Ekspedisi menyang leluhur. Hilir lan hulu

125
Ekspedisi menyang leluhur. Hilir lan hulu
Isih saka film "Pharaoh" (1963). Kanggo syuting mung siji episode cilik dibangun "kapal Mesir". Iku cetha yen iku prop, nanging banget dipercaya ing katon. Para pembuat film nindakake sing paling apik, ora perlu dicritakake


“Yoachim banjur maringi salaka lan emas marang Sang Prabu Pringon; Panjenengane ngira-ngira tanah mau kanggo menehi salaka miturut dhawuhe Sang Prabu Pringon; Saka saben wong ing bumi, miturut pambijine, dheweke njaluk salaka lan emas kanggo menehi marang Firaun Nekho."
23 Para Raja 35:XNUMX

Migran lan migrasi. Dadi, kita bali maneh menyang topik migrasi kuna lan, kanthi mangkono, para migran sing ing jaman kuna pindhah menyang kene, sing nyumbang kanggo panyebaran prestasi peradaban, basa lan budaya kanthi sakabehe.



Ing materi pungkasan sadurunge seri iki, kita fokus ing periode predynastic crita Mesir kuna (pungkasan milenium kaping 3100 - ca. 3400 SM), sing dadi wektu dekomposisi pungkasan hubungan suku ing wilayahe (nganti tengah milenium kaping XNUMX). Ing wektu sing padha, pambentukan masyarakat sing dibedakake kanthi sosial, lan negara Mesir kuna pisanan muncul (setengah kapindho milenium kaping XNUMX). Ing wektu sing padha, tulisan uga muncul, lan monumen ditulis paling awal sing wis tekan kita wiwit kira-kira XNUMX SM. e.

Sabanjure, periode Predynastic dipérang dadi rong subperiode gedhe - Amratian (budaya Negada I) lan Gerzean (Negada II, c. 3100 SM). Periode iki rampung karo wiwitan pamaréntahan dinasti nol (Negada III) - yaiku wektu nalika Mesir Hulu lan Hilir nyedhaki manunggal dadi siji negara, sing diyakini kedadeyan ing sangisore Firaun Narmer.


Film sing padha nuduhake carane Pangeran Ramses mburu ing alang-alang saka prau papirus. Ya, bisa uga dudu papirus, nanging sacara lahiriah ora bisa dibedakake saka prau ing gambar Mesir kuno.

Ayo kita elinga yen ing tengah milenium kaping 5, budaya Tasian lan Badarian ing jaman Chalcolithic, yaiku, Zaman Tembaga-Watu, ana ing Mesir Atas. Wong-wong Thasia padha petani lan pastoralists, nanging mburu lan Fishing kasedhiya karo jumlah utama pangan. Nanging, ora angel kanggo iwak lan mburu. Ing bengawan Nil akèh iwak, lan akèh manuk sing nemplek ing grumbul alang-alang ing pinggiré. Dipercaya yèn wong-wong iki sing pisanan ngilekake banyu lan ndhudhuk kanal pisanan kanggo ngilekake banyu saka Kali Nil. Badaris ora mung ternak sapi cilik, nanging uga sapi, lan disimpen ing granaries khusus dibangun. Lan wong-wong mau sing pisanan ing Mesir ngobati kucing kasebut (utawa kucing kasebut teka marang dheweke!) Kanggo nglindhungi cadangan gandum saka rodents. Prestasi penting liyane saka Badarians yaiku kemampuan kanggo nglebur tembaga, sing ditambang ing Semenanjung Sinai.


Ora ana "alas" kaya ing Mesir. Mulane ora ana prau sing kaya ngono. Eksposisi kebon binatang ing Praha. Foto penulis

Ing Mesir Hilir, ing wektu sing padha, ana budaya Neolitikum Fayum, uga petani lan pastoralists, sing dibedakake karo produksi tembikar cetakan kasar.


Kapal Nil Mesir kuna. Museum Nasional Denmark, Copenhagen

Lan ing kene kudu dicathet yen sawetara kahanan sing unik banget nyumbang kanggo interpenetrasi lan gabungan kabeh budaya kasebut. Mangkono, wiwitan periode predynastic bertepatan karo subpluvial Neolitikum - yaiku, jaman nalika kabeh Sahara ditutupi ijo. Nanging ora suwe, iklim dadi garing, lan ara-ara samun nyebar ing Mesir saka kabeh sisih.

Umumé, wong Mesir seneng banget karo iklim. Saka Segara Mediterania, angin sepoi-sepoi biasane nyebul ing sadawane amben Nil. Iku suda panas lan ... ngidini kapal kanggo lelayaran munggah ing Nil tanpa resorting kanggo layanan saka rowers!


Model kapal saka makam Meketre. Lambung ijo prau iki, busur vertikal, buritan sing mlengkung lan dayung setir ganda niru desain kapal sing digawe saka batang papirus. Malah tali tutup kulit sing nutupi busur lan buritan prau kasebut digambarake. Prau saka jinis iki katon ing gambaran saka "ziarah menyang Abydos", sing minangka bagéan saka ritual pemakaman Mesir sing diwiwiti ing Kerajaan Tengah. Sifat ritual lelungan kasebut dituduhake kanthi nyatane yen ing sangisore kanopi ora ana Meketre sing urip, nanging patung dheweke, diiringi kanca (bisa uga putrane), lan uga ana wadhah gedhe kanggo kurban. Nanging gagasan utama kanggo lelayaran menyang pusat kultus dewa Osiris ing Abydos, ing ngendi pati lan wunguné dewa dirayakake, digayuh kanthi nggunakake rong prau: siji sing lelayaran lor saka Thebes menyang Abydos nglawan angin, lan siji sing budhal ing lelampahan bali ing sail. Tanggal: approx. 1981-1975 BC e. Mesir Upper, Thebes, Asasif Kidul, makam Meketre. Penggalian ing taun 1920. Bahan: kayu, cat, plester, benang linen, kain linen. Ukuran: dawa 132,5 cm, karo dayung setir 138,5 cm; dhuwur 53 cm; jembaré 38 cm. Metropolitan Museum of Art, New York


Kapal sing nomer loro... Ana pendayung sing nggarap, sing artine lelayaran ngalor menyang Abydos. Ana uga rong hieroglif ing tulisan Mesir: prau kanthi layar - "hulu" lan tanpa layar - hilir!

Ing tengah milenium kaping 4, budaya Amrat diganti karo budaya Gerzean. Peran irigasi wis tambah, nanging asile uga tambah. Kerajinan wiwit dipisahake saka tetanèn, lan diferensiasi masyarakat saya cepet banget. Kapak tembaga, keris, lading, panah, prau lan malah sendok jamban ditemokake ing panguburan. Perdagangan berkembang. Contone, malah lapis lazuli saka Afghanistan diimpor saka negara Asia menyang Mesir. Populasi Delta nindakake perdagangan aktif karo Mesopotamia, minangka bukti saka segel silinder karakteristik ditemokaké kene.


Delengen betapa uripe rai para tokoh pendayung...

Ketimpangan kasugihan saiki katon cetha. Lan kuburan sugih saka para pemimpin ngandika bab Panjenengané. Institusi perbudakan muncul. Lan iki ora nggumunake. Keuntungan saka irigasi dadi ketok kanggo kabeh wong. Karya irigasi sing gedhene mbutuhake buruh lan nggawe negara kanthi fungsi kontrol lan manajemen sing cocog. Kaping pisanan, iki minangka jeneng - asosiasi cilik mung sawetara pamukiman ing saubengé kutha sing luwih gedhe, ing ngendi candhi dewa utama lan omah panguwasa lokal dumunung.

Miturut cara, ana akeh jeneng ing Mesir. Pira ing jaman pambentukan negara ora dingerteni. Nanging nalika jaman Kraton Anyar ana 20 ing Mesir Hilir, lan 22 ing Mesir Hulu, lan ing Mesir Hulu ana negara sing luwih awal tinimbang Mesir Hilir. Ibukutha negara ing Mesir Hulu ana ing kutha Nekhen. Ibukutha Nizhny yaiku Buto.


Sing misuwur "Palet Narmer". Iki dianggep minangka hadiah saka raja Dinasti Pertama utawa Nol menyang Kuil Hierakonpolis, sing nglanjutake kamenangane nglawan nome Libya sing mbrontak ing Delta Nil Kulon. Sejarawan wis ngusulake yen iki nggambarake kamenangan tentara Narmer ing kutha Wash. Ing kene Narmer digambarake nganggo rong mahkota: mahkota putih (hedjet) Mesir Atas lan mahkota abang (deshret) Mesir Hilir. Museum Mesir ing Kairo

Lan ora mungkin tanpa negara ing Mesir, amarga irigasi rumit lan njaga sistem saluran supaya mbutuhake manajemen terpusat lan kabeh tentara pejabat, sing kedadeyan sajrone periode dominasi budaya Negad III ing Mesir. Kaya sing paling kerep kedadeyan ing jaman kuna, pitakonan sapa sing menang, sapa sing diputusake dening perang, ing sisih kidul sing luwih maju ngalahake swampier (ing wektu iku, nganti wolung cabang mili menyang Mediterania liwat Delta Nil, saiki ana. mung loro!) lan mulane kurang sugih ing sumber daya Utara. Pemenang perang iki yaiku Firaun Menes (Mina utawa Min), sing ngedegake Dinasti Kraton Pertama, sanajan wis dingerteni sadurunge ana Dinasti Nol, sing para firaun padha memungsuhan. Ing kasus apa wae, kita ngerti jeneng sawetara. Lan kita ngerti yen dheweke dudu sedulur.

Nanging, ana uga sing mratelakake panemume yen dudu Menes, nanging Narmer sing nindakake penyatuan Mesir, kaya sing dituduhake dening "palet Narmer" sing ditemokake ing taun 1898, ing ngendi dheweke digambarake ing salah sawijining kasus nganggo mahkota Mesir Atas. , lan ing liyane - Mesir Ngisor!


