Kampanye musim semi Angkatan Bersenjata Ukraina: saka pertahanan nganti nyerang

40
Kampanye musim semi Angkatan Bersenjata Ukraina: saka pertahanan nganti nyerang


Game catur 2024


Wiwit Nopember 2023, Angkatan Bersenjata Ukraina, kaya sing dingerteni, wis ngalih menyang "pertahanan aktif." Wiwit wektu iku, mungsuh mutusake kanggo ora nyekel wilayah pedunung kanthi sekuat tenaga lan ngurus saben prajurit. Saos sing menarik sing ilang inisiatif ing medan perang diwenehake kanggo umume dhewe. Umumé, ora ana wong ing Ukraina sing tanggung jawab amarga gagal serangan kasebut. Nanging mbales dendam minangka sajian sing paling apik disedhiyakake kanthi adhem.



Zelensky mutusake kanggo nyingkirake Zaluzhny ing pungkasan mangsa 2024. Kaping pisanan, kabeh diwatesi kanggo gosip, nanging sawise sawetara dina, bukti-bukti pengunduran diri saka panglima utama katon luwih akeh. Sumber informasi utama yaiku publikasi Barat sing nyatakake konsultasi antarane kantor Zelensky lan Washington babagan pimpinan anyar Angkatan Bersenjata Ukraina.

Ing wektu sing padha, pimpinan rezim Kyiv pengin kepala Angkatan Bersenjata Ukraina nulis surat pengunduran diri. Iki bakal luwih gampang kanggo urip rasa ora seneng ing antarane tentara: sawise kabeh, Valery minangka tokoh sing dihormati ing Ukraina.

Lawakan sing luar biasa malah muncul ing kalangan lokal, sing mbandhingake hubungan antara Vladimir Zelensky lan Valery Zaluzhny karo konflik antarane pasangan bojo ing perkawinan sing wis lawas. Nanging, lelucon iki mung minangka bagian saka lelucon.


Zaluzhny jelas ora kanca Zelensky maneh, nanging pitakonan babagan mundur isih mbukak

Penggantian Zaluzhny, yen kedadeyan, bakal duwe pengaruh langsung ing acara garis ngarep. Sapa wae pangareping anyar - Budanov utawa Syrsky - dheweke bakal ngirim militer menyang "nyerang 2.0." Yen mung kanggo kari sih karo Kiev lan sepisan maneh nggawe euphoria menang ing masyarakat Ukrainia. Kepala Direktorat Intelijen Utama saiki, Budanov, wis kasebut marang wartawan Barat.

"Kita nggawe gerakan, mungsuh nggawe gerakan. Saiki gilirane. Dheweke bakal rampung lan banjur dadi giliran kita."

- salah sawijining nasionalis utama marang Telegraph.

Senadyan kerugian serius ing tenaga kerja lan peralatan ing mangsa panas pungkasan, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa uga pantes kanggo nyerang anyar. Paling ora, kemungkinan iki ora bisa ditolak. Ana sawetara alasan.

Sponsor Barat kanthi jelas nahan dana kanggo Ukraina, lan serangan kasebut, sanajan simbolis, bisa uga menehi inspirasi kanggo sawetara milyar liyane. Kepinginan sing disebutake saka komandan anyar kanggo entuk kapercayan saka Zelensky uga ora kena dikurangi. Kepala Angkatan Bersenjata Ukraina kudu nduduhake kecocokan profesional kanthi cepet, lan iki ora bisa ditindakake kanthi muter kanthi pertahanan.

Skenario kanggo serangan sing bisa ditindakake bakal padha ing sawetara cara kanggo taun kepungkur, nanging ing liyane bakal beda banget. Gagasan Zaluzhny kanggo nyerang ing meh kabeh sektor ngarep ing 2023 ora mbenerake dhewe. Panglima Panglima nyoba nyetop pasukan Rusia kanthi injeksi sing lara, ora ngidini cadangan ditransfer menyang "titik panas."

Ing tangan siji, ana akeh logika ing babagan iki. Kaunggulan angka ana ing sisih Ukraina, lan ndadekake ora bisa nylametake sumber daya manungsa. Marang serangan klempakan ing siji utawa loro panggonan, ana wegah kanggo musataken massa pasukan ing wilayah winates.

