Lelungan menyang leluhur. Rusia ing Mesir

54
Lelungan menyang leluhur. Rusia ing Mesir
Film Polandia "Pharaoh" (1965) bisa dianggep minangka salah sawijining film paling apik babagan Mesir Kuno ...


He Mesir sing mulya lan wicaksana,
A misteri ing kabeh wektu
Cahyamu bakal diombe dening para firaun,
Perbendaharaan dirusak dening mungsuh.
Budaya, lan uga dicolong,
Karya-karya sing wis pirang-pirang abad dibakar,
Wong-wong utama padha dibasmi,
Lan padha ora bisa nenangake nesu.
Mikhail Galkin "Kanggo wong sing ilang"

История lan wong. Sapa ing antarane kita sing durung krungu babagan "Mlaku-mlaku ing Telung Laut" dening Afanasy Nikitin, penjelajah lan lelungan pisanan, penulis cathetan sing apik. Nanging kita uga duwe panjelajah liyane sing ora ngunjungi India lan Persia, nanging Mesir, lan dheweke uga nulis "Walks ..." babagan iki.



Sajarah peradaban Mesir gedhe, sing diwiwiti saka 27 abad, minangka salah sawijining misteri sing tansah narik kawigaten para pamaca. Sanadyan ora ana topik sing ora ana gunane yen dideleng saka sudut pandang akal sehat. Nanging ... iku menarik.

Lan yen wong kasengsem ing soko, iku perlu, iku dikarepake. Punika crita dina iki, kita bakal maneh ngaturake kanggo Mesir, lan kita bakal laporan carane pedunung Rusia ing adoh, kaping adoh dadi kenalan karo budaya, carane padha sinau bab iku, lan kang Rusia pisanan kanggo ngunjungi negara iki. . Lan, mesthi, kita uga bakal ngomong babagan karya tulis sing ditinggalake minangka warisan ...

Kedutaan Besar Ivan the Terrible menyang Timur


Sing pisanan saka tsars Rusia ngirim kedutaan khusus menyang Timur yaiku Tsar Ivan the Terrible. Napa dheweke butuh iki angel dingerteni. Mbok penasaran prasaja, utawa Mungkin sawetara jenis kapentingan negara.

Sing penting yaiku utusan kasebut kalebu pedagang saka Smolensk, sing jenenge Vasily Poznyakov. Misi kedutaan iku kanggo makili pribadi kraton ing jaban rangkah lan "kanggo nulis adat ing negara-negara".

Asil saka lelampahan kasebut yaiku buku: "The Walk of the Merchant Vasily Poznyakov" - buku pisanan ing Rusia sing ngandhani wong Rusia babagan Mesir.


Jimat Faience Ra-Horakti, dhuwuré mung 2,8 cm. 664–630. BC e. Museum Seni Metropolitan, New York

Kedutaan Besar ninggalake Moskow "ing musim panas 7066" ("saka penciptaan jagad," yaiku, ing taun 1558 miturut akun kita) lan pindhah ing dalan bunder liwat Lithuania "menyang Konstantinopel", lan saka kana menyang Alexandria, lan teka ana mung setahun mengko!

Nanging para duta ing Kairo mung patang dina. Sawisé iku padha bali menyang Alexandria lan banjur menyang Semenanjung Sinai.


Dewi Tauret, sing dadi pangreksa para wanita nalika nglairake. Dhuwur 5 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Poznyakov ngentekake wektu sethithik ing Mesir, nanging cukup kanggo dheweke bisa ngomong babagan penaklukan Mesir dening Turki, kutha lan alam ing "Walking":

"Lan kutha kasebut digawe saka watu lan ambruk, mung siji gapura sing tetep utuh.


Mangkok alabaster. Dinasti II, c. 2750–2649 SM e. Saqqara, makam 2322: Egyptian Antiquities Service/Kybella excavations, 1910–1911. Bahan: travertine (alabaster Mesir). Dhuwur 9,4 cm; diameteripun 23,6 cm Metropolitan Museum of Art, New York

"Bestseller ing abad kaping XNUMX"


Ing Rusia, sakperangan alesan, buku Poznyakov wiwit digandhengake karo pedagang Trifon Korobeinikov, sing uga ngunjungi Mesir, nanging 25 taun sawise Poznyakov. Dheweke mung nambahake sawetara bab ing buku Pozdnyakov.

Iku wis teka mudhun kanggo kita ing luwih saka rong atus (!) salinan handwritten, lan ing patang puluh buku liyane dicithak. Kang sepisan maneh ngandika saka kapentingan gedhe Rusia ing wektu sing nuduhake ing Mesir lan antik sawijining!


