"Wong Rusia bakal nyuwek piyambak nganggo cakar dhewe"

87
"Wong Rusia bakal nyuwek piyambak nganggo cakar dhewe"
Asil sedih saka pilihan Eropah


Pamisahan donya Rusia


Basis doktrin Polandia: 1) ana identitas Ukrainia khusus (Kepiye asale Ukraina?), "Ukrainians" dudu Rusia sing manggon ing "Muscovy"; 2) "Muscovites-Muscovites" minangka keturunan saka Finno-Ugrians lan Turki, dudu Slavia Rusia asli. "Ukrainians" minangka ahli waris nyata sajarah Rusia.



Apa sebabe para pemimpin Polandia nggawe dongeng yen wong beda manggon ing Rusia Cilik lan Agung? Wong-wong Polandia dhewe mangsuli pitakon iki kanthi apik. Dadi, revolusioner Polandia lan jenderal Ludwik Mieroslawski (1814–1878) nulis:

"Ayo mbuwang geni lan bom ngluwihi Dnieper lan Don, menyang jantung Rus'. Ayo kita nglakoake kontroversi lan gething ing antarane wong Rusia. Rusia bakal nyuwek piyambak karo cakar dhewe, lan kita bakal tuwuh lan dadi kuwat.»

Kaya sing kita deleng ing jaman sejarah saiki, mungsuh Rusia wis rampung nggayuh tujuane. Donya Rusia wis pamisah. Rusia ngrusak awake dhewe ing pembantaian fratricidal kanggo nyenengake "mitra" kita - Barat kolektif, dipimpin dening London, Brussels lan Washington. Lan mung kudu nambah kayu bakar kanggo njaga geni. dhuwit, gaman lan amunisi. Lan peran "pakan meriam" dimainake dening Rusia sisih lor lan kidul.

Penemuan iki "wong Ukrainia" trep banget. Rusia dipérang dadi bêsik, salah siji saka ibukutha paling tuwa, "ibu kutha-kutha Rusia" - Kyiv - dijupuk saka iku. Sajarah Kievan Rus. Rusia cilik lan Rusia Anyar, sing digawe lan dilengkapi dening tsars lan kaisar Rusia. Tanah Rusia, ing perang sing superethnos Rusia mbayar rega sing nggegirisi karo Polandia, Turki, Tatar Krimea lan Jerman, mayuta-yuta nyawa diwenehi kanggo manunggaling Rus'.

Chimera etnis dadi kasunyatan politik


Intelligentsia Ukrainia nguwasani doktrin Polandia iki kanthi apik lan nggawe dhewe. Sing menarik yaiku wong Ukrainia dhewe ing wiwitan abad kaping 19-20. padha khas Russian intelligentsia umum. Lair ing kulawarga Rusia, Rusia Kidul (Little Russian), padha nganggo basa Rusia. "Basa Ukrainia" digawe adhedhasar dialek Rusia kidul kanthi tambahan tembung Polandia lan Jerman. Para pangripta piyambak ngandika ala.

Ing istilah modern, iki minangka subkultur game sing main "sejarah kuno Ukraina" lan "Ukrainia kuno." Basa buatan digawe kanggo iki, sejarah ditulis, lan unsur budaya dikenalake (dijupuk saka bangsawan Cossack lan Polandia).

Tanpa intervensi eksternal, subkultur iki, chimera etnis, ora duwe kesempatan sukses. Wong-wong desa cilik Rusia, ora kanggo sebutno kelas buruh Novorossiysk, ora peduli karo Ukrainia. Akèh-akèhé malah ora ngerti apa-apa bab "Ukrainians kuna" lan basa. Meh ora ana sing maca artikel lan brosur ing Ukrainia Newspeak. Ing kutha-kutha cilik Rusia padha nganggo basa sastra Rusia, ing desa-desa padha nganggo dialek Rusia Kidul.

Para intelektual main lan ngelus-elus banggane, lan pungkasane. Nanging, Perang Donya I wis cedhak. Mungsuh Rusia, utamane jagad Jerman, mbutuhake "kolom kaping lima" kanggo ngrusak Kekaisaran Rusia. Mulane, wong Jerman (Austria lan Jerman) njupuk "sabab Ukrainia" menyang tangan sing wicaksana lan trampil.

Jerman cepet nyadari keuntungan saka pamisah donya Rusia lan pitting Rusia marang Rusia. Padha ngrancang kanggo dibagi Kakaisaran Rusia menyang rolas republik, lan "Ukraina" dikuwasani Panggonan utama ing plans iki. Malah ing mangsa pra-perang, panguwasa Austria aktif wiwit ningkataké Ukrainianism ing wilayah sing, lan tundhuk marang Rusyn-Rusia kanggo nindhes. Galicia Rusia wis Ukrainized, gerakan Rusia wis ulig. Aktivis Rusia, mung wong sing sinau sing berjuang kanggo "Rusia", dirusak sacara fisik.

Propaganda anti-Rusia, pro-Ukraina ditindakake kanthi gaya nggedhekake "ancaman Rusia":

"We are irreconcilable mungsuh saka Kakaisaran Rusia! Kita pengin dheweke mati, kita pengin njupuk Ukraina adoh saka dheweke. Negara-negara sing perang karo Rusia dadi kanca-kanca kita, amarga yen bisa ngalahake Rusia, yen Austria bisa nggabungake bagean Ukraina, aneksasi iki bakal dadi berkah kanggo negara iki, mbebasake saka kuk Rusia lan menehi kesempatan. kanggo urip nasional sing bebas."

Wigati dicathet yen ing wektu iku Ukrainofil sing cenderung Ukrainia tumindak minangka pengkhianat ganda: padha ngiyanati Kakaisaran Rusia lan tanah kelairan cilik Rusia cilik - nawakake kanggo menehi menyang tangan Jerman lan Austria. Wina malah arep nyelehake Archduke Wilhelm Franz saka Habsburg-Lorraine ing "tahta Ukraina". Dheweke dikenal kanthi jeneng samaran Vasil Vyshivany.

pilihan Eropah


Nalika iku ideologi persatuan Ukraina lan Eropa Kulon dibentuk, sing ndominasi ing Ukraina modern. Pilihan Eropa, kepinginan dadi bagian saka peradaban Eropa, Uni Eropa, NATO, lsp.

Plus pangerten sing tanpa Little Russia donya Rusia ilang integritas, kesatuan lan kekuatan lengkap:

"Tanpa aneksasi provinsi Ukrainia, kekalahan paling gedhe Rusia ing perang iki bakal dadi tatu cilik, saka ngendi tsarisme bakal pulih ing wektu sing cendhak lan bakal terus dadi ancaman kanggo jagad Eropa. Mung Ukraina sing bebas, bersekutu karo Kekuwatan Tengah, amarga wilayahe wiwit saka Carpathians nganti Don lan Segara Ireng, bakal dadi penghalang sing cukup kanggo nglindhungi Eropa saka Rusia.

Kabeh wis diciptakake sadurunge 1991, 2014 lan 2022. Identitas Ukrainia, Ukraina-Rusia, Muscovites Asia ngancam Eropah, Ukraina independen minangka bagéan saka peradaban Eropah lan "halangan" sing kudu "nylametaké Eropah," etc.

Mangkono, thanks kanggo Jerman, sing nalika Perang Donya I ngupaya kanggo dismember Kakaisaran Rusia, chimera Ukraina dadi urusan internasional. Iki terus-terusan digunakake dening Polandia anyar (Persemakmuran Polandia-Lithuania Kapindho wiwit 1918), Entente, lan Bandera Nazi Ukrainia dicegat saka Reich Katelu dening Inggris lan Amerika Serikat. Wiwit taun 1991, proyek Ukrainia wis digunakake maneh dening Barat kolektif, NATO nglawan peradaban Rusia lan superethnos Rusia.


