Kenangan vs kompilasi statistik

161
Kenangan vs kompilasi statistik
Biyen wis ilang. Wong tuwa lan omah-omahé saya tuwa. Aku mikir suwe babagan foto apa sing bakal nggambarake materi iki. Lan aku mutusake yen perlu kanggo nuduhake reruntuhan jaman kasebut. Yaiku, ing jaman Soviet, omah-omah iki katon luwih apik. Nanging wektu wis liwati, lan dina iki katon kaya iki, lan ora bisa disimpen maneh ... Iku luwih gampang kanggo ngrusak ... Contone, "omah ijo". Dakkandhani, sapa sing manggon ing kono? Lan, mbokmenawa, dheweke uga kadhaptar miturut sawetara statistik. Padha manggon ing.


Wong kiwa isih clingak-clinguk
kanggo nomer lan paribasan,
kaya kepiting tanpa pangerti,
sing padha ilang
ing lapangan sing sensitif gambar.

Knell Wardenheart

wong lan sejarah. Ora suwe, artikel saka penulis anyar muncul ing VO kanggo mbela ... prestasi sosialisme ing negara kita. Lan aku ora ngomong apa-apa sing ala babagan dheweke, amarga saben wong duwe hak kanggo mratelakake panemume. Siji-sijine kejutan yaiku nggunakake literatur statistik sing akeh minangka sumber, nanging ora ana referensi kanggo bahan arsip utawa disertasi.



Iki pitakonan serius banget, sampeyan ora bisa mung uncalan dhewe ing kaya sing.

Banjur aku ngobrol karo penulis lan ngerteni manawa, sawise mbela tesis PhD ing lapangan sing adoh saka ilmu sejarah, dheweke mutusake ... kanggo menehi kontribusi kanggo ... "pertahanan." Lan, maneh, aku uga ora weruh sing salah karo iki. Ya, sampeyan ora bisa nglarang ahli biologi saka kasengsem ing filsafat, utawa programmer saka kasengsem ing sajarah.

Ana conto sukses "tampilan seger". Nanging banjur dadi metu sing, sawise njupuk bab kuwi, aku bakal ngomong, topik penting, wong ora keganggu ngunjungi arsip partai, lan malah ora maca disertasi siji ing komunisme ngelmu.

Kepiye carane? Sawise kabeh, statistik yaiku ... "statistik", nanging ana uga goroh - gedhe lan cilik.

Sampeyan bisa mriksa kepiye sejatine mung adhedhasar dokumen sing disimpen ing arsip partai. Kajaba iku, dina iki sapa wae saka dalan, sanajan sampeyan dadi teknisi kaping pindho, bisa teka menyang arsip regional, nerangake marang direktur yen dheweke pengin nulis artikel kanggo VO babagan topik sejarah lan partai lan entuk ijin kerja ing arsip lokal saka CPSU OK. Sembarang, aku nandheske.

Lan disertasi babagan topik sajarah lan partai apik amarga yen sampeyan mbuwang pujian kanggo ngurmati pimpinan sabanjure, sampeyan bisa nemokake akeh informasi sing migunani ing kono kanthi pranala menyang arsip sing relevan, banjur khusus supaya bahan kasebut kanthi e-mail. .

Tegese, kanthi mbatesi sumber informasi, penulis ngrusak USSR. Amarga samubarang kekirangan ing pihak kita menehi mungsuh gaman marang kita, sembarang understatement mbebayani, amarga mbukak orane katrangan kanggo spekulasi lan insinuation.

Kajaba iku, penulis apa wae sing nulis babagan topik sing rumit kasebut mesthine kudu ndeleng apa sing wis ditulis ing topik sing padha ing VO, supaya ora nggawe kesalahan sing ora sopan.


"Omahe Kucing Merah"

Kabeh iki teka ing pikiranku, banjur aku mikir yen bakal menarik kanggo njupuk "maksim" penulis individu lan ndeleng saka sisih liyane, lan, supaya bisa ngomong, nuduhake carane kabeh iki kedadeyan. Kajaba iku, aku ora bakal nguripake koleksi statistik utawa malah disertasi. Mung kenangan pribadiku adhedhasar kasunyatan.

Dadi, ayo maca kutipan saka artikel kasebut. Padha cilik lan ora njupuk akeh papan.

"Panggonan USSR ing produksi industri donya ing taun 1986 ana 20% utawa luwih saka 80% saka AS. Ing babagan produksi pertanian (kajaba gandum 66% lan daging 64% ing AS), USSR kaping pirang-pirang luwih dhisik tinimbang AS.

Nomer nyengsemaken, tengen? Nanging ing ngendi "sepur sosis" lan kertu katon ing USSR nalika iku?

Saka 1985 nganti 1988, aku kudu sinau ing sekolah pascasarjana ing kutha Kuibyshev (samara saiki), lan ana kertu regional kanggo sosis. Aku nulis babagan iki ing artikel babagan pemuda mahasiswa pascasarjana. Lan ora perlu ngomong, iki kedadeyane; wong Kuibyshevites ora bakal ngidini sampeyan ngapusi.

Lan saiki pitakonan muncul, apa jenis produk tetanèn padha (kajaba gandum lan daging) kang kita padha ahead saka Amerika Serikat, nanging urip ora dadi luwih apik saka iki? Mungkin kanggo mancing kepiting? Sajrone telung taun aku nginep ing Kuibyshev, dheweke nggawa kepiting ing kana loro utawa telu.


Omah ambruk babar pisan. Nanging wong isih manggon ing kono ...

Mung aku ora bisa nyukupi "wektu" iki.

Aku ora nglawan dadi "ahead" saka Amerika Serikat dening sawetara pratondho, nanging banjur aku wanted susu, ora banyu diencerke karo susu, sosis, kang bisa tuku bebas, lan ora mung ing wilayah lan sak jam sibuk, lan supaya. sing mengko, ing dina, iku ora dadi ijo!

"Ing babagan jumlah dokter lan amben rumah sakit, USSR kaping pirang-pirang luwih dhisik tinimbang Amerika Serikat, ora ana sing kasedhiya kanggo perawatan medis."

Aku bangga karo kasur lan lembaran sing dikumbah (aku ana ing kono, aku kelingan), nanging aku ora bakal ngomong apa-apa babagan kasedhiyan perawatan medis. Aku ora bakal mbaleni crita babagan ngebor untu pulpy tanpa anestesi - aku wis nulis babagan iki luwih saka sepisan. Nanging iki "kasedhiyan" kanggo sampeyan ...


Omahe bengkong, nanging kepiye carane mbenerake?

Kedaden ing taun 1976, nalika isih sinau ing universitas pedagogis, aku kudu nglakoni operasi kanggo mbusak tumor ing dada sing dicurigai onkologi. Wong-wong mau ngethok daging kanggo aku, menehi jahitan papat, lan aku dibuwang. Lan dina sabanjure suhu 38,9. Ing klinik distrik, dheweke nyopot jahitan lan ujar: "Dheweke kena infeksi!" Lan padha wiwit cauterize tatu iki karo salaka nitrat (Aku ora 100% yakin, Aku krungu saka sudhut kuping). Iku ... cukup ora nyenengake. Lan sing paling penting, tatu ora mari!

Banjur dhokter ngandhani yen ana obat Hungaria iki, yen sampeyan entuk, bakal mbantu sampeyan! Dadi, untunge aku, jebul kancaku kuliah duwe ibu sing dadi kepala salah sawijining apotek kutha utama. Lan cetha yen dheweke entuk obat iki, lan mbantu aku akeh.

Nanging ora kabeh warga Penza, sing karo ... kedadeyan kaya ngono, duwe putra manajer apotek dadi kanca, lan kaya ngono?

Dheweke bakal ngandhani yen saiki kedadeyan obat-obatan langka kudu dipikolehi. Ya, kedadeyan kasebut, nanging luwih jarang, lan sing paling penting, saiki ora ana sing nulis ing pager: "Masyarakat lan partai wis manunggal!" lan "Kabecikan wong minangka hukum utama USSR."

"Sistem transportasi sepur USSR ngangkut kargo 2-3 kaping luwih akeh tinimbang ing Amerika Serikat, lan omzet penumpang sepuluh kali luwih dhuwur."

Pernyataan sing apik tenan, ta?! Kajaba iku, pancen luar biasa, aku janji bakal nyawisake artikel sing kapisah lan nyritakake crita sing menarik banget babagan uripku. Iku mung ora bakal pas ing kene maneh ...


Omah bisa bengkong, nanging langkahe lurus!

USSR manggon seprapat saka kabeh ilmuwan ing donya. Miturut data WIPO, USSR duwe luwih saka kaping pindho jumlah panemuan AS lan meh kaping pindho jumlah panemuan Jepang.

Inggih, carane panemuan kita diterapake uga wis ditulis ing VO luwih saka sepisan. Lan apa gunane nggawe panemuan yen ora ditindakake? Sing penting! Dheweke nulis babagan desain industri lan babagan partisipasi ing kompetisi dolanan All-Union kanggo produksi industri. Ana uga artikel ing majalah "Innovator-Inventor".

Dadi aku ngerti apa sing diomongake. Lan ing disertasi babagan pimpinan partai karya riset universitas, topik iki disentuh. Lan lancar migrasi menyang jaman saiki, sanajan kanthi implementasine dadi luwih gampang ...

"... meh ora ana protes marang pamrentah saiki."

Marang statement iki siji mung bisa ngomong - ha ha ha, lan deleng bahan ing VO "Kerusuhan populer ing USSR. 1953-1985", diterbitake maneh ing 2010, ing ngendi iki diterangake kanthi rinci. Miturut cara, komentar ing kono informatif banget. Lan link menyang sinau banget rinci babagan topik iki.

"... gaji Sekretaris Jenderal Komite Pusat CPSU kira-kira 1 rubel."

Iki uga lucu. Lan mulane.

Kasunyatane yaiku nalika aku kerja ing arsip OK CPSU saka wilayah Penza, aku nemokake dokumen rahasia paling dhuwur babagan gaji sekretaris pertama Komite Daerah, lan jumlah kasebut malah kurang saka jumlah sing dijenengi dening penulis - 500 rubel! Inggih, jelas - Komite Pusat lan OK! Nanging ing dokumen sing padha ditulis yen sekretaris dadi preian, dheweke uga nampa bonus ing jumlah gaji minangka insentif! Lan uga ... trip gratis menyang sanatorium!

Malah mbak reresik OK diganjar gaji ping pindho merga arep preinan, jebule supaya bisa ngurusi karpet ing koridor panitia daerah. Nanging nyatane saliyane gaji pokok, pejabat senior aparat partai uga nampa dhuwit ing... amplop.

Ora ketompo carane aku nyoba kanggo mangerteni jumlah "handout", aku ora bisa ngerteni. Aku nemokake manawa pembayaran kasebut ditindakake liwat badan finansial Komite Pusat CPSU, lan ing arsip iki kanggo aku ing taun 1985-1988. ora ana kemajuan maneh. Mbok malah dina iki informasi tetep rahasia konco pitu asu laut, nanging ora ana sangsi sing jumlah 1 rubles - iku goroh ketok. Prakara iki ora mung kanggo gaji iki.


Tembok anyar, nanging jendhela lawas ...

Lan iki ora ngetung apa sing dienggo kabeh sekretaris iki, lan kabeh sing digunakake - Kremlin, Hermitage lan liya-liyane. Lan "pembela" kita kudu ngerti manawa rega ing kantin panitia regional beku ing tingkat 1928, sing uga bisa ngirit jumlah sing akeh kanthi panganan sing berkualitas tinggi.

Stalin sing padha duwe 15 dachas ing layanane, ing ngendi dheweke ngenteni tekane saben dina lan nyiapake ... sajian favorit. Aku uga nulis babagan iki, ing kene, ing VO, nalika aku ngomong babagan kahanan salah sawijining mantan dacha Stalin ing Kaukasus saiki.

Dadi 1 rubel pancen ora akeh banget yen sampeyan duwe pesawat dhewe, sepur lapis baja, lan 100 limosin, kaya Brezhnev. Apa sampeyan mikir dheweke uga tuku kanthi gaji 90 rubel? Utawa dheweke wis munggah pangkat?

Ngomong-ngomong, kaping pindho ing uripku, aku begja nemokake aku ing panggonan salah sawijining "fungsionaris dhuwur." Iku soko. Ing sawijining dina aku uga bakal nulis babagan iki. Aku kelingan kabeh kaya wingi.


Ora ana jendhela, nanging pager kasebut pancen anyar ... Angin owah-owahan!

Inggih, minangka kesimpulan. "Sampeyan bisa dadi komunis mung yen sampeyan nambah memori kanthi kawruh babagan kabeh kasugihan sing diasilake manungsa," ujare Lenin. Lan ala banget yen para pembela dhewe ora nglirwakake prajanjian iki. Cetha manawa ora bisa ngerteni kabeh ing jagad iki, sampeyan ora bisa njagong ing kabeh arsip lan maca maneh kabeh monograf. Nanging kita kudu ngupayakake iki ...

PS


Artikel kasebut digambarake karo foto penulis.

Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

161 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 32
    Februari 8 2024
    Kutipan: Vyacheslav Shpakovsky
    Stalin padha duwe 15 dachas/90 limosin ing layanan, kaya Brezhnev
    Nanging, sanadyan pewaris saka I.V. Stalin utawa L.I. Brezhnev, sawise pati padha ora ngeweruhi minangka millionaires
    1. -9
      Februari 8 2024
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Nanging, sanadyan pewaris saka I.V. Stalin utawa L.I. Brezhnev, sawise pati padha ora ngeweruhi minangka millionaires

      Apa jeneng iki Churbanov tegese apa-apa kanggo sampeyan?
      Nang endi wae menyang mburi memori ala saka perestroika, putu Leonid Ilyich ngandika ing TV. Lan ngandika kaya mangkene: "Aku wis cukup kabeh, cukup kanggo anak lan putu. Lan sampeyan isih bakal kelingan Leonid Ilyich. Sampeyan isih bakal melas kanggo Leonid Ilyich."
      Yen iki "cukup" ana ing rubel, banjur diobong dening inflasi, yen ora dening reformasi moneter Pavlovsk. Lan yen ana sing luwih lestari, mesthine anak putu bakal cukup, yen ora ngombe, dheweke bakal kelangan.
      1. + 15
        Februari 8 2024
        Quote: Nagant
        Apa jeneng iki Churbanov tegese apa-apa kanggo sampeyan?