Wadhah liyane digawe saka alabaster. Karajan Anyar, Dinasti XVIII, c. 1550–1458 SM e. Mesir Upper, Thebes, plataran CC 41, pit 3, kuburan B 4, antarane sirah peti lan tembok, penggalian MMA, 1915–1916. Ukuran: dhuwur 13,6 cm; diameteripun 11,6 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Mung 300 taun sawisé iku bisa kanggo mangerteni sing "Korobeinikov Travels" ora luwih saka karya Poznyakov karo tambahan Korobeinikov. Kajaba iku, enem salinan tulisan tangan saka "Walkings" wis disimpen, supaya sampeyan bisa kanthi gampang mbandhingake sapa sing nulis apa. Korobeinikov uga sing pisanan njlèntrèhaké manuk unta Afrika marang Rusia, lan dheweke nemokake perbandingan sing lucu banget.


Sarcophagus saka mumi Iineferti. Kraton anyar. Dinasti XIX. Jaman pamaréntahan Ramses II. OK. 1279–1213 SM e. Sarcophagus ditutup kanthi tutup kayu ("papan ibu"), sing diukir tokoh almarhum utawa almarhum, lan diukir lan dicet kanggo nuduhake almarhum nganggo busana putih dawa kanthi lipatan. Mesir Upper, Thebes, Deir el-Medina, Makam Sennejem, Layanan Purbakala Mesir / Penggalian Maspero, 1885–1886. Museum Seni Metropolitan, New York

Banjur pedagang Kazan Vasily Yakovlev, sing dijuluki "Loon", lunga menyang Mesir lan manggon ing kono suwene 14 minggu. Ketoke, mula dheweke nulis luwih akeh tinimbang sing sadurunge.


Sisih ndhuwur tutup sarcophagus saka mumi Iineferti. Metropolitan Museum of Art, New York

Lelungan Vasily Yakovlev


Ing taun 1634, dheweke miwiti lelungan, saka Kazan menyang Astrakhan, banjur menyang Tiflis, banjur menyang Erzurum, Yerusalem, lan kanthi cara ora langsung iki pungkasane tekan Mesir. Nalika mlaku, aku nulis kabeh sing dakdeleng. Contoné, dhèwèké sing pisanan njlèntrèhaké obelisk saka Heliopolis, "dhuwuré 12 depa" (dhuwuré kira-kira 25 mèter), sing nduduhaké yèn obelisk kuwi "asmané Firaun".

Lucu banget yen pedagang sing ora duwe pendidikan kasebut kanthi jelas nuduhake tandha-tandha ing obelisk kasebut. Dene profesor Jerman Witte, luwih saka satus taun sabanjure, mratelakake manawa obelisk Mesir ora liya mung "ciptaan alam", nanging prasasti kasebut diduga "diukir" dening bekicot khusus!


Ing makam Ineferti, dheweke nemokake patung ushabti. Tembung ushebti bisa diterjemahake dadi "Aku ing kene!" Tegese, iki figurine sing dadi sulih kanggo pemilike, sing urip ing donya sabanjuré lan, miturut dhawuhe para dewa, kudu kerja bareng karo dheweke. Lan yen sampeyan duwe 365 ushabti kasedhiya, sampeyan ora perlu sumelang ing bab liyane! Iki digawe saka silt Nil banjur garing ing srengenge. Nanging sanajan saiki, wong Mesir modern nggawe ushabti sing padha saka silt Nil kanthi cara sing padha lan adol menyang turis, ora tanpa bathi. Iku mung sing cetakan digawe saka vixint. Metropolitan Museum of Art, New York

Gagara uga tekan piramida ing Giza, lan dheweke nggawe kesan sing kuat banget marang dheweke. Dhèwèké uga weruh baya ing bengawan Nil, sing diomongké mengkéné:

“...lan sirahe kaya iwak lele, lan sikile kaya manungsa, lan sifate padha, lan buntute kewan iku kaya iwak lele, lan rupane kewan iku kaya. ula sing jahat... Yen nyusul wong, iku mangan nganti mati. Kulite kaya sisik iwak, lan ukurane baya rong depa.”

Sing nggumunake, iki minangka deskripsi pertama babagan baya ing sastra kita!


Sarcophagus saka Khonsu. Kraton anyar. Dinasti XIX. Jaman pamaréntahan Ramses II. OK. 1279–1213 SM e. Dhuwur 188 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Alexey Mikhailovich sing paling sepi ngirim kedutaan ...


Sawise maneh, sawijining kedutaan kanggo negara-negara wétan "miturut Tsarev lan Adipati Agung Alexei Mikhailovich saka dekrit Kabeh Rus" dikirim tanggal 10 Juni 1649. Antarane sing dikirim ana Arseny Sukhanov tartamtu - salah siji saka bangsawan cilik miskin, mlarat lan sibuk "nyeret antarane plataran ing Tula." Nanging dheweke banget melek lan ora mung ngerti literasi, nanging uga ngerti basa Yunani, kuna lan urip. Dheweke ngerti basa Polandia lan malah ngerti basa Latin. Dheweke ana ing dalan sepuluh taun ing macem-macem urusan diplomatik, ngunjungi Georgia, Moldova, Asia Minor, uga Mesopotamia lan Palestina, Yunani lan Mesir.