Narmer nganggo makutha putih sing dhuwur - hedjet - makutha Mesir Upper, nyerang mungsuh ing sirah kanthi gada, miturut wig - uga wong Mesir.

Ing kasus apa wae, kira-kira 3100 Periode Predynastic rampung, kaya Dinasti Zero, lan sing diarani Kerajaan Lama diwiwiti ing Mesir.


Kaya kita saiki, wong Mesir seneng piknik, utamane para bangsawan. Menu kanggo lelungan kapal Meketra kalebu unggas goreng, dendeng, roti, bir lan sawetara jinis sup. Tegese, sadurunge kita ora liya ... pawon ngambang, ing ngendi panganan disiapake kanggo wong Mesir sing kemah ing ngendi wae nalika piknik nalika lelungan. Daging lan roti diangkut nganggo model liyane, sing ana ing Museum Kairo. Bir lan sup uga diseduh ing kene. Palung sing ireng bisa uga ana areng bakar kanggo panggang unggas. Wong lanang nonton kompor ing ngendi sup lagi nggodhok. Wong wadon nggiling gandum. Brewers nang kabin mbentuk roti lan banjur pencet liwat sieves menyang wats gedhe. Siji bir ngadeg ing tong lan ngidak-idak tanggal, sing nyedhiyakake gula kanggo fermentasi bir. Dayung prau iki dipasang ing sisih pinggir. Kanggo ngindhari karusakan ing dayung sajrone transportasi lan panyimpenan prau ing kamar model, kabeh dayung prau ing makam Meketre diamanake kanthi cara sing padha. OK. 1981-1975 BC e. Makam Meketre. Metropolitan Museum of Art, New York

Lan iku kudu nyatet sing, kanggo ombone gedhe, kamakmuran negara Mesir kuna, kalebu ing jaman pamaréntahan Romawi, disambungake sabenere karo Kali Nil. Kita wis ngrembug perané kanggo nyedhiyakake panganan kanggo wong Mesir ing salah sawijining artikel ing seri iki. Nanging saiki penting kanggo nuduhake kahanan liyane - Kali Nil uga minangka arteri transportasi sing apik, sing nyambungake sisih lor karo sisih kidul ing saindhenging taun. Lan ing kene, ing pinggir Kali Nil, bahan bangunan saka ngendi bagean utama kapal kali Mesir dibangun - papirus - tuwuh.


Pose sing rame banget, sanajan tokoh kasebut rada kasar ...

Saka gambar ing tembok kuburan, kita ngerti yen ing jaman kuna wong Mesir nggunakake prau sing diklumpukake saka bungkusan papirus. Cetha yen prau-prau kasebut cilik lan luwih mirip karo rakit sing bentuke spindle. Nanging, sanajan ing prau kasebut bisa nyabrang Kali Nil, mburu ing kasur reed lan iwak. Wong Mesir ora bisa mbangun kapal gedhe saka bahan kethokan, amarga ing Mesir ora ana kayu sing cocok kanggo iki.


Piso Flint saka Gebel el-Arak kanthi gagang ukiran. Monumen budaya Negada II utawa Negada III. Gagang peso digawe saka gadhing. Dawane 9,5 cm, jembaré ing basa - 4,2 cm Iki minangka bagéan sing paling berharga saka piso, amarga ana gambar sing diukir ing loro-lorone. Ing sisih siji ana adegan perang - prajurit telanjang ing ndhuwur, lan ing sisih ngisor ana adegan karo prau, sing bisa ditegesi perang ing banyu (ing kali utawa malah segara). Ing sisih liya gambar cetha simbolis - wong bebarengan karo loro singa, asu lan kewan liyane. Prajurit kasebut bersenjata nganggo lading batu, stik, lan gada sing bentuke buah pir. Dipercaya manawa dheweke teka ing Mesir saka Mesopotamia lan ngganti gada tradisional Mesir sing bentuke piring. Ana spekulasi manawa relief kasebut nggambarake perang antarane prajurit saka kutha Abydos lan Hierakonpolis, loro kutha saingan utama Mesir ing jaman kasebut. Abydos menang, saéngga nyatane akèh-akèhé Mesir manunggal ing sangisoré panguwasa saka Abydos tepaté ing jaman Negad III. Louvre

Nanging kanthi manunggalake negara kasebut, Mesir wiwit nampa papan ukuran gedhe saka Libanon, ing ngendi wit cedar Libanon sing misuwur tuwuh. Prau cilik wiwit digawe saka kayu palem lokal. Dadi total "tonnase" kali Mesir kuna armada cepet banget dadi gedhe banget. Sajrone pamaréntahan para firaun - tukang bangunan piramida, kapal wiwit digunakake kanggo ngeterake blok watu, lan, kanthi mangkono, ukuran lan kapasitas mbeta tambah akeh.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

125 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Februari 4 2024
    Kutipan: Vyacheslav Shpakovsky

    Mesir wiwit nampa papan ukuran gedhe saka Libanon, ing ngendi wit cedar Libanon sing misuwur tuwuh. Prau cilik wiwit digawe saka kayu palem lokal

    Ing jaman biyen aku wis maca, yen wong Mesir nggawe kapale saka akasia, sing tuwuh ing endi-endi ing wilayah kasebut, lan prau cilik saka alang-alang.
    1. +9
      Februari 4 2024
      Ayo kula ngomong langsung yen wit kurma ora duwe kayu. pokoke. Dheweke monokotil. Ora ana kambium. Akeh wong malah nganggep suket.

      Lan saiki - saka jinis wit kurma, lan apa sing bisa dibangun - iki menarik banget.
      1. +5
        Februari 4 2024
        Kutipan saka Korsar4
        Ayo kula ngomong langsung yen wit kurma ora duwe kayu. pokoke. Dheweke monokotil. Ora ana kambium. Akeh wong malah nganggep suket.
        Lan saiki - saka jinis wit kurma, lan apa sing bisa dibangun - iki menarik banget.

        Kepiye babagan tanggal? Batang kurma digunakake minangka bahan bangunan; balok, pilar, lawang ing gubuk digawe saka ...
        1. +8
          Februari 4 2024
          Lan wit kurma uga ora duwe batang. Batang. Ana, mesthi, nuansa. Penebalan sekunder. Lan ing tengah ana bolongan.

          Kanthi lawang - kabeh mbokmenawa cetha.
          Apa balok lan kiriman bisa kothong?

          Padha mbokmenawa bisa.

          Cetha yen ora ana materi, kabeh bisa digunakake, sanajan pit tanggal.
          1. +2
            Februari 4 2024
            Kutipan saka Korsar4
            Apa balok lan kiriman bisa kothong?

            Lan saka balok sampeyan bisa ngethok papan ... Dadi sawetara bagean saka kayu kurma sing padha bisa uga digunakake. Yen ora, iku angel kanggo nerangake nomer ageng kapal lelayaran ing sadawane Kali Nil.
            1. +4
              Februari 4 2024
              Mangga deleng gambar ing ngisor iki.

              Aku ora bisa mbayangno carane Cut Boards.
              1. +3
                Februari 4 2024
                Kutipan saka Korsar4
                Aku ora bisa mbayangno carane Cut Boards.

                Kepiye carane nggawe lawang?
                1. +5
                  Februari 4 2024
                  Dadi aku pengin ndeleng lawang iki.

                  Godhong tikar - Aku bakal pracaya.

                  Mbok menawa gagang wit kurma lawas bisa digunakake.

                  Apa ana sing weruh lawang sing digawe saka kurma?
                  1. +4
                    Februari 4 2024
                    Kutipan saka Korsar4
                    Dadi aku pengin ndeleng lawang iki.
                    Godhong tikar - Aku bakal pracaya.
                    Mbok menawa gagang wit kurma lawas bisa digunakake.
                    Apa ana sing weruh lawang sing digawe saka kurma?

                    Aku uga pengin. Amarga kabeh sing daktulis, aku mung maca. I., miturut, ngaturake apa sing ditulis nganggo tembung dhewe.
              2. + 11
                Februari 4 2024
                Kutipan saka Korsar4
                Mangga deleng gambar ing ngisor iki.

                Aku ora bisa mbayangno carane Cut Boards.

                Halo Sergey, sugeng enjing kanggo perusahaan sing jujur.
                Yen miturut teknologi konstruksi kapal kali Mesir kuno, mula dudu papan sing digunakake, nanging setengah log (sapratelo / seprapat saka log). Pengikat kasebut dirajut (utamane kulit papan digulung ing pigura) saka akasia. Sisa-sisa tradhisionalisme ing mbangun prau saka alang-alang. Nanging, kapal kuwi wis slamet kanggo dina iki mung ing wangun gambar.
                Kapal pharaonic rajutan sing luwih eksklusif sing digawe saka papan akasia ditemokake ing kuburan. Salah siji malah wis sebagian dibalèkaké. Pancen aneh yen kayu keel lan tiang lan pekarangane digawe saka cedar impor.
                Panggunaan papan sing nyebar ing pambangunan kapal diwiwiti ing jaman Bangsa Laut lan ekspansi Fenisia. Kapal Kreta uga duwe struktur rajutan kuno sing digawe saka kayu setengah log tinimbang papan.
                1. +5
                  Februari 4 2024
                  Sugeng enjing Vladislav!

                  Iki pilihan aku bisa mbayangno.

                  Lan woh-wohan sing setengah log saka apa?

                  Keel lan mast uga dingerteni. Sampeyan ora bisa nindakake tanpa kayu sing apik.

                  Umumé, tanpa iwak, sampeyan bakal sinau masak bubur saka kapak.
                2. + 10
                  Februari 4 2024
                  Yen miturut teknologi konstruksi kapal kali Mesir kuno, mula ora papan sing digunakake, nanging setengah log

                  Ing kene sampeyan rada salah. Papan uga digunakake. Foto kasebut nuduhake salah siji saka rong prau sing ditemokake ing papan sing ndhelik ing cedhak piramida Cheops. Dibangun watara 2250 SM.
                  Konstruksi njupuk 38 ton papan kayu cedar.
                  Foto pisanan nuduhake tampilan asli. Katelu yaiku prau sing wis dibalekake.
                  1. +4
                    Februari 4 2024
                    Ing kene sampeyan rada salah. Papan uga digunakake. Foto kasebut nuduhake salah siji saka rong prau sing ditemokake ing papan sing ndhelik ing cedhak piramida Cheops. Dibangun watara 2250 SM.
                    Konstruksi njupuk 38 ton papan kayu cedar.