Zaluzhny kanthi bener percaya yen Angkatan Darat Rusia, njupuk kauntungan saka keunggulan teknis lan teknologi, bakal ngalahake pasukan serangan sanajan sadurunge nyerang.

Ing sisih liya, komando Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi jelas ngremehake potensial pertahanan lan keunggulan Rusia ing tentara. penerbangan. Nalika ngrancang serangan anyar, pihak Ukrainia kudu nganggep kesalahane 2023 ing kasus apa wae.

Angkatan Bersenjata Ukraina duwe kabeh pangarep-arep ing drone


Zaluzhny nyritakake taktik tempur anyar ing awal Februari. Artikel liyane karo tesis saka komandan-in-chief iki diterbitake dening CNN, lan ngandhut akèh iku menarik, utamané njupuk menyang akun nyerang anyar.

Salah sawijining tantangan sing paling penting yaiku "penipisan cadangan rudal lan amunisi artileri ing antarane sekutu Ukraina lan" ora mungkin produksi kanthi cepet ing latar mburi kekurangan bubuk mesiu global. Ngelingi pirang-pirang konflik bersenjata sing saiki ana ing saindenging jagad, angel mbantah pendapat Zaluzhny. Sanajan sapa sing ngira yen kekurangan bubuk mesiu global bisa nyebabake kekurangan amunisi kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina?

Klaim babagan kualitas anyar uga kudu ditindakake kanthi serius. dron ing paprangan. Drone FPV wis sebagian menehi ganti rugi kanggo kekurangan amunisi ing antarane Angkatan Bersenjata Ukraina. Ing Ukraina padha ngumumake Tambah serius ing produksi drone negoro.

Kantor produksi kasebar ing saindhenging wilayah kanggo ngindhari serangan saka rudal lan drone Rusia. Dituduhake manawa mungsuh wis nguwasani produksi luwih saka sewidak jinis drone.

Desain terus ditingkatake lan dikembangake ing telung arah - nambah jangkauan lan resistensi perang elektronik, uga nambah muatan.

Pabrik perakitan drone FPV khas dumadi saka rong puluh nganti telung puluh wong sing ngasilake telung ewu produk saben wulan. Saben uwong ngelingi "tentara drone" sing wedi marang Ukrainia musim panas pungkasan. Katon yen mungsuh bisa nggawe struktur sing efektif mung ing pungkasan taun 2023. Tandha sing jelas babagan panggunaan drone sing nyebar yaiku mburu pejuang individu dening operator FPV, sing ora umum nganti musim gugur pungkasan.

Diwenehi ing ndhuwur, ana kemungkinan dhuwur yen ewu drone FPV bakal digunakake ora minangka alat kanggo konfrontasi posisi, nanging minangka unsur nyerang.

Mungsuh bakal nyoba kanggo nyuda resistance ing bagean tartamtu saka ngarep karo serangan FPV massive ing sawetara ombak, saéngga ngresiki wacana kanggo pesawat serangan. Sing paling ora nyenengake babagan iki yaiku rahasia sing meh lengkap saka persiapan kanggo nyerang. Iku luwih gampang kanggo nggawa sawetara rolas operator karo atusan malah ewu drones kanggo baris ngarep saka muter baterei artileri. Lan efisiensi bakal ora kurang.

Sanajan Angkatan Bersenjata Ukraina ora mutusake kanggo nyerang ing musim semi-musim panas 2024, masalah FPV bakal dadi kunci kanggo Tentara Rusia ing wulan-wulan sing bakal teka. Nganti saiki, ora ana antidote sing efektif kanggo infeksi iki.

Ing babagan nggunakake jinis senjata klasik, Angkatan Bersenjata Ukraina ora ala kaya sing dibayangake. Paling ora nganti musim gugur 2024, peralatan militer sing dibayar sadurunge bakal dikirim menyang Ukraina. gaman ora akeh, nanging cukup kanggo nyoba terobosan lokal.


Produksi massal lan panggunaan drone FPV dening mungsuh dadi ancaman ing medan perang.

Ing wektu sing padha, ora perlu ngomong babagan efektifitas serangan sing bisa ditindakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina. Iki bakal dadi serangkaian serangan ing lokasi sing ditetepake kanthi ketat, sing dirancang mung kanggo ningkatake semangat lan swasana ati ing masyarakat. Tampilake sponsor potensial lan njaluk dhuwit maneh.