Prasasti hieroglif ing sarcophagus Khonsu. Kraton anyar. Dinasti XIX. Jaman pamaréntahan Ramses II. OK. 1279–1213 SM e. Dhuwur 188 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Iku menarik yen dheweke duwe dhuwit akeh, dipasrahake marang dheweke kanggo tuku kabeh buku Yunani ... nggambar lembaran saka macem-macem negara.


Ninggalake menyang Timur, Sukhanov ngirimake petisi marang Tsar Alexei Mikhailovich tanggal 9 Mei 1649, nyuwun supaya dheweke menehi dhuwit kanggo lelungan kasebut. Ilustrasi saka buku dening N. Petrovsky lan A. Belov. Negara Big Hapi. Leningrad. Detlit. 1955, kaca 21.

Sukhanov manggon ing pinggir Kali Nil suwene setengah wulan lan nerangake kanthi rinci kabeh sing dideleng.


Interioré mastaba Raemkaya. kerajaan kuna. Dinasti V. OK. 2446–2389 SM e. Saqqara. Mastaba dhewe dumunung ing sisih lor Piramida Djoser, Layanan Barang Antik Mesir/Penggalian Cybella, 1907–1908. Mastaba Raemkai wiwitane dibangun lan dihias kanggo pejabat sing jenenge Neferiretnes, sing jenenge lan gelar isih bisa dideleng ing lawang palsu. Neferiretnes ora disenengi, utawa kabeh kulawargane mati, mula ora ana sing bisa mesthekake yen dheweke dikubur "kaya sing kudune." Lan elinga yen panggunaan makam iki kanggo Raemkai ora bisa dadi squatter. Iki bisa uga ditindakake kanthi dekrit Firaun sekitar taun 2381 SM. e. Metropolitan Museum of Art, New York


Lan iki minangka relief saka tembok sisih lor. Metropolitan Museum of Art, New York

Sukhanov nulis yen "sadurunge iki, ora ana sing teka saka Moskow, nanging mung ing Tsar Ivan Vasilyevich ana duta", yaiku, dheweke ngerti babagan kedutaan Poznyakov. Nanging paling kamungkinan ora ngerti bab lelampahan Vasily Gagara, amarga lelungan ing bebaya lan resiko dhewe.


Dicet tokoh ing bas-relief saka Raemkai mastaba. Prasasti kasebut nyebut Raemkai (jeneng tegese "srengenge minangka kekuwatan uripku") "putra ragane firaun", mula dheweke bisa uga putrane firaun (bajingan) lan pangeran. Bener, kita ora ngerti persis Firaun sing bapake. Siji judhul nuduhake hubungane karo upacara penobatan, tegese Raemkaya kadhangkala cukup cedhak karo pribadine firaun. Kuburan iki dihiasi karo relief sing apik banget kanthi adegan nyekel manuk, ngethok daging, roti panggang lan bir, uga mburu ing steppe kanthi laso lan asu. Metropolitan Museum of Art, New York

Dheweke nulis babagan piramida ing sacedhake Kairo:

"Kuburane para firaun kuna, sing pantes dadi keajaiban gedhe ... gedhe banget, kaya gunung, amba ing ngisor, lan runcing ing ndhuwur."

Bener, dheweke mung jenenge telung piramida, ing Giza, nanging dheweke ora ngerti manawa ana luwih saka 118 piramida ing Mesir!

Perjalanan Sukhanov menyang Mesir dadi migunani banget, kanggo negara lan kanggo lelungan dhewe, amarga sawise dheweke Sukhanov ditugasake ing Moscow Printing House, lan posisi iki adiluhung lan tanggung jawab.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

54 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    Februari 11 2024
    Gagara dudu wong pisanan sing njlèntrèhaké baya ing basa Rusia.
    Babad Pskov 1582
    "Ing mangsa panas 7090 (1582) ... kewan lurid metu saka kali lan nutup dalan; padha mangan akeh wong. Wong-wong padha wedi lan ndedonga marang Gusti Allah ing salumahing bumi. Lan maneh dheweke ndhelik lan ngalahake. padha munggah."
    Sampeyan luwih apik sinau materi!
    1. +3
      Februari 11 2024
      Kutipan saka ee2100
      Babad Pskov 1582

      Ana panemu menawa wong-wong mau digawa menyang Rus dening sawetara sudagar Arab utawa Persia. Lan baya iki piye wae oncat saka wong-wong mau nglirik
      1. +5
        Februari 11 2024
        Kuwi ora bener. Kita nggawa baya ing kana. Utawa padha migrasi menyang kono dhewe.
      2. +3
        Februari 11 2024
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Kutipan saka ee2100
        Babad Pskov 1582

        Ana panemu menawa wong-wong mau digawa menyang Rus dening sawetara sudagar Arab utawa Persia. Lan baya iki piye wae oncat saka wong-wong mau nglirik

        Apa sampeyan ngelingi iki:
        Tuku endhog manuk unta paling apik ing Afrika! Paling anyar!

        Apa tau krungu dodolan endhog baya kaya endhog manuk unta? wassat
        1. +2
          Februari 11 2024
          Kutipan saka Kojote21
          Apa tau krungu dodolan endhog baya kaya endhog manuk unta?

