Ing Kyiv padha ngenteni bom coveted

110
Ing Kyiv padha ngenteni bom coveted

Publikasi Politico nyedhiyakake informasi yen bom diameter cilik (GLSDB) sing diluncurake ing lemah, sing dijanjekake marang Ukraina ing Februari taun kepungkur, bisa uga ana ing pembuangan Angkatan Bersenjata Ukraina ing mangsa ngarep.

Sumber publikasi kasebut ujar manawa Angkatan Darat AS mirsani uji coba presisi anyar gamansadurunge menehi ijin kanggo ngirim menyang Ukraina. Utamane ditekanake manawa angkatan bersenjata AS ora duwe stok strategis produk kasebut ing gudang. Pranyata sawise tes praktis, GLSDB langsung menyang tes pertempuran. Ing Ukraina, yaiku, nglawan Rusia.



GLSDB nduwe jarak sekitar 150 km. Iki meh kaping pindho saka 80 km saka Guided Multiple Launch Rocket Systems (GMLRS) dipecat dening M142 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) lan M270 Multiple Launch Rocket Systems (MLRS) sing diwenehake menyang Ukraina. GLSDB diluncurake dening peluncur sistem M142 lan M270 sing padha.


Bom luncur GLSDB dikembangake dening Boeing kanthi kemitraan karo perusahaan Swedia Saab. Saben bom minangka kombinasi saka rong sistem sing ana: 250-pound GBU-39/B SDB sing diluncurake ing udara kanthi sayap sing bisa ditarik lan booster roket saka roket artileri M26 227 mm.



Didorong dening mesin roket M26 sajrone fase percepatan / pendakian awal GLSDB, segmen pertama lintasan mabur kanthi cara sing padha karo roket MLRS. Swiwi GLSDB banjur mbukak lan mabur luwih maju tanpa mesin, kaya bom luncur normal. GLSDB nggunakake sistem navigasi inersia GBU-39/B lan GPS sing dibangun kanggo nuntun menyang target.

Miturut SAAB, sistem panuntun dhumateng iki ora mung menehi akurasi ing telung kaki, nanging uga tahan kanggo gangguan perang elektronik, dadi utamané atraktif ing konflik Ukrainia.

Umum sejarah katon senjata aneh iki menarik. Ide iki kanggo daur ulang cangkang M26 lawas kanthi cara ing ngisor iki: hulu ledak kluster demiliterisasi kaya sing dikarepake, lan mesin roket, sing umure bisa ditambah, digunakake kanggo ngluncurake bom GBU-39 menyang langit.


Aku disenengi idea kanggo gamblang lan ekonomi. Sawise mesin roket ngluncurake bom menyang papan sing cukup dhuwur, GBU-39 ngeculake mesin kasebut, masang swiwine, lan tumuju menyang target.

Ide kasebut teka saka SAAB, sing percaya bisa ngisi celah ing shooting presisi jarak jauh kanthi nggunakake hulu ledak sing luwih cilik kanggo nylametake amunisi rudal sing luwih gedhe kanggo tujuan strategis. Kanggo wong Swedia iki pendekatan sing luwih saka cukup. Lan meh langsung nuansa menarik ing aplikasi muncul sing kasengsem akeh ing njaba bunder pangembang.

Nalika rudal MLRS konvensional mabur kaya sing dikarepake, yaiku, ing sadawane lintasan balistik, SDB sing diluncurake roket bisa diluncurake ing dhuwur ing sembarang sudut menyang cakrawala lan ngleyang luwih akeh ing meh kabeh lintasan sing dipilih.

Ora kaya cangkang artileri tradisional, GLSDB ngidini maneuver ing angkasa, nyedhaki target ing macem-macem sudut serangan, mabur ngubengi terrain kanggo nggayuh target sing disamarkan kanthi apik utawa bali menyang target sing adohe nganti 70 km saka arah tembakan asli. .

Komponen ekonomi uga katon apik banget: biaya GLSDB kalebu biaya bom udara GBU-39 sing digunakake minangka hulu ledak, mesin roket saka rudal M26 sing wis ditarik saka layanan lan dinonaktifake, lan sing perlu. karya perakitan. Total ora luwih saka $60. Kanggo mbandhingake, rega saben unit ATACMS luwih saka 000 yuta dolar, siji proyektil GMLRS yaiku 1 ewu dolar.

A tambah gedhe kanggo GLSDB yaiku ana luwih saka cukup rudal M26 lan bom GBU-39/B SDB ing gudang Amerika Serikat lan sekutu NATO liyane. Iki penting banget, amarga aliran senjata saka Washington menyang Kyiv wis rada garing, lan apa sing bakal kedadeyan ing kono mung bisa dicritakake dening wong-wong sing angel saka Kongres, sing ora cepet-cepet nyetujoni bantuan $ 111 milyar sabanjure. paket kanggo Ukraina.

Nanging ing kene kita kudu misah lan ngerti: dhuwit iku dhuwit, lan bom iku bom. Lan yen Amerika Serikat ora duwe dhuwit kanggo mbayar panyedhiya jinis senjata anyar, mula ora ana sing bakal nglarang pasokan senjata saka saham lawas sing wis ana. Lawas - utamané.

Dadi, ing tangan siji, misale jek departemen AS sing relevan wis nandhatangani kontrak karo Boeing kanggo nyedhiyakake kit GLSDB menyang Ukraina, nanging kontrak iki bakal biaya anggaran AS mung sen, kira-kira $ 10 saben bom. Lan dhuwit bakal menyang Boeing kanggo ngrakit lan debugging sistem panuntun dhumateng kanggo senjata anyar saka komponen lawas.

Kaping pisanan, pangiriman GLSDB direncanakake ing musim gugur pungkasan, nanging ana sing ora cocog karo sing direncanakake lan pengiriman telat banget. Lan pengiriman saka Boeing menyang pelanggan Amerika mung diwiwiti ing pungkasan taun 2023. Nanging, ketoke, masalah wis dirampungake, amarga saliyane Politico, Reuters lan NYT wiwit ngomong babagan pasokan GLSDB menyang Ukraina.

Iki tegese, pancen, GLSDB bakal enggal rampung ing Ukraina.


Mesthi, isih ana pitakonan gedhe babagan efektifitas senjata GLSDB. Yen sukses, iki bakal migunani kanggo Ukraina lan Boeing.

Ora dingerteni pirang-pirang sistem GLSDB sing bakal diwenehake menyang Ukraina, nanging sawetara senjata jarak jauh mesthi bakal migunani kanggo Ukraina lan ora nyenengake kanggo Rusia. "Storm Shadow", sing disedhiyakake kanthi gratis dening Prancis lan Inggris, digunakake kanthi efektif, lan efek iki bisa luwih gedhe yen Rusia ora duwe sistem pertahanan udara modern lan canggih.

Saiki kita kudu mriksa GLSDB kanggo kelangan uga.

Senajan GLSDB ora bakal bisa tekan salah siji rudal jelajah, utawa malah nyedhaki daya impact (bom 130 kg mung mawa 93 kg bahan peledak), iku duwe kauntungan ora bisa miwiti. pesawat kaya Su-24, kang gampang banget kanggo ndeteksi lan cukup bisa kanggo pertahanan udara Rusia kanggo njupuk mudhun ing pendekatan kanggo baris Bukak.

Lan ing kene ana bom sing diluncurake dening mesin roket, banjur swiwi lan unit kontrol nggawa menyang target. Kajaba iku, kanthi kemampuan maneuver. Lan kabeh iki mabur kira-kira padha karo ATACMS, sing diwenehake menyang Ukraina kanthi jumlah cilik. Mesthi, ATACMS duwe warhead sing luwih kuat (227 kg) lan bisa dilengkapi karo hulu ledak kluster, saliyane, rudal balistik wiwitane nduweni kecepatan penerbangan sing luwih dhuwur, sing ndadekake obyek sing luwih angel dicegat.