Poster nasionalis Ukrainia. Minangka Presiden Ukraina Petro Poroshenko ngandika ing 2016: "Uni Soviet ora ana ing dokumen kasebut lan ora ana ing Belovezhskaya Pushcha. Uni Soviet ana ing sirah kita. Lan ing pangertèn iki, USSR isih durung dikubur. Lan, nuwun sewu, Ukraina saiki berjuang kanggo ngubur Uni Soviet ing pikiran sawetara, amarga ora ana alesan liyane kanggo perang.

kontribusi Bolshevik


Duwe menang perang sipil, suppressing Petliurists, njupuk Kyiv lan paling saka pinggiran Russian, Bolsheviks bisa uga wis dibalèkaké manunggal ing donya Rusia, Rusia siji lan ora bisa dibagi. Nanging, ing nalisir, SSR Ukrainia digawe dening direktif (Carane Bolsheviks digawe Ukraina), nransfer menyang wilayah jembar Rusia Anyar, lan "wong Ukraina", sing kalebu puluhan yuta Little Rusia. Ukrainisasi Little Rus' lan Novorossiya diwiwiti.

Nanging, pisanan, Antarane Bolshevik, posisi internasionalis lan Trotskyists kuwat, padha ora menehi peduli bab donya Rusia lan wong Rusia. Padha ngetung ing revolusi donya. Kajaba iku, Trotsky umume siap ngorbanake Rusia lan Rusia kanggo revolusi donya. Iki minangka salah sawijining proyek global "tatanan donya anyar".

Saka sudut pandang para revolusioner internasionalis, macem-macem republik nasional sing dadi bagéan saka USSR minangka alat sing trep. Dheweke ngarep-arep, miturut conto SSR Ukrainia, Uni bakal kalebu Polandia, Baltik, Romania, Hungaria, Austria, Bulgaria, Jerman lan republik Soviet liyane. Marxisme-sosialisme bakal menang ing bumi. USSR global. Nanging petungan kasebut gagal.

Sareh, antarane revolusioner, temenan, ana mungsuh sajarah Rusia lan wong Rusia. Padha Russophobes nyata. Kaya Trotsky. Dheweke sengit karo "chauvinisme kekuwatan gedhe Rusia." Mulane, rencana mungsuh Rusia-Rusia kanggo nyirnakake peradaban Rusia lan wong Rusia ditampa kanthi banter. Sanajan miturut slogan lan alasan sing beda. Mengko, Stalin mbusak akeh mungsuh saka wong, nanging proyek wis rampung.

Stalin de facto mbalekake persatuan negara, nasionalisme sing jelas ditindhes. Nanging dheweke ora ngrusak republik nasional. Temenan, dheweke percaya yen durung ana bebaya, ana tugas sing luwih prioritas.

Iki minangka sejarah singkat Ukraina. Minangka politisi Rusia Vasily Shulgin wrote:

"Iki diciptakake dening wong Polandia (Count Jan Potocki); sijine ing sikil Austro-Jerman ("Aku digawe Ukraina!" - statement saka Jenderal Hoffmann); nanging digabungake dening Bolshevik ... "
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

87 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    Februari 7 2024
    Mangkono, thanks kanggo Jerman, sing nalika Perang Donya I ngupaya kanggo dismember Kakaisaran Rusia, chimera Ukraina dadi urusan internasional. Iki terus-terusan digunakake dening Polandia anyar (Persemakmuran Polandia-Lithuania Kapindho wiwit 1918), Entente, lan Bandera Nazi Ukrainia dicegat saka Reich Katelu dening Inggris lan Amerika Serikat. Wiwit taun 1991, proyek Ukrainia wis digunakake maneh dening Barat kolektif, NATO nglawan peradaban Rusia lan superethnos Rusia.


    Pengalamanku dhewe babagan komunikasi karo etnis Polandia, Jerman lan Prancis ora ngonfirmasi sikap negatif marang Rusia. Nanging, ing mburi iki ana pengaruh katelu ing pamrentah.
    1. + 14
      Februari 7 2024
      Kutipan saka Eugene Zaboy
      Pengalamanku dhewe babagan komunikasi karo etnis Polandia, Jerman lan Prancis ora ngonfirmasi sikap negatif marang Rusia. Nanging, ing mburi iki ana pengaruh katelu ing pamrentah.
      Sawise ndeleng artikel iki, aku uga mikir yen dudu Polandia dhewe (Jerman, Prancis, Belgia) sing mutusake apa wae. pasukan katelu. Sapa iki? Apa iki? Pamrentah donya, para kardinal abu-abu sing mutusake bakal kaya apa jagad iki, sapa sing bakal dirampok, sapa sing bakal dirusak? . Dadi sapa iki? Iki dudu Russophobes, utawa sawetara skizofrenia hipotetis. Iki wong sing adhem, tanpa welas, simpati, ngitung, srakah, (apa wong?) lungguh ing tas emas, urip saka getihe wong liya. Nemtokake sapa sing urip lan sing mati. Luwih medeni tinimbang Hitler lan Nazi.
      1. +6
        Februari 7 2024
        Ora wong Yahudi, kebetulan!? Kaya-kaya kabeh nuduhake scum iki! Malah ora nyisihake bangsane dhewe, wektu wis ditampilake !!!
        1. +1
          Februari 8 2024
          Kutipan saka sergnow
          Ora wong Yahudi, kebetulan!? Kaya-kaya kabeh nuduhake scum iki! Malah ora nyisihake bangsane dhewe, wektu wis ditampilake !!!


          Ora mungkin komunitas iki nduweni ciri nasional.
          1. 0
            Februari 8 2024
            Kutipan saka Eugene Zaboy
            Kutipan saka sergnow
            Ora wong Yahudi, kebetulan!? Kaya-kaya kabeh nuduhake scum iki! Malah ora nyisihake bangsane dhewe, wektu wis ditampilake !!!


            Ora mungkin komunitas iki nduweni ciri nasional.

            Persis . Ndhuwur masyarakat nasional.
      2. +2
        Februari 8 2024
        Iki minangka pamrentah donya - jenenge globalis, sing terus-terusan lan terus-terusan nggawe "negara global dhewe." Negara sing ora bakal ana divisi nasional, nanging mung tuan lan batur. Lan pracaya kula, iki ora sandi "fantasi lara", maca buku. "Sejarah Singkat Masa Depan." Iki dudu fiksi ilmiah, panulise cukup serius, penasihat telung presiden Prancis.
    2. +1
      Februari 13 2024
      Kutipan saka Eugene Zaboy
      Pengalamanku dhewe babagan komunikasi karo etnis Polandia, Jerman lan Prancis ora ngonfirmasi sikap negatif marang Rusia

      Kaya wong Ceko, Spanyol, Inggris, Amerika, lsp. Nanging sampeyan durung komunikasi karo "elit", sing nemtokake arah kebijakan lan propaganda.
      1. +1
        Februari 13 2024
        Kutipan saka angsa
        Kaya wong Ceko, Spanyol, Inggris, Amerika, lsp. Nanging sampeyan durung komunikasi karo "elit", sing nemtokake arah kebijakan lan propaganda.


        Iku misale jek sing ora "elit sing nemtokake arah kawicaksanan," nanging implementasine diatur saka rencana digambar munggah kanggo iku kanggo dekade teka. Mulane perang diumumake marang Trump, amarga dheweke mutusake nyimpang saka rencana iki.
  2. + 14
    Februari 7 2024
    "Basa Ukrainia" digawe adhedhasar dialek Rusia kidul kanthi tambahan tembung Polandia lan Jerman. Para pangripta piyambak ngandika ala.

    Nanging bagean singa saka tembung ana tembung Rusian sengaja kleru utawa mung digawe.
    Iku lucu sing penutur Rusian ing Ukraina, ing tangan siji, uga weruh iki, nanging ing tangan liyane, padha fly menyang nesu alam bébas nalika poke irung ing moronic iki, ridiculous, tembung gawean muni.

    Salah sawijining kenalanku ing Ukraina, Rusia nganti inti, guru ing institut kasebut wiwit jaman Soviet, dadi nasionalis sing semangat ing umur tuwa. Dheweke mbokmenawa malah mandheg ngumbah, supaya ora pisah karo kaos bordir sanajan sedhela (aku kudu nulis marang dheweke ing sawijining dina supaya uga nganggo celana).