          Kanggo kapten kanthi jeneng euphonious, iki bisa diapura nglirik
          1. +3
            Februari 11 2024
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Kutipan saka Kojote21
            Apa tau krungu dodolan endhog baya kaya endhog manuk unta?

            Kanggo kapten kanthi jeneng euphonious, iki bisa diapura nglirik

            Ora dheweke sing ngedol, nanging Julico Bandito lan Voro de la Gangsterito! nglirik Vrungel mung tuku, lan Lom dadi ide kanggo tuku endhog; kapten dhewe ngati-ati! nglirik
            1. +3
              Februari 11 2024
              Kutipan saka Kojote21
              Ora kaya ngono dheweke ngedol

              Aku elinga yen kutipan saka "Kapten Vrungel", nanging aku lali plot nglirik
    2. 0
      Februari 11 2024
      Matur nuwun Alexander, njlentrehake ...
      Nah, saiki wis jelas sapa sing nggawa "buaya kewan galak" endemik Cherekha menyang Mesir !!!
      Sugeng dina kabeh, matur nuwun kanggo Vyacheslav lan Alexander, yen ora kabeh kucing iku kucing!!!! basa nanging ora - sing utama yaiku "crogodility Pskov poganus"!!!!!!!
      R.s. Sayange aku kudu siyap-siyap kanggo kerja, yen ora aku bakal mbalik kanthi ati-ati….
      1. +5
        Februari 11 2024
        sugeng enjang!
        "Nasib saka Buaya Rusia"
        https://topwar.ru/204299-sudba-russkogo-krokodila.html
        1. + 10
          Februari 11 2024
          Materi sing menarik banget, aku setuju. Nanging iki isih ana ing tingkat hipotesis. Ana wong sawah, nanging ilang. Ora ana sisa-sisa balung. Ngelingake aku saka monster Loch Ness - kabeh wong wis weruh, nanging ora ana jejak.
          1. +6
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            Ngelingake aku saka monster Loch Ness - kabeh wong wis weruh, nanging ora ana jejak

            Kok kudu baya? Sawise kabeh, dheweke ana ing crita rakyat Rusia Naga, sing antarmuka banget padha karo baya. Ksatria bangsawan saka epos Eropa Kulon uga wani nglawan naga. Reptil kuwi ora luput saka Kitab Suci Kristen, sing diarani Leviathans. Bisa uga baya sing kasebut ing kene ora liya saka reptil sing diawetake kanthi ajaib saka jaman Jurassic utawa Cretaceous. Padha bisa ngandika bab naga Eropah Kulon lan Cina, lan bab monster Scottish angel dipahami saka Loch Ness. Nah, kesadaran kita mung ngowahi reptil iki dadi baya - luwih bisa dingerteni wong modern ...
            1. +4
              Februari 11 2024
              Kutipan saka Luminman
              Nah, kesadaran kita mung ngowahi reptil iki dadi baya - luwih bisa dingerteni wong modern ...

              Iki kabeh bener lan aku setuju karo iki. Nanging ... ing ngendi tengkorak, balung lan liya-liyane? Nganti saiki, ora ana kapercayan babagan iki.
              1. +2
                Februari 11 2024
                Kutipan saka kaliber
                Nanging ... ing ngendi tengkorak, balung lan liya-liyane?

                Akeh kabecikan iki ditemokake. Kalebu ing tlatah negara kita. Maksudku sisa-sisa dinosaurus. Mesthi, padha ora meh podo karo gambaran saka saksi mata abad tengahan, nanging ing atine wong bisa uga naga lan Gorynych Snakes. Aja lali yen sawetara sifat reptil iki bisa ditarik dening kesadaran sing digawe panas saka saksi mata, lan sajrone pirang-pirang abad, dheweke uga bisa entuk mitos ... Contone, sampeyan bisa ngelingi kreta mabur saka Yehezkiel Kitab Suci, sing gembong padha kabeh strewn karo mata - iki uga katrangan saksi mata...
            2. +5
              Februari 11 2024
              Sugeng enjing Nikolay! hi

              Kutipan saka Luminman
              Serpent Gorynych, kang antarmuka banget meh podo baya.


              Kanggo kula, padha ora katon padha ing syarat-syarat antarmuka! sad
              1. +4
                Februari 11 2024
                Kutipan saka Kojote21
                Minangka kanggo kula, padha ora banget padha kanggo saben liyane ing syarat-syarat antarmuka!

                Kepiye carane ora padha? Cangkeme elongated karo untu landhep, katon baya ala lan sirah ijo. Utawa sampeyan butuh mirip fotografi? salam!
                1. +2
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka Luminman
                  Kutipan saka Kojote21
                  Minangka kanggo kula, padha ora banget padha kanggo saben liyane ing syarat-syarat antarmuka!

                  Kepiye carane ora padha? Cangkeme elongated karo untu landhep, katon baya ala lan sirah ijo. Utawa sampeyan butuh mirip fotografi? salam!

                  Banjur ya, nanging, kanggo aku, Zmey Gorynych bakal luwih gedhe tinimbang baya! nglirik
                  1. +4
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka Kojote21
                    Serpent Gorynych bakal luwih gedhe tinimbang baya!