Nglereni koridor tanah menyang Crimea lan nggawe ancaman strategis liyane ora bakal bisa.

Kaping pisanan, Angkatan Bersenjata Ukraina ora nate ngembangake cara kanggo ngatasi "Garis Surovikin" Rusia. Ana kekurangan nemen saka peralatan engineering, lan demining karo Leopards lan Abrams larang banget. Pamilik ora bakal menehi maneh.

Sanajan bisa lumpuh pertahanan Rusia kanthi gelombang FPV, dheweke kudu mlebu ing posisi kanthi mlaku. Mulane, ora ana sing bisa ngomong babagan terobosan ing jero pertahanan - mung kemajuan lokal.

Kapindho, Angkatan Bersenjata Ukraina ora tau entuk pesawat serang lan helikopter sing kritis kanggo serangan kasebut. Nganggep pertahanan udara Rusia sing dikembangake, kudu ana akeh senjata kasebut, lan Ukraina kudu dianggep minangka bahan bakar. Mung banjur kita bisa ngomong babagan kesiapan Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nyerang. Nganti saiki mungsuh ora nuduhake kemajuan ing wilayah iki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -5
    Februari 8 2024
    masalah FPV bakal dadi kunci kanggo Tentara Rusia
    Lan ana bolt Utas kanggo iki!
  2. + 13
    Februari 8 2024
    Kayane artikel isi sing padha bakal dadi umum sajrone limang taun sabanjure
    1. +6
      Februari 8 2024
      prau layar ya wis, ojo ngomong gop nganti mlumpat, mesti durung mlumpat.
    2. -1
      Februari 9 2024
      Rencana sing apik banget, bisa dipercaya minangka jam tangan Swiss, ya, ya, nanging ana siji perkara, ora ana wong Ukraina sing urip kanggo ngetrapake.
  3. -2
    Februari 8 2024
    . Nganti saiki, ora ana antidote sing efektif kanggo infeksi iki.

    Bujuk China sing ramah supaya ora nyedhiyakake komponen drone menyang Banderaite.
    (Serangan ing jembatan lan pembangkit listrik uga bakal nggawe kahanan luwih elek.)
    1. + 12
      Februari 8 2024
      grapyak China

      Apa sampeyan ora lucu dhewe?
  4. -3
    Februari 8 2024
    Budanov: "We nggawe pamindhahan, mungsuh nggawe pamindhahan. Saiki gilirane. Dheweke bakal rampung, banjur giliran kita bakal teka."
    Budanov minangka optimistis sing apik. Kepiye carane bisa nemtokake manawa tentara Rusia wis rampung "pindhah" utawa ora? Miturut serangan massive lan gabungan paling anyar ing mburi Ukrainia, kabeh mung diwiwiti. Lan kanthi mundhut cadangan ing mburi, gudang, lan prasarana sing dibutuhake, bakal gampang kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina miwiti "langkah sabanjure"? Ora ana sangsi manawa bakal ana upaya, nanging kanthi kekuwatan apa lan apa biaya ing pungkasan, iku pitakonan.
  5. +3
    Februari 8 2024
    miturut apa sing diamati (nyadari yen kita ndeleng bagean sing luwih cilik, nanging ...), - nganti saiki ing perang "tameng lan pedhang" menang "pedhang" (drone isih luwih adhem tinimbang proteksi perang elektronik marang wong-wong mau). ..
    perang dadi luwih murah, sayange ... kaya uripe manungsa ... ((
    1. 0
      Februari 8 2024
      supaya adoh ing perang "tameng lan pedhang" menang "pedhang" (drone isih luwih apik tinimbang pangayoman perang elektronik marang wong-wong mau).