Kendaraan udara tanpa awak jarak jauh uga bisa nggayuh target kanthi akurasi sing dhuwur banget saka kadohan, nanging ora bisa nindakake kanthi andal utawa kanthi daya sing padha karo SDB, sing nduweni hulu ledak bom dhuwur sing cilik nanging kuat. struktur.

Mangkono, GLSDB bakal makili kemampuan serangan sing asli lan murah (penting banget) sing ana ing antarane misil sing dipandu HIMARS lan misil jelajah.


Ana podho karo UMPC kita, nanging uga ana bedane. Mesthine, GLSDB bisa dipindhah menyang garis peluncuran kanthi rahasia lan kaget mungsuh. Lan FAB karo UMPC mabur ing jarak sing luwih gedhe amarga kasunyatane pesawat kasebut, ing njaba jarak pertahanan udara mungsuh, bisa ngunggahake bom menyang dhuwur sing signifikan lan kanthi mangkono nyedhiyakake jarak penerbangan sing luwih gedhe.

Inggih, perlu dicathet yen UMPC "tunduk marang kabeh umur," saka FAB-250 nganti FAB-1500. Nanging yen FAB-250 rada luwih kuat tinimbang GBU-39 (100 kg saka bahan peledak mungsuh 93 kg), model liyane wis makili liya liyane pinunjul saka karusakan.

Tes kanthi pertempuran gampang lan angel ing wektu sing padha. Amerika teka munggah karo gegaman banget asli, prasaja lan Komplek ing wektu sing padha. Ana sawetara keraguan babagan carane GLSDB digawe. Iku salah siji bab nalika UMPC ditempelake ing bom kang ora ana apa-apa kanggo break utawa deteriorate kajaba sekring; iku bab liyane nalika, saliyane kanggo unit kontrol, mesin saka roket decommissioned ditempelake ing bom. Sepira dipercaya senjata iki lan apa sing wis diuji Boeing sajrone nem wulan, wektu lan aplikasi bakal dicritakake.

Bisa uga yen improvisasi Amerika ing gaya Rusia bakal cukup efektif. Nanging amarga gaya kita pancen duweke, ing kene kita bisa ngandhakake keraguan manawa kabeh bakal kaya sing direncanakake. Kita bakal weruh.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

110 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 31
    Februari 5 2024
    Kepiye carane kita bakal nanggapi lan kerugian apa sing bakal ditimbulake dening bom iki marang tentara kita ... sing dadi pitakonan ... Amerika ngunggahake taruhan maneh.
    1. +7
      Februari 5 2024
      Quote: Lech saka Android.
      Kepiye carane kita bakal mangsuli?

      Ya wis ... mungsuh wis ngelingi kita nggunakake "Guruh"
      Quote: Lech saka Android.
      apa kerugian sing bakal ditimbulake dening bom iki marang tentara kita ...

      Kita bakal ngerti ing sawijining dina
      Quote: Lech saka Android.
      Amerika ngunggahake tarif maneh.

      Iku ala yen kita ora mundhakaken mau kanggo wong-wong mau ... nanging kita kudu.
      1. +7
        Februari 5 2024
        Kutipan saka: svp67
        pitakonan ... Amerika mundhakaken tarif maneh

        Ya, padha ora mundhakaken totoan, nanging nyoba senjata sing! Kita kudu wis suwe mandheg karo lompat-lompat iki negatif
      2. + 14
        Februari 5 2024
        Mbok aku setuju karo argumentasimu. Kita nundha SVO lan kanthi mangkono menehi mungsuh kita (sing ana akeh) kesempatan kanggo ngetokake tekanan politik lan ekonomi, ngatur pendanaan Angkatan Bersenjata Ukraina lan nggunakake senjata anyar nglawan tentara kita, sing nyebabake kerugian gedhe. SVO iku arang banget mbebayani lan undesirable kanggo kita
        1. + 13
          Februari 5 2024
          Kepiye carane bisa nyepetake operasi iki? Ayo dipikirake. Tentara Rusia saiki ora "ora bisa dikalahake lan legendaris", lan kemampuan industrie ora bisa dibandhingake karo USSR. Aku dhewe ora weruh prasyarat kanggo akselerasi; Kajaba iku, NATO ora nganggep kita serius. Yen dheweke ngatur kanggo nyebarake mekanisme kompleks industri militer lokal, mula kita bakal angel banget. Kita ora bakal ngomong babagan senjata nuklir - iki crita medeni sing dituju wong, ing kene lan ing kana. Ing kasunyatan, iki ora ditrapake. Lan kabeh wong ngerti iki
          1. -9
            Februari 5 2024
            Kepiye carane bisa nyepetake operasi iki?

            Kaping pisanan, kita kudu ngupayakake kanthi efektif ngatasi ladang ranjau. Contone, bukak sawetara rolas trawl tanpa awak ing ngarep kanggo nggawe dalan kanthi jembar sing cocog.
            Proteksi marang drone FPV. Nganti saiki, perang elektronik kayane bisa ngatasi iki. Iki kudu digunakake sacara massal ing peralatan nyerang.
            Ya, penindasan pertahanan udara mungsuh, perang kontra-baterei, operasi penerbangan nganti jero taktis.
          2. + 12
            Februari 5 2024
            Ya, yen ing antarane atusan ewu kilometer persegi sampeyan nyerang kilometer sing paling dikuwasani, khusus digawe kanggo mungkasi mungsuh, mula, mesthi, ora ana sing bisa ngomong babagan kacepetan maju. mung mangsuli pitakon "apa gunane nyerbu benteng, banjur beteng liyane, lan sawise beteng katelu dibangun, lsp."
            1. 0
              Februari 5 2024
              Kutipan saka: avatar123
              Yen ing antarane atusan ewu kilometer persegi, kita nyerang kilometer sing paling dikuwasani, khusus digawe kanggo mungkasi mungsuh, mula, mesthi, ora ana sing ngomong babagan kacepetan maju.

              Adil. Kita melu "positioning" lan perang attrition. Ora ana jejak perang maneuver. Ing endi serangan Suvorov, maneuver, mogok!? Napa kita ora nggawe terobosan kaya sing ditindakake dening Jerman ing wulan pisanan perang ora jelas kanggo aku. Lan kanggo terus-terusan nyerang Maginot Line, ora bakal cukup sumber daya.
              Lan ing kene ana rong titik:
              a) salah siji mediocrity lan incompetence ing Staf Umum Angkatan Bersenjata RF (sing, miturut definisi, tilar!) Lan padha ora malah sinau pawulangan saka Perang Donya II;
              b) utawa "game catur licik" ing sangisore SVO. Nanging iki minangka game geopolitik kanthi tujuan strategis: ambruk sistem moneter lan finansial Kulon (utamane kekaisaran dolar), lemah rezim ing negara NATO, nggawe / pambentukan pusat kekuwatan anyar, bali saka Federasi Rusia dadi negara superpower.
              Kajawi tujuwan luhur SVO ingkang dipunswarakaken dening Panglima Agung, wonten setunggal malih, nanging gagasan sregep: ​​ngawontenaken SVO minangka cara manunggalaken bangsa, ngresiki umpluk (kolom kaping lima), nggawa ekonomi negara (liwat pangembangan industri pertahanan) menyang tingkat pangembangan anyar (uwal saka krisis lan stagnasi ing kahanan sanksi lan tekanan ekonomi saka negara sing ora ramah).
              Lan kita miwiti nindakake iki sadurunge kapitalis Kulon. Mulane kita duwe wutah, nanging ing EEC padha stagnasi lan nolak.
              Siji bisa mbantah babagan iki, nanging Federasi Rusia sejatine minangka negara KAPITALIS kanthi superstruktur politik sing ora bisa dingerteni.
              IMHO.
              1. +1
                Februari 5 2024
                Lan apa sing tuwuh, rega mundhak, kompleks militer-industri saya akeh. Minangka asil saka tuwuhing kompleks industri militer, kesejahteraan populasi kita saya apik. Ing kene USSR ora bisa nurunake dolar, sampeyan ngomong babagan Rusia.
                1. -17
                  Februari 5 2024
                  Kutipan saka Deon59
                  Lan apa sing tuwuh, rega mundhak, kompleks militer-industri saya akeh. Minangka asil saka tuwuhing kompleks industri militer, kesejahteraan populasi kita saya apik. Ing kene USSR ora bisa nurunake dolar, sampeyan ngomong babagan Rusia.

