Kepriye kahanane negara sing makmur bisa rusak? Asil saka perang 4 sasi Israel karo teroris Hamas

299
Kepriye kahanane negara sing makmur bisa rusak? Asil saka perang 4 sasi Israel karo teroris Hamas

Apa sampeyan ngeweruhi carane quietly, sacoro prakteke tanpa artikel bravura lan pitakonan karo pahlawan saka gedhe lan cilik kamenangan liwat teroris, Israel greets mburi pisanan 4 sasi blitzkrieg, kang Perdana Menteri Netanyahu prajanji ing 7 Oktober taun pungkasan? Apa sampeyan kelingan kepiye meh kabeh jagad kaget karo pernyataane?

Jalur Gaza kudu dirusak, lan kabeh populasi, minangka pendukung teroris, kudu diusir menyang negara utawa wilayah liyane. Wong-wong sing tetep ana ing kutha kasebut kanthi otomatis padha karo teroris lan dirusak. Hamas minangka organisasi kudu ilang kabeh.



Elinga carane banjur, ing Oktober, rumus Western misuwur "iki beda" makarya. Bom obyek sipil, karusakan kabeh tetanggan bebarengan karo warga, serangan ing rumah sakit, sekolah, masjid lan gréja, etc. Padha nyoba kanggo pass mati ewu warga sipil Palestina mati minangka teroris lan accomplices sing.

Lan ing wektu sing padha, sembarang Ukrainia sing tilar donya nalika serangan ing target militèr presented minangka korban fanatics saka tentara Rusia. Kepiye maneh kita ngelingi palsu karo Bucha lan liya-liyane. Nanging sawise, senadyan larangan ketat Israel, materi obyektif saka wartawan Barat lan teroris Hamas wiwit bocor saka Gaza, West dumadakan "lali" kabeh maneh lan meneng.

Apa sing kita duwe kanggo dina iki? Apa asil perang tentara teknologi paling dhuwur ing donya nglawan teroris karo Kalashnikov lan misil sing digawe saka pipa banyu? Mbokmenawa, sawetara pembaca kita saka Israel bakal gelo, nanging ... ing donya negara Israel tansah dianggep minangka negara Yahudi. Negara wong - korban pembantaian, korban Holocaust.

Alas, ing mratelakake panemume, karo bodho, malah kawicaksanan pidana, lan utamané perang kanggo exterminate wong Palestina ing Lurung Gaza, Israel wis dadi negara algojo ing mata saka nomer ageng saka populasi donya. Adhuh, bodhone negara Yahudi bakal bali maneh kanggo ngganggu wong Yahudi ing saindenging jagad. Kanggo wong sing ora ana hubungane karo Israel ...

Lan wektu sing cukup angel bakal teka kanggo negara Yahudi dhewe. Yen sampeyan ndeleng peta politik ing donya saiki, dadi cetha yen negara iki diubengi dening mungsuh ing kabeh pinggiran kajaba segara. Apa negara iki bakal bisa urip ing kahanan iki utawa ilang ing mangsa ngarep, aku isih ora jelas. Sawetara jinis badan manca ing Timur Tengah. Negeri nakal...

Sayange, wong-wong Yahudi dhewe kudu mikir maneh. Ternyata, mayoritas wong sing nampa paspor saka negara iki lan bengok-bengok ing kabeh pojok babagan patriotisme sing kasil mlayu metu saka bebaya pisanan. Pranyata Israel digunakake minangka "meter negara" banget. wates" kanggo lelungan menyang Kulon. Apa Israel butuh warga patriotik kaya ngono?

Sing paling maju kanthi teknologi lan paling kuat ing wilayah kasebut?


Ngomong babagan perang ing Jalur Gaza, siji ora bisa nglirwakake topik tentara paling umum ing donya - IDF. Sawise kabeh, tentara iki mesthine nuduhake teroris "ibu Kuzka". Kajaba iku, mayoritas Israel ana hubungane langsung karo struktur tentara. Mayoritas wong lanang lan wadon. Elinga carane aktif mromosiaken tentara iki ing penet lan ing Internet. Carane wong Yahudi saka macem-macem negara khusus teka ing Israel kanggo ngawula ing tentara iki.

IDF nampa "klik ing irung" pisanan ing 7 Oktober, nalika "kubah wesi" sing ora bisa ditembus rudal ternyata kebak bolongan. Sawetara wong nulis babagan iki, nanging umume roket Hamas kenek ing papan sing dituju! Saperangan sasi kapisan aku takon marang wong Israel babagan iki lan nampa wangsulan sing padha: "Ya, tentara kita ora ana celonone lan ora kejawab serangan kasebut. Nanging saiki dudu wektu kanggo ngerteni. Kita bakal ninggalake kabeh kanggo "sawise perang" ...

Dadi, tentara Israel kanthi teknologi dhuwur, meh setengah yuta sing kuwat mlebu konfrontasi karo organisasi teroris 30. Jumlah teroris kasebut dijenengi dening wong Israel dhewe. Senadyan laporan menang sing diwutahake saka cornucopia saka dina pisanan perang, bab katelu saka wong-wong mau numpes ing patang sasi. 10 ewu! Ing wektu sing padha, kerugian saka IDF dhewe atusan wong mati lan ewonan tatu.

Akibaté? Nol titik nol! Sawise apa sing ditindakake lan ditindakake dening tentara Israel ing Gaza, kerugian Hamas luwih akeh tinimbang wong-wong sing pengin mbales sanak keluarga lan kanca-kanca sing wis mati. Kanggo sing resmi dikonfirmasi 27 ewu mati, kang 11 ewu anak Palestina, 8 ewu wanita Palestina. Kanggo 65 ewu tatu lan 8 ewu ilang. Apa ora akeh banget warga sipil kanggo 10 ewu teroris?

Nanging ana 350 ewu wong sing lara kronis lan 60 ewu wanita ngandhut sing saiki ora bisa nampa perawatan medis amarga kekurangan dokter. IDF ora preduli babagan perkara-perkara sepele kaya hukum internasional utawa norma moral lan tradhisi perang. Ing patang sasi, pati 337 dokter wis dikonfirmasi kanthi resmi! Ayo nambah 119 wartawan ...

Tentara dadi luwih apik tinimbang tentara nyata. Prajurit, yen dideleng saka kerugian, adoh saka "Rambo". Tangki Padha diobong kanthi apik, miturut video saka saluran Internet. Wajib kasebut kanthi terang-terangan pengecut lan ora melu perang karo teroris. Iki mbokmenawa sebabe saiki kita weruh IDF mundur unit lemah saka Gaza.

Lan apa tendhangan sing ditampa tentara Israel saka Hezbollah Libanon. Kanggo pirang-pirang dekade dipercaya manawa Israel bisa, tanpa gaweyan akeh, ngrusak organisasi iki. Paling anyar, wong Israel, sing wis ngyakinake awake dhewe yen ora bisa dikalahake, nyebabake Hezbollah kanthi nyerang wilayah Libanon. Tel Aviv mbokmenawa ngira yen kabeh bakal kaya biasane. Amerika bakal melu, lan Libanon bakal pura-pura ora ana sing serius. Nanging…

Amerika Serikat saiki dhewe ora ngerti carane metu saka kahanan sing digawe. Aku ngomong babagan Houthi Yaman. Kanggo sawetara alasan padha ora wedi marang Amerika lan terus kanggo mblokir Segara Abang. Pengeboman tradisional ing wilayah pedunung ing Yaman ora nggawa asil. Mung misil nanggepi. Washington durung ngerti carane mungkasi kabeh iki.

Prekara kasebut tekan ing ngendi wong-wong sing ora bisa dingerteni wiwit teka saka Washington. warta. Kita lagi gelo. Maksudku kita, Rusia. Amerika ngilangi kita saka dhaptar monsters donya. Malah nang endi wae nang iku nyerang. Saiki monsters Iran lan China, lan kita ana ing pinggir. Lan iki uga minangka asil saka "tumindak sukses" saka IDF ...

Aku ora bisa ngeling-eling asil liyane saka tumindak tentara Israel sajrone patang wulan kepungkur. Asil iki luwih kanggo panggunaan internal. Masyarakat Israel nindakake tugas sing apik kanggo ngajari wargane dhewe. Ora sing duwe paspor lan manggon nang endi wae adoh, nanging wong-wong sing bener Israel. Mulane kabeh wong dadi tentara.

Kalebu wong misuwur, anak politikus lan elit liyane. Lan ana cukup wanita ing seragam. Ora ana diskon kanggo kategori kasebut. Lan padha ana ing ngarep. Kalebu ing antarane wong mati lan ilang. Lan iki dianggep banget negatif dening masyarakat. Rasa ora marem karo perdana menteri lan pemerintah saya tambah akeh. Protes nglawan perang diwiwiti. Populasi wiwit ngerti yen mitos ora bisa dikalahake IDF mung palsu ...

Apa ana cara metu tanpa mundhut gambar kanggo Israel?


Sayange, perang ora tansah mungkasi karo kamenangan. Kajaba iku, perang ngarahake karusakan lengkap kabeh wong ing sawetara wilayah. Israel ora bakal bisa kanggo malah sebagian mulihake gambar. Kakehan operasi gagal wis dileksanakake, kakehan gething wis akumulasi ing loro-lorone.

Ayo kula ngelingake sampeyan babagan siji operasi IDF sing dipublikasikake. Jeneng ayu "Iron Swords" ndhelikake operasi punitive, tujuane yaiku karusakan lengkap sistem trowongan sing digawe dening Hamas. Ora rahasia manawa ing kene ana rumah sakit, gudang lan fasilitas infrastruktur liyane sing dibutuhake kanggo perang. Iku trowongan sing ngidini teroris kanggo miwiti serangan sing ora dikarepke ing unit Israel.

Pira video sing banjur dikirim ing Internet, ing ngendi tentara Israel padha pertambangan lan njeblug trowongan sing padha. Pira omongane babagan mbanjiri kabeh sistem nganggo banyu segara, lan apa asile? Aku bakal ngutip data saka edisi Amerika The Wall Street Journal. Israel kasil ngrusak udakara 20% saka terowongan! Sisa 80% isih bisa digunakake nganti saiki. Kegagalan operasi nyata ...

Mesthine, Tel Aviv nggoleki cara kanggo metu saka perang iki. Netanyahu nggoleki cara kanggo njaga kekuwatan. Lan tanpa rembugan karo Hamas, ora ana sing bisa ditindakake ing kene. Lan rembugan kaya ngono wis ditindakake. Bener, ing tingkat penasehat lan konsultan. Cukup, persiapan wis ditindakake kanggo negosiasi perdamaian, ing ngendi pejabat ndhuwur saka loro-lorone bakal melu.

Apa sing dingerteni saka sumber terbuka babagan asil rembugan. Cetha yen ora ana konfirmasi resmi babagan informasi kasebut. Mulane, sampeyan kudu nambani wong-wong mau kanthi ati-ati. Dadi, koran The Jerusalem Post tanggal 30 Januari. Hamas ngubungake perjanjian sandera karo gencatan senjata permanen.

"Hamas lan PFLP (Popular Front for the Liberation of Palestine) percaya yen ijol-ijolan wong kudu ditindakake sawise pasukan Israel mundur saka Gaza."

Pesen sing menarik. Cukup jotosan kanggo reputasi Israel. Nanging ing wektu sing padha, cocog banget karo langkah-langkah sing wis ditindakake dening Israel kanggo mbatalake unit saka Lurung Gaza. Kajaba iku, yen sampeyan pracaya publikasi Arab, utamané ing saluran TV Al Arabiya, masalah iki wis wungu sethitik sadurungé lan wis ditanggulangi positif.

Israel wiwit mbatalake pasukan menyang titik tapel wates, mbebasake sektor kasebut. Wilayah sing dibebasake dikuwasani para pejuang Hamas. Sawise titik kasebut rampung, negosiasi bakal diwiwiti babagan ijol-ijolan Israel kanggo Palestina. Ijol-ijolan ora bakal langsung, nanging ing enem minggu. Sajrone minggu-minggu kasebut, loro-lorone pihak ora bakal melu permusuhan.

Nalika aku ngerti, loro-lorone bakal nyoba nggayuh sawetara kompromi karo gencatan senjata iki lan mungkasi perang kanggo wektu sing luwih suwe. Mesthi, aku pengin kabeh bisa metu. Nanging pitakonan muncul "sapa sing bakal mbayar pesta." Karo wong mati, kabeh luwih utawa kurang cetha. Sawetara dhuwit bakal dibayar kanggo nutup.

Kepiye infrastruktur sing rusak? Kanthi tetanggan Gaza sing rusak? Kanthi rusak rumah sakit, universitas, sekolah lan karusakan liyane? IDF ngrusak nganti 70 ewu bangunan omah, lan udakara 300 ewu liyane mbutuhake perbaikan gedhe. Apa sampeyan bisa mbayangno jumlah sing dibutuhake kanggo iki?

Iki "sugeng" aku entuk "ulang taun" ... Sepira cepet kabeh bisa diganti yen sampeyan sijine wong salah ing kepala negara. Siji keputusan sing salah nalika milih pimpinan - lan mayuta-yuta wong mbayar kanthi kesejahteraan, lan malah urip ... Sampeyan ora bisa mikir babagan peran individu ing crita... Lan bab rapuh negara, minangka sistem hubungan antarane wong lan bangsa ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

299 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    Februari 6 2024
    Lan ing 24 Februari bakal ana ulang tahun Distrik Militer Lor, kita bakal weruh kepiye "kanca" saka Israel menehi komentar babagan iki!
    1. + 37
      Februari 6 2024
      Kutipan saka andrewkor
      Piyé para ”kanca” saka Israèl bakal ngomentari dhèwèké?

      Sawise diwiwiti, dheweke komentar akeh ... Nanging ing 4 sasi pungkasan dheweke dumadakan mandheg.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. + 18
          Februari 6 2024
          Kutipan saka AUL
          Lan yen ana sing takon apa sing salah ing artikel kasebut, aku bakal mangsuli

          ora ana apa-apa. Apa pancene lara mripatmu?
          1. +1
            Februari 6 2024
            Karo wong mati, kabeh luwih utawa kurang cetha. Sawetara dhuwit bakal dibayar kanggo nutup cangkeme

            Apa sing diomongake Penulis iki?
            Ora ana sing bakal mbayar apa-apa marang wong Palestina.
            Maksimum - sederek wong Israel sing mati bakal nampa ganti rugi
          2. UAT
            -8
            Februari 6 2024
            Ora tenan babagan goroh ing artikel kasebut. Penulis ngomong babagan kerugian Hamas: "ing patang sasi, kira-kira saprateloné dirusak. 10 ewu!" lan babagan IDF: "Ing wektu sing padha, kerugian IDF dhewe atusan wong mati lan ewonan tatu." Wah, perang inconclusive, yen nglawan 10 ewu - sawetara atus. Rasio kasebut luwih apik tinimbang apa sing dilaporake panguwasa babagan kerugian kita nglawan Ukrainia.
            1. +4
              Februari 7 2024
              Kutipan: UAT
              Wah, perang inconclusive, yen nglawan 10 ewu - sawetara atus

              Utamané yen sampeyan njupuk menyang akun 15-30 kaping kaunggulan ing tenaga lan lack mungsuh saka aviation lan heavy gaman.
              1. +3
                Februari 7 2024
                lan nyatane dheweke ngebom kabeh, ora ngetung warga sipil, mesthi teknis luwih gampang, mung nggunakake napalm lan senjata kimia.
            2. +1
              Februari 9 2024
              Iki miturut Tsakhal, 10 ewu dipateni dening Hamas. Iki kaya statement dening ZELENSKY bab losses saka pihak 8 kanggo 1. ing sih saka Ukraina. Ing Israel dhewe, dheweke ngaku manawa ana 3000 pasien mental sing dirawat ing rumah sakit.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. Komentar wis dibusak.
        4. + 11
          Februari 6 2024
          Apa padha nembus kubah wesi? Apa trowongan wis rusak? Mungkin nomer mundhut salah? Hamas dirusak? Endi sing salah?
          1. -9
            Februari 6 2024
            Kutipan saka MinskFox
            Apa padha nembus kubah wesi?

            Ora, padha ora. Wong-wong sing nulis babagan "colander teyeng" ngelingi kasunyatan sing dikarepake, utawa mung nyanyi saka swarane wong liya. Aku kudu nguciwani - linuwih "kubah" pancen 97...98%. Pracayaa, iki tokoh sing dhuwur banget!
            Kutipan saka MinskFox
            Apa trowongan wis rusak?

            Ora kabeh bebarengan. Sawetara kebanjiran, ana sing dirusak, ana sing diblokir nganggo busa ... Ing kasus apa wae, "proses wis diwiwiti," lan cukup sukses.
            Kutipan saka MinskFox
            Mungkin nomer mundhut salah?

            Lan ora ana sing ndhelikake kerugian! Ora ana perang tanpa kapitunan. Nanging ing wektu sing padha, taktik IDF ngarahake kanggo njaga nyawa para prajurit sabisa-bisa. Boten kados.
            Kutipan saka MinskFox
            Hamas dirusak?
            Durung rampung. Nanging para wadyabala Allah kang gagah prakosa wis padha buyar ing kabeh arah. Para pemimpin wis ninggalake Gaza liwat gunung. Lan, yen ing awal perang iki sirene ing kutha-kutha howled 4-5 kaping dina, saiki lagi saben 10-12 dina. Ora asil ala?
            Yen ana sing isih ora jelas - takon! ngguyu
            1. Komentar wis dibusak.
            2. +5
              Februari 6 2024
              Kutipan saka AUL
              Aku kudu nguciwani - linuwih "kubah" pancen 97...98%. Pracayaa, iki tokoh sing dhuwur banget!

              Malah Kedmi ujar manawa linuwih ing kana luwih murah. Apa dheweke saiki dadi anti-Semit sing ala?
              1. -3
                Februari 6 2024
                Ngandika - takon marang! Dheweke mbokmenawa ngapusi supaya mungsuhe ora bisa ngira.
            3. + 11
              Februari 6 2024
              Rungokake, sampeyan misanthrope, aku ora ngomong babagan kelangan prajuritmu. Aku ngomong babagan pembunuhan bocah-bocah, wanita, dokter, wartawan lan wong sing ora ana hubungane karo Hamas. Minangka gantos kanggo - apa iki pitunjuk? wong Rusia? Rusia ora perang karo warga sipil, ora kaya Israel. Aja ngetung pitikmu sadurunge netes.
            4. +3
              Februari 7 2024
              Cara paling apik kanggo nelpon jihad yaiku saka Walanda utawa Swedia nalika ngombe jus ing lingkungan sampeyan.
        5. +7
          Februari 6 2024
          Apa sing ora bener? Kasunyatan yen tentara Israel ora bisa ngasilake asil sajrone 4 wulan? Dadi iki bener, militer lan pimpinan Israel dhewe resmi ngakoni iki.
          Apa trowongan lan infrastruktur militer isih bisa digunakake? Iki uga bener, amarga perang isih ditindakake kanthi resmi, sing diakoni dening loro-lorone.
          Kaping pisanan, pimpinan lan militer ora nemtokake apa sing kudu ditindakake ing Jalur Gaza? Numpes lan resettle wong? Durung rampung. Mung Numpes Hamas tanpa warga sipil? Iku uga durung rampung. Mung Numpes Hamas lan kabeh wong sing nglawan militer? Iku uga durung rampung.
          Pitakonan muncul: apa sing wis dilakoni ing kono sajrone 4 sasi?
        6. +2
          Februari 6 2024
          Tentara setengah yuta karo tank lan pesawat nglawan 30 ewu sandal karo bedhil Kalash, iku ora?
        7. +9
          Februari 6 2024
          Apa sampeyan bisa nerangake kanthi rinci, titik demi titik, ing ngendi penulis ngapusi? Yen ora, sampeyan nyalahke banget banter. Bisa uga sampeyan dadi tukang ngapusi lan fitnah.
          1. -9
            Februari 6 2024
            Kutipan: Vyacheslav D.
            Apa sampeyan bisa nerangake kanthi rinci, titik demi titik, ing ngendi penulis ngapusi?

            Bisa. Nanging aku ora bakal mbaleni maneh apa sing wis dakjawab maneh ing komentar. Kajaba iku, sawetara peserta duwe pakulinan takon apa sing wis ditulis ing kene kaping pirang-pirang. Muga-muga sampeyan dudu salah sijine?
            1. +2
              Februari 7 2024
              Dheweke ora bisa nerangake apa-apa, Angkatan Bersenjata Israel minangka akibate ora ana apa-apa, banjur pidato bravura apa.
          2. +5
            Februari 6 2024
            Lobi Israel wis mulai kerja)) Dheweke bakal nerangake kabeh marang kita sajrone menit ngguyu
            1. -12
              Februari 6 2024
              Kutipan: nikolaevskiy78
              Dheweke bakal nerangake kabeh marang kita sajrone sawetara menit.

              Iku angel kanggo nerangake bab kanggo wong sing ora pengin ngerti apa-apa ing advance.
              1. +8
                Februari 6 2024
                Saiki, sampeyan bakal ngandhani kabeh "bebener sing scorching" babagan wong Palestina sing ala lan wong sing apik, sing wis pirang-pirang dekade menehi panganan senggol, cookie lan permen. Sampeyan duwe marriage ana, misale jek, supaya ing divorce loro biasane kanggo nyalahke.
      2. 0
        Februari 15 2024
        Kutipan saka Dart2027
        Kutipan saka andrewkor
        Piyé para ”kanca” saka Israèl bakal ngomentari dhèwèké?

        Sawise diwiwiti, dheweke komentar akeh ... Nanging ing 4 sasi pungkasan dheweke dumadakan mandheg.

        Dadi Comrade Major kaget: "Ngendi Rabinovich?"
  2. + 14
    Februari 6 2024
    Biasane pejabat politik bla, bla, bla ...
    Siji-sijine perkara sing bener saka penulis yaiku:
    Carane cepet kabeh bisa diganti yen sampeyan sijine wong salah ing kepala negara. Siji keputusan sing salah nalika milih pimpinan - lan mayuta-yuta wong mbayar kanthi kesejahteraan, lan malah urip ...

    Nanging, penting banget yen "pemimpin" kasebut bisa disingkirake kanthi cara sing sah. Sayange, fitur iki ora kasedhiya ing kabeh negara. sad
    1. + 12
      Februari 6 2024
      Kutipan saka: zyablik.olga
      Fitur iki ora kasedhiya ing kabeh negara.

      Utawa luwih ora bisa diakses!
    2. + 46
      Februari 6 2024
      Kutipan saka: zyablik.olga
      Siji-sijine perkara sing bener saka penulis yaiku:
      Carane cepet kabeh bisa diganti yen sampeyan sijine wong salah ing kepala negara. Siji keputusan sing salah nalika milih pimpinan lan ...

      Kok lucu nganti saiki, wong diwasa sing cukup cerdas percaya yen siji wong, adhedhasar konsep dhewe, bisa nggawe politik ... Iku mesthi kelas sing ngatur, dudu individu, sing ngatur. Lan kanggo wong-wong sing ora pracaya, sampeyan bisa ngelingi panguwasa sing nyoba kanggo mutusaké soko dhewe (Paul I, Kennedy.....).
      1. +3
        Februari 6 2024
        Kutipan saka doccor18
        Kelas sing ngatur tansah ngatur

        Sawijining wakil saka golongan panguwasa, Adipati, sing duwe kabeh provinsi, ora nggatekake sawetara baron sing mung duwe kastil sing ambruk lan wong tani. Wong mrentah, ora piyambak, nanging ora kabeh kelas.
        1. + 15
          Februari 6 2024
          Kutipan saka Dart2027
          Wakil saka kelas panguwasa, Adipati, sing duwe kabeh provinsi

          Iku kelas, iki "adipati" sing mrentah, lan yen padha ora kaya soko, banjur aku ora bakal nang ing "raja".

          Kutipan saka Dart2027
          kanggo sawetara baron sing mung kastil ambruk lan rolas petani

          Iki mung anggota saka kelas panguwasa sing "ora pas menyang pasar", ora luwih.
          1. -2
            Februari 6 2024
            Kutipan saka doccor18
            Iku kelas, iki "adipati" sing mrentah

            Dadi kelas utawa wong tartamtu?
            Kutipan saka doccor18
            Iki mung anggota kelas penguasa sing "ora cocog karo pasar"

            A kelas kasusun saka puluhan ewu utawa yuta, lan sawetara rolas aturan.
            1. + 10
              Februari 6 2024
              Kutipan saka Dart2027
              Dadi kelas utawa wong tartamtu?

              Kanthi kasempatan "aneh", wong-wong iki kalebu kelas tartamtu. Kebetulan? nglirik
              1. 0
                Februari 6 2024
                Kutipan: Ingvar 72
                wong-wong iki kalebu kelas tartamtu.