                    Victor, sugeng sonten!
                    Ora, aku ora salah, Vyacheslav mandheg ing narasi ing 3100 SM. - Ana isih meh sangang abad sadurunge jaman Cheops. Kanthi ekspansi, Mesir entuk akses menyang kayu sing terkenal, sing ngidini dheweke ninggalake akeh teknik kuno. Utamane, saka coupler longitudinal lan masts pindho legged. Revolusi sabanjure ditindakake dening Bangsa Laut lan Fenisia.
              3. +9
                Februari 4 2024
                Umumé, kabeh wong sing sopan ora weruh papan kanggo kapal, nanging dipérang ing sadawane batang, banjur dipotong.. Kanthi cara iki, papan sing luwih awet ditampa.
                1. +8
                  Februari 4 2024
                  ya wis. Nanging kanggo iki kudu ana trunk. Ora gagang karo bolongan.
                2. +4
                  Februari 4 2024
                  Kutipan saka paul3390
                  Kabeh wong sing prayoga ora weruh papan kanggo kapal, nanging dibelah ing sadawane batang, banjur dipotong.

                  Kayu bisa dipotong utawa dipotong. Ing tong minyak sing digunakake kanggo wiski tuwa, brendi lan anggur, teknologi remuk lan sawn saiki ana ...
                  1. +5
                    Februari 4 2024
                    Tongkat ek. Iku cukup bisa kanggo nguripake.

                    Apa sing bisa ditindakake kanthi batang palem?

                    Furnitur digawe saka rotan. Sing uga dingerteni.

                    Aku pengin rincian. Piyé carané wong Mesir isa rukun?
                    1. +5
                      Februari 4 2024
                      Kutipan saka Korsar4
                      Tongkat ek. Iku cukup bisa kanggo nguripake

                      Tongkat barel digawe ora mung saka kayu oak. Contone, mbah putri duwe tong kayu cedar - kubis lan jamur diiseni. Ambune taiga pancen apik tenan!

                      Kutipan saka Korsar4
                      Aku pengin rincian. Kepiye carane wong Mesir bisa liwat?

                      Dadi sing kabeh titik! Aku uga pengin! Kepiye para ahli Mesir nerangake babagan iki?
                      1. +6
                        Februari 4 2024
                        Mesthi.

                        Minyak Cedar minangka produk ekspor sanajan ing Ivan the Terrible.

                        Lan sudagar asing sing licik njaluk supaya tong minyak digawe saka kayu cedar.
                    2. + 10
                      Februari 4 2024
                      Piyé carané wong Mesir isa rukun?

                      Kaya kabeh. Padha nyeret cedar saka Kanaan.. Sing aneh, kabeh prasasti raja-raja Mesopotamia, diwiwiti saka Sharrumken lan dipungkasi karo Ashurbanipal, nyritakake babagan kampanye lan penaklukan wilayah kasebut, mesthi diakhiri karo tembung sing dipotong. wit-witan ing kana.. Ketoke - malah rampokan kutha-kutha sugih ing kono lan nguwasani rute perdagangan ora pati penting tinimbang njupuk kayu sing bener..

                      Sanajan aku ora mbayangake kepiye carane nyeret batang saka Kanaan menyang, ujare, Akkad ..
                      1. +3
                        Februari 4 2024
                        Kutipan saka paul3390
                        perangan-perangan mau tansah dipungkasi kanthi ukara kang nebang wit-witan ing kono

                        Ing bagean kasebut ora ana kayu! Ing teknologi konstruksi, ora kaya China lan Eropa, lantai kayu arang banget.
                      2. +8
                        Februari 4 2024
                        Where - ing Libanon ora ana kayu??? belay Bener?? opo
                      3. +3
                        Februari 4 2024
                        Kutipan saka paul3390
                        Where - ing Libanon ora ana kayu???

                        Ukur jarak Mesopotamia menyang Libanon...
                      4. +9
                        Februari 4 2024
                        Lan - apa? Apa sampeyan pengin ujar manawa kabeh raja sajrone 2000 taun mung ngapusi ing prasasti? opo
                      5. 0
                        Februari 4 2024
                        Kutipan saka paul3390
                        Apa sampeyan pengin ujar manawa kabeh raja sajrone 2000 taun mung ngapusi ing prasasti?

                        Supaya ora ana dhasar, aku bakal menehi conto teks saka prasasti Behestun - Aku iki Darius, ratu agung, ratuning para ratu... Inggih, lan sanes-sanesipun... Mikir dhewe - apa dheweke ngapusi utawa ora? nglirik
                      6. +8
                        Februari 4 2024
                        Lan ing ngendi dheweke salah ing kene? Sang Prabu pancen dudu salah sawijining sing pungkasan. Dheweke duwe gelar resmi - raja para raja. Miturut cara, iku banget kuna, saka wektu Sharrumken. Aaaaaa - Aku ngerti ngendi dheweke ngapusi! Sing jenenge Darius - bener?

                        Miturut cara, ing asas iku mokal kanggo ngapusi bangsawan Persia-Zorostrian. Iku ora diijini, sampeyan ndeleng. Iki aku, mung yen ...
                      7. +7
                        Februari 4 2024
                        Aku kelingan lelucon: "Aku uga ngapusi sampeyan. Aku ora saka Moscow. Aku saka wilayah Moskow."
                      8. +1
                        Februari 4 2024
                        Kutipan saka paul3390
                        Lan ing ngendi dheweke salah ing kene?

                        Ya, dheweke pancen bener! Mung aku sing bisa terus ngomong babagan kabeneran para panguwasa. Merovingians katurunan saka monster segara, lan kaisar Romawi katurunan saka Yupiter, lan Alexander, kang saka Makedonia, wis Zeus, Hercules lan Achilles ing antarane sedulur adoh. Saka sing modern, Gorbachev minangka operator gabungan, lan Khrushchev minangka penambang ... nglirik
                      9. +5
                        Februari 4 2024
                        Ora bener. Pedalemané Suléman, sing diparingaké déning Raja Hiram karo kayu eres.

                        Salajengipun, malah ana kritik kanggo deforestasi gunung.
                      10. 0
                        Februari 10 2024
                        . carane padha nyeret batang saka Kanaan menyang, ngomong, Akkad.. Kuldi-kuldi padha ngantem. Lan padha ngerti setir.
                    3. + 10
                      Februari 4 2024
                      Aku pengin rincian. Piyé carané wong Mesir isa rukun?

                      Kepiye lan saka apa wong Mesir nggawe kapal?
                      https://www.brown.edu/Departments/Joukowsky_Institute/courses/maritimearchaeology11/files/18445329.pdf
                      Babagan kayu kapal ing Mesir Kuna
                      https://www.academia.edu/5172056/Ship_Timber_and_the_Reuse_of_Wood_in_Ancient_Egypt
                      Babagan apa jinis wit sing kasedhiya ing Mesir Kuno
                      https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/wood/types.html
                      1. +4
                        Februari 4 2024
                        Matur nuwun sanget!

                        Aku arep mampir.
                  2. +3
                    Februari 4 2024
                    Dadi - syarat kanggo papan tong minyak ora padha karo papan kapal..
                    1. +3
                      Februari 4 2024
                      Kutipan saka paul3390
                      syarat kanggo kapal

                      tembung kapal ora ditrapake ing kasus iki! Aja lali yen kita ngomong babagan pelayaran ing Kali Nil ...
                      1. +4
                        Februari 4 2024
                        Ya, nanging apa sing dilayari menyang Kanaan lan Punt? Ora ing kapal sing digawe saka papan palem sing diikat nganggo tali?
                      2. +3
                        Februari 4 2024
                        Kutipan saka paul3390
                        Ora ing kapal sing digawe saka papan palem sing diikat nganggo tali?

                        Ngapa ora? Ora ana sing serius babagan pelayaran pesisir. Sanajan ana uga cedar Libanon lan sawetara wit saka Balkan tetanggan ...
                      3. +6
                        Februari 4 2024
                        Kutipan saka paul3390
                        Apa sing dilayari menyang Kanaan lan Punt?

                        Bakal ana artikel kapisah babagan iki.
                      4. ANB
                        +3
                        Februari 5 2024
                        . Ya, nanging apa sing dilayari menyang Kanaan lan Punt?

                        Thor Heyerdahl, Yuri Senkevich, prau papirus Ra.
                3. +2
                  Februari 4 2024
                  Kutipan saka paul3390
                  Umumé, kabeh wong sing sopan ora weruh papan kanggo kapal, nanging dipérang ing sadawane batang, banjur dipotong.. Kanthi cara iki, papan sing luwih awet ditampa.

                  Iku kelangan, nanging wong Mesir durung duwe.
                  1. +2
                    Februari 4 2024
                    Banjur apa sing diduga digunakake kanggo ndeleng blok granit kanggo piramida ing skala industri? nangis
                    1. +1
                      Februari 5 2024
                      Kutipan saka paul3390
                      Banjur apa sing diduga digunakake kanggo ndeleng blok granit kanggo piramida ing skala industri? nangis

                      Saka wiki, aku kesed golek liyane.
                      Piramida paling tuwa dianggep minangka Piramida Djoser, dibangun dening arsitek Imhotep ing periode saka 2667 nganti 2648. BC uh[

                      Kita, ing ngisor iki Penulis, mandheg ing abad pungkasan saka millennium SM kaping papat.
                      hi
                    2. 0
                      Februari 10 2024
                      Lembaran tembaga, banyu lan wedhi kuarsa. Umume watu gamping kasebut ora digergaji, nanging dicincang lan dipotong.
              4. Bai
                +4
                Februari 4 2024
                1. Akeh sumber nyebut wit kurma wit. Kaya chestnut jaran sing tuwuh ing Moskow ora chestnut.
                2.
                Kayu atos lan awet saka sawetara kayu (borassus, caryota, sabal) digunakake ing konstruksi, pertukangan lan ngowahi, lan kanggo nggawe musik. instrumen (carnauba). Batang palmyra tipis lan aren gula digunakake minangka pipa banyu, lan batang rotan fleksibel digunakake ing produksi mebel; godhong - minangka bahan roofing, kanggo nggawe wickerwork, kertas.