                  1. wutah GDP dening 3,5%. Iki tegese negara saya kuwat.
                  2. Inflasi 5,4% Mulane, rega uga mundhak. Nanging wutah ing gaji nyata kira-kira 7%. Isih, ing pungkasan kita ana ing ireng.
                  3. Liwat tuwuhing komplek militèr-industri, kabeh negara ing donya padha metu saka krisis. Maca crita.
                  4. Ing USSR, dolar regane 0 rubel. Aku elinga apik.
                  5. Babagan Rusia. Kita, ora kaya USSR, nggawe sistem finansial anyar kanthi mata uang cadangan (kemungkinan yuan) sejajar karo dolar. Negara-negara ninggalake zona $, mbayar saben liyane ing mata uang nasional. Bola dolar nyempit.
                  Aku ora teka karo kabeh iki. Iki minangka statistik.
                  1. +6
                    Februari 5 2024
                    Statistik sampeyan wis disetel asil. Ing 2016, tas semen regane 250 rubel, saiki 600 rubel. Swara 8 taun, kanthi inflasi taunan, rega kudu munggah 50 persen, nanging ing kene mundhak luwih saka 100 persen. Kakang ipar tuku hood kanggo 11000, lan setaun mengko dheweke tuku persis padha karo 16000. Aku bisa menehi akeh conto. India meksa kita rupee sing ora bisa tuku apa-apa. Mata uang cadangan yaiku euro lan dolar, saiki yuan, lan sesuk apa
                  2. +1
                    Februari 13 2024
                    TV iku jahat, mandheg))
                2. +1
                  Februari 13 2024
                  Apa jenis "nyelehake dolar"? Ing kene kita kudu ngerteni apa sing kudu ditindakake kanthi megaton rupee ...
              2. +1
                Februari 11 2024
                Aku ngerti. Nggawe terobosan puluhan ewu urip? Luwih apik kanggo kesel
          3. +2
            Februari 5 2024
            Aku suggest miwiti kanggo mencet gurita nang endi wae ing wilayah otak. Inggih, kaya ing markas Ukrainia, ing studio televisi, kanggo ngilangi politisi penting lan personel militer. Umumé, nindakake apa sing durung tau ditindakake. Ing kasus sing ekstrem, ing jembatan lan jaringan listrik. Umumé, perang karo keterlibatan otak lan testis
          4. -8
            Februari 5 2024
            Kutipan saka: dmi.pris1
            Kita ora bakal ngomong babagan senjata nuklir - iki crita medeni sing ditujokake kanggo wong biasa, ing kene lan ing kana. Ing kasunyatan, iki ora bisa ditrapake. Lan kabeh wong ngerti babagan iki.

            Nanging muspra. Iki minangka topik sing nyata banget.
            1. Senjata nuklir minangka penjamin kedaulatan lan integritas teritorial Federasi Rusia.
            2. Dheweke mesthi bakal nggunakake yen pasukan NATO ngidak-idak ing wilayah kita. (ing Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 02.06.2020 Juni 355 No. 19 "Dasar-dasar kabijakan negara Federasi Rusia ing bidang pencegahan nuklir" ing paragraf XNUMX kasebut:
            19. Kahanan sing nemtokake kemungkinan panggunaan senjata nuklir dening Federasi Rusia yaiku:
            a) panrimo informasi sing dipercaya babagan peluncuran rudal balistik sing nyerang wilayah Federasi Rusia lan (utawa) sekutu;
            b) panggunaan senjata nuklir dening mungsuh utawa jinis senjata pemusnah massal liyane ing wilayah Federasi Rusia lan (utawa) sekutu;
            c) pengaruh mungsuh ing negara kritis utawa fasilitas militer Federasi Rusia, kegagalan sing bakal nyebabake gangguan respon pasukan nuklir;
            d) agresi marang Federasi Rusia kanthi nggunakake senjata konvensional, nalika eksistensi negara kasebut kaancam.

            Lan apa sing sampeyan ucapake yaiku "impen udan" para ahli strategi NATO kanggo ngrusak Rusia kanthi tenang nggunakake MBT konvensional kanthi "nyokot saka kabeh sisi" lan kanthi mangkono nyebabake pambrontakan ing antarane wong Rusia, ora marem karo indecisiveness panguwasa nggunakake "langkah-langkah ekstrem. ” Inti yaiku "Anaconda Loop" ing tumindak. Plus - jaran Trojan saka kolom kalima.
            Lan sampeyan kabeh mikir yen ora ana sing bakal mencet "tombol" lan demokrasi bakal ngalahake tirani GeBni getih ...
            pepeteng!
            1. +1
              Februari 5 2024
              Sing pengin manggoni Rusia ing wayahe. Ana wong bodho kuwi. Lan akeh wong Eropa sing pengin ndeleng kutha-kuthane dirusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
          5. -5
            Februari 5 2024
            Kutipan saka: dmi.pris1
            Aku pribadi ora weruh prasyarat kanggo akselerasi ...

            Ing kene Putin bubar ngumumake pentinge UAV, sanajan masalah kasebut wis umur setaun. Mungkin dheweke ora weruh ancaman ing wektu tundha SVO? Mishustin nyatakake yen ora bakal ana transfer ekonomi menyang pijakan perang, amarga ora perlu. Apa jenis donya sing padha manggon ing? Strelkov bener: "Kanthi pamrentah iki, kita ora bisa menang perang."
            Wektu kanggo ngunggahake topik jembatan lan hub logistik maneh. Lan escalasi nuklir ora bakal natoni, nanging ora ing tembung, nanging ing tumindak - tes.
          6. +2
            Februari 5 2024
            Butuh 10 taun kanggo ngerti carane kabeh bakal rampung. Analysts ing Staff Umum njagong luwih saka ing sofas, nanging panguwasa dhuwur ora Care babagan. Kita bisa uga ujar, kepiye carane bisa nyepetake pangembangan industri mobil nalika China wis njupuk kabeh?
        2. 0
          Februari 6 2024
          Iki jelas kanggo kabeh wong, kajaba pimpinan sing ora nyukupi
    2. + 10
      Februari 5 2024
      Quote: Lech saka Android.
      Kepiye carane kita bakal nanggapi lan kerugian apa sing bakal ditimbulake dening bom iki marang tentara kita ... sing dadi pitakonan ... Amerika ngunggahake taruhan maneh.