                    Nanging ora luwih gedhe tinimbang sawetara dinosaurus. Kita kudu ora lali babagan imajinasi penulis sejarah ...
                    1. +3
                      Februari 11 2024
                      Kutipan saka Luminman
                      Kutipan saka Kojote21
                      Serpent Gorynych bakal luwih gedhe tinimbang baya!

                      Nanging ora luwih gedhe tinimbang sawetara dinosaurus. Kita kudu ora lali babagan imajinasi penulis sejarah ...

                      Pancen bener.
            3. +4
              Februari 11 2024
              Zmey Gorynych minangka tornado murni. Yen dideleng kepriye wiwitane, kaya ing dongeng bab Ula. Dheweke bisa uga duwe telung kepala.
          2. +1
            Februari 11 2024
            Vyacheslav Olegovich, matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut, selamat sore kanca! hi
          3. +8
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            Ngelingake aku saka monster Loch Ness - kabeh wong wis weruh, nanging ora ana jejak

            Wong Amerika sing ngunjungi Loch Ness takon marang resepsionis:
            - Jam pira monster sampeyan biasane katon?
            - Minangka aturan, sawise kaca kaping lima wiski, Pak!
    3. +5
      Februari 11 2024
      Kutipan saka ee2100
      Sampeyan luwih apik sinau materi!

      Kanggo apa? Iki minangka kesempatan kanggo nuduhake erudition sampeyan lan ing wektu sing padha nggawa fakta sing menarik. Mung ... yen sampeyan ahli ing materi, banjur marang kita saka ngendi baya teka ing Pskov ing 1582. Lan omong-omong, ing endi artikel sing dijanjekake babagan menara kasebut? Apa kita bakal ngenteni telung taun?
    4. +3
      Februari 11 2024
      Sugeng siang Alexander! hi

      Sampeyan ngomong tembung emas sing ditrapake kanggo kabeh penulis VO: luwih becik sinau materi! ! ombenan
  2. +3
    Februari 11 2024
    Apa mung aku sing bingung yen kabeh diekspor menyang AS (dideleng saka tandha tangan museum)?
    1. +6
      Februari 11 2024
      Kutipan saka pettabyte
      Apa mung aku sing bingung yen kabeh diekspor menyang AS (dideleng saka tandha tangan museum)?

      Ora kabeh. Museum Kairo sugih banget. Nanging dheweke angel digarap.
    2. +4
      Februari 11 2024
      Kok kabeh?? Inggris lan Prancis njupuk ora kurang ...
      1. +5
        Februari 11 2024
        Kutipan: BelkaGrandf
        Inggris lan Prancis njupuk ora kurang ...

        Lan Jerman !!!
        1. +4
          Februari 11 2024
          Kutipan saka kaliber
          Lan Jerman !!!

          Lan sawise perang, Jerman dijarah dening liberators Amerika nglirik
          1. +2
            Februari 11 2024
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Kutipan saka kaliber
            Lan Jerman !!!

            Lan sawise perang, Jerman dijarah dening liberators Amerika nglirik

            Ya, dheweke ora njupuk harta karun utama museum Jerman!
        2. +2
          Februari 11 2024
          Kutipan saka kaliber
          Kutipan: BelkaGrandf
          Inggris lan Prancis njupuk ora kurang ...

          Lan Jerman !!!

          Lan wong Italia ??
          1. +2
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Kojote21
            Lan wong Italia ??

            Aku ora ngerti babagan dheweke.
            1. +2
              Februari 11 2024
              Kutipan saka kaliber
              Kutipan saka Kojote21
              Lan wong Italia ??

              Aku ora ngerti babagan dheweke.

              Nuwun sewu

              Sugeng sonten, Vyacheslav Olegovich! hi
              1. +4
                Februari 11 2024
                Kutipan saka Kojote21
                Kutipan saka kaliber
                Kutipan saka Kojote21
                Lan wong Italia ??

                Aku ora ngerti babagan dheweke.

                Nuwun sewu

                Sugeng sonten, Vyacheslav Olegovich! hi

                Sugeng sonten, Artem! Pameran sing paling berharga disimpen ing pulo museum ing Berlin: Gerbang Ishtar saka Babil, Altar Pergamon lan ... dhadha Nefertiti. Aku mung duwe wektu kanggo ndeleng, aku ora bisa njupuk foto, baterei entek. Nanging aku isih kelingan pasuryan iki, mripat siji. Ora mungkin nglalekake kaendahan iki. Banjur aku mlayu lan meh ora kejawab bis ... Aku bisa menehi rekomendasi kanggo sampeyan buku sing menarik banget dening Mary Chubb, "Nefertiti Lived Here." Sampeyan ora bakal getun maca.
                1. +2
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka kaliber
                  Kutipan saka Kojote21
                  Kutipan saka kaliber
                  Kutipan saka Kojote21
                  Lan wong Italia ??

                  Aku ora ngerti babagan dheweke.