      Saiki, nanging ora ing mangsa ngarep, nanging ora ing jangka menengah. Perang elektronik bakal luwih apik. Lan drone sing dikontrol online lan ora liwat satelit bisa uga macet. Lan sampeyan ora bisa ngontrol akeh liwat satelit.
  6. -1
    Februari 8 2024
    Zaluzhny duwe imprudence kanggo mratelakake panemume babagan kabeh sing kedadeyan. Lan iki cukup kanggo Zelensky, sing mbayangno awake dhewe dadi panguwasa kabeh urusan ora mung ing Ukraina, nanging uga ing saubengé.
    1. 0
      Februari 8 2024
      Aku Zaluzhny kudu pindhah menyang tapel wates Kanada. Lan luwih cepet luwih apik. Amarga sanalika dheweke mundur, uripe ora bakal larang sanajan hryvnia sing rusak.
      1. +3
        Februari 8 2024
        Lan manawa pasukan kita cedhak karo tapel wates Polandia supaya Zaluzhny bisa lolos.
        1. + 10
          Februari 8 2024
          Miturut cara, apa ana wong ing negara kita tanggung jawab kanggo perencanaan lan dhukungan operasi sing ora sukses ing wilayah Sumy, Chernigov, Kharkov sing padha? Secara pribadi, aku ora peduli apa sing kedadeyan karo pimpinan militer Angkatan Bersenjata. saka Ukraina, ing bab utama iku kabeh bisa metu kanggo kita Yen ora karo Zaluzhny iki Padha wis mlaku watara kene kanggo sasi kaya wong bodho karo mortir.
  7. +6
    Februari 8 2024
    yen Angkatan Bersenjata Ukrainia ora mutusake kanggo nyerang ing musim semi-musim panas 2024, masalah FPV bakal dadi kunci kanggo Tentara Rusia ing sasi sing bakal teka. Nganti saiki, ora ana antidote sing efektif kanggo infeksi iki.

    Kunci ing kabeh artikel, liyane minangka mantra khas (babbling) "jurnalisme" domestik.
  8. +2
    Februari 8 2024
    Tandha sing jelas babagan panggunaan drone sing nyebar yaiku mburu operator FPV kanggo para pejuang individu

    Yen pejuang individu nindakake tugas sing kapisah, mula ora ana cara kanggo nyegah dheweke. Siji pengamat / spotter minangka mata kabeh unit. Mesthine ora ana biaya sing bisa ditindakake sadurunge.
  9. -3
    Februari 8 2024
    Masalah kanggo kita yaiku yen Zaluzhny ninggalake, sing mbuwang mayat nalika nyerang lan ora bisa ngetrapake taktik NATO, banjur sapa sing bakal ngganti? Apa yen ana komandan sing pinter lan bakat?
    Titik liyane yaiku operator drone mungsuh sing ana ing garis ngarep lan nyerang pasukan kita nganggo ewonan drone. Iki tegese ana ing jangkoan artileri lan MLRS lan penerbangan. Komunikasi antarane operator lan drone liwat radio, tegese bisa dideteksi lan dirusak.
    1. +4
      Februari 8 2024
      dumadakan komandan pinter lan bakat
      Titik ing kene dudu intelijen lan intelijen, nanging kasunyatan manawa sapa wae sing ngganti dheweke bakal luwih gumantung marang Ze lan wakil elit Nazi politik liyane. Mulane, logika politik bakal luwih dhuwur tinimbang militer. Iki apik.

      Komunikasi antarane operator lan drone liwat komunikasi radio
      Nanging ing kene kabeh ala. Nazi wis suwe adaptasi. Mung antena ditarik metu menyang dalan, sing disamarkan, lan operator lenggah ing papan perlindungan sing dilindhungi. Malah yen antena rusak, iku cepet dibalèkaké. Kajaba iku, komunikasi asring ora langsung, nanging liwat repeater (drone) mabur ing kadohan aman. Lan Nazi nglengkapi drone paling larang karo terminal komunikasi satelit. Ing kene ora bisa njupuk satelit, lan angel banget kanggo macet sinyal kasebut. sad
    2. + 10
      Februari 8 2024
      Kutipan: Soldatov V.
      Masalah kanggo kita yaiku yen Zaluzhny ninggalake, sing mbuwang mayat nalika nyerang lan ora bisa ngetrapake taktik NATO, banjur sapa sing bakal ngganti? Apa yen ana komandan sing pinter lan bakat?


      Kesalahan gedhe kanggo nganggep pimpinan Angkatan Bersenjata Ukraina bodho ... meh 2 taun Distrik Militer Lor, wektune ngerti yen ana sing adoh saka wong-wong sing lungguh ing kono, yen dhawuhe duwe sumber daya sing padha (manungsa, industri, etc.) minangka Staff Umum kita, banjur aku ora bakal nglawan Gerasimov dikirim (considering apa gambar nuduhake kita sak iki wektu).