                TSB - loro kayu palem lan digunakake ing konstruksi
                1. +3
                  Februari 4 2024
                  Padha nyebataken. Aku malah mikir kaya ngono, sanajan akeh protes.

                  Kastanye jaran yaiku kastanye jaran.

                  Chestnut sing bisa ditonton tuwuh ing Eropa lan Kaukasus. Padha malah kulawarga beda.

                  Nanging babagan kayu, aku ora setuju. Wit kurma ora duwe.

                  Wit duwe kambium. Xilem (kayu) disimpen ing njero. Floem ing njaba.

                  Wit kurma ora nyimpen kayu ing njero.

                  Mergo iki.

                  Senajan, mbokmenawa, apa wae sing diarani utilitarian, mesthine bakal dadi.
            2. +5
              Februari 4 2024
              Dadi sawetara bagéan saka kayu kurma padha bisa uga wis digunakake. Yen ora, iku angel kanggo nerangake nomer ageng kapal lelayaran ing sadawane Kali Nil.

              Apa penulis wis maca buku dening Björn Landström - Ships of the Pharaohs (diterjemahake saka basa Inggris) sing diterbitake ing 1970? Ora ana tembung babagan wit kurma - babagan papirus, akasia, sycamore lan cedar Libanon.
              Buku sing kompeten banget, aku menehi saran supaya kabeh wong maca sadurunge mbantah.
            3. +4
              Februari 4 2024
              Kutipan saka kaliber
              Lan saka balok sampeyan bisa ngethok papan ... Dadi sawetara bagean saka kayu kurma sing padha bisa uga digunakake. Yen ora, iku angel kanggo nerangake nomer ageng kapal lelayaran ing sadawane Kali Nil.


              Ora mungkin sampeyan bisa nggawe apa wae saka wit palem. Dipotong anyar menehi kesan kayu, nanging nalika garing, banjur ambruk dadi bledug. Malah ora apik banget kaya kayu bakar.
            4. 0
              Februari 4 2024
              Kutipan saka kaliber
              Yen ora, iku angel kanggo nerangake nomer ageng kapal lelayaran ing sadawane Kali Nil.
              Dadi, mungkin luwih gampang nimbang maneh fantasi babagan "kapal sing akeh banget"?
          2. +3
            Februari 4 2024
            Kutipan saka Korsar4
            Lan wit kurma uga ora duwe batang. Batang. Ana, mesthi, nuansa. Penebalan sekunder.

            Sampeyan ngomong khusus babagan wit palem sing anyar dipotong. Lan yen kena perawatan - panas, banyu utawa liya-liyane? Mesthine sifat-sifat kayu bakal owah? Aku ora apik ing bahan kayu, nanging aku ngerti yen oak ngalami perawatan sing beda, sifate bakal owah. Aku mikir iki ditrapake kanggo kabeh tanduran ...
            1. +6
              Februari 4 2024
              Properti bakal ganti. Nanging kanggo iki kudu ana kayu. Nanging wit kurma ora duwe.

              Apa bisa diproses piye wae? Aku ngakoni.
              Dadi menarik carane.

              Apa macem-macem sing pengin kita entuk ing output?
              1. +1
                Februari 4 2024
                Kutipan saka Korsar4
                Properti bakal ganti. Nanging kanggo iki kudu ana kayu. Lan wit kurma ora duwe

                Ana alang-alang ijo, ana sing garing. Sampeyan bisa mbangun sawetara jinis omah saka sing garing, nanging ora saka sing ijo. Sing padha ditrapake kanggo pring, sing sifate wiwit owah kanthi proses tartamtu. Wit kurma, mesthi, uga bisa diadaptasi piye wae. Nanging carane? Aku bakal ngomong siji-sijine - wong Mesir kuno ora ngekspor kayu saka Siberia, nanging piye wae metu saka bahan mentah sing kasedhiya ...

                Kutipan saka Korsar4
                Apa bisa diproses piye wae? Aku ngakoni.
                Dadi menarik carane

                Aku uga kasengsem ing iki - carane? Kayu dudu spesialisasiku, aku luwih seneng hardware. Nanging dheweke nggawe kapal saka soko ...
                1. +5
                  Februari 4 2024
                  Heyerdahl ngandika apik bab sailing ing Reed Ra.

                  Acacia wis kasebut.
                  Babagan impor cedar Libanon uga.

                  Pitakonan iku kronologis.

                  Apa Vladislav ngandika cukup ngyakinake.

                  Kanggo kula pitakonan anakan kanggo "setengah log".
                  1. +5
                    Februari 4 2024
                    Kutipan saka Korsar4
                    Heyerdahl ngomong kanthi apik babagan pelayaran ing "Ra" sing digawe saka alang-alang

                    Aku malah ora weruh gajah! Heyerdahl lan prau minangka conto sing apik ... nglirik
                2. +3
                  Februari 4 2024
                  Ora apa-apa dadi andhap asor, mung ahli dendrologi amatir sing wis kumpul! Chestnut, sampeyan ndeleng, ora padha ing Moskow! Iku chestnut jaran lan mekar apik banget! Ing Paris, biasa, bisa ditonton, supaya digoreng lan keselak bebarengan karo kodhok. Cedar Libanon, kanthi cara, ngrasa luwih apik ing Crimea tinimbang ing tanah kelairan sajarah, lan gendheng thatched, ing pangertèn sejatine sifate utilitarian, punika kesenengan banget larang, ora bisa diakses kanggo saben wong (referensi kanggo sirah dibutuhake). Nah, apa maneh sing bisa kita pikirake babagan masalah iki? Kita ngormati larch banget, werna abu-abu, bumbu, bisa digunakake tinimbang cognac, Prancis! tresna
                  1. +1
                    Februari 4 2024
                    Larch abu-abu tinimbang cognac apik banget.

                    Apa sing kudu ditindakake kanggo entuk efek sing padha?
        2. +6
          Februari 4 2024
          Iki minangka potongan batang palem (Diikat bebarengan ing jaring)
      2. +2
        Februari 4 2024
        Kutipan saka Korsar4
        Ayo kula ngomong langsung yen wit kurma ora duwe kayu. pokoke. Dheweke monokotil. Ora ana kambium. Akeh wong malah nganggep suket.

        Lan saiki - saka jinis wit kurma, lan apa sing bisa dibangun - iki menarik banget.

        Apa karo wong Polinesia?
        1. +6
          Februari 4 2024
          Maori, sawayah-wayah aku ngerti, digunakake dugouts.

          Ana wit kuwi - podocarp (utawa footcarp) Totara. Mula saka iku, tawuran dianakake, malah nganti tekan pati.

          Bisa diwarisake kanthi warisan.
          1. +4
            Februari 4 2024
            Polinesia gedhe. Kapal kasebut beda-beda. Kita nggunakake pinus kauri, macem-macem jinis akasia, sukun lan ... Wit kurma
            1. +3
              Februari 4 2024
              Kauri minangka wit sing menarik. Kulawarga Araucaria.

              Siji mung bisa mbayangno apa wong nggantheng tansaya munggah ana.

              Umumé, mbokmenawa kabeh bisa digunakake.

              Pitakonan babagan sumber daya, katrampilan lan teknologi.
      3. +5
        Februari 4 2024
        Ayo kula ngomong langsung yen wit kurma ora duwe kayu. pokoke. Dheweke monokotil. Ora ana kambium. Akeh wong malah nganggep suket.

        Lan saiki - saka jinis wit kurma, lan apa sing bisa dibangun - iki menarik banget.

        Sialan, tenan. Aku nggoleki ing Internet. Urip lan sinau!
        Mulane kita ora weruh kerajinan sing digawe saka kayu aren. nglirik
        Artikel plus. Sampeyan ora bisa ngombe pendidikan sistemik. ngguyu
        1. +4
          Februari 4 2024
          Ana mebel rotan. Rotan uga wit kurma.

          Umumé, iku apik kanggo takon dhewe pitakonan.
      4. +3
        Februari 4 2024
        Lan saiki - saka jinis wit kurma, lan apa sing bisa dibangun - iki menarik banget.

        Yen sampeyan nganggo basa Inggris, sampeyan bisa ndeleng kanthi rinci ing kene.
        https://ecocation.org/palm-tree-wood/#:~:text=Date%20Palm%20(Phoenix%20dactylifera)%3A,%2C%20furniture%2C%20and%20even%20boats.
        Senajan terjemahan otomatis menehi teks luwih utawa kurang dingerteni.
        1. +2
          Februari 4 2024
          Matur suwun!

          Mlebet. Aku bakal ndeleng sethitik mengko.
        2. +6
          Februari 4 2024
          Kutipan saka Decembrist
          https://ecocation.org/palm-tree-wood/#:~:text=Date%20Palm%2

          Mangkene apa sing dicritakake: Kayu ing saubengé keliling njaba wit kurma awet banget lan tahan, saéngga dadi bahan sing cocog kanggo mbangun struktur sing awet kayata jembatan, prau, omah lan bangunan komersial.
          Aku nandheske manawa apa sing ana ing teks kasebut dudu ideku, kabeh dijupuk lan diklumpukake ing wektu sing beda-beda saka macem-macem sumber. Aku ora ngerti apa-apa bab wit kurma. Aku nulis maneh minangka. Lan iki konfirmasi. Kapal bisa digawe.
          1. +4
            Februari 4 2024
            Kayu ing saubengé keliling njaba wit kurma awet banget lan tahan, saéngga dadi bahan sing cocog kanggo mbangun struktur sing awet kayata jembatan, prau, omah lan bangunan komersial.