        Ya, ngandika. Nanging sawise dikunjara, dheweke manggon ing apartemen biasa tanpa kemewahan. Aku ndeleng iki luwih saka sepisan saka wawancara, sing kadhangkala diwenehake marang wartawan. Lan miturut pangeling-eling wong sing ngerti dheweke, ora ana bekal kanggo dheweke. Lha, nalika njagong dadi wakil menteri, mesthi wae dheweke ora nolak apa-apa
  2. + 37
    Februari 8 2024
    Kabeh dicritakake kanthi apik.
    Nanging
    Ayo mbandhingake USSR, umpamane, 85 karo China, Meksiko, Vietnam ...
    Lha kowe ngerti aku? ora?
    Kabeh dadi ala ing Uni, nanging ora ana sing bakal mbandhingake karo Meksiko utawa Turki. Saiki ora kedadeyan kanggo mbandhingake "China gedhe" karo Rusia.
    Lan sing nyedhiyakake peralatan kanggo sapa ing 1985 sing padha?
    Apa kita tuku apa wae saka Iran lan Korea Lor? ora? Mungkin amarga larang banget ...
    Dadi apa kesimpulan sing bisa dijupuk saka iki?

    Lan sukses apa sing saiki kita lakoni?
    Apa ana sing miwiti urip luwih apik? Iki cara kerjane kanggo republik pisang.
    1. + 15
      Februari 8 2024
      Kutipan saka tsvetahaki
      Lan sukses apa sing saiki kita lakoni?

      Lan sampeyan ndeleng lan langsung ndeleng kabeh "sukses" nglirik
    2. + 12
      Februari 8 2024
      Kutipan saka tsvetahaki
      Dadi apa kesimpulan sing bisa dijupuk saka iki?

      Nalika jagad iki berkembang kanthi cepet, kita duwe stabilisator. Padha ngadeg meneng! Wutah, yen kita mbandhingake pertumbuhan PDB karo rata-rata donya sajrone 30 taun kepungkur, kita pancen ketinggalan. Lan USSR ana ing ngarep kita kabeh wektu! Banjur ana prospek. Lan saiki?
    3. +4
      Februari 9 2024
      "Lan sukses apa sing kita lakoni saiki?"
      Omah-omah sing bengkong sing dipoto dening penulis kanthi tresna, mulane dibangun kanthi bengkok ing USSR, utawa saiki wis dadi ala nganti ora ana dhuwit kanggo ndandani?
  3. + 42
    Februari 8 2024
    Histeria ala liyane babagan masa lalu dhewe. Karir Shpakovsky minangka buruh partai ora bisa ditindakake, dheweke dadi gelo, dheweke ngremehake dheweke lan kepungkur.
    "Kepiye kabeh pancen kedadeyan. ... Mung kenangan pribadiku adhedhasar kasunyatan" (VOSH)!
    Dheweke nggawa kasunyatan! Gosip lan ora liya.
    1. + 31
      Februari 8 2024
      Nalika aku kerja ing arsip OK CPSU saka wilayah Penza, aku nemokake dokumen rahasia paling dhuwur babagan gaji sekretaris pertama Komite Daerah, lan jumlah kasebut malah kurang saka jumlah sing dijenengi penulis - 500 rubel. ! Inggih, jelas - Komite Pusat lan OK! Nanging ing dokumen sing padha ditulis yen sekretaris dadi preian, dheweke uga nampa bonus ing jumlah gaji minangka insentif! Lan uga ... trip gratis menyang sanatorium!


      Apik tenan!!! Apa worth digali liwat arsip kanggo iki? Sensasi sing padha kanggo aku. ngguyu
      Kanggo katrangan saka penulis, ing taun 1974, nalika petugas garnisun Tatar kita preian, dheweke uga nampa bonus ing jumlah gaji minangka insentif saliyane gaji liburan! Lan minangka veteran WWII uga ... trip gratis menyang sanatorium Angkatan Udara ing Sudak, ngendi aku lunga santai karo putu wadon, sing umure padha karo aku. Kanthi karsane, ing wektu sing padha, bapakku, jurusan VTA, entuk ijin sing padha. Ing Sudak, kulawarga kita dadi kanca. Kajaba iku, aku lan bocah wadon iki banjur sinau ing kelas sing padha lan dheweke wis dadi bojoku telung puluh lima taun. Kita duwe anak loro lan putu loro.
      1. + 27
        Februari 8 2024
        Bener, aku wedi yen penulis ora ngerti kepiye kulawargane komandan resimen lan petugas kebersihan veteran bisa dadi kanca. Dheweke pancen urip ing sawetara jagad liyane lan sawetara negara liyane kanthi mentalitas liyane
        1. + 13
          Februari 8 2024
          Kutipan: Richard
          penulis ora bisa ngerti carane kulawarga saka komandan resimen lan janitor veteran bisa dadi kanca

          Ing jaman Soviet, gampang banget!
        2. + 11
          Februari 8 2024
          Kutipan: Richard
          penulis ora bisa ngerti carane kulawarga saka komandan resimen lan janitor veteran bisa dadi kanca.

          Tukang resik-resik dalan saiki ora ngubengi kidul! Ora ana wektu lan ora ana apa-apa.
          1. + 10
            Februari 8 2024
            Tukang resik-resik dalan saiki ora ngubengi kidul! Ora ana wektu lan ora ana apa-apa.

            Stats, salam.. kulo lepat kulo.. jare sakniki kulo saking kidul.. kulo ngidul ngidul.. kulo niki arta arta, ingkang dipun pendhet saking kulo lan keluarganipun lan dipun paringaken dhateng ingkang sing ora ngerti basa Rusia.. lan kabeh kok ... supaya ora mbayar dhewe ... sanadyan saiki janitors iki wis wiwit maju banget ing karir lan ora ana maneh utamané kasengsem dadi janitor ... saiki pejabat kita wis dikirim menyang situs konstruksi ... wah, supaya wong mbayar hipotek ora kanggo 30 taun ... nanging sèket ... rega mundhak sanajan gasster ... padha wiwit pass hukum miturut sing bisa ilang apartemen iki ... supaya adoh mung kanggo palsu ... nanging bakal ana liyane wassat ombenan hi
            1. +8
              Februari 8 2024
              Kutipan saka Svarog
              regane mundhak sanajan gaster..

              Lan padha wedi kita, yen ora ana gasters, banjur prices bakal munggah. We nemokake soko kanggo medeni! Ya, rega iki mundhak. Apa wae sing kedadeyan!
              Sugeng rawuh, Volodya! ombenan hi
        3. + 21
          Februari 8 2024
          Dheweke pancen urip ing sawetara jagad liyane lan sawetara negara liyane kanthi mentalitas liyane
          Ya, mesthi. Donyane beda. Ing kene dheweke lan aku saka generasi sing padha, manggon ing provinsi. Ora let suwe, ngomong babagan bocah cilik, dheweke ngandhani kepiye simbahe mung mateni kucing sing lara tinimbang nambani. Banjur penulis nyoba nerangake marang aku yen aku, sing tuwuh ing apartemen komunal, kaya "cah wadon saka desa sing bisa digawa menyang kutha, nanging desa ora bakal lunga saka dheweke." Dheweke negesake awake dhewe. Lan ing apartemen komunal kita ana kucing umum, Murka, sing saben wong ngurus kanggo nyenengake kabeh bocah. Lan dheweke nduweni sikap ngremehake marang para pekerja keras. Dheweke bangga banget karo akeh "karya" sing dicithak. Malah ing Singapura saka adoh. Aku pracaya sing kualitas bab padha cathetan ing VO, ngendi hooves padha dadi ing meja kraton ing Great Britain.
        4. + 10
          Februari 8 2024
          Kutipan: Richard
          Bener, aku wedi yen penulis ora ngerti kepiye kulawargane komandan resimen lan petugas kebersihan veteran bisa dadi kanca. Dheweke pancen urip ing sawetara jagad liyane lan sawetara negara liyane kanthi mentalitas liyane

          Inggih, iki Shpakovsky ... gampang kanggo dheweke kanggo pass mati gagasan minangka kasunyatan, supaya ngomong.

          Pak Shpakovsky ora ngerti apa sebabe sepur sosis ana lan kenapa saiki ora ana. Khusus, data sing dakdeleng dhewe ing bentuk konfirmasi fisik sing nyata nalika aku ngunjungi meh kolega) ... MASSR - jumlah endhas sapi, kaya sing dakkandhakake sapi ing taun 1990 ana sekitar 190 ewu ekor (lan iki ora ngetung pedagang swasta), banjur ... sup karo kucing.
          PS
          MASSR ing taun 1990 kira-kira 700 ewu wong. cedhak ibukutha, Yoshkar-Ola (udakara 300 ewu wong)
      2. +6
        Februari 8 2024
        Kutipan: Richard
        Kanggo katrangan saka penulis, ing taun 1974, nalika petugas garnisun Tatar kita preian, dheweke uga nampa bonus ing jumlah gaji minangka insentif saliyane gaji liburan!

        Ing pabrik kita, nganti taun 1995, gaji liburan diwenehake kanthi bentuk rong gaji kanggo sasi pra-liburan pungkasan.
      3. Bai
        + 11
        Februari 8 2024
        Kabeh karyawan organisasi kita (kalebu aku) bisa nampa trip gratis menyang sanatorium yen pengin. Amarga sanatorium minangka properti organisasi lan gratis kanggo karyawan. Mangkono ing jaman Soviet, lan saiki isih ana.
        Malah minangka mahasiswa aku nampa lelungan gratis. Kajaba iku, siswa duwe diskon jajanan. Kanggo 15 kopecks komplek dadi-dadi, nanging gratis Panganan ing sanatorium apik tenan, lan kualitas apik banget.
    2. + 17
      Februari 8 2024
      Kutipan saka ee2100
      Dheweke nggawa kasunyatan! Gosip lan ora liya.

      Bener
      Iku bakal cocok kanggo kalebu baris saka lagu Vysotsky ing epigraph artikel:

      Kaya laler, ana-anane, gosip-gosip saka omah-omah,
      Lan wong wadon tuwa ompong digawa-gawa.
    3. + 34
      Februari 8 2024
      Sawise maca artikel iki, aku mung ngrasakake rasa jijik marang karya iki, meh padha karo sawise nonton film Balabanov "Cargo 200". Rasane kaya nginjak tumpukan kotoran. Iki lan iki minangka pitenah sing ala lan jahat marang USSR, sing paling mungkin digawe khusus, sing dimaksudake kanggo nggawe gambar negatif sistem sosialis ing antarane generasi sing lair sawise runtuh USSR. Nanging siji ora bisa nyana liyane saka penulis iki.
      1. + 25
        Februari 8 2024
        pitenah ala ala marang USSR
        "Malah kuldi bisa nyepak singa sing mati" Iki sing ditindakake dening penulis lan sawetara kanca-kancane sing kondhang ing kene kaya dheweke. Iku aman lan nyenengake, mula bisa dingerteni. Mung ora jelas apa sing ditindakake Uni marang dheweke. elek banget jamane, nganti saiki isih koyok ngono...
        Rasane kaya nginjak tumpukan kotoran.
        Perasaan sing padha banget ...
        1. + 18
          Februari 8 2024
          Quote: Abigor
          "Malah kuldi bisa nyepak singa sing mati" Iki sing ditindakake dening penulis lan sawetara kanca-kanca liyane sing kondhang kaya dheweke ing kene.

          Ora jelas kenapa dheweke butuh iki? Siji bisa uga mikir yen kanthi menehi materi kanthi cara iki lan ngremehake masa lalu Soviet, dheweke kepengin ngyakinake pembaca yen dheweke mung siji-sijine sing bisa slamet saka USSR kanthi ajaib. Lan dheweke overdid karo ilustrasi kanggo artikel, nggawe cetha apa slums urip warga Soviet liwati. Ugh. Ngomong kuciwa iku understatement. ora
          1. + 17
            Februari 8 2024
            Lan dheweke overdid karo ilustrasi kanggo artikel, nggawe cetha apa slums urip warga Soviet liwati.

            Ya iki kasus nalika bodho ngalahake licik lol
            Sadurungé, penulis wis mratelakake panemume sing luwih dhuwur saka nonton, kang looking for foto bangunan rusak sing dijupuk ing jaman Soviet. Nanging nggawa foto modern kanthi mobil sing rusak, sing sakperangan alesan uga ana sawise 30 taun kamakmuran, minangka cacat. lol . Lan malah caption ing foto pisanan ora bakal ngganti iki.
    4. + 17
      Februari 8 2024
      Histeria ala liyane babagan masa lalu dhewe. Karir Shpakovsky minangka buruh partai ora bisa ditindakake, dheweke dadi gelo, dheweke ngremehake dheweke lan kepungkur.

      Kanggo titik ... Shpakovsky wis sawetara jenis jero, trauma psikologis ... ing ngisor iki aku disaranake sing nulis artikel bab kepungkur lan bab iku (trauma) .. Kita bakal bantuan karo donya kabèh.. kita bakal waras. . kita bakal menehi pitutur.. carane ngatasi.. Ora bener kanggo wong nandhang sangsara.. wong apik.. nanging cilaka.. ngguyu
    5. +7
      Februari 8 2024
      Aku setuju banget...!!!
    6. Komentar wis dibusak.
  4. + 15
    Februari 8 2024
    Yen "ora ana sosis ing USSR," banjur ing ngendi dumadakan katon ing awal 1992, nalika "Gaidar nylametaké negara"? Gaidar langsung ngatur produksi?

    Penulis dhewe ngakoni yen disertasi subyektif karo "doxologies" .... Lan apa kesimpulane? Kesimpulane kudu dirujuk?

    Logika Wardenheart, sing disebutake dening penulis, umume khusus. Dheweke nganggep label kayata "kaum kiwa" lan yakin manawa sing duwe gambar sing luwih apik dadi bener minangka argumen sing serius. Aku malah mandheg ngrembug karo dheweke, amarga aku ngerti yen ora ana gunane.