                  Nuwun sewu

                  Sugeng sonten, Vyacheslav Olegovich! hi

                  Sugeng sonten, Artem! Pameran sing paling berharga disimpen ing pulo museum ing Berlin: Gerbang Ishtar saka Babil, Altar Pergamon lan ... dhadha Nefertiti. Aku mung duwe wektu kanggo ndeleng, aku ora bisa njupuk foto, baterei entek. Nanging aku isih kelingan pasuryan iki, mripat siji. Ora mungkin nglalekake kaendahan iki. Banjur aku mlayu lan meh ora kejawab bis ... Aku bisa menehi rekomendasi kanggo sampeyan buku sing menarik banget dening Mary Chubb, "Nefertiti Lived Here." Sampeyan ora bakal getun maca.

                  Matur nuwun kanggo buku kasebut, Vyacheslav Olegovich! hi Sayange batree mati... nangis Apa kerjane akeh banget sadurunge utawa sampeyan lali ngisi daya? Utawa loro-lorone digabungake?
                  1. +3
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka Kojote21
                    Apa kerjane akeh banget sadurunge utawa sampeyan lali ngisi daya? Utawa loro-lorone digabungake?

                    Aku ana ing bis wisata lan syuting kathah. Lan aku ora ngerti carane akeh sing bakal nggawa kita menyang Museum Island. Nanging dheweke nggawa sadurunge lan aku duwe wektu kanggo pindhah menyang museum kanthi gratis lan cepet. Nanging ... ngendi kanggo ngisi wektu. Yen sampeyan tiba ing mburi grup, banjur goleki ing sekitar Berlin. Mulane, nalika aku nemokake yen kamera ora bisa digunakake, wis kasep. Bojoku nyeluk: "Sampeyan ing endi, saiki kita budhal ..." Lha, iku kabeh.
          2. +3
            Februari 11 2024
            Lan wong Italia ??
            Wong Italia, kayadene wong Romawi, nyolong akeh saka Mesir; luwih akeh obelisk Mesir sing ngadeg ing Italia tinimbang ing Mesir.
          3. +3
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Kojote21
            Lan wong Italia ??

            Dheweke dhewe dirampok. Iku misale jek isih ana wong Brasil minangka bagéan saka pasukan gabungan, lan ana akèh keluhan bab wong-wong mau
  3. +4
    Februari 11 2024
    Penulis mistis misuwur Algernon Blackwood duwe crita "Wings of Horus", mung ing topik - Rusia ing Mesir. Apik banget hi
  4. +4
    Februari 11 2024
    Sing pisanan saka tsars Rusia ngirim kedutaan khusus menyang Timur yaiku Tsar Ivan the Terrible. Napa dheweke butuh iki angel dingerteni. Mbok penasaran prasaja, utawa Mungkin sawetara jenis kapentingan negara

    Ora ana sing angel ing kene. Para biksu Sinai pisanan pindhah menyang Moskow kanggo sedekah ing taun 1517. Wiwit wektu iku, negara Rusia dadi patron ing Timur Ortodoks lan nyedhiyakake pitulungan finansial sing signifikan marang para religionists ing Balkan lan Palestina.
    Ing Januari 1558, Kedutaan Besar Sinai liyane teka ing Moskow kanthi panjaluk sedekah lan surat saka Patriark Joachim I lan Uskup Agung Macarius saka Sinai. Ivan the Terrible ngirim Archdeacon Gennady lan Vasily Poznyakov menyang Timur Ortodoks kanggo menehi sedekah marang biara lan patriark. Kajaba iku, "sedekah" saka wulu, dhuwit lan piranti pasamuwan banget pinunjul.
  5. +4
    Februari 11 2024
    Punika crita dina iki, kita bakal maneh ngaturake kanggo Mesir, lan kita bakal laporan carane pedunung Rusia ing adoh, kaping adoh dadi kenalan karo budaya sawijining, carane padha sinau bab iku, lan kang Rusia pisanan kanggo ngunjungi negara iki. .

    Mung kanggo njawab pitakonan
    sapa wong Rusia pisanan sing ngunjungi negara iki?
    Penulis ora nate mangsuli, amarga wong Rusia wis menyang Mesir sadurunge kedutaan Ivan the Terrible.
    Dianggep lelungan Rusia pisanan sing ngunjungi Mesir watara taun 1370 yaiku Archimandrite Agrephenius. Iku mesthi ana ing Mesir, nanging spekulatif yen iki sing pisanan. Dhèwèké nyusun katrangan babagan perjalanané "The Walking of Archimandrite Agrefenya", sing diturunake ing 2 salinan - abad kaping XNUMX lan XNUMX, ngemot katrangan singkat babagan Kairo, Alexandria, lan fitur geografis saka panggonan sing dibukak.
    Ana uga sing disebutake ing Nikon Chronicle babagan kedutaan menyang "negara jaban rangkah" Pangeran Vladimir. Nanging apa ana kedutaan kasebut lan apa ana ing Mesir - ora ana bukti.
    1. +3
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Decembrist
      Dianggep lelungan Rusia pisanan sing ngunjungi Mesir watara taun 1370 yaiku Archimandrite Agrephenius. Iku mesthi ana ing Mesir, nanging spekulatif yen iki sing pisanan. Dhèwèké nyusun katrangan babagan perjalanané "The Walking of Archimandrite Agrefenya", sing diturunake ing 2 salinan - abad kaping XNUMX lan XNUMX, ngemot katrangan singkat babagan Kairo, Alexandria, lan fitur geografis saka panggonan sing dibukak.