            Foto kasebut nuduhake produksi kayu saka kayu klapa kanggo mbangun omah.
            1. +4
              Februari 4 2024
              Foto apik tenan.

              Aku malah bakal nyoba kanggo nggunakake.
              1. +6
                Februari 4 2024
                Aku malah bakal nyoba kanggo nggunakake.

                Apa sampeyan bakal mbangun omah saka wit kurma?
                1. +4
                  Februari 4 2024
                  Ora. "Omah babi kudu dadi beteng" (c).
            2. +2
              Februari 5 2024
              Kutipan saka Decembrist
              Foto kasebut nuduhake produksi kayu saka kayu klapa kanggo mbangun omah.


              Ing njero lontar crumbles nalika garing, lan keliling njaba retak sawise pangatusan, mbentuk gedhe, retak dawa. Suket iku suket. Wong Mesir bisa ngambang kayu sing cocog kanggo konstruksi ing sadawane Kali Nil saka pucuke. Ing kono isih ana cadangan alas sing signifikan. Sanajan dudu tugas sing gampang, bisa uga, lan cedar Libanon luwih eksotis tinimbang bahan bangunan sing diproduksi massal.
          2. +1
            Februari 5 2024
            Aku nulis maneh minangka. Lan iki konfirmasi. Kapal bisa digawe.

            Iku luwih kamungkinan ora kanggo mbangun, nanging kanggo sheathe nggunakake teknologi laminasi. Wong India nutupi prau nganggo kulit kayu birch, wong Eskimo nganggo kulit, nanging prau dudu kapal lan ora mungkin nggawe kapal nggunakake teknologi iki.
            1. +1
              Februari 5 2024
              Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
              Iku luwih kamungkinan ora kanggo mbangun, nanging kanggo sheathe nggunakake teknologi laminasi.

              Iki mbokmenawa bab pribadi. Aku bakal nyoba ngobrol kanthi rinci babagan teknologi konstruksi kapal Mesir ing bahan ing ngisor iki.
            2. 0
              Februari 5 2024
              bener. Wong India duwe pirogue sing digawe saka kertas birch. Padha dijahit bebarengan karo lancip spruce utawa larch werna. Lan dhasare digawe saka cedar abang (Thuja plicata).
  2. +3
    Februari 4 2024
    Piso iku apik banget. Lan nglangi mesthi nyenengake.
    Ana uga prau gedhe kanggo libations.
    1. +5
      Februari 4 2024
      Kutipan: Andrey Moskvin
      Lan nglangi mesthi nyenengake

      Ana akeh baya! Lan mesthi nyenengake ... nglirik
      1. + 11
        Februari 4 2024
        Ana akeh baya! Lan mesthi nyenengake ...
        Seneng yen sampeyan nyekel lan masak baya dhewe. Enak. Nanging yen cara liyane, iku ora apik banget. Nanging mesthine uga bakal enak kanggo baya.
        1. +6
          Februari 4 2024
          Kutipan: Aviator_
          Nanging mesthine uga bakal enak kanggo baya

          Aku bisa mbayangno kanthi napsu sing padha nonton wong Mesir ... nglirik
          1. +7
            Februari 4 2024
            Aku bisa mbayangno kanthi napsu sing padha nonton wong Mesir ...
            Mesthine, ing kene sampeyan kudu nonton wedhus ing bolongan banyu sajrone setengah dina, lan wong Mesir dhewe, bisa uga ngomong, nglangi kanggo nedha awan.
      2. +8
        Februari 4 2024
        Pitakonan sing kondhang kabeh wong India sing sinau babagan musim dingin yaiku - yen Volga beku meh nganti ngisor, banjur menyang ngendi baya sadurunge musim semi? opo
        1. +8
          Februari 4 2024
          Pitakonan sing kondhang kabeh wong India sing sinau babagan musim dingin yaiku - yen Volga beku meh nganti ngisor, banjur menyang ngendi baya sadurunge musim semi?
          Lan ing mangsa adhem padha tuwuh ditumbuhi wol lan nyusup menyang guwa nganti musim semi. ngguyu
  3. +3
    Februari 4 2024
    Sawetara wong sing ngerti, nanging buku pisanan digawe saka kapal lan prau sing ora aktif ya
    Jokes aside, iku menarik. piye wae aku malah pengin nonton film iki, "Pharaoh"
  4. +7
    Februari 4 2024
    Piso Flint saka Gebel el-Arak

    Antarane liyane, iku uga menarik amarga saka gambaran saka perang dhewe. Wigati dimangerteni - yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, wong-wong sing nglawan kapal kasebut duwe rong jinis kapal sing beda. Sing paling ngisor katon minangka prau reed khas Mesir, nanging sing paling dhuwur yaiku kapal kayu sing cukup prayoga, miturut wujude - bisa uga prau laut. Kang padha banget dipercaya wis muncul ing Upper Mesir saka dinasti nul ... Lan ora ana kayu cocok, lan ngendi bakal skills kanggo construction kuwi teka saka? Iki uga minangka basis - Emery lan wong-wong sing padha-padha ngusulake teori yen Mesir pisanan diadegake lan banjur digabung karo "wong Horus", sing teka saka njaba, lan ora kaya wong Mesir pribumi. Uga nyatakake yen simbol serekh dhewe, ing ngendi jeneng firaun ditulis, katon asale saka Mesopotamia. Kabeh ing kabeh, teori menarik ...
    1. +2
      Februari 4 2024
      Kutipan saka paul3390
      sing onomatopia ing duwe TWO jinis temen beda saka kapal

      Yen katon ing pangrusak modern lan operator pesawat, sampeyan bisa tarik persis kesimpulan padha - iki kapal temen beda...
      1. +4
        Februari 4 2024
        Ora. Dheweke duwe prinsip desain sing padha. Lan ing gambar ing ngisor iki ana kapal Mesir klasik sing dirajut saka buntelan alang-alang, lan ing ndhuwur jelas kayu-kayuan, kanthi jinis sing beda. Kaya-kaya wis ora keelet maneh..
  5. +6
    Februari 4 2024
    Sing menang perang iki yaiku Firaun Menes

    Nyatane, debat terus nganti saiki babagan sapa Men. Ana telung teori - iki firaun kapisah, sing wis ora cetha banget hubungan karo Dinasti First. Iki minangka salah sawijining jeneng Narmer. Iki minangka salah sawijining jeneng Hora-Aha.. Nanging ana kesan segel sing menarik banget kanthi dhaptar sing pisanan. Diwiwiti karo Narmer. Nanging! Wigati baris braided sawise saben jeneng. Sing menarik yaiku ing teks sabanjure diinterpretasikake mn. Iki dudu Aku? Dadi tegese "Pria" dudu jeneng, nanging judhul? Ilang ing wektu mengko? Utawa - minangka pilihan, analog saka Caesar padha, jeneng pribadi sing mengko dadi judhul? Tegese, apa wae sing bisa dikandhakake, Wong lanang wis dadi legenda babagan leluhur sing adoh ing jaman Narmer?

    Kajaba iku, gambar serigala ing ngarep jeneng kasebut menarik banget. Menapa malih, jackal digambaraken ing jejere falcon Horus lan tandha mn. Nanging jackal minangka simbol Set, antagonis langsung saka Horus! Nanging print menarik ...

    Foto saka buku dening T.A. Sherkova "The Birth of the Eye of Horus", sing dakkarepake kanggo sapa wae sing kepengin weruh Mesir pra-dinasti.
    1. +3
      Februari 4 2024
      Kutipan saka paul3390
      Sing nggumunake yaiku ing teks sabanjure diinterpretasikake minangka mn. Iki dudu Aku?

      Bisa decipher teks kuna lan ngerti makna. Nanging fonetik ora bisa diuripake maneh - kita ora ngerti kepiye tembung iki utawa tembung kasebut diucapake ing wektu sejarah sing beda-beda ...
    2. +3
      Februari 4 2024
      Bab liyane sing menarik yaiku iki minangka hieroglif pungkasan ing sisih tengen. Reed lan vulture ing ndhuwur, ora dingerteni ing ngisor iki. Nanging. Pharaohs saka Kratoning Lawas wis telung jeneng - jeneng Horus, ditulis ing serekh karo falcon ing ndhuwur. Jeneng sawise swarga, simbol saka loro Mesir, manuk hering lan kobra, jeneng sawise bruwang, reed lan tawon, uga simbol Mesir Upper lan Lower. Lan ing kene - mung simbol saka Mesir Upper, reed lan manuk hering, ngadeg ing cedhak! Apa iki tegese penulis segel ora ngakoni hak kanggo kabeh kerajaan minangka limang firaun pisanan saka Dinasti Pertama? Lan maneh - hieroglif mn, gelar bisa saka Men, utawa denoting katurunan Men, stands mung sadurunge Wadja utawa alias Jet. Dheweke lan sabanjure ditulis tanpa dheweke, lan tanpa simbol Horus lan Set. Kanggo mantan - Aku wong bakal maca cara iki, Men (king) Narmer, ing naungan Horus lan Set. Apa tegese iki?
      1. -1
        Februari 4 2024
        ing ngisor iki aku ora ngerti.

