sampeyan entuk dhuwit kanggo promosi "utopias abadi" ing situs iki, nanging, dening Gusti Allah, maca kabeh "iki" mung ora bisa ditindakake kanggo wong sing urip ing taun 90-an lan 2000-an (...

    Penulis PS! NINADA!
    1. +1
      Februari 10 2024
      Utawa mbok menawa NINADA uga bisa ngladeni kepentingan para oligarki? Utawa sampeyan "nampa ... sawetara dhuwit kanggo propaganda" saka Malthusianism lan ideologi kapitalisme?
    2. +1
      Februari 10 2024
      Alas, anti-Soviet anonim pengecut, nanging saben bangsa lan saben wong nggawe pilihan antarane roh lan weteng, supaya saben wong dhewe: penerus pantes kanggo warisan positif gedhe saka USSR elinga Persahabatan saka wong, kaadilan sosial, Kamenangan, tanah prawan, papan, antrian ing museum lan perpustakaan, lan perampok saka USSR saka pungkasan setengah mati putih lan partai liyane, liberal lan Nazi nits ngelingi antrian kanggo sosis lan carane, ing wedi saka cahya, ing properti wong wis hamstered. Dadi kabeh kesejahteraan liberal adhedhasar kasunyatan sing sawetara sundel tuku kadhaulatan, lan liyane ngedol duweke, lan yen padha bisa ngedol ing rega luwih, banjur padha lemu, lan yen ora, banjur padha golek panuku liyane. Dadi kabeh kita, lan ora mung kakuwasan sing ana, kudu entuk hak kanggo hak lair saka Rusia lan Soviet tinimbang godhok lentil bosok saka manca Barat, sing kita dhewe, yen kita ora seneng, banjur, sayangé, isih ditampa ing 1991, ora dadi? Dadi kita bakal duwe hak lengkap kanggo warisan gedhe saka USSR nalika kita mulihake, mung banjur saka looters ateges nistha saiki kita bakal dadi ahli waris lengkap negara, iku ora, chy zrozumilo, alaverdi, azokhn wei , utawa apa klan liyane lan wong Apa sampeyan nistha kene, bodho lan bodho?

      https://www.youtube.com/watch?v=tRwxc8QeX9w
      https://www.youtube.com/watch?
      1. +1
        Februari 10 2024
        Ing pungkasan taun 80-an lan awal 90-an, aku elinga banget, aku krungu tembung sing padha ing rapat saka "perwakilan kamulyane" saka nomenklatura Komsomol, ing salah sawijining perusahaan saka Departemen Industri Radio USSR. 8 utawa 10 taun kepungkur lan urip nggawa aku bebarengan maneh. Posisi sing apik lan anyar ing bank komersial lan pitakonan sing ditakoni dheweke kabeh babagan apa sing dakkarepake, apa komplek omah sing aku manggon, apa properti utawa bisnis sing bisa dipasarake, apa sing dakpangan lan apa sing aku ngombe)... Lan nalika, ing obrolan, dheweke ngerti yen aku ora "ngganti sepatu" lan ora "ngowahi urip" kanthi cara sing padha, lan mung kerja ing situs konstruksi, dheweke langsung tumindak kaya aku. Aku dadi wong liyo tanpa wates kanggo dheweke). Lan ana kabeh "tentara kerajaan" kaya dheweke. Siji mung kudu nyelidiki masa lalu para politisi lan pengusaha tangan gedhe lan medium, sing dadi inti saka oligarki Rusia. Wiwit kuwi, aku wis "nyelehake dhuwit ing ngendi cangkeme" ing wong sing ora ngerti lan ora ngerti kaya sampeyan. AdieuZ.
        1. 0
          Februari 14 2024
          Ing.. ing...." Yen para pandhita ora netepi jabatane, lan Guru iku bajingan, mula ora ana Gusti Allah lan ora ana keadilan. Nanging Guru sing apik ora teka."

          Topik iki wis lawas kaya kelas wong sing golek bebener ing Rus. Pujangga Nekrasov nulis babagan iki ing abad kaping 19.

          Masalahe, ana wong sing berjuang kanggo keadilan, dene liyane "nggoleki", kaya golek jamur ing alas.
          Lan Gusti Allah piyambak, ketoke, "nyetel" iki loro karo "piranti" lan karo pilihan alam. Ing sih saka punah. Lan iku bener! Sing kurang wong bodho ing Donya iki, hawa sing luwih resik.
          1. 0
            Februari 14 2024
            Apa wong ora seneng karo bebener sing "beda"? Apa sing kudu ditindakake ... Ora bakal ana liyane).
  28. +1
    Februari 10 2024
    Nanging sapa sing ngerti, bisa uga SVO sing bakal dadi piso bedah sing bakal ngilangi tumor kanker saka imoralitas lan degradasi?

    Nuwun sewu, nanging ing ngendi sampeyan ndeleng paling ora siji pertanda kanggo pangarep-arep kanggo owah-owahan kasebut?
  29. +1
    Februari 11 2024
    Artikel aneh - padha pitted property pribadi lan moralitas marang saben liyane lan teka menyang kesimpulan aneh sing SVO bakal ndandani kabeh.
    Ngelingi anane peradaban sing diisolasi saka eskatologi iku cacat - ana komunis - padha rampung ala, ana kapitalis - padha rampung ala, penulis arep kanggo apa? Mbokmenawa menyang tegese emas - Tsar-Rama, sing nduweni kabeh lan subyek sing kerja kanggo kabecikan masyarakat lan panganan saka palung Tsar lan urip kanthi tentrem lan harmoni, amarga ora ana apa-apa kanggo dibagi. Iki sing ditindakake dening Schwab lan Co. lan Putin: "... kita ora bakal nguciwani sampeyan"
  30. +1
    Februari 11 2024
    Pol Pot seneng banget! Tingkat kabeh, sosialisasi kabeh ... Path langsung menyang buntu!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"