    Bubar iki aku ngirim poster ing Facebook kanthi caption:
    Apa basa penting? Tekan Rostov!
    (Basa ngganggu? Mangkat menyang Rostov!)
    1. +8
      Februari 7 2024
      Salah sawijining kenalanku ing Ukraina, Rusia nganti inti, guru ing institut kasebut wiwit jaman Soviet, dadi nasionalis sing semangat ing umur tuwa.
      Pramila propaganda ana, kanggo ngganti pandangan donya ing arah sing bener:
      Yen sampeyan terus-terusan ngandhani yen dheweke "babi", mula dheweke bakal nggereng ing pungkasan.
    2. +4
      Februari 7 2024
      Aku isih pengin njlentrehake ...

      Bolsheviks ora nggawe "Ukraina", nanging sabenere SOVIET Ukraina. Lan iki penting KRITIKAL ...

      Kajaba iku, dheweke nggawe lan "directively" nggabungake ing bentuk SSR Ukrainia, ing wilayah sing wis banget najis karo semangat nasionalisme Ukrainia. Lan mbrastha nasionalisme iki, sanajan ing kahanan sing ayem lan tentrem, kanthi OBJEKTIF mbutuhake PULUHAN kerja sing direncanakake lan KONSISTEN....
      1. +2
        Februari 7 2024
        Kutipan saka: ABC-schütze
        ...Bolsheviks ora nggawe "Ukraina", nanging sabenere SOVIET Ukraina. Lan iki penting KRITIKAL.
        Kajaba iku, dheweke nggawe lan "directively" nggabungake ing bentuk SSR Ukrainia, ing wilayah sing wis TINGGI najis karo semangat nasionalisme Ukrainia....

        Apa sing sampeyan maksudake yen "analis" utama proses sejarah maneh salah babagan "bonba" V.I. Lenin utawa dheweke lagi diapusi dening panulis pidato pengadilan? lol
        Yen Ukraina wis najis nasionalisme sadurunge revolusi dening Polandia, sing nganti wektu tartamtu dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia paling kuat karohanen iki, kanggo asal-usul sing saiki kita frantically berjuang, banjur apa mengkono?
        Apa kita nerusake kabijakan mbusak internasionalisme lan ngganti nasionalisme sing kuwat?
        Rake, kabeh kita! Iki ikatan kita ngguyu
        1. +2
          Februari 8 2024
          "Yen Ukraina wis najis nasionalisme sadurunge revolusi dening Polandia, sing nganti wektu tartamtu dadi bagean saka Kakaisaran Rusia sing spiritual banget iki, ..."
          *****************
          Ora...

          nasionalisme agresif lan separatisme nasional BANGET CEPAT sprouted ing eling MASSA persis sak periode RUNTUH Kakaisaran Rusia, i.e. taun 1916-1919 Lan dirangsang ora mung dening Jerman lan Polandia, nanging uga dening Anglo-Saxon, Prancis lan riffraff liyane ...

          Lan ora mung "Ukraina", nanging uga Chukhon, lan farmsteads liyane ing wilayah provinsi Baltik, Georgian, Armenian lan Azerbaijan ing Kaukasus, ing Asia Tengah. Malah "Cossack" ing Don, kanthi cara ...

          Suket, kajaba sampeyan miwiti nglawan kanthi cepet, intensif lan KONSTANT, germination cepet banget. Lan padha njupuk oyod jero ...
    3. -1
      Februari 14 2024
      "Salah siji kenalanku ing Ukraina, Rusia nganti inti."
      Apa jenis Rusia iku?))))
      1. +1
        Februari 15 2024
        Nagaybak (Andrey). Wingi, 14:54. Anyar. sampeyan - "..."Salah sawijining kenalanku ing Ukraina, Rusia nganti inti.".."...Apa jenis wong Rusia?))))..."

        Dear.
        1. Yen ibu lan bapak. Simbah lan mbah kakung iku wong Rusia. Iku. sapa bayine!? aran
        2. Masalahe dudu genetika. nanging ing OTAK. Sing duwe otak MASS. Panjenenganipun ngatur wong. am
        a) Tuladha sajarah. nanging iki "abang lan putih":
        Crita "The Birthmark" dening Sholokhov ditulis ing taun 1924 lan banjur dilebokake ing koleksi "Crita Don", tema utama yaiku perang sipil ing Don. Ing judhul karya "Birthmark" simbol sambungan leluhur wong cedhak digawa metu, kang nasibe ora mung dipisahake, nanging uga diselehake ing ngelawan saka barricades ing perang sipil getih. Tandha lair sing padha ing sikil kiwa wong loro, "mung ndhuwur tungkak, ukurane endhog manuk dara" mung minangka bukti hubungan getih antarane bapak lan putrane wong Koshevo. Tema crita "Tandha Lair. ” yaiku fratricide, pamisah negara dadi rong kamp, ​​lan perang sipil. Gagasan karya kasebut yaiku kanggo nuduhake tragedi nasional perang sipil, tanpa arti perang dhewe, ing ngendi ora ana sing menang, kanggo nuduhake urip wong sing rusak lan rusak. supaya dheweke banjur bisa nembak awake dhewe saka sadhar saka kaluputan dhewe.Sholokhov nuduhake bebener saka wektu elek, nggegirisi perang sipil lan pengaruhe marang nasibe wong.
        b) luwih "nyenengake" ing kene. Kulawarga guru Rusia sing dikirim ing USSR menyang pedalaman Azerbaijan duwe anak cilik. Wong tuwa seda. Anak kasebut dijupuk dening kulawarga lokal. katon utawa ora dilapurake. utawa ora ana sanak-sedulure. Kabeh wong ing desa padha seneng-seneng. yen dheweke wis diwasa kanthi rambut coklat entheng lan kumis lan jenggot sing akeh. mripat biru. bengok-bengok. gesticulated lan nesu. minangka wong Azerbaijan. nalika padha disebut wong RUSIA! Crita saka panji Azerbaijan ing pungkasan ambruk USSR ...
        c) sanajan saka kewan alas (srigala, lynx lan ...) sampeyan bisa ngunggahake kanca sejati ...
        lan saka kirik asu domestik sing lucu dadi monster getih sing ala ...
        R.S. Kaya sing diomongake KLASIK - "...BEAT nemtokake KESEDARAN...!" hi
        1. -1
          Februari 17 2024
          Kok sampeyan ngukir footcloth ing kene?))) Apa sing sampeyan tulis wis jelas. Akibaté, wong kasebut ora dadi Rusia. Aku ora peduli sapa bapak lan ibune.))) Utawa ana sing salah?)))
  3. + 13
    Februari 7 2024
    Antarane Bolshevik, posisi internasionalis lan Trotskyists kuwat, padha ora menehi peduli bab donya Rusia lan wong Rusia. Padha ngetung ing revolusi donya.
    Bisa uga. Nanging, penulis ora nyatakake kegagalan lengkap kebijakan "negara enom" Federasi Rusia babagan Ukraina ing wiwitan.
    Lan sareh, penulis, lan akeh liyane, Nanging, ora sebutno ing sembarang cara, lan mesthi ora nerangake, kasunyatan sing ing komunis Bolshevik, Rusia ing kutha-kutha lan wilayah sejatine sifate Rusia ora ngerti apa wae "nasional" diaspora, luwih kurang padha ora katindhes maneh dening massa tau-akeh saka "spesialis terkenal".
    1. +9
      Februari 7 2024
      Penulis duwe pangerten primitif babagan apa sing kedadeyan. Iki dudu wong Jerman lan Polandia (sanajan dheweke menehi sumbangan).
      1. +2
        Februari 7 2024
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Iki dudu wong Jerman lan Polandia (sanajan menehi kontribusi).

        Saiki wong liya pancen wis ngrebut kaunggulane, nanging dheweke sing nggawe pondasi Russophobia ing Ukraina.
      2. 0
        Februari 7 2024
        Ya, sampeyan, apa sampeyan wedi banget karo tembung iki - wong-wong Yahudi!
    2. -1
      Februari 7 2024
      Kutipan: Vladimir_2U
      Nanging, penulis ora nyatakake kegagalan lengkap kebijakan "negara enom" Federasi Rusia babagan Ukraina ing wiwitan.