        Aku kelingan ngendi aku weruh iki!! Iki jenenge Merneit "To be loved (Mrj.t) Neith (Nj.t)", kayane bojone Firaun Jet lan bupati kanggo putrane Den... Sial, lan aku rumangsa wis tuwa tenan.. .
  6. +1
    Februari 4 2024
    Akeh panggonan menarik dumunung ing Afrika.
    Kebetulan ana lawang digawe saka cedar ing kutha Babil (gapura Gusti Allah) lan gapura uga digawe ing kutha Great Zimbabwe. Lan teknologi konstruksi bata bata padha karo Mahenjadaro.
  7. +3
    Februari 4 2024
    Kutipan saka Luminman
    Aku malah ora weruh gajah! Heyerdahl lan prau minangka conto sing apik.
    Conto apik saka apa? Para kru ing Ra-1 kepeksa menehi sinyal SOS ing dina kaping 51 pelayaran. Eksperimen kasebut dianggep gagal. Sabanjure yaiku "Ra-2".
    Ing wiwitan lelungan, "Ra-2" nggawe kru kuwatir - papirus nyerep banyu kanthi intensitas sing kaya ngono, prau kasebut tenggelam kira-kira 10 cm saben dina lan sawise patang dina setengah tenggelam ing samodra. Kanggo luwih gampang, para lelungan mbuwang kabeh sing bisa dibuwang.
    "Kentang sak kanthong cipratan ing banyu: kentang njupuk wektu suwe kanggo masak. Diterusake karo rong kendhi beras. Glepung. Jagung. Rong karung sapa ngerti. Kranjang sirap. Luwih becik kaliren tinimbang klelep. Akeh-akehe gandum sing disimpen kanggo pitik kasebut ngluwihi segara. Lan uga balok kayu gedhe lan papan - bahan kanggo ndandani. Kendi liyane. Raine Madani ditulis kanthi putus asa. Kay nyawang layar kanthi untune. Segara nampani teluk. tali. Watu nggiling. Palu. Tombak wesi Georges kanggo njahit prau. Buku ngambang lan majalah. Sampul buku. Saben gram penting."
    Thor Heyerdahl, "Ra"

    Nanging kru mung 7 wong. Lan, kanthi cara, kabeh wong 7 nyambut gawe.
    Dheweke ngerti yen sampeyan bisa nyabrang segara sanajan ing bathtub akrilik. Nanging apa iki bakal mbuktekaken? Kabeh "Ra", loro Ra-1 lan Ra-2, dimaksudaké kanggo eksperimen siji-wektu; tugase mung ngirim kru paling entheng saka 7 wong ing samodra. Ora ana sing berlebihan ing kapal, mung sing penting. Lan malah akeh perkara sing paling penting sing ngluwihi. Lan Kali Nil ana banyu seger. Iku luwih elek lan diserep luwih cepet. Apa sebabe pedagang butuh prau sing ora bisa ngangkut barang kanthi jumlah komersial?
    Lan sawetara wong aneh uga ngaku yen "wong Mesir kuna" ngangkut luwih saka blok 100 ton ing kapal.
    1. +1
      Februari 4 2024
      Kutipan saka Seal
      Lan sawetara wong aneh uga ngaku yen "wong Mesir kuna" ngangkut luwih saka blok 100 ton ing kapal.

      Wong Mesir dhéwé sing nulis bab iki. Ana tulisane... Mung kapal kanggo ngangkut watu sing digawe saka papan kayu cedar, loro prau kuwi malah bisa urip nganti saiki! Bener, dheweke dadi ikon. Nanging watu-watu kasebut bakal tahan banget,
  8. +1
    Februari 4 2024
    Kutipan saka Decembrist
    Foto kasebut nuduhake produksi kayu saka kayu klapa kanggo mbangun omah.
    Kelapa (Cocos nucifera), tanduran saka kulawarga palm; siji-sijine spesies saka genus klapa. Kelapa klapa ketoke ora dingerteni ing alam bébas; tanah kelairan sing dianggep Kapuloan Sunda lan Polinesia.Kelapa bisa teka ing Mesir ora luwih awal saka lelungan Magellan.
    1. +2
      Februari 4 2024
      Apa ditulis nang endi wae yen tumindak kasebut ditindakake ing Mesir?
      1. +4
        Februari 4 2024
        Foto kasebut nuduhake lantai sing digawe saka kayu kurma. Sayange, aku ora bisa nemokake foto saka proses construction.
  9. +5
    Februari 4 2024
    Malah sendok jamban ditemokake ing kuburan.

    Uh-uh...?
    Apa aku ketinggalan jaman? )))
    1. +7
      Februari 4 2024
      Apa aku ketinggalan jaman?

      Kajaba iku, banget kuwat. Sendok toilet digunakake kanggo nyiapake komposisi kosmetik utawa aplikasi kosmetik.
      1. +4
        Februari 4 2024
        Kayane aku weruh sendok iki ing departemen Mesir ing Museum Seni Rupa. Pushkin ing pertengahan 70-an, nalika jaman mahasiswa.
    2. +5
      Februari 4 2024
      Aku njaluk ngapura banget amarga aku ora duwe taktik, nanging aku kepengin weruh - kandhani, apa gunane sendok jamban sing sampeyan pikirake? opo nglirik ngguyu
      1. +4
        Februari 4 2024
        Ya ora apa-apa!
        Endi wc lan endi sendok...
        Saiki aku ngerti yen topeng, krim, lan liya-liyane disiapake ing jamban. Aku bakal milih panggonan liyane kanggo iki. Aku ora bisa mbayangno kaya apa ing jaman semana. Nanging sakperangan alesan misale jek sing padha ora utamané kondusif kanggo tata cara kosmetik. Kajaba ... carane aku bisa sijine iku ... nyedhiyani misteri saka prosedur.
        1. +1
          Februari 4 2024
          Saiki aku ngerti yen topeng, krim, lan liya-liyane disiapake ing jamban.

          Ora "ing" nanging "ing".
          Toilet (meja rias) - meja kanthi pangilon utawa pangilon, ing ngendi siji nganggo lan nyisir rambute.
          Toilet - ngresiki penampilan, nganggo sandhangan (wc esuk).
      2. +5
        Februari 4 2024
        Aku njaluk ngapura banget amarga aku ora duwe taktik, nanging aku kepengin weruh - kandhani, apa gunane sendok jamban sing sampeyan pikirake?
        Nelpon kula kanggo ngenalake sampeyan menyang dialog, nanging, miturut pendapatku, wong Mesir ing wektu iku ora ngumpulake tes kanggo SES.
    3. +4
      Februari 4 2024
      Quote: depresi
      Apa aku ketinggalan jaman?

      Aku bakal nulis artikel khusus kanggo sampeyan babagan dheweke ... lan kesenengan Mesir liyane kanggo wanita.
      1. +3
        Februari 4 2024
        Aku bakal nulis artikel babagan dheweke khusus kanggo sampeyan ...

        ngguyu suwe-suwe wassat )))
        Sing paling ora dakkarepake yaiku masalah kosmetik. Aku mbenerake kumis, nyukur jenggot, lan oke! )))
        Nyatane, aku luwih kasengsem ing pitakonan apa piramida Mesir minangka monumen kanggo negara. Ora vertikal goyang ing wangun menara Eiffel utawa Ostankino, Nanging thickened saka ngisor kaya piramida kesel, nanging piramida bener - massa kuat saka watu, nyoba kanggo mindhah! Apa sing bisa luwih lestari? Sampeyan dhewe nulis bab sarwa dumadi saka pejabat, bab birokrasi multi-crita wis ing wektu sing adoh, lan kaya-kaya nunggu baris sampeyan bab iki, mung dina liyane aku bali menyang pikirane bab tujuan Mesir, lan ora mung Mesir, piramida...
        Nanging manawa kanggo nulis babagan kosmetik Mesir! Sampeyan ora ngerti carane sukses topik bakal karo wong ngguyu )))
      2. +6
        Februari 4 2024
        lan kesenengan Mesir liyane kanggo wanita.

        Swara nyenengake.
  10. +1
    Februari 4 2024
    Kutipan saka Decembrist
    Apa ditulis nang endi wae yen tumindak kasebut ditindakake ing Mesir?
    Bener, thread iki babagan Mesir. Lan yen sampeyan ngerti yen wit klapa ora ana hubungane karo topik sing dibahas, kenapa sampeyan nggawa?
    1. +1
      Februari 4 2024
      Bener, thread iki babagan Mesir. Lan yen sampeyan ngerti yen wit klapa ora ana hubungane karo topik sing dibahas, kenapa sampeyan nggawa?

      Tanggepan darurat sampeyan gedhe banget, mula sawetara rincian babagan kedadeyan kasebut ora katon. Ing ndhuwur ana rembugan babagan kemungkinan nggunakake kayu aren. Sembarang. Ing asas, ora mung ing Mesir. Iki persis apa komentarku nuduhake.
  11. +3
    Februari 4 2024
    Kutipan saka Decembrist
    Foto kasebut nuduhake lantai sing digawe saka kayu kurma.
    Papan cendhak, sawn wesi luwes weruh, bener? hi
    Utawa mungkin ditatah nganggo kapak tembaga? ngguyu
  12. +5
    Februari 4 2024
    Kutipan saka kaliber
    Wong Mesir dhéwé sing nulis bab iki. Ana teks ...
    Oh tenan? papirus? Kang "padha miraculously wadi"? Apa sampeyan pengin ndeleng buku referensi lan ngerteni pirang-pirang taun sing dibutuhake kanggo kertas sing paling apik saiki bubar? Uga, goleki uga ing ngendi kertas bakal disintegrate luwih cepet, ing iklim sedheng utawa ing panas. hi Lan papirus malah luwih termodinamika ora seimbang tinimbang kertas. Ilmu bahan kimia ngidini kita nyatakake yen ing 800-1000 taun, malah kertas sing paling apik, minangka bahan termodinamika nonequilibrium, kudu rampung bosok. Apa sebabe kertas minangka bahan non-keseimbangan termodinamika? Ya, yen mung amarga kertas ngemot tempel. Nanging tempel sing padha (komposisi adesif) digunakake kanggo nggawe papirus. Lan ngelingi yen ing jaman kuna mung bahan-bahan alami, biasane ngemot protein, digunakake kanggo nggawe pasta, papirus apa wae mung kudu bosok ing lemah sajrone 500-600 taun. Iki minangka termodinamika, salah sawijining ilmu alam sing paling dhasar. Minangka Boltzmann ngandika, sampeyan ora bisa argue karo dheweke. Senajan sejarawan profesional asring nyoba kanggo nindakake iki keprungu