      Saiki Zaluzhny (yen sampeyan sinau kanthi teliti pers) pengin ngandelake drone / UAV / FPV - kalebu drone, lan ngalahake pasukan serbu nalika ing pertahanan ... lan mung mengko, nalika potensial nyerang Angkatan Bersenjata Rusia suda. , miwiti counterattack dhewe ( yen Barat nyedhiyakake jumlah peralatan sing dibutuhake lan nyedhiyakake jumlah amunisi sing dibutuhake) lan iki minangka skema sing bisa digunakake ...

      Pitakonan liyane yaiku apa sing bisa ditawakake Staf Umum babagan nglawan drone FPV? Lan apa sabanjure sawise nyekel Avdeevka, Kupyansk lan panggonan panas liyane saiki? Ana garis pertahanan anyar, benteng anyar ... lan apa potensial nyerang Angkatan Bersenjata RF cukup kanggo dheweke dadi pitakonan .... Yen kita nyerang kabeh wilayah sing dikuwasani, mula ora ana tenaga kerja sing cukup, mobilisasi anyar bakal dibutuhake, lan bisa uga luwih saka siji, nanging kanthi nganggep jumlah drone FPV sing ana mungsuh, iki ora bakal ngganti. gambar akeh, iku mung bakal nambah losses - yen kita nyerang rake padha.
      1. +7
        Februari 8 2024
        Sampeyan pancen bener. Ing dina liyane Panglima Tertinggi wis rapat babagan dror. Lan ya, dheweke ora bodho. Kepiye carane bisa netralake Armada Laut Ireng kanthi efektif tanpa, ing prinsip, duwe kapal perang. Ngremehake sing cerdas lan licik. mungsuh iku dalan kanggo ngalahake
        1. 0
          Februari 8 2024
          Napa netralake (armada)? Armada Segara Ireng saiki ora duwe tugas kajaba ngluncurake SLCM lan nglindhungi pangkalan angkatan laut dhewe, amarga ngarepe ngadeg, perang nglawan pasokan senjata lan amunisi maritim menyang Ukraina ora ditindakake amarga alasan politik. Mangkono kedadeyan, armada ngadeg, padha kenek, armada perang maneh, lan ngalami kerugian.
        2. -1
          Februari 9 2024
          Carane neutralize iki? Kapal Ukrainia (luwih tepat, siji tongkang sing isih ana) wis nyedhaki pesisir Crimean? Apa sampeyan bisa ngandhani mitos yen dheweke miwiti ngluncurake rudal sing luwih sithik lan bakal entek? Inggih, wiwit kabeh wis "neutralized" ana?
      2. -1
        Februari 9 2024
        Iku kesalahan gedhe kanggo nganggep pimpinan Angkatan Bersenjata Ukraina bodho

        Dheweke ora bodho, rakus, sampeyan ngerti banget yen tugas utamane yaiku pengayaan dhewe, lan perang karo Rusia ana ing rencana kaping sepuluh.
        lan iki minangka skema sing bisa digunakake ...

        Skema kerja yaiku nyolong kapal pesiar liyane lan lunga sadurunge kasep, skema liyane ora ana gunane.
  10. -2
    Februari 8 2024
    Yen sampeyan ora bisa utawa ora pengin nggunakake sarana teknis kanggo ngilangi masalah nglawan UAV mungsuh, mung ana rong pilihan:

    1. Blokade maksimum saka teater mungsuh saka operasi lan rute logistik.
    2. Persiapan lan tumindak operasi pertempuran kanthi kontak langsung karo mungsuh, nyatane, reinkarnasi pertempuran bayonet.

    Iki njaluk pitakonan: "FPV iku wong bodho, bayonet apik." Aku ora weruh dalan metu liyane.
    1. AAG
      0
      Februari 9 2024
      Kutipan saka: avia12005
      Yen sampeyan ora bisa utawa ora pengin nggunakake sarana teknis kanggo ngilangi masalah nglawan UAV mungsuh, mung ana rong pilihan:

      1. Blokade maksimum saka teater mungsuh saka operasi lan rute logistik.
      2. Persiapan lan tumindak operasi pertempuran kanthi kontak langsung karo mungsuh, nyatane, reinkarnasi pertempuran bayonet.

      Iki njaluk pitakonan: "FPV iku wong bodho, bayonet apik." Aku ora weruh dalan metu liyane.