      Lan sampeyan ora bakal njupuk mudhun, sanajan sampeyan nemokake ing pendekatan. Dheweke kaya-kaya nulis kanggo bali bedhil anti-pesawat kanggo UAV, nanging ing kene, kanggo kacepetan, proyektil kanthi detonasi sing dikontrol bakal dibutuhake paling ora fragmen nalika nyedhaki ...
      Lan sampeyan ora bisa numpes nalika pangiriman - Aku bisa diimpor ing truk biasa.
      Ing cendhak, iku pancene mung liyane Gamble. am
      1. -18
        Februari 5 2024
        Kutipan saka: Starover_Z
        Lan sampeyan ora bakal njupuk mudhun, sanajan sampeyan nemokake ing pendekatan

        Aja gupuh sadurunge. Prodigy "anyar" iki, dirakit saka sampah, duwe kerentanan luwih akeh tinimbang MLRS konvensional.
        Kaping pisanan, lintasan balistik ing tahap awal lan pertengahan penerbangan, sing bakal ngidini sistem kontra-baterei Zoo bisa ngetung situs peluncuran kanthi akurat.
        Kapindho, pandhuan GPS ing situs pungkasan. Diragukan banget yen GPS ing area garis ngarep bisa digunakake kanthi normal.
        Katelu, standar rata-rata kanggo kabeh rudal pertahanan udara yaiku kemampuan kanggo numpes target kanthi maneuver nganti 8g. Iku banget mamang sing GLSDB wings bisa maneuver karo kakehan luwih saka 2g, lan kacepetan cetha subsonik. Mulane, goal cukup gampang.
        1. + 24
          Februari 5 2024
          Zoo ndeleng peluncuran roket utawa rs ing 40 km. Lan ing kene ana 150. Lan rudal kasebut ora bising. Dadi sampeyan ora bakal mbuwang topi. Kulit sirah ing kono uga subsonik.
          1. +4
            Februari 5 2024
            40? Aku sampeyan pancene flattered kebon binatang.
            Lan - kanggo cangkang kudu dadi target biasa, mesthine, nanging ing ngendi akeh cangkang kasebut?
        2. -9
          Februari 5 2024
          Kutipan: VitaVKO
          Mulane, goal cukup gampang.
          Target kasebut angel amarga daya tahan sing dhuwur, ESR sing kurang (kira-kira 0 sq.m.), kesulitan kanggo nyuda sistem panuntun (GPS) lan sebutan target - saka NATO VII.
          Nanging sampeyan ana ing dalan sing bener kanggo nemokake kelemahane sistem iki. Mulane, kanthi ijin sampeyan, sawetara pikirane babagan cara ngatasi.
          1. Dampak ing launcher MLRS karo peralatan input data headshot (sistem kontrol panuntun dhumateng bom). Iki bisa ditindakake kanthi sistem perang elektronik paling anyar.
          2. Pencet garis transmisi data menyang pencari bom, mengaruhi satelit. Nanging iki kebak komplikasi gedhe karo "master" satelit buatan.
          3. Nggunakake EMP, ngobong kabeh elektronik ing sirah bom, lan, yen bisa, ing MLRS nguripake.
          4. Identifikasi lan dipateni posisi peluncur kanthi cara geni sadurunge produk diluncurake. Luwih becik nganggo amunisi detonasi volume ...
          5. Ndeteksi pas wektune lan njupuk produk ing pesawat sadurunge tekan target. Tugas iki ana ing kemampuan TOR-M2.
        3. 0
          Februari 5 2024
          Kutipan: VitaVKO
          . Prodigy "anyar" iki, dirakit saka sampah, duwe kerentanan luwih akeh tinimbang MLRS konvensional.

          Mesthi luwih) Dheweke dhewe ora kabeh bakal bisa, tanpa oposisi. Iku mung sing bisa diprodhuksi ing atusan ewu. Banjur sampeyan ora bakal peduli karo oposisi saiki.
      2. 0
        Februari 7 2024
        Kutipan saka: Starover_Z
        Lan sampeyan ora bakal njupuk mudhun, sanajan sampeyan nemokake ing pendekatan.

        Kenapa?
    3. +5
      Februari 5 2024
      Bakal mratelakake protes lan getun, bakal ngobahake garis abang, ora bisa luwih, wedi nyinggung mitra.
      1. +5
        Februari 5 2024
        Awit kita ngaco munggah karo garis abang lan padha dadi ijo, padha bakal dijupuk metu saka kurung. Kanggo sawetara alasan, tembung Putin sadurunge: "yen perang ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik" ora bisa digunakake kanggo kita.
        1. +4
          Februari 5 2024
          Kutipan: SKVichyakow
          Kanggo sawetara alasan, tembung Putin sadurunge: "yen perang ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik" ora bisa digunakake kanggo kita.

          Kita uga ora siap mateni teroris ing jamban, paling akeh kasus wis dibukak
        2. 0
          Februari 5 2024
          Lan iki carane sampeyan ndeleng. Kita padha pisanan kanggo mencet, nanging jotosan ora kalah, sayangé.
    4. -5
      Februari 5 2024
      Quote: Lech saka Android.
      Kepiye carane kita bakal nanggapi lan kerugian apa sing bakal ditindakake dening bom iki marang tentara kita ...Amerika ngunggahake tarif maneh.
      Katon kaya taruhan bakal mundhak luwih dhuwur, utamane sadurunge pemilihan ing Rusia. Apa sing bakal kelakon minangka asil? Kerugian gedhe saka personel lan warga sipil. Apa sing kudu ditindakake Rusia kanggo nanggepi? ora ngerti. Utawa luwih, aku ngerti. Gunakake senjata nuklir taktis kanggo nanggepi. Ing bunker karo pimpinan militer-politik Judeo-Ukraine. Menehi senjata modern kanggo sawetara Houthis, sowing. Kreuts, wong Iran. Nanging ora bakal kaya ngono.
    5. -14
      Februari 5 2024
      Carane njawab?

      Apa kita njupuk chimeras? We njupuk mudhun. Iki tegese kita uga bakal nembak bom kasebut. Kapindho: Kita duwe Umpk - kita duwe. Ana rudal saka MLRS - ya. Kita njupuk kompartemen mesin saka projectile. We njupuk UMPC karo bom 100 kg. Kita njupuk tali sing digunakake kanggo naleni sapi ing pangonan ing mangsa panas. Kita dasi kabeh bebarengan lan miwiti karo uap kentut. Pitungan kasebut kanggo 300 km, supaya saka wilayah kita bisa mabur menyang Kyiv, menyang kedutaan Amerika. Banjur kita miwiti kaping papat dina kanggo nanggepi sing diluncurake.
      1. +1
        Februari 5 2024
        Quote: Alexey Lantukh
        Carane njawab?

        Apa kita njupuk chimeras? We njupuk mudhun. Dadi kita bakal nembak bom iki uga ...
        Wangsulan sing nyata mung numpes M142 lan M270 launchers, luwih becik bebarengan karo pitungan ...
        Nanging nyatane sawise 2 taun, SVO lan Khimars PU isih urip lan aktif.
        Apa sing ilang?? - data intelijen babagan lokasi peluncur Khimars?, gaman kanthi akurasi dhuwur (dhuwur banget)?
        Iki wis dadi pitakonan kanggo Kementerian Pertahanan Rusia ...
      2. 0
        Februari 6 2024
        - 9

        Aku pengin ngerti logika saka downvotes. Oke, iku tali... wong ora duwe rasa humor. Yen ora, sejatine sifate teknis, sampeyan bisa nggawe sistem kaya sing duwe "Amerika". Kita wis duwe rincian sistem kasebut. Pitakonan punika expedency. Nuwun sewu babagan kedutaan Amerika? Dadi, kita kudu ngelingake wong manca luwih dhisik yen ora njamin keamanane. Ayo padha metu. Lan mesthine kudu diluncurake marang target militèr lan fasilitas infrastruktur, contone jembatan Kyiv. Kenapa 4 kali? Mung kanggo njaga pertahanan udara lan kekuwatane ing suspense. Kanggo ngrasakake nikmate urip ing geni.
  2. +6
    Februari 5 2024
    Improvisasi Amerika ing gaya Rusia bakal cukup efektif
    Sakit sirah liyane.... Masalah.
  3. +1
    Februari 5 2024
    Nalika rudal MLRS konvensional mabur kaya sing dikarepake, yaiku, ing sadawane lintasan balistik, SDB sing diluncurake roket bisa diluncurake ing dhuwur ing sembarang sudut menyang cakrawala lan ngleyang luwih akeh ing meh kabeh lintasan sing dipilih.