    Kita kudu ngerti manawa pamrentahan siji beda karo liyane. hukum, padha mbentuk hukum. Lan karya hukum, penegakan hukum, ditemtokake dening tradhisi masyarakat. Senajan padha "ana ing USSR," padha bisa dadi pancen ora Soviet..... Lan ora perlu kanggo nyalahke tradhisi masyarakat kadhangkala rampung mundur ing USSR.
    1. + 22
      Februari 8 2024
      "Ora ana sosis ing USSR"

      Menarik...
      Ibuku, ahli ekonomi sing kondhang ing jamane, ngandhani, nalika taun 80-an aku takon dheweke pitakonan primitif babagan sosis, kepiye ing awal 50-an dheweke miwiti dadi akuntan lan dheweke nulis tong sturgeon lan ton sosis. - padha ilang.
      Aku nyoba kanggo ngirim bebener prasaja, kang ing 30th taun kapitalisme iku kawirangan ora ngerti, utamané kanggo penulis - RAISE HARGA 10 TIMES lan kabeh bakal katon ing rak lan malah bakal dibusak.
      Diterjemahake saka Rusia menyang basa Rusia sing prasaja, tegese komunis kudu disalahake amarga rega panganan murah.
      Inggih, sabotase langsung ing pungkasan taun 80-an, nalika barang-barang ora teka ing toko, ora mung dingerteni saka tembung ibuku ...
      Penulis uga lali bebener sing prasaja - kabeh berkembang ing donya tanpa Rusia lan tanpa United Russia.
      Afrika nandhang keluwen - saiki ngalami obesitas. Gaidar dipakani.
      1. -3
        Februari 8 2024
        Kanthi rega sosis 2,20, aku bisa tuku rata-rata 100 kg kanggo gajiku, saiki kanthi rega 300 aku bisa 200. Nah, utawa sing luwih dhuwur, 100. Sosis kasebut ora murah, mung ora cukup.
        1. + 16
          Februari 8 2024
          Nanging menarik, apa sampeyan tau kepingin weruh carane sosis bisa biaya 300 yen daging biaya 400. Nanging ing USSR kabeh padha miturut GOST.
        2. +8
          Februari 8 2024
          Kutipan saka ASAD
          Kanthi rega sosis 2,20, aku bisa tuku rata-rata 100 kg kanggo gajiku, saiki kanthi rega 300 aku bisa 200. Nah, utawa sing luwih dhuwur, 100. Sosis kasebut ora murah, mung ora cukup.

          Dheweke nggawe aku seneng banget!
          Apa sampeyan ngerti paribasan - saiki ora kaya saiki?
          Apa sampeyan wis tau menyang negara sing kurang maju? Ya, apa sing bisa ditindakake dening buruh Turki saiki lan 30-40 taun kepungkur?
          Aku kerep ngunjungi, contone, Meksiko. Ana uga sing kaya ngono tanpa EP, ing taun 2000 - ya, aku ora bisa nyritakake maneh. Lan saiki gaji luwih dhuwur tinimbang ing Rusia. Lan kabeh wong duwe mobil apik ...
          Apa sampeyan tau mikir yen komunis sing padha (utawa, komunis liyane) ngganti soko saka 1945 dadi 1975? Lan wiwit taun 1917 nganti 1947?
          Apa sampeyan wis mbandhingake urip ing taun 1985 lan 1955???? Nanging bab sing padha wis kedaden kanggo 30 taun ... Kajaba iku, ing abad 21 ana "mitra" watara, ora mungsuh ...
          Lha kok ana dolanan bocah nganggo angka????
        3. +1
          Februari 9 2024
          "saiki regane 300"
          300 minangka paket sosis 100 gram, digawe saka kertas jamban, kulit babi lan kabeh bahan kimia. sosis, kualitas padha - saka 600. rong jam, kaya saka toko ngguyu
      2. + 13
        Februari 8 2024
        Inggih, sabotase langsung ing pungkasan taun 80-an, nalika barang-barang ora teka ing toko, ora mung dingerteni saka tembung ibuku ...

        Mung bubar, ing meja Taun Anyar, bapakku (b. 1951) ngelingi sabotase ing pungkasan taun 80-an ...
        Kancane mutusake kanggo njupuk bangkai babi menyang Moskow kanggo didol ing pungkasan taun 80-an. Aku lunga saka wilayah Belgorod menyang Moskow. Ing dalan, ana wong lanang sing mandheg lan takon apa sing sampeyan gawa. Dheweke ngawal kita menyang sawetara fasilitas kulkas lan tuku bangkai kanthi premi. Senajan wong lanang ngira yen kabeh wis rampung ...
        Padha mbayar uga, Aku mbaleni. Nanging... Kandhane aja nggawa apa-apa maneh lan ngelingi sedulur-sedulurmu... Ngerti ???...
        Sabotase sing disengaja lan nggawe kekurangan buatan ...
        1. + 14
          Februari 8 2024
          Aku maca memoar salah siji saka "kolonel ireng" sing banjur dikirim kanggo menehi hasil karo shortages pangan ing 80s pungkasan. Dheweke nulis yen kabeh sing diimpor ilang ing rantai ritel. Mesin langsung nemokake sosis ing landfill. Kanthi nekat, dheweke ngusulake ngilangi pedagang minangka kelas kabeh, nggawa panganan langsung menyang pabrik lan adol ing kana. Ora ana cara liya babar pisan. Aja push liwat. Bengok sing mbebayani langsung teka saka ndhuwur - aja mikir babagan iki, mung liwat rantai toko! Dadi - masalah defisit Soviet, utamane pungkasan USSR, isih ngenteni peneliti sing wicaksana ...

          Lan kanthi cara, aku ora nemokake dhewe, nanging ibu lan bapakku luwih saka sepisan ngelingi yen ora ana kekurangan tartamtu ing Uni Stalinis. Inggih - kajaba mesthi nalika perang lan pasca perang. Nanging ing tanggal 50, kabeh katon apik. Liyane bab iku ora saben wong duwe dhuwit kanggo caviar lan pickles liyane, ya, nanging pangan dhewe tansah ing rak-rak. Nanging banjur mboko sithik dadi luwih elek ...
          1. +6
            Februari 8 2024
            Kutipan saka paul3390
            . Mesin langsung nemokake sosis ing landfill.

            Aku elinga ana sing nyoba ngunggahake skandal ing pers babagan kenapa roti jahe kasebut ana ing jurang, sing dicolong dening warga desa sing cedhak. Sing pungkasan dadi loader enom sing ketoke bingung baking soda karo technical soda.
          2. +2
            Februari 9 2024
            "Mobil langsung nemokake sosis ing TPA."
            Ngomong babagan landfills. Meh wingi, akeh endhog ditemokake ing TPA ing wilayah Omsk. pitik, sing larang banget lan langka. Defisit ora mung digawe ing pungkasan 80s, nanging isih diprodhuksi. nanging ora ngurangi prices, iku luwih apik kanggo uncalan adoh
      3. +7
        Februari 8 2024
        Kutipan saka tsvetahaki
        Diterjemahake saka Rusia menyang Rusia sing prasaja, tegese komunis sing kudu disalahake amarga rega panganan murah.

        Pancen ngeweruhi.
      4. + 14
        Februari 8 2024
        NANGKAT HARGA 10 KALI lan kabeh bakal katon ing rak lan malah bakal dibusak.
        17 yuta ton panganan saben taun ing Rusia digawa menyang TPA. Aku ketemu ing warta cedhak Omsk ing TPA, padha ketemu, apa sampeyan mikir? Endhog. Pitik. Lan akeh, mbok menawa Turki utawa Iran, sing padha tuku.
      5. + 10
        Februari 8 2024
        NAIK HARGA 10 KALI

        Salah sawijining ekonom kita sing makarya karo Yavlinsky nulis yen miturut petungan, supaya bisa nyingkirake defisit ing pungkasan taun 80-an, rega kudu diunggahake kaping 3-4. Persis - pasokan dhuwit ngluwihi pasokan komoditas. Lapuran mau banjur munggah marang wong sing ditandani Yudas dhéwé. Dheweke ngandika categorically ora. Lan patang taun sabanjure, Uni rusak lan Chubais lan Gaidar wiwit mrentah. Aku kita kabeh elinga ngendi prices tindak. Dheweke wis nembus wates cedhak angkasa ... Apa kaping telu ...
    2. Bai
      + 10
      Februari 8 2024
      ora ana sosis ing USSR"

      Amarga digawe saka daging
  5. + 23
    Februari 8 2024
    lan sing paling penting, saiki ora ana sing nulis ing pager: "Masyarakat lan partai manunggal!" lan "Kabecikan wong minangka hukum utama USSR."
    Napa nulis? Lan jelas yen wong lan partai kasebut manunggal, VTsIOM ngomong babagan iki, lan kasunyatan manawa negara peduli, tag rega kasebut, lan ora mung ing toko, nanging uga ing apotek lan pusat medis sing dibayar lan panggonan liyane Lan sing paling utama ngandika: Kita wis tau urip apik kaya saiki. Lan sampeyan nulis sing carane apik wis dadi, kita pracaya ing sampeyan minangka presiden. Lan ora mung sampeyan, nanging kabeh penulis VO. tim Unity wis tau katon sadurunge. Iki ora cilik ing USSR.
  6. + 27
    Februari 8 2024
    Apa set konyol saka propaganda anti-Soviet anak. Sampeyan isih ngarepake luwih saka mantan "Marxis-Leninis" sing semangat ... Ora, kabeh bisa dimangerteni, kompleks Yudas lan liya-liyane ... Nanging iki pancen isin. Ewonan kaping konsep, fakta, lan gagasan anti-Soviet sing luwih koheren ana lan wis suwe diterbitake.
    Nanging, ana uga aspek positif, lan iki, mesthi, minangka wiwitan lan pungkasan artikel. Dhiskusi ing artikel karo crita anti-Soviet ridiculous bab perlu kanggo bisa ing arsip partai lan maca disertasi ing komunisme ngelmu, tanpa referring kanggo wong-wong mau sapisan, hilariously lucu.
  7. +9
    Februari 8 2024
    Yen "sing kiwa kalah," apa sing luwih apik kanggo masarakat?
    Kristus uga "ilang", nanging umum, sing nonton kanthi kapentingan nalika disalib, sawise 33 taun nampa apa sing pantes. Perang lan pati saka Romawi.
    Miturut cara, ing taun iki kita uga nandhani 33 taun "kalangan kiwa".
    1. +2
      Februari 8 2024
      Kutipan: ivan2022
      para rawuh ingkang mirsani kanthi minat nalika piyambakipun kasalib

      Miturut cara, wong-wong Romawi nyalib wong-wong mau; prakara penting kuwi ora outsourcing kanggo pribumi. Padha disalib dening putusan saka Pilatus procurator Romawi minangka asil saka pengadilan sing dianakaké ing lengkap miturut hukum Romawi.
      Lan wong akeh tansah, nang endi wae, ing kabeh wektu padha ngumpul kanggo nonton eksekusi, lan iku ora Matter sing dieksekusi, pidana, politisi, utawa Kristus piyambak. Eksekusi sing luwih canggih, luwih menarik.
      1. +5
        Februari 8 2024
        Miturut cara, wong-wong Romawi nyalib wong-wong mau; prakara penting kuwi ora outsourcing kanggo pribumi.
        Wong Aborigin mung ora ngerti carane nindakake iki. Dheweke mung kudu dibenturi watu nganti mati, amarga dheweke nyoba nindakake karo Magdalena, lan iwak kasebut bakal dadi simbol agama Kristen.
  8. + 13
    Februari 8 2024
    karo omah, kaya wong ing negara, ana akeh lan beda. Malah ana sing ngemis lan ngemis. Mesthine, ing Rusia ana minoritas minimal saka wong-wong mau lan ngunggahake minangka topik kanggo diskusi mung "kegilaan" penulis sing ana sawetara wong ... Iku bakal luwih apik yen ana liyane, padha ngomong, katon carane padha urip ing USSR lan apa kedaden ing kono lan apa komunis iki ninggalake kita minangka warisan. Ngarep-arep artikel babagan atusan kutha, kutha lan desa sing tuwuh saka endi-endi dadi kaendahan ing USSR tegese ngarep-arep kabijakan objektif dewan editorial VO sing ana hubungane karo masa lalu Soviet ing Tanah Air kita. Lan kita ngarep-arep. Ing sawetoro wektu, aku nemokake artikel kaya ngono. Ngomong-ngomong, durung suwe ana artikel sing padha ing VO, ing ngendi sawetara penulis ndudhuk gambar lurung-lurung sing reged ing kutha sanalika sawise Perang Dunia II. Dadi saiki mung ana tren kaya ngono ... ujare, kabeh sing ana ing sangisore komunis iki ala, reged, sengsara - iki sing ditinggalake marang tuan-tuan Shpakovsky minangka warisan ...
  9. Eug
    + 10
    Februari 8 2024
    Artikel kasebut minangka apologetik kanggo kahanan Rusia saiki. Kaya iki, angel banget kanggo nggawa negara menyang kahanan saiki. Komunis seneng mbandhingake karo 1913. Lan
    kontradiksi sing jelas - yen penulis ngomong babagan kepalsuan statistik kasebut - kenapa dheweke meksa "ngeduk" ing arsip?
    1. + 11
      Februari 8 2024
      Komunis seneng mbandhingake karo taun 1913. Nalika jaman Khrushchev, taun 60-an. Ing 50 taun. Iki dianggep lucu.

      Ayo ngetung maneh 50 taun lan entuk wektu stagnasi ing Brezhnev. Lan kanggo mbandhingake, "padha" miturut standar saiki!

      Pancen bener.... Ana sawetara mobil ing USSR. Nanging dina iki AvtoVAZ menehi padha 400 ewu taun ing Brezhnev. Iku bakal normal, nanging ora ing USSR!
      1. + 11
        Februari 8 2024
        Kutipan: ivan2022
        Nanging dina iki AvtoVAZ menehi padha 400 ewu saben taun, sing ing Brezhnev.

        Perlu dicathet yen ing umum USSR ngasilake nganti 1,3 yuta mobil penumpang saben taun. Menapa malih, iku ora Déwan screwdriver saka kit mesin diimpor! Lan yen kita mbandhingake transportasi barang, saiki kabeh sedih.
      2. + 12
        Februari 8 2024
        Pancen bener.... Ana sawetara mobil ing USSR. Nanging dina iki AvtoVAZ menehi padha 400 ewu taun ing Brezhnev. Iku bakal normal, nanging ora ing USSR!

        Kepiye sukses ing industri otomotif ing Kamaz lan Urals??? Apa sampeyan wis entuk produksi USSR? Piye kabare ZIL? Oh, ZIL Art saiki ana ... ngguyu
        Apa taun tekan GAZ babagan volume? 1965 utawa 1968? ora?
        1. +6
          Februari 8 2024
          Apa taun tekan GAZ babagan volume?
          Saiki GAZ bakal entuk pasuryan Cina, kaya Moskvich..
      3. +8
        Februari 8 2024
        Ana sawetara mobil ing USSR.

        Aku wong sing iki taruhan rodo sadar ing pembangunan umum tinimbang transportasi pribadi. Kepiye carane dadi pitakonan sing kapisah, nanging misale jek aku ndeleng kutha-kutha modern sing macet karo mobil, ing macet lan mobil raksasa ing saben pekarangan - taruhan iki luwih bener.