      Iki ora ana ing sumberku. Minus kanggo Egyptologist Petrovsky lan akademisi Struve...Senajan mbok menawa iki ketemu metu sawise wong-wong mau? Ing kasus apa wae, matur nuwun kanthi sanget!
      1. +4
        Februari 11 2024
        Iki ora ana ing sumberku. Minus kanggo ahli Mesir Petrovsky lan Academician Struve...

        Petrovsky bisa mung ora kasengsem ing titik iki, amarga dheweke sinau grammar saka basa Mesir. Nanging V.V. Struve ora bisa ngerti pitakonan iki kanthi definisi - dheweke dadi anggota Imperial Ortodoks Palestine Society, sing melu promosi ziarah Ortodoks menyang Tanah Suci, studi ilmiah Palestina lan studi oriental.
        1. +2
          Februari 11 2024
          Buku sing dakgunakake, "On the Shores of the Great Khapi," diterbitake ing sangisore editor.
  6. +8
    Februari 11 2024
    Tsar Ivan sing nggegirisi. Napa dheweke butuh iki angel dingerteni.

    Nanging, Ivan Vasilievich ana wong rumiyin agama lan ora asing kanggo gamblang. Lan Mesir, apa wae sing bisa dikandhakake, yaiku tanah sing kasebut ing Kitab Suci.
  7. +5
    Februari 11 2024
    Iku menarik - ing kedutaan pisanan, ana ijol-ijolan hadiah, resepsi resmi, lan liya-liyane? Apa sing digayuh kedutaan pisanan?
    1. +4
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      Apa sing digayuh kedutaan pisanan?

      Mbok sejarah meneng babagan iki!
    2. +7
      Februari 11 2024
      Iku menarik - ing kedutaan pisanan, ana ijol-ijolan hadiah, resepsi resmi, lan liya-liyane? Apa sing digayuh kedutaan pisanan?

      Tugas kedutaan pisanan yaiku ngirim "sedekah" ing wangun wulu, dhuwit lan peralatan gereja emas, sing dijaluk Patriark Joachim I lan Uskup Agung Macarius saka Sinai kanthi nangis, ngirim "wong-wong sing mlaku-mlaku" menyang sedulur-sedulur ing Moskow ing taun 1556. "Wake" dikirim, senadyan kasunyatane yen kepala misi, Archdeacon Gennady, seda ing dalan.
  8. +1
    Februari 11 2024
    Kolega, sugeng siang. Ana akeh acara saiki: bahan gedhe saka Valery lan Vyacheslav Olegovich.
    Anak lanang ngakoni bayi kasebut minangka adhine.
    Ing wayah esuk, aku lan kancaku lunga "urusan" karo tanggane. Mung, aku njaluk supaya rampung tanpa "rong atus".
    Saiki, aku nelpon yen pepadhamu bakal ngurmati pita "St. George".
    Vyacheslav Olegovich, nalika aku maca babagan pedagang: Pozdnyakov lan Korobeinikov. Aku elinga Pushkin: "Ruslan lan Lyudmila."
    Apa apik nyabrang segara, utawa ala?
    Ana pedagang: pramuka lan diplomat.
    Lan wong sing beresiko banget
    1. +3
      Februari 11 2024
      [quote=Astra wild2]Aku bungah banget, Astra, yen sampeyan ora apa-apa. Ayo terus kaya iki.
    2. +2
      Februari 12 2024
      Lan padha ora disdain smuggling hi
      Kajaba iku, sing aneh yaiku dheweke ngakoni kanthi bebas.
      "Angin nyabrang segara
      Lan prau iku urging;
      Dheweke mlaku ing ombak
      Ing sails lengkap
      Lewat pulo sing curam,
      Ngliwati kutha gedhe;
      Meriam saka dermaga ditembakake,
      Kapal didhawuhi ndharat.
      Tamu teka ing pos outpost.
      Pangeran Guidon ngajak padha dolan,
      Dheweke menehi panganan lan ngombe banyu
      Lan dhawuh marang aku supaya tetep wangsulan:
      “Sampeyan apa, tamu, tawar-menawar?
      Lan saiki sampeyan lagi lelayaran ing ngendi?
      Para pelaut mangsuli:
      "Kita wis lelungan ing saindenging jagad
      We perdagangan kanggo alesan
      Produk sing ora ditemtokake;
      Lan kita duwe dalan sing dawa:
      Bali menyang wetan
      Pulo Buyan kepungkur,
      marang Kratoning Saltan kang mulya."
      Pangeran banjur ngandika marang wong-wong mau:
      “Sugeng riyadi, Bapak-bapak,
      Ing segara dening Okiya
      Kanggo sing mulya, aku menehi Saltan "