    Ora kaya cangkang artileri tradisional, GLSDB ngidini maneuver ing angkasa, nyedhaki target ing macem-macem sudut serangan, mabur ngubengi terrain kanggo nggayuh target sing disamarkan kanthi apik utawa bali menyang target sing adohe nganti 70 km saka arah tembakan asli. .
    . Umumé, padha nyetak buklet iklan lan ... wektu bakal ngomong apa lan carane.
    1. +4
      Februari 5 2024
      Kutipan saka roket757
      . Umumé, padha reprinted booklet iklan lan

      Lan iki kaping pindho. Ana kiriman dina sadurunge wingi babagan sistem iki. Malah ilustrasi sing padha!
      1. -1
        Februari 5 2024
        Dadi iklan minangka mesin perdagangan ...
        Banjur, nalika keajaiban iki katon ora dadi keajaiban, dheweke bakal wiwit nyalahake siswa APU sing bersenjata, maneh lan maneh.
      2. 0
        Februari 5 2024
        Kutipan saka AUL
        Kutipan saka roket757
        . Umumé, padha reprinted booklet iklan lan

        Lan iki kaping pindho. Ana kiriman dina sadurunge wingi babagan sistem iki. Malah ilustrasi sing padha!

        Apa sing kowe iso? -- Krisis saka genre! (Ora ana sing nulis menyang Kolonel !!!) Nyuwun
        Sampeyan uga dudu "panulis" (ana sawetara sing bener-bener kasar!), dadi ora ana pimpinan (penulis). Mung ana "pembaca" lan "kritikus" sing isih ana. ya
        1. +5
          Februari 5 2024
          Quote: Boa constrictor KAA
          Sampeyan uga ora akeh sing ngintip.

          Inggih, aku mung bisa nulis babagan ngendi aku rumangsa cukup kompeten. Utawa kadhangkala ngece kiriman sing jelas bodho sing ditulis kanggo nguber epaulettes, utawa bot biasa. Lan, sayangé, ana luwih akeh tinimbang sing dikarepake. Lan dadi plug kanggo kabeh wong lan ngganggu ing endi wae karo statement sampeyan sing ora pinter (minangka sawetara karakter mikhan-vitali tumindak) piye wae ora dihormati! ngguyu
          1. -2
            Februari 5 2024
            Kutipan saka AUL
            menyang ngendi-endi karo omonganmu sing ora pinter... piye wae ora dihormati!

            Alexander Yurievich! Lan sampeyan nulis babagan ngendi sampeyan "ing ngerti," situs bakal dadi liyane lan liyane mawarni-warni. Lan kadhangkala angel banget (amarga apa sing sampeyan duwe). Sampeyan mung bisa menehi komentar babagan artikel saka sawetara sumber, kaya sing ditindakake sawetara penulis ing situs kasebut. Kabeh bakal luwih nyenengake.
            Sincerely, hi
  4. + 18
    Februari 5 2024
    Zelensky tumindak, ora ngenteni ... Ora ana ing Kyiv sing ngenteni, dheweke ngenteni ing Moskow.

    Ing wiwitan, masalah Ukrainia bisa dirampungake tanpa getih ing 2014 kanthi ngasilake Yanukovych sing dipilih kanthi sah lan nggawe tim pro-Rusia kanggo dheweke.

    Wayahe kapindho yaiku ing musim semi 2022, nalika pasokan senjata Barat ora diwiwiti lan masalah kasebut isih bisa dirampungake kanthi mobilisasi cepet sing winates sing diomongake Girkin.

    Lan saiki mesthi ... kita wis ngenteni.
    1. -9
      Februari 5 2024
      Yen mung ... banjur mbah kakung.
    2. +2
      Februari 5 2024
      Ing wiwitan, masalah Ukrainia bisa dirampungake tanpa getih ing 2014 kanthi ngasilake Yanukovych sing dipilih kanthi sah lan nggawe tim pro-Rusia kanggo dheweke.

      Kepiye dheweke bisa bali yen ora ana sing butuh dheweke ing Donbass? :((
      1. 0
        Februari 5 2024
        Kutipan saka solar
        Kepiye carane dheweke bisa bali yen ora ana sing mbutuhake dheweke ing Donbass?:

        Lan kepiye carane dheweke kapilih kanthi sah dening kabeh Ukraina, yen dheweke "ora ana siji ..."?, lan bali kanthi cara sing padha, amarga migunani kanggo Rusia. Wangsulana lan ram ing tenggorokan .... kaya kabeh negara maju sing wis suwe ditindakake, yen butuh apa-apa.
        1. +1
          Februari 5 2024
          Dheweke ora bisa njaluk menyang Donbass, apamaneh kabeh Ukraina. Apa sampeyan nemokake migunani ing?
          1. 0
            Februari 5 2024
            Kutipan saka solar
            Dheweke ora bisa njaluk menyang Donbass, apamaneh kabeh Ukraina. Apa sampeyan nemokake migunani ing?
            Lan nggebug sirah karo howitzer - apa sampeyan mikir sing dadi luwih migunani?

            Lan kenapa "ing"? Migunani kanggo Rusia lan Donbass - iki temen beda. Manfaat kasebut ora ana ing Yanukovych dhewe, nanging nyatane yen Yanukovych dadi presiden Ukraina sing sah nganti 2015. Utawa apa sampeyan mikir yen Euromaidan lan kudeta luwih migunani kanggo Donbass? Yen para penambang Donbass, sing bisa ngrusak Maidan iki, ora nindakake apa-apa, luwih migunani yen dheweke ngidinke Yanukovych. Kanggo nindakake iki, bener, politisi kudu duwe sirah ing pundhake ..... Yen ana bokong ing pundhak, mula umume kabeh mbebayani, ora ketompo.
            1. 0
              Februari 5 2024
              Kepiye sah yen dheweke ora ana ing Donbass? Lan ing ngendi sampeyan entuk gagasan yen dheweke bakal migunani kanggo Rusia?
    3. 0
      Februari 5 2024
      Lan iki dudu apa sing sampeyan ngarepake yen sampeyan gelut kaya iki. Kabeh Bluchers lan Kerenskys, ora siji Zhukov ...
  5. +8
    Februari 5 2024
    Apa mangu-mangu apa bakal mabur utawa ora? Iku wis dites kanggo dangu, amarga padha arep ngirim bali ing tiba. Banjur metu saka biru, kaya biasane ... Kita wiwiti cepet-cepet nalika lagi nggebug kita.
  6. +6
    Februari 5 2024
    Iku misale jek sing, dibandhingake karo USSR, Federasi Rusia wis ilang kemampuan kanggo nimbulaké alangan kanggo mungsuh ing macem-macem panggonan ing saindhenging donya. Lan mungsuh bisa bebas fokus ing gol lan proyek.
  7. Des
    + 20
    Februari 5 2024
    Lan artikel saka penulis VO sing dihormati: "... Su-24, sing gampang banget dideteksi lan cukup realistis ditembak dening pertahanan udara Rusia nalika nyedhaki jalur peluncuran."
    Pira pira Ukrainia Su-24 sing ditembak dening pertahanan udara kita "ing dalan menyang jalur peluncuran"?
    Produk GLSDB diluncurake dening peluncur sistem M142 lan M270. Pira peluncur sing dilacak lan dirusak?
    Supaya adoh, iku dadi metu sing Amerika wis ketemu murah, tliti dhuwur lan
    solusi long-range kanggo ngisi amunisi.
    1. -1
      Februari 5 2024
      Kutipan: Des
      Pira peluncur sing dilacak lan dirusak?