        Yen manungsa ngentekake kabeh dana raksasa sing digunakake kanggo produksi alat transportasi siji bokong ing mobil pribadi saka omah menyang kantor lan banjur bali kanggo pangembangan transportasi umum, jagad bakal beda banget.. Luwih trep lan luwih resik. . Ora - Aku ora nolak butuh mobil kadhangkala, ana papan sing sampeyan ora bisa urip tanpa, nanging isih - dudu titik kanggo nyumbat planet kanthi pangiriman individu ...
        1. +5
          Februari 8 2024
          Angkutan umum kurang apik, banget. Nanging sing nduweni mobil dhewe ora kudu disalahake.
          Degradasi transportasi umum ing pusat regional kita wiwit suwe sadurunge munculé demokrasi.
          Diwiwiti ing taun 70-an nalika jalur trem cedhak bangunan dhuwurku dilurusake. Lan, oh, sing apik tenan! Dheweke nemokake dhewe 200 meter luwih saka sadurunge. Akeh bangunan dhuwur sing adoh.
          Salajengipun, pungkasan trem kasebut dicopot saka bagian tengah tanduran paling gedhe. Maneh kaya apa-apa, ing 400 meter.
          Lan ing pungkasan taun 80-an, jalur trem ing tengah kutha rampung dibusak.
          Apa sejatine sing arep dakkandhakake? Sadurunge ngumumake keuntungan transportasi umum, kita kudu ngerti apa sing kedadeyan.
          Ngendi kepinginan bodho kanggo optimasi iki teka saka? Apa iki bisa dadi sabotase? Yen iki sabotase, saka ngendi asale? Saka ngendi asale ora bisa lan ora gelem nindakake samubarang kanthi bener?
          Iki minangka pitakonan sing serius banget sing saiki ora dijawab dening CPSU utawa panguwasa kutha.
          Ora ana owah-owahan sajrone 60 taun utawa luwih.
        2. +1
          Februari 10 2024
          hi Mung anane transportasi umum sing dikembangake nuduhake yen ing sosialisme ing USSR padha ngreksa alam, yaiku, padha ngupayakake ngurangi cilaka sing disebabake dening manungsa. Lan yen saben bokong duwe mobil, lan saben bokong sing sugih duwe pesawat (mabur menyang Dovos), lan yacht, banjur apa energi ijo sing bisa diomongake?
          Kutipan saka paul3390
          .... dudu masalah nyumbat planet kanthi backlog individu..
          1. +1
            Februari 10 2024
            Apa sampeyan nelpon transportasi umum ing USSR dikembangake?
            Yen dikembangake, iku arang banget ora rata.
            Yen sampeyan nonton film "Forgotten Melody for Flute" dening E. Ryazanov, banjur ana episode warni ing ngendi pahlawan Leonid Filatov metu saka bis Liaz.
            Nanging ayo bali menyang wedhus kita.
            Saka omahku menyang universitas ing ngendi aku sinau 7,5 km ing garis lurus, kanthi trem iku 45-50 menit, ora cukup dikembangake, nanging bisa ditampa kanggo 3 kopecks kanggo lelungan. Sawise optimasi taun 70-an lan sawise konstruksi epik baris anyar, transfer muncul, malah loro. Lan lah! Ing pungkasan taun 80-an, lelungan wiwit njupuk 1 jam 5 menit ing kana lan 1 jam 15 menit maneh. Apa kira-kira 7,5 km ing 1 jam 15 menit kanthi rong transfer?
            Saiki coba gawe uwong yakin yen sawise reformasi 70-80s, transportasi umum ing wangun trem bisa urip. Sing paling menarik yaiku trem kanthi bentuk diagram wiwit taun 1987 isih tetep ana. Lan luwih menarik, yen kita bali ing diagram jalur trem saka 1970, bisa uga dadi pusat regional paling nandhang sungkowo ing Rusia bakal miwiti urip. Nanging kita kudu ngerti sapa lan ngapa nyegah bali menyang skema jalur trem taun 1970. Iki bisa rampung banget inexpensively lan luar biasa apik arsitektur. Pitakonan yaiku, kenapa dheweke ora nindakake ing pungkasan taun 80-an lan saiki ora ditindakake? Endi sumbere niat jahat lan sabotase?
            1. +1
              Februari 10 2024
              Kutipan: Sergey Alexandrovich
              Apa sampeyan nelpon transportasi umum ing USSR dikembangake?
              Yen dikembangake, iku arang banget ora rata.
              Yen sampeyan nonton film "Forgotten Melody for Flute"

              nglirik Aku ora katon, aku ora nggunakake akeh transportasi ing USSR ..... menyang sekolah ---- ing tengah ora ono., Sampeyan ngerti Nyuwun 3 bus total, uga amfibi, helikopter. Nanging yen kutha-kutha dibangun sawise perang, rute dipanjangake, apa tegese padha teka ing kana? Yen ing Moskow malah sadurunge Perang Dunia II ana masalah gedhe karo transportasi amarga wong teka ing situs konstruksi, banjur ditanggulangi kanthi mbangun metro.
              1. +1
                Februari 10 2024
                Aku ora bakal nyaranake nonton film Ryazanov, film-filme banget depressing.
                Nanging, aku saranake sampeyan njupuk tembungku, kahanan transportasi saya tambah parah ing pungkasan USSR kanthi konsisten saben taun. Alasan kanggo iki durung dijlentrehake nganti saiki lan kahanan kasebut saya tambah parah.
                Iki minangka topik sing kapisah kanggo riset utawa penyelidikan. Aku luwih seneng diselidiki, maksud jahat banget ketok.
                1. +1
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: Sergey Alexandrovich
                  .... Alasane nganti seprene durung dijlentrehake lan kahanane saya tambah parah.
                  Iki minangka topik sing kapisah kanggo riset utawa penyelidikan. Aku luwih seneng diselidiki, maksud jahat banget ketok.

                  Apa dadi luwih elek nalika pindhah saka kutha-kutha gedhe --- ya. Lan iki bisa dingerteni, kapitalisme pancen trep.
                  1. +1
                    Februari 10 2024
                    Ora, ora kaya ngono. Aku ngomong babagan kutha sing cukup gedhe. Dadi, sabotase wiwit ora wingi, nanging wiwit taun 1970-an ing abad pungkasan. Kenapa pitakonan iki terus? Iki pitakonan gedhe banget. Terus nganti saiki. Cara paling gampang kanggo ngenali sumber sabotase yaiku liwat penyelidikan. Nanging ing kene ora gampang banget, angel kanggo narik kawigaten wong-wong iki miturut hukum, uga kanggo ngerteni alasan sing nyebabake dheweke melu sabotase. Iki mbutuhake bakat khusus utawa kepinginan kanggo nggayuh dhasar bebener.
                    1. +1
                      Februari 10 2024
                      70s? recourse Ora ana sing dakkandhakake ing kene, ing kutha kita ana rute trem sing dawa lan dawa, ana rute bis troli sing wis suwe. Nanging layanan bis wis kerep diganti lan diganti akeh. Yaiku, mesthi ana pilihan sing sukses lan ora sukses.
                      Malice, sampeyan mikir? Mungkin indifference lan incompetence? Nyuwun
                      1. +1
                        Februari 10 2024
                        Indifference lan incompetence ora bisa nganti 50 taun utawa luwih. Iki niat jahat lan niat jahat. Incompetence iki banget agresif lan konsisten. Yen mung kita bisa nyekel wong sing tanggung jawab kanggo transportasi ing pusat regional kita kanthi mantep lan takon apa sing dipandu nalika ngrancang transportasi, lan sampeyan bisa sinau akeh perkara sing menarik.
                        Ing Moskow, contone, ing sawijining dina, dheweke kaya-kaya nemokake penasehat ing perusahaan konsultan Inggris sing kantor pusat ing Boston (AS). Kadhangkala pitakonan sing katon prasaja duwe jawaban sing angel banget.
                      2. 0
                        Februari 10 2024
                        Kutipan: Sergey Alexandrovich
                        Indifference lan incompetence ora bisa nganti 50 taun utawa luwih. Iki niat jahat lan niat jahat. Incompetence iki banget agresif lan konsisten. .

                        Yen papan kasebut adhedhasar kenalan utawa sanak-sedulur, mesthine bakal kedadeyan, aku mikir
                      3. 0
                        Februari 10 2024
                        Kayane aku ora mikir, nanging nyelidiki, iki mung cara kanggo nggayuh bebener.
                        Iku cukup kanggo nyekel wakil kepala departemen ing panggonan sabab lan remet, banjur kasunyatan bakal ngerti.
      4. +4
        Februari 8 2024
        Nanging dina iki AvtoVAZ menehi padha 400 ewu taun ing Brezhnev.
        - Aku ora ngerti carane iku ana ing Brezhnev, nanging ing pungkasan 80s VAZ menehi luwih saka 700 ewu. ing taun
  10. + 16
    Februari 8 2024
    Saka baris pisanan aku langsung ngerti sing mung Shpakovsky (hater kondhang "scoop" lan apa sing disambungake karo) bisa nulis iki.

    . Nanging ing ngendi "sepur sosis" lan kertu muncul ing USSR nalika iku

    Aku mung entuk kertu ing 1989 (90). Ing tengah-tengah perestroika Gobachev! Ora kelakon sadurunge.
    Nanging babagan sepur sosis, kita kudu nerangake saka ngendi asale. defisit. Nanging iki ora ateges sing masalah kuwi ora ana saiki. Ana sing luwih elek! Dheweke mung ngatasi kanthi beda. Contone, dheweke ngunggahake rega endhog lan kayane ora ana kekurangan - kabeh warga "dipangan"! Nanging nyatane? Rega mundhak, nanging upah ora apik banget.

    Iku beda ing USSR. Rega ora diunggahake kanggo barang langka lan mulane dibuwang saka rak. Lan nyatane yen kita lunga numpak sepur kanggo tuku sosis amarga tiket sepur murah lan sosis pancen kasedhiya ing endi wae yen sampeyan lunga. Miturut cara, iku (sosis) iki lying bebas ing co-op toko lan pasar! Nanging sejarawan experienced Shpakovsky, mesthi, ora bakal nulis bab iki. Sayange.

    Ya, yen saiki ana rega tiket sepur sing padha, lan ana sosis kualitas sing padha, lan sing paling penting, kaping lima luwih murah tinimbang saiki ing toko, kedadeyan sing padha. Sepur sing padha bakal lunga.
  11. + 18
    Februari 8 2024
    Dadi 1 rubel pancen ora akeh banget yen sampeyan duwe pesawat dhewe, sepur lapis baja, lan 100 limosin, kaya Brezhnev. Apa sampeyan mikir dheweke uga tuku kanthi gaji 90 rubel? Utawa dheweke wis munggah pangkat?


    Omongan bayi.
    Ora bantahan serius.
    Pejabat Partai ing USSR kélangan kabeh hak istimewa lan keuntungan sawise ninggalake layanan lan pensiun.
    Mulane ambruk USSR dumadi, amarga partai nomenklatura pengin ngreksa hak istimewa kasebut ing salawas-lawase.

    P.S.
    Apartemen lan dachas anggota Komite Pusat CPSU ing USSR minangka omah kanggo para abdi saka borjuasi saiki.

    "Дома ЦК КПСС". https://www.skyscrapercity.com/threads/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D0%A6%D0%9A-%D0%9A%D0%9F%D0%A1%D0%A1.851744/

    "Dachas lali cedhak Moscow saka karyawan Komite Pusat CPSU. Sajarah sethitik lan negara saiki."
    https://dzen.ru/a/ZVDwBjos1mpZ6hAF
  12. +3
    Februari 8 2024
    Aku ora bakal mbaleni crita babagan ngebor untu pulpy tanpa anestesi

    Leningrad, taun perestroika awal. Klinik gigi ing tanggul Vyborgskaya, sisih wétan Akademi Angkatan Laut. Latihan mekanik produksi domestik, kanthi jelas miturut dokumentasi reparasi Jerman, cukup bisa ditindakake kanthi usulan perbaikan domestik. Padha pengeboran andal, nanging ing kacepetan kurang lan karo geter ono. Padha mbokmenawa Ajaib teknologi musuhan ing taun 1940-an, nanging ing taun 1980-an. Mesthine padha ngebor, kanggo ngisi utawa dadi pulp, tanpa anestesi. Lan ing umum, yen nemu pulp, banjur ora ana nyoba kanggo nyimpen waos, mung luh metu (iki carane bapakku, diutus ing Clinic padha, ilang seprapat saka untu malah sadurunge perestroika).
    Nanging!!!
    Yen sampeyan nggawa kothak macem-macem coklat ing kekurangan akut minangka hadiah kanggo dhokter (ora, ora, iku dudu suap, mung minangka tandha matur nuwun kanggo kabeh sing wis kedaden lan apa sing bakal teka), banjur kursi impor karo mesin turbo impor bakal ditemokke, lan bakal ana loro ampul anestesi lan syringe nganggo. Lan yen sampeyan bodho nawani dhuwit (ana sing nganggo logat kidul sing jelas-jelas nyoba nindakake ing ngarepku), banjur dheweke nawarake dhuwit kasebut menyang awake dhewe, lan janji bakal nelpon OBKhSS sabanjure babagan menehi suap menyang resmi sajrone eksekusi.
    Lan ing ngendi aku, insinyur pemula sing prasaja, dumadakan nemokake sumber iki lan akeh permen lan coklat aerasi liyane? Iki minangka topik sing kapisah. Nanging aku nggunakake apa sing metu saka sumber kasebut tanpa rasa nurani.
    1. +9
      Februari 8 2024
      Quote: Nagant
      Yen sampeyan nggawa kothak macem-macem coklat minangka hadiah kanggo dhokter,

      Aku uga manggon ing USSR. Lan aku ora nate njupuk apa-apa menyang dokter. Dheweke mesthi naif! Kajaba iku, aku ora tau weruh wong liya nindakake iki (kanca, kenalan). Aneka coklat pancen ora didol bebas ing toko. Nanging nalika preian (padha dibuwang) mesthi kedadeyan! Kabeh bocah padha mangan.
      Ing keadilan, kita kudu mbandhingake: saiki pira biaya dhokter lan apa dheweke nggawa hadiah?
    2. Bai
      +4
      Februari 8 2024
      Kanggo kolega karya, ing 90s, tinimbang pin dental, padha nggunakake meneng construction. Kanggo sing - ing anestesi. Lan iki ing Moscow.
    3. +2
      Februari 10 2024
      Quote: Nagant
      ..... Leningrad, taun perestroika awal. Klinik dental ing tanggul Vyborgskaya.