    Kutipan saka kaliber
    Mung prau kanggo ngeterake watu sing digawe saka papan kayu eres. Loro prau kasebut malah bisa urip nganti saiki! Bener, dheweke dadi ikon. Nanging watu-watu kasebut bakal tahan banget,
    ngguyu Ya, kaya sepatu bot khusus kanggo wong mati. Dheweke ujar manawa, sawise ambruk USSR, wong-wong kita wiwit lelungan ing luar negeri kanthi massal, ana sing tuku sepatu kasebut, amarga regane luwih murah tinimbang sepatu biasa lan ... mlaku-mlaku kaya sepatu normal. Bener, nalika dipakai, sepatu bot kasebut ambruk ing dina kapindho. Banjur yen sampeyan lagi bejo. Kahanan sing padha karo "pengadilan kultus". Nalika kapal sing apik iki ngadeg ing pesisir, bisa uga bisa nahan watu, nanging ...... nangis
    1. +1
      Februari 5 2024
      Kutipan saka Seal
      Oh tenan? papirus? Kang "padha miraculously wadi"? Apa sampeyan pengin ndeleng buku referensi lan ngerteni pirang-pirang taun sing dibutuhake kanggo kertas sing paling apik saiki bubar? Kajaba iku, katon uga ing ngendi kertas disintegrate luwih cepet, ing iklim sedheng utawa panas, lan papirus malah luwih thermodynamically unbalanced saka kertas. Ilmu bahan kimia ngidini kita nyatakake yen ing 800-1000 taun, malah kertas sing paling apik, minangka bahan termodinamika nonequilibrium, kudu rampung bosok. Apa sebabe kertas minangka bahan non-keseimbangan termodinamika? Ya, yen mung amarga kertas ngemot tempel. Nanging tempel sing padha (komposisi adesif) digunakake kanggo nggawe papirus. Lan ngelingi yen ing jaman kuna mung bahan-bahan alami, biasane ngemot protein, digunakake kanggo nggawe pasta, papirus apa wae mung kudu bosok ing lemah sajrone 500-600 taun. Iki minangka termodinamika, salah sawijining ilmu alam sing paling dhasar. Minangka Boltzmann ngandika, sampeyan ora bisa argue karo dheweke. Senajan sejarawan profesional asring nyoba kanggo nindakake iki

      Kabeh iki omong kosong! Papirus pisanan digawa menyang Eropah kanthi jumlah gedhe dening Champollion. Banjur ora ana sing bakal ngapusi, lan dheweke ora ngerti carane maca. Dheweke dadi sing pertama wiwit maca. Lan saiki kabeh papirus ngalami analisis rumit kaya sing ora bisa dipalsukan. Miturut cara, ora ana protein (tempel) sing digunakake ing produksi. Miturut cara, mumi uga wis dilestarekake. Lan ing jumlah gedhe. Dadi, aku ora peduli karo Boltzmann lan termodinamika sampeyan.
      1. +1
        Februari 5 2024
        Dadi, aku ora peduli karo Boltzmann lan termodinamika sampeyan.

        Ojo dumeh. Ora salah yen mung ana wong sing nempelake ing ngendi wae, nyoba adaptasi karo macem-macem perkara sing bodho. Kajaba iku, Boltzmann duwe hubungan ora langsung karo termodinamika nonequilibrium, lan Prigogine bakal kaget banget yen maca komentar saka Sergei Petrovich tartamtu.
        1. +1
          Februari 5 2024
          Kutipan saka Decembrist
          Ojo dumeh. Ora salah yen mung ana wong sing nempelake ing ngendi wae, nyoba adaptasi karo macem-macem perkara sing bodho.

          Iki aku sengaja. dosa. Kadang aku seneng ngganggu wong sing pikirane ciyut.
  13. +3
    Februari 5 2024
    Many thanks kanggo Penulis kanggo artikel menarik.

    Iki pancen ekspedisi ...

    Ing kabeh sejarah Mesir, sing paling nggumunake, ayo ngomong, yaiku jaman kuna. Iki wis millennia SM, lan crita iki langgeng kanggo millennia. Yunani kuna, Roma, Bizantium, Abad Pertengahan, jaman modern lan jaman edan kita - lan sejarahe luwih dawa tinimbang gabungan iki.

    Wiwit kuwi, peradaban wis tekan papan lan tekan puncak kasampurnan - Internet.

    Lan wong Mesir, kabeh 3 (!) taun - munggah - ing layar, mudhun - karo dayung.

    Mungkin kudune ngono...
    1. +3
      Februari 5 2024
      Kutipan: S.Z.
      Mungkin kudune ngono...

      Aku duwe kesan sing padha nalika ketemu dheweke, lan luwih akeh babagan critane, saya kuwat.
  14. +1
    Februari 6 2024
    Kutipan saka Decembrist
    Ing ndhuwur ana rembugan babagan kemungkinan nggunakake kayu aren. Sembarang. Ing asas, ora mung ing Mesir. Iki persis apa komentarku nuduhake.
    Iki padha karo ing thread babagan kuwalitas kerja gajah India sing nyebutake kasus urip gajah Afrika. Lan apa, loro-lorone gajah? ngguyu
  15. +2
    Februari 6 2024
    Kutipan saka kaliber
    Kabeh iki omong kosong! Champollion nggawa papirus pisanan kanthi jumlah gedhe menyang Eropah, banjur ora ana sing bakal ngapusi, lan ora ngerti carane maca.
    Padha ora palsu. Padha mung digawe. Ora suwe wiwit wektu Champollion teka. Mekaten.
    Kutipan saka kaliber
    Dheweke dadi sing pertama wiwit maca.
    Sampeyan ndeleng, prasasti hieroglif dadi multivariate sing bisa diwaca kanthi sepuluh cara. Champollion mung ngusulake cara sing paling menarik kanggo napsirake hieroglif.
    Kutipan saka kaliber
    Lan saiki kabeh papirus ngalami analisis rumit kaya sing ora bisa dipalsukan.

    Ya, sampeyan kabeh mlayu menyang teori konspirasi "faking" lan "faking". Papirus iki ora dipalsukan, nanging digawe ing saben dinten. kapan ? Ga ngerti!! Mungkin 600 taun sadurunge Napoleon muncul ing Mesir. Mbok malah mengko.
    Kutipan saka kaliber
    Miturut cara, ora ana protein (tempel) sing digunakake ing produksi.

    Nanging ngapusi iku ora apik. Yen sampeyan ora ngerti, aku bakal nerangake apa sing digunakake.
    Kutipan saka kaliber
    Miturut cara, mumi uga wis dilestarekake. Lan ing jumlah gedhe.

    Lan sapa sing mamang? Pitakonan ora nomer mumi, nanging umur. Lan ing kene saben taun ana pitakonan liyane lan liyane. Mumi kasebut kaya "Ramses the Great" nanging dadi mumi wong Eropa. Sawise isin kaya ngono, kaya sing dakngerteni, panguwasa Mesir ora menehi ijin maneh kanggo riset genetik? Nanging iki ora bisa terus suwe. Pungkasane para ilmuwan normal bakal duwe akses menyang kabeh mumi sing dikenal. Ing mumi liyane, jejak nikotin (yaiku tembakau) lan tanduran liya ing bawana Amerika ditemokake.
    Kutipan saka kaliber
    Dadi, aku ora peduli karo Boltzmann lan termodinamika sampeyan.
    Ya, paling ora sampeyan bisa ngidoni kabeh hukum fisika lan kimia. Iki ndadekake hukum kimia lan fisika ora kadhemen utawa panas. Nanging saben taun jumlah wong sing mamang babagan versi sejarah Kuna lan Kuna saya tambah akeh. Ya, anggere wutah ditemtokake dening aritmetika tinimbang kemajuan geometris.
    Nanging durung sore hi
    1. +1
      Februari 7 2024
      Mumi kasebut kaya "Ramses the Great" nanging dadi mumi wong Eropa. Sawise isin kaya ngono, kaya sing dakngerteni, panguwasa Mesir ora menehi ijin maneh kanggo riset genetik?

      Sampeyan napsirake asil riset DNA babagan mumi kanthi bebas. Contone, kene sampeyan pindhah.
      https://www.nature.com/articles/ncomms15694
      1. 0
        Februari 7 2024
        Kutipan saka solar
        Sampeyan napsirake asil riset DNA babagan mumi kanthi bebas.
        Ing taun 2009 lan 2010, ilmuwan genetik Swiss nindakake riset DNA ekstensif babagan mumi Tutankhamun lan anggota kulawarga liyane ing Pusat Genealogi DNA (iGENEA) ing Zurich. Ing Februari 2010, asil riset Y-DNA mung diterbitake sebagian; informasi babagan asil Y-DNA ditutup.

        Ternyata Y-DNA mumi Tutankhamun, bapakne Akhenaten lan mbah kakunge Amenhotep III kalebu haplogroup Y-chromosomal R1b1a2, nyebar ing Italia, Semenanjung Iberia lan Inggris kulon lan Irlandia.

        Nganti 70% wong Spanyol lan Inggris kalebu ing haplogroup Y-kromosom R1b1a2 sing padha karo firaun Mesir Tutankhamun. Udakara 60% wong Prancis kalebu haplogroup R1b1a2.

        Udakara 50% saka populasi lanang ing negara-negara Eropah Kulon kalebu haplogroup R1b1a2. Iki nuduhake yen dheweke duwe leluhur sing padha.

        Miturut asil panaliten dening Swiss Center for DNA Genealogy (iGENEA), ing antarane wong Mesir modern sing manggon ing Mesir, haplogroup R1b1a2 kurang saka 1%. Akeh banget wong Mesir modern sing ana hubungane karo firaun kuno.

        Direktur Pusat iGENEA Roman Scholz ngandhakake yen Firaun Tutankhamun lan anggota kulawarga kerajaan sing mrentah Mesir luwih saka 3000 taun kepungkur kalebu haplogroup genetik R1b1a2, umume ing antarane wong Eropa modern, lan ora ana saiki ing antarane wong Mesir modern.

        Firaun Tutankhamun kalebu ing haplogroup R1b1a2, kaya luwih saka 50% kabeh wong ing Eropah Kulon, sing tegese Tutankhamun iku Kaukasia, yaiku, wong Eropa.