      Aku setuju karo poin 1.
      Saka titik 2, ora.
      Mulane aku ora ngajeni komentar sampeyan. hi
  11. +3
    Februari 8 2024
    Babagan FPV, ora ana senjata sing mutlak, utamane amarga solusi kanggo masalah kasebut jelas, kabeh gumantung saka industri kasebut. Babagan serangan musim semi, yen kahanan kasebut terus ing urat kasebut, mula ora bakal bisa nglumpukake sumber daya kanggo serangan musim semi, amarga sumber daya digunakake luwih cepet tinimbang akumulasi.
    1. AAG
      0
      Februari 9 2024
      Kutipan: TermiNakhTer
      Babagan FPV, ora ana senjata sing mutlak, utamane amarga solusi kanggo masalah kasebut jelas, kabeh gumantung saka industri kasebut. Babagan serangan musim semi, yen kahanan kasebut terus ing urat kasebut, mula ora bakal bisa nglumpukake sumber daya kanggo serangan musim semi, amarga sumber daya digunakake luwih cepet tinimbang akumulasi.

      "... iku kabeh gumantung ing industri ..."
      Ayo aku ora setuju (karo rada sarkasme) hi ): ing Ukraina wis suwe ora ana industri (miturut jaminan "analis" "kita", "agitator", lan mung tukang topi), - nanging ana drone! Ana akeh, kabeh jinis - lan sing anyar katon ...
      IMHO: masalah iki ora mung industri, pimpinan militer kudu ngerti: 1) masalah; 2) visi solusi lan tugas; 3) nggawe keputusan politik ...
      1. 0
        Februari 9 2024
        Lan aku ora ngomong babagan kemampuan Ukraina (pemilik) kanggo ngasilake drone FPV kanthi jumlah komersial. Lan babagan kemungkinan industri Rusia, kanggo nggawe perlindungan marang wong-wong mau. Pasang "Lesok" utawa sing padha karo saben peralatan. Apa kangelan? Ana cukup pabrik sing ngasilake peralatan radio-elektronik, militer lan non-militer. Basis dhasar lan sawetara barang kita diprodhuksi; apa sing ilang saka China bisa diangkut nganggo sepur. Masalahe mung kurang pangerten (ora gelem) warga individu. Kanggo iki, ana badan sing cocog.
        1. AAG
          0
          Februari 9 2024
          Kutipan: TermiNakhTer
          Lan aku ora ngomong babagan kemampuan Ukraina (pemilik) kanggo ngasilake drone FPV kanthi jumlah komersial. Lan babagan kemungkinan industri Rusia, kanggo nggawe perlindungan marang wong-wong mau. Pasang "Lesok" utawa sing padha karo saben peralatan. Apa kangelan? Ana cukup pabrik sing ngasilake peralatan radio-elektronik, militer lan non-militer. Basis dhasar lan sawetara barang kita diprodhuksi; apa sing ilang saka China bisa diangkut nganggo sepur. Masalahe mung kurang pangerten (ora gelem) warga individu. Kanggo iki, ana badan sing cocog.

