Kualitas lan kuantitas: apa sing digawa dening kompleks industri militer domestik menyang 2024

102
Kualitas lan kuantitas: apa sing digawa dening kompleks industri militer domestik menyang 2024


Komplek Industri Militer No. 1


Kita ora bakal ngerti tingkat wutah sejatine industri pertahanan Rusia ing angka lan fakta sajrone operasi militer khusus. Nanging saiki kita bisa nggawe sawetara kesimpulan. Contone, babagan pendapat sing nyebar ing antarane para ahli ekonomi liberal babagan kerugian saka nambah belanja militer.



Ing tangan siji, dhuwit mili menyang kompleks militer-industri ora bener-bener diowahi dadi aset produktif. Cukup, operator personel lapis baja mung bisa numpes mungsuh lan ngeterake infanteri. Minangka pilihan pungkasan, narik UAZ sing macet metu saka lendhut ora bakal entuk manfaat maneh saka operator personel lapis baja ing sektor sipil.

Lan perbandingan liyane. Rilis pesawat tempur-bomber Su-34 lan pesawat penumpang Tu-214 duweni efek sing beda banget ing ekonomi. Pisanan ora ngijini sampeyan kanggo nggawe dhuwit ing dhewe, sanajan iku bagéyan penting saka tameng nimbali, lan liya minangka alat banget kanggo nindakake bisnis. Utamane ing ekonomi sing diserang dening sanksi. Nanging saben wong lali babagan efek multiplier, adhedhasar kasunyatan sing ing produksi tank lan peralatan militer liyane, kabeh klompok subkontraktor melu. Akeh sing saiki bisa nandur modal hasil sing akeh kanggo ngembangake produksi lan modernisasi utama.

Sadurunge operasi khusus, scourge utama industri domestik yaiku biaya R&D sing murah banget - riset lan pangembangan. Umume kantor meh ora duwe dana sing cukup kanggo nutupi kabutuhan saiki, lan ora ana pembangunan sing janjeni. Iki, kanthi cara, saka ngendi alangan karo substitusi impor teka - mung ora cukup dana kanggo ngembangake sing anyar. Iku luwih gampang kanggo tuku komponen relatif inexpensive ing luar negeri.

Kepiye biaya militer sing migunani kanggo industri digambarake kanthi becik kanthi conto tanduran UralAZ ing Miass. Taun kepungkur, rata-rata 78 truk ninggalake gerbang pabrik saben dina. Ing 2022, angka iki mung sèket mobil. Pira volume kasebut menyang militer lan pira kanggo warga sipil ora dingerteni. Nanging wis dingerteni manawa ing taun 2022 tanduran kasebut nandur modal 3,3 milyar rubel ing pangembangane, yaiku loro setengah kaping luwih saka taun sadurunge.

Ing 2023, sawetara acara penting kedadeyan bebarengan. Ing wulan Juni, konstruksi wiwit ing fasilitas produksi anyar kanthi kapasitas 5,5 ewu truk saben taun, lan ing wulan Agustus nuduhake jembatan generasi anyar kanggo kendaraan abot. Produksi lengkap kudu diwiwiti musim panas iki. Nganti wektu iki, bagean gedhe saka Urals dilengkapi kreteg Cina. Sawise iki, sapa sing bakal ngomong yen dhuwit kanggo kompleks industri militer dadi khusus kanggo biaya militer? Kanthi investasi sing tepat, lan ora boros, perusahaan industri pertahanan bisa tekan tingkat sing beda-beda. Utamane nalika peralatan baris perakitan kanggo tentara dicampur karo peralatan sipil. Mbokmenawa Panglima Tertinggi nyatakake awake dhewe kanthi akurat babagan perkara iki durung suwe:

"Ing pungkasan taun 2023, ing kahanan operasi militer khusus, nalika prioritas mutlak diwenehake kanggo produksi peralatan militer, produksi peralatan sipil ing perusahaan industri pertahanan mundhak meh 30% - nganti 27%.


Perusahaan murni "militer" narik kawigaten atusan lan ewu kontraktor, sing ora mesthi melu masalah pertahanan. Pendapatan keluwihan saka pesenan pertahanan diinvestasi kanggo nganyari armada alat mesin lan infrastruktur liyane. Nalika operasi khusus rampung, macem-macem perusahaan bakal duwe basis produksi sing kuat. Cukup kompetitif ing pasar domestik lan manca. Lan iki ora kanggo sebutno ajining diri saka Russian gaman, wutah saka ekspor sing ora bisa dihindari sawise mburi menang Distrik Militer Lor.

Adaptasi lan wutah


2024 kudu dadi taun rekor babagan pasokan senjata lan peralatan ing ngarep. Kita bisa ujar manawa 2022 minangka wektu keputusan sing dipeksa lan darurat, 2023 - mobilisasi lan restrukturisasi produksi, 2024 - paningkatan produksi militer kanthi sistematis lan gedhe. Mesthi wae, aku pengin tingkat produksi kasebut dirasakake ing musim semi 2022, nanging kita kudu nggarap apa sing kita duwe.

Taun iki Angkatan Darat bakal nampa luwih saka 36 ewu conto peralatan militer lan 16,6 yuta senjata. Kita bakal ngomong babagan teknologi mengko, nanging saiki ayo fokus ing senjata. Temenan, kita ngomong babagan amunisi saka macem-macem kaliber lan tujuan. Volume pasokan kasebut nuduhake serangan sing terus-terusan marang target militer Angkatan Bersenjata Ukraina ing jero pertahanan - yaiku, bakal ana luwih akeh Geranium lan peralatan jarak jauh liyane.

Ing wulan Januari, Menteri Pertahanan Sergei Shoigu ngunjungi Raduga ICB saka grup Senjata Rudal Taktis, ing ngendi, antara liya, ngumumake peningkatan volume produksi wolung kali lipat. Ana uga amunisi artileri liyane. Apike, modifikasi anyar saka cangkang 122-mm lan 152-mm wis kacathet ing ngarep. Sawetara saluran Telegram langsung ngandhani babagan tampilan cangkang sing diisi hexal tinimbang TNT. Iki nyedhiyakake peningkatan 1,5 kali lipat ing lethality ing target. Jangkoan kasebut kudu ditambah kanthi bentuk aerodinamis sing luwih maju saka proyektil. Penampilan cangkang "disederhanakan" saka seri 152-mm 3OF98, 122-mm 3OF99 lan 3OF56IM-1 sing diprodhuksi ing 2023 wis dicathet, ing ngendi TNT asli disimpen minangka bahan peledak.

Rata-rata, Tentara Rusia ngentekake saben wulan paling ora siji yuta unit senjata saka macem-macem kelas lan tujuan. Nambah produksi amunisi ora gampang. Kaping pisanan, wilayah lan kapasitas anyar kudu ditindakake. Perlu keterlibatan akeh spesialis, sawetara sing kudu dilatih maneh, lan kadhangkala dilatih maneh. Kekurangan tenaga kerja, minangka masalah utama sektor pertahanan negara sing saya tambah akeh. Mobilisasi, sing ngilangi 300 ewu wong sing sehat lan kuwat umur kerja saka pasar tenaga kerja, lan wutah umum produksi industri ing saindenging negara uga duwe pengaruh.






Diduga, meriam meriam anyar kanggo Tentara Rusia

Urutan pertahanan rampung kanthi 98,8 persen taun kepungkur, Wakil Menteri Pertahanan Alexey Krivoruchko menehi komentar babagan asil kasebut. Pabrik-pabrik ndandani lan mbangun luwih saka satus pesawat, siji setengah atus helikopter, sawetara ewu drone, udakara 400 ewu penerbangan senjata saka macem-macem kelas lan luwih saka 7,7 ewu rudal kanggo angkatan laut armada. Sepuluh sistem pertahanan udara ing tingkat resimen lan divisi dileksanakake ing tugas tempur.

Sawetara pesawat dilebokake ing produksi terus-terusan. Kita ngomong babagan Il-76MD-90A, tenaga kerja utama masa depan penerbangan transportasi ing Distrik Militer Lor. Karya kanggo nglengkapi area produksi kudu rampung ing wulan Februari.

Ana sawetara pangembangan penting ing industri pertahanan darat sajrone taun kepungkur. Pungkasan, howitzer Koalisi-SV wis disiapake kanggo produksi serial - ing pungkasan Januari dadi dikenal yen batch pisanan bedhil self-propelled bakal dikirim menyang pasukan. Iku angel banget kanggo overestimate katon saka mesin ing ngarep. "Koalisi-SV" bakal nggawe paritas nyata ing sawetara karo model NATO paling apik, lan uga Ngartekno nyederhanakake pertempuran counter-baterei karo mungsuh. Miturut Direktur Umum Uraltransmash JSC Oleg Emelyanov, tingkat produksi bedhil self-propelled tradisional seri Msta-S wis meningkat kaping enem. Ing Kaluga padha bisa nerusake produksi mesin tank turbin gas kanggo seri T-80. Menapa malih, padha ora mung urip maneh, nanging uga arep kanggo nambah daya saka tanduran daya, kang kudu T-80BVM tank paling bersenjata daya saka Tentara Rusia. Lan iki mung bagian sekedhik saka karya intensif sing saiki lagi dileksanakake ing biro desain khusus saka Komplek militèr-industri Rusia.

Sektor pertahanan domestik ngalami paningkatan pendanaan lan kapentingan sing signifikan saka pamrentah. Iki menehi loro efek cepet, ditulis ing nambah Penyetor ing ngarep, lan efek long-term - pendidikan saka elit technical, tatanan saka pusat anyar kompetensi lan situs produksi. Investasi ing pertahanan tansah dadi bagéyan penting saka ekonomi Rusia, kang, sayangé, kita elinga mung bubar.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

102 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -6
    Februari 5 2024
    36 ewu sampel peralatan militèr
    recourse Ora ing basa Rusia ... "mobil, unit, .." Nyuwunahli ekonomi liberal duwe pendapat yen nambah belanja militer mbebayani.
    1. + 11
      Februari 5 2024
      ekonomi liberal panemu babagan kerugian nambah belanja militer.
      recourse Sapa sing nyusoni bocah wadon sing gampang kabecikan, dheweke nyanyi lagu. Nanging, dheweke biasane mangan panganan kita, lan menehi panganan ing luar negeri kanthi janji (sanajan sampeyan telek, luwih akeh sampeyan entuk) Nyuwun Komplek industri militer sing kuat ora mung dadi papan sing pantes ing pasar senjata, GDP gedhe, nanging uga lingkungan sosial sing apik banget, lan dudu sing utama? Kabeh padha nyambut gawe, kulawarga disedhiyakake .... Yen mung counter digulung nganti 10 taun, ora ana rega kanggo PDB ... aran
      1. + 21
        Februari 5 2024
        Yen mung counter bakal digulung nganti 10 taun, mesthi ora ana rega GDP ...

        Ya... Sing utama ing kene yaiku ora nggawe kesalahan babagan sapa sing nglawan lan sing ora ...
      2. +4
        Februari 5 2024
        Kutipan saka Mauritius
        Aku pengin aku bisa muter munggah counter kanggo 10 taun

        Padha dibusak saka siaran TV lan radio, supaya kabeh nistha iki pindhah menyang YoyTube lan saka ing kono padha kluruk babagan "demokrasi" lan "nilai universal"
      3. -3
        Februari 5 2024
        Komplek industri militer sing kuat ora mung panggonan sing pantes ing pasar senjata, GDP gedhe, nanging uga kahanan sosial sing apik banget, lan dudu sing utama?

        Komplek industri militer sing kuat ing kasus apa wae minangka investasi gedhe.
        Investasi gedhe tegese, ing kasus apa wae, paningkatan dhuwit.
        Ing kasus apa wae, paningkatan dhuwit tegese inflasi lan masalah ekonomi.
        Yen penulis bener, paningkatan dhuwit iki bakal bisa ngimbangi sebagian kenaikan produksi barang konsumen, kalebu ing perusahaan kompleks industri militer. Masalahe mung bisa ngimbangi sebagian.
        1. +2
          Februari 5 2024
          Apa sampeyan tau krungu ungkapan kaya mangkene: "Wong sing ora pengin menehi panganan tentara bakal cepet-cepet menehi panganan wong liya"
          1. +3
            Februari 6 2024
            Bisa uga ana akeh lan beda-beda ekspresi, sing khas yaiku ing pungkasan bakal dadi wong sing menehi panganan tentara, amarga ing prinsip ora ana wong liya sing nindakake iki.

            Kanggo iki, Rusia lan ekonomi duwe wates safety tartamtu. Kajaba iku, kaya sing wis kita deleng sajrone rong taun kepungkur, cadangan kasebut ora sithik. Nanging kita kudu ngelingi manawa iku uga ora tanpa wates.

            Lan iku ing beyo sing expenses bakal dileksanakake. Lan kabeh efek positif saka "konversi" sing diterangake ing artikel kasebut (lan uga sing ora diterangake) mung bisa nyuda beban lan babagan cadangan iki, ora liya.
            1. +8
              Februari 6 2024
              Kutipan saka alexmach
              Komplek industri militer sing kuat ing kasus apa wae minangka investasi gedhe.
              Investasi gedhe tegese, ing kasus apa wae, paningkatan dhuwit.

              Kanggo ekonomi sing kurang monetisasi, iki mesthi lan mung berkah. Mung penting yen kejenuhan ekonomi kanthi likuiditas (dhuwit) ora kedadeyan liwat utang menyang proyek penipuan (kayata konstruksi ing kutha-kutha gedhe kanthi transfer bathi ing luar negeri), nanging liwat PEMBIAYAAN NEGARA LANGSUNG saka negara gedhe (militer, ekonomi). proyek infrastruktur). Ing kasus iki, kabeh dhuwit sing disedhiyakake menyang sirkulasi finansial wiwit nyebar ing negara, nggawe efek multiplier.
              TAPI!!!
              Yen Negara ora ngontrol Sektor Keuangan (lan ing Federasi Rusia negara ora ngontrol Bank Sentral utawa sektor perbankan) lan iku ateges sistem kontrol lan manajemen eksternal (ing Federasi Rusia kaya ngono. ), banjur mateni bagean gedhe saka efek positif saka injeksi kasebut bisa ditindakake kanthi nambah tarif diskon Bank Sentral lan kapentingan bank dening bank. Kanthi nindakake iki, sistem musuhan Manajemen Eksternal micu proses inflasi lan nggawe silihan bank ora kasedhiya kanggo bisnis lan warga dhewe lan ... flushes kabeh prestasi saka investasi langsung ing ekonomi mudhun jamban.
              Ing kasus apa wae, iki persis apa sing ditindakake para pamilik dhuwit ing Rusia saiki. Lan nganti Bank Sentral Federasi Rusia (struktur IMF lan Bank Donya ing Rusia) dibuwang lan Bank Negara Rusia lan Perbendaharaan Negara sing berdaulat katon, kebejatan lan pelanggaran hukum wong asing sing kita deleng ing kabeh periode "Liberalisme Kamenangan" wiwit 1992 bakal terus ing Federasi Rusia.
              Apa GDP bakal nyoba kaping pindho kanggo entuk kedaulatan finansial (sing pisanan digawe ing musim gugur 2005) ... kita bakal weruh.
              Kutipan saka alexmach
              Pungkasane, bakal dadi wong sing menehi panganan tentara, amarga ing prinsip ora ana wong liya sing nindakake iki.

              Ing tanggal 25.02.2022 Februari 20, PDB nggawe pratelan sing menarik banget - babagan mungkasi "Aturan Anggaran" IMF kanggo Rusia, lan babagan niat kanggo nindakake pra-monetisasi ekonomi Rusia kanthi 51% saka nilai sing diumumake 40. %, sing sumber liyane kira-kira ing 40 - 100 +%, lan ing tingkat XNUMX% saka PDB. Adhedhasar iki, sampeyan bisa ngetung dhewe carane luwih kita duwe kesempatan kanggo nambah volume likuiditas ing Federasi Rusia. Lan ora ing beyo saka populasi / Wong, nanging tanggung kanggo kabecikan dhewe.
              Lan yen sampeyan nindakake kabeh kanthi BENER, lan ing wektu sing padha ngontrol Sistem Keuangan, mula silihan, sebaliknya, mung bakal luwih murah lan luwih gampang diakses, lan biaya barang bakal mudhun. Yen sampeyan uga nggunakake mekanisme Peraturan Pajak, efek bakal luwih gedhe. Lan wutah ekonomi bisa 7 - 10%. Lan paling sethithik 15 taun berturut-turut. Lan iki minangka periode minimal pertumbuhan ekonomi kanthi cepet. Ing kasus kita (ing kasus Negara kita lan tugas sing diadhepi, tingkat pertumbuhan kasebut bisa terus nganti 25 utawa 30 taun.
              Kanggo kabeh iki, mung Pikiran lan Kersa Negara sing dibutuhake.
              Lan kahanan kanggo dina iki paling cocok. hi
              1. -2
                Februari 6 2024
                Kanggo ekonomi sing kurang monetisasi, iki mesthi lan mung berkah.

                Endi panemu babagan kekurangan monetisasi ekonomi Rusia teka saka? Apa sampeyan yakin yen dheweke ora domnetized? Apa ana ijol-ijolan alami ing ngendi wae?
                Sing penting ekonomi kebak likuiditas (dhuwit)

                Iki ora mung sing penting. Sampeyan uga penting yen jenuh iki ora ngluwihi pinggiran. Minangka conto, sampeyan bisa ndeleng ing USSR. Ing kana, ekonomi kebak likuiditas kanthi maksimal, lan pungkasane, bagean penting saka likuiditas iki menyang pasar ireng kanthi rega edan, lan sawetara mung diobong ing buku tabungan.
                ora liwat utang kanggo proyek penipuan (kayata konstruksi ing kutha-kutha gedhe kanthi transfer bathi ing luar negeri)

                Omah ing kutha-kutha gedhe minangka komoditas cair sing tansah dikarepake ... maca - wong bakal tansah tuku kanthi mbuwang "cairan" kasebut. Lan ngijini sampeyan kanggo njaga imbangan ing ekonomi antarane jumlah dhuwit lan jumlah apa sampeyan bisa tuku karo. Iki tegese stabilitas nilai dhuwit dhewe, sing penting kanggo ekonomi sacara sakabehe.

                Ing kasus iki, kabeh sumber dhuwit sing diwenehake menyang sirkulasi finansial wiwit nyebar ing negara, nggawe efek multiplier.

                Kepiye carane dheweke wiwit nguripake ing njero? Ya, ayo ujar manawa perusahaan nyewa buruh, mula mbayar biasa, buruh duwe dhuwit, lan dheweke pengin tuku apa wae. Apa isih ana ing njero? Lan yen dheweke pengin tuku barang sing digawe ing China, contone, iki uga isih ana ing njero (elinga babagan omah, sing dadi penipuan, ya mesthi)? Apa karyawan sing gajine mundhak malah duwe kesempatan kanggo tuku barang sing ora digawa saka luar negeri lan migunani kanggo dheweke? Kepiye babagan perusahaan? Nah, efek multiplier sampeyan iki bakal menyang ngendi?

                Yen Sektor Keuangan ora dikontrol dening Negara

                Iki omong kosong.

                iku bisa dening Tambah banal ing tingkat diskon Bank Central lan kapentingan bank dening bank-bank. Iki carane sistem musuhan saka External Control micu proses inflasi

                Persis ngelawan. Iki minangka silihan murah sing ora didhukung dening pertumbuhan ekonomi nyata sing diluncurake
                1. +4
                  Februari 6 2024
                  Kutipan saka alexmach
                  Iki omong kosong.

                  Iki kasunyatan, maca Konstitusi.
                  1. -2
                    Februari 6 2024
                    Lan apa sing ditulis ing kono? Sapa sing milih kepala Bank Sentral lan sapa sing tanggung jawab? IMF?
                    1. +3
                      Februari 7 2024
                      Iki minangka hadiah panglipur.
                      1. +3
                        Februari 7 2024
                        Aku ora ngerti carane iki bisa. Yaiku, presiden milih, lapor menyang parlemen, lan ngatur kabeh IMF? Apa sampeyan nyatakake yen Vladimir Vladimirovich sejatine minangka agen taipan finansial donya?
                      2. +3
                        Februari 7 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Apa sampeyan nyatakake yen Vladimir Vladimirovich sejatine minangka agen taipan finansial donya?

                        Ora, agen iki minangka Kepala Bank Sentral lan Menteri Keuangan. Nanging Nabiulina sing utama.
                        Iku luwih apik kanggo ngrungokake wakil sing kadhangkala mbusak dheweke babagan sapa lan CARA dheweke "laporake". Paling apik, dheweke teka ngobrol karo "pribumi". Nanging nyatane, dheweke mung nglaporake marang majikan sejatine. Lan status dheweke, kanthi cara, minangka wakil. ketua IMF.
                        Mulane, bakal terus ngunggahake tingkat diskon ing printah, nanging bakal nglirwakake "kekarepan" PDB lan ora bakal sok dong mirsani. Lan kurs ruble bakal terus diputer.
                        Lan pamrentah lan Duma ora bisa ngilangi. Lan sanajan GDP bisa, miturut Konstitusi, sing ngerti sapa sing bakal dikirim.
                        Nanging kesimpulan bisa dijupuk saka iki.
                        Ing taun 2005, Federasi Rusia mbayar utang njaba lan mutusake kanggo ngontrol Sistem Keuangan Federasi Rusia. Ana rencana serius, sing bener. Nanging ora ana kekuwatan utawa sumber daya sing cukup. Wong-wong sing tanggung jawab kanggo nindakake reformasi ditembak kanthi demonstratif, para penembake dadi "bankir gila" sing limang bank dicabut lisensi. Dheweke kanca kelas kancaku ing Universitas Negeri Moskow, aku ngerti crita iki. Lan saka pengorbanan dendam (banker), seminggu sadurunge mateni dheweke, ing salah sawijining balai, aku milih nggawe Masyarakat Ekonomi Kabeh-Russian sing dijenengi Sharapov. Ing bale banget, kang bocah cilik maca geguritan "Aku ketemu aku duwe kulawarga ageng ...", ing film "Brother-2". Lan koor bocah-bocah nyanyi "Goodbye America."
                        Kutipan saka alexmach
                        Aku ora ngerti carane iki bisa.

                        Nonton maneh "Brother 2", bakal mbantu.
              2. 0
                Februari 6 2024
                banjur silihan, sebaliknya, mung bakal luwih murah lan luwih gampang diakses, lan biaya barang bakal mudhun


                Kepiye regane barang bisa mudhun nalika dhuwit dadi luwih murah?
                1. +2
                  Februari 6 2024
                  Kutipan saka alexmach
                  Kepiye regane barang bisa mudhun nalika dhuwit dadi luwih murah?

                  belay Apa sampeyan ora ngerti iki?
                  Nalika silihan murah lan jumlahe sawetara persen, banjur perusahaan (kayata perusahaan dagang), njupuk kanggo tuku barang, kalebu ing rega eceran / final ora 25-30% kondisional kanggo mbayar utang, nanging mung 5 %. Iki carane mengaruhi rega barang ing perdagangan.
                  Yen perusahaan industri njupuk silihan kayata modal kerja, banjur uga nyetel biaya 5%, lan ora 25-30%. Lan amarga kedadeyan sing padha bakal kedadeyan ing rantai kerjasama, konsumen produk kasebut bakal mbayar luwih murah. Risiko kanggo klien bank saka non-bali / wektu tundha pembayaran uga suda (sawise kabeh, padha wis dadi kaping pirang-pirang cilik) lan risiko bangkrut. Lan pabrikan uga duwe kesempatan kanggo nyakup wates bathi sing rada dhuwur ing rega lan nambah bathi tanpa ngrusak panuku / pangguna pungkasan.
                  Saiki bagean paling gedhe saka bathi saka kegiatan ekonomi menyang bank.
                  1. 0
                    Februari 7 2024
                    Nalika silihan mirah lan jumlah kanggo sawetara persen

                    Ora bakal dijupuk dening perusahaan dagang, nanging dening bank. Lan bodho bakal nandur modal ing obligasi pemerintah, ing tingkat kapentingan rada luwih, lan mung cook dhuwit metu saka hawa lancip dening parasitizing ing rencana iki, iku kabeh.

                    Maneh, yen kredit murah, luwih akeh panuku bakal njupuk. Sing luwih akeh sing tuku silihan, sing dikarepake bakal luwih dhuwur, lan sing luwih dhuwur, sing luwih dhuwur regane, amarga barang ora ditambahake saka silihan.

                    njupuk kanggo tuku barang

                    Where tuku barang? Apa ana sawetara sumber dhasar saka ngendi sampeyan bisa tuku barang kaya sampeyan bisa nyithak dhuwit? Dheweke kudu ditawani barang sing regane padha.
                    1. +1
                      Februari 7 2024
                      Kutipan saka alexmach
                      Ora bakal dijupuk dening perusahaan dagang, nanging dening bank. Lan bodho bakal nandur modal ing obligasi pemerintah, ing tingkat kapentingan rada luwih, lan mung cook dhuwit metu saka hawa lancip dening parasitizing ing rencana iki, iku kabeh.

                      Kanggo tuku obligasi pemerintah kudu didol marang dheweke (bank).
                      Kenapa Negara kudu utang saka bank komersial? Yen Negara dhewe nindakake pra-monetisasi Ekonomi? Pinjaman kasebut bakal liwat bank-bank sing dipercaya ing sangisore pengawasan. Lan ora perlu ngedol obligasi menyang Negara.
                      Lan yen sampeyan ngenalake pajak potong ing bathi bank, ucapake, yen bank ngetokake silihan kanthi markup dhewe ing ndhuwur (umpamane) 2-3%, mula kabeh bathi sing ngluwihi tingkat bathi sing diidini ditarik mundur. Anggaran ing wangun tax progresif. Lan pranata sing padha kudu diamati dening Bank Sentral - minangka struktur perbankan biasa saka kepemilikan non-negara.
                      Lan kabeh trik iki bakal dadi mokal.
                      Kajaba iku, kanggo Bank Sentral bathi sing diidinake ora kudu ngluwihi 1%.
                      Nanging pajak ing bathi bank sing diidini kudu ditambah. Sektor perbankan ngirim ora sinecure, nanging kanggo hak kanggo utang, iku kudu mbayar pajeg lan strictly tindakake aturan.
                      Lan wiwit sing nduweni bank "Rusia" biasane pemain eksternal, aturan kasebut ora bakal ngrusak Ekonomi utawa warga Rusia. Dheweke kudu dilarang nyilih ing pasar domestik Rusia. Sampeyan mung bisa ngutangi nganggo dana dhewe, Yen sampeyan pengin golek dhuwit nganggo silihan ing Rusia, nyilih mung nganggo dana dhewe, tindakake aturan, mbayar pajak.
                      Kutipan saka alexmach
                      Maneh, yen kredit murah, luwih akeh panuku bakal njupuk. Sing luwih akeh sing tuku silihan, sing dikarepake bakal luwih dhuwur, lan sing luwih dhuwur, sing luwih dhuwur regane, amarga barang ora ditambahake saka silihan.

                      Ora. Ukuran silihan bank wis kalebu inflasi sing bakal teka. Sing luwih dhuwur tingkat, sing luwih dhuwur inflasi. Ora ana cara liya. Ing tingkat ngisor 5% (tingkat bank, dudu tingkat akuntansi saka Bank Sentral), inflasi bakal cedhak nol utawa mung ora bakal ana. Yen wutah ekonomi nyata luwih dhuwur tinimbang inflasi, rega bakal mulai mudhun.
                      Lan mesthi, kontrol ketat negara, kalebu. ngetutake kurs ruble. Iku paling apik kanggo dasi menyang emas lan setuju ing kurs tetep kanggo wektu tartamtu karo negara partner dagang karo ekonomi stabil lan sistem financial.
                      Kutipan saka alexmach
                      Apa ana sawetara sumber dhasar sing bisa sampeyan tuku barang nganti bisa nyithak dhuwit?

                      Ana sumber kuwi. Ora dhasar, mesthi, nanging cukup kanggo negara kita - Ekonomi Rusia.
                      Lan injeksi emisi kudu dosis - ora luwih saka apa sing bisa diserap dening Ekonomi sajrone setahun. . Pendekatan ilmiah dibutuhake, dudu histeris bocah sekolah sing ngandhut. Deleng CARA lan apa dana Industrialisasi Stalin ditindakake. Apa dheweke njupuk utangan jangka panjang? (ana, nanging saiki karo pitungan lengkap nganti pungkasan rencana limang taun)
                      Nanging ing pertengahan 30-an, USSR wiwit mbangun Angkatan Laut sing kuat banget, sawetara kapal perang super, kapal penjelajah perang, kapal penjelajah ringan, akeh penghancur, lan kapal selam sing dilebokake. ... Lan ana cukup dhuwit kanggo kabeh. Lan Angkatan Udhara, sing dudu paling gedhe ing donya (pertengahan 30-an), dibangun ... Ngendi "Negara Bajingan Soviet" entuk dhuwit akeh?
                      Lan ing taun 1940, USSR dadi ekonomi kapindho ing donya. Lan iki minangka data AS (nonton film "What We Fight For"; statistik diwenehake ing kana).
                      1. -2
                        Februari 7 2024
                        Kenapa Negara kudu utang saka bank komersial?

                        Kepiye carane negara bakal mbiayai investasi langsung ing infrastruktur kasebut? Langsung printing dhuwit?
                        Yen Negara dhewe nindakake pra-monetisasi Ekonomi?

                        Apa sampeyan isih bakal mutusake arep nyuda dhuwit utawa nambah? Lan kanthi cara kasebut, yen sampeyan nyuda, lan yen Putin ujar iki, banjur apa keluhan sampeyan babagan tingkat kunci Bank Sentral, pancen apa sing ditindakake.
                        Dheweke kudu dilarang nyilih ing pasar domestik Rusia.

                        Ing kene aku wis kesasar ing nalarmu. Kepiye tingkat kunci Bank Sentral, sing sampeyan sebutake bakal diturunake ing postingan ing ndhuwur, bakal mengaruhi ekonomi? Kepiye dhuwit iki, sing sampeyan pikir ilang, bakal mlebu ekonomi?
                        Sing luwih dhuwur tingkat, sing luwih dhuwur inflasi

                        kabeh kuwalik.
                        Iku paling apik kanggo dasi menyang emas lan setuju ing tingkat tetep kanggo periode sarujuk wektu

                        Kita wis nyoba ing Rusia lan ngluwihi, nanging rampung banget. Kalebu "karusakan dhuwit recehan" lan kabeh jinis kerusuhan tembaga, yaiku, panyusutan dhuwit. Iki minangka inflasi ing Abad Pertengahan.
                        Ana sumber kuwi. Ora dhasar, mesthi, nanging cukup kanggo negara kita - Ekonomi Rusia

                        Delengen ing sakubenge. Pira produk ing sekitar sampeyan saiki diprodhuksi ing Rusia?
                        Lan injeksi emisi kudu dosis - ora luwih saka apa sing bisa diserap dening Ekonomi sajrone setahun. .

                        Nanging ing kene aku setuju 100%. Miturut cara, iki persis apa sing ditindakake dening Bank Sentral sampeyan.
                        Waca CARA lan apa dana Industrialisasi Stalin ditindakake

                        Lan mung ndeleng beban ing saben wong sajrone industrialisasi iki. Ayo bali menyang ngendi kita miwiti obrolan - ora ana wong liya kajaba wong sing mbayar industrialisasi.
                      2. 0
                        Februari 7 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Kepiye carane negara bakal mbiayai investasi langsung ing infrastruktur kasebut? Langsung printing dhuwit?

                        Saiki ora wektu iku, biasane pembayaran non-awis digunakake. Lan mung bank-bank Rusia sing wis diverifikasi / dipercaya sing bisa ditampa ing program kasebut. Padha .
                        Nanging liyane kudu ngaco munggah sinecure. Amarga saka napsu exorbitant sing, bagean singa saka nilai surplus mili menyang bank-bank lan dijupuk metu saka negara, collapsing kurs ruble. Kita duwe surplus nemen lan gigantic ing perdagangan manca lan kurs, dening kabeh hak, kudu ajeg ngiyataken. Nanging rencana penipuan bank-bank ora mung ngrusak Ekonomi, nanging uga nyedhaki devaluasi. Iku ora bener.
                        Kutipan saka alexmach
                        Apa sampeyan isih bakal mutusake arep nyuda dhuwit utawa nambah?

                        Sampeyan tumindak aneh kaya kertu sing luwih cetha. Pre-monetization of the Economy minangka paningkatan dhuwit dhuwit lan kalebu ing sirkulasi. Pra-monetisasi 20% sing diumumake dening Putin saiki lagi ditindakake. Nanging kita isih adoh banget saka 100%.
                        Kutipan saka alexmach
                        . Kepiye tingkat kunci Bank Sentral, sing sampeyan sebutake bakal diturunake ing postingan ing ndhuwur, bakal mengaruhi ekonomi? Kepiye dhuwit iki, sing sampeyan pikir ilang, bakal mlebu ekonomi?

                        Aku wis ngomong - liwat bank-bank sing dipercaya saka yurisdiksi eksklusif Rusia lan kanthi bagean negara sing akeh banget ing antarane para pemegang saham.
                        Wong liya kudu dirampas hak istimewa iki.
                        Dheweke diijini kerja ing pasar kita, kanthi syarat bakal ngutangi bisnis kita saka dana dhewe lan kanthi tingkat bunga sing cukup. Padha nglanggar perjanjian. Saiki mung awake dhewe. Umumé, aku bakal ngilangi sebagian besar lisensi.
                        Yen sampeyan minangka bank komersial pribadi, utamane wong manca (pemilik nyata), lan yen sampeyan mlebu ing pasar negara gedhe, utangan nganggo dana DIRI.
                        Sanajan bakal luwih apik kanggo bali menyang Bank Negara Rusia kanthi subordinasi marang Departemen Keuangan minangka bagean saka Pemerintah, menyang Perbendaharaan Negara minangka pusat emisi Rusia. Lan kabeh institusi manca kudu dibuwang lan dicabut saka pakan pakan.
                        Wiwit padha ora pengin muter dening aturan.
                        Nanging padha ora pengin.
                      3. +1
                        Februari 7 2024
                        Sampeyan tumindak aneh kaya kertu sing luwih cetha. Pre-monetization of the Economy minangka paningkatan dhuwit dhuwit lan kalebu ing sirkulasi. Ngumumake pra-monetisasi kanthi 20%

                        Oke... Aku mung maca Domonetisasi minangka DEMONITISASI.
                      4. 0
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Oke... Aku mung maca Domonetisasi minangka DEMONITISASI.

                        lol Aku malah ora bisa mbayangno APA gambar iki njupuk wangun ing sirah.
                      5. 0
                        Februari 7 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Sing luwih dhuwur tingkat, sing luwih dhuwur inflasi

                        kabeh kuwalik.

                        Sampeyan mung buta huruf lan ora ngerti ilmu dhasar Ekonomi Politik. Iki sadurunge diwulang ing universitas Soviet.
                        Kutipan saka alexmach
                        Kita wis nyoba ing Rusia lan ngluwihi, nanging rampung banget. Kalebu "karusakan dhuwit recehan" lan kabeh jinis kerusuhan tembaga

                        Cukup ora perlu dongeng babagan "dongeng kepungkur". Lan ora ana sing njaluk dhuwit recehan saka logam mulia supaya bisa disebarake. Kaya sing ditindakake Count Witte ing "Rusia We Lost." Kita mesthi ora butuh "kasenengan" kuwi.
                        Rubel Soviet nduweni isi emas (lan liyane). Nanging ora ana sing nyithak dhuwit emas. Nanging kurs kasebut stabil nganti pirang-pirang dekade.
                        Kutipan saka alexmach
                        Delengen ing sakubenge. Pira produk ing sekitar sampeyan saiki diprodhuksi ing Rusia?

                        lol Lan maneh, buta huruf ekonomi lengkap. Iki minangka sumber daya sing padha - pasar domestik sing gedhe. Pasar konsumen! Ya, kanthi marem kanthi biaya produksi domestik, ekonomi KAYA bisa dibangun. sedulur Mung nggawe silihan bank kanggo bisnis minimal, tax break kanggo miwiti bisnis kanggo sawetara taun, lan phased penghapusan PPN - pambusakan lengkap liwat sawetara taun (liwat pengurangan phased, lan abolition sektoral ing industri prioritas paling dhuwur).
                        Ora perlu nangis babagan Anggaran sing rusak; yen ditindakake kanthi kompeten lan kanthi pendekatan ilmiah, basis pajak sing tambah akeh bakal nutupi PPN sing dadi "masa lalu sing nggegirisi".
                        Lan Ekonomi bakal berkembang kaya Krin Heavenly. Lan bakal tuwuh 7 utawa malah 10% saben taun. Lan cukup suwe.
                        Kutipan saka alexmach
                        Lan mung ndeleng beban ing saben wong sajrone industrialisasi iki.

                        Kang? Kolektivisasi ditindakake sadurunge (kanthi setaun utawa rong taun).
                        Apa sampeyan kudu nggarap drum?
                        Nggawe kompetisi sosial kanggo motivasi?
                        Apa penghargaan lan gelar buruh sing muncul?
                        Yagene dheweke wiwit ngluhurake wong sing nyambut gawe?
                        Apa insentif finansial sing diwenehake? Lan ora sethithik.
                        Apa tingkat lan Kualitas Urip saya mundhak ora bisa dingerteni saben taun?
                        Kutipan saka alexmach
                        Ora ana wong liya kajaba wong sing mbayar industrialisasi.

                        Ing USSR, Negara mbayar Rakyat kanggo Industrialization. Rubel Soviet lengkap.
                        Kanggo Negara dhewe iku Rakyat.

                        Lan aku ora perlu ngomong babagan "represi" - aku asale saka kulawarga kaya ngono. Lan pamanku, komandan Divisi Kejut 25 (Chapaevskaya), ditangkep lan ditembak ing taun 1938 kanthi konspirasi.
                      6. 0
                        Februari 7 2024
                        Sampeyan tumindak aneh kaya kertu sing luwih cetha. Pre-monetization of the Economy minangka paningkatan dhuwit dhuwit lan kalebu ing sirkulasi. Ngumumake pra-monetisasi kanthi 20%

                        LAN? Miturut pendapat sampeyan, apa ana pengaruh ing industrialisasi?
                        Apa sampeyan kudu nggarap drum?

                        Apa hubungane kabeh negara lan pirang-pirang dekade?
                        Apa insentif finansial sing diwenehake? Lan ora sethithik.

                        Bahan lan ora cilik dibandhingake karo apa? Kanggo petani kolektif wingi utawa kanggo masyarakat konsumen saiki?
                        Apa tingkat lan Kualitas Urip saya mundhak ora bisa dingerteni saben taun?

                        Ya, nanging apa iki bisa saiki? Apa masyarakat Rusia saiki bisa nambah standar urip saben taun lan ora bisa diakoni?
                        Sumber apa sing takon? Sumber daya manungsa sing wis ora ana maneh.
                        Lan aku ora perlu ngomong babagan "represi" - aku asale saka kulawarga kaya ngono

                        Lan apa? Apa iki piye wae mbatalake bagean saka rega sing dibayar?
                      7. 0
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Ngumumake pra-monetisasi kanthi 20%

                        LAN? Miturut pendapat sampeyan, apa ana pengaruh ing industrialisasi?

                        Mesthi wae, ana pengaruh - kompleks industri militer / kompleks industri pertahanan wis nambah produksi kanthi pirang-pirang urutan magnitudo. Industri pesawat saiki diinvestasi kanthi cara sing beda saka sadurunge, nanging bakal bali wektu. Lan industri penerbangan minangka multiplier sing kuat banget - kanggo siji proyek ing industri, nganti 10 proyek kudu digawe ing industri sing gegandhengan. Proyek infrastruktur terus, "Impor substitusi" ndadekke produk domestik anyar (sanajan istilah nggawe kuping akeh wong droop). Nanging investasi utama ana ing kompleks militer lan militer-industri sisih lor-kulon. Negara iki perang.
                        Kutipan saka alexmach
                        Apa sampeyan kudu nggarap drum?

                        Apa hubungane kabeh negara lan pirang-pirang dekade?

                        Apa sampeyan mikir karo wiwitan Industrialisasi wong nangis ?? belay Apa iki nalika ing taun 20-an kudu ngenalake minggu 4 dina lan dina kerja limang jam ing perusahaan industri? Kanggo njaga buruh lokal nganti luwih apik?
                        Ya, nalika "Konstruksi Komunisme" diwiwiti, ora ana masalah khusus babagan rekrut tenaga kerja kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga air / pembangkit listrik termal, akses dalan, perusahaan / perusahaan sing cedhak, desa utawa kutha. Lan nalika kabeh iki dibangun ing sekolah sore, wong-wong diwulang literasi lan spesialisasi pabrik ing mangsa ngarep. Employment, pangayoman pegawe, pangayoman sosial , kesehatan, kesempatan karir (padha ngirim wong enom bakat kanggo institutes lan sekolah technical), nampa omah resmi ... lan iki sawise rong perang grueling ing saurutan, karusakan lan lam periode tatanan Kekuwatan Soviet sawise Perang Sipil, lan nyingkirake intervensionis.
                        Ya, rakyat dhewe kanthi sadar nyuwek-nyuwek urat kanggo mbangun urip anyar. Aku bungah amarga Ayub wis muncul! Dibayar apik.
                        Lan peternakan kolektif bungah nalika MTS muncul, traktor wiwit mbajak, panen karo reapers. Produktivitas wis tambah. Paceklik wis ilang (sanajan gagal panen, nanging kedadeyan ing saindenging planet), kutha-kutha disedhiyakake lan produk ekspor diwenehake.
                        Wong-wong padha JOYING. Lan ing pungkasan Rencana Lima Taun Kapindho padha miwiti nari.
                        Lan padha ora katon kaya populasi bast sing mentas dirampok - ing nalisir, padha entuk kasugihan, lan kapercayan ing Future Day muncul. Kanthi daya kuwi lan kuwi. Kanthi daya iku bisa mindhah gunung. Lan padha nyingkiri. Mulane padha perang kaya iki ing WWII - kanggo dhewe.
                      8. 0
                        Februari 8 2024
                        Ya, nalika "Konstruksi Komunisme" wiwit, ora ana masalah tartamtu karo recruiting buruh kanggo

                        Populasi muncul saka sepatu bast lan butuh urip anyar, kanthi gaji sing apik (dudu Khrushchev !!!), kanthi lapangan kerja sing apik, perlindungan tenaga kerja, perlindungan sosial

                        Ya, nanging iki bakal kelakon saiki? Populasi saiki urip sing luwih nyaman lan kepenak. Lan bagean penting saka keuntungan sosial kasebut saiki kasedhiya ...
                      9. 0
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Bahan lan ora cilik dibandhingake karo apa?

                        Dibandhingake karo kedadeyan sadurunge.
                        Kaya ing periode saka 2005 nganti 2015, nalika standar urip mundhak saben taun.
                        Lan kenapa?
                        Amarga saka 2005 nganti 2015, pra-monetisasi Ekonomi Rusia dumadi saka 4% nganti 40%!
                        Banjur stagnasi. Nganti wiwitan SVO. Nanging SVO tegese perang, sanksi, penyitaan aset, restrukturisasi Ekonomi. Mulane, efek multiplier luwih murah. Lan isih - wutah 3,4%. Ing latar mburi krisis Barat ing perang karo kita.
                        Kutipan saka alexmach
                        Kanggo petani kolektif wingi utawa kanggo masyarakat konsumen saiki?

                        Apa sampeyan ngadili Rusia saiki dening Moskow? Ing endi mung "seniman dandanan" lan "wong sing ngirim panganan"? Lan deleng negara liyane - ana gaji 30 ewu wis dianggep apik. Lan kanggo karyawan negara malah luwih murah - 14-17 ewu ora umum.
                        Lan nalika ana pabrik dumadakan urip maneh ing pedalaman kaya ngono, dheweke nyewa karyawan, menehi gaji sing layak ... apa sampeyan mikir ana wiwitan sing dhuwur utawa murah? Apa wong bakal nggawe produksi, utawa bakal terus vegetasi tanpa dhuwit?
                        Rusia beda. Lan yen sampeyan nawakake slackers kutha alternatif (hypothetical) - kanggo pindhah liwat mobilisasi kanggo perang, utawa kanggo pindhah menyang produksi ing mesin (liwat mobilisasi pegawe) ... bakal padha pindhah?
                        Dheweke bakal lunga. Lan pendidikan sing sadurunge ditampa bakal migunani, sampeyan bisa entuk dhuwit sing pantes, lan sampeyan bisa nindakake perkara sing bener kanggo Negara.
                        Banjur mburu bakal teka. Akeh sing ora bakal bali kerja minangka distributor panganan sanajan sawise perang - isin kanggo wong sing trampil lan migunani kanggo nindakake kabodhoan kasebut.
                        Dadi, yen kita nindakake kanthi wicaksana, mula saiki ana sumber daya kanggo terobosan ekonomi. Kajaba iku, mantan sadulur kita saka negara-negara sekarat kapitalisme liberal wis mulih. Lan ora mung sabangsa - akeh wong Jerman, Australia, Prancis lan Amerika padha digambar menyang Rusia minangka kanggo Ark of Kaslametan. Iki uga sumber daya.
                        Kutipan saka alexmach
                        Lan apa? Apa iki piye wae mbatalake bagean saka rega sing dibayar?

                        Kabeh keluwihan lan represi minangka asil saka perjuangan intra-partai lan intra-elit kanggo kekuwatan. Ana saboteurs, saboteurs, denunciations fitnah, lan penyalahgunaan kuwasa. Nganti vertikal daya dibangun maneh, pemilihan personel ora ditindakake, lan retribusi abot kanggo mungsuh lan penjahat ora bali.
                        Dadi regane dibayar. Nanging RESULT kaya sing ora ana keraguan babagan benere pilihan panggonan.
                      10. 0
                        Februari 8 2024
                        Amarga saka 2005 nganti 2015, pra-monetisasi Ekonomi Rusia dumadi saka 4% nganti 40%!

                        Yen mangkono, banjur saka 4 nganti 40 iku tikel sepuluh. Sepuluh kaping maneh?
                        Apa sampeyan ngadili Rusia saiki dening Moskow?

                        Apa sampeyan ngadili Rusia saiki dening Moskow?
                        Nah, ayo bali menyang statistik. Apa persentasi saka populasi manggon ing Moscow? Lan umume ing kutha-kutha gedhe lan maju? Lan ing pedalaman?
                        Lan nalika ana pabrik dumadakan urip maneh ing pedalaman kaya ngono, dheweke nyewa karyawan, menehi gaji sing layak ... apa sampeyan mikir ana wiwitan sing dhuwur utawa murah? Apa wong bakal nggawe produksi, utawa bakal terus vegetasi tanpa dhuwit?

                        Apa populasi ing pedalaman iki cukup kanggo mbukak pabrik? Aliran metu gedhe saka pedalaman wiwit ing jaman kolektivisasi lan industrialisasi lan isih ana.
                        Kajaba iku, tilas kanca-kanca saka negara-negara kapitalisme liberal sing sekarat padha teka ing omah

                        Ya, sumber daya kasebut bisa uga ana. Nanging isih kudu digunakake kanthi wicaksana.Sacara historis, umume para migran tansah manggon ing wilayah ekonomi sing makmur - yaiku ing kutha-kutha gedhe.
                        Kabeh keluwihan lan represi minangka asil saka perjuangan intra-partai lan intra-elit kanggo kekuwatan

                        Apa ana conto ing sajarah owah-owahan sosial gedhe sing ora kedadeyan?
                      11. 0
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Yen mangkono, banjur saka 4 nganti 40 iku tikel sepuluh. Sepuluh kaping maneh?

                        Yen sampeyan pisanan nyelehake 25 kaping (bener luwih), banjur sawise 10-15 taun ... ngidini potensial ilang kanggo nambah 10 kaping ing 10 taun ... iki bakal apik (sanajan ora cukup) kanggo ekonomi sing kena pengaruh, lan bakal nimbulaké Mung dandan sawijining bakal mimpin masyarakat metu saka depresi.
                        Dadi bisa.
                        Menapa malih, iku perlu.
                        Ing taun 2005, Federasi Rusia mbayar utang njaba lan, mlebu konflik jangka pendek ing posisi sing lemah (militer lan ekonomi), entuk hak kanggo nambah monetisasi nganti 40%. Lan nganti 2014, kabeh apik ing Federasi Rusia lan wutah taunan 7% utawa luwih. Lan monetisasi tansaya rata-rata 3-4% saka PDB. Lan GDP mundhak.
                        Dadi bisa.
                        Kutipan saka alexmach
                        Apa persentasi saka populasi manggon ing Moscow? Lan umume ing kutha-kutha gedhe lan maju? Lan ing pedalaman?

                        Ing Moskow, paling ora (luwih saka) setengah saka populasi minangka "Muscovites" saka generasi pisanan ... kanthi pemukiman maneh. Plus migran (wis sawetara yuta).
                        Program pemukiman maneh ing pemukiman manungsa mlaku ... wis makarya nganti saiki. Saiki prioritas ganti - ekonomi sing kuwat, kompleks industri militer sing kuat lan Angkatan Darat sing kuwat (lan Angkatan Laut) dibutuhake. Nanging ekonomi ora ditindakake ing ibukutha. Kita butuh tambang, pertambangan lan pabrik pangolahan, pabrik metalurgi, rolling baja, pengecoran lan produksi mekanik, teknik mesin, bangunan alat mesin, pembuatan instrumen, pembuatan kapal, manufaktur pesawat, mikroelektronik tingkat paling maju, Ilmu, Seni, Prestasi Olahraga lan Fisik. pendidikan kanggo kesehatan masyarakat.
                        Iki ora ditindakake mung ing ibukutha (kalebu wilayah). Kita kudu ngrampungake lan ngembangake Siberia lan ngembangake Timur Jauh. Lan plankton kantor, seniman dandanan lan wong sing ngirim panganan ... perang karo 50+ negara Barat lan satelite, Negara ora Ora perlu.
                        Yen ora, sapa sing bakal nggawe pesawat?
                        Sapa sing bakal nggawe pilot?
                        lol Ya, mesthine dudu juru rias gay.
                      12. 0
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Apa populasi ing pedalaman iki cukup kanggo mbukak pabrik?

                        Liyane bakal teka kanggo rubel dawa, kabut asmara lan mambu Taiga. Lan yen sing dipilih yaiku mobilisasi tenaga kerja utawa ing ngarep, mula keputusan kasebut bakal luwih gampang lan luwih cepet.
                        Kutipan saka alexmach
                        Secara historis, umume para migran tansah manggon ing wilayah ekonomi sing makmur - yaiku, ing kutha-kutha gedhe.

                        Lan sapa sing bakal nglilani wong-wong mau?
                        Ijin panggonan\masa percobaan lan penugasan menyang wilayah sing mbutuhake spesialis kasebut. Ora perlu nggawe kekacoan karo iki.
                        Kutipan saka alexmach
                        Apa ana conto ing sajarah owah-owahan sosial gedhe sing ora kedadeyan?

                        Ora.
                        Dadi goleki wong sing luput ing antarane para Juruwilujeng mandheg ora worth iku.
                      13. 0
                        Februari 7 2024
                        Ing ngendi "Tanah Bajingan Soviet" entuk dhuwit akeh?

                        Ya, saka sepatu bast sing padha. Stalin nggunakake sumber daya sing ora ana maneh kanggo industrialisasi.
                      14. 0
                        Februari 7 2024
                        Ora. Aku ngomong babagan dhuwit, lan ora babagan sumber tenaga kerja para petani sing dirampas.
                        Waca pidato Stalin ing kongres sawise asil saka Rencana Lima Taun 1. Dheweke ngomong iki langsung lan tanpa repot.
                        Ya, Latti lan mantan majikane ora duwe kasugihan sing cukup kanggo mlumpat saka Latti menyang ekonomi kaping 10 ing Donya sajrone 2 taun. Kanggo mbangun tanduran saben dina ... lan liyane (!!) . Pembangkit listrik tenaga hidroelektrik, pembangkit listrik termal, sepur, lan ing wektu sing padha ngganti sing lawas dadi standar sing amba lan nggawe trek kaping pindho. Tungku jeblugan lan tungku open-hearth, pabrik rolling, pabrik mesin-mesin, jenuh pasar konsumen, nambah produktivitas kanthi signifikan amarga kolektivisasi lan mekanisasi pertanian.
                        Ing buku teks Amerika kanggo sing paling sugih lan paling berpengaruh, ana uga sing padha babagan Sifat Dhuwit, nanging dheweke nyolong ide iki saka Genius Sharapov Rusia, nggawe upaya pembunuhan sing sukses lan LANGSUNG sawise iku, miturut Teori Absolute. Dhuwit, ngedegake Fed (kartel bank-bank sing dipilih) kanggo jenenge Dolar Kertas AS wiwit dicithak. Nanging wiwit padha nggawe Dollar ing wangun perverted lan tanpa mirsani Watesan lan pendekatan ilmiah ... Amerika Serikat cepet banget plunged Amerika Serikat menyang paling jero financial lan ekonomi Krisis - Great Depression. Nanging mung 1913 taun liwati saka 1929 kanggo 16. Lan dheweke metu saka Depresi iki mung kanthi bantuan USSR - dadi sing pertama nyimpulake perjanjian perdagangan babagan pasokan ing program Industrialisasi. Ing wektu iku, 90% kabeh piranti mesin sing diprodhuksi ing donya dituku dening USSR. Kanggo 10 taun! Ing pesenan kasebut, Amerika sadurunge perang (AS) umume wungu.
                        Kutipan saka alexmach
                        sumber sing ora ana maneh.

                        Banjur kita miwiti saka posisi "sampeyan ora bisa mbayangno apa-apa sing luwih murah," populasi kira-kira padha.
                        Banjur kita ora duwe senjata nuklir, Rosatom, pasukan nuklir strategis, populasi buta huruf - mayoritas akeh banget ora ngerti carane maca / nulis ... weakened lan embittered dening Perang Sipil.
                        Nanging wong-wong sing berpendidikan dhuwur, kanthi bersenjata Kawruh ilmiah sing maju, dadi kuwasa.
                        Lan Ajaib nyata kedadeyan.
                        Lan nalika donya kapitalis lagi berjuang ing convulsions saka krisis ekonomi, USSR nggawe terobosan industri.
                      15. 0
                        Februari 7 2024
                        Banjur kita miwiti saka posisi "sampeyan ora bisa mbayangno apa wae sing luwih murah"

                        Iki uga sing dakkandhakake; meh ora bisa entuk "efek wiwitan sing sithik" kaya saiki.
                        Aku ora ngandika sing iku mokal kanggo berkembang ing kabeh, nanging aneh banget kanggo mbandhingaké banjur lan saiki.
                      16. +1
                        Februari 8 2024
                        Kutipan saka alexmach
                        Iki uga sing dakkandhakake; meh ora bisa entuk "efek wiwitan sing sithik" kaya saiki.

                        Kepiye sampeyan bisa entuk wiwitan sing sithik? Opo maneh nganggo sepatu?? belay Aku ora nulis sing dina iki bisa kanggo entuk wutah saka 34%, nanging punika kasunyatan sing wutah saka 7-10% bisa njamin kanggo 15-25 taun. Pungkasane, wiwitan kita dina iki ora dhuwur banget. Ekonomi ngekstrak lan ngekspor sumber daya, ekonomi sing ngimpor barang-barang konsumen, nanging ing wektu sing padha nduweni sistem pendidikan sing apik (nanging ora seimbang), wilayah sing gedhe tanpa dalan, ora dikembangake, tanpa konektivitas transportasi - kabeh iki uga VERY GREAT. potensial kanggo wutah dhuwur long-term. Ana soko kanggo nandur modal karo bali ekonomi umum apik lan Bukak multiplier a. Sing luwih akeh kekurangan saiki, luwih akeh sing kudu ditindakake, mbangun, nguwasani, manggon, entuk - kabeh iki minangka Potensi Ageng kanggo Pertumbuhan sing dawa lan dhuwur.
                        Lan kita ora butuh lompatan 34% saben taun saiki. Lan malah tingkat 17% mbokmenawa bakal gedhe banget. Nanging 7% stabil, utawa malah kabeh 10%, bakal menehi efek sing padha nalika rencana limang taun Stalinis pisanan, optimisme lan uplift sing padha kaya ing 50s - 60s ing abad pungkasan.
                        Ing Federasi Rusia, tingkat gaji luwih murah tinimbang ing China, lan iki diwenehi iklim, panen lan jarak. Dadi ana papan kanggo tuwuh ing kene uga - dhasar banget, sithik banget kanggo mayoritas populasi.
                        Lan tuwuhing kesejahteraan populasi tegese nambah lan komplikasi saka kapasitas Pasar Internal.
                        Dadi kahanan wiwitan apik.
                2. 0
                  Februari 6 2024
                  Kutipan saka alexmach
                  Endi panemu babagan kekurangan monetisasi ekonomi Rusia teka saka?

                  Iku mung Statistik - Ratu Ilmu.
                  Lan presiden dhewe nyatakake tanggal 25.02.2022 Februari 51 manawa monetisasi ekonomi Rusia ora ngluwihi 100%. Ing tingkat XNUMX% saka PDB negara.
                  Kutipan saka alexmach
                  Apa ana ijol-ijolan alami ing ngendi wae?

                  Ana ijol-ijolan alami ing Federasi Rusia (lan umume negara CIS) nalika monetisasi ekonomi ora ngluwihi 4-5% saka PDB. Lan Federasi Rusia duwe tingkat monetisasi kasebut nganti pungkasan taun 2005 (banjur upaya pisanan Federasi Rusia kanggo nyingkirake perbudakan IMF lan kantor perwakilan ing Federasi Rusia (Bank Pusat Federasi Rusia) ditindakake. Upaya kasebut banjur gagal, pembunuhan dhuwur (lan ora dadi profil dhuwur) ditindakake, lan banjur persetujuan ing ngendi Federasi Rusia nampa hak kanggo nambah monetisasi dadi 40% ing taun 10. Lan ora luwih saka 40. Ing wektu sing padha, Aturan Anggaran dilestarekake, miturut Federasi Rusia bisa ngedol lenga kanthi rega sing ora luwih dhuwur tinimbang langit-langit sing diadegake. disebut "dana cadangan".
                  Aturan Anggaran iki sing ditinggalake Putin ing dina kapindho SBO. Lan kanthi resmi lan umum ngumumake pra-monetisasi Ekonomi kanthi 20%.
                  Kutipan saka alexmach
                  Penting yen jenuh iki ora ngluwihi pinggiran.

                  Mesthi wae. Cara sing paling efektif kanggo nyuntikake dhuwit yaiku liwat investasi lan belanja pemerintah langsung. Dadi kabeh dhuwit langsung menyang rantai produksi proyek / pesenan tartamtu lan kalebu multiplier. Ing kasus kita, panggunaan paling apik saka dana kasebut yaiku mbuwang pertahanan militer lan mbiayai program militer. Uga program lan program infrastruktur kanggo Industrialisasi anyar (apa sing diarani substitusi impor utawa liya-liyane).
                  Kutipan saka alexmach
                  Omah ing kutha gedhe mung minangka komoditas sing bisa dipasarake,

                  Ana wis 3-4 kaping liyane kang dibangun saka padha bisa tuku. Lan kita ngomong babagan konstruksi ing kutha-kutha BIG. Lan aku ngerti carane rencana kuwi bisa. Kabeh sing ana dibangun ing tugas mbatalake dana saka negara.
                  Kutipan saka alexmach
                  Kepiye carane dheweke wiwit nguripake ing njero? Ya, ayo ujar manawa perusahaan nyewa buruh, mula mbayar biasa, buruh duwe dhuwit, lan dheweke pengin tuku apa wae. Apa isih ana ing njero?

                  Mesthi wae. Nanging Dana Wage isih bagean sing luwih cilik; jumlah sing isih ana liwat rantai kerjasama. Lan ana uga, bagean menyang gaji, bagean kanggo bahan mentah, kerjasama, listrik, lan sapiturute, lan tingkat bathi kanggo pangembangan produksi, program sosial lan pembayaran kanggo pemegang saham (yen ana). Nalika dhuwit disebarake liwat rantai kerjasama lan pembayaran gaji, dheweke wiwit urip dhewe. Terus ngasilake nilai surplus, dikurangi kanthi bentuk pajak, mlebu anggaran lan njamin sirkulasi likuiditas ing Ekonomi. Kaya getih ing awak.
                  1. 0
                    Februari 7 2024
                    Cara sing paling efektif kanggo nyuntikake dhuwit yaiku liwat investasi lan belanja pemerintah langsung.

                    Ora, iki minangka cara sing paling efektif kanggo ningkatake spiral inflasi. Iku luwih cepet mung print dhuwit lan uncalan metu saka jendhela. Ana cara sing luwih canggih, contone liwat mekanisme obligasi utang pemerintah sing padha. Kanthi keterlibatan pasar finansial lan sterilisasi bagean saka dhuwit sing padha.
                    Ana wis 3-4 kaping liyane kang dibangun saka padha bisa tuku

                    Yen ngono, ora ana sing tuku. Nanging padha tuku. Iki tegese statement sampeyan ora bener.
                    Mesthi wae. Nanging Dana Wage isih bagean sing luwih cilik, jumlah sing isih ana liwat rantai kerjasama

                    Dadi, wong-wong sing njagong ing tautan rantai kasebut uga konsumen (perusahaan dhewe uga konsumen, lan kanggo wong-wong mau, hukum ekonomi bisa digunakake kanthi cara sing padha karo individu).
                    1. 0
                      Februari 7 2024
                      Kutipan saka alexmach
                      Yen ngono, ora ana sing tuku. Nanging padha tuku. Iki tegese statement sampeyan ora bener.

                      Nganti 70-80% omah sing mentas dibangun ora didol. Yen sampeyan mandheg mbangun kabeh, apa sing wis dibangun bakal didol telung taun.
                      Aku ngerti banget carane rencana iki bisa. Nalika prices omah munggah urutan gedhene + ndhuwur biaya, silihan dijupuk metu kanggo construction, paling iku langsung dijupuk offshore, omah dibangun kanggo liyane, lan kabeh bathi saka Advertisement banjur ditarik. Akibaté, akèh-akèhé saka biaya omah sing didol rampung ing yurisdiksi manca. Iki ora mung bleeds Ekonomi, nanging uga nggawe tekanan kanggo devaluasi ruble. Kanca-kanca kanca sekolahku padha nglakoni. Sawetara bank, perusahaan konstruksi, migran lagi mbangun. Tujuane ora kanggo nyukupi kabutuhan, nanging kanggo mbatalake jumlah maksimal ing luar negeri. Lan kabeh wis dibangun sabenere ing prabédan monstrous antarane rega sade lan rega biaya. Kajaba iku, bathi sing dhuwur dijaga nalika mung 20-30% omah sing wis rampung didol.
                      Lan bisnis iki saiki wis entuk wangun lan ukuran mung exaggerated.
                      Kutipan saka alexmach
                      lan sing njagong ing pranala rentengan iki uga konsumen

                      Mesthi wae. Lan luwih akeh tautan kasebut, luwih akeh wong sing nampa gaji ing tautan kasebut, luwih efektif lan akeh perusahaan Ekonomi, kategori "B" lan perdagangan eceran bakal dirangsang.
                    2. 0
                      Februari 7 2024
                      Kutipan saka alexmach
                      Iku luwih cepet mung print dhuwit lan uncalan metu saka jendhela.

                      Apa sampeyan wis krungu lelucon Amerika sing dicritakake ing universitas Barat sing paling apik ing ngendi pembiaya mangsa dilatih?
                      - Wong sugih teka ing sawijining kutha cilik ing Amerika Serikat. Dheweke dadi menyang hotel (iku mung siji ing kutha iki), menehi pemilik hotel $ 100 lan ngandika sing bakal tetep ing kutha kanggo 4 dina, lan iki simpenan. Lan dheweke nindakake bisnise. Sing duwe seneng duwe tamu kaya ngono, arang ana wong sing teka ing kutha. Dheweke lunga menyang tukang kayu lan menehi $ 100, sing dheweke duwe utang kanggo lawang anyar, tukang kayu langsung lunga lan menehi $ 100 marang tukang susu sing duwe utang, tukang susu seneng lan lunga menyang tukang besi, sing mentas ngethok kuda. dheweke utang, pandhe wesi menyang hotel kanggo perek lan menehi dheweke $ 100 sing utang dheweke kanggo layanan sadurungé, perek iku remen lan langsung njupuk iki $ 100 kanggo pemilik hotel, kang duwe utang kanggo kamar kanggo bisnis dheweke. ... Lan sak jam mengko wong lanang sing teka bali lan ngandhani sing duwe hotel yen wong lanang sing ditekani wis mati, lan dheweke ora bakal nginep ing hotele. Pemilik hotel ngasilake $ 100 marang wong lanang lan dheweke lunga ...
                      Akibaté, $ 100 ngunjungi kutha iki mung sak jam, nanging ing wektu sing padha nggawe 5 wong seneng, ngilangake utang sing angel kanggo mbayar maneh. Mung ing kutha cilik ana sethitik dhuwit ing circulation lan residents nyedhiyani layanan kanggo saben liyane utang, Nanging tagihan 100-dollar sing ngunjungi kutha nylametaké saka utang. Utange total $500, lan tagihan sing teka mung sak jam, masalahe mung sak jam.
                      Iki minangka ilustrasi sifat lan fungsi dhuwit lan efek Multiplier saka sirkulasi ing Ekonomi.
                      Wis ora usah bantah-bantahan maneh, makroekonomi wis dadi titikanku wiwit cilik.
                      1. 0
                        Wingi, 21:19
                        прошу прощения, с большим удовольствием почитал ветку. Ни разу не эксперт, не экономист, не финансист и много много чего ещё "не". Даже не бухгалтер. НО имеется вопрос - если не ошибаюсь, в ветке обсуждения вы высказали желательность привязки рубля к золоту. Только, как мне кажется, в нынешней экономической модели/ситуации, это будет самоубийством нашей экономики, а может быть и государства. Почему? Допустим, что рубль привязали к золоту. Янкесы печатают мешок денег (надеюсь понятно, что приближение очень грубое), меняют его на рубли, скупают золото и вывозят его. И так цикл за циклом. В результате у нас Монблан резаной зелёной бумаги, а у них наше золото. Прим этом, они тотально запрещают нам, за их бумагу, покупать их товары-услуги-технологии. Они в полном "шоколаде", мы, в похожей по цвету и консистенции субстанции, но совсем не в шоколаде. Или я не прав?
                        Ну и так, мысли - банки, в их нынешнем виде, чистое зло. Высасывающее "кровь" из предприятий. Весьма интересен "исламский банкинг". Существующий в таком виде исключительно за счёт того, что ростовщичество у них "харам". У нас, вроде как в Осетии, пилотный проект "исламского банкинга" запущен, но совсем не уверен, что это "пойдёт" в масштабах страны. Наших банкиров - экономистов учили совсем другому.
                        По ситуации с трудовыми ресурсами многим другим - складывается впечатление, что Путин пытается воспользоваться идеей изложенной у Хайнлайна, в книге "Звёздные рейнджеры" (другой вариант названия - "Звёздный десант"), или существовавшей в древнегреческих городах - полисах. Где у каждого гражданина было место в строю Легиона. Ты мог отказаться от места в строю, но при этом ты отказывался и от гражданства. Он пытается ввести в управленческую элиту страны не просто "свежую кровь", никак не связанную с существующими элитами, а людей с другим мировосприятием. Лишь бы не опошлились, под воздействием окружения.
                      2. 0
                        Wingi, 22:28
                        Kutipan: Pr0h0zhiy
                        - если не ошибаюсь, в ветке обсуждения вы высказали желательность привязки рубля к золоту. Только, как мне кажется, в нынешней экономической модели/ситуации, это будет самоубийством нашей экономики, а может быть и государства. Почему? Допустим, что рубль привязали к золоту. Янкесы печатают мешок денег (надеюсь понятно, что приближение очень грубое), меняют его на рубли, скупают золото и вывозят его. И так цикл за циклом.

                        Привязка валюты к золоту вовсе не означает свободный обмен валюты на золото , это СОДЕРЖАНИЕ ЗОЛОТА В ВАЛЮТЕ . Так было у Советского Рубля , а так же у русского рубля в период такого эксперимента Шарапова по благословению Александра-3 , благодаря чему удалось не взяв ни копейки кредита в рекордные 8 лет (!) построить Транссибирскую Магистраль . При этом благодаря только этой программе экономика РИ стала наполняться столь дефицитной тогда ликвидностью (в ходу тогда были только металлические деньги - серебряные и медные) , что вызвало просто взрывной рост экономики в целом . Ту программу упразднил Витте , налив в уши недалёкому молодому царю , что "экономика перегрета" . А о каком перегреву могла идти речь , если просто из за бурного роста появилось некоторое перепроизводство товаров ... и цены стали ... падать . России тогда надо было просто срочно искать новые рынки сбыта , и они у нас были - это рынок Китая ! Куда мы построили ж\д , а в Манчжурии целую сеть железных дорог (КВЖД) , строили самый крупный в регионе торговый порт (Дальний) и в принципе именно для такой торговли всё это и затевалось . Просто Витте по бабушке был из рода Ротшильдов и действовал в их интересах ... А молодого царя он просто обманул .
                        Привязка валюты к золоту (фиксированное содержание золота в единице валюты) приведёт нас к той самой отвязке от доллара курса рубля .
                        Nanging!
                        Это возможно только в рамках комплексной реформы всей Финансовой Системы РФ - упразднение ЦБ , учреждение Государственного Банка России под полным контролем Министра Финансов и Президента , и учреждение Государственного Казначейства - как эмиссионного центра и хранителя государственных резервов .
                        И никакого оборота золота как платёжной единицы . Просто мерило\эквивалент стоимости валюты . Всё .
                        Золото может идти или браться в залог при дефиците или перекосах во внешней торговле .
                        Сегодня такое хотят сделать с новой валютой Банка БРИКС для удобства взаимных расчётов стран участниц этого финансового рынка . Но для этого валюты всех стран участниц должны быть привязаны к золоту (ценой) и свободно конвертироваться для взаиморасчётов в безналичную валюту Банка БРИКС . . . Но именно это и убьёт доллар и евро как валюты международных расчётов . Не на смерть , но кратно или на порядок\порядки сократив объёмы спроса на них и их международный оборот . И понимая это , как и то , что без этого не обойтись , некоторые банки -акционеры ФРС уже стали акционерами Банка БРИКС . Т.е. подстелили себе соломку .
                        И именно поэтому сегодня в мире пахнет Войной .
                      3. 0
                        Dina iki jam 01:27
                        Kutipan saka bayard
                        Привязка валюты к золоту вовсе не означает свободный обмен валюты на золото , это СОДЕРЖАНИЕ ЗОЛОТА В ВАЛЮТЕ . Так было у Советского Рубля

                        насколько я могу понять, так же было и у вечнозелёного $ в аккурат до той "диверсии", что ему устроил де Голль, пригнав самолёт и корабль, гружённые этой макулатурой и потребовав её (макулатуры) обмена на реальное золото. Золотое обеспечение именно так и работает. При этом оно совсем не исключает схемы описанной мной выше - они печатают вечнозелёные, скупают рубли и рубли обменивают на золото. Назвали чуток по другому, но финал всё тот же. Та же схема может применяться и в отношении гипотетической валюты БРИКС... И это, по моему, касается не только золота, но и любого другого обеспечения. Деньги обеспеченные чем то материальным, всегда будут проигрывать печатному станку, при возможности свободного обмена в нынешних условиях.
                        Тупо запретить обмен одних денег на другие? Исключительно деньги за предоставленные товары-услуги-технологии??? Как минимум их "печатный станок" из этой схемы уберётся. НО тогда должен быть паритет в торговых отношениях. На скока продал, на стока и купишь. Любой дисбаланс будет вылезать боком одной, или другой стороне. Для избежания таких перекосов, в конце года "подбивать бабки" и компенсировать одной, или другой стороне разницу всё тем же, к примеру, золотом?

                        ...Но именно это и убьёт доллар и евро как валюты международных расчётов ...

                        Мне кажется, пара "доллар/евро", уже убита. Бумажки с портретами мёртвых президентов обеспечивались доверием + военной силой. Кто не доверяет $ - "тогда мы плывём к вам". И толика этого "доверия + сила" проецировалась на евро (там правда, в некоей мере было обеспечено и товарным производством). Доверие рухнуло, силу подтвердить не могут (Украина, Красное море), пром производство рухнуло.

                        ...И именно поэтому сегодня в мире пахнет Войной .

                        Маловероятно. Только если "чёрный лебедь". А так? Очень сильно сомневаюсь, что "за лужей", лица, реально принимающие решения, полные идиоты. Они осознают, что если мы сцепимся со всем их кагалом, то однозначно начнём поставлять источники тепла и света, службой доставки С.К. Шойгу. И однозначно, в стороне от этого "праздника жизни" не останутся ни Китай, ни Северная Корея. Так что или "чёрный лебедь", или какая то страна, сугубо самостоятельно, действуя вне блока НАТО.
                      4. 0
                        Dina iki jam 05:20
                        Kutipan: Pr0h0zhiy
                        насколько я могу понять, так же было и у вечнозелёного $ в аккурат до той "диверсии", что ему устроил де Голль,

                        Нет , советский рубль не имел хождения за границей , даже вывозить рубли больше определённой суммы не разрешалось . Для внешней торговли были переводные рубли , в них шел расчёт в рамках СЭВ . Для взаиморасчётов советских предприятий был безналичный рубль . СССР не производил экспансию своей валюты за границу , а количество денег в экономике примерно соответствовало производимой товарной массе .
                        С долларом же было совсем иначе - США в конце войны заставило страны подписавшие Бреттон-Вудское соглашение сдать на хранение ФРС всё своё золото , а в замен получили бумажные доллару на его стоимость для международных расчётов и для формирования гос. резерва . Де-Голь просто заставил США вернуть французское золото за их бумагу .
                        То , что собираются сделать в БРИКС не то же самое , что доллар или советский рубль . Они хотят привязать валюты стран участниц к золоту для фиксации их курса и определения курса валют меж собой через золотое содержание . Так они уйдут от доллара как эквивалента для определения курса . А взаиморасчёты будут вестись через валютные СВОПы - примерно так как Вы и описали . Да об этом Путин несколько раз в прежние годы рассказывал и осуществлял через двухсторонние договора для бездолларовой торговли . С Индией на пример так было , с Китаем .
                        Kutipan: Pr0h0zhiy
                        ...И именно поэтому сегодня в мире пахнет Войной .

                        Маловероятно. Только если "чёрный лебедь". А так?

                        Очень даже вероятно . Причём именно по причине утраты лидерства . Паразит не может жить за свой счёт, и если даже народы их стран войны не хотят , они сделают так как хотят они . Либо войной \ её угрозой вернут себе лидерство , либо уйдут хлопнув дверью так , что камня на камне не останется . Они это давно говорили , теперь время пришло . Так что готовьтесь к худшему - проигрывать они не умеют .
                        Бешеных животных нельзя лечить или приручить , только эфтаназия выстрелом с дистанции и сжигание трупа . Ружьё у нас есть , бешенство диагностировано . В этом году они войдут своими войсками в\на . Это была не глупость Макрона , а озвученное согласованное решение .
                        Опыт питерской улицы будет нам как нельзя кстати .
              3. 0
                Februari 9 2024
                Sampeyan bener banget. Ekstensif lan menyang titik.
          2. 0
            Februari 7 2024
            Lan kita feed. A kabeh tentara manca kanggo kita dening kewarganegaraan, warga negara, budaya, etc. oligarki, pejabat, fleachers, showmen, "lintang" lan parasit liyane lan didhelikake lan mungsuh ketok. Sing ngrampok kita lan njupuk kasugihan kita sajrone 30 taun kanggo "dhewe" ing jaban rangkah, menyang bolongan ing London, Nice, California ...
        2. +4
          Februari 6 2024
          Sawise logika sampeyan, sing ora ana hubungane karo hukum ekonomi, investasi apa wae (umpamane, ing pabrik kanggo produksi mesin cuci) nyebabake paningkatan dhuwit, banjur inflasi lan mulane mbebayani. Apa absurd, amarga ekonomi kabeh negara ing donya FIGHT kanggo narik investasi kuwi lan wutah dianggep minangka indikator saka kesehatan ekonomi.
          1. 0
            Februari 6 2024
            investasi apa wae (umpamane, ing pabrik kanggo produksi mesin cuci) ndadékaké paningkatan dhuwit, banjur inflasi lan mulane mbebayani.

            Ora, sampeyan ora kudu. Ora mung investasi wae. Penting saka endi investasi kasebut. Ngendi sampeyan mikir investasi 40% saka anggaran bisa teka?

            Apa absurd, amarga ekonomi kabeh negara ing donya sing FIGHTING kanggo narik investasi kuwi lan wutah sing dianggep minangka indikator kesejahteraan ekonomi

            Inggih, ya, kabeh wong berjuang, lan ora ana sing ngira mung nyithak + 40% saka dhuwit dhuwit lan mung nandur modal ing apa sing kita butuhake ... Inggih, meh ora ana sing ngira.
            1. 0
              Februari 7 2024
              Iku apik yen sampeyan dudu menteri keuangan sing duwe pangerten banget babagan alat kanggo ngatur ekonomi modern. Aku bakal pitutur marang kowe, ketoke, rahasia saka sumber nambah pendanaan kanggo sektor pertahanan ing 2024: 1) revenue budget tambahan (introduksi saka pajak anyar, nambah revenue saka sing wis ana), 2) pangurangan saka budget liyane (" pangurangan pangeluaran babagan masalah pamaréntahan umum, ekonomi nasional, pendidikan jasmani lan olahraga, ing media lan transfer interbudgetary sing umum"), sing terakhir penting banget lan 3) utang internal lan eksternal (saiki, mesthi, biasane internal). ). Miturut cara, ana ngendi lan saka sapa kanggo nyilih - sadurunge, keluwihan bathi saka akeh pribadi, lan ora mung, Enterprises padha mundur kanggo Siprus lan akun liyane, puluhan milyar dolar kiwa ekonomi, malah perusahaan leasing negara dibiayai Enterprises manca. , saiki kabeh dhuwit tetep ing njero. Kabeh duwe rega, nanging sampeyan mung ngerti babagan "nyetak dhuwit." Ekonomi isih rada rumit.
              1. 0
                Februari 7 2024
                utang internal lan eksternal (saiki, mesthi, biasane internal)

                Iki persis
                sampeyan ketoke mung ngerti babagan "nyetak dhuwit"

                Mung sethitik roso karo instruments financial.

                Yen sampeyan ora ngerti, banjur ngomong luwih lanjut babagan "pangerten guwa"
        3. 0
          Februari 6 2024
          Menapa malih, kula pitados bilih nandur modal ing pabrik militèr (ayo dadi pabrik kanggo produksi mesin diesel tank) malah luwih mupangati kanggo ekonomi tinimbang nandur modal ing pabrik sipil (ayo dadi pabrik sing ngasilake mesin cuci). Lan aku siap mbuktekake. Nanging pisanan, aku isih pengin krungu saka sampeyan argumentasi kanggo kesimpulan sing sampeyan ... Babagan cilaka investasi lan hubungane karo inflasi.
          1. 0
            Februari 6 2024
            Kajaba iku, aku mikir

            Inggih, sampeyan bisa nganggep apa wae, sawetara wong kanthi serius ujar manawa bumi iki rata. Lan padha uga teka munggah karo bantahan kanggo iki.

            Yen ana apa-apa, aku ora ujar manawa ora perlu nandur modal ing pabrik pertahanan, utamane nalika perang. Aku ngomong yen iki duwe rega dhewe lan sampeyan isih kudu mbayar.
      4. 0
        Februari 7 2024
        Inggih, lan penjahat politik ing wektu sing padha)
      5. Komentar wis dibusak.
  2. +3
    Februari 5 2024
    Muga-muga wektu USSR kanthi rahasia super duper wis rampung lan apa sing dikembangake lan ditindakake ing bidang militer bakal mulai mlebu ing sektor sipil ing versi sing disederhanakake.
    1. +6
      Februari 5 2024
      Kutipan saka: svp67
      dikembangake lan dileksanakake ing bidang militer, lan ing versi sing disederhanakake bakal diwiwiti ing sektor sipil.

      Ing kene kita kudu ngomong babagan teknologi anyar, sing kudu ditransfer menyang perusahaan komersial ing kahanan tartamtu. Masalahe yaiku Kementerian Pertahanan Rusia ngentekake dana anggaran gedhe kanggo pangembangan kasebut lan, miturut hukum, ora bisa mung nransfer menyang sapa wae. Lan perusahaan kompleks industri militer bakal nyoba njaga monopoli teknologi anyar nganti pungkasan.
      Masalah kasebut kudu dirampungake dhisik ing tingkat legislatif. Banjur ngomong babagan pangembangan sektor sipil liwat pangembangan dual-use.
      1. +7
        Februari 5 2024
        Akeh perusahaan tujuan "dual" ... Dheweke kerja ing kompleks industri militer lan ing sektor sipil.
        1. 0
          Februari 5 2024
          Pendapatan keluwihan saka pesenan pertahanan diinvestasi kanggo nganyari armada alat mesin lan infrastruktur liyane. Nalika operasi khusus rampung, macem-macem perusahaan bakal duwe basis produksi sing kuat. Cukup kompetitif ing pasar domestik lan manca.
          Ya mesthi! Sing ngasilake tank bakal nyopir mesin cuci, sing ngasilake cangkang bakal ngasilake inkubator kanggo pertanian, industri penerbangan bakal nyopir Lada-Kalina ...
          Sapa wae sing paling ora ngerti babagan produksi ngerti yen ing produksi khusus, mung ngalih menyang model produk liyane (profil sing padha) tegese wektu sing suwe, akeh dhuwit kanggo nglengkapi produksi maneh, nggoleki pemasok anyar lan sing gegandhengan. supplier, nyuda long-term ing output produk (Mangkono , lan bathi) lan umume wasir gedhe kanggo perusahaan. Dadi, mbangun maneh pabrik tank kanggo ngasilake traktor luwih gampang kanggo mbangun pabrik traktor anyar. Kajaba iku, yen tank dibutuhake maneh, apa kita kudu mbangun maneh produksi? Utawa njaga garis produksi lan gudang bahan mentah, komponen lan peralatan kanggo produksi tank nganggur nanging siap? Iku bakal cukup larang, Nanging!
          Ya, iku apik sing sawetara saka sudhut perusahaan bakal duwe basis produksi kuat. Nanging kita uga kudu ngerti manawa industri pertahanan, kanthi definisi, minangka wilayah ekonomi sing ora nguntungake. Lan konversi produksi iku wektu-akeh banget, larang regane lan ora tansah ekonomi layak. Ing sawijining wektu, dheweke nyoba ngeculake pot ing industri pertahanan - ora bisa ...
          1. GGV
            +3
            Februari 5 2024
            Iki tegese pabrik mobil, contone: KamAZ, UAZ, GAZ lan Ural padha. Lan sampeyan ora ngerti carane akeh perusahaan kompleks industri militer liyane sing bisa ngasilake lan entuk dhuwit kanggo produk sipil.
          2. +1
            Februari 5 2024
            Nalika perang, dhuwit ora dadi masalah. Yen sampeyan pengin menang, mesthi.
            1. +1
              Februari 5 2024
              Quote: sugeng ndalu
              Nalika perang, dhuwit ora dadi masalah.

              Sajrone perang, dhuwit nduweni peran sing paling penting, utamane mata uang sing angel. EMNIP, Napoleon ujar: "Kanggo perang sampeyan butuh 3 perkara - dhuwit, dhuwit lan dhuwit liyane!"
              Nyatane, dheweke mung ngomong babagan konversi sawise perang industri.
              1. +1
                Februari 5 2024
                Kutipan saka AUL
                Quote: sugeng ndalu
                Nalika perang, dhuwit ora dadi masalah.

                Sajrone perang, dhuwit nduweni peran sing paling penting, utamane mata uang sing angel. EMNIP, Napoleon ujar: "Kanggo perang sampeyan butuh 3 perkara - dhuwit, dhuwit lan dhuwit liyane!"
                Nyatane, dheweke mung ngomong babagan konversi sawise perang industri.

                Siji klarifikasi cilik. Napoleon ngutip Machiaveli.
                1. 0
                  Februari 6 2024
                  A klarifikasi cilik, Machiavelli.
              2. +1
                Februari 6 2024
                Kuwi maksudku. Iku ora worth nyimpen. Ayo urip nganti kamenangan, banjur kita bakal weruh.
          3. +3
            Februari 5 2024
            Alexander Yuryevich!
            Umumé, kaya mangkene; Tambah pinunjul ing mbuwang ing produksi pertahanan (lan nimbali ing umum) punika pedhang pindho. Kabeh sing banjur dibuwang (digunakake) kanggo perjuangan bersenjata, lan ora didol ing luar negeri, dadi modal mati, ujare. Mulane, keseimbangan sing cukup penting banget ing kabeh ...
            1. +3
              Februari 5 2024
              Kutipan: WFP-1
              Mulane, keseimbangan sing cukup penting banget ing kabeh ...

              Setuju! Sayange, kita mung bisa ngomong babagan keseimbangan ing wektu tentrem. Ing mangsa perang, kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan! Nanging saben perang pungkasane rampung kanthi tentrem, banjur masalah nransfer industri menyang garis sing tentrem. Ing tangan siji, karusakan lan kemiskinan pasca perang mbutuhake output maksimal produk sipil, lan ing sisih liya, elinga kahanan USSR sanalika sawise Perang Patriotik Agung! Yen padha anteng karo industri pertahanan banjur, padha bakal mangan mantan allies ibu misuwur! Mulane, keseimbangan ing kene minangka perkara sing alus lan ambigu!
              1. +2
                Februari 5 2024
                Mesthi wae, masalah kudu ditanggulangi liwat perjuangan bersenjata mung ing kasus sing ora ana cara liya (supaya petualangan militer-politik ora kedadeyan). Lan ing pangertèn iki uga: "keseimbangan ing kene minangka perkara sing alus lan ambigu!"
    2. +2
      Februari 5 2024
      Kutipan saka: svp67
      Muga-muga wektu USSR kanthi rahasia super duper wis rampung lan apa sing dikembangake lan ditindakake ing bidang militer bakal mulai mlebu ing sektor sipil ing versi sing disederhanakake.

      Senjata howitzer sing disederhanakake kanthi kaliber 152 mm mesthi bakal migunani ing tetanèn. nglirik
      Senajan bubar, ing donya, tren ngelawan wis diamati. Dampak gedhe saka teknologi komersial canggih ing urusan militer, ing babagan nyuda biaya senjata sing wis suwe dikenal dening militer, lan muncule senjata anyar.
  3. +2
    Februari 5 2024
    Komisi "ahli" ora bakal nyegah dheweke kerja
  4. 0
    Februari 5 2024
    Iki kabeh apik, kanggo wektu iki. Iku bakal mungkasi lan apa banjur. Infus menyang kompleks industri militer bakal dikurangi, Kulon bakal mulai ngangkat sanksi, lan mesthine kita bakal cepet-cepet tuku kabeh ing luar negeri, amarga kita pancen ora duwe proteksionisme. Lan kabeh bakal bali menyang normal.
    1. +1
      Februari 5 2024
      "Ora ana sing bakal bali menyang normal." Donya wis owah lan terus owah, lan kabeh iki ora bisa dibatalake. Hubungan anyar dibangun ing antarane negara, aliran finansial lan komoditas anyar. Sanajan kabeh sanksi wis dicabut saiki, nanging sejarah ora bisa dibalik maneh. Iki uga ora mungkin, kaya ora bisa urip maneh kabeh wong sing tiwas ing Distrik Militer Lor.
      Proyèk multi-taun serius wis diluncurake ing industri - ing pesawat lan teknik roket, ing bangunan mesin, ing produksi mikroelektronik, lsp. Pembekuan lan mbatesi proyèk-proyèk iki ateges mundhut kedaulatan, lan ora mung ing istilah teknis.
      1. +4
        Februari 6 2024
        "Ora ana sing bakal bali normal."
        Aku bakal mangsuli sampeyan kanthi cara iki. Apa sampeyan maca karya Nikolai Leskov - Lefty? Karya iki ditulis ing taun 1881 lan ateges nggambarake kahanan jaman kasebut. Aku ora bakal nyritakake maneh, sampeyan bakal kasengsem maca. Lan yen sampeyan maca lan nransfer menyang acara sajarah ing jaman kita, banjur aku bakal ngerti yen kita bali menyang bunder iki, utawa rodo rake, karo tenacity enviable.
        1. 0
          Februari 6 2024
          Aku wis maca akeh perkara ing uripku.
          Lan sing ngadeg tetep ora ngidak ing garu. Lan kasunyatan manawa kesalahan lan masalah sing padha diulang ora ateges kabeh "bali normal". Nalika padha ngomong, sajarah gerakane ora ing bunder, nanging ing spiral.
          Kajaba iku, manungsa ora owah sacara biologis sajrone 10 ewu taun kepungkur (lan bisa uga luwih akeh). Aku ora dadi luwih pinter, nanging aku nglumpukake akeh kawruh lan sinau kanggo nggunakake (ing umum, iki uga duwe sethitik relevansi kanggo individu). Lan saben wong nggawe akeh kesalahan ing uripe (tanpa iki, ora bisa sinau), asring mbaleni kesalahane bapak, simbah, lan simbah.
          1. 0
            Februari 6 2024
            Lan sing ngadeg tetep ora ngidak ing garu.

            Aku ora setuju, negara wis nandhani wektu kanggo dekade pungkasan, nanging mlaku ing rake, paling kamungkinan karo siji mlaku ing siji rake lan liyane ing liyane.
            Nalika padha ngomong, sajarah gerakane ora ing bunder, nanging ing spiral.

            Iku gumantung carane tarik spiral iki lan saka ngendi kanggo ndeleng saka. Tarik penyerap kejut ing bidang, tampilan sisih minangka spiral - tampilan ndhuwur minangka bunder.
            Aku ora dadi luwih pinter, nanging aku nglumpukake akeh kawruh lan sinau kanggo nggunakake

            Ana sing nyimpen, lan ana sing ngrusak.
            Kita wis dadi ditempelake ing expression "bali menyang kothak siji," apik. Retrospektif historis: ing Kulon, kanggo sawetara abad, Rusia ing kabeh guises (lan kita ngganti cangkang negara meh kaya sarung tangan) dianggep minangka mungsuh (kajaba iku ora duwe bathi), nanging baris tetep panggah. Kanggo kita, Kulon dadi kanca, negara manca bakal nulungi, banjur Kulon dadi mungsuh, lan liya-liyane.
            1. 0
              Februari 6 2024
              negara wis menehi tandha wektu kanggo dekade pungkasan
              - uga, yen sampeyan ora weruh owah-owahan wiwit 2000 utawa malah 2010, banjur aku nuwun.
              1. +2
                Februari 6 2024
                - uga, yen sampeyan ora weruh owah-owahan wiwit 2000 utawa malah 2010, banjur aku nuwun.

                Apa sampeyan ngomong babagan plester??? Ya wis owah dadi luwih apik, nanging apa isine? Apa vektor kabijakan negara diganti piye wae? Vektor pembangunan ekonomi? Basis ekonomi: diekstrak, dikirim menyang luar negeri, ditampa mata uang asing, tuku apa sing dibutuhake. Wiwit wiwitan peresmian (pisanan), PDB wis ngomong babagan kamardikan, yen perlu kanggo pindhah saka ekonomi bahan mentah, kanggo nambah volume barang industri kanthi nilai tambah ing struktur ekspor. Dadi kanthi teknologi mandiri, nanging apa asil pungkasane? Apa sing ana ing pertumbuhan populasi lan strukture: kaya nalika ambruk, populasi 146+ yuta wong tetep padha nganti 35 taun, mung struktur sing ganti lan ora dadi luwih apik, populasi pribumi wis mati. , diganti dening wong anyar. Owah-owahan sampeyan sing sampeyan gunakake mesthine ora katon kanggo aku: bangunan anyar, kutha-kutha wis dadi luwih ayu, mobil VAZ anyar, babagan upah sing prasaja (mangga, nanging oke), sing dibayar ing wektu - iki kabeh apik. 35 taun saka Federasi Rusia, count 35 taun saka tatanan USSR lan mbandhingaké. Ngendi sampeyan miwiti, apa sing sampeyan lakoni lan apa sing sampeyan lakoni sajrone 35 taun iki? Siji negara, liwat perang sipil, paceklik, represi lan perang, dadi raksasa industri lan dadi negara adidaya. Liyane minangka pecahan saka superpower, sing ora bisa ngasilake "overshoes" (iki minangka komentar ironis, yen ana, lan dudu pernyataan kasunyatan, sanajan sapa sing ngerti apa sing bakal kelakon).
  5. +4
    Februari 5 2024
    Musim panas iki produksi lengkap kudu miwiti. Nganti wektu iki, bagean gedhe saka Urals wis rampung kreteg Cina. Sawise iki, sapa sing bakal ngomong yen dhuwit kanggo kompleks industri militer dadi khusus kanggo biaya militer?


    penulis, apa sampeyan ngomong babagan?
    Apa sampeyan miwiti ngluncurake Ural mung ing jaman modern?
    lan ing Soviet - uga kreteg Cina?
    kok nulis omong kosong iki - iki dudu penonton
    1. +3
      Februari 6 2024
      Ora ana gunane yen Pabrik Otomotif Ural wis nyedhiyakake 2021 BILLION ing 15 kanggo nggawe lokalisasi produksi as truk. Amarga, dumadakan, aku tuku saka China sawise "optimasi produksi" ing taun sepuluh.
      Sadurunge sampeyan ngidoni empedu, sampeyan kudu mriksa dhisik apa sing ditulis dening penulis.
  6. +6
    Februari 5 2024
    Rilis pesawat tempur-bomber Su-34 lan pesawat penumpang Tu-214 duweni efek sing beda banget ing ekonomi.
    Conto ora sakabehe sukses. Ngelingi tambah akeh kerusakan ing pesawat sipil, amarga kekurangan suku cadang lan layanan normal, produksi pesawat penumpang wis dadi kabutuhan. Ing kene, umume, sampeyan bisa kelangan kabeh industri - Insya Allah, pesawat wiwit nabrak, maskapai kita ora duwe apa-apa kanggo mabur.
  7. +1
    Februari 5 2024
    Sawise ana artikel lan dheweke nulis manawa negara kasebut mandheg ngasilake cangkang 122 mm sawetara taun kepungkur.
    1. +4
      Februari 5 2024
      Negara kasebut mandheg ngasilake cangkang 122 mm sawetara taun kepungkur.

      Nanging ing DPRK kaliber utama yaiku 122mm, ana foto karo macem-macem bedhil self-propelled Korea Utara kaliber 122mm. Senapan mandhiri 152mm pisanan katon ing parade mung ing taun 2018; senapan mandhiri 152mm liyane ditarik. Ana cathetan kanthi foto sepur sepur ing ngendi howitzer 122mm sing ditarik saka Timur Jauh menyang zona Distrik Militer Lor. Dadi kabeh apik karo cangkang 122mm. Miturut intelijen satelit, intelijen Korea Selatan ngaku yen taun kepungkur, luwih saka 2 kontainer dikirim menyang Rusia liwat segara, sing padha karo 000 cangkang 2mm. Lan ana uga sepur, lan yen sampeyan ngeterake ing wayah wengi, satelit ora bakal ndeteksi. Kanggo DPRK, pasokan peralatan militer nguntungake banget amarga Iki minangka industri sing paling "urip" ing Korea Lor lan, ing kahanan kekurangan mata uang asing, bisa entuk sumber daya sing dibutuhake saka Rusia. Mulane, nganti SVO rampung, dheweke bakal nyedhiyakake maksimal, kanthi alami tanpa ngrusak safety dhewe.
  8. + 12
    Februari 5 2024
    Artikel sing apik, optimis !!! Nanging ana siji TAPI sing ora bisa diabaikan. Iki TAPI diarani BANK SENTRAL lan penguruse. Kanthi tingkat kunci 16%, tanpa tarif preferensial kanggo ALL buruh produksi, ora ana sing bisa ngomong babagan pertumbuhan produksi lan teknologi sipil. Tambah tarif pajak lan tarif energi sing dhuwur iki, lan umume kabeh dadi sedhih.
    Perkembangan kompleks industri militer saiki mung ana gandhengane karo kontrol manual lan injeksi langsung dana minyak menyang industri iki. Iki, mesthine, ora ala, minangka langkah darurat, nanging ing mangsa ngarep, yen ora ana owah-owahan radikal, ora ana owah-owahan dhasar ing ekonomi bahan mentah kita.
    1. +1
      Februari 5 2024
      Iki minangka momotan sejarah kanggo kita, kita ora ngerti carane monetisasi kamenangan
  9. +2
    Februari 5 2024
    Sugeng sonten kanca-kanca, 2023 "taun mobilisasi lan restrukturisasi produksi" Bismarck ujar: "Rusia nggunakake wektu suwe" (c)
  10. 0
    Februari 5 2024
    Rilis pesawat tempur-bomber Su-34 lan pesawat penumpang Tu-214 duweni efek sing beda banget ing ekonomi.
    Anane sing pertama (antara liya) ngidini sing nomer loro entuk dhuwit.
  11. +2
    Februari 5 2024
    Kita ora bakal ngerti tingkat wutah sejatine industri pertahanan Rusia ing angka lan fakta sajrone operasi militer khusus.

    Sing mesthi.
    .Rusia bakal ngiyataken kemampuan pertahanan marang latar mburi kahanan kang ora tetep ing donya. Presiden nyathet yen kanggo nggayuh tujuan kasebut, direncanakake kanggo nganyarke jinis senjata utama kanthi 2020% ing taun 70, laporan Interfax.
    Pernyataan iki digawe dina iki, 23 Februari 2013, dening Presiden Rusia Vladimir Putin....

    Ing Januari 2021, Shoigu ngandika:
    "Dina iki kabeh wong - sawetara kanthi nesu, sawetara kanthi persetujuan - ngerti lan nyatakake yen tentara Rusia duwe luwih saka 70%, utawa luwih tepat, meh 71% senjata lan peralatan modern. Iki minangka persentase paling dhuwur ing antarane kabeh tentara ing saindenging jagad, "ujare Shoigu, Rebo nalika rapat karo tim perusahaan Rostvertol.

    Saka penulis:
    ...Kita bisa ujar manawa 2022 minangka wektu keputusan sing dipeksa lan darurat, 2023 - mobilisasi lan restrukturisasi produksi, 2024 - pambentukan produksi militer sing sistematis lan gedhe-gedhe....

    Apa aku mung siji sing duwe logika, utawa kepiye aku kudu ngerteni pernyataan ing ndhuwur?
  12. +3
    Februari 5 2024
    Miturut dekrit Présidhèn, ing taun 18 pasokan bahan baku strategis digawe, lan ing 22 SVO diwiwiti.
    Angkatan Bersenjata Rusia ora nggegirisi tembok lan ngliwati posisi Angkatan Bersenjata Ukraina ing DPR-LPR sing wis dibangun ing pirang-pirang taun, mbebasake wilayah sing signifikan lan tekan pinggiran Kyiv ing Boryspil.
    Kontra-serangan musim panas saka Angkatan Bersenjata Ukraina nyurung Angkatan Bersenjata Rusia lan perang njupuk karakter posisional.
    Angkatan Bersenjata Rusia duwe masalah karo amunisi, sing nyebabake pawai bersenjata Wagner PMC menyang Moskow.
    Setengah taun salajengipun, SVO ngumumake mobilisasi parsial, ngilangi 300 ewu spesialis saka ekonomi lan nambah masalah personel kanthi kritis. Panggunaan UAV marang Presiden Venezuela lan mateni Jenderal Soleimani kanthi bantuan UAV ora nyebabake kesimpulan babagan panggunaan UAV sing akeh ing antarane pasukan, sing nuduhake salah perhitungan dening Direktorat Senjata Lanjut lan Staf Umum.
    Transisi industri militer Federasi Rusia kanggo operasi puteran jam ngidini ekonomi Rusia tekan posisi 1 ing Eropa lan njaga keseimbangan karo pasokan senjata NATO menyang Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging yen ana transisi industri NATO menyang pijakan militèr, imbangan ana bakal disrupted lan ora ing sih saka Federasi Rusia.
    Ing tangan siji, ana kepinginan bebarengan NATO lan Federasi Rusia supaya ora njupuk prakara kanggo extremes lan kanggo mungkasi perang karo gencatan senjata kapisah, nanging ing tangan liyane, NATO digodha kanggo exhaust Federasi Rusia ekonomi.
    1. +1
      Februari 5 2024
      Kutipan saka Jacques Sekavar
      nanging yen industri NATO ngalih menyang pijakan militèr, imbangan sing ana bakal disrupted lan ora ing sih saka Federasi Rusia.

      Iki mesthi bener. Nanging isih kudu pindhah menyang footings militèr iki. Nanging kepiye Eropa, umpamane, nindakake iki yen saiki ora duwe cukup dhuwit kanggo menehi subsidi marang petani dhewe kanggo menehi ganti rugi bahan bakar lan pupuk sing larang? Kepiye carane bisa ningkatake produksi yen saiki produksi sing padha iki mlayu saka Eropa menyang ngendi ana sumber daya sing luwih apik? Kepiye carane bisa ningkatake produksi ing AS yen dheweke dhewe nransfer kabeh menyang China, lan dilebokake ing sabuk karat sing ora luwih ala tinimbang kita?
      Umumé, aku yakin sing bisa nindakake iki, miturut teori, yen padha bisa nerangake kanggo populasi kok padha kudu ngencengi sabuk banget.
      Inggih, icing ing kue ing kene minangka asil paling mungkin saka kabeh promosi kompleks industri militer, yaiku nullification kabeh iki kanthi bantuan termonuklir, lan saka kabeh pihak.
  13. +4
    Februari 5 2024
    Saben uwong lali babagan efek multiplier, adhedhasar kasunyatan manawa kabeh klompok subkontraktor melu produksi tank lan peralatan militer liyane. Akeh sing saiki bisa nandur modal hasil sing akeh kanggo ngembangake produksi lan modernisasi utama.


    Truk sipil nggawa kargo sing nggawe nilai tambah tambahan. A truk militèr uga nganggo diesel lan consumables minangka bagéan saka pangopènan, nanging iku ngendi partisipasi ing ekonomi ends.

    Nalika operasi khusus rampung, macem-macem perusahaan bakal duwe basis produksi sing kuat. Cukup kompetitif ing pasar domestik lan manca. Lan iki ora kanggo sebutno ajining diri saka senjata Russian, wutah saka ekspor sing ora bisa dihindari sawise mburi menang saka District Military Lor.


    Nalika operasi khusus rampung, kabeh masalah sing ditundha bakal muncul: jaringan sarana sing ambruk, perawatan kesehatan sing kurang dana, pendidikan, dalan. Lan uga pemugaran wilayah anyar ...
    Luwih becik yen kompleks industri militer dibiayai ing tingkat 2021.
    Pelanggan asing? Setengah saka penghasilan kompleks militer-industri asale saka adol pesawat, ing kene SVO bisa dianggep minangka anti-iklan - sawayah-wayah aku ngerti, ora ana pesawat sing nyabrang pita wiwit April 2022. Armada uga anti-iklan, nanging saka kapal selam padha, contone, Severodvinsk urip.
    Tank T-90m nindakake kanthi apik, Lancets nindakake kanthi apik, nanging regane murah.
    Saben taun bakal luwih angel kanggo Rusia bali menyang pasar senjata - pesaing bakal ngenggoni ceruk sing kosong lan kudu dikalahake.

    Aku kaya pracaya sing bakal beda, nanging iki skenario nyata.
    1. 0
      Februari 5 2024
      Ya, Ivan, kabeh logis ...
  14. +1
    Februari 5 2024
    Penulis bener ngundakake pitakonan - wutah saka Komplek militèr-industri nyeret maju kabèh Semesta industri related. Salah sawijining syarat penting - peralatan sing diluncurake ora kudu dikalahake, kanthi biaya mungsuh utawa amarga kualitas sing kurang, yen ora, sampeyan ora bakal entuk cukup. Yen peralatan bisa dipercaya, banjur ana dhuwit sing cukup, lan peralatan tentara bakal normal. Kita kudu nambah ing ngendi kita ketinggalan, komunikasi, sebutan target, papan. Penulis uga bener yen tuwuhing kompleks industri militer ngrangsang pangembangan industri teknologi dhuwur. Artikel punika plus gedhe!
  15. 0
    Februari 5 2024
    Iki ora ateges operator personel lapis baja ora bisa entuk dhuwit.
    Elinga 2 taun kepungkur Fr. Rusia (Vladivostok) dipotong saka lemah amarga es jembatan.
    Yen ana pangkalan panyimpenan peralatan lan 100-300 operator personel lapis baja ing pulo kasebut, mesthi ora ana masalah. Atap saka operator personel lapis baja tahan kanggo es sing tiba, lan latihan driver lan panyimpenan peralatan minangka tanggung jawab panguwasa lokal. Mung menehi kula dhuwit.
  16. 0
    Februari 5 2024
    ... saiki bisa nandur modal hasil KALUBÈRAN ing ngembangaken produksi lan modernisasi utama.

    Perusahaan murni "militer" narik kawigaten atusan lan ewu kontraktor, sing ora mesthi melu masalah pertahanan. Pendapatan keluwihan saka pesenan pertahanan diinvestasi kanggo nganyari armada alat mesin lan infrastruktur liyane. Nalika operasi khusus rampung, macem-macem perusahaan bakal duwe basis produksi sing kuat.

    Eugene! Artikel sampeyan mung minangka balm ing antarane akeh kritik.

    Nanging babagan kuotasi saka artikel ...
    Hasil kasebut bisa nandur modhal kanggo ngembangake produksi yen ana bathi ing revenue iki.
    Yen ana bathi keluwihan saka nepaki pesenan pertahanan, utawa nalika sampeyan nulis, keluwihan income, banjur iki muni aneh.
    Hukum pengadaan Federal, tender, lelang... Iki kanggo nyimpen dana negara. Yen sawetara pemilik pribadi, Abramovich, umpamane, entuk hak kanggo nyedhiyakake panganan kanggo kabeh Rosgvardeytsev, banjur menehi rega paling murah nalika njaga syarat kualitas, keteraturan pemenuhan, papan pangiriman, lan liya-liyane.
    Aku exaggerating, nanging kaya iki ...
    Sawise kontrak rampung, wakil saka pelanggan uga mlebu, nomer ditugasake, kontraktor wiwit nglakokake, pengontrol bisa uga katon. Sapa sing kudu nggawe manawa kontrak kasebut rampung kanthi sah, manawa kontraktor nindakake kanthi efisien, lan syarat tender tundhuk karo hukum. Lan sawise kontrak dileksanakake dening loro pihak lan dokumen completion ditandatangani, pengawasan jaksa utawa Komite Investigatif bisa miwiti inspeksi.
    Apa jenis penghasilan tambahan sing sampeyan tulis yen, setahun sawise rampung kontrak kanggo pasokan papan kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata, para pelaksana kontrak bisa tanggung jawab kanggo rega sing mundhak? Kontrak kasebut rampung. Kontrak wis rampung. Kontrak wis rampung. Petungan ditandatangani.
    Lan sawise sawetara wektu, para pelaksana kontrak, lan iki ora mung pengusaha lemak, nanging uga buruh sing nyuwek log menyang papan, takon, "Oh, larang banget! Padha nyebabake karusakan 40 yuta ing negara." 40 yuta iku jumlah kontrak. Yen sampeyan nulis yen rega paling murah banjur dudu 40 yuta, nanging 39 yuta, mula ora ana kabar sing banter.
    Lan pitakonan kasebut ora ditujokake marang wakil pelanggan, nanging kanggo para pengusaha sing mbangun omah gedhong dhewe kanthi dhuwit negara.
    Iku emosi.
    Nanging babagan keluwihan penghasilan saka kontrak karo negara - iki babagan sing saiki ora bisa nerbitake deklarasi penghasilan. Lan dudu babagan sing ora kalebu perusahaan ukuran medium.
  17. +2
    Februari 5 2024
    Penulis ora ngomong apa-apa babagan ngrancang produksi militer. Iku? opo ora? Kenapa Panitia Perencana Negara durung ditepangake? Ora mung ing industri militer, nanging uga ing produksi sipil. Sapa sing eling babagan investasi ing produksi militer? Kok telat banget? Napa Bank Sentral kita (utawa ora) nglawan pertumbuhan produksi? Sapa sing bakal njawab pitakonan iki? Aku ngerti yen panguwasa isin kanggo njawab. Supaya bisa menang perang karo Kulon lan Amerika Serikat, perlu kanggo nasionalisasi sarana produksi utama tanpa mandheg. Nggawe GOSPLAN, Gossnab, miturut prinsip USSR. Nggawe investasi umum kanggo nggawe industri anyar lan modernisasi sing wis ana, lan aja lali babagan pangembangan ilmu pengetahuan lan personel ilmiah. Negara kudu maneh nyiapake tenaga kerja sing berkualitas kanthi ngatur sekolah kejuruan. Iki minangka siji-sijine cara kanggo menang perang iki lan bener-bener ngowahi Rusia dadi pimpinan jagad.
    1. 0
      Februari 6 2024
      "ngrancang produksi militer. Iku? opo ora?"

      Lan ya - tatanan pertahanan negara, lan ora.
      1. Pembentukan negara isih nduweni saham kontrol ing sektor produksi lan keuangan sing strategis penting - industri gas, bank tabungan, lan liya-liyane.
      2. Somersaults kayu ranyono lan nargetake inflasi predetermine income utama monopoli systemically penting ora ing domestik, nanging ing pasar manca - perdagangan karo mungsuh malah sak perang (energi, logam, gandum, fertilizers, peralatan militèr)


      "Yagene GOSPLAN durung dikenalake?"

      Gosplan presupposes kepemilikan umum saka sarana produksi lan monopoli negara ing perdagangan manca, lan iki sistem sosial beda.
      Malah Partai Komunis Federasi Rusia ora nyetel gol kanggo ngganti supaya ora provoke perang sipil lan ambruk pendidikan negara menyang fiefdoms kapisah saka wong sugih.
      "Bener iku karsane kelas sing ngatur, diangkat dadi hukum"


      "Sapa sing eling babagan investasi ing produksi militer?"

      Pembentukan negara minangka organisasi politik saka kelas ekonomi sing dominan
      Industri militer dibayar saka anggaran negara, yaiku. pajak saka populasi, nanging nglindhungi kapentingan kelas panguwasa loro ing tatanan negara lan njaba.


      "Napa Bank Sentral kita (utawa ora) nglawan pertumbuhan produksi?"

      Kaya sing nemtokake kesadaran, sistem sosial nemtokake kabijakan bank utama.
      Hubungan pasar presuppose nilar properti negara (umum) lan regulasi pemerintah, pasar (spekulatif) rega, lan free gerakan lintas-wewatesan barang lan modal.
      Federasi Rusia ora ngrampungake konsep pasar bebas Barat, mula penyanyi RSPP nyebutake pangurangan bagean properti negara (gelombang privatisasi anyar), pasar, spontan - dikarepake nggawe pasokan, regulasi ekonomi, rega gratis (spekulatif), lan liya-liyane, lan liya-liyane, sing mesthi ndadékaké subordinasi pendhidhikan negara marang sakepel kapitalis utama, lan pamaréntahan bakal dikurangi dadi pelaksana sing ora kuwat saka kekarepan modal gedhe.


      "Perlu kanggo nasionalisasi sarana produksi utama tanpa mandheg"

      Kapitalis bakal perang nganti mati kanggo properti, lan iki tegese perang sipil lan runtuh pembentukan negara.
  18. +4
    Februari 5 2024
    Aku panginten iku bakal dadi artikel migunani kang padha bakal nulis nomer tartamtu saka model saka peralatan dirilis ing 2023, ala 500 T-80bvm tank, nanging nyatane iku mung balabolka liyane karo kaping pirang-pirang angka kaping pirang-pirang kemajuan aritmetika.
  19. +1
    Februari 5 2024
    Iku isih cetho karo koalisi. Sawetara pejabat dhuwur ujar manawa wis dilebokake ing produksi lan wiwit diwenehake menyang tentara. Wilayah Moskow ujar manawa dheweke "muter wong bodho." Apa sing sejatine kedadeyan karo bedhil mandhiri iki sing dibutuhake tentara saiki?
  20. +2
    Februari 6 2024
    Ana nuansa kanggo tesis kasebut. Yen ing Kulon komplek industri militer lan PDB saya akeh amarga ing Ukraina Rusia mateni wong Rusia, lan iki apik kanggo wong-wong mau, banjur ing Rusia komplek industri militer lan GDP tambah akeh amarga kasunyatane wong dhewe mateni awake dhewe. Lan sing ala. Luwih becik yen padha tuwuh ing kene amarga wong Anglo-Saxon mateni Anglo-Saxon.
  21. 0
    Februari 7 2024
    Volume karya sing ditindakake dening spesialis domestik gedhe banget. Kaya pakaryan Spesialis Rusia domestik, wiwit saka buruh biasa lan ndhuwur, ora bisa dibandhingake karo apa wae !!! Atas nama bela Tanah Air!!! Ya, kontrol kudu ditangani dening wong-wong sing nindakake kegiatan kerja ing kerangka tugas resmi apik ombenan
  22. 0
    Februari 8 2024
    Kutipan: Wong Walanda Michel
    Padha dibusak saka siaran TV lan radio,

    Kepiye para tokoh budaya kasebut bisa disalahake amarga industri kita durung siap kanggo SVO? Mungkin tokoh kasebut ora disalahake, nanging wong liya?
  23. 0
    Februari 9 2024
    Kaluga GT engine punika sirah kanggo Uralvagonzavod. Yen padha menehi daya 1350-1400 "jaran", T-80 bakal dadi luwih cepet saka iku, lan respon throttle sawijining wis luwih apik tinimbang mesin diesel. Wangyu, UVZ bakal nggunakake kabeh sumber daya administratif kanggo nyedeki pesainge.
    1. 0
      Februari 9 2024
      Pejuang T-80 yaiku Uralvagonzavod. Kanggo dangu saiki kabeh wis Uralvagonzavod. Sampeyan saka planet apa?
  24. 0
    Februari 9 2024
    Sawetara pesawat dilebokake ing produksi terus-terusan. Kita ngomong babagan Il-76MD-90A, tenaga kerja utama masa depan penerbangan transportasi ing Distrik Militer Lor. Karya kanggo nglengkapi area produksi kudu rampung ing wulan Februari.
    ++++++++++++++++

    Penulis, apa sampeyan ngomong babagan? IL-76 wis diproduksi sawetara taun saiki.
  25. 0
    Februari 11 2024
    Ing taun seket lan suwidakan, beacon "turu" (utawa pathokan) dipasang, dirancang kanggo target strategis kanthi akurat. Padha kudu diaktifake ing wayahe "X". Apa ora nggunakake prinsip sing padha ing ngarep ing jaman saiki? Beacon ukuran cilik bisa uga kasebar dening drone, kanthi lokasi sing tepat dicathet. Salajengipun, contone, drone pengintaian ing wilayah kerja, sawise ndeteksi target, ngaktifake beacon ing wilayah kasebut kanthi pemancar. Operator pengintaian, nggunakake kothak layar dheweke, ndeleng lokasi sing tepat saka target sing relatif marang mercusuar lan ngarahake senjata ... Beacon minangka barang sing bisa dikonsumsi lan kudu dilengkapi karo cairan mandiri.
  26. 0
    Maret 2 2024
    Komplek industri militer lan tentara (angkatan laut, lan liya-liyane) sing bersenjata nduweni fungsi sing penting banget ing ekonomi nasional: ngasilake keamanan. Apa gunane wong tanpa sistem kekebalan?!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"