        Wong Mesir kuna nggunakake macem-macem resin sintetik kanggo embalming, sing dadi mumia dadi ireng. Iki menehi kesan palsu yen wong Mesir kuna iku wong Afrika. Nyatane, firaun kulit putih dianggep minangka kasta paling dhuwur sing ndominasi populasi Mesir sing kulit peteng, sing dumadi saka macem-macem suku. Koyone kulit putih para firaun uga duwe peran ing pendewaane 3000 taun kepungkur. Luwih padhang werna kulit, luwih dhuwur statuse wong ing masyarakat.

        Peneliti iGENEA percaya manawa leluhur umum wong sing nggawa haplogroup genetik R1b1a2 urip ing Kaukasus kira-kira 9500 taun kepungkur. Haplogroup R1b1a2 asale saka haplogroups R1b lan R1a, sing wakil saka wilayah Segara Ireng Lor lan Kaukasus menyang Afrika (Mesir) liwat wilayah Asia Minor nalika jaman Neolitikum (Neolinik). Haplogroup R1a yaiku Proto-Indo-Eropa lan ... Arya legendaris, miturut DNA keturunan modern.

        Ya, jaringan saraf bisa mbantu sampeyan

        https://disgustingmen.com/history/ramses-2-real-face/

        Ramses "Agung".
        1. -1
          Februari 7 2024
          Sampeyan copy-paste tanpa mangerteni makna sing ditulis.
          Aku menehi sampeyan link menyang artikel ing Alam saka 2017 kanthi analisis rinci babagan masalah kasebut, kalebu masalah kontaminasi conto DNA, pengawetan ing mumi, lan owah-owahan ing komposisi populasi ing Mesir saka wektu.
          Kita nemokake yen wong Mesir kuna paling cedhak karo spesimen Neolitikum lan Zaman Perunggu ing Levant, uga populasi Anatolia lan Eropa Neolitikum (Gambar 5a,b). Mbandingake pola iki karo wong Mesir modern, kita nemokake yen Mesir kuna luwih cedhak karo kabeh populasi Eropa modern lan kuno sing dites (Gambar 5b), kemungkinan amarga komponen Afrika tambahan ing populasi modern sing diamati ing ndhuwur.
          Kita nemokake manawa wong Mesir kuna paling cedhak karo conto Neolitikum lan Zaman Perunggu ing Levant, uga populasi Anatolia lan Eropa Neolitikum (Gambar 5a,b). Nalika mbandhingake pola iki karo wong Mesir modern, kita nemokake yen wong Mesir kuna luwih cedhak karo kabeh populasi Eropa modern lan kuno sing dites (Gambar 5b), kemungkinan amarga komponen Afrika tambahan ing populasi modern sing diamati ing ndhuwur.
          .
          Wong Mesir kuna luwih Eropa tinimbang modern amarga campuran komponen Afrika.
          Lan ora ana sensasi, ilmu biasa.
  16. +2
    Februari 6 2024
    Kutipan saka Decembrist
    lan Prigozhin bakal kaget banget yen maca komentar saka Sergei Petrovich tartamtu.
    Mangga ora nggawe apa-apa kanggo Ilya Romanovich. Dheweke dadi inovator ing pirang-pirang cara. Dheweke ndeleng Chaos and Order minangka bagean saka siji. Prigogine nyerat bilih Chaos and Order presuppose each other, need each other, njedhul saka saben liyane. Kekacauan, ujare Prigogine, bisa dadi produktif. Ing tingkat mikro tansah ana; iku basis fisik kahanan kang ora tetep. Lan thanks kanggo dheweke, obyek
    ing kahanan tartamtu padha dadi sensitif gangguan ing microlevel, fluktuasi - lan iki mengaruhi prilaku macroscale obyek! Ing pendekatan klasik, pengaruh kasebut ora dianggep.
    Sawise conto sampeyan, aku bakal nyathet yen Ilya Romanovich bakal nyawisake luwih akeh wektu kanggo Sejarah, dheweke bakal luwih mbebayani kanggo sampeyan tinimbang gabungan Fomenko lan Nosovsky.
  17. 0
    Februari 7 2024
    Kutipan saka solar
    Contone, kene sampeyan pindhah.
    https://www.nature.com/articles/ncomms15694
    Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan "kene" dhewe?
    maca.
    Ing analisis PCA lan IMPURITY, ora ana bedane sing signifikan ing antarane telung conto kuna, sanajan perkiraan kontaminasi nuklir ing loro kasebut luwih gedhe tinimbang 5%, sing nuduhake ora ana pengaruh sing luwih gedhe saka kontaminasi DNA modern. Kita nggunakake statistik outgroup f3, sing ngidini wong Mesir kuna lan modern kanggo ngukur drift genetis bareng karo populasi kuna lan modern liyane, nggunakake Mbuti minangka outgroup. Kita nemokake manawa wong Mesir kuna paling cedhak karo conto Neolitikum lan Zaman Perunggu ing Levant, uga populasi Anatolia lan Eropa Neolitikum. Mbandingake pola iki karo wong Mesir modern, kita nemokake manawa wong Mesir kuna luwih cedhak karo kabeh populasi Eropa modern lan kuno sing dites, kemungkinan amarga komponen Afrika tambahan ing populasi modern sing diamati ing ndhuwur. Kanthi ngitung statistik f3, kita nemtokake manawa wong Mesir modern bisa dimodelake minangka campuran populasi Mesir kuno lan populasi liyane. Asil kita nunjukake populasi Afrika sub-Sahara minangka komponen sing ilang, ndhukung asil analisis ADMIXTURE. Kita replikasi asil adhedhasar statistik f3 mung nggunakake sampel sing paling kontaminasi (<1% skor kontaminasi) lan nemokake asil sing padha banget, sing negesake manawa tingkat moderat kontaminasi DNA modern ing rong conto kita ora mengaruhi asil analisis. Pungkasan, kita nggunakake rong cara kanggo ngira proporsi leluhur Afrika sub-Sahara ing Mesir kuna lan modern. Tes rasio qpAdm lan f4 nuduhake yen wong Mesir modern duweni 8% luwih akeh keturunan Afrika tinimbang telung wong Mesir kuno, sing uga cocog karo asil campuran sing wis dibahas ing ndhuwur. Prakiraan absolut saka leluhur Afrika nggunakake rong cara iki ing telung individu kuna sawetara saka 6 kanggo 15%, lan ing conto modern saka 14 kanggo 21%, gumantung ing cara lan pilihan saka populasi referensi. Kita banjur nggunakake ALDER kanggo ngira wektu Campuran campuran kaya pulsa sing dikira-kira wis kedadeyan 24 generasi kepungkur (700 taun kepungkur), sing konsisten karo asil sadurunge saka Henn lan kanca-kancane.. Nalika asil iki ora ngilangi kemungkinan aliran gen sing luwih kuna lan terus-terusan saka sumber Afrika, komponen Afrika sing luwih cilik ing conto kuno umur 2000 taun nuduhake yen Aliran gen Afrika ing antarane wong Mesir modern pancen dumadi ing 2000 taun kepungkur.
    Kanthi mbandhingake individu kuna saka Abusir el-Melek karo populasi referensi Mesir modern, kita nemokake influx saka leluhur saka sub-Sahara Afrika sawise periode Romawi, ndhukung temonan saka Henn et al. Panaliten luwih lanjut bakal dibutuhake kanggo nyambungake aliran iki menyang proses sejarah tartamtu. Faktor panyebab sing bisa uga kalebu tambah mobilitas mudhun ing Kali Nil lan tambah perdagangan jarak adoh antarane sub-Sahara Afrika lan Mesir. Perdagangan Budak Trans-Sahara bisa uga penting banget amarga ngeterake antara 1250 nganti 6 yuta budak saka Afrika sub-Sahara menyang Afrika Lor sajrone udakara 7 taun. tekan puncaké ing abad XIX.

    Miturut cara, abad XIX iku abad XIX ad.
    1. 0
      Februari 8 2024
      Sampeyan copy-paste tanpa mangerteni makna sing ditulis. Waca liyane kasebut kanthi teliti, aku wrote ndhuwur. Ora ana sensasi.
  18. +1
    Februari 8 2024
    Kutipan saka solar
    Ora ana sensasi.
    Ing endi aku nulis babagan sensasi? Ora perlu nyipta apa-apa kanggo aku.
  19. 0
    Februari 8 2024
    Kutipan saka solar
    Wong Mesir kuna luwih akeh wong Eropa
    Inggih, inggih. Mung ana siji pitakonan. Miturut versi resmi sajarah, wong Mesir kuna minangka pedunung autochthonous ing Lembah Nil.
    Dadi kepiye lan kapan wong Eropa teka ing Mesir kanthi jumlah sing akeh banget nganti wong Mesir dadi wong Eropa?
  20. 0
    Februari 9 2024
    Kutipan saka Seal
    Nanging ngapusi iku ora apik. Yen sampeyan ora ngerti, aku bakal nerangake apa sing digunakake.

    Aku bakal nulis babagan carane papirus digawe. Ana babagan iki ...
  21. 0
    Februari 11 2024
    Kutipan saka Luminman
    Sampeyan bisa decipher teks kuna lan ngerti makna.
    Kajaba iku, saka prasasti hieroglif sampeyan bisa nggawe 5-7 "terjemahan" sing beda-beda, lan kabeh mau bakal harmonis lan bisa dipercaya. Nanging ing wektu sing padha cukup beda. hi
  22. 0
    Februari 11 2024
    Kutipan saka kaliber
    Aku bakal nulis babagan carane papirus digawe. Ana babagan iki ...
    Aku wis ping enem menyang Mesir iki. Lan kaping pirang-pirang sajrone lelungan menyang Kairo aku nemoni macem-macem sing diarani "pabrik papirus". Ing ngendi papirus digawe ing jaman saiki, miturut (minangka karyawan museum lan karyawan saka "pabrik papirus" padha njamin) kanthi eksklusif nggunakake "teknologi kuno". hi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"