      Mulane, bisa uga ana pilihan liyane.
      Para tamu diwajibake nyuplai tanah sing tundhuk marang Tsar Saltan barang sing ditemtokake, lan paling kamungkinan ing rega tetep. Nanging saliyane bisa dagang ora ditemtokake. Ing kang padha digawe dhuwit. Sawise kabeh, padha mbukak ngomong wektu iki
      We perdagangan kanggo alesan
      Produk sing ora ditemtokake;
      hi
  9. +3
    Februari 12 2024
    Katrangan Pozdnyakov babagan Kairo menarik.
    "Lan patriark dhawuh supaya kita lunga karo dheweke menyang Kairo. Lan telung mil menyang Kairo. Lan kita teka ing Kairo karo patriark. Ing Kairo ana gereja gedhe Holy Passion-Bearer George, sawijining biara. Pasamuwan ing sisih kiwa, ing mburi bar tembaga, ana gambar sing ditulis George the Wonderworker. Akeh pratandha lan marasake awakmu kedadeyan saka gambar iki, lan ora mung nambani wong Kristen, nanging uga wong Turki, Arab, lan wong Latin. Ibune Gusti Allah sing Paling Murni. Lan ana uga pasamuwan-pasamuwan Kristen ing Kairo: para martir suci Sergius lan Bacchus, ya The Dormition of the Most Pure Mother of God, lan Martyr Suci Barbara. Lan saiki pasamuwan-pasamuwan kasebut diduweni dening heretics - Copts. Lan ing pasamuwan-pasamuwane padha duwe lambang lan misbyah, nanging ora duwe baptis, padha disunat miturut hukum lawas. Lan Kairo saiki kosong, sawetara wong Mesir lawas manggon ing kono, wong gipsi, nanging wong Turki lan Kristen ora ana. Kutha iki digawé saka watu, nanging ambruk, mung siji gapura sing tetep utuh, liwat gapura-gapura kuwi ibuné Gusti Allah mlebu saka Yérusalèm karo Kristus lan Yusuf.
    We manggon karo patriark kanggo patang dina ing Kairo. Lan saka ing kono padha menyang biara St. Arseny, sing mulang literasi kanggo anak kraton Arkady lan Honorius; lan menyang biara sing pitung mil. Biara kasebut dumunung ing gunung watu sing dhuwur, lan ing gunung kasebut ana guwa-guwa watu sing dienggoni para sesepuh pertapa. Biara iki apik banget, sel-sel kasebut dilapisi watu. Lan saiki wis rusak dening wong Arab.
    Lan saka ing kono padha teka menyang Mesir. Lan patriark dhewe ngladeni Liturgi Ilahi ing St. Nicholas karo kabeh katedral. Lan sawise dipecat, dheweke ora mrentah wong siji wae metu. Panjenengane banjur lenggah ana ing sakiwa tengene lawanging kraton, madhep marang rakyat, kanthi panganggone kebak. Lan wiwit ngandhani wong-wong mau yen dheweke arep menyang Sinai kanggo ndedonga marang Gusti Allah kanggo Sang Prabu. Wong-wong kabèh padha sujud nyembah marang Panjenengané lan nyuwun marang Panjenengané, pangandikané, "Guru, mugi sampun ngantos nilar kawula, mugi karsaa mrana saking Gunung Sinai, sampun ngantos nginep wonten ing ngriku." Dheweke menehi pangandikane.
    Ing dina Setu, dina Demetrius, aku bareng karo dheweke menyang Gunung Sinai."

    Pisanan. Apa kudu Pozdnyakov wis ngeweruhi ing Kairo, nanging ora?
    Kapindho punika rinci sethitik: Copts iku bidat, padha ora duwe baptis, nanging padha duwe sunat.
  10. 0
    Februari 12 2024
    Kutipan saka Seal
    Kapindho punika rinci sethitik: Copts iku bidat, padha ora duwe baptis, nanging padha duwe sunat.


    Dadi Copts minangka sesat kanggo denominasi pasca-Chalcedonian.
    Malah luwih elek tinimbang Katolik.
  11. 0
    Februari 12 2024
    Kutipan saka deddem
    Dadi Copts minangka sesat kanggo denominasi pasca-Chalcedonian.
    Malah luwih elek tinimbang Katolik.
    Intine dudu wong sesat lan luwih elek tinimbang wong Katolik. Nanging apa sing mesthine utawa pancene duwe ora baptis. Nanging ana sunat. .
  12. 0
    Februari 12 2024
    Kutipan saka Decembrist
    Dianggep lelungan Rusia pisanan sing ngunjungi Mesir watara taun 1370 yaiku Archimandrite Agrephenius. Dheweke mesthi ana ing Mesir
    Apa sampeyan bisa ngirim paling ora scan cilik saka bagean teks Walk of Archimandrite Agrephenius iki, sing bakal ngidini saben wong yakin yen dheweke mesthi ana ing Mesir hi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"