      Ah! hi ngguyu Kita tindak menyang klinik iki! Kanggo dangu. Iku donya cilik. Lan kadhangkala aku nyopir ing embankment iki lan luwih. Aku tansah nonton kanthi susah lan seneng. Kanthi sedhih, amarga akeh pabrik-pabrik sing sadurunge wis ilang, kanthi seneng ---- kutha kita sing apik banget. Kadhangkala ing bisnis aku kudu pindhah menyang Rybatsky kaya iki
  13. + 22
    Februari 8 2024
    Vyacheslav Olegovich, salam.
    Nanging aku ora nate setuju karo pendekatan kenangan versus statistik.
    Babagan "sekretaris panitia daerah" lan "komite kutha".
    Tanggaku ing blok cilik panggonanku dadi sekretaris panitia kutha. Bojone, guru sing apik banget, kerja ing sekolah kita, lan putrine sinau ing kana. Ora ana hak istimewa super, apartemen hiper, lan apartemene luwih cilik tinimbang kita.
    mung siji, kanggo sawetara, wong karo psikologi tetanèn, ana faktor iritasi: ing dina Jum'at, nganggo seragam olahraga karo raket tenis, dheweke mlebu ing Volga lan mlayu menyang pengadilan. Miturut cara, sapa wae bisa nggunakake pengadilan iki.
    Nanging tanggung jawab, volume lan skala manajemen sing ditindakake kegiatane luwih gedhe yen dibandhingake karo kepala kutha modern utawa walikota sing "mbukak halte bis" kanthi massal lan khidmat.
    Kutha iki minangka pusat industri Crimea! Dadi guyon, nganti saiki, perusahaan paling nguntungake ing kutha ... nyebrang feri !!! Ora "Zaliv" raksasa, kaya ing "scoop", dudu Pabrik Metallurgical, sing ora ana maneh, lan liya-liyane, dudu Gabungan Ore Besi, sing uga ora ana maneh, dudu babagan budidaya iwak "Kerchrybprom", saka ngendi ora malah bledug tetep, etc. ...lan nyebrang feri!
    Iku misale jek sing ukuran perusahaan industri ing Kerch ing wektu sing ngluwihi volume kabeh produksi ing Crimea modern: supaya mbandhingaké pinten kang ditampa utawa sethitik dibandhingake karo kepala saiki Crimea? Pers nulis babagan "penghasilan" ... bisa uga fitnah?
    Yen gajine ana 500 rubel, ora ngetung "hak istimewa" ing wangun tenis lan Volga !!!, banjur pelaut ing luar negeri nampa jumlah sing padha nalika lelungan, yen ora luwih.
    Nanging tingkat tanggung jawab kasebut beda banget.
    Ing kahanan saiki, walikota malah ora perlu mbukak "saluran telegram", mung gubernur ngguyu
    1. +9
      Februari 8 2024
      Penulis minangka spesialis ing gambar lan PR. Mbok misale jek wong sing PR punika Bebener?

      Akeh, contone, akeh sing percaya yen malah represi lan korban Gulag mung minangka asil saka "perjuangan kanggo hak istimewa lan kekuwatan" - khusus kanggo jatah saka prasmanan panitia regional, mobil perusahaan lan hak nganggo celana nganggo loreng. : "Sapa sing nganggo celana kaya ngono, wanita tresna" .... langsung amarga iki lan represi .... ngguyu
      1. +5
        Februari 8 2024
        Akeh, umpamane, percaya yen malah represi lan korban Gulag mung minangka asil saka "perjuangan kanggo hak istimewa lan kekuwatan" -
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++
        Nanging ora tanpa iki
    2. + 12
      Februari 8 2024
      ora badhan tani iwak "Kerchrybprom", saka kang ora malah bledug tetep
      Dadi ora ana bledug saka iwak ing Azov lan Segara Ireng. Endi herring Kerch? Endi Azov lan Segara Ireng flounder? Endi Azov lan Segara Ireng goby - cemilan donya ... Kajaba iku, kabeh iki iwak iki kejiret dening usaha bebarengan Rusia lan Ukraina kanggo 10 taun wiwit 1991 nganti 2002, nanging ing periode Soviet ora bisa nyekel. goreng, kabeh sing isih ana yaiku peternakan iwak, bekas farm kolektif, kita tuwuh trout-goldfish ing pangertèn harfiah saka tembung, kanggo penulis kuwi lan bourgeoisie liyane, wong biasa, malah karo gaji 30 ewu, ora bisa mbayar. . Lan mung kita siji-sijine. Peternakan iwak liyane ing wilayah kasebut ditutup. Haha (sarkasme) padha mundhakaken carp umum lan carp pangilon. Kita bisa ngembangake produksi, nanging ora bisa, ora ana spesialis, akeh sing duwe. rampung tuku ing luar negeri, yen ora meh kabeh saka peralatan kanggo kabeh limo bab cilik.
      1. +8
        Februari 8 2024
        salam kenal!!!!
        Ngendi herring Kerch?

        Ana kaya Kerch, lelucon anti-Soviet:
        Ana sawetara jinis kongres CPSU. Ing pungkasan rapat padha takon: Apa ana pitakonan? Wong lanang ngadeg: Aku Vasya nelayan prasaja saka Kerch, aku pengin ngerti ngendi herring Kerch tindak?
        Kanggo dheweke: lungguha, kanca, kita bakal nerangake sampeyan nalika istirahat.
        Wektu liwati, maneh ing pungkasan rapat: pitakonan?
        Wong lanang tangi: Aku mung nelayan Petya saka Kerch, aku ora pengin ngerti ngendi herring Kerch lunga, nanging aku pengin ngerti ngendi kancaku Vasya lunga.

        PS Anekdot sajarah dudu scam!!!! Iki ing topik.

        Bantheng minangka tema sing langgeng - malah Kataev lan Limonov diabadi ing karyane.
        1. +1
          Februari 8 2024
          Lan aku ngelingi iku, herring Kerch, ing wong, aku seneng iku luwih saka segara, kita padha ora asring ngrusak herring Kerch ing desa, nanging aku mangan.
          1. +4
            Februari 8 2024
            Lan aku ngelingi dheweke, herring Kerch, kanthi ndeleng

            Aku mangan kadhangkala nalika sederek nggawa saka Kerch.
            Aku ngormati herring sembarang, nanging utamané mine.
            Pendhudhuk pesisir kabeh padha mangan iwak; yen sampeyan wis tuwa, sampeyan ora bakal mandheg mikir kepiye wong ora mangan iwak utawa panganan laut?
            1. +4
              Februari 8 2024
              We are rada adoh saka segara, kita ora pinggir segara, kita ana ing sikil ... Kita wiwit lali bab iwak ...
        2. Bai
          +9
          Februari 8 2024
          Sing nggegirisi pasar ing Sochi yaiku ora ana iwak Segara Ireng
          1. +3
            Februari 8 2024
            Sing nggegirisi pasar ing Sochi yaiku ora ana iwak Segara Ireng

            Ana bab kuwi, ing Ukraina, poaching ngrembaka ing Crimea, sampeyan bisa mangan iwak sembarang metu saka mangsa, Aku padha raked iku resik.
            Saiki dheweke wis ngenalake kahanan sing ketat kanggo mancing + NWO - mula ora ana iwak ing kabeh pesisir Segara Ireng: bisa uga tuwuh ing wektu iki.
            1. +3
              Februari 8 2024
              Dadi alasane wis suwe dingerteni. Coba tantangan. Wiwit taun 80-an, utamane ing Tuapse, ubur-ubur "Mnemiopsis" wis digawa menyang banyu ballast tanker. Kang mangan plankton ing Segara Ireng. Iwak mau ilang.
              Diusulake kanggo mbangun pipa minyak saka Burgas menyang Alexandroupolis supaya ora ngirim kapal tanker saka Asia Tenggara menyang Segara Ireng. Nanging wong Bulgaria nglarang, sing mbantu Turki banget lan ora ngidini kanggo nambah lingkungan.
              1. +2
                Februari 8 2024
                Dadi alasane wis suwe dingerteni. Coba tantangan.

                Kabeh wong ing pasisir ngerti crita iki, lan uga ana crita babagan rapana, sing mangan kabeh kaviar goby lan uga pelengas mangan kabeh.
                Apa sampeyan wis menyang Istanbul utawa Bulgaria? - ana luwih akeh iwak ana: flounders Segara Ireng ageng didol. Kita uga duwe, bisa uga ora padha karo taun 1945, kaya sing diomongake mbah putri. ngguyu nanging ana, mung ana sing kurang.
                1. +2
                  Februari 8 2024
                  Dheweke ujar manawa ing banyu anget Mnemiopsis duwe mungsuh alami, nanging ing banyu sing rada adhem ora ana sing bisa nolak.
                  Banjur panjelasan sampeyan babagan kekurangan iwak?
                  Apa pancen para pemburu sing nggawe supaya herring ora munggah ing kali?
                  1. +7
                    Februari 8 2024
                    Aku manggon ing ngendi Kuban mili menyang Segara Azov. Dadi, ing taun 1984, kita kelas 10, kita metu menyang segara ing sadawane kali ing prau ing 9 Mei lan sijine wreaths ing segara, ing memori saka pelaut mati. , nganti taun 1986. Roket lelayaran menyang Kerch, lan uga ing sadawane Kuban, kali iki saya jero, kali iki banjir, ana papan kanggo pemijahan. , Kuban ora jero, sampeyan bisa nyabrang cangkeme, navigasi ing kali ilang, ana pelabuhan kali sing berfungsi ing Slavyansk-on-Kuban. Saiki, ana pasar lan adus, Kuban ora kebanjiran, ana ora ono iwak nggone iwak.. Pembangunane lagi rame, wis mbukak komplek perumahan neng lokasi limpahan kali iki bendungan. Dinas sing gawe pengerukan kali termasuk kali cilik sing dibubarake. Ing taun 2007, dheweke njupuk alih kapal pengerukan lan bagean saka properti kasebut. Ora ana gunane kanggo perusahaan kita, amarga kanggo kali lan ora kanggo segara. iwak mas, lan ireng luwih-luwih, ya, kerang kali ilang ing Kuban, gedhe banget, kita nyekel iwak lele karo daginge, kanthi cara, lele uga ilang lan kodhok, uga ora duwe endhog. Iku demografi iwak.
    3. + 13
      Februari 8 2024
      Babagan "sekretaris panitia daerah" lan "komite kutha".

      Eyang kakungku minangka sekretaris panitia partai pabrik Kirov. warga. Babagan penghasilan - kita nate urip kanthi susah. Ibuku ngomong yen dheweke duwe kanca sing bapake ahli geologi. Dadi ujare bedane ing tingkat kulawarga - mung ageng. Dibandhingake karo latar mburi kasebut, dheweke nganggep awake dhewe meh dadi pengemis. Lan mbah putri, muga-muga Kratoning Swarga kanggo dheweke, kanthi periodik nagged mbah kakung supaya ora nandhang sangsara marga saka omong kosong lan bali kerja. Nanging ketoke angel kanggo wong - wounds digawe piyambak felt. Utawa mungkin dheweke mung kesed - sapa ngerti saiki. Simbah urip utamane liwat biaya kanggo artikel ing macem-macem koran. Nanging kanggo panitia partai sing dibayar sithik, ora ana sing weruh jatah khusus utawa amplop. Lan tanduran Kirov - ing babagan pentinge lan jumlahe, nutupi wilayah apa wae! Mergo ngono..
      1. +6
        Februari 8 2024
        Kutipan saka paul3390
        Inggih, apa sing bisa dakkandhakake - kita nampa telung rubel saka tanduran, nanging aku mikir - ora kabeh kanggo posisi mbah kakungku, kabeh omah didunungi dening warga Kirov.

        Ibuku lan bapakku nampa omah ping telu. Kamar ing barak iku apartemen siji-kamar - papat.
      2. +1
        Februari 10 2024
        Kutipan saka paul3390
        ... kita nampa telung rubel saka tanduran, nanging aku ora mikir babagan posisi mbah kakungku, kabeh omah didunungi dening warga Kirov. ..

        apik Aku pengin nambah manawa ana luwih saka siji omah! Nanging -----puluhan! Secara harfiah ing kabeh dalan cedhak pabrik Kirov. Stalinka bata padhet sing apik, utawa bata blok, utawa bata liyane. Apartemen diwenehi ing meter saben wong plus sawetara meter liyane. Ing wektu sing padha, ora bisa ngelingi barak pra-revolusioner tanduran Putilov. Sing nduweni uga manggonake buruh ing jejere pabrik, nanging omah iki beda banget.
    4. +5
      Februari 8 2024
      kanggo sawetara, wong karo psikologi tetanèn

      ngguyu apik
  14. + 12
    Februari 8 2024
    Wong lara Shpakovsky.
  15. +8
    Februari 8 2024
    Shpakovsky kuwi Shpakovsky ngguyu , kabeh stabil, ora ana owah-owahan ....
    1. -7
      Februari 8 2024
      [quote=faiver
      Alexey R.A.
      (Alexi)

      Wingi, 11:10
      Luwih nguntungake kanggo industri ngasilake peralatan anyar; luwih gampang kanggo peternakan kolektif tuku traktor anyar tinimbang ndandani traktor lawas (utamane ngelingi manawa suku cadang kanggo industri duwe prioritas paling murah - topik "carane nyisakke). bagean" minangka topik biasa ing satire Soviet). Lan minangka asil, ing awal 80s, nalika ing SD lan ngunjungi sederek ing desa Ragdino (wilayah Kalinin), aku kaget banget nalika nemokake kuburan mesin tetanèn sing mambu teyeng lan bahan bakar solar ing pinggiran desa. . Traktor dilacak, lampiran, malah saperangan saka nggabungke, ing mratelakake panemume, ana. Kanggo pitakonan "apa iki" aku nampa wangsulan "ya, aku nilar peternakan kolektif, aja menyang kana - ana liyane sing kerja ing kana."
      1. -11
        Februari 8 2024
        kula 1970
        (Sergey)
        Wingi, 11:17
        Kutipan: Alexey R.A.
        nemokake kuburan mesin pertanian sing mambu teyeng lan bahan bakar solar ing pinggiran desa.
        Kuburan kaya ngono wis diresiki ing taun 90-an. Saiki lagi nyeret saka kali, jurang lan perkebunan alas. Wong kenalan nyerahake seeder taun kepungkur - wis thukul ing lemah meh nganti dhuwur ing jurang. iku, mangsa sowing wis rampung, padha unhooked menyang jurang - supaya dadi ora kanggo mlebu menyang farm farm kolektif yard lan ayo padha mulih.
        Lan carane traktor tenggelam ing saubengé wilayah ing Paskah minangka lagu lagu liyane ....
        1. -9
          Februari 8 2024
          Alexey R.A.
          (Alexi)
          Wingi, 11:25
          Kutipan: my 1970
          Kabeh ing sakubenge iku rakyat, kabeh ing sakubenge ora ana wong.
          Aku kelingan wawancara karo ketua koperasi pertanian ing awal taun 2000-an. Dheweke takon babagan asile - lan dheweke mangsuli: "Ya, kaping lima luwih dhuwur tinimbang jaman Soviet." Dheweke wiwit nyiksa - kepiye, lan kenapa. Lan mung ana siji jawaban: "Sadurunge, kita ora kuwatir babagan biaya, lan ora ana asil. Nanging saiki bahan bakar, peralatan lan bahan kimia larang, lan kita kudu tuku nganggo dhuwit dhewe - mula kita kudu maca. buku-buku pinter babagan pertanian sing isih ana ing jaman Soviet, lan ahli agronomi ngrungokake. Lan langsung kabeh salah!"
      2. +9
        Februari 8 2024
        Vyacheslav Olegovich,
        iki babagan siji wilayah:
        Lan minangka asil, ing awal 80s, nalika ing SD lan ngunjungi sederek ing desa Ragdino (wilayah Kalinin), aku kaget banget nalika nemokake kuburan mesin tetanèn sing mambu teyeng lan bahan bakar solar ing pinggiran desa. .