      Carane akeh peluncur Tochka-U wis kita numpes, sing ngendi sampeyan bisa miwiti pitakonan
  8. + 10
    Februari 5 2024
    Ing Kyiv padha ngenteni bom coveted

    lan kita ana ing alangan! am
  9. Bai
    +7
    Februari 5 2024
    Amarga janji bakal dikirim, tegese wis ana ing Ukraina
  10. -3
    Februari 5 2024
    Victoria Nuland ngerti carane ngrusak swasana ati kanthi menehi kabar babagan cookie sabanjure kanggo wong ala. Nanging aku ora ngakoni para pamirsa, amarga iki dudu produk warhead sing unik babagan jarak lan bobot, nanging mung sing luwih murah, sing nyebabake gelombang kegelisahan. Gagasan kasebut sepuh karo jagad roket kanthi mesin lawas kanggo nambah jangkauan (A4 nganti A4b 1944)
    Aja lali yen dheweke wis miwiti maneh kompleks industri militer lan jutaan cangkang 155 mm bakal dikirim ing taun 2024.
  11. + 10
    Februari 5 2024
    Nalika rudal MLRS konvensional mabur kaya sing dikarepake, yaiku, ing lintasan balistik.

    Rudal MLRS mabur ing lintasan balistik nganti Juni 2009, nalika AS pensiun rudal M26 saka layanan.
    Lintasan balistik yaiku lintasan pesawat, bom udhara, utawa rudal tanpa ana dorongan, pasukan kontrol lan momen, lan angkat aerodinamis.
    Rudal GMLRS wiwit saka M30 duwe sistem panuntun dhumateng inersia lan dikontrol ing penerbangan kanthi papat rudder sing ana ing irung. Yaiku, sajrone penerbangan ana pasukan kontrol lan momen. Lintasan kasebut ora balistik maneh.
    1. -10
      Februari 5 2024
      Iki minangka lintasan balistik, mung Iskander mabur ing garis lurus. Yen ora, kita bisa ngomong yen mung udan es sing mabur ing lintasan balistik, nanging sawetara R-5 kuna ora, amarga ana sistem koreksi.
      1. +3
        Februari 5 2024
        Iki minangka lintasan balistik

        1. -10
          Februari 5 2024
          Apa lintasan mabur Krasnopol? Apa tembung iki ing ilmu pengetahuan lan teknologi?
          1. +4
            Februari 5 2024
            Apa lintasan mabur Krasnopol?

            Lan "Krasnopol" mabur ing sadawane lintasan balistik nganti mesin booster diuripake lan giroskop ora dikunci. Iki kira-kira titik ndhuwur lintasan.
            1. -7
              Februari 5 2024
              Inggih, iku kabeh, ora mabur ing sadawane lintasan balistik. Lintasan kasebut saka wiwitan nganti pungkasan, balistik utawa ora, mabur kanthi zigzag
              1. +4
                Februari 5 2024
                Lintasan kasebut saka wiwitan nganti pungkasan, balistik utawa ora

                Sampeyan salah. Lintasan minangka garis spasial sing terus-terusan sing diterangake dening pusat massa rudal balistik lan hulu ledak nalika obah ing angkasa. Sajrone fase aktif penerbangan, nalika mesin mlaku lan kontrol gerakan ditindakake, sing kalebu kontrol gerakan pusat massa lan kontrol gerakan ngubengi pusat massa, lintasan kasebut ora balistik.
                1. -5
                  Februari 5 2024
                  Nanging yen ana area aktif, tegese ora balistik. Sampeyan nulis dhewe. Lan roket Hemarsa kudu mabur ora ing parabola, nanging ing sawetara garis liyane, ta?
      2. +4
        Februari 5 2024
        Mung watu es sing mabur ing sadawane lintasan balistik, nanging sawetara R-5 kuna ora, amarga ana sistem koreksi.

        R-5 kuna mabur ing sadawane lintasan balistik mung ing bagean pasif saka lintasan iki.
        1. -6
          Februari 5 2024
          Lan ing bagean aktif saka lintasan ing garis lurus? Nah, amarga ana bagean aktif, tegese ora balistik! Balistik, ketoke V-2, nanging uga ora akurat, pisanan mabur ing garis lurus, tegese ora balistik.
          1. +5
            Februari 5 2024
            Lan ing bagean aktif saka lintasan ing garis lurus?

            Roket ora mabur ing garis lurus.
            Ing bagean aktif saka lintasan (AUT), roket nggawe penerbangan kontrol aktif kanthi sistem propulsi roket sing bisa digunakake.
            Sajrone bagean pasif saka lintasan (PUT), hulu ledak nindakake penerbangan pasif (balistik, ora bisa dikontrol, gratis).
            1. -8
              Februari 5 2024
              Carane ora bisa mabur? Diwiwiti kanthi vertikal, pisanan munggah ing garis lurus. Kabeh, ora balistik. Kajaba iku, V-2 wis rudders gas-dinamis. Dadi rudal balistik mung MLRS. Tochka-U, contone, steered rudders, kang tegese iku ora balistik
              1. +3
                Februari 5 2024
                Roket diluncurake kanthi vertikal kanggo ngatasi lapisan atmosfer sing padhet ing sadawane dalan sing paling cedhak lan nyilikake konsumsi energi. Sampeyan uga bisa mbukak ing sadawane lintasan sing rata, nanging jarak kasebut bakal mudhun.
                Apa lintasan balistik balistik utawa ora ditemtokake ora kanthi arah, nanging ana pengaruh kontrol.
                Tochka-U dikontrol ing kabeh jalur penerbangan lan duwe hulu ledak sing ora bisa dipisahake. Mulane, Tochka-U dudu rudal balistik.
                1. -4
                  Februari 5 2024
                  Apa sampeyan menehi keuntungan saka rong akun?
                  Kutipan saka Decembrist
                  Apa lintasan balistik balistik utawa ora ditemtokake ora kanthi arah, nanging ana pengaruh kontrol.

                  Banjur sebutno sawetara rudal balistik, yen saiki, miturut terminologi sampeyan, bakal katon yen dheweke wis suwe mung ana ing MLRS, sanajan ora ana sing ngarani balistik sadurunge sampeyan.
                  1. +2
                    Februari 5 2024
                    Apa sampeyan menehi keuntungan saka rong akun?

                    Ya, lan sampeyan duwe telung minus.
                    Sampeyan kesel tenan aku. Ngundhuh sawetara buku teks saka Internet, contone, Rudal Balistik, A. A. Lebedev, N. F. Gerasyuta.
                    Kabeh diterangake ana ing wangun sing cukup diakses (scan kaca ditempelake). Mungkin iki bakal mbantu sampeyan.
                    1. -4
                      Februari 6 2024
                      Kutipan saka Decembrist
                      Ya, lan sampeyan duwe telung minus.

                      Aku ngeweruhi
                      Dadi nelpon sawetara rudal balistik miturut terminologi asli sampeyan, panemu kesel istilah anyar
                      1. +1
                        Februari 6 2024
                        Aku ngeweruhi

                        Aku ora yakin. VLADIMIR VYSOTSKY "SONG ABOUT THE TRANSMITTATION OF SOULS." ayat katelu. Kabeh sing bisa dak lakoni.
                      2. -3
                        Februari 6 2024
                        Umumé, sampeyan uga ngerti babagan film lan lagu Soviet, nanging ora kaya roket
                      3. +1
                        Februari 6 2024
                        Yen kita nerusake saka teori V. O. Klyuchevsky, sampeyan iku wong sugih banget.
                      4. -1
                        Februari 7 2024
                        Film - ya
                        Lagu - ya
                        Sastra - ya
                        Ora ana rudal
                        Sampeyan isih kudu ngrujuk menyang sawetara gambar, langsung gumun karo tingkat budaya sampeyan lan aku mesthi bakal wedi lan lali ngendi obrolan diwiwiti
                      5. +1
                        Februari 7 2024
                        Aku mesthi bakal wedi lan lali saka ngendi obrolan diwiwiti

                        Miturut Herbjörge Wassm, sampeyan ora ana ing bebaya wedi, amarga sampeyan minangka konfirmasi sing jelas babagan pengamatan Gilles Deleuze.
                    2. +1
                      Februari 7 2024
                      Kutipan saka Decembrist
                      Ngundhuh sawetara buku teks saka Internet, contone, Rudal Balistik, A. A. Lebedev, N. F. Gerasyuta.
                      Kabeh diterangake ana ing wangun sing cukup diakses (scan kaca ditempelake).