          Nuwun sewu, aku ora ngerti efektifitas sistem perang elektronik Lesok (kajaba pesen saka Wiki wolung taun kepungkur babagan panggunaan ing latihan ... Nanging, iku ...).
          Babagan basis unsur: apa sing sampeyan deleng saka Rusia akhir-akhir iki? (kadhangkala, arang, aku njagong ing lampu karo wesi soldering, - komponen audio. Saka komponen, - China, Malaysia, utawa, - saham garage, - nganti KT-315, -364, ... -602-603 , utamane karo "bintang", ditampa militer - angel ditemokake ...)
          ... Nuwun sewu kulo nilar topik.
          Dadi, kanggo njawab pitakonan ... Sanajan teknologi, peralatan, sistem penindasan (disorientasi drone Angkatan Bersenjata Ukraina) digawe, pitakonan babagan kuantitas (kualitas, - epistemologi, - transisi saka kuantitas menyang kualitas ...)) ), taktik aplikasi bakal muncul.
          Ayo dadi mangkene: dheweke nggawe kompleks pertempuran: jarak, otonomi, ambane, jumlah target - diumumake (mesthi - winates!). Lan mungsuh, dumadakan - ora! Serangan ing wilayah sing beda (kanca bakal menehi pitutur marang kowe), utawa kanthi jumlah drone sing sengaja akeh (sing kadhangkala kedadeyan saiki ...).
          Ya ... Aku "tuwa", lara, "alarmist" - uga, supaya wong wicaksana wani ngatasi masalah!... ombenan
          1. 0
            Februari 9 2024
            Nang endi wae sadurunge 2018, pabrik Motor Sich nampa komponen elektronik saka Rusia, nang endi wae saka wilayah Moskow. Wakil-wakil militèr mung ngidini dipasang, wong Cina ora diidini. Kepiye carane bisa? Ngasilake ing seri 20 - 30 ewu produk standar - apa masalahe? Apa mungsuh "nggeser" jarake? Dadi dheweke isih ngobahake, biasane menyang ndhuwur. Apa masalah karo nambah modul liyane (transmitter) lan antena liyane kanggo produk standar? Inggih, nambah daya saka sumber daya.
  12. -1
    Februari 8 2024
    Présidhèn minangka pejabat paling dhuwur ing Ukraina lan komandan utama angkatan bersenjata, lan mulane nduweni hak kanggo nindakake reshuffle pejabat ing tatanan negara.
    "Offensive of the Armed Forces of Ukraine 1.0" ing sangisore pimpinan Zaluzhny nggawe euforia sing menang ing masyarakat Ukrainia lan NATO.
    "Serangan Angkatan Bersenjata Ukraina 2.0" ora cocog karo pangarepan, nanging ora nyebabake bilai ing ngarep, lan uga ora ngganti sifat posisional perang.
    Disobedience kanggo pangareping Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina minangka tumindak demonstrative saka sabotase pesenan saka komandan senior. Iki nglanggar prinsip dhasar kesatuan komando, lan sajrone perang, umume ing saindenging jagad njupuk tanpa nyoba, yen tentara dadi ora bisa dikendhaleni lan ngrusak tatanan negara kanggo ngalahake perang.
    Kerugian tenaga kerja lan peralatan gumantung saka tujuan pendidikan pemerintah, kualifikasi kepemimpinan militer, pelatihan tentara, strategi lan taktik, kualitas lan kuantitas senjata, potensi industri, lan persatuan tentara lan rakyat.
  13. +2
    Februari 8 2024
    Artikel penulis surem; dheweke biasane diakhiri, "Kamenangan bakal dadi milik kita!" Lan wektu iki ... ketoke, dheweke disiksa dening keraguan sing ora jelas?
  14. +3
    Februari 8 2024
    Kutipan: Aleksandr21
    Pitakonan liyane yaiku apa sing bisa ditawakake Staf Umum babagan nglawan drone FPV

    Ora ana siji jawaban super ing kene. Nglawan lengkap:
    perang elektronik dhewe, njupuk menyang akun owah-owahan ing frekuensi mungsuh;
    Drone dhewe sing nglawan operator mungsuh, lan kadhangkala langsung nglawan drone;
    Sistem pertahanan udara kita dhewe sing nembak drone gedhe;
    Nglatih wong lanang kanggo kamuflase lan kosok balene - nggarap drone nganggo tangan cilik lan drone;
    Praktek artileri lan kembang api kanggo pusat kontrol sing diidentifikasi lan malah operator individu, lsp.

    Kabeh bebarengan - akeh hard, lan sing paling Jahwéh - rutin karya militèr. sad
  15. Bai
    +6
    Februari 8 2024
    1.
    Kapindho, Angkatan Bersenjata Ukraina ora tau entuk pesawat serang lan helikopter sing kritis kanggo serangan kasebut.

    Dheweke saiki duwe helikopter luwih akeh tinimbang sadurunge wiwitan SVO.
    2. Nggunakake drone minangka conto, kita ndeleng sejarah pangembangan penerbangan bola-bali. Pisanan - pesawat pengebom lan pengintaian, banjur pejuang muncul. Drone pejuang bakal katon ing mangsa ngarep.
  16. +3
    Februari 8 2024
    Aku ora setuju karo gagasan penulis babagan kemungkinan serangan cedhak "2.0" kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Iku ora kanggo apa-apa sing ana akeh bengok-bengok babagan amandemen mobilisasi kanthi tujuan kanggo ngumpulake 500 ewu wong liyane. Angkatan Bersenjata Ukrainia wis kesel sumber daya kanggo nyerang iki, lan ing wayahe lagi diwatesi dening perang pertahanan, kang bakal paling nganti pungkasan spring.
    Mbokmenawa cetha kanggo printah Ukrainia, malah sing paling wangkal sing mikir "ing cara politik," sing tanpa pertahanan udhara cocok lan / utawa tutup udhara lokal, "counter-offensive 2.0" bakal pinasthi.
    Amarga iki, saiki dheweke bakal nyoba nyalin taktik kita - yaiku, nggawe garis pertahanan lan nguatake "festungs" kunci, ing perang sing bakal nyoba ngrusak RF. Angkatan Bersenjata, kanthi tujuan kanggo entuk poin ing Kulon, lan kanggo tujuan pengaruh moral lan ekonomi, lan kanggo tujuan ndawakake konflik lan nggawe stalemate.
    Iki ora ateges ora bakal ana upaya kanggo "counter-offensive" - ​​nanging kanthi objektif, upaya kasebut adoh banget amarga kombinasi faktor.

    Saben tentara duwe kauntungan - kauntungan saka Angkatan Bersenjata Ukrainia ing pertahanan ing wilayah sawijining, ing diadegaké lan digawe wates, lan pungkasanipun ing Penyetor Western. Saiki, ana pangarep-arep yen konflik kasebut terus, kemungkinan NATO utawa negara-negara Eropa individu bakal melu.
  17. +2
    Februari 8 2024
    Kampanye musim semi Angkatan Bersenjata Ukraina - kandhang lan gubug dibakar!
  18. 0
    Februari 8 2024
    Mungkin Rusia kudu nggunakake pengalaman positif Ukraina ing produksi drone FPV ing saindhenging Ukraina, de facto ing garasi utawa kondisi kandhang. Produksi drone sing padha bisa diluncurake ing Rusia. Bentenipun mung yen padha gawé drone serangan, banjur kita bakal gawé drone tempur, utawa jinis drone-trawler, sing bakal nyekel drone ing jala kaya lipatan segara. Lan kanggo logistik, kanggo produksi, coba rembugan karo struktur logistik sing dipercaya: Valberis, Ozon, PEC, Russian Post, lsp. Sawetara bakal nggawe bagean ing garasi, liyane, kaya desainer, bakal ngumpulake komponen lan rakitan. Inggih, umume, ana sing kudu dipikirake, amarga ora ana kahanan sing ora ana harapan.
  19. 0
    Februari 8 2024
    Ing bab lucu iku aku ora ngerti bab kita, nanging wong-wong iki mesthi bakal pindhah ing nyerang, ora ketompo apa biaya.
  20. 0
    Februari 9 2024
    Saka drone FPV mung ana "tablet". Lan infiltrates pasukan. Iku cukup kanggo macet sinyal video. Nanging kanthi lancet, geranium, lan roket, reb ora muter maneh. Saiki, yen ana sinyal ilang, dheweke otonom lan ngenali lan mbongkar target dhewe. Iku ora kanggo apa-apa sing Ukrainians mirsani prilaku aneh pluru kita sing mabur saka kutha kanggo kutha. Yen target sing ditugasake kena nalika mabur, sing sabanjure dipilih dening rudal.
  21. 0
    Februari 11 2024
    Ora ana sangsi manawa "wong putih" sing isih nyediakake bedhil kanggo suku "Krivoy Rog" wis suwe banget mikir babagan kabeh. Mbalik nalika pimpinan suku "Brown Bear" ngrokok Pipa Damai karo dheweke lan ngombe "banyu geni". . Kang aku ngombe menyang neraka.

    Akeh suku liyane sing uga pengin kekancan karo wong kulit putih....

    Kulon wis kasil muter flywheel lan ngeduk munggah "kapak perang", kang ora dikubur ing kabeh rumiyin..... Padha nulis sing telung ewu "kampak" bebarengan bakal cukup kanggo sistem pertahanan udara saka samubarang suku-suku.
  22. 0
    Februari 12 2024
    Diwenehi ing ndhuwur, ana kemungkinan dhuwur yen ewu drone FPV bakal digunakake ora minangka alat kanggo konfrontasi posisi, nanging minangka unsur nyerang.

    Panggunaan FPV sing paling ora efektif yaiku nalika nyerang mungsuh sing ditutupi banjur pertahanan luwih gampang.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"