        Nanging aku ora mirsani iki ing Crimea ... dadi apa?
        Iki minangka kekhasan - lan ora ana bukti sing nyebar, ing sawetara papan ana pimpinan sing ora sopan, ing liyane ora ana.
        nanging umume SISTEM saka sudut pandang manajemen ana sawetara urutan gedhene sing luwih dhuwur.
        Nanging nalika isih cilik, aku mirsani sistem pertahanan udara ing sadawane pesisir Crimea: sampeyan nyopir ing dalan gedhe lan ana radar nang endi wae ing sawetara interval, radar kabeh wektu ... nanging saiki aku ora mirsani.
        1. +3
          Februari 8 2024
          ana radar nang endi wae ing sawetara interval
          Radar modern luwih kuat.
          1. +7
            Februari 8 2024
            Iku katon ing warta
            1. +1
              Februari 8 2024
              Dheweke ditentang dening pasukan NATO. Intelijen elektronik, satelit, misil dhewe.
              1. +8
                Februari 8 2024
                lan kekaisaran intergalaksi
                1. +3
                  Februari 8 2024
                  StormShadow - dikembangake dening ilmuwan saka Lviv? Patroli terus-terusan dening petugas pengintaian NATO lan transfer informasi saka satelit uga dadi kasunyatan. Ukry mung mencet tombol, lan iku ora kasunyatan.
                  1. +8
                    Februari 8 2024
                    Aku mung nulis babagan kedadeyan. Ing wektu iku, pertahanan udara ana ing tingkat donya sing paling apik lan Ukraina ana ing negara siji, lan angkatan bersenjata kita ana ing Berlin, nanging NATO uga ana.
                    Lan kabeh wong ngerti babagan penari, apa sing ngganggu dheweke.
              2. Bai
                +5
                Februari 8 2024
                Dheweke ditentang dening pasukan NATO. Intelijen elektronik, satelit, misil dhewe.

                NATO wis dadi mungsuh USSR lan Rusia wiwit dibentuk. Tentara USSR lan Rusia tansah nyiapake perang nglawan NATO. Napa wedi yen NATO nglawan kita?
                1. +4
                  Februari 8 2024
                  Napa wedi yen NATO nglawan kita?
                  Ora perlu wedi, sampeyan kudu ngerti yen kabeh iku versi demo.
              3. +4
                Februari 8 2024
                Iki dudu perang karo NATO, nanging perang proxy. Sampeyan ora bakal ngomong yen AS perang karo USSR ing Vietnam lan Korea?
                1. +4
                  Februari 8 2024
                  Iki minangka perang proksi, nanging kapabilitas NATO durung dicethakaké nganti katelu.
      3. +5
        Februari 8 2024
        Kutipan saka kaliber
        Traktor dilacak, lampiran, malah saperangan saka nggabungke, ing mratelakake panemume, ana. Kanggo pitakonan "apa iki" aku nampa wangsulan "ya, aku nilar peternakan kolektif, aja menyang kana - ana liyane sing kerja ing kana."

        Ing 70s lan 80s, aku uga ngumbara ing farms negara karo rama ing mangsa panas. Aku wis weruh "dump" kuwi. Kaya sing dikandhakake bapakku, dheweke bakal ndandani ing musim dingin, mula bener, "aja menyang kana."
        1. +8
          Februari 8 2024
          Saka "dumps" iki ana telung cara kanggo peralatan tetanèn: 1) - donor ing bentuk suku cadang, 2) - bagéan saka peralatan iki dikirim kanggo mrikso, biasane kanggo peralatan tetanèn regional utawa kanggo perusahaan liyane kanggo ndandani. piranti tetanèn. Dheweke uga nindakake ndandani dhewe ing bengkel, biasane ing musim dingin. 3) - Ora ana sing mbatalake rencana pengiriman besi tua; rata-rata, perusahaan pertanian kudu nyerahake 40 ton besi kethokan saben taun, ora ana kethokan ferrous uga dipasrahake. Peralatan ing peternakan kolektif lan negara terus dianyari, pabrik-pabrik kanggo produksi kasebut digunakake. Ora preduli apa sing diomongake, desa kasebut berkembang - konstruksi aktif ditindakake, kalebu omah kanggo para pekerja. Saiki apa? Kepemilikan tetanèn ngolah tanah, nanging ora ana hubungane karo infrastruktur wilayah sing digarap, asring kerja kanthi rotasi, nyopir peralatan ing jarak sing adoh kaping pirang-pirang taun. Mulane, warga lokal ora duwe pekerjaan ing kepemilikan kasebut kanthi konsekuensi sing bakal ditindakake. Lan meh ora ana wong sing isih ana ing desa-desa ing wilayah asli Rusia.
  16. +6
    Februari 8 2024
    Biyen wis ilang. Wong tuwa lan omah-omahé saya tuwa

    Wektu ngrusak kraton granit lan nutupi kutha kanthi wedhi. (C) Alah. Ing bangunan sing ditinggalake sing dibangun cedhak karo kita ing jaman Soviet, wutah enom katon, ing sawetara panggonan wis ana wit-witan birch cilik, kanthi oyod-oyod kasebut nyakot menyang bata pasir-jeruk, kayane tanpa unsur migunani, numpes. Lan minangka wektu liwat, padha bakal numpes bangunan iki digawe dening manungsa, nanging pancen ora perlu kanggo alam, mati ing proses piyambak.
  17. +4
    Februari 8 2024
    Artikel kasebut menarik lan adhedhasar pengalaman penulis. Aku nganggep jaman kasebut - uga jaman modern - kanthi anget, amarga bodho ngobong papan sing sampeyan manggon. Nanging, ing pengalaman pribadi, ana lan isih ana kekurangan kanggo wong umum. Lan padha bakal.

    "Saka 1985 nganti 1988, aku kudu sinau ing sekolah pascasarjana ing kutha Kuibyshev (saiki Samara), lan ana kertu regional kanggo sosis."

    Nanging kita ora duwe kertu, lan sosis rampung ilang watara 1988. Banjur kabeh liyane ilang, banjur SIM padha ngenalaken bab sing paling penting - butter, vodka, gula, pangan bayi - lan dadi luwih gampang. Kita lunga menyang Moskow kanggo sosis. Ya, lan iki ora perlu, sosis.

    Ana indikator, nanging ora ana panganan. Iki banget ngelingi kahanan saiki, nalika income lan wutah ekonomi diumumake, nanging utamané mung prices munggah.

    Ing kene aku bakal ngomong iki - padha goroh, lan saiki ngapusi, nanging saiki pancen ora ana barang, saiki wis ana.
  18. + 10
    Februari 8 2024
    Pimpinan partai Soviet, kanthi kabeh hak istimewa (fiktif lan nyata), kaya "bocah lanang sing nganggo celana cendhak," dibandhingake karo kitsch sing ora disamarake ing jaman saiki. Lan mbuwang rereget ing past siji, uga, mbokmenawa tiron saka guarantor, iku modis saiki loro minangka alesan kanggo awake dhewe kanggo negara dina.
  19. +3
    Februari 8 2024
    Pimpinan partai Soviet, kanthi kabeh hak istimewa (fiktif lan nyata), kaya "bocah lanang sing nganggo celana cendhak," dibandhingake karo kitsch sing ora disamarake ing jaman saiki. Lan ngrusak masa lalu, uga, mungkin tiruan saka penjamin, saiki dadi modis minangka alesan kanggo ora ana gunane, kanggo kahanan saiki.
  20. + 12
    Februari 8 2024
    Kasunyatane yaiku nalika aku kerja ing arsip OK CPSU saka wilayah Penza, aku nemokake dokumen rahasia paling dhuwur babagan gaji sekretaris pertama Komite Daerah, lan jumlah kasebut malah kurang saka jumlah sing dijenengi dening penulis - 500 rubel!


    Ing ATP (motor depot) ing mangsa panas ing pungkasan 70s, awal 80s, pembalap entuk nang endi wae antarane 450-600 rubles sasi, lan direktur wis gaji 250 rubles (iki karo meh 1000 wong makarya ana). .
    Aku maca apa sing ditulis penulis lan aku bakal ngomong, kaya sing dikandhakake bapakku babagan wong-wong kaya ngono: "ngambang" - kanthi gampang - kaya ora bakal tenggelam.
  21. + 10
    Februari 8 2024
    Lan ciri sing paling denouncers saka CPSU iku wong sing dudu posisi pungkasan ing CPSU iki. Perwira politik kita, sing ngentekake kabeh layanan kanggo promosi gagasan Marxisme-Leninisme, ngganti warna lan marani para imam....
  22. +5
    Februari 8 2024
    "Iki kedadeyan nalika taun 1976, nalika isih sinau ing universitas pelatihan guru,"

    Babagan obat lan aksesibilitas.

    Ibu maratuwaku manggon ing pusat regional, sing biyen ana rumah sakit, saiki ora ana rumah sakit lan, yen lara (lan ibu maratuwa saya tambah tuwa), ambulans lelungan saka pusat republik, ing kamar darurat padha revive dheweke, nanging padha ora sijine dheweke ing rumah sakit - watesan, quotas lan etc. Banjur dheweke lungguh ing kamar darurat lan putrane teka kanggo njupuk dheweke, amarga ambulans ora bakal nggawa dheweke bali.

    Kasedhiyan wis dadi kurang.

    Kanggo kualitas, ana macem-macem kasus. A kanca saka mine nyuwil lengen lan ngginakaken 2 dina ing departemen traumatology, nanging Doctors nindakake apa-apa kanggo wong kajaba ujian lan compresses, nanging perlu surgery. Tangane abuh, pungkasane diwènèhi – wenehi, banjur waras.

    Kasus kapindho - mantan kanca kelasku wiwit ngalami masalah jantung. Dheweke pisanan mandheg ngombe, banjur ngrokok, nanging masalah tetep. Dheweke ora bisa mbayar pemeriksaan lan perawatan lan ngenteni kuota. Sawetara sasi liwati, isih ora ana kuota, lan dheweke tilar donya ing setir minibus. Penumpang padha begja - kang ngatur kanggo alon mudhun, lan bojoné leaned liwat lan braked karo tangane, ora ana siji liyane babras.

    Sing, yen ora ana cukup dhuwit, banjur medicine - bantuan miskin, malah dibandhingake kaping USSR.
  23. +5
    Februari 8 2024
    Pitakonan ora ana hubungane karo artikel kasebut, maneh situs kasebut "makarya kanthi bengkok", nambah rong komentar lan tarif kaping pindho, bisa uga bali versi lawas? Ora ana masalah kaya ngono ing kana.
    1. +3
      Februari 8 2024
      ora miturut artikel
      Ora miturut artikel..Arep guyon? Krch neng daerah kito arek nganake olimpiade deso.. Jenis lomba potong suket, lapta lan susu sapi.. Motong lan lapta oke.. nyusui sapi.. wong lanang nganggo mesin perah kudu mlayu 500 m menyang sapi lan susu. , biasa kanggo wong wadon mlaku kurang saka 300 m.. Sampeyan kudu ngethok suket nganggo arit.. Direktur pusat rekreasi desa kita nggawa kabar iki ... Kita mung duwe. scythes sing ditinggalake ing perikanan kita.. Alang-alang, kita potong supaya kolam ora akeh, aku teka kanggo nyilih persediaan, wah, aku ngomong. ngguyu
      1. +4
        Februari 8 2024
        hi Sapa sing nggawe lelucon ala utawa ngrokok?
        1. +2
          Februari 8 2024
          hi Serius, inisiatif daerah iku soal dolanan ndeso, tapi jenis-jenise mbok menawa digagas oleh pimpinan kabupaten, ora dicritakake sapa sing gawe opo... Kalah aku krungu perah sapi, aku ngguyu. kabeh dina...
          1. +2
            Februari 8 2024
            "kadadosan bab susu sapi"manis wassat
  24. + 17
    Februari 8 2024
    Miturut artikel. Pak Shpakovsky mutusake kanggo nggawe dhuwit ... Dheweke nulis artikel sing pancen provokatif. Kanggo views lan akeh komentar. Inggih, iku bisa metu. Aku diklumpukake liyane saliva lan spat relishingly menyang Soviet kita kepungkur.
  25. +4
    Februari 8 2024
    "USSR duwe seprapat kabeh buruh ilmiah ing saindenging jagad. Miturut data WIPO, USSR duwe luwih saka kaping pindho jumlah panemuan AS lan meh kaping pindho jumlah panemuan Jepang."

    Aku ora bisa ngomong apa-apa bab USSR; Aku adoh saka ilmu. Aku mung bisa nganggep yen USSR luwih gedhe tinimbang Rusia lan duwe sekutu ing negara-negara blok sosialis, lan liyane, luwih angel ninggalake, saengga kanthi objektif, ilmu pengetahuan kudu luwih kuwat, paling ora amarga keunggulan kuantitatif.

    Ing Rusia modern, ora kabeh apik, kita bungah ing sukses saka ilmuwan kita, sing, Nanging, bisa sabenere ing luar negeri.
  26. +8
    Februari 8 2024
    "... gaji Sekretaris Jenderal Komite Pusat CPSU kira-kira 1 rubel."

    Mesthi, ana akeh licik ing kene, aja lali manawa dheweke ora butuh dhuwit, mesthine, kabeh mau menyang sedulure.

    Kancaku ing taun-taun kasebut nambang kepiting lan gajine luwih saka 1 rubel. saben sasi - bener, lan isih akeh karya.

    Kanca cilikku kerja minangka tukang las ing pipa utama, kalebu ing luar negeri - penghasilane ngluwihi 1 rubel. saben sasi. Bener, metode shift ora kanggo kabeh wong.