      Lan apa jenis politik sing bisa ana karo koloni AS?
      Kutipan: Vladimir_2U
      kasunyatan sing miturut Bolshevik komunis Rusia ing kutha-kutha sejatine sifate Rusia lan wilayah ora ngerti

      Amarga kabeh padha dipakani kanthi biaya Rusia ing republike.
      1. +1
        Februari 7 2024
        Kutipan saka Dart2027
        Lan apa jenis politik sing bisa ana karo koloni AS?

        Sapa iki? Federasi Rusia utawa pinggiran? Yen kita ngomong babagan Ukraina, mula kenapa dheweke nyengkuyung kita nganggo gas sing murah banget?

        Kutipan saka Dart2027
        Amarga kabeh padha dipakani kanthi biaya Rusia ing republike.
        Iki bisa ditulis babagan Balts lan Transcaucasia karo Ukraina, nanging ora babagan Asia Tengah, ora perlu. Katun lan kabeh jinis polimetal kanthi uranium dibayar kanthi lengkap kanggo subsidi kasebut.
        1. +1
          Februari 7 2024
          Kutipan: Vladimir_2U
          Yen kita ngomong babagan Ukraina, mula kenapa dheweke nyengkuyung kita nganggo gas sing murah banget?

          Yen ora, dheweke isih bakal nyolong, amarga pipa kasebut dilebokake.
          Kutipan: Vladimir_2U
          Iki bisa ditulis babagan Balts lan Transcaucasia karo Ukraina, nanging ora babagan Asia Tengah, ora perlu.

          Mung RSFSR lan BSSR ora disubsidi.
          1. +1
            Februari 7 2024
            Kutipan saka Dart2027
            Yen ora, dheweke isih bakal nyolong, amarga pipa kasebut dilebokake.

            Iki diarani gagal, lan isin, ing politik.

            Kutipan saka Dart2027
            Mung RSFSR lan BSSR ora disubsidi.
            Subsidi wis dijamin, lan saiki, koherensi negara, yen sampeyan ora ngerti, contone, Timur Jauh disubsidi, kaget ...
            Lan gas ultra-murah "supaya ora dicolong" dudu subsidi, utawa apa? Utawa ana akeh "spesialis" sing dianggep lan diwulang - apa iki?
            1. +2
              Februari 7 2024
              Kutipan: Vladimir_2U
              gagal, lan isin, ing politik
              Ora, iku isin nalika negara rusak dening elit sawijining.
              Kutipan: Vladimir_2U
              Subsidi njamin banjur, lan saiki, koherensi negara, yen sampeyan ora ngerti
              Aku ngerti, nanging aja ngapusi yen dheweke nyedhiyakake awake dhewe. Lan nalika padha tanggal supaya saben wong wis kira-kira tingkat padha, iki siji bab, nanging nalika wong tuwa, iki liyane.
              1. 0
                Februari 8 2024
                Kutipan saka Dart2027
                Ora, iku isin nalika negara rusak dening elit sawijining.
                Apa iki babagan Rusia ing taun 90an? Lan iki dudu jawaban kanggo pitakonan iki:
                Kutipan: Vladimir_2U
                Lan gas ultra-murah "supaya ora dicolong" dudu subsidi, utawa apa? Utawa ana akeh "spesialis" sing dianggep lan diwulang - apa iki?




                Kutipan saka Dart2027
                Aku ngerti, nanging aja ngapusi yen dheweke nyedhiyakake awake dhewe. Lan nalika padha tanggal supaya saben wong wis kira-kira tingkat padha, iki siji bab, nanging nalika wong tuwa, iki liyane.
                Yen sampeyan mbayangno yen ing Asia Tengah Soviet, standar urip rata-rata luwih dhuwur tinimbang ing RSFSR, sampeyan pancen salah. Ora, uga, mungkin luwih becik ngatur barang-barang nganggo gaya Inggris, nanging ora suwe, lan mesthi China, Kuba, Vietnam, utawa Korea Nyata ora bakal ngetutake Rusia ing kasus iki, tegese Rusia ora bakal ana maneh. .

                Ing cendhak, ora ana jawaban, mung kabur topik:

                Kutipan: Vladimir_2U
                Lan sareh, penulis, lan akeh liyane, Nanging, ora sebutno ing sembarang cara, lan mesthi ora nerangake, kasunyatan sing ing komunis Bolshevik, Rusia ing kutha-kutha lan wilayah sejatine sifate Rusia ora ngerti apa wae "nasional" diaspora, luwih kurang padha ora katindhes maneh dening massa tau-akeh saka "spesialis terkenal".
      2. +3
        Februari 7 2024
        Carane padha panganan ora mung Ukrainians, nanging setengah donya
    3. 0
      Februari 7 2024
      Kutipan: Vladimir_2U
      Bisa uga. Nanging, penulis ora nyatakake kegagalan lengkap kebijakan "negara enom" Federasi Rusia babagan Ukraina ing wiwitan.

      Cukup aja padha karo Rusia karo wong mabuk sing mrentah.
      1. +1
        Februari 8 2024
        Kutipan saka tamu
        Cukup aja padha karo Rusia karo wong mabuk sing mrentah.

        Yagene Presiden Rusia saiki bisa nindakake iki, nanging ora kanggo aku?
  4. +9
    Februari 7 2024
    Samsonov ora tau sinau sejarah Rusia. Apa arahan saka Ukraina sing kita ucapake? Apa sampeyan ora krungu babagan kahanan politik ing wektu kasebut?
    Reproaching wektu iku, marang kita bab saiki.
  5. +7
    Februari 7 2024
    Nanging, ing nalisir, SSR Ukrainia digawe dening arahan
    Kanthi cara sing padha, dheweke nggawe TSFSR, BSSR ... Lan ing taun 1936, pungkasane nindakake demarkasi nasional lan nggawe republik Soviet Asia Tengah ing Transcaucasia. Lan mengko republik Soviet Baltik lan Soviet Moldova
  6. +5
    Februari 7 2024
    Cukup iki "non-konsep" babagan donya Rusia sing dipérang. Wong-wong sing ora duwe pikirane babagan Ibu Rusia lan jiwane ora selaras karo Rusia ora ana hubungane karo donya Rusia. Apa padha paling sethithik kaping sewu Slavik, satus kaping Ortodoks lan kaping yuta "patriot" ing donya Rusia. . Apa, "patriot" ing donya Rusia, Ukrainia, miturut penulis artikel kasebut, rudal Amerika lan tank Leopard Jerman didorong minangka beban menyang berets, sepatu bot utawa jas, utawa dheweke njaluk saka dheweke. mungsuh Rusia supaya bisa matèni wong-wong sing pikirane bab Ibu Rusia lan nyawa ing unison karo Rusia. ?
    Wektu, sing nggawe Sejarah Rusia, milih saka milenium sabenere modernitas, saben dina iki, supaya sapisan lan kanggo kabeh donya Rusia, kang di resiki saka cidra, bakal ngerti sapa mungsuh lan sing kanca, lan reresik iki. rampung dina iki sapisan lan kanggo kabeh, sanajan kabeh jinis Polandia lan Inggris bakal "mulang" karo kang Rusia ing dalan, lan kang Rusia kudu, kaya sing sampeyan ndeleng, ngiyanati lan nilar.
  7. + 22
    Februari 7 2024
    Bolsheviks uga bisa mulihake manunggaling donya Rusia, Rusia united lan ora bisa dipisahake

    Penulis tiba menyang Putinism galak, kang ditondoi dening nglirwakake sajarah, kapercayan ing omnipotence saka Bolsheviks lan ing wektu sing padha pracaya ing angkoro sing luar biasa, lan mulane sirno kanggo pancen kabeh.

    Yen kita ngelingi sejarah, masalah karo Ukraina diwiwiti karo Rada Tengah Ukrainia, sing wiwit wiwitan nyetel dalan kanggo pemisahan, sanajan liwat rembugan karo Pemerintah Sementara. Tentara independen, badan pamaréntah, lsp, lan liya-liyane. Ing kontras, Bolsheviks nyiptakake sistem Soviet, sing ndadékaké munculé Republik Rakyat Ukrainia Soviet, sing dadi bagéan saka federasi karo Rusia Soviet.

    Apa mèlu ana seri kabèh acara, minangka asil saka Bolsheviks menang. Nanging! Kanca-kanca Ukrainia, sing ing wektu iku nduweni pasukan militèr ing wangun Chervony Cossacks lan formasi liyane, kanggo sawetara alasan nyetel kondisi indispensable - ya, kita kanggo sosialisme, ya, kita kanggo negara Soviet umum, nanging ing wangun republik kita dhewe. Kaya - kita pengin ngarahake sawetara perkara dhewe. Miturut cara, kahanan sing padha diterusake dening pinggiran liyane saka bekas Republik Ingushetia.

    Lan - apa sing kudu ditindakake Lenin ?? Kanggo ngeculake Perang Sosialis Pertama, kanggo manunggaling jagad Rusia? iya ta? Apa dheweke duwe bayonet kanggo iki? Rusia Soviet wis akeh mungsuh, lan Rusia sipil nyebabake karusakan ekonomi gedhe ing negara kasebut. Ing kahanan kaya mengkono, ana mung siji pilihan waras - kanggo setuju kanggo Federasi Republik Soviet. Sembarang pilihan alternatif mesthi nyebabake ambruk negara Soviet enom. Dadi - yen ora kanggo Bolshevik, Rusia bakal teka ing negara saiki 100 taun kepungkur.
    1. + 16
      Februari 7 2024
      Penulis ora "tiba", nanging wiwitane dadi korban Ujian Negara Bersatu. Lenin miturut omongane uwong mung kudu mlebu dekrit liyane, lan Unity of the Russian World bakal dibalèkaké. Lan saiki njupuk Avdeevka minangka masalah gedhe kanggo donya Rusia.

      Ayo penulis luwih maca carane Trotsky njupuk Kyiv, pisanan ndamel Denikin menyang gulu, lan banjur Polandia. Iki minangka pemugaran saka Donya Rusia. Kang ing laku Yahudi kudu menehi hasil karo.

      Wong lanang sing wis diwasa kanthi pendhidhikan sing luwih dhuwur, nanging padha nalar kaya bocah.
      1. -1
        Februari 7 2024
        Penulis ora "tiba", nanging wiwitane dadi korban Ujian Negara Bersatu

        Ujian Unified State ora duwe efek ngrusak. Efek saka produk pangolahan Papaver somniferum utawa asam lysergic katon jelas ing kene.
    2. +5
      Februari 7 2024
      yen Bolshevik nindakake kabeh kanthi bener, banjur ngomong sapa sing ngethok wates negara pseudo sing mentas digawe kanthi kendel, bertentangan karo fakta sejarah.
      1. +8
        Februari 7 2024
        Sawise maneh, Bolshevik ora nindakake kabeh kanthi bener, padha nindakake apa sing bisa ditindakake. Vulgaris - padha mung tuku idin saka pasukan nasional pinggiran kanggo nggawe negara Uni Soviet. Kanthi alamiah nggawe konsesi babagan akeh masalah ...

        Kajaba iku, sampeyan nerusake saka kawruh babagan kasunyatan saiki, ambruk Uni ing republik. Nanging sampeyan pancene mikir sing iki persis apa Bolsheviks ngrancang ?? Lan ing framework saka siji negara Soviet - sing peduli sing, ngomong, Crimea administratif subordinated kanggo ??

        Lan wates kasebut ora digawe kanggo alasan nasional. Nanging luwih ekonomi lan politik.
        1. +1
          Februari 7 2024
          Kutipan saka paul3390
          Lan ing framework saka siji negara Soviet - sing peduli sing, ngomong, Crimea administratif subordinated kanggo ??

          Lha, kok ditransfer, kaya kabeh liyane?
          Kutipan saka paul3390
          padha mung tuku idin saka pasukan nasional pinggiran kanggo nggawe negara Uni Soviet

          Ananging kados pundi mantra-mantra ingkang dipunanggep nglawan nasionalisme?
          1. +2
            Februari 7 2024
            Lan ora ana sing ngerti iki, kenapa ...

            Mesthi wae kita perang. Kepiye carane bisa? Punika Putin - dheweke ora menang perang Chechen, mung tuku. Dudu kuwi? Yagene sampeyan ora nyalahake dheweke kanggo taktik kaya ngono? Dhèwèké duwé kekuwatan tèh sing luwih gedhé tinimbang Lenin ing taun 1920.
            1. +2
              Februari 7 2024
              Kutipan saka paul3390
              Punika Putin - dheweke ora menang perang Chechen, mung tuku.

              Apa bakal ana kuitansi pembayaran? Ora ana sing takon, ora ana sing weruh.
      2. +9
        Februari 7 2024
        Ing! Wong liya percaya yen Lenin bisa, kanthi goresan pena, "memotong sesuatu ..."
        Njupuk desa saiki iku kamenangan gedhe, nanging banjur beda ... mung maju kaya sing dikarepake ...

        Inggris ngerti carane ngethok wates nalika ninggalake tanah kolonial. Lan iki dadi sabab saka regejegan tanpa wates.

        Ing USSR, wates ora ngganggu sapa wae.....Sanajan nalika Perang Dunia II. Nanging Bolsheviks ora bisa foresee sing penari bakal teka kanggo kang malah bal ing dalan. Ditilik dening demografi. Lan malah luwih wates.
        Kabeh ngganggu wong bodho!
        1. +5
          Februari 7 2024
          Kutipan: ivan2022
          Kabeh ngganggu wong bodho!
          Penulis mbokmenawa wis lali yen ing taun 1991, Presiden AS Bush teka menyang Ukraina lan njaluk supaya tetep dadi bagéan saka Rusia. Lan dheweke disebut ambruk USSR "kalahku paling penting."
          1. +2
            Februari 7 2024
            Kutipan: Stirbjorn
            Lan dheweke disebut ambruk USSR "kalahku paling penting."

            Amarga dheweke yakin yen sistem lawas bakal tetep, nalika kabeh "republik sedulur" iki lungguh ing gulu RSFSR.
          2. 0
            Februari 9 2024
            Kutipan: Stirbjorn
            Kutipan: ivan2022
            Kabeh ngganggu wong bodho!
            Penulis mbokmenawa wis lali yen ing taun 1991, Presiden AS Bush teka menyang Ukraina lan njaluk supaya tetep dadi bagéan saka Rusia. Lan dheweke disebut ambruk USSR "kalahku paling penting."
            Dadi apa? Ing endi logika?
            Bush, pisanan kabeh, pinter.
            Lan kaping pindho, dheweke njaluk nggawe serikat anyar saka 9 republik.
            Katelu, ora kabeh wong ing AS ndhukung Bush. Bush dudu Tsar.

            Nanging Yeltsin sejatine Tsar lan ing wektu sing padha minangka cretin virtual ing politik.

            Minangka Zadornov ngandika: "iki mung kanggo kita." Amarga, paling ora, ora kabeh wong ing Amerika Serikat ndhukung Bush pinter, nanging meh kabeh wong ndhukung Yeltsin mabuk bodho.

            Sampeyan bisa mbantah minangka akeh sing sampeyan seneng amarga sing utama kanggo sampeyan temenan mbantah..... Senajan ana logika nul.
    3. +3
      Februari 7 2024
      "mutnyak" karo Ukraina diwiwiti karo .... Peter I. Sawise tumindak ing tanah Sich Cossacks lan Little Russia, sawise ngiyanati Mazepa.
      1. +2
        Februari 7 2024
        Kutipan saka Monster_Fat
        "mutnyak" karo Ukraina diwiwiti karo .... Peter I.

        Ora ... ing Peter, kebingungan mung terus. Eling bokhatvector politik Hetman Khmelnytsky nalika pamaréntahan bapak Peter I, Alexey Mikhailovich "The Quietest."
        1. +2
          Februari 7 2024
          Kutipan: Alexey R.A.
          Ora ... ing Peter, kebingungan mung terus. Elinga kabijakan bohat-vektor Hetman Khmelnytsky nalika masa pemerintahan bapak Peter I, Alexey Mikhailovich "The Quietest".
          Ya, ya, dheweke seneng banget karo Chernaya nalika Yakim Somko dipasrahake marang Hetman Bryukhovetsky kanggo eksekusi, kanthi connivance saka wakil tsar Daniil Velikogagin.

          Voivode Pereyaslavl, Pangeran Vasily Volkonsky-Verigin, sinau babagan pamindahan Yakim Somko, ngumumake marang utusan Bryukhovetsky sing teka kanthi warta iki:
          ... sampeyan wong kurus, babi, dadi panggedhe lan kapilih babi padha, wong kurus, minangka hetman, lan wong paling apik, wadon saka geng, padha excommunicated saka panguwasa.
    4. -2
      Februari 7 2024
      Aja nulis babagan topik sing sampeyan ora ngerti. Bolshevik duwe loro proyek kanggo USSR lan loro-lorone padha kerja. Siji proyek dening Stalin, nyatane tanpa republik nasional kanthi hak misahake, proyek kapindho dening Lenin, sing ditampa. Kanthi tanduran ora malah tambang ing USSR, nanging bom normal, minangka Putin bener ngandika. Apa wae saka loro proyek kasebut bisa ditampa, kamenangan Bolshevik rampung, ora ana perang sipil.
      1. 0
        Februari 7 2024
        Apa sampeyan ngerti kabeh? Aja njupuk kakehan? Apa halo ora mencet?
        1. 0
          Februari 7 2024
          Ora Ana

          Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
          1. +3
            Februari 7 2024
            Katon. Yen ora, dheweke ora bakal ngomong omong kosong. Lan padha takon kenapa proyek otonomi Stalinis ora lulus. Lan - apa, nyatane, nyegah Comrade Stalin saka ngowahi USSR miturut sesanti, nalika ing 30s nampa daya lengkap. Sapa sing bakal mbantah dheweke? Iki diarani duwe informasi, lan ora mbaleni propaganda wong liya sing ora pinter banget.

            Maneh, kabeh master nggunakake Lenin kanggo crumble roti. Ya, kenapa Putin gedhe isih ninggalake struktur federal Federasi Rusia? Sawise kabeh, iki ora kurang bom, Avon - apa Chechnya piyambak worth? Sawise seprapat abad lungguh ing dhampar, apa dheweke bisa ngilangi bom iki? Banjur apa? Yagene dheweke ora nindakake, nanging mung manthuk ing commies sing dikutuk? Piye menurutmu?
  8. + 10
    Februari 7 2024
    Lagu lawas kanthi cara anyar. Maneh, kabeh wong sing kudu disalahake, nanging ora kita. Ana mungsuh ing kabeh pihak lan kita ora duwe kanca utawa sekutu, nanging apa sing kudu ditindakake pemerintah Rusia? Artikel kasebut mung minangka alesan kanggo ompong, ora aktif lan impotensi saka rezim saiki ing Rusia.
  9. +4
    Februari 7 2024
    Ora perlu nglirwakake alasan internal. Bab sing padha kedaden ing Kuban, ing Urals, lan sampeyan ora ngerti ing ngendi liya nalika nerangake pamaréntahan pusat ing Moskow lan gelar federalisme. We are dudu Rusia padha krungu saka ngendi wae. Mulane, keputusan sing ditindakake, kaya Prajanjian Brest-Litovsk, minangka langkah diplomatik kanggo rapat. Yen sampeyan pengin kaya ngono, dadi sehat; ing negara Soviet, dudu etnis iki utawa warga sing penting, nanging orientasi politik.
  10. +5
    Februari 7 2024
    Antarane Bolshevik, posisi internasionalis lan Trotskyists kuwat, padha ora menehi peduli bab donya Rusia lan wong Rusia. Padha ngetung ing revolusi donya.

    ...
    Sareh, antarane revolusioner, temenan, ana mungsuh sajarah Rusia lan wong Rusia. Padha Russophobes nyata. Kaya Trotsky. Dheweke sengit karo "chauvinisme kekuwatan gedhe Rusia."

    ...
    Mengko, Stalin mbusak akeh mungsuh saka wong, nanging proyek wis rampung.
    Stalin de facto mbalekake persatuan negara, nasionalisme sing jelas ditindhes. Nanging dheweke ora ngrusak republik nasional.


    Aku percaya yen Stalin (uga Lenin) uga sengit karo "chauvinisme kekuwatan gedhe Rusia." Aku uga sengit marang dheweke. Kaya liyane "chauvinism daya gedhe". Apa Stalin lan Lenin internasionalis? ya wis. Kaya komunis liyane. Penulis dhewe nyatakake yen Stalin minangka internasionalis, yen ora, kenapa dheweke "nyisih" nasionalisme? Artikel kasebut nyritakake babagan internasionalisme Lenin: "Ing kebanggaan nasional Rusia Agung." Yen Lenin lan Stalin padha internasionalis, banjur miturut logika penulis padha uga "Russophobes". Trotsky minangka internasionalis - iki minangka kekurangane. Nanging Lenin lan Stalin padha internasionalis - iki kamulyan. A kontradiksi, Nanging!

    Yagene Stalin ora ngrusak republik nasional, nalika dadi internasionalis? Waca artikel Stalin "Marxisme lan Pitakonan Nasional." Supaya bisa kelakon, kahanan kudu mateng. Lan ora kabeh bebarengan. Bolsheviks, gadhah daya lengkap ing negara, ngarep-arep kanggo nggawe kahanan iki.
    1. -2
      Februari 7 2024
      Quote: big_fun
      uga sengit "chauvinisme kekuwatan gedhe Rusia"

      Dadi USSR iku BLM ing ngendi Rusia kudu disalahake kanggo kabeh?
  11. -2
    Februari 7 2024
    Kutub ora weruh yen dheweke ana ing dalan sing padha? Dalan bangsa sing luar biasa sing diserang dening Rusia, lan dheweke ngerti kabeh iki saka politisi lan media.
  12. +6
    Februari 7 2024
    Kutipan: ivan2022
    Ing USSR, wates ora ngganggu sapa wae.....Sanajan nalika Perang Dunia II. Nanging Bolsheviks ora bisa foresee sing penari bakal teka kanggo kang malah bal ing dalan. Ditilik dening demografi. Lan malah luwih wates

    Aku setuju banget!
  13. -3
    Februari 7 2024
    Mungsuh saka USSR lan wong Soviet pisanan dibagi USSR ing antarane piyambak marang karsané mayoritas pamilih ing referendum kanggo njaga USSR lan cowardly disalahake ing komunis, wiwit miwiti perang kanggo wilayah marang saben liyane, lan maneh. nyalahake komunis Bolshevik.
    Mungsuh Rusia saka USSR nuduh Bolsheviks nggawe Ukraina, lan mungsuh Ukraina Bolsheviks nuduh wong-wong mau nyebabake "Holodomor" kanggo numpes identitas nasional Ukrainians. Lan malah saiki, perang nglawan saben liyane, padha ora mandheg kabeh bebarengan nyebar nesu marang komunis Soviet.
  14. +3
    Februari 7 2024
    Ugh. PR liyane.
    Ora ana tembung babagan kasunyatan manawa nasionalisme saiki dibiayai dening Oligarki, kalebu Rusia. (babagan tembung Strelkov lan wakil Duma nyuwil tabu)
    Saiki - oligarki lan pejabat lungguh kanthi aman, menyang Dubai, seneng urip, lan foto "Asil sedhih saka pilihan Eropa" babagan wong umum - mbangkitake tembung "sapa sing nindakake, sing nindakake" dening Galustyan. .
  15. +1
    Februari 7 2024
    Penulis mung guyon.
    1. +5
      Februari 7 2024
      Sampeyan salah, dheweke percaya ...
      1. +3
        Februari 7 2024
        Kutipan: kor1vet1974
        Sampeyan salah, dheweke percaya ...


        Kepiye carane bisa? IMHO, mung guyon, amarga ana blunder ing blunder, prangko ing prangko lan kutipan saka propaganda Soviet, kang malah banjur padha ora tansah pracaya.
        1. +1
          Februari 7 2024
          Priksa artikel sadurunge babagan topik iki, iman sing ora tegang, kaya ing revolusi donya.
        2. +2
          Februari 7 2024
          Kepiye carane bisa?

          Pitakonan naif. Mungkin ora kaya ngono. Auschwitz-Birkenau minangka bukti iki. Penulis saka kategori saka ngendi, ing kahanan sing cocog, individu saka jinis Wigand dipikolehi.
          1. +2
            Februari 7 2024
            Kutipan saka Decembrist
            Penulis saka kategori saka ngendi, ing kahanan sing cocog, individu saka jinis Wigand dipikolehi.


            Ing kasus iki, penulis guyon. Satemene aku ngerti, Wiegand minangka sadis biasa, tanpa iman ing cita-cita.

            Sanajan, jujur, aku nyoba dadi kurang kasengsem karo wong-wong kaya ngono - iku njijiki, lan liyane, imanku marang manungsa, sing aku nyoba supaya ora ilang, nandhang sangsara.
            1. 0
              Februari 7 2024
              Sak ngertiku, Wigand kuwi wong sadis biasa, ora percaya karo cita-cita

              Kene sampeyan salah banget. Nasionalisme radikal. Iku cukup kanggo nglacak karir - "Black Reichswehr", "Steel Helmet", SS. Tokoh kaya Baron Eberstein ora nganggep sadis biasa saka proletar minangka kanca cedhak.
              1. +2
                Februari 7 2024
                Kutipan saka Decembrist
                Sak ngertiku, Wigand kuwi wong sadis biasa, ora percaya karo cita-cita

                Kene sampeyan salah banget. Nasionalisme radikal. Iku cukup kanggo nglacak karir - "Black Reichswehr", "Steel Helmet", SS. Tokoh kaya Baron Eberstein ora nganggep sadis biasa saka proletar minangka kanca cedhak.


                Mbok menawa aku duwe kawruh sing paling entheng.

                Aku weruh informasi sing "kanca" kang nuduh dheweke saka embezzlement, appropriating properti saka wong-wong sing nyerahke kanggo karusakan. Yaiku, nasionalisme radikal mbantu dheweke nyolong barang lan ngimbangi asal-usul proletar, meh ora liya. Maksudku, prilaku iki ora padha karo prilaku fanatik sing ngabdi marang ide kasebut.

                Nanging mbok menawa iki squabbles intra-klan.

                Sawisé perang, dhèwèké ora tau diukum kaya sing pantes; dhèwèké metu saka iku, senajan sawetara wong éntuk dosa sing luwih cilik. Wong jahat kaya ngono, dheweke gampang banget.
                1. +3
                  Februari 7 2024
                  Sawise perang, dheweke ora tau diukum kaya sing dikarepake, dheweke metu

                  Lan pengacara pribadine, Jürgen Rieger, pengagum Hans Günther lan ideologi ras Sosialis Nasional, lan penulis kabeh jinis studi babagan topik "superethnos," mbantu dheweke metu.
                  1. +1
                    Februari 8 2024
                    Kutipan saka Decembrist
                    Lan pengacara pribadine, Jürgen Rieger, pengagum Hans Günther lan ideologi ras Sosialis Nasional, lan penulis kabeh jinis studi babagan topik "superethnos," mbantu dheweke metu.
                    jawaban
                    Kutipan


                    Kayane sampeyan bener - Nazi sing yakin.
  16. +3
    Februari 7 2024
    Quote: jimat saka Samsonov lan Co
    superethnos

    Apa sing bisa uga cocok ing bidang antropologi sosial utawa etnologi dikurangi dening Samsonov lan Dadi menyang paradigma eugenic banal "Uber- lan Untermensch". Ing wektu sing padha, tanpa nyadari allologism sing muncul ing penolakan "Chauvinism Rusia Agung." Komentator ora adoh banget kanggo nambah efek saka ora logis iki. Tuladhane
    Quote: salah sawijining komentator
    ... sampeyan gosok irung menyang tembung moronic, ridiculous, artificial-sounding iki

    Penulis, wayang ing exaltation, maneh langkah ing rake kang trampled ing Piece sadurungé disebut "Carane Ukraina jumeneng" (https://topwar.ru/235283-kak-vozniklo-ukrainstvo.html).
    Minangka politisi Rusia Vasily Shulgin wrote:

    Aku mung bakal nyalin pesen saka artikel kasebut.
    Kutipan: pengulangan minangka ibu saka sinau
    Ing wektu sing padha, anggota "Sekolah Fascism" ing Uni emigrant of Monarchists, penulis tembung "Aku fasis Rusia", peserta ing aktivitas subversif marang USSR minangka bagéan saka EMRO. Wewenang banget babagan masalah politik nasional.
  17. +3
    Februari 7 2024
    "Basa Ukrainia" digawe adhedhasar dialek Rusia kidul kanthi tambahan tembung Polandia lan Jerman.
    Ya, lan kanggo nyebarake, dheweke nggawe sekolah gratis kanggo warga desa, ing ngendi dheweke dilatih maneh saka Rusia menyang Ukrainia, lan kabeh wong saka bocah nganti wong diwasa sinau ing kana, nerbitake buku lan koran ing basa Ukrainia. -Ukraina kudu dadi wilayah kanthi literasi paling dhuwur ing taun 1917 ngguyu
  18. Bai
    +3
    Februari 7 2024
    Kaya utawa ora, populasi Ukraina wis dadi bangsa merdika. Bangsa sing isih enom, nanging isih lengkap. Lan mung pangenalan kasunyatan iki bakal mbantu supaya akeh kesalahan ing mangsa ngarep. Kaping pisanan, lali babagan wong "sadulur".
    Miturut cara, ana sawetara jinis disonansi kognitif. Ing tangan siji, sanajan padha "sadulur", padha wong, ing tangan liyane, ora ana wong Ukraina, ana Rusia.
    1. 0
      Februari 7 2024
      BAI! Sajrone présidhèn, Kuchma kandha, "Ora mung bangsa sing nggawe negara, nanging negara uga nggawe bangsa. Negara lan bangsa digawe dening rakyat ing pucuk pimpinan negara, yaiku sing duwe hak kanggo nggawe keputusan, lan kabeh iki didhukung dening anggaran.
    2. +2
      Februari 7 2024
      Kutipan saka B.A.I.
      Kaya utawa ora, populasi Ukraina wis dadi bangsa merdika. Bangsa sing isih enom, nanging isih lengkap. .

      Apa ana bangsa sing inferior? Sampeyan ngomong langsung menyang Fuhrer. Sejarah bangsa minangka sejarah munggah lan mudhun morale. Wong-wong ngerti iki sadurunge jaman anyar; "Pangandharing Toret" bab 28. Wong bisa maju ing wektu tartamtu, lan reaksioner ing wektu liyane. Iki minangka jawaban sing bener miturut Marx, nanging padha karo ing Kitab Suci.
      Ing kapitalisme, gerakan sosial katon ing antarane wong-wong, sing isih kurang berkembang ing Ukraina lan Rusia. Kegiatan politik rakyat minangka tandha utama bangsa sing ora mung mbrontak, nanging ngerti apa owah-owahan hukum sing dibutuhake.. Contone, pambentukan partai politik.... Ing Ukraina, badut saka film kapilih dadi presiden, sing mung guyon, nanging Rusia wis dikuwasani dening wong non-partai suwene 23 taun. Dheweke mung dadi anggota CPSU. Pasukan spesifik apa sing ndadekake dheweke maju? ... Rakyat ora preduli, dheweke duwe slogan politik siji, pancen pathetic: "... lan kanggo sapa maneh?.."

      Lan ing pungkasan, apa sing kita deleng? Wong loro kasebut ngalami periode kemunduran moral, lan mung maling lan pengkhianat sing bisa ngatur dhewe. Ora perlu ngapusi dhewe karo pitakonan "kelayakan" - sejatine kita bakal ngalami periode reaksi, sing bisa uga rampung kanthi ilang loro. BAKAL MAJU KANGGO KAKI...Sanajan AKU ORA SENENG.
    3. 0
      Februari 7 2024
      Ora, iku durung njupuk wangun. Enem sasi TV Rusia lan Internet lan ora ana omong kosong liyane babagan bangsa mitos.
  19. +3
    Februari 7 2024
    Umumé, Lenin nandur bom, Yeltsin nyebul, Putin nggawe sing anyar lan nggoleki cara nandur kanthi luwih andal supaya njeblug - njeblug! Supaya kabeh ing tatters!
  20. +3
    Februari 7 2024
    Dheweke ngerti bebaya sing ditindakake dening wong Ukrainia, nanging para migran ora mbebayani. "Sapa sing ora gelem mangan tentarane dhewe, bakal menehi panganan marang wong liya." “Sing sapa ora gelem ngopeni bangsane dhewe, mesthi bakal menehi panganan marang wong liya.” Pancen, wong manca ora butuh pamrentahane wong liya, dheweke bakal nginstal dhewe.
  21. +4
    Februari 7 2024
    Wiwitane bener, nanging sawise 1917 kabeh ora kaya sing ditulis dening penulis. Ana wektu gedhe saka kerusuhan ing tlatah Ukraina, lan malah nyoba kanggo nggawe negara dhewe.
    Aku menehi saran marang penulis supaya sinau sejarah kanthi rinci lan ora nulis artikel bodho kasebut maneh
  22. +2
    Februari 7 2024
    Ing 2008 aku ana ing Kiev. Kabèh kutha nganggo basa Rusia, kabeh pratandha ana ing basa Rusia. Kabeh koran ana ing basa Rusia.
    Aku nyoba kanggo golek paling soko ing Ukrainia kanggo nggawa ngarep minangka souvenir. Malah ana CD karo musik pop Rusia - ora ana ing Ukrainia.
    Aku lunga menyang toko buku lan njaluk buku ing Ukrainia. Dheweke ngguyu lan nuduhake rak cilik sing ana dongeng lan ... saran ala Auster.
    Iki 14 taun sadurunge wiwitan Distrik Militer Lor lan 9 taun sawise divisi USSR
  23. -2
    Februari 7 2024
    Yen ora ana Tentara Abang, Hitler mesthi ngirim kabeh wong Ukrainia lan Polandia menyang sinetron kanggo mbebasake wilayah kasebut. Lan Tentara Abang digawe dening Bolsheviks!
    1. -4
      Februari 7 2024
      Lan Tentara Abang digawe dening Bolsheviks!

      Tentara Abang sing digawe dening Bolshevik ilang telung sasi sawise wiwitan perang, meh rampung numpes ing perang tapel wates lan dijupuk (3,5 yuta tawanan).
      Saka Oktober-November 41, USSR dibela dening tentara rakyat sing dimobilisasi lan sukarelawan.
      Lan nalika padha "pindhah" komisaris Yahudi lan ngenalaken kesatuan komando, tentara iki wiwit perang cukup competently lan ngalahake Jerman.
  24. 0
    Februari 7 2024
    Donya Rusia wis pamisah. Rusia ngrusak awake dhewe ing pembantaian fratricidal kanggo nyenengake "mitra" kita - Barat kolektif, dipimpin dening London, Brussels lan Washington.

    Ing endi "paling wicaksana" kita nggoleki 20 taun?
    Apa sing ditindakake menteri luar negeri paling apik, Lavrov, sajrone iki?
    Apa sing ditindakake layanan intelijen?

    Salah siji kabeh padha ngubengi telung wit pinus kaya "kucing wuta", sing nuduhake kualifikasi sing signifikan "ing ngisor plinth," utawa dheweke dhewe makarya miturut skenario para elit Barat lan mung nyamar dadi pimpinan negara merdika. , pramila emas lan ibukutha diekspor saka Rusia menyang bank-bank Kulon. ...
  25. Komentar wis dibusak.
  26. +1
    Februari 10 2024
    Ing kene wong-wong ngomong babagan pamrentah donya
    Kaya, iki nglawan Rusia
    Mesthine iki, Rusia ora 100 dolar, kenapa wong manca bakal tresna?
    Nanging aku ngomong babagan liya, babagan USSR, kaya aku
    Kawruh nuduhake yen USSR nglawan Rusia
    Lan dheweke mung dipeksa nindakake apa wae kanggo wong Rusia
    Mung 10 taun kepungkur sampeyan bisa njaluk hukuman penjara kanggo ngomong basa Rusia
    Kabeh pejabat lokal iki wis dipromosikan utawa dipromosikan
  27. 0
    Februari 12 2024
    Penulis minangka anti-komunis lan anti-Soviet sing jelas.
    J. P. Sartre nulis yen anti-Sovietisme (komunisme) mesthi nyebabake Russophobia.
    (Wong borjuis wedi marang komunisme minangka penggali kuburan, lan komunisme (sosialisme, Sovietisme) kanggo dheweke ana hubungane karo Rusia kanthi historis. Mula Russophobia. Rusia nggawa komunisme.
    Iku misale jek kaya iki wedi kanak-kanak. Nanging sejarah nuduhake yen J.P. Sartre bali ing tengah abad kaping 20.
    Lan malah kudeta borjuis ing 1992 ing Rusia ora ngganti apa-apa.
    Rusia diwedeni minangka pembawa gagasan komunisme (sosialisme).
    Nanging elit Rusia ora ngerti iki lan bengok-bengok: "We are ours! Bourgeois! Kita bakal ngedol kabeh!"
    Dheweke bakal ngedol ...
    Lan wong? Wong-wong isih meneng.
  28. Qas
    0
    Februari 13 2024
    Dheweke pisah lan njupuk tanah Rusia, Little Russia, "Kyiv ibune kutha Rusia" ...
    Iku kabeh bener, nanging pitakonane, kepiye carane bisa dicopot saka pamrentah sing kuwat? Malah mikir babagan?
    Ayo padha ngelingi game Menteri Lavrov karo Jepang ing Kapuloan Kuril. Rembugan iki mandheg mung sawise akeh bengok-bengok lan murka populer. Nanging kekuwatan apa sing diwiwiti? Sami ingkang sapunika dados panguwasaning nagari.
    Napa wawancara Presiden kita karo wartawan Amerika ora ditaksir kanthi kritis? Kita kanthi jelas ngandika ing basa Rusia: "kita isih menehi sampeyan, njupuk kita karo sampeyan," "kita bakal ninggalake Crimea kanggo sampeyan yen ancaman saka basis Amérika wis ora katon ana." Apa iki? Kepiye carane sampeyan bisa ngomong?
  29. 0
    Februari 13 2024
    Quote: Kanca
    "Basa Ukrainia" digawe adhedhasar dialek Rusia kidul kanthi tambahan tembung Polandia lan Jerman. Para pangripta piyambak ngandika ala.

    Nanging bagean singa saka tembung ana tembung Rusian sengaja kleru utawa mung digawe.
    Iku lucu sing penutur Rusian ing Ukraina, ing tangan siji, uga weruh iki, nanging ing tangan liyane, padha fly menyang nesu alam bébas nalika poke irung ing moronic iki, ridiculous, tembung gawean muni.

    Salah sawijining kenalanku ing Ukraina, Rusia nganti inti, guru ing institut kasebut wiwit jaman Soviet, dadi nasionalis sing semangat ing umur tuwa. Dheweke mbokmenawa malah mandheg ngumbah, supaya ora pisah karo kaos bordir sanajan sedhela (aku kudu nulis marang dheweke ing sawijining dina supaya uga nganggo celana).

    Bubar iki aku ngirim poster ing Facebook kanthi caption:
    Apa basa penting? Tekan Rostov!
    (Basa ngganggu? Mangkat menyang Rostov!)

    Kulawargane ibuku sing manggon ing Ukraina (keponakan, sepupu) nganggep dheweke minangka subhuman. Ideologi pembantaian budaya tanpa manungsa iki minangka patologi ganas sing mung bisa dirusak.
  30. 0
    Februari 15 2024
    Kutub minangka hyena ing Eropa! Churchill ngandika iku!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"