                      Buku gedhe!
                2. +1
                  Februari 7 2024
                  Kutipan saka Decembrist
                  Ochka-U dikontrol ing kabeh jalur penerbangan lan duwe hulu ledak sing ora bisa dipisahake. Mulane, Tochka-U dudu rudal balistik.

                  Apa lintasan dheweke?
    2. 0
      Februari 7 2024
      Kutipan saka Decembrist
      Yaiku, sajrone penerbangan ana pasukan kontrol lan momen. Lintasan kasebut ora balistik maneh.

      Ing kahanan nyata, kanggo mabur ing lintasan balistik, rudal kudu dikontrol.
  12. + 10
    Februari 5 2024
    Apa iki cukup kanggo "respon asimetris"?

    1. +2
      Februari 5 2024
      Iki cukup kanggo nyekel Polandia lan Jerman. Kanggo mlebu Lisbon, kita butuh kaping pindho.
    2. +3
      Februari 5 2024
      Quote: vovochkarzhevsky
      Apa iki cukup kanggo "respon asimetris"?

  13. -1
    Februari 5 2024
    Inggih, apa sing bisa dakkandhakake? Amerika, Swedia... lan nglawan kita karo tangane Bandera. Ing kasunyatan, sampeyan bisa nyeret kanthi cepet yen "Saben Houthi duwe Nyamuk," lan sawetara kaprigelan saka Rambov bisa uga nglatih Houthi kanggo ngethok kabel serat optik, nyebul gas lan kabel liyane, lsp. Lan drone sing ora dingerteni Houthi bisa uga nyerang sawetara pembangkit listrik ing cedhak Swedia saka perairan internasional ing Selat Inggris.
  14. -6
    Februari 5 2024
    Cara metu yaiku ngupayakake kabeh upaya kanggo numpes pertahanan udara Ukraina kanggo entuk keuntungan sing akeh banget ing udara lan nguatake kabeh jinis koleksi intelijen. Lan wong-wong sing milih Profesi mbela tanah air sinau kanggo nindakake iki. Padha sambat sing ana ora cukup perwira ing ngarep, nanging mlaku mudhun ing dalan aku weruh sing ana cukup sawetara wong ing mburi lan padha ora semangat kanggo gabung karo Distrik Militer Utara.
    1. +6
      Februari 5 2024
      Yagene cepet-cepet ana nalika gol lan asil kabur? Ing Kyiv, diskotik, Euro-borjuis menyang teroris kaya-kaya arep menyang omahe dhewe, dhuwit transit ajeg ditransfer menyang teroris.....
  15. 0
    Februari 5 2024
    Komponen ekonomi uga katon apik banget: biaya GLSDB kalebu biaya bom udara GBU-39 sing digunakake minangka hulu ledak, mesin roket saka rudal M26 sing wis ditarik saka layanan lan dinonaktifake, lan sing perlu. karya perakitan. Total ora luwih saka $60. Kanggo mbandhingake, rega saben unit ATACMS luwih saka 1 yuta dolar, siji proyektil GMLRS yaiku 168 ewu dolar.


    elinga "crita" watara Jembatan Antonovsky? - narik S-400 kanggo nutup jembatan saka highmars ...
    lan saiki apa sing kudu dilakoni?
    Mesthi, sampeyan bisa gumunggung babagan S-300, S-400, S-500 saiki, nanging urip ora mandheg lan sistem pertahanan udara "mirah" sing bisa digunakake karo sing "murah" - drone, bom, lan liya-liyane. .
    nanging padha ora ana
    1. +2
      Februari 5 2024
      Sistem pertahanan udara "mirah" dibutuhake sing bisa digunakake karo sing "murah" - drone, bom, lsp.
      nanging padha ora ana

      Sapa sing kasengsem ing dana murah ing Wilayah Moskow?
      Sing luwih larang luwih apik. Aku ora ngerti apa iki disambungake karo. Amarga yen sampeyan duwe konsep, sampeyan bisa marem miturut artikel discredit.
      1. -5
        Februari 5 2024
        Kutipan: Sergey_Bely
        Amarga yen sampeyan duwe konsep, sampeyan bisa marem miturut artikel discredit.

        Sapa sing butuh "discreditors" kaya sampeyan?
        Kayane sampeyan mung ... kebo. Amarga sampeyan ora mbedakake antarane "konsumen" lan "produser"!
        MO ora ana hubungane karo "biaya dhuwur" utawa murah dana, amarga dana kasebut menyang pabrikan kanggo produk sing diprodhuksi. Wilayah Moskow duwe siji dilema: tuku sing luwih murah utawa isih tuku sing apik (nanging sing larang) kanggo linuwih?
        Lan kanggo kula, minangka "konsumen", Aku wonder carane akeh biaya torpedo. Ingkang utama kanggo kula yaiku tujuane lan bisa digunakake kanthi normal, luwih becik ing watesan jangkauan deteksi mungsuh. Lan aku pancen ora kasengsem apa bakal murah utawa larang. Aku kasengsem kanggo numpes mungsuh lan tetep urip dhewe. Lan, "pira bobote ing gram?" - Iki menarik kanggo para ahli ekonomi produksi, uga manajer kompleks industri militer.
        I.V. Stalin (ing sosialisme) ora nganggep pira regane. Pramila kita menang. Lan saiki (ing kapitalisme) manajer lan pengusaha mikir (lan aku bakal njupuk kauntungan saka iki lan ngirim menyang offshores sandi!), Mulane kita duwe apa!
        1. -2
          Februari 5 2024
          "MO ora ana hubungane karo" biaya dhuwur "utawa murah dana, amarga dana kasebut menyang pabrikan kanggo produk sing diprodhuksi." - iki carane Wilayah Moskow dhewe milih "produsen" iki. Yen dheweke ora milih sampeyan, sampeyan ora bakal entuk dhuwit. Nanging yen sampeyan nemokake "konsensus" lan bisa "kapentingan" pembuat keputusan, sampeyan bisa nggawe dhuwit apik.
          1. -1
            Februari 5 2024
            Kutipan: Ivan F
            MO dhewe milih "produsen".

            Kabar! Milih komisi adhedhasar karakteristik kinerja sing paling apik, sesuai karo spesifikasi teknis lan rega paling murah saben unit.
            Pengecualian iku eksklusif utawa monopoli.
            Dadi, sampeyan ora "ngomong" akeh ing kene, amarga ing VTK sampeyan kudu mbenerake keputusan sampeyan.
            Nanging.
            1. -1
              Februari 7 2024
              "Dadi, ora ana akeh omongan ing kene, amarga ing VTK sampeyan kudu mbenerake keputusan sampeyan." - Nanging, sampeyan salah siji naif utawa .... Bukak liwat kasus pidana Pozhidaev - Boruvkov - Kalitin, utawa A. Tulupov. Sampeyan cetha manggon ing donya poni pink. Utawa sampeyan isih manggon ing cabang ing alas karo Mowgli? Bali menyang kasunyatan, yen ora, sampeyan bakal tetep ing kulawarga pseudopods
              1. 0
                Februari 7 2024
                Kutipan: Ivan F
                Pindhah liwat kasus pidana Pozhidaev - Boruvkov - Kalitin, utawa A. Tulupov.
                Aku tindakake saran lan mlaku mubeng.
                1. Kabeh wong sing wis dituduhake kalebu layanan pangan (layanan mburi) lan diijini melu pengadaan kanggo kabutuhan Kementerian Pertahanan RF.
                a) A. Pozhidaev - tuku panci masak lan peralatan kantin-pawon kanggo tentara kanthi rega sing mundhak;
                b) A. Boruvkov - ngluwihi wewenang resmi, sing ditampa suap. Uga layanan logistik saka Wilayah Moskow.
                c) A. Berezhnov - mimpin departemen layanan pangan ing Wilayah Moskow.
                Lan kabeh padha disogok lan diwenehi sogokan dening pengusaha A. Kalitin, pedagang gandum sing dilindhungi dening panguwasa ibukutha.
                Pitakonan: Endi PERALATAN lan senjata MILITER? Endi, aku takon, KOMISI MILITER-TEKNIS, sing mriksa lan nyetujoni asil kompetisi???
                Kutipan: Ivan F
                Sampeyan cetha manggon ing donya poni pink.

                Bener, aku manggon ing tapel wates karo negara sing dadi anggota aktif blok NATO. Ora kaya sampeyan, kanca sing daktresnani, aku ngerti persis apa sing bakal daklakoni yen DB diwiwiti, sanajan amarga umurku aku wis dicopot saka daftar militer.
                Kutipan: Ivan F
                Utawa sampeyan isih manggon ing cabang ing alas karo Mowgli?
                Nanging ora karo banderlogs, kang, ketoke, sampeyan salah siji saka ...
                hi
  16. -4
    Februari 5 2024
    Ana prakara liyane nalika, saliyane kanggo unit kontrol, mesin saka roket decommissioned ditempelake ing bom.
    Iki pancen ora bisa dipercaya, barang-barang kasebut bakal kerep banget. Pitakonan kabeh yaiku sepira regane. Warheads saka cangkang lawas sing ora ana biaya apa-apa; mung karya mbongkar cangkang lan ngrakit amunisi anyar duwe rega. Iki bisa dadi outsourcing ing endi wae sing adoh saka negara sampeyan; ana wong miskin sing ora kaetung ing planet iki sing gelem menehi resiko kanggo panganan.
    Dadi kabeh babagan biaya unit kontrol lan sistem liyane - swiwi, drive ... Yen NATO bisa nindakake kabeh iki kanthi murah, kita duwe masalah gedhe, mung gedhe. Sanajan kita uga bisa nyoba ... nanging Rusia ora ngasilake komponen elektronik. Dadi ora bakal murah babar pisan.
    Kaya sing wis dakcritakake kaping pirang-pirang, sistem pertahanan anti-drone adhedhasar amunisi serpihan dibutuhake kanthi cepet, sanajan sedina sadurunge. Luwih apik, kita kudu menang. Durung diwiwiti.
  17. +4
    Februari 5 2024
    Kita dadi terwelu eksperimen kanggo NATO, bingo ....
  18. +1
    Februari 5 2024
    Iki siji (GBU-39) sing terus-terusan digunakake dening Israel, wong ing Siria kudu ngerti. Ringkesan menarik babagan macem-macem, yaiku, sistem panuntun sing beda.
  19. -1
    Februari 5 2024
    Sapa wae bisa nerangake manawa pluru MLRS muter ing sumbu kanggo penerbangan sing stabil lan akurat. Carane transisi saka rotasi kanggo planning wis rampung.
    1. +1
      Februari 5 2024
      Sawise entuk dhuwur lan kacepetan, bagean puteran direset lan kontrol ditransfer menyang rudders saka bom dhewe, sawise kang wings dibukak.
      1. -1
        Februari 7 2024
        bom ora duwe mesin dhewe, kaya aku ngerti, sajrone transisi saka rotasi menyang gliding, momentum ilang, kacepetan lan mulane prigel.
        1. 0
          Februari 7 2024
          Rentang penerbangan adhedhasar faktor kasebut.
          Rotasi, dhewe, uga tumindak kanggo nyuda jarak, lan luwih akeh tinimbang transisi saka rotasi menyang penerbangan linear.
  20. +3
    Februari 5 2024
    Dideleng saka Wikipedia basa Inggris, GLSDB bisa nglawan target sing obah. Mbokmenawa karo macem-macem jinis SDB.
    Ing demonstrasi 2017, GLSDB nggayuh target obah kanthi jarak 100 km (62 mi). SDB lan motor roket dipisahake ing dhuwur, lan bom kasebut nggunakake homing laser semi-aktif (SAL) kanggo nglacak lan melu target. [31] Tes ing taun 2019 nambah jarak iki dadi 130 km (81 mi) nglawan target ing segara. [11] SDB sing dipandu laser sadurunge wis kasil diuji nggunakake target sing obah kanthi kacepetan 50 mph (80 km/jam). [32]

    Glider bakal luwih angel dicegat amarga bisa diprogram kanggo nyedhaki target saka arah apa wae lan ing sudut sing beda, ujare Saab. [17] Ora kaya artileri konvensional, sing ngetutake dalan sing bisa diprediksi saka peluncuran menyang panggonan sing dituju, sayap lan kemampuan navigasi GLSDB ngidini bisa nyingkiri lan ngatasi alangan lan pertahanan udara, sanajan nyedhaki target saka mburi. [46] [12] Kajaba iku, amarga GLSDB minangka glider, tandha IR sing lemah, dadi target sing kurang kanggo misil sing dipandu IR kayata MANPADS. [47]

    Dheweke uga nulis yen sawise pangiriman menyang Ukraina, GLSDB bakal disedhiyakake menyang Taiwan (lan aku bakal nambah, paling kamungkinan kanggo Polandia, wiwit Polandia tuku nomer akeh peluncur).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_Launched_Small_Diameter_Bomb
  21. +3
    Februari 5 2024
    Kawitan penulis nulis
    GLSDB nduwe jarak sekitar 150 km

    Banjur, dumadakan,

    Ana podho karo UMPC kita, nanging uga ana bedane. Mesthine, GLSDB bisa dipindhah menyang garis peluncuran kanthi rahasia lan kaget mungsuh. Lan FAB karo UMPC mabur ing jarak sing luwih gedhe amarga kasunyatane pesawat kasebut, ing njaba jarak pertahanan udara mungsuh, bisa ngunggahake bom menyang dhuwur sing signifikan lan kanthi mangkono nyedhiyakake jarak penerbangan sing luwih gedhe.

    Pranyata bom iku karo UMPC, mabur ing 50-65 km. nduweni jangkauan luwih saka GLSDB kanthi 150 km.
  22. 0
    Februari 5 2024
    kru nomad saka Hvimars!
  23. 0
    Februari 6 2024
    Bom sing diluncurake jet iki kanthi kemampuan kanggo ngrancang lan mbenerake minangka tantangan serius kanggo tentara lan industri pertahanan kita.
  24. 0
    Februari 6 2024
    Roman, kasus langka nalika aku kanthi tulus memuji artikel! Menarik, gampang diwaca. Disenengi. Panjaluk:
    ...sistem panuntun ora mung njamin akurasi akurat nganti telung meter

    Tansah ngowahi unit pangukuran mungsuh dadi unit SI sing kita ngerti.

    matur nuwun. Good luck karo artikel anyar!
  25. 0
    Februari 11 2024
    Dadi iku cukup apik. Nanging kacepetan temenan bakal luwih murah, lan maneuver bakal diwatesi. Iku luwih gampang kanggo njupuk mudhun. Bisa dituku kanthi jumlah akeh amarga luwih murah
  26. 0
    Februari 11 2024
    Bab liyane kanggo babi cilik kanggo medeni populasi sipil. Inggih, kaya sing dakngerteni, 500 km+ kudu mundur
  27. 0
    Februari 13 2024
    Apa tegese penulis kanthi tembung "nambah daya tarik" yen ana sing kaya iki tiba saka dheweke ing jarak 3 kaki bakal dadi atraktif?
  28. 0
    Februari 14 2024
    Sabanjure ing baris yaiku 1.JASSM--ER(1000km), Ora ana jawaban, lan ora bakal ana siji, banjur sampeyan entuk Tomahawk (2500km), malah ing kene ora ana jawaban - ketemu sewu utawa loro Minutemen (9000km) Oh, sampeyan meneng wae, apa ora padha nyekel sampeyan ing mburi garis abang sing sampeyan pindhah?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"