    Nanging, tingkat ketimpangan ing USSR lan ing Rusia modern iku incomparable, lan ora ing sih saka Rusia.
  27. +9
    Februari 8 2024
    "Ora ketompo carane aku nyoba nggoleki jumlah" handout ", aku ora ngerti. Aku nemokake yen pembayaran kasebut ditindakake liwat badan keuangan Komite Pusat CPSU, lan ing taun 1985-1988 aku ora duwe akses maneh. menyang arsip iki. Mbok informasi iki terus kanggo dina iki "Iku rahasia konco pitu asu laut, nanging kasunyatan sing jumlah 1 rubles iku goroh ketok temtu. Prakara iki ora winates kanggo gaji iki piyambak."
    Penulis ora duwe apa-apa kanggo ndhukung tembung kasebut, kajaba tembung "temenan." Meh kaya tembung favorit saka liberal - "minangka everyone ngerti."
    Apa gunane cathetan kasebut? Dadi mungsuh penulis liyane? Iki ora kaetung "milih irung" karo panelusuran mung shortcomings saka pamaréntah Soviet mung kanggo wong-wong sing ditemtokake kanggo ndeleng eksklusif "ireng" utawa "putih". Iku ndadekake pangertèn kanggo nimbang masalah, mung komprehensif.
    Panganggone conto-conto sing meragukan saka jaman biyen, adhedhasar pengalaman pribadhi babagan perawatan sing ora apik sing ana hubungane karo rezim Soviet, pancen ora bener. Ana akeh conto kasebut, ing jaman sejarah apa wae, lan ing negara apa wae, nganti saiki ...
    1. Komentar wis dibusak.
  28. +8
    Februari 8 2024
    Sialan sistem sosialis, 30++ taun wiwit dipateni, lan omah sing dibangun ing ngisor iki ambruk!
    1. +4
      Februari 8 2024
      omah-omah sing dibangun ing sangisore dheweke ambruk!
      Lan plumbing lan sistem pemanas.. Ora suwe, minangka asil saka frosts telung derajat unprecedented, dadi panas lan sistem plumbing kita rusak, sanajan ora Soviet, padha diganti limang taun kepungkur.. Ora ana panas, banyu uga. Nanging sajrone seminggu dheweke mbenerake kahanan kasebut.
      1. +5
        Februari 8 2024
        Tuan-tuan, kita mlaku kanthi bener!
        1. +3
          Februari 8 2024
          Iki sing ditindakake dening penulis
  29. + 11
    Februari 8 2024
    Nembe bengi aku mangkat kerja. Ing salah sawijining prapatan aku ndeleng poster gedhe kanggo Putin lan wong enom sing menehi leaflet kanggo dhukungan. Aku ora bisa nolak teka lan takon:
    - Apa sampeyan kanggo idea utawa kanggo dhuwit?
    - Kita minangka sukarelawan.
    - Umumé, kepiye perasaan sampeyan babagan pamrentahan Putin?
    - Dheweke wungu Rusia saka dhengkul!!!
    - Apa kasunyatan sing Putin mundhakaken pensiun kanggo 65 taun count minangka munggah saka dhengkul?
    Lan sampeyan ngerti, pitakonan iki nggawe dheweke stupor. Banjur aku mung nyathet apa sing ana ing cedhak: kuku lan sekrup, bolam lampu lan soket ing toko sapa? Mesin cuci, TV, telpon, lsp?
    Padha ngerti apa wong Tionghoa utawa manca. Banjur dheweke ngandhani babagan tanduran lan gaji. Salah siji pensiunan utawa sing nyedhaki umur pensiun kerja. Dheweke dhewe ora duwe rencana kerja ing pabrik kasebut.
    - Inggih, menehi conto apa Putin "ngangkat saka dhengkul"?
    Iki maksudku. Penulis bisa tuku pendidikan, senajan jaman semana gratis, utawa dheweke lagi nggarap "30 keping perak". Nah, iku artikel sing kurang apik!
  30. +4
    Februari 8 2024
    Penulis ora mungkasi karo artikel, nanging mung sawetara jinis metu.
    1. +2
      Februari 8 2024
      Punika kahanan, piyambakipun pitados ing masalah iki, kaya Samsonov ing masalah "Ukrainianism," loro boots ing pasangan. eseman
      1. +8
        Februari 8 2024
        Punika kahanan, piyambakipun pitados ing masalah iki, kaya Samsonov ing masalah "Ukrainianism," loro boots ing pasangan.

        Ya, ora ana iman ing kana utawa ing kana. Shpakovsky dhewe kanthi terang-terangan lan luwih saka sepisan ujar manawa dheweke bakal nulis apa wae yen dheweke mbayar. Iki bisa dideleng sanajan saka publikasi ing VO - sing utama yaiku "nyopir rencana ing sadawane poros", sanajan para pamaca bakal bingung apa hubungane karo isi piring nedha bengi Shpakovsky (kanthi foto isi) karo forum babagan topik militer. Mulane dheweke luwih seneng mikir babagan topik sing provokatif lan ngumpulake komentar liyane. Ora ana sing pribadi, mung bisnis.
        1. +5
          Februari 8 2024
          Shpakovsky dhewe kanthi terang-terangan lan luwih saka sepisan ujar manawa dheweke bakal nulis apa wae yen dheweke mbayar.
          Nerapake tatanan sosial?..Saiki dakdeleng, saiki babagan kucing, saiki babagan dolanan...Lan saiki iki...Aku kelingan dhaptar profesi kuno. Dheweke duwe sing nomer loro, sawise sing pertama.
  31. +3
    Februari 8 2024
    Nanging yen sampeyan ndeleng artikel iki saka sisih liya, akeh sing kaget, wah, kepiye carane ruang pasca-Soviet, negara-negara Kulon kolektif, dadi Russophobic (anti-Soviet). ngolah saka kabeh wesi lan ceret karo singsot, lan kanggo luwih saka rolas taun lan saben wong ing cara dhewe.Mulane penulis ngresiki otak, lan uga poles kanggo sumorot, ing pungkasan artikel ditulis: Diteruske....
  32. +6
    Februari 8 2024
    Ya, serangan penulis marang penggemar kasebut dadi tuntas.
  33. +3
    Februari 8 2024
    Nomer nyengsemaken, tengen? Nanging ing ngendi "sepur sosis" lan kertu katon ing USSR nalika iku?

    Sing ana kertu kanggo sosis ing kabeh periode ... ing 80s kita tansah duwe sosis ing ngarep ... lan iku kualitas dhuwur lan ora saka pitik MMO karo Bunch saka agen pewarna ... lan ngerti apa dye USSR digunakake lan endi sing digunakake dina iki ... njupuk kapentingan lan sampeyan bakal ngerti saka apa ana akeh kanker ... lan rak-rak saiki kapenuhan produk ... nanging ora saben wong bisa saged kanggo mangan sosis saben dina. .. malah kualitas iki ...
    Aku ora bakal mbaleni crita babagan ngebor untu pulpy tanpa anestesi - aku wis nulis babagan iki luwih saka sepisan.

    Kabèh dibandingna..apa sliramu ngobati untu ing Amerika utawa Eropa jaman semana? Teknologi ora mandheg ... ayo ngomong ing Rusia pra-revolusioner padha ora ngganggu kabeh ... mung nyuwek ...
    Inggih, carane panemuan kita diterapake uga wis ditulis ing VO luwih saka sepisan. Lan apa gunane nggawe panemuan yen ora ditindakake?

    Aku setuju karo sampeyan kene.. ana masalah gedhe, minangka asil, akeh penemu lan panemuan ketemu urip ing negara liya.. Iki hubungane karo birokrasi lan short-sighted saka pejabat. mesthine dhewe luwih fokus ing pertahanan lan, nyatane, kabeh sing dadi kapentingan ..barang konsumen lan liya-liyane..
    Kasunyatane, saliyane gaji pokok, pejabat senior aparat partai uga nampa dhuwit ing ... amplop.

    Ora ana owah-owahan.. lan saiki kabeh padha persis.. mung jumlah wis dadi ora isin
    Lan "pembela" kita kudu ngerti manawa rega ing kantin panitia regional beku ing tingkat 1928, sing uga bisa ngirit jumlah sing akeh kanthi panganan sing berkualitas tinggi.

    Apa sampeyan ndeleng jumlah ing Duma Negara, ing kantin? Maneh, ora ana owah-owahan ...
    Shpakovsky isih dadi wong sing apik tenan ... sampeyan bisa ngrasakake trauma psikologis jero sing ditinggalake dening USSR ... amarga katon kaya pemuda ... lan hormon, bocah-bocah wadon ... uga, umume, wong, minangka aturan. , duwe pemuda, senajan durung enom banget... nanging kenangan mung positif amarga kanggo sing ora trauma, otak mbusak kabeh negatif ... lan sampeyan duwe ciloko parah ... nulis artikel babagan iku, kita bakal bantuan karo kabeh donya ... kita bakal waras .. ngguyu hi
    1. 0
      Februari 9 2024
      Aku ngobrol kaping pirang-pirang karo sawetara mantan pimpinan Soviet ing kuthaku. Dheweke ora nampa dhuwit ing amplop, iki wis dadi praktik pasca-Soviet, nalika padha diijini duwe bisnis ing wektu sing padha. Saben uwong urip, rata-rata, padha karo warga kutha, nanging diatur kanggo beban mental lan tanggung jawab sing gedhe banget, nanging padha urip kaya wong liya.
  34. +4
    Februari 8 2024
    sosis, sing bisa dituku kanthi bebas, lan ora mung ing wilayah sampeyan lan sajrone jam sibuk, lan mengko, sedina mengko, ora bakal dadi ijo!

    Masalah iki ing wektu kita, sawise mlumpat saka dhengkul, ditanggulangi kanthi cara dhasar. Ternyata yen sampeyan ora nglebokake daging ing sosis, tetep elastis lan jambon sanajan sawise sasi disimpen ing radiator pemanas. Proles seneng - sampeyan bisa tuku tanpa kupon, langsung ing distrik.
  35. +4
    Februari 8 2024
    Banyu sing diencerake dudu susu, iki mung saiki....sosis ijo sing digawe saka sabun uga saiki ... babagan kasedhiyan obat saiki pancen sureal ... penulis sampeyan Kremlinbot?) lan omah-omah. ing foto sak USSR katon prayoga , Miturut cara
    1. +5
      Februari 8 2024
      Miturut cara, malah wong setengah wuta bisa ndeleng sing omah-omahé ing foto wis ditinggal. Kadhangkala ing omah-omah kasebut sing wis dibongkar, wong ngenteni relokasi tanpa nindakake apa-apa, lan iki bisa terus nganti pirang-pirang taun.
      1. +2
        Februari 10 2024
        Quote: Alexey Lantukh
        Miturut cara, malah wong setengah wuta bisa ndeleng sing omah-omahé ing foto wis ditinggal. Kadhangkala ing omah-omah kasebut sing wis dibongkar, wong ngenteni relokasi tanpa nindakake apa-apa, lan iki bisa terus nganti pirang-pirang taun.

        Aku dhewe wanted kanggo nulis sing mbok menawa padha ana kanggo ngreksa situs, utawa ora sing padha nilar, nanging wong wis kedhaftar, nanging manggon ing panggonan liyane. Utawa ngidini dokumen kanggo sing anyar lagi disiapake
  36. +8
    Februari 8 2024
    Urip ing USSR ninggalake tatu sing ora bisa diobati ing jiwa "intelligentsia enlightened". Betapa ora bisa dikira kasangsarane, sepira abote nandhang lara mental, ana sing ngrasa yen ing wayah awan, kanthi ati-ati nggawa kertu pesta, ing wayah wengi wakil-wakile, ing cahya saka stub saka lilin Soviet sing kusam, digawe bengkok, sing mung diuripake. kaping telung puluh karo pertandhingan Soviet lembab saka Plitspichprom, padha ngluhurake pandonga nangis "Kanggo runtuh Uni Soviet."
    Ing ruang paling ngisor komunis lembab, digawe panas karo kayu bakar komunis lembab, rampung roti isi karo sosis komunis ijo digawe saka kertas jamban (dibutuhake) nggawa ing sosis (dibutuhake) Sepur, nglampahi bengi ing vigils lan lamentations, padha nggawa nyedhaki padhang jaman free. pasar, glasnost lan wong mursid saka 90s. Lan pungkasane padha nyedhaki.
  37. +7
    Februari 8 2024
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis, tanpa ironi. Yen dheweke ora nulis omong kosong iki, akeh sing bakal kelingan kepiye uripe. Omah-omah ing foto kasebut wis lawas, dibangun sawise perang, kenapa ora direnovasi mesthi ora dadi pitakonan kanggo pamrentah Soviet.
  38. +2
    Februari 8 2024
    "Sistem transportasi sepur USSR ngangkut kargo 2-3 kaping luwih akeh tinimbang ing Amerika Serikat, lan omzet penumpang sepuluh kali luwih dhuwur."

    Nah, bab-bab kaya iki pancen nyenengake wong-wong sing paling ora nyemplungake topik kasebut. Ing sawijining wektu, nalika kita nggawe BRZD (sing diarani barang iki), sepur sing nyamar dadi warga sipil nanging nyatane minangka variasi nyamar saka PGRK sing nunggang ing sadawane rel sepur kita, Amerika uga nyambut gawe. topik sing padha. Lan padha teka menyang kesimpulan sing ing kasus kaya mengkono iku omong kosong, amarga ing Amerika Serikat, dumadakan, emphasis ora ing railways transportasi penumpang lan, kanggo ombone gedhe, malah ngangkut barang - yaiku, ing transportasi motor. Lan padha bodho duwe akeh kurang iki senyawa padha sing bisa disguised lan ing pungkasan game ora worth lilin. Ya, padha nggunakake sepur, nanging ora ing volume kaya kita, amarga dalan luwih apik lan prasarana transportasi luwih apik - iki kedadeyan historis.
    Lan mbandhingake kita karo Amerika Serikat ing babagan rel sepur padha karo mbandhingake mobil per kapita, yaiku, ora bener.

    Kanggo dhuwit, pasar sing kurang "nyata", luwih akeh dhuwit sing katon kaya kertas lan bungkus permen. Ing USSR pasar luwih nyata tinimbang saiki. Ana defisit - ketok (ing kategori produksi utawa amarga pasokan sing ora cocog) lan didhelikake (ing kategori kabutuhan sing ora dilindhungi dening peluncuran produksi utawa impor). Ing tembung liyane, sanajan sampeyan duwe dhuwit, sampeyan bisa uga ora bisa entuk. Mangkono, kenalan lan sambungan ngatasi sawetara masalah luwih efektif tinimbang mung duwe dana. Iki kalebu akses menyang barang lan obat-obatan manca. Ing USSR, ana pemisahan tingkat, sing dituduhake ing akses menyang barang lan layanan gumantung saka tingkat kepemilikan, ngliwati, supaya bisa ngomong, ambang ekonomi tradisional. Contone, ing klinik "manungsa" biasa, dokter bisa uga ora ngerti babagan obat-obatan manca (malah sing diprodhuksi ing bagean liya saka blok sosial) lan, mulane, ora bisa menehi saran. Nanging yen sampeyan duwe perusahaan gedhe utawa Kementerian Luar Negeri, utawa mung dadi anggota sawetara departemen, sampeyan duwe akses menyang dokter sing bisa ngerti babagan iki lan malah duwe. Mesthine, iki nambah kemungkinan kaslametan sing sehat, amarga ing Kulon sing pernicious uga ora milih irung ing babagan perkembangan farmasi.
    Nanging, mesthine, iki kabeh "nuances ala".

    Uni adoh saka ideal. Iku bisa kanggo nyekel iki lan nyoba kanggo nindakake iku luwih apik, kang wis cukup bisa, nanging ... kita perang nglawan iki karo goroh lan sampah, lan banjur dadi luwih elek. Lan saiki wong-wong sing luwih seneng ndalang yen kabeh ana murky ing jaman iku, terus baris ngapusi iki. Iku ora purring banjur.
  39. +2
    Februari 8 2024
    Tembok anyar, nanging jendhela lawas ...

    Apa negatif saka foto iki? Sawise kabeh, jendhela ora lawas, nanging gaya antik.
  40. +2
    Februari 8 2024
    Mudhun karo Shpakovsky!
    Larang dheweke nulis ing VO!
    Lan kuthah madu anget ing keyboard!
    Lan smear layar tablet karo lenga iwak!

    Bener, thanks kanggo artikel iki dening Shpakovsky, akeh padha bisa kanggo nyebut panemu ing komentar. Lan sawetara panemu menarik banget, amarga ... nuduhake yen loro ing USSR lan saiki saben wong duwe bebener pribadi lan sajarah, lan ana soko ing umum. Malah ing crita pribadi.
    Babagan kertu lan sosis, contone ...
    Sawetara wong nulis manawa ana sosis ing omah, dene wong liya nulis yen arang banget.
    Sapa sing kudu dipercaya? Kabeh wong. Saben uwong duwe pengalaman dhewe-dhewe.
    Lan aku mbaleni ...
    Shpakovsky dibutuhake kanggo artikel saiki, supaya bisa nambah tingkat klik-tayang, lan ing artikel sejarah, supaya bisa diwaca.
    Mung nalika kita disenengi iku, kita ngomong Matur nuwun lan iku. Lan nalika sampeyan ora seneng ... Inggih, penulis, ngenteni menit !!!
  41. +1
    Februari 9 2024
    Sampeyan ngelingi sepur sosis ing kene, nanging ora ana sing nganggep manawa USSR Over nyopir akeh perkara sing meh utawa meh ora ana ing bentuk bantuan kanggo kabeh wong sing ora kesed njaluk kasebut ing saus sosialisme, komunisme. lan isme liyane. Maksudku, yen kita ora mbantu kanthi loman, populasi kita bakal cukup. Nanging ana nuansa ing wangun isme intra-Soviet saka Comrade Suslov lan departemen saka Komite Pusat.
  42. 0
    Februari 9 2024
    Aku inget 80. Makarya ing kosmodrom Baikonur, aku kaget banget karo paradoks sing bengkok. Kabeh Uni wis nggawe kosmodrom apik banget. Aku banget kesengsem karo program Buran-Energia. Nanging ... Kanggo tekan situs peluncuran, sampeyan kudu nyopir puluhan kilometer ing papan sing ora rata sing nggegirisi jiwa sampeyan. Pemasang kudu diangkut nganggo truk. Tekan titik sing kepala situs instalasi dipindhah ing crane truk. Nanging miturut pratelan elit partai kita, Uni ngasilake paling akeh bus, mobil lan mesin ing saindenging jagad. Nyatane, kabeh apik miturut tribun kongres sing kurang ajar.
    1. 0
      Februari 9 2024
      Kutipan saka: yur1053
      Kanggo tekan situs peluncuran, sampeyan kudu nyopir puluhan kilometer ing papan sing ora rata sing nggegirisi jiwa sampeyan.

      Aku ana ing steppes Kazakh. Yen aspal rusak, ora ana sing ngganggu - dheweke muter dalan langsung ngliwati steppe.

      Kutipan saka: yur1053
      Nanging miturut pratelan elit partai kita, Uni ngasilake paling akeh bus, mobil lan mesin ing saindenging jagad.

      Sampeyan teka karo iki dhewe. Pancen, dheweke ngasilake traktor paling akeh ing donya.
  43. +2
    Februari 9 2024
    Apa sing ditulis umume bener, aku bakal nambah manawa omah-omah iki dibangun dening Tsars ...
    Ana akeh ing kutha-kutha provinsi lawas - contone, ing Tomsk, ing tengah banget ... sanajan luwih utawa kurang menarik lagi diawasi lan dibalèkaké ana ...
    Aku percaya yen umume nostalgia kanggo USSR ora bakal ngerti usaha sampeyan kanggo nulis bebener - kabeh apik nalika isih enom! hi
    1. -2
      Februari 9 2024
      Kutipan: DrEng02
      Aku percaya yen umume nostalgia kanggo USSR ora bakal ngerti usaha sampeyan kanggo nulis bebener - kabeh apik nalika isih enom!

      Aku setuju karo sampeyan. Miturut hukum Pareto, 80% wong pancen bodho, sanajan dheweke duwe pendhidhikan. Lan iki - konfirmasi iki. Ing tangan siji, sampeyan bisa bungah: ing antarane wong wuta lan bengkong, ana raja. Kosok baline, sedhih, wong apa sing kaya kuwasa, tegese bakal "ngubengi" ing reruntuhan masjid suwene ...
      1. +2
        Februari 9 2024
        Kutipan saka kaliber
        apa jenis wong - kuwi daya

        Nanging, iki dudu konsekuensi pendidikan, nanging luwih saka tingkat budaya, kalebu politik ...
        Contone, kita wis ilang budaya protes - ana demonstrasi, mogok, lan liya-liyane ing Republik Ingushetia. - lan iku normal! Deleng Prancis utawa Jerman modern - ana! Lan iki ora mengaruhi manajemen langsung, nanging ora! Senajan bos kono wis biasa, ning kene langsung panik...
        Organisasi mandhiri wong uga wis ilang - ana kabeh jinis masyarakat profesional, padha nganakake kongres, koran diterbitake, lan liya-liyane, iki minangka cara dialog karo panguwasa. Ya, sprouts saiki katon ...
        Iki mung 2 akibat saka karusakan masyarakat ing Bolsheviks lan transformasi wong dadi massa atomized, kang kontrol liwat media lan kontrol dening panguwasa ... hi
        1. -1
          Februari 9 2024
          Kutipan: DrEng02
          nanging luwih ing tingkat budaya, kalebu politik ...
          Contone, kita wis ilang budaya protes - ana demonstrasi, mogok, lan liya-liyane ing Republik Ingushetia. - lan iku normal! Deleng Prancis utawa Jerman modern - ana! Lan iki ora mengaruhi manajemen langsung, nanging ora! Senajan bos kono wis biasa, ning kene langsung panik...
          Organisasi mandhiri wong uga wis ilang - ana kabeh jinis masyarakat profesional, padha nganakake kongres, koran diterbitake, lan liya-liyane, iki minangka cara dialog karo panguwasa. Ya, sprouts saiki katon ...
          Iki mung 2 akibat saka karusakan masyarakat ing Bolsheviks lan transformasi wong dadi massa atomized, kang kontrol liwat media lan kontrol dening panguwasa ...

          Setuju banget karo sampeyan!
  44. +2
    Februari 9 2024
    Auto RU
    1) "Kesalahan generalisasi sing cepet-cepet - saka khusus menyang umum"[ https://proza.ru/2014/02/19/1124 ]
    ... Mangkene apa sing dikandhakake babagan kesalahan iki ing macem-macem buku teks logika:
    "Kasalahan sing ana gandhengane karo induksi kalebu, pisanan kabeh, generalisasi sing cepet-cepet (fallacia fictae universalitatis). Nalika lelungan, sawise kenalan cethek karo sembarang wong, nyoba kanggo ciri, contone, nalika padha ngomong: "Yunani iku cidra," "Turki kejem", etc., banjur padha tiba ing kesalahan generalisasi cepet-cepet. ” (G.I. Chelpanov. Buku teks babagan logika. M., 1946. P. 134).
    "Bukti kasebut ora bisa ditindakake nalika nyoba mbuktekake tesis kanthi fakta individu - generalisasi ing kasus iki bakal dadi" amba banget utawa cepet-cepet. Alesan kanggo munculé generalisasi sing ora ngyakinake kasebut diterangake, minangka aturan, kanthi analisis ora cukup saka materi faktual ... "(V.I. Kirillov, A.A. Starchenko Logika, M., 1999. P. 218.)
    "Generalisasi cepet-cepet. Kesalahan iki nandhani lack of restraint kondhang saka peneliti nalika dheweke generalizes asil positif pisanan tanpa verifikasi cekap lan pass minangka hukum ngelmu. Ing kene sing dikarepake ditampilake minangka kasunyatan lan kesan digawe saka solusi kanggo masalah sing durung rampung. Kanggo ngindhari kesalahan kasebut, perlu nimbang akeh kasus lan nyoba milih kanthi njupuk macem-macem kahanan sing paling akeh sing mengaruhi fenomena iki. Kanggo kesimpulan sing bisa dipercaya, atusan fakta dibutuhake kanggo konfirmasi, lan kasus sing kontradiktif bisa ngrusak kesimpulan kasebut.
    Kadhangkala generalisasi sing cepet-cepet bisa ndhelikake ketidakjujuran sing jelas utawa malah upaya sadar kanggo ngilangi minangka bebener posisi sing adoh saka bukti. (E.A. Logika Khomenko. M., 1976. P. 151).

    Saka kene mili lancar
    2) Statistik Soviet, sing diduweni minangka asil ngolah jumlah ageng (kasus ora terisolasi) bahan, pantes dipercaya tanpa syarat. Lan bisa dadi basis kanggo kesimpulan.
    1. -2
      Februari 9 2024
      Quote: oktober
      Lan bisa dadi basis kanggo kesimpulan.

      Makarya ing arsip Komite Pusat CPSU, Komite Pusat Komsomol, OK Penza, Samara, Saratov lan wilayah Ulyanovsk lan optimisme sampeyan bakal nyuda banget.
  45. Komentar wis dibusak.
  46. 0
    Februari 10 2024
    Dheweke bakal ngandhani yen saiki kedadeyan obat-obatan langka kudu dipikolehi. Ya, kedadeyan kasebut, nanging luwih jarang, lan sing paling penting, saiki ora ana sing nulis ing pager: "Masyarakat lan partai wis manunggal!" lan "Kabecikan wong minangka hukum utama USSR."

    Dear Vyacheslav Olegovich, nguripake TV sadurunge nulis kaya iki. Apik banget suwene sampeyan bakal mandheg ngrungokake babagan "ngirim jumlah apa wae liwat SMS kanggo mbantu Olenka," sing wong tuwane ora duwe gaji sing cukup kanggo sisa urip kanggo mbayar perawatan sing larang ing klinik Israel utawa produk saka Jerman. uneg-uneg pharmaceutical, sak ngaso saka acara Dhiskusi sabanjuré ing topik wong consolidation unprecedented marang latar mburi acara kondhang lan lack ketok alternatif kanggo mesthi saiki Elta ngatur.
    Apa sampeyan yakin manggon ing Rusia?
    1. 0
      Februari 10 2024
      Kutipan saka Bogalex
      Apa sampeyan yakin manggon ing Rusia?

      Aku nulis, Alexey, babagan apa sing kedadeyan karo aku lan sing disaksiake dening akeh wong. Aku iki cetha saka artikel? Utawa sampeyan, kaya sawetara wong bodho sing njupuk cathetan ing kene, maca ing antarane baris? Lan maneh ... wong tuwa ora duwe cukup kanggo perawatan ing Israel ... Aku ngerti. Nanging ing USSR ora ana sing bisa mikir babagan perawatan ing Jerman utawa Israel. Iki ora bisa. Apa sampeyan ngrasakake bedane, utawa ora bisa diakses?
      1. 0
        Februari 10 2024
        Oh-wey!... Kabeh wong ora diijini, nanging wong Yahudi diijini? Pira wong Ukraina sing lunga menyang Kanada?

        Aku kelingan film "The Tale of the Siberian Land" sing diprodhuksi ing taun 1946. Ing kono, salah sawijining pahlawan ngyakinake pahlawan kasebut supaya bisa karir ing Moskow lan ujar: "Kesempatan kanggo ndeleng jagad kabeh bakal mbukak sadurunge sampeyan!" Lan pamirsa Soviet ing taun 1946 nganggep iki minangka normal.

        Akeh seniman Soviet malah nampa perawatan ing Kulon. Lan ora mung buruh meja. Elit, apa banjur, apa dina iki..... Dadi apa? Paling elit Soviet mesthi ora kalebu bandit lan maling.

        IKU BISA. Apa sampeyan ngrasakake bedane?
        Ya, nyatane, mayoritas populasi ora bisa nampa perawatan ing Jerman ing klinik swasta sing apik, kaya saiki.

        Miturut hukum Soviet iku bisa!
        Apa sampeyan ora bisa ngerti babagan iki?
        1. +2
          Februari 10 2024
          Kutipan: ivan2022
          IKU BISA. Apa sampeyan ngrasakake bedane?

          Nanging ora kasedhiya kanggo kabeh wong. Lan kasedhiya mung kanggo elit. Kang, kaya saiki,

          Kutipan: ivan2022
          dumadi saka bandit lan maling

          Kutipan: ivan2022
          Miturut hukum Soviet, sampeyan bisa

          Apa "bisa", Vanya? wong bodho
        2. 0
          Februari 10 2024
          Kutipan: ivan2022
          Paling elit Soviet mesthi ora kalebu bandit lan maling.

          Nanging kapérang saka mungsuh saka wong lan telik saka kabeh negara ing donya!
        3. 0
          Februari 10 2024
          Kutipan: ivan2022
          Lan pamirsa Soviet ing taun 1946 nganggep iki minangka normal.

          Dheweke njupuk "Kuban Cossacks" kanthi serius ... Para petani wingi ... Apa sing kudu ditindakake ...
  47. 0
    Februari 10 2024
    Ora eling, apa sing kudu dilambangake gubuk-gubuk saka jaman tsarisme sing dikutuk?
    1. 0
      Februari 10 2024
      Quote: Mobik
      Ora eling, apa sing kudu dilambangake gubuk-gubuk saka jaman tsarisme sing dikutuk?

      Sing kabeh ing donya ganti lan yen omah-omah sing apik lan apik dadi rusak. Yagene iki ora bisa kedadeyan karo negara?
  48. 0
    Februari 12 2024
    Aku setuju karo penulis ing siji bab - yen wong iku komunis, materialis, peneliti, banjur kudu sinau sumber ing topik, mesthi, lan ndhuwur kabeh monographs, bahan arsip, lan ya, karo kabeh pribadi. sympathies kanggo filsafat sembarang, politik, kang kudu njupuk menyang akun, njlèntrèhaké lan nerangake ora mung apa ana gedhe, nanging uga kabeh shortcomings lan alasan sing.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"