                Ana cukup akeh conto carane wong, wis ngatur kanggo entuk dhuwit lan / utawa daya, dadi wakil saka kelas paling bergengsi ing wektu sing.
                1. + 13
                  Februari 6 2024
                  Kutipan saka Dart2027
                  Conto iki

                  Ing negara kita, ibukutha paling akeh ora entuk saka awal dening tenaga kerja, nanging utamane diduweni minangka asil saka tumindak curang. Dheweke dadi kelas sing dipérang dadi klan. Lan wong-wong iki, sanajan padha saingan karo saben liyane, pisanan kabeh defend hak legality saka barang angsal. Senajan wis ilang.
                  1. -8
                    Februari 6 2024
                    Kutipan: Ingvar 72
                    Ing negara kita

                    Sing, ana apa-apa kanggo ngomong ing subyek diskusi? Ing kene kita ngomong babagan sing rada beda.
              2. +2
                Februari 6 2024
                Kutipan: Ingvar 72
                Kanthi kasempatan "aneh", wong-wong iki kalebu kelas tartamtu. Kebetulan?
                Babar pisan ora perlu. A. Wong tuwané Hitler, contoné, kalebu golongan tani. Lan dheweke dadi kuwasa tanpa revolusi petani, kajaba kanggo "balai bir putsch".
        2. + 14
          Februari 6 2024
          Ana atusan baron ing sangisore adipati lan kabeh kesejahteraane adhedhasar kekuwatane pedhang lan kasetyane. Yen Adipati wiwit nglirwakake siji Baron, wong liya bisa uga nganggep iki minangka penghinaan pribadi kanggo kabeh. Lan saiki Adipati wis nggantung ing palang. Lan iki kedadeyan luwih saka sepisan
          1. -3
            Februari 6 2024
            Kutipan: Ovsigovets
            Ana atusan baron ing sangisore adipati lan kabeh kesejahteraane adhedhasar kekuwatane pedhang lan kasetyane.

            Lan ing sangisore baron ana wong biasa, sing, kumpul, bisa nggantung.
            1. +4
              Februari 6 2024
              Padha bisa. Nanging baron minangka kasta prajurit. Lan mulane para baron padha-padha pinter ngethok wong tani lan patih kang culika
              1. -2
                Februari 6 2024
                Kutipan: Ovsigovets
                Padha bisa. Nanging baron minangka kasta prajurit.

                Lan para abdine padha kaya wong tani.
                1. GGV
                  +3
                  Februari 6 2024
                  Yen sampeyan ana ing wektu kasebut lan diarani baron perang minangka petani, aku ora mikir sampeyan bakal urip sanajan sawetara detik sawise iku. Kasunyatane, saben petani sing dadi prajurit kanthi otomatis pindhah menyang kelas liyane.
                  1. -1
                    Februari 6 2024
                    Kutipan: GGV
                    Kasunyatane, saben petani sing dadi prajurit kanthi otomatis pindhah menyang kelas liyane.

                    Dadi baron? Serius?
                    1. GGV
                      +1
                      Februari 6 2024
                      Dheweke nulis: "dadi prajurit (ngladeni karo baron)." Ing endi sampeyan ndeleng: "dadi baron"? Senajan sawise perang getih lan losses gedhe utawa sawise penaklukan lan perang padha dadi baron, nanging sing crita beda.
                      1. +1
                        Februari 6 2024
                        Kutipan: GGV
                        dadi prajurit (ngladèni baron)

                        ora pindhah menyang kelas bangsawan lan tetep wong biasa, mung nyedhaki pemilik
                      2. GGV
                        0
                        Februari 6 2024
                        Yen sampeyan nyandhingake wong militer karo petani, mula aku ora duwe apa-apa sing luwih apik kanggo komunikasi karo sampeyan. Aja bingung milisi karo wong militer profesional; mulane dheweke dadi bangsawan.
                      3. 0
                        Februari 6 2024
                        Kutipan: GGV
                        karo wong militèr profesional, padha digawe bangsawan dening cara

                        Iki uga bisa kedadeyan. Nanging bisa uga ora. Ing abad tengahan ana telung kelas - bangsawan, rakyat jelata lan pasamuwan. Transisi saka wong biasa dadi bangsawan bisa, nanging mung mlebu layanan ora cukup.
                      4. 0
                        Februari 6 2024
                        Kenapa prajurit lan dudu prajurit?)
                      5. 0
                        Februari 7 2024
                        Apa minus kanggo? Yen ana wong sing nulis "prajurit" sapisan, bakal jelas yen iki salah ketik. Nanging kaping pirang-pirang dheweke ora nulis "warriors", nanging "voinov". Iki tegese dheweke mikir yen nulis kanthi cara iki bener. Aku mbenerake dheweke kanthi cara sing lembut lan apik.)
                    2. 0
                      Februari 6 2024
                      Kutipan saka Dart2027
                      Dadi baron? Serius?

                      Apa sing nggumunake?
                      Contone, mbah buyut Ursula von der Leyen dadi baron. Ing Rusia.

                      Ludwig Knoop nyambut gawe ing Rusia, diwiwiti kanthi organisasi pabrik tekstil mesin pisanan bebarengan karo Savva Morozov lan tekan titik nampa gelar baronial saka Kaisar Alexander II.
                      1. 0
                        Februari 6 2024
                        Kutipan: Alex777
                        Apa sing nggumunake?
                        ora ana apa-apa. mung
                        Kutipan saka Dart2027
                        Iki uga bisa kedadeyan. Nanging bisa uga ora. Ing abad tengahan ana telung kelas - bangsawan, rakyat jelata lan pasamuwan. Transisi saka wong biasa dadi bangsawan bisa, nanging mung mlebu layanan ora cukup.
          2. +2
            Februari 6 2024
            Kutipan: Ovsigovets
            Ana atusan baron ing sangisore adipati lan kabeh kesejahteraane adhedhasar kekuwatane pedhang lan kasetyane. Yen Adipati wiwit nglirwakake siji Baron, wong liya bisa uga nganggep iki minangka penghinaan pribadi kanggo kabeh. Lan saiki Adipati wis nggantung ing palang. Lan iki kedadeyan luwih saka sepisan


            Lan uga kedadean yen Sang Adipati gantung Baron kaya ana sing salah, lan liyane meneng amarga wedi yen bakal nandhang nasib sing padha.
            Gumantung ing individu. Apa Peter 1 gumantung marang boyars? Lan Ivan the Terrible? Lan Nevsky? Lan apa Stalin ing pungkasan? Ana katergantungan, mesthi, nanging wong-wong iki nduweni kekuwatan kanggo nggawe keputusan dhewe lan bisa ngatasi boyar sing ora dikarepake kanthi kawicaksanan dhewe. Dadi mesthi ora bisa ngomong yen mung aturan kelas lan kepala iku mung wayang, gumantung saka wong. Batsden nominal, Trump ora. Lan sateruse
            1. +1
              Februari 6 2024
              lucu ... sing Peter (kaisar), sing Ivan4 (tsar) ngubengi piyambak karo "bangsawan militèr anyar" kanggo break "baron lawas" .... ora karo tangane dhewe, nanging karo tangan pribadi pengabdian. siji-sijine....iki babagan pribadine )))) individu kudu duwe dhukungan sing kuat
        3. +5
          Februari 6 2024
          Kutipan saka Dart2027
          Wakil saka kelas panguwasa, Adipati, sing duwe kabeh provinsi, ora peduli babagan sawetara baron.

          1) Adipati lan Baron minangka wakil saka kelas sing padha (utawa luwih kaya estate)!
          2) Menawi Adipati boten remen kabeh baron ana kasempatan apik yen dheweke bakal mandheg dadi adipati.
          1. +1
            Februari 6 2024
            Quote: pelaut senior
            Adipati lan Baron minangka wakil saka kelas sing padha (utawa luwih kaya estate)

            Iki apa kita ngomong bab. Iku ora kelas sing aturan, nanging wong tartamtu.
            1. +6
              Februari 6 2024
              Kutipan saka Dart2027
              Iku ora kelas sing aturan, nanging wong tartamtu.

              Nanging ing wektu sing padha, wong tartamtu, kaya-kaya, alesan tautologi "konkrit", dheweke ora, ora bisa nglirwakake kapentingan kelas penguasa.
              Contone, Frederick Agung nate nyoba ngilangi perbudakan ing salah sawijining propinsi, lan para Junker kanthi wicaksana ngandhani rajane yen dheweke ora bener. Lan raja mundur, senadyan kasunyatan manawa para bangsawan Prusia kalebu sing paling ora duwe daya ing Eropah. Malah padha mbayar pajeg.
              Nanging Tsar Rusia Alexander the Blessed bisa, nanging mung ing negara Baltik. Nanging yen sampeyan nyoba nindakake iki ing kabeh kekaisaran, para bangsawan Rusia kanthi gampang menehi wasir karo kothak snuff kanggo trik kasebut ing kupinge. Lan mung ponakane sing bisa nyirnakake Partai Komunis, nanging kanthi cara supaya kepentingane kelas penguasa ora kena cilaka.
              Nanging, mung pangecualian yaiku kabijakan FDR nalika Depresi Agung. Dadi dheweke pancene bisa squeeze elit financial, senadyan kasunyatan sing daging saka kelas iki banget ngatur. (Van Roosevelts ora luwih miskin tinimbang Vanderbilts))
              1. -1
                Februari 6 2024
                Quote: pelaut senior
                Nanging ing wektu sing padha, wong tartamtu, kaya-kaya, alesan tautologi "konkrit", dheweke ora, ora bisa nglirwakake kapentingan kelas penguasa.

                Kaya wong liya. Mboten kesupen bilih wakil saking sak kelas sampun antusias nyembelih kancanipun.
                Quote: pelaut senior
                Nanging, mung pangecualian yaiku kabijakan FDR nalika Depresi Agung. Dadi dheweke pancene bisa squeeze elit financial, senadyan kasunyatan sing daging saka kelas iki banget ngatur.

                Kabeh depresi iki diatur kanggo ngrampog wong umume lan khususe kanca kelas.
          2. +2
            Februari 6 2024
            Quote: pelaut senior
            Kutipan saka Dart2027
            Wakil saka kelas panguwasa, Adipati, sing duwe kabeh provinsi, ora peduli babagan sawetara baron.

            1) Adipati lan Baron minangka wakil saka kelas sing padha (utawa luwih kaya estate)!
            2) Menawi Adipati boten remen kabeh baron ana kasempatan apik yen dheweke bakal mandheg dadi adipati.


            Ya, yen Adipati ora marem karo siji baron, ana kemungkinan gedhe yen baron bakal mandheg dadi wong urip.
            Dibagi lan digdaya - saben wong tansah dikuwasani dening prinsip iki
            1. -1
              Februari 7 2024
              Kutipan saka: newtc7
              Ya, yen Adipati ora marem karo siji baron, ana kemungkinan gedhe yen baron bakal mandheg dadi wong urip.

              Banjur baron liyane bakal duwe pikiran: - yen aku sabanjure? belay
              Banjur kesehatan Adipati bisa saya rusak banget ...
        4. +1
          Februari 6 2024
          Kutipan saka Dart2027
          Wong mrentah, ora piyambak, nanging ora kabeh kelas.

          Ya, ana perang antarane Prancis lan Inggris.
          Banjur BAM!
          Wong tani wis mbalela ing Prancis; padha ora pengin raja.
          Saiki jenenge Jacquerie.
          Dadi apa sing bakal sampeyan pikirake?
          Para bangsawan dumadakan nggawe tentrem lan, uga, ngidak-idak petani kasebut nganggo jaran.
          Nalika iku PERLU, kelas penguasa manunggal, oh carane.
          1. 0
            Februari 7 2024
            Kutipan saka pettabyte
            Para bangsawan dumadakan nggawe tentrem lan, uga, ngidak-idak petani kasebut nganggo jaran.

            Pemberontakan iki ditindhes dening Prancis, mula ora ana sing rukun karo sapa wae.
      2. +6
        Februari 6 2024
        Kutipan saka doccor18
        Lucu banget yen wong diwasa sing cukup cerdas isih percaya yen wong siji, gumantung ing konsep dhewe, bisa nggawe politik ...

        Ing AS, sanajan sampeyan nggawe presiden monyet, sekretaris pers bakal nerangake grumbulane; politik negara kasebut digawe dening master sejatine, dalang ing mburi layar. Yen presiden kepengin mrentah awake dhewe, bakal ana impeachment utawa karusakan.
        Liyane bab Rusia, Peter I, Stalin ... Apa sing bakal kelakon tanpa wong-wong mau, apa sing bakal kedadeyan yen pimpinan sejatine ana ing panggonan Gorbachev? Saiki, Nanging, Rusia uga dadi gumantung ing mburi-pemandangan dalang ("thanks" kanggo Gorbachev lan pengkhianat Yeltsin, padha format negara ing kapitalisme global saka Anglo-Saxon).
        Dene Israel, pimpinane, mesthine bisa uga kurang categorical ing statements, nanging ora mungkin yen inti saka sikape marang Palestina bakal diganti. Yen sampeyan pracaya marang program ruang angkasa, utawa nasib, yen sampeyan mung nggoleki hubungan sebab-akibat, apa sing kudune kedadeyan.
        Mbokmenawa, orane makmur terus Israel saiki katon masalah, iki uga, yen ora nasib, banjur hubungan sabab-lan-akibat saka owah-owahan ing donya sing mengaruhi saben wong, loro US "gendheng" Israel, lan Rusia karo sawijining oligarki - wong ala ing bourgeoisie.
        1. -2
          Februari 6 2024
          persis apa sing kudu. Kabijakan Israel wis nyebabake asil kasebut.
      3. -2
        Februari 6 2024
        Kutipan saka doccor18
        Iku tansah kelas panguwasa sing aturan, ora individu.

        piwulang perjuangan kelas rada ketinggalan jaman. Aturan negara. Obrolan babagan Israel, mbokmenawa negara paling nasionalis ing donya. Sing utama kanggo wong-wong mau yaiku bangsa. Mula, ora perlu nyalahake pimpinane. Aku kira wong kaya ngono.
        1. +3
          Februari 6 2024
          Kutipan saka: aybolyt678
          piwulang perjuangan kelas rada ketinggalan jaman.

          Kepiye carane bisa ngomong ... Pendekatan wis owah, nanging dhasare isih padha.
          Kutipan saka: aybolyt678
          Aturan negara.

          Wong ngatur, lan ora sembarang ...
          Kutipan saka: aybolyt678
          Mula, ora perlu nyalahake pimpinane.

          Apa gunane? Dheweke mung nyatakake pendapat saka kalangan tartamtu.
          Kutipan saka: aybolyt678
          Aku kira wong kaya ngono.

          Ya iya, nanging kepiye? ngguyu Wong ing endi wae lan tansah "guilty / ora kaya ngono" ...
          1. -4
            Februari 6 2024
            Kutipan saka doccor18
            Ya ya, nanging kepiye Wong ing endi wae lan tansah "salah / ora kaya ngono" ...

            Sawetara pernyataan sing ora jelas sing sampeyan lakoni ... sampeyan bisa ngatur diskusi kabeh babagan saben poin. Aku nganggep sampeyan ora bakal mbantah manawa wong Yahudi duwe fitur sing ngidini dheweke njaga identitase sanajan ora ana negarane luwih saka sewu taun?
            1. +3
              Februari 6 2024
              Kutipan saka: aybolyt678
              Aku mikir sampeyan ora bakal mbantah

              Aku ora bakal. Nanging apa hubungane karo kekuwatan presiden lan keputusan kanggo miwiti operasi? Sampeyan ora bakal mbantah manawa ora ana referendum, lan ora kabeh wong seneng karo iki (akeh wong lunga ing luar negeri).
              1. 0
                Februari 7 2024
                Dhiskusi kasebut babagan sepira alane presiden Israel. Aku iki luwih saka proses biologi. Wong Israèl krasa rada nyenyet
      4. +3
        Februari 6 2024
        Raja dimainake dening punggawane. Iki wis suwe banget, lan bakal tetep kaya ngono ing tembe.
      5. +1
        Februari 6 2024
        Jawaban sing apik, bravo.
    3. Komentar wis dibusak.
  3. +2
    Februari 6 2024
    Kabeh padha accomplis ana. nepotisme lan tanggung jawab bebarengan, apa kita bisa ngomong bab yen ana lawang kanggo trowongan ing sekolah lan rumah sakit.
    Wong-wong Yahudi ora duwe ilusi babagan dheweke
  4. + 21
    Februari 6 2024
    Kepiye carane bisa rusak negara sing makmur?
    Apa maneh Israel, apa wis dirusak? Apa wis ilang saka peta politik? Apa ana eksodus wong Israel saka Tanah Prajanjian? Saiki, kita bisa ngomong babagan kegagalan operasi militer nglawan Hamas lan nyatane yen perang lokal ing Timur Tengah, kanthi partisipasi akeh negara, ora pecah.
    1. ada
      +3
      Februari 6 2024
      Kutipan saka parusnik
      ... Saiki kita bisa ngomong babagan ... lan kasunyatan manawa perang lokal durung pecah ing Timur Tengah, kanthi partisipasi akeh negara.

      Ya, ora perlu cepet-cepet ing kene, kabeh kudu mlaku miturut rencana kanthi ngontrol prestasi indikator saben LC nganti tingkat sing dibutuhake lan tundhuk karo urutan sirkulasi ing sekitar E-AK, sing bakal njaga manajemen lestari. saka escalation lan keterlibatan bertahap saka pihak ing wong-wong mau nalika njaga potensial perlu kanggo tingkat konflik regional gedhe. Inggih, Pak, nanging saiki iku mokal, Pak - ora, mung ing dashes cendhak loro canisters saben moncong, supaya ora luntur, lan kanggo tayangan ing memori dawa. Kolom tanker bahan bakar bakal teka mengko. Banjur bab iku, ora prasaja, lan asline dhewe, miturut penulis, ana ing sawetara jinis isin:
      ... Washington durung ngerti carane kanggo mungkasi kabeh iki. ...
      . Bener, kanggo aku iki mung kelalaian, sawetara kecerobohan "sindrom Akella". Inggih, ngadili dhewe carane ora "ackelite" ing kene: pesisir bridgehead "reget", reresik ora apik banget, wilayah Turetsk ora siap kanggo eksploitasi gabungan saka zona selat, Gretskys. ora iki ora ngono, wong arab akhire... . Punika, kandhani - carane mbangun koridor tanah pisanan menyang hegemon BV lan AfK, nalika ora ana sing kepengin ngurmati ambane lan ambane rencana ing dalan menyang sing padhang lan individu? Kepiye carane tekan tahap kesiapan kanggo WWII nalika ana kesalahpahaman sing padhet babagan dalan sejarah? kepriye? Ana sawetara Houthi liyane lan Gusti Allah ngirim sekutu ...
    2. +4
      Februari 6 2024
      Iki Tsushima Israel.
      Sabanjure, Nitanyaka ora duwe gerakan sing apik, milih wong liya - butuh wektu lan kekarepan populasi kanggo kompromi, nanging aku wedi yen akeh lapisan sing padha tresna-tinresnan kaya wong Palestina.
      Bantuan Amerika bakal macet ing graters politik sing ora bisa digabungake Amerika.
      Ing kahanan kaya mengkono, ekonomi Israel bakal mudhun, mbok menawa banget.
      Gambar kasebut rusak banget, kanthi kekejeman lan asil saka perang.
      Apa sing bisa nylametake Israel?
      Dumadakan dadi pro-Rusia/pro-Cina, lan kanthi mangkono, ing framework saka sumbu, uga pro-Iran, nalika isih menehi Palestina kesempatan kanggo negara (yaiku, kanggo telek piyambak, kang kudu wis rampung. jaman ndhisik).
      Nanging. Kajaba iku, kanggo Biden, contone, urutan iki lan tas Ukrainia, kaya sing kita deleng, ora seneng karo Israel.
      1. ada
        0
        Februari 6 2024
        Kutipan saka faterdom
        ...Nanging ... Israel iku pro-Amerika, lan siyap kanggo outperform sing Hawks banget neocon, lan malah kanggo Negara piyambak - salah siji saka sandbags ballast. ...

        Inggih, biaya, ya, tanpa iku, nanging "kantong wedhi" - cukup, tinimbang, "beban", banjur iki, uga, ora bakal langgeng. Lan ora ana siji-sijia, kajaba wong-wong mau, kanggo mbantu Amerika Serikat ing karusakan rudal nuklir kompleks target Federasi Rusia, nyebabake serangan senjata berteknologi tinggi marang wong-wong mau kanthi senjata udara lan angkatan laut, lan malah bom sing prasaja ora ilang. Lan sapa sing bakal masak bahan kimia kanggo macem-macem barang? Inggris? Opo maneh gawe ribut nang daerah? Ora, dheweke ora bakal nglilani dheweke menyang ngendi wae ... . Aku utang sampeyan! keprungu
    3. 0
      Februari 6 2024
      Kutipan saka parusnik
      Saiki kita bisa ngomong babagan kegagalan operasi militer nglawan Hamas

      Ya, lan ora prematur kanggo ngomong babagan iki!
      1. 0
        Februari 6 2024
        lan apa - gol wis ngrambah? Apa sampeyan bisa nemtokake tujuan operasi apa sing digayuh lan sing ora?
        1. -1
          Februari 6 2024
          Kutipan saka Foxmara
          lan apa - gol wis ngrambah? Apa sampeyan bisa nemtokake tujuan operasi apa sing digayuh lan sing ora?

          Saget. Prestasi utama, miturut pendapatku, yaiku serangan roket saka Gaza meh mandheg. Saiki weker wis diwiwiti saben 10-12 dina, nanging ing wiwitan ana 4-5 saben dina. Iki wis prestasi gedhe. Tujuane durung bisa digayuh kanthi lengkap, nanging pangembangan kahanan kasebut bisa dideleng kanthi jelas.
          Sakliyané kuwi, sakwisé nyumurupi carané Hamaz ngganggu, sedulur-sedulur liyané lan sedulur-sedulur sing seiman uga saya kepéngin mèlu nyebarké gajah. Naluri ngreksa dhiri diwiwiti.
          Iki sesanti MY saka kahanan.
          1. 0
            Februari 26 2024
            Ya, wong Arab ngalih kanggo numpes target "sekutu" karo Israel - kapal.
            Kajaba kabeh, Hamas bocor
            Hizbullah wis nggayuh tujuane: sentimen pro-Palestina lan anti-Israel saya tambah akeh ing jagad iki, karusakan materi lan moral sing gedhe banget wis ditindakake ing Israel, lan rekonsiliasi antarane Israel lan negara-negara Arab, yen ora diganggu, banjur ditundha nganti sawetara wektu. dangu. Dadi Hamas nindakake tugase.
            Israel, sanajan wis menang konflik, bakal tetep dadi simbol Nazisme lan pembantaian. Ora ana cara kanggo ngumbah awak ing kene. Ora ketompo carane sampeyan nyetor dhuwit menyang PBB lan organisasi liyane, kabeh wong ngelingi kabeh. Panggunaan kekuwatan sing ora proporsional marang warga sipil (uga, iki kudu ditindakake ing jaman perjuangan hak asasi manungsa) njupuk Israel ngluwihi wates negara-negara beradab. Malah syafaat saka Amerika Serikat ora bakal menehi efek sing dikarepake. Muga-muga kanggo Israel iki bakal dadi wiwitan pungkasan ing hubungan internasional. ora ana wong liya kajaba teroris sing bakal ngatasi.
            Kaya pungkasane ndadékaké kanggo seneng.
            Inggih, kanggo Hamas - ora ketompo carane sampeyan matèni wong Arab, isih ana wong saka kang Israel wis dijupuk kabeh, lan padha bakal gabung rangking saka bom lampus sing siap kanggo menehi urip kanggo urip, psyche rusak, gething - iki. apa sing ditinggalake Israel minangka warisan kanggo wargane.
  5. +8
    Februari 6 2024
    Ing donya, Negara Israel tansah dianggep minangka negara Yahudi. Negara wong-korban pembantaian.

    Sing saiki melu pembantaian dhewe.
    Yen wong Yahudi menehi go-ahead kanggo nggawe negara Palestina, ora bakal ana masalah. Nanging Israel butuh tanah Palestina, mula perjuangan iki bakal terus suwe.
    1. ada
      +1
      Februari 6 2024
      Quote: Kanca
      ... ... lan ora bakal ana masalah.

      Saiki! Ya. Iku ora kanggo kita digedhekake ...
    2. -7
      Februari 6 2024
      Yen wong Yahudi menehi go-ahead kanggo nggawe negara Palestina, ora bakal ana masalah. Nanging Israel butuh tanah Palestina, mula perjuangan iki bakal terus suwe.

      Miturut logika iki, sampeyan kudu menehi Hitler Rusia menyang baris Arkhangelsk-Astrakhan.
      Mung sing ditaklukaké sing langgeng. Inggih, Israel ngetung ing wilayah turahan Palestina, Yordania, lan Libanon. Suriah mesthine bakal dibagi karo Turki. Nanging tanpa Terusan Suez, kabeh usaha iki ora nguntungake.
      1. +3
        Februari 6 2024
        Kutipan: Viktor Leningradets
        Miturut logika iki, sampeyan kudu menehi Hitler Rusia menyang baris Arkhangelsk-Astrakhan.

        Sawetara jenis logika bengkong sampeyan duwe, ora ana basis kanggo paralel kasebut, saka ngendi sampeyan nyedhot.
      2. +3
        Februari 6 2024
        Kutipan: Viktor Leningradets
        Miturut logika iki, sampeyan kudu menehi Hitler Rusia menyang baris Arkhangelsk-Astrakhan.

        Inggih, pisanan, iku Israel sing tumindak kaya Reich saiki.
        Kapindho, nalika nggawe Israel ing abad kaping 20, Palestina wis manggon ing kono. Iku logis sing padha tak burned (nanging nyoba ngomong soko kanggo Inggris, utamané ing wektu sing).
        Ing babagan iki, logis kanggo nggawe gerakan pembebasan nasional.
    3. +4
      Februari 6 2024
      Quote: Kanca
      Nanging Israel butuh tanah Palestina,

      Aku krungu ana lapangan gas gedhe ing rak duweke Palestina. Lan kabeh pertunjukan iki diatur kanthi tujuan kanggo ngilangi otonomi Palestina lan njupuk rak iki. Nanging ana sing salah ... Lan penulis bener, kanthi biaya sapa kutha Gaza sing wis rusak bakal dibalekake? Yen ora, perang ora bakal mandheg.
      1. 0
        Februari 6 2024
        Ana versi liyane: kita arep mbangun alternatif kanggo Terusan Suez, liwat Gaza. Kanggo iki kudu ngusir kabeh warga lokal
        1. +1
          Februari 6 2024
          Banjur bakal luwih gampang kanggo nyambungake karo Segara Mati lan malah metu liwat Tel Aviv.
          ora.
          Gas, lenga, sumber daya. Nyekel kabeh iku inti saka donya Kulon. Lan Israel minangka bagéan saka iku, digawe dening Kulon, iku serves Kulon.
          1. +1
            Februari 7 2024
            pettabyte
            Babagan inti saka donya Kulon, aku setuju.
            Babagan sumber daya, panggonan iki rada miskin sumber daya. Aku ora ngerti babagan minyak lepas pantai - iki pisanan aku krungu babagan iki. Lan pungkasane, ana lenga ing jarak sing cukup adoh, nanging ora ana apa-apa kajaba segara lan wedhi.
            Terusan ngliwati Segara Mati... - deleng peta - Sampeyan ngusulake rute sing dawa banget. Lan wong Israel ora bakal ngrusak wilayah sing akeh penduduke.
            Nanging saka plabuhan Eilat, kang malah wis sawetara jenis infrastruktur, iku bisa kanggo mbangun rute alternatif meh jejere Terusan Suez, lan bakal liwat Gaza. Kasur, lan enem pointer mbutuhake dalan sing aman. Dheweke ora butuh wong mlarat sing agresif, luwih sithik wong jenggot karo kartrid faust, ana ing kana. Pramila perlu kanggo ngusir warga lokal.
            Ngelingi yen Hamas digawe dening Israel dhewe, jelas sapa sing miwiti kabeh iki
    4. +9
      Februari 6 2024
      Hmm..Tesis sing menarik. Nanging, bener. Mung ana TAPI. Bebener iki beda kanggo saben wong. Kanggo wong Yahudi ana bebenere dhewe (padha ngaku yen tanahe), kanggo wong Palestina iku Bebener sing padha.. Lan, omong-omong, iki uga ditrapake kanggo kahanan kita.
    5. +1
      Februari 7 2024
      [quote]Yen wong-wong Yahudi menehi idin kanggo nggawe negara Palestina[/quMulane diterusake, bali ing taun 1993, wilayah sing penting ing Gisik Kulon dipindhah menyang pamaréntahan mandiri Arab; ing September 2000 , Barak lan Arafat lungguh ing Cape David lan arep nandhatangani persetujuan pungkasan, nanging Yasser kesel lan mutusake kanggo perang maneh, sanajan iki, Israel terus nransfer wilayah tambahan menyang kontrol Palestina, lan ing taun 2005 mundur total. militèr lan kabèh pemukiman Yahudi saka Gaza lan sawetara bagéan saka Gisik Kulon, lan apa kedaden? Hamas mutusake kanggo murub roket menyang Israel. nanging malah ing kene prakara ora rampung, ing 2009 Olmert, meh sarujuk karo inisiatif Saudi, miwiti konsesi sepihak pinunjul, nanging Hamas intensified shelling, uga, padha ora pengin negara dhewe jejere Israel, padha pengin tinimbang, nanging Israel, kalebu Arab Israel, ora pengin tinimbang, bodho
  6. +4
    Februari 6 2024
    Nalika raos religius lan nasionalis ditindakake, perang kasebut angel diendhegake, ora ana pihak sing ngetrapake agenda sekuler. Ing sisih siji, Amerika Serikat lan Israel, ing sisih liya, proxy. Kasunyatan yen perang iki angel diendhegake bisa ditemtokake dening tangisan saben dina. Saben uwong nuntut karusakan saka siji utawa liyane. Ing wektu sing padha, ngelingi yen bocah-bocah ing pihak sing tumindak pasukan luwih penting tinimbang anak-anak sing ngelawan, umume kanibalisme sing prasaja.
  7. +6
    Februari 6 2024
    Dadi, wiwit awal, teroris Hamas ujar manawa kudu mateni kabeh wong Yahudi lan nyirnakake Israel, mula apa?
  8. 0
    Februari 6 2024

    Aku ngomong babagan Houthi Yaman. Kanggo sawetara alasan padha ora wedi marang Amerika lan terus kanggo mblokir Segara Abang

    Iku uga becik kanggo kita, ing cahya saka Distrik Militer Lor, yen sawetara wong lanang liyane karo jenggot kandel, nganggo turbans lan sandal ing sikil telanjang, uga ngalangi Selat Hormuz. nglirik
    1. + 12
      Februari 6 2024
      Iku uga becik kanggo kita, ing cahya saka Distrik Militer Lor, yen sawetara wong lanang liyane karo jenggot kandel, nganggo turbans lan sandal ing sikil telanjang, uga ngalangi Selat Hormuz.

      Dideleng saka statement sampeyan, sampeyan ora ngerti babagan wong-wong iki. Kita kudu ndedonga marang Gusti Allah supaya dheweke ora miwiti mbebasake Moskow saka wong-wong kafir kanggo "wong-wong percaya sing sejati." Kanggo wong-wong mau, kita dudu manungsa, nanging mungsuh utawa sapi. Yen, ing pimpinan umum saka diasporas (OCG), padha miwiti jihad, 7 Oktober 1923 bakal dielingi minangka matinee karo rasa nasional.
      1. -6
        Februari 6 2024
        Kutipan: Viktor Leningradets
        Kita kudu ndedonga marang Gusti Allah supaya dheweke ora miwiti mbebasake Moskow kanggo "wong-wong percaya sing sejati".

        Yagene dheweke bakal mbebasake Moskow yen Moskow mbantu? Nanging dheweke bakal ngrusak syaraf mungsuh kita, lan yen sampeyan menehi senjata, mula ora mung saraf
        1. +8
          Februari 6 2024
          Amarga padha cramped ing tanah kelairan, lan omah, pangan lan wanita kudu dijupuk saka mungsuh. Yen dheweke nglawan, dheweke dadi mungsuh, dipateni! Aja nolak - brute, mateni dheweke!
        2. 0
          Februari 10 2024
          Amarga sampeyan ora ngerti carane Islam katon ing donya. Miturut doktrin Islam, jagad iki dipérang dadi 2 bagéan - 1. Dar el Salam (utawa Islam) - Tanah Damai (Islam) bagéan saka donya sing dikuwasani déning Muslim, 2. Dar el Harb - Tanah Perang - bagéan saka donya dikuwasani dening non-Muslim sing kudu dijupuk lan nguripake menyang Dar el salaam. Kajawi punika, sadaya prajanjianira kalihan tiyang-tiyang wau, ingkang badhe panjenengan anggep minangka kontrak, mila sarèhning panjenengan dalem boten ngakeni agami Islam, punika boten wajib tumrap tiyang Islam. Maca apa iku takyya. Kajaba iku, yen kanggo sampeyan iki persetujuan, banjur kanggo Muslim iku mung gencatan senjata.
          Ikhlas.
          1. +1
            Februari 10 2024
            Kutipan saka Oracle2000
            Amarga sampeyan ora ngerti carane Islam katon ing donya

            Aku ngerti banget. Aku lair lan urip suwe ing salah sawijining republik kasebut. Aku malah ngerti basane nglirik
      2. +2
        Februari 6 2024
        Viktor Leningradets
        Sampeyan ketoke ora ngerti yen kabeh ISIS pro-Amerika iki lan kabeh abreks kita Sunni. Lan ngipi elek kasur lan heksagonal ing Segara Abang yaiku Syi'ah, sing ora pindhah menyang Moskow lan St. Petersburg)) Lan wong-wong Syiah lan Sunni sacara historis bertentangan. Dadi, kira-kira, ana Muslim "kita" lan "dudu".
    2. 0
      Februari 7 2024
      Amer ing sawijining wektu ndhukung Islamists Afghan, lan apa padha njaluk ing pungkasan? Iki game mbebayani, oh mbebayani. Kita kabeh kanca kanggo wong-wong mau, aja lali.
      1. +1
        Februari 7 2024
        Quote: YAHU
        Amers ing sawijining wektu ndhukung Islamists Afghan

        Dheweke ora nate ndhukung Taliban. Lan Mujahidin Afghan sing perang karo USSR dudu Taliban
        1. +1
          Februari 7 2024
          Islamists padha, mung luwih radikal. Sawise sing werna abu-abu teka sing ireng - ana pola kasebut.
          1. +1
            Februari 7 2024
            Quote: YAHU
            Islamists padha, mung luwih radikal

            Sampeyan duwe sawetara idea aneh bab Islam nglirik

            Quote: YAHU
            Sawise sing werna abu-abu teka sing ireng - ana pola kasebut

            Aku kutipan Strugatsky ora pantes ing kene. Beda kaping lan beda kategori bobot
            1. 0
              Februari 7 2024
              Aku duwe sikap kelangan marang agama apa wae. Lan aku nyingkiri fanatik, ora mung agama.
      2. 0
        Februari 8 2024
        YEHU
        Shuravi minangka korupsi "Rusia" ing basa Pashto-Dari Afghan. Ing basa Arab - Ar-Rus. Suriah, kanthi cara, dumadakan ... Suriya, huruf sing padha karo ar-Rusiya (Rusia ing basa Arab).
        Aku duwe kesempatan kanggo ngobrol karo wong Arab ing Mesir. Saben uwong kanthi bulat ngandhani yen dheweke ngerti yen Rusia ora perang karo Ukraina, nanging karo Amerika Serikat lan NATO. Lan wong-wong iku uga mungsuh kanggo wong Arab. Mungsuh mungsuhmu yaiku ...
        Uga, Houthi minangka proksi Iran. Lan Iran saiki entuk manfaat saka kerja sama karo Rusia.
        Kajaba iku, USSR nyedhiyakake bantuan militer marang para pendahulu Houthi ing Yaman. Nanging Rusia nilar dheweke ... Nanging dheweke ngelingi kabeh ... Lan adoh banget
  9. Komentar wis dibusak.
  10. -1
    Februari 6 2024
    Asil saka perang 4 sasi Israel karo teroris Hamas

    Kenapa teroris? Kanthi pejuang kamardikan lan kamardikan.
    1. +8
      Februari 6 2024
      Kenapa teroris? Kanthi pejuang kamardikan lan kamardikan.

      Mungkin sampeyan bakal begja lan duwe wektu kanggo menehi salam yen sampeyan nemokake dhewe ing dalan.
      1. +1
        Februari 6 2024
        Kutipan: Viktor Leningradets
        yen sampeyan njaluk ing dalan
    2. -7
      Februari 6 2024
      Kutipan saka Dart2027
      Kenapa teroris?

      Teroris iku Israel! Iki sing dilawan Hamas
      1. -4
        Februari 6 2024
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Teroris iku Israel! Iki sing dilawan Hamas

        Dadi aku ngomong babagan iki.
    3. +5
      Februari 6 2024
      Iku kabeh gumantung saka sudut pandang: nalika Hamas njupuk sandera lan puluhan sipil tiwas ing gendéra, iki terorisme; nalika Israel ngiseni pakunjaran karo wanita lan bocah-bocah Palestina, mateni wong sipil ing ewonan, iki minangka pertahanan diri manungsa. ..
      Iku padha karo kita: kita nandhang operasi kilang minyak - operasi kanggo netepake perdamaian, kita nandhang serangan teroris; Kita duwe perwira intelijen, dheweke duwe mata-mata; Kita duwe saboteurs lan parasit, padha duwe teroris.
      Iki mung bagean saka perang informasi, imposition saka Cithakan, kang uga ambruk penulis (kajaba, mesthi, iku salah siji saka pihak kanggo konflik, sengaja mromosiaken posisi dhewe).
      Pramila, andharan ingkang boten jumbuh kaliyan makna objektif namung minangka ekspresi saking posisi sisih pribadi penutur.
  11. +5
    Februari 6 2024
    Israel wis ing verge saka karusakan wiwit bab 1947, kang mbokmenawa wis digunakake kanggo iku. Mung jumlah mungsuh ing wektu iki wis suda banget; "perang" nglawan Gaza ditindakake kanthi keuntungan sing akeh banget, sanajan ora ana asil pungkasan. Mbokmenawa, gol kasebut wiwitane mundhak kanthi gelombang emosi.

    IMHO, posisi Israel sawise prastawa iki bakal luwih apik tinimbang sadurunge, amarga Hamas wis kanti awon battered lan iku ora kamungkinan sing Hamas bakal nate kuwat kaya sadurunge acara.
    1. -2
      Februari 6 2024
      Kutipan: S.Z.
      Israel wis ing verge saka karusakan wiwit bab 1947, kang mbokmenawa wis digunakake kanggo iku. mung
      Yen sadurunge dheweke ditentang dening prajurit sing akeh wong galak sing nganggo senjata modern, saiki tingkat latihan saya tambah akeh.
      Kutipan: S.Z.
      "Perang" nglawan Gaza ditindakake kanthi kauntungan sing luar biasa, sanajan ora ana asil pungkasan. Mbokmenawa, gol kasebut wiwitane mundhak kanthi gelombang emosi
      Dadi kanthi kauntungan utawa gol sing dhuwur banget?
      1. +4
        Februari 6 2024
        "Yen sadurunge dheweke ditentang dening prajurit sing akeh wong galak kanthi senjata modern, saiki tingkat latihan saya tambah akeh."

        Kosok baline, dheweke ditentang dening tentara reguler Mesir, Suriah lan negara liya kanthi tank, pesawat lan peralatan liyane kanthi jumlah sing luwih unggul, lan saiki dening sawetara milisi nganggo sandal.

        "Dadi kanthi kauntungan utawa gol sing dhuwur banget?"

        loro-lorone. Ora mungkin sampeyan ora ngerti.
        1. 0
          Februari 6 2024
          Kutipan: S.Z.
          Kosok baline, dheweke ditentang dening tentara biasa Mesir, Suriah lan negara liya kanthi tank, pesawat lan peralatan liyane.
          kuwi mau
          Kutipan saka Dart2027
          prajurit sing akeh wong galak karo senjata modern

          Sawetara taun kepungkur aku nemoni memoar saka Marine sing perang ing Irak nalika Desert Storm. Dheweke nulis yen sadurunge dheweke nemoni perang karo wong Arab, dheweke nganggep IDF minangka tentara gedhe sing ngalahake mungsuh sing kuat. Nanging sawise dheweke perang karo wong-wong mau, dheweke ora duwe rasa kagum. Para penasehat kita nulis bab sing padha - tingkat tentara Arab banget. Lan macem-macem uga wis ditulis babagan Suriah - ana bagean normal, lan ana sing ora digunakake. Nanging suwe-suwe, wong Arab mboko sithik wiwit sinau lan ora bisa dibubarake kanthi setengah tendhangan.
          1. +3
            Februari 6 2024
            "Nanging suwe-suwe, wong Arab mboko sithik wiwit sinau lan ora bisa nyebarake kanthi setengah tendhangan."

            Ya, wong Arab sinau.

            Lan saiki ora ana negara Arab siji-sijine kanthi terang-terangan ngumumake perang karo Israel, lan malah Iran nolak pasukan "pro-Iran" sing dibom koalisi. Mung Houthi sing nyerang kapal ing Teluk, nanging iki dudu perang karo Israel.

            Tilas mungsuh Israel piyambak - Mesir lan Suriah - ing negara banget melas sawise upheavals internal, liyane - Yordania - malah sekutu Amerika Serikat.

            Perang-perang kasebut luwih mbebayani kanggo Israel, banjur ana prajurit lan unit normal ing antarane wong Arab, lan ora ana sing bisa dicritakake babagan senjata. Wong Arab nduweni kaunggulan kuantitatif - kaping pirang-pirang.

            Dina iki, 300 ewu mobs Israel mung ngoyak 10 utawa 20 ewu partisan ing sandal liwat reruntuhan - ora luwih saka 2 ewu melu ing serangan.
            1. 0
              Februari 6 2024
              Kutipan: S.Z.
              Ya, wong Arab sinau. Lan saiki
              Dheweke kanthi sampurna nuduhake prajurit IDF sing sombong kaya apa perang karo mungsuh sing serius.
              Kutipan: S.Z.
              Mung Houthi sing nyerang kapal ing Teluk, nanging iki dudu perang karo Israel.
              Ya, iki perang karo Israel lan Amerika Serikat.
              Kutipan: S.Z.
              Tilas mungsuh Israel piyambak - Mesir lan Siria
              Dheweke slamet sawise ana upaya kudeta sing diatur dening CIA.
              Kutipan: S.Z.
              Perang kasebut luwih mbebayani kanggo Israel, lan banjur ana prajurit lan unit normal ing antarane wong Arab
              cacahe ora pati penting.
              Kutipan: S.Z.
              Saiki, mung 300 ewu wong Israel sing ngoyak 10 utawa 20 ewu partisan nganggo sandal liwat reruntuhan.
              lan ora ana cara padha bisa menang karo 15 utawa 30 kaping kaunggulan. Warriors sanadyan.
              1. +2
                Februari 6 2024
                "padha nuduhake prajurit IDF sing sombong kaya apa perang karo mungsuh serius."

                IDF luwih mimpin WHO, dheweke wis pulih saka pukulan kasebut.

                "Mung Houthi sing nyerang kapal ing Teluk, nanging iki dudu perang karo Israel.
                Ya, iki perang karo Israel lan Amerika Serikat."

                Iki dudu perang babar pisan, nanging sabotase. IMHO, kita ngomong babagan upaya nambah rega minyak.

                "Dheweke slamet sawise ana upaya kudeta sing diatur CIA."

                Negara loro iki slamet, nanging apa sing kedadeyan? Lan apa sing kedadeyan karo wong-wong sing ora nglawan? CIA mung mbantu ana, lan iki ora mesthi, lan kerusuhan dhewe duwe sabab internal.

                "Perang kasebut luwih mbebayani kanggo Israel, banjur ana prajurit lan unit normal ing antarane wong Arab."
                cacahe ora pati penting.

                Dideleng saka kerugian, cukup signifikan. Nanging aku ora ndhukung teori rasial, ora kaya sampeyan, lan aku ora percaya yen wong Arab luwih ala tinimbang wong Yahudi, lan prajurit Arab luwih ala tinimbang wong Israel amarga "padha wong Arab."

                "lan padha ora bisa menang ing sembarang cara, duwe kaunggulan 15 utawa 30 kaping. Warriors, Nanging."

                Tujuan kasebut ora realistis, deleng ing ndhuwur. Mbusak kabeh kutha tanpa mateni kabeh pedunung lan mbusak iku minangka tujuan sing ora nyata.
                1. +1
                  Februari 6 2024
                  Kutipan: S.Z.
                  IDF luwih mimpin WHO, dheweke wis pulih saka pukulan kasebut.
                  Ya, supaya padha lali babagan kabeh rencana asli.
                  Kutipan: S.Z.
                  Iki dudu perang babar pisan, nanging sabotase. IMHO, kita ngomong babagan upaya nambah rega minyak.
                  Sabotase kuwi sing kabeh West howled.
                  Kutipan: S.Z.
                  CIA mung mbantu ana, lan iki ora mesthi
                  Tales babagan sawetara tumindak spontan wis 20 taun.
                  Kutipan: S.Z.
                  Kang menehi kritik dening losses, cukup pinunjul.
                  Kanthi kerugian sing signifikan, IDF ora bakal ana apa-apa. Bener, yen sampeyan ngelingi apa sing ditulis sawetara komentator saka Israel udakara 10 taun kepungkur, mula aku weruh yen dheweke, ing asas, ora ngerti apa perang karo mungsuh serius. Minangka kanggo kualitas tentara Arab, ana kasunyatan - saben wong sing urusan karo wong wrote bab ineffectiveness.
                  Kutipan: S.Z.
                  Tujuan kasebut ora realistis, deleng ing ndhuwur. Mbusak kabeh kutha tanpa mateni kabeh pedunung lan mbusak iku minangka tujuan sing ora nyata.
                  Apa dheweke peduli babagan iki? Lan, kanthi cara iki, kita bisa ngatasi iki kanthi apik tanpa kaunggulan 30 kali.
                  1. +2
                    Februari 7 2024
                    "Ya, dadi kita lali babagan kabeh rencana asli."

                    Rencana kasebut dhuwur banget - mula aku miwiti. Miturut cara, Hamas uga ora bisa nggayuh tujuane.

                    "Sabotase kuwi sing kabeh West howled."

                    Dheweke ora nguwuh, nanging ngirim pasukan bersenjata.

                    "Cerita babagan sawetara pagelaran spontan wis 20 taun kepungkur."

                    Dongeng-dongeng asta ingkang maha kuwaos wonten ing wingking malah langkung sepuh.

                    "Israel udakara 10 taun kepungkur, banjur aku ngerteni manawa dheweke, ing prinsip, ora ngerti apa perang karo mungsuh sing serius."

                    :) Iki tegese Israel cukup pinter kanggo milih mungsuh sing luwih ringkih. Wong bodho nglawan sing kuwat, sing pinter nglawan sing ringkih.

                    "Apa dheweke peduli babagan iki? Lan, kanthi cara, kita bisa ngatasi iki kanthi becik tanpa kaunggulan 30 kali.

                    Dheweke ora bisa kelangan 20 sing tiwas sajrone nyekel siji pusat regional.
                    1. -1
                      Februari 7 2024
                      Kutipan: S.Z.
                      Rencana kasebut dhuwur banget - mula aku miwiti. Miturut cara, Hamas uga ora bisa nggayuh tujuane.
                      Tentara super-hyped nglawan mungsuh sing kalah banget ing kabeh babagan? Ya, overpriced.
                      Kutipan: S.Z.
                      Miturut cara, Hamas uga ora bisa nggayuh tujuane.
                      Dheweke ora duwe rencana kanggo nelukake Israel.
                      Kutipan: S.Z.
                      Dongeng-dongeng asta ingkang maha kuwaos wonten ing wingking malah langkung sepuh.
                      Dadi ora ana bantahan? Penyelenggara kabeh "revolusi" iki ora nyoba ndhelikake partisipasi.
                      Kutipan: S.Z.
                      Dheweke ora bisa kelangan 20 wong mati

                      Kutipan: S.Z.
                      Dadi Israel wis
                      ora ana mungsuh serius ing tetanggan. Wong pinter ndeleng peta. Nanging, sampeyan ora bisa mbantah yen IDF ora peduli karo warga sipil.
                      1. +2
                        Februari 7 2024
                        "Dheweke ora rencana kanggo nelukake Israel."

                        Dheweke ngrancang nampa dhukungan - lan ora nampa. Hamas kalah ing kasus apa wae - pitakonan apa skor.

                        "Penyelenggara kabeh "revolusi" iki ora nyoba ndhelikake partisipasi maneh.

                        Rencang-rencang. Revolusi minangka proses alami, maca Lenin.

                        "Ora ana mungsuh serius ing tetanggan. Sing pinter ndeleng peta. Nanging, sampeyan ora bisa mbantah yen IDF ora peduli karo warga sipil. "

                        Kemampuan kanggo milih mungsuh iku setengah perang. Aku ora mbantah - kabeh personel militer ing kabeh negara biasane ora peduli.
                      2. -1
                        Februari 7 2024
                        Kutipan: S.Z.
                        Dheweke ngrancang nampa dhukungan - lan ora nampa.

                        Apa Houthi ngerti? Lan database adoh saka lengkap.
                        Kutipan: S.Z.
                        Revolusi minangka proses alami, maca Lenin.

                        Teori Lenin ora tahan ujian urip. Gene Sharp uga nulis manawa kanggo miwiti proses revolusi, sampeyan kudu nggunakake kesulitan sing ana.
                        Kutipan: S.Z.
                        Kemampuan kanggo milih mungsuh iku setengah perang.

                        Kutipan saka Dart2027
                        Wong pinter ndeleng peta.
                        Dadi, endi kekuwatan gedhe sing wewatesan karo Israel?
                        Kutipan: S.Z.
                        kabeh personel militer kabeh negara biasane "ora peduli" padha.

                        Inggih, malah Amerika ngandika bab kita yen padha ing panggonan, padha bakal tumindak beda.
                      3. +1
                        Februari 7 2024
                        "Apa Houthi ngerti? Lan database adoh saka lengkap."

                        Tumindak Houthi ora mengaruhi kahanan ing Gaza; dheweke ngrampungake masalah dhewe. Utawa, luwih, masalah sing entuk manfaat saka rega lenga dhuwur.

                        "Dadi negara-negara gedhe sing wewatesan karo Israel?"

                        Israel dhewe dudu kekuwatan gedhe, nanging wewatesan karo kekuwatan sing luwih gedhe lan luwih kuat. Lan dheweke ngalahake kabeh ing perang ing abad pungkasan, mula dheweke dhewe ora utuh.

                        "Inggih, malah Amerika ngandika bab kita yen padha ing panggonan, padha bakal tumindak beda."

                        Mesthi, dheweke ora bakal nyelehake 20 prajurite dhewe ing mburi pusat regional.
                      4. -1
                        Februari 7 2024
                        Kutipan: S.Z.
                        Tumindak Houthi ora mengaruhi kahanan ing Gaza; dheweke ngrampungake masalah dhewe.
                        Ngelingi yen dheweke ora bisa mlebu kanthi fisik, dheweke nindakake apa sing bisa ditindakake.
                        Kutipan: S.Z.
                        nanging wewatesan karo kekuwatan sing luwih gedhe lan luwih kuat
                        Lan sapa sing dadi kekuwatan gedhe? (petunjuk: gedhe lan gedhe iku rong perkara sing beda)
                        Kutipan: S.Z.
                        Mesthi, sijine 20 prajurit dhewe konco pusat regional

                        Apa kita ora ngelingi pirang-pirang mungsuh sing dilebokake? Nanging, kita setuju yen Angkatan Bersenjata RF nyoba ora mateni warga sipil.
                      5. +2
                        Februari 7 2024
                        "Amarga dheweke ora bisa mlebu kanthi fisik, dheweke nindakake apa sing bisa ditindakake."

                        Apa sebabe dheweke nembak kabeh wong sing nglangi? :) Lan ana sing percaya yen Gaza bisa dibantu kanthi cara iki? Kanggo bakul lenga - ya, nanging ora kanggo populasi Gaza.

                        "Lan sapa sing dadi kekuwatan gedhe? (petunjuk: gedhe lan gedhe iku beda)"

                        Ora ana wong. Apa sebabe nglawan kekuwatan gedhe? Nanging Israel ora ngaku dadi kekuwatan gedhe. Iki minangka negara cilik kanthi populasi cilik sing wis ngalahake tetanggan sing luwih kuwat. Paling ora saiki, kekuwatan militere cukup.

                        "Kita ora ngelingi carane akeh mungsuh padha sijine ing? Nanging, kita setuju karo kasunyatan sing Angkatan Bersenjata RF nyoba ora kanggo matèni populasi sipil. "

                        Apa iku Matter carane akeh sing sijine ing? Iki dudu hoki. Kita bakal nemokake ing 100 taun, bisa uga luwih cepet.

                        Mesthine, ora ana sing nembak khusus kanggo warga sipil, kajaba para kriminal. Aku ora bisa ngomong sing duwe luwih saka wong-wong mau. Wong-wong Arab kanthi sengaja nembak wong sipil, kayane, dheweke nindakake luwih akeh tinimbang wong liya.
                      6. -1
                        Februari 7 2024
                        Kutipan: S.Z.
                        Apa sebabe dheweke nembak kabeh wong sing nglangi? :)
                        Apa kanggo kabeh wong?
                        Kutipan: S.Z.
                        Lan ana sing percaya yen Gaza bisa dibantu kanthi cara iki?
                        Karusakan ekonomi disebabake mungsuh, kabeh miturut klasik.
                        Kutipan: S.Z.
                        Ora ana wong. Apa sebabe nglawan kekuwatan gedhe?
                        Tegese, arcia dheweke ora nate nglawan mungsuh sing serius.
                        Kutipan: S.Z.
                        Apa iku Matter carane akeh sing sijine ing? Iki dudu hoki.
                        Dadi apa sampeyan ora sebutno iki?
      2. +1
        Februari 6 2024
        Kutipan saka Dart2027
        Yen sadurunge dheweke ditentang dening prajurit sing akeh wong galak sing nganggo senjata modern, saiki tingkat latihan saya tambah akeh.

        Ya, Israel ora padha karo taun 1948. Iku uga dikembangaké sethitik njupuk menyang akun tanggi sawijining jenis!
    2. Komentar wis dibusak.
      1. 0
        Februari 15 2024
        NG inform
        Rusia, lan malah USSR, ora tau nggawe Israel. Israel digawe dening wong Yahudi Zionis, kanthi bantuan aktif saka Inggris, Amerika Serikat lan ... Nazi Jerman. Ya, ya, Hitler uga melu iki.
        USSR, malah, "duwe rancangan" ing Israel, mbuwang sawetara senjata, lan nggawa bebarengan sawetara Zionis kasar. Nanging iki minangka tokoh sing bisa nyakot "tangan sing menehi."
        Aja ngrungokake propagandis Zionis, kabeh jinis wong susu lan liyane
  12. Des
    +4
    Februari 6 2024
    Ing VO ana telung "utama") penulis sing sampeyan pengin maca lan ora diwaca ing wektu sing padha. Padha beda, nanging siji tansah ahead ing warta, liyane iku spesialis (pranyata metu)) ing akeh lapangan non-related, nanging katelu iku jeblugan (guyonan banyolan).
    Kanthi R.K. kabèh wis cetha saka artikel R.S. kadhangkala iku nyenengake utawa sedih, nanging macem lan menarik (kadhangkala). Lan maneh ing kene A.S. admires - "sekolah lawas" (lelucon) saka propagandist saka sasi. Nanging sampeyan bisa maca kaya langka.
    Iki minangka emosi).
    Saka artikel penulis (lan iki minangka + gedhe ing VO lan ing urip):
    ... "Lan wektu sing cukup angel bakal teka kanggo negara Yahudi dhewe. Yen sampeyan ndeleng peta politik donya saiki, dadi cetha yen negara iki diubengi dening mungsuh ing kabeh pinggiran kajaba segara. Apa negara iki bisa? kanggo urip ing kahanan iki utawa bakal ilang ing mangsa cedhak? perspektif, iku isih ora cetha kanggo kula. Sawetara jenis badan manca ing Timur Tengah. Negara nakal ... "
    Israel wis tau prasaja kaping. Lan ora malah dina iki, nanging tansah Israel wis diubengi dening mungsuh (ora uga-wishers). Sampeyan "durung jelas" kanggo sampeyan "apa negara iki bisa urip ing kahanan iki utawa ilang ing mangsa ngarep" lan pangenalan iki sampeyan ngurmati lan, mesthi, ngangkat sampeyan minangka pemikir global. Nanging, paling kamungkinan, negara iki bakal tansah ana. Utawa ora, nanging banjur akeh "non-outcasts" uga bakal mandek kanggo watara.
    Saben uwong melas marang bocah-bocah, wanita, wartawan lan dokter sing tiwas ing Jalur Gaza.
  13. +6
    Februari 6 2024
    Kita butuh perdamaian, dudu perang. Negesake yen wong Arab lan wong Yahudi iku bangsa sadulur. Utawa luwih apik - sing padha siji wong, nanging artificially dibagi. Sawise kabeh, Sholom Aleichem lan Salam Aleikum "konsonan lan ora ambigu"!
    1. 0
      Februari 6 2024
      Portos Portosjan
      Sayange, wong Serbia lan Kroasia meh dadi siji wong kanthi basa sing padha, nanging ora ana sing nyembeleh kanthi semangat kaya sing ditindakake. Lan ana akeh conto sing padha.
      Pembagian anak-anak Ismail lan Israel pisanan ditulis dening wong-wong Yahudi ing kitab sucine, banjur wong Arab nyalin lan nempel saka dheweke.
  14. +9
    Februari 6 2024
    "Kepiye carane bisa ngrusak negara sing makmur..."
    Apa USSR, kaya, ora negara makmur? Padha numpes tanpa perang! Apa Rusia dadi negara sing makmur sawise 20 taun pamaréntahan Putin? Kita mlaku-mlaku ngubengi jagad kanthi tangan sing kabuka, njaluk cangkang lan perang karo "galoshes" Soviet. Thanks kanggo komunis, yen ora ana apa-apa kanggo perang.
    Carane dirusak USSR? Panguwasa dhewe nggawe masalah lan ora ngrampungake. Iki, kaya, sistem sing kudu disalahake. 96% Rusia nglawan migran, lan pamrentah ngimpor jutaan wong! Umumé, penulis fokus ing negara Yahudi, lali bab kepungkur kita. Apa karo kita, apa karo kita? Luwih suwe SVO terus, luwih akeh masalah ing Rusia. Lan pamrentah kita, saiki, ora nggawe prasyarat kanggo ngrusak negara? Akeh banget masalah sing digawe dening pemerintah dhewe sing ora bisa dirampungake!
    1. +3
      Februari 6 2024
      [b]
      “Kepiye carane bisa ngrusak negara sing makmur...”[
      /b] Ya, kayane Israel ora bubar dadi kerajaan cilik ing Yehuda, urip ... ngguyu
      1. 0
        Februari 6 2024
        kor1vet1974
        Nanging, ing Israel, ing antarane wong-wong Yahudi (!), Ana kontradiksi etnis!
    2. 0
      Februari 6 2024
      Quote: tukang baja
      Lan pamrentah kita, saiki, ora nggawe prasyarat kanggo ngrusak negara?

      Artikel babagan Israel kayane babagan konflik ing Gaza, kenapa slogan politik murah sampeyan ana ing kene - ora bakal mbantu IDF wong bodho
  15. 0
    Februari 6 2024
    Kepiye infrastruktur sing rusak? Kanthi tetanggan Gaza sing rusak? Kanthi rusak rumah sakit, universitas, sekolah lan karusakan liyane? IDF ngrusak nganti 70 ewu bangunan omah, lan udakara 300 ewu liyane mbutuhake perbaikan gedhe. Apa sampeyan bisa mbayangno jumlah sing dibutuhake kanggo iki?

    Mbayar lan mratobat, mbayar lan mratobat.
    Kanggo wong Israel iki pancen ora biasa, dheweke wis biasa, nanging apa sing kudu ditindakake?
  16. +5
    Februari 6 2024
    Gencatan senjata iku apik, nanging karo sapa dheweke rembugan?
    Aku wis nulis ing kene manawa paling ora ana rong pasukan ing kana: organisasi Hamas lan Hezbollah, lan "wong akeh nganggo sepatu olahraga Kalashnikov." Iku isih bisa kanggo tekan persetujuan karo mantan, lan sing paling Jahwéh, padha paling kamungkinan bakal nepaki persetujuan, nanging apa karo kelompok cilik ora diatur?
    Aku elinga kasebut ing warta yen nalika ijol-ijolan parsial para sandera, Hamas kudu "njaluk" saka klompok liya.
  17. +6
    Februari 6 2024
    Lan wektu sing cukup angel bakal teka kanggo negara Yahudi dhewe. Yen sampeyan ndeleng peta politik ing donya saiki, dadi cetha yen negara iki diubengi dening mungsuh ing kabeh pinggiran kajaba segara. Apa negara iki bakal bisa urip ing kahanan iki utawa ilang ing mangsa ngarep, aku isih ora jelas. Sawetara jinis badan manca ing Timur Tengah. Negeri nakal...


    Nalika iku beda? Nalika Israel ora dikepung mungsuh?
    Sedulur Islam mung nilar Palestina lan Hamas. Malah yen Israel wesi metu Gas Strip karo bom nuklir, donya Islam bakal matesi dhewe mung kanggo chatting. Amarga padha pisser.
    Lurung Gaza wis pinasthi.
    1. 0
      Februari 6 2024
      RussianPatriot
      Ora bakal ana bom nuklir. Jatuh radioaktif bakal tiba ing kibbutzim sing cedhak
  18. +3
    Februari 6 2024
    Penulis piye wae ora kejawab taktik pertempuran kutha dening pejuang IDF.
    Kanggo serangan kasebut, ana unit sing dilatih khusus; cadangan mlebu Gaza. Iku padha sing ndhelikake konco tank ing grup lan mlaku-mlaku siji file liwat lurung-lurung, iku cetha yen wis latihan militer, wong ora dilatih kanggo perang kutha. Tumindak unit sing dilengkapi tank lan MRAP abot nyebar, wong ketinggalan peralatan. Manajemen unit ora nutupi kabeh pejuang. Taktik kanggo numpes Hamas wis owah dadi karusakan lengkap bangunan. Nalika nyatakake tujuan sing padha. Kepemimpinan IDF nindakake perkara sing beda-beda. Lan iki katon sanajan non-militer.
  19. +3
    Februari 6 2024
    Ya, ya, ya - gagal, nanging sawise rong taun kita menang telung atus meter sabanjure - sukses sing durung ana sadurunge. Donetsk wis ora shelled kanggo dangu, digunakake aku piye wae ora kejawab wayahe iki? Mung wong Yahudi, ora kaya kita, ora ngunyah snot lan ora perang putih, lan Heil Ha'Avir, yen perlu, menehi wong adoh kanggo kacang malah marang target ing wilayah negara liyane, nanging pesawat kita ora. fly kanggo "pita" lan malah liwat wilayah kita kalah. Mulané ayo padha ngrampungaké log dhéwé-dhéwé, banjur golèk bintik-bintik saka wong Yahudi.
    1. -1
      Februari 7 2024
      Kutipan saka AdAstra
      Ya, ya, ya - gagal, nanging sawise rong taun kita menang telung atus meter sabanjure - sukses sing durung ana sadurunge. Donetsk wis ora shelled kanggo dangu, digunakake aku piye wae ora kejawab wayahe iki?

      Ruang kosong kuwi ora cocog karo sapa wae, usaha sampeyan muspra. Aku mangertos, iku isin sing sandal atos supaya mudhun IDF Ultra-modern, nanging iki dudu alesan kanggo nyelehake manuk hantu ing globe lan nyoba kanggo mbandhingaké acara ing Ukraina lan Gaza. Gaza minangka ukuran Mariupol, mung sing terakhir iki dilindhungi kanthi luwih apik dening formasi Ukrainia sing paling motivasi lan dilengkapi kanthi apik, lan Federasi Rusia ora padha karo tetanggan karo warga sipil, Nazi Ukrainia ndhelik ing mburi. Lan kauntungan ora 20-fold. Senadyan kabeh, ing telung sasi kutha iki dijupuk dening pasukan kita. Dadi muspra yen sampeyan nyoba nyurung omong kosong iki, sampeyan bakal nggawe isin dhewe.
      1. 0
        Februari 7 2024
        Nanging IDF ora nyatakake yen iku "tentara kapindho ing donya," lan "shapiros" lokal ora nguwuh-uwuh babagan isyarat ... ing pangertèn Gaza ing telung dina. Kanggo liyane, aku bakal seneng maca penolakan sampeyan yen dheweke ora murub utawa nembak.
    2. +1
      Februari 7 2024
      Fasis? Nazi Israel nindakake pembantaian, lan entitas iki kudu dirusak, yaiku sing ditindakake para pejuang Palestina (wong pribumi ing wilayah iki). Iku luar biasa yen sapa wae bisa duwe penilaian positif babagan kewan Israel.
      Zionisme iku murni mutlak ala.
      1. -1
        Februari 7 2024
        Kepiye yen nuduhake sertifikat? Lan sabanjure "pejuang Palestina", utawa luwih gampang, para teroris, bisa uga ora seneng karo Federasi Rusia ing sawetara cara.
        1. +2
          Februari 7 2024
          Siji-sijine teroris sing diakoni sacara internasional ing wilayah kasebut yaiku Nazi Israel. Palestina mbela tanahe.
  20. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  21. -1
    Februari 6 2024
    Quote: Kanca
    Ing donya, Negara Israel tansah dianggep minangka negara Yahudi. Negara wong-korban pembantaian.

    Sing saiki melu pembantaian dhewe.
    Yen wong Yahudi menehi go-ahead kanggo nggawe negara Palestina, ora bakal ana masalah. Nanging Israel butuh tanah Palestina, mula perjuangan iki bakal terus suwe.

    Zionis ora luwih apik tinimbang fasis, lan Israel minangka negara Zionis.
  22. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  23. -1
    Februari 6 2024
    Kabeh bener kajaba jeneng "teroris" perlawanan Palestina.
    Lan kalkulus prasaja. Ing sewu trowongan cilik sing kapisah, saben dawane 500 meter lan 2 meter persegi. bagean salib meter bisa nutupi 20 ewu pejuang. Iki sewu meter kubik. 20 wong, 1 meter kubik saben dina, bakal nggali trowongan kasebut sajrone 50 dina, kurang saka 2 sasi, nggunakake piranti tangan. Padha ora bisa banjir ing wektu sing padha amarga padha ora disambungake kanggo saben liyane. Nanging sambungan lan metu anyar bisa tansah ditambahake yen perlu.
    Pira terowongan anyar sing bisa dibangun sajrone 4 wulan ora angel dikira.
    1. +4
      Februari 6 2024
      Kutipan: Kostadinov
      Pira terowongan anyar sing bisa dibangun sajrone 4 wulan ora angel dikira.

      Ing Gaza, kira-kira 60% omah wis rusak lan rusak. Nyatane, kabeh negara kudu dibangun maneh tinimbang ndhudhuk trowongan. Lan iki mung kanggo hak rolas Hamas sadis kanggo brutal rudo pekso Shanni Luk pati?
      1. -2
        Februari 7 2024
        Apa gunane mbangun Gaza nganti para teroris Israel tumpes? Para pejuang kanggo kamardikan Palestina kudu perang luwih akeh.
        Lan Shanni Look kudu disalahake - dheweke ora kudu lunga menyang Israel Nazi.
        1. +2
          Februari 7 2024
          Kutipan saka NG inform

          Lan Shanni Look kudu disalahake - dheweke ora kudu lunga menyang Israel Nazi.

          Sajrone perang ing Afganistan, wong dushman asring ora nangkep dokter Soviet, luwih-luwih ngrudopekso lan mateni. Nalika ing Afganistan, ing desa Chamkani, loro kulawarga perang nglawan perang ngrusak lengkap, kulawarga sing kehabisan amunisi asring ngirim pacar utawa wanita liwat formasi perang menyang klan sing ramah kanggo njaluk bantuan. Wanita kasebut ngliwati garis ngarep tanpa wedi kanggo urip utawa pakurmatan, sanajan para penembake nyoba mateni sadulure utawa bojone lan putrane ngerti yen sejam sawise dheweke mlaku-mlaku, hubungane ing paprangan bakal ganti catastrophically kanggo dheweke. Pembunuhan wanita lan bocah-bocah sing ora pejuang iku nalisir karo kodrat manungsa, lan pembunuh kaya ngono ing masyarakat tradisional patriarki dhewe disirnakake. Gaza lan Hamas cocog karo istilah Nazi luwih apik tinimbang Israel. Israel ora ngeksekusi tawanan, luwih-luwih kurang rudo pekso wanita Muslim nganti mati sajrone operasi militer ing televisi langsung.
          1. -3
            Februari 8 2024
            _Dokter Soviet lan luwih-luwih rudo pekso lan mateni_
            Iku goroh.
            _Mateni wanita lan bocah-bocah sing ora pejuang iku bertentangan karo sifat manungsa_
            Ya, ya, mulane Israel fasis - dadi pimpinan ing perkara iki.
            _Nazi Bolle cocok karo Gaza lan Hamas_
            Mesthi ora. Israel secara harfiah minangka standar Nazisme, titik wiwitan kanthi definisi.
            _Israel ora ngeksekusi tawanan_
            Dieksekusi. Lan sandera dijupuk. Lan padha nindakake pembantaian. pegaweyan. Dheweke ndhukung Nazi.
            Kowe kok ngapusi? Zionis utawa soko? Dadi sampeyan kudu mlebu penjara.
            1. +1
              Februari 9 2024
              Kutipan saka NG inform
              _Dokter Soviet lan luwih-luwih rudo pekso lan mateni_
              Iku goroh.

              Adhine kancaku, minangka bagéan saka klompok medis, bebarengan karo sing tatu, dicekel dening dushmans nalika ngeterake wong sing tatu. Mbok menawa padha disimpen dening kasunyatan sing ana tawanan dushman tatu ing mobil. Mungsuh mung nggawa wong sing tatu lan peralatan medis.
            2. 0
              Februari 9 2024
              Kutipan saka NG inform
              Israel secara harfiah minangka standar Nazisme, titik wiwitan kanthi definisi.

              Ing abad kaping 20, wates ing Eropah asring digambar maneh nalika negara digawe. Pembentukan Finlandia, Cekoslowakia, Polandia, Kroasia, Latvia, Estonia, Lithuania, Armenia, Georgia, Azerbaijan, Ossetia Kidul, Abkhazia teka ing pikiran. formasi iki ngalami penindasan sing luwih gedhe tinimbang wong Arab Palestina ing Israel.Wong Kroasia mateni sejuta wong Serbia, wong Ceko lan Polandia ngusir wong Jerman tanpa istiméwa. Bangsa Palestina pancen wis perang karo wong Yahudi wiwit taun 1949, nanging Israel ora nindakake deportasi grosir. Paling ora ana sing padha karo deportasi wong Jerman, Cina lan Korea nalika jaman Soviet diamati ing Israel.
              1. Komentar wis dibusak.
  24. -3
    Februari 6 2024
    Bukti liyane saka ora bisa tentara Kulon, kalebu IDF, kanggo menang kamenangan. Dheweke mung bisa ngrusak. Wiwit WWII, kaunggulan Reich Katelu saka negara liya, kalebu Uni Soviet, wis dikonfirmasi. Komunitas internasional durung nggawe sing anyar. Iki minangka asil saka acara anyar, kalebu konflik Israel-Palestina.
  25. +3
    Februari 6 2024
    Ing wektu sing padha, kerugian saka IDF dhewe atusan wong mati lan ewonan tatu.

    Kapitunan Israel ing dina kapisan perang, 7 Oktober, kira-kira 1500 tiwas lan banjur tiwas ing panangkaran. 3 minggu pisanan perang, nalika Israel netepi strategi pertahanan, 300 tiwas, 4 sasi operasi nyerang aktif, 200 tiwas. Dadi, nindakake operasi militer aktif nglawan Hamas minangka taktik paling efektif lan paling nyimpen sumber daya kanggo Israel. Miturut cara, Mesir lan negara-negara Arab main bebarengan karo Israel kanthi ora gelem nampa wong Palestina saka Gaza lan bener-bener nawakake Israel kanggo ngrampungake Hamas bebarengan kanthi ngresiki Gaza saka Hamas. Kasunyatan manawa Staf Umum Israel ngremehake struktur militer Hamas lan ngetungake kemampuan Pasukan Pertahanan Israel, njanjeni Netanyahu kanggo numpes Hamas sajrone nem sasi, minangka masalah kanggo militer. Wong-wong Palestina uga mikir ing tanggal 7 Oktober yen kabeh mesin militer gabungan negara-negara Muslim saka Afghanistan bakal ngadeg kanggo dheweke
    nganti Aljazair lan Israel ora bakal mutusake operasi militer luwih saka seminggu.
    1. 0
      Februari 6 2024
      Kutipan saka gsev
      Miturut cara, Mesir lan negara-negara Arab main bebarengan karo Israel kanthi ora gelem nampa wong Palestina saka Gaza lan bener-bener nawarake Israel kanggo ngrampungake Hamas bebarengan kanthi mbusak Gaza saka Hamas.


      Ora ana sing main karo Israel. Tegese tumindak tanggane yaiku meksa Israel ninggalake Jalur Gaza, utawa menehi kewarganegaraan marang luwih saka 2 yuta wong Arab.
      1. 0
        Februari 10 2024
        Kutipan saka Eugene Zaboy
        Ora ana sing main karo Israel.

        Kabeh keributan PLO lan banjur Hamaz karo terorisme, umume, main bareng karo Israel. Wong Arab duwe pesenan sumber daya lan wong luwih akeh tinimbang Israel. Kabeh tumindak kelompok teroris Palestina, Iran, Mesir, utawa Suriah utawa layanan intelijen nganti saiki tansah kasil dihentikan dening Israel. Ing sisih liya, karya sepi ing pangembangan peralatan militer lan ilmu ing negara Muslim, kaya ing Pakistan, Malaysia, lan Indonesia, nggawe negara iki tahan kanggo nyoba kanggo numpes. Ilmu Iran lan dudu pimpinan IRGC sing nggawe invasi militer Iran angel ora mung dening Israel, nanging uga dening NATO. Pengeluaran pemerintah per kapita ing Gaza ora luwih murah tinimbang ing Moskow. Yen Hamas ngentekake dhuwit kanggo ilmu lan industri lan dudu perang, mula wong-wong Yahudi wis suwe lunga saka Israel menyang Gaza sajrone rubel dawa.
        1. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan saka gsev
          Kabeh keributan PLO lan banjur Hamaz karo terorisme, umume, main bareng karo Israel. Wong Arab duwe pesenan sumber daya lan wong luwih akeh tinimbang Israel. Kabeh tumindak kelompok teroris Palestina, Iran, Mesir, utawa Suriah utawa layanan intelijen nganti saiki tansah kasil dihentikan dening Israel.


          Tembung kunci ing kene yaiku "saiki". Sadurungé, negara-negara Arab enggal-enggal perang kanggo ndhukung Palestina lan kalah, nanging saiki padha lolos karo pernyataan dhukungan kanggo Palestina lan Lurung Gaza lan ora cepet-cepet nyerang. Komentator Pro-Israel pratelan kamenangan sing cepet lan gampang. Apa iya? Luwih saka rong yuta warga Jalur Gaza ora lunga menyang ngendi wae lan negara-negara Arab ora gelem nampa. Apa Israel menang, ing kahanan iki, lan apa sing bakal kelakon sabanjure yen sentimen anti-Israel saya akeh ing donya. Ketoke, negara Arab wis ditemtokake kanggo muter game dawa tanpa kompromi. Saben taun, pamrentah AS saya angel entuk persetujuan kanggo menehi pitulung marang Israel, lan tanpa bantuan iki, Israel ora bakal urip.
  26. 0
    Februari 6 2024
    Sayange, malah marang latar mburi losses pinunjul saka wong Yahudi ing dina pisanan perang, kabeh iki ora kritis kanggo Israel, nanging kasangsaran lan losses saka Palestina elek. karusakan incommensurable kanggo pihak. Sawetara sugih lan cukup panganan lan karusakan saka perang uga 3% saka PDB, nalika wong miskin lan luwe lan padha uga dibom pati.
  27. 0
    Februari 6 2024
    Kutipan saka Perse.
    Liyane bab Rusia, Peter I, Stalin ... Apa bakal kelakon tanpa wong

    Nanging ing sisih liya kita duwe Paul 1 ...
    "Ora kabeh jelas"
  28. +1
    Februari 6 2024
    Nanging piye wae aku ora kejawab: sajrone 4 wulan iki, apa Hamaz isih nangkep sandera Israel?
    Apa sisa-sisa kasebut isih lungguh ing papan perlindungan cedhak Gaza, ing sangisore pengawasan militan utawa ora?

    Amarga Yen ora ana sandera - siji obrolan. Lan yen ana, liyane.
    1. +1
      Februari 6 2024
      Loro-lorone ujar manawa ana sandera. Wis ana luwih saka siji protes babagan iki ing Israel. Kaya, ngrampungake masalah iki dhisik lan kanthi semangat iki. Rembugan ditindakake.
      Aku sing ing pungkasan Israel bakal angin mudhun operasi ing Lurung Gaza, nanging ana kemungkinan dhuwur sing bakal miwiti bebarengan tapel wates karo Libanon. Akeh kekuwatan sing wis dikumpulake ing kana.
  29. +2
    Februari 6 2024
    mungkasi perang kanggo wektu sing luwih suwe. Mesthi, aku pengin kabeh bisa metu


    Ya, bakal migunani banget kanggo Rusia yen ora mandheg lan ora tenang.
    lan ngalihake perhatian, lan utamane sumber daya, saka Ukraina ...
  30. +1
    Februari 6 2024
    Mesthine, Tel Aviv nggoleki cara kanggo metu saka perang iki. Netanyahu nggoleki cara kanggo njaga kekuwatan. Lan tanpa rembugan karo Hamas, ora ana sing bisa ditindakake ing kene. Lan rembugan kaya ngono wis ditindakake. Bener, ing tingkat penasehat lan konsultan. Cukup, persiapan wis ditindakake kanggo negosiasi perdamaian, ing ngendi pejabat ndhuwur saka loro-lorone bakal melu.


    Mungkin aku pesimis, nanging ora ana cara sing apik metu saka kamenangan Riyaya iki, ora mung kanggo Netanyahu, nanging kanggo kabeh Israel. Wong Israel kasil ngowahi saben wong nglawan awake dhewe, ing donya Arab lan populasi Eropa, yaiku warga biasa. Iku mung bakal dadi luwih elek, lan kabeh bakal mungkasi ing asil liyane. Mung saiki wong-wong Yahudi bakal dianggep minangka bangsa sing nindakake pembantaian marang warga sipil lan diusir kanthi bener. Prospek sing ora nyenengake.
  31. +2
    Februari 6 2024
    "Para prajurit, miturut kerugian, adoh saka" Rambo.
    ---
    Kabeh iku persis ngelawan.
    Kapitunan manungsa sithik.
    Ana uga sawetara peralatan ilang irretrievably.
    Tank lan operator personel lapis baja didandani lan bali menyang layanan.

    Prajurit enom, ing nalisir, kudu ditarik metu dening pasukan
    saka pertempuran cedhak. Ana kakehan zeal.

    Umumé, analisis ing artikel ora bener.
    Iki dudu sing sepisanan kanggo Israel ngalami perang kaya ngono. Ana puluhan.
    Urip ing Israel mlaku kanthi normal, ekonomi meh ora nandhang sangsara.
    1. +2
      Februari 6 2024
      Kutipan saka: voyaka uh
      Kabeh iku persis ngelawan.
      Kapitunan manungsa sithik.
      Ana uga sawetara peralatan ilang irretrievably.
      Tank lan operator personel lapis baja didandani lan bali menyang layanan.

      Prajurit enom, ing nalisir, kudu ditarik metu dening pasukan
      saka pertempuran cedhak. Ana kakehan zeal.

      Umumé, analisis ing artikel ora bener.
      Iki dudu sing sepisanan kanggo Israel ngalami perang kaya ngono. Ana puluhan.
      Urip ing Israel mlaku kanthi normal, ekonomi meh ora nandhang sangsara.


      Yen kabeh pancen apik banget, kenapa sampeyan mandheg lan nyiapake rembugan? Rembugan diwiwiti nalika ora ana gunane perang.
      1. 0
        Februari 6 2024
        Ora mandheg sak jam.
        Pertempuran cedhak terus-terusan ditindakake ing sisih kidul Gaza. Ing kutha Khan Yunis
        Iki minangka benteng utama Hamas.
        Ing kono isih ana kutha Rafah, ing sacedhake tapel wates Mesir. Kepemimpinan militer Hamas pindhah menyang kana, menyang terowongan.
        Negosiasi isih ditindakake babagan sandera. Nanging perang ora mandheg. Panggunaan penerbangan luwih sithik, amarga kabeh pengungsi saka kutha-kutha ing sisih lor lan tengah Gaza teka ing wilayah kasebut.
        1. -1
          Februari 6 2024
          Kutipan saka: voyaka uh
          Ora mandheg sak jam.
          Pertempuran cedhak terus-terusan ditindakake ing sisih kidul Gaza. Ing kutha Khan Yunis
          Iki minangka benteng utama Hamas.


          Lan apa sabanjure - Kamenangan? Ketoke, iki mung wiwitan.
          1. +1
            Februari 6 2024
            Ing Timur Tengah ora ana konsep kaya "nyerah" utawa "kamenangan".
            Iki dudu Eropa.
            Kita kudu ngrampungake pasukan militer Hamas, ngrampungake kepemimpinan militer. Banjur "Allah Maha Agung" ngguyu , kaya sing diomongake tanggane.
            (ISIS uga ora menehi tandha nyerah lan ora ana sing ngucapake "kamenangan".
            Nanging ISIS ora ana maneh)
            1. +1
              Februari 6 2024
              Kutipan saka: voyaka uh
              Ing Timur Tengah ora ana konsep kaya "nyerah" utawa "kamenangan".
              Iki dudu Eropa.
              Kita kudu ngrampungake pasukan militer Hamas, ngrampungake kepemimpinan militer. Lan banjur "Allah iku gedhe," minangka kita tanggi ngandika.
              (ISIS uga ora menehi tandha nyerah lan ora ana sing ngucapake "kamenangan".
              Nanging ISIS ora ana maneh)


              Sampeyan duwe luwih saka 5% saka populasi disebut munggah kanggo perang, populasi kerja, biasane wong. Dhuwit sapa sing bakal sampeyan gunakake kanggo ngrampungake Hamas yen Amerika Serikat nolak bantuan finansial lan militer? Masalah sampeyan saiki bisa dideleng kanthi tepat amarga ilang kepinginan pedunung AS lan Uni Eropa kanggo ndhukung kabijakan agresif Israel, lan saiki uga pembantaian. Sampeyan ora sok dong mirsani pembantaian, nanging ketok kanggo wong liya. Aku ora ngerti wong manca siji aku ngerti sing bakal nyetujui tumindak sampeyan ing Lurung Gaza.
              1. 0
                Februari 6 2024
                "ndhukung kabijakan agresif Israel," ///
                ---
                Aku ngerti retorika Soviet biasa saka 50 taun kepungkur.
                "Militèr Israel dikenal ing saindenging jagad. Minangka ibu aku ngomong, lan minangka wanita, aku njaluk supaya mangsuli!..." ngguyu
                Aja lara, tenang lan percaya diri, kaya wong Israel.
                Lan sampeyan bakal seneng. ombenan
                1. +2
                  Februari 6 2024
                  Kutipan saka: voyaka uh
                  Aja lara, tenang lan percaya diri, kaya wong Israel.
                  Lan sampeyan bakal seneng.


                  Suwene rasa seneng sampeyan bakal tetep yen Biden, tanpa sumpah, ora ngelingi Netanyahu? Masalah sampeyan ing mangsa cedhak. Sugeng ngrampungake masalah kasebut ing PBB, Eropa lan Amerika Serikat; ora mungkin sampeyan bakal nampa sambutan sing apik ing kana. Paling kamungkinan sampeyan kudu nggawe kamar lan pindhah kanggo nggawe negara Palestina. Yagene padha gelut?
            2. +1
              Februari 9 2024
              Kutipan saka: voyaka uh
              Nanging ISIS ora ana maneh)

              Ing Rusia, struktur terorisme katon luwih efektif tinimbang ISIS ing Timur Tengah, nanging sawise komunikasi karo sekretaris D. Dudayev, aku nyimpulake yen kebijakan editorial Novaya Gazeta sadurunge mateni A. Politkovskaya yaiku ditindakake kanthi tepat dening teroris ing lemah.
        2. +4
          Februari 6 2024
          Prajurit, sampeyan nggawe kesalahan utama amarga saiki kabeh pirembagan babagan kasangsaran wong Yahudi sing ora bisa diitung ing abad kaping 20, sing sampeyan bener-bener ditulis kanthi akeh, ora ana kapentingan sistematis maneh kanggo sapa wae ing Kulon. Wigati dimangerteni manawa aku ora ngomong babagan Rusia, nanging babagan Kulon lan uga dhukungan sampeyan - AS.
          Kabeh crita iki Israel nandhang akèh losses, ora cukup, iki kanggo diskusi online. GDP Israel mudhun lan pinten. Kothong kabeh. Lan kanthi lengkap, iki sing dakcritakake.
          Lan kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan sing ora mung ora ngukum, nanging uga main karo fascism ing Ukraina.
          Lan sampeyan kalah perang iki, amarga saiki negara Palestina bakal digawe ing kasus apa wae, ora ketompo carane perjuangan Netanyahu. Sampeyan isih bakal goyangake kabeh syaraf, nanging mbok menawa kita ora kudu manthuk ing donya ala, nanging tetep mripat ing Hamas, kang temenan malah ora ngetung asil iki saka awal.
          1. -1
            Februari 6 2024
            Palestina bisa ngumumake negara ing apa wae wayahe wis umur 20. Ora ana sing bisa nyegah. Nanging trik kasebut yaiku dheweke ora pengin negarane dhewe.
            Negara minangka penghasilan lan biaya, pajak, anggarane.
            Lan wong-wong mau bakal mandheg nulungi wong-wong mau sanalika diumumake.
            Ana 22 negara Arab merdika. Piye carane urip yen ora ana lenga. eseman
            1. +4
              Februari 6 2024
              Iku kabeh "ora ana", padha bisa, padha ora bisa. Nyatane, iki wis diumumake 80 taun kepungkur. Sampeyan mung ora seneng. Asil saka aib iki prasaja - bakal ana rong negara. Kanggo politik ing dimensi makro, iki minangka asil lan asil. Nanging kanthi taktik, sampeyan ing wilayah kasebut lan ing media bisa ngukur kabeh kanthi cara sing disenengi. Apa sampeyan pengin "loro negara"? Ora. Padha bakal? Padha bakal. Nah, iki asile. Sejarah bakal ngevaluasi epik kita karo Kiev miturut prinsip sing padha, kanthi cara. Iki ditrapake kanggo kabeh wong, apa China, AS, lsp.
            2. +2
              Februari 6 2024
              Amerika Serikat minangka sistem, mesthi, nggawe kesalahan gedhe kanthi ngidini lobi Yahudi ngiket kebijakane. Nyatane, perbankan transnasional, sanajan adhedhasar jeneng kulawarga Yahudi, ora pro-Israel. Lan politik wis kebak karo pemberontak sampeyan ing AS. Pers biasane dadi edan, umpluk babagan apa sing kedadeyan ing Israel, kaya-kaya AS ora duwe topik liyane. Lan ana topik lan ana masalah, nanging kegilaan Israel sampeyan pancen klelep kabeh. Sawetara schizos tenggelam kanggo Israel "saka segara menyang segara kaya ing jamane Dawud," wong-wong Yahudi liyane nguwuh-uwuh manawa negara Israel ora ana, ujar manawa iki ngilangi pranata Hukum lan Predestinasi. Sawetara lan liyane mbentuk agenda alam bébas saraf, kegilaan, lan umpluk. Wong tuwa Kissinger ora bisa ngresiki kabeh, sanajan dheweke pancen wong Yahudi. Sampeyan perlu kanggo dibagi sampeyan lan Palestina, menehi dhuwit kanggo tembok beton dhuwuré 50 meter, lan bagean pinunjul saka masalah bakal ditanggulangi. Carane ngenali Golan minangka sampeyan adhedhasar asil perang, supaya masalah iki bisa dibusak. Libanon biasane luwih gampang kanggo kabeh wong. Nanging kabeh Madness Israel iki ing politik Amérika wis mung kerugian kanggo sampeyan, lan wis diputer lan terus kanggo muter. Amerika Serikat ora bisa mikir lan makarya kanthi rasional, lan sampeyan bakal terus ngrasa "dipilih dening Gusti Allah" lan "negara cilik saka wong cilik." Iki mung kudu mimpin menyang madhouse, kang mengkono.
              1. ada
                0
                Februari 7 2024
                Kutipan: nikolaevskiy78
                AS minangka sistem mesthi nggawe kesalahan gedhe ...

                Carane ngomong? Nanging, iki biaya utawa kondisi "khusus" kanggo njaga "base militèr reproduksi dhewe" ing panggonan sing bener ing BV saka sisih S-ZM lan nganti saiki ora ana sing bisa diganti. Mulane dheweke bakal ngurus.
                Kutipan: nikolaevskiy78
                ... Sampeyan perlu kanggo dibagi sampeyan lan Palestina, menehi dhuwit kanggo tembok beton 50 meter dhuwur, lan bagean pinunjul saka masalah bakal ditanggulangi. ...
                Apa babagan mode olahraga? Ora, kabeh wong kudu apik, nanging ora ana gunane ngrancang sing apik, fantasi pasifis iki ora ana gunane. Negara iku tentara lan ora bisa santai, dheweke isih kudu mati ing perjuangan kanggo kabegjan saka hegemon, nanging saiki ayo padha dibombardir karo senjata nuklir lan asap kimia, lan raket karo bonbon sing disimpen ing guwa-guwa.
                Kutipan: nikolaevskiy78
                ... Amerika Serikat ora bisa mikir lan makarya kanthi rasional, ...
                Aku ora yakin, Aku luwih kepekso kanggo mikir sing padha duwe saiki, sawetara, ing swimsuits belang, mung ora aran perlu kanggo iki lan ngidini tataran kuwi. Banjur, sampeyan bisa ngenteni ing ngendi, ayo ngomong ing Australia, ana segara lan karang, langit biru, jembar sabana lan grumbulan, kabeh jinis kangaroos mlumpat, koala lan platypus, alam ing tembung lan wis tuwa. - sampeyan bisa ngidini dhewe kanggo ngendhokke.
  32. 0
    Februari 6 2024
    Hmmm...! Malbrouk (yaiku, Netanyahu!) arep kampanye! Dheweke mangan matzah...ing kampanye לְחַרְבֵּן lan njaluk rembugan! Saiki nganti suwe, wong Israel bakal krungu saben esuk babagan kabar (lan ngandhani saben liyane) yen Netanyahu iku bajingan (מודאג)! Lan iki bisa dingerteni! Carane akeh Israel-Soldatens wis ninggalake TOOTH ing terowongan Gaza lan nampa couscous saka Hamas! nglirik
  33. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      Februari 6 2024
      Mbok menawa sampeyan ora kejawab, nanging sing menang ditemtokake ing taun anyar lan Hamas. Dheweke entuk gol, ora kaya IDF. Kajaba iku, Israel wis dipeksa kanggo mbatalake pasukan saka lor Gaza, ngendi Palestina bali, negating kemungkinan asil nul.
      Kanggo perdamaian ing wilayah kasebut, ora mungkin nganti Israel mbebasake wilayah sing dikuwasani, sing angel dibayangake yen kebijakan apartheid saiki terus. Kajaba iku, kanthi saben kekalahan sing terus-terusan, kemungkinan urip Israel saya suda, ora ana papan kanggo tawar-menawar babagan masa depan.
      1. Des
        +1
        Februari 6 2024
        Kutipan: Dima68
        ana kurang papan kanggo tawar-menawar babagan masa depane.
        Israel ora nyang-nyangan bab kaslametané.
        1. -1
          Februari 7 2024
          Sapa sing takon marang dheweke bakal tawar utawa ora. Kabèh tumuju marang kasunyatan yèn Amerika Serikat bakal bali menyang bawana, lan Israel bakal ilang saka peta donya. Salah siji wong Yahudi bakal rembugan, bali menyang pilihan 1947, utawa paling apik 1967, utawa bakal dibuwang menyang segara.
      2. ada
        0
        Februari 7 2024
        Kutipan: Dima68
        ...Kemungkinan Israel kanggo slamet bakal suda, ninggalake kurang ruang kanggo tawar-menawar babagan masa depan.

        Kutipan: Des
        Israel ora nyang-nyangan bab kaslametané.

        Iki minangka tugas saka pemilik aparat negara lan infrastruktur militer saka jembatan pesisir kanthi sawetara solusi universal kanggo wilayah kasebut lan luwih menyang E-AK, lan dheweke ora bakal nyerahake menyang sawetara wong Yahudi lokal kanggo ngatasi.
  34. +1
    Februari 6 2024
    "Kalebu wong sing misuwur, anak-anak politisi lan elit liyane ... Ora ana diskon kanggo kategori kasebut. Lan ing ngarep ana. Kalebu ing antarane wong sing mati lan ilang. Lan iki dianggep banget negatif dening masyarakat. "Kepiye? Apa kita ora bisa ngirim politisi lan anak-anake? Kesimpulan sing menarik banget. Ing kene kita wis jelas sadurunge Israel lan ora nggawe kesalahan kasebut
  35. -1
    Februari 6 2024
    Iku ora bener kanggo nelpon teroris Hamas. Kaping pisanan, lagi perang ing wilayah dhewe, lan Angkatan Bersenjata Ukraina bisa uga gampang disebut organisasi teroris.
    Lan kapindho, ing Rusia Hamas ora diakoni minangka organisasi teroris, mulane, ing praktik donya bener kanggo nyebut wong-wong mau partisans.
    1. +2
      Februari 7 2024
      Dima68
      Ing Rusia, sing nganakake kegiatan teroris nglawan Rusia diakoni minangka organisasi teroris. Hamas, ora mung ora nindakake kegiatan kasebut, nanging uga ninggalake.
      Aku uga ora bakal nyebut partisan Hamas. Iki minangka klompok bersenjata sing digawe kanthi bantuan Israel lan ngrebut kekuwatan ing wilayah tartamtu. Iki nindakake macem-macem cara perjuangan nglawan negara tetanggan, kalebu serangan teroris.
      Umumé, IKI RIOT ing pakunjaran, marang JAILERS.
      Angkatan Bersenjata Ukraina minangka organisasi teroris amarga nindakake teror marang warga sipil. Wilayah - "milik kita utawa wong liya" - ora penting - Islamis uga nindakake serangan teroris ing wilayah "dheweke".
      1. +1
        Februari 7 2024
        "Wilayah - "milike dhewe utawa wong liya" - ora penting" - oh, penting banget. Iku ora kanggo apa-apa sing Chechens padha ora dikenali minangka teroris ing donya, senadyan Budennovsk lan liyane. Gerilya beda karo teroris amarga nindakake serangan teroris ing konteks operasi militer kanggo nglindhungi watese dhewe. Lan mulane Angkatan Bersenjata Ukraina ora diakoni minangka teroris, sanajan kabeh upaya diplomasi kita. Nanging ISIS lan Taliban minangka teroris amarga padha nindakake serangan teroris marang pamrentah sing sah.
        1. +3
          Februari 7 2024
          Kutipan: Dima68
          Ora ana gunane yen jagad iki ora ngakoni wong Chechen minangka teroris,

          Ing asas, reaksi masyarakat Rusia marang tumindak Hamas identik karo reaksi masyarakat Barat marang tumindak Dudayev lan Basayev ing Chechnya lan Zelensky-Kolomoisky ing Ukraina babagan pembantaian Rusia.
        2. +1
          Februari 8 2024
          Dima68
          Iki carane partisans beda saka teroris

          Piye wae kowe bingung karo nalarmu. Apa dheweke diakoni utawa ora, teroris ora mandheg dadi teroris. Paling teroris duwe master. Sing nduweni militan Chechen, sing banjur main rebab pisanan ing donya, dipengaruhi supaya ora diakoni minangka teroris.
          Serangan teroris ora tau dadi pertahanan apa wae. Iku tansah serangan. Lan ora apa-apa yen nyerang tentara Israel, nanging uga ana serangan marang warga sipil lan penyanderaan. Tumindak kasebut minangka terorisme lan ora liya, lan sing nindakake iku teroris. Miturut pendapatku, Hamas nglindhungi ora siji lan apa-apa, nanging main game dhewe. Kajaba iku, ana bukti yen Israel dhewe duwe tangan ing nggawe lan ndhukung Hamas. Ana crita sing padha karo Taliban, ISIS lan al-Qaeda - Amerika wungu, lan padha wiwit perang karo Amerika. Kayane crita karo Hamas ora kabeh murni.
          Ing sisih liya, Israel uga nindakake teror marang warga Gaza, lan ora ana alesan kanggo iki. Israel diserang dening Hamas, lan Israel nyerang Gaza tanpa pandang bulu, numpes, pisanan kabeh, populasi sipil. Kaya motto tentara salib sing numpes sesat ing abad tengahan Prancis: "Patèni wong-wong mau, lan Gusti Allah bakal ngurutake!" Intine, kabijakan Nazi kanggo mbesmi wong kasebut ora perlu ing lemah dhewe. Lan inti Nazi saka negara Zionis ora tau dadi rahasia kanggo sapa wae.
          1. 0
            Februari 9 2024
            Apa sampeyan mikir aku bingung ing nalar? Terorisme nduweni rong dimensi, persepsi ing negara lan ing skala global. Ing Israel, Hamas, Basayev, Budanov bisa dianggep sapa wae, nanging ing praktik global, dheweke dudu teroris.

            Dene Rusia, Israel lan Hamas, panemuku pribadi, yen kanggo negara kita pimpinan Hamas ora luwih teroris tinimbang Pak Netanyahu lan pimpinan Israel. Sawetara lan liyane melu teror ing njero lan njaba watese. Ya, ing tanggal 7 Oktober, Hamas mateni akeh warga sipil lan njupuk sandera, nanging Israel ajeg mateni warga sipil lan ngkunjara wong Palestina tanpa diadili. Kepiye wong Yahudi sing dipateni beda karo wong Palestina sing dipateni?

            Nganggep posisi ora ramah Israel ing Ukraina kanggo Federasi Rusia, aku ora ngerti kemunafikan ing segmen sing nganggo basa Rusia, ing ngendi akeh ndhukung Israel. Kanggo kula, loro-lorone konflik Palestina melu pembunuhan brutal lan aku pribadi netepi gagasan yen kewarganegaraan kudu dilarang ing Rusia kanggo warga Israel lan Palestina sacara sakabehe.
            1. 0
              Februari 10 2024
              Dima68
              Sampeyan mbantah ora konsisten lan mbantah dhewe.
              Ora ana trabasan kanggo teror lan terorisme. Iki minangka kejahatan sing ora adil. Ora ana teroris "kita" lan "ora kita". Ing Rusia, organisasi sing nindakake kegiatan teroris nglawan Rusia diumumake minangka pidana lan teroris. Nanging yen ana wong sing ora diumumake, iki ora ateges grup iki wis owah amarga iki.
              Praktek global babagan Rusia mung nganti bisa ditampa kanggo Rusia. Yen sampeyan durung ngerti, ing Rusia, hukum Rusia duwe prioritas tinimbang hukum internasional. Saiki kita ora duwe "anak-anak bangsat" kaya Amerika Serikat.
              Yen sampeyan durung ngeweruhi, aku ora nggawe alesan kanggo sapa wae. Teror Wehrmacht lan Luftwaffe Israel, uga negara Zionis sacara sakabèhané, ora kurang amoral lan pidana tinimbang teror militan.
              Babagan dhukungan kanggo Israel ing RuNet. Sampeyan ora njupuk menyang akun sing bagean pinunjul saka RuNet dumadi saka wong Yahudi. Iki, pisanan. Sareh, yen sampeyan wis ora ngeweruhi, bagean tartamtu saka RuNet, ora kudu Yahudi, nentang District Military Utara lan ndhukung negara 404. Iku bagean iki ndhukung Israel. Ora ana kontradiksi ing kene, liberal Barat biasa. Israel minangka bagéan integral saka donya Kulon, lan nampa dhukungan sing cocog.
              Dene kewarganegaraan. Aku ora weruh titik ing sembarang larangan lan Watesan kanggo wong sing ora guilty saka apa-apa. Larangan kasebut mung ditrapake kanggo wong-wong sing mbebayani kanggo Rusia. Sembarang alangan mung hasutan kanggo gething lan xenophobia.
              Lan malah yen sawetara Israel ing tembung (nanging ora ing tumindak!!!) ndhukung Luftwaffe Zionis, nanging ora uncalan bom piyambak, lan sawetara Palestina ndhukung Hamas, nanging ora njupuk ing wong, iki ora ateges sing padha bisa deprive hak kanggo entuk kewarganegaraan Rusia. Miturut cara, iku ora supaya gampang kanggo njaluk iku. Pitakonan liyane yaiku yen wong sing duwe kewarganegaraan ganda utawa luwih ora kudu nyekel jabatan penting ing pemerintah, kayadene dheweke ora kudu dipilih dadi wakil.
              1. 0
                Februari 10 2024
                Iku sing dakkandhakake, ing Rusia Hamas ora dianggep teroris, mula kanggo kita, dheweke dadi partisan.
                Kanggo kewarganegaraan kapindho, posisiku yaiku wektu kanggo mungkasi game liberal iki. Warga negara yaiku wong sing manggon kanthi permanen ing sawijining negara, mbayar pajak lan nyambut gawe kanggo kamakmuran. Apa gunane warga Gaza utawa Israel, sing wis suwe ninggalake Rusia, nanging ing wektu sing padha pengaruhe pemilihan pemerintah, njaluk bantuan negara lan nglindhungi ing kahanan sing angel, duwe pajak preferensial lan asring nampa pensiun Rusia.
  36. +1
    Februari 6 2024
    Ing Gaza, kira-kira 60% omah wis rusak lan rusak. Nyatane, kabeh negara kudu dibangun maneh tinimbang ndhudhuk trowongan.

    Sampeyan duwe ide sing apik banget - nalika ngebom, sampeyan ora kudu nggali trowongan lan mbangun dacha. Carane aku ora mikir nganti saiki.
    Lan iki mung kanggo hak rolas Hamas sadis kanggo brutal rudo pekso Shanni Luk pati?

    Aku ora ngerti yen tujuane Hamas yaiku rudo pekso bawang. Matur nuwun kanggo pencerahane.
    1. 0
      Februari 7 2024
      Kutipan: Kostadinov
      Aku ora ngerti yen tujuane Hamas yaiku rudo pekso bawang. Matur nuwun kanggo pencerahane.

      Maksudku, kanthi tumindak ing tanggal 7 Oktober, Hamas pancen mung entuk kesempatan kanggo mateni lan rudo pekso sawetara atus wanita Yahudi kanthi biaya ngrusak infrastruktur negarane. Ing cara sing padha, Bulgaria, perang ing sisih Hitler, mung ngrambah karusakan saka setengah yuta Serbia ing Jasinovets lan sawetara yuta wong Yahudi ing Majdanek, Buchenwald lan Auschwitz.
      1. +1
        Februari 10 2024
        Sampeyan salah, kanthi tumindak ing tanggal 7 Oktober, Hamas ngrampungake rembugan sing kapisah antarane Israel lan Saudis lan ekstradisi wong Palestina sing ana ing pakunjaran Israel.
  37. Komentar wis dibusak.
  38. +2
    Februari 7 2024
    Statistik prasaja sing sawetara wong ngerti, luwih-luwih mikir.
    Anggaran Moskow kanthi kurs tanggal 11.06 Juni 2022 ing dolar yaiku 57 milyar 700 yuta.
    Anggaran taunan Jalur Gaza kira-kira $15 milyar.
    Bandingake Moscow karo wilayah lan populasi lan Piece saka tanah ing Sektor, ukuran wilayah Moscow lan jumlah sing padha populasi.
    Dhuwit ing Moskow katon kanthi mata telanjang.
    Ngendi kabeh dhuwit iki ing Sektor?
    Apa ana sing weruh? Dadi saben taun.
    Punika jawaban kanggo akeh pitakonan.
    1. 0
      Februari 7 2024
      Sanktperburg1812
      Bandhingan sing salah. Kayane "tomat gedhe iku enak, nanging sing cilik ora enak." Shishi apa ing Gaza sing digunakake kanggo mbangun omah, rumah sakit, lan malah universitas lan panyedhiya Internet?
      1. +1
        Februari 7 2024
        Autumn malah bener. Iki kabeh kanggo ngomong yen karo dhuwit iki bisa kanggo netepake urip apik ing Gaza. Nanging ing kasunyatan ana setengah mlarat ing kana.
        Padha nyolong saka awake dhewe
        1. 0
          Februari 8 2024
          Sanktperburg1812
          “Kanggo aku musim gugur Nuwun sewu, warga sipil? (((Apa jenis urip apik sing bisa ana ing kahanan kamp konsentrasi paling gedhe ing donya, saka ngendi sampeyan ora bisa ninggalake, lan kabeh sing perlu digawa metu mung dening smuggling? Pitakonan kunci: Apa sampeyan pengin manggon ing kuwi? syarate?
          Ya, lan sapa sing kudu disalahake kanggo ”urip sing apik”? Apa Hamas ngubengi lemah iki kanthi tembok ing kabeh pinggir lan nglarang impor lampu bohlam lan pakan kewan?
          Mung panggedhe lan antek-anteke sing manggon ing pakunjaran. Inggih, punika bab padha kene.
          Lan kahanan iki digawe, pisanan kabeh, dening negara-negara saubengé, lan ora mung Israel, nanging uga Mesir fenced dhewe mati karo tembok lan ditches karo banyu.
          Miturut cara, ing foto sadurunge perang Gaza ana akeh bangunan multi-storey, resik lan ijo lurung-lurung. Cukup aja mbaleni crita Zionis sing wong Gaza lemu. Wong, senadyan kabeh, sanajan ing kondisi leladen, nyoba kanggo netepake urip normal.
          1. +1
            Februari 9 2024
            Melas awak dhewe Autumn Autumn. Aku uga nyaranake kanggo mangerteni carane Gaza diwenehake, ngendi padha pompa kabeh saka lan ngendi padha makarya. Temtunipun sampeyan bakal miwiti melas kanggo dhewe lan bledosan menyang nangis nalika sampeyan nemokake kasunyatan.
            Lan mblokir Wikipedia.
            1. -1
              Februari 10 2024
              Sanktperburg1812
              ing musim gugur sampeyan dhewe sing nulis keprungu
              Wikipedia kanggo fanatik iPhone enom.
              Apa sampeyan mikir yen aku ora ngerti carane Gaza diwenehake? Aku percaya yen kahanan saiki ing Gaza migunani banget kanggo kabeh negara ing saubengé, lan ora mung Israel, nanging Mesir lan Yordania. Ora ana sing kasengsem kanggo ngrampungake masalah iki. Lan aja ngomong yen wong urip ing kemewahan ing kono, yen ana tingkat literasi sing dhuwur ing kono. Ya, dheweke nglangi ... elit cilik Hamas lan pengusaha cedhak. Lan akehe wong sing melek lan nganggur mung nyebabake militan Hamas sing duwe motivasi banget.
              Kepiye carane bisa metu ing kene? Bar gelut, lan mbengkongaken budak. Warga sipil Gaza wis dadi ekstrim lan ora bisa ninggalake kamp konsentrasi.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                  2. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
              2. -1
                Februari 15 2024
                Apa sampeyan wis mlayu lan sambat?
                1. -1
                  Februari 15 2024
                  Aku janji. Apa sampeyan pengin larangan? Iku uga bisa. Sampeyan bisa terus kaya iki. Ora bakal ana jawaban maneh. Ora menarik kanggo nindakake riset amarga tingkat budaya lan intelijen pangguna individu sing kurang. Titik
                  1. -1
                    Februari 15 2024
                    Aja nangis. Iki minangka situs militer, dudu obrolan kanggo wanita. Mlayu lan sambat cepet.
                    1. -1
                      Februari 15 2024
                      Kaya "militer" (????) ing perusahaan kita ora nindakake apa-apa kajaba nyusup ing lapangan parade lan ora metu saka "daerah kursi" sandhangan reresik.
                      1. -1
                        Februari 15 2024
                        Kowe janji ora bakal mangsuli maneh, badut? Apa dheweke crybaby ing peternakan?))) Katon gelo dening urip. Mlayu lan sambat
                      2. -1
                        Februari 15 2024
                        Iku tansah lucu yen wong nulis kanggo awake dhewe. Dheweke ngakoni kanthi jujur ​​apa sing ditindakake ing tentara lan peran apa sing ditindakake ing urip.
                      3. 0
                        Februari 16 2024
                        Apa sampeyan wis nulis denunciation, crybaby? Utawa bakal ngancem ora kanggo njawab 101 kaping? Prilaku sing katon lan khas ing urip. Iku ketok sing ora narik metu, nanging sampeyan nyoba kanggo mindhah panah. Kaya sing dakkandhakake, badut.))) prilaku khas saka fleacher Internet saka kamar mburi)
                      4. 0
                        Februari 16 2024
                        Apa Shlemik Solomonovich Mamzershtein wis tangi? Piye kabare, shaggy? Apa anti-Semit nyinggung kabeh wong? Yagene tangan-tangan cilik sing main-main nggayuh keyboard? Mungkin digunakake kanthi beda?
                      5. 0
                        Februari 16 2024
                        Apa, badut, apa sampeyan ora nyerah? Kamar sarana wis mlebu kanggo urip ing korteks setengah otak. Nalika ora ana sing bisa diomongake)))))
                      6. 0
                        Februari 16 2024
                        Hmmm, wong-wong anti-Semit tenan nyinggung aku - kenangan babagan carane dheweke moyoki aku ing kamar mburi isih ngganggu aku. Iki carane skizofrenia dianggep saiki - psikiater apik lan antipsikotik kuwat. Siji injeksi - lan ora ana flashback sajrone nem wulan. Aku banget nyaranake. Yen halusinasi nyiksa, aku bakal nulis ing pesen sabanjure jeneng rumah sakit lan obat-obatan
                      7. 0
                        Februari 16 2024
                        Lha, piye kabare badut? Apa ora ana cukup argumentasi maneh? Apa sampeyan mlayu menyang admin kanggo nangis?
                        Aku weruh akeh iki sajrone layananku. Kabeh barang liwat tanganku. Aku malah bisa ngomong sapa sampeyan nalika darurat. Lan aku bakal guess karo 90% kemungkinan. Pisanan, sampeyan pamer ing ngarepe wong sing ora sampeyan kenal, pamer karo barang setengah bokong babagan iPhone. Banjur sampeyan ngirim drool lan mbukak kanggo nulis denunciations.
                        Badut. Iki minangka sing paling ora mbebayani sing cocog karo sampeyan.
                      8. -1
                        Februari 16 2024
                        Aku nyaranake ngubungi Rumah Sakit Klinis Psikiatri No. 1, jenenge Alekseev (aka Kanatchikova Dacha, uga dikenal minangka Rumah Sakit Kashchenko). Alamat: Moscow, Zagorodnoye Shosse, bangunan 2. Dheweke bakal mbantu sampeyan ana. Aku takon karo kanca-kanca sing kerja ing klinik iki, dheweke ujar manawa khayalan sing bola-bali kasebut meh padha karo psikosis schizoaffective. Nanging ana obat-obatan manca modern sing apik - rispolept, iprasidone, quetiapine. Kuat lan efektif! Bakal ngidini sampeyan cepet bali menyang urip normal. Cukup aja tundha, yen psikosis kuwi mbebayani kanggo pasien kasebut.
                        Lan sawise perawatan kudu diteliti kanggo ngilangi kemungkinan demensia. Luwih becik nyegah ing tahap awal, mula obat antipsikotik ora bakal mbantu.
                      9. 0
                        Februari 16 2024
                        O. Ngerti. Ditunggu syaraf)))
                        Sampeyan janji, sumpah, sampeyan ngempet roti, iku kabeh))
                        Sampeyan nulis langsung miturut cithakan sing akrab. Apa sampeyan nyetak maneh resep dokter dhewe, badut?
                        Inggih, ayo ngenteni edisi sabanjure saka sampeyan. Aja nganti aku mudhun!)
                        Saiki skor apa? 102 utawa 110 non-Cina?))))
                        Takon klub kanggo bantuan! Apa sampeyan nggawe denunciation minangka tutup?)))
                      10. 0
                        Februari 16 2024
                        Aku ahli bedah. Yen sampeyan perlu kanggo Cut mati sembarang keluwihan, hubungi kita. Aku bakal nggawa sampeyan menyang operasi tanpa ngenteni. Aku bisa nindakake tanpa anestesi yen aku pancene butuh. Lan psikiater nunggu kunjungan sampeyan. Ana akeh, ana uga sing luwih abot. Kabeh wong lagi diobati
                      11. 0
                        Februari 17 2024
                        Dadi, aku nyetel tugas - xEp-urg.
                        Supaya ora luwih awal saka 10:00 dina iki bakal ana pesen histeris ing ngisor iki. Sampeyan ora perlu kuwatir babagan akeh garis. Nanging paling sethithik lima. Ayo ngira-ngira kasenengan lan tingkat s... zma.
                        eksekusi! )))
                        106))))
                      12. 0
                        Februari 17 2024
                        Yen "IT" lara, sampeyan kudu ndeleng venereologist. Ing departemen kita mung bisa amputasi lan jahitan. Tanggung jawab sosial sing kurang ora bakal nggawa sampeyan apik! Entuk perawatan! Lan ngirim kontak "kanca" kanggo ujian sadurunge kasep! Penyakit kelamin uga mengaruhi otak!
                      13. 0
                        Februari 19 2024
                        107 badut?))))
                        Aku wis ngenteni soko kanggo dangu. Sandhangan ora cocog kanggo sampeyan.
                      14. 0
                        Februari 19 2024
                        Pianis Sidorov tangi saka obat antipsikotik abot? Utawa antibiotik saka "ala" penyakit ditulungi? opo"kancaku" konco tiba-tiba sampeyan bungah?
                      15. 0
                        Februari 19 2024
                        Badut - xEr-urg. Konsisten. ))
                        Sampeyan ora bisa narik nomer 108 maneh)))))
                      16. Komentar wis dibusak.
  39. -3
    Februari 7 2024
    Teroris minangka kelompok teroris Israel saka IDF utawa Mossad.
    1. +2
      Februari 9 2024
      Lan ing Hamas mung ana malaekat. Kucing bener
      1. 0
        Februari 10 2024
        Sanktperburg1812
        Iki ora ateges tumindak Luftwaffe Israel bisa dibenerake. Hamas perang karo negara Israel, lan nemokake kambing hitam ing Gaza. Sapa sing luwih apik, Hamas apa negara Zionis?
        1. -2
          Februari 12 2024
          Nalika Hamas mateni wanita lan bocah-bocah sipil (padha nembak ing boks, kanca-kanca saka Israel ngirim foto lan video), apa sing dikarepake? Dheweke ora ngerti manawa Israel bakal nanggapi kanthi kasar lan mabur menyang kulawargane lan wong liya?
          1. +1
            Februari 13 2024
            Sanktperburg1812
            Dheweke ora bakal ngirim sampeyan kaya iki saka Israel; padha duwe tradhisi sing wis suwe kanggo ngempet luh saka negara liya.
            Yen sampeyan ngliwati pager lan ditulis tembung telung huruf, apa sampeyan langsung ndeleng obyek sing digambarake nganggo tembung iki?
            Apa Israel ora ngerti yen kanthi nyelehake bom, ora mateni Hamas, nanging wanita lan bocah-bocah sipil? Apa jenis standar pindho?
            Ngomong-ngomong, sampeyan pengin roket utawa drone mabur saka mburi Distrik Militer Lor "saka kono"? ora? Lha kok bisa! Iku salahmu!
            1. Komentar wis dibusak.
      2. -1
        Februari 10 2024
        Padha tumindak sah lan sah. Dheweke nglawan sawetara penjajah sing paling brutal.
  40. +1
    Februari 7 2024
    Aku ora pengin mlayu menyang anti-Semit lokal, nanging aku bakal ngomong kanggo mbela Israel:
    1) Hamas duwe sandera, iki nggawe rumit kabeh (saka operasi militer nganti tekanan saka populasi saka njero). Utamane nimbang "toleransi nul" Tel Aviv kanggo kerugian.
    2) Tentara Israel luwih gedhe, luwih maju kanthi teknologi lan luwih kuwat, nanging Hamas mlebu lemah lan umume milih taktik pemberontak gerilya. Iku angel kanggo nglawan formasi paramiliter. Siji-sijine sing dipikirake yaiku sukses Ermolov ing Kaukasus, nanging banjur ora ana wartawan (lan ora butuh 4 wulan).
    3) Komentator ing ndhuwur bener: Israel kurang asring dibuwang, sawetara sandera bali menyang omah, Hamas kanthi objektif dadi lemah banget.

    Ing wektu sing padha, aku ora nolak kasunyatan manawa cara Israel "nyetrika" wong Palestina kadhangkala ora perlu. Lan Intelligence overslept wong, kang tegese iku ora minangka omnipotent minangka padha ngandika. Lha ketoke kemunafikan wong Barat.

    Mung supaya ora, ing framework saka perang nglawan siji propaganda, nyumerepi kabeh asu ing Israel lan kanthi mangkono sculpt persis propaganda padha (nanging ing werna). Perang minangka prakara sing rumit, tentara apa wae ora bisa ditindakake mung ing kertas, lan Staff Umum ora mung salah yen narik panah.
    1. 0
      Februari 7 2024
      Israel uga duwe sandera.
      "kadang akeh banget." Hitler luwih manungsa tinimbang Benny, nanging iku normal.
      1. 0
        Februari 11 2024
        Sampeyan ketoke nulis saka nang endi wae ing Eropah, amarga sampeyan ora wedi karo artikel Russian bab sabdhoning Nazisme.
        1. 0
          Februari 11 2024
          Aku ora mbenerake dheweke, sebaliknya, aku kanthi tenang lan umum ngumumake yen Israel minangka negara ultra-Nazi sing kudu dirusak, lan pedununge kudu denazified lan dideportasi menyang Jerman.
    2. 0
      Februari 8 2024
      Enverych
      Aku ora pengin mbukak menyang anti-Semit lokal

      Kawicaksanan Israel sing anti-Semit. Aku bakal madhangi wong sing ora duwe pengalaman: wong Arab, kaya wong Yahudi, iku bangsa Semit. Mulane, karusakan apa wae wong Arab minangka tumindak anti-Semitisme.
      Lan negara Israel, sing dhewe wis diikat simpul saka kang warga nandhang sangsara, uga nuduhake anti-Semitism menyang Israel.
      Sanajan, aku nganggep yen godhok iki ing Timur Tengah digawe kanthi artifisial lan sengaja, dening oligarki Yahudi internasional.
      1. -1
        Februari 8 2024
        Ya, kita wis kesel bingung anti-Zionis lan anti-Semit. Aku dudu anti-Semit, aku mung percaya yen karusakane Israel lan paukuman kabeh sing ndhukung iku perlu.
        1. +1
          Februari 8 2024
          NG inform
          Ora ana perlu khusus kanggo karusakan saka Israel. Wigati dimangerteni manawa aku dudu panyengkuyung Israel utawa Hamas, aku njaluk solusi sing cukup.
          Nanging perlu kanggo ngremehake para pemimpine, nggawa Israel menyang tentrem, lan integrasi menyang komunitas negara-negara Timur Tengah, nanging kepiye carane nindakake iki? Aku ora kebetulan yen ora ana negara siji wae sing ana wong Yahudi lan populasi negara kasebut, paling ora, ora seneng. Aku ora khusus nggunakake istilah "anti-Semitism" amarga cidra.
          Ing sisih liya, komunitas Yahudi banget heterogen, ana pasukan anti-Zionis lan anti-fasis, nanging biola pisanan diputer dening Zionis, sing durung tau menyang Israel.
          1. 0
            Februari 8 2024
            Israel nglawan kita lan PBB, ora perlu. Hamas kaya wong lokal, padha bisa nindakake.
          2. 0
            Februari 9 2024
            Kutipan saka futurohunter
            Aku ora kebetulan yen ora ana negara siji wae sing ana wong Yahudi lan populasi negara kasebut, paling ora, ora seneng.

            Wong Yahudi nganti abad kaping 20 urip kanthi kapisah ing lingkungane dhewe-dhewe. Kurang kontak langsung nyebabake waspada, salah paham, lan alienasi. Contone, aku elinga katon pisanan saka etnis Tionghoa ing Stankin. Dheweke ora kepenak banget karo para siswa sing katon pricky. Ketoke dheweke dikirim kanggo ndeleng carane proses pendidikan ing Stankin, nanging sawise 2 kunjungan menyang ceramah lan seminar, dheweke ora muncul maneh sawise ngomong karo guru. Murid-murid banjur kaget karo sikape kepala jurusan sing grapyak lan nggatekake marang wong Tionghoa. Pranyata minangka siswa padha sinau bebarengan lan wektu ora ngrusak paseduluran. Anti-Semitisme ora ana ing ngendi wong-wong Yahudi wis nggabungake budaya lokal. Conto menarik yaiku Afghanistan, ing ngendi mayoritas wong Yahudi mlebu Islam.
            1. +1
              Februari 10 2024
              gsev
              Babagan anti-Semitisme. Ing uripku, ing Rusia, aku duwe kesempatan kanggo nemoni akeh wong Yahudi. Lan saben wong beda-beda. Ing institut kasebut ana wong lanang sing urip ing pesta, dheweke malah nyritakake lelucon babagan wong Yahudi.
              Lan ana wong-wong sing nandheske Yahudine, mbedakake awake dhewe karo wong liya, lan ngojok-ojoki apa-apa (melu intrik, penipuan, nyolong, lan liya-liyane). Cetha apa sikape marang wong-wong mau. Aku isih duwe akeh kanca Yahudi, kalebu ing Israel - padha ndhukung posisi pamaréntahan. Nanging aku duwe hubungan sing normal karo wong-wong mau, sanajan aku mung mikir yen tumindake pemerintah iku salah.
              Kita wis wayahe poignant ing komunikasi nalika aku dijaluk kanggo ngirim metu undhangan kanggo konser dening Makarevich, Grebenshchikov lan pengkhianat liyane kanggo Rusia kanggo nimbali Israel. Aku mangsuli: aja ngirim aku luwih saka iki, iku panggonan kosong kanggo kula.
              Secara pribadi, aku percaya yen wong biasa lan biasa ora kudu disalahake
            2. 0
              Februari 10 2024
              Ya, maca maneh Taras Bulba. Ana alesan ngapa wong Yahudi dipateni dening kabeh wong sing bisa - amarga ideologi sing brutal lan upaya terus-terusan kanggo numpes populasi lokal.
              1. 0
                Februari 10 2024
                Kutipan saka NG inform
                Waca maneh Taras Bulba.

                Aku ora ngelingi yen wong Yahudi mateni sapa wae ing Taras Bulba. Gogol nulis kanthi humor carane Taras bakal ngeksekusi pengusaha Yahudi, banjur nyilih dhuwit saka dheweke nganti rampokan sabanjure (hiking kanggo zipun), utawa dheweke nyewa awake dhewe kanggo ngumpulake utang.
              2. +1
                Februari 13 2024
                NG inform
                Sing bener, ing Little Russia, wong-wong Yahudi ngapusi penduduk lokal lan dipoyoki. Kanggo sing padha raked ... Pogrom isih eling (menurutku, pogrom ing Little Rusia malah klebu ing sajarah Yahudi).
                Kabeh perusahaan anti-Semit (anti-Semitisme minangka ekspresi sing ora bener), kaya ing Spanyol abad pertengahan, Jerman lan negara liya lan liya-liyane, duwe alasan sing spesifik. Lan wong-wong Yahudi dhewe sing kudu disalahake. Ana tembung Ibrani, chutzpah, sing tegese ora sopan.
                Nanging, aku bakal nandheske maneh, sampeyan ora kudu nyalahke kabeh wakil liyane saka wong tartamtu amarga tumindak scoundrels banget tartamtu.
  41. -1
    Februari 7 2024
    Wong-wong Yahudi dadi sepi ing komentar saka Distrik Militer Lor. Lan apa sampeyan wis mikir babagan pilihane Gusti Allah?
    1. +2
      Februari 7 2024
      padha mung dilarang lan cangkeme ditutup, uga, umume, kabeh kaya sing dikarepake
      1. -2
        Februari 7 2024
        Apa sampeyan ndhukung Nazisme lan terorisme? Apa sampeyan seneng yen wong kita dipateni?
        1. +2
          Februari 8 2024
          Ngendi hubungane antarane ndhukung terorisme lan larangan lan nggawe bisu wong sing ngandhani sing bener lan ora nglanggar hukum Federasi Rusia? Apa wong sing dilarang seneng nalika wong lanang sampeyan dipateni? Aku ora weruh sing kaya ngono,
          Makna komentar sampeyan tetep ora jelas kanggo aku
          1. -2
            Februari 8 2024
            Mangga konfirmasi manawa kawicaksanan Israel banget pidana, lan Zionisme minangka wujud Nazisme?
            1. +2
              Februari 8 2024
              Yagene aku bakal konfirmasi sawetara omong kosong sampeyan? sampeyan mikir, sampeyan konfirmasi
              1. -1
                Februari 8 2024
                Iki dudu omong kosong, iki kasunyatan. Kasunyatan yen sampeyan ora bisa ngakoni kasunyatan minangka tandha yen sampeyan ora cukup. Kaya Natsik.
  42. 0
    Februari 7 2024
    Kanggo sawetara alasan, NATO dumadakan mandheg nawakake Rusia lan Ukraina pilihan Israel
    1. 0
      Februari 8 2024
      Totor5
      Apa versi Israel kanggo Rusia lan 404? Ngubengi 404 kanthi pager, ngrusak kabeh infrastruktur, lan nyedhiyakake gas, banyu, listrik lan sumber daya liyane saka Rusia? Larang ngimpor kabeh bisa menyang 404, nyuda 404 warga kerja, lan ngganti gaster saka Asia Tengah karo gaster saka 404?

      Miturut cara, wong lanang saka Ukraina Kulon tau kerja ing kantorku. Dheweke kerja kanthi apik, jelas lan tanggung jawab. Iku tansah bisa kanggo nggayuh persetujuan. Dheweke ora nyatakake sentimen politik khusus, nanging ora seneng karo kekuwatane. Lan ora ana masalah karo wong-wong mau, ora kaya wong Asia Tengah sing padha
  43. +1
    Februari 7 2024
    Quote: Enverych
    Aku ora pengin mlayu menyang anti-Semit lokal, nanging aku bakal ngomong kanggo mbela Israel:
    1) Hamas duwe sandera, iki nggawe rumit kabeh (saka operasi militer nganti tekanan saka populasi saka njero). Utamane nimbang "toleransi nul" Tel Aviv kanggo kerugian.
    2) Tentara Israel luwih gedhe, luwih maju kanthi teknologi lan luwih kuwat, nanging Hamas mlebu lemah lan umume milih taktik pemberontak gerilya. Iku angel kanggo nglawan formasi paramiliter. Siji-sijine sing dipikirake yaiku sukses Ermolov ing Kaukasus, nanging banjur ora ana wartawan (lan ora butuh 4 wulan).
    3) Komentator ing ndhuwur bener: Israel kurang asring dibuwang, sawetara sandera bali menyang omah, Hamas kanthi objektif dadi lemah banget.

    Ing wektu sing padha, aku ora nolak kasunyatan manawa cara Israel "nyetrika" wong Palestina kadhangkala ora perlu. Lan Intelligence overslept wong, kang tegese iku ora minangka omnipotent minangka padha ngandika. Lha ketoke kemunafikan wong Barat.

    Mung supaya ora, ing framework saka perang nglawan siji propaganda, nyumerepi kabeh asu ing Israel lan kanthi mangkono sculpt persis propaganda padha (nanging ing werna). Perang minangka prakara sing rumit, tentara apa wae ora bisa ditindakake mung ing kertas, lan Staff Umum ora mung salah yen narik panah.


    Yen sampeyan ora pengin, aja ngganggu. Kanggo sampeyan, anti-Semit iku wong sing ora kanggo Israel?
    Ing ngendi Israel nalika Nazi ngethok kepala militer kita? Napa aku kudu peduli karo negara iki?
    1. +1
      Februari 7 2024
      Ora, aku dadi pendukung interpretasi klasik saka konsep "anti-Semitisme". Ana mung liyane lan kurang populer sudut pandang ing VO. Pertimbangan sing terakhir biasane nyebabake kerugian.

      Secara khusus, sampeyan utawa wong liya bisa uga ora peduli karo Israel utawa liya-liyane. Apa sing kudu diisi sirah (lan manggoni jiwa) iku pilihan pribadi saben wong.
      Nanging yen kita pengin nganalisa tumindak militer ing saindenging jagad (Military Review, kaya ngono), mula ana akal kanggo ndeleng konflik liyane. Paling ora, sinau saka kesalahane wong liya lan / utawa sinau saka pengalaman. Lan supaya sinau, lan ora mung moyoki, sampeyan kudu nyoba dadi luwih objektif.

      Ana ing ngendi Israel? Ya, saka Kulon global, dheweke pancen "paling pro-Rusia". Saiki iki diukur tanpa anané Russophobia sing serius (sing ora becik), nanging Tel Aviv mesthi ora dadi mitra sing paling awon. Lan ana akeh wong Rusia ing kana, angel banget kanggo nglawan Rusia.
      1. 0
        Februari 8 2024
        Enverych
        Israel ora pro-Rusia, nanging paling pro-Amerika - negara 51st US. Lan ekonomi Israel digabungake karo Amerika. Lan panemune wong sing nganggo basa Rusia... ayo ngomong, ora ana sing peduli, sanajan ing Israel. Aku duwe kanca Israel sing ora duwe sikap apik banget marang Rusia amarga NWO. Lan padha ngaku yen mayoritas Israel ndhukung negara 404. Dadi, yen sampeyan ora ngerti, aja ngibarake gendera.
        Lan sinau ... Apa sing kudu disinaoni saka wong-wong mau? Kepiye cara nglawan kelompok bersenjata ilegal, ngrusak kabeh urip ing saubengé? Amarga ora ngerti cara liya lan ora pengin gelut
        1. +1
          Februari 8 2024
          Pro-Rusia dilebokake ing tanda petik kanthi alasan. Sampeyan pancen bener babagan hubungan karo Amerika, nanging yen sampeyan nggawe dhaptar pitulung sing diwenehake menyang Ukraina dening macem-macem negara, banjur Israel bakal luwih cedhak karo pungkasan dhaptar kasebut. Nuwun sewu, iki wektu - kita milih "kanca" saka sing bakal dadi mungsuh (kutipan maneh, catheten).
          Ana meh 20% Rusia ing Israel - rada kurang saka Arab. Ora ana sing mbantah manawa Israel minangka negara Yahudi, nanging anane diaspora sing gedhe banget angel digatekake. Lan ana luwih akeh penutur Rusia ing kana.
          Apa kanggo sinau? Inggih, padha mobilized cepet. Lan dheweke duwe lembaga cadangan. Lan layanan militèr iku adiluhung.
          Lan aku ora ngibar-ibar gendera, mung cara stereotip nggantung kabeh asu ing Israel wis nggawe untu ing pinggir. Awake dhewe duwe dalan sing angel kanggo ngrampungake kabeh masalah saiki. Lan misale jek kanggo kula sing ana iku luwih pinunjul ing dalan iki saka pakulinan badmouthing Tel Aviv.
          1. +1
            Februari 8 2024
            Enverych
            Piye wae, penilaian sampeyan ora cocog karo julukan sampeyan)))
            yen sampeyan nggawe dhaptar pitulungan sing disedhiyakake kanggo Ukraina dening macem-macem negara, banjur Israel bakal luwih cedhak karo mburi dhaftar
            Ketoke, sampeyan ora ngerti yen Israel, ing panjalukan saka Amerika Serikat, dhewe nyedhiyakake Ukraina karo senjata, amunisi lan instruktur. Amerika mung mbayar kabeh. Banjur, sampeyan mung njupuk wektu pungkasan. Nanging, maneh, sampeyan ora ngerti manawa wong Israel mung mabur ing pesawat Amerika (malah sing dilisensi, nanging ora ngalangi dheweke dadi Amerika). Lan umume, kabeh sing diduweni yaiku Amerika. Utawa, ana barang militer sing diprodhuksi ing wilayah Israel kanthi prentah saka Amerika Serikat lan kanggo kepentingan Amerika Serikat.

            milih "kanca" saka bakal mungsuh
            Kanca apa sing dadi mungsuh? Ing USSR-Rusia, politikus sober-minded wiwit 50s tansah duwe sikap marang Israel minangka proxy Prancis-Amerika. Nanging, dheweke pisah saka Prancis wiwit biyen.

            Ana meh 20% Rusia ing Israel - rada kurang saka Arab
            Maneh, sapa sing sampeyan anggep wong Rusia ing kana? Padha ngenali piyambak minangka wong Yahudi, mung penutur Rusia. Padha nelpon saben liyane "Jerman", "Rusia", "Maroko", "Ethiopian", miturut negara asalé utawa leluhuré. Ana mung wong Rusia ing kana sing ora duwe getih Yahudi lan ora nganggep awake dhewe minangka wong Yahudi - mung sedulur sing teka karo wong Yahudi. Nanging ana sawetara, meh 20% - kabijakan migrasi ana cukup ketat. Aku mbaleni, wiwitane, Israel disusun lan digawe minangka negara khusus kanggo wong Yahudi. Lan, amarga sampeyan ora ngerti sejarah, Zionis lan pencipta Israel sing paling kondhang yaiku saka Rusia lan USSR. Lan dheweke ora ramah karo Rusia. AS luwih cedhak karo dheweke. Pracayaa, aku ngerti, aku komunikasi pribadi.

            Apa kanggo sinau?
            Lan tenan, kok? Kepiye sampeyan, bebarengan karo teroris siji, mateni sewu warga sipil lan ngrusak kabeh lingkungan? Utawa carane nggawe tank paling abot ing donya metu saka telek lan teken, kang bisa kalah karo peluncur granat lawas? Sampeyan wis krungu cukup dongeng babagan Israel. Iki minangka negara cilik, negara Nazi totalitarian sing birokrasi banget, kanthi akeh masalah internal.
            Minangka kanggo prestise layanan militer, paling Yahudi Ortodoks ora ngawula. Senajan, iku bakal katon, padha kudu ing ngarep ... Kajaba iku, akeh Ortodoks ora ndhukung Israel privasi Palestina.
            Luwih gampang mobilisasi wong dadi tentara cilik ing negara cilik tinimbang dadi tentara paling gedhe ing donya.
            Lan kita sinau kabeh sing kudu kita sinau saka Israel nalika kita tuku drone saka wong-wong mau, sing diarani "Outpost." Dheweke dhewe saiki sinau saka kita. Contone, padha duwe "barbecue" ing tank, sing mung kasedhiya ing tentara Rusia lan Ukraina. Ora ana sing bisa disinaoni saka wong-wong mau.

            Inggih, padha mobilized cepet. Lan dheweke duwe lembaga cadangan. Lan layanan militèr iku adiluhung.
            awake dhewe duwe dalan sing angel kanggo ngrampungake kabeh masalah saiki

            ...lan uga masa depan. Ora ana lan ora bisa dadi resep manca kanggo negara paling gedhe ing donya. Sawise kita wis ngoyak resep-resep manca. Akibaté ... kita duwe apa sing saiki.

            metu saka pakulinan kanggo reproach Tel Aviv
            Ora ana sing ngritik dheweke, nanging ora bisa nolak kasunyatan objektif. Lan aku sadurunge wrote, uga, bab kaluputan saka negara Arab. Kajaba iku, aku bakal ujar manawa masalah Palestina migunani kanggo akeh - negara tetanggan Arab lan, anehe, Israel dhewe. Yen ora, mesthi wis dirampungake suwe.
            1. 0
              Februari 9 2024
              Matur nuwun kanggo jawaban rinci babagan kabeh poin. Aku ora bisa setuju banget, nanging ora ana sing kudu ditolak.
              Nanging kok jeneng celukanku ora nyenengake sampeyan?
              Piye wae, penilaian sampeyan ora cocog karo julukan sampeyan)))
              1. 0
                Februari 10 2024
                Enverych
                Jenenge pro-Turki, jabatane pro-Israel. Ora pas
                1. +1
                  Februari 10 2024
                  Posisiku mung pro-Rusia.
                  Nanging iki ora ngalang-alangi aku kanggo ngevaluasi acara-acara ing sakubenge kanthi obyektif kaya sing diidinake kompetensiku (apa cukup utawa ora, aku ora bisa ngadili kanthi objektif). Aku maringi pitutur marang saben wong supaya ora nglilani sing disenengi (lan sing ora disenengi) kanggo nutup mata. Iku angel, nanging sampeyan kudu ngupayakake.

                  Crita kanthi julukan iki cukup lawas (lan meh ora menarik kanggo sapa wae). Kawruh sampeyan babagan onomastik Turki bisa dipuji, sanajan ing kasusku, Turki ora ana hubungane.
                  1. 0
                    Februari 11 2024
                    Enverych
                    Matur nuwun kanggo jawaban sing positif lan sopan))) Mungkin ana sing tersinggung)
                    Iku ora babagan seneng. Minangka adoh aku ngerti, sampeyan menehi kritik dening situs iki, mbok menawa dening situs padha.
                    Nanging apa sampeyan mikir, ora ana sing sinau pengalaman manca? Contone, ing TsAGI, ana kabeh departemen informasi ilmiah lan teknis babagan penerbangan. Ana unit sing padha ing organisasi lan departemen pertahanan lan pamaréntahan liyane. Karya riset gedhe banget ditindakake. Akeh sastra sing diterbitake. Akeh sing bisa ditemokake ing domain umum. Contone, jurnal Foreign Military Review wis diterbitake luwih saka 60 taun. Sawise kabeh, maca majalah "Aviation and Cosmonautics" lan "Technology and Armament". Padha didol ing kios-kios, nanging artikel kasebut ditulis dening para profesional militer.
                    Minangka kanggo pengalaman Israel. Aku pracaya sing iki sinau kene bali ing 70s lan 80s. Wiwit kuwi, ora ana sing anyar sing katon ing kegiatan lan senjata IDF. Nanging, pengalaman negatif babagan carane ora nglawan bisa uga dadi kapentingan.
                    Perang paling maju saiki ana ing ngarep Distrik Militer Lor, ing kabeh babagan. Rusia lan Ukraina nuduhake inovasi paling anyar ing teknologi, taktik lan strategi. Malah peralatan Ukrainia krasan pantes manungsa waé, ora kanggo sebutno peralatan Western anyar.
                    Saiki loro tentara paling kuat ing donya perang ing ngarep Distrik Militer Lor. Lan tentara Israel, kaya tentara Barat, ora tau nglawan mungsuh sing pantes lan kuwat. Perang-perang jaman biyen wis nuduhake yen para pejuang sing duwe motivasi lan terlatih kanthi apik metu saka wiwitan, IDF tansah nandhang KALAH. Sayange, iki ora asring kedadeyan. IDF, kaya tentara militer sing ngukum, ngerti kepiye perang mung nglawan wong sing ringkih
          2. -1
            Februari 8 2024
            A program pendidikan sethitik kanggo pakar kursi.
            Wiwit wiwitan, Israel digawe ora malah minangka negara Nazi, nanging minangka negara sosialis nasional, padha karo Jerman fasis. Mung wong kesed ora bakal weruh analogi kasebut.
            Ideologi eksklusivitas nasional, kanthi karusakan saka wong-wong sing diarani "subhuman" (Arab), kultus para pemimpin. Malah ana unsur sosialisme - ekonomi Israel diwiwiti karo negara farms-kibbutzim. Kaya Nazi Jerman, Israel dumadi amarga Inggris lan AS. Lan kaya Jerman, Israel males dermawan Inggris kanthi rasa ora sopan. Para sejarawan ngerti banget babagan kerjasama antarane Nazi Jerman lan Zionis, nganti nyerahake militan Yahudi ing Eropah marang Nazi. Contoné, maca buku ”The Curtain Rises”.

            Babagan terminologi. Anti-Semitisme, kaya sing dakcritakake, minangka istilah palsu. Kanggo klompok Semit gedhe banget - iki kabeh wong Arab, lan Bedouin Berbers (ora Arab), lan Ethiopians, lan Asyur sing manggon ing Timur Tengah, ing Armenia, lan malah ing Moscow. Ana istilah sing luwih lawas, nanging luwih akurat - Judeophobia - gething marang wong Yahudi.

            Lan istilah "anti-Semitism" rodo digunakake dening kelompok semi-kriminal ideologi kanggo nutupi gambles bisnis (uga tembung Ibrani).
      2. 0
        Februari 8 2024
        Enverych
        Lan, umume, ana sawetara wong Rusia ing Israel. Umume populasi wong Yahudi - iki minangka negara Yahudi, lan kanggo wong Yahudi, yen sampeyan ora ngerti. Padha bisa dadi "Rusia" ana mung saka sudut pandang wong Yahudi liyane. Inggih, ana sawetara pasangan Rusia lan pasangan Yahudi lan wanita Yahudi. Lan padha beda banget ing mentalitas saka Rusian Rusia. Dene sing arep menyang ngendi - ngendi Amerika Serikat - ing ngendi dheweke bakal lunga
  44. 0
    Februari 8 2024
    Quote: Enverych
    Ora, aku dadi pendukung interpretasi klasik saka konsep "anti-Semitisme". Ana mung liyane lan kurang populer sudut pandang ing VO. Pertimbangan sing terakhir biasane nyebabake kerugian.

    Secara khusus, sampeyan utawa wong liya bisa uga ora peduli karo Israel utawa liya-liyane. Apa sing kudu diisi sirah (lan manggoni jiwa) iku pilihan pribadi saben wong.
    Nanging yen kita pengin nganalisa tumindak militer ing saindenging jagad (Military Review, kaya ngono), mula ana akal kanggo ndeleng konflik liyane. Paling ora, sinau saka kesalahane wong liya lan / utawa sinau saka pengalaman. Lan supaya sinau, lan ora mung moyoki, sampeyan kudu nyoba dadi luwih objektif.

    Ana ing ngendi Israel? Ya, saka Kulon global, dheweke pancen "paling pro-Rusia". Saiki iki diukur tanpa anané Russophobia sing serius (sing ora becik), nanging Tel Aviv mesthi ora dadi mitra sing paling awon. Lan ana akeh wong Rusia ing kana, angel banget kanggo nglawan Rusia.


    Ya, ana akeh wong Rusia ing kana - Galkin, Chubais, Sobchak ...
    1. +1
      Februari 8 2024
      Totor5
      Sobchak durung ilang saka Rusia ... Lan jelas kenapa ...
  45. +1
    Februari 8 2024
    Kutipan saka futurohunter
    Totor5
    Sobchak durung ilang saka Rusia ... Lan jelas kenapa ...


    Iku ora musna ... Dheweke wong saka Donya ... saka Donya Kulon, dheweke obah ing kene, karo paspor Israel ing kanthong.
    Wong-wong kita kudu duwe paspor siji, dudu paspor kanggo kabeh kesempatan!
    Ya, negara Israel wis suwe ilang otoritas moral lan masyarakat donya sing ditresnani (Amerika) kudu ngetrapake sanksi marang Israel amarga nglanggar proses nggawe negara Palestina, kaya sing diwajibake dening PBB.
    1. 0
      Februari 8 2024
      Totor5
      Sobachak dudu "wong donya", nanging wakil biasa "kolom kalima". Lan ora ana wong sing seneng karo pengkhianat, sanajan wong-wong sing dikhianati. Pengkhianat kita ora bakal dadi "dhewe" ing kana, nanging bakal dadi "subhumans" sing mung trep kanggo tugas tartamtu. Nanging, yen perlu, dheweke ora mercilessly lemes. Kayane dheweke wiwit njupuk kabeh saka oligarki Rusia (aku ora bisa nelpon "kita").
      Lan paspor Israel dheweke ora pati penting amarga ana sawetara wong ing Israel sing nyeret kabeh wong ing kana sing paling ora duwe getih Yahudi.
      Israel ora tau duwe wewenang akeh. Inggih, wewenang apa sing bisa diduweni dening pengemis sing sombong, sing sawayah-wayah kanthi katon sedhih lan tangan sing ucul, nalika kabeh wektu ngrampok ing gapura? Israel minangka semi-proksi Amerika. Kenapa semi? Amarga dheweke nyoba ngupayakake kabijakan independen, sing persis kaya sing diidinake dening oligarki Zionis internasional. Lan Amerika Serikat ora bakal ngetrapake sanksi marang proxy kasebut. Kajaba iku, kanggo AS "Sheriff ora peduli karo masalah wong ireng".
      Ora ketompo yen PBB wis suwe dadi perusahaan kantong ing Amerika Serikat
  46. 0
    Februari 8 2024
    Tentara Israel nyerang Suriah lan Libanon, lan ora peduli karo pendapat negara liya. Israel wis nggambar garis abang nglawan negara-negara Arab, malah ora bakal ngintip, kajaba Houthi. Nanging wong-wong iku Syiah. Lan yen tentara Rusia nyerang Polandia lan Inggris. Garis-garis abang sing ora dingerteni maneh apa warnane, wis kaping pirang-pirang dirembug. Minangka wong Yahudi, tentara kita mesthine bakal ngrusak kabeh bagean kulon Ukraina, nanging kita beda. Tegese pimpinane beda.
    1. 0
      Februari 8 2024
      Deon59
      Israel ora nggambar garis abang. Mung panguwasa ing negara-negara Arab sing akeh korupsi lan pengecut. Apa daya ora bisa, dhuwit.
      Intine, para panguwasa Israel tumindak kaya bandit biasa, mung ing tingkat negara. Lan bandit mung ngurmati kekuwatan ...
      1. +1
        Februari 8 2024
        Kenapa Saudi kudu perang kanggo Palestina? Yordania durung lali babagan Black Friday. Ora ana pangertèn kanggo Mesir ndhukung sedulur Muslim, yen padha kabongkar dhewe
        1. 0
          Februari 8 2024
          Deon59
          Aku bakal ngomong yen ora ana sing nglawan sapa wae ing kana. Ana akeh wong Arab, beda banget, lan wong Maroko lan Aljazair beda banget karo wong Saudi sing padha, mula wektu kanggo ngomong babagan bangsa sing beda. Sacara tradisional, negara Arab wis dikuwasani dening kulawarga klan sing paling kuat, sing ora duwe minat kanggo nggunakake kekuwatan klan liya utawa negara liya. "Mung bisnis" lan ora ana tambahan)) »
          Babagan Jordan. Ngelingi yen wilayah Yordania saiki dadi bagean saka Palestina Inggris, "Black Friday" sampeyan iki minangka perang sipil, pertengkaran antarane klan. Miturut cara, Ratu Yordania iku Palestina. Mesir nguwasani Gaza iki, lan ilang kanthi ora tepat. Umume wong Arab iku prajurit sing biasa-biasa wae.
          Lan aku ngomong yen "masalah Palestina" lan 4 boils ing tanah iki - Israel, Lurung Gaza, Gisik Kulon, lan Yerusalem - banget ono gunane kanggo Israel, Inggris lan Amerika Serikat, lan negara Arab saubengé. Kanggo wong Arab, ana wong sing kudu dilawan; politisi lokal apa wae sing duwe agenda anti-Israel langsung dadi populer, sanajan dheweke ala. Ing cendhak, perang pancet sluggish ono gunane kanggo saben wong, minangka wong Amerika - konflik kurang intensitas.
  47. +1
    Februari 8 2024
    Ya, judhul ing kene yaiku "negara sejahtera". Iki minangka pendapat sing salah banget, mitos sing digawe dening panguwasa Israel
  48. 0
    Februari 8 2024
    A program pendidikan sethitik kanggo pakar kursi.
    Wiwit wiwitan, Israel digawe ora malah minangka negara Nazi, nanging minangka negara sosialis nasional, padha karo Jerman fasis. Mung wong kesed ora bakal weruh analogi kasebut.

    Ideologi eksklusivitas nasional, kanthi karusakan saka wong-wong sing diarani "subhuman" (Arab), kultus para pemimpin. Malah ana unsur sosialisme - ekonomi Israel diwiwiti karo negara farms-kibbutzim. Kaya Nazi Jerman, Israel dumadi amarga Inggris lan AS. Lan kaya Jerman, Israel males dermawan Inggris kanthi rasa ora sopan. Para sejarawan ngerti banget babagan kerjasama antarane Nazi Jerman lan Zionis, nganti nyerahake militan Yahudi ing Eropah marang Nazi. Contoné, maca buku ”The Curtain Rises”.
    Babagan terminologi. Anti-Semitisme, kaya sing dakcritakake, minangka istilah palsu. Kanggo klompok Semit gedhe banget - iki kabeh wong Arab, lan Bedouin Berbers (ora Arab), lan Ethiopians, lan Asyur sing manggon ing Timur Tengah, ing Armenia, lan malah ing Moscow. Ana istilah sing luwih lawas, nanging luwih akurat - Judeophobia - gething marang wong Yahudi.

    Lan istilah "anti-Semitism" rodo digunakake dening kelompok semi-kriminal ideologi kanggo nutupi gambles bisnis (uga tembung Ibrani).
    1. +1
      Februari 8 2024
      Aku seneng banget karo karakter kaya sampeyan, mula aku menehi saran supaya kita ngrembug
      Ideologi eksklusivitas nasional

      Iki artine apa? Apa ana hukum sing ndhukung iki?
      kanthi karusakan saka wong-wong sing diarani "subhuman" (Arab)

      kepriye anggone padha (wong Arab) rusak? Yagene populasi Arab ing Israel mundhak meh 10 kaping wiwit ngadeg? Piyé ”subhumanitas” saka arbs Israèl digambarké? Apa padha wae didiskriminasi adhedhasar kewarganegaraan?
      kultus pemimpin
      apa jenis pemimpin kultus? isine apa?
      Malah ana unsur sosialisme - ekonomi Israel diwiwiti karo negara farms-kibbutzim

      Ekonomi Israel isih cukup sosialis lan berorientasi sosial, nanging ekonomi sing kaya mengkono iku sewelas, lan USSR uga duwe ekonomi sosialis, lan kultus para pemimpin sing kasebut ing ndhuwur, apa tegese?
      Kaya Nazi Jerman, Israel muncul amarga Inggris lan AS

      Nazi Jerman muncul thanks kanggo Inggris lan Amerika Serikat? Iki soko anyar, sampeyan bisa luwih spesifik?
      Israel katon thanks kanggo USA? Inggris ya, nanging apa hubungane AS?
      Contoné, maca buku ”The Curtain Rises”.

      nyebut bilitrists minangka bukti soko, apa iki sawetara jinis teknik anyar retorika?
      Anti-Semitism, kaya aku nulis,
      Ing kene aku setuju banget karo sampeyan, nanging apa sing bisa sampeyan lakoni yen iki minangka jeneng "Liga anti-Semitisme" Wilhelm Mar, panyedhiya ide iki ing Eropa ing pungkasan abad kaping 19, dheweke promosi ide iki. bebarengan karo istilah, lan istilah dadi umum ditampa, sanajan Judeophobia luwih apik
      1. +1
        Februari 8 2024
        Talon
        Ideologi eksklusivitas nasional

        Iki artine apa? Apa ana hukum sing ndhukung iki?
        Inggih, Hukum Dasar: Israel iku negara bangsa saka wong Yahudi (Ibrani: חוק יסוד: ישראל – מדינת הלאום של העם היהודי‎), diadopsi tanggal 19 Juli 2018 (deleng Wikipedia). Mesthi wae, ora ana undang-undang kaya hukum ras Jerman, lan, kanthi resmi, malah dadi negara demokratis. Nanging, nyatane ...

        kanthi karusakan saka wong-wong sing diarani "subhuman" (Arab)
        1. Ndeleng sajarah perang telas Israel karo Palestina padha
        2. Ndeleng status buruh saka Gaza padha ing Israel, lan sikap wong Israel marang wong-wong mau
        3.Sawise perang maneh, apa sing diarani Menteri Pertahanan Israel marang Palestina?

        Yagene populasi Arab ing Israel mundhak meh 10 kaping wiwit ngadeg?
        1. Apa padha duwe kewarganegaraan Israel?
        2. Wong Arab kuwi apa? Dheweke duwe "wong Arab sing bener" - lan iki wong Arab Kristen, nanging dudu Muslim, lan utamane ora wong Palestina.

        Apa padha wae didiskriminasi adhedhasar kewarganegaraan?
        temtunipun. Ana akeh bukti babagan iki.

        apa jenis pemimpin kultus?
        "Bapak Pendiri" Israel (Herzl, Golda Meir, lsp). Saiki wis ora dadi relevan, nanging ing taun-taun awal Israel.

        USSR uga wis ekonomi sosialis, lan kultus ndhuwur-kasebut pemimpin
        Ing USSR ora ana ideologi kaunggulan siji bangsa saka liyane, lan nasionalisme dianggep minangka angkara serius. Ora sengaja Hitler nyebut partaine SOSIAL NASIONAL

        Nazi Jerman muncul thanks kanggo Inggris lan Amerika Serikat? Iki soko anyar, sampeyan bisa luwih spesifik?
        Maca crita. Sapa sing mbiayai Hitler lan NSDAP, lan apa peran perusahaan Amerika ing ekonomi Jerman sadurunge 1945? Iku tekan titik absurdity - ing 1943, model padha dibukak ing pabrik Ford ing Amerika Serikat lan Jerman. Lan prajurit kita, sawise ketemu truk Jerman ing ngarep, supaya padha karo lorry kita, padha kaget sawetara wektu. Mobil GAZ kita minangka turunan saka Ford AA Amerika. Yen digali menyang sajarah Nazisme, banjur kabeh gagasan utama ditemokaké ing Great Britain, ing pungkasan abad ka-XNUMX (ndeleng "Wani New World", etc.).

        Israel katon thanks kanggo USA?Aliran pemukim Zionis menyang Palestina wiwit pungkasan abad kaping 19 dibiayai kanthi murah dening pemodal Amerika kanthi jeneng kulawarga Yahudi. Maneh, deleng sejarah, sampeyan bisa nulis luwih saka siji artikel ing kene.

        nyebut bilitrists minangka bukti soko
        Kaping pisanan, "sesuatu" lan "fiksi" - malah editor VO nawakake pilihan ejaan sing bener.
        Lan kapindho, apa sampeyan wis maca buku iki dhewe? Lan umume, sejarah Timur Tengah ing abad kaping 20, nanging ora ing versi Israel sing ngapusi? Miturut cara, aku maca ing versi Israel lan kaget banget.
        Miturut cara, ing antarane penulis Yahudi ana sing apik banget - Israel Shamir. Maca - sampeyan bakal sinau akeh
        1. 0
          Februari 8 2024
          Nanging, nyatane ...

          Nanging apa bab kasunyatan? ora demokratis? Lan isih durung jelas apa ing hukum dhasar Israel ujar babagan eksklusivitas wong-wong Yahudi, yen Israel minangka negara ing ngendi wong-wong Yahudi ngleksanani hak kanggo nemtokake dhewe? Ana pirang-pirang negara sing wong-wong padha nggunakake hak kanggo ...., cendhak, ora ana sing ora biasa, luwih-luwih sing luar biasa
          1. Ndeleng sajarah perang telas Israel karo Palestina padha
          2. Ndeleng status buruh saka Gaza padha ing Israel, lan sikap wong Israel marang wong-wong mau
          3.Sawise perang maneh, apa sing diarani Menteri Pertahanan Israel marang Palestina?

          1. Iku bakal becik kanggo ngerti sing Palestina iku? Apa Yordania wong Palestina? Israel perang karo Yordania, nanging cetha ora karo goal kanggo numpes Palestina ing kono, lan sak keliling.
          2. Gaza dudu bagéan saka Israel, lan buruh saka Gaza minangka buruh tamu, nanging padha tundhuk marang kabeh kewajiban sosial majikan, kaya buruh liyane.
          3. Aku ora kelingan apa sing diarani wong-wong mau, please ngelingake aku
          1. Apa padha duwe kewarganegaraan Israel?
          2. Wong Arab kuwi apa? Dheweke duwe "wong Arab sing bener" - lan iki wong Arab Kristen, nanging dudu Muslim, lan utamane ora wong Palestina.

          Ya, dheweke duwe kewarganegaraan Israel, kajaba warga 200K ing Yerusalem Timur, sing ora pengin nampa amarga alasan ideologis, nanging duwe status penduduk permanen ing Israel, lan tundhuk kabeh hak warga, kalebu. kapilih lan kapilih ing dewan lokal, mung kapilih ing Knesset lan sampeyan ora bisa milih.
          2. Iki ora bener kabeh, saka 2 yuta warga Arab Israel mung watara 300K sing Kristen
          Herzl, Golda Meir lan liya-liyane

          Herzl minangka pangadeg gagasan Zionisme (yaiku nggawe negara Yahudi) lan dheweke dihormati, nanging kultus? ing cendhak, yen sampeyan nambah sungu kanggo mujur lan lumaku liwat lurung-lurung karo, sampeyan ora bakal entuk apa-apa kanggo iku (lan padha nindakake), Golda iku mung salah siji saka perdana mentri Israel, akeh, utamané mungsuh politik. ora bisa nahan dheweke, lan diwutahake tembung pungkasan marang dheweke, supaya ana lan ora ana kultus, Israel umume ora ngucapake pakurmatan khusus kanggo mantan panguwasa lan saiki, lan arang banget yen pemerintah bisa urip paling ora setengah. saka istilah sing diwenehake 4 taun
          Ing USSR ora ana ideologi kaunggulan siji bangsa saka liyane
          iku ora ing tampilan, nanging sawetara wong padha repressed sabenere miturut warga negara sing. atribut

          Maca crita. Sapa sing mbiayai Hitler lan NSDAP, lan apa peran perusahaan Amerika ing ekonomi Jerman nganti 1945?
          Henry Ford tenan ana Judeophobe lan admirer Nazi, kang wis masalah serius ing tanah air, lan malah publicly apologized kanggo, nanging Ford ora kabeh USA, nanging mung siji genius ok, uga, saperangan liyane ing. tambahan marang dheweke
          1. +1
            Februari 8 2024
            Talon
            ora demokratis?
            Ora luwih demokratis tinimbang Ukraina. Negara otoriter sing kaku kanthi tiron demokrasi. Maca Israel Shamir - iku wong Yahudi, kang bakal nuduhake carane iku pancene

            Lan isih durung cetha
            Aku ora ngelingi hukum negara sing kaya iki bakal ditulis ... mung ing hukum rasial Jerman.

            Sapa wong Palestina?
            Iku prasaja - residents saka wilayah saka negara Arab gagal ing tlatah Palestina Inggris, miturut deklarasi PBB. Dheweke duwe identitas nasional kaya ngono. Dene wong Palestina Yordania lan Qatari lan Kanada liyane, iki wong-wong sing kelingan ing ngendi tanah leluhure. Yagene, kok padha kudu ninggalake tanahe? Apa sampeyan seneng yen dheweke teka ing omah sampeyan lan njaluk sampeyan metu saka kono, amarga wis suwe ana wong liya sing manggon ing wilayah kasebut?

            Buruh Gaza minangka buruh tamu, nanging tundhuk karo kewajiban sosial para majikan
            Lan apa jinis karya sing padha nyewo kanggo? Lan apa padha mbayar padha karo Israel?

            Aku ora ngelingi apa sing diarani dheweke, tulung ngelingake aku
            Nalika tekan titik kasebut, lali katon ((("Kewan sing kudu dirusak," Menteri Pertahanan Israel Yoav Galant nyebat Palestina.

            padha duwe status penduduk permanen ing Israel lan anduweni hak kanggo kabeh hak warga
            Iku mung titik, iku murni formal

            Sampeyan mung bisa kapilih ing Knesset lan sampeyan ora bisa milih
            Apa ora mbatesi hak pilih minangka pelanggaran hak? Sampeyan dhewe wis dikonfirmasi sing padha warga kelas loro

            2 yuta warga Arab Israel, mung babagan 300K sing Kristen
            Pitakonan iku sing kudu dianggep Kristen. Kristen uga beda banget. Lan uga Druze, Yezidis, lan liya-liyane. Gambar agama wong Arab wis maneka warna wiwit jaman kuna. Aku ora bakal kaget yen aku ngerti yen ana wong Arab Yahudi - yen ana wong kaya ngono. Iki ora mbatalake tesis yen ana Arab "bener" lan "salah" ing Israel.

            Umume wong Israel ora ngajeni marang para panguwasa sadurunge lan saiki
            Iki saiki, nanging ing taun pisanan Israel ana pimpinan

            Ing USSR ora ana ideologi kaunggulan siji bangsa saka liyane

            ora dipamerake, nanging sawetara bangsa ditindhes kanthi dhasar kewarganegaraan
            Maneh, sampeyan nuduhake ora ngerti babagan sejarah. Penindasan kuwi pancen bener, lan malah paling ala. Yen sajrone perang ana pengkhianatan sing nyebar ing antarane Tatar Krimea, mula sampeyan kudu njupuk kabeh wong? Mula, paukuman sing luwih entheng dipilih, yaiku deportasi - dicabut lan dipindhah menyang wilayah liya. Kajaba iku, sawise perang, layanan intelijen Barat terus nggunakake basis agen Nazi ing antarane wong-wong kasebut. Deportasi uga ngrampungake masalah liyane - kemungkinan kerusuhan massal ing antarane wong-wong kasebut. Dadi padha kabenerake, ora kaya penindasan wong Palestina.

            Henry Ford minangka Judeophobe lan admirer Nazi, amarga dheweke duwe masalah serius ing tanah airMasalah apa? Apa bisnise dijupuk? Dadi dheweke uga entuk dhuwit saka persediaan militer. Ford ora mung Henry Ford. Lan dhaptar perusahaan Amerika (General Motors, ITT, lan liya-liyane) sing sukses entuk dhuwit kanthi bantuan rezim Nazi gampang ditemokake ing Internet. Miturut cara, ing Pengadilan Nuremberg, Menteri Keuangan Jerman Hjalmar Schacht dibebasake sawise dheweke ujar manawa dheweke bisa ngobong kabeh sponsor asing.
            1. -1
              Februari 8 2024
              Negara otoriter sing kaku kanthi tiron demokrasi
              Nah, sapa sing otoriter? pemerintah ganti kira-kira saben rong taun, saka kiwa nemen karo Arab ing rong taun kepungkur, kanggo nemen tengen saiki karo Ben Gvir lan Smotrich nang (pribadi banget odious ing verge saka fasisme), nanging ing Israel ana republik parlementer, ing presiden umume posisi seremonial, lan perdana menteri gumantung banget marang koalisi lan parlemen dhewe, mula sapa sing otoriter?
              1. 0
                Februari 8 2024
                "Demokrasi" ora mbatalake otoriterisme lan rezim polisi sing kasar ing negara kasebut
                1. -1
                  Februari 8 2024
                  apa rezim polisi? opo wae sing mbok karepke, protes nang endi wae lan kapan wae, ojo koordinasi protes karo sapa wae, pilih sapa sing mbok karepke, kirim polisi nganggo surat telu, malah iso diidoni, sing penting ojo ndemek. nganggo tangan sampeyan, ngajokake tuntutan hukum marang negara lan polisi lan menangake, ora, iki negara polisi sing paling aneh
            2. -1
              Februari 8 2024
              Lan apa jinis karya sing padha nyewo kanggo? Lan apa padha mbayar padha karo Israel?
              patut, kualifikasi, utamané kanggo construction lan karya tetanèn, nanging uga mbukak kanggo construction minangka operator saka crane menara dhuwur-munggah karo gaji $3000 net (iki mesthi kurang saka Israel karo kewarganegaraan, nanging luwih saka minimal. upah $1541 , nanging iki bisa dingerteni, buruh migran mesthi luwih murah, yen ora, kenapa dheweke dibutuhake.
            3. 0
              Februari 8 2024
              "Kewan sing kudu dirusak"
              dheweke ora ngomong ngono, dheweke ujar manawa Hamas 7/10 tumindak kaya kewan, lan Hamas kudu dirusak.
              1. 0
                Februari 8 2024
                Talon
                Umumé, sing penting dudu apa sing diomongake pejabat kasebut, nanging apa sing ditindakake IDF lan Luftwaffe Israel. Lan dheweke mung ngrusak warga sipil tinimbang teroris, lan mbusak kabeh aglomerasi dadi bledug. Senadyan kasunyatan sing gol kasebut wis ngrambah sethitik luwih saka boten
          2. 0
            Februari 8 2024
            Apa sing sampeyan gambarake minangka kewarganegaraan, nanging tanpa hak pilih, ing kabeh negara diarani "papan dununge"lan ora dianggep kewarganegaraan. Dadi ora perlu sing ora ana
            1. 0
              Februari 8 2024
              Mung warga Yerusalem Timur sing duwe "ijin panggonan", lan permanen, ora perlu gawe anyar, ora bisa dicopot, lan 2000000 wong Arab duwe kewarganegaraan Israel sing padha karo kabeh warga liyane, lungguh ing parlemen lan saka wektu kanggo wektu mlebu menyang pamaréntah, uga, sampeyan ora bisa mung ora ngerti apa-apa bab masalah sing, ketoke, kuwatir, lan maca sawetara teori konspirasi bisu, sawise kabeh, iku ing domain umum.
              1. +1
                Februari 8 2024
                Umumé, aku ora peduli. Aku ora manggon ing Israel, lan aku malah ora rencana kanggo ngunjungi ana durung. Aku mung peduli saka sudut pandang yen Barat kolektif bakal menehi perhatian luwih akeh marang Israel lan dudu Ukraina. Lan rincian sistem politik Israel ora narik kawigaten kula.
                1. 0
                  Februari 8 2024
                  Iku mung misale jek kanggo sampeyan, Kulon ora mbayar manungsa waé akeh banget kanggo Israel, lan manungsa waé kanggo Ukraina wis weakened rada, Uni Eropa wis diparengake 50 milyar, rauh Amers bakal nyekel munggah, mesthi iki ora agenda utama. nanging ora bakal luwih gampang kanggo saiki
                  1. +1
                    Februari 8 2024
                    Kaya sing dakdeleng, akeh perhatian saiki ora mung kanggo Israel, nanging uga ing wilayah umume, kalebu Houthi lan Iran. Kuwi pangarep-arep
  49. 0
    Februari 8 2024
    Iku angel kanggo Israel kanggo komentar, ing wayahe, ing kemajuan saka operasi militèr marang Hamas .... Israel "tiba" menyang trap Inggris uga-dipikir-metu, ngendi Britain bakal "menang", lan Israel. mbokmenawa bakal "nolak" ing saben pangertèn iki definisi.. Iku misale jek sing Kepemimpinan Israel wis mangertos iki, nanging ngarep-arep kanggo dhukungan lengkap saka Amerika Serikat ... Nanging, Amerika Serikat uga sijine dening Britain, ing politik iki. lan ekonomi "multi-pindhah", menyang posisi "pamisah" (luwih elek tinimbang Volochkova) lan wedi metu saka iku, amarga wedi kena ing "panggonan santai" ... Dadi Israel ora duwe wektu kanggo komentar ...
    1. +1
      Februari 8 2024
      Israel wis "tiba" menyang jebakan Inggris sing wis dipikirake kanthi apik, ing ngendi Inggris bakal dadi "pemenang" lan Israel bakal "dibuwang" ing saben istilah.

      Apa sejatine kedadeyan? Apa jebakan Inggris? Apa sing bakal ditampa Inggris? Napa kahanan Israel saiki luwih ala tinimbang 6/10?
    2. 0
      Februari 8 2024
      Mangkono nasibe proxy ... Kajaba iku, wong Yahudi dhewe minangka proxy ing tangan elit sing paling sugih ... Kanggo Rothschilds lan Rockefellers, wong Yahudi biasa lan miskin bobote ora luwih saka wong Arab sing padha.
      1. -2
        Februari 8 2024
        oke, Rothschilds, nanging Rockefellers duwe apa-apa apa karo, padha ora Yahudi
        1. 0
          Februari 8 2024
          Sampeyan mung nggawe panemuan)) Apa sampeyan Rockefeller? ngguyu
          Delengen, paling ora, cyclopedia:
          https://cyclowiki.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%8B
          1. -2
            Februari 8 2024
            ya, aku wis ngerti yen sampeyan minangka pendukung teori konspirasi, nanging ahli teori konspirasi ora bisa konfirmasi asal-usul Yahudi saka Rockefeller.
            1. +1
              Februari 8 2024
              Wong-wong Yahudi dhewe ngonfirmasi asal-usul Yahudi saka Rockefellers
              1. 0
                Februari 8 2024
                Ora, sing ora bener. .
        2. +1
          Februari 8 2024
          Ya, kanthi cara, deleng partai Kataib Libanon - iki mung "wong Arab sing bener" (saka sudut pandang Israel lan Kulon). Sampeyan bakal sinau akeh perkara anyar
        3. 0
          Februari 8 2024
          Talon
          Ya, aku lali ... Sampeyan takon babagan Inggris minangka sponsor Nazi Jerman ... Apa sampeyan krungu babagan Perjanjian Munich?
          1. 0
            Februari 8 2024
            Apa sampeyan mikir yen aku ora ngerti jawaban kanggo pitakonan sing dakkarepake? Aku mung pengin sampeyan nduduhake kandel sampeyan ing umum
            1. +1
              Februari 8 2024
              Aku weruh sampeyan duwe masalah tartamtu babagan literasi. Iki bab pisanan. Lan kapindho, ketoke, sampeyan ora mung netepi sudut pandang sing bias, nanging uga nolak apa sing mbantah. Dheweke mesthi durung maca Shamir))
              Aku wrote nang endi wae sing aku ora nglawan Israel, lan aku malah ora duwe apa-apa marang kasunyatan sing negara Yahudi. Aku duwe akeh kanca ing Israel dhewe. Nanging aku pancen ora seneng karo kebijakan luar negeri. Ana cara liya kanggo ngatasi masalah kaya ngono, nanging, sing dakeling-eling, kabeh politisi sing sregep ing Israel, kayata Yitzhak Rabin, wis rampung.
              1. 0
                Februari 8 2024
                Aku duwe masalah karo literasi amarga aku ora nulis akeh ing basa Rusia luwih saka 33 taun, kajaba VO lan sawetara sumber daya liyane, mbokmenawa ora kabeh, lan aku mung maca Shamir, nanging dangu kepungkur. , dheweke kerep diwaca minangka obrolan sing lucu, sawetara wong sing ngganggu iki, malah ana sing nuduh dheweke anti-simitisme (hater), nanging dheweke mung hypester, kaya ngono buku sing luwih laris.
  50. +1
    Februari 9 2024
    Kutipan saka andrewkor
    Kita bakal weruh kepiye "kanca" saka Israel menehi komentar babagan dheweke!

    Nyiram racun lan ngiler.
    Kepriye maneh.

    Wisatawan IDF melu aktif ing operasi tempur nglawan Rusia.
    Zionis Israel minangka mungsuh Rusia.
    Kabeh populasi Israel pengin Rusia ngalahake.
    Tanah gedhe ing Ukraina wis dituku dening kepemilikan pertanian lan investor swasta Israel.

    Nanging ora cukup kanggo mateni Rusia lan ngrebut tanah Ukrainia.
    Zionis malah ngetung ing tanah wilayah Belgorod.

    Akeh pejabat sing mlayu saka Rusia menyang Israel duwe kewarganegaraan Israel sadurunge ditampa ing layanan sipil.
    1. 0
      Februari 11 2024
      Kanca Kim
      Aku rada ora setuju karo sampeyan, sanajan aku menehi sampeyan plus. Pak Talon wangsulane cukup soberly. Aku ora bakal ngumpulake kabeh populasi Israel. Senajan, aku bisa ngomong sing kanca-kanca ing Israel mikir persis kaya sampeyan nulis, lan kita kudu nindakake karya pendidikan. Nanging iki ora kabeh wong Israel. Lan malah ora kabeh Israel ndhukung agresi Israel marang Gaza. Israel ora bisa dadi mungsuh Rusia amarga rong alasan. Pisanan, mbandhingake ukuran Israel lan ukuran Rusia. Kapindho, Israel minangka proxy, "nyoba duwe pendapat." Mulane, mungsuh ing kene dudu Israel, nanging politisi tartamtu, lan ora kudu Israel, sing ngontrol kabijakan kasebut.
      Apa sing sampeyan tulis yaiku tukang becak sing, umume, ora duwe kewarganegaraan. Ing endi dhuwite, ana tanah kelairane.
      Ing kene, pitakonane kanggo Israel - kenapa, kanthi negara polisi sing kuat lan layanan intelijen, kabeh jinis wong sing ragu-ragu, lan malah para penjahat langsung, bisa gampang ndhelikake ing Israel? Carane akeh kasus wis ana nalika wong kang malah wong Yahudi ora nganggep salah siji saka dhewe dumadakan ngungsi ing Israel lan nampa kewarganegaraan? Mungkin iki wektu kanggo ngomong babagan kejahatan negara iki?
  51. 0
    Februari 16 2024
    Perang gerilya, didhukung ing kabeh cara dening sponsor sing cocog, meh ora bisa dimenangake. Iku mung bisa sementara diowahi dadi konflik smoldering, lan ana luwih saka